Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 19:08:20

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 121678 razy)
0 u¿ytkowników i 17 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Czerwiec 28, 2012, 13:34:34 »

Cz³owieka naturalny poza materi± III wymiarowa jest bardzo piêkny
czyli sniady wg Ciebie.
A moge spytac ile procent  Afro zawiera?U¶miech (sniadosc).
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Czerwiec 28, 2012, 13:42:10 »

Cz³owieka naturalny poza materi± III wymiarowa jest bardzo piêkny
czyli sniady wg Ciebie.
A moge spytac ile procent  Afro zawiera?U¶miech (sniadosc).

Nie jestem specjalistk± od takich weryfikacji , poszukaj sobie w medycznych info. Mo¿e s±.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 13:42:33 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Czerwiec 28, 2012, 13:44:52 »

Narazie studiuje to co Lucyfer mi zadal na watku LO SHU, tam tez jest o  Afro:)
Ale, ze Templariusze chyba jednak z  Afro niewiele mieli wspolnego, wiec pozostane przy swoich teoriach. Cool
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Czerwiec 28, 2012, 15:15:41 »

Cytat: Fair Lady
Narazie studiuje to co Lucyfer mi zadal na watku LO SHU, tam tez jest o   Afro:)
Ale, ze Templariusze chyba jednak z   Afro niewiele mieli wspolnego, wiec pozostane przy swoich teoriach.  Cool

Lalibela
Legenda g³osi, ¿e Lalibela urodzi³ siê jako brat króla. Pewnego razu, gdy by³ jeszcze m³ody, obsiad³ go rój pszczó³ co matka uzna³a za znak, ¿e to on powinien byæ imperatorem. Jak ³atwo siê domy¶liæ panuj±cy w³adca nie by³ tym zachwycony i rozkaza³ pretendenta otruæ. Trucizna zadzia³a³a w niespodziewany sposób - Lalibela przez trzy dni spa³. Podczas snu zosta³ przeniesiony przez anio³y do nieba, gdzie zobaczy³ miasto ¶wi±tyñ wykutych w ska³ach. Jego kopiê mia³ zbudowaæ na ziemi.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,1110,133468491,134413951.html
<a href="http://www.youtube.com/v/nXZA6-Wadek?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/nXZA6-Wadek?version=3&amp;</a>

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Czerwiec 28, 2012, 15:51:15 »

A to tez wyrzezbily pszczoly:)

A moze cos w tym jest?

<a href="http://youtube.com/v/QDku8Q96fk8" target="_blank">http://youtube.com/v/QDku8Q96fk8</a>

Albo Roksolana!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Roksolana

east
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Czerwiec 28, 2012, 16:14:21 »

Chcia³bym aby¶my w tym w±tku zebrali dane z genetyki, antropologii, jêzykoznawstwa i archeologii, wskazuj±ce na wspólne pochodzeniem Pras³owian, Ariów, Scytów i Prahellenów oraz wyja¶nili historiê ich migracji i wp³yw na kszta³towanie siê innych kultur.

Jakim¶ ¼ród³em wiedzy n/t wspólnego pochodzenia s± legendy. Jedn± z takich legend jest ta o Vinecie  -zaginionym mie¶cie w którym wiele kultur, w tym Grecka , S³owiañska i Germañska zbudowa³y potêgê na Ba³tyku
W±tek o tym szerzej tutaj  http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8268.0

Chodzi o to, ¿e takie ¶lady istniej± wiêc nie nale¿y ich lekcewa¿yæ.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 16:14:33 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Czerwiec 28, 2012, 16:40:21 »

Lalibela
Legenda g³osi, ¿e Lalibela urodzi³ siê jako brat króla...... a mo¿e jako siostra króla i dlatego owe pszczo³y oznaczy³y ja symbolicznie jako królowa? Dla pszczó³ nie jest wa¿ny on- truteñ , a ona , królowa.
Ale jak wiêkszo¶æ informacji  i ta zosta³a przekrêcona, po za tym La - jest odno¶nikiem rodzaju ¿eñskiego nie mêskiego, jak równie¿ bella - piêkna.
La- bella znaczy ta piêkna.

O powstaniu blondynów napisa³am w skrócie, w wiêkszo¶ci wypadków s± to genetyczne do¶wiadczenia tworzone dawno temu z którymi Cz³owiek nie powinien siê mieszaæ ( a zrobi³ to i pomiesza³ Ludzkie  DNA z tworzonymi na Ziemi androidami), "córki ziemi", to nie to samo co Gwiezdne DNA.
Córki Ziemi , by³y tworzone na ziemi , nie maj± DNA Gwiazdy Matki.
Ale ³adne "lalki" zawsze przyci±ga³y mê¿czyzn , a ju¿ inne ni¿ znane do tej pory , by³y interesuj±ce. Faceci ³atwo daj± siê zwodziæ swoim zmys³om , s± wzrokowcami g³ownie , to nic trudnego manipulowaæ nimi za pomoc± odbiorów wzrokowych. W wiêkszo¶ci wypadków id± jak po sznurku.

Lud o nazwie S³owenia to du¿o , du¿o pó¼niejsza bajka ni¿ wcze¶niej ¿yj±cy na tych terenach ARIOWIE.

Kiara U¶miech U¶miech
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Czerwiec 28, 2012, 16:50:37 »

Lucyfer - nawijasz o tej Etiopii, ale tak na dobra sprawe, to nie wiem, czy wiesz jaki to symbol (jako mezczyzna) reprezentuje wlasnie Menelik.
east - a moze napisz cos o Gottach, bo ciekawam ich pochodzenia;)
Kiara tak natura to urzadzila, ze wolimy otaczac sie pachnacymi kwiatami, choc niektorzy hoduja kaktusy.
Lalki tez zostaly zrobione na czyjs wzor i podobienstwo, nieprawdaz?
Estella dla przykladu Mrugniêcie
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Czerwiec 28, 2012, 17:02:05 »

Trudno siê z Tob± dyskutuje bo zupe³nie nie ³apiesz sensu moich wypowiedzi. Nie mam nic przeciwko lalkom, s± fajne.. ale tylko do zabawy , my¶leæ nigdy nie potrafi³y i potrafi³y nigdy nie bêd±. Jakie¶ podstawy maj± kawa³y o blondynkach, nie sadzisz?

Kobiety s± piêkne bywaj± bardzo m±dre , kobiety nie mechaniczne  lalki z programami.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 17:03:45 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Czerwiec 28, 2012, 18:01:08 »

Lucyfer - nawijasz o tej Etiopii, ale tak na dobra sprawe, to nie wiem, czy wiesz jaki to symbol (jako mezczyzna) reprezentuje wlasnie Menelik.

Cytat: Kiara
Legenda g³osi, ¿e Lalibela urodzi³ siê jako brat króla...... a mo¿e jako siostra króla i dlatego owe pszczo³y oznaczy³y ja symbolicznie jako królowa? Dla pszczó³ nie jest wa¿ny on- truteñ , a ona , królowa.
Ale jak wiêkszo¶æ informacji  i ta zosta³a przekrêcona, po za tym La - jest odno¶nikiem rodzaju ¿eñskiego nie mêskiego, jak równie¿ bella - piêkna.
La- bella znaczy ta piêkna.
Diana z Efezu

Czarna Diana Mrugniêcie

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 18:21:52 wys³ane przez Lucyfer » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Czerwiec 28, 2012, 21:56:39 »

Gdy AR-gumenty koncza sie zaczynaja sie piesci.
A wtedy jest walka.
Kiara od poczatku masz cos negatywnego w sobie...
Atakujesz MNIE, bo walczysz o SIEBIE.

Ssaki jestesmy Lucyfer, wygra ten kto sie podlaczy, albo podessie lepiej.

O tym juz pisalam, ale nikt nie czyta wiedzy.
Tylko czeka na przyjscie "boga" ...

Przyjdzie nie przyjdzie --- Tiara jestem, bylam i bede, tak jaki nosze algorytm w sobie.

edit:

moj filmik o America 3000, ktory (nota bene) na indeksie zakazanych w USA byl, to nie skomentowales.
A wiec jak to jest z ta Tiara? (Diadem Ariany).

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2012, 21:58:20 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #86 : Czerwiec 28, 2012, 23:26:21 »

Nie rozumiem dlaczego moje ar-gumenty odbierasz jako walkê z Tob±? S± to a¿ nadto wymowne argumenty i tylko argumenty , nie ma w nich walki, jest opowie¶æ, o tym co jest. Nie atakujê Ciebie  tylko przedstawiam dowody s³owne , nie ma tam odno¶ników do Lady....

Diana z Efezu symbolizuje Boginiê Pramatkê Ludzko¶ci przekazano przysz³ym pokoleniom w postaci karmicielki z wieloma piersiami, bo takie by³y wówczas motywy my¶lowe ludzi.

Anatolia- Lidia jak najbardziej jest prakrain± Ariów.

Mnie to nie przeszkadza czy jeste¶ tiar± , czy koron± i co nosisz w sobie to Twoja sprawa, mo¿esz siê tytu³owaæ nawet Aryiadn±, mnie to ani grzeje ani ziêbi.

Czy mam w sobie co¶ negatywnego? Gdybym nie mia³a by³a bym mega doskona³a, a tak siê nie czujê to zapewne mam nie jedn± niedoskona³o¶æ. Nad którymi pracujê analizuj±c siebie.

Kiara U¶miech U¶miech

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 06:52:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Czerwiec 29, 2012, 02:13:31 »

idz dalej ta droga. na najlepszej z mozliwych jestes... to ostatni post ode mnie do ciebie, bo ... tak chcialas.

P.S. Wlaczylam na neta specjalna grupe kontrolerow. Sprawdzisz sie, jestes czysta, a jak nie, to od nowa.
Milosc = ?

Ale mod jest po twojej stronie..., wiec nie mam szans.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #88 : Czerwiec 29, 2012, 07:20:05 »

Jeste¶ doros³a zrobisz co bêdziesz uwa¿a³a za s³uszne przez siebie. Nikt nie wymusi na mnie robienia niczego wbrew sobie. My¶lami moim w³adam ja sama, na szczê¶cie, bowiem w pe³ni korzystam z mojego wolnostojeñstwa.
............

Jeszcze o historii  ARIÓW.

"30 czerwca 2008
Takht - I Sulaiman
Wysoko w górach pó³nocnego Iranu le¿a ruliny staro¿ytnego miasta - naj¶wietszego miasta staroperskiej religii, której trzech kap³anów z³o¿y³o pok³on dzieci±tku Jezus.

W sercu ruin sasanidzkiego miasta Shiz, nazwanego przez Mongo³ów Saturiq a dzis znanego pod nazwa Takht-I Sulaiman (Tron Salomona) mie¶ci sie jezioro o ¶rednicy oko³o 100 metrów. Wody tej sadzawki która rzekomo nie ma dna sa bogate w minera³y.

A¿ do nadejscia islamu to piekna, a zarazem tajemnicze jezioro uwazane bylo za g³owny o¶rodek religijny Iranu.
Niemiecki instytut archeologiczny który przeprowadzi³ tam badania dowiód³ ze istotnie miejsce te bylo centrum zoroastryzmu - staro¿ytnej religii bazujacej na koncepcji wiecznej walki pomiedzy bogiem stworzenia, a duchem z³a.

Bardzo mo¿liwe ze trzech medrców (albo magów) którzy ponoæ wyruszyli w Saveh w Iranie, aby z³o¿yc ho³d dzieciatku Jezus w Betlejem, byli zoroastranskimi kap³anami. (nazwa magów okre¶lano plemie pierwotnie ¿yjace na pó³nocnym zachodzie Iranu) To w³asnie od magów pochodzi s³owo \"magiczny\", u¿ywane do obrzedów religijnych zoroastryzmu.

Zwiazek pomiedzy Takht-I Sulaiman, a zoroastryzmem jest dla kilku tysiecy dziesiejszych wyznawców tej religii wa¿nym ogniwem ³aczacym ich z przesz³oscia.
Zoroastranie opu¶cili Persjê w VIII wieku uchodz±c przed prze¶ladowaniami muzu³manów. Kontakt z wspó³wyznawcami odzyskali dopiero w XV wieku. Dzis znani s± g³ownie pod nazwa persów i mieszkaja w Pakistanie oraz Indiach, lecz jak to czesto bywa ich zwolennicy rozrzuceni sa po ca³ym swiecie.

Dzieje Takht-I Sulaiman oraz historia powstania zoroastryzmu splataja sie ze sob±, a ich pocz±tki siegaja plemienia Ariów, pradawnych za³ozycieli Iranu (nazwa oznacza \"ziemie Ariów\"). Czcili oni naturalne ¿ywio³y, zw³aszcza ogien i wode, w których upatrywali uosobienie swych bóstw tote¿ Takht-I Sulaiman - gdzie wystepuj± wulkany oraz jeziora zasilane woda z gor±cych zróde³ -by³y dla nich szczególnie wa¿ne.

Oko³o 600 r.p.n.e nale¿±cy do plemienia Ariów kap³an Zaratusztran (po gerecku brzmi Zoroaster) który uwaza³ sie za proroka, spróbowa³ zreformowaæ wierzenia religijne swych rodaków, uznajacych wielu bogów.

Ustali³ zasady w³asnej wiary, która zyska³a miano zoroastryzmu. Nowa religia zwiera³a zaczatki monoteizmu: naczelnym bogiem by³ Zaratusztry, Ahura Mazda (Ormuzd), \"Pan Madry\", któy wraz z pomniejszymi bóstwami ma w koncu pokonac Angra Mainju (Arymana), \"Z³ego\". Zaratusztra g³osi³ ze cz³owiek ma obowiazek wybraæ, po której stronie stoi w walece dobra ze z³em, a jego dusza bêdzie potem s±dzona za ten wybór.
Kilka aspektów starej religii po³±czona z nowa. Ogieñ, zarówno ten p³on±cy w ¶wiatyni czy domach uznano za ¶wiety - jako symbol Ahura Mazdy. Zoroastralianie szczególnie dbali aby nie skalaæ ¿ywio³ów, co szczególnie widaæ w obrzêdach zwi±zanych ze ¶miercia.

Zw³oki nie grzebano, by nie zanieczysciæ ziemi, a tak¿e nie palono by nie skaziæ ognia.. Dlatego budowano z kamienia wielkie okrag³e budowle tak zwane DAKHMES, czyli wie¿e milczenia. Na ich szczycie uk³adano nagie cia³o zmar³ych. Wystawione tam cia³o obiera³y do kosci sêpy, a promienie s³oñca wyciaga³y dusze do nieba. Rytua³ ten, do dzis dnia jest praktykowany przez persów.

Kazde miasto mia³o swój w³asny ogien. By³y rózne jego kategorie:
- Atur Gusznasp - ogien wojowników i królów,
- Atur Burzen-Mihr - ogien rolinków
- AturFarnbag - ogieñ kap³anów.
Dzis wiemy ze jedyny Atur Gusznasp p³onie w Takht-I Sulaiman. "

http://hm-a-salazarka.blog.onet.pl/Takht-I-Sulaiman,2,ID326432248,n

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 08:16:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Czerwiec 29, 2012, 08:48:54 »

@Kiara
Nie mam nic przeciwko lalkom, s± fajne.. ale tylko do zabawy , my¶leæ nigdy nie potrafi³y i potrafi³y nigdy nie bêd±. Jakie¶ podstawy maj± kawa³y o blondynkach, nie sadzisz?
Zauwa¿my, ¿e s± "lalki" ,które wydaj± siê totalnie g³upie i bezmy¶lne, choæ piêkne, a przy tym rozbrajaj±co szczere. ¯yj± bez-my¶lnie, ¿yj± w teraz, a ¿ycie im daje wszystko , czego potrzebuj±. Niczego sobie nie projektuj± ,nie wymy¶laj±, nie wyobra¿aj±, nie dopowiadaj±, nie konfabuluj± i nie mniemaj±. Tak po prostu ¿yj± i s± szczê¶liwe, a ludzie nazywaj± je g³upimi jakby by³y jakim¶ gorszym gatunkiem cz³owieka. Jest zupe³nie odwrotnie - to one s± prawdziwe, bo nie udaj± nikogo.
A do tego s± "gro¼ne" bo ich wgl±dy s± trafne.

Poza tym to wszyscy jeste¶my po trosze takimi "lalkami". Pielêgnujemy te swoje "sznureczki" za które poci±ga nas ¿ycie, jakby to by³y nasze w³asne. Pe³ne uto¿samienie, które jest tylko wyobra¿eniem, bo nie ma ¿adnego dowodu na to, ¿e produkujesz my¶li, ¿e one s± Twoje.

My¶lami moim w³adam ja sama, na szczê¶cie, bowiem w pe³ni korzystam z mojego wolnostojeñstwa
Co wiêcej ,powy¿sze przekonanie to przyzwolenie na zdalne sterowanie. Gwarancja, ¿e wykonasz wszelkie instrukcje, które do Ciebie przyjd± bezrefleksyjnie, bezb³êdnie i bezdyskusyjnie. Tylko dlatego , ¿e jeste¶ ¶wiêcie przekonana i¿ my¶li (instrukcje) nale¿± do Ciebie i ¿e to Ty nimi w³adasz. Wybacz Kiaro , ¿e opisuje siê to na Twoim przyk³adzie - to dotyczy ka¿dego, tak¿e "mnie" -  ale tylko dlatego, ¿e po prostu jeste¶ najbardziej czytelna ze wszystkich Mrugniêcie

Istnienie ³±czy wszystkie swoje wypustki na miliardy sposobów. Wszystko podlega harmonicznym przep³ywom pomimo tego, ¿e pod³±czone podeñ s± to¿samo¶ci ssi±ce energie (nota bene ¶wietne wyobra¿enie bóstwa z piersiami - zreszta bardzo "fraktalne") i narzucaj±ce filtry na my¶li. Tylko takie my¶li siê przez ten filtr przebijaj±, jakie wewnêtrzny kontroler "ja" dopuszcza, a poniewa¿ jest uto¿samienie z tym  "ja" to i my¶li wydaj± siê w³asne. A Istnienie na to odpowiada wiêksz± ilo¶ci± zdarzeñ do przepracowania.
Niekiedy My¶liciele nie wydaj± siê byæ paso¿ytami. Pojawiaj± siê my¶li o mi³o¶ci, ale jaka za tym idzie energia ? Tylko Twoje "lustro" , Kiaro , lustro w postaci drugiego cz³owieka mo¿e Ci to unaoczniæ. Nie odcinaj siê od tego obrazu. Odwagi !

zrobisz co bêdziesz uwa¿a³a za s³uszne przez siebie

Fair Lady przynajmniej w pewnym zakresie rozpoznaje iluzoryczno¶æ "siebie" . Jest wra¿enie, ¿e pozornie nie zwi±zane z tematem w±tku wtrêty i wgl±dy które wrzucasz Fair Lady pochodz± spoza to¿samo¶ci, ¶wietnie .
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 08:49:18 wys³ane przez east » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Czerwiec 29, 2012, 09:19:47 »

east poroponujêCi za³o¿enie nowego topiku filozofa nad m±dro¶ci± lalek. Du¿y u¶miech ten jest , ARIOWIE. Bowiem lalki , to lalki .... a Ludzie to Ludzie ró¿nimy siê nie tylko wygl±dem ale mo¿liwo¶ciami tworzenia i przezywania w³asnej twórczo¶ci.Programy zawsze s± autentyczne , nie mog± byæ inne, Cz³owiek posiada bogactwo palety doznañ i reakcji na nie.
Nie zmienisz mojego ¶wiata odczuwania siebie, nie wp³yniesz na moj± samo¶wiadomo¶æ, je¿eli co¶ Cie uwiera w innych Ludziach east poszukaj przyczyny w sobie , w swoim wnêtrzu , bo to Twój nie cudzy problem.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 09:31:47 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Robin
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Czerwiec 29, 2012, 09:59:27 »

@Kiara
Nie mam nic przeciwko lalkom, s± fajne.. ale tylko do zabawy , my¶leæ nigdy nie potrafi³y i potrafi³y nigdy nie bêd±. Jakie¶ podstawy maj± kawa³y o blondynkach, nie sadzisz?
Zauwa¿my, ¿e s± "lalki" ,które wydaj± siê totalnie g³upie i bezmy¶lne, choæ piêkne, a przy tym rozbrajaj±co szczere. ¯yj± bez-my¶lnie, ¿yj± w teraz, a ¿ycie im daje wszystko , czego potrzebuj±. Niczego sobie nie projektuj± ,nie wymy¶laj±, nie wyobra¿aj±, nie dopowiadaj±, nie konfabuluj± i nie mniemaj±. Tak po prostu ¿yj± i s± szczê¶liwe, a ludzie nazywaj± je g³upimi jakby by³y jakim¶ gorszym gatunkiem cz³owieka. Jest zupe³nie odwrotnie - to one s± prawdziwe, bo nie udaj± nikogo.
A do tego s± "gro¼ne" bo ich wgl±dy s± trafne.

Poza tym to wszyscy jeste¶my po trosze takimi "lalkami". Pielêgnujemy te swoje "sznureczki" za które poci±ga nas ¿ycie, jakby to by³y nasze w³asne. Pe³ne uto¿samienie, które jest tylko wyobra¿eniem, bo nie ma ¿adnego dowodu na to, ¿e produkujesz my¶li, ¿e one s± Twoje.

My¶lami moim w³adam ja sama, na szczê¶cie, bowiem w pe³ni korzystam z mojego wolnostojeñstwa
Co wiêcej ,powy¿sze przekonanie to przyzwolenie na zdalne sterowanie. Gwarancja, ¿e wykonasz wszelkie instrukcje, które do Ciebie przyjd± bezrefleksyjnie, bezb³êdnie i bezdyskusyjnie. Tylko dlatego , ¿e jeste¶ ¶wiêcie przekonana i¿ my¶li (instrukcje) nale¿± do Ciebie i ¿e to Ty nimi w³adasz. Wybacz Kiaro , ¿e opisuje siê to na Twoim przyk³adzie - to dotyczy ka¿dego, tak¿e "mnie" -  ale tylko dlatego, ¿e po prostu jeste¶ najbardziej czytelna ze wszystkich Mrugniêcie

Istnienie ³±czy wszystkie swoje wypustki na miliardy sposobów. Wszystko podlega harmonicznym przep³ywom pomimo tego, ¿e pod³±czone podeñ s± to¿samo¶ci ssi±ce energie (nota bene ¶wietne wyobra¿enie bóstwa z piersiami - zreszta bardzo "fraktalne") i narzucaj±ce filtry na my¶li. Tylko takie my¶li siê przez ten filtr przebijaj±, jakie wewnêtrzny kontroler "ja" dopuszcza, a poniewa¿ jest uto¿samienie z tym  "ja" to i my¶li wydaj± siê w³asne. A Istnienie na to odpowiada wiêksz± ilo¶ci± zdarzeñ do przepracowania.
Niekiedy My¶liciele nie wydaj± siê byæ paso¿ytami. Pojawiaj± siê my¶li o mi³o¶ci, ale jaka za tym idzie energia ? Tylko Twoje "lustro" , Kiaro , lustro w postaci drugiego cz³owieka mo¿e Ci to unaoczniæ. Nie odcinaj siê od tego obrazu. Odwagi !

zrobisz co bêdziesz uwa¿a³a za s³uszne przez siebie

Fair Lady przynajmniej w pewnym zakresie rozpoznaje iluzoryczno¶æ "siebie" . Jest wra¿enie, ¿e pozornie nie zwi±zane z tematem w±tku wtrêty i wgl±dy które wrzucasz Fair Lady pochodz± spoza to¿samo¶ci, ¶wietnie .

moim zdaniem za nikiem  Fair Lady ,kryj± siê dwie ró¿ne osoby ,raz pisze ta  która mo¿na zrozumieæ,a innym razem kto¶ kto jest nie¼le zakrecony Du¿y u¶miech
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Czerwiec 29, 2012, 10:08:03 »

A wiec jak to jest z ta Tiara? (Diadem Ariany)

<a href="http://www.youtube.com/v/nYrib-CiZ5E?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/nYrib-CiZ5E?version=3&amp;</a> <a href="http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=108787156,t=1,mt=video" target="_blank">http://mediaservices.myspace.com/services/media/embed.aspx/m=108787156,t=1,mt=video</a>

Cytat: Kiara
Ogieñ, zarówno ten p³on±cy w ¶wiatyni czy domach uznano za ¶wiety - jako symbol Ahura Mazdy.

Ahura Mazda

Thriae http://en.wikipedia.org/wiki/Bee_%28mythology%29

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 10:16:59 wys³ane przez Lucyfer » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #93 : Czerwiec 29, 2012, 10:48:13 »

Kontrowersje:

"

Alan Bittles et al. 2007
stwierdzi³ istnienie do¶æ znacznych zagêszczeñ R1a1 (M17, M198), czyli obecnie R1a1a, w dwóch pó³nocnych prowincjach Chin: Liaoning (pó³nocnowschodnie Chiny) i Gansu (pó³nocne Chiny), zw³aszcza w plemionach Bonan, Dongxiang, Hui (czyt. Huej) i Salar. W niektórych z nich czêstotliwo¶æ R1a1a dochodzi do 32 %.  Etnolodzy wskazuj± na istniej±ce u wiêkszo¶ci z tych plemion przekonanie o ich obcym pochodzeniu, spoza Chin.
 Anatole Klyosov 2009
 w co dopiero opublikowanym Вестник Российской Академии ДНК-генеалогии (Wiadomo¶ci Rosyjskiej Akademii genealogii Y-DNA) Том 2, № 5 2009 август,  w artykule Древнейшие восточно-азиатские ветви гаплогруппы R1a, (Stare wschodnioazjatyckie ga³êzi haplogrupy R1a) dokona³ obliczeñ i ustali³, ¿e

R1a1a  wywodzi siê z po³udniowej Syberii; mutacja M17-M198 powsta³a tam 20.000 lat temu

bowiem na taki czas wskazuj±  jej haplotypy STR, które Klosov w swojej pracy opublikuje.
 Doszed³ do wniosku, ¿e jedna czê¶æ tej populacji z po³udniowej Syberii wyemigrowa³a przez pó³nocnowschodnie i ¶rodkowe Chiny do po³udniowych Indii i Pakistanu; w Indiach stanowi star± populacjê w¶ród drawidów,  ze wspólnymi przodkami z czasu 7000-12000 lat temu.
 Druga czê¶æ, która pozosta³a “na miejscu” w Syberii, da³a pó¼niej  pocz±tek byæ mo¿e niektórym starym tamtejszym kulturom archeologicznym, jak np. taszbu³atowskiej (8000-7000 lat) i Afanasjewo (rejon A³taju 4500-4000 lat temu).
 Trzecia za¶ czê¶æ wyemigrowa³a na zachód, docieraj±c oko³o 12.000 lat temu na Ba³kany, by po kilku tysi±cach lat oko³o 5000-4000 rozej¶æ siê po Europie, w tym tak¿e do pontyjsko-kaspijskich stepów, oraz dalej na wschód, za Ural, tworz±c kulturê Sintaszta i Andronowo, gdzie uformowa³a sie populacja Ariów, która w pó³nocnych Indiach da³a pocz±tek m³odszej, indoeuropejskiej czê¶ci R1a1a (o czym ni¿ej).
 Datowanie haplogrupy R1a1a na czas oko³o 20.000 lat poci±gnie za sob± wcze¶niejsze datowanie  powstania tak¿e mutacji M173, czyli haplogrupy R1, datowanej przez T. Karafet et al. 2008 na czas 18.500lat temu.
 Klosow jednak dodaje, ¿e konieczne s± dalsze ustalenia w temacie datowania i migracji hg. R1 i R1a1a oraz  jej rozprzestrzeniania siê.
 Najnowsza publikacja o starych azjatyckich haplogrupach, w tym R1a1a, zob. Shou et al. 2010   Ocena artyku³u w Rodstwo.ru

Klosow, przeprowadzaj±c rewizjê dotychczasowego datowania haplogrup europejskich i azjatyckich, w tym tak¿e R1a1a, zauwa¿y³, ¿e dokonane przez historyków, jêzykoznawców i archeologów datowanie inwazji pó³wyspu Indyjskiego przez Ariów z pó³nocy i zaistnienie tam indoeuropejskiego jêzyka dopiero na po³owê drugiego tysi±clecia p.n.e. jest zgodne tylko z poprawnym datowaniem i genealogi± hinduskiego haplotypu R1a1a, wyra¼nie identycznego z haplotypem wschodnios³owiañskim, lecz nieco m³odszego.
 Bowiem spo¶ród Pras³owian wschodnich, których wspólny przodek wywêdrowa³ oko³o 2750 lat p.n.e na ukraiñsko-rosyjskie stepy, czê¶æ populacji migrowa³a dalej na wschód, na teren dzisiejszego pó³nocnego Kazachstanu i po³udniowego Uralu, tworz±c tam rozleg³± kulturê andronowsk± (z centrum nad Jeziorem Aralskim). Prawdopodobnie w tej populacji powsta³a wa¿na ¶rodkowo i po³udniowoazjatycka oraz bliskowschodnia nutacja L432.2, wykryta w lipcu 2011 r.

Niewielka grupa z tej populacji zbudowa³a sobie oko³o 1800 r. p.n.e m.in. miasto/zamek o nazwie Arkaim na po³udniowym krañcu Uralu. Zosta³ on jednak porzucony po oko³o 200 latach. Bowiem po jakiej¶ katastrofie, któr± mo¿na kojarzyæ z wybuchem (oko³o 1628 lat p.n.e) wulkanu Santorini (zwanym te¿ Thera) na Morzu Egejskim i który poch³on±³ cywilizacje minojsk±, a na szerokiej przestrzeni pó³nocnej pó³kuli na d³ugi czas zak³óci³ pogodê (znaczne ciemno¶ci i obni¿enie temperatury)  ludno¶æ Arkaim z R1a1a porzuci³a gród i uda³a sie na po³udnie, zaludniaj±c Kirgizjê i Tad¿ykistan (tam dzi¶ w¶ród ludno¶ci – do kilkadziesi±t procent genetycznych ex-S³owian R1a1a!) oraz pó³nocne Indie, a chyba osobno – pó³nocny Iran (badania irañskie s± dot±d niewystarczaj±ce).

Co do hinduskiej populacji R1a1a trzeba wiedzieæ i braæ pod uwagê, ¿e na podstawie tekstów hinduskiej ¶wiêtej ksiêgi Rygwedy i innych badañ, zw³aszcza archeologii i jêzykoznawstwa, ¶wiatowa nauka dot±d uwa¿a indoeuropejski lud Ariów, który da³ pocz±tek kastom braminów hinduskich i hinduskim Indoeuropejczykom, raczej za naje¼d¼ców z pó³nocy w po³owie II tysi±clecia p.n.e., co potwierdza genealogia genetyczna. Dlatego Genetyka na portalu Eupedia podkre¶la: “Kap³añska kasta braminów  sk³ada siê niemal wy³±cznie z haplogrup R1a1, R2 i J2a (chocia¿ R1a1a stanowi dwie trzecie z linii), przyby³ych w ramach indoaryjskiej migracji z zewn±trz w epoce br±zu 3500 lat temu”. Genealogia Y-DNA w badaniach A.K. zdaje siê potwierdzaæ pochodzenie jêzykowo indoeuropejskich Ariów od S³owian wschodnich, o czym ni¿ej, w rozdziale o ekspansji S³owian.

Uwaga. Obecnie ju¿ wiadomo, ¿e w trakcie migracji ludno¶ci z haplogrup± R-M417 i jej synowskiej R-Z645 z Europy (¦rodkowej?) ku Azji Centralnej i Po³udniowej dosz³o do powstania synowskiej mutacji Z93, która ³atwo odró¿nia azjatyck± czê¶æ rodu R1a od Europejskiej i wyra¼nie wskazuje na kierunek migracji – od Europy ku Azji: Kirgizja, Iran, Pakistan i Pó³wysep Indyjski."

http://bialczynski.wordpress.com/slowianie-tradycje-kultura-dzieje/dzieje/slowianie-pochodza-znad-dunaju-i-wisly/genetyczne-odkrycia-2010-%E2%80%93-nowa-genealogia-slowian-i-innych-ludow-bialego-ladu-europy/

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Czerwiec 29, 2012, 10:57:44 »

Dok³adnie tak Lucyfer korona faraona czy tiara nie s± fizycznymi przedmiotami tak naprawdê, a osi±gniêciami osobistego rozwoju duchowego dziêki ¿yciu etycznemu przepe³nionemu mi³o¶ci±.

SERCE! Jak bardzo ono jest wa¿ne dla nas to fizyczne i to duchowe ... CZAKRA SERCA która dziêki przep³ywowi uczucia mi³o¶ci powoduje nasz rozwój osobisty. Tworzy nad naszymi g³owami Koronê Faraona lub inaczej Tiarê.

Prawo do niej posiada KA¯DY CZ£OWIEK , KTÓRY DZIÊKI SWOJEMU SWOIM DUCHOWEMU ROZWOJOWI stworzy ³ nad swoj± g³ow± ten przepiêkny energetyczny wizerunek odtworzony w fizyczno¶ci jako w³a¶nie kszta³t korony Faraona lub tiary.

Reszta wyja¶nieñ w poni¿szym filmie.

http://www.youtube.com/watch?v=nYrib-CiZ5E&feature=player_embedded

Jaki zwi±zek maj± z tym faktem ARIOWIE? Otó¿ oni nios± w sobie , w swoich sercach ogieñ ¿ycia czego nie posiadaj± propagowani jako wzorce doskona³o¶ci ARYIANIE. Tylko potomkowie dwóch linii DNA po ojcach  i tej samej linii Rna po matce posiadaj± przekazane im te mo¿liwo¶ci.

Stworzenia dla siebie korony faraona lub tiary jak kto¶ woli , z czym wi±¿e siê s³awetne "przebudzenie faraona" w nas, a nie w grobowcu Egiptu.

Ale tez w kontek¶cie tej wiedzy bardzo ¶miesznie  i ¿enuj±co wygl±da strojenie siê w tiarê dostojników katolickich.

No có¿? Wszystko polega na blokowaniu wiedzy.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 11:05:14 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #95 : Czerwiec 29, 2012, 13:04:54 »

nagumulululi dobrze, ze przytoczyles te informacje o Arkheimie.
Kiedys w ten sposob sortowano mieso ludzkie wg literek i typow. Do 1999 roku. Projekt zakonczony.

Lucyfer bardzo ladnie wytlumaczyles, o tych pszczolkach, ja zas powiedzialabym, ze jest wlasnie odwrotnie, od lilijki poprzez pszczolki, do wzorca pierwotnego - diamentowego.

//Robin ciesze sie, ze czytasz moje posty, wyjdz z cienia, podyskutuj, pogadaj z innymi uzytkownikami, nie trzeba z wszystkim leciec na skarge:) nawet, gdy ktos moze czasem cos mocniejszego wstawi Mrugniêcie//
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Czerwiec 29, 2012, 15:01:02 »

"Drugi fakultet, o ktorym nie pisalam, bo nie musze.
Jestem linguista, znam pare narzeczy, co laczy sie rowniez z wyksztalceniem."
Kiedys w ten sposob sortowano mieso ludzkie wg literek i typow. Do 1999 roku. Projekt zakonczony.
Rozumiem, ¿e lingwista wrzuca wrzystko do jednego wora -  nie istniej±cego w jezyku polskim pojecia Aryanie i wykazuje na zasadzie ssania z palca zwiazki z wszystkim na AR. W Beuenos Aires mieszkaj± aryanie, hahaha. Czyta³em pare rozpraw lingwistycznych i niestety twoja lu¼ne skojarzenia w niczym tego nie przypominaja, U¶miech.

Generalnie rzecz bior±c istotne jest wnioskowanie, ale czy prawomocne, dla laików pewnie tak, szkoda ¿e tu nie ma lingwisty, U¶miech))):
1. Aries -> Ram -> Ares -> Baran -> Agni -> Ogieñ
2. Aries -> Ram -> Baran -> Zbawiciel -> Jezus.
3. Aries -> Ram -> Ares (greek) -> Mars (roman)
4. Agni -> Indra -> Wojna -> Haria -> Wojownik -> Iron.
Wojownik?Baran?Ogieñ?Wilk?¯elazo?
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2012, 15:16:37 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Czerwiec 29, 2012, 15:50:06 »

Zampmniales Aether mod (AR) ale jako doktorowi informatyki  Du¿y u¶miech o tym wspominac nie musze.

W Beuenos Aires mieszkaj± aryanie

Tak wlasnie jest. Argentyna.

Coz w tym dziwnego? Nie zgadza sie z wiedza wyczytana na necie?°°
east
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Czerwiec 29, 2012, 18:24:29 »

Eupedia podkre¶la: “Kap³añska kasta braminów  sk³ada siê niemal wy³±cznie z haplogrup R1a1, R2 i J2a (chocia¿ R1a1a stanowi dwie trzecie z linii), przyby³ych w ramach indoaryjskiej migracji z zewn±trz w epoce br±zu 3500 lat temu”. Genealogia Y-DNA w badaniach A.K. zdaje siê potwierdzaæ pochodzenie jêzykowo indoeuropejskich Ariów od S³owian wschodnich, o czym ni¿ej, w rozdziale o ekspansji S³owian.

Czy to znaczy, ¿e Ariowie (w odró¿nieniu od Arian /Aryan ) siê wywodz± z Pras³owian czy to raczej S³owianie pochodz± od Ariów  ?
Tak czy inaczej pó³nocni Hindusi i S³owianie maj± wiele wspólnego i ,byæ mo¿e, to tam nale¿y szukaæ korzennych zwyczajów i wiedzy pradawnych S³owian ?

Tu jeszcze ciekawostka, która potwierdza, ¿e w Himalajach do dzisiaj mieszkaj± d³ugowieczne plemiona o s³owiañskim rodowodzie :
najbardziej znanym i najlepiej zbadanym plemieniem d³ugowiecznych ludzi s± ¿yj±cy u podnó¿a Himalajów Hunzowie. Wielu z nich do¿ywa ponad 100 lat, przy czym do koñca cieszy siê witalno¶ci± i dobrym zdrowiem. Nic wiêc dziwnego, ze styl ¿ycia i dieta Hunzów sta³y siê przedmiotem zainteresowania wspó³czesnej nauki.
(...)
ludzie Ci nie znaj±  dolegliwo¶ci gastrycznych, takich jak wrzody dwunastnicy, ¿o³±dka czy wyrostka robaczkowego. Co ciekawe, lud ten nie wie, co to nowotwory, przemêczenie, stany depresyjne czy lêkowe a nawet pospolite przeziêbienie. Mê¿czy¼ni nie cierpi± na  schorzenia uk³adu kr±¿enia,  zawa³y serca czy wysoki poziom cholesterolu. Jakie¿ musia³o byæ zdziwienie dr McCarrisona, gdy odkry³, ¿e przypadki zostania ojcem w wieku 90 lat nie nale¿± w¶ród Hunzów do rzadko¶ci, podobnie zreszt± jak macierzyñstwo 50- letnich kobiet!
Dieta

Angielski lekarz podszed³ do zbadania niezwyk³ego zagadnienia w sposób metodyczny. Stwierdzi³, ¿e musi istnieæ zwi±zek miêdzy diet± Hunzów, ich stylem ¿ycia a d³ugowieczno¶ci± i niewystêpowaniem chorób.  Okaza³o siê, ¿e jad³ospis Hunzów oparty jest na kilku rodzajach zbó¿, takich jak pszenica, jêczmieñ, proso i gryka. Do tego dochodz± zielone warzywa,  ziemniaki oraz warzywa str±czkowe, przede wszystkim fasola i groch. Dieta Hunzów bogata jest równie¿ w mleko i jego przetwory, takie jak lassi, ma¶lanka czy mas³o. Morele i owoce morwy suszy siê na s³oñcu, za¶ miêso jada siê w ma³ych ilo¶ciach, w zasadzie tylko przy wyj±tkowych okazjach.(..)

Ciekawostki
Nie wszyscy wiedz±, ¿e Hunzowie nale¿± do grupy ludów Scyto-S³owiañskich. Czêsto spotkamy tam wiêc dziewczyny o blond w³osach i niebieskich oczach. Z kolei starsze przedstawicielki p³ci piêknej s³yn± z g³adkiej cery twarzy, mimo ¿e zbiegi medycyny estetycznej, takie jak botox Wroc³aw, s± tam raczej nie znane. Mê¿czy¼ni ciesz± siê ¿yciem nawet w podesz³ym wieku, zachowuj± witalno¶æ i dobre samopoczucie oraz pe³niê mêsko¶ci. Pracuj± do koñca swych dni, a s³owo „emerytura” jest im nieznane.

http://www.artykuly.net.pl/index.php/hunzowie-dlugowieczny-lud-podnoza-himalajow/

Dieta taka w zasadzie jak± u nas spokojnie mo¿na prowadziæ. Himalaje i blondynki o niebieskich oczach ?

Fajna Chichot
I jeszcze Bia³czyñski pisze o tym plemieniu fajne rzeczy
http://bialczynski.wordpress.com/krolestwo-sis-i-jego-cuda/ludy-albo-plemiona-krolestwa-sis/lud-dlugowiecznych-hunzow-czyli-guniow-hakownikow-w-krakorum/

Ciekawostka :
Karimabad – stolica Kraju Hunza. Le¿y on w pakistañskiej obecnie prowincji nazywanej Baltistan – czyli Ba³tystan – Kraj Ba³tów. Czy to wam cvzego¶ nie przypomina z nazwy? Ca³o¶æ jest czê¶ci± Kaszmiru – Ziemi sko³ocko-s³owiañskiego plemienia Windów (Wedów), -Koszetyrsów, zwanych w Indiach Kasztriami – twórców kast (najdawniejszej kasty kasztrijów – wojowników) i grupy w 80% tworz±cych dzisiaj kastê braminów.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Czerwiec 29, 2012, 20:52:33 »

Przestaw to pisanie do watku o Viniecie.
SUPER!
Nie mam teraz czasu, ale z przyjemnoscia podyskutuje, ale zejdzmy stad w inne miejsce bardziej adekwatne.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: