Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 12:26:06

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: O¶wiecenie  (Przeczytany 40296 razy)
0 u¿ytkowników i 3 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Maj 18, 2012, 05:26:35 »

east
..a potem wszystko wraca do "pude³ka"
Mi³ego grania.
Celnie east bardzo celnie Du¿y u¶miech
Pozwolê sobie tylko zauwa¿yæ, ¿e w cyklu reinkarnacyjnym po wej¶ciu do pude³ka, z planszy zostawa³y(przynajmniej powinny) tylko wnioski z do¶wiadczeñ reszta by³a anihilowana  Z³y
Jak zaczynali¶my now± grê rozk³adana by³a nowa plansza, zreszt± przez nas samych Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #26 : Maj 18, 2012, 06:52:15 »

east
..a potem wszystko wraca do "pude³ka"
Mi³ego grania.
Celnie east bardzo celnie Du¿y u¶miech
Pozwolê sobie tylko zauwa¿yæ, ¿e w cyklu reinkarnacyjnym po wej¶ciu do pude³ka, z planszy zostawa³y(przynajmniej powinny) tylko wnioski z do¶wiadczeñ reszta by³a anihilowana  Z³y
Jak zaczynali¶my now± grê rozk³adana by³a nowa plansza, zreszt± przez nas samych Du¿y u¶miech

doda³bym jeszcze co¶, co pozostaje po "grze"- warto¶æ dodana(+)- Do¶wiadczenia Chichot

pozdro U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 06:52:48 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Maj 18, 2012, 08:38:51 »

@songo
doda³bym jeszcze co¶, co pozostaje po "grze"- warto¶æ dodana(+)- Do¶wiadczenia
Tak , ale to pozostaje poza "pude³kiem". Nie ma ju¿ gry. Mo¿na siê wspólnie napiæ ... czego kto lubi , po¶miaæ i po¿artowaæ, poniewa¿ gra wróci³a do pude³ka Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #28 : Maj 18, 2012, 08:49:27 »

@songo
doda³bym jeszcze co¶, co pozostaje po "grze"- warto¶æ dodana(+)- Do¶wiadczenia
Tak , ale to pozostaje poza "pude³kiem". Nie ma ju¿ gry. Mo¿na siê wspólnie napiæ ... czego kto lubi , po¶miaæ i po¿artowaæ, poniewa¿ gra wróci³a do pude³ka Mrugniêcie

dok³adnie,-
pude³ko to matrix/iluzja Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 08:53:23 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Maj 18, 2012, 09:15:03 »

Jest jeszcze jedno "pude³ko" , wewn±trz "nas". To ,które wyposa¿one jest w pe³en zestaw "chwytaków" do grania. Poza pude³kiem-gr± s± one nieaktywne. Ale niech tylko pojawi siê marchewka .....  jakakolwiek. Mo¿e ni± byæ nawet "o¶wiecenie-ascendencja". Nawet "unikanie zaimków" , jak w "moim" przypadku. Kto¶ nazwa³ to "upo¶ledzonym o¶wieceniem" hehehe .. celnie.
Kiedy siê ju¿ zaczê³o to trzeba to weryfikowaæ do samego koñca, uczciwie. Czas nie gra tu roli.

To i tak nie ma ¿adnego znaczenia. Sprawy dziej± siê w³a¶ciwie, swoim torem. Ka¿dy, niczym kosa,  kiedy¶ trafi na swój "kamieñ".
Mo¿e byæ to cokolwiek do czego przywi±zuje siê zaje.... wa¿on¶æ .
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Maj 18, 2012, 09:32:43 »

east Du¿y u¶miech
Mo¿e byæ to cokolwiek do czego przywi±zuje siê zaje.... wa¿on¶æ
Oj to prawda.
Jak by³em ju¿ w pracy to nagle przysz³o mi ze mog³em gazu nie wy³±czyæ pod patelni± Z politowaniem
Poniewa¿ chodzê na piechtê to biegiem uda³em siê do domu.
Bieg³em szed³em, przewraca³em siê, turla³em, podnosi³em siê ....
Jak zobaczy³em domostwo w jednym kawa³ku to odetchn±³em Du¿y u¶miech
Teraz po trzy razy sprawdzam gaz itd.
Co siê z siebie o¶mia³em to druga sprawa  Du¿y u¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Maj 18, 2012, 09:58:41 »

Duzo zostalo powyzej napisane o grze. Wlasnie to oswiecenie polega na tym, ze jest sie swiadomym swej roli na planszy. Mnie to nie przeszkadza, uwielbiam grac, w gry towarzyskie, nie lubie hazardu.

Przebisniegu - psycholog radzi - w sytuacji, gdy wciaz nie jestesmy siebie pewni, czy zamknalem drzwi, wylaczylem gaz itd. nalezy przywolac w myslach pomocnika. Np. postac krasnoludka, ktory zapewni, ze nie ma obaw wszystko jest w porzadku i jak przyjdzie mysl strachu, to krasnoludek ja odgoni grozac paluszkiem.
Fajna, prosta metoda i dziala!
east
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Maj 18, 2012, 10:09:31 »

@Fair Lady
Wlasnie to oswiecenie polega na tym, ze jest sie swiadomym swej roli na planszy
To jest jedna z pu³apek, jak ca³e "o¶wiecenie" zreszt±. Och, jaki ja ¶wiadomy, jaki ja o¶wiecony, jaki ja wzniesiony ... - to kolejne to¿samo¶ci , iluzje zbudowane w toku "gry". Rozwiewaj± siê bez ¶ladu, kiedy plansza trafia do pude³ka Chichot

O¶wiecenie na niczym nie polega. Nic nie mo¿esz zrobiæ, aby je osi±gn±æ Du¿y u¶miech To nie polega na robieniu czego¶.
Ono tu ju¿ JEST. Zarezonuje to bêdziesz wiedzia³a. Nie zarezonuje - to ¿adne wymy¶lanie nie pomo¿e.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Maj 18, 2012, 10:18:10 »

Zarezonuje to bêdziesz wiedzia³a.
No wlasnie, jak zarezonuje, to wylaze z pudelka i zaczynam gre;)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Maj 18, 2012, 10:32:29 »

To jeste¶ graczem, czy plansz± ? Czy mo¿e poza graczem i plansz± ... ?
hmmmm
Pojawia siê plansza, to i "to¿samo¶æ gracza" wy³azi z wewnêtrznego pude³ka.
hmmm
Mê¿czyzna jest gotowy, kobieta siê pojawia ( i odwrotnie te¿ ) Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #35 : Maj 18, 2012, 10:39:50 »

..¶wiadomo¶æ na którym polu tej gry siê znajdujemy- to ju¿ du¿o,-
ale to dopiero pocz±tek, ma³e o¶wiecenie- ale wielki krok aby opu¶ciæ gre/matrix(chyba ¿e kto¶ chce dalej graæ Du¿y u¶miech)

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Maj 18, 2012, 10:40:48 »

Jestem graczem dla mnie. Dla innych byc moze jestem plansza.
Mezczyzna jest gotowy, kobieta sie pojawia... ale sie usmialam Du¿y u¶miech
Opiekun jest gotowy aga. Znasz east kobiety bez opiekuna? Bo ja nie.
Ale znam kobiety bez mezczyzny.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Maj 18, 2012, 10:57:43 »

Znam wolne kobiety. Niestety bywa, ¿e z tej wolno¶ci czyni± sobie nieuchwytny, nawet dla samych siebie , idea³. To te¿ iluzja. Bêdzie uciekaæ póki j± gonisz. Póki jest "goni±cy", albo inaczej - poszukiwacz Mrugniêcie

A ¶miej siê. ¦miech to zdrowie. Wiesz chyba o tym ,¿e pozawerbalne komunikaty dzia³aj± wielce skutecznie ? Nie kontrolujesz tego ,co przychodzi i jak przychodzi. Gotowo¶æ to stan wobec którego Wszech¶wiat nie mo¿e pozostaæ obojêtny. Nie zawsze dostaje siê to ,co to¿samo¶æ oczekuje, ale zawsze to, co jest w³a¶ciwe. Niekiedy jest ¶miesznie , a¿ cz³owiek sam siê puka w czo³o . Jak durne oczekiwania mog± sprowadziæ na "manowce" . Ale nauka pozostaje, ¿e "gotowo¶æ" to nie s± oczekiwania, to stan bycia. Ró¿ne æmy przylatuj±, nie ma siê co podniecaæ od razu Chichot

Najbardziej wytrwa³e nie t³uk± siê szaleñczo o szkie³ko, tylko przycupn± spokojnie tu¿ tu¿, na granicy zabójczego ¿aru. W pewnej odleg³o¶ci ogieñ nie pali, ale ogrzewa Chichot
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Maj 21, 2012, 20:21:05 »

Co do tzw wolnych kobiet.
Znam Kobietê teoretycznie zwi±zek ma³¿eñski praktycznie wolna i niezale¿na.
Cia³o, ¿elazne (du¿o energii)
Wielokrotnie z ni± wspó³pracowa³em i zawsze dla mnie by³ to wysi³ek (je¿eli mówimy o fizycznym to gigantyczny)
Praktyk.
Jej syn
Op³aca siê z nim troszkê po przebywaæ du¿o w³asnych wniosków, bardzo neutralne spojrzenie na wiele do¶wiadczeñ, brak autorytetów wiêc i tzw stania na baczno¶æ Du¿y u¶miech
Uwa¿am, ¿e je¿eli mówimy o wolnych ludziach to to jest Wolny Cz³owiek.
Znam te¿ inn± kobietê
Panna (teraz ju¿ stara)
Piêkne posty, potê¿na wiedza
Teoretyk i w dodatku hm potrafi skupiæ du¿o mêskiej energii ina sobie mimo, ¿e mê¿czyzn ma w g³êbokim powa¿aniu Mrugniêcie
Teoretyk bo jej dzia³anie koñczy siê na deklaracjach, zero praktyki (do¶wiadczeñ)
W odró¿nieniu od tej pierwszej jak by to rzec nie kompletna.
Oczywi¶cie mniemanie o swojej wyj±tkowo¶ci bardzo wyskoie a¿ dziw ¿e jakiej sekty nie za³o¿y³a Du¿y u¶miech
znaczy ta druga Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Maj 21, 2012, 22:28:42 »

Przebi¶niegu , skoro o kobietach cudownych mowa ...

Podobne rozpoznanie do Twojego by³o, ale wnioski nieco inne. Kobieta m³oda, piêkna, wolna, niesamowicie intuicyjna, bardzo niezale¿na, wgl±dy takie, ¿e powala ka¿dego tzw "o¶wieconego" na obie ³opatki.. - ta kobieta porzuca to wszystko na rzecz twardej , przyziemnej praktyki ¿ycia. A raczej daje siê prowadziæ losowi, "swojej gwie¼dzie" czy jak to tam nazwaæ. To co jest TERAZ robi najlepiej jak potrafi próbuj±c ¿yæ pe³ni± ¿ycia w ¶rodku "oka cyklonu".

Nie ma zakoñczenia tej historii, bo ¿ycie kwitnie ,a bezpo¶rednie do¶wiadczenie wywiod³o j± daleko ode "mnie".
Wiesz , pocz±tkowo by³o oczekiwanie , jakie¶ nadzieje, marzenia , a teraz jest uwolnienie i wielkie wsparcie w "jej" drodze. Niech mi³o¶æ prowadzi, bo to energia.

Chodzi o to, ¿e nikt nie ma prawa oceniaæ istnienia , bo nie znamy dróg ostatecznych, ani ¿adnego fina³u.Tylko wydaje siê ,¿e JA wie . Ten teoretyk, tamten praktyk.
Nie.
To s± energie ¶ci¶le powi±zane ze wszystkim tym, w czym istnienie siê przejawia. Ka¿da ¶cie¿ka mog³aby byæ te¿ Twoj± ¶cie¿k± wiêc nie ma co projektowaæ ocen bo to tak, jakby¶ ocenia³ innego-siebie . Trudno to nawet nazwaæ.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #40 : Maj 21, 2012, 22:47:08 »

Drogi Przebi¶niegu tak naprawdê, to ka¿dy ma³o wie o drugim, a szczególnie o jego wnêtrzu. Aby zrozumieæ dzia³anie bli¼niego, musi w ka¿dym z nas nast±piæ ascendencja, o¶wiecenie, które poprzez poznanie, uka¿e nam prawdê równie¿ o nas samych. Smutny
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Maj 22, 2012, 11:50:04 »

Szacowny janusz U¶miech
Dok³adnie, dodam tylko, ¿e ja staram siê przede wszystkim poznaæ siebie U¶miech
Jednak je¿eli widzê kobietê w stroju toples to mogê stwierdziæ, ¿e widzia³em jej piersi i nie jest to os±d.
W teoretyku nie oceniam co ma w ¶rodku, nie oceniam co my¶li, w co wierzy ... tylko jak realizuje to co wie  Du¿y u¶miech Zreszt± staram siê nie oceniaæ bo zwyczajnie mo¿na pope³niæ b³±d i dodatkowo nikomu i niczemu to nie s³u¿y. Z politowaniem
Jednak widz±c, zauwa¿aj±c, ¿e drwal odwrotnie trzyma siekierê stwierdzam fakt i chyba jest to ró¿nica, zauwa¿yæ - a oceniæ (nie widz±c nie sprawdzaj±c)
Teoretycznie ten drwal mo¿e mieæ wielka wiedzê na temat r±bania drewna Jêzyk niestety jest teoretykiem co mo¿na stwierdziæ zauwa¿aj±c b³êdy w realizacji tego co wie, jest jeszcze gorzej jak drwal kupuje ju¿ por±bane drewno bo zwyczajnie nie ma chêci samemu je por±baæ, mimo iz napisa³ na ten temat wiele postów
Stwierdzaj±c fakt odwrotnego trzymania siekiery nie sprawdzam co on ma w ¶rodku bo nie ma takiej potrzeby ....
Chyba wyja¶ni³em Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 11:56:01 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #42 : Maj 22, 2012, 17:43:23 »

Przebi¶niegu Co¶
Nie za bardzo trafia do mnie twoje t³umaczenie. B³êdy pope³niamy wszyscy, bo to miejsce gdzie teraz przebywamy jest po to aby siê czego¶ nauczyæ. Dlatego postêpowanie drwala jest jego wyborem i nic nam do tego, je¶li wyrz±dzi sobie krzywdê. Bêdzie to jego krzywda i jego problem (no chyba, ¿e poprosi o pomoc). Zbieraj±c wiedzê  korzystamy równie¿ z do¶wiadczeñ innych, ale nie musimy postêpowaæ tak jak oni. Nie oceniajmy te¿ z góry (stary kawaler czy cu¶...) postêpowanie ''drwala'' nie znaj±c go osobi¶cie, bo taki sposób wirtualnego teoretyzowania na temat kogo¶, jest delikatnie mówi±c niestosowny.
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 17:46:15 wys³ane przez janusz » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Maj 22, 2012, 17:58:16 »

Januszu Co¶
Dodawaæ ju¿ niczego nie muszê bo siê z Tob± zgadzam
Je¿eli przyk³ad z drwalem wyda³ Ci siê ocen± to poprzestanê na stroju toples kobiety Du¿y u¶miech
Widz±c nie oceniê tylko zauwa¿am a w/g mnie to jest ró¿nica.
Nie bawiê siê w ocenê zauwa¿am koniec kropka.
Wiem te¿, ¿e wszyscy pope³niamy b³êdy
janusz
Nie za bardzo trafia do mnie twoje t³umaczenie
Có¿ trudno siê mówi Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 18:01:08 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #44 : Maj 22, 2012, 18:05:18 »

Drwal, drwalem a kobieta, kobiet± est. U¶miech

P.S.  Ma³o o naszych paniach wiemy, dlatego polecam EST. - Placówkê Kszta³cenia Ustawicznego. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2012, 18:15:36 wys³ane przez janusz » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Maj 23, 2012, 11:16:52 »

Dziêkujê  U¶miech
Wolê jednak o paniach czego¶ dowiedzieæ siê bezpo¶rednio od nich, wtedy wiem, ¿e jest to informacja sprawdzona (od ¼ród³a)
Oczywi¶cie dla ka¿dego co innego Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #46 : Maj 23, 2012, 11:57:48 »

ponoæ trudniej dogadaæ siê z samym sob±, ni¿ z inn± osob± Du¿y u¶miech

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Maj 23, 2012, 18:59:32 »

Dok³adnie  Du¿y u¶miech
,,Siódme poty ze mnie wyst±pi³y..." a tu jak nie trza¶nie jak nie pra¶nie... ech Du¿y u¶miech
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #48 : Maj 23, 2012, 21:22:55 »

Wolê jednak o paniach czego¶ dowiedzieæ siê bezpo¶rednio od nich

W³a¶nie o tym ¼ródle piszê. Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Maj 24, 2012, 06:06:27 »

Fair Lady U¶miech
Przebisniegu - psycholog radzi - w sytuacji, gdy wciaz nie jestesmy siebie pewni, czy zamknalem drzwi, wylaczylem gaz itd. nalezy przywolac w myslach pomocnika. Np. postac krasnoludka, ktory zapewni, ze nie ma obaw wszystko jest w porzadku i jak przyjdzie mysl strachu, to krasnoludek ja odgoni grozac paluszkiem.
Fajna, prosta metoda i dziala!
Dziêki o szacowna dzia³a sprawdzi³em Buziak
Strony: 1 [2] 3 4 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: