Najlepszym argumentem przeciw przekazom Enki jest to ¿e wszystko w PCh siê opó¼nia co jasno pokazuje jak nie trafne s± przekazy.
nie trafne mo¿e byæ to jak s± ODBIERANE - pomy¶la³e¶ o tym???
718'
Kap³anie mam do¶æ wymówek, mam do¶æ prób t³umaczenia siê. Enki robi to tak nie udolnie ¿e nie wierzê jego s³owom ja wiem ¿e nie ma dobrych intencji(kimkolwiek jest).
Jedna lub dwie wtopy mo¿na zrozumieæ ale nie ci±g³e i to ci±g³e naginanie prawdy. Nie które teorie Enkiego przechodz± pojêcie. W ogóle zastanówcie siê o czym piszecie. Gwiezdne Wrota pod Bagdadem? Czy¿by Star Gate kto¶ za du¿o siê naogl±da³?
Pierwsze co to osoba która to powiedzia³a niech dostarczy mi dowodów na istnienie tych gwiezdnych wrót a wtedy mo¿emy podyskutowaæ.
Dlaczego musi byæ tak ¿e gdzie nie spojrzê to widzê manipulacje? To a¿ boli jak siê czyta. Mam pro¶bê do paru osób przemy¶lcie sobie pewne sprawy albo mo¿e zacznijcie siê zastanawiaæ co bêdzie jak za 5, 10, 15 lub 25 lat oka¿e siê ¿e te wasze teorie oka¿± siê stekiem bez miêsa?
Im d³u¿ej kto¶ poddaje siê kontroli(manipulacji) tym potem trudniej go wyci±gn±æ. I choæby dla przyk³adu podam zakonnice betanki z klasztoru(który zosta³ zamkniêty). Te kobiety by³y tak zmanipulowane ¿e wyjecha³y z swoim Guru nie wiadomo gdzie. Ba on je tak omami³ ¿e nawet nie my¶l± o powrocie do rodzin(by³o o tym w Rozmowach w Toku).
To jest jeden z wielu przyk³adów manipulacji który jest stosowany wobec ludzi dla osi±gniêcia celu.