arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #150 : Styczeń 02, 2009, 11:19:28 » |
|
@poufne - chodzi o to, ¿e to co mo¿e Samuel w œwiecie materialnym zale¿y od tego ile potrafio medium - na sesjach jest wyjaœniane wielokrotkie, ¿e jak medium nie zrozumie to wtedy nie odpowie s³owami Samuela - to logiczne i wszystko t³umaczy... Za³ó¿my, ze tak w³asnie jest. Jednak takie za³o¿enie ka¿e nam z pewnym niedowierzaniem patrzeÌ na KA¯D¥ z informacji przekazanych przez niejak¹ lucynkê, no bo sk¹d mamy wiedzieÌ, ¿e w danym przypadku wszystko pojê³a w 100% i przekaza³a "niezmodyfikowan¹" wersjê. W takim przypadku nalezy poczekaÌ a¿ zycie zweryfikuje dana informacjê, no a jak widaÌ raczej s³abo to wychodzi. St¹d te¿ przekazywane informacje s¹ coraz bardziej rozmyte, coraz mniej szczegó³ów, które daj¹ siê w prosty sposób zweryfikowaÌ. Je¿eli natomiast takie t³umaczenie ma byÌ futk¹ dla wy³gania siê od k³amstw samcia, to chyba nie ma maiejsca na powa¿n¹ dyskusjê... o jeszcze dodam, ¿e mamy ju¿ 2009 r. - i kolejne k³amstwo samcia dokona³o siê, kolejna wtopa - na Œlê¿y prace mia³y ruszyÌ i nic...
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #151 : Styczeń 02, 2009, 11:32:54 » |
|
arteq - caÂłkowicie siĂŞ zgadzam. Dlatego teÂż uwaÂżam, Âże WSZELKIE channelingi naleÂży braĂŚ mocno z przymruÂżeniem oka, nie traktowaĂŚ zawartych w nich informacji jak wyroczni. I rĂłwnieÂż tak przeciwny jestem argumentowaniu jednych channelingĂłw innymi channelingami. Rozmowy z Bogiem, cykl Plejadian czy teÂż PCh - to wszystko ciekawe, ok, ale branie wszystkiego, co tam opisujÂą, za dobrÂą monetĂŞ, jest rĂłwnoznaczne ze Âświadomym ignorowaniem faktu, Âże channeling w duÂżej mierze zaleÂży od poglÂądĂłw i wÂłasnego nastawienia medium.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #152 : Styczeń 02, 2009, 14:57:34 » |
|
ale Samuel przecie¿ nie ukrywa tego i jasno powiedzia³, ¿e "medium siê wypala" - jak wiedz¹ wszyscy medium nie mo¿e byÌ jedno przez bardzo d³ugi czas bo to ogromne obci¹¿enie psychiczne i duchowe - tylko najlepsi potrafi¹ unieœÌ taki ciê¿ar...
KapÂłan 718'
|
|
|
|
|
|
|
Bober
Gość
|
 |
« Odpowiedz #153 : Styczeń 02, 2009, 15:00:18 » |
|
Trzeba te¿ rozwa¿yÌ fakt i¿ Planeta Ziemia jest jakoby w³asnoœci¹ Ziemian ....prawd¹ jest ¿e ka¿dy z nas w jakiœ sposób przyczynia siê do jej niszczenia ale równie¿ robimy to co w naszej ludzkiej mocy aby j¹ ulepszyÌ .Odnoszê wra¿enie ¿e PCH pragnie ten monopol ratowania Ziemi przenieœÌ na w³asne barki a w³aœciwie takie za³o¿enie mieli od dnia idei ochronnego pola magnetycznego. En-ki chce aby po 012 ¿ycie tworzyli tylko wyselekconowani ludzie....teraz pojawia siê pytanie ...selekcja tych super dobrych m¹drych i ogólnie doskonalych ok...w takim razie DLACZEGO wybra³ sobie takie liche medium , które nie jest w stanie zrozumieÌ ,zapewne bardzo wa¿nych i istotnych informacji  Myœlê ¿e gdyby Samcio chcia³ rzeczywiœcie pomóc NAM w ocaleniu Ziemi i Nas samych zrobi³by to w mniej krêtacki sposób robi³by wszystko abyœmy My ludzie obda¿yli jego s³owa i czyny ZAUFANIEM. Póki co w wiêkszoœci z nas ( i nie piszê tu o Kap³anie 718 ) Samcio wzbudza ca³y ogrom uczuÌ ale daleko mu do zaufania. Gdybysmy my ludzie mieli mo¿liwoœÌ zostawienia informacji b¹dŸ pomocy innym cywilizacjom w ocaleniu ich planety i ich samych ,czy bawilibyœmy siê w podchody ?......
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #154 : Styczeń 02, 2009, 15:13:37 » |
|
ale Samuel przecie¿ nie ukrywa tego i jasno powiedzia³, ¿e "medium siê wypala" - jak wiedz¹ wszyscy medium nie mo¿e byÌ jedno przez bardzo d³ugi czas bo to ogromne obci¹¿enie psychiczne i duchowe - tylko najlepsi potrafi¹ unieœÌ taki ciê¿ar...
KapÂłan 718'
Zgodzê sie. Sam analizuj¹c owe przekazy, natkn¹³em sie na 2 rózne argumenty- które to teraz spowodowa³y burze. I co wszystko sie bierze jako daleko id¹ce w¹tpliwoœci. Samuel wyra¿nie przekaza³ nam : ¿e Orionom nie zale¿y na nas, lecz na Ziemi. My ich nie obchodzimy. Lecz w obliczu -katastrofy, nietylko Ziemskiej, jak i te¿ ca³ego Universum, jest w Ich gestiiOrion ora Ziemian z Aszun(FGŒ) ratowanie Nas. Ju¿ ten problem by³ przedstawiony w przekazach z Kasjopejanami z Laur¹ w 2003r. Dlatego, jesli jest ta naprawdê struktura generatorowa- trzeba kopaÌ i to uruchomiÌ, lub te¿ zgin¹Ì razem z Ziemi¹. Wiadomo ju¿ od Samuela,¿e równie¿ mieœci siê w piramidzie "Teleporter do Oriona, lub te¿ i do Syriusza B. Pozdrawiam. Ps. Jak ju¿ wspomnia³em , to jest ta nasza sytuacja "patowa".
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #155 : Styczeń 02, 2009, 15:53:38 » |
|
oczywiœcie, ¿e TAK!!! jeœli mamy zgin¹Ì to lepiej wydac grube miliony i uratowaÌ t¹ "cholern¹" planetê ni¿ umrzeÌ i byÌ milionerem!!! po co póŸniej bêd¹ ludziom potrzebne te maj¹tki skoro PRZESTAN¥ ISTNIE�!? sam mam zamiar polecieÌ do Egiptu i pokopaÌ - jeœli siê uda to bêdê mieÌ wk³ad w ratowanie ZIEMII a jak nie to bêdzie to przygoda ¿ycia i archeologiczne spe³nienie siê! od dziecka interesuje mnie archeologia (jak by³em ma³y mama nie kupowa³a mi bajek ale obrazkow¹ encyklopediê Larousse - pamiêta to ktoœ jeszcze?!)
to, ¿e piramida jest generatorem a faraon si³¹ napêdow¹ jest logiczne - przecie¿ gdy otworzono piramidê komora by³a pusta i nie by³o tam cia³a - ktoœ to przewidzia³ dawno temu i ukry³ je (nie wiadomo jaki mia³ cel w tym!) ale teraz my ZIEMIANIE mamy mission-quest i go odkopaÌ - jest to bardzo logiczne, gdy siê wychodzi myœleniem poza logikê znan¹ wspó³czeœnie - jak kolwiek to brzmi to tak chcia³em w³aœnie napisaÌ...
pozdrawiam wszystkich entuzjastĂłw bo przeciwnicy Âźle skoĂączÂą, czemu? bo nie chcÂą ratowaĂŚ tego co majÂą najcenniejsze - ZIEMIA
EDIT: pamiêtajcie wszyscy, ¿e na ziemi by³a i JEST super technologia tysi¹ce lat temu ju¿ - spytacie gdzie siê nagle podzia³a? bojê siê, ¿e w Watykanie (ka¿dy musi zrozumieÌ czemu bo nie bêdê t³umaczy³ tego bo ksi¹¿kê z tego bym napisa³ tyle tego by by³o i napiszê, ¿eby utrzeÌ nosa tym ludziom - nie bojê siê) - a dlaczego w WATYKANIE jest poziom w podziemiach do którego nie ma wstêpu papie¿ i dlaczego reguluje to uchwa³a sprzed wielu wieków?! NO W£ASNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KapÂłan 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 15:57:43 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #156 : Styczeń 02, 2009, 16:05:44 » |
|
Kaplan nie zciemniaj , piramida nigdy nie byla zadnym grobowcem, wiec nie moglo tam byc zdeponowane zadne cialo. Bzdury. Ona sluzyla jako centrum metalnego polaczenia z wiedza kosmosu. w sarkofagu zawsze kladl sie ZYWY ADEPT ( oczywiscie w okreslonycch astronomicznych porach) i odbieral przekaz czystej wiedzy ( oczywiscie na miare swojego rozwoju), byla i jest to komnata KROLOWEJ, na dole jest KOMNATA KROLA. Ale ktos zmienil specjalnie nazwy, bo zacieral wiedze. Po co mumie klasc do sarkofagu na 3 dni w czasie gdy na ziemie bedzie przechodzil najwiekszy strumien energii zycia? Przemysl to! Ogladales film MUMIA? jest tam ciutka prawdy miedzy fantazjom. Ale ale.... os ziemi juz nie jest w dokladnie tym samym miejscu, poszukaj nowej informacji.....  wiec cala ta sciema odsloni twarz szybciej niz myslisz. Mysl samodzielnie i odkrecaj wszystko o 180 stopni wowczas zobaczysz cos innego w tym samuelowym lustrze. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #157 : Styczeń 02, 2009, 16:16:55 » |
|
Kiara ale ja dobrze wiem, ze nie byÂła grobowcem - przeczytaj co napisaÂłem - nie byÂło tam ciaÂła, wiem, Âże w komnacie krĂłla kladÂł siĂŞ adept (mĂłwi o tym prawdziwa wiedza Ró¿okrzyÂżowcĂłw i MasonĂłw) - jak to po co ma tam byĂŚ poÂłoÂżony faraon w chwili gdy przez ZiemiĂŞ przejdzie najwiĂŞkszy strumieĂą energi? po to aby FARAON zaznaÂł spokoju - có¿ tren Âświat jest skonstruowany inaczej niÂż myÂślÂą wspó³czeÂśni i teraz magia zacznie siĂŞ wiÂązaĂŚ z technikÂą - zajmĂŞ siĂŞ dokÂładnÂą analizÂą caÂłej koncepcji przedstawionej przez Samuela, siegnĂŞ do KsiĂŞgi UmarÂłych, DUAT oraz innych ÂźrĂłdeÂł na ten temat i zobaczĂŞ co tam odnajdĂŞ - juÂż to dla mnie jest logiczne, ale chcĂŞ odnaleŸÌ dowody na te koncepcje... P.S. Kiara tego nigdzie nie odnajde raczej - moÂżesz mi wyjaÂśniĂŚ po swojemu jak byÂś rozumiaÂła koncepcjĂŞ po³¹czenia symboliki Kamienia Grobowego oraz Gwiazdy? (waÂżne nie odnoÂś tego do PCh ale uniwersalnie) EDIT: ura¿ê pewnie wielu ale odkrĂŞcanie wszystkiego o 180 stopni to jak dla mnie MIĂDZY INNYMI odrzucenie wszystkiego co przekazuje KoÂśció³ Katolicki od 2 tysiĂŞcy lat, tam gdzie oni piszÂą, Âże jest TAK oznacze, Âże NIE, a tam, gdzie piszÂą, Âże TAK nie byÂło to prawdopodobnie byÂło - wtedy widaĂŚ jak wszystko jest nagle logiczne! ja nazywam tÂą religiĂŞ KoÂśció³ Zaciemnienia - taka jest jego funkcja a dlaczego to Samuel powiedziaÂł miĂŞdzy wierszami - kto ma uszy ten usÂłyszy - ale ze mnie bluÂźnierca i heretyk  KapÂłan 718'
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:20:15 wysłane przez KapÂłan 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #158 : Styczeń 02, 2009, 16:32:47 » |
|
Kaplan magia konczy swoja egzystecje na ziemi ( magia to wplyw mysli na uczucie i dusze, ktore tworzyly w materii, ale rownoczesnie uzaleznialy sie od niej), ten czas zmienil swoj elemet mocy i wplywu. Teraz juz nie wilkamy sie w uzaleznienie od materii . Energia wplywamy (moca uczuc)na materie ona ksztaltuje sie w zaleznosci od mocy uczuc , ktora jest w nas. Wec calz bajer o spokoju faraona ( to ynacyz kogo od kogo uyaleyniam) dusze od kupki rozlozonej materii? Czy materie chcemy pobudzic do zycia wiaZka energii zycia , ktora przyplynie z kosmosu? Zastanow sie nad tym bo sie to kupy nie trzyma.Co chce osiagnac Samcio? Ozywic swoje cialo materialne z przed tysiecy l;at zeby sie w nie mogl wcielic jako dusza z tamtych czasow i "poszalec na ziemi" w tej postaci ze wszystkimi swoii zaswiatowymi mocami? Bo on nie chce skorzystac z kolejnego wcielenia przez narodziny, byl by juz nie tym samym czlowiekiem, nie mial by tych samych mozliwosci ( inny plan przedurodzeniowy w kazdym wcieleniu), on chce wladzy i mocy z okresu Faraona. Nic z tego to marzenia niewykonalne. Dlaczego? Napisze za kilka dni. Kiara  ps. Co dla Ciebie znaczy , Kamien Grobowy i Gwiazda, tak zeby bylo wszystko jasne. Wszystko o 180 stopni i to co mowi Samuel tez , bo on tak sciemnia az iskry leca..... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:38:08 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #159 : Styczeń 02, 2009, 16:57:59 » |
|
Kiara, Âż tego co wnioskujĂŞ, to teraz Mumia i Mumia II - osiÂąga apogeum i sprawdza siĂŞ w 60%. I jeÂśli dajÂąc wiarĂŞ wszystkim filmom , o podobnych znaczeniach, to jest to nic innego, jak owe znaki duchowe na ReÂżyserĂłw w obecnych czasach. Teraz jeszcze tylko czekaĂŚ na zmaterializowanie owej krĂłlowej w piramidzie w komnacie KrĂłlowej, oraz odwiedziny Seta z flaszkÂą, Âżeby to uczciĂŚ.  Pozdrawiam. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 16:58:44 wysłane przez komandos040 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #160 : Styczeń 02, 2009, 17:15:23 » |
|
No pewnie ze do tego nie dojdzie, ale pewne grupy by chcialy takiego scenariusza. Koniec magii.Materializacja jest mozliwa bez piramidy  , ale nie o to chodzi, bo to efekt krotko trwaly.Chodzi o dojscie do wiedzy STWARZANIA. A to juz cos zupelnie innego, tego nie da sie zrobic magicznymi sztuczkami. Ogladaj to bez butelki  lepszy efekt. 
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 19:04:33 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #161 : Styczeń 02, 2009, 17:22:21 » |
|
KiedyÂś mi goÂściu opowiadaÂł o ciemnej stronie mocy-tzn sposobach wskrzeszania ludzi. Robili to ponoc plemienia - krĂłre posiadli magiczna wiedze. Owa ksiega, pochodziÂła od nich, a kto jÂą czytaÂł -to przy okazji dziaÂły sie rĂłzne rzeczy. Chodzi mi tu o OlmekĂłw i ToltekĂłw. Owa ksiĂŞga byÂła przeÂłoÂżona na j.ang. oraz trudna do dostania"miaÂła ona nazwĂŞ: dziwnej i tajemniczej ksiĂŞgi - ktĂłrzy znali jedynie okultyÂści i uprawiacze "ciemnej" magii. Pozdrawiam. 
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #162 : Styczeń 03, 2009, 12:52:41 » |
|
Iwona: Bardzo dziĂŞkujĂŞ, kolejne pytanie od Damiana. Rozumiem, Âże rzÂądowe teleskopy mogÂą ukrywaĂŚ prawdĂŞ o Nibiru, ale czemu amatorscy astronomowie z caÂłego naszego globu nie zauwaÂżyli jeszcze obiektu wielkoÂści Jowisza, jakim jest Nibiru? PrzecieÂż za rok ma byĂŚ widziany „goÂłym okiem“, wiĂŞc w tym momencie zapewne teÂż go juÂż powinno byĂŚ gdzieÂś widaĂŚ z naszej planety? En-Ki: Kto tobie powiedziaÂł, Âże to jest wielkoÂści Jowisza? Chcesz wiedzieĂŚ jaka wielkoœÌ – no to usÂłyszysz. Kilka razy wiĂŞksza od Ziemi – takÂą wielkoœÌ posiada owa planeta. Jest juÂż widoczna…. A Jowisz jest planeta 3.5 razy wieksza od Ziemi!!!Oto kolejny dowod dyletanctwa Samcia.Zna sie mniej wiecej na planetach naszego ukladu slonecznego jak swinia na gwiazdach.Pamietam,ze w poczatkowych sesjach wspominal,ze Nibiru jest kilkanascie razy wiekszy od Ziemi.Takich “kwiatkow”jest dosc sporo i jakby je pozbierac z wszystkich sesji,to mozna by otworzyc mala kwiaciarnie.Nie mowiac o tym,ze Samcio powoluje sie na N.Testament i cytuje slowa Jezusa.Ale Kaplan 718 i jego przyboczny chomik (Stanley W) uwazaja,ze biblia to stek bzdur.Uczniowie –wyznawcy przerosli “mistrza”i zalozyli,ze sa wstanie obalic kazdy argument,ale jak do tej pory jakos im to sie nie udaje!Co za pycha!!Tenebrael,Arteg, Kiara i inni wygrali z wami kazda runde.Kiedys Samcio w ktorejs tam sesji chelpil sie,ze On, jako stary Duch, moze rozmawiac we wszystkich jezykach bo bariera jezykowa dla takich bytow nie istnieje.W takim Razie po co byl potrzebny tlumacz w sesji w Bazylei!!??Mozna sie skrecac ze smiechu ile warte sa slowa KLAMCY- Samcia.Rok 2009 to ostateczny koniec Samcia i jego wyznawcow.Chomik zapewne zaryje sie gleboko pod ziemia,Kaplan 718 przyciemni sobie skore(rozumu nie musi,bo juz ma odpowiedni),wy- jedzie do Egiptu i moze “robic”za Egipcjanina.W razie gdyby turysci mieli jakies watpliwosci,to zawsze moze im palnac:”Nu szto ty,Egipcjana nie widiel!!??PCH moze przetrwac tylko, jesli uda Im sie cos rewelacyjnego odkryc.Boginii Barbara Choroszy –nie wiem-pewnie zakon bedzie dla niej najlepsza kryjowka….W najlepszym polozeniu jest p.Lucyna Lobos -- moze zawsze powiedziec,ze to nie Ona, tylko Samcio ja wykorzystal!!??I wszystko ucichnie i bedzie CACY …dopoki jakies nowe medium nie pojawi sie na horyzoncie.Wtedy bedziemy bardziej ostrozni…i zahartowani…tak jak Slawa !! Wszystkiego najlepszego w 2009 Roku!
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #163 : Styczeń 03, 2009, 13:33:52 » |
|
Bardzo mocny, a do tego 100% rzeczowy. Ale jak znam Âżycie, minie...bo ja wiem? godzina? i zaraz zacznÂą siĂŞ sypaĂŚ usprawiedliwienia zwolennikĂłw PCh, ze "to nie tak, bo widzisz, on to, on tamto, no i siamto teÂż". Tak jest zawsze. Gdy podasz argument falsyfikujÂący, zawsze znajdzie siĂŞ niesprawdzalne i naciÂągane "ale", byle tylko samcia broniĂŚ.
Co do tego, po co byÂł tÂłumacz w Bazylei - tu chyba jedynie mam zastrzeÂżenie, bo fakt jest faktem, muszĂŞ przyznaĂŚ - channeling to nie udostĂŞpnienie swojego ciaÂła bytowi, a odbieranie od niego obrazĂłw/wizji/jakkolwiek to zwaĂŚ, i przekazywanie dalej innym ludziom. StÂąd bariera jĂŞzykowa jest zrozumiaÂła.
Ale caÂła reszta - jak najbardziej trafnie.
EDIT - drobna poprawka: Jowisz jest okoÂło 10-11 razy wiĂŞkszy od Ziemi, jeÂżeli braĂŚ pod uwagĂŞ jego ÂśrednicĂŞ
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 13:39:23 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #164 : Styczeń 03, 2009, 13:52:58 » |
|
e tam co za ró¿nica jak wielkoœÌ wiadomo ¿e wiêksza od Ziemi i tyle ; i tak za rok dwa siê przekonamy czy taka planeta istnieje wiêc spokojnie
A z innej strony patrz¹c to nie wiemy czy istoty duchowe maj¹ zdolnoœÌ oceniania ile razy wiêksza jest planeta ; ale z drugiej strony wybiega mocno w przysz³osÌ
Wiesz, na takiej podstawie mozemy powiedzieĂŚ, Âże nie wiemy, czy Istoty Duchowe majÂą blade choĂŚby pojĂŞcie o naszym swiecie materialnym, wiĂŞc nie ma sensu siĂŞ nimi przejmowaĂŚ. I teÂż by to nie byÂł bezsensowny wniosek wyciagniĂŞty z argumentĂłw zwolennikĂłw, ze "pomyliÂł siĂŞ, bo to nie jego wymiar"
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #165 : Styczeń 03, 2009, 14:00:06 » |
|
A w/g mnie tekst wszechwiedzÂącego astronoma Kachuna jest agresywny,obraÂżliwy dla wielu wymienionych i obiektywnie debilny.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #166 : Styczeń 03, 2009, 18:58:50 » |
|
Ja siĂŞ nie orientuje
Wiesz, to ju¿ taka sta³a - kiedy ktoœ mocno krytykuje PCh, to a¿ nazbyt czêsto jest podejrzewany, ¿e on to jedna z, jak to mawiaj¹ w PCh - "by³ych jaskó³ek" - czyli ludzi, którzy byli w projekcie, ale zobaczywszy, co siê tam dzieje, dali sobie spokój i albo olali sprawê, albo przeszli do przeciwnego "obozu". Nie przejmuj siê tym, ¿e zwolennicy PCh od razu w przeciwnikach widz¹ "spisek by³ych jaskó³ek" - to tu norma ;]
|
|
|
|
|
|
|
Dariusz
Gość
|
 |
« Odpowiedz #167 : Styczeń 03, 2009, 19:06:57 » |
|
Nie zgodziÂłbym siĂŞ z tym twierdzeniem, na prwno nie wszyscy tak do tego podchodzÂą. Nie moÂżna tak tego generalizowaĂŚ.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #168 : Styczeń 03, 2009, 19:59:39 » |
|
Nie zgodziÂłbym siĂŞ z tym twierdzeniem, na prwno nie wszyscy tak do tego podchodzÂą. Nie moÂżna tak tego generalizowaĂŚ.
Jasne, ¿e nie wszyscy, ale a¿ nazbyt du¿o razy s³ysza³em, gdy ktoœ krytykowa³ naprawdê OSTRO PCh, ¿e "mo¿e/chyba/zapewne to by³a jaskó³ka, pod pseudonimem". Oczywiœcie, ze nie mo¿na generalizowaÌ, ale niestety, wielu cz³onków/zwolenników PCh ma jakieœ dziwne wyobra¿enie, jakby byli zewsz¹d otoczeni spiskiem, jakby PCh by³o w centrum zainteresowania i ca³ym hordom ludzi zale¿a³o na zneutralizowaniu projektu. Powiesz, ¿e nie? A moim zdaniem jest to lekkie "spaczenie". Nie chcê nic przes¹dzaÌ, ale wydaje mi siê, ¿e wiêkszoœÌ by³ych "jaskó³ek" ma obecnie PCh g³êboko tam, gdzie œwiat³o nie dochodzi. To, ¿e niektórzy z Was, zwolenników (podkreœlam - niektórzy) czuj¹ siê wrêcz "paladynami sprawy PCh", nie znaczy, ze by³e "jaskó³ki" s¹ "paladynami anty-PCh". Ich posty, przemyœlenia etc œwiadcz¹ raczej o tym, ¿e olewaj¹ to, co robi PCh i krocz¹ w³asn¹ œcie¿k¹. EDIT: Podobnie sprawa wygl¹da w sytuacjach, gdy predykcje Samuela okazuj¹ siê nietrafne. Od razu wina zostaje zrzucona na "manipulacje" koœcio³a czy "spiski" Iluminatów. Brzmi to o tyle kuriozalnie, ¿e powiedzmy sobie uczciwie: Iluminaci (o ile istniej¹...) nie zaprz¹taliby sobie g³owy jak¹œ ma³¹ grupk¹, której guru (samcio) nawet nie wie, skad pochodzi, zmienia zdanie co kilka sesji, i to w wa¿nych sprawach, czy te¿ pope³nia b³¹d za b³êdem. A wielu zwolenników PCh z miejsca tak usprawiedliwia wszelkie b³êdy Samuela. Mam wra¿enie, ¿e po prostu nie chc¹ czy te¿ boj¹ siê spojrzeÌ prawdzie w oczy - samcio siê myli, w wielu miejscach podaje sprzeczne informacje, a 90% jego odpowiedzi to ma³o maœlane. Chocia¿ to nie dziwne - dzia³a tu mechanizm obrony samooceny - w koùcu nikt nie lubi, gdy jego brane za pewnik pogl¹dy okazuj¹ siê sprzeczne z faktami.
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 03, 2009, 20:16:34 wysłane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #169 : Styczeń 04, 2009, 07:02:40 » |
|
Tak,Tene.Jowisz jest 11 razy wiekszy od Ziemi.Moja Pomylka byla celowa i tylko 2 osoby zareagowaly prawidlowo – Ty i Kot.Lubie koty, te duze i te male,bo maja wyostrzony sluch i wech.Damian z sesji byl zasugerowany tym, ze Samcio w pierwszych sesjach wspomnial,ze Nibiru jest kilkanascie razy wiekszy niz Ziemia.Mial wiec pelne prawo porownac go do Jowisza.Ale Samcio, jak to Samcio, w pozniejszych sesjach “przerobil”Nibiru na kilka razy wieksza od Ziemi.A tak naprawde,to Nibiru musialaby sie poruszac z predkoscia ponad- swietlna,zeby do nas dotrzec na czas wyznaczony przez Samcia.A to jest tylko mozliwe w “twillight zone”,lub inaczej -- w innym wymiarze.Tak wiec wrzu- cam Nibiru do kosza na smieci i ide spokojnie spac. Pozdrawiam wszystkich forumowiczow ,bez wyjatku.
Edit:Nigdy nie bylem jaskolka i nigdy nie posiadalem “pierwiastka zenskiego” jak to ladnie mowi Samcio n/t plci.
|
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
 |
« Odpowiedz #171 : Styczeń 04, 2009, 10:43:57 » |
|
Tak b³¹d,  Trafi³eœ wczeœniej ode mnie.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
KapÂłan 718
Gość
|
 |
« Odpowiedz #172 : Styczeń 04, 2009, 16:05:27 » |
|
@Komandos, przeczytaj DOK£ADNIE moje uwagi w tym w¹tku http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=875.0 a potem wyrób sobie swoj¹ opiniê o "ataku" na S³awê Malarz - zarz¹d PCh siê do tego odniós³, administracja forum zamknê³a temat bo siê wyczerpa³ ju¿ - konkluzja jest taka, ¿e to zemsta by³ej jaskó³ki i jest absolutnie nie wiarygodna - jeszcze raz zapraszam do zapoznania siê z FAKTAMI a nie spekulacjami - mówiê tutaj o fizycznym ataku, który niby mia³ miejsce... 718'
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Gość
|
 |
« Odpowiedz #173 : Styczeń 04, 2009, 16:15:26 » |
|
Kap³an 718 - czyta³em Twoje wyjaœnienie "hartowania" S³awy. Problem polega na tym, ¿e pope³ni³eœ w nim kilka b³êdów:
1. Owszem, istoty duchowe MOGÂĄ wpÂływaĂŚ na materiĂŞ (patrz choĂŚby najprostsze poltergeisty, coby daleko nie szukaĂŚ)
2. Jak juÂż tam ustaliliÂśmy, atak na SÂławĂŞ jest niejasny, i nie moÂżesz jednoznacznie stwierdziĂŚ, Âże to byÂła wina SÂławy (ani teÂż czyjakolwiek). Dlatego teÂż nic nie udowodniÂłeÂś, a po prostu pozostaliÂśmy w sytuacji patowej.
3. Natomiast jedno mo¿na powiedzieÌ na 100%, bo potwierdzaj¹ to wszystkie strony: S³awa zosta³a zaatakowana BEZ JEJ WIEDZY I ZGODY. Co jest naruszeniem wolnej woli, ergo - jest sprzeczne z tym, co samcio tak gor¹co g³osi. Wiem, czym jest hartowanie przez sprzyjaj¹ce nam istoty duchowe. Ale jest jedna ró¿nica miêdzy nimi a samuelem - one zawsze PYTAJ¥ o zgodê, lub te¿ nie robi¹ tego bez wyraŸnej naszej woli. Tak wiêc by³ to po prostu atak.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #174 : Styczeń 04, 2009, 17:22:25 » |
|
Koniec offtopa !!! odbiegacie od tematu !!!! Istnieje juz wÂątek o Nibiru. Usuwam posty nie na temat i przepraszam tych ktorzy je napisali.Nie byÂło mnie pare dni i zrobiÂł siĂŞ baÂłagan. chanell
|
|
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2009, 17:22:46 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
|