Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #275 : Lipiec 16, 2009, 21:42:41 » |
|
A jeÂżeli Biblia jest dzieÂłem tych zÂłych, "Annunaki"?  http://online.biblia.pl/rozdzial.php?id=227 "JeÂśli powstanie u ciebie prorok (...) i speÂłni siĂŞ znak albo cud, jak ci zapowiedziaÂł, a potem ci powie: «ChodÂźmy do bogĂłw obcych - ktĂłrych nie znaÂłeÂś - i sÂłuÂżmy im», nie usÂłuchasz s³ów tego proroka, albo wyjaÂśniacza snĂłw. (...) JeÂśli ciĂŞ bĂŞdzie pobudzaÂł skrycie twĂłj brat (...) mĂłwiÂąc: «ChodÂźmy, sÂłuÂżmy bogom obcym», bogom, ktĂłrych nie znaÂłeÂś ani ty, ani przodkowie twoi - jakiemuÂś spoÂśrĂłd bĂłstw okolicznych narodĂłw, czy teÂż dalekich od jednego kraĂąca ziemi do drugiego - nie usÂłuchasz go(...) WinieneÂś go zabiĂŚ, pierwszy podniesiesz rĂŞkĂŞ, aby go zgÂładziĂŚ, a potem caÂły lud. Ukamienujesz go na ÂśmierĂŚ, poniewaÂż usiÂłowaÂł ciĂŞ odwieœÌ od Pana, Boga twojego, ktĂłry ciĂŞ wywiĂłdÂł z ziemi egipskiej, z domu niewoli. Who is who?  Trzeba podkreœ³iĂŚ, Âże to fragment ze Starego Testamentu, wiĂŞc ten radykalizm nie powinien dziwiĂŚ. OgĂłlnie chodzi o to, Âżeby potĂŞpiaĂŚ takie prĂłby balwochwalstwa, w Nowym Testamencie pewnie brzmiaÂłoby to mniej wiĂŞcej tak "napominaj bliÂźniego twego, Âże czczenie innych bogĂłw jest zÂłe". W podanym fragmencie (ale nie tu na forum tylko na stronie, do ktĂłrej jest link) jest jeszcze jedno istotne zdanie, ktĂłre przedmĂłwca chyba celowo pomin¹³ 2 JeÂśli powstanie u ciebie prorok, lub wyjaÂśniacz snĂłw, i zapowie znak lub cud2, 3 i speÂłni siĂŞ znak albo cud, jak ci zapowiedziaÂł, a potem ci powie: «ChodÂźmy do bogĂłw obcych - ktĂłrych nie znaÂłeÂś - i sÂłuÂżmy im», 4 nie usÂłuchasz s³ów tego proroka, albo wyjaÂśniacza snĂłw. GdyÂż Pan, BĂłg twĂłj, doÂświadcza ciĂŞ, chcÂąc poznaĂŚ, czy miÂłujesz Pana, Boga swego, z caÂłego swego serca i z caÂłej duszy. 5 Za Panem, Bogiem swoim, pĂłjdziesz. Jego siĂŞ bĂŞdziesz baÂł, przestrzegajÂąc Jego poleceĂą. Jego gÂłosu bĂŞdziesz sÂłuchaÂł, Jemu bĂŞdziesz sÂłuÂżyÂł i przylgniesz do Niego.
|
|
|
|
|
|
|
zodiakus71
Gość
|
 |
« Odpowiedz #276 : Lipiec 16, 2009, 21:55:32 » |
|
A co kochani powiecie na tak¹ ewentualnoœÌ ¿e s³owa " Jam jest Pan Bóg twój którym ciê wywiód³ z ziemi egipskiej z domu niewoli " mówi¹ o egipcie i piramidach gdzie by³a niewola i z³o zwi¹zane z istotami które Samcio chce uwolniÌ czy te¿ cywilizacja wysoko rozwiniêta mo¿e nawet pozaziemska która ¿erowa³a na podgatunku ludzkim z której jeden osobnik siê wyszkoli³ i zna³ t¹ technologiê i wyrwa³ czêœÌ ludzi promuj¹c kult jednego Boga mo¿e i s³uszny (przynajmniej dla mnie)
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #277 : Lipiec 19, 2009, 23:53:11 » |
|
Ja uwa¿am, ¿e jest to mo¿liwe, ale raczej jestem zdania, ¿e ca³a ta akcja szukania grobu faraona to tylko sprawa poboczna, a g³ównym celem jest zdecydowane os³abienie relacji ludzi z Bogiem poprzez zaufanie tych ludzi "ojcowi k³amstwa". To jest jedna z jego wielu metod na oderwanie cz³owieka od prawdziwego Boga.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #278 : Lipiec 20, 2009, 00:44:03 » |
|
"prawdziwego Boga" nigdy nie byÂło, "nieprawdziwego" teÂż nie... CzÂłowieka zawsze ogÂłupiaÂła tylko niewiara... StaĂą, usiÂądÂź i bÂądÂź... Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Gość
|
 |
« Odpowiedz #279 : Lipiec 20, 2009, 01:10:46 » |
|
prawdziwego Boga" nigdy nie byÂło, "nieprawdziwego" teÂż nie... CzÂłowieka zawsze ogÂłupiaÂła tylko niewiara...StaĂą, usiÂądÂź i bÂądÂź...Racja!Bog jest i byl zawsze.Prawdziwego i nieprawdziwego nie ma. Stan,usiadz i badz…i pomysl..niczym napiszesz cos n/t Boga.A czlo- wiek zawsze oglupial siebie samego.  Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 01:11:46 wysłane przez Kahuna »
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #280 : Lipiec 20, 2009, 12:16:57 » |
|
Jako ¿e jestem na tym forum pierwszy raz witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie. Nowy jednak nie znaczy ¿e nie przygl¹da³em siê uwa¿nie zarówno Projektowi Cheops jak równie¿ aktywnoœci na tym forum. Pomin¹wszy ca³y ten nieprzychylny szum który wytwarzaj¹ zagorzali przeciwnicy PCh jak równie¿ Ci, którzy siê jeszcze nie przebudzili, uzmys³owi³o mi ¿e moje dotychczasowe ¿ycie w pogoni za karier¹ i pieniêdzmi staje siê ja³owe i puste. Kolejny awans, kolejna znacz¹ca podwy¿ka i coraz wiêksza pustka. I tak a¿ do stanowiska Dyrektora Zarz¹dzaj¹cego znacz¹cej firmy famaceutycznej w kraju. I nagle b³ysk - znalaz³em Was. A wœród Was szczególnie jedna osoba jarz¹ca siê jak kaganek w otaczaj¹cej cz³owieka ciemnoœci. Kap³an '718. WIedza, m¹droœÌ i doœwiadczenie które emanuj¹ z niego wrêcz z nieziemsk¹ moc¹ pozwoli³o mi otworzyÌ na nowo oczy. Sta³ siê nadziej¹ nowej jutrzni która niczym zamkniêta ksiêga jawi swe tajemnice przed nieœwiadomym jeszcze bytem. I w miarê jego mo¿liwoœci staje mu siê nauczycielem, przewodnikiem, drogowskazem. Bo czym¿e s¹ pieni¹dze kiedy Œwiat staje w obliczu zag³ady.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #281 : Lipiec 20, 2009, 12:26:33 » |
|
Jaja sobie DYREKTORZE tworzycie? 
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #282 : Lipiec 20, 2009, 12:29:35 » |
|
Prowokacja i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #283 : Lipiec 20, 2009, 12:38:38 » |
|
Smutny jest Wasz brak wiary w potrzebĂŞ duchowego oczyszczenia. Wszystkich witacie tak spontanicznie i tak radoÂśnie?
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #284 : Lipiec 20, 2009, 12:49:42 » |
|
Spontanicznie i radoÂśnie wszystkich witamy. MoÂże bez fanfar,bo forum jest nieme ale witamy. 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #285 : Lipiec 20, 2009, 12:57:02 » |
|
Witam serdecznie jeszcze raz
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #286 : Lipiec 20, 2009, 13:25:59 » |
|
Dyrektorze-a mo¿e szukacie chêtnych na przetestowanie szczepionki na now¹ grypê?  A jeœli wierzysz w 2012 i masz du¿o kasy to napisz do Geryla, zakup dzia³kê w Afryce i czekaj na zag³adê. Bo na tym forum wiêkszoœÌ ju¿ w³aœnie otworzy³a oczy i œmiejê siê z tego co mówi Lucyna
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #287 : Lipiec 20, 2009, 13:47:11 » |
|
Smutny jest Wasz brak wiary w potrzebê duchowego oczyszczenia. Ale¿ wierzymy w potrzebê duchowego oczyszczenia, ale nie kupujemy œciemy Lucyny/pch... Swoj¹ drog¹ jakoœ piastowanie stanowiska dyrektora firmy farmaceutycznej k³óci siê z naiwnoœci¹ i pewn¹ "ociê¿a³oœci¹" umys³ow¹ aby dawaÌ wiarê w to czym karmi pch czy tez upatrywania w 718 wzorca do uduchowienia i oczyszczania. Dlatego nadal podtrzymujê, ¿e to œciema.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #288 : Lipiec 20, 2009, 14:44:37 » |
|
Myœle, ¿e prawie wszyscy na tym forum odczuwaj¹ tak¹ potrzebê duchowego oczyszczenia, ale wiêkszoœÌ jest sceptycznie nastawiona do projektu, bo jego idea pozostaje w sprzecznoœci w³aœnie z duchowym oczyszczeniem. Ba³wochwalstwo, czczenie Samuela, jest postêpowaniem wbrew nauce Chrystusa.
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #289 : Lipiec 20, 2009, 15:06:54 » |
|
Tak, bo chrystusy w niektĂłrych religiach zawsze mĂłwiÂły, Âżeby w Samcia wcale nie wierzyĂŚ, tylko w grzech pierworodny, diabÂła i piekÂło. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #290 : Lipiec 20, 2009, 19:52:53 » |
|
Myœle, ¿e prawie wszyscy na tym forum odczuwaj¹ tak¹ potrzebê duchowego oczyszczenia, ale wiêkszoœÌ jest sceptycznie nastawiona do projektu, bo jego idea pozostaje w sprzecznoœci w³aœnie z duchowym oczyszczeniem. Ba³wochwalstwo, czczenie Samuela, jest postêpowaniem wbrew nauce Chrystusa.
Kto ci powiedziaÂł Âże ludzie wierzÂący w Pch czczÂą Samuela  Poprost szanuja ,co nie przeszkadza np.mi wierzyĂŚ w Chrystusa. ProponujĂŞ zrobiĂŚ ankietĂŞ i przekonasz siĂŞ ile ludzi wierzy w Pch.To bedzie uczciwe rozwiÂązanie. Pozdrawiam  Witam ciĂŞ serdecznie marek324 .................... 
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 20, 2009, 19:54:59 wysłane przez chanell »
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #291 : Lipiec 20, 2009, 20:34:56 » |
|
Tak, bo chrystusy w niektórych religiach zawsze mówi³y, ¿eby w Samcia wcale nie wierzyÌ, tylko w grzech pierworodny, diab³a i piek³o. Pozdrawiam - Thotal  Chyba dosz³o do nieporozumienia. Ja te¿ wierze w Samcia, ale stawiam pod du¿ym znakiem zapytania jego wiarygodnoœÌ. Myœle, ¿e prawie wszyscy na tym forum odczuwaj¹ tak¹ potrzebê duchowego oczyszczenia, ale wiêkszoœÌ jest sceptycznie nastawiona do projektu, bo jego idea pozostaje w sprzecznoœci w³aœnie z duchowym oczyszczeniem. Ba³wochwalstwo, czczenie Samuela, jest postêpowaniem wbrew nauce Chrystusa.
Kto ci powiedzia³ ¿e ludzie wierz¹cy w Pch czcz¹ Samuela  Poprost szanuja ,co nie przeszkadza np.mi wierzyÌ w Chrystusa. Proponujê zrobiÌ ankietê i przekonasz siê ile ludzi wierzy w Pch.To bedzie uczciwe rozwi¹zanie. Pozdrawiam  Witam ciê serdecznie marek324 ....................  Oczywiœcie, ¿e nie wszyscy popieraj¹cy PCH czcz¹ Samcia, ale s¹ tacy, którzy niemal ¿ycie by za niego oddali. Natomiast co do iloœci osob popieraj¹cych PCH, to musze powiedzieÌ, ¿e obserwuje forum i widzia³em, ¿e jednak wiêkszoœÌ postów jest krytyczna i wyra¿aj¹ca du¿y sceptycyzm wobec projektu.
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #292 : Lipiec 20, 2009, 20:54:22 » |
|
Chanell przecie¿ bardzo dobrze widaÌ po postach ile ludzi wierzy a ile jest sceptycznie nastawionych,czarno na bia³ym,wystarczy przegl¹dn¹Ì forum
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #293 : Lipiec 20, 2009, 20:56:51 » |
|
WiêkszoœÌ postów jest krytyczna ale te posty pisze mniejszoœÌ forumowiczów. Tak wskazuje Ankieta o Samuelu,której wyniki by³y mi³¹ niespodziank¹ dla zwolenników. Nie rozumiem Ciebie Symeonie-piszesz,¿e wierzysz w Samuela ale pod du¿ym znakiem zapytania stawiasz jego wiarygodnoœÌ. Czy Ty siê nie pogubi³eœ przypadkiem? 
|
|
|
|
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #294 : Lipiec 20, 2009, 21:11:51 » |
|
Ap ropo starej ankiety kot,ankieta pokazywaÂła przez dÂługi czas Âże zwolennikĂłw jest jakieÂś 20% przeciw 80% sceptykĂłw,wtedy w ciÂągu kilku dni zarejestrowaÂło siĂŞ peÂłno osĂłb ktĂłre gÂłosowaÂły za projektem,osoby ktĂłre majÂą multikonta zresztÂą widaĂŚ goÂłym okiem(zaznaczam Âże nie mĂłwiĂŞ o osobach ktĂłre same przyznajÂą siĂŞ do zmiany nicku) zdarza siĂŞ Âże rejestrujÂą siĂŞ jako ktoÂś inny by pochwaliĂŚ samych siebie  po prostu parodia,takÂże ta ankieta to Âśmiech na sali.Patrzmy na fakty na to co jest napisane czarne na biaÂłym przez uÂżytkownikĂłw forum. ZresztÂą takÂą samÂą dysproporcjĂŞ 80% do 20P% widaĂŚ w postach,widaĂŚ teÂż Âże admini,moderatorzy jeszcze ze starego forum powÂątpiewajÂą w projekt. Patrzmy na to co widaĂŚ, a nie na to jak chcielibyÂśmy by byÂło.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #295 : Lipiec 20, 2009, 21:14:18 » |
|
Nie pogubi³em siê, wierze, ¿e ktoœ taki istnieje, ¿e jest to byt astralny, ale chodzi o to, ¿e nie wierze jemu, nie mam do niego zaufania, miêdzy wierzeniem w coœ i wierzeniem komuœ jest przecie¿ ró¿nica 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #296 : Lipiec 20, 2009, 21:21:11 » |
|
Mobiusie! PamiĂŞĂŚ masz dobrÂą ale krĂłtkÂą. To raczej wÂśrĂłd szanownych kolegĂłw sceptykĂłw wystĂŞpowaÂły przypadki kilku barwnych wcieleĂą z jednego adresu. Poczytaj sobie wyniki ankiety. Ankieta nie kÂłamie. 
|
|
|
|
|
|
|
Thotal
Gość
|
 |
« Odpowiedz #297 : Lipiec 21, 2009, 08:28:48 » |
|
SÂą ludzie nastawieni do Âżycia na TAK, ale sÂą teÂż ci, ktĂłrzy ciÂągle taplajÂą siĂŞ w NIE  SzukajÂą dziur, niedoskonaÂłoÂści i obnaÂżajÂą je, nie zdajÂąc sobie sprawy, Âże wyciÂągajÂą na wierzch wÂłasne kompleksy. Pozdrawiam - Thotal 
|
|
|
|
|
|
|
marek324
Gość
|
 |
« Odpowiedz #298 : Lipiec 21, 2009, 08:58:45 » |
|
A tak zupe³nie powa¿nie, i przede wszystkim pomijaj¹c jakiœ tam poziom abstrakcji na której to p³aszczyŸnie toczy siê wiêkszoœÌ prowadzonych tu dyskusji, to chcia³bym zwróciÌ uwagê na jedn¹ kwestiê. Egipt za panowania faraonów, w tym równie¿ Cheopsa by³ krajem w³adzy absolutnej w okowach której istnia³o i by³o powszechnie akceptowane niewolnictwo. Zniewoleniu podlega³y zarówno jednostki jak równie¿ ca³e narody. Czy ktokolwiek z Was, myœl¹c choÌ trochê racjonalnie mo¿e powiedzieÌ ¿e próba przywrócenia Faraona na tron, jakkolwiek mia³oby siê to staÌ to dobry pomys³? Bo ja szczerze w to w¹tpiê. Poza tym tak zupe³nie na marginesie: mój duchowy przewodnik - Kap³an '718 - schiza, bez dwóch zdaù. "Nie wiem co bierzesz, ale bierz po³owê albo zmieù dilera" Chocia¿ szczerze w¹tpiê czy cokolwiek jest Ci w stanie pomóc. Bez urazy. Jazda bez trzymanki 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #299 : Lipiec 21, 2009, 09:10:45 » |
|
A pan dyrektor rozumiem ma do zaproponowania jakieÂś zamienniki? 
|
|
|
|
|
|
|
|