Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 09:15:33

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 236856 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
sarah54
Go¶æ
« Odpowiedz #450 : Sierpieñ 20, 2009, 14:47:21 »

Kiaro- dziêki za pv.

A teraz co¶ ciekawego za... a nawet przeciw Cool

http://www.ukrytesprawy.org/info3.htm

Wed³ug Stewarta Swerdlowa obecno¶æ Gadoidów w naszym Wszech¶wiecie to ...dar, dziêki któremu szeroko rozumiany rodzaj ludzki ma szansê nie skoñczyæ jako kosmiczne pomyje, tzn. zepsute dzieci czy zadowolone z siebie duchowe trylobity; przy czym nie jest jaka¶ jego twórcza - nawiedzona interpretacja ani autorska hipoteza, tylko po prostu kluczowy punkt rzeczowej, kronikarskiej relacji o historii naszej galaktyki, zdawanej w oparciu o informacje zgromadzone w toku ca³ego niezwyk³ego ¿ycia - naprawdê kiedy¶ kto¶ gdzie¶ wpad³ na taki pomys³, ¿eby ludziom wszystkich gwiazd sprawiæ tego typu prezent, tak jakby uzdolnionemu szachi¶cie z prowincji wyszukaæ odpowiedniego dlañ sparingpartnera, coby nie zatrzyma³ siê na zawsze na swym niby-mistrzowskim poziomie. Wed³ug tej d³ugofalowej rekonstrukcji dziejów, gdyby nie reptilianie, ludzie po prostu wegetowaliby sobie na zasadzie stagnacji duchowej i cywilizacyjnej, niczym sympatyczne ruchliwe ro¶linki, pozbawieni motywacji do dalszego rozwoju, samodoskonalenia siê i odkrywania prawdziwej natury fizycznej rzeczywisto¶ci (¿e jest ona tylko iluzj±, któr± mo¿emy przekraczaæ sam± moc± w³asnej duszy, tak naprawdê tutaj nie nale¿ymy, a jedynie czasowo przebywamy "daleko od domu", tj. ca³kowitej jedno¶ci z Bosk± ¦wiadomo¶ci±). Pojawienie siê agresywnych gadoidów wymusi³o na najwyra¼niej zanudzaj±cych wszech¶wiat rolnikach z konstelacji Lutni i Wegi szerokie otwarcie oczu na otaczaj±ce ich uniwersum, jak równie¿ na samych siebie - czego i my mamy teraz wyra¼ny posmak, tzn. jako poszczególne ju¿ zorientowane w temacie jednostki (chyba, ¿e komu¶ to nie przeszkadza, ¿e one chcia³yby sobie z nas zrobiæ fermê kurczaków, nie stara siê jako¶ 'sporz±dnieæ' i wyewoluowaæ, aby móc siê temu skuteczniej przeciwstawiæ). Otó¿ to wszystko wymy¶lili ponoæ eony lat temu jacy¶ "przezroczy¶ci ludzie" (ang. "transparent people"), którzy zobaczyli w przysz³o¶ci stan degeneracji ludzkiej kultury, a raczej jej po¿a³owania godny zastój, co¶ w stylu spoczêcia na laurach gdzie¶ w po³owie drogi, albo nawet wcze¶niej, mo¿e podobnie jak Odyseusz mia³ wróciæ do domu, a d³ugo wylegiwa³ siê gdzie¶ na jakiej¶ sielankowej wyspie. We wspó³pracy z istotami z Syriusza (ang. "Sirian beings") stworzyli zatem agresywn± rasê, do cna ow³adniêt± ¿±dz± podboju, tj. w³a¶nie gadoidy, w ten sposób wymuszaj±c na apatycznych ludziach ponowne zakasanie rêkawów i pokazanie, na co ich staæ, czyli wznowienie wêdrówki drog± ewolucji ku horyzontowi ponownego zjednoczenia siê z Bosk± Dusz± kosmosu, która ca³y czas jakby cierpliwie czeka, a¿ "wrócimy". Przy czym gadoidy najprawdopodobniej te¿ mog± "wygraæ" tê próbê si³, a w ten sposób udowodni³yby s³uszno¶æ w³asnej filozofii i ¿e od pocz±tku mia³y racjê - to jest taki jak gdyby gigantyczny kosmiczny show typu "Rozbitkowie", gdzie zwyciê¿y najtwardszy albo najsprytniejszy, w ka¿dym razie forma ¿ycia najlepiej przystosowana do istnienia w fizycznej rzeczywisto¶ci - podobno o rozstrzygniêcie tego w³a¶nie chodzi.

Jednocze¶nie S. Swerdlow bardzo wyra¼nie zaznacza, uwypukla i przy ka¿dej nadarzaj±cej siê okazji przypomina, ¿e je¶li nienawidzimy gadoidów, ma to charakter bezpo¶rednio autodestrukcyjny - wówczas nienawidzimy tak¿e samych siebie, gdy¿ tu na Ziemi chc±c nie chc±c wszyscy posiadamy reptiliañskie DNA, stanowi ono czê¶æ nas; poza tym wkraczamy wtedy prosto w ich dialektykê, upodabniamy siê do nich, oddalaj±c siê od naszej ludzkiej natury, której przeznaczeniem i jedynym mo¿liwym w finalnej perspektywie spe³nieniem jest bezwarunkowa mi³o¶æ do wszystkich i wszystkiego, czyli godne odwzajemnienie uczuæ kosmosu, Boskiej ¦wiadomo¶ci stwórczej czy jakby to kto chcia³ nazywaæ, tak naprawdê odnosz±c siê przy tym równie¿ do siebie; z tym, ¿e te¿ byle bez za¶lepienia z t± mi³o¶ci± - wed³ug Stewarta nawet zabicie napastnika jest uprawnione, je¿eli tylko w ten sposób mo¿emy obroniæ ¿ycie w³asne albo czyje¶ inne; z kolei samobójstwo to wed³ug jego onegdaj sztucznie rozszerzonej intuicji co¶ w rodzaju "kosmicznego przestêpstwa" w ¶wietle odwiecznych praw obecnych miêdzy wszystkimi gwiazdami. W ¿yciu i na drodze samorozwoju wcale nie chodzi o to, by t³umiæ i zwalczaæ w sobie wszystko, co negatywne, zwracaj±c siê wy³±cznie ku swojej "jasnej stronie" - wrêcz przeciwnie, taka droga to naiwna u³uda bez szans na posuniêcie siê naprzód, poniewa¿ zarówno w nas, jak i w ca³ym wszech¶wiecie i jego Boskiej Duszy zawsze wspó³istniej± czynniki pozytywne i negatywne, których rozró¿nienie zale¿y zreszt± tylko od subiektywnego punktu widzenia, w sumie do¶æ iluzorycznego (to znaczy nie dla nas, ale dla Boskiej Duszy kompletnie - która zreszt± wszystkie istnienia ze wszystkich czasów prze¿ywa jednocze¶nie, czas to tylko nasze miejscowe z³udzenie - trudno to poj±æ, ale tak mówi cz³owiek, dla którego wychodzenie z cia³a to co¶ jak dla nas pój¶cie po bu³ki do sklepu, a przed laty zatrudnia³y go nawet amerykañskie dru¿yny futbolowe w celu wp³ywania na wynik meczu - co podobno po dzi¶ dzieñ jest nagminn± praktyk± w ¶wiecie wielkiego "sportu"). D±¿yæ powinno siê raczej do odzwierciedlenia w sobie rozk³adu pierwiastków w kosmosie, tj. osi±gniêcia wewnêtrznej równowagi pomiêdzy swoj± "jasn±" a "ciemn±" stron±, bez prób zamiatania którejkolwiek z nich pod dywan (i tak siê nie uda, wyjdzie z innego koñca, a zreszt± tak naprawdê nikt nie ma w duszy ¿adnego dywanu); warto badaæ sw± negatywn± stronê, eksplorowaæ j± i wykorzystywaæ na szlaku samorozwoju tak samo, jak ow± pozytywn± po³owê - obie w³a¶nie po to s±, ¿eby siê z nich uczyæ i je rozpracowywaæ. W ogóle sensem naszej egzystencji, tych wszystkich wcieleñ itd., jest do¶wiadczanie przez Boskiego Ducha za naszym po¶rednictwem wszelakich mo¿liwych aspektów istnienia, najró¿niejszych mo¿liwych prze¿yæ czy mo¿e jakby "pomys³ów na bycie" albo "konfiguracji trwania" - idee i uczucia z ciemnych k±tów maj± tak± sam± warto¶æ poznawcz±, jak te spod piêknego ¶wiat³a; tzn. nie chodzi³oby tu o to, by pracowicie czyniæ z³e rzeczy i eksperymentowaæ sobie z nimi do woli, ale ¿eby nie t³umiæ swej ciemnej strony, bo i tak siê to nie uda, a jedynie mo¿e nas zamkn±æ w skorupie z³udzenia, staraæ siê równie¿ tê negatywn± strefê wyja¶niaæ, odkrywaæ i pojmowaæ, nie przypadkiem to tak¿e jest czê¶æ nas. Innymi s³owy, nie ma co udawaæ "¶wiêtego", gdy¿ bynajmniej nie têdy biegnie droga samodoskonalenia siê i ewolucji ducha - postêpu nie osi±ga siê, zamykaj±c na co¶ oczy i udaj±c, ¿e tego nie ma, my¶lenie ¿yczeniowe a praca nad sob± to dwie zupe³nie ró¿ne bajki. A tak poza tym, w szerszej perspektywie, to jak powszechnie wiadomo, centralnym przes³aniem wiêkszo¶ci "przekazów" itp. starych czy nowych religii jest mi³o¶æ - ¿eby na tym siê skupiaæ, a reszta ju¿ jako¶ sama siê u³o¿y. Wed³ug Swerdlowa, mi³o¶æ owszem, tak - ale równie wa¿na, a mo¿e nawet wa¿niejsza, jest odpowiedzialno¶æ, czyli ¿eby znale¼æ w sobie naturaln± wewnêtrzn± odwagê, aby schowaæ do szafy bezbarwny parasol 'bezpiecznej' postawy typu "robiê to, co mi powiedzieli, tak samo jak inni, jestem grzeczny i normalny, wiêc o co ci chodzi..?!", wzi±æ odpowiedzialno¶æ za swoje czyny, my¶li, nawyki i w ogóle ¿ycie, nie przepêkaæ go tak, jak nas wyuczyli jacy¶ '¿yczliwi' i napisali w gazetach, ¿e by³oby sprytnie i zdrowo, tylko ¶wiadomie rozgl±daæ siê woko³o, aby móc zachowywaæ siê m±drze i godnie w samodzielnie dekodowanej sytuacji.

A poni¿ej rozmaite interesuj±ce informacje z archiwów dzia³u "Pytania i odpowiedzi" witryny Stewarta i Janet Swerdlowów (dopiero w trakcie opracowywania i porz±dkowania):

http://www.expansions.com...m?DOP=2008-12-1 wygl±d postaci mistrza Yody z "Gwiezdnych wojen" odpowiada prezencji istot z systemu planetarnego gwiazdy Syriusz B; obiekty manewruj±ce w pasie Kuipera nale¿± m.in. do insektoidów, wrogo nastawionych do gadoidów

http://www.expansions.com...m?DOP=2008-11-1 w inwazji na Irak chodzi³o o "Gwiezdne Wrota" pod Bagdadem; atmosfera Marsa niewiele ró¿ni siê od ziemskiej, a na jego pó³nocnej pó³kuli nawet przez domowy teleskop mo¿na obserwowaæ zieleñ w porze "marsjañskiej wiosny"; strona internetowa Stewarta ma coraz wiêcej odwiedzin z Polski, a on sam by³ u nas w 2007 r.; pszenica jest ju¿ na skalê globaln± zmodyfikowana genetycznie i lepiej siê ni± nie od¿ywiaæ, w znacznym stopniu to samo dotyczy równie¿ ry¿u - nale¿y szukaæ organicznego; ¶rodowisko Billy'ego Meiera ju¿ ³adnych parê lat temu zosta³o zinfiltrowane, w zwi±zku z czym przekazy s± prawdopodobnie modyfikowane

http://www.expansions.com...m?DOP=2008-10-1 pod szyldem ONZ odbywaj± siê spotkania przedstawicieli rz±dów i si³ zbrojnych wielu krajów, na których dyskutowana jest kwestia ujawnienia opinii publicznej obecno¶ci obcych na Ziemi...........
rafalwesolek
Go¶æ
« Odpowiedz #451 : Sierpieñ 20, 2009, 23:02:18 »

Ehh nie lubiê takich d³ugich postów. Tego nie da siê czytaæ. Jak dlamnie zbyt du¿o inf. do ogarniêcia.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #452 : Sierpieñ 21, 2009, 13:01:03 »

w inwazji na Irak chodzi³o o "Gwiezdne Wrota" pod Bagdadem
Te¿ do mnie dotsr³y wowczas takie informacje. Tak¿e pewne materialne dobra kultury bêd±ce swojego rodzaju dowodem/¶wiadectwem.
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #453 : Sierpieñ 21, 2009, 13:19:30 »

Gdzie s± jakiekolwiek dowody,¿e gwiezdne wrota istniej±???
A przekonanie,¿e by³y one powodem inwazji na Irak to idiotyzm.
Byt
Go¶æ
« Odpowiedz #454 : Sierpieñ 21, 2009, 22:50:59 »

Naci±gaczy rozró¿niaæ nale¿y siê nauczyæ.

Ci ludzie,którzy s± w PCh s± krystalicznie uczciwi.

Oni maj± swoj± receptê  na ¿ycie i nie potrzebuj± niczyich pieniêdzy.

Nie id¼ Symeonie drogi za przyk³adem tych,co gani± wszystkich,bo siê im zbyt mocno powodzi.

Wiedz o tym,¿e dzia³anie na rzecz PCh upierdliwo¶ci jedynie przynosi i nigdy siê to nie zmieni.

Ludzie torpeduj± ka¿d± inicjatywê,bo aktywi¶ci torpeduj±cy tylko to widzieæ chc±.

Nie równaj siê wiec drogi Symeonie z nimi,bo Ty nie musisz taki byæ. U¶miech U¶miech
Fa³szywki nie odró¿nisz. Cz³owieka jest tak ³atwo zmanipulowaæ, ¿e mo¿esz byæ ¶wiêcie przekonany, ¿e kto¶ jest uczciwy, a w rzeczywisto¶ci bêdzie zupe³nie odwrotnie.
Ufasz PCH? Masz prawo, ale miej ¶wiadomo¶æ, ¿e mo¿e to byæ stado owiec id±cych za g³osem niezbyt godnego zaufania go¶cia.
Nadmierne zaufanie ma swoj± nazwê. A nazwa ta to FRAJERSTWO.
I nie ma tutaj krzty cynizmu kocie.
Gdy ludzie mieli kierowaæ siê Twoim tokiem rozumowania to byliby wykorzystywani na ka¿dym kroku przez ludzi, którzy tylko czekaj± na frajerów ¿eby ich zmanipulowaæ i wykorzystaæ. I tutaj abstrahuje od PCH bo to ma miejsce w praktycznie ka¿dej dziedzinie codziennego ¿ycia.

Podobno,zaznaczam ¿e podobno w channelingu czêsto zdarzaj± siê sprzeczno¶ci,najlepiej zrobisz jak pojedziesz na sesjê prywatn±.Parê osób z tego forum by³o na takiej sesji i wtedy bedziesz móg³ rozwiaæ swoje w±tpliwo¶ci .
Pozdrawiam i witam ciê na naszym kosmicznym forum Chichot
Nie id¼ na ¿adne sesje prywatne. Je¿eli wierzysz w Boga to kieruj siê tym co podpowiada Ci serce, jego mi³o¶æ i nie zaprz±taj sobie g³owy ¿adnymi Samuelami. My¶lê, ¿e je¿eli Samuel tak dobrze trzyma z Bogiem to nie bêdzie z tego powodu niezadowolony. Poza tym, nie oczekuj odpowiedzi na pytania od zwolenników PCH, a ju¿ w ogóle mo¿esz zapomnieæ o jakiejkolwiek dyskusji z lud¼mi bezpo¶rednio zaanga¿owanymi w projekt. Stoj± na tak cienkim lodzie, ¿e dyskusja by ich tylko pogr±¿y³a.

Kto ma w swoim mozgu paranoje ten tylko paranoje moze zobaczyc na zewnatrz.

Kiara U¶miech
My¶la³em, ¿e jeste¶ rozs±dniejsza Kiaro, ale widzê, ¿e te¿ masz siano i ignorancjê w g³owie.

Cytat: kiara
Natomiast Samuel - Enki ponosi calkowita odpowiedzialnosc za wszystko co dzialo i dzieje sie na Ziemi w czasi Jego bycia Panem Ziemi.
A czym¿e ta odpowiedzialno¶æ jest wg Ciebie usankcjonowana. ¦wiat zmierza ku lepszemu, zawsze zmierza³. To nam siê wydaje, ¿e jest chaos, a nawet nie wydaje, my to po prostu widzimy. Ale wszystko to zmierza ku dobremu. Nied³ugo skoñczy siê ca³e cierpienie i zaczniemy od czystej karty. No, mo¿e nie my, ale nasi potomkowie na pewno. Wiêc ktokolwiek tam jest na górze, samuel, enki, Bóg czy ¶wiêty czajnik czujê, ¿e on nie poczuwa siê do odpowiedzialno¶ci za to co sobie tutaj rozpêtali¶my i nie wiem czy ma z tego uciechê czy satysfakcjê, szczerze mam to gdzie¶.

Energia tej wielkosci jak On planuje kierunek rozwojowy ziemi z wyprzedzeniem na setki i tysiace lat.
Je¿eli to zosta³o zaplanowane tu i teraz. My¶lê, ¿e czas jaki znamy jest tylko iluzorycznym pojêciem...

Tak Enki jest dobry , dla tych , ktorzy  Jego system wartosci uznaja za wlasny , dobry i prawidlowy.
Trafna uwaga.

Cytat: kamil771
Gdzie s± jakiekolwiek dowody,¿e gwiezdne wrota istniej±???
Ciekawe, ¿e o to pytasz bo wczoraj ogl±da³em ciekaw± relacjê, w której zosta³o to poruszone : D
http://www.youtube.com/watch?v=DKxUDbdZaH0 <- o tutaj
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 21, 2009, 23:04:23 wys³ane przez Byt » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #455 : Sierpieñ 21, 2009, 23:41:36 »

Tak Enki jest dobry , dla tych , ktorzy  Jego system wartosci uznaja za wlasny , dobry i prawidlowy.
Trafna uwaga.

Enki jest dobry dla tych, którzy nie widz± lub nie chc± widzieæ tych wszystkich sprzeczno¶ci, niezrealizowanych obietnic, dziwnych wydarzeñ jak np. sprawa S³awy, profanacja Ko¶ció³ka na ¦lê¿y, który kiedy¶ by³ podobno miejscem kultu Maryi etc.
Przypomnia³a mi siê taka historia: pewien cz³owiek mia³ problem z mrówkami faraonkami, praktycznie wszyscy jego s±siedzi mieli ten sam problem, gdy rozmawia³ z s±siadk± spyta³ siê jej czy s± u niej owe mrówki, ona odpowiedzia³a, ¿e nie ma, bo ich u siebie nie widzia³a. Po tej rozmowie weszli do windy, okaza³o siê, ¿e s±siadka ma slaby wzrok i poprosi³a tego cz³owieka o naci¶niêcie guzika z cyfr± jej piêtra, gdy¿ sama nie by³a w stanie dojrzeæ napisów. S±siadka wiêc ¶wiadomie nie mija³a siê z prawd±, poniewa¿ faktycznie nie widzia³a tych mrówek u siebie, wiêc by³a przekonana, ze ich nie ma U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #456 : Sierpieñ 22, 2009, 00:24:31 »

Przeciwnicy Pch ,wydaje mi siê ¿e Voideg prosi³ o wypowiedzi zwolenników ,wiêc po co siê wysilacie ?
Voideg ,to ja ci napiszê co¶ od siebie U¶miech Podobnie jak ty mam wiele w±tpliwo¶ci i widzê trochê sprzeczno¶ci,ale jak ju¿ pisa³am uwa¿am ¿e to wina przekazu-channelingu.Podoba mi siê idea Pch ,ale wszystko w granicach rozs±dku.Wielu ludzi przgl±da siê z boku i analizuje ,raz g³êboko w to wierzy a innym razem ma w±tpliwo¶ci.My¶lê ¿e ty i ja w³a¶nie do takich nale¿ymy.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Geist
Go¶æ
« Odpowiedz #457 : Sierpieñ 22, 2009, 12:31:14 »

Mimo , ¿e nie jestem wielbicielem prof . Dawkinsa to jednak , muszê przyznaæ ,¿e z poni¿szym wywiadem profesor trafi³ w sedno problemu , który nas tu bardzo intryguje.
Spróbujcie w skupieniu przetrawiæ ten dialog i poszukaæ podobieñstw do transcendentnych spotkañ z pani± Lucyn± £obos.
Tak wiêc oddajmy glos profesorowi i jego rozmówcy.

1)http://www.youtube.com/watch?v=yl-H-edNGN4
2)http://www.youtube.com/watch?v=jHNNo8_IlK4
3)http://www.youtube.com/watch?v=JI_gPCo3Q_U
4)http://www.youtube.com/watch?v=uNLuoTL8uhI
5)http://www.youtube.com/watch?v=MIsnhSt6wAM
6)http://www.youtube.com/watch?v=7t7fH6f9ur8
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #458 : Sierpieñ 22, 2009, 13:29:01 »

Mam pewne informacje nt. mo¿liwo¶ci wyja¶nienia okreslonych przez Ciebie sprzeczno¶ci w ponizszych tematach:
- Arka Przymierza - raz Samuel twierdzi, ¿e jest to urz±dzenie dostarczaj±ce energiê dziêki, któremu Moj¿esz na pustyni móg³ przerobiæ mannê na chleb, by w kolejnej sesji stwierdziæ, ¿e Arka Przymierza jest skrzyni± zawieraj±c± ukryt± wiedzê,
- ¦wiêty Graal - w jednej sesji Samuel stwierdza, ¿e ¦wiêty Graal to informatyk, in¿ynier, który zajmuje siê Ark± Przymierza, by w kolejnej sesji stwierdziæ, ¿e ¦wiêty Graal to ¿o³nierz, który poda³ Jezusowi kielich z narkotykiem u¶mierzaj±cym ból, podczas ukrzy¿owania,

wyra¼nie napisa³em, ¿e te w±tpliwo¶ci mia³y rozwiaæ osoby, które s± jak najbardziej za Projektem Cheops
Ale osobi¶cie poruszam siê jakby pod k±tem prostym do tych rzeczywisto¶ci, wiêc nie jestem ani taki zadeklarowanym za, ani przeciw PCh, wiêc nie wiem, czy Cie interesuj± moje informacje.

Tu natomiast nie ma pytania o sprzeczno¶æ, wiêc ograniczenie do zwolenników te¿ chyba nie jest wi±¿±ce:
- po 2012 roku, bêdzie jeden ¶wiatowy jêzyk: esperanto:)
Po 2012 raczej NIE bêdzie esperanto, bo to jest jêzyk w du¿ej mierze sztuczny. Raczej siê spodziwam ¿e jêzyk NATURALNY bedzie ¶wiatowy. Choæ esperanto jest ci±gle tworzone, wiêc od jego tworzycieli zale¿y w któr± stronê ono pójdzie... NATURALN¡, czy kolejny wytwór pomieszania jêzyków. Narazie nie jest najlepiej.

« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 28, 2009, 11:26:58 wys³ane przez PHIRIOORI » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #459 : Sierpieñ 23, 2009, 20:56:51 »

To nie w tym temacie Symeonie siê mie¶ci i nie tu ten temat dyskutowany byæ powinien.

Ja jedynie zareagowa³em wcze¶niej na bezczelne próby Arteqa w oczernieniu Samuela,¿e za mamon± nawo³uje aby do PCh trafia³a.

Kocie, powiedz mi w czym [na podstawie powy¿szego cytatu] oczerniam i to niby bezczelnie samcia/pch? ¯e niby k³amiê twierdz±c, ¿e nawo³ywa³ on do przekazywania pch pieni±¿ków? Znowu zaczynasz st±paæ po grz±skim dla siebie gruncie - zarzucanie k³amstw. Ostrzegam uczciwie, ¿e teraz nie odpuszczê i nie wykpisz siê.

Zróbmy tak:
je¿eli wska¿ê/podam cytaty gdzie samcio/pch nawo³uje do datków na rzecz pch - oficjalnie przeprosisz za sugestiê, ¿e rzucam bezczelne oszczerstwa
je¿eli nie uda mi siê to - wtedy przyznam Ci racjê i ja Ciebie przeproszê, ¿e zarzuca³em Ci oczernianie mnie.

My¶lê, ¿e jest to bardzo uczciwe. Stoi?
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #460 : Sierpieñ 23, 2009, 21:22:04 »

edit:
dla porz±dku odpowied¼ zamie¶ci³em w w±tku "masz co¶ do mnie"

Bardzo dziêkujê
Darek
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2009, 21:33:22 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #461 : Sierpieñ 31, 2009, 08:59:59 »

No to wróci³em... U¶miech
fix
Go¶æ
« Odpowiedz #462 : Sierpieñ 31, 2009, 09:50:02 »

„Jednak wielcy prorocy nauczali zawsze, ¿e najwiêksze zagro¿enie powstaje wtedy, gdy kto¶ próbuje zapobiec spe³nieniu siê wizji przysz³o¶ci, bowiem mo¿e siê zdarzyæ, ¿e sam stanie siê przyczyn± jej spe³nienia.”
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 31, 2009, 09:50:30 wys³ane przez fix » Zapisane
Symeon
Go¶æ
« Odpowiedz #463 : Wrzesieñ 08, 2009, 11:23:47 »

„Jednak wielcy prorocy nauczali zawsze, ¿e najwiêksze zagro¿enie powstaje wtedy, gdy kto¶ próbuje zapobiec spe³nieniu siê wizji przysz³o¶ci, bowiem mo¿e siê zdarzyæ, ¿e sam stanie siê przyczyn± jej spe³nienia.”

Czyli uruchamiaj±c "zabezpieczenie" w Egipcie ludzie mog± spowodowaæ co¶ zupe³nie odwrotnego. Sugerowa³em ju¿ wcze¶niej, ¿e majstrowanie przy grobowcu faraona Chufu mo¿e doprowadziæ nie do uruchomienia zabezpieczenia ale do jego zerwania.
marek324
Go¶æ
« Odpowiedz #464 : Wrzesieñ 21, 2009, 12:28:40 »

... i widzê ¿e w zasadzie nic nowego nie zosta³o wniesione do dyskusji - oprócz megapostu Sary54
Szmer
Go¶æ
« Odpowiedz #465 : Wrzesieñ 21, 2009, 18:33:34 »

A ¿e jak tak zapytam... po co Samcowi czy PCH te pieni±¿ki? Hê? U¶miech
Kto¶ jest mi w stanie odpowiedzieæ jaki jest prawdziwy cel zbierania tych pieniêdzy?
daniel1704
Go¶æ
« Odpowiedz #466 : Wrzesieñ 25, 2009, 06:55:18 »

...prawdziwy cel?
nie musisz siê tym martwiæ bo Sam nigdy nie wp³acisz ani z³otówki na PCH-zostaw ten problem naiwniakom,którzy wspomogli projekt U¶miech)
pzdr U¶miech
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #467 : Pa¼dziernik 17, 2009, 09:43:24 »

Najlepszym argumentem przeciw przekazom Enki jest to ¿e wszystko w PCh siê opó¼nia co jasno pokazuje jak nie trafne s± przekazy.

Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #468 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:17:17 »

Najlepszym argumentem przeciw przekazom Enki jest to ¿e wszystko w PCh siê opó¼nia co jasno pokazuje jak nie trafne s± przekazy.

nie trafne mo¿e byæ to jak s± ODBIERANE - pomy¶la³e¶ o tym???

718'
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #469 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:23:23 »

nie trafne mo¿e byæ to jak s± ODBIERANE - pomy¶la³e¶ o tym???

718'

Masz racjê.
Przecie¿ jak pani Lucyna mówi ¿e w Ba³tyk wpadnie meteoryt w tym roku to mo¿na to odebraæ b³êdnie (czyli, ¿e wpadnie) lub trafnie (czyli, ¿e nie wpadnie)
podobnie jak z widzeniem Niburu - jak pani Lucyna mówi, ¿e bêdzie widziane w tym roku to trafna interpretacja by³aby "nie bêdzie widziana ani w tym ani w ¿adnym innym".
Je¶li przyj±æ tak± wyk³adnie i sposób odbierania tekstów pani Lucyny to rzeczywi¶cie nie mo¿na podwa¿yæ tych¿e s³ów. No a poza tym pani Lucyna to kobieta a jak wiadomo kobieta zmienn± jest a jak mówi "nie" to znaczy "tak" - wiêc wszystko jest logiczne i jasne.
A i jeszcze pozostaje "Enki"... Ale, ¿e jako wielokrotnie mówi³, ¿e nie stroni od alkoholu to trudno braæ go za jakie¶ wiarygodne ¼ród³o....
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #470 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:23:55 »

To identyczne podej¶cie jak do apokaliptycznej wizji ¶wiata. Niby nikt tego nie chce ale wszyscy wci±¿ wyznaczaj± nowe daty "koñca ¶wiata".
Jedyna ró¿nica w tym, ¿e z Bibli± nikt nie moze polemizowaæ, a z przes³aniami En-Ki wszyscy na bie¿±co.
Biblijne przepowie¶ci przesuwane s± systematycznie od setek lat, a tu kilkumiesiêczne stanowi± niebotyczne problemy.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #471 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:25:10 »

To identyczne podej¶cie jak do apokaliptycznej wizji ¶wiata. Niby nikt tego nie chce ale wszyscy wci±¿ wyznaczaj± nowe daty "koñca ¶wiata".
Jedyna ró¿nica w tym, ¿e z Bibli± nikt nie moze polemizowaæ, a z przes³aniami En-Ki wszyscy na bie¿±co.
Biblijne przepowie¶ci przesuwane s± systematycznie od setek lat, a tu kilkumiesiêczne stanowi± niebotyczne problemy.

a mi siê wydawa³o, ¿e w Biblii stoi wyra¼nie "nie znasz dnia ani godziny"...
Dry007
Go¶æ
« Odpowiedz #472 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:29:41 »

Rok to nie godzina i dzieñ Mrugniêcie
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #473 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:31:41 »

Cytat: ValDee

jako¶ tak siê sk³ada, ¿e do¶æ dobrze znam tê ksiêgê i wiem równie¿ o tym cytacie, ale wyt³umacz mi sk±d bior± siê te wszystkie daty tycz±ce "koñca ¶wiata" wyznaczane przez "chrze¶cijan", którzy ponoæ równiez znaj± jej tre¶æ? Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #474 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:32:24 »

Cytat: ValDee

jako¶ tak siê sk³ada, ¿e do¶æ dobrze znam tê ksiêgê i wiem równie¿ o tym cytacie, ale wyt³umacz mi sk±d bior± siê te wszystkie daty tycz±ce "koñca ¶wiata" wyznaczane przez "chrze¶cijan", którzy ponoæ równiez znaj± jej tre¶æ? Mrugniêcie

moim zdaniem z g³upoty ;P
podobnie jak siê bierze data 2012 jako koniec ¶wiata - te¿ z g³upoty...
Strony: 1 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: