Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #425 : Sierpień 14, 2009, 17:33:34 » |
|
Czy jeszcze do zwolennikow Enki nie dotarlo iz On Pan Ziemi jest odpowiedzialny w 100% za wszystko co sie na niej dzieje do dzisiaj? Ze te wszystkie plany szczepienia , czipy pandemia sa Jego osobistymi planami sluzacymi do podopzadkowania sobie ludzi, ktorzy odmawiaja posluszenstwa? W tym planie jest wiele aspektow manipulacyjnych. Miedzy innymi i taki iz tworzy sie zagrozenie ( jakiekolwiek) a pozniej kreowanie sie na zbawce. Liczy sie efekt koncowy , ktory jest realizowany precyzyjnie przez pociaganie za "sznurki" ruznych osob i instytucji. A jest nim stworzenie z ludzi bezmyslnych zabi , ktorzy przestana byc nieposlusznymi, beda realizowac poslusznie zamysly wladcy. Beda tworzyli dla niego energie o odpowiednim potecjale. to ze Enki jawi sie poprzez projekt Cheops jako troche przyglupi , niedouczony i naiwny, wcale nie znaczy ze taki jest naprawde. On jest bardzo inteligetny , wiedze techniczna ma w jednym palcu , kreuje precyzyjne plany i realizuje je perfekcyjnie jak widac. Glupi jest dla glupich, madry dla madrych... Czy mu sie uda? NIE, NIE, NIE!! nie uda mu sie , bo plan Stworcy przerosl jego perfidna przebieglosc, prostota i miloscia. A jak myslisz Stanley , kto jest tworca tych wszystkich religji , ktorymi steruja Masoni? Twoj idol Enki, nikt inny. Jeszcze nie potrafisz zrozumiec gry z ujawnianiem niektorych faktow dla osiagniecia koncowego zwyciestwa. Poki co zachlystujesz sie drobnymi informacjami pozwalajac odplywac w nieuwage duzym. Wiele razy od dluzszego czasu o tym pisalam. Zwracalam uwage na perfidne socjotechniki i psychomanipulacje. "Zabawa" trwa nadal.... Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
Byt
Gość
|
 |
« Odpowiedz #426 : Sierpień 14, 2009, 17:53:28 » |
|
Sadzisz,¿e je¿eli ktoœ czegoœ wyraŸnie chce i pokazuje,ze mu zale¿y,bo sprawa dalszego ¿ycia nszego na Ziemii dotyczy,to jest to podejrzane? I to bardzo. Szczególnie, ¿e na Ziemi nie mieszka i szczególnie, ¿e chce sobie nas przyporz¹dkowaÌ zapylaj¹c nam oczy mi³oœci¹ i bajkami. Czyli bardziej En-Ki wiarygodny by³by,gdyby tylko wspomnia³ o piramidzie,zabezpieczeniu,apokalipsie i zaj¹³ siê przykladowo nowinkami kulinarnymi i podobnymi innymi wa¿nymi zagadnieniami. Wtedy wiarygodnoœc Jego W Twoich oczach wzroœnie? A kto Go wtedy bêdzie s³ucha³,gdy o kluskach przekaz bêdzie?  Palisz g³upa, a dobrze wiesz, ¿e popadasz w przesadê. Czy jeszcze do zwolennikow Enki nie dotarlo iz On Pan Ziemi jest odpowiedzialny w 100% za wszystko co sie na niej dzieje do dzisiaj? Ze te wszystkie plany szczepienia , czipy pandemia sa Jego osobistymi planami sluzacymi do podopzadkowania sobie ludzi, ktorzy odmawiaja posluszenstwa? Nie jestem zwolennikiem Enkiego i jeszcze do mnie nie dotar³o i nie dotrze dopóki nie odbêdê rozmowy ze Stwórc¹, bo to przecie¿ on sam chcia³ ¿eby to do mnie nie dotar³o i ¿ebym myœla³, a nie popada³ w pierdo³y, ¿ebym bawi³ siê w tê jego grê niepewnoœci w œwiecie tysi¹ca religii. A je¿eli bawi go ten ca³y kreacjonizm to mam go w dupie. Wiele razy od dluzszego czasu o tym pisalam. Zwracalam uwage na perfidne socjotechniki i psychomanipulacje. "Zabawa" trwa nadal.... O tym mówiê...
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2009, 17:54:28 wysłane przez Byt »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #427 : Sierpień 15, 2009, 20:58:48 » |
|
Ja Ciebie kolego nie palĂŞ. A czemu sÂądzisz,Âże ten,kto wykazuje troskĂŞ o nasze losy jest niewiarygodny? 
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #428 : Sierpień 15, 2009, 22:37:25 » |
|
Ja Ciebie kolego nie palĂŞ. A czemu sÂądzisz,Âże ten,kto wykazuje troskĂŞ o nasze losy jest niewiarygodny?  Chyba jesteÂś jeszcze za maÂło doÂświadczony, rozejrzyj siĂŞ dookoÂła, praktycznie wszĂŞdzie sÂą oszuÂści/manipulanci, ktĂłrzy specjalizujÂą siĂŞ w nabijaniu ludzi w przysÂłowiowÂą butelke.
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #429 : Sierpień 15, 2009, 22:59:21 » |
|
Symeonie drogi!! Miej troszkê zaufania do tych dooko³a. To nie s¹ sami z³oczyùcy. Rozró¿niÌ nale¿y Symeonie drogi g³odnych i bezdomnych od innych nas,chwilowo nic od innych niepotrzebuj¹cych. Ci MY-prawdê g³osz¹cy-nie potrtrzebuj¹ Twoich grosików. W przypadku PCh wszyscy maj¹ swoje Ÿróde³ko i nie potrzebuj¹ Twojej ³aski aby zasiliÌ swoje  niedobory.
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #430 : Sierpień 15, 2009, 23:04:26 » |
|
 Kocie, dobrze będzie jeśli wkońcu pojmiesz, iż zasada ograniczonego zaufania powinna obowiązywać nie tylko na drodze, lecz wszędzie, to taka dobra rada 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 15, 2009, 23:05:28 wysłane przez Symeon »
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #431 : Sierpień 15, 2009, 23:32:00 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #432 : Sierpień 15, 2009, 23:50:58 » |
|
Jeœli nie bêde zbyt ³atwowierny i naiwny to w³aœnie bêdzie mi dane poznaÌ prawdê. Gdybym ca³kowicie ufa³ ró¿nego rodzaju naci¹gaczom, to trwa³bym w quasi rzeczywistoœci 
|
|
|
|
|
|
|
kot
Gość
|
 |
« Odpowiedz #433 : Sierpień 16, 2009, 00:07:11 » |
|
Naci¹gaczy rozró¿niaÌ nale¿y siê nauczyÌ. Ci ludzie,którzy s¹ w PCh s¹ krystalicznie uczciwi. Oni maj¹ swoj¹ receptê na ¿ycie i nie potrzebuj¹ niczyich pieniêdzy. Nie idŸ Symeonie drogi za przyk³adem tych,co gani¹ wszystkich,bo siê im zbyt mocno powodzi. Wiedz o tym,¿e dzia³anie na rzecz PCh upierdliwoœci jedynie przynosi i nigdy siê to nie zmieni. Ludzie torpeduj¹ ka¿d¹ inicjatywê,bo aktywiœci torpeduj¹cy tylko to widzieÌ chc¹. Nie równaj siê wiec drogi Symeonie z nimi,bo Ty nie musisz taki byÌ. 
|
|
|
|
|
|
|
|
Symeon
Gość
|
 |
« Odpowiedz #435 : Sierpień 16, 2009, 11:00:50 » |
|
Drogi Kocie, byĂŚ moÂże ludzie zwiÂązani z PCH sÂą bardzo uczciwi, ale sÂą moim zdaniem narzĂŞdziem w rĂŞkach tego, ktĂłry ma w stosunku do nas zÂłe zamiary. Wszyscy chcÂą uruchomiĂŚ jakieÂś zabezpieczenie w Egipcie, a ja Wam mĂłwie, Âże najlepszym zabezpieczeniem jest peÂłne zaufanie nie jakimÂś boÂżkom, lecz Bogu StwĂłrcy i przestrzeganie Jego przykazaĂą.
|
|
|
|
|
|
|
Voideg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #436 : Sierpień 19, 2009, 08:17:42 » |
|
witam, jestem w³aœnie po lekturze wszystkich sesji Lucyny £obos, w tych przekazach znalaz³em kilka sprzecznoœci czy jakaœ osoba, która jest jak najbardziej za ich prawdziwoœci¹, mog³a by wyjaœniÌ kilka spraw: - Samuel twierdzi, ¿e planeta która znajdowa³a siê miêdzy Jowiszem a Marsem posiada³a w³asne "S³oùce", które siê wypali³o, - Arka Przymierza - raz Samuel twierdzi, ¿e jest to urz¹dzenie dostarczaj¹ce energiê dziêki, któremu Moj¿esz na pustyni móg³ przerobiÌ mannê na chleb, by w kolejnej sesji stwierdziÌ, ¿e Arka Przymierza jest skrzyni¹ zawieraj¹c¹ ukryt¹ wiedzê, - Œwiêty Graal - w jednej sesji Samuel stwierdza, ¿e Œwiêty Graal to informatyk, in¿ynier, który zajmuje siê Ark¹ Przymierza, by w kolejnej sesji stwierdziÌ, ¿e Œwiêty Graal to ¿o³nierz, który poda³ Jezusowi kielich z narkotykiem uœmierzaj¹cym ból, podczas ukrzy¿owania, - po 2012 roku, bêdzie jeden œwiatowy jêzyk: esperanto:) - Nibiru to w rzeczywistoœci Uran albo jego czêœÌ, ca³y ten w¹tek z planet¹ Nibiru by³ doœÌ zagmatwany, - Obama zbawc¹ narodu amerykaùskiego, patrz¹c na dotychczasowe poczynania Obamy, który w ostatnim czasie zatrudni³ J.P. Holdrena propagatora aborcji, eugeniki itd. jako G³ównego Doradcê ds. Nauki i technologii, a to tylko wierzcho³ek góry lodowej, nie œwiadczy o nim dobrze, chyba, ¿e rzeczywiœcie jest sterowan¹ marionetk¹, Chcia³bym ¿eby moje w¹tpliwoœci rozwia³a jakaœ osoba, która jest jak najbardziej za Projektem Cheops, ogólnie moje wra¿enie na temat sesji jest pozytywne:)
|
|
|
|
|
|
|
Silver
Gość
|
 |
« Odpowiedz #437 : Sierpień 19, 2009, 08:43:47 » |
|
witam, jestem w³aœnie po lekturze wszystkich sesji Lucyny £obos, w tych przekazach znalaz³em kilka sprzecznoœci czy jakaœ osoba, która jest jak najbardziej za ich prawdziwoœci¹, mog³a by wyjaœniÌ kilka spraw: - Samuel twierdzi, ¿e planeta która znajdowa³a siê miêdzy Jowiszem a Marsem posiada³a w³asne "S³oùce", które siê wypali³o, - Arka Przymierza - raz Samuel twierdzi, ¿e jest to urz¹dzenie dostarczaj¹ce energiê dziêki, któremu Moj¿esz na pustyni móg³ przerobiÌ mannê na chleb, by w kolejnej sesji stwierdziÌ, ¿e Arka Przymierza jest skrzyni¹ zawieraj¹c¹ ukryt¹ wiedzê, - Œwiêty Graal - w jednej sesji Samuel stwierdza, ¿e Œwiêty Graal to informatyk, in¿ynier, który zajmuje siê Ark¹ Przymierza, by w kolejnej sesji stwierdziÌ, ¿e Œwiêty Graal to ¿o³nierz, który poda³ Jezusowi kielich z narkotykiem uœmierzaj¹cym ból, podczas ukrzy¿owania, - po 2012 roku, bêdzie jeden œwiatowy jêzyk: esperanto:) - Nibiru to w rzeczywistoœci Uran albo jego czêœÌ, ca³y ten w¹tek z planet¹ Nibiru by³ doœÌ zagmatwany, - Obama zbawc¹ narodu amerykaùskiego, patrz¹c na dotychczasowe poczynania Obamy, który w ostatnim czasie zatrudni³ J.P. Holdrena propagatora aborcji, eugeniki itd. jako G³ównego Doradcê ds. Nauki i technologii, a to tylko wierzcho³ek góry lodowej, nie œwiadczy o nim dobrze, chyba, ¿e rzeczywiœcie jest sterowan¹ marionetk¹, Chcia³bym ¿eby moje w¹tpliwoœci rozwia³a jakaœ osoba, która jest jak najbardziej za Projektem Cheops, ogólnie moje wra¿enie na temat sesji jest pozytywne:)
Co mamy Ci rozwiewaĂŚ ? Sam sobie udowodniÂłeÂś, Âże to stek bzdur.
|
|
|
|
|
|
|
Voideg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #438 : Sierpień 19, 2009, 08:51:56 » |
|
Co mamy Ci rozwiewaĂŚ ? Sam sobie udowodniÂłeÂś, Âże to stek bzdur.
wyraÂźnie napisaÂłem, Âże te wÂątpliwoÂści miaÂły rozwiaĂŚ osoby, ktĂłre sÂą jak najbardziej za Projektem Cheops, a Ty raczej do nich nie naleÂżysz, interesuje mnie ich stanowisko w tych sprawach, w tej chwili pomimo tego, co przeczytaÂłem na forum nadal mam pozytywne odczucia wzglĂŞdem projektu:)
|
|
|
|
|
|
|
chanell
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
 |
« Odpowiedz #439 : Sierpień 19, 2009, 09:06:48 » |
|
Podobno,zaznaczam Âże podobno w channelingu czĂŞsto zdarzajÂą siĂŞ sprzecznoÂści,najlepiej zrobisz jak pojedziesz na sesjĂŞ prywatnÂą.ParĂŞ osĂłb z tego forum byÂło na takiej sesji i wtedy bedziesz mĂłgÂł rozwiaĂŚ swoje wÂątpliwoÂści . Pozdrawiam i witam ciĂŞ na naszym kosmicznym forum 
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Mobius
Gość
|
 |
« Odpowiedz #440 : Sierpień 19, 2009, 12:07:56 » |
|
Voideg,niestety ale z osoby które jak napisa³eœ (s¹ jak najbardziej za Projektem Cheops) nie odpowiedz¹ Ci na te pytania,takich pytaù by³y dziesi¹tki i ¿aden dyskutant nie podniós³ rêkawicy,wiêkszoœÌ z nich jeœli nie wszyscy wierz¹ w projekt "bo czuj¹ ¿e to prawda" mimo wskazywanych,b³êdów,uchybieù,k³amstw i manipulacji i nie wa¿ne jakie argumenty tu przytoczysz
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #441 : Sierpień 19, 2009, 14:19:30 » |
|
: Voideg naucz sie odczytywania symbolicznego , nie doslownego tych przekazow a uzyskasz dostep do prawdziwej informacji.Bo tak jest w wielu przypadkach tych przekazow , wowczas zrozumiesz iz te pozornie rozne informacje mowia o tym samym. Ja tez Tobie tego nie bede objasniala bo nie jestem zwolennikiem projektu. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 14:20:23 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #442 : Sierpień 19, 2009, 14:25:09 » |
|
: Voideg naucz sie odczytywania symbolicznego , nie doslownego tych przekazow a uzyskasz dostep do prawdziwej informacji.Bo tak jest w wielu przypadkach tych przekazow , wowczas zrozumiesz iz te pozornie rozne informacje mowia o tym samym. Ja tez Tobie tego nie bede objasniala bo nie jestem zwolennikiem projektu. Kiara  A jakieÂż ukryte informacje znajdujÂą siĂŞ w symbolicznych przekazach En-kiego??? Zaraz bĂŞdziecie usprawiedliwiaĂŚ,Âże przybycie nibiru jest tylko symboliczne i naleÂży je interpretowaĂŚ inaczej. Paranoja....
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 14:27:06 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #443 : Sierpień 19, 2009, 14:51:01 » |
|
Kto ma w swoim mozgu paranoje ten tylko paranoje moze zobaczyc na zewnatrz. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
kamil771
Gość
|
 |
« Odpowiedz #444 : Sierpień 19, 2009, 17:21:54 » |
|
Kto ma w swoim mozgu paranoje ten tylko paranoje moze zobaczyc na zewnatrz. Kiara  Oczywiste jest to,Âże oczekujemy konkretĂłw od En-kiego a nie zabawy w kotka i myszkĂŞ. I nie musisz mnie atakowaĂŚ i tak siĂŞ denerwowaĂŚ! A moÂże masz dzisiaj zÂły dzieĂą? SÂłyszaÂłem,Âże we Francji panujÂą bardzo duÂże upaÂły i moÂże stÂąd takie twoje reakcje.Dlatego, wybaczam Ci.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 19, 2009, 17:22:52 wysłane przez kamil771 »
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
 |
« Odpowiedz #445 : Sierpień 19, 2009, 20:12:46 » |
|
Kto ma w swoim mozgu paranoje ten tylko paranoje moze zobaczyc na zewnatrz. a czy Ty potrafisz dostrzec paranojĂŞ?
|
|
|
|
|
|
|
sarah54
Gość
|
 |
« Odpowiedz #446 : Sierpień 20, 2009, 11:38:09 » |
|
"Czy jeszcze do zwolennikow Enki nie dotarlo iz On Pan Ziemi jest odpowiedzialny w 100% za wszystko co sie na niej dzieje do dzisiaj? Ze te wszystkie plany szczepienia , czipy pandemia sa Jego osobistymi planami sluzacymi do podopzadkowania sobie ludzi, ktorzy odmawiaja posluszenstwa?" (Kiara)
Kiarko- zlituj siĂŞ... Masz wolnÂą wolĂŞ, jak Illuminaci, Âżydzi i masoni , wodzowie korporacji oraz wszyscy na tym forum. Nie obarczaj Samuela-Enki za to, co na ziemi... Odpowiedz moÂże, dlaczego umierajÂą maÂłe, chore dzieci... dzieci
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 11:39:05 wysłane przez sarah54 »
|
|
|
|
|
Hutier
Gość
|
 |
« Odpowiedz #447 : Sierpień 20, 2009, 12:54:18 » |
|
Kiaro jeœli posiadasz jakieœ rzeczowe argumenty przeciwko En-ki,to je podaj,zamiast ci¹gle oskar¿aÌ go bezpodstawnie on jest z³y.(Ja równie¿ wiele razy zastanawia³em siê nad jego intencjami,ale do niczego nie doszed³em,dlatego dopuszczam mo¿liwoœÌ,¿e jednak jest dobry.Chcia³bym wreszcie rozstrzygn¹Ì t¹ kwestiê i nareszcie go os¹dziÌ)
|
|
|
|
|
|
|
Geist
Gość
|
 |
« Odpowiedz #448 : Sierpień 20, 2009, 13:36:48 » |
|
"Odpowiedz moÂże, dlaczego umierajÂą maÂłe, chore dzieci... dzieci" (sarah)
Chyba brniemy w ci¹g pytaù na które nie ma odpowiedzi. np. 1) dlaczego umieraj¹ ma³e zdrowe dzieci? 2) dlaczego umieraj¹ du¿e chore dzieci? 3) dlaczego umieraj¹ du¿e zdrowe dzieci? 4) dlaczego umieraj¹ chorzy doroœli ludzie ? 5) dlaczego umieraj¹ zdrowi doroœli ludzie ? 6) dlaczego ludzie w ogóle umieraj¹ ? Teoria ewolucji daje nam na te pytania przynajmniej jak¹œ odpowiedŸ S³abe i chore osobniki nie posiadaj¹ odpowiedniego potencja³u przystosowawczego by pokonaÌ bariere istnienia. Mo¿na spokojnie rozszerzyÌ pojêcie "osobniki " na twory pochodne od obiektów biologicznych takich jak ludzie . Obiektem pochodnym od ludzi mo¿e byÌ np. PCH . ZwróÌmy uwagê ¿e twór ten te¿ ma zakodowany w sobie imperatyw istnienia i posiada mechanizmy dostosowuj¹ce go do zmieniaj¹cych siê warunków otoczenia i zapewniaj¹ce mu przetrwanie. Noœnikiem jego istnienia jest nasza wyobraŸnia i wiara. Karmi siê ni¹ nie tylko w sferze ducha , ale i jak najrealniejszej sferze materialnej, wrêcz przeliczalnej na konkretn¹ walutê. Oczywistym jest fakt , ¿e koniec tego bytu (PCH) nast¹pi w przypadku nie wype³nienia sie przepowiedni, o ile wczeœniej nie znajdzie sobie nowego celu i nowych metod pozyskiwania noœnika swego istnienia . Oczywiœcie zamiast PCH mo¿emy u¿yÌ terminu En-ki
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2009, 13:41:33 wysłane przez Geist »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #449 : Sierpień 20, 2009, 14:01:17 » |
|
"Czy jeszcze do zwolennikow Enki nie dotarlo iz On Pan Ziemi jest odpowiedzialny w 100% za wszystko co sie na niej dzieje do dzisiaj? Ze te wszystkie plany szczepienia , czipy pandemia sa Jego osobistymi planami sluzacymi do podopzadkowania sobie ludzi, ktorzy odmawiaja posluszenstwa?" (Kiara)
Kiarko- zlituj siĂŞ... Masz wolnÂą wolĂŞ, jak Illuminaci, Âżydzi i masoni , wodzowie korporacji oraz wszyscy na tym forum. Nie obarczaj Samuela-Enki za to, co na ziemi... Odpowiedz moÂże, dlaczego umierajÂą maÂłe, chore dzieci... dzieci
Sarach 54 , ja mysle ze zadalas mi pytanie retoryczne? Mysle ze Ty nie masz problemu z wytlumaczeniem ogolowi tego zagadnienia, dlaczego umieraja male dzieci? Jest tylko jedna odpowiedz , wybor planu przedurodzeniowego. I w tym naprawde jest wielka madrosc. Natomiast Samuel - Enki ponosi calkowita odpowiedzialnosc za wszystko co dzialo i dzieje sie na Ziemi w czasi Jego bycia Panem Ziemi. Naprawde nie mysl Sarach 54 iz cokolwiek co sie dzieje w skali globalnej jest dla Niego niewiadoma. Energia tej wielkosci jak On planuje kierunek rozwojowy ziemi z wyprzedzeniem na setki i tysiace lat. Od Atlantydy do naszych czasow minelo juz ciutke czasu, mial szanse, wykorzystal ja calkowicie. Jednak ogladajac wspolczesne owoce Jego dzialan mozna powiedziec nie tedy droga, nie przez kalkulacje umyslowe prowadzi rozwoj ludzkosci, nie przez wybujalosc mozgu , ni otworzenie dostepu do jego depozytu informacyjnego. W tym wszystkim zabraklo uczuc i w sercu Samuela i w sercach ludzi , ktorzy wybrali kierunek drogi ukazany przez Niego. W swiecie Enki , to On ustalal system wartosci oraz prawa , ktore realizowaly ten system, to On ustalal , kanony mysli filozoficznej , ktore prowadzily rozwoj , lub zmienialy tak jego kierunek by ludzie krecili sie w kolo nie mogac przekroczyc pewnej granicy. Tak , wolna wola, ale mozemy z niej korzystac w granicach filozofi nakazu i zakazu , ktorym dla wiekszosci jest 10 przykazan. Tam gdzie rozwija sie wolna mysl nie ma zakazu ni nakazu , jest system wartosci do ktorego szczytow daza ludzie samoswiadomi. Tych ewidetnosci zabraklo w w swiecie Enki, jest natomiast tedecja do stworzenia swiadomosci zbiorowej bez wolnej woli , by taka spolecznoscia wladac bezproblemowo. A gdzie jest tak szumnie gloszona milosc z jej prawami? Enki zastepuje ja bezwzglednym wymogiem posluszenstwa. Naprawde zenujece i smutne. Milosc to wolnosc, tam nie ma wladzy nad nikim, tam nie ma wymuszania wlasnych swiatopogladow na nikim. Tam jest przekaz wiedzy z ktorego mozna korzystac lub nie. Czy miedzy taka ideologia , a Enki mozna postawic znak = ? Nie , oczywiscie , ze nie, bo to nie Jego swiat, jeszcze nie Jego. Enki posiada madrosc glowy i to przeogromna , nie posiada jeszcze rozwinietych uczuc w sercu. Dluga droga przed nim, jednak wiem ze dojdzie, teraz juz to wiem. Gdy polaczy swoja madrosc glowy z uczuciami ( do ktorych dojdzie), wowczas osiagnie Madrosc Serca rowna Stworcy.Tego zycze Mu z calego mojego serca. Kiara  ======================== Kiaro jeœli posiadasz jakieœ rzeczowe argumenty przeciwko En-ki,to je podaj,zamiast ci¹gle oskar¿aÌ go bezpodstawnie on jest z³y.(Ja równie¿ wiele razy zastanawia³em siê nad jego intencjami,ale do niczego nie doszed³em,dlatego dopuszczam mo¿liwoœÌ,¿e jednak jest dobry.Chcia³bym wreszcie rozstrzygn¹Ì t¹ kwestiê i nareszcie go os¹dziÌ)
Tak Enki jest dobry , dla tych , ktorzy Jego system wartosci uznaja za wlasny , dobry i prawidlowy. Ja nie jestem od osadzania kogokolwiek. Enki bedzie musial sam siebie osadzic , jak kazdy z nas. Ten osad jest sprawiedliwy i uczciwy, siebie samego oklamac nie mozna. Kazda Dusza Boska niesie w sobie kryteria bezwzglednej ucziwisci, w obliczu osadzania siebie samej , ona nigdy nie klamie. Kiara œcali³em posty DarekKiaro, a wystarczy nacisn¹Ì "Modyfikuj wiadomoœÌ" i zaoszczêdzisz nam roboty.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2009, 00:37:29 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|