Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 10, 2025, 11:38:12

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 247351 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
muszin
Gość
« Odpowiedz #225 : Styczeń 22, 2009, 15:11:30 »

po co mieliby robiĂŚ inwazjĂŞ skoro ÂżyjÂą juÂż wÂśrĂłd nas xD
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #226 : Styczeń 22, 2009, 15:28:39 »

po co mieliby robiĂŚ inwazjĂŞ skoro ÂżyjÂą juÂż wÂśrĂłd nas xD

ÂŻeby byÂło ich jeszcze wiĂŞcej. ChcÂą zaszpanowaĂŚ czego to oni w swoim arsenale nie majÂą, jakimi to siĂŞ wo¿¹ talerzami itp. A potem jak juÂż zapanujÂą nad ZiemiÂą i powybijajÂą nas troche, bĂŞdÂą mĂłwiĂŚ nam o miÂłoÂści do wszystkich istot hahaha jak to ma miejsce na sesjach - raz groÂźby, potem miÂłoœÌ, potem znĂłw groÂźby  DuÂży uÂśmiech Cool
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #227 : Styczeń 23, 2009, 00:30:47 »

raz pieprzenie, raz bzdury, potem ostrzeÂżenie, potem ban  Z politowaniem

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #228 : Styczeń 23, 2009, 07:14:08 »

Wiesz, to, co Bonifacy1 napisa³ jest jak najbardziej w temacie, i raczej bzdurami nie jest (ostatnie s³owa ostatniego posta mam na myœli). Faktycznie, w sesjach jest sprzecznoœÌ w postaci raz namawiania do mi³oœci, potem ostrzegania, ¿e tylko pos³uszeùstwo im da ludziom przetrwaÌ (a nie mi³oœÌ), potem znowu, ¿e mi³oœÌ ich uratuje etc etc.
arteq
Gość
« Odpowiedz #229 : Styczeń 23, 2009, 09:43:16 »

aleÂż pamiĂŞtamy - nie musisz przypominaĂŚ nam swojej forumowej historii...  DuÂży uÂśmiech
Krzych99
Gość
« Odpowiedz #230 : Styczeń 23, 2009, 10:17:25 »

W sesjach byÂło coÂś wspominane Âże maÂło czasu zastaÂło mieszkaĂącom Syriusza, a na ZiemiĂŞ chrapkĂŞ majÂą nie tylko oni ale takÂże ci z drugiej ziemi. Ewakuacja statkami wszystkich, nawet jak cywilizacja jest wysoko rozwinieta, maÂło realna, ale przez portal to juÂż co innego. Podobno jesteÂśmy najmniej rozwiniĂŞci w naszej galaktyce, wszyscy sÂą oÂświeceni, mogÂą mieszkaĂŚ wszĂŞdzie, przyjmowaĂŚ ró¿ne cia³¹, to po co im nasza Ziemia. OÂświeconych nie powinny interesowaĂŚ takie robaczki jak my ich celem powinno byĂŚ dalsze doskonalenie siebie. Troska o nas, o nasz rozwĂłj ?  A czy za duÂżo noglÂądaÂłem siĂŞ filmĂłw ? Owszem od dzieciĂąstwa czytam, oglÂądam sf, parapsychologia teÂż nie jest mi obca i skoro mam wierzyĂŚ w przekaz Samuela, to dlaczego nie mogĂŞ mieĂŚ innych opcji.
Bonifacy1
Gość
« Odpowiedz #231 : Styczeń 23, 2009, 12:51:03 »

Kap³an 718 zale¿y co interpretujesz jako bzdury. Przecie¿ w sesjach ma miejsce coœ takiego. A co do spanowania statkami - mo¿e coœ w tym jest bo wiêkszoœÌ UFO przylatuje na Ziemie ot tak na chwile, aby pokazaÌ siê. Przynajmniej takie wra¿enie sprawiaj¹. Jeœli chodzi o w¹tek ,,Teoria o PCh'' to by³ to komentarz do tego tego tematu zwi¹zanego z meteorytem. Mia³ on w jakiœ sposób do tego nawi¹zywaÌ, ale pan moderator zrobi³ z tego w¹tek zamiast wywaliÌ do kosza. W sumie Ty te¿ czasami niez³e bzdury piszesz.
Bober
Gość
« Odpowiedz #232 : Styczeń 23, 2009, 13:00:24 »

W dzisiejszych czasach dla wielu ludzi b¹dz "kosmitów" liczy siê kwestia przetrwania...co za tym idzie w³¹dza, pieni¹dze. Reszta wartoœci jest zepchniêta na dalszy ma³o istotny tor ,dobrze ¿e s¹ tacy ludzie ja My ,którzy chc¹, staraj¹ siê pokazaÌ innym ¿e ¿ycie jest warte wiêcej ni¿ tylko chciwoœÌ posiadania i zaw³aszczenie terytorialnego.

I coby siĂŞ nikt nie unosiÂł  MrugniĂŞcie "kosmici" nie chcÂą naszej Ziemi dla pieniĂŞdzy MrugniĂŞcie
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #233 : Styczeń 23, 2009, 14:51:54 »

718'

Nareszcie "kumasz"!Brawo!!Jak by wycisnac te wszystkie pierdoly
z samciowych przekazow,sesji,to by wyszlo na to,co powiedziales
powyzej!!
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #234 : Styczeń 23, 2009, 15:31:09 »

Kap³an 718 zale¿y co interpretujesz jako bzdury. Przecie¿ w sesjach ma miejsce coœ takiego. A co do spanowania statkami - mo¿e coœ w tym jest bo wiêkszoœÌ UFO przylatuje na Ziemie ot tak na chwile, aby pokazaÌ siê. Przynajmniej takie wra¿enie sprawiaj¹. Jeœli chodzi o w¹tek ,,Teoria o PCh'' to by³ to komentarz do tego tego tematu zwi¹zanego z meteorytem. Mia³ on w jakiœ sposób do tego nawi¹zywaÌ, ale pan moderator zrobi³ z tego w¹tek zamiast wywaliÌ do kosza. W sumie Ty te¿ czasami niez³e bzdury piszesz.

skomentowaÂłem TYLKO to co wpisaÂł Ci Hans Olo (mod globalny) w poÂście na czerwono, by to temat "Teoria o PCh" - dostaÂłeÂś pisemne ostrzeÂżenie a teraz piszesz podobnie - tylko TO miaÂłem na myÂśli!

pozdrawiam Bonifacy1 UÂśmiech

718'
wiki
Gość
« Odpowiedz #235 : Styczeń 23, 2009, 18:42:06 »

Polecam jako argument przeciw wywiad z Robertem Bernatowicem, który od  17 minuty mówi o swoim udziale w PCh i wyraża swoje zdanie na tenat PCh i pani Lucyny.
Wywiad jest z 11 stycznia 2009.

Proszę się nie zniechęcać kosmarmym prowdzeniem programu "redaktora", pan Bernatowicz mówi już ładnie dla ucha UÂśmiech)))))

http://www.wrzuta.pl/audio/i3ufdvVPhy/wywiad_z_robertem_bernatowiczem_z_fundacji_nautilus

Pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 18:44:58 wysłane przez wiki » Zapisane
Bober
Gość
« Odpowiedz #236 : Styczeń 23, 2009, 19:28:57 »

Ech udaÂło mi siĂŞ wytrwaĂŚ do koĂąca tej "audycji"...Nie mam powodĂłw aby nie wierzyĂŚ w sÂłowa p.Roberta co do en-ki ,a wiele aby zaufaĂŚ temu(fuj) en-ki. Ciekawe czemu powiedziaÂł o tym w takiej "cichej audycji" a nie np. na szerszym polu chociaÂżby na stronie Nautilusa(no chyba Âże juÂż o tym mĂłwiÂł a ja jestem do tyÂłu) MrugniĂŞcie
wiki
Gość
« Odpowiedz #237 : Styczeń 24, 2009, 08:44:13 »

Prebrnęłam przez całą audycją a tak na prwdę czat z orion2012. Proponuje przesłuchanie wsystkiego,pan Bernatowicz mówi "bardzo ciekawe" rzeczy.
1. nie wierzy kompletnie w kontakty UFO z wojskiem, rządami itp.
2. Ludzie wg niego nie mają takiej wiedzy jak wysokiej klasy technologie
3. 2012 jest coś na rzeczy, ale raczej nic się nie stanie tak mówi Jackowski, ale jackowski często zmienia zdanie więć i na ten temat może znienić również
4. Wierzy gorąco w istnienie pozaziemskich cywilizacji, ale uważa że świat musi byc zglobalizowany aby mogli sie z nami skontaktować.
5. Atak z 11 września to atak Islamu na ludzi zachodu i chreścijaństwo, czyli na nas nie tylko na USA( niedługo na stronie nautilusa znajdzie się bardzo obszerne opracowanie na ten tenat oczywiście autorstwa pana Bernatowicza)
6. Teorie spiskowe iluminaci i masomi to żart, takowych w USA nie ma wcale i na świecie też
7. Uważa że jest moda na nienawiść pięknego i wspaniałego krajujakim jest USA
8. Busch i cała jego świta to głęboko wierzący katolicy, którzy nie skrzywdiliby swoich obywateli wyjątek to " jacyś tam arabowie"
 to tak w skrócie dużo też jest o Patryku Gerylu przedewszystkim,

Pozdrawiam UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 08:48:53 wysłane przez wiki » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #238 : Styczeń 24, 2009, 12:21:44 »

Dla wszystkich maniakĂłw 2012 dwie czĂŞÂści filmiku z YT. Jedyne, co to radzĂŞ oglÂądaĂŚ tak do 13 minuty - rozsÂądna i rzeczowa analiza. Ostatnie 3 min autor mocno mĂłwi o Biblii i Apokalipsie - tu siĂŞ juÂż z nim niezbyt zgadzam, bo to z kolei byÂło juÂż podwaÂżane. niemniej, warte obejrzenia.

http://www.youtube.com/watch?v=k8yMXINOh8U&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Oqyww8hi214&feature=related

A co do wypowiedzi Bernatowicza, to siĂŞ tu ustosunkujĂŞ do wypisanych przez Wiki punktĂłw (z jednej strony jest to ustosunkowanie siĂŞ do jego wypowiedzi, z drugiej moje wÂłasne opinie). A wiĂŞc:

1. nie wierzy kompletnie w kontakty UFO z wojskiem, rzÂądami itp.

TeÂż nie wierzĂŞ. Jak ktoÂś ma konkretne dowody na takowe, to mile widziane UÂśmiech

2. Ludzie wg niego nie majÂą takiej wiedzy jak wysokiej klasy technologie

Yyy... tu chyba nie kumam, o co chodzi.

3. 2012 jest coÂś na rzeczy, ale raczej nic siĂŞ nie stanie tak mĂłwi Jackowski, ale jackowski czĂŞsto zmienia zdanie wiĂŞĂŚ i na ten temat moÂże znieniĂŚ rĂłwnieÂż

OdsyÂłam do filmikĂłw wyÂżej UÂśmiech

4. Wierzy gorÂąco w istnienie pozaziemskich cywilizacji, ale uwaÂża Âże Âświat musi byc zglobalizowany aby mogli sie z nami skontaktowaĂŚ.

TeÂż wierzĂŞ, bo z samej statystyki wynika, Âże trudno, by byÂło inaczej. Co do kontaktĂłw z nami, to nie ma Âżadnych dowodĂłw na to, natomiast nie byÂłoby dziwne, gdyby nie chcieli siĂŞ z nami kontaktowaĂŚ, gdy prowadzimy wojny (si³¹ rzeczy musieliby stanÂąc  po jednej ze "stron").

5. Atak z 11 wrzeÂśnia to atak Islamu na ludzi zachodu i chreÂścijaĂąstwo, czyli na nas nie tylko na USA

I najprawdopodobniej tak te¿ jest. ChoÌ by³o mnóstwo ksi¹¿ek o spiskowym charakterze tego ataku, jednak bardzo szybko by³y dementowane, a rzekome "niezbite dowody" okazywa³y siê czczymi wierzeniami autorów.

6. Teorie spiskowe iluminaci i masomi to Âżart, takowych w USA nie ma wcale i na Âświecie teÂż

Masoni zdecydowanie s¹, nawet s¹ zarejestrowane organizacje masoùskie. Co do iluminatów i teorii spiskowych - zgadzam siê (chyba, ¿e mówimy o Iluminatach np Thanaterosa, grupie okultystycznej, to inna sprawa. Ale nie Iluminaci w rozumieniu tajnej organizacji d¹¿¹cej do kontroli nad œwiatem)

7. Uwa¿a ¿e jest moda na nienawiœÌ piêknego i wspania³ego krajujakim jest USA

Czy wspania³ego, to nie wiem, kraj jak ka¿dy inny. A ze jest moda na nienawiœÌ do USA? A nie ma? Wystarczy poczytaÌ kilka teorii spiskowych choÌby na tym forum - wiele z nich (jak nie wiêkszoœÌ) ma w sobie w¹tek "zatajaj¹cego fakty, manipuluj¹cego ludzkoœci¹ rz¹du USA". Tak wiêc by³o to raczej trafne spostrze¿enie.

8. Busch i ca³a jego œwita to g³êboko wierz¹cy katolicy, którzy nie skrzywdiliby swoich obywateli wyj¹tek to " jacyœ tam arabowie"

Nie znam osobiœcie Busha, nie mam wgl¹du w jego sprawy prywatne i wszystkie sprawy, jakimi siê zajmowa³ (jak i zapewne wiêkszoœÌ ludzi), wiêc nie ma sensu wydawaÌ jakiejkowliek opinii, bo bêdzie ona zale¿a³a tylko od osobistych sympatii/antypatii.

EDIT: Co do wywiadu jeszcze, to powiem jedno: To ich (PCh) rzeczowo i jednoznacznie podsumowaÂł Chichot
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2009, 12:50:51 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
wiki
Gość
« Odpowiedz #239 : Styczeń 24, 2009, 13:20:49 »

Ludze nie majÂą suprer technologii np. napĂŞd antygrawitacyjny i inne cudeĂąka opisywane przez project Camelot ( ZagĂłrki ostatnio organizowaÂł coÂś w rodzaju zlotu dla wynalazcĂłw tego typu) ale po ZagĂłrskim tez pojechaÂł trochĂŞ UÂśmiech

Tene to nie jest moje zdanie tylko wnioski z audycji, a czy siĂŞ z nimi zgadzam? cĂłz jednymi tak z innymi nie UÂśmiech
Szkoda, Âże ktĂłtko byÂło o OOBE.

Pozdrawiam UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #240 : Styczeń 24, 2009, 13:33:40 »

Ludze nie majÂą suprer technologii np. napĂŞd antygrawitacyjny i inne cudeĂąka opisywane przez project Camelot ( ZagĂłrki ostatnio organizowaÂł coÂś w rodzaju zlotu dla wynalazcĂłw tego typu) ale po ZagĂłrskim tez pojechaÂł trochĂŞ UÂśmiech

Tene to nie jest moje zdanie tylko wnioski z audycji, a czy siĂŞ z nimi zgadzam? cĂłz jednymi tak z innymi nie UÂśmiech
Szkoda, Âże ktĂłtko byÂło o OOBE.

Pozdrawiam UÂśmiech

Spoko, Wiki, rozumiem, dlatego teÂż napisaÂłem, ze siĂŞ ustosunkowujĂŞ do tych punktĂłw, co wypisaÂłaÂś z JEGO stwierdzeĂą UÂśmiech

Co do tego, ¿e ludzie nie maj¹ specjalnych technologii - moim zdaniem pracuj¹ nad nimi, niektóre maj¹, innych nie, jednak s¹dzê, ¿e gdyby nagle ujawniono ca³¹ prawdê o tych technologiach, to wielu maniakom teorii spiskowych "szczena by opad³a", bo zobaczyliby, jak daleko byli prawdy Mrugniêcie To samo zreszt¹ uwa¿am odnoœnie innych "teorii spiskowych" - na zasadzie, ¿e mo¿e jakieœ ziarnko prawdy w niektórych jest, ale w stylu: "Ziarnko jest, ale nie przenicy, tylko jab³oni, nie zielone, a br¹zowe, nie jest w ziemi, tylko w s³oiku, i wypuszcza ³odygi, tylko korzonki" Mrugniêcie
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #241 : Styczeń 27, 2009, 00:00:01 »

Tene mo¿na byÌ sceptykiem ale bez przesady!!!!!! dajesz linki do filmików i od razu negujesz wiêkszoœÌ tez w nich zawartych - gdzie tu sens?!

718'
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #242 : Styczeń 27, 2009, 07:25:12 »

Tene mo¿na byÌ sceptykiem ale bez przesady!!!!!! dajesz linki do filmików i od razu negujesz wiêkszoœÌ tez w nich zawartych - gdzie tu sens?!

718'

Kap³an, a widzia³eœ ten filmik? Filmik trwa oko³o 16 minut. Najpierw 13-14 minut jest wa³kowane, jak ró¿ne "teorie alternatywne" zaciemniaj¹ rzeczywistoœÌ, gdzie znajduj¹ siê w nich b³êdy. Ogólnie, podawana jest, na podstawie naprawdê sensownej argumentacji, prawda, jak naci¹gane s¹ wszystkie teorie o przebiegunowaniach, o nadaktywnoœci s³oùca, o Nibiru etc. Po czym autor w ostatniej minucie czy dwóch, BEZ podawania ¿adnych dowodów, konkluduje swoim w³asnym przemyœleniem, ¿e warto ufac jedynie ksiêdze Apokalipsy.

Czy wiêc negujê WIÊKSZO¦Æ? Broñ Bo¿e. Z tre¶ci± ca³ego filmiku siê zgadzam, jedynie podwa¿am konkluzjê, ¿e nale¿y ufaæ biblijnej apokalipsie. A sama konkluzja z tre¶ci± filmiku ma niewiele wspólnego.

Tak wiĂŞc nie negujĂŞ zawartych w filmiku treÂści, a jedynie minutĂŞ ostatniej konkluzji. Nie zaciemniaj faktĂłw ;]
Stanley
Gość
« Odpowiedz #243 : Styczeń 27, 2009, 11:36:31 »

Religia:
http://www.youtube.com/watch?v=W_rx1Ex2FqY
Religie:
http://www.youtube.com/watch?v=qnZAe3KH__M
I poni¿ej wszystko na temat tej NAJWIÊKSZEJ:
http://www.youtube.com/watch?v=NRzn6jIAiXw

Pozdrawiam LDW i OS.
iguana
Gość
« Odpowiedz #244 : Maj 17, 2009, 11:20:54 »

w takim razie co z tym jaskĂłlczym zielem CoÂś czyzby samcia chcial nas potruc CoÂś?? jak odbierac jego przekazy zwiazane ze zdrowiem CoÂś
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #245 : Maj 17, 2009, 19:57:05 »

w takim razie co z tym jaskĂłlczym zielem CoÂś czyzby samcia chcial nas potruc CoÂś?? jak odbierac jego przekazy zwiazane ze zdrowiem CoÂś

Najlepiej iœÌ do profesjonalnego zielarza. Dos³ownie: "na ZDROWIE wyjdzie".
iguana
Gość
« Odpowiedz #246 : Maj 17, 2009, 22:23:32 »

no a kwestia szczepionek CoÂś? ze niby nie szczepic nawet dzieci ...krysztalowa woda , zloto koloidalne , co z tym ??
Milon
Gość
« Odpowiedz #247 : Maj 17, 2009, 22:29:32 »

PodstawÂą kaÂżdej medycyny powinna byĂŚ wiara. Wiara w to Âże jest siĂŞ zdrowym.
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #248 : Maj 17, 2009, 22:32:20 »

no a kwestia szczepionek CoÂś? ze niby nie szczepic nawet dzieci ...krysztalowa woda , zloto koloidalne , co z tym ??

Powiem Ci tak: s¹ 3 "ga³êzie" medycyny (jeœli chodzi o leki). Tradycyjna (te z apteki), zielarstwo, i ró¿ne dziwactwa typu w³asnie wody kryszta³owe, z³oto etc. O ile pierwsze i drugie s¹ jakoœ przebadane, o tyle trzecie to czysta rosyjska ruletka - nikt tego nie bada³, ¿adnych testów laboratoryjnych. Wiêc mo¿na je odrzuciÌ, bo mo¿na sobie zrobiÌ wiêksz¹ krzywdê, ni¿ pomóc. A z dwóch pierwszych wybór zale¿y od cz³owieka. Ja bym je po³¹czy³, z lekkim przechy³em na zio³a.

Milon - a to inna sprawa. Ale Âże rozmawiamy tu o lekach, wiĂŞc o lekach piszĂŞ UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2009, 22:32:53 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
earthangel
Gość
« Odpowiedz #249 : Czerwiec 04, 2009, 20:08:32 »

kazda choroba jest psychosomatyczna. cialo bez swiadomosci nie jest w stanie nic odczuwac, a tym bardziej chorowac.
istnieja rozne metody leczenia, sa nie skuteczne, poki pozostaja oddzielone.
mozna leczyc lekami chemicznymi, lecz to jak przyklejenie radioaktywnego plasterka na ciĂŞta rane. oslabiaja objawy, nie niweluja przyczyn (a gdy juz to niszcza wszystko inne przy okazji), maja przy tym skutki uboczne. to bardzo prymitywna medycyna.
mozna leczyc ziolami i mineralami, to tez oslabianie i niewelowanie objawow, lecz gdy sa prawidlowo stosowane to nie maja skutkow ubocznych.
leczy sie tez sila woli i energia. nasza swiadomosc jest nie ograniczona i moze zniwelowac przyczyny choroby, bo te przyczyny sa w niej.

a prawdziwa medycyna polega na polaczeniu tego w jedno (niwelowanie przyczyn+oslabianie objawow)
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: