PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #25 : Maj 18, 2012, 05:26:35 » |
|
east..a potem wszystko wraca do "pudeÂłka" MiÂłego grania. Celnie east bardzo celnie  PozwolĂŞ sobie tylko zauwaÂżyĂŚ, Âże w cyklu reinkarnacyjnym po wejÂściu do pudeÂłka, z planszy zostawaÂły(przynajmniej powinny) tylko wnioski z doÂświadczeĂą reszta byÂła anihilowana Jak zaczynaliÂśmy nowÂą grĂŞ rozkÂładana byÂła nowa plansza, zresztÂą przez nas samych 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #26 : Maj 18, 2012, 06:52:15 » |
|
east..a potem wszystko wraca do "pude³ka" Mi³ego grania. Celnie east bardzo celnie  Pozwolê sobie tylko zauwa¿yÌ, ¿e w cyklu reinkarnacyjnym po wejœciu do pude³ka, z planszy zostawa³y(przynajmniej powinny) tylko wnioski z doœwiadczeù reszta by³a anihilowana Jak zaczynaliœmy now¹ grê rozk³adana by³a nowa plansza, zreszt¹ przez nas samych  doda³bym jeszcze coœ, co pozostaje po "grze"- wartoœÌ dodana(+)- Doœwiadczenia  pozdro 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 06:52:48 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #27 : Maj 18, 2012, 08:38:51 » |
|
@ songo
doda³bym jeszcze coœ, co pozostaje po "grze"- wartoœÌ dodana(+)- Doœwiadczenia
Tak , ale to pozostaje poza "pudeÂłkiem". Nie ma juÂż gry. MoÂżna siĂŞ wspĂłlnie napiĂŚ ... czego kto lubi , poÂśmiaĂŚ i poÂżartowaĂŚ, poniewaÂż gra wrĂłciÂła do pudeÂłka 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #28 : Maj 18, 2012, 08:49:27 » |
|
@ songo
doda³bym jeszcze coœ, co pozostaje po "grze"- wartoœÌ dodana(+)- Doœwiadczenia
Tak , ale to pozostaje poza "pudeÂłkiem". Nie ma juÂż gry. MoÂżna siĂŞ wspĂłlnie napiĂŚ ... czego kto lubi , poÂśmiaĂŚ i poÂżartowaĂŚ, poniewaÂż gra wrĂłciÂła do pudeÂłka  dokÂładnie,- pudeÂłko to matrix/iluzja 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 08:53:23 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #29 : Maj 18, 2012, 09:15:03 » |
|
Jest jeszcze jedno "pudeÂłko" , wewnÂątrz "nas". To ,ktĂłre wyposaÂżone jest w peÂłen zestaw "chwytakĂłw" do grania. Poza pudeÂłkiem-grÂą sÂą one nieaktywne. Ale niech tylko pojawi siĂŞ marchewka ..... jakakolwiek. MoÂże niÂą byĂŚ nawet "oÂświecenie-ascendencja". Nawet "unikanie zaimkĂłw" , jak w "moim" przypadku. KtoÂś nazwaÂł to "upoÂśledzonym oÂświeceniem" hehehe .. celnie. Kiedy siĂŞ juÂż zaczĂŞÂło to trzeba to weryfikowaĂŚ do samego koĂąca, uczciwie. Czas nie gra tu roli.
To i tak nie ma ¿adnego znaczenia. Sprawy dziej¹ siê w³aœciwie, swoim torem. Ka¿dy, niczym kosa, kiedyœ trafi na swój "kamieù". Mo¿e byÌ to cokolwiek do czego przywi¹zuje siê zaje.... wa¿onœÌ .
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #30 : Maj 18, 2012, 09:32:43 » |
|
east  Mo¿e byÌ to cokolwiek do czego przywi¹zuje siê zaje.... wa¿onœÌ Oj to prawda. Jak by³em ju¿ w pracy to nagle przysz³o mi ze mog³em gazu nie wy³¹czyÌ pod patelni¹  Poniewa¿ chodzê na piechtê to biegiem uda³em siê do domu. Bieg³em szed³em, przewraca³em siê, turla³em, podnosi³em siê .... Jak zobaczy³em domostwo w jednym kawa³ku to odetchn¹³em  Teraz po trzy razy sprawdzam gaz itd. Co siê z siebie oœmia³em to druga sprawa 
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #31 : Maj 18, 2012, 09:58:41 » |
|
Duzo zostalo powyzej napisane o grze. Wlasnie to oswiecenie polega na tym, ze jest sie swiadomym swej roli na planszy. Mnie to nie przeszkadza, uwielbiam grac, w gry towarzyskie, nie lubie hazardu.
Przebisniegu - psycholog radzi - w sytuacji, gdy wciaz nie jestesmy siebie pewni, czy zamknalem drzwi, wylaczylem gaz itd. nalezy przywolac w myslach pomocnika. Np. postac krasnoludka, ktory zapewni, ze nie ma obaw wszystko jest w porzadku i jak przyjdzie mysl strachu, to krasnoludek ja odgoni grozac paluszkiem. Fajna, prosta metoda i dziala!
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #32 : Maj 18, 2012, 10:09:31 » |
|
@ Fair LadyWlasnie to oswiecenie polega na tym, ze jest sie swiadomym swej roli na planszy To jest jedna z pu³apek, jak ca³e "oœwiecenie" zreszt¹. Och, jaki ja œwiadomy, jaki ja oœwiecony, jaki ja wzniesiony ... - to kolejne to¿samoœci , iluzje zbudowane w toku "gry". Rozwiewaj¹ siê bez œladu, kiedy plansza trafia do pude³ka  Oœwiecenie na niczym nie polega. Nic nie mo¿esz zrobiÌ, aby je osi¹gn¹Ì  To nie polega na robieniu czegoœ. Ono tu ju¿ JEST. Zarezonuje to bêdziesz wiedzia³a. Nie zarezonuje - to ¿adne wymyœlanie nie pomo¿e.
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #33 : Maj 18, 2012, 10:18:10 » |
|
Zarezonuje to bĂŞdziesz wiedziaÂła. No wlasnie, jak zarezonuje, to wylaze z pudelka i zaczynam gre;)
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #34 : Maj 18, 2012, 10:32:29 » |
|
To jesteœ graczem, czy plansz¹ ? Czy mo¿e poza graczem i plansz¹ ... ? hmmmm Pojawia siê plansza, to i "to¿samoœÌ gracza" wy³azi z wewnêtrznego pude³ka. hmmm Mê¿czyzna jest gotowy, kobieta siê pojawia ( i odwrotnie te¿ ) 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #35 : Maj 18, 2012, 10:39:50 » |
|
..œwiadomoœÌ na którym polu tej gry siê znajdujemy- to ju¿ du¿o,- ale to dopiero pocz¹tek, ma³e oœwiecenie- ale wielki krok aby opuœciÌ gre/matrix(chyba ¿e ktoœ chce dalej graÌ  )
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #36 : Maj 18, 2012, 10:40:48 » |
|
Jestem graczem dla mnie. Dla innych byc moze jestem plansza. Mezczyzna jest gotowy, kobieta sie pojawia... ale sie usmialam  Opiekun jest gotowy aga. Znasz east kobiety bez opiekuna? Bo ja nie. Ale znam kobiety bez mezczyzny.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #37 : Maj 18, 2012, 10:57:43 » |
|
Znam wolne kobiety. Niestety bywa, ¿e z tej wolnoœci czyni¹ sobie nieuchwytny, nawet dla samych siebie , idea³. To te¿ iluzja. Bêdzie uciekaÌ póki j¹ gonisz. Póki jest "goni¹cy", albo inaczej - poszukiwacz  A œmiej siê. Œmiech to zdrowie. Wiesz chyba o tym ,¿e pozawerbalne komunikaty dzia³aj¹ wielce skutecznie ? Nie kontrolujesz tego ,co przychodzi i jak przychodzi. GotowoœÌ to stan wobec którego Wszechœwiat nie mo¿e pozostaÌ obojêtny. Nie zawsze dostaje siê to ,co to¿samoœÌ oczekuje, ale zawsze to, co jest w³aœciwe. Niekiedy jest œmiesznie , a¿ cz³owiek sam siê puka w czo³o . Jak durne oczekiwania mog¹ sprowadziÌ na "manowce" . Ale nauka pozostaje, ¿e "gotowoœÌ" to nie s¹ oczekiwania, to stan bycia. Ró¿ne Ìmy przylatuj¹, nie ma siê co podniecaÌ od razu  Najbardziej wytrwa³e nie t³uk¹ siê szaleùczo o szkie³ko, tylko przycupn¹ spokojnie tu¿ tu¿, na granicy zabójczego ¿aru. W pewnej odleg³oœci ogieù nie pali, ale ogrzewa 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #38 : Maj 21, 2012, 20:21:05 » |
|
Co do tzw wolnych kobiet. Znam Kobietê teoretycznie zwi¹zek ma³¿eùski praktycznie wolna i niezale¿na. Cia³o, ¿elazne (du¿o energii) Wielokrotnie z ni¹ wspó³pracowa³em i zawsze dla mnie by³ to wysi³ek (je¿eli mówimy o fizycznym to gigantyczny) Praktyk. Jej syn Op³aca siê z nim troszkê po przebywaÌ du¿o w³asnych wniosków, bardzo neutralne spojrzenie na wiele doœwiadczeù, brak autorytetów wiêc i tzw stania na bacznoœÌ  Uwa¿am, ¿e je¿eli mówimy o wolnych ludziach to to jest Wolny Cz³owiek. Znam te¿ inn¹ kobietê Panna (teraz ju¿ stara) Piêkne posty, potê¿na wiedza Teoretyk i w dodatku hm potrafi skupiÌ du¿o mêskiej energii ina sobie mimo, ¿e mê¿czyzn ma w g³êbokim powa¿aniu  Teoretyk bo jej dzia³anie koùczy siê na deklaracjach, zero praktyki (doœwiadczeù) W odró¿nieniu od tej pierwszej jak by to rzec nie kompletna. Oczywiœcie mniemanie o swojej wyj¹tkowoœci bardzo wyskoie a¿ dziw ¿e jakiej sekty nie za³o¿y³a  znaczy ta druga 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #39 : Maj 21, 2012, 22:28:42 » |
|
PrzebiÂśniegu , skoro o kobietach cudownych mowa ...
Podobne rozpoznanie do Twojego byÂło, ale wnioski nieco inne. Kobieta mÂłoda, piĂŞkna, wolna, niesamowicie intuicyjna, bardzo niezaleÂżna, wglÂądy takie, Âże powala kaÂżdego tzw "oÂświeconego" na obie Âłopatki.. - ta kobieta porzuca to wszystko na rzecz twardej , przyziemnej praktyki Âżycia. A raczej daje siĂŞ prowadziĂŚ losowi, "swojej gwieÂździe" czy jak to tam nazwaĂŚ. To co jest TERAZ robi najlepiej jak potrafi prĂłbujÂąc ÂżyĂŚ peÂłniÂą Âżycia w Âśrodku "oka cyklonu".
Nie ma zakoùczenia tej historii, bo ¿ycie kwitnie ,a bezpoœrednie doœwiadczenie wywiod³o j¹ daleko ode "mnie". Wiesz , pocz¹tkowo by³o oczekiwanie , jakieœ nadzieje, marzenia , a teraz jest uwolnienie i wielkie wsparcie w "jej" drodze. Niech mi³oœÌ prowadzi, bo to energia.
Chodzi o to, Âże nikt nie ma prawa oceniaĂŚ istnienia , bo nie znamy drĂłg ostatecznych, ani Âżadnego finaÂłu.Tylko wydaje siĂŞ ,Âże JA wie . Ten teoretyk, tamten praktyk. Nie. To sÂą energie ÂściÂśle powiÂązane ze wszystkim tym, w czym istnienie siĂŞ przejawia. KaÂżda ÂścieÂżka mogÂłaby byĂŚ teÂż TwojÂą ÂścieÂżkÂą wiĂŞc nie ma co projektowaĂŚ ocen bo to tak, jakbyÂś oceniaÂł innego-siebie . Trudno to nawet nazwaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 29
|
 |
« Odpowiedz #40 : Maj 21, 2012, 22:47:08 » |
|
Drogi PrzebiÂśniegu tak naprawdĂŞ, to kaÂżdy maÂło wie o drugim, a szczegĂłlnie o jego wnĂŞtrzu. Aby zrozumieĂŚ dziaÂłanie bliÂźniego, musi w kaÂżdym z nas nastÂąpiĂŚ ascendencja, oÂświecenie, ktĂłre poprzez poznanie, ukaÂże nam prawdĂŞ rĂłwnieÂż o nas samych. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #41 : Maj 22, 2012, 11:50:04 » |
|
Szacowny janusz  Dok³adnie, dodam tylko, ¿e ja staram siê przede wszystkim poznaÌ siebie  Jednak je¿eli widzê kobietê w stroju toples to mogê stwierdziÌ, ¿e widzia³em jej piersi i nie jest to os¹d. W teoretyku nie oceniam co ma w œrodku, nie oceniam co myœli, w co wierzy ... tylko jak realizuje to co wie  Zreszt¹ staram siê nie oceniaÌ bo zwyczajnie mo¿na pope³niÌ b³¹d i dodatkowo nikomu i niczemu to nie s³u¿y.  Jednak widz¹c, zauwa¿aj¹c, ¿e drwal odwrotnie trzyma siekierê stwierdzam fakt i chyba jest to ró¿nica, zauwa¿yÌ - a oceniÌ (nie widz¹c nie sprawdzaj¹c) Teoretycznie ten drwal mo¿e mieÌ wielka wiedzê na temat r¹bania drewna  niestety jest teoretykiem co mo¿na stwierdziÌ zauwa¿aj¹c b³êdy w realizacji tego co wie, jest jeszcze gorzej jak drwal kupuje ju¿ por¹bane drewno bo zwyczajnie nie ma chêci samemu je por¹baÌ, mimo iz napisa³ na ten temat wiele postów Stwierdzaj¹c fakt odwrotnego trzymania siekiery nie sprawdzam co on ma w œrodku bo nie ma takiej potrzeby .... Chyba wyjaœni³em 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 11:56:01 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #42 : Maj 22, 2012, 17:43:23 » |
|
Przebiœniegu  Nie za bardzo trafia do mnie twoje t³umaczenie. B³êdy pope³niamy wszyscy, bo to miejsce gdzie teraz przebywamy jest po to aby siê czegoœ nauczyÌ. Dlatego postêpowanie drwala jest jego wyborem i nic nam do tego, jeœli wyrz¹dzi sobie krzywdê. Bêdzie to jego krzywda i jego problem (no chyba, ¿e poprosi o pomoc). Zbieraj¹c wiedzê korzystamy równie¿ z doœwiadczeù innych, ale nie musimy postêpowaÌ tak jak oni. Nie oceniajmy te¿ z góry (stary kawaler czy cuœ...) postêpowanie ''drwala'' nie znaj¹c go osobiœcie, bo taki sposób wirtualnego teoretyzowania na temat kogoœ, jest delikatnie mówi¹c niestosowny.
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 17:46:15 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #43 : Maj 22, 2012, 17:58:16 » |
|
Januszu  DodawaÌ ju¿ niczego nie muszê bo siê z Tob¹ zgadzam Je¿eli przyk³ad z drwalem wyda³ Ci siê ocen¹ to poprzestanê na stroju toples kobiety  Widz¹c nie oceniê tylko zauwa¿am a w/g mnie to jest ró¿nica. Nie bawiê siê w ocenê zauwa¿am koniec kropka. Wiem te¿, ¿e wszyscy pope³niamy b³êdy janusz Nie za bardzo trafia do mnie twoje t³umaczenie Có¿ trudno siê mówi 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 18:01:08 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #44 : Maj 22, 2012, 18:05:18 » |
|
Drwal, drwalem a kobieta, kobietÂą est.  P.S. MaÂło o naszych paniach wiemy, dlatego polecam EST. - PlacĂłwkĂŞ KsztaÂłcenia Ustawicznego. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 18:15:36 wysłane przez janusz »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #45 : Maj 23, 2012, 11:16:52 » |
|
DziĂŞkujĂŞ  WolĂŞ jednak o paniach czegoÂś dowiedzieĂŚ siĂŞ bezpoÂśrednio od nich, wtedy wiem, Âże jest to informacja sprawdzona (od ÂźrĂłdÂła) OczywiÂście dla kaÂżdego co innego 
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #46 : Maj 23, 2012, 11:57:48 » |
|
ponoĂŚ trudniej dogadaĂŚ siĂŞ z samym sobÂą, niÂż z innÂą osobÂą 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #47 : Maj 23, 2012, 18:59:32 » |
|
DokÂładnie  ,,SiĂłdme poty ze mnie wystÂąpiÂły..." a tu jak nie trzaÂśnie jak nie praÂśnie... ech 
|
|
|
|
|
|
|
janusz
 Wielki gaduÂła ;)
|
 |
« Odpowiedz #48 : Maj 23, 2012, 21:22:55 » |
|
WolĂŞ jednak o paniach czegoÂś dowiedzieĂŚ siĂŞ bezpoÂśrednio od nich WÂłaÂśnie o tym ÂźrĂłdle piszĂŞ. 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #49 : Maj 24, 2012, 06:06:27 » |
|
Fair Lady  Przebisniegu - psycholog radzi - w sytuacji, gdy wciaz nie jestesmy siebie pewni, czy zamknalem drzwi, wylaczylem gaz itd. nalezy przywolac w myslach pomocnika. Np. postac krasnoludka, ktory zapewni, ze nie ma obaw wszystko jest w porzadku i jak przyjdzie mysl strachu, to krasnoludek ja odgoni grozac paluszkiem. Fajna, prosta metoda i dziala! DziĂŞki o szacowna dziaÂła sprawdziÂłem 
|
|
|
|
|
|
|
|