Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:01:29

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 236951 razy)
0 u¿ytkowników i 2 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #275 : Lipiec 16, 2009, 21:42:41 »

A je¿eli Biblia jest dzie³em tych z³ych, "Annunaki"?  Mrugniêcie
http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=227
"Je¶li powstanie u ciebie prorok (...) i spe³ni siê znak albo cud, jak ci zapowiedzia³, a potem ci powie: «Chod¼my do bogów obcych - których nie zna³e¶ - i s³u¿my im», nie us³uchasz s³ów tego proroka, albo wyja¶niacza snów. (...)
Je¶li ciê bêdzie pobudza³ skrycie twój brat (...) mówi±c: «Chod¼my, s³u¿my bogom obcym», bogom, których nie zna³e¶ ani ty, ani przodkowie twoi - jakiemu¶ spo¶ród bóstw okolicznych narodów, czy te¿ dalekich od jednego krañca ziemi do drugiego - nie us³uchasz go(...) Winiene¶ go zabiæ, pierwszy podniesiesz rêkê, aby go zg³adziæ, a potem ca³y lud. Ukamienujesz go na ¶mieræ, poniewa¿ usi³owa³ ciê odwie¶æ od Pana, Boga twojego, który ciê wywiód³ z ziemi egipskiej, z domu niewoli.
Who is who? Co¶

Trzeba podkre¶³iæ, ¿e to fragment ze Starego Testamentu, wiêc ten radykalizm nie powinien dziwiæ. Ogólnie chodzi o to, ¿eby potêpiaæ takie próby balwochwalstwa, w Nowym Testamencie pewnie brzmia³oby to mniej wiêcej tak  "napominaj bli¼niego twego, ¿e czczenie innych bogów jest z³e".
W podanym fragmencie (ale nie tu na forum tylko na stronie, do której jest link) jest jeszcze jedno istotne zdanie, które przedmówca chyba celowo pomin±³

2 Je¶li powstanie u ciebie prorok, lub wyja¶niacz snów, i zapowie znak lub cud2, 3 i spe³ni siê znak albo cud, jak ci zapowiedzia³, a potem ci powie: «Chod¼my do bogów obcych - których nie zna³e¶ - i s³u¿my im», 4 nie us³uchasz s³ów tego proroka, albo wyja¶niacza snów. Gdy¿ Pan, Bóg twój, do¶wiadcza ciê, chc±c poznaæ, czy mi³ujesz Pana, Boga swego, z ca³ego swego serca i z ca³ej duszy. 5 Za Panem, Bogiem swoim, pójdziesz. Jego siê bêdziesz ba³, przestrzegaj±c Jego poleceñ. Jego g³osu bêdziesz s³ucha³, Jemu bêdziesz s³u¿y³ i przylgniesz do Niego.

zodiakus71
Go¶æ
« Odpowiedz #276 : Lipiec 16, 2009, 21:55:32 »

A co kochani powiecie na tak± ewentualno¶æ ¿e s³owa " Jam jest Pan Bóg twój którym ciê wywiód³ z ziemi egipskiej z domu niewoli " mówi± o egipcie i piramidach gdzie by³a niewola i z³o zwi±zane z istotami które Samcio chce uwolniæ czy te¿ cywilizacja wysoko rozwiniêta mo¿e nawet pozaziemska która ¿erowa³a na podgatunku ludzkim z której jeden osobnik siê wyszkoli³ i zna³ t± technologiê i wyrwa³ czê¶æ ludzi promuj±c kult jednego Boga mo¿e i s³uszny (przynajmniej dla mnie)
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Lipiec 19, 2009, 23:53:11 »

Ja uwa¿am, ¿e jest to mo¿liwe, ale raczej jestem zdania, ¿e ca³a ta akcja szukania grobu faraona to tylko sprawa poboczna, a g³ównym celem jest zdecydowane os³abienie relacji ludzi z Bogiem poprzez zaufanie tych ludzi "ojcowi k³amstwa". To jest jedna z jego wielu metod na oderwanie cz³owieka od prawdziwego Boga.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Lipiec 20, 2009, 00:44:03 »

"prawdziwego Boga" nigdy nie by³o, "nieprawdziwego" te¿ nie...
Cz³owieka zawsze og³upia³a tylko niewiara...

Stañ, usi±d¼ i b±d¼...

Pozdrawiam - Thotal U¶miech
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #279 : Lipiec 20, 2009, 01:10:46 »

prawdziwego Boga" nigdy nie by³o, "nieprawdziwego" te¿ nie...
Cz³owieka zawsze og³upia³a tylko niewiara...

Stañ, usi±d¼ i b±d¼...

Racja!Bog jest i byl zawsze.Prawdziwego i nieprawdziwego nie ma.
Stan,usiadz i badz…i pomysl..niczym napiszesz cos n/t Boga.A czlo-
wiek zawsze oglupial siebie samego. Du¿y u¶miech
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 01:11:46 wys³ane przez Kahuna » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #280 : Lipiec 20, 2009, 12:16:57 »

Jako ¿e jestem na tym forum pierwszy raz witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. Nowy jednak nie znaczy ¿e nie przygl±da³em siê uwa¿nie zarówno Projektowi Cheops jak równie¿ aktywno¶ci na tym forum. Pomin±wszy ca³y ten nieprzychylny szum który wytwarzaj± zagorzali przeciwnicy PCh jak równie¿ Ci, którzy siê jeszcze nie przebudzili, uzmys³owi³o mi ¿e moje dotychczasowe ¿ycie w pogoni za karier± i pieniêdzmi staje siê ja³owe i puste. Kolejny awans, kolejna znacz±ca podwy¿ka i coraz wiêksza pustka. I tak a¿ do stanowiska Dyrektora Zarz±dzaj±cego znacz±cej firmy famaceutycznej w kraju. I nagle b³ysk - znalaz³em Was. A w¶ród Was szczególnie jedna osoba jarz±ca siê jak kaganek w otaczaj±cej cz³owieka ciemno¶ci. Kap³an '718. WIedza, m±dro¶æ i do¶wiadczenie które emanuj± z niego wrêcz z nieziemsk± moc± pozwoli³o mi otworzyæ na nowo oczy. Sta³ siê nadziej± nowej jutrzni która niczym zamkniêta ksiêga jawi swe tajemnice przed nie¶wiadomym jeszcze bytem. I w miarê jego mo¿liwo¶ci staje mu siê nauczycielem, przewodnikiem, drogowskazem. Bo czym¿e s± pieni±dze kiedy ¦wiat staje w obliczu zag³ady.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Lipiec 20, 2009, 12:26:33 »

Jaja sobie DYREKTORZE tworzycie? Du¿y u¶miech
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Lipiec 20, 2009, 12:29:35 »

Prowokacja i tyle.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #283 : Lipiec 20, 2009, 12:38:38 »

Smutny jest Wasz brak wiary w potrzebê duchowego oczyszczenia. Wszystkich witacie tak spontanicznie i tak rado¶nie?
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Lipiec 20, 2009, 12:49:42 »

Spontanicznie i rado¶nie wszystkich witamy.

Mo¿e bez fanfar,bo forum jest nieme ale witamy. U¶miech Mrugniêcie
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #285 : Lipiec 20, 2009, 12:57:02 »

Witam serdecznie jeszcze raz
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #286 : Lipiec 20, 2009, 13:25:59 »

Dyrektorze-a mo¿e szukacie chêtnych na przetestowanie szczepionki na now± grypê?Co¶
A je¶li wierzysz w 2012 i masz du¿o kasy to napisz do Geryla, zakup dzia³kê w Afryce i czekaj na zag³adê.
Bo na tym forum wiêkszo¶æ ju¿ w³a¶nie otworzy³a oczy i ¶miejê siê z tego co mówi Lucyna
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #287 : Lipiec 20, 2009, 13:47:11 »

Smutny jest Wasz brak wiary w potrzebê duchowego oczyszczenia.
Ale¿ wierzymy w potrzebê duchowego oczyszczenia, ale nie kupujemy ¶ciemy Lucyny/pch... Swoj± drog± jako¶ piastowanie stanowiska dyrektora firmy farmaceutycznej k³óci siê z naiwno¶ci± i pewn± "ociê¿a³o¶ci±" umys³ow± aby dawaæ wiarê w to czym karmi pch czy tez upatrywania w 718 wzorca do uduchowienia i oczyszczania. Dlatego nadal podtrzymujê, ¿e to ¶ciema.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #288 : Lipiec 20, 2009, 14:44:37 »

My¶le, ¿e prawie wszyscy na tym forum odczuwaj± tak± potrzebê duchowego oczyszczenia, ale wiêkszo¶æ jest sceptycznie nastawiona do projektu, bo jego idea pozostaje w sprzeczno¶ci w³a¶nie z duchowym oczyszczeniem. Ba³wochwalstwo, czczenie Samuela, jest postêpowaniem wbrew nauce Chrystusa.
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #289 : Lipiec 20, 2009, 15:06:54 »

Tak, bo chrystusy w niektórych religiach zawsze mówi³y, ¿eby w Samcia wcale nie wierzyæ, tylko w grzech pierworodny, diab³a i piek³o.

chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #290 : Lipiec 20, 2009, 19:52:53 »

My¶le, ¿e prawie wszyscy na tym forum odczuwaj± tak± potrzebê duchowego oczyszczenia, ale wiêkszo¶æ jest sceptycznie nastawiona do projektu, bo jego idea pozostaje w sprzeczno¶ci w³a¶nie z duchowym oczyszczeniem. Ba³wochwalstwo, czczenie Samuela, jest postêpowaniem wbrew nauce Chrystusa.

Kto ci powiedzia³ ¿e ludzie wierz±cy w Pch czcz± Samuela Co¶ Poprost szanuja ,co nie przeszkadza np.mi wierzyæ w Chrystusa.
Proponujê zrobiæ ankietê i przekonasz siê ile ludzi wierzy w Pch.To bedzie uczciwe rozwi±zanie.
Pozdrawiam U¶miech

Witam ciê serdecznie marek324 .................... Buziak Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 19:54:59 wys³ane przez chanell » Zapisane

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #291 : Lipiec 20, 2009, 20:34:56 »

Tak, bo chrystusy w niektórych religiach zawsze mówi³y, ¿eby w Samcia wcale nie wierzyæ, tylko w grzech pierworodny, diab³a i piek³o.

Chyba dosz³o do nieporozumienia. Ja te¿ wierze w Samcia, ale stawiam pod du¿ym znakiem zapytania jego wiarygodno¶æ.

Kto ci powiedzia³ ¿e ludzie wierz±cy w Pch czcz± Samuela Co¶ Poprost szanuja ,co nie przeszkadza np.mi wierzyæ w Chrystusa.
Proponujê zrobiæ ankietê i przekonasz siê ile ludzi wierzy w Pch.To bedzie uczciwe rozwi±zanie.
Pozdrawiam U¶miech

Witam ciê serdecznie marek324 .................... Buziak Du¿y u¶miech

Oczywi¶cie, ¿e nie wszyscy popieraj±cy PCH czcz± Samcia, ale s± tacy, którzy niemal ¿ycie by za niego oddali. Natomiast co do ilo¶ci osob popieraj±cych PCH, to musze powiedzieæ, ¿e obserwuje forum i widzia³em, ¿e jednak wiêkszo¶æ postów jest krytyczna i wyra¿aj±ca du¿y sceptycyzm wobec projektu.
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #292 : Lipiec 20, 2009, 20:54:22 »

Chanell przecie¿ bardzo dobrze widaæ po postach ile ludzi wierzy a ile jest sceptycznie nastawionych,czarno na bia³ym,wystarczy przegl±dn±æ forum
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #293 : Lipiec 20, 2009, 20:56:51 »

Wiêkszo¶æ postów jest krytyczna ale te posty pisze mniejszo¶æ forumowiczów.

Tak wskazuje Ankieta o Samuelu,której wyniki by³y mi³± niespodziank± dla zwolenników.

Nie rozumiem Ciebie Symeonie-piszesz,¿e wierzysz w Samuela ale pod du¿ym znakiem zapytania stawiasz jego wiarygodno¶æ.

Czy Ty siê nie pogubi³e¶ przypadkiem? U¶miech Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech
Mobius
Go¶æ
« Odpowiedz #294 : Lipiec 20, 2009, 21:11:51 »

Ap ropo starej ankiety kot,ankieta pokazywa³a przez d³ugi czas ¿e zwolenników jest  jakie¶ 20% przeciw 80% sceptyków,wtedy w ci±gu kilku dni zarejestrowa³o siê pe³no osób które g³osowa³y za projektem,osoby które maj± multikonta zreszt± widaæ go³ym okiem(zaznaczam ¿e nie mówiê o osobach które same przyznaj± siê do zmiany nicku) zdarza siê ¿e rejestruj± siê jako kto¶ inny by pochwaliæ samych siebie  Chichot po prostu parodia,tak¿e ta ankieta to ¶miech na sali.Patrzmy na fakty na to co jest napisane czarne na bia³ym przez u¿ytkowników forum. Zreszt± tak± sam± dysproporcjê 80% do 20P% widaæ w postach,widaæ te¿ ¿e admini,moderatorzy jeszcze ze starego forum pow±tpiewaj± w projekt.

Patrzmy na to co widaæ, a nie na to jak chcieliby¶my by by³o.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #295 : Lipiec 20, 2009, 21:14:18 »

Nie rozumiem Ciebie Symeonie-piszesz,¿e wierzysz w Samuela ale pod du¿ym znakiem zapytania stawiasz jego wiarygodno¶æ.

Czy Ty siê nie pogubi³e¶ przypadkiem? U¶miech Mrugniêcie Chichot Du¿y u¶miech

Nie pogubi³em siê, wierze, ¿e kto¶ taki istnieje, ¿e jest to byt astralny, ale chodzi o to, ¿e nie wierze jemu, nie mam do niego zaufania, miêdzy wierzeniem w co¶ i wierzeniem komu¶ jest przecie¿ ró¿nica U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #296 : Lipiec 20, 2009, 21:21:11 »

Mobiusie!

Pamiêæ masz dobr± ale krótk±.

To raczej w¶ród szanownych kolegów sceptyków wystêpowa³y przypadki kilku barwnych wcieleñ z jednego adresu.

Poczytaj sobie wyniki ankiety.

Ankieta nie k³amie. U¶miech U¶miech
Thotal
Go¶æ
« Odpowiedz #297 : Lipiec 21, 2009, 08:28:48 »

S± ludzie nastawieni do ¿ycia na TAK,
ale s± te¿ ci, którzy ci±gle taplaj± siê w NIE Mrugniêcie
Szukaj± dziur, niedoskona³o¶ci i obna¿aj± je, nie zdaj±c sobie sprawy, ¿e wyci±gaj± na wierzch w³asne kompleksy.

marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #298 : Lipiec 21, 2009, 08:58:45 »

A tak zupe³nie powa¿nie, i przede wszystkim pomijaj±c jaki¶ tam poziom abstrakcji na której to p³aszczy¼nie toczy siê wiêkszo¶æ prowadzonych tu dyskusji, to chcia³bym zwróciæ uwagê na jedn± kwestiê. Egipt za panowania faraonów, w tym równie¿ Cheopsa by³ krajem w³adzy absolutnej w okowach której istnia³o i by³o powszechnie akceptowane niewolnictwo. Zniewoleniu podlega³y zarówno jednostki jak równie¿ ca³e narody.
Czy ktokolwiek z Was, my¶l±c choæ trochê racjonalnie mo¿e powiedzieæ ¿e próba przywrócenia Faraona na tron, jakkolwiek mia³oby siê to staæ to dobry pomys³? Bo ja szczerze w to w±tpiê.

Poza tym tak zupe³nie na marginesie: mój duchowy przewodnik - Kap³an '718 - schiza, bez dwóch zdañ. "Nie wiem co bierzesz, ale bierz po³owê albo zmieñ dilera" Chocia¿ szczerze w±tpiê czy cokolwiek jest Ci w stanie pomóc. Bez urazy. Jazda bez trzymanki U¶miech
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #299 : Lipiec 21, 2009, 09:10:45 »

A pan dyrektor rozumiem ma do zaproponowania jakie¶ zamienniki? Mrugniêcie
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: