Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 21:55:08

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 126412 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #175 : Lipiec 13, 2012, 15:38:28 »

Cytat: jaunusz
ten ''jasnowidz'' ma zapewniony materialny ''stoÂłek'' u AriĂłw czyli Arian ( czĂŞsto ich tak nazywa). On i jego rodzina (wedÂług niego) bedÂą pracowaĂŚ przy spisie przeznaczonych do wywĂłzki na Erydan.

Przynajmniej gostek nie obawia siĂŞ bezrobocia. MrugniĂŞcie
szkoda, ¿e ³aduje w to ca³¹ rodzinê.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #176 : Lipiec 13, 2012, 18:31:43 »

Slowa te oznaczaja plynaca wode, rzeke w ruchu. Zmiane, pantha rei, przemiane, ale ukierunkowana.
Poprzez kwadrat magiczny i jego odmiany zapisany jest kod istnienia w swiecie realnym.
Zgrubsza to tak czuÂłem.
PrzykÂładowo FengShui - to woda i wiatr  (w podobnym ujĂŞciu)
Ale moje pytanie byÂło z poziomu lingua - nie zaÂś philozoficznego.
Czy np. mogĂŞ przyj¹Ì, Âże  LO znaczy coÂś, a shu -coÂś. Chodzi o konkret,
ChoĂŚ wiem Âże sÂłowa te opisujÂą zjawisko raczej elastyczne.

To rowniez pismo chinskie (i jego odmiany). Liczy sie poczatek i koniec mysli.
Aby to zrozumiec trzeba zaczac myslec wielowymiarowo.
MoÂżesz to rozwijaĂŚ.. Dobry wÂątek
heh Mrugniêcie niektóre myœli s¹ takie, ¿e inni zd¹¿¹ je oceniÌ i posortowaÌ zanim one siê wyraz¹.
No ale to jak czĂŞstotliwoÂści sÂą krĂłtkie i dÂługie. Kiedys mieszkaÂłem w pokoju,
w ktĂłrym basy Âźle brzmiaÂły, bo fala nie miesciÂła sie w nim - byÂł za krĂłtki po prostu.
Gdy zmieniÂłem pokĂłj... posÂłuchaÂłem TEJ SAMEJ MUZYKI, na tym samym sprzĂŞcie,
ale to byÂła caÂłkiem inna muzyka DuÂży uÂśmiech) niÂż poczÂątkowo sÂądziÂłem.

Gdy tkwi sie tylko we wlasnym archiwum nie spojrzy sie na zagadnienie obiektywnie.
MrugniĂŞcie a to do czego? SPOJRZENIE OBIEKTYWNE NIE ISTNIEJE w cyklu indywidualnym,
a jedynie w OTWARTYM SYNERGICZNYM WSPÓ£BRZMIENIU grupowym.

PHI - czesto analizujesz wylacznie linguistycznie, skladniowo, a sprobuj myslec kolorami, zamiast slowami, umiesz tak?
Ja umiem ró¿ne rzeczy.
To Âże wielu z nich nie prezentujĂŞ lub tu nie prezentujĂŞ wynika z okreÂślonych decyzji.
Po prostu jakoÂś sie tak utarlo Âże w tym gronie eksplorujĂŞ ten drobny odcinek z jakÂże szerokiej rzeczywistoÂści.

Przecie¿ nie masz pojêcia JAK ja MY¦LÊ.
Nie warto chyba przyjmowac takich zaÂłoÂżeĂą jak to robisz.

W tej formie wyrazu uÂżywasz jĂŞzyka linguistyki i skÂładni.
przyciskasz guziczki na pulpicie.. owszem - to teÂż kolory, struktury i inne zjawiska.

Ale skoro komunikujesz sie przez ten wÂłaÂśnie inter FACE - to dlaczego go nie poznaĂŚ?
Nie myÂślĂŞ sÂłowami. To nietrafione przypuszczenie.
Pomijaj¹c w¹tpliwoœÌ tezy, ¿e wogóle myœlê:
Raczej postrzegam, przyglÂądam siĂŞ... ale niech ci bĂŞdzie Âże to jest: "myÂślĂŞ", wiĂŞc:
Kiedy myÂślĂŞ o sÂłowach - myÂślĂŞ sÂłowami.
Kiedy o obrazach -  obrazami, itp, itd.
..inaczej miaÂłbym jeden wielki Babel w gÂłowie czy w sercu - a tak mam go tylko w dupie.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2012, 12:22:02 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #177 : Lipiec 13, 2012, 18:34:09 »

prosze nie spajaĂŚ.  event lepiej do Âśmietnika MrugniĂŞcie

Wiki:
Jêzyk pras³owiaùski rozwin¹³ siê wed³ug niektórych szacunków na prze³omie II i I tysi¹clecia p.n.e.Ostateczny rozpad Pras³owiaùszczyzny niektórzy autorzy przesuwaj¹ na wieki IX-X przyjmuj¹c, ¿e jêzyk staro-cerkiewno-s³owiaùski jest pisan¹ postaci¹ jednego z dialektów pras³owiaùskich obszaru bu³garsko-macedoùskiego okolic So³unia IX wieku.

Przedindoeuropejski substrat jĂŞzykowy – grupa jĂŞzykĂłw, uÂżywanych w Europie i Azji Przedniej przed przybyciem na te tereny ludĂłw mĂłwiÂących jĂŞzykami indoeuropejskimi – najstarsza znana warstwa jĂŞzykowa tych terenĂłw. Na okreÂślenie substratu przedindoeuropejskiego uÂżywano dawniej nazwy jĂŞzyki azjanickie, wspó³czeÂśnie jĂŞzyki tej grupy dzieli siĂŞ na mniejsze ligi, bÂądÂź rodziny jĂŞzykowe.

Przyppominam Âże piramidy majÂą 5-6 tys a
JĂŞzyk egipski – wymarÂły jĂŞzyk z grupy jĂŞzykĂłw afroazjatyckich uÂżywany przez staroÂżytnych Egipcjan. Najstarsze przykÂłady pisanego jĂŞzyka egipskiego pochodzÂą z 3250 r. p.n.e.[1] JĂŞzyk ten skoĂączyÂł swĂłj Âżywot wraz z cywilizacjÂą egipskÂą i zostaÂł zastÂąpiony w Egipcie jĂŞzykiem arabskim.

Tak. WaÂżne Âże adresat rozumie, a postronny nie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 18:36:30 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #178 : Lipiec 13, 2012, 19:24:28 »

"JA" tego nie rozumiem PHI Chichot . Nagumulululi pisze nazbyt  ksi¹¿kowo.

Pomijaj¹c w¹tpliwoœÌ tezy, ¿e wogóle myœlê (..) ..inaczej mia³bym jeden wielki Babel w g³owie czy w sercu - a tak mam go tylko w dupie.

Kiedy robisz to tak dosadnie to rezonans nastĂŞpuje  jakby bardziej DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 19:24:46 wysłane przez east » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #179 : Lipiec 14, 2012, 12:27:07 »

no ja teÂż, ale przynajmniej rozumiem to nierozumienie. On nie pisze. On cytuje.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #180 : Lipiec 15, 2012, 11:42:03 »

PHI
PrzykÂładowo FengShui - to woda i wiatr  (w podobnym ujĂŞciu)
Ale moje pytanie byÂło z poziomu lingua - nie zaÂś philozoficznego.
Czy np. mogĂŞ przyj¹Ì, Âże  LO znaczy coÂś, a shu -coÂś. Chodzi o konkret,

NIE. Jezyk chinski jest jezykiem intonacyjnym, zapis to tylko czesc, bardzo trudno jest to pojac, czytajac tylko zdania. Calosc wypowiedzi to jednosc. Intonacja jest odwzorowaniem pisma. Poczatek i koniec sylaby. To jest wlasnie LO SHU.

W kwadratach magicznych mozna zamiast cyfr uzyc liter, wtedy powstanie zdanie "i stanie sie slowem"MrugniĂŞcie

//Chinski jest wyzwaniem dla tych, ktorzy lubia matematyke i muzyke//.

Do janusza i Dariusza, czy ten spis przeznaczonych do wywozki°° to taka niby lista Schindlera?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2012, 11:43:34 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #181 : Lipiec 15, 2012, 17:12:36 »

Cytat: Fair Lady
Do janusza i Dariusza, czy ten spis przeznaczonych do wywozki°° to taka niby lista Schindlera?

To chyba bardziej do >Janusza<. MrugniĂŞcie
Ale mogĂŞ Ci powiedzieĂŚ jak ja to widzĂŞ.
Otó¿, moim skromnym zdaniem na "tê listê" ka¿dy wpisuje siê sam. Jego rozwój œwiadomoœci, a co za tym idzie DNA umiejscawia go w odpowiednim miejscu.
Jednak w moim przekonaniu, ci ktĂłrzy majÂą byĂŚ wywiezieni - wg przekazĂłw, o ktĂłrych wspomina >janusz< - pozostanÂą na Ziemi, by dalej przerabiaĂŚ trzeciowymiarowe doÂświadczenia, tylko juÂż pod wiĂŞkszym rygorem.
Ale to juÂż rozkminki na odpowiedniejszy wÂątek >>.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2012, 17:13:59 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #182 : Lipiec 15, 2012, 18:47:16 »

Dariusz - tkwisz w mentalnym neolicie i sprzedajesz sciemke. Nikt z ludzi nie wpisze sie na liste poszukiwanych DOBROWOLNIE.
A teraz rozwin watek, bo zaczyna mnie interesowac Twoje Darek powiazanie z wrogiem...-sorry,
komandos040
Gość
« Odpowiedz #183 : Lipiec 15, 2012, 19:24:50 »

Pomijaj¹c w¹tpliwoœÌ tezy, ¿e wogóle myœlê (..) ..inaczej mia³bym jeden wielki Babel w g³owie czy w sercu - a tak mam go tylko w dupie.

Kiedy robisz to tak dosadnie to rezonans nastĂŞpuje  jakby bardziej DuÂży uÂśmiech
Pewnie kolega uÂżywa wibratora. DuÂży uÂśmiech
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #184 : Lipiec 15, 2012, 22:14:24 »

Szanowna Lady, jasnowidz jest ''mĂłj''  DuÂży uÂśmiech wiĂŞc nie rozumiem Twoich pretensji wobec Darka.
Na listĂŞ kaÂżdy sam siĂŞ wpisaÂł (tak teÂż uwaÂża jasnowidz) poprzez swoje niegodne zachowanie wobec bogĂłw.

Bogowie AriĂłw

A wedÂług przekazu nie ma zmiÂłuj siĂŞ wobec nikogo, Âżadne znajomoÂści nie pomogÂą. Podobno z narodu lubiÂącego tak bardzo piwko, przy pieniÂącym siĂŞ napoju, pozostanie bardzo maÂła grupka, przy koĂącu czasĂłw. MrugniĂŞcie

« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 13:56:09 wysłane przez janusz » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #185 : Lipiec 16, 2012, 07:36:00 »

@janusz
Podobno z narodu lubiÂącego tak bardzo piwko, przy pieniÂącym siĂŞ napoju, pozostanie bardzo maÂła grupka, przy koĂącu czasĂłw
To i bez jasnowidza wiadomo. Wystarczy przeÂśledziĂŚ tempo w jakim roÂśnie w tym kraju "import" muzuÂłmanĂłw co -  przy muzuÂłmaĂąskiej  dzietnoÂści oraz lenistwu w tej materii autochtonĂłw - spowoduje dokÂładnie taki efekt, Âże imiĂŞ  Hans bĂŞdÂą znali jedynie ze "Stawki wiĂŞkszej niÂż Âżycie " DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #186 : Lipiec 16, 2012, 08:58:35 »

janusz -
A wedÂług przekazu nie ma zmiÂłuj siĂŞ wobec nikogo, Âżadne znajomoÂści nie pomogÂą. Podobno z narodu lubiÂącego tak bardzo piwko, przy pieniÂącym siĂŞ napoju, pozostanie bardzo maÂła grupka, przy koĂącu czasĂłw.

Widac czujesz respekt przed palcem bozym. I zyj jak uwazasz, gwoli wyjasnienia napisze tylko tyle: od wiekow matryce boskie sa manipulowane, kody celowo zmieniane, bo grupa powiedzmy "jasnowidzow"MrugniĂŞcie dorwala sie do wladzy, stad na czlowieka spadly choroby, cierpienie, bol i inne krzywdy, tak jest do dzis! Na szeroka skale, ale bez przekazow, sesji, czy chanellingow zapewniam, ze sa juz wsrod nas tzw. kontrolerzy, ktorzy przyjeli na swe barki niewdzieczna prace sprawdzania, jak to faktycznie na tej bazie Siemlja respektowano prawa.
Znajomosci pomoga, bo wiedza jest portalem przejsciowym, jest rowniez niebezpieczna bronia, jak widze gdzie niegdzie celowo tuszowana.

Co do piwka i ich tworcow, to nie tak jest jak myslisz, oni juz przeszli pewnego rodzaju selekcje i pozostali ci wlasnie, ktorych ja okreslam mianem automaty.

Pokazujesz Bogow Aryjskich i swastyke, tak tez po prawdzie to stary symbol, ja go tez mam w moich skryptach bo oznacza ruch, cwiczenie 3 punkt Gi Gong. A, ze ktos przyswoil sobie symbole, to juz nie moja odpowiedzialnosc. A zreszta poczytaj dobrze historie i zdejmij klapki z oczu, bo byc moze tkwisz od lat w bledzie.

Do Darka nic nie mam, chce aby wypowiedzial sie dalej i tyle, sam zaczal, nie prowokuj januszu bez potrzeby.

Astre
Gość
« Odpowiedz #187 : Lipiec 16, 2012, 09:00:47 »

author   @ janusz

Cytat :

''Podobno z narodu lubiÂącego tak bardzo piwko, przy pieniÂącym siĂŞ napoju, pozostanie bardzo maÂła grupka, przy koĂącu czasĂłw''

Takie teksty i temu podobne, ktĂłrych tu zapewne peÂłno odbieram jako niepÂłodne i bezbawione wiĂŞkszego sensu.
Pisanie takie z natury jest nudne i niepotrzebne. A, nawet w pewnym sensie irytujÂące zwÂłaszcza teraz w obliczu dziejÂących siĂŞ na Âświecie i to ruchem przyÂśpieszonym tak wielu rzeczy, ktĂłre decydujÂą o dalszych losach tej cywilizacji !
Wypada tylko pozostaĂŚ otwartym na opinie tych, ktĂłrzy swoich teoriach nie potrafiÂą poprzeĂŚ ich nawet szkolnÂą argumentacjÂą.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 09:05:04 wysłane przez Astre » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #188 : Lipiec 16, 2012, 12:44:39 »

Ledy, jesteœ w strasznym b³êdzie, którego powodem jest nieuwa¿ne czytanie moich postów Du¿y uœmiech
CytujĂŞ tylko wypowiedzi jasnowidza, ktĂłrych odbiĂłr pozostawiam kaÂżdemu do samodzielnej oceny.
PoniewaÂż sÂą one co dla poniektĂłrych irytujÂące, z szacunku dla nich wyciszam ten temat z mojej strony i poddajĂŞ siĂŞ bÂłogiej nirwanie. UÂśmiech
                                                                                                                                                   J23

« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 13:00:25 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #189 : Lipiec 16, 2012, 12:49:49 »

Cytujac "jasnowidza" sprawiles wrazenie zupelnej akceptacji wywozki do piekla, czy jak mu tam...
a ja tylko kulturalnie zwrocilam uwage, ze moze jestes w bledzie. A nirwana to co wg Ciebie? Wypoczynek? Czy odizolowanie od ciala spolecznego (moze ten Erydian?). Pomysl.
Koniec wedrowki dusz, czyli gdzie laduje materia przezyta, wyczerpana, w niebiosach???  MrugniĂŞcie
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #190 : Lipiec 16, 2012, 13:05:13 »

Ha ha ha. Chichot CiekawoœÌ to pierwszy stopieù do..... Z³y
MaÂła podpowiedÂź jednak przyda siĂŞ.....Ganesia to opiekun ogniska domowego. MrugniĂŞcie
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #191 : Lipiec 16, 2012, 13:19:52 »

A ja myslalam, ze opiekunka ogniska domowego byla Hestia MrugniĂŞcie
Ale skoro wygrzebales Ganeshe, to kiedys czytalam u Dänikena jego sugestie na wyglad tego pana Trabalskiego;) i zupelnie ciekawe ryciny pokazywal, wygladaly jak rury do oddychania w p/gaz maskach. To tez opiekunowie ognisk:)

Na prawde kojarzysz bogow hinduskich z aryjskimi?
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #192 : Lipiec 16, 2012, 13:32:14 »

MiaÂłem juÂż nie pisaĂŚ w tym temacie.....ale
Wystarczy dokÂładnie poczytaĂŚ ÂświĂŞte ksiĂŞgi hinduizmu a oczy siĂŞ same otworzÂą na prawdĂŞ.

Indra

rosyjsko-indyjskie ĂŚwiczenia pod nazwÂą "Indra".

I to by byÂło na tyle UÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #193 : Lipiec 16, 2012, 13:55:32 »

Wielog³owoœÌ oraz wieloramiennoœÌ, to przejaw tego samego
w ró¿nej konfiguracji mentalno-fizycznej. Rozszczepienie ducha/œwiadomoœci
przez pryzmat inteligencji kosmicznej, koĂączÂąc na intelekcie ziemskim.

WieloœÌ w jednoÂści.  MrugniĂŞcie
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #194 : Lipiec 16, 2012, 14:07:46 »

Indra
Indra (sanskr. इन्द्र lub इंद) – w mitologii indyjskiej jeden z najwaÂżniejszych z bogĂłw panteonu wedyjskiego, najczĂŞÂściej wymieniane w Rygwedzie bĂłstwo, krĂłl bogĂłw. Literatura wedyzmu okreÂśla IndrĂŞ nastĂŞpujÂąco: buhaj, byk, druzgocÂący wrogĂłw , gracz , groÂźna wielkoœÌ, gwaÂłtowny , krĂłl ruchu i bezwÂładu, ÂłamiÂący moce, m¹¿ bez litoÂści , mĂŞdrzec, mocarz, najpierwszy bohater, nie do zachwiania, nie do zwalczenia, niezachwiany , o miaÂżd¿¹cej sile, o potĂŞÂżnej mocy, o sile podwĂłjnej, odwaÂżny , ogania potĂŞgÂą bogĂłw, piĂŞknowargi , piorunodÂłonny, piorunorĂŞki, podlegajÂą mu konie, krowy, gromady i wody , podparÂł niebo, podszczuwacz narodĂłw, pogromca DasĂłw , ponadm¹¿, potĂŞÂżny , potĂŞÂżny byk, potĂŞÂżny krĂłl potĂŞÂżny, prawdziwy, prĂŞdki do mordu, przed nim w lĂŞku dr¿¹ obydwa Âświaty, straszliwy , strzelec , szczodry, umocniÂł gĂłry na staÂłe, urodzony z mocy, utrwaliÂł ziemiĂŞ na wieki, w bitwach zdobywca, wielosÂławny, zabĂłjca czarnych , zabĂłjca smoka, zawsze walczÂący, zrodziÂł ogieĂą, zrodziÂł sÂłoĂące , zwyciĂŞski.

Ukazywany by³ jako pan wojny, uosobienie odwa¿nego wojownika, bohatera, ale tak¿e hulaki, który nadu¿ywa³ somy, zwielokrotniaj¹cej jego moc. W³ada³ deszczem, burz¹, b³yskawic¹ i gromem, a poniewa¿ zsy³a³ ¿yciodajne deszcze uwa¿ano go tak¿e za boga p³odnoœci. Najbardziej zas³yn¹³ jako pogromca demona suszy Wrytry.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Indra

Indra, g³ówny bóg indoiraùskich Ariów, pan burz, burzyciel grodów, bóg wojny. W Wedach, bóg wiatru, burz i wojny. W hinduizmie w³adca jednego z piêciu niebieskich rajów, do którego, wg wierzeù hinduistycznych, mo¿e dostaÌ siê cz³owiek cnotliwy po œmierci. Niebo, w którym panuje Indra, dla jego wyznawców nazywa siê Swarga. W pozosta³ych niebach panuj¹ inni bogowie. Równie¿ w hinduizmie opiekun Wschodu, bóg wody, wilgoci i wiatrów.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 14:12:38 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #195 : Lipiec 16, 2012, 14:12:35 »

Janusz, wiem, czytaÂłam powyÂższe… i nadal podtrzymujĂŞ swoje…  MrugniĂŞcie
To tylko symbole.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #196 : Lipiec 16, 2012, 14:15:21 »

Nie tylko Smutny

Rosyjski archeolog Aleksander Gorbowski wspomina w swojej ksi¹¿ce „Zagadki historii staroÂżytnej” o duÂżej radioaktywnoÂści szkieletĂłw, ktĂłre znaleziono podczas prac wykopaliskowych w miastach Harappa i MohendÂżo-Daro, poÂłoÂżonych na dzisiejszych terenach Indii i Pakistanu. Kiedy dokopano siĂŞ do poziomu ulic, odkryto porozrzucane szkielety. SzczÂątki te pochodziÂły z przed tysiĂŞcy lat. Ludzie leÂżeli nie pogrzebani na ulicach miasta w pozach ÂświadczÂących o tym, Âże dosiĂŞgÂła ich nagÂła ÂśmierĂŚ. NiektĂłrzy trzymali siĂŞ za rĂŞce, jak gdyby Âżegnali siĂŞ ze sobÂą. Szkielety te nale¿¹ do najbardziej radioaktywnych, jakie kiedykolwiek znaleziono. Radzieccy archeolodzy odkryli nawet takie, ktĂłrych radioaktywnoœÌ byÂła piĂŞĂŚdziesiÂąt razy wiĂŞksza od normy. Ponadto w MondÂżero-Daro znaleziono tysiÂące nadtopionych bryÂłek, ktĂłre wydajÂą siĂŞ byĂŚ szczÂątkami glinianych naczyĂą roztopionych pod wpÂływem wysokiej temperatury. W rejonie, gdzie prowadzono wykopaliska nie ma Âżadnych ÂśladĂłw aktywnoÂści wulkanicznej. Jedynym wyjaÂśnieniem, ktĂłre tÂłumaczy jak doszÂło do zagÂłady ludzi i stopienia glinianych naczyĂą jest wybuch atomowy lub dziaÂłanie jakiejÂś innej strasznej broni. Na terenie Indii i Pakistanu znaleziono wiĂŞcej ÂśladĂłw potĂŞÂżnych eksplozji, ktĂłre mogÂą byĂŚ pozostaÂłoÂściÂą staroÂżytnych wojen nuklearnych. PomiĂŞdzy gĂłrami Rajmahal, a rzekÂą Ganges le¿¹ ruiny staroÂżytnego miasta, ktĂłre takÂże zostaÂło poddane dziaÂłaniu wysokich temperatur. Olbrzymie poÂłacie Âścian i fundamentĂłw tej budowli sÂą zeszklone i stopione ze sobÂą.

400 kilometrów na pó³nocny wschód od Bombaju znajduje siê gigantyczny krater o œrednicy 2154 metrów. Nazywa siê Lonar, liczy sobie 50 000 lat, a jego pochodzenie nie jest do koùca wyjaœnione. Nie znaleziono w nim jakichkolwiek œladów materii meteorytowej. Natomiast widaÌ wyraŸnie wp³yw dzia³ania olbrzymich temperatur i potê¿nej fali uderzeniowej. Wokó³ jest pe³no kulek ze stopionego bazaltu. Jest to jedyny na œwiecie krater powsta³y w bazalcie.
Serwis NPN
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 14:21:24 wysłane przez janusz » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #197 : Lipiec 16, 2012, 14:26:58 »

No i czego to dowodzi? ÂŻe doszÂło do skumulowania negatywnych energii, ktĂłre doprowadziÂły
do wybuchu wojny jÂądrowej (tudzieÂż innej)?
A czy nasze szkielety nie powielÂą schematu? Wiele moÂże na to wskazywaĂŚ.

Wszystko dzieje siĂŞ w jednym duchu i w jednej materii.
Pytanie, dlaczego powtarzajÂą siĂŞ przejawy tego samego?

Indra siĂŞ tu rozpanoszyÂł?   DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #198 : Lipiec 16, 2012, 15:42:28 »

O ile pamiĂŞĂŚ nie myli Indra zasÂłyn¹³ rĂłwnieÂż  z "boskiej sieci"

Przed wejÂściem do paÂłacu boga Indry wisi wielka sieĂŚ zrobiona z pereÂł. Wszystkie perÂły sÂą tak umieszczone w oczkach sieci, Âże kaÂżda z nich odbija wszystkie pozostaÂłe. KaÂżda z pereÂł odbija jednoczeÂśnie wszystkie inne i caÂły kosmos, ze wszystkim, co siĂŞ w nim mieÂści.
http://forum.swietageometria.info/index.php?PHPSESSID=73b9f942e6185b15fad571603eec319c&topic=60.msg3179#msg3179
RĂłwnieÂż w hinduizmie opiekun Wschodu, bĂłg wody, wilgoci i wiatrĂłw.
- czyli jak najbardziej pokojowego spoiwa , jakim jest woda (ta w ludzkich ciaÂłach rĂłwnieÂż). Jak woda to i klastry informacyjne rozmieszczone w strukturze (zestrukturalizowana woda) niczym sznur pereÂł sieci Indry.

Zatem jeÂśli Indra (Arianie) zasÂłynĂŞli z wojen to raczej na skutek tego, co siĂŞ dziaÂło w sieci wczeÂśniej, czyli jakichÂś ciemnych dziaÂłaĂą/ewent skumulowania negatywnych energii, ktĂłre naleÂżaÂło rozÂładowaĂŚ by nie staÂło siĂŞ coÂś jeszcze gorszego w skali caÂłej Ziemi.

ZadziwiajÂące na obrazku Wisznu (czy Indry? ) jest to , jak wieloznaczny jest to wizerunek. A moÂże po prostu uniwersalny. Na kaÂżde czasy.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #199 : Lipiec 16, 2012, 15:51:33 »

Indra

Indra (sanskr. इन्द्र lub इंद - po tamilsku இந்திரன்) - w mitologii indyjskiej najwaÂżniejszy z bogĂłw panteonu wedyjskiego staroÂżytnych Aryan, najczĂŞÂściej wymieniane w Rygwedzie bĂłstwo, krĂłl bogĂłw, wÂładca niebios i dewĂłw, burzyciel demonicznych siedzib i diabelskich warowni. Znany pod imionami ÂŚakra oraz Maghavan (WÂładca MagĂłw), czĂŞsto opisywany jest przymiotami takimi jak Vrishan (WÂładca BykĂłw) czy Vritrahan (Pogromca Wrytra). Jest mistrzem wojownikĂłw i hathajoginĂłw, uosobieniem odwaÂżnego wojownika, bohatera, ale takÂże szamana, ktĂłry uÂżywaÂł magicznej somy, zwielokrotniajÂącej moce siddhi. WÂładaÂł deszczem, burzÂą, bÂłyskawicÂą i gromem, byÂł panem wojny w sÂłusznej sprawie, a poniewaÂż zsyÂłaÂł Âżyciodajne deszcze uwaÂżano go takÂże za boga pÂłodnoÂści. Jego broniÂą jest wadÂźra (sankr. - piorun). Czasem bywaÂł nazywany imionami WadÂźrapani lub WadÂźrasattwa czyli wÂładcÂą pioruna. Najbardziej zasÂłyn¹³ jako pogromca demona suszy, powodzi i zÂłych myÂśli Wrytry (Vritra). W mitach czĂŞsto rywalizuje z mĂŞdrcami podejmujÂącymi ascezĂŞ, dziĂŞki ktĂłrej uzyskiwali nadzwyczajne, niemalÂże boskie moce. Ma³¿onkÂą Indradeva jest Indrani zwana teÂż Sachi Devi - piĂŞkna bogini kontrolowania gniewu i zazdroÂści o tysiÂącu oczu. Wiele legend zwiÂązanych z IndrÂą przedstawiono w Mahabharacie.

W hinduizmie Indra Dewa spada do rangi bĂłstw ezoterycznych, tajemnych, stajÂąc siĂŞ jednym czterech Lokapala, stró¿ów Âświata - opiekunem kierunku wschodniego. JednakÂże jest jakby Ministrem czterech Niebios Boga StwĂłrcy - Brahma. Indra jest wÂładcÂą Swargaloki (Swarloki), KrĂłlestwa Niebios, wÂładcÂą DewĂłw - bogĂłw czy archanio³ów Niebios. Indra jest pogromcÂą bardzo szkodliwego demona Wrytra (Vṛtra), ktĂłry jest demonem astralno-mentalnej sfery ciemnoÂści, zÂłej ¿¹dzy i zÂłej myÂśli, powoduje nasilanie isĂŞ ciemnych i szkodliwych emocji oraz myÂśli, powoduje powstanie obsesji, urojeĂą, zÂłudzeĂą oraz b³êdnej wiedzy. Zniszczenie demona Wrytra to pokonanie wszelkiej zÂłej emocji i mrocznej myÂśli, wyzwolenie z ¿¹dz i chorych pomys³ów Âświata astralno-mentalnego (kama-manasu).

NiebiaĂąskÂą siedzibÂą Boga Indra Dewa jest miasto (grĂłd) Amarāvati w Âświecie Swarga. W naukach himalajskich mistrzĂłw mÂądroÂści o ĂŚakramach (czakrach) Indra jest podstawowym duchowym ideaÂłem bĂłstwa dla praktyk duchowego rozwoju z MuladharÂą, straÂżnikiem wrĂłt do przestrzeni Kundalini ÂŚakti w ĂŚakrze podstawy. Indra znany jako ÂŚakra (palijskie Sakka) jest jednym z najwaÂżniejszych bĂłstw ezoterycznego, tradycyjnego buddyzmu. Budda w jednej ze swych duchowych aktywnoÂści przywracaÂł kulty staroÂżytnych wedyjskich bĂłstw w Indii i Tybecie. Indra nazywany jest imieniem Mānavendra (Mānava Indra) czyli IndrÂą LudzkoÂści, bĂłstwem ludzkoÂści. Imiona bĂłstwa Indry, takie jak Rāghavendra (Indra klanu Ragha), Devendra (SiÂła BogĂłw), Vasava (WÂładca Vasu) pokazujÂą szerokÂą wÂładzĂŞ duchowÂą Indra Deva w Niebiosach. NiektĂłrzy badacze mistyki porĂłwnawczej wskazujÂą, Âże Indra ma podobnÂą rolĂŞ zarzÂądzania Niebiosami jak archanioÂł Michael w anielskim panteonie kabalistycznym czy chrzeÂścijaĂąskim. Indra jest niebiaĂąskim symbolem wielkiej siÂły i odwagi, patronem indyjskich sztuk walki znanych jako Kalaripayat oraz autentycznej Hatha Jogi.

Bóg Indra Dewa (Rad¿adewa, Król Bogów) czêsto pojawia siê na ziemi, w œwiecie œmiertelników, przyjmuj¹c ró¿ne oblicza. Niekiedy zjawia siê w królewskiej postaci, w koronie i z piorunow¹ wad¿r¹ w rêce, niekiedy zaœ - w ³achmanach, w postaci pogardzanego ¿ebraka czy Ìandali. To pojawia siê jako pustelnik wyczerpany ascez¹, w odzieniu z ³yka, to jako wojownik w lœni¹cej zbroi, to jako starzec, to jako m³odzieniec, to jako urodziwy mê¿czyzna, to jako pokraka, to jako szczup³y, to jako gruby, a niekiedy przemienia³ siê w lwa albo tygrysa, s³onia lub papugê, wronê lub ³abêdzia albo nawet w muchê czy ¿uka. Wêdruj¹c po ziemi, Indra Dewa nie zawsze jednak kroczy drog¹ z jak¹ kojarzy siê Bogów. Bywa, ¿e odwiedza kobiety pod nieobecnoœÌ ich mê¿ów i testuje ich wiernoœÌ sk³aniaj¹c te z natury sk³onne do lekkich obyczajów i rozpusty, do grzesznego z³amania wiernoœci ma³¿eùskiej. Bada w ten sposób wiernoœÌ i przydatnoœÌ do ¿ycia ludzi w postaci anielskiej, boskiej. Indra Dewa znika natychmiast, jak z³a panienka lekkich obyczajów ulegnie pokusie cudzo³óstwa. Indrow¹ kar¹ czy karm¹ za zdradê jest tysi¹c lat ¿ycia w pustelniczej chacie, w samotnoœci, bez po¿ywienia, od¿ywiaj¹c siê samym powietrzem, z udrêczeniem sumienia. Kara za zdradê jest zwykle odbywana przez zepsute dusze w œwiecie kama-manasu jako czas czyœÌca pomiêdzy wcieleniami.

Indra podró¿uje na s³oniu Airavata, który tak¿e znajduje siê w symbolicznej mandali lotosu podstawy tu³owia czyli w muladhara Ìakrze.
http://himalaya-wiki.org/index.php?title=Indra

" Œlady kultu Œiwa, w ¿eùskiej postaci g³ównie, jako £askawej Bogini mamy bogate na ziemiach Polski oraz kulturze £u¿yckich S³owian, a oznaki Bezosobowej Kultury Liùgamu znajduj¹ siê w wielu miastach Polski, jak chocia¿by w Krakowie, gdzie a¿ do X wieku e.ch. by³o centrum kultu Œiwa, Sanktuarium Œiwa znane dzisiaj jako Wawel.

Hinduistyczna TrĂłjca PrzenajÂświĂŞtsza powstaÂła w okresie prawdopodobnie poaryjskim, gdyÂż Aryowie, a wÂłaÂściwie Aryanie, Wizygoci takÂże do nich naleÂżeli, choĂŚ zasymilowali doktryny chrzeÂścijaĂąskie, bardzo dbali o dog³êbne pokazanie istnienia Jednego Boga, co bardzo akcentuje Kultura ÂŚiwaitĂłw! Najstarsze z istniejÂących Pism ÂŚwiĂŞtych Objawionej Religii,"
http://himalaya-wiki.org/index.php?title=%C5%9AIWA_%E2%80%93_Mistrz_Jogi_i_W%C5%82adca_Przemian
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2012, 16:25:44 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: