Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 03:06:43

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nowe SESJE z Lucyn± £obos-Brown  (Przeczytany 84304 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #100 : Styczeñ 04, 2013, 17:08:15 »

Nie przesadzajcie z t± niemo¿liwo¶ci± patrzenia w s³oñce, ja nie mam z tym ¿adnych problemów, nawet wówczas gdy jest w zenicie, moje kole¿anki rownie¿ nie. To kwestia dopasowania wzroku, æwiczenia, nic wiêcej.

Prowadzi, to rozmaitych uszkodzeñ wzroku, które niekoniecznie musz± siê od razu objawiaæ. Lecz istnieje bardzo du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e mog± objawiæ siê w pó¼niejszym okresie ¿ycia....
I co wtedy ?

Po zatem po co, patrzeæ go³ym okiem wprost na S³oñce ?
Jakie motywacje, jaki cel ?

Byc moze to forma plotki , ale ja slyszalam o terapi sloncem , polega to wlasnie na wpatrywaniu sie w slonce przez okres  kilkunastu sekund , ta czynnosc nalezy powtarzac codziennie chyba przez kilka dni .
Sprobowalam kiedys - moze niektorzy nie uwierza , ale po tym co dzieje sie w Nas pozniej mozna dojsc do dosc ciekawych wnioskow , co daje taka terapia , sprobujcie i zobaczcie sami - polecam , ciekawe wnioski
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Styczeñ 04, 2013, 18:14:33 »

Nie s³ysza³em o takiej formie terapii, ale biega³em po ,,ogniu", zreszt± w bardzo fajnym gronie Du¿y u¶miech
Dodam, ¿e troszkê mi zajê³o zanim dostosowa³em, dostroi³em cia³o do tego do¶wiadczenia no i pobieg³em po dok³adnie nazywaj±c roz¿arzonym wêglu drzewnym, sprawdza³em i po obmyci stóp z sadzy ¿adnych tam cosiów nie by³o. Du¿y u¶miech
Jednak pewien jestem, ¿e jakbym posta³ sobie d³u¿ej to pewnie tak fajnie by nie by³o.
Wniosek wa¿na jest dawka - umiar  Du¿y u¶miech
Jedno pifko ok 10 hm... Du¿y u¶miech
Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego jak kto¶ chce sobie popsuæ wzrok jego sprawa Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Styczeñ 04, 2013, 18:19:18 »

dobra chanell wrzucam na luz  Mrugniêcie
dczion
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Styczeñ 04, 2013, 18:51:21 »

Ja te¿ nie mam problemów patsz±c w s³oñce, jak spojrzê pocz±tkowo widaæ tylko o¶lepiaj±c± po¶wiatê ale trwa to tylko zaledwie chwilê i zamiast po¶wiaty widaæ ju¿ tylko idealnie okr±g³e ¶wiec±ce ko³o i najdziwniejsze jest to ¿e wogóle nie razi.
Co prawda odczuwam dyskomfort ale tylko wtedy kiedy jestem nie wyspany, zmêczony czy os³abiony.
A tak, nigdy w ¿yciu nie nosi³em okularów przeciws³onecznych pamiêtam ¿e parê razy pod wp³ywem bycia cool  Afro ulega³em i próbowa³em co¶ przymierzyæ ale zawsze wydawa³o mi siê ¿e g³upio w nich wygl±dam, nigdy nie u¿ywam os³on kiedy jadê samochodem, nie lubiê przyciemnianych szyb w samochodzie ani ciemnych pokoi itd.
Choæ, moja córeczka zawsze siê zas³ania i ³zawi dlatego nie namawiam uwa¿am ¿e ka¿dy ma prawo robiæ to co czuje ¿e jest dla niego dobre a przynajmniej nie szkodliwe.
Jednak zawsze kiedy wêdrujê po górach o wschodzie s³oñca tylko jedno wpada mi na my¶l U¶miech...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Styczeñ 04, 2013, 19:47:58 »

Mój wiek? powiedzia³a bym jest dojrza³y ...  Mrugniêcie U¶miech w s³oñce patrzê od wielu lat , wzrok mi siê od tego nie zmieni³ , nie popsu³ i nie o¶lep³am.
Powiedzia³a bym  mo¿e nie dla wszystkich takie patrzenie jest wskazane, ale kto dobrze siê z tym czuje niech patrzy , bo w ten sposób pobiera siê niesamowite dawki energii w najprostszy i najszybszy sposób. Ja te¿ mam awersjê do okularów s³onecznych i wszelakiej ciemno¶ci i pó³mroków. Lubiê ogromnie ¶wiat³o , jasno¶æ , dobrze siê bardzo czujê w s³oneczne dni.
Co daje patrzenie w s³oñce? inaczej siê widzi , tak szerzej , wiêcej, niebo to wiele niezauwa¿alnych normalnie zdarzeñ. Mrugniêcie U¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Styczeñ 04, 2013, 20:28:49 »

Racjonalista to wyra¼nie kto¶ kogo obrazono wcze¶niej na forum. Nie mo¿na inaczej wyja¶niæ jego zachowania ... mo¿e to ten jezusicek wojtek siê w¶ciek³ jak go obsmiano?
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2013, 20:29:23 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #106 : Styczeñ 04, 2013, 20:53:12 »

Mo¿e inaczej. Niektórym niewiele do tego obra¿enia, a w³a¶ciwie ura¿enia potrzeba.
Spójrz na temat, którym rozpocz±³ dzia³alno¶æ tutaj.
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2013, 20:53:43 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Racjonalista
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Styczeñ 04, 2013, 23:43:56 »

Co¶ jeszcze macie ciekawego do powiedzenia? czy wolicie jednak odpu¶ciæ ju¿ sobie?  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Styczeñ 04, 2013, 23:46:49 wys³ane przez Racjonalista » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Styczeñ 05, 2013, 08:30:40 »

Proponuje wrócic do tematu w±tku.Dosyæ tych potyczek personalnych.Racjonali¶cie proponujê daæ sobie na wstrzymanie ,bo emocje zaczynaja brac górê nad racjonalnym mysleniem i kultur± .Wszelkie k³ótnie prosze przenie¶æ do odpowiedniego w±tku

@ Chanell

Po pierwsze, to nie mo¿na kontynuowaæ w±tku poniewa¿ p.Lucyna £obos nie prowadzi ju¿ sesji.
Sesje prowadzi Anna Doliñska. Wiêc nie mo¿na siê odnie¶æ do czego¶ co nie istnieje ?

Pozatem w±tpiê, aby kogokolwiek tutaj interesowa³a jeszcze czyja¶ channelingowa papka prowadzona z bli¿ej niezdefiniowanym bytem /bytami. To nie s± ¿adne zadania i cele, aby siê czym¶ takim interesowaæ. I zarazem w taki sposób marnowaæ swoje ¿yciowe energie !

Po drugie to nie wiem czemu usi³ujecie zdyskredytowaæ Racjonalistê przypisuj±c jemu swoje  subiektywne odczucia, które nazywacie - emocjami.
Je¿eli jakie¶ tre¶ci wywo³uj± u kogo¶ emocje, to oznacza  wprost, ¿e nale¿y siê im przyjrzeæ (bo po co¶ siê one pojawiaj±). A,  nie obwiniaæ innych za swoje w³asne wewnêtrzne odczucia - emocje.

Wiêc je¿eli kto¶ kogo¶ obra¿a ( a w³a¶ciwie, to czuje siê obra¿ony) oznacza to, ¿e posiada po prostu niskie poczucie swojej warto¶ci i nisk± samoocenê.
Bo, czy mo¿e obraziæ siê kto¶, kto posiada wysokie poczucie  swojej warto¶ci ?

Zatem traktujcie wszystkie wydarzenia ¿yciowe, jako te, które chc± Was pchn±æ ku wolno¶ci i przebudzeniu. A, je¿eli oceniacie negatywnie siebie lub innych, tracicie  kontakt z ¿yciem !

W ¶wietle powy¿szego z mi³± chêci± poczytam kolejne posty Racjonalisty....

« Ostatnia zmiana: Styczeñ 05, 2013, 19:52:01 wys³ane przez Astre » Zapisane
Sventer
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Styczeñ 06, 2013, 16:13:13 »

Odno¶nie tematu i rozmowy na temat tego czy mo¿na patrzeæ w s³oñce polecam u¿yæ wujka google i wpisaæ sobie film je¶æ s³oñce, jako¶ tak. Mrugniêcie Zapewniam Was, ¿e Ci którzy patrz± na s³oñce "godzinami" k³ami± Mrugniêcie
Strony: 1 2 3 4 [5] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: