Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 07, 2025, 03:53:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: ARIOWIE czy ARIANIE?  (Przeczytany 126362 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
janusz

Wielki gaduÂła ;)

Punkty Forum (pf): 29

« Odpowiedz #150 : Lipiec 11, 2012, 20:38:36 »

Darku nie jest tak cacy jakby siĂŞ wydawaÂło. Smutny
Z opowieÂści znajomego jasnowidza, ingerencja w ziemskie sprawy (tych AriĂłw) bĂŞdzie polegaÂła na fizycznym wyÂłapywaniu ludzi, ktĂłrzy im nie odpowiadajÂą i wywoÂżeniu ich na planetĂŞ z ukÂładu Erydan, do miejsca okreÂślanego piekÂłem. Ci z nas, ktĂłrzy pozostanÂą bĂŞdÂą musieli uznaĂŚ wÂładzĂŞ i prawa AriĂłw......poczekamy, zobaczymy DuÂży uÂśmiech

Phi nic nie kombinuj z MojÂą OsobÂą. Pozostaw jÂą w spokoju. Twoja ''logika'' wcale mnie nie interesuje. Prawo rozwoju istnieje, ale niech kaÂżdy idzie swojÂą wÂłasnÂą drogÂą. Moja jest inna niÂż Twoja i niech tak pozostanie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 20:54:50 wysłane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #151 : Lipiec 11, 2012, 21:38:53 »

Po prostu twoje dywagacje i wnioski sÂą powierzchowne i nic z nich nie wynika jak dla mnie (moÂże dla ciebie), wedÂług mnie niezbyt potrafisz odwzorowaĂŚ to do wiedzy ogĂłlnie znanej aby uzasadniĂŚ Âże to nie beÂłkot po prostu. Tak poza tym nie masz chyba poczucia humoru skoro mĂłj zart potraktowaÂłeÂś jak wyzwanie.

Rozbierasz wyrazy na zasadzie swobodnych skojarzeĂą, zupeÂłnie nie zwracajaĂŚ uwagi na etymologie i pochodzenie wyrazu, jego ewolucje r ROÂŻNYCH jezykach. PrzykÂładf: ZakÂładasz Âże kazdemu czÂłowiekowi na swiecie wyraz koÂło przecieÂż musi kojarzyĂŚ siĂŞ z koÂłem? circle, ograniczas swoje interpetacje do jezyka polskiego, czy to jezyk bogĂłw? hahaha, przecieÂż to niezbyt stary jezyk.. ZapomniaÂłeÂś ze na Âświecie istnijesz nie tylko ty ale inni ludzie, inne kultury i jezyki, dlatego wedÂług mnie to dziaÂłanie "jak sie komu podoba".

gDYBY LUDZIE TRZYMALI SIE JEDYNIE "wiedzy ogĂłlnie znanej" - dalej Âłatwo moÂżnaby nimi manipulowaĂŚ.
NieprawdaÂż nagamulimuli

UsiÂłujesz mi wmĂłwiĂŚ coÂś co nie ma miejsca. A raczej przekonaĂŚ innych do swoich opini na temat pewnych badaĂą.

Janusz, jesteÂś trochĂŞ niegrzeczny zwracajÂąc siĂŞ do mnie w ten sposĂłb. ZwÂłaszcza, Âże to TY wÂłaÂśnie KOMBINOWAÂŁEÂŚ przy mojej wypowiedzi. Co juz przynislo konkretne skutki.
A bĂŞdÂą kolejne.
Jesli CiĂŞ coÂś nie interesuje to sie tym po prostu nie interesuj.
Nie jestes jedynym czytelnikiem tego forum.

east
Gość
« Odpowiedz #152 : Lipiec 11, 2012, 21:56:04 »

@Nagumulululi
Jêzyk Polski mo¿e jest m³ody, ale wywodzi siê ze znacznie starszego, jeszcze s³owiaùskiego, który w swojej zbli¿onej do najwczeœniejszego orygina³u postaci zachowa³ siê w cerkwiach prawos³awnych. A wczeœniej ? Wczeœniej mo¿e Ariowie nim w³adali i oni ponieœli ten jêzyk a¿ do podnó¿y Himalajów, a póŸniej Bramini po Indiach rozwlekli "œ"/"Ÿ"/"Ì"/"ù".

@Janusz
ingerencja w ziemskie sprawy (tych AriĂłw) bĂŞdzie polegaÂła na fizycznym wyÂłapywaniu ludzi, ktĂłrzy im nie odpowiadajÂą i wywoÂżeniu ich na planetĂŞ z ukÂładu Erydan, do miejsca okreÂślanego piekÂłem. Ci z nas, ktĂłrzy pozostanÂą bĂŞdÂą musieli uznaĂŚ wÂładzĂŞ i prawa AriĂłw......poczekamy, zobaczymy
Piszemy o dawnych Ariach, ale byĂŚ moÂże przodkowie ich faktycznie pochodzÂą z gwiazd, kto tam wie. W takim razie nie bĂŞdziemy niczego MUSIELI, poniewaÂż prawa AriĂłw pÂłynÂą w naszych sÂłowiaĂąskich ÂżyÂłach. Jedynie ego mogÂłoby siĂŞ zbuntowaĂŚ, no, ale to juÂż inna para kaloszy MrugniĂŞcie
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #153 : Lipiec 11, 2012, 22:15:39 »

Panie Phi  Szok........Nie bÂądÂź moim nauczycielem i nie stosuj manipulacji ukrywajÂącej prawdĂŞ.
A dokÂładniej w kwesti KOMBINOWANIA.....  to skutki Twojego ''niegrzecznego''( naruszanie regulaminu)postĂŞpowania ciÂągnÂą siĂŞ za TobÂą.

Ariowie mieli dla zwykÂłych szaraczkĂłw, kilka obliczy. Dlatego trudno uwierzyĂŚ w ich dobre chĂŞci wobec rasy ludzkiej. Ich prawem byÂło prawo silniejszego, a wojenka normalnoÂściÂą. ZÂły
Prawdziwi SÂłowianie byli narodem miÂłujÂącym pokĂłj. Dopiero kontakt z tymi wojowniczo nastawionymi do Âżycia plemionami zmieniÂł ich postĂŞpowanie. ZÂły
« Ostatnia zmiana: Lipiec 11, 2012, 22:20:18 wysłane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #154 : Lipiec 12, 2012, 09:01:39 »

Cytat: nagamuli
PrzykÂładf: ZakÂładasz Âże kazdemu czÂłowiekowi na swiecie wyraz koÂło przecieÂż musi kojarzyĂŚ siĂŞ z koÂłem? circle, ograniczas swoje interpetacje do jezyka polskiego

Ciekawe sk¹d u was taki imperatyw do przyklejania etykietek i imputowania ró¿nych rzeczy.
TwĂłj "argument" mozna bardzo prosto obaliĂŚ:
otó¿ ka¿dy kto czyta³ moje posty wie ¿e nie ograniczam siê do jêzyka polskiego,
z koÂłem kojarzyĂŚ ma sie jego rysunek -czyli litera "O".
Rysunek ten w kaÂżdym dowolnym jĂŞzyku kojarzy siĂŞ z KoÂłem.

...co zaÂś do uczestnikĂłw,
to nie zamierzam im "zaÂśmiecaĂŚ ogrodka" i podwaÂżaĂŚ "autorytetu" wylansowanego z takÂą pieczoÂłowitoÂściÂą
lecz mam wraÂżenie Âże zbyt wiele przyjmujÂą przez pryzmat wÂłasnego podejÂścia do innych.
east
Gość
« Odpowiedz #155 : Lipiec 12, 2012, 10:04:23 »

@Janusz
Ariowie mieli dla zwykÂłych szaraczkĂłw, kilka obliczy. Dlatego trudno uwierzyĂŚ w ich dobre chĂŞci wobec rasy ludzkiej. Ich prawem byÂło prawo silniejszego, a wojenka normalnoÂściÂą.
Prawdziwi SÂłowianie byli narodem miÂłujÂącym pokĂłj. Dopiero kontakt z tymi wojowniczo nastawionymi do Âżycia plemionami zmieniÂł ich postĂŞpowanie.

Mo¿e i tak, a mo¿e siê mylisz. Tak czy inaczej nauka z tego p³ynie taka, ¿eby staÌ siê istot¹ w pe³ni ukszta³towan¹ trzeba poznaÌ ciemn¹ i jasn¹ stronê mocy. Trzeba upaœÌ, aby poznaÌ co to upadek i ¿e nie warto upadaÌ ( a mo¿e warto czasem zaliczyÌ "glebê"?). Mi³uj¹cy pokój poznali ciemn¹ stronê, upadli, a póŸniej , znienawidzeni przez inne plemiona , odpokutowali swój los pod butem ró¿nych najeŸdzców z ka¿dej strony œwiata (Niemcy, Ruœ, Szwedzi, Austriacy). Ich kultura zosta³a zdeptana, historia wymazana, to¿samoœÌ podmieniona na bardziej "œwiêt¹", ale to wci¹¿ tylko czêœÌ planu. Ile mo¿e znieœÌ S³owianin ? Co jeszcze przed nami ?

Jaki jest cel doznawania tylu "nieszczêœÌ" dziejowych ? Ano taki, ¿eby porzuciÌ ju¿ wszelkie pretensje do œwiata, doznaÌ i poznaÌ ka¿d¹ to¿samoœÌ, aby w koùcu uwolniÌ siê od ka¿dej z nich. Teraz S³owianie mog¹ staÌ siê œwiat³em i promieniowaÌ na œwiat.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #156 : Lipiec 12, 2012, 11:56:08 »

I dlaczego analogowoœÌ mia³abybyÌ bardziej bardziej, a cyfrowoœÌ mniej
inteligencjo-sterowalna?

PHI postaram sie odpowiedziec podajac prosty przyklad z zycia.

Prosze na moment oderwac sie od kompa i pojsc do miejsca, w ktorym stoi pralka automatyczna.
Kazda ma zalozony program, w srodku jest beben na brudna odziez, programy sa rozne, w zaleznosci od tego jaki wybierzemy, sama maszyna nie jest w stanie zadecydowac za nas, musimy ja nastawic.
Tak wlasnie odbywa sie oczyszczanie, o ktorym pisal Dariusz.
Beben wiruje raz w lewo, raz w prawo, maszyna podgrzewa wode i miesza proszki i plyny, po skonczonym zadaniu wypompowuje wode (brudna).
My tylko musimy poczekac na koniec pracy automatu, aby cieszyc sie swiezoscia ubranka!
Chyba jasno to opisalam;)
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #157 : Lipiec 12, 2012, 12:14:49 »

Cytat: Janusz
Darku nie jest tak cacy jakby siĂŞ wydawaÂło. Smutny
Z opowieÂści znajomego jasnowidza, ingerencja w ziemskie sprawy (tych AriĂłw) bĂŞdzie polegaÂła na fizycznym wyÂłapywaniu ludzi, ktĂłrzy im nie odpowiadajÂą i wywoÂżeniu ich na planetĂŞ z ukÂładu Erydan, do miejsca okreÂślanego piekÂłem. Ci z nas, ktĂłrzy pozostanÂą bĂŞdÂą musieli uznaĂŚ wÂładzĂŞ i prawa AriĂłw......poczekamy, zobaczymy DuÂży uÂśmiech

Co do czystek, które maj¹ w planie , to zupe³na zgoda. Ró¿nica uwydatnia siê tylko przy wskazywaniu na tych, którzy bêd¹ ich dokonywaÌ, a nie bêd¹ to Arianie/Aryanie, a kompania Dracos/Zeta (ZETA, którzy nie chc¹ uznaÌ prawa ziemskich ludzi do samostanowienia).

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #158 : Lipiec 12, 2012, 12:18:35 »

O posluszenstwo chodzi. Zabicie w ludziach wolnej woli. Pozamykanie w klatkach.
A co najistotniejsze to chodzi o zastraszenie. A to bardzo proste, zadac bol i juz.
To wlasnie to pieklo!
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #159 : Lipiec 12, 2012, 12:25:39 »

"Manipulatorzy" nie pos³uguj¹ siê ju¿ technik¹ zadawania bólu, choÌ jest on wci¹¿ jeszcze obecny, jako sk³adnik istniej¹cych czynników. Dziœ skupiaj¹ siê na og³upianiu ludzi mesjaszami i zbiorowymi zbawieniami. Te techniki u³atwi¹ im ewentualn¹ eksterminacjê, jeœli im wyjdzie ich plan.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #160 : Lipiec 12, 2012, 12:38:39 »

Tu nie o stado baranow chodzi, lecz o ukrecenie lba inteligencji. To ci beda (sa) wylapywani i "nakierowywani/nawracani?" na ICH droge myslenia. Dzialanie bolem (np. halasem - ultrafalami) to chyba zadna tajemnica. Wysylanie docelowych programow wibracyjnych, ktore atakuja neurony, to walka na ... mozgi!
Maszyna kontra human.

Co do mesjaszy i temu podobnych, to wstawie cos zaraz na inny watek, ktory zalozylam juz duzo wczesniej, bo chyba nie kazdy musi byc oszolomem jesli zauwaza swiatlo w tunelu;)
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #161 : Lipiec 12, 2012, 15:34:36 »

Âżeby staĂŚ siĂŞ istotÂą w peÂłni uksztaÂłtowanÂą trzeba poznaĂŚ ciemnÂą i jasnÂą stronĂŞ mocy.
Eascie zgadzam siĂŞ w peÂłni z TobÂą. Ale.....z przekazĂłw wspomnianego tutaj jasnowidza wynika, Âże ''nasi'' dawni mentorzy, chcÂą powtĂłrki z rozrywki i dalszej oczywiÂście w ich stylu zabawy w ciuciubabkĂŞ. MrugniĂŞcie

Ró¿nica uwydatnia siê tylko przy wskazywaniu na tych, którzy bêd¹ ich dokonywaÌ
Darku mój znajomy ma przekazy od Ariów. Wed³ug nich zosta³ ''wybrany'' do uœwiadomienia ziemianom, ¿e bogowie ju¿ powrócili i s¹d siê zacz¹³. Mrugniêcie
east
Gość
« Odpowiedz #162 : Lipiec 12, 2012, 16:54:06 »

Janusz, to  ,czego chcÂą ci,ktĂłrzy ÂślÂą przekazy i channelingi nie ma znaczenia .

ZresztÂą , "bogowie" nie powrĂłcÂą na statkach kosmicznych . Oni nawet w ogĂłle nie wyglÂądajÂą, bo nie majÂą fizycznej postaci. Ariowie , to stan ducha. SÂłowianie zresztÂą rĂłwnieÂż.

I teraz, jeÂśli "sÂąd" to bardziej jako "samosÂąd" czyli popadniĂŞcie w konflikt z dotychczasowÂą toÂżsamoÂściÂą i jej autodestrukcja. Dla niektĂłrych bolesna.
Kiedy iluzje opadnÂą to zostanie , byĂŚ moÂże, sam duch sÂłowiaĂąski.

SÂłowianie zaÂś to lud pokojowy, choĂŚ sprowokowany moÂże przywoÂłaĂŚ ducha wojowniczych AriĂłw MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 16:54:22 wysłane przez east » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #163 : Lipiec 12, 2012, 19:17:53 »

Darku mój znajomy ma przekazy od Ariów. Wed³ug nich zosta³ ''wybrany'' do uœwiadomienia ziemianom, ¿e bogowie ju¿ powrócili i s¹d siê zacz¹³.
janusz
Wlasnie sie konczy, wiec spytaj znajomego (mesjasza?), czy chce walczyc w DRUGIEJ rundzie, czy mu wystarczy.

east - Slowianie to wielki zbior. A POLACY ... wyjatkowo smaczny kasek;)

Bo chyba nie tylko JA mialam ... ze "Slowianami" do czynienia i roznie moge to oceniac. Daje do myslenia...MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #164 : Lipiec 12, 2012, 19:36:45 »

Lady , no wiesz, "Polak -Wêgier dwa bratanki i do bitki i do szklanki" mawiaj¹, choÌ jêzyki zupe³nie ró¿ne, a jeœli prawda w tym porzekadle, to znaczy, ¿e jakiœ rodzaj rezonansu nastêpuje i bez znajomoœci jêzyka. W³aœnie tereny Polan i Madziarów s¹ rdzennie s³owniaùskie - w sensie genetycznego badania krwi , haplogrupy r1a1 z jej najstarszym rdzeniem.

Ciekawe jest zresztÂą sÂłowo Madziar. JakoÂś kojarzy siĂŞ z Arian ami. Madziar-Arian. hmhmhm
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #165 : Lipiec 12, 2012, 19:42:15 »

Eastcie, nie dla wszystkich Ariowie (Arianie) czy SÂłowianie to stan spokojnego ducha. MrugniĂŞcie

Ale....... moÂże i masz racjĂŞ    na trzech krajanĂłw, kaÂżdy ma swoje indywidualne podejÂście do wojenki DuÂży uÂśmiech

Droga Lady ten ''jasnowidz'' ma zapewniony materialny ''stoÂłek'' u AriĂłw czyli Arian ( czĂŞsto ich tak nazywa). On i jego rodzina (wedÂług niego) bedÂą pracowaĂŚ przy spisie przeznaczonych do wywĂłzki na Erydan. MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 19:58:49 wysłane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #166 : Lipiec 12, 2012, 20:13:34 »

I dlaczego analogowoœÌ mia³abybyÌ bardziej bardziej, a cyfrowoœÌ mniej
inteligencjo-sterowalna?

PHI postaram sie odpowiedziec podajac prosty przyklad z zycia.
Chyba jasno to opisalam;)

Ciekawy przykÂład. OpisaÂłas jasno.
Rzecz w tym, ze to jakby osobny temat. Mozna go rozwin¹Ì i dopowiedzieÌ , ale nie widze zwi¹zku z pytaniem.

Chyba Âże czegos nie skapowaÂłem ?o
Tzn. nie widzĂŞ odniesieĂą do tych przeciwstawieĂą analog - cyfra.
Tak ze jeszcze raz proszĂŞ o rozjaÂśnienie tej analogii, bo nierozumiem.
(pralka zdajesiĂŞ teÂż moze byc analogowa lub cyfrowa)
MrugniĂŞcie Czekasz na gotowe. PodejÂście kobieco-pragmatyczno-instrumentalne nieco.

Ciekawe Âże Janusz akurat tego boga ognia przytoczyl akurat. PrzWczoraj byÂłem akurat na tej jedynej wybranej zpoÂśrĂłd panteonu stronie. Przez moment myÂślaÂłem czy Ty tak po logach, czy rezonansowo MrugniĂŞcie W rzeczy samej Âświetnie Âże tu zamieÂściÂłeÂś, bo ja z myÂślÂą o zilustrowaniu komentarza w temacie... a to juÂż jest!..

Swaro¿yc nazywany jest w ró¿nych odmianach, ale £ADO wydaje sie mocno rdzenne.
Do czego zmierzam.. tu tez mamy zÂłoÂżenie: ÂŁAD - O
Co mozna odczytaĂŚ, jako ÂŁad KrĂŞgu.
Wogóle jak siê przyjrzec, to wiele mian nios³o w sobie owo podkreœlenie (zakacentowanie idei Krêgu w z³¹czeniu z jakims jego aspektem).
Dobre - bo proste.

Zreszt¹ "Swaro¿yc" tez objawia sw¹ G³êbiê: Swa-P-¿yÌ (Swa-ro-¿yc; z-WarO-¿yc, Wa¿yÌ Kr¹g -co daje £ad,
w sensie gotowaĂŚ, przygotowywaĂŚ, teÂż znaĂŚ WagĂŞ)

(co teÂż ma swoje sensy i znaczenia. Ro byÂło juz pod lupÂą, sami dopowiecie).

WracajÂąc do Ariow
Ariowie mieli dla zwykÂłych szaraczkĂłw, kilka obliczy. Dlatego trudno uwierzyĂŚ w ich dobre chĂŞci wobec rasy ludzkiej.
Nadajesz pejoratywny sens WieloÂści obliczy. Niekoniecznie.. Ja nie robie z tego oczywistoÂści.
Ten efekt zawdziĂŞczaĂŚ mozemy zjawiskom relatywistycznym natury.
(a raczej relatywistycznym odbiorom zjawisk natury)
Rysunek interpretowaÂłbym raczej jako drgajÂące i przekazujÂące informacje pole kwantowe.
Wydaje mi sie Âże Gdy stajesz siĂŞ polem tak CiĂŞ mozna spersonifikowaĂŚ jako przekazujÂącego informacje.

Teraz ARiOWie  powiÂązane z Aries:  Baranem i Marsem (planetologicznie).
Co jednak wskazuje na Wiciela z BA(ciaÂła, nie duszy).
Dlaczego?
Archetypowo, zodiak sytuuje 1-szy dom,
pierwszy znak Barana, Aries pod dyspozycjÂą Marsa,
i jest zwiÂązany z JA, ale teÂż CIAÂŁEM, FizycznoÂściÂą.
Kiedy z beskresu pró¿ni, wy³ania siê œwiadomoœÌ potrzeby zaistnienia nastêpuje WSTRZA£ (strza³ka Ascendentu).

Ponadto jest to archetypowo pierwsze za³¹czenie nowego obrotu spirali rozwoju.

Zatem ARIOWIE to Ludzie pierwsi (oczywiÂście patrzac przez pryzmat zwierciadÂła astrologii.. ktĂłre przypuszczalnie jest krzywym nieco zwierciadÂłem Rzeczy_w_IstoÂści).

Aries -Baran - Mars.. i tu mam dysonans, bo
SÂłoĂące - (1)Merkury (Jednak to merkury jest pierwszy po sÂłoĂącu w przetwarzaniu fali sÂłonecznej)
{(2)Wenus, (3)Ziemia, (4)Mars}
Mars jest dopiero czwartym orbitem po drodze fali sÂłonecznej.. i to w dodatku PO Ziemi.
PomyÂślcie o tym!

WiĂŞc jak moÂże byc pierwszy, skoro jest czwarty. Mitologia to niby wyjasnia.
Ale coÂś tu nieteges.
No chyba Âże fala od SÂłoĂąca nie idzie Analogowo, liniowo - A idzie cyfrowo, skokowo.
..i zanim pojawia sie na Ziemi ..jej informacja juÂż byÂła 'przepracoana' na Marsie.

To jest ciekawe o tyle ze znamy historie ewakuacji Marsa, sprawĂŞ Maldeka,
oraz ewoluaowane obecnoÂści na ziemi.

Z innej beczki:
Mars uwazany jest za symbol wojny.
Przy uwzglĂŞdnieniu archetypowego ukÂładu ..i co z niego wynika pierwszego obrotu kolejnego stopnia spirali
-toskojarzenie wcale nie dziwi (choĂŚ jest efektem tego, jak statystyczny mieszkaniec ziemi naÂłogowo reaguje
na zupe³nie now¹ rzeczywistoœÌ -> walczy z ni¹. Lgnie do tego co zna³.
WiĂŞc pojawienie siĂŞ nowego Ziemianom kojarzy siĂŞ z tym oporem.
OpĂłr rodzi zaburzenie przepÂływu energii - zatem konflikt, tarcie, ogieĂą i wojnĂŞ.
Ale nie musi tak byĂŚ - to tylko statystyka i doÂświadczalne nastepstwo okreslonych postaw.

Z kolei wracajÂąc do merkurego, ktĂłry tu siĂŞ pojawia jako Pra-w-O-Wity pierwszy,
to moÂże warto przyjrzeĂŚ sie tej relacji Thoth Bastet,
Bo jesli Merkury to MeerCĂłry (no ale to chyba zbyt daleko idÂące dywagacje)
ChociaÂż naturalne ulokowanie jednak potwierdza:
Sun:::::::: Merkury -> Venus -> Ziemia
Sun:::::::: Thoth -> cĂłra Thorha Venus, Bastet -> CĂłrka Wenus (stworzone zycie na Ziemi).
Stary Âświat mĂłgÂł byĂŚ tworzony Liniowo.
CaÂły materializm tych bogĂłw sprowadzaÂł ich przecieÂż do myslenia liniowego!
OczywiÂście!
Inaczej nie powstaÂłby alfabet hebrajski. (Cyfrowo uzyskany przy liniowym myleniu).
Tam jest logiczny liniowy lewopó³kulowy, mêski sznyt. Analogowy.

CyfrowoœÌ jest Kobieca, Prawopó³kulowa, Wieloadresowa, równoleg³o-watkowa
Ha!
Sam sobie odpowiedziaÂłem!

Darku mĂłj znajomy ma przekazy od AriĂłw. WedÂług nich zostaÂł ''wybrany'' do uÂświadomienia ziemianom,
¿e bogowie ju¿ powrócili i s¹d siê zacz¹³.
Ty to masz znajomych!
 Z politowaniem "sÂąd" ..to sie juÂż wÂłaÂśnie KOÑCZY.
(siĂŞ obudziÂł precognita zaprzeszÂły MrugniĂŞcie A spotkaÂłem niejakiego Stasia Barskiego tuÂż po prelekcji TWOJEGO KOLEGI,
ByÂł przeraÂżony. ÂŻe normalnie baÂł siĂŞ bĂŞdzie w nocy wychodziĂŚ.
Ja bym temu jasnowidzowi zaproponowal wÂątkek z moich pierwszych wpisĂłw na forum
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=1313.0
O!   1313   | 26 - 9
 ..to pĂłjdzie sygnaÂł zwrotny do tych podlÂączonych, co siĂŞ obudzili z tÂą jakÂże na czasie podpowiedziÂą "pre"cognicyjnÂą.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 09:29:15 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #167 : Lipiec 12, 2012, 20:54:34 »

Ty to masz znajomych!
Wielu ma teraz ''przekazy'', bo coÂś im siĂŞ tam pootwieraÂło. Trudno  CoÂś to ich problem do przerobienia.

A spotkaÂłem niejakiego Stasia Barskiego tuÂż po prelekcji TWOJEGO KOLEGI
Nie wiem kogo masz na myÂśli  Niezdecydowany  Po prelekcji o ''winie czerwonym'' przydatnym do leczenia miaÂżdÂżycy, udaÂłem siĂŞ w miejsce jego produkcji i wiĂŞcej mnie juÂż na ''sÂłonecznym polu'' nie byÂło........Acha, ponoĂŚ teraz mam serce jak dzwon. DuÂży uÂśmiech

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 21:01:00 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #168 : Lipiec 12, 2012, 21:12:26 »

Droga Lady ten ''jasnowidz'' ma zapewniony materialny ''stoÂłek'' u AriĂłw czyli Arian ( czĂŞsto ich tak nazywa). On i jego rodzina (wedÂług niego) bedÂą pracowaĂŚ przy spisie przeznaczonych do wywĂłzki na Erydan.
Z³y Afro Uœmiech 2 P³acz Buziak Niezdecydowany Buzia na k³ódkê Zawstydzony Jêzyk Z politowaniem Coœ Cool Smutny Z³y Du¿y uœmiech Chichot Mrugniêcie

No wlasnie znajomy-jasnowidz spoznil sie ciutenke, bo przekazy zanim trafily na zwoje starego odbiornika radiowego nie sa adekwatne do walki w kolo-seum.
To co piszesz przelecialo os czaso-przestrzenna i zaczyna realizowac sie w realu, bo dzicz ("do barowa") jest gotowa na nowa informacje... a lepiej straszy sie, niz glaska. Ot paradoks humaneros, jak nie przelecisz biczem po plerach, nie umie zabrac sie do myslenia.

Co do czerwonego winka... hmmm, myslalam, ze to byl kwiat paproci;)

« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 21:13:10 wysłane przez Fair Lady » Zapisane
janusz

Wielki gaduÂła ;)

« Odpowiedz #169 : Lipiec 12, 2012, 21:43:33 »

Oj nie wszystko od razu przeleciaÂło. Codziennie mnie ''informuje'' o sytuacji na Ziemi. CoÂś
Ale przy czerwonym winku na ''miaÂżdÂżycĂŞ'', kaÂżdÂą takÂą informacjĂŞ traktujĂŞ z przymruÂżeniem oka.
A moÂże sam, za pomocÂą mojej Somy, doÂświadczĂŞ jakiejÂś aryjskiej wizji. MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2012, 22:00:57 wysłane przez janusz » Zapisane
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #170 : Lipiec 13, 2012, 09:33:09 »

ÂłajĂŚ. miaÂłem caÂły pakiekt informacji.
Jednak po przeczytaiu kilku postów wszed³em w rezonans z waszymi energiami i po³¹czenie z t¹ informacj¹ prys³o.
A jednoczesnie uruchomiÂły sie jakieÂś drugorzedne meandry.

trzeba zaczynac od 'out', a koĂączyĂŚ na 'in' & ^C-OnTiNue^

To moÂże  tematy do rozwiniĂŞcia:
*
"Co jednak wskazuje na Wiciela z BA(ciaÂła - nie duszy)."
To od ÂŁado wziĂŞÂło sie pojĂŞcie "Âładne" ÂŁadny ÂŁadna,
i z etymo innych dialektĂłw wynika Âże znaczyÂło to teÂż "dobrze zrobione".

================================

*
drugi temat (nie merguje - gdziebyto umieÂściĂŚ? )
LO - Shu   ! Kto wie , co znaczÂą te sÂłowa?
coÂś byÂło z tym "LO" PozaPrzestrzennie zÂłaczone.. i z ÂŁADO.

*
trzeci, to dotyczyÂło NAGRYWANIA,
Recordu.

DotarÂło do mnie, dlaczego Nebrajowie byli tak dÂługo bogami.
O-TuÂż   (!!!)

Kiedy z ÂŚwiatÂła WywiÂły siĂŞ Pierwsze Wiry,
zostaÂły teÂż uchwycone w nicoÂści Czarnej Czerni  (heban).

Analogowo funckcjonujÂące byty NIEÂŚWIADOMIE dysponowaÂły technologiÂą,
i niejako mimochodem dokonaÂły ZAPISU, Record rzeczy PIERWSZYCH.

Te zapisy (bĂŞdÂące formÂą rzutowaĂą) daÂły poczÂątek pismu He-Biorskiemu (Hebrajskiemu)
(przypuszczalnie braÂły w tym udziaÂł formy wirowe struktur atomĂłw Helu)

A wiĂŞc dysponowaÂły tym ZAPISEM
i jak z backupu mogÂły niemal w nieskoĂączonosĂŚ odtwarzaĂŚ ten moment wirowy.
Jakby stwarzaĂŚ Âświat od tego momentu.

Dlatego wci¹¿ tak poluj¹na rzeczy pierwsze.

To stworzyÂło caÂłe imperium sztucznych matriksĂłw.
Jednak "zarzÂądzanych" przez osobniki o ograniczonym poziomie rozwoju. Na zasadzie posiadania i wÂłasnoÂści.

..a wiĂŞc mogli jakby z backupu uÂżywaĂŚ przejawow tejÂże chwili ÂŻycia.

JĂŞzyk ten nie byl juÂż PISMEM ÂŚWIETLNYM,
bo PhiZMO zWiedlne moze powstaĂŚ tylko RAZ.

KaÂżde ÂŚwiatÂło z natury rzeczy jest nowe i niepowtarzalne

ScaliÂłem posty
Darek

« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 18:00:41 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #171 : Lipiec 13, 2012, 09:59:13 »

PHI
ale ÂŁADO wydaje sie mocno rdzenne.

Twoje kombinowanie jest godne podziwu, ja zas mam inne informacje.
ÂŁADUNEK, np. ladunek informacji. Ogromny zbior, kompedium. Sila.
Pojecie ladny jest pojeciem subiektywnym. Zas ladunek jest namacalny i mierzalny. Sluzy do atakowania.

janusz wizji napewno doswiadczysz moze byc nawet nie-aryjska, i zacznij pisac nie-o-piekle. Choc byc moze my zle wyobrazamy sobie i interpretujemy to pieklo wlasnie. Bo ja dochodze niekiedy do zgola odmiennego wniosku, ze to od tych Erydian, to to "niebo", Mr. Blue Sky i jego armia.
PHIRIOORI
Gość
« Odpowiedz #172 : Lipiec 13, 2012, 10:01:12 »

ÂŁADUNEK, np. ladunek informacji. Ogromny zbior, kompedium.
...zaÂś masz sÂłuszne inFormacje.

MrugniĂŞcie

ÂŁAD-un`ek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 10:03:19 wysłane przez PHIRIOORI » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #173 : Lipiec 13, 2012, 10:14:11 »

LO - Shu   ! Kto wie , co znaczÂą te sÂłowa?
coÂś byÂło z tym "LO" PozaPrzestrzennie zÂłaczone.. i z ÂŁADO

Slowa te oznaczaja plynaca wode, rzeke w ruchu. Zmiane, pantha rei, przemiane, ale ukierunkowana.
Poprzez kwadrat magiczny i jego odmiany zapisany jest kod istnienia w swiecie realnym.
To rowniez pismo chinskie (i jego odmiany). Liczy sie poczatek i koniec mysli.
Aby to zrozumiec trzeba zaczac myslec wielowymiarowo.
Gdy tkwi sie tylko we wlasnym archiwum nie spojrzy sie na zagadnienie obiektywnie.

PHI - czesto analizujesz wylacznie linguistycznie, skladniowo, a sprobuj myslec kolorami, zamiast slowami, umiesz tak?
nagumulululi
Gość
« Odpowiedz #174 : Lipiec 13, 2012, 13:31:24 »

@Nagumulululi
Jêzyk Polski mo¿e jest m³ody, ale wywodzi siê ze znacznie starszego, jeszcze s³owiaùskiego, który w swojej zbli¿onej do najwczeœniejszego orygina³u postaci zachowa³ siê w cerkwiach prawos³awnych. A wczeœniej ? Wczeœniej mo¿e Ariowie nim w³adali i oni ponieœli ten jêzyk a¿ do podnó¿y Himalajów, a póŸniej Bramini po Indiach rozwlekli "œ"/"Ÿ"/"Ì"/"ù".
Wszystkie jezyki indoeuropejskie sÂą stosunkowo mÂłode i posiadajÂą substraty PIE.

Wiki:
Jêzyk pras³owiaùski rozwin¹³ siê wed³ug niektórych szacunków na prze³omie II i I tysi¹clecia p.n.e.Ostateczny rozpad Pras³owiaùszczyzny niektórzy autorzy przesuwaj¹ na wieki IX-X przyjmuj¹c, ¿e jêzyk staro-cerkiewno-s³owiaùski jest pisan¹ postaci¹ jednego z dialektów pras³owiaùskich obszaru bu³garsko-macedoùskiego okolic So³unia IX wieku.

Przedindoeuropejski substrat jĂŞzykowy – grupa jĂŞzykĂłw, uÂżywanych w Europie i Azji Przedniej przed przybyciem na te tereny ludĂłw mĂłwiÂących jĂŞzykami indoeuropejskimi – najstarsza znana warstwa jĂŞzykowa tych terenĂłw. Na okreÂślenie substratu przedindoeuropejskiego uÂżywano dawniej nazwy jĂŞzyki azjanickie, wspó³czeÂśnie jĂŞzyki tej grupy dzieli siĂŞ na mniejsze ligi, bÂądÂź rodziny jĂŞzykowe.

Przyppominam Âże piramidy majÂą 5-6 tys a
JĂŞzyk egipski – wymarÂły jĂŞzyk z grupy jĂŞzykĂłw afroazjatyckich uÂżywany przez staroÂżytnych Egipcjan. Najstarsze przykÂłady pisanego jĂŞzyka egipskiego pochodzÂą z 3250 r. p.n.e.[1] JĂŞzyk ten skoĂączyÂł swĂłj Âżywot wraz z cywilizacjÂą egipskÂą i zostaÂł zastÂąpiony w Egipcie jĂŞzykiem arabskim.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2012, 13:32:26 wysłane przez nagumulululi » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: