Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #50 : Czerwiec 26, 2012, 19:51:46 » |
|
Popatrz na swoje b³êdy i zastanów siê czy to sprawa bytów z Twojego obszaru pod¶wiadomego czy Twoja?
Kiaro nie wdawaj siê w dyskusje z hybradami Draco-Iluminackimi, tudzie¿ innymi ''obcymi'' poniewa¿ tym Tworom, absolutnie nie zale¿y tutaj na ¿adnej merytorycznej zawarto¶ci dyskusji - a, co widaæ czarno na bia³ym (pomimo wielokrotnego zwracania uwagi) zale¿y im, tylko na rozpalaniu negatywnych emocji i rozpalaniu sporów, poniewa¿ one siê tym syc±.... Z poziomu naszego widzenia form (które z racji znacznej redukcji instrumentów poznawczych) wygl±da jak cz³owiek, a..... (bo ''podobny''), to z poziomu Wszech¶wiata jest to kawa³ek miêsa de stricto - neurouleptyk. Zatem proponujê NIE podejmowania ¿adnych dyskusji, aby nie wpadaæ w sid³a takich robotów, bo mo¿esz do nich sto razy gadaæ, ale oni i tak bêd± robiæ swoje na co zostali przygotowani i zaprogramowani. Niestety, ale nie posiadam i nie bêdê nigdy posiada³ szacunku wobec ró¿nych kosmicznych eksperymentów w tym Zoo ( bo to nie ten adres !). Ale posiadam wielki szacunek choæby do m±dro¶ci ptaków, które przepiêknym ¶piewem budz± nowy dzieñ, lub choæby m±dro¶ci psa mojego s±siada, który za ka¿dym razem gdy mu cokolwiek dam zje¶æ, chce siê odwdziêczyæ li¿±c moje d³onie i nogi. Jak powiedzia³ NOE DO MORFEUSZA : Wiem, ¿e tam jeste¶cie. Czujê was. Wiem, ¿e siê boicie. Boicie siê nas. Boicie siê wszelkich zmian.Tak, tego najbardziej siê boicie. Nie znam przysz³o¶ci. Nie powiem, jak to siê skoñczy. Ale, powiem wam, jak to siê zacznie..... I w³a¶nie siê zaczê³o .......
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 26, 2012, 19:58:44 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 6024
Email
|
|
« Odpowiedz #51 : Czerwiec 26, 2012, 20:19:00 » |
|
Fair, pos³ugujesz siê nie istniejacym pojêciem "Aryanie". Je¿eli jeste¶ przekonana ze co¶ takiego istnieje i nie jest twoim prywatnym neologizmem to daj jakie¶ namiary na opracowanie odno¶nie Aryan. Niby dlaczego ma nie istnieæ takie pojêcie? Wszak to tylko pojêcie. Ale osobi¶cie uwa¿am, ¿e Arianie/Aryan'ie s± jak najbardziej osobow± cywilizacj± nale¿±c± do tzw. "Ras Podstawowych" ¬ród³a? Ksi±¿ka Podró¿nicy Ashayany Deane (w Polsce dostêpne tom I i II czê¶æ 1) oraz Anielskie Rzeczywisto¶ci - podrêcznik przetrwania tej samej autorki i równie¿ dostêpny u nas.
|
|
|
|
Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #52 : Czerwiec 26, 2012, 20:37:33 » |
|
ojj, widze ze nie mozesz przebolec tych "oszlomow". Ilosc pomyj, ktore z siebie wylewasz swiadcza tylko o twojej zawartosci. ========================================== Fair, pos³ugujesz siê nie istniejacym pojêciem "Aryanie". Je¿eli jeste¶ przekonana ze co¶ takiego istnieje i nie jest twoim prywatnym neologizmem to daj jakie¶ namiary na opracowanie odno¶nie Aryan. Niby dlaczego ma nie istnieæ takie pojêcie? Wszak to tylko pojêcie. Ale osobi¶cie uwa¿am, ¿e Arianie/Aryan'ie s± jak najbardziej osobow± cywilizacj± nale¿±c± do tzw. "Ras Podstawowych" ¬ród³a? Ksi±¿ka Podró¿nicy Ashayany Deane (w Polsce dostêpne tom I i II czê¶æ 1) oraz Anielskie Rzeczywisto¶ci - podrêcznik przetrwania tej samej autorki i równie¿ dostêpny u nas. Obawiam sie ze autorka uzywala w jezyku angielskim okreslenia Aryan race, czyli rasa aryjska w poprawnym tlumaczeniu a nie aryanska. A teraz pytanie ile ci "Aryanie" (jezeli w jez. polskim ktos tak to przetlumaczyl) z ksiazki tej Pani maja wspolnego z aryjczykami znanymi z mitlogii, archeologii. Scali³em posty Darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2012, 11:17:02 wys³ane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #53 : Czerwiec 26, 2012, 22:19:06 » |
|
bowiem ja g³ownie odczytujê wibracje energetyczn± , Tak, tak - pamiêtam jak doskonale odczyta³a¶ wibracjê energetyczn± samcia w... wytworze wyobra¼ni pewnego forumowicza (bo jak przyzna³ sam sobie wymy¶li³ postaæ - Baldura)... super ta Twoja "wiedza wewnêtrzna"
|
|
|
|
|
|
|
Astre
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #54 : Czerwiec 26, 2012, 23:19:01 » |
|
ojj, widze ze nie mozesz przebolec tych "oszlomow". Ilosc pomyj, ktore z siebie wylewasz swiadcza tylko o twojej zawartosci. Mam ci pokazaæ twoje pomyje, gdzie blueray21 trzy razy zwraca³ ci uwage, ale ty i tak swoje. Mi to wogóle rybka co robisz ! Stwierdzam tylko fakty, które s± tu wypisane na forum. A, to, ¿e inni nie reaguj± ? To tak samo jak nie reaguj± na to, ¿e bez ¿adnych konsultacji spo³ecznych i bez ¿adnych zapowiedzi odbêdzie siê za zamkniêtymi drzwiami wprowadzanie zmian ustawy o przesuniêciu, a¿ do roku 2017 wycofania pasz z GMO. A co¿ to wogóle kogo obchodzi prawda ? Przecie¿ liczy siê tylko i wy³±cznie dobrze u³o¿ony ¶wiatek (czytaj : bezrefleksyjny b³ogi sen, mydlana opera).
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2012, 01:56:40 wys³ane przez Astre »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #55 : Czerwiec 27, 2012, 10:39:52 » |
|
Gdy uzylam nazwy Aryanie (jako istoty gwiezdne) nie mialam na mysli jakichs ufokow, czy masonow etc. Uzylam tej nazwy celowo, aby odwrocic zbieznosc (naginana przez filozofow) od nasistowskich wynaturzen, bo z tym sie kojarzy chyba kazdemu. Propaganda dziala jak widac.
nagumulululi odpowiadam :
Gwiazd nie szukaj na niebie, lecz w systemie kodowania. Jezykiem informatykow (komputerow) jest jezyk angielski. Glownie chodzi o HTML i cody uzywane w necie dla wspolnego porozumienia.
Gwiazda to po angielsku STAR. Gdy rozdzielisz ST. od AR otrzymasz "Swietego Ara" i ja tak nazywam Aryan, aby wiadomo bylo, ze chodzi o swiat programowania.
P.S. Zasnanawialam sie nawet dzis rano, ze tak malo o tym na forum, Lucyfer zajmuje sie arytmetyka na rozne sposoby, ale nie wiem, czy informatyke tez lubi. Bo jest takie fajne okreslenia "magiczne liczby" w systemie hex (16), no ale moze na innym watku dalej o tym.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #56 : Czerwiec 27, 2012, 12:49:53 » |
|
Gdy uzylam nazwy Aryanie (jako istoty gwiezdne) nie mialam na mysli jakichs ufokow, czy masonow etc. Uzylam tej nazwy celowo, aby odwrocic zbieznosc (naginana przez filozofow) od nasistowskich wynaturzen, bo z tym sie kojarzy chyba kazdemu. Propaganda dziala jak widac.
nagumulululi odpowiadam :
Gwiazd nie szukaj na niebie, lecz w systemie kodowania. Jezykiem informatykow (komputerow) jest jezyk angielski. Glownie chodzi o HTML i cody uzywane w necie dla wspolnego porozumienia.
Gwiazda to po angielsku STAR. Gdy rozdzielisz ST. od AR otrzymasz "Swietego Ara" i ja tak nazywam Aryan, aby wiadomo bylo, ze chodzi o swiat programowania.
P.S. Zasnanawialam sie nawet dzis rano, ze tak malo o tym na forum, Lucyfer zajmuje sie arytmetyka na rozne sposoby, ale nie wiem, czy informatyke tez lubi. Bo jest takie fajne okreslenia "magiczne liczby" w systemie hex (16), no ale moze na innym watku dalej o tym.
Widzê ¿e nie masz do mnie zaufania jako informatyka, haha. Informuje ¿e z wykszta³cenia jestem doktorem informatyki, )) i na programowaniu siê znam. Programowanie - nawet sieciowe, w odniesieniu do zasad funkcjonowania ludzkiego mózgu, ma siê jak kompilikacja zasad gry w kó³ko i krzy¿yk do z³ozonosci algorytmów przewidywania pogody. Ty jak mniemam informatyke wyobra¿asz sobie jak wspó³czesna magie? )).
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2012, 12:50:58 wys³ane przez nagumulululi »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #57 : Czerwiec 27, 2012, 13:11:53 » |
|
nagumulululi kiedys pisales, ze masz ukonczony fakultet fizyki i matematyki wyzszej, potem cos wspominales o jakichs wiadomosciach, ktore Kiara rzekomo od Ciebie spisala - chyba nie mialo to z informatyka wiele do czynienia. Dzis odkrywasz kolejne karty jako doktor informatyki. Gratuluje tak rozleglych zainteresowan, powiem szczerze, ze bardziej oczekiwalabym tego po Lucyferze, no ale uczymy sie cale zycie;)
Informatyke wyobrazam sobie tak jak mnie uczono. Najwazniejsze, ze na moim poziomie potrafie poradzic sobie z pisaniem prostych, ale dzialajacych programow. Obsluga neta jako standard, baza danych, HTML i php... acha o pogodzie wlasnie tam dosc duzo jest, i chyba na zasadzie kolka i krzyzyka;)
Obecnie sprawdzam kody, bo niestety masa tam bledow, ktore potem gniezdza sie w DIN i ISO.
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #58 : Czerwiec 27, 2012, 13:35:35 » |
|
nagumulululi kiedys pisales, ze masz ukonczony fakultet fizyki i matematyki wyzszej, potem cos wspominales o jakichs wiadomosciach, ktore Kiara rzekomo od Ciebie spisala - chyba nie mialo to z informatyka wiele do czynienia. Dzis odkrywasz kolejne karty jako doktor informatyki. Gratuluje tak rozleglych zainteresowan, powiem szczerze, ze bardziej oczekiwalabym tego po Lucyferze, no ale uczymy sie cale zycie;)
Informatyke wyobrazam sobie tak jak mnie uczono. Najwazniejsze, ze na moim poziomie potrafie poradzic sobie z pisaniem prostych, ale dzialajacych programow. Obsluga neta jako standard, baza danych, HTML i php... acha o pogodzie wlasnie tam dosc duzo jest, i chyba na zasadzie kolka i krzyzyka;)
Obecnie sprawdzam kody, bo niestety masa tam bledow, ktore potem gniezdza sie w DIN i ISO.
Ka¿dy cz³owiek z wykszta³cenie technicznym studiuje matametyke oraz fizykê wy¿sz±. To by³o w odpowiedzi eastowi, który zak³ada³ i¿ o fizyce wspó³czesnej wiem niewiele. A poni¿ej to co napisa³em, a nie to co zapamiêta³a¶, jak¿e umus³ ludzki lubi p³ataæ figle, ale mi³o ¿e w ogóle pamietasz. "No có¿, moja wiedza metematyczna skoñczy³a siê na poziomie uniwersyteckim jednej z renomowanych uczelni technicznych szczyc±cych siê bardzo wysokim poziomem wyk³adania matematyki i nigdy nie s±dzi³em i¿ kto¶ uzna ¿e moja wiedza w tym zakresie jest podstawowa. Sam fakt ¿e matematykê wy¿sz± z regu³y rozwijaj± "psychopaci" i ¶wiry matematyczne nie stanowio tym i¿ w³a¶nie jest dziedzin± przestêpcz±. Gdyby by³a w istocie, nigdy nie znalaz³aby siê w jakimkolwiek obiegu zgodno¶ci z nurtem cywilizacji. Moje analizy na tym polu doprowadzi³y mnie do wniosku ze nie znalaz³ siê jeszze ¿aden taki, bo gdy nieliczni próbowali rozwijaæ pewne teorie z dziedziny granicznej matematyki, czêsto koñczyli w wariatkowi i nigdy ju¿ siê nie podnie¶li aby spojrzeæ na to wszystko jeszcze raz. "
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #59 : Czerwiec 27, 2012, 18:20:54 » |
|
nagumulululi, a mo¿e mia³e¶ "murzyna" na egzaminach... :]
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #60 : Czerwiec 27, 2012, 21:53:48 » |
|
SF = bialy Murzyn:)
|
|
|
|
|
|
|
nagumulululi
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #61 : Czerwiec 28, 2012, 07:32:52 » |
|
nagumulululi, a mo¿e mia³e¶ "murzyna" na egzaminach... :]
prorok jakis? skad wiedziales ze jestem murzynem? W koncu spotkalem prawdziwego jasnowidza, a raczej czarnowidza.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #62 : Czerwiec 28, 2012, 09:46:28 » |
|
Znalaz³am dzisiaj ciekawe rozwa¿ania o Ariach w naszych dyskusjach warto wzi±æ pod uwagê równie¿ cudze. Kiara " Offline Viraj S£OWIANIE - ARIOWIE, SCYTOWIE, HELLENOWIE?« dnia: 11 Marzec 2011, 00:52:19 » Interesuj± mnie zwi±zki S³owian z ró¿nymi staro¿ytnymi ludami, a szczególnie pochodzenie takich indoeuropejskich ludów jak Ariowie, Scytowie i Hellenowie. Mamy wiele podstaw by przypuszczaæ, ¿e te IE ludy, migruj±ce w epoce br±zu do Azji Centralnej, Indii oraz na Ba³kany pochodzi³y z Europy Centralnej i Wschodniej i pod wzglêdem genetycznym i jêzykowym by³y bardzo podobne do Pras³owian. Analogiczne zagadnienia ju¿ czê¶ciowo omawiali¶my w w±tku „Czy Pras³owianie to Praindoeuropejczycy?” Doszli¶my tam do wspólnego wniosku, ¿e wszystkie dane wskazuj± na to, ¿e markera R1b-M269, który nale¿y ³±czyæ z ludami stanowi±cymi substrat dla ewolucji pó¼niejszych etnosów italoceltogermañskich, najprawdopodobniej nie by³o w epoce br±zu ani w Europie Centralnej i Wschodniej, ani na stepie, ani w Azji Centralnej i dlatego ludów, dla których ten marker jest charakterystyczny, nie bêdziemy braæ pod uwagê szukaj±c przodków Ariów, Scytów i Prahellenów. Dla u¶ci¶lenia dodam, ¿e przez Ariów rozumiem tutaj wspólnych przodków genetycznych i jêzykowych ludów indoaryjskich, irañskich i s³owiañskich (nie ma w tej chwili ju¿ w±tpliwo¶ci, ¿e mamy wspólnych przodków), przez Prahellenów ludy IE, które migruj±c z Europy Centralnej i Wschodniej wp³ynê³y na ukszta³towanie siê etnosu greckiego i macedoñskiego, a przez Scytów historyczne plemiona zamieszkuj±ce stepy czarnomorskie i obszary lasostepu opisane przez Herodota. Mówi±c krótko, pocz±tków historii S³owian, Scytów, Ariów i Hellenów nale¿y ³±czyæ z ludami zamieszkuj±cymi Europê Centraln± i Wschodni±, najprawdopodobniej obszar miêdzy Ba³tykiem i Morzem Czarnym, czyli Odro-Wi¶le i Dniepr, o dominuj±cych markerach genetycznych ³±czonych z haplogrup± R1a-M17 i tym chcia³bym siê tutaj zaj±æ. Zostawimy w tym w±tku na boku ciekawe ale trudne zagadnienie jêzyka PIE i ojczyzny PIE. Wcale nie jest pewne, ze istnia³ rzeczywisty, tzn. u¿ywany przez jakie¶ plemiona, jêzyk PIE w formie obecnie zrekonstruowanej. James Clackson w swojej ksi±¿ce“Indo-European Linguistics: An Introduction (Cambridge Textbooks in Linguistics)” 2007 na str. 16 pisze: Cytuj Firstly, it is useful to distinguish between the hypothetical, reconstructed ‘language’ which is the result of the operation of the comparative method on the IE languages, what we shall call ‘reconstructed PIE’, and the unattested spoken language from which we presume all the IE languages derived, which we shall refer to as ‘the spoken IE parent language’. Reconstructed PIE may have some features in common with the spoken IE parent language, but it is not the same as it, and is not a real language . Reconstructed PIE is a construct which does not have an existence at a particular time and place(other than in books such as this one) and is unlike a real language in that it contains data which may belong to different stages of its linguistic history. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e b³êdnie zrekonstruowany w XIX w. jêzyk PIE nigdy nie istnia³. Nigdy nie istnia³a wspólnota PIE, która rozpad³a siê na jêzyki celtyckie, germañskie, s³owiañskie, indoaryjskie itp., poniewa¿ ludy celtyckie i germañskie nale¿± do zupe³nie innej genetycznie populacji charakteryzuj±cej siê dominuj±c± haplogrup± R1b-M269, podczas gdy ludy s³owiañskie, indoaryjskie i scytyjskie ³±czy wspólna, dominuj±ca haplogrupa R1a-M17, co t³umaczy ich wspólne pochodzenie i podobieñstwa jêzykowe. Zak³adamy oczywi¶cie, ¿e patriarchalne plemiona IE mia³y wspólnego przodka w linii mêskiej i by³y raczej homogeniczne w zakresie polimorfizmu Y-STR, przynajmniej w pocz±tkowym okresie swojej etnogenezy. Etnogeneza ludów celtyckich i germañskich to bardzo ciekawe zagadnienie, którym warto zaj±æ siê w inny w±tku. Ciekawa jest te¿ etnogeneza Ba³tów, ale jest to równie¿ temat na inny w±tek. Podobnie, jak prof. Mañczak i wielu innych jêzykoznawców, jestem przeciwnikiem teorii wspólnoty ba³tos³owiañskiej i najnowsze dane z dziedziny genetyki wydaj± siê to potwierdzaæ wskazuj±c na odrêbno¶æ populacji i ró¿n± historiê Ba³tów i S³owian. Ich obecne podobieñstwa genetyczne i jêzykowe s± rezultatem raczej d³ugotrwa³ych i bliskich kontaktów, czyli konwergencji, ni¿ wspólnych pocz±tków. Chcia³bym aby¶my w tym w±tku zebrali dane z genetyki, antropologii, jêzykoznawstwa i archeologii, wskazuj±ce na wspólne pochodzeniem Pras³owian, Ariów, Scytów i Prahellenów oraz wyja¶nili historiê ich migracji i wp³yw na kszta³towanie siê innych kultur. Szczególnie genetyka i najnowsze badania i publikacje dotycz±ce struktury genetycznej ró¿nych populacji, zarówno od strony Y-STR jak i autosomalnej, dostarczaj± wielu nowych danych nad którymi warto siê zastanowiæ........ " http://histmag.org/forum/index.php?topic=10317.0
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 09:47:50 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #63 : Czerwiec 28, 2012, 09:53:32 » |
|
Korona Polnocy (Corona Borealis) - jest jedna z 48 antycznych gwiazd niebosklonu na polnoc od rownika. Jej przeciwienstwem jest Corona Australis (Poludniowa). Wspominal juz o tym Klaudiusz Ptolomeusz. Starozytni Grecy widzieli w niej diadem (korone) Ariadny. O Ariadnie pisalam na watku o Basniach i legendach, dla przypomnienia podam tylko, ze corka krola Minosa z Krety. Zakochala sie w Tezeuszu i nie chciala, aby zostal zlozony w ofierze Minotaurowi, wiec podarowala mu czerwony klebek nici, aby mogl znalezsc droge wyjsciowa z labiryntu i ocalic zycie. Ariadna (Ariana) byla obiecana Dionizosowi, bogowi olimpijskiemu (pijakowi:), i pomimo zareczyn (czy juz stanu malzenskiego) poczula gleboki przyplyw uczuc do Tezeusza. Romans konczy sie tym, ze Dioniozos zabral zone na Olimp i splodzili cala mase dzieci (niebianskich) //ciekawe mity, ale tu chce ciagnac dalej o dziewczynach//. W mitologii zas celtyckiej gwiazda ta zwana jest Caer Arianrohd. //Wiki blednie tlumaczy jako "kolo", poprawnie jest "czerwony"// Arianrohd pochodzi z Arfonu - skala -Trega'r Anthrag na przeciw Dinas Dinlleu, w kantonie (carfon) wallijskim. Arianrohd zyla na dworze krolewskim wuja Math z Gwynedd. Krol mial w zwyczaju otaczac sie dziewicami. I razu pewnego, gdy obiecana mu dziewica, ktora juz nota bene nie byla za sprawa bratanka krola, Goewin, prosila o zastapienie jej przez Arianrohd. Krol zapytal - jestes dziwica, podejdz blizej i nagnij sie to sprawdze to moja zaczarowana rozdzka??? Jestem odpowiedziala, ale w tym samym momencie powila syna i corke. I cala historia toczy sie dalej ukrywanie dzieci, legendy gniewu, milosci etc.
Mnie chodzi o ukazanie wladzy krola, ktory jako niebianski wladca zapladnia dziewice. Kiedys panowal obrzydliwy rytual (prawo pierwonocy) w feudalnych zwyczajach. Przekazywanie genow.
Niebianscy jak widac nie musza klinik polozniczych budowac, za pomoca czarodziejskiej rozdzki (impulsy falowe) dokonuja badan, i przedluzania dynastii. Uprowadzenia i badania na zywych obiektach moga byc pokrewne tematowi.
Arianrohd zwana jest rowniez Argenta Rota, i uznawana za matke Boga Slonca.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #64 : Czerwiec 28, 2012, 11:09:57 » |
|
Wiesz bardzo mnie zainspirowa³ ten "Diadem Ariadny"... wiem co¶ o nim, ale to pó¼niej. Teraz ciekawostka co to jest " Gwiezdna Korona Pó³nocy"? Korona Pó³nocy.Korona Pó³nocna Skocz do: nawigacji, szukaj Korona Pó³nocna Korona Pó³nocna Nazwa ³aciñska Corona Borealis Dope³niacz ³aciñski Coronae Borealis Skrót nazwy ³aciñskiej CrB Dane obserwacyjne (J2000) Rektascensja 16 h Deklinacja 30° Charakterystyka Powierzchnia 179 stopni kw. Liczba gwiazd o obserwowanej wielko¶ci gwiazdowej < 3 1 Najja¶niejsza gwiazda (α CrB) Aphecca lub Gemma (2,2m) Gwiazdozbiory s±siaduj±ce Herkules Wolarz G³owa Wê¿a Widoczny na szeroko¶ciach geograficznych pomiêdzy 60° S a 90° N. Korona Pó³nocna (³ac. Corona Borealis, dop. Coronae Borealis, skrót CrB) – niewielki lecz wyrazisty gwiazdozbiór nieba pó³nocnego, le¿±cy miêdzy Wolarzem i Herkulesem. Jego gwiazdy uk³adaj± siê w ³uk przypominaj±cy diadem, b±d¼ koronê. Jednym z ciekawszych obiektów tego gwiazdozbioru jest nieregularna gwiazda zmienna R CrB. Co ciekawe, kiedy wybucha, jej jasno¶æ maleje. Jego najja¶niejsz± gwiazd± jest Gemma. Gwiazdozbiór jest jednym z 48 wyznaczonych przez Ptolemeusza. Podobnym gwiazdozbiorem na po³udniowej pó³kuli nieba jest Korona Po³udniowa. http://pl.wikipedia.org/wiki/Korona_P%C3%B3%C5%82nocnaA to najja¶niejsza Gwiazda diademu. Gemma (gwiazda)Gemma (gwiazda) Skocz do: nawigacji, szukaj Gemma A/B α Coronae Borealis1,2 Dane obserwacyjne (J2000) Gwiazdozbiór Korona Pó³nocna Rektascensja 15h 34m 41,27s Deklinacja +26° 42' 52,9" Odleg³o¶æ 75 ly (23 pc) Charakterystyka fizyczna Rodzaj gwiazdy gw. ci±gu g³ównego Typ widmowy A0V+G5V Jasno¶æ obserwowana +2,22m Jasno¶æ absolutna +0,18/+5,0 m Alternatywne oznaczenia Gemma, Alphekka, Alphecca, Gnosia, Ashtaroth, The Jewel, Gnosia Stella Coronae, 5 CrB, HR 5793, BD +27°2512, HD 139006, GCTP 3519.00, SAO 83893, FK5 578, HIP 76267 Gemma (Gnosia, Alphecca, α Coronae Borealis) – najja¶niejsza gwiazda konstelacji Korony Pó³nocnej, odleg³a od Uk³adu S³onecznego o oko³o 75-80 lat ¶wietlnych. Nale¿y do tzw. Gromady Wielkiej Nied¼wiedzicy - lu¼nej gromady otwartej zawieraj±cej m.in. Syriusza oraz piêæ jasnych gwiazd Wielkiej Nied¼wiedzicy. W³a¶ciwo¶ci fizyczne Gemma jest gwiazd± zmienn± zaæmieniow±, podobn± do Algola (β Persei). W uk³adzie Gemmy wystêpuj± dwa sk³adniki - jest to zatem gwiazda podwójna. Jej jasno¶æ waha siê od +2,16 do +2,30 magnitudo w okresie równym 17,36 doby. Alfa Coronae Borealis A to gwiazda trzykrotnie masywniejsza, 2,7-krotnie wiêksza i sze¶ædziesiêciokrotnie ja¶niejsza od S³oñca. Temperatura jej powierzchni to 9750 K. Rotuje z prêdko¶ci± ok. 133 km/s. Alfa Coronae Borealis B to gwiazda o masie 0,9 masy S³oñca, o takich samych rozmiarach jak ono. Jasno¶æ tego sk³adnika to 70% jasno¶ci naszej Dziennej Gwiazdy. Temperatura jej powierzchni to 5400 K. Zobacz te¿ lista gwiazd w gwiazdozbiorze Korony Pó³nocnej lista najja¶niejszych gwiazd w poszczególnych gwiazdozbiorach, najja¶niejsze gwiazdy, gwiazda zmienna http://pl.wikipedia.org/wiki/Gemma_%28gwiazda%29Jednak najbardziej ciekawy jest ten fragment; Gemma (Gnosia, Alphecca, α Coronae Borealis) – najja¶niejsza gwiazda konstelacji Korony Pó³nocnej, odleg³a od Uk³adu S³onecznego o oko³o 75-80 lat ¶wietlnych. Nale¿y do tzw. Gromady Wielkiej Nied¼wiedzicy - lu¼nej gromady otwartej zawieraj±cej m.in. Syriusza oraz piêæ jasnych gwiazd Wielkiej Nied¼wiedzicy.Ze wzglêdu na lokalizacjê Wielkiej Nied¼wiedzicy dok³adnie nad Gór± ¦lê¿a w Polsce. Rozwa¿aj±c dalej chodzi o Syriusza i 5 jasnych Gwiazd Niedzwiedzcy czyli symbole pentagramu inaczej 5 elementów z których sk³ada siê ¿ycie w ¶wiatach fizycznych. Mit Ariadny jest niezwykle piêkny ale symboliczny, bowiem to droga wyj¶cia z ciemnego labiryntu mêskiego aspektu , uwiêzionego prymitywnymi zwierzêcymi nawykami emocjonalnymi opartymi na seksie. Czerwona niæ Ariadny to kierunek w gorê z pierwszej czerwonej czakry ¿ycia do stanu o¶wiecenia. D³uga droga z wieloma przygodami. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:24:41 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #65 : Czerwiec 28, 2012, 11:23:28 » |
|
Ja tez jestem Tiara Ale mysle, ze wiesz juz od dawna:)
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #66 : Czerwiec 28, 2012, 11:33:37 » |
|
Ja tez jestem Tiara Ale mysle, ze wiesz juz od dawna:) Mnie tam absolutnie nie przeszkadza kto siê jak tytu³uje. Jak jeste¶ Tiara , to mi³o Ciê poznaæ pod nowym nickiem. Albo mamy jeszcze jedn± Tyarê albo ty Ty ... TYARA - El¿bieta GasA poniewa¿ zastêpujesz i, y-kiem mo¿esz byæ to Ty, co mi wcale nie przeszkadza, bior±c równie¿ pod uwagê i¿ zdjêcie w nicku nie jest Twoje. http://objawieniapl.blog.onet.pl/Ja by³am i jestem niezmiennie Kiara. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:45:09 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #67 : Czerwiec 28, 2012, 11:50:02 » |
|
http://youtube.com/v/7cLljUDM0hYNie jestem az tak okrutna jak Tiara z filmu, ale cos w tym jest. Awatar jest cudownym prezentem, ktory mi zrobili "fajne chlopaki"! Az sie poplakalam ze wzruszenia.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 11:52:37 wys³ane przez Fair Lady »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #68 : Czerwiec 28, 2012, 12:03:03 » |
|
Spróbuj doj¶æ do takiego wygl±du sama i wracajmy do tematu dyskusji. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #69 : Czerwiec 28, 2012, 12:06:48 » |
|
Nie jest perfekcyjny, ale jakos leci. Pracuje dla mediow, placa mi za to, a tam trzeba trzymac pewien standard. //Nie jestem p. Ela Gas - nie mam tak gestych wlosow//
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #70 : Czerwiec 28, 2012, 12:13:21 » |
|
Nie jest perfekcyjny, ale jakos leci. Pracuje dla mediow, placa mi za to, a tam trzeba trzymac pewien standard. //Nie jestem p. Ela Gas - nie mam tak gestych wlosow//
Ju¿ tyle swoich zawodów tu poda³a¶ i¿ jeden mniej , jeden wiêcej do tej kolekcji to nic nie zmieni. ¯yczê Ci osi±gniêcia gêstych w³osów, je¿eli sprawi Ci to przyjemno¶æ. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 12:13:59 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #71 : Czerwiec 28, 2012, 12:59:23 » |
|
Ale nie podawalam, ze jestem strazakiem, czy astronauta. Mam wyksztalcenie wyzsze, w dziedzinie nauk ekonomiczno-politycznych. //Na studiach aktywnie udzielalam sie w roznych organizacjach, potem juz w pracy zawodowej - jako wolontariusz PCK// Drugi fakultet, o ktorym nie pisalam, bo nie musze. Jestem linguista, znam pare narzeczy, co laczy sie rowniez z wyksztalceniem. Prowadze wlasna dzialalnosc uslugowo-consultacyjna. I tyle. Uprawiam sport, jako hobby. A moze chcesz abym napisala dla kogo pracuje? Zainteresowan nigdy za wiele! Wiedza zawsze moze sie przydac. //A tak na marginesie, to zyciowe doswiadczenie pokazalo mi twarda prawde nie wazne jest w robieniu kariery ile masz papierow, ale jak sie prezentujesz//. Sorry, za dygresje, ale nie lubie niedomowien. Mnie nie obchodzi z czego zyjesz, mysle, ze to sprawa prywatna kazdego uzytkownika.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #72 : Czerwiec 28, 2012, 13:09:39 » |
|
Ale nie podawalam, ze jestem strazakiem, czy astronauta. Mam wyksztalcenie wyzsze, w dziedzinie nauk ekonomiczno-politycznych. //Na studiach aktywnie udzielalam sie w roznych organizacjach, potem juz w pracy zawodowej - jako wolontariusz PCK// Drugi fakultet, o ktorym nie pisalam, bo nie musze. Jestem linguista, znam pare narzeczy, co laczy sie rowniez z wyksztalceniem. Prowadze wlasna dzialalnosc uslugowo-consultacyjna. I tyle. Uprawiam sport, jako hobby. A moze chcesz abym napisala dla kogo pracuje? Zainteresowan nigdy za wiele! Wiedza zawsze moze sie przydac. //A tak na marginesie, to zyciowe doswiadczenie pokazalo mi twarda prawde nie wazne jest w robieniu kariery ile masz papierow, ale jak sie prezentujesz//. Sorry, za dygresje, ale nie lubie niedomowien. Mnie nie obchodzi z czego zyjesz, mysle, ze to sprawa prywatna kazdego uzytkownika. Je¿eli masz chcesz pisaæ dla kogo pracujesz to pisz, jak twierdzisz wiedzy nigdy zbyt wiele. Ja mam inna dewizê ¿yciowa na realizacjê mojej drogi, jest ni± nie najwa¿niejszy jest wygl±d zewnêtrzny ( nie mówimy o zaniedbaniach i brudach) , najwa¿niejsze dla mnie jest moje wnêtrze i depozyt m±dro¶ci , który potrafiê stosowaæ w moim ¿yciu. Mnie ¿ycie nauczy³o i¿ opieranie siê na wygl±dzie zewnêtrzny to pu³apka dla naiwnych i to wielka pu³apka, czas pokazuje jej mit na mecie.... Do ka¿dej "roli" potrzebny jest odpowiedni kostium..... Po zakoñczeniu spektaklu ka¿dy obejrzy orygina³. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 13:10:22 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #73 : Czerwiec 28, 2012, 13:14:27 » |
|
Czyli z gory zakladasz, ze oryginal musi wygladac ?Utworzylas sobie pewne stereotypy, i nie dopuszczasz mysli, ze ktos kogo nazywa sie czlowiekiem sukcesu na tej MECIE wlasnie moze laczyc w sobie szlachetne cechy duszy i ciala. To bledne myslenie. //O tym wlasnie jest ten watek, bo uzytkownik chcialby sie w koncu dowiedziec, jak oni wygladali, czy wygladaja//.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #74 : Czerwiec 28, 2012, 13:25:28 » |
|
Nie traktujê wygl±du zewnêtrznego ludzi ( piêkny , czy mniej piêkny) jako warunek jego sukcesu , dla mnie to nie ma znaczenia. Liczy siê wnêtrze, ale wiem i¿ wygl±d zewnêtrzny ka¿dego Cz³owieka naturalny poza materi± III wymiarowa jest bardzo piêkny. Kostium III wymiarowy to tylko kostium niezbêdny mu do jak najlepszego zrealizowania planu przedurodzeniowego, zwyczajnie zagrania w nim wybranej wcze¶niej przez siebie roli.. ... jaka rola taki do niej wygl±d i otworzone predyspozycje wszystkie. Zatrzymanie siê na tym elemencie jako niezbêdnym warunku jakiego¶ sukcesu jest tylko wiara w majaki. Miar± sukcesu Cz³owieka jest jego m±dro¶æ , moc i mi³o¶æ. Nie zrozumiesz mojej mowy bo operujesz innymi warto¶ciami. Oni wygl±daj±..... to kto Twoim zdaniem? Bo ARIOWIE to ju¿ wiemy ¶niadzi ( co jest zaliczane do rasy bia³ej) ciemnow³osi niebieskoocy , czasami rudzi , zielonoocy i te¿ ¶niadzi. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 15:11:46 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|