Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 21, 2025, 11:26:01

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 248727 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Mora
Gość
« Odpowiedz #375 : Sierpień 06, 2009, 18:48:47 »

Nie wpycham CiĂŞ nigdzie.
UÂżyÂłeÂś zwrotu "Chrystusowa", dlaczego?
Thotal
Gość
« Odpowiedz #376 : Sierpień 06, 2009, 19:01:13 »

Bo to jest uniwersalna nazwa bardzo wysokiej ÂświadomoÂści, nie podlegajÂącej Âżadnej religii.
ŒwiadomoœÌ Chrystusow¹ osi¹gano na Atlantydzie, Lemurii i staro¿ytnym Egipcie. Jezus by³ jednym z najwiêkszych propagatorów duchowoœci cz³owieka w zak³amanym, polityczno - materialistycznym œwiecie, siêgaj¹cym do naszej wspó³czesnej cywilizacji.

Pozdrawiam - Thotal UÂśmiech
Byt
Gość
« Odpowiedz #377 : Sierpień 06, 2009, 19:08:30 »

ŒwiadomoœÌ Chrystusow¹ osi¹gano na Atlantydzie, Lemurii i staro¿ytnym Egipcie. Jezus by³ jednym z najwiêkszych propagatorów duchowoœci cz³owieka w zak³amanym, polityczno - materialistycznym œwiecie, siêgaj¹cym do naszej wspó³czesnej cywilizacji.
I narobi³ nam na Ziemi miliony fanatyków i to ró¿nych religii i ideologii.
Mora
Gość
« Odpowiedz #378 : Sierpień 06, 2009, 19:12:39 »

Thotal mam CiĂŞ.
Gdybyœ nie by³ zmanipulowany przez to gdzie siê wychowa³eœ(czyt. Religiê chrzeœcijaùsk¹) u¿y³ byœ innego okreœlenia. Mog³eœ napisaÌ Kosmiczn¹ ŒwiadomoœÌ co jest o wiele bardziej Neutralne i Uniwersalne. Dla takiego Szyity twoje zdanie ma zabarwienie religijne i do niego nie trafi. Dok³adnie tak samo jest ze mn¹, nie kupujê tego co piszesz bo nie jest to prawda no ale có¿ powodzenia ¿yczê.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #379 : Sierpień 06, 2009, 19:33:22 »

Fanatycy, to ci, ktĂłrym brak wiary, prawdziwej wiary...
Fanatyk, to taki czÂłowiek, ktĂłry wÂłasne  i zapoÂżyczone przekonania przelewa na zbiĂłr praw i obowiÂązkĂłw wbrew naturalnym prawom dotyczÂącym serca, miÂłoÂści i duchowym wÂłaÂściwoÂściom ludzkiego istnienia.

Jezus nie tworzyÂł fanatykĂłw, to poprzĂŞkrĂŞcane teorie i chĂŞĂŚ manipulacji drugim czÂłowiekiem spowodowaÂły takie, a nie inne interpretacje Jego nauk.

Byt,
nie mieszaj nauk WniebowstÂąpionych MistrzĂłw z teoriami przywĂłdcĂłw politycznych wywodzÂących siĂŞ z dominujÂącej religii.

Mora
Gość
« Odpowiedz #380 : Sierpień 06, 2009, 19:34:53 »

Jezus nie tworzyÂł fanatykĂłw, to poprzĂŞkrĂŞcane teorie i chĂŞĂŚ manipulacji drugim czÂłowiekiem spowodowaÂły takie, a nie inne interpretacje Jego nauk.

Pytanie tylko czy ten Jezus w ogĂłle kiedykolwiek ÂżyÂł. PatrzÂąc na to Âże jedynym dowodem sÂą Ewangelie ktĂłre byÂły 1000 razy zmieniane wiĂŞc gdzie jest niby ta prawda?
Thotal
Gość
« Odpowiedz #381 : Sierpień 06, 2009, 19:46:52 »

Prawda bijÂąca z nauk Jezusa jest uniwersalna, ci ktĂłrzy tego nie czujÂą, sÂą jakby ubodzy...
MogĂŞ nie wierzyĂŚ w przekazy caÂłego biblijnego tekstu, ale wierzĂŞ w czystÂą, przejrzystÂą formĂŞ uniwersalnego jĂŞzyka Jego autorstwa.

Mora
Gość
« Odpowiedz #382 : Sierpień 06, 2009, 19:53:47 »

Prawda bijÂąca z nauk Jezusa jest uniwersalna, ci ktĂłrzy tego nie czujÂą, sÂą jakby ubodzy...
MogĂŞ nie wierzyĂŚ w przekazy caÂłego biblijnego tekstu, ale wierzĂŞ w czystÂą, przejrzystÂą formĂŞ uniwersalnego jĂŞzyka Jego autorstwa.

Widocznie zaliczam siĂŞ do tych ubogich bo nie przyjmujĂŞ czyich przekonaĂą. ZresztÂą ty wolisz wierzyĂŚ w te "przekazy" jak to nazwaÂłeÂś a ja wolĂŞ wiedzieĂŚ. MoÂże i czasami mĂłwiÂł dobrze jeÂżeli to w ogĂłle byÂły jego sÂłowa ale znam o wiele bardziej wartoÂściowe nauki.

Exodus upad³ych anio³ów który opisuje Biblia na pewno nie jest wype³niony mi³oœci¹ która niby bóg darzy³ wszystkich ludzi a Chrystus by³ jego synem. Czy wed³ug Ciebie kieruj¹c siê rozumowaniem Jezusa, Exodus upad³ych anio³ów powinien trwaÌ dalej?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 19:55:48 wysłane przez Mora » Zapisane
Thotal
Gość
« Odpowiedz #383 : Sierpień 06, 2009, 20:27:45 »

WedÂług dominujÂącej religii, Jego cierpienie miaÂło nas wyzwoliĂŚ, wprowadziĂŚ w nowe Âżycie.
NiewÂątpliwie wprowadziÂł swojÂą naukÂą zrozumiemienie nowej nadchodzÂącej ÂświadomoÂści, moÂże juÂż niebawem...

Mora
Gość
« Odpowiedz #384 : Sierpień 06, 2009, 20:41:43 »

Ej mam propozycje. MogĂŞ CiĂŞ ukrzyÂżowaĂŚ, przecieÂż twoje cierpienie nas wyzwoli i wprowadzi nowe Âżycie co ty na to?
Byt
Gość
« Odpowiedz #385 : Sierpień 06, 2009, 20:50:02 »

Byt,
nie mieszaj nauk WniebowstÂąpionych MistrzĂłw z teoriami przywĂłdcĂłw politycznych wywodzÂących siĂŞ z dominujÂącej religii.
Przez religiê straci³em trójkê przyjació³. Szanowa³em ich wiarê i nawet nie podejmowa³em dyskusji na ich temat bo byli m¹drymi, wartoœciowymi ludŸmi, a dla mnie nie jako ateisty, ale jako cz³owieka najwa¿niejsze jest cz³owieczeùstwo, dla mnei nie liczy siê wiara cz³owieka, a sam cz³owiek i w jaki sposób traktuje drugiego cz³owieka, nie zwa¿aj¹c na jego wiarê. Przez religiê straci³em tych ludzi. To nastêpowa³o bardzo wolno, ale gdy skoùczy³o siê na tym, ¿e ja sta³em siê tym z³ym, a Jezus najwy¿szym i ¿e ja poznam gniew Boga bo nie potrafiê go zatrzymaÌ w sercu, bo ja w¹tpiê w jego potêgê i nie chcê przyj¹Ì jego mi³oœci. To by³o za wiele. Dziœ siadam na ³ó¿ku bo przyt³acza mnie myœl, ¿e ¿yjê w œwiecie tysi¹ca religii, tylu dróg, którymi d¹¿¹ ludzie, niepotrafi¹cy siê opamiêtaÌ. S¹ ludzie, którzy wierz¹ w Boga i ja to szanujê, ale nie stawiaj¹ mnie w roli Judasza czy zb³¹kanej owcy albo niewiernego skurw**na, który powinien czym prêdzej zapaœÌ siê pod ziemiê, tylko dostrzegaj¹ we mnie drugiego cz³owieka, który nie czyni Ÿle, który drugiemu cz³owiekowi nie jest wilkiem. Pytaj¹ kim jest cz³owiek bez Boga? Here I am, cz³owiek, który ma w dupie czy wierzysz w Boga czy nie, czy jesteœ ¯ydem czy Muzu³maninem, czy jesteœ czarny czy ¿ó³ty, czy jesteœ gejem czy pieprzysz króliki, dla którego liczy siê to, ¿e jesteœ cz³owiekiem, po prostu cz³owiekiem, a nie fanatykiem. I boli mnie to kiedy widzê jak ludzie siê nienawidzê przez ró¿nicê wiary, a tak naprawdê s¹ takimi samymi ludŸmi, mogliby byÌ braÌmi, ale nie chc¹ ze sob¹ rozmawiaÌ. To w³aœnie w takich chwilach chcê mi siê p³akaÌ, wyÌ jak bóbr, ¿e muszê ¿yÌ w takim œwiecie. Wolê ju¿ umrzeÌ, wolê znikn¹Ì i nigdy nie istnieÌ.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 20:54:22 wysłane przez Byt » Zapisane
Hutier
Gość
« Odpowiedz #386 : Sierpień 06, 2009, 21:02:46 »

Nie zapominajcie,że Samuel również jest dziełem stwórcy.Nie powinniście bluzgać go z błotem,tylko dlatego,że jest on zły.(Nie mam do tego całkowitej pewności)

Symeonie moim zdaniem nie powinieneś się opierać na fragmentach z biblii.Jak wiemy stary testament nie mógł być pisany pod natchnieniem Boga,bo on nie jest zły.Czy możemy powiedzieć o człowieku zazdrosnym,mściwym, szyderczym,że jest ucieleśnieniem Boga?Można powiedzieć,że tak i to będzie zrozumiałe,bo jeśli Bóg przyjmuje cechy negatywne,to czy człowiek nie może brać z niego przykładu?
Teraz zajmijmy się nowym testamentem Jezus-ucieleśnienie dobra.Zadajcie sobie pytanie czy on się mścił?Zazdrościł?Szydził?Z kogo kolwiek?Owszem wskazywał błęd,ale nie szydził.
Więc tym,którzy swoje sądy opierają o biblię,która jest tak niespójna polecam prześledzić ten temat.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 21:03:57 wysłane przez Hutier » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #387 : Sierpień 06, 2009, 21:16:33 »

Byt'cie,
lekcja Twych by³ych przyjació³ prawdopodobnie dopiero siê zaczê³a, podczas gdy Twa dobiega koùca, st¹d te nieporozumienia.

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Thotal
Gość
« Odpowiedz #388 : Sierpień 06, 2009, 21:51:06 »

Mora,
ja juÂż jestem ukrzyÂżowany gÂłupotÂą ludzi, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo cierpiĂŞ z powodu ignorancji, niezrozumienia i zwykÂłej nietolerancji.

Zawsze pogodny i wesoÂły - Thotal UÂśmiech

Byt,
doskonale CiĂŞ rozumiem, Twoje dylematy dotykaÂły wielu rozwijajÂących siĂŞ duchowo ludzi. Czujesz siĂŞ maÂło rozumiany, wrĂŞcz odseparowany, ale to najlepsza droga do zdobycia nowych, jeszcze lepszych znajomoÂści - tych z krĂŞgu nowych czasĂłw, nowej rzeczywistoÂści.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2009, 22:01:12 wysłane przez Thotal » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #389 : Sierpień 07, 2009, 00:01:32 »

Bycie, nie zazdroszcze takich znajomych, którzy Cie dyskryminowali z powodu Twojego dystansu do religii. W moim przekonaniu to nawet dobrze, ¿e nie jesteœ zbyt ³atwowierny i starasz siê dociekaÌ prawdy i szukaÌ dowodów potwierdzajacych s³usznoœÌ pewnych teorii. Prawdopodobnie poprzez swoje byÌ mo¿e wieloletnie doœwiadczenia osi¹gniesz stan pe³nej wiary w Boga i wtedy ta wiara bêdzie naprawdê silna. Podam przyk³ad niedawno zmar³ego profesora Ko³akowskiego, który przez lata by³ wielkim zwolennikiem marksizmu, cz³onkiem PZPR, by³ daleko od religii, okreœla³ siebie jako "bezwyznaniowy", ale po latach zrozumia³, ¿e nie mo¿e tak dalej ¿yÌ i stopniowo przybli¿a³ siê do religii i Boga, najlepsze jest to, ¿e on sam jako filozof, bez udzia³u ksiê¿y czy kogokolwiek, zrozumia³ sens wiary.
Byt
Gość
« Odpowiedz #390 : Sierpień 07, 2009, 05:25:39 »

lekcja Twych by³ych przyjació³ prawdopodobnie dopiero siê zaczê³a, podczas gdy Twa dobiega koùca, st¹d te nieporozumienia.
Chyba jest za póŸno albo zbyt wczeœnie ¿ebym zrozumia³ co masz przez to na myœli.

doskonale CiĂŞ rozumiem, Twoje dylematy dotykaÂły wielu rozwijajÂących siĂŞ duchowo ludzi. Czujesz siĂŞ maÂło rozumiany, wrĂŞcz odseparowany, ale to najlepsza droga do zdobycia nowych, jeszcze lepszych znajomoÂści - tych z krĂŞgu nowych czasĂłw, nowej rzeczywistoÂści.
Bardzo irytuje mnie kiedy ktoÂś wmawia mi uczucia czy emocje. Nie czujĂŞ siĂŞ maÂło zrozumiany. To ja bardzo rozumiaÂłem tych ludzi, a oni odrzucili mnie jako czÂłowieka. Przestali siĂŞ liczyĂŚ, nie pÂłaczĂŞ po ich stracie, bo wiem, Âże stali siĂŞ fanatykami. A takim ludziom trudno pomĂłc.

Bycie, nie zazdroszcze takich znajomych, którzy Cie dyskryminowali z powodu Twojego dystansu do religii. W moim przekonaniu to nawet dobrze, ¿e nie jesteœ zbyt ³atwowierny i starasz siê dociekaÌ prawdy i szukaÌ dowodów potwierdzajacych s³usznoœÌ pewnych teorii. Prawdopodobnie poprzez swoje byÌ mo¿e wieloletnie doœwiadczenia osi¹gniesz stan pe³nej wiary w Boga i wtedy ta wiara bêdzie naprawdê silna. Podam przyk³ad niedawno zmar³ego profesora Ko³akowskiego, który przez lata by³ wielkim zwolennikiem marksizmu, cz³onkiem PZPR, by³ daleko od religii, okreœla³ siebie jako "bezwyznaniowy", ale po latach zrozumia³, ¿e nie mo¿e tak dalej ¿yÌ i stopniowo przybli¿a³ siê do religii i Boga, najlepsze jest to, ¿e on sam jako filozof, bez udzia³u ksiê¿y czy kogokolwiek, zrozumia³ sens wiary.
Biorê pod uwagê, ¿e Bóg mo¿e istnieÌ, ale kiedy patrzê na to co stworzy³ to przestaje mi siê podobaÌ, ¿e w tym uczestniczê. Zajebiœcie ³atwo jest uwierzyÌ, ¿e to jest wola Boga, bardzo ³atwo. Wiara w niego jest oaz¹ spokoju ducha. Gdy mamy w sercu Boga jesteœmy spe³nionymi, szczêœliwymi i kochanymi ludŸmi. Szkoda, ¿e za oknami wybuchaj¹ bomby i gin¹ ludzie, szkoda, ¿e zabijamy siê z powodu religii, trzech, czterech najwiêkszych, z których jeden z drugim stara siê wmówiÌ sobie s³usznoœÌ istnienia w³asnego Boga, a przecie¿ wiemy wszyscy, ¿e jesteœmy takimi samymi ludŸmi i nie moglibyœmy zostaÌ stworzeni przez kilku ró¿nych Bogów. Ktoœ siê myli, a je¿eli myl¹ siê miliardy ludzi to jednak coœ tu jest nie tak. Boga Symonie stworzy³ cz³owiek, nie mog¹c odpowiedzieÌ sobie na odwieczne pytania. Wiara to iluzja i tworzy poœród ludzi jedynie podzia³ i niezrozumienie. Jako ateista nie liczê siê z religi¹, ras¹, kolorem skóry. Bêd¹c ateist¹ skupiam siê na cz³owieku, na tym czy jest dobrym cz³owiekiem. To w co wierzy schodzi na drugi plan. Moj¹ wiar¹ jest wiara w cz³owieka. Moj¹ religi¹ jest mi³oœÌ. Je¿eli Bóg tak chcia³, super, nie czujê siê z³ym cz³owiekiem przez to, ¿e w niego nie wierzê, nie czujê, ¿e postêpuje Ÿle bo gdy postêpuje Ÿle to o tym wiem i nie potrzebujê do tego ¿adnych doktryn. Mo¿e jak bêdê umiera³ to w strachu przed brakiem uzyskania drugiej szansy uwierzê w coœ co da mi si³ê. Mo¿e wtedy. Do tej pory nie zgadzam siê ze œwiatem i wizj¹ kreacjonizmu bo zacz¹³em widzieÌ na oczy, choÌ mam nadziejê, ¿e jednak coœ stoi wy¿ej od nas, przyjdzie tu i zrobi z nami porz¹dek.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2009, 05:28:50 wysłane przez Byt » Zapisane
Symeon
Gość
« Odpowiedz #391 : Sierpień 07, 2009, 09:14:53 »

Chyba jest za póŸno albo zbyt wczeœnie ¿ebym zrozumia³ co masz przez to na myœli.

Zapewne Dariuszowi chodzi³o o to, ¿e oni nadal trwaj¹ w religii, która wed³ug niego powinna juz nied³ugo upaœÌ, a Ty ju¿ sie spod tego "jarzma" uwolni³eœ.

Biorê pod uwagê, ¿e Bóg mo¿e istnieÌ, ale kiedy patrzê na to co stworzy³ to przestaje mi siê podobaÌ, ¿e w tym uczestniczê. Zajebiœcie ³atwo jest uwierzyÌ, ¿e to jest wola Boga, bardzo ³atwo. Wiara w niego jest oaz¹ spokoju ducha. Gdy mamy w sercu Boga jesteœmy spe³nionymi, szczêœliwymi i kochanymi ludŸmi. Szkoda, ¿e za oknami wybuchaj¹ bomby i gin¹ ludzie, szkoda, ¿e zabijamy siê z powodu religii, trzech, czterech najwiêkszych, z których jeden z drugim stara siê wmówiÌ sobie s³usznoœÌ istnienia w³asnego Boga, a przecie¿ wiemy wszyscy, ¿e jesteœmy takimi samymi ludŸmi i nie moglibyœmy zostaÌ stworzeni przez kilku ró¿nych Bogów. Ktoœ siê myli, a je¿eli myl¹ siê miliardy ludzi to jednak coœ tu jest nie tak. Boga Symonie stworzy³ cz³owiek, nie mog¹c odpowiedzieÌ sobie na odwieczne pytania. Wiara to iluzja i tworzy poœród ludzi jedynie podzia³ i niezrozumienie. Jako ateista nie liczê siê z religi¹, ras¹, kolorem skóry. Bêd¹c ateist¹ skupiam siê na cz³owieku, na tym czy jest dobrym cz³owiekiem. To w co wierzy schodzi na drugi plan. Moj¹ wiar¹ jest wiara w cz³owieka. Moj¹ religi¹ jest mi³oœÌ. Je¿eli Bóg tak chcia³, super, nie czujê siê z³ym cz³owiekiem przez to, ¿e w niego nie wierzê, nie czujê, ¿e postêpuje Ÿle bo gdy postêpuje Ÿle to o tym wiem i nie potrzebujê do tego ¿adnych doktryn. Mo¿e jak bêdê umiera³ to w strachu przed brakiem uzyskania drugiej szansy uwierzê w coœ co da mi si³ê. Mo¿e wtedy. Do tej pory nie zgadzam siê ze œwiatem i wizj¹ kreacjonizmu bo zacz¹³em widzieÌ na oczy, choÌ mam nadziejê, ¿e jednak coœ stoi wy¿ej od nas, przyjdzie tu i zrobi z nami porz¹dek.

Czyli jednak jesteÂś agnostykiem a nie ateistÂą bo caÂłkowicie nie wykluczasz istnienia Boga  UÂśmiech
Byt
Gość
« Odpowiedz #392 : Sierpień 07, 2009, 09:28:24 »

Wiesz co w sumie to nie zaliczam siĂŞ ani do jednych ani do drugich i najchĂŞtniej nie chciaÂłbym mieĂŚ nic wspĂłlnego z obiema grupami. NienawidzĂŞ szufladkowania ludzi. A ateiÂści to teÂż w wielu przypadkach fanatycy albo idioci zapatrzeni w samych siebie.
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #393 : Sierpień 09, 2009, 06:31:26 »

Wyniki 1 - 10 spoÂśrĂłd okoÂło 809 dla zapytania Enki kÂłamie. (Znaleziono w 0,22 sek.)

Wyniki 1 - 10 spoÂśrĂłd okoÂło 1,940 dla zapytania Enki nie kÂłamie. (Znaleziono w 0,50 sek.)

no i wszystko jasne ;P

Google nigdy siĂŞ nie myli ;P
kubraczek
Gość
« Odpowiedz #394 : Sierpień 09, 2009, 09:08:33 »

Wiesz co w sumie to nie zaliczam siĂŞ ani do jednych ani do drugich i najchĂŞtniej nie chciaÂłbym mieĂŚ nic wspĂłlnego z obiema grupami. NienawidzĂŞ szufladkowania ludzi. A ateiÂści to teÂż w wielu przypadkach fanatycy albo idioci zapatrzeni w samych siebie.

A sÂłyszaÂłeÂś o wÂłasnowierstwie? Z politowaniem

http://www.wlasnowierca.yoyo.pl/
arteq
Gość
« Odpowiedz #395 : Sierpień 09, 2009, 21:40:09 »

Wyniki 1 - 10 spoÂśrĂłd okoÂło 809 dla zapytania Enki kÂłamie. (Znaleziono w 0,22 sek.)

Wyniki 1 - 10 spoÂśrĂłd okoÂło 1,940 dla zapytania Enki nie kÂłamie. (Znaleziono w 0,50 sek.)

no i wszystko jasne ;P

Val Dee, mam w zwiÂązku  z Twoimi "dowodami" jedno pytanko: jeÂżeli w ankiecie wiĂŞkszoœÌ siĂŞ wypowie, Âże jesteÂś np. idiotÂą to przyjmiesz to jako wyroczniĂŞ i pewnik? albo gdy wiĂŞkszoœÌ nakaÂże Ci biegaĂŚ nago po Warszawie - teÂż to zrobisz? Pytam, bo nie jest wiĂŞkszym kÂłopotem aby zorganizowaĂŚ takie a nie inne wyniki netowej ankiety?
Val Dee
Gość
« Odpowiedz #396 : Sierpień 09, 2009, 23:38:54 »

no i wszystko jasne ;P

Val Dee, mam w zwiÂązku  z Twoimi "dowodami" jedno pytanko: jeÂżeli w ankiecie wiĂŞkszoœÌ siĂŞ wypowie, Âże jesteÂś np. idiotÂą to przyjmiesz to jako wyroczniĂŞ i pewnik? albo gdy wiĂŞkszoœÌ nakaÂże Ci biegaĂŚ nago po Warszawie - teÂż to zrobisz? Pytam, bo nie jest wiĂŞkszym kÂłopotem aby zorganizowaĂŚ takie a nie inne wyniki netowej ankiety?

a sÂłyszaÂłeÂś o ironii?
arteq
Gość
« Odpowiedz #397 : Sierpień 10, 2009, 09:07:13 »

SÂłyszaÂłem, sÂłyszaÂłem, byĂŚ moÂże za maÂło widoczna byÂła jak dla mnie.
JACK
Gość
« Odpowiedz #398 : Sierpień 11, 2009, 06:40:18 »

NapisaÂłem pewien tekst, ktĂłry sceptykom religijnym i innym wÂątpiÂącym moÂże coÂś wyjaÂśnic min. na temat Chrystusa .
 "Boski plan dla ludzi w dobie Ery Wodnika"
http://www.cheops.darmowefora.pl/index.php?topic=2367.50
Byt
Gość
« Odpowiedz #399 : Sierpień 12, 2009, 15:33:59 »

A sÂłyszaÂłeÂś o wÂłasnowierstwie? Z politowaniem
Czy my wszystko musimy nazywaĂŚ po imieniu? UÂśmiech

NapisaÂłem pewien tekst, ktĂłry sceptykom religijnym i innym wÂątpiÂącym moÂże coÂś wyjaÂśnic min. na temat Chrystusa .
 "Boski plan dla ludzi w dobie Ery Wodnika"
A co tu wyjaÂśniaĂŚ. Wszystko jest jasne jak sÂłoneczko, a Chrystus to w porzÂądku ziomek byÂł.
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: