Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:02:28

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Romantyczne Wspomnienia  (Przeczytany 15197 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Astre
Go¶æ
« : Maj 18, 2012, 19:19:30 »

Dedykujê tê piosenkê Wszystkim tym, którzy szukaj± piêkna  ......
Piêkna w ka¿dym s³owie, ka¿dym u¶miechu, ka¿dym spojrzeniu   .........

<a href="http://www.youtube.com/v/0TknIN2LyyI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/0TknIN2LyyI?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 19:20:57 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2012, 22:51:43 »

Piêkna w ka¿dym s³owie, ka¿dym u¶miechu, ka¿dym spojrzeniu   .........

Astre , Ty tez przechodzisz taki stan jak east ?
Normalnie mezczyzni nam niewiescieja ,a nawiasem piszac w norwegi jest to bardzo wyrazne zjawisko = jakby obydwie plci zawieraly w sobie obydwa pierwiastki w rownowadze.

A wyglada to tak , ze kobiety biora i mlotek do reki  ,a mezczyzni zajmuja sie dziecmi,
Albo jak zona opiera rodzine to maz w zamian robi sniadania i kolacje .

Tutaj kazdy potrafi gotowac i prowadzic dom bez wzgledu na plec , obawiam sie iz pod pewnymi wzgledami przewyzszaja standarty nie tylko europejskie.  Chichot
Tutaj dopiero kobiety wiedza co to rownouprawnienie hihih Du¿y u¶miech
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2012, 23:51:50 »

Astre , Ty tez przechodzisz taki stan jak east ?

Nie mam zielonego pojêcia jaki stan przechodzi East ?

Nieprzypadkowo  wrzuci³em t± piosenkê, a wcze¶niej  nieprzypadkowo wrzuci³em wywiad Kerry Cassidy z
Dolores Cannon.
Wbrew pozorom, obydwie rzeczy s± ze sob± bardzo ¶ci¶le powi±zane....
wystarczy tylko zechcieæ zrozumieæ o czym mowa.
Tymbardziej warto zrozumieæ poniewa¿ zbli¿amy siê do bardzo wa¿nego wydarzenia, którego kulminacja nast±pi za kilka dni dok³adnie o 3.33 rano.

No có¿... jakby to powiedzia³ niejaki Jezus - kto szuka niech nie zaprzestanie szukania, a gdy znajdzie zdziwi siê ....

« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2012, 23:54:13 wys³ane przez Astre » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #3 : Maj 19, 2012, 10:10:44 »

Piêkna w ka¿dym s³owie, ka¿dym u¶miechu, ka¿dym spojrzeniu   .........

Dziekujê Astre  Buziak w moim przypadku by³ to roz³o¿ysty stary klon U¶miech Ech ......

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Maj 19, 2012, 11:23:31 »

Normalnie mezczyzni nam niewiescieja ,a nawiasem piszac w norwegi jest to bardzo wyrazne zjawisko = jakby obydwie plci zawieraly w sobie obydwa pierwiastki w rownowadze.

A wyglada to tak , ze kobiety biora i mlotek do reki 

zawsze mnie(wcze¶niej) zastanawia³o po co kobietom by³a ta ca³a emancypacja i równouprawnienie,-
ale teraz ju¿ widaæ, ¿e by³ to d³ugi proces roz³o¿ony na lata wyrónania energi ¿eñskich i mêskich aspektów na "przesuniêcie wieków",-
choæ oczywi¶cie meska mêsko¶æ zajadle siê broni, choæ jak piszesz ró¿nie to wygl±da w ró¿nych czê¶ciach ¶wiata.

<a href="http://www.youtube.com/v/E6TPEtYsbD0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/E6TPEtYsbD0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

a co do m³otów..

Barbórka 2011: Panie na kopalni równie¿ pracuj±.

2011-12-04, Aktualizacja: 2011-12-04 10:08

Katarzyna Spyrka

Ja jestem kobieta pracuj±ca, ¿adnej pracy siê nie bojê - parafrazuje s³owa s³ynnej aktorki Ireny Kwiatkowskiej Ma³gorzata Stolarczyk, jedna z kobiet pracuj±cych na kopalni. Brud, py³ w powietrzu, czy potworny ha³as im nie jest straszny. Panie same garn± siê do roboty.

Ró¿a Baranowska pracuje od 35 lat na kopalni. Do ha³asu przywyk³a
 We wszystkich kopalniach JSW pracuje 23 tysi±ce osób, w tym - o czym ma³o kto wie - 2077 kobiet. Odwiedzili¶my te pracuj±ce w zak³adzie przeróbczym na kopalni Borynia-Zofiówka.

Bo taka jest tradycja

Na pytanie, dlaczego zdecydowa³y siê na tak ciê¿k± pracê, mówi± jednym g³osem: w ich rodzinach to tradycja. W¶ród wszystkich pañ, które uda³o nam siê poznaæ na kopalni, ka¿da ma w rodzinie przynajmniej jednego obecnego lub by³ego górnika.

- Na kopalni pracowa³ mój pradziadek, dziadek i m±¿ - wylicza nam Ma³gorzata G³yk, która na kopalni pracuje od 1987 roku. Obecnie jest dyspozytork± na "Zofiówce".

- Zanim dosta³am pracê przed komputerem, w ciep³ym pokoiku, tak jak wiêkszo¶æ zaczyna³am od sprz±tania, zamiatania i za³adunku kamienia - dodaje pani Ma³gorzata. Teraz pracuje w komfortowych warunkach, ale na brak obowi±zków narzekaæ nie mo¿e. W ci±gu zaledwie 10-minutowej rozmowy z nami odebra³a kilkana¶cie telefonów z trzech ró¿nych aparatów, dzwoni±cych na przemian.

Pierwszy dzieñ najgorszy

Panie na pocz±tku swojej kariery wcale nie by³y takie odwa¿ne.

- Pierwszy dzieñ? Z wra¿enia nawet go nie pamiêtam. A potem stara³am siê jak mog³am, ¿eby nie podpa¶æ. W koñcu to by³a moja wymarzona praca - mówi Ma³gorzata Stolarczyk, która od 3 lat obs³uguje sterowniê zak³adu kamienia. - Patrzê na ten wêgiel i patrzê , i powiem szczerze, ¿e daje mi to satysfakcjê. Zawsze interesowa³y mnie maszyny i górnictwo i kiedy tylko pojawi³a siê mo¿liwo¶æ zatrudnienia, zg³osi³am siê do pracy - wspomina pani Ma³gorzata, która jak sama twierdzi, ¿adnej pracy siê nie boi. Potwierdza to fakt, ¿e ju¿ samo dotarcie do jej stanowiska pracy wymaga wielkiej odwagi. Trzeba siê zmierzyæ z kilkunastoma zakrêconymi i niezwykle stromymi schodkami.

Wszyscy jeste¶my równi

Je¶li kto¶ chce pracowaæ na kopalni, musi byæ gotowy na wszystko. - U nas nie ma podzia³u na lepszych i gorszych. Ka¿dy jest pracownikiem i jest zatrudniony na tych samych zasadach. Nie ma migania siê od obowi±zków - mówi Ró¿a Baranowska, która pracuje przy obs³udze maszyn. - Na hali siê ci±gle kurzy, dymi, woda kapie, wiêc jak trzeba chwyciæ za miot³ê i ³opatê, to siê nie zastanawiam, tylko zasuwam - dodaje pani Ró¿a, która na kopalni pracuje 35 lat. - Choæ tyle czasu spêdzi³am w tym huku, s³uch mam lepszy ni¿ niejeden pracownik biurowy - ¿artuje pani Ró¿a.

Prawdziwe ¦l±zaczki

Jak siê okazuje, w kopalnianym ¶rodowisku najlepiej czuj± siê jastrzêbianki i ¿orzanki. Dlaczego? - Mamy czarn± krew i rozumiemy górnictwo - mówi Miros³awa Kaczor. - Jestem dumna z tego, ¿e pracujê w³a¶nie tutaj. Uznajê to za dowód swojej ¶l±sko¶ci. Cieszê siê, ¿e mój syn poszed³ do szko³y górniczej - dodaje pani Miros³awa, która na "Zofiówce" pracuje od 1982 roku. - Nigdy nie mia³am chwili zw±tpienia. Bywaj± s³absze dni, ale nie zmieni³abym tej pracy - kwituje.

Szacunek im siê nale¿y

I choæ w pracy traktowane s± na równi z mê¿czyznami, ich koledzy chyl± przed nimi czo³a.

- W górnictwie pracuj± naprawdê twarde kobiety. Niejedno widzia³y i niejedno robi³y. Nie boj± siê ³opaty, ani brudu. Co jak co, ale szacunek im siê naprawdê nale¿y - mówi Marian Mokrosz, kierownik zak³adu przeróbczego w kopalni Borynia-Zofiówka.

Barbórkê ¶wiêtuj± te¿ kobiety, czyli o babskiej karczmie piwnej
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2012, 11:45:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Maj 19, 2012, 11:50:35 »

W ksiazce Jung Chang "Dzikie labedzie" o zyciu pokolen w Chinach autorka pisze, ze za czasow przewodniczacego Mao kobiety uzyskaly rownouprawnienie, czyli mogly tak samo ciezko pracowac jak mezczyzni:)
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Maj 19, 2012, 12:18:43 »

Nie mam zielonego pojęcia jaki stan przechodzi East ?

Nieprzypadkowo  wrzuciłem tą piosenkę, a wcześniej  nieprzypadkowo wrzuciłem wywiad Kerry Cassidy z
Dolores Cannon.
Wbrew pozorom, obydwie rzeczy są ze sobą bardzo ściśle powiązane....
wystarczy tylko zechcieć zrozumieć o czym mowa.
Tymbardziej warto zrozumieć ponieważ zbliżamy się do bardzo ważnego wydarzenia, którego kulminacja nastąpi za kilka dni dokładnie o 3.33 rano.

No cóż... jakby to powiedział niejaki Jezus - kto szuka niech nie zaprzestanie szukania, a gdy znajdzie zdziwi się ....

Astre i niech sie dzieje, choc pewnie niejedni sie zdziwia jak zareaguje ich cialo i umysl w tej zmianie.  U¶miech

Lady  Songo
Podobnie w Rosji jak wiekszosc mezczyzn szlo na wojne to wlasnie kobiety musialy ciezko pracowac , ale to nie o to w tym wszystkim chodzi .
Chodzi o wspolprace miedzy dwoma pierwiastkami , a raczej o ich wyrownanie i harmonie.  U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2012, 12:20:56 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Maj 19, 2012, 12:31:38 »

Role kobiety i mezczyzny zostaly zapisane z gory, tego nie da sie odkrecic, partnerstwo powinno stac na najwyzszym podium oraz sprawiedliwy podzial. W Skandynawii kobiety sa bardzo wyemancypowane, mezczyzni zas slabna.
Czyzby mialo to oznaczac, ze juz niedlugo zatra sie granice plci?

//To chyba beda te romantyczne wspomnienia:)//
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #8 : Maj 19, 2012, 12:38:08 »

Role kobiety i mezczyzny zostaly zapisane z gory, tego nie da sie odkrecic, partnerstwo powinno stac na najwyzszym podium oraz sprawiedliwy podzial. W Skandynawii kobiety sa bardzo wyemancypowane, mezczyzni zas slabna.

//To chyba beda te romantyczne wspomnienia:)//

tu nie chodzi o unifikacje p³ci Du¿y u¶miech
ale o wyrównanie roli pierwiatków energi ¿eñskiej i mêskiej w tej "grze"

pozdrawiam w harmoni

PS. przy okazji zwracam honor Kiarze w kwesti tych aspektów M. i ¯. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 05:23:29 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Maj 19, 2012, 12:50:36 »

Od siebie dodam, ze z wygodnictwa naduzywam "pierwiastka zenskiego", bo na dobra sprawe, tez umialabym wywiercic wiertarka dziure w scianie, albo zmienic zarowke, czy naprawic kran, ale nie zrobie tego i juz! U¶miech
Po to jest "pierwiastek meski", aby byl na poslugi. Mysle, ze to wlasnie zwiekszenie roli poddanczej wobec kobiet kieruje fale meska w strone pieluch i kuchni.
Moj znajomy kiedys opowiadal jak nieswiadomie dal sie wrobic  Du¿y u¶miech, raz swiezo po slubie zona spytala go, czy umie odkurzac, oczywiscie przytaknal, od tego czasu juz nigdy nie wziela odkurzacza do reki, potem pytala, czy umie prasowac i na to juz nauczony doswiadczeniem z szyderczym usmieszkiem odparl, NIE!

Co do tematu "Romantyczne wspomnienia", to z reguly kojarzy mi sie wlasnie z czyms nieprzyjemnym, z rozstaniem.
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Maj 19, 2012, 13:52:31 »

Lady
Uwierz mi na slowo , ze w Polsce kobiety wyrownuja to podstepem , natomiast w skandynawi to jest oczywiste -role sa takie same , ze nikt nie dyskutuje kto ma odkurzac czy robic obiad. Jedynie co nadal nalezy do roli kobiety to rodzenie dzieci .
Jako ciekawostke dodam , ze w szkole od najnizszych klas dzieci sa uczone pieczenia, gotowania, robotek recznych .
Zatem jak nadchodzi czas wejscia na droge doroslego zycia zarowno kobiety jak i mezczyzni sa jednakowo przygotowani do zycia w pelnej wspolpracy w ognisku domowym.  U¶miech
Tutaj ojcowie rowniez maja prawo do skorzystania z tzn .wychowawczego i dosc czesto korzystaja z tego prawa U¶miech
Kobiety pracuja jako policjantki , a jest ich dosc duzo.
Sa takze kierowcami autobusow

Co do romantycznych wspomnien podobnie mam jak Ty Lady kojarza mi sie z rozstaniem  U¶miech

Ps. Dodam jeszcze jako ciekawostke :
Mam przyjaciolke , ktora pracuje w przedszkolu i pewnego dnia byla bardzo zaskoczona jak drugi wychowawca wreczyl jej mlotek w reke i powiedzial to wbij to.
Mnie natomiast bardzo milo zaskoczylo w jaki sposob sa tu wychowywane dzieci :
Jade ktoregos dnia metrem , patrze a na stacji stoi grupa maluchow z wychowawcami (przedszkole) jest zima na dworze temperatura minusowa , a czesc dzieci siedzi sobie centralnie na pupach na chodniku,tu jest to normalne dzieci maja sie hartowac.
W przedszkolach dzieci musza przebywac na swierzym powietrzu 2 godziny nawet jesli jest ulewny deszcz.
W Polsce wychowuje sie dzieci pod tak zwanym kloszem , tu w zgodzie z natura .

« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2012, 14:16:07 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Maj 19, 2012, 13:57:56 »

Po to jest "pierwiastek meski", aby byl na poslugi.

He, he .....dobre. Co¶
Jak ju¿ co¶ walniesz, to jak strza³± z ³uku  prosto w ¶rodek tarczy....
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Maj 19, 2012, 14:17:12 »

Po to jest "pierwiastek meski", aby byl na poslugi.

He, he .....dobre. Co¶
Jak ju¿ co¶ walniesz, to jak strza³± z ³uku  prosto w ¶rodek tarczy....

Co do tego Lady -zapraszam do Norwegii , jakze zmienilabys zdanie
na poslugi jest w starym systemie w nowym nie ma miejsca

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #13 : Maj 20, 2012, 08:59:52 »

Laguno_ dziekuje za zaproszenie do Norwegii, a ze jestem oficjalnie tlumaczem j. skandynawskich to pogadamy sobie jak Polak z Polakiem;)
Gdy czytam o Wikingach i porownam z tym co po nich pozostalo, to nie da sie ukryc, ze przyjeli wzorce kobiece. Partnerstwo jasne, ze tak! Ale to utozsamianie sie z plcia odmienna, zmiana statusu, rownosc.
Ale chyba subtelnosc traci na tym.
Facet na urlopie wychowawczym... Krokiem nastepnym bedzie proba donoszenia ciazy przez panow, aby babeczki mogly wojny prowadzic. Cos nie gra...Mrugniêcie
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #14 : Maj 20, 2012, 09:03:07 »

Laguno_ dziekuje za zaproszenie do Norwegii, a ze jestem oficjalnie tlumaczem j. skandynawskich to pogadamy sobie jak Polak z Polakiem;)
Gdy czytam o Wikingach i porownam z tym co po nich pozostalo, to nie da sie ukryc, ze przyjeli wzorce kobiece. Partnerstwo jasne, ze tak! Ale to utozsamianie sie z plcia odmienna, zmiana statusu, rownosc.
Facet na urlopie wychowawczym... Krokiem nastepnym bedzie proba donoszenia ciazy przez panow, aby babeczki mogly wojny prowadzic. Cos nie gra...Mrugniêcie

ka¿da metamorfoza ulega wypatrzeniu na tej planecie 3G Mrugniêcie

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Maj 20, 2012, 10:07:28 »

Wow Lady niezmiernie mi milo to czytac!Zapewne z tego powodu masz duzo ciekawych wnioskow , do ktorych ja byc moze nie doszlam.
A swoja droga , nie chcialabys udzielac mi lekcji norweskiego?  Cool  U¶miech

Tak masz racje , mowi sie potocznie , ze obecni skandynawowie nie przypominaja wikingow wcale.
Nie bede sie upierac przy swoim , ale mimo to obserwuje ,iz mezczyzni nabrali cech zenskich a kobiety meskich . A moze wlasnie tak ma wygladac emancypacja tych energii , bo przeciez to dlugi proces , ktory ma zaprowadzic ludzkosc w kierunku rownowagi miedzy dwoma pierwiastkami . Tyle , ze tutaj widac dosc znaczaco juz teraz ta przemiane.

Lady? de facto Ciebie rowniez odbieram sie jako meska energie !!!Wiec prawdopodobnie korzystasz wlasnie w duzej mierze z tego pierwiastka. U¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 15:26:06 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Maj 20, 2012, 14:20:51 »

Ya te¿ jestem oficjalnym t³umaczem norweskiego, wiêc mo¿esz sobie ze mn± pogadaæ jak polak z polakiem.  Co¶
Jestem te¿ ³ucznikim i nawet ca³kiem niez³e wyniki osi±gn±³em.
Pracujê w Urzêdzie Skarbowym, a przedemn± setki ustaw podatkowych do rozgryzienia- oczywi¶cie  ( nie dla maluckich).
Napisa³em te¿ ksi±¿kê o mudrach.

Fair Lady.
Uwierz mi, ¿e wcale zbytnio siê nie zdziwiê, gdy nastêpnym razem napiszesz, ¿e kilka lat temu uczestniczy³a¶ w spotkaniu grupy Bilderberg. 

« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 14:35:04 wys³ane przez Astre » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Maj 20, 2012, 15:19:21 »

Ya też jestem oficjalnym tłumaczem norweskiego, więc możesz sobie ze mną pogadać jak polak z polakiem.  Co¶
Jestem też łucznikim i nawet całkiem niezłe wyniki osiągnąłem.
Pracuję w Urzędzie Skarbowym, a przedemną setki ustaw podatkowych do rozgryzienia- oczywiście  ( nie dla maluckich).
Napisałem też książkę o mudrach.

Astre jesli o mnie chodzi, to ja zawsze jestem chetna z Toba pogadac , nawet po norwesku hihihihi Jêzyk Cool Chichot

« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2012, 15:22:22 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Maj 24, 2012, 23:19:44 »

Fair Lady.
Uwierz mi, ¿e wcale zbytnio siê nie zdziwiê, gdy nastêpnym razem napiszesz, ¿e kilka lat temu uczestniczy³a¶ w spotkaniu grupy Bilderberg.

Wiesz, juz nie musze nikomu nic udowadniac. Robilam to cale moje ziemskie zycie. A teraz korzystam ze zbiorow.
Wtedy, gdy inni jezdzili na narty, na kuligi, na festyny, ja siedzialam w bibliotekach, i innych...
Nie dane mi bylo tak na srebrnej tacy...
Niczego nie zaluje, a jesli Tobie Astre nie podoba sie, ze znam Twe narzecze to Twoj problem.
Znam inne jezyki tez.
A teraz ucze sie chinskiego.

edit:
cyt Laguna_
Lady? de facto Ciebie rowniez odbieram sie jako meska energie !!!Wiec prawdopodobnie korzystasz wlasnie w duzej mierze z tego pierwiastka.
Wiem, ze mam w sobie sile wewnetrzna, taka gotowosc do walki, niby pierwiastek meski... mezczyzni to wyczuwaja i boja sie takiej kobiety;) - na placu boju pozostaja jak zwykle wytrwali, pogodzilam sie juz z tym.

« Ostatnia zmiana: Maj 25, 2012, 09:06:05 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 17, 2012, 07:50:22 »

U¶miech

Chichot
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 17, 2012, 09:59:45 »

Jak widac jego pojazd jest jeszcze na chodzie.  Mrugniêcie

I byc moze roznice zatra sie, bo bialy czlowiek bedzie coraz rzadszym egzemplarzem, az do calkowitego wymarcia. Czarna rasa zdominuje, Skandynawia jest tego najlepszym przykladem. A tak trudzili sie Gottowie, aby teraz sluzyc "no-massom!"  Mrugniêcie

^^
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 17, 2012, 11:37:41 »

Zgodnie z teoriami niektórych osób z tego forum w temacie roli kobiety w krk, wychodzi na to, ¿e pan z fotki to w³a¶nie katolik...

Dla mnie nie jest zrozumia³e jak ten mê¿czyzna z fotki mo¿e sobie spokojnie i¶æ, a przepraszam - rêce ma zajête - pali i w trosce o bezpieczeñstwo (materia³y ³atwopalne których transport siê odbywa - zachowuje bezpieczny odstêp...
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 17, 2012, 11:54:04 »

Bo tak wygladaja zwiazki ukladane. Milosci tam nie ma. Jest sluzaca i pan.
Co do krk to faceci w stosunku do mnie w wiekszosci sa bardzo szarmanccy i pomocni.
Sa gorsze systemy, jesli o to chodzi. Ale mysle, ze kazdy to wie.

//No chyba, ze masz na mysli ksiezy, to tak, faktycznie//
Astre
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 17, 2012, 16:07:37 »

Niczego nie zaluje, a jesli Tobie Astre nie podoba sie, ze znam Twe narzecze to Twoj problem.
Znam inne jezyki tez.
A teraz ucze sie chinskiego.

Problem w Twoim wykonaniu polega na tym, ¿e próbujesz udowadniaæ i uzasadniaæ publicznie co robisz ?...!

G³ówn± cech± cz³owieka powinna byæ ¶wiadomo¶æ, a tym samym  pewien poziom my¶lenia, a nie robienie wra¿eñ u czytelnika.
 Gdybym ja zacz±³ tutaj wypisywaæ co ja to nie robie, czego to ja siê nie uczê, jakie to ja szko³y pokoñczy³em, to pewnie pierwsza my¶l, jaka przysz³a by Ci do g³owy to taka - a co mnie to wogóle Astre obchodzi, co robisz, bo to twoja sprawa i twoje ¿ycie i twoje decyzje.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 16:11:09 wys³ane przez Astre » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 17, 2012, 17:25:01 »

I traflies celnie, bo wlasnie to mnie obchodzi.
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: