Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:50:50

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 121629 razy)
0 u¿ytkowników i 21 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Lipiec 06, 2012, 22:00:18 »

<a href="http://youtube.com/v/4UxkWWNltrI" target="_blank">http://youtube.com/v/4UxkWWNltrI</a>

SAVE ME, SAVE YOU.

The savior.
Reverti.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #126 : Lipiec 06, 2012, 22:59:42 »

Witam,
w jezyku hebrajskim ba, ab (takze aw ) oznacza ojca, czy inaczej Abbe. Stad niezliczone powiazania z innymi slowami np. z Baal
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Lipiec 06, 2012, 23:16:57 »

Ace, cenna wskazówka.  Mrugniêcie

Czyli, gdy Ba = ojciec, to 
Z-Ba-Wiciel  jest wij±cym z ojca. I tu interpretacje dowolne.

Mo¿e to byæ w znaczeniu – nauczaj±cy z Ojca, poszerzaj±cy ¶wiadomo¶æ,
lub te¿ w znaczeniu – plemnik (wij±cy/nios±cy z ojca DNA)

Jak by nie patrzeæ, zbawiciel niesie ¿ycie.  Chichot
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Lipiec 07, 2012, 08:37:26 »

Save, jest to komenda, ktora wielokrotnie kazdy z uzytkownikow dziennie wykonuje, nic innego - klik i "zachowaj".
Save me! Zachowaj mnie. Wpisz do pamieci. Na dysk twardy.

A tu i o krwinkach i o Baalu:) //Baal to nasz slowianski Bielyj = bialy, siwy, madry//

Zbawiony, kto jest w bazie danych;)
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Lipiec 07, 2012, 09:05:11 »

Save, jest to komenda, ktora wielokrotnie kazdy z uzytkownikow dziennie wykonuje, nic innego - klik i "zachowaj".
Save me! Zachowaj mnie. Wpisz do pamieci. Na dysk twardy.

A tu i o krwinkach i o Baalu:) //Baal to nasz slowianski Bielyj = bialy, siwy, madry//

Zbawiony, kto jest w bazie danych;)
poprzez czêste nawiazania do analogii informatycznej ods³aniasz to co masz najcenniejsze,:), tajemnice o samej sobie.

tob± mo¿e i program steruje; mo¿e i dzia³asz wed³ug algorytmów: zrób, przenie¶, posprzataj, odnie¶ U¶miech)))))))), starasz siê to psychologicznie projektowaæ na ca³a populacje - biologia to nie informatyka, my¶lenie nie jest procesem sekwencyjnym
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Lipiec 07, 2012, 09:47:03 »

Staram sie nie sciemniac! Glosze wiedze, bo byc moze nie kazdy uzytkownik o tym wie. Nie boje sie odslaniania, juz nie. Widze rowniez, czy tu, czy tam celowe zatajanie prawdy. Np. szybka manipulace postami, przycinanie, przenoszenia, aby tylko nie wyszlo na jaw, "co na prawde w trawie piszczy".
To forum, czy inne, to tylko gra! I na tym gra polega, ze ktos musi ja przegrac, aby wygrac mogl ktos.

Zycie jest algorytmem informatycznym, czy ktos tego chce, czy nie.
Biologia jak najbardziej jest sw. geometria, informatyka, bo od tego sie zaczyna egzystencja materii (matrycy).

Nagumulululi - zachecam cie do zapoznania sie z obszernym ladunkiem filmowym na watku LO SHU, ktory zamiscil Lucyfer, chodzi o wyklady Marka Rodina. Mysle, ze na tym etapie twoj doktorat z informatyki, o ktorym pisales, pozwoli ci na zrozumienie istoty rzeczy.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Lipiec 07, 2012, 10:21:26 »

Staram sie nie sciemniac! Glosze wiedze, bo byc moze nie kazdy uzytkownik o tym wie. Nie boje sie odslaniania, juz nie. Widze rowniez, czy tu, czy tam celowe zatajanie prawdy. Np. szybka manipulace postami, przycinanie, przenoszenia, aby tylko nie wyszlo na jaw, "co na prawde w trawie piszczy".
To forum, czy inne, to tylko gra! I na tym gra polega, ze ktos musi ja przegrac, aby wygrac mogl ktos.

Zycie jest algorytmem informatycznym, czy ktos tego chce, czy nie.
Biologia jak najbardziej jest sw. geometria, informatyka, bo od tego sie zaczyna egzystencja materii (matrycy).

Nagumulululi - zachecam cie do zapoznania sie z obszernym ladunkiem filmowym na watku LO SHU, ktory zamiscil Lucyfer, chodzi o wyklady Marka Rodina. Mysle, ze na tym etapie twoj doktorat z informatyki, o ktorym pisales, pozwoli ci na zrozumienie istoty rzeczy.
mniemam ¿e ty posiad³a¶ znajomo¶æ istoty rzeczy i chcesz siê tym podzieliæ, U¶miech))), . Jak dla mnie, wygl±da na to ¿e na razie jeste¶ na etapie fascynacji wszelkimi new agami, to etap bardzo pocz±tkowy, oby nie ostatni dla ciebie, U¶miech))). Masz swoich guru i g³osisz ich prawdy, ja nie spotka³em ¿adnego guru w europie, wszyscy co¶ lub kogo¶ udaj± , aby co¶ sprzedaæ - a to cecha merkurego. Ty kupujesz, ja nie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2012, 12:32:35 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Lipiec 07, 2012, 12:20:45 »

Znajomo¶æ istoty rzeczy?

A z jakiego punktu widzenia?   Mrugniêcie 

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Lipiec 07, 2012, 13:00:19 »

Jak dla mnie, wygl±da na to ¿e na razie jeste¶ na etapie fascynacji wszelkimi new agami, to etap bardzo pocz±tkowy, oby nie ostatni dla ciebie, ))).
Czesto w swych wypowiedziach (na roznych watkach) starasz sie umniejszyc moja wiedze stawiajac Twoj punkt widzenia za wlasciwy.
Nie wahasz sie przed ocenianiem mnie, tak wg swego widzimiesie, bo przykleiles mi pewna latke stereotypu.
A nawet, gdyby byl to ostatni etap dla mnie to co? Znasz widac klucz, jestes poza etapami, lepszy?.
Ja dziele sie moja wiedza, ktora zdobywam nie wysluchiwaniem bzdetow, nawijania guru(w), czy jakichs innych transmisji "radiowych". Wiedza moja jest glownie empiryczna, bo taka juz jestem.
A moze wlasnie Ariel? Mrugniêcie

edit:
ptaku - istota rzeczy, to wlasnie sw. geometria (na tym etapie) - jak chcesz wiecej o tym, to na watku o Serafinach pisalam, co jest dalej.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2012, 13:02:07 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Lipiec 07, 2012, 13:15:13 »

Cytat: Fair Lady
ptaku - istota rzeczy, to wlasnie sw. geometria (na tym etapie)

¦wiêta Geometria jest narzêdziem budowania istoty rzeczy.
Ale mo¿na za jej pomoc± chwyciæ rêkê budowniczego…

…by³oby wspaniale, gdyby to by³a w³asna rêka (pewnie w pó¼niejszym etapie).  Chichot

Pa  Du¿y u¶miech
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Lipiec 07, 2012, 13:41:58 »

Jak dla mnie, wygl±da na to ¿e na razie jeste¶ na etapie fascynacji wszelkimi new agami, to etap bardzo pocz±tkowy, oby nie ostatni dla ciebie, ))).
Czesto w swych wypowiedziach (na roznych watkach) starasz sie umniejszyc moja wiedze stawiajac Twoj punkt widzenia za wlasciwy.
Nie wahasz sie przed ocenianiem mnie, tak wg swego widzimiesie, bo przykleiles mi pewna latke stereotypu.
A nawet, gdyby byl to ostatni etap dla mnie to co? Znasz widac klucz, jestes poza etapami, lepszy?.
Ja dziele sie moja wiedza, ktora zdobywam nie wysluchiwaniem bzdetow, nawijania guru(w), czy jakichs innych transmisji "radiowych". Wiedza moja jest glownie empiryczna, bo taka juz jestem.
A moze wlasnie Ariel? Mrugniêcie

edit:
ptaku - istota rzeczy, to wlasnie sw. geometria (na tym etapie) - jak chcesz wiecej o tym, to na watku o Serafinach pisalam, co jest dalej.
Ty wczesniej napisa³a¶ ¿e powinienem przeczytaæ wyk³ad Rodina aby zrozumieæ istotê rzeczy. W tym zdaniu zawiera siê twoja deklaracja o posiadaniu tej tajemnej wiedzy i wszyscy inni powinni ja poznaæ. Nie obra¿aj siê za moje oceny, U¶miech)). Zak³adam ¿e pewnie masz z 20-cia kilka latek i wszystko przed tob±, hihihih.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Lipiec 07, 2012, 17:12:19 »

c.d. rozkminek  Mrugniêcie

•  Ba – w staro¿ytnym Egipcie dusza ludzka, ¿ywa po ¶mierci cz³owieka
•  Ba – krwinki zasadoch³onne (bazofile)

Ciekawe. Dusza oraz krwinki.
Niektórzy wierz±, ¿e dusza mieszka we krwi.

Czyli z-Ba-Wiciel jest wij±cym z duszy krew, która o¿ywia cia³o.
Czyli daje ¿ycie martwej materii. Inaczej, zbawia od braku ¿ycia. Ha.  Chichot
Pa  Du¿y u¶miech

Generalna istota tej artyku³owanej przeze mnie informacji odnosi siê bardzo konkretnie i synergicznie do postu Kiary
na temat Tiary. Bo tam jest TO miejsce.
(tylko nie mam teraz adresu watku , gdzie to siê znajduje ¿eby za³±czyæ link).

..a wiêc odnosi sie do PROCESU - a nie OSOBY (jak blêdnie jest proklamowane w pod¶wiadomo¶ciach,
z powodu prozaicznego analfabetyzmu kasty uzurpatorów).

------------------

Drugorzedn± kwesti± jest bie¿±ca sytuacja wobec sk³adowych Cz³owieka:
Ka-Ba
Ba-Ka

osobi¶cie mia³em do czynienia z przekazami i¿ Ka - dusza, a Ba - cia³o.
S± ¶rodowiska które proklamuj± odwrotnie.
I to tez ma uzasadnienie w bie¿±cej lokalizacji Ziemi w Strefie przebiegunowania.
Okresla tez dosyæ dok³adnie zakresy przynale¿no¶ci_rezonansowej/rezonansu jednostek, obiektów.

Ci co byli dla Cia³ projektami/Duszami stanowi±c programy bardzo aktywnie usi³uj± cofn±æ/dostosowaæ nowe cia³a
do przesz³ych niektualnych programów. Inercjê tak± maj±.

Podobnie jak wiele Dusz bez cia³ chodzi po ulicach i pisze tu na forum. Po prostu w strefie zero przebiegunowania tak sie to postrzega. Weryfikatorem jest wyj¶cie ze strefy.

Zreszta Egipcjanie nie pojmowali tego tak dos³ownie. A bardziej Syntetycznie, p³ynnie i Ca³o¶ciowo.

Moze napisze o tym wiêcej ale na innym forum, jak siê wyja¶ni± kwestie techniczno administracyjne,
co ma nast±piæ w "okolicach wakacji". Tu w³a¶nie znalaz³em swoje dawne posty w w±tkach oraz dzia³ach ,w których ich nie publikowa³em. rozumiem ¿e pod moj± nieobecno¶æ forum by³o przebudowywane, dzia³y rozwijane - ale nie dokoñca mi siê to podoba.

Ostatecznie w podanej przeze mnie informacji chodzi o wywodzenie (tak jak rêce i nogi wywodz± siê z korpusu),
wicie które zachodzi pomiêdzy ¦wiadomo¶ci± a kompleksem Cia³o-Dusza, bez priorytetowania któregokolwiek ze sk³adników... skazanych na wieczn± interakcjê i zmienno¶c tych wspó³-zalezno¶ci;
podobnie jak (w innym temacie) ¦wiadomo¶c tworzy jêzyk i jêzyk swiadomo¶æ.

=======================================

ARIOWIE czy ARIANIE?

ARI-O   czy  ARI-Anu ?

Mrugniêcie

Scali³em posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 10:37:27 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Lipiec 09, 2012, 11:05:15 »

Nie jest narzedziem, tylko instrukcja obslugi, co do "budowniczego" to wolalby byc chwycony za co innego^^.

ARIOWIE czy ARIANIE?

ARI-O   czy  ARI-Anu ?

Sprobuj tak: jedni sa analogowi, a inni cyfrowi.

PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Lipiec 09, 2012, 12:17:27 »

Nie jest narzedziem, tylko instrukcja obslugi, co do "budowniczego" to wolalby byc chwycony za co innego^^.

..za jaja?

ARIOWIE czy ARIANIE?

ARI-O   czy  ARI-Anu ?

Sprobuj tak: jedni sa analogowi, a inni cyfrowi.
proponujesz próbowanie:
Ana-Logo-Wie     vs   Ci_w_P(Ro)-Wie
..tym sposobem Anu (Ana) wskakuje do Krêgu.

A tak dopowiadaj±c, W czym widzisz sedno ró¿nicy pomiêdzy analogow-o¶ci± a cyfrow-o¶ci±?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2012, 12:18:21 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #139 : Lipiec 09, 2012, 12:24:23 »

@PHI .
.za jaja? ..
no, mo¿e za JA na pocz±tek wystarczy Mrugniêcie
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Lipiec 09, 2012, 12:28:58 »

Uklad analogowy jest sterowany poprzez inteligencje. Cyfrowy niekoniecznie.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Lipiec 09, 2012, 13:11:44 »

Uklad analogowy jest sterowany poprzez inteligencje. Cyfrowy niekoniecznie.

A skad takie przekonanie?

I dlaczego analogowo¶æ mia³abybyæ bardziej bardziej, a cyfrowo¶æ mniej
inteligencjo-sterowalna?

Moze kto¶ rozeznany w temacie mi to wyja¶ni wyra¼i¶ciej.

no i w koñcu przynajmniej wysz³y motywacje.
Sterowany

Ja osobi¶cie ¿ywiê g³êbok± filozofiê Samosteru , jako sam-O-ster `u
..st±d Kr±g
sam-O-reguluj±cy wyznacznik.

No ale osobniki, które ¿y³y i ¿yja z kontroli innych
unikaj± tematu jak ognia omy³kowo mniemaj±c, ¿e tym ogniem siê stali.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 10:38:31 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Lipiec 09, 2012, 13:12:33 »

@PHI .
.za jaja? ..
no, mo¿e za JA na pocz±tek wystarczy Mrugniêcie
Czy¿by powy¿sze dywagacje prowadzi³y do wniosku ¿e Ja kryje siê tam gdzie sugeruje Fair? Cholera, a ja my¶la³em ¿e ja zawsze jest wyobrazane w postaci ptaka (or³a) psyche, U¶miech - wniosku prz yzastosowaniu logiki PHI w rozbieraniu wyrazów, jak siê komu podoba.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2012, 13:13:08 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Lipiec 11, 2012, 10:48:23 »

Czy¿by powy¿sze dywagacje prowadzi³y do wniosku ¿e Ja kryje siê tam gdzie sugeruje Fair? Cholera, a ja my¶la³em ¿e ja zawsze jest wyobrazane w postaci ptaka (or³a) psyche,  - wniosku prz yzastosowaniu logiki PHI w rozbieraniu wyrazów, jak siê komu podoba.

To ¿e byæmo¿e jej nie uchwyci³e¶ i robisz jak siê komu podoba - nie znaczy ¿e masz jakieKOLWIEK pojêcie o logice PHI,
a TYM BARDZIEJ mo¿liwo¶ci jej stosowania. CO wiêcej: proste i powtarzalne podstawy wydaj± siê tu odleg³e.
nie mówi±c ju¿ o tym aspekcie "miêkkim", który nagoMULI w/g siebie, i¿ jak komu wygodnie.
To obszar najbardziej podatny na neptunowe zwidy i pomy³ki choæ z logik± NIE  ma on akurat ju¿ wspólnego wiele,
a raczej z polem. Tam sa rózne rzeczy wiêc takie jest tego odwzorowanie.

byc chwycony za co innego^^
Pozatym Lady dot±d nie odpowiedzia³a co na my¶li mi±³a.
"^^" - to mog± byæ np. otwarte oczy.
szklana pu³apka
Ale niech siê sama  dopowiada.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Lipiec 11, 2012, 11:22:33 »

^^ to taki wyraz mimiczny twarzy, takie niedomowienie wyrazone poprzez podniesienie obu brwi jednoczesnie, mozna rowniez tak  Mrugniêcie

A z tym chwytem to prosta sprawa - chwyta sie tam, gdzie najwyzsze napiecie w obwodzie.
A nie wiem, czy ARIOWIE czy ARIANIE mieli taki sam punkt wyjsciowy (punkt emancyjny wg Lucka).
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Lipiec 11, 2012, 15:39:03 »

no mniejsza,
obiegowo ta sk³adnia funkcjonuje
w kontek¶cie z³apania za rêkê, za jaja
Mrugniêcie
je¶li za¶ o Lucka chodzi,
to nic, co Luckie nie jest mi obce
cokowlwiek
mog¿esz ³apaæ za brwi
i za Pal
Enkiego Mrugniêcie

Powiedz lepiej co z tym:
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=8269.msg99750#msg99750
bo sie przemilcza³o jako¶
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #146 : Lipiec 11, 2012, 16:13:05 »

chwyta sie tam, gdzie najwyzsze napiecie w obwodzie

Nie radzê. Du¿y u¶miech Kontakt z wysokim napiêciem koñczy siê czêsto pora¿eniem i poparzeniem czyli kar± za brak rozs±dku.

Wed³ug pewnego jasnowidza, Arianie czy inaczej Ariowie to grupa interwencyjna z rejonu Erydan. Przybyli oni na Ziemiê, aby dokonaæ oczyszczenia z istot jej szkodz±cych, nieprzestrzegaj±cych kosmicznych praw. Oczyszczanie ponoæ ju¿ trwa. Szok

Poprzednia wizyta. Erydan

Erydan nale¿y do rozleg³ych gwiazdozbiorów nieba po³udniowego. Rozci±ga siê na zachód od Oriona, poni¿ej Byka i g³owy Wieloryba. Jego pó³nocn± czê¶æ mo¿emy u nas obserwowaæ w miesi±cach zimowych.
Konstelacja obrazuje legendarn± rzekê Erydan (dzisiejszy Pad). Wspomniana jest przy opisie gwiazdozbioru Skorpiona. Legenda mówi, ¿e w rzece Erydan zgin±³ Faeton, który wypad³ z rozbitego wozu Heliosa. Wed³ug innej legendy, rzek± Erydan p³ynêli równie¿ mityczni Argonauci do Morza Tyrreñskiego, wracaj±c ze z³otym runem. U¶miech

« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 16:23:22 wys³ane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Lipiec 11, 2012, 17:10:55 »

I tu jest splot kwantowy z twoj± osob± Januszu,
W zesz³ym roku jesieni± nie dopowiedzia³em tematu, który mi rozerwa³e¶ do ¶mietnika.
Zadzia³a³a solidarno¶æ jajników (tak, tak¿e Twoich-Skoro ja wziê³e¶ do siebie) w sprawie.

Skutkiem tego flow rzeki zosta³ zak³ócony.. bardziej ni¿ pierwotnie s±dzi³em.
Ale czgó¿ to siê nie robi dla konwenansu, dobrego imienia(swojego) i Pañ w kapelusiku.

Dziêki temu ods³oni³y sie przede mna pewne przeplatañce, relacje
oraz na jakich iluzjach/z³udzeniach sa oparte.
Ten Bal marionetek jeszcze wystawiaj±.

Zosta³y na ¿yczenie tym mykiem ukryte przed szerszym ogl±dem.
Co mia³o flowa wówczas - dzisiaj ju¿ nie p³ynie.
Ku rado¶ci krótkiej - d³ugiemu cierpieniu.

"Arianie czy inaczej Ariowie to grupa interwencyjna z rejonu Erydan."
Wszak prawo rozwoju istnieje.

W maju (bodaj¿e, choæ mo¿e by³ to kwiecieñ), rozerwa³o kolejny ziemski statek kosmiczny,
kolejny wóz Heliosa (jak my¶lisz, którym Heliosem podró¿uje Twoja Ziemia)
Wypadek mia³ tyle wspólnego z rozs±dkiem lub jego brakiem, ile z bezmy¶ln± ingerencj±,
postawianie przed faktem dokonanym. Zdarza siê.

Mia³em przelotnie przebite gard³o (jaki¶ "m³odzian" w amoku walczy³ ze smokiem i u¿y³ miecza ¶wietlnego).
ach te legendy i mity. tak¿e ta o Jerzym. I Ci "¶wiêci" mamiarze.
Musia³em z³amaæ prawa by na granicy zasad poparzyæ sobie stopy w ¶rodku miasta na zwyk³ym trotuarze.
(inercyjna lokalna zmiana czasOprzestrzeni/wej¶cie atmosferê ¶lizgiem)
Kilkoro prze¿y³o.
Wielu zginê³o okrutnie. Tam wpadli
Przywitaj ich, gdy Przyjd± ze "z³otym runem" w podziêce.
21.

"w rzece Erydan zgin±³ Faeton, który wypad³ z rozbitego wozu Heliosa. Wed³ug innej legendy, rzek± Erydan p³ynêli równie¿ mityczni Argonauci do Morza Tyrreñskiego, wracaj±c ze z³otym runem."

To ta sama legenda.
Prawo rozwoju istnieje.
Nastêpnym razem ¶wieciæ nie bêdê.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 18:02:37 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #148 : Lipiec 11, 2012, 17:40:08 »

Cytat: Janusz
Przybyli oni na Ziemiê, aby dokonaæ oczyszczenia z istot jej szkodz±cych, nieprzestrzegaj±cych kosmicznych praw. Oczyszczanie ponoæ ju¿ trwa.  Szok

Tak, ju¿ trwa, ale nie ma to nic wspólnego z apokaliptycznym oczyszczaniem.
Przyszli tu, mo¿e bardziej na miejscu bêdzie, ¿e zostali tu przys³ani - tak jak i wiele innych ras pierwotnych - w celu dokonania "czystki" w naszym DNA. I raz lepiej, raz gorzej ale idzie nam (bo dotyczy to wszystkich ludzi) to oczyszczanie. Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Lipiec 11, 2012, 20:25:44 »

Czy¿by powy¿sze dywagacje prowadzi³y do wniosku ¿e Ja kryje siê tam gdzie sugeruje Fair? Cholera, a ja my¶la³em ¿e ja zawsze jest wyobrazane w postaci ptaka (or³a) psyche,  - wniosku prz yzastosowaniu logiki PHI w rozbieraniu wyrazów, jak siê komu podoba.

To ¿e byæmo¿e jej nie uchwyci³e¶ i robisz jak siê komu podoba - nie znaczy ¿e masz jakieKOLWIEK pojêcie o logice PHI,
a TYM BARDZIEJ mo¿liwo¶ci jej stosowania. CO wiêcej: proste i powtarzalne podstawy wydaj± siê tu odleg³e.
nie mówi±c ju¿ o tym aspekcie "miêkkim", który nagoMULI w/g siebie, i¿ jak komu wygodnie.
To obszar najbardziej podatny na neptunowe zwidy i pomy³ki choæ z logik± NIE  ma on akurat ju¿ wspólnego wiele,
a raczej z polem. Tam sa rózne rzeczy wiêc takie jest tego odwzorowanie.
Po prostu twoje dywagacje i wnioski s± powierzchowne i nic z nich nie wynika jak dla mnie (mo¿e dla ciebie), wed³ug mnie niezbyt potrafisz odwzorowaæ to do wiedzy ogólnie znanej aby uzasadniæ ¿e to nie be³kot po prostu. Tak poza tym nie masz chyba poczucia humoru skoro mój zart potraktowa³e¶ jak wyzwanie.

Rozbierasz wyrazy na zasadzie swobodnych skojarzeñ, zupe³nie nie zwracajaæ uwagi na etymologie i pochodzenie wyrazu, jego ewolucje r RO¯NYCH jezykach. Przyk³adf: Zak³adasz ¿e kazdemu cz³owiekowi na swiecie wyraz ko³o przecie¿ musi kojarzyæ siê z ko³em? circle, ograniczas swoje interpetacje do jezyka polskiego, czy to jezyk bogów? hahaha, przecie¿ to niezbyt stary jezyk.. Zapomnia³e¶ ze na ¶wiecie istnijesz nie tylko ty ale inni ludzie, inne kultury i jezyki, dlatego wed³ug mnie to dzia³anie "jak sie komu podoba".
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 20:34:09 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: