Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:49:35

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 121619 razy)
0 u¿ytkowników i 15 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
janusz

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 29

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 1370

« Odpowiedz #150 : Lipiec 11, 2012, 20:38:36 »

Darku nie jest tak cacy jakby siê wydawa³o. Smutny
Z opowie¶ci znajomego jasnowidza, ingerencja w ziemskie sprawy (tych Ariów) bêdzie polega³a na fizycznym wy³apywaniu ludzi, którzy im nie odpowiadaj± i wywo¿eniu ich na planetê z uk³adu Erydan, do miejsca okre¶lanego piek³em. Ci z nas, którzy pozostan± bêd± musieli uznaæ w³adzê i prawa Ariów......poczekamy, zobaczymy Du¿y u¶miech

Phi nic nie kombinuj z Moj± Osob±. Pozostaw j± w spokoju. Twoja ''logika'' wcale mnie nie interesuje. Prawo rozwoju istnieje, ale niech ka¿dy idzie swoj± w³asn± drog±. Moja jest inna ni¿ Twoja i niech tak pozostanie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 20:54:50 wys³ane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #151 : Lipiec 11, 2012, 21:38:53 »

Po prostu twoje dywagacje i wnioski s± powierzchowne i nic z nich nie wynika jak dla mnie (mo¿e dla ciebie), wed³ug mnie niezbyt potrafisz odwzorowaæ to do wiedzy ogólnie znanej aby uzasadniæ ¿e to nie be³kot po prostu. Tak poza tym nie masz chyba poczucia humoru skoro mój zart potraktowa³e¶ jak wyzwanie.

Rozbierasz wyrazy na zasadzie swobodnych skojarzeñ, zupe³nie nie zwracajaæ uwagi na etymologie i pochodzenie wyrazu, jego ewolucje r RO¯NYCH jezykach. Przyk³adf: Zak³adasz ¿e kazdemu cz³owiekowi na swiecie wyraz ko³o przecie¿ musi kojarzyæ siê z ko³em? circle, ograniczas swoje interpetacje do jezyka polskiego, czy to jezyk bogów? hahaha, przecie¿ to niezbyt stary jezyk.. Zapomnia³e¶ ze na ¶wiecie istnijesz nie tylko ty ale inni ludzie, inne kultury i jezyki, dlatego wed³ug mnie to dzia³anie "jak sie komu podoba".

gDYBY LUDZIE TRZYMALI SIE JEDYNIE "wiedzy ogólnie znanej" - dalej ³atwo mo¿naby nimi manipulowaæ.
Nieprawda¿ nagamulimuli

Usi³ujesz mi wmówiæ co¶ co nie ma miejsca. A raczej przekonaæ innych do swoich opini na temat pewnych badañ.

Janusz, jeste¶ trochê niegrzeczny zwracaj±c siê do mnie w ten sposób. Zw³aszcza, ¿e to TY w³a¶nie KOMBINOWA£E¦ przy mojej wypowiedzi. Co juz przynislo konkretne skutki.
A bêd± kolejne.
Jesli Ciê co¶ nie interesuje to sie tym po prostu nie interesuj.
Nie jestes jedynym czytelnikiem tego forum.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #152 : Lipiec 11, 2012, 21:56:04 »

@Nagumulululi
Jêzyk Polski mo¿e jest m³ody, ale wywodzi siê ze znacznie starszego, jeszcze s³owiañskiego, który w swojej zbli¿onej do najwcze¶niejszego orygina³u postaci zachowa³ siê w cerkwiach prawos³awnych. A wcze¶niej ? Wcze¶niej mo¿e Ariowie nim w³adali i oni ponie¶li ten jêzyk a¿ do podnó¿y Himalajów, a pó¼niej Bramini po Indiach rozwlekli "¶"/"¼"/"æ"/"ñ".

@Janusz
ingerencja w ziemskie sprawy (tych Ariów) bêdzie polega³a na fizycznym wy³apywaniu ludzi, którzy im nie odpowiadaj± i wywo¿eniu ich na planetê z uk³adu Erydan, do miejsca okre¶lanego piek³em. Ci z nas, którzy pozostan± bêd± musieli uznaæ w³adzê i prawa Ariów......poczekamy, zobaczymy
Piszemy o dawnych Ariach, ale byæ mo¿e przodkowie ich faktycznie pochodz± z gwiazd, kto tam wie. W takim razie nie bêdziemy niczego MUSIELI, poniewa¿ prawa Ariów p³yn± w naszych s³owiañskich ¿y³ach. Jedynie ego mog³oby siê zbuntowaæ, no, ale to ju¿ inna para kaloszy Mrugniêcie
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #153 : Lipiec 11, 2012, 22:15:39 »

Panie Phi  Szok........Nie b±d¼ moim nauczycielem i nie stosuj manipulacji ukrywaj±cej prawdê.
A dok³adniej w kwesti KOMBINOWANIA.....  to skutki Twojego ''niegrzecznego''( naruszanie regulaminu)postêpowania ci±gn± siê za Tob±.

Ariowie mieli dla zwyk³ych szaraczków, kilka obliczy. Dlatego trudno uwierzyæ w ich dobre chêci wobec rasy ludzkiej. Ich prawem by³o prawo silniejszego, a wojenka normalno¶ci±. Z³y
Prawdziwi S³owianie byli narodem mi³uj±cym pokój. Dopiero kontakt z tymi wojowniczo nastawionymi do ¿ycia plemionami zmieni³ ich postêpowanie. Z³y
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 22:20:18 wys³ane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #154 : Lipiec 12, 2012, 09:01:39 »

Cytat: nagamuli
Przyk³adf: Zak³adasz ¿e kazdemu cz³owiekowi na swiecie wyraz ko³o przecie¿ musi kojarzyæ siê z ko³em? circle, ograniczas swoje interpetacje do jezyka polskiego

Ciekawe sk±d u was taki imperatyw do przyklejania etykietek i imputowania ró¿nych rzeczy.
Twój "argument" mozna bardzo prosto obaliæ:
otó¿ ka¿dy kto czyta³ moje posty wie ¿e nie ograniczam siê do jêzyka polskiego,
z ko³em kojarzyæ ma sie jego rysunek -czyli litera "O".
Rysunek ten w ka¿dym dowolnym jêzyku kojarzy siê z Ko³em.

...co za¶ do uczestników,
to nie zamierzam im "za¶miecaæ ogrodka" i podwa¿aæ "autorytetu" wylansowanego z tak± pieczo³owito¶ci±
lecz mam wra¿enie ¿e zbyt wiele przyjmuj± przez pryzmat w³asnego podej¶cia do innych.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #155 : Lipiec 12, 2012, 10:04:23 »

@Janusz
Ariowie mieli dla zwyk³ych szaraczków, kilka obliczy. Dlatego trudno uwierzyæ w ich dobre chêci wobec rasy ludzkiej. Ich prawem by³o prawo silniejszego, a wojenka normalno¶ci±.
Prawdziwi S³owianie byli narodem mi³uj±cym pokój. Dopiero kontakt z tymi wojowniczo nastawionymi do ¿ycia plemionami zmieni³ ich postêpowanie.

Mo¿e i tak, a mo¿e siê mylisz. Tak czy inaczej nauka z tego p³ynie taka, ¿eby staæ siê istot± w pe³ni ukszta³towan± trzeba poznaæ ciemn± i jasn± stronê mocy. Trzeba upa¶æ, aby poznaæ co to upadek i ¿e nie warto upadaæ ( a mo¿e warto czasem zaliczyæ "glebê"?). Mi³uj±cy pokój poznali ciemn± stronê, upadli, a pó¼niej , znienawidzeni przez inne plemiona , odpokutowali swój los pod butem ró¿nych naje¼dzców z ka¿dej strony ¶wiata (Niemcy, Ru¶, Szwedzi, Austriacy). Ich kultura zosta³a zdeptana, historia wymazana, to¿samo¶æ podmieniona na bardziej "¶wiêt±", ale to wci±¿ tylko czê¶æ planu. Ile mo¿e znie¶æ S³owianin ? Co jeszcze przed nami ?

Jaki jest cel doznawania tylu "nieszczê¶æ" dziejowych ? Ano taki, ¿eby porzuciæ ju¿ wszelkie pretensje do ¶wiata, doznaæ i poznaæ ka¿d± to¿samo¶æ, aby w koñcu uwolniæ siê od ka¿dej z nich. Teraz S³owianie mog± staæ siê ¶wiat³em i promieniowaæ na ¶wiat.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #156 : Lipiec 12, 2012, 11:56:08 »

I dlaczego analogowo¶æ mia³abybyæ bardziej bardziej, a cyfrowo¶æ mniej
inteligencjo-sterowalna?

PHI postaram sie odpowiedziec podajac prosty przyklad z zycia.

Prosze na moment oderwac sie od kompa i pojsc do miejsca, w ktorym stoi pralka automatyczna.
Kazda ma zalozony program, w srodku jest beben na brudna odziez, programy sa rozne, w zaleznosci od tego jaki wybierzemy, sama maszyna nie jest w stanie zadecydowac za nas, musimy ja nastawic.
Tak wlasnie odbywa sie oczyszczanie, o ktorym pisal Dariusz.
Beben wiruje raz w lewo, raz w prawo, maszyna podgrzewa wode i miesza proszki i plyny, po skonczonym zadaniu wypompowuje wode (brudna).
My tylko musimy poczekac na koniec pracy automatu, aby cieszyc sie swiezoscia ubranka!
Chyba jasno to opisalam;)
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #157 : Lipiec 12, 2012, 12:14:49 »

Cytat: Janusz
Darku nie jest tak cacy jakby siê wydawa³o. Smutny
Z opowie¶ci znajomego jasnowidza, ingerencja w ziemskie sprawy (tych Ariów) bêdzie polega³a na fizycznym wy³apywaniu ludzi, którzy im nie odpowiadaj± i wywo¿eniu ich na planetê z uk³adu Erydan, do miejsca okre¶lanego piek³em. Ci z nas, którzy pozostan± bêd± musieli uznaæ w³adzê i prawa Ariów......poczekamy, zobaczymy Du¿y u¶miech

Co do czystek, które maj± w planie , to zupe³na zgoda. Ró¿nica uwydatnia siê tylko przy wskazywaniu na tych, którzy bêd± ich dokonywaæ, a nie bêd± to Arianie/Aryanie, a kompania Dracos/Zeta (ZETA, którzy nie chc± uznaæ prawa ziemskich ludzi do samostanowienia).

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #158 : Lipiec 12, 2012, 12:18:35 »

O posluszenstwo chodzi. Zabicie w ludziach wolnej woli. Pozamykanie w klatkach.
A co najistotniejsze to chodzi o zastraszenie. A to bardzo proste, zadac bol i juz.
To wlasnie to pieklo!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #159 : Lipiec 12, 2012, 12:25:39 »

"Manipulatorzy" nie pos³uguj± siê ju¿ technik± zadawania bólu, choæ jest on wci±¿ jeszcze obecny, jako sk³adnik istniej±cych czynników. Dzi¶ skupiaj± siê na og³upianiu ludzi mesjaszami i zbiorowymi zbawieniami. Te techniki u³atwi± im ewentualn± eksterminacjê, je¶li im wyjdzie ich plan.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #160 : Lipiec 12, 2012, 12:38:39 »

Tu nie o stado baranow chodzi, lecz o ukrecenie lba inteligencji. To ci beda (sa) wylapywani i "nakierowywani/nawracani?" na ICH droge myslenia. Dzialanie bolem (np. halasem - ultrafalami) to chyba zadna tajemnica. Wysylanie docelowych programow wibracyjnych, ktore atakuja neurony, to walka na ... mozgi!
Maszyna kontra human.

Co do mesjaszy i temu podobnych, to wstawie cos zaraz na inny watek, ktory zalozylam juz duzo wczesniej, bo chyba nie kazdy musi byc oszolomem jesli zauwaza swiatlo w tunelu;)
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #161 : Lipiec 12, 2012, 15:34:36 »

¿eby staæ siê istot± w pe³ni ukszta³towan± trzeba poznaæ ciemn± i jasn± stronê mocy.
Eascie zgadzam siê w pe³ni z Tob±. Ale.....z przekazów wspomnianego tutaj jasnowidza wynika, ¿e ''nasi'' dawni mentorzy, chc± powtórki z rozrywki i dalszej oczywi¶cie w ich stylu zabawy w ciuciubabkê. Mrugniêcie

Ró¿nica uwydatnia siê tylko przy wskazywaniu na tych, którzy bêd± ich dokonywaæ
Darku mój znajomy ma przekazy od Ariów. Wed³ug nich zosta³ ''wybrany'' do u¶wiadomienia ziemianom, ¿e bogowie ju¿ powrócili i s±d siê zacz±³. Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #162 : Lipiec 12, 2012, 16:54:06 »

Janusz, to  ,czego chc± ci,którzy ¶l± przekazy i channelingi nie ma znaczenia .

Zreszt± , "bogowie" nie powróc± na statkach kosmicznych . Oni nawet w ogóle nie wygl±daj±, bo nie maj± fizycznej postaci. Ariowie , to stan ducha. S³owianie zreszt± równie¿.

I teraz, je¶li "s±d" to bardziej jako "samos±d" czyli popadniêcie w konflikt z dotychczasow± to¿samo¶ci± i jej autodestrukcja. Dla niektórych bolesna.
Kiedy iluzje opadn± to zostanie , byæ mo¿e, sam duch s³owiañski.

S³owianie za¶ to lud pokojowy, choæ sprowokowany mo¿e przywo³aæ ducha wojowniczych Ariów Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 16:54:22 wys³ane przez east » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #163 : Lipiec 12, 2012, 19:17:53 »

Darku mój znajomy ma przekazy od Ariów. Wed³ug nich zosta³ ''wybrany'' do u¶wiadomienia ziemianom, ¿e bogowie ju¿ powrócili i s±d siê zacz±³.
janusz
Wlasnie sie konczy, wiec spytaj znajomego (mesjasza?), czy chce walczyc w DRUGIEJ rundzie, czy mu wystarczy.

east - Slowianie to wielki zbior. A POLACY ... wyjatkowo smaczny kasek;)

Bo chyba nie tylko JA mialam ... ze "Slowianami" do czynienia i roznie moge to oceniac. Daje do myslenia...Mrugniêcie
east
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Lipiec 12, 2012, 19:36:45 »

Lady , no wiesz, "Polak -Wêgier dwa bratanki i do bitki i do szklanki" mawiaj±, choæ jêzyki zupe³nie ró¿ne, a je¶li prawda w tym porzekadle, to znaczy, ¿e jaki¶ rodzaj rezonansu nastêpuje i bez znajomo¶ci jêzyka. W³a¶nie tereny Polan i Madziarów s± rdzennie s³owniañskie - w sensie genetycznego badania krwi , haplogrupy r1a1 z jej najstarszym rdzeniem.

Ciekawe jest zreszt± s³owo Madziar. Jako¶ kojarzy siê z Arian ami. Madziar-Arian. hmhmhm
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #165 : Lipiec 12, 2012, 19:42:15 »

Eastcie, nie dla wszystkich Ariowie (Arianie) czy S³owianie to stan spokojnego ducha. Mrugniêcie

Ale....... mo¿e i masz racjê    na trzech krajanów, ka¿dy ma swoje indywidualne podej¶cie do wojenki Du¿y u¶miech

Droga Lady ten ''jasnowidz'' ma zapewniony materialny ''sto³ek'' u Ariów czyli Arian ( czêsto ich tak nazywa). On i jego rodzina (wed³ug niego) bed± pracowaæ przy spisie przeznaczonych do wywózki na Erydan. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 19:58:49 wys³ane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #166 : Lipiec 12, 2012, 20:13:34 »

I dlaczego analogowo¶æ mia³abybyæ bardziej bardziej, a cyfrowo¶æ mniej
inteligencjo-sterowalna?

PHI postaram sie odpowiedziec podajac prosty przyklad z zycia.
Chyba jasno to opisalam;)

Ciekawy przyk³ad. Opisa³as jasno.
Rzecz w tym, ze to jakby osobny temat. Mozna go rozwin±æ i dopowiedzieæ , ale nie widze zwi±zku z pytaniem.

Chyba ¿e czegos nie skapowa³em ?o
Tzn. nie widzê odniesieñ do tych przeciwstawieñ analog - cyfra.
Tak ze jeszcze raz proszê o rozja¶nienie tej analogii, bo nierozumiem.
(pralka zdajesiê te¿ moze byc analogowa lub cyfrowa)
Mrugniêcie Czekasz na gotowe. Podej¶cie kobieco-pragmatyczno-instrumentalne nieco.

Ciekawe ¿e Janusz akurat tego boga ognia przytoczyl akurat. PrzWczoraj by³em akurat na tej jedynej wybranej zpo¶ród panteonu stronie. Przez moment my¶la³em czy Ty tak po logach, czy rezonansowo Mrugniêcie W rzeczy samej ¶wietnie ¿e tu zamie¶ci³e¶, bo ja z my¶l± o zilustrowaniu komentarza w temacie... a to ju¿ jest!..

Swaro¿yc nazywany jest w ró¿nych odmianach, ale £ADO wydaje sie mocno rdzenne.
Do czego zmierzam.. tu tez mamy z³o¿enie: £AD - O
Co mozna odczytaæ, jako £ad Krêgu.
Wogóle jak siê przyjrzec, to wiele mian nios³o w sobie owo podkre¶lenie (zakacentowanie idei Krêgu w z³±czeniu z jakims jego aspektem).
Dobre - bo proste.

Zreszt± "Swaro¿yc" tez objawia sw± G³êbiê: Swa-P-¿yæ (Swa-ro-¿yc; z-WarO-¿yc, Wa¿yæ Kr±g -co daje £ad,
w sensie gotowaæ, przygotowywaæ, te¿ znaæ Wagê)

(co te¿ ma swoje sensy i znaczenia. Ro by³o juz pod lup±, sami dopowiecie).

Wracaj±c do Ariow
Ariowie mieli dla zwyk³ych szaraczków, kilka obliczy. Dlatego trudno uwierzyæ w ich dobre chêci wobec rasy ludzkiej.
Nadajesz pejoratywny sens Wielo¶ci obliczy. Niekoniecznie.. Ja nie robie z tego oczywisto¶ci.
Ten efekt zawdziêczaæ mozemy zjawiskom relatywistycznym natury.
(a raczej relatywistycznym odbiorom zjawisk natury)
Rysunek interpretowa³bym raczej jako drgaj±ce i przekazuj±ce informacje pole kwantowe.
Wydaje mi sie ¿e Gdy stajesz siê polem tak Ciê mozna spersonifikowaæ jako przekazuj±cego informacje.

Teraz ARiOWie  powi±zane z Aries:  Baranem i Marsem (planetologicznie).
Co jednak wskazuje na Wiciela z BA(cia³a, nie duszy).
Dlaczego?
Archetypowo, zodiak sytuuje 1-szy dom,
pierwszy znak Barana, Aries pod dyspozycj± Marsa,
i jest zwi±zany z JA, ale te¿ CIA£EM, Fizyczno¶ci±.
Kiedy z beskresu pró¿ni, wy³ania siê ¶wiadomo¶æ potrzeby zaistnienia nastêpuje WSTRZA£ (strza³ka Ascendentu).

Ponadto jest to archetypowo pierwsze za³±czenie nowego obrotu spirali rozwoju.

Zatem ARIOWIE to Ludzie pierwsi (oczywi¶cie patrzac przez pryzmat zwierciad³a astrologii.. które przypuszczalnie jest krzywym nieco zwierciad³em Rzeczy_w_Isto¶ci).

Aries -Baran - Mars.. i tu mam dysonans, bo
S³oñce - (1)Merkury (Jednak to merkury jest pierwszy po s³oñcu w przetwarzaniu fali s³onecznej)
{(2)Wenus, (3)Ziemia, (4)Mars}
Mars jest dopiero czwartym orbitem po drodze fali s³onecznej.. i to w dodatku PO Ziemi.
Pomy¶lcie o tym!

Wiêc jak mo¿e byc pierwszy, skoro jest czwarty. Mitologia to niby wyjasnia.
Ale co¶ tu nieteges.
No chyba ¿e fala od S³oñca nie idzie Analogowo, liniowo - A idzie cyfrowo, skokowo.
..i zanim pojawia sie na Ziemi ..jej informacja ju¿ by³a 'przepracoana' na Marsie.

To jest ciekawe o tyle ze znamy historie ewakuacji Marsa, sprawê Maldeka,
oraz ewoluaowane obecno¶ci na ziemi.

Z innej beczki:
Mars uwazany jest za symbol wojny.
Przy uwzglêdnieniu archetypowego uk³adu ..i co z niego wynika pierwszego obrotu kolejnego stopnia spirali
-toskojarzenie wcale nie dziwi (choæ jest efektem tego, jak statystyczny mieszkaniec ziemi na³ogowo reaguje
na zupe³nie now± rzeczywisto¶æ -> walczy z ni±. Lgnie do tego co zna³.
Wiêc pojawienie siê nowego Ziemianom kojarzy siê z tym oporem.
Opór rodzi zaburzenie przep³ywu energii - zatem konflikt, tarcie, ogieñ i wojnê.
Ale nie musi tak byæ - to tylko statystyka i do¶wiadczalne nastepstwo okreslonych postaw.

Z kolei wracaj±c do merkurego, który tu siê pojawia jako Pra-w-O-Wity pierwszy,
to mo¿e warto przyjrzeæ sie tej relacji Thoth Bastet,
Bo jesli Merkury to MeerCóry (no ale to chyba zbyt daleko id±ce dywagacje)
Chocia¿ naturalne ulokowanie jednak potwierdza:
Sun:::::::: Merkury -> Venus -> Ziemia
Sun:::::::: Thoth -> córa Thorha Venus, Bastet -> Córka Wenus (stworzone zycie na Ziemi).
Stary ¶wiat móg³ byæ tworzony Liniowo.
Ca³y materializm tych bogów sprowadza³ ich przecie¿ do myslenia liniowego!
Oczywi¶cie!
Inaczej nie powsta³by alfabet hebrajski. (Cyfrowo uzyskany przy liniowym myleniu).
Tam jest logiczny liniowy lewopó³kulowy, mêski sznyt. Analogowy.

Cyfrowo¶æ jest Kobieca, Prawopó³kulowa, Wieloadresowa, równoleg³o-watkowa
Ha!
Sam sobie odpowiedzia³em!

Darku mój znajomy ma przekazy od Ariów. Wed³ug nich zosta³ ''wybrany'' do u¶wiadomienia ziemianom,
¿e bogowie ju¿ powrócili i s±d siê zacz±³.
Ty to masz znajomych!
 Z politowaniem "s±d" ..to sie ju¿ w³a¶nie KOÑCZY.
(siê obudzi³ precognita zaprzesz³y Mrugniêcie A spotka³em niejakiego Stasia Barskiego tu¿ po prelekcji TWOJEGO KOLEGI,
By³ przera¿ony. ¯e normalnie ba³ siê bêdzie w nocy wychodziæ.
Ja bym temu jasnowidzowi zaproponowal w±tkek z moich pierwszych wpisów na forum
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1313.0
O!   1313   | 26 - 9
 ..to pójdzie sygna³ zwrotny do tych podl±czonych, co siê obudzili z t± jak¿e na czasie podpowiedzi± "pre"cognicyjn±.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 09:29:15 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #167 : Lipiec 12, 2012, 20:54:34 »

Ty to masz znajomych!
Wielu ma teraz ''przekazy'', bo co¶ im siê tam pootwiera³o. Trudno  Co¶ to ich problem do przerobienia.

A spotka³em niejakiego Stasia Barskiego tu¿ po prelekcji TWOJEGO KOLEGI
Nie wiem kogo masz na my¶li  Niezdecydowany  Po prelekcji o ''winie czerwonym'' przydatnym do leczenia mia¿d¿ycy, uda³em siê w miejsce jego produkcji i wiêcej mnie ju¿ na ''s³onecznym polu'' nie by³o........Acha, ponoæ teraz mam serce jak dzwon. Du¿y u¶miech

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 21:01:00 wys³ane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Lipiec 12, 2012, 21:12:26 »

Droga Lady ten ''jasnowidz'' ma zapewniony materialny ''sto³ek'' u Ariów czyli Arian ( czêsto ich tak nazywa). On i jego rodzina (wed³ug niego) bed± pracowaæ przy spisie przeznaczonych do wywózki na Erydan.
Z³y Afro U¶miech 2 P³acz Buziak Niezdecydowany Buzia na k³ódkê Zawstydzony Jêzyk Z politowaniem Co¶ Cool Smutny Z³y Du¿y u¶miech Chichot Mrugniêcie

No wlasnie znajomy-jasnowidz spoznil sie ciutenke, bo przekazy zanim trafily na zwoje starego odbiornika radiowego nie sa adekwatne do walki w kolo-seum.
To co piszesz przelecialo os czaso-przestrzenna i zaczyna realizowac sie w realu, bo dzicz ("do barowa") jest gotowa na nowa informacje... a lepiej straszy sie, niz glaska. Ot paradoks humaneros, jak nie przelecisz biczem po plerach, nie umie zabrac sie do myslenia.

Co do czerwonego winka... hmmm, myslalam, ze to byl kwiat paproci;)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 21:13:10 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
janusz

Wielki gadu³a ;)

« Odpowiedz #169 : Lipiec 12, 2012, 21:43:33 »

Oj nie wszystko od razu przelecia³o. Codziennie mnie ''informuje'' o sytuacji na Ziemi. Co¶
Ale przy czerwonym winku na ''mia¿d¿ycê'', ka¿d± tak± informacjê traktujê z przymru¿eniem oka.
A mo¿e sam, za pomoc± mojej Somy, do¶wiadczê jakiej¶ aryjskiej wizji. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 22:00:57 wys³ane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #170 : Lipiec 13, 2012, 09:33:09 »

³ajæ. mia³em ca³y pakiekt informacji.
Jednak po przeczytaiu kilku postów wszed³em w rezonans z waszymi energiami i po³±czenie z t± informacj± prys³o.
A jednoczesnie uruchomi³y sie jakie¶ drugorzedne meandry.

trzeba zaczynac od 'out', a koñczyæ na 'in' & ^C-OnTiNue^

To mo¿e  tematy do rozwiniêcia:
*
"Co jednak wskazuje na Wiciela z BA(cia³a - nie duszy)."
To od £ado wziê³o sie pojêcie "³adne" £adny £adna,
i z etymo innych dialektów wynika ¿e znaczy³o to te¿ "dobrze zrobione".

================================

*
drugi temat (nie merguje - gdziebyto umie¶ciæ? )
LO - Shu   ! Kto wie , co znacz± te s³owa?
co¶ by³o z tym "LO" PozaPrzestrzennie z³aczone.. i z £ADO.

*
trzeci, to dotyczy³o NAGRYWANIA,
Recordu.

Dotar³o do mnie, dlaczego Nebrajowie byli tak d³ugo bogami.
O-Tu¿   (!!!)

Kiedy z ¦wiat³a Wywi³y siê Pierwsze Wiry,
zosta³y te¿ uchwycone w nico¶ci Czarnej Czerni  (heban).

Analogowo funckcjonuj±ce byty NIE¦WIADOMIE dysponowa³y technologi±,
i niejako mimochodem dokona³y ZAPISU, Record rzeczy PIERWSZYCH.

Te zapisy (bêd±ce form± rzutowañ) da³y pocz±tek pismu He-Biorskiemu (Hebrajskiemu)
(przypuszczalnie bra³y w tym udzia³ formy wirowe struktur atomów Helu)

A wiêc dysponowa³y tym ZAPISEM
i jak z backupu mog³y niemal w nieskoñczonosæ odtwarzaæ ten moment wirowy.
Jakby stwarzaæ ¶wiat od tego momentu.

Dlatego wci±¿ tak poluj±na rzeczy pierwsze.

To stworzy³o ca³e imperium sztucznych matriksów.
Jednak "zarz±dzanych" przez osobniki o ograniczonym poziomie rozwoju. Na zasadzie posiadania i w³asno¶ci.

..a wiêc mogli jakby z backupu u¿ywaæ przejawow tej¿e chwili ¯ycia.

Jêzyk ten nie byl ju¿ PISMEM ¦WIETLNYM,
bo PhiZMO zWiedlne moze powstaæ tylko RAZ.

Ka¿de ¦wiat³o z natury rzeczy jest nowe i niepowtarzalne

Scali³em posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 18:00:41 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #171 : Lipiec 13, 2012, 09:59:13 »

PHI
ale £ADO wydaje sie mocno rdzenne.

Twoje kombinowanie jest godne podziwu, ja zas mam inne informacje.
£ADUNEK, np. ladunek informacji. Ogromny zbior, kompedium. Sila.
Pojecie ladny jest pojeciem subiektywnym. Zas ladunek jest namacalny i mierzalny. Sluzy do atakowania.

janusz wizji napewno doswiadczysz moze byc nawet nie-aryjska, i zacznij pisac nie-o-piekle. Choc byc moze my zle wyobrazamy sobie i interpretujemy to pieklo wlasnie. Bo ja dochodze niekiedy do zgola odmiennego wniosku, ze to od tych Erydian, to to "niebo", Mr. Blue Sky i jego armia.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #172 : Lipiec 13, 2012, 10:01:12 »

£ADUNEK, np. ladunek informacji. Ogromny zbior, kompedium.
...za¶ masz s³uszne inFormacje.

Mrugniêcie

£AD-un`ek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 10:03:19 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #173 : Lipiec 13, 2012, 10:14:11 »

LO - Shu   ! Kto wie , co znacz± te s³owa?
co¶ by³o z tym "LO" PozaPrzestrzennie z³aczone.. i z £ADO

Slowa te oznaczaja plynaca wode, rzeke w ruchu. Zmiane, pantha rei, przemiane, ale ukierunkowana.
Poprzez kwadrat magiczny i jego odmiany zapisany jest kod istnienia w swiecie realnym.
To rowniez pismo chinskie (i jego odmiany). Liczy sie poczatek i koniec mysli.
Aby to zrozumiec trzeba zaczac myslec wielowymiarowo.
Gdy tkwi sie tylko we wlasnym archiwum nie spojrzy sie na zagadnienie obiektywnie.

PHI - czesto analizujesz wylacznie linguistycznie, skladniowo, a sprobuj myslec kolorami, zamiast slowami, umiesz tak?
nagumulululi
Go¶æ
« Odpowiedz #174 : Lipiec 13, 2012, 13:31:24 »

@Nagumulululi
Jêzyk Polski mo¿e jest m³ody, ale wywodzi siê ze znacznie starszego, jeszcze s³owiañskiego, który w swojej zbli¿onej do najwcze¶niejszego orygina³u postaci zachowa³ siê w cerkwiach prawos³awnych. A wcze¶niej ? Wcze¶niej mo¿e Ariowie nim w³adali i oni ponie¶li ten jêzyk a¿ do podnó¿y Himalajów, a pó¼niej Bramini po Indiach rozwlekli "¶"/"¼"/"æ"/"ñ".
Wszystkie jezyki indoeuropejskie s± stosunkowo m³ode i posiadaj± substraty PIE.

Wiki:
Jêzyk pras³owiañski rozwin±³ siê wed³ug niektórych szacunków na prze³omie II i I tysi±clecia p.n.e.Ostateczny rozpad Pras³owiañszczyzny niektórzy autorzy przesuwaj± na wieki IX-X przyjmuj±c, ¿e jêzyk staro-cerkiewno-s³owiañski jest pisan± postaci± jednego z dialektów pras³owiañskich obszaru bu³garsko-macedoñskiego okolic So³unia IX wieku.

Przedindoeuropejski substrat jêzykowy – grupa jêzyków, u¿ywanych w Europie i Azji Przedniej przed przybyciem na te tereny ludów mówi±cych jêzykami indoeuropejskimi – najstarsza znana warstwa jêzykowa tych terenów. Na okre¶lenie substratu przedindoeuropejskiego u¿ywano dawniej nazwy jêzyki azjanickie, wspó³cze¶nie jêzyki tej grupy dzieli siê na mniejsze ligi, b±d¼ rodziny jêzykowe.

Przyppominam ¿e piramidy maj± 5-6 tys a
Jêzyk egipski – wymar³y jêzyk z grupy jêzyków afroazjatyckich u¿ywany przez staro¿ytnych Egipcjan. Najstarsze przyk³ady pisanego jêzyka egipskiego pochodz± z 3250 r. p.n.e.[1] Jêzyk ten skoñczy³ swój ¿ywot wraz z cywilizacj± egipsk± i zosta³ zast±piony w Egipcie jêzykiem arabskim.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 13:32:26 wys³ane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: