Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 26, 2025, 18:00:48

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 249194 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
arteq
Gość
« Odpowiedz #250 : Czerwiec 04, 2009, 21:13:58 »

Jak rozumiem earthangel nie dosyĂŚ, Âże nigdy nie chorowaÂłeÂś to potrafisz leczyĂŚ innych, oczywiÂście bez tej chemii, tak?
earthangel
Gość
« Odpowiedz #251 : Czerwiec 04, 2009, 21:38:55 »

a czy cos takiego napisalam? wcale nie! owszem, chorowaÂłam. chociaz wybitnie sporadycznie UÂśmiech Âświadomosc natury choroby, nie niweluje calkowicie zachorowania, jedynie bardziej sie rozumie chorobe, a to juz duzo, od tego tylko krok do wyleczenia UÂśmiech

nie jestem lekarzem. ucze sie leczyc. potrafie sama siebie uleczyc. poza tym umiem tez energia niwelowac bĂłl itp sztuczki, a co do reszty to sie ucze UÂśmiech
Mora
Gość
« Odpowiedz #252 : Czerwiec 04, 2009, 21:40:31 »

leczy sie tez sila woli
Zgadzam siê z Tob¹ i w po³¹czeniu z medycyn¹ naturaln¹(natura zaserwowa³a nam bardzo du¿y wybór zió³ dziêki którym mo¿emy byÌ zdrowsi) mo¿e odnieœÌ 99% skutek leczenia. Ja sam nie choruje ju¿ od kilku miesiêcy na grypê ani anginê co mi siê wczeœniej bardzo czêsto zdarza³o. Zrobi³em to si³¹ woli dwa proste s³owa i pragnienie po³¹czone z wiar¹ daj¹ efekt. Uœmiech

Moim zdaniem jeÂżeli twierdzisz Âże potrafisz zniwelowaĂŚ bĂłl to jest to moÂżliwe i gratuluje zdolnoÂści.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2009, 21:41:17 wysłane przez Mora » Zapisane
arteq
Gość
« Odpowiedz #253 : Czerwiec 04, 2009, 21:42:10 »

Zapyta³em bo z Twojego poprzedniego postu bi³a taka pewnoœÌ tez które przedstawia³eœ. Tak jakbyœ pisa³ to z w³asnego doœwiadczenia. Ale jak siê okaza³o to tylko powtarzane tezy vel ¿yczenia...
komandos040
Gość
« Odpowiedz #254 : Czerwiec 08, 2009, 22:06:29 »

Zapyta³em bo z Twojego poprzedniego postu bi³a taka pewnoœÌ tez które przedstawia³eœ. Tak jakbyœ pisa³ to z w³asnego doœwiadczenia. Ale jak siê okaza³o to tylko powtarzane tezy vel ¿yczenia...
He he... JĂŞzyk
A moÂże  Mora kreuje siĂŞ na guru, i przedstawia juÂż praktyki, podsuwane przez innych, innÂą osobĂŞ.UÂśmiech
Czyli poprostu "plagiat".
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2009, 22:07:17 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Dry007
Gość
« Odpowiedz #255 : Czerwiec 08, 2009, 22:23:47 »

He he... JĂŞzyk
A moÂże  Mora kreuje siĂŞ na guru, i przedstawia juÂż praktyki, podsuwane przez innych, innÂą osobĂŞ.UÂśmiech
Czyli poprostu "plagiat".
Pozdrawiam.

komandos040
Powiem Tobie Âże sam jestem plagiatem wszystkich informacji jakie poznaÂłem od urodzenia zastanawiam siĂŞ czasem co z tego co przekazujĂŞ jest naprawdĂŞ "moje" ?

pzd. UÂśmiech
maciekm73
Gość
« Odpowiedz #256 : Czerwiec 09, 2009, 10:44:18 »

MISJA ORIONA FARAON LUCYNY ÂŁOBOS

Jaszczur z Oriona - Reptilianin
ÂŻycie Lucyny ÂŁobos, od czasu Âśmierci klinicznej tj. 1988 roku, zmieniÂło siĂŞ caÂłkowicie. Sama z trudem radziÂła sobie z niewytÂłumaczalnymi zjawiskami i gÂłosami, ktĂłre zagoÂściÂły w jej rzeczywistoÂści. Z wielkim trudem poszukiwaÂła fachowej pomocy – niestety, tego przypadku gÂłosĂłw nie potrafili ogarn¹Ì ani psychologowie, ani psychoterapeuci. Po raz pierwszy zbadania klinicznego przypadku Lucyny ÂŁobos, podjĂŞÂła siĂŞ ÂŁucja Szajda – psycholog kliniczny z WrocÂławia, do ktĂłrej ÂŁobos zgÂłosiÂła siĂŞ w 2001 roku. Kolejnym “psychologiem”, ktĂłry rozpocz¹³ pracĂŞ z LucynÂą ÂŁobos na drodze regresji hipnotycznej – byÂł Andrzej WĂłjcikiewicz. NastĂŞpnym krokiem byÂła juÂż wspó³praca z Fundacja The Mysteries of the World. Rola Lucyny ÂŁobos w Misji Oriona – Faraon, jest przemoÂżna – Lucyna jest g³ównym ³¹cznikiem. Lucyna ÂŁobos, ktĂłrÂą wielu ludzi zna jako channelingowe Medium ³¹cznoÂści pomiĂŞdzy Âświatem astralnym i Bytami z Oriona – a ZiemiÂą jest tak naprawdĂŞ emisariuszkÂą orioĂąskich istot gadzich, jaszczurĂłw i czarnych smokĂłw opĂŞtujÂących i zniewalajÂących ludzkoœÌ. Poprzez LucynĂŞ ÂŁobos ludzie majÂą “moÂżliwoœÌ rozmowy” z demonicznym Opiekunem Ziemi, o przybranym do Misji Faraon imieniu SAMUEL. Jak wiadomo Samuel to po hebrajsku Samael, czyli ksi¹¿e demonĂłw, ktĂłry w postaci wĂŞÂża kusiÂł EwĂŞ (hebr. Chewe), a nastĂŞpnie jÂą uwiĂłdÂł i spÂłodziÂł z niÂą Kaina. UtoÂżsamiany z demonem Asmodeuszem Samuel to dosÂłownie “trucizna Boga” albo “zatruwanie Boga”. PrzywĂłdca wszystkich szatanĂłw, demon Âśmierci i zagÂłady, wedle ksiĂŞgi Henocha jest ksiĂŞciem demonĂłw i czarnoksiĂŞÂżnikĂłw. Samuel to byt w postaci wĂŞÂża z dwunastoma parami skrzydeÂł, ktĂłry spadajÂąc z nieba pociÂągn¹³ do upadku dwa miliony anio³ów, ktĂłre staÂły siĂŞ demonami. I pewnie tyle pomyleĂącĂłw wierzy w nauki o zagÂładzie wedle ideologii Oriona 2012. I takie to sÂą te Polskie fenomeny pseudoezoteryczne, co to majÂą medialne przekazy, ale nie raczÂą do sÂłownika ezoterycznego zajrzeĂŚ, aby siĂŞ dowiedzieĂŚ od kogo pomylenie rozumu i gÂłosy pochodzÂą. A na gÂłosy w takich przypadkach demonicznych opĂŞtaĂą caÂłkiem dobrze moÂże pomĂłc psychiatra. Taka dziaÂłalnoœÌ nie ma nic wspĂłlnego ze staroÂżytnÂą ezoterykÂą na wzĂłr szkó³ pitagorejskich, gdzie podstawÂą wiedzy byÂła matematyka…
Hutier
Gość
« Odpowiedz #257 : Czerwiec 09, 2009, 12:28:52 »

Genialne ty sam na to wpadÂłeÂś?Nie ma Âżadnych dowodĂłw na to,Âże to,co napisaÂłeÂś jest prawdÂą.Mi trochĂŞ tu pachnie fanatyzmem.Tak szatan zszedÂł z nieba razem ze swojÂą armiÂą skÂąd ja to znam...
wielki budowniczy
Gość
« Odpowiedz #258 : Czerwiec 09, 2009, 16:09:59 »

maciekm73, podaÂłeÂś po prostu wersjĂŞ, w ktĂłrÂą sam wierzysz, a nie Âżaden argument. Ale z tym Samael-em po hebrajsku, to niezÂłe.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 09, 2009, 16:11:57 wysłane przez wielki budowniczy » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #259 : Czerwiec 09, 2009, 17:33:06 »

maciekm73, podaÂłeÂś po prostu wersjĂŞ, w ktĂłrÂą sam wierzysz, a nie Âżaden argument. Ale z tym Samael-em po hebrajsku, to niezÂłe.

Nie to, bym ja to ju¿ powiedzia³ jakieœ pó³ roku temu, i zosta³ wyszydzony, ale ok Jêzyk
Symeon
Gość
« Odpowiedz #260 : Lipiec 11, 2009, 21:31:07 »

Witam wszystkich,
Musze przyznaĂŚ, Âże od poczÂątku podchodziÂłem do projektu z pewnym dystansem. CzytajÂąc zapis sesji zauwaÂżyÂłem wiele nieÂścisÂłoÂści, niekonsekwencji i sprzecznoÂści. ZastanawiajÂące jest rĂłwnieÂż zachowanie istoty, z ktĂłrÂą to pani Lucyna nawiÂązuje kontakt, a mianowicie nieodpowiadanie na pewne trudne pytania, czĂŞste odsyÂłanie na sesje prywatne, zdecydowana krytyka caÂłego koÂścioÂła i wszystkich ksiĂŞÂży, arogancja, poczucie wyÂższoÂści itd.
Istota owszem duÂżo mĂłwi o miÂłoÂści, ale jest to moim zdaniem robione jakby na siÂłe i w celu zmylenia "przeciwnika", Âże intencje tej rzekomo pozytywnie nastawionej istoty sÂą dobre. Istnieje coÂś takiego jak cele deklarowane i cele utajone i jestem pewien, Âże ten byt astralny ma takie utajone cele, ktĂłrych oczywiÂście nie wyjawi, Âżeby nie odkryĂŚ swojego prawdziwego oblicza. "SÂłowicze wdziĂŞki w mĂŞÂżczyzny gÂłosie a w sercu lisie (gadzie) zamiary".
W moim przekonaniu Samuel, z ktĂłrym pani Lucyna nawiÂązuje kontakt, to upadÂły anioÂł. Bardzo duÂżo faktĂłw na to wskazuje.
Przykro mi, Âże Wy zwolennicy Samuela, daliÂście siĂŞ nabraĂŚ, ale jest to de facto istota inteligentniejsza od przeciĂŞtnych ludzi, w zwiÂązku z czym Âłatwiej jest mu Wami manipulowaĂŚ.
ÂŻyjcie dobrze, miÂłujcie innych ludzi, nie bĂłjcie siĂŞ tego wyimaginowanego "koĂąca Âświata w roku 12", wierzcie w Boga i miejcie nadziejĂŞ na lepszy ÂŚwiat, a napewno na Ziemi bĂŞdzie ÂżyÂło siĂŞ lepiej.
Pozdrawiam serdecznie,
Symeon
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #261 : Lipiec 12, 2009, 19:34:22 »

Witaj wÂśrĂłd nas Symeon'ie,
byĂŚ moÂże przeoczyÂłeÂś pewien maÂły fakt. Zwolennicy projektu sÂą zwolennikami projektu, nie wyznawcami En-ki'ego.
My rĂłwnieÂż dostrzegamy pewne nieÂścisÂłoÂści, ale gdzie ich nie ma. MrugniĂŞcie

Powodzenia.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #262 : Lipiec 12, 2009, 20:33:50 »

CaÂła historia z Samuelem dawno zalatuje mi prĂłbÂą otwarcia drogi dla czegoÂś raczej maÂło dobrego . Kojarzy mi siĂŞ to z zapisami apokaliptycznymi i zdjĂŞciem pieczĂŞci i uwolnieniem "Bestii" strÂąconej na 2000 lat do odchÂłani i zapieczĂŞtowanej . MoÂże to gÂłupie ale caÂłe to zamieszaniez otwieraniem zabezpieczenia dla ziemi to wyglÂąda na otwieranie czegoÂś co wÂłaÂśnie jest zabezpieczone i nie powinno byĂŚ otwierane.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #263 : Lipiec 12, 2009, 21:09:43 »

MoÂże to dziwne, ale dla mnie to nie wyglÂąda tak, jak opisujesz.
Nie umiĂŞ tego wyjaÂśniĂŚ, tak podpowiada mi intuicja.
 DuÂży uÂśmiech

zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #264 : Lipiec 12, 2009, 21:43:11 »

Darku oczywiÂście nie chodzi o dosÂłowne traktowanie tego co napisaÂłem ale o analogiĂŞ sytuacji
Symeon
Gość
« Odpowiedz #265 : Lipiec 12, 2009, 23:39:30 »

MoÂże to gÂłupie ale caÂłe to zamieszaniez otwieraniem zabezpieczenia dla ziemi to wyglÂąda na otwieranie czegoÂś co wÂłaÂśnie jest zabezpieczone i nie powinno byĂŚ otwierane.

Tego te¿ siê obawiam. Mo¿e to byÌ w³aœnie g³ównym celem utajonym, a póŸniej jeœli ju¿ plan zostanie zrealizowany, ta istota z rozbrajaj¹c¹ szczeroœci¹ przyzna, ¿e klama³a. Oby tak nie by³o.
Jestem przekonany, ¿e Samuel coœ przed wszystkimi specjalnie ukrywa, ale bardzo trudno rozgryŸÌ t¹ sprawe i odkryÌ ten prawdziwy cel, a zw³aszcza, ¿e mimo okresu letniego, nie cierpiê ostatnio na nadmiar wolnego czasu.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #266 : Lipiec 14, 2009, 19:51:49 »

kiedyś czytałem w Nowym Testamencie słowa , że Bóg jest Panem Niebios a szatan panem Ziemi , dla dociekliwych pozostawiam szukanie wersetu . Słowa te kiedyś przypomniały mi się przy słowach niby Samuela że jest on "opiekunem Ziemi" w połączeniu z tym co napisałem wcześniej jakoś moje uczucia co do całego projektu są delikatnie mówiąc mieszane . Zależy jak podchodzić do zapisów biblijnych co do których jest tyle wątpliwości ale ponoć " w każdej bajce jest odrobina prawdy"
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 19:52:37 wysłane przez zodiakus71 » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #267 : Lipiec 14, 2009, 21:23:45 »

Cytat: zodiakus71
ZaleÂży jak podchodziĂŚ do zapisĂłw biblijnych co do ktĂłrych jest tyle wÂątpliwoÂści ale ponoĂŚ " w kaÂżdej bajce jest odrobina prawdy"

Zwa¿ jednak, i¿ jest to "odrobina", czy masz pewnoœÌ do którj uk³adanki tê drobinê dopasowaÌ. Mo¿e te "odwieczne" prawdy s¹ bardzie k³amliwe ni¿ ustawa przewiduje.

Symeon
Gość
« Odpowiedz #268 : Lipiec 14, 2009, 22:02:57 »

kiedyÂś czytaÂłem w Nowym Testamencie sÂłowa , Âże BĂłg jest Panem Niebios a szatan panem Ziemi

NaleÂży przypomnieĂŚ sobie biblijnÂą scenĂŞ kuszenia Jezusa:

"WĂłwczas wyprowadziÂł Go w gĂłrĂŞ, pokazaÂł Mu w jednej chwili wszystkie krĂłlestwa Âświata i rzekÂł diabeÂł do Niego: „Tobie dam potĂŞgĂŞ i wspaniaÂłoœÌ tego wszystkiego, bo mnie sÂą poddane i mogĂŞ je odstÂąpiĂŚ, komu chcĂŞ. JeÂśli wiĂŞc upadniesz i oddasz mi pokÂłon, wszystko bĂŞdzie Twoje”.

Lecz Jezus mu odrzekÂł: „Napisane jest: »Panu, Bogu swemu, bĂŞdziesz oddawaÂł pokÂłon i Jemu samemu sÂłuÂżyĂŚ bĂŞdziesz«”."

WiĂŞc z tego fragmentu wynika, Âże szatan uwaÂża siebie za wÂładcĂŞ tej ziemi.
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #269 : Lipiec 14, 2009, 22:03:39 »

Darku ja swoje pogl¹dy na Stary i Nowy Testament zrewidowa³em dawno temu , prawie 20 lat wstecz po przeczytaniu ksi¹¿ki Leona Kosidowskiego "Opowieœci biblijne Stary i Nowy Testament" , polecam . Na wiele rzeczy patrzê z przymru¿eniem oka a wiele tych niedorzecznych dla innych traktujê bardzo serio . Dla mnie jeœli nawet biblia jest zlepkiem przypadkowych autorów i ich wizji to jako ca³oœÌ powstanie jej by³o gdzieœ z góry za³o¿one przez jak¹œ si³ê wy¿sz¹ .

==========================================================

« Odpowiedz #270 : Lipiec 14, 2009, 23:07:50   

--------------------------------------------------------------------------------
Jak bym Samuela s³ysza³ "odkopiecie z³ote komnaty i uratujecie ludzkoœÌ a wy w nagrodê bêdziecie ocaleni tylko uruchomcie zabezpieczenie " i oczywiœcie obietnica dla przywódców grupy nauczania szerokich rzesz ludzi i przewodzenia im jako nagroda

ScaliÂłem posty
Darek
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 11:00:26 wysłane przez Dariusz » Zapisane
komandos040
Gość
« Odpowiedz #270 : Lipiec 15, 2009, 17:47:09 »

Darku ja swoje pogl¹dy na Stary i Nowy Testament zrewidowa³em dawno temu , prawie 20 lat wstecz po przeczytaniu ksi¹¿ki Leona Kosidowskiego "Opowieœci biblijne Stary i Nowy Testament" , polecam . Na wiele rzeczy patrzê z przymru¿eniem oka a wiele tych niedorzecznych dla innych traktujê bardzo serio . Dla mnie jeœli nawet biblia jest zlepkiem przypadkowych autorów i ich wizji to jako ca³oœÌ powstanie jej by³o gdzieœ z góry za³o¿one przez jak¹œ si³ê wy¿sz¹ .

==========================================================

« Odpowiedz #270 : Lipiec 14, 2009, 23:07:50  

--------------------------------------------------------------------------------
Jak bym Samuela s³ysza³ "odkopiecie z³ote komnaty i uratujecie ludzkoœÌ a wy w nagrodê bêdziecie ocaleni tylko uruchomcie zabezpieczenie " i oczywiœcie obietnica dla przywódców grupy nauczania szerokich rzesz ludzi i przewodzenia im jako nagroda

ScaliÂłem posty
Darek

To wszystko mi Âśmierdzi na kilometr Goauldami/Reptilianami/Orionami.
Jest teÂż mowa o "pieczĂŞtowaniu ludzi".
Kto moÂże, niech ten werset poszuka co mĂłwiÂł Jezus.
A odnosi³o siê to do nas jako "przestroga", abyœmy byli czujni, i nie dali siê zwieœÌ Z³u- czyli obcej sile demonów, którzy siê nad nami prubuj¹ pastwiÌ.

Teraz wiem doskonale, co spotkaÂło mamĂŞ.
To jeszcze bardziej mnie utwierdziÂło.
WiĂŞc do nikogo nie udam siĂŞ, na ÂżadnÂą sesjĂŞ.

PrĂłby "przyciÂągniĂŞcia " Nas do tego PCH, prawie im siĂŞ udaÂło.
Ale tylko w poczÂątkowej fazie.
SÂłowa Jezusa siĂŞ teraz sprawdziÂły.
Analizujemy to zÂło, ktĂłre w podstĂŞpie, prubuje jeszcze nami zawÂładnĂŚ, pod "pÂłaszczykiem" X- Nibiru.
BĂłg ma wszechpotĂŞÂżnÂą wÂładzĂŞ, i moc, ktĂłra, w ostatecznoÂści siĂŞ rozprawi ze zÂłem.
WaÂżne jest , by do tego czasu nie straciĂŚ wiary w zwyciĂŞstwo Dobra..

Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 17:47:46 wysłane przez komandos040 » Zapisane
zodiakus71
Gość
« Odpowiedz #271 : Lipiec 15, 2009, 18:35:14 »

Czy tam jest coœ z³ego czy dobrego ( w jednej z sesji Samuel wspomina ¿e jest tam zakopana " straszna tajemnica" czy to Faraon j¹ ukrywa i ona wyjdzie na jaw ) jaednak zostaje pokusa grzebania za tym i chêÌ poznania z³ego i dobrego ( tu analogia do biblijnej Ewy i sens grzechu pierworodnego ) . Mimo wszystko nawet ja jestem ciekaw co tam jest choÌ siê tego obawiam a ludzkoœÌ znajduj¹c to nie bêdzie w stanie oprzeÌ siê otwarciu wrót
komandos040
Gość
« Odpowiedz #272 : Lipiec 15, 2009, 18:55:50 »

Czy tam jest coœ z³ego czy dobrego ( w jednej z sesji Samuel wspomina ¿e jest tam zakopana " straszna tajemnica" czy to Faraon j¹ ukrywa i ona wyjdzie na jaw ) jaednak zostaje pokusa grzebania za tym i chêÌ poznania z³ego i dobrego ( tu analogia do biblijnej Ewy i sens grzechu pierworodnego ) . Mimo wszystko nawet ja jestem ciekaw co tam jest choÌ siê tego obawiam a ludzkoœÌ znajduj¹c to nie bêdzie w stanie oprzeÌ siê otwarciu wrót
Wiesz, UÂśmiech nic nie bĂŞdzie...tylko inwazja niezapowiedziana OrionĂłw....
A wtedy to bĂŞdziemy mieli pozamiatane.
Bo sÂą technologicznie bardziej uzbrojeni niÂż my.
WiĂŞc , waÂżne jest by do tego nie dopuÂściĂŚ.
Chyba,Âże chcesz niekontrolowanego najazdu, poczÂąwszy w Egipcie, a skoĂączywszy na akcjach podniebno-galaktycznych.
Nie znamy ich, wiĂŞc nie wiemy, czym dysponujÂą.
Ale to wrogie siÂły, ktĂłre sÂą sprzymierzeĂącami upadÂłych.
Czyli sÂą na usÂługach "ciemnej rodzinki".
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 18:56:42 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #273 : Lipiec 15, 2009, 21:11:15 »

ZnalazÂłem ciekawe fragmenty w Nowym Testamencie: 

NOWY TESTAMENT
1 List do Tymoteusza

Przestroga przed b³êdnymi naukami

4
1 Duch zaœ otwarcie mówi1, ¿e w czasach ostatnich niektórzy odpadn¹ od wiary, sk³aniaj¹c siê ku duchom zwodniczym i ku naukom demonów. 2 [Stanie siê to] przez takich, którzy ob³udnie k³ami¹, maj¹ w³asne sumienie napiêtnowane2. (...) Odrzucaj natomiast œwiatowe i babskie baœnie! Sam zaœ Ìwicz siê w pobo¿noœci! 8 Bo Ìwiczenie cielesne nie na wiele siê przyda; pobo¿noœÌ zaœ przydatna jest do wszystkiego, maj¹c zapewnienie ¿ycia obecnego i tego, które ma nadejœÌ. (...)

NOWY TESTAMENT
2 List do Tesaloniczan

OkolicznoÂści powtĂłrnego przyjÂścia Chrystusa

2
1 W sprawie przyjœcia Pana naszego Jezusa Chrystusa i naszego zgromadzenia siê wokó³ Niego, prosimy was, bracia, 2 abyœcie siê nie dali zbyt ³atwo zachwiaÌ w waszym rozumieniu ani zastraszyÌ b¹dŸ przez ducha1, b¹dŸ przez mowê1, b¹dŸ przez list, rzekomo od nas pochodz¹cy, jakoby ju¿ nastawa³ dzieù Paùski. 3 Niech was w ¿aden sposób nikt nie zwodzi, bo [dzieù ten nie nadejdzie], dopóki nie przyjdzie najpierw odstêpstwo2 i nie objawi siê cz³owiek grzechu, syn zatracenia2, 4 który siê sprzeciwia i wynosi ponad wszystko, co nazywa siê Bogiem lub tym, co odbiera czeœÌ3, tak ¿e zasi¹dzie w œwi¹tyni Boga3 dowodz¹c, ¿e sam jest Bogiem. 5 Czy nie pamiêtacie, jak mówi³em wam o tym, gdy wœród was przebywa³em? 6 4 Wiecie, co go teraz powstrzymuje, aby objawi³ siê w swoim czasie. 7 Albowiem ju¿ dzia³a tajemnica bezbo¿noœci. Niech tylko ten, co teraz powstrzymuje, ust¹pi miejsca, 8 wówczas uka¿e siê Niegodziwiec, którego Pan Jezus zg³adzi tchnieniem swoich ust5 i wniwecz obróci [samym] objawieniem swego przyjœcia. 9 Pojawieniu siê jego towarzyszyÌ bêdzie dzia³anie szatana, z ca³¹ moc¹, wœród znaków i fa³szywych cudów6, 10 [dzia³anie] z wszelkim zwodzeniem ku nieprawoœci tych, którzy gin¹, poniewa¿ nie przyjêli mi³oœci prawdy, aby dost¹piÌ zbawienia.(...)
komandos040
Gość
« Odpowiedz #274 : Lipiec 15, 2009, 21:39:18 »

@Symeon, to bardzo duÂżo tÂłumaczy , owÂą sytuacjĂŞ z Samciem.

ZnajdÂź proszĂŞ , jeszcze to o czym Jezus wspominaÂł, i przestrzegaÂł nas przed znakowaniem.
to ku przestrodze dla innych, ktĂłrzy uwierzÂą w te ocalenie -pociÂąg- ich wybawienia.

Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2009, 21:39:45 wysłane przez komandos040 » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: