Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 05, 2025, 00:15:56

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Spis tematów - komentarze  (Przeczytany 50305 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 12, 2012, 22:53:15 »

Nie jestem upowa¿niona, by pisaÌ o szczegó³ach, ale na miejscu Darka sprawdzi³abym,
czy aby wywiÂązaÂł siĂŞ ze swoich obowiÂązkĂłw. Dla wÂłasnego bezpieczeĂąstwa.
east
Gość
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 13, 2012, 09:52:17 »

S¹ ludzie na tym œwiecie, którym dmuchanie afer z niczego sprawia niewys³owion¹ radoœÌ , oczywiœcie z powodu mi³oœci do bliŸniego, bo jak¿e by inaczej Mrugniêcie
I w ten sposĂłb taki osobnik potrafi napsuĂŚ krwi dobremu adminowi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #27 : Czerwiec 13, 2012, 10:15:15 »

No tak, wychodzi nasza "narodowa" przypadÂłoœÌ, zamiast siĂŞ integrowaĂŚ to my siĂŞ dzielimy. CeniĂŞ narĂłd Âżydowski za ich integracjĂŞ, dla nas potrzeba strajkĂłw  w stoczniach (a wÂłaÂściwie wszĂŞdzie), albo Âśmierci papieÂża, abyÂśmy to mieli przez chwilĂŞ na wzglĂŞdzie.
Nie przypuszczam, aby "organa" chciaÂły siĂŞ tym zainteresowaĂŚ, ale to moja opinia. W kaÂżdym razie dowody jakiejkolwiek "dziaÂłalnoÂści" znajdujÂą siĂŞ wy³¹cznie na serwerze. Ale forum to nie jest typowa strona, gdzie serwer wszystko loguje. Tutaj kaÂżde klikniĂŞcie to jednostkowy dostĂŞp do serwera, gdyby to logowaĂŚ to logi zajmowaÂłyby znacznie wiĂŞcej niÂż publikowane posty. W skali "darmowefora.pl" to sÂą juÂż  zapewne miliony klikniĂŞĂŚ dziennie i nawet gdyby byÂły logowane nikt nie daÂłby rady ich przeszukaĂŚ.
MoÂżna tylko przeglÂądaĂŚ zapisy i zmiany w bazach danych w okreÂślonym czasie - katorÂżnicza robota. A jeÂśli ktoÂś usuwaÂł zapisy w bazach i je reindeksowaÂł nie bĂŞdzie Âżadnych widocznych zmian, co najwyÂżej przez porĂłwnanie z kopiami, jeÂśli istniejÂą, a i tak nie bĂŞdzie sprawcy.
W ka¿dym razie w³aœciciel lub admin serwera nie bêdzie kocha³ tego kto nas³a³ organa, jeœli nie wy³¹czy tego w ogóle, abo nie bêdzie musia³ zastopowaÌ na czas "sprawdzania, a wtedy wszyscy l¹dujemy z rêk¹ w nocniku.
 Darek jest tu "spoÂłeczny" i naprawdĂŞ niewiele wiĂŞcej moÂże niÂż klikanie tych kilku dodatkowych guzikĂłw jakie ma do dyspozycji.
Arteq, dÂługo juÂż poruszam siĂŞ po tej ziemi, ale nie mogĂŞ  wykombinowaĂŚ jaki moÂżna mieĂŚ interes w poÂłoÂżeniu Âłapy na forum, oprĂłcz bycia wÂłaÂścicielem pÂłatnego serwera, na ktĂłry miaÂłoby byĂŚ przeniesione (ale to nie jest znaczÂący biznes), mĂłgÂłbyÂś mnie oÂświeciĂŚ?
Mimo wszystko temat kopii forum jest aktualny.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
arteq
Gość
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 13, 2012, 10:39:07 »

Arteq, za³ó¿ w³asne forum to nikt ci ³apy nie po³o¿y, nie wiem co tobie lub komu ta teoria spiskowa ma przynieœÌ. Coœ
OcziwiÂście. Jednak ten truizm ktĂłry napisaÂłeÂś nie jest agrumentem w tym momencie dyskusji. NapisaÂłem o swoich przeczuciach w zwiÂązaku z czytaniem postĂłw w tym wÂątku, przeczuciach ktĂłre bardzo rzadko mnie mylÂą, ale nie fakt - nie mogĂŞ uÂżywaĂŚ ich jako dowodu na zaistnienie danego zjawiska.

Takiego podejÂścia po tobie siĂŞ nie spodziewaÂłem.
Nie rozumiem co jest niestosownego w miom poÂście - moÂżesz przybliÂżyĂŚ?
Twoja reakcja jest dosyĂŚ symptomatycznie nerwowa, czyÂżbyÂś skÂładaÂł po cichu - poza oficjalnymi postami - jakieÂś propozycje w kwestii "opieki" nad tym forum?

ÂŻadnych sensacji nie wietrzĂŞ - np. Âże ktoÂś chciaÂłby przej¹Ì wartoœÌ "intelektualnÂą" forum...  :]

Arteq, dÂługo juÂż poruszam siĂŞ po tej ziemi, ale nie mogĂŞ  wykombinowaĂŚ jaki moÂżna mieĂŚ interes w poÂłoÂżeniu Âłapy na forum [...]
WychodziÂłoby na to, Âże moÂże chodzĂŞ nieco dÂłuÂżej po tej ziemi...  ;]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2012, 10:39:43 wysłane przez arteq » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 13, 2012, 10:51:44 »

…i tak moÂżna zniszczyĂŚ kaÂżdÂą cennÂą inicjatywĂŞ. 

Na moje czucie, pomoc Blueray’a i Barneyosa jest bezinteresowna oraz wielce przydatna.
ChÂłopaki wÂłoÂżyli naprawdĂŞ duÂżo pracy, dla nas wszystkich.

Arteq, skÂąd w Tobie tyle podejrzliwoÂści? 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2012, 10:53:13 wysłane przez ptak » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 13, 2012, 17:01:37 »

A moze ktos bylby tak uprzejmy i napisal o co wlasciwie chodzi? Tylko tak, aby mozna bylo zrozumiec.
Bo z calego tego zametu, to ja wnioskuje, ze chodzi o ... zaplacenie za cos.

blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #31 : Czerwiec 13, 2012, 17:26:59 »

Na razie nie p³acimy. Chodzi o to, ¿e nie maj¹c kopii forum, nie mo¿emy odtworzyÌ zaginionych w¹tków i postów, a tak¿e u¿ytkowników z ich profilami, o co jest awantura ze straszeniem s¹dem i prokuratorem w³¹cznie. Niestety admin serwera
"darmowefora.pl" jest zupeÂłnie nie kontaktowy, o czym moÂżna poczytaĂŚ w postach na jego forum.
Natomiast arteq  wietrzy "zdradĂŞ stanu" i czyjÂś w tym interes.
Ptaku, w tym teamie ja rzucam temat, a barneyos wykonuje robotĂŞ, doskonaÂły ukÂład, no nie? Albo wykonuje juÂż bez rzucania tematu, a ja zbieram laurki.
Arteq, Kiara jest jednak doskona³¹ twoj¹ nauczycielk¹, jeœli chodzi o odpowiedzi na pytania, a co do d³ugoœci st¹pania to te¿ pud³o.

arteq
Gość
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 13, 2012, 21:52:49 »

Nic nie wietrzĂŞ.

Skoro nie "za³apa³eœ" jaki mo¿na mieÌ interes z przejêcia forum, to nie powinieneœ siê z³oœciÌ na uwagê, ¿e byÌ mo¿e mam wiêksz¹ czu³oœÌ/intuicjê i wiedzê od Ciebie w tym zakresie. Nie napisa³em wprost o tym "jak i dlaczego" aby nie podsuwaÌ nieetycznego pomys³u, który mo¿e byÌ wykorzystany w innym miejscu, ale Ok, ju¿ mówiê - jak siê powiedzia³o A trzeba powiedzieÌ i B lub trzeba by³o trzymaÌ paszczê na k³ódkê.

Otó¿, ktoœ kto chcia³by sprywatyzowaÌ to forum móg³by mieÌ daleko gdzieœ co jest na nim pisane. Móg³by tylko jako admin-w³aœciel stosowaÌ inteligentnie ro¿ne sztuczki - pomimo zapewnieù wielu forumowiczów o swojej b³yskotliwoœci móg³by ich kiwaÌ jak dzieci (np. podgrzewaÌ atmosferê, rozdmuchiwaÌ tematy, "promowaÌ" umiejêtnie to forum na innych forach i... zarabiaÌ na reklamach i banerach w zwi¹zku z iloœci¹ odwiedzin).
Ba-nal-ne.

Wystarczy czy mam siê jeszcze rozwin¹Ì?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2012, 22:00:13 wysłane przez arteq » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 14, 2012, 09:54:50 »

Arteq to o czym piszesz jest tak banalne, Âże aÂż powszechne . Syn mi wyklarowaÂł ostatnio Âże jest takich dwĂłch kolesi, ktĂłrzy grajÂą sobie w pewnÂą gierkĂŞ internetowÂą robiÂą z tego filmiki ( film z toku gry ze swoimi gÂłupawymi komentarzami ) i wrzucajÂą te tony gigabajtĂłw na YT . MajÂą sporo subskrybcji, co znaczy, Âże siĂŞ ich oglÂąda, wyÂświetlajÂą sie reklamy i oni na tym "partnerstwie z YT"  10tys mies zarabiajÂą. Tylko za to, Âże siĂŞ wydurniajÂą grajÂąc dniami i nocami w gierki.
Masakra.
Niech tam ktoÂś sobie zarabia jak potrafi, a co tam , byle obsÂługa bez zarzutu byÂła i byle to ludzi krĂŞciÂło. A jak mÂądrze to zrobiĂŚ to i na spotkania by siĂŞ kasa uzbieraÂła MrugniĂŞcie
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #34 : Czerwiec 14, 2012, 10:16:44 »

Pochlebiasz sobie, to nie intuicja czy wyczucie, ale gdybanie, przypuszczanie i domniemanie, które przechodzi w przekonanie i potem sam wierzysz w iluzję, którą wymyśliłeś. Ja też jestem zwolennikiem teorii spiskowych w wielu wypadkach, ale muszą być podstawy.
Chyba nie znasz zasad dochodów z reklam na forach, gdzieś o tym pisałem.
To co opisujesz to zwykła manipulacja i ona jest tutaj teraz, była i jeszcze trochę będzie, zobacz posty w śmietniku. Znajdziesz wiele w temacie wątku, z którego pochodzą, bez inwektyw, po prostu ktoś albo nie doczytał, albo nie wiem co (zła wola) i żadnego powodu usunięcia, typowa manipulacja.
A nakręcanie tematów to co to jest? Jeżeli użytkownicy "rzucają się" na jakiś temat to ich sprawa, czy będziesz pisał  merytorycznie w temacie, który cię nie interesuje? I gdzie te przychody z reklam. Banery dotyczą niezalogowanych, a czy oni będą chcieli czytać temat, który ich nie interesuje?
Jedni wrzucają tematy dla punktów, inni dla kawału, a jeszcze inni dlatego, że chcą się czegoś dowiedzieć, albo podzielić swoją wiedzą, jaka by ona nie była. I maja do tego pełne prawo. A gdybanie, że ktoś wrzuci atrakcyjny temat dla zysku z reklam to daleko idąca nadinterpretacja, a nawet gdyby tak było to cieszyłoby mnie to, że ktoś może zarobić. Czy mam mu żałować, albo zazdrościć? Wolę się z nim cieszyć z jego "sukcesu".
Nie dla wszystkich jest ważne co jest na forum pisane, ważnie jest tylko dla tych co piszą i czytają to ze zrozumieniem.
Prawdziwy interes ma tylko właściciel serwera dla wielu forów, ale jak widzisz on też może mieć te fora w ... gdzieś.

Edit: to jest odpowiedź dla arteq, miała być pod spodem, ale byli szybsi.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 19:40:36 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 14, 2012, 10:17:43 »

arteq - cyt.

Otó¿, ktoœ kto chcia³by sprywatyzowaÌ to forum móg³by mieÌ daleko gdzieœ co jest na nim pisane. Móg³by tylko jako admin-w³aœciel stosowaÌ inteligentnie ro¿ne sztuczki - pomimo zapewnieù wielu forumowiczów o swojej b³yskotliwoœci móg³by ich kiwaÌ jak dzieci (np. podgrzewaÌ atmosferê, rozdmuchiwaÌ tematy, "promowaÌ" umiejêtnie to forum na innych forach i... zarabiaÌ na reklamach i banerach w zwi¹zku z iloœci¹ odwiedzin).
Ba-nal-ne.

Wystarczy czy mam siê jeszcze rozwin¹Ì?

JASNE! Gdy szuka sie chetnych do klikania po swoich prywatnych domenach, to robi sie zamet, kij w mrowisko, ludziska zaczynaja wykazywac emocje i ciekawosc. Firmy rozliczeniowe zyja z danych statystycznych, np. na tym forum, zdania takiego co ma 10 wpisow, czy tylko "obserwuje" sa pomijane w pierwszym sicie, ale tych, ktorzy gadaja bez przerwy cenne. Ile tu linkow leci, ile reklamy, ponad 75% (tak na oko szacuje) macza w tym swe prywatne interesy. Nie bede podawac nickow, zreszta jest mi to obojetne, ale wlasnie stosuja takie chwyty ...

Tak w istocie to wlascicieli forum nie obchodzi co sie wpisuje, tylko jak reaguje na podawane linki.

Nic za darmo, wiec east jak na spotkanie to chyba tylko opcja u Przebisniega na grillu;) Pisal, ze umie robic rozne wedliny i kaszanki i piwo pije na okraglo, podzieli sie z druzyna UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 14, 2012, 10:18:30 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #36 : Czerwiec 15, 2012, 14:52:08 »

Skoro ju¿ dyskutujemy tutaj o znikaniu profili (i wszystkim innym) to spróbujmy jeszcze zg³êbiÌ temat sposobu dzia³ania programu forum. Tak sobie próbujê ró¿ne sposoby i pewne rzeczy staj¹ siê oczywiste.
Skasowanie profilu uÂżytkownika jest moÂżliwe dla uÂżytkownika i admina i skutkuje usuniĂŞciem numerycznego identyfikatora uÂżytkownika ze wszystkich baz, tzn. uÂżytkownikĂłw, wÂątkĂłw i postĂłw. W zwiÂązku z tym propozycja barneyosa nie zadziaÂła, nie wyÂświetli, ani postĂłw, ani wÂątkĂłw (dotyczy wyÂświetlania postĂłw w/g numeru usera).
Jednak posty pozostajÂą w bazie z uÂżywanym  nickiem. WyÂświetlajÂąc wÂątek zobaczymy np. uÂżytkownik "Yeti" - GoœÌ, zamiast statusu.
Indywidualny numer skasowanego uÂżytkownika jest zapamiĂŞtany w systemie jako uÂżyty i nikt inny go juÂż nie moÂże otrzymaĂŚ.
Teoretycznie posty zostajÂą zawsze w bazie ze swoim indywidualnym numerem, mogÂą siĂŞ zmieniĂŚ pola skojarzeĂą z wÂątkami, czy wykasowanie numeru uÂżytkownika, tyle moÂżna zrobiĂŚ dostĂŞpem z poziomu forum.
W przypadku Jana zrobiono coÂś wiĂŞcej, w najlepszym przypadku usuniĂŞto takÂże skojarzenia postĂłw z wÂątkami, w najgorszym usuniĂŞto caÂłe posty z bazy, gdyÂż nie wyÂświetlajÂą siĂŞ jego posty w Âżadnym wÂątku (jak dotÂąd).
Bez dostĂŞpu do bazy moÂżna to tylko sprawdziĂŚ po numerach postĂłw. Generalnie przekroczyliÂśmy 98 000, Yeti byÂł 97 999 postem.
ÂŻeby zaniÂżyĂŚ zakres poszukiwaĂą potrzebny byÂłby uÂżytkownik, ktĂłry dyskutowaÂł z Janem w jakimkolwiek wÂątku i poda choĂŚby przybliÂżonÂą datĂŞ takiego postu w relacji do postu Jana.
Wtedy mogĂŞ sprĂłbowaĂŚ przeszukaĂŚ okolice i zobaczyĂŚ czy jego posty w ogĂłle siĂŞ zachowaÂły, czy teÂż jest to dziaÂłanie rĂŞki z zewnÂątrz.

ptak
Gość
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 15, 2012, 16:24:51 »

Cytat: blueray21
ÂŻeby zaniÂżyĂŚ zakres poszukiwaĂą potrzebny byÂłby uÂżytkownik, ktĂłry dyskutowaÂł z Janem w jakimkolwiek wÂątku i poda choĂŚby przybliÂżonÂą datĂŞ takiego postu w relacji do postu Jana.
Wtedy mogĂŞ sprĂłbowaĂŚ przeszukaĂŚ okolice i zobaczyĂŚ czy jego posty w ogĂłle siĂŞ zachowaÂły, czy teÂż jest to dziaÂłanie rĂŞki z zewnÂątrz.

Mam nadziejĂŞ, Âże to wystarczy. Jakby co, dziÂś jeszcze jestem, mogĂŞ poszukaĂŚ wiĂŞcej.
Pozdr  UÂśmiech 

---------------------

Odp: Ateizm
« Odpowiedz #6 : Luty 22, 2011, 22:06:48 »
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6529.msg74555#msg74555
(To byÂło tuÂż po pojawieniu siĂŞ JANA na forum.)

En-Lil
« : Marzec 12, 2011, 12:52:28 »
Odp: En-Lil
« Odpowiedz #18 : Marzec 14, 2011, 21:35:47 »
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=6589.msg75342#msg75342

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2012, 16:25:21 wysłane przez ptak » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #38 : Czerwiec 15, 2012, 18:26:39 »

DziĂŞkujĂŞ, wystarczy, ale efekty zerowe, czyli rozpoznanie pozostaje na poprzednim poziomie. WidaĂŚ tylko, Âże program forum generuje odpowiedzi dynamicznie przydzielajÂąc pozycje postom w temacie, wiĂŞc ewentualne dziury z jakiegokolwiek powodu nie sÂą zauwaÂżalne.
PodtrzymujĂŞ, Âże takich zniszczeĂą nie da siĂŞ zrobiĂŚ z poziomu uÂżytkownikĂłw forum. Z poziomu hackera nie tak Âłatwo, ale nie niemoÂżliwe.
Naj³atwiej z poziomu administracji lub bezpoœredniego u¿ytkownika serwera. Dodatkowo program obs³ugi for mo¿e mieÌ ró¿ne funkcje dotycz¹ce obs³ugi baz dostêpne dla jego administratora. Mo¿na te¿ "buszowaÌ" po bazach ka¿dym innym programem obs³uguj¹cym ten typ baz danych i znaj¹c ich zabezpieczenia. Œladów nie bêdzie, jeœli ktoœ wie co robi.
Bardzo maÂłe prawdopodobieĂąstwo jakiejkolwiek usterki technicznej, sprzĂŞtu czy programu.

barneyos

GawĂŞdziarz

Punkty Forum (pf): 2

« Odpowiedz #39 : Czerwiec 21, 2012, 10:48:47 »

Aloha!!

21.06.2012 dodano nowy pliczek - lista uÂżytkownikĂłw.

Plik dostĂŞpny jest w dziale Spis tematĂłw

http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8230.0

Pzdr barneyos   Cool

----------------------------------
\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
\"Im wiĂŞcej wiem, tym bardziej wiem, Âże mniej wiem\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 21, 2012, 15:38:59 »

Fajna pomoc, tylko mnie nie wyÂświetla nikogo.
DziĂŞki za pomysÂł i pracĂŞ. DuÂży uÂśmiech

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #41 : Czerwiec 21, 2012, 15:51:34 »

Darek, spróbuj zrobiÌ aktualizacjê, powinien sci¹gn¹Ì listê. U mnie to nie chodzi, ale to inny problem.

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #42 : Czerwiec 21, 2012, 16:42:31 »

Ze wzglêdu na mo¿liwoœÌ tworzenia lokalnej kopii umieœci³em tym razem pust¹ tabelê z mo¿liwoœci¹ zaimportowania ca³oœci.

Chyba ¿e wywala u Was jakiœ b³¹d, to proszê o podanie go, to coœ zaradzimy.

Pzdr barneyos   Cool

\"Nie ma rzeczy niemoÂżliwych, sÂą tylko rzeczy, ktĂłrych na razie nie potrafimy zrobiĂŚ\"
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Czerwiec 21, 2012, 20:26:54 »

Nie znam siê specjalnie na arkuszach, wiêc nie wiem czy mo¿na to zakwalifikowaÌ jako b³¹d, ale u mnie nie dzia³a przycisk "aktualizacja".

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #44 : Czerwiec 22, 2012, 06:48:47 »

SprawdÂź ustawienia poziomu zabezpieczeĂą.

Menu NarzĂŞdzia -> Makro -> Zabezpieczenia zakÂładka Poziom ZabezpieczeĂą

WybraĂŚ opcjĂŞ ÂŚrednie. MoÂżesz zdecydowaĂŚ czy uruchamiaĂŚ potencjalnie niebezpieczne makra.

ZakÂładka Zaufani Wydawcy - zaptaszkowaĂŚ obie pozycje: Ufaj wszystkim zainstalowanym dodatkom i szablonom oraz Ufaj dostĂŞpowi do programu Visual Basic Project.

Nastêpnie zamkn¹Ì i uruchomiÌ jeszcze raz Excela.

Pzdr barneyos   Cool

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 22, 2012, 10:21:35 »

DuÂży uÂśmiech DziĂŞki.
Chyba sobie poradziÂłem, choĂŚ troszkĂŞ inaczej niÂż napisaÂłeÂś, ale bez Ciebie nic bym nie wskĂłraÂł. DuÂży uÂśmiech

Rdycja:

Chyba siĂŞ przedwczeÂśnie pochwaliÂłem.
ZmieniÂłem, ale w Excelu te makrowe ustawienia i nic.

Cytat: barneyos
Menu NarzĂŞdzia -> Makro -> Zabezpieczenia zakÂładka Poziom ZabezpieczeĂą

Tak prĂłbowaÂłem, tylko nie bardzo wiem w ktĂłrym "menu", wiĂŞc namÂąciÂłem w arkuszu.
CoÂś niby zciÂągnĂŞÂło ale dalej nie wyÂświetla tylko pokazuje informacjĂŞ o jakichÂś aktualizacjach i pyta co zapisaĂŚ.
ZbaraniaÂłem - niby nic nadzwyczajnego, bom wszak zodiakalny baran DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 22, 2012, 10:48:29 wysłane przez Dariusz » Zapisane

barneyos

GawĂŞdziarz

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 22, 2012, 12:35:04 »

Przy otwieraniu pliku ukaÂże siĂŞ okno:

Nale¿y wybraÌ W³¹cz makra

Potem po klikniĂŞciu przycisku "Aktualizacja"

Potwierdzamy TAK i potem

wybieramy TAK lub NIE

a na zakoĂączenie info

Pzdr barneyos   Cool

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #47 : Czerwiec 22, 2012, 21:06:40 »

DziĂŞki za instrukcje, niewÂątpliwie dostosujĂŞ siĂŞ do nich, jednak na ten czas nie wyskakuje mi opcja "makra". Na innych kompach tak, za kaÂżdym razem, ale tam nie mam dostĂŞpu do forum, a na moim coÂś mam sfiksowane.
MoÂże chodzi o te poziomy zabezpieczeĂą, ale ni chusteczki nie wiem gdzie je przestawiĂŚ.

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #48 : Lipiec 30, 2012, 20:12:56 »

Tutaj
cyt Darek z watku o Ki-arze
No i trudno, dosta³a kilkoma czy ca³¹ mas¹ kamieni. Tak czy inaczej wypada jej wspó³czuÌ, ale w w¹tku, który ju¿ i tak bardzo obszernie porusza ¿ycie tej kobiety >>.

kobiety? MrugniĂŞcie

Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: