Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:49:23

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 237174 razy)
0 u¿ytkowników i 35 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Constantin
Go¶æ
« Odpowiedz #400 : Sierpieñ 12, 2009, 16:37:20 »

Pozwoli³em sobie skomentowaæ informacje o Boskim palnie jakie przedstawi³ u¿ytkownik jack i sensacyjne informacje jakie s± tam zawarte.
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #401 : Sierpieñ 13, 2009, 19:53:19 »

A s³ysza³e¶ o w³asnowierstwie? Z politowaniem
Czy my wszystko musimy nazywaæ po imieniu? U¶miech

a czemu by nie? etykiety - twórzmy, nawet zmy¶lajmy etykiety - mo¿e bêd± bardziej adekwatne/pomocne ni¿ te, którymi przysz³o nam dzisiaj operowaæ.

pozdro Du¿y u¶miech
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #402 : Sierpieñ 13, 2009, 20:08:20 »

Exodus upad³ych anio³ów który opisuje Biblia na pewno nie jest wype³niony mi³o¶ci± która niby bóg darzy³ wszystkich ludzi a Chrystus by³ jego synem. Czy wed³ug Ciebie kieruj±c siê rozumowaniem Jezusa, Exodus upad³ych anio³ów powinien trwaæ dalej?

Exodus upad³ych anio³ów powinien trwaæ dot±d, a¿ te anio³y obdarz± mi³o¶ci± ludzi, którzy s± stworzeniem Boga. Przez swoj± zazdro¶æ i pyche te anio³y "upadly", bo uwa¿a³y, ¿e tak "marne" istoty jak ludzie nie zas³uguj± na Bo¿± mi³o¶æ i dlatego szatana porównuje siê do prokuratora, który chce pomniejszyæ warto¶æ ludzi w oczach Boga.
kudrys
Go¶æ
« Odpowiedz #403 : Sierpieñ 13, 2009, 20:35:10 »

Mnie zastanawia jedno zagadnienie. Enki czêsto powo³uje siê w swych wypowiedziach na koligacje rodzinn± " z innym bytem Enlilem. Enlil w/g informacji pochodz±cych od Enki jest jego bratem i ¿y³ na ziemii jako Jezus z Nazaretu. Enlil = Jezus. Nasuwa siê pewne pytanie. Dlaczego Jezus ani razu nie wspomnia³ , ze w sferze duchowej ma brata Samuela czy Enki.Jezus twierdzi³ ¿e stworzeniem cz³owieka zajmowa³ siê Jahwe. Enki twierdzi ¿e to on i jego kuzynka dali pocz±tek rodzajowi ludzkiemu. Gdzie jest prawda - ju¿ siê pogubi³em.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #404 : Sierpieñ 13, 2009, 20:43:13 »

No to my¶l kolego a siê odnajdziesz.

Porównujesz s³owa w przeno¶ni wymawiane do tych,ktore opisywa³y wydarzenia przeno¶ni± niepos³uguj±c siê.

U¶miech U¶miech
kubraczek
Go¶æ
« Odpowiedz #405 : Sierpieñ 13, 2009, 21:04:45 »

Tak tak koledzy wszystko w przeno¶ni, nic w praktyce. Tzn je¿eli czego¶ nie rozumiesz to u¿yj przeno¶ni, porównania, personifikacji - jednym s³owem kombinuj dziecino dopóty dopóki co¶ Tobie z tego be³kotu wyjdzie....ale ¿eby samemu zastanowiæ siê nad tym dla czego ludziska oceniaj±, porównuj± i wierz± w "takie" przekazy? No có¿, ka¿dy ma swoj± role do odegrania za¶ wszech¶wiar nie cierpi przypadków.... Z politowaniem Jêzyk
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #406 : Sierpieñ 13, 2009, 21:24:48 »

Czyli Enki da³ pocz±tek rodzajowi ludzkiemu, a pó¼niej sam sta³ siê cz³owiekiem? Podobno by³ tu na Ziemi w pow³oce materialnej i jak sam przyzna³, nie by³ w tym czasie ¶wiêty.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #407 : Sierpieñ 13, 2009, 21:39:33 »

Czyli Enki da³ pocz±tek rodzajowi ludzkiemu, a pó¼niej sam sta³ siê cz³owiekiem? Podobno by³ tu na Ziemi w pow³oce materialnej i jak sam przyzna³, nie by³ w tym czasie ¶wiêty.

Polecam Wam pozycê "Zaginiona ksiêga Enki* Zacharii Sitchina,to o nader ciekawych wydarzeniach tam opisanych sie dowiecie. U¶miech Mrugniêcie
kudrys
Go¶æ
« Odpowiedz #408 : Sierpieñ 13, 2009, 21:51:40 »

Kocie ; przeczyta³em "zaginion± ksiêgê Enki " oraz wszystko co mog³em znale¼æ na temat projektu Cheops. Zapozna³em siê z tre¶ci± wszystkich sesji Lucyny. Z tego chaosu informacji nasuwa mi siê dziwne skojarzenie ¿e komu¶ ( samuelowi  ) co¶ za bardzo zale¿y na tym Uruchomieniu Os³ony Ziemii. Mo¿e ma to byæ os³ona przed interwencj± Chrystusa zapowiedzian± w apokalipsie . Nie jestem Katolikiem ale postrzegaj±c sytuacjê w dzisiejszym ¶wiecie by³bym sk³onny przyznaæ racjê si³om dobra ¿e trzeba tu zrobiæ porz±dek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #409 : Sierpieñ 13, 2009, 21:52:48 »

Wszystko fajnie i ciekawie, tylko jak to siê ma do g³ównego tematu?
Mo¿e przenie¶my to w inne miejsce, albo utwórzmy nowy w±tek?

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #410 : Sierpieñ 13, 2009, 22:06:10 »

Kocie ; przeczyta³em "zaginion± ksiêgê Enki " oraz wszystko co mog³em znale¼æ na temat projektu Cheops. Zapozna³em siê z tre¶ci± wszystkich sesji Lucyny. Z tego chaosu informacji nasuwa mi siê dziwne skojarzenie ¿e komu¶ ( samuelowi  ) co¶ za bardzo zale¿y na tym Uruchomieniu Os³ony Ziemii. Mo¿e ma to byæ os³ona przed interwencj± Chrystusa zapowiedzian± w apokalipsie . Nie jestem Katolikiem ale postrzegaj±c sytuacjê w dzisiejszym ¶wiecie by³bym sk³onny przyznaæ racjê si³om dobra ¿e trzeba tu zrobiæ porz±dek.

Sadzisz,¿e je¿eli kto¶ czego¶ wyra¼nie chce i pokazuje,ze mu zale¿y,bo sprawa dalszego ¿ycia nszego na Ziemii dotyczy,to jest to podejrzane?

Czyli bardziej En-Ki wiarygodny by³by,gdyby tylko wspomnia³ o piramidzie,zabezpieczeniu,apokalipsie i zaj±³ siê przykladowo nowinkami kulinarnymi i podobnymi innymi wa¿nymi zagadnieniami.

Wtedy wiarygodno¶c Jego W Twoich oczach wzro¶nie?

A kto Go wtedy bêdzie s³ucha³,gdy o kluskach przekaz bêdzie?  U¶miech U¶miech
kudrys
Go¶æ
« Odpowiedz #411 : Sierpieñ 13, 2009, 22:10:53 »

Darku trochê cierpliwo¶ci. Znam temat forum.

Kocie; dla mnie Enki wcale nie jest wiarygodny. Ca³e chalo wokó³ projektu Cheops to tylko jeszcze jeden sposób na wyci±gniêcie kasy od maluczkich przera¿onych wizj± roku 2012
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #412 : Sierpieñ 13, 2009, 22:12:59 »

A kto Go wtedy bêdzie s³ucha³,gdy o kluskach przekaz bêdzie?  U¶miech U¶miech

Ja, bo mo¿e przynajmniej wtedy poda przepis na zrobienie czego¶ dobrego Mrugniêcie Chichot
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #413 : Sierpieñ 13, 2009, 22:15:15 »

Darku trochê cierpliwo¶ci. Znam temat forum.

Kocie; dla mnie Enki wcale nie jest wiarygodny. Ca³e chalo wokó³ projektu Cheops to tylko jeszcze jeden sposób na wyci±gniêcie kasy od maluczkich przera¿onych wizj± roku 2012

Ale po co istotom duchowym Twoja cie¿ko zarobiona kasa?

Oni na tamtym ¶wiecie maj± tego tyle,¿e im do pierwszego zawsze styka i to z nawiazk±. U¶miech Mrugniêcie
kudrys
Go¶æ
« Odpowiedz #414 : Sierpieñ 13, 2009, 22:21:06 »

Kocie : ca³y czas w tre¶ci sesji Lucyny przewija sie problem zdobywania kasy. Jak my¶lisz komu ta kasa jest potrzebna? Enki jej nie potrzebuje dla siebie ale jest grupa ludzi zwi±zanych z tym projektem. Co do tej pory odkopali ? Gdzie idzie ta kasa któr± ludzie ³atwowierni przelewaj± na konto projektu? Kto¶ wymy¶li³ ca³± ta szopkê zby szybko siê nachapaæ.
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #415 : Sierpieñ 13, 2009, 22:21:42 »

W moim przekonaniu pieni±dze nie s± potrzebne Samuelowi, tylko ludziom z projektu, ¿eby mogli zrealizowaæ cel, oczywiscie Enkiemu te¿ jest to bardzo na rêke, ale jest to tylko ¶rodek pomocniczy do wykonania zadania, które powierzy³ pani Lucynie i spó³ce. To wydaje sie oczywiste.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #416 : Sierpieñ 13, 2009, 22:36:37 »

Ale to odkopanie ( tego co ma byc odkopane) i tak nastapi bez zadnej kasy.....  Mrugniêcie U¶miech, bedzie wielkie zdziwienie , zaskoczenie..  Ale to juz nie pojdzie na konto korzysci Enkiego ni projektu.
Zamysl Stworcy zaskoczy bardzo wielu ludzi , ktorzy swoja przebiegloscia chcieli uzyskac korzysci.
No coz, madrosc okaze sie prostota.

Kiara U¶miech U¶miech
kudrys
Go¶æ
« Odpowiedz #417 : Sierpieñ 13, 2009, 22:47:09 »

Kiaro ; wyja¶nij mi na jakiej podstawie uzyska³a¶ pewno¶æ ,¿e Enki reprezentuje zamys³ stwórcy, a nie interesy obozu przeciwnego.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #418 : Sierpieñ 13, 2009, 23:00:52 »

Kiaro ; wyja¶nij mi na jakiej podstawie uzyska³a¶ pewno¶æ ,¿e Enki reprezentuje zamys³ stwórcy, a nie interesy obozu przeciwnego.

Ale ja wcale tak nie uwazam , cos nie tak zrozumiales moj post. Moge tylko dodac iz nic na ziemi nie dzieje sie bez wiedzy i akceptacji Stworcy, i ze w kazdym planie miesci sie inny plan , chociaz niektorym wydaje sie ze ich ludzkie plany sa doskonale i moga je zrealizowac. Nic z tego, to tylko tak wyglada do czasu.
Zamysl Enki sie nie zrealizuje, to wszystko.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 13, 2009, 23:02:40 wys³ane przez Kiara » Zapisane
kudrys
Go¶æ
« Odpowiedz #419 : Sierpieñ 13, 2009, 23:11:21 »

Przepraszam Ciê Kiaro.Masz racje, ¼le odczyta³em.Jestem z tob±. ale je¿eli pozwolisz na dzisiaj ju¿ dosyæ bo godzina pó¼na. pozdrawiam
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #420 : Sierpieñ 13, 2009, 23:38:39 »

...
Ale ja wcale tak nie uwazam , cos nie tak zrozumiales moj post. Moge tylko dodac iz nic na ziemi nie dzieje sie bez wiedzy i akceptacji Stworcy, i ze w kazdym planie miesci sie inny plan , chociaz niektorym wydaje sie ze ich ludzkie plany sa doskonale i moga je zrealizowac. Nic z tego, to tylko tak wyglada do czasu.
Zamysl Enki sie nie zrealizuje, to wszystko.
Zamys³ Enki W³a¶nie Siê Realizuje.
Dla uzupe³nienia info dopowiem wiêcej:
- To wielkie plany i ludzi, i myszy
- Najczê¶ciej spe³zaj± na niczym.

Pozdrawiam LDW i OS.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #421 : Sierpieñ 14, 2009, 09:25:20 »

Sadzisz,¿e je¿eli kto¶ czego¶ wyra¼nie chce i pokazuje,ze mu zale¿y,bo sprawa dalszego ¿ycia nszego na Ziemii dotyczy,to jest to podejrzane?
Oczywi¶cie, ¿e nie. Zaczyna robiæ siê mocno podejrzanym z chwil± gdy jest przy³apywany na k³amstwie, a jego zachowania stoj± czêsto w opozycji do tego co g³osi...

Czyli bardziej En-Ki wiarygodny by³by,gdyby tylko wspomnia³ o piramidzie,zabezpieczeniu,apokalipsie i zaj±³ siê przykladowo nowinkami kulinarnymi i podobnymi innymi wa¿nymi zagadnieniami.
By³by wiarygodny gdyby owoce jego poczynañ by³y tak wspania³e i czyste jak zapowiada³. Niestety dla niego i jego popleczników jest inaczej.
alex
Go¶æ
« Odpowiedz #422 : Sierpieñ 14, 2009, 14:53:28 »

witam.przygladam sie z boku temu wszystkiemu i powiem ze to bajki na dobranoc;))duzo gadki malo faktow.dlaczego en-ki nic nie mowi o zagrazajacym nam niebezpieczenstwie poprzez przymusowe szczepienia?nie ma o tym ani slowa a przeciez taki plan jest i zostal wprowadzony downo temu,czy en-ki nie powinien nas ostrzec?predzej zostanie zawieszona konstytucja niz odkopia ten labirynt i to jest chyba pewne.
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #423 : Sierpieñ 14, 2009, 15:29:48 »

witam.przygladam sie z boku temu wszystkiemu i powiem ze to bajki na dobranoc;))duzo gadki malo faktow.dlaczego en-ki nic nie mowi o zagrazajacym nam niebezpieczenstwie poprzez przymusowe szczepienia?nie ma o tym ani slowa a przeciez taki plan jest i zostal wprowadzony downo temu,czy en-ki nie powinien nas ostrzec?predzej zostanie zawieszona konstytucja niz odkopia ten labirynt i to jest chyba pewne.

Poczytaj sesje Alexsie.

Niejednokrotnie w nich w temacie szczepieñ En-Ki ostrzega przed ich stosowaniem. U¶miech U¶miech

alex
Go¶æ
« Odpowiedz #424 : Sierpieñ 14, 2009, 15:37:47 »

mowi tylko o chipach a nie o zmniejszeniu populacji. mysle ze to bardzo istotne biorac pod uwage ze pandemia zostala ogloszona w czerwcu a szczepienia maja rozpoczac sie na jesien. chyba ze sie myle i cos przeoczylem.pozdrawiam.
Strony: 1 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: