Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 19:30:24

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 121743 razy)
0 u¿ytkowników i 21 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 26, 2012, 09:17:36 »

Kiaro mylisz.
Ci co przyszli z Kaukazu to wlasnie ci, od Arki (nie Aryanie). Zbieznosc slow... tak wlasnie wprowadza sie wirusy do obiegu:)

Piszê wyra¼nie Lady ARIOWIE , Arianie jest nazwa sztucznie stworzon± dla okre¶lenia innych nacji , które zosta³y stworzone i wymieszane z pierwotnymi ludami  Indoeuropejskimi ARIÓW.
Cech± Ariów jest ¶niada cera ( nie czarna , a tylko ¶niada, wszystkie kolory oczu z dominacja niebieskich i szarych , ale te¿ zielone i piwne) ciemne w³osy , prawie czarne i rude czê¶ciej u mê¿czyzn.
Pierwotne ludy zamieszkuj±ce nasze tereny tak wygl±da³y , blondyni to du¿o pó¼niejsza bajka w du¿ej mierze spowodowana genetycznymi do¶wiadczeniami ale równie¿ och³odzeniem terenów i brakiem s³oñca na nich.

W necie jest niestety mnóstwo fa³szywych informacji o ARIACH kr±¿±cych jeszcze jako skutek hitlerowskich dezinformacji rasowych.
Tam gdzie klimat jest ciep³y i s³oneczny nie ¿yj± ludzie o cechach nordyckich ( zwanych potocznie ARYJSKIMI), na terenach pradawnej Europy klimat by³ bardzo ciep³y i bardzo s³oneczny, ¿yli tu ARIOWIE nie ARYJANIE.

Doskonale wiem co i o czym piszê popiera to w³a¶nie DNA z cechami Rna, jednak s± nadal grupy  którym zale¿y na zatarciu tych informacji i zast±pieniu ich bzdur± o niebieskookich jasnych blondynach.

Co do ARKI Przymierza , to Cz³owiek , chocia¿ s± to cechy w Cz³owieku dziêki którym nast±pi obiecana przez Stwórcê transformacja energetyczna cia³a materialnego CZ£OWIEKA, tylko i wy³±cznie CZ£OWIEKA.
Bowiem ka¿dy Cz³owiek niesie ten depozyt ( dar Stwórcy) w sobie z ka¿dym CZ£OWIEKIEM STWÓRCA zawar³ "PRZYMIERZE".

Kiara. U¶miech U¶miech
No widzê Kiara ¿e odbrobi³a¶ lekcje i przeczyta³a¶ moje opacowanie o s³owianach, genetyce i fenotypie. Je¿eli sie mylê, proszê o ¼rod³a i linki do tego o czym mówisz.

To generalna uwaga do wszystkich, piszcie ludzie jakie¶ odno¶niki aby nie wygl±da³o to wszystko na banialuki.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 09:18:25 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 26, 2012, 09:18:51 »

Nigdy nie napisalam, ze nie lubie Zydow, czy Cyganow, ale i nie napisalam, ze lubie. Bazuje na tym co widze dookola.
W uczciwosc przydzielania Nagrody Nobla jakos tez niespecjalnie wierze.
A TY Kiaro myslisz, ze Majowie, i inni starozytni to sa te same "ludziki", ktore zamieszkuje te tereny dzis?
To wlasnie sciemka na maksa. Przykladem niech beda Wlochy.

Ci inteligentni to wyslannicy niebianscy, charakteryzuja sie wlasnie europejska (biala) uroda. Kiedys w "niebiosach" przeprowadzali ankiete na podstawie obserwacji populacji i wyszlo, ze pewien typ przyciaga zaufanie, kontakt wzrokowy, jest madrzejszy itd. a inny typ odpychajacy. Na zasadzie tych badan ustalono jak maja wygladac wyslannicy.

Gdy jeszcze nie zrozumialas, to dodam, ze dzis sa to idole, np. mlodziezy, sportu, filmu, kto nie ma swych ulubionych wzorcow?
I kazdy ma prawo miec takie jakie wybierze.

Byc moze Ty jeszcze nie mialas z niebianskimi do czynienia (tkwisz mocno w korzeniach tradycji), ale jak sie pojawia nie bedziesz pytac, czy to blondyni jasnoocy, i nie mylic prosze i utozsamiac z nazistowskim rezimem, bo to byla dopiero sciema, ciemnych sil, nie jasnych.

edit:

nagumulululi -
odnosniki??? Ty chyba zartujesz, albo chcesz komus reklame zrobic. Madrej glowie dosc dwie slowie.
Moje opracowanie wlasne.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 09:26:14 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 26, 2012, 09:33:39 »

Fair, pos³ugujesz siê nie istniejacym pojêciem "Aryanie". Je¿eli jeste¶ przekonana ze co¶ takiego istnieje i nie jest twoim prywatnym neologizmem to daj jakie¶ namiary na opracowanie odno¶nie Aryan. W przeciwnym wypadku uznam ¿e przeczyta³a¶ w necie artyku³ jakiego¶ przedstawieciela new age który niezbyt wiedzia³ ¿e jezyku polskim nie uzywa siê takiego okre¶lenie i dokona³ w³asnego t³umaczenia Ariów na Aryan.

co by¶ powiedzia³a gdybym zacz±³ pisaæ o rasie Sclavishian i dziwi³ siê ze ty nie wiesz co to jest, odrobina konkrety nikomu nie zaszkodzi.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 09:35:24 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 26, 2012, 10:03:12 »

skoro siê nim pos³uguje, to¿same to jest z tym, ¿e formalnie juz istnieje   :]

wiem, wiem, nale¿a³oby u¶ci¶liæ...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 26, 2012, 10:57:27 »

Kiaro mylisz.
Ci co przyszli z Kaukazu to wlasnie ci, od Arki (nie Aryanie). Zbieznosc slow... tak wlasnie wprowadza sie wirusy do obiegu:)

Piszê wyra¼nie Lady ARIOWIE , Arianie jest nazwa sztucznie stworzon± dla okre¶lenia innych nacji , które zosta³y stworzone i wymieszane z pierwotnymi ludami  Indoeuropejskimi ARIÓW.
Cech± Ariów jest ¶niada cera ( nie czarna , a tylko ¶niada, wszystkie kolory oczu z dominacja niebieskich i szarych , ale te¿ zielone i piwne) ciemne w³osy , prawie czarne i rude czê¶ciej u mê¿czyzn.
Pierwotne ludy zamieszkuj±ce nasze tereny tak wygl±da³y , blondyni to du¿o pó¼niejsza bajka w du¿ej mierze spowodowana genetycznymi do¶wiadczeniami ale równie¿ och³odzeniem terenów i brakiem s³oñca na nich.

W necie jest niestety mnóstwo fa³szywych informacji o ARIACH kr±¿±cych jeszcze jako skutek hitlerowskich dezinformacji rasowych.
Tam gdzie klimat jest ciep³y i s³oneczny nie ¿yj± ludzie o cechach nordyckich ( zwanych potocznie ARYJSKIMI), na terenach pradawnej Europy klimat by³ bardzo ciep³y i bardzo s³oneczny, ¿yli tu ARIOWIE nie ARYJANIE.

Doskonale wiem co i o czym piszê popiera to w³a¶nie DNA z cechami Rna, jednak s± nadal grupy  którym zale¿y na zatarciu tych informacji i zast±pieniu ich bzdur± o niebieskookich jasnych blondynach.

Co do ARKI Przymierza , to Cz³owiek , chocia¿ s± to cechy w Cz³owieku dziêki którym nast±pi obiecana przez Stwórcê transformacja energetyczna cia³a materialnego CZ£OWIEKA, tylko i wy³±cznie CZ£OWIEKA.
Bowiem ka¿dy Cz³owiek niesie ten depozyt ( dar Stwórcy) w sobie z ka¿dym CZ£OWIEKIEM STWÓRCA zawar³ "PRZYMIERZE".

Kiara. U¶miech U¶miech
No widzê Kiara ¿e odbrobi³a¶ lekcje i przeczyta³a¶ moje opacowanie o s³owianach, genetyce i fenotypie. Je¿eli sie mylê, proszê o ¼rod³a i linki do tego o czym mówisz.

To generalna uwaga do wszystkich, piszcie ludzie jakie¶ odno¶niki aby nie wygl±da³o to wszystko na banialuki.

Nie wysilaj siê nagumulululi od pocz±tku mojego istnienia na forum tak piszê, jest to moja wewnêtrzna wiedza i logiczne wnioski. Nie dam Ci linków do nich.

Och Lady , sama mam b³êkitne oczy i  naturalnie bardzo ciemne w³osy oraz ¶niad± cerê, i co?  Sam kolor oczu to nic , kreowanie mody na idolów to tylko manipulacja ¶wiadomo¶ci±.
Czy spotka³am w swoim ¿yciu "niebieskookich"? Oni maj± wrêcz turkusowe oczy , ale nie ich barwa jest najwa¿niejsza ( ten szczegó³ jak i karnacjê oraz kolor w³osów mo¿na podrabiaæ), wa¿na jest energia p³yn±ca od nich i cel kontaktów.

Widzisz pierwotnym wzorcem genetycznym Cz³owieka jest kobieta ¶niada , b³êkitnooka , z prawie czarnymi w³osami, pierwotny wzorzec mê¿czyzny , to facet o niebiesko szarych oczach , lub zielonych z rudymi w³osami. Tak bowiem naturalnie przebarwiaj± siê one po wydzieleniu "po³owy" wzorca z pe³ni , którym jest mê¿czyzna w stosunku do kobiety.
Gdy prowadzono do¶wiadczenia genetyczne ( III wymiar, Czas ENKI) i z Jego wzorca mêskiego , który by³ po³ow± pierwotnego tworzono cia³a fizyczne dla nowego gatunku, powsta³ wzór jasnej karnacji o niebieskich oczach i jasnych w³osach. Bo z rudego "po³owa" by³a jeszcze ja¶niejsza ,( masz swoich blondynów) ale to jest kod DNA tworzony nie z 100% pe³nego wzorca ¿eñskiego , tylko z 50% mêskiego. Mo¿esz to zrozumieæ? zatem wszystko co z niego powsta³o i kobiety i mê¿czy¼ni posiadaj± tyko 25% orygina³u we wszystkich mo¿liwo¶ciach wstepnych.

A skoro tak tak , to osi±gniêcia szczytowe ,mog± mieæ do 50% swojego pierwotnego wzorca. Z nich tworzone s± syntetyki androidy o przemienionej nazwie Aryjanie z ARIÓW prawdziwych.
Zatem twierdzenie i¿ oni s± tymi naj... pod ka¿dym wzglêdem to zwyk³e oszustwo, bowiem obok nich ¿yj± nadal ci pierwotni  z przed czasów tej manipulacji genetycznej.

Dodaæ  nalezy i¿ ¿eby przekrêt móg³ byæ bardziej wiarygodny i trwaæ niezauwa¿ony d³u¿ej ( obni¿ona wibracja cia³a materialnego i Energii wcielaj±cej siê w nie), dokonano sta³ego rozdzielenia lub podzia³u DUSZY Ludzkiej  ( Atlantyda) na dwa niezale¿nie ¿yj±ce od tej pory aspekty ¿eñski i mêski czyli bli¼niacze p³omienie.

Zatem os³abiono moc kobiety odbieraj±c jej aspekt mêski oraz pozbawiono mê¿czyznê jego uczuciowo¶ci  intuicji. Na szczê¶cie nie jest to efekt sta³y ( chocia¿ powrót do równowagi i harmonii wewnêtrznej wymaga³ od tak rozdzielonych DUSZ d³ugiej i trudnej  pracy nad sob±.
Obecnie jeste¶my w etapie koñcz±cym ten proces. Rozumiecie wiêc i¿ dla tych którzy go wymusili dla w³asnych korzy¶ci akceptacja go jest niezmiernie trudn± spraw±. robi± zatem wszystko by nadal trwa³ , staraj± siê wszelkimi sposobami powstrzymaæ go , wprowadzaj± dezinformacjê i wszelkiego rodzaju strach.

A co z tymi zewnêtrznymi wzorcami?  Naturalny  powrót do genetycznego pierwowzoru ( podnoszenie wibracji , mocy energetycznej i zdejmowanie blokad z DNA) powoduje naturalny zanik ilo¶ci rodz±cych siê blondynów i blondynek w ¶ród LUDZI ( syntetyki to co¶ innego oni nie maj± mo¿liwo¶ci korygowania programu swojego DNA), zwiêksza siê naturalnie ilo¶æ Ludzi z prawdiwymi pierwotnymi cechami DNA i Rna pramatki.

A co chcia³ zrobiæ Hitler? Chcia³ zniszczyæ ca³kowicie pierwotn± liniê DNA i zast±piæ j± t± sztucznie utworzon± z tego powodu selekcjonowa³ materia³ genetyczny i wprowadza³ jako nios±cych wzorzec tych z pomniejszonymi cechami Ludzkimi.
K³amstwo w postaci nazewnictwa  prawdziwej Ludzkiej rasy ARIÓW zast±pi³ wymy¶lonymi Aryianami , rasa Aryjsk±.

D³uga historia , która ma jeszcze bardzo wiele aspektów mniej znanych, jednak na szczê¶cie to ju¿ koniec.
Powtórzê jeszcze raz, rozwój Cz³owieka nie polega na wybuja³o¶ci jego mózgu, a na otworzeniu serca i czerpanie wiedzy z jego depozytu M±dro¶ci Stwory do osi±gniêcia  której d±¿y ka¿dy Cz³owiek.

Kiara  U¶miech U¶miech

ps. nagumulululi      
No widzê Kiara ¿e odbrobi³a¶ lekcje i przeczyta³a¶ moje opacowanie o s³owianach, genetyce i fenotypie.

Podaj link do miejsca gdzie s± te Twoje opracowania , bo ja ich nie znam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 11:00:47 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Czerwiec 26, 2012, 11:27:50 »

Kiara, mogê ci podac przyk³ady jak nieudolnie mnie kopiujesz, a to jak widzisz argument dlaczego za tob± nie przepadam. Linków nie podasz bo jedyne miejsce o którym przeczyta³a¶ o tym jest moje autorskie opracowanie, nigdzie w sieci nie ma na ten temat, hahaha. Jeste¶ rozkminiona na cze¶ci pierwsze ... hahahaha.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Czerwiec 26, 2012, 11:46:29 »

Wybacz ale to, kto mnie lubi czy nie lubi jest mi ca³kowicie obojêtne. Ze wzglêdu na to co i jak piszê zapewne jest wiêcej tych którzy mnie nie lubi± ni¿ tych , którzy mnie lubi±.
Nie piszê i nigdy nie bêdê pisa³a tylko po to by wzbudziæ czyj±¶ sympatiê, za nic , nigdy tego nie zrobi lam i nie zrobiê.
Ale... skoro Ciebie przeczyta³am ( tak twierdzisz) to musz± byæ gdzie¶ linki do Twoich autorskich opracowañ, w koñcu podaj je sam.

Wiedzê , któr± przekazuje dzisiaj przekazywa³am od pocz±tku mojej bytno¶ci na tym forum i starym forum  ( oko³o 7 lat), chociaz mo¿e mam coraz lepsz± formê tego przekazu.

Je¿eli kto¶ doszed³ do wniosków podobnych jak moje na podstawie swoich refleksji , a nawet moich informacji to cieszy mnie to bardzo. Zreszt± na sposób odczytu tych samych informacji dla nas wszystkich prowadzi nas nasz rozwój wewnêtrzny ( czyli depozyt wiedzy wewnêtrznej , która nadaje nam pewno¶ci i¿ to co my¶limy i czujemy jest prawd±) , ka¿dy osi±ga ten stan w innym czasie, co nie znaczy i¿ wielu mo¿e osi±gn±æ w tym samym.
Temat o ARIACH poszerzê znacznie i podzielê siê jeszcze innymi informacjami , które logicznie potwierdzaj± istnienie tej grupy oraz pokazuj± jej d³ug± wêdrówkê.
Ale je¿eli Ty te¿ doszed³e¶ do takich wniosków , to mnie nie smuci , a cieszy bardzo i mogê Ci tylko pogratulowaæ.

Kiara U¶miech U¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Czerwiec 26, 2012, 12:39:20 »

Twoja wiedza o ariach jak i o staro¿ytnych ludach to niezle przedszkole wyszarpane nieudolnie z paru wpisów wiki. Podaj chociaz jedn± ksi±¿ke która przeczyta³a¶ na ten temat, bo watpie, ca³a twoja wiedza to kopiowanie ¶mietnika z internetu i dlatego nigdy nie podasz zadnych ¼rode³. Je¿eli chcesz, podyskutyjemy na temat starozytnych ludów i ich migracij, wówczas oka¿e siê jakie masz o tym pojecie. Bardzo proszê te¿ mo¿esz popisaæ o genetyce, w której chcesz byæ guru, zobaczymy czy cokolwiek wiesz na ten temat.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Czerwiec 26, 2012, 13:19:50 »

Oni maj± wrêcz turkusowe oczy
cyt. Kiara - No bo to wlasnie oni! Z wysoka, czesto pojawiaja sie podczas glebokich stanow medytacyjnych, o tym zapewne myslisz.
Niebianscy, o ktorych ja mysle, to nauczyciele z wyzej, po to wmieszani sa miedzy ludzi, bo ktos ich o pomoc poprosil.
Oni stoja wyzej od "turkusowych".
Wyzej w rozwoju procesorow.

Zamiast wypisywania Arianie, Aryanie, Aryjczycy itp. itd lepiej skupic we wspolnej dyskusji nad tym jaka to wlasciwie grupe dotyczy. I ja nazywam ich ludzmi gwiezdnymi (co rowniez moze byc, ze to jakies roboty, hybrydy, smoki itp.) ale z gwiazd, czyli spoza naszego systemu. Obcy.

Ciekawostka sa : Armenia, Aragonia, Argentyna, i inne Ar... °°
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 13:20:11 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Czerwiec 26, 2012, 13:23:59 »

Oj widzê i¿ masz olbrzymie problemy ze swoja osobowo¶ci±, pracuj nad zadufaniem w jedynie wiedz±cego nagumulululi .

Nigdy nie uwa¿a³am siê za ¿adnego guru. Ju¿ pisa³am i¿ moje informacje pochodz± z mojej wiedzy wewnêtrznej i analiz logicznych nap³ywaj±cych do mnie informacji. 
Dzia³a to na zasadzie wewnêtrznego wzorca , który odrzuca wszystko co nie jest prawd± zdeponowan± w nim. Jak na razie nie pope³niam du¿ych b³êdów w odczytach , raczej minimalne.
Nie opieram siê na przeczytanych ksi±¿kach, szczerze mówi±c nie przeczyta³am nic na ten temat w ksi±¿kach , ni informacjach z netu , korzystam z nich gdy szukam potwierdzenia dla mojej wewnêtrznej wiedzy. To trochê inaczej dzia³a ni¿ mnie podejrzewasz , bowiem ja g³ownie odczytujê wibracje energetyczn± , czyli wi±zkê energii przek³adam na ludzki jêzyk s³owny. Uwierz mi nie jest to wcale ³atwe i proste , a nawet wcale nie musisz w to wierzyæ, ale tak jest.
Nie ufam informacj± w ksi±¿kach gdy¿ s± systematycznie zmieniane i bardzo czêsto nie maja wiele wspólnego z prawda. Jeszcze raz Ci powtórzê i¿ ca³a wiedza naszego III wymiaru tak rozbudowana jako wspania³a prawda 100% jest tylko wiedz± po³owy ca³o¶ci z której zbudowano ca³o¶æ.
Nied³ugo dowiemy siê o tym i bêdziemy bardzo zaskoczeni tymi informacjami. Zatem wiedz±c ¿e tak jest szkoda mi czasu na udowadnianie prawdy czego¶ co jej nie niesie w sobie.

Gdy spadnie ci z oczu arogancja i wiele innych ma³o piêknych cech zaczniesz widzieæ ¶wiat oraz mnie w zupe³nie inny sposób , czego ¿yczê Ci serdecznie i jak najszybciej.

Kiara U¶miech U¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Czerwiec 26, 2012, 13:32:52 »

Oni maj± wrêcz turkusowe oczy
cyt. Kiara - No bo to wlasnie oni! Z wysoka, czesto pojawiaja sie podczas glebokich stanow medytacyjnych, o tym zapewne myslisz.
Niebianscy, o ktorych ja mysle, to nauczyciele z wyzej, po to wmieszani sa miedzy ludzi, bo ktos ich o pomoc poprosil.
Oni stoja wyzej od "turkusowych".
Wyzej w rozwoju procesorow.

Zamiast wypisywania Arianie, Aryanie, Aryjczycy itp. itd lepiej skupic we wspolnej dyskusji nad tym jaka to wlasciwie grupe dotyczy. I ja nazywam ich ludzmi gwiezdnymi (co rowniez moze byc, ze to jakies roboty, hybrydy, smoki itp.) ale z gwiazd, czyli spoza naszego systemu. Obcy.

Ciekawostka sa : Armenia, Aragonia, Argentyna, i inne Ar... °°

Pojawiaj± siê  równie¿ normalnie na ¿ywo , rozmawiaj± , ¶miej± siê s± niezwykli , to siê czuje. Maja zawsze piêkne b³êkitno/turkusowe oczy.
Nie s± ¿adnymi robotami ( ¶miesznie jest nawet tak pomy¶leæ) najwy¿sza wibracja uczuæ , która naturalnie nie manifestuje siê w III wymiarze. Roboty nie posiadaj± uczuæ jedyne czym dysponuj± to stany emocjonalne zmieniaj±ce ich dzia³ania w programach.

Mog± pojawiæ siê w ro¿nych cia³ach fizycznych, ro¿nych ras  jednak zawsze maja takie oczy.Tak ich DOM jest poza naszym systemem , ale to  ONI go stworzyli w celach rozwojowych dla wszystkich , którzy chc± do¶wiadczaæ swojego rozwoju w zanurzeniu siê w materii.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 13:33:15 wys³ane przez Kiara » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Czerwiec 26, 2012, 14:02:28 »

Cytat: Kiara
Pojawiaj± siê  równie¿ normalnie na ¿ywo , rozmawiaj± , ¶miej± siê s± niezwykli , to siê czuje. Maja zawsze piêkne b³êkitno/turkusowe oczy.

To prawda.  U¶miech W jednym takim turkusowym kiedy¶ zakocha³am siê.
Potem przesz³o i sama nie wiem dlaczego.  Du¿y u¶miech Ale niezwyk³y by³. Czu³am to.  Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Czerwiec 26, 2012, 14:08:53 »

Cytat: Kiara

To prawda.  U¶miech W jednym takim turkusowym kiedy¶ zakocha³am siê.
Potem przesz³o i sama nie wiem dlaczego.  Du¿y u¶miech Ale niezwyk³y by³. Czu³am to.  Mrugniêcie

To ¶wietnie Ptaku i¿ mog³a¶ mieæ takie do¶wiadczenia. Du¿y u¶miech

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 14:09:20 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Czerwiec 26, 2012, 14:18:08 »

Nareszcie! cyt. Kiara
Mog± pojawiæ siê w ro¿nych cia³ach fizycznych, ro¿nych ras  jednak zawsze maja takie oczy.Tak ich DOM jest poza naszym systemem , ale to  ONI go stworzyli w celach rozwojowych dla wszystkich , którzy chc± do¶wiadczaæ swojego rozwoju w zanurzeniu siê w materii.
Maja lepsza konstrukcje, stan wyjsciowy i wiedze, oraz rzadza uczuciami.
Pojawiaja sie, gdy ich sie poprosi o przyjscie /znaja nasze mysli/, dlatego nazywam ich posrednikami. Bo nie wcielaja sie w byle kogo, lecz w kogos, kto przeprowadzi na druga strone.
Gdyz przewoznicy sa rozni (jak spedycja i kurierzy, oraz taksowki) Mrugniêcie

Co do tych Ar "ionosnych" panstewek, w telegraficznym skrocie: sa to miejsca wlasnie kontaktow z silami wyzszymi! To grupa jakby dyplomatow wsrod innych, nie tych co nic nie robia za pieniadze podatnika, lecz tych, ktorzy stoja po stronie ucisnionych dusz.

Jest piekna legenda o Aryanie celtyckiej. Przytocze ja na watku o Basniach i legendach, choc moze tu. tez daje do myslenia.

ARIANROHD /albo Aranrod/ (mam w obcym narzeczu, potlumacze to wstawie).

nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Czerwiec 26, 2012, 14:39:11 »

Oj widzê i¿ masz olbrzymie problemy ze swoja osobowo¶ci±, pracuj nad zadufaniem w jedynie wiedz±cego nagumulululi .

Nigdy nie uwa¿a³am siê za ¿adnego guru. Ju¿ pisa³am i¿ moje informacje pochodz± z mojej wiedzy wewnêtrznej i analiz logicznych nap³ywaj±cych do mnie informacji. 
Dzia³a to na zasadzie wewnêtrznego wzorca , który odrzuca wszystko co nie jest prawd± zdeponowan± w nim. Jak na razie nie pope³niam du¿ych b³êdów w odczytach , raczej minimalne.
Nie opieram siê na przeczytanych ksi±¿kach, szczerze mówi±c nie przeczyta³am nic na ten temat w ksi±¿kach , ni informacjach z netu , korzystam z nich gdy szukam potwierdzenia dla mojej wewnêtrznej wiedzy. To trochê inaczej dzia³a ni¿ mnie podejrzewasz , bowiem ja g³ownie odczytujê wibracje energetyczn± , czyli wi±zkê energii przek³adam na ludzki jêzyk s³owny. Uwierz mi nie jest to wcale ³atwe i proste , a nawet wcale nie musisz w to wierzyæ, ale tak jest.
Nie ufam informacj± w ksi±¿kach gdy¿ s± systematycznie zmieniane i bardzo czêsto nie maja wiele wspólnego z prawda. Jeszcze raz Ci powtórzê i¿ ca³a wiedza naszego III wymiaru tak rozbudowana jako wspania³a prawda 100% jest tylko wiedz± po³owy ca³o¶ci z której zbudowano ca³o¶æ.
Nied³ugo dowiemy siê o tym i bêdziemy bardzo zaskoczeni tymi informacjami. Zatem wiedz±c ¿e tak jest szkoda mi czasu na udowadnianie prawdy czego¶ co jej nie niesie w sobie.

Gdy spadnie ci z oczu arogancja i wiele innych ma³o piêknych cech zaczniesz widzieæ ¶wiat oraz mnie w zupe³nie inny sposób , czego ¿yczê Ci serdecznie i jak najszybciej.

Kiara U¶miech U¶miech
Kiara, obserwowa³em kiedy¶ jak demaskuje ciê arteq. Wystarczy, U¶miech))).
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Czerwiec 26, 2012, 14:48:15 »

arteq demaskuje zazwyczaj swoja niewiedzê w bardzo wielu tematach, ja nie mam czasu i ochoty przekazywaæ komu¶ informacje jak czujê i¿ tak naprawdê wcale go temat nie interesuje. Celem jest tylko i wy³±cznie o¶mieszanie i poni¿anie ludzi oraz poruszanych tematow .

Ludzie s± na tym forum z ro¿nych powodów nie wszyscy w celu poznawania wiedzy i wymiany informacji.
Szczerze mówi±c nie interesuj± mnie cudze zdania na mój temat, ni artqa ni Twoje.
Ju¿ pisa³am wa¿ne s± dla mnie o mnie, moje , a nie cudze odczucia, moja nie cudza satysfakcja, moje nie cudze poczucie godno¶ci  i prawo¶ci, inaczej mój nie cudzy ogl±d w³asnego obrazu , coraz lepszej w moich nie cudzych oczach.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 14:52:09 wys³ane przez Kiara » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #41 : Czerwiec 26, 2012, 14:48:38 »

nagu... , przestañ siê chwaliæ, zacznij pisaæ, to inni czego¶ siê dowiedz±, zalety Kiary s± poza dyskusj±, któr± ci±gle od nowa wszczynacie, bezowocnie zreszt±.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Czerwiec 26, 2012, 15:10:42 »

nagu... , przestañ siê chwaliæ, zacznij pisaæ, to inni czego¶ siê dowiedz±, zalety Kiary s± poza dyskusj±, któr± ci±gle od nowa wszczynacie, bezowocnie zreszt±.
Je¿eli zalezy ci na s³uchaniu bzdur wyros³ych z przemo¿nego przekonania Kiary ¿e jest wszechwiedz±ca bogini±, to ju¿ twoja sprawa, ja na twoim miejscu nie chwali³bym sie takim autorytetem, hahaha.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 15:11:37 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #43 : Czerwiec 26, 2012, 15:16:31 »

Po prostu poka¿, ¿e potrafisz i po sprawie, po co 'k³apaæ dziobem" (drugi raz muszê tego dzi¶ u¿yæ) bezproduktywnie?

east
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Czerwiec 26, 2012, 15:22:42 »

Piszcie o tej wiedzy a nie o tym czyja wiedza najmojsza i najlepsza Chichot Tak to jest ,jak siê do pracy wtr±ca "JA" Mrugniêcie
Je¶li z dwie osoby (nie lubi±ce siê wzajemnie) niezale¿nie dochodz± ,ró¿nymi drogami i w ró¿nym zakresie trafno¶ci, ale generalnie do tego samego to ju¿ jaka¶ weryfikacja i warto  to dalej poznawaæ z korzy¶ci± dla Ca³o¶ci.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Czerwiec 26, 2012, 15:25:40 »

W zamian za moj± wiedzê wewnêtrzn± , ale dosyæ spójne informacje. To tylko spojrzenie na grupê  Ariów  z przestrzeni Indii.

Kiara U¶miech U¶miech

religia ariow.doc

Dominika Szymaszek

Ariowie i ich religia

Nazw± Ariowie okre¶la siê staro¿ytne, indoeuropejskie plemiona Indów i Irañczyków. Okre¶lenie „Ariowie”, „aryjski” pochodzi od wyrazu arya (wysoki), wystêpuj±cego w jêzykach staroindyjskim, staroperskim i awestyjskim. Pos³ugiwali siê oni jêzykiem para indoeuropejskim lub archaiczn± form± pó¼niejszego sanskrytu i innych jêzyków indoeuropejskich. W przekazach starogreckich  s± przedstawiani jako herosi o jasnych oczach i jasnych w³osach.

Ariowie wyodrêbnili siê z rodziny indoeuropejskiej prawdopodobnie w po³owie III tysi±clecia p. n. e. Zanim wyszli ze swoich siedzib w Europie ¦rodkowej, która by³a baz± dla ich wêdrówek, od pó³nocy s±siadowali z Ba³tami i S³owianami, od po³udnia z grup± greko-ormiañsk±. Bezpo¶redni kontakt dialektów jêzyka aryjskiego z reszt± dialektów indoeuropejskich urywa siê w koñcu III tysi±clecia. Obserwacja trwaj±cych d³u¿ej kontaktów dialektów aryjskich z greckimi przynosi dane istotne przy ustaleniu periodyzacji dziejów Ariów. Na podstawie obserwacji zjawisk jêzykowych mo¿emy stwierdziæ, ¿e zwi±zki tych grup etniczno-jêzykowych s³abn± z koñcem III tysi±clecia. Jest to znak, ¿e wtedy nasili³y siê ruchy migracyjne Ariów, którzy tym samym odsuwali siê od Europy.

O ile fakt migracji Ariów nie budzi w±tpliwo¶ci, o tyle sporne s± wszystkie teorie próbuj±ce wytyczyæ drogi ich wêdrówek. Mo¿emy jedynie stwierdziæ, ¿e podzielili siê oni na dwa zasadnicze od³amy. Pierwszy to Irañczycy, których czê¶æ opanowa³a dzisiejszy Afganistan i Iran, drugi od³am poszed³ w kierunku Indii i opanowa³ je w wyniku powolnego i d³ugotrwa³ego procesu asymilowania ludno¶ci tego pó³wyspu.

Po dotarciu do Azji ¦rodkowej Ariowie na kilka wieków przerwali migracjê i osiedliwszy siê nad doln± Amu-dari± (pó¼niejszy Chorezm) doprowadzili do zasadniczych zmian w stosunkach etnicznych i jêzykowych. W³a¶nie w Chorezmie mia³a znajdowaæ siê legendarna praojczyzna Ariów, Arianem Waed¿a. W Arianem Waed¿a obfito¶æ wód umo¿liwi³a rozwój rolnictwa i oparcie go na systemie irygacji, za¶ stepowy charakter ca³ego regionu pozwoli³ równocze¶nie na utrzymanie pó³koczowniczej gospodarki pasterskiej.

Na podstawie Awesty, ¶wiêtej ksiêgi mazdaizmu, stwierdzamy istnienie u Ariów trzech klas spo³ecznych opartych na kategoriach wiekowych: kap³anów (athrawanowie), rycerzy (rathaeszatriowie) i wytwórców (wastrjowie). Do tej ostatniej klasy nale¿eli rolnicy i pasterze. Niekiedy dodaje siê rzemie¶lników (hutuchszanów) jako czwart± klasê. Klasy te wykazywa³y sk³onno¶æ do przekszta³cania siê w hermetyczne kasty i w istocie odpowiada³o to trzem kastom indyjskim: braminom, kszatrija i waiczija.

Informacje o organizacji spo³eczeñstwa s±, niestety, do¶æ sk±pe. Wiemy, ¿e by³o ono podzielone na nastêpuj±ce jednostki: dom, tzw. ognisko domowe (nmana), ród wis, plemiê zantu i kraj dahju. Podstawê struktury spo³ecznej stanowi³ ród wis, który dzieli³ siê na rodziny i nmana. Rodzin± rz±dzi³ ojciec.

Religia Ariów znana jest g³ównie z „Rygwedy” oraz dziêki porównaniom z religiami innych ludów indoeuropejskich (np. Hetytów i Greków), a przede wszystkim z pierwotn± religi± najbardziej zbli¿onych do Ariów ludów irañskich.

W pierwotnej religii Ariów kluczowe znaczenie mia³ kult „Dyau”,  nieba – jednak zanik³ on ju¿ w czasie pobytu Ariów w Indiach. Ich religia mia³a charakter politeistyczny, posiada³a z³o¿ony panteon oraz mitologiê, brak w nim jednak wyra¼nej hierarchii, a ze wzglêdu na p³ynno¶æ funkcji poszczególnych bóstw czêstym zjawiskiem jest tzw. henoteizm, tj. przypisywanie funkcji pozosta³ych bogów temu, którego s³awi siê w danym momencie, a szczególnie w momencie ofiary.

Ariowie stworzyli naj¶wiêtsze pismo hinduizmu, „Rygwedê”, ok. 1500 – 1200 r. p. n. e., w czasie, gdy docierali do Gangesu – nie jest jednak wykluczone, ¿e czê¶æ jej hymnów jest starsza i powsta³a jeszcze przed przybyciem Ariów do Indii. Najstarsze zawarte w niej teksty  to 1028 hymnów, z których wiêkszo¶æ to hymny pochwalne na cze¶æ bóstw aryjskich.

Wierzenia plemion aryjskich w zetkniêciu z kultami lokalnymi ukszta³towa³y w Indiach religiê zwan± „wedyzmem”, którego podstaw± by³y  Wedy. We wspó³czesnym hinduizmie teksty wedyjskie s± s³abo znane i nie przywi±zuje siê do nich wiêkszej wagi w ¿yciu codziennej religijno¶ci, uznaje siê je jednak za objawione i za stanowi±ce fundament wiary.

Jak ju¿ wspomniano wcze¶niej, owa religia mia³a rozbudowana stronê rytualn±. Ceremonie by³y skrupulatnie pogrupowane wed³ug cyklu przemian naturalnych oraz podzielone na domowe i publiczne. Szczególnie istotna by³a ceremonia picia nektaru osza³amiaj±cego (soma)– uznawanego za bóstwo, któremu po¶wiêcono bardzo wiele hymnów wedyjskich, do dzi¶ nie wiadomo jednak, czym by³. Do rytua³u przy³±czano stopniowo elementy magiczne pochodz±ce z tradycji ludowej. Ceremonia³ stopniowo stawa³ siê coraz bardziej z³o¿ony i kosztowny, wymaga³ wielu kap³anów-ofiarników, z których wykszta³ci³a siê pó¼niej warna braminów. Ofiara pojmowana by³a jako odzwierciedlenie porz±dku kosmicznego umo¿liwiaj±ce cz³owiekowi szczê¶cie w ¿yciu przysz³ym i nagrodê na ziemi.

W¶ród panteonu pocz±tkowo najwiêksze znaczenie mia³ kult Dyauspitara, nieba-ojca (tego samego pochodzenia co Dzeus i Jupiter), oraz jego ma³¿onki Prithiwi (ziemi), w pó¼niejszej fazie ustêpuj±cy kultowi podstawowej trójcy bogów – Agniego (ognia), Indry (boga ¿ywio³ów i piorunów) i Waruny, boga panuj±cego we wszech¶wiecie ³adu. W¶ród innych znanych bóstw mo¿na wymieniæ Surjê – boga s³oñca, Ushas – jutrzenkê, Jamê – boga ¶mierci, Waju – boga wiatrów. Panteon indyjski mia³ charakter ¶ci¶le patriarchalny, co znajduje odpowiednik w¶ród innych pasterskich ludów praindoeuropejskich. We wspó³czesnym hinduizmie kult wielu spo¶ród tych bóstw zanik³, innych przetrwa³, przewa¿nie jednak ma niewielkie znaczenie.

Niektórzy badacze dopatruj± siê w wierzeniach Ariów elementów wy¿szej my¶li religijnej i teologicznej, charakteryzuj±cej siê pierwotnym monoteizmem i ogólna refleksj± kosmologiczn±. Ju¿ w X hymnie Rygwedy istnieje problematyka jednego bytu. Koncepcja jedynego bóstwa rozwija³a siê jednak bardzo powoli i stanowi³a marginalny element religii wedyjskiej.

W okresie od zastosowania ¿elaza (ok. IX w. p. n. e.) horyzont geograficzny Ariów i centra indyjskiej cywilizacji przesunê³y siê z doliny Indusu do doliny Gangesu i Jamuny. Jest bardzo prawdopodobne, ¿e cywilizacja indyjska kszta³towa³a siê mniej w kontakcie Ariów z pozosta³o¶ciami cywilizacji doliny Indusu, a bardziej w kontakcie z kultur± ludów na po³udnie od Pend¿abu. Na terenach tych obok g³ównych grup Ariów, ¿y³y tak¿e plemiona pasterskie (Jadu) i grupy le¶nych ludów (Naga). Echa ich cywilizacji przetrwa³y w „Mahabharacie” – epos ten obok aryjskiej epiki wojenno-heroicznej obejmuje te¿ mity ludów le¶nych, czcz±cych kobry, oraz sagi ludów pasterskich, w¶ród których rozwija³ siê kult Kriszny.

Cywilizacja doabu, zwana te¿ cywilizacj± Gangesu lub cywilizacj± Ariów obejmuje okres od XI w. p.n.e. do VII–V w. p.n.e., przy czym jej datowanie i periodyzacja s± bardzo nieprecyzyjne. Wyda³a ona m³odsze wedy, eposy indyjskie Ramajanê i Mahabjharatê oraz pismo, zwane brahmi. Siêga³a od doliny Indusu po ¶rodkowy Bengal. Podstaw± gospodarki by³o rolnictwo, zw³aszcza hodowla byd³a. Istnia³y te¿ miasta i pieni±dz. Dzieje polityczne s± natomiast prawie nieznane – trudno jednak wykluczyæ, ¿e przynajmniej czê¶æ przekazów historycznych Mahabharaty odnosi siê do realnych postaci i zdarzeñ.
Religiê cywilizacji doabu nazywa siê zazwyczaj braminizmem, ze wzglêdu na dominacjê w niej braminów, warstwy kap³añskiej. Charakteryzuje j± porzucenie religii antropomorficznej i politeizmu, nie zaspakajaj±cych ju¿ potrzeb intelektualnych i spo³ecznych nowej cywilizacji. Mo¿na tu wyró¿niæ dwa nurty ewolucji religii indyjskiej – pierwszym jest asymilacja religii doliny Indusu i wierzeñ plemion zamieszkuj±cych g³êbiê Subkontynentu, drugim dociekania kosmologiczne, d±¿±ce do uchwycenia sensu kosmosu, z których pochodz± zasadnicze doktryny teologiczne i eschatologiczne hinduizmu, a pó¼niej tak¿e filozofia indyjska. Bramini staraj± siê poza zmiennym zmys³owym porz±dkiem ¶wiata (nazywanym pó¼niej maj±) dostrzec Brahmana, jak±¶ ogóln± zasadê tych przemian, porównywaln± do ¶ródziemnomorskiej arché. Kolejnym etapem rozwoju religii indyjskiej by³ hinduizm – idee zawarte w braminizmie odzwierciedli³y siê w nim ¶ci¶le w nowym porz±dku spo³ecznym, dostosowanym do rozwoju pañstwa i gospodarki.

http://docs8.chomikuj.pl/72090934,0,1,religia-ariow.doc
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 15:36:59 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Czerwiec 26, 2012, 15:27:05 »

Po prostu poka¿, ¿e potrafisz i po sprawie, po co 'k³apaæ dziobem" (drugi raz muszê tego dzi¶ u¿yæ) bezproduktywnie?
Kiedy¶ zrobi³em opracowanie nt. Panny z ryb± ze ¦le¿y. Nieopatrznie zrobi³em literówkê w tek¶cie, przekracaj±c nazwê ryby. Potem zauwazy³em ¿e nazw± ten ryby pos³uguje siê Kiara z b³edna literówk±. To mi wystarczy³o nt. Kiary. To mo¿na sprawdziæ, jest w logach, hahaha. Dziekuje za uwagê, prosta praca dedektywa. Tyle na temat wiarygodno¶ci xrod³a, które powinno byæ nieustannie weryfiowane czy nie k³amie. Druga obserwacja, to miliony b³edów w tekscie które robi Kiara, to znamiona ludzi na których mocno oddzia³ywuja nieproszone byty z obszaru podswidomego, bed±ce pod du¿± presj±, to spojrzenie psychologa, nt. wiarygodno¶ci ¼rod³a.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 15:27:18 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 26, 2012, 18:20:47 »

Nagu... temat jest o Ariach, nie o Kiarze, o niej wiemy ju¿ wszystko - od was.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Czerwiec 26, 2012, 18:43:45 »

Kiedy¶ zrobi³em opracowanie nt. Panny z ryb± ze ¦le¿y. Nieopatrznie zrobi³em literówkê w tek¶cie, przekracaj±c nazwê ryby. Potem zauwazy³em ¿e nazw± ten ryby pos³uguje siê Kiara z b³edna literówk±. To mi wystarczy³o nt. Kiary. To mo¿na sprawdziæ, jest w logach, hahaha. Dziekuje za uwagê, prosta praca dedektywa. Tyle na temat wiarygodno¶ci xrod³a, które powinno byæ nieustannie weryfiowane czy nie k³amie. Druga obserwacja, to miliony b³edów w tekscie które robi Kiara, to znamiona ludzi na których mocno oddzia³ywuja nieproszone byty z obszaru podswidomego, bed±ce pod du¿± presj±, to spojrzenie psychologa, nt. wiarygodno¶ci ¼rod³a.

Popatrz na swoje b³êdy i zastanów siê czy to sprawa bytów z Twojego obszaru pod¶wiadomego czy Twoja?

Powodzenia. Z³y

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 18:47:21 wys³ane przez Kiara » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Czerwiec 26, 2012, 19:15:10 »

Widzisz tu miliony bledow poza literowkami? Przeczytaj chocby jeden swoj tekst, ktory ciezko nazwac jezykiem polskim.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 19:16:19 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: