Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:50:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 237182 razy)
0 u¿ytkowników i 32 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #475 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:45:21 »

Mo¿e nie jestem specjalnie zorientowany w temacie, ale w przeciwieñstwie do wszystkich wcze¶niejszych "koñców ¶wiata" 2012 jest deczko inaczej postrzegany.
Tzn. s± niejako dwa nurty:
  - definitywny "koniec ¶wiata"
  - zmiany -  jakie nast±pi± 

Osobi¶cie móg³bym podpisaæ siê pod Twym twierdzeniem "g³upota" w odniesieniu do pierwszego okre¶lenia.
Uwa¿am jednak ¿e drugie jest tym co przed nami.
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 17, 2009, 21:46:07 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #476 : Pa¼dziernik 17, 2009, 21:51:19 »

Najlepszym argumentem przeciw przekazom Enki jest to ¿e wszystko w PCh siê opó¼nia co jasno pokazuje jak nie trafne s± przekazy.

nie trafne mo¿e byæ to jak s± ODBIERANE - pomy¶la³e¶ o tym???

718'

Kap³anie mam do¶æ wymówek, mam do¶æ prób t³umaczenia siê. Enki robi to tak nie udolnie ¿e nie wierzê jego s³owom ja wiem ¿e nie ma dobrych intencji(kimkolwiek jest).

Jedna lub dwie wtopy mo¿na zrozumieæ ale nie ci±g³e i to ci±g³e naginanie prawdy. Nie które teorie Enkiego przechodz± pojêcie. W ogóle zastanówcie siê o czym piszecie. Gwiezdne Wrota pod Bagdadem? Czy¿by Star Gate kto¶ za du¿o siê naogl±da³?

Pierwsze co to osoba która to powiedzia³a niech dostarczy mi dowodów na istnienie tych gwiezdnych wrót a wtedy mo¿emy podyskutowaæ.

Dlaczego musi byæ tak ¿e gdzie nie spojrzê to widzê manipulacje? To a¿ boli jak siê czyta. Mam pro¶bê do paru osób przemy¶lcie sobie pewne sprawy albo mo¿e zacznijcie siê zastanawiaæ co bêdzie jak za 5, 10, 15 lub 25 lat oka¿e siê ¿e te wasze teorie oka¿± siê stekiem bez miêsa?

Im d³u¿ej kto¶ poddaje siê kontroli(manipulacji) tym potem trudniej go wyci±gn±æ. I choæby dla przyk³adu podam zakonnice betanki z klasztoru(który zosta³ zamkniêty). Te kobiety by³y tak zmanipulowane ¿e wyjecha³y z swoim Guru nie wiadomo gdzie. Ba on je tak omami³ ¿e nawet nie my¶l± o powrocie do rodzin(by³o o tym w Rozmowach w Toku).

To jest jeden z wielu przyk³adów manipulacji który jest stosowany wobec ludzi dla osi±gniêcia celu.
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #477 : Pa¼dziernik 17, 2009, 22:12:03 »

U¶miech
podobnie jak siê bierze data 2012 jako koniec ¶wiata - te¿ z g³upoty...

No i oczywiscie....Je¶li uwierzymy w efekt "setnej ma³py"..(w który ja uwierzy³am) to sami sobie ten koniec ¶wiata na g³owê sci±gniemy .To bezustanne sianie strachu w ludziach ,robi swoje i wywo³a w koñcu ten efekt.
Dla mnie za ma³o jest teorii równowa¿±cych te przepowiednie o roku 2012 .Skoro tworzymy rzeczywistosæ to czy nie warto skupiæ siê na tych teoriach ,które zaprzeczaj± a wrêcz wykluczaja taki przebieg zdarzeñ .
Rozmawiajmy wiec ze swoj± pod¶wiadomosci±,kodujmy fantastyczn± wizjê ¶wiata i w³asnej przysz³osci. Zaszkodziæ nie zaszkodzi.....mo¿e tylko pomóc... Chichot Chichot Chichot
Val Dee
Go¶æ
« Odpowiedz #478 : Pa¼dziernik 18, 2009, 06:43:50 »

Mo¿e nie jestem specjalnie zorientowany w temacie, ale w przeciwieñstwie do wszystkich wcze¶niejszych "koñców ¶wiata" 2012 jest deczko inaczej postrzegany.
Tzn. s± niejako dwa nurty:
  - definitywny "koniec ¶wiata"
  - zmiany -  jakie nast±pi± 

Osobi¶cie móg³bym podpisaæ siê pod Twym twierdzeniem "g³upota" w odniesieniu do pierwszego okre¶lenia.
Uwa¿am jednak ¿e drugie jest tym co przed nami.

Zmiany w ¶wiecie zachodz± ca³y czas - wiêc i pewnie w 2012 te¿ jakie¶ zajd± wiêc nie rozumiem za bardzo w czym problem ;P

Ale opieranie siê na:
- bajkach Sumerów (dawno ju¿ wymar³ej cywilizacji) i przedstawianie tego jako fakty historyczne
- bajkach dawno ju¿ wymar³ej cywilizacji Majów - to tak jakby kto¶ siê zacz±³ martwiæ, ¿e ¶wiat siê skoñczy w tym roku - poniewa¿ kalendarz siê na tym roku koñczy - no sorki... to chyba lekka g³upota... jako¶ du¿o kalendarzy siê wcze¶niej koñczy³o i ¶wiat trwa³ jak trwa ;P
- przed ka¿d± dat± mog±c± mieæ jakie¶ znaczenie (z punktu widzenia fanatyków) powstaj± sekty i inne organizacje próbuj±ce uratowaæ ludzko¶æ, lub jej czê¶æ lub przygotowaæ j± na nadchodz±c± apokalipsê, ostatnia mia³a byæ w roku 2000... jako¶ nic siê nie sta³o ;P
Linda
Go¶æ
« Odpowiedz #479 : Pa¼dziernik 18, 2009, 07:14:21 »

U¶miech
Ale opieranie siê na:
- bajkach Sumerów (dawno ju¿ wymar³ej cywilizacji) i przedstawianie tego jako fakty historyczne

Na forum Leszka jest ¶wietny materia³ mówi±cy o badaniach dr.Heisera,które ca³kowicie kwestionuj± prace Sitchina.
Wed³ug niego Sumerowie nie wiedzieli o istnieniu dwunastu planet.Uwa¿ali ,¿e istnieje piêc,a Nibiru nie istnieje jako planeta w tablicach astonomicznych.Naukowiec ten mówi o fabrykowaniu przez Sitchina faktów i materia³ów.Podwaza jego wiaygodnosæ.
Naprawdê warto przeczytaæ. U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #480 : Pa¼dziernik 18, 2009, 11:46:48 »

Lindo jesli mo¿esz to podaj linka U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Torton
Go¶æ
« Odpowiedz #481 : Pa¼dziernik 19, 2009, 11:35:35 »

Ehh nie lubiê takich d³ugich postów. Tego nie da siê czytaæ. Jak dlamnie zbyt du¿o inf. do ogarniêcia.
To nie problem d³ugo¶ci tekstu. Mi te¿ siê go nie chce czytaæ poniewa¿ jest nieczytelnie umieszczony a po za tym jak widzê has³o gagoidy to... w±tpiê ¿e ten tekst ma co¶ wspólnego z prawd±.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #482 : Pa¼dziernik 19, 2009, 16:36:49 »

Ciekawe, co powie o tym Samcio w nastêpnych przekazach.U¶miech
kamil771
Go¶æ
« Odpowiedz #483 : Pa¼dziernik 23, 2009, 07:06:38 »

Ciekawe, co powie o tym Samcio w nastêpnych przekazach.U¶miech

Samcio nie istnieje,jest on wymys³em wroc³awskiej emerytki która postanowi³a na starte lata prze¿yæ do¶æ ciekaw± przygodê,a przy okazji jeszcze zarobiæ jakie¶ pieni±dze.
U³o¿yæ tak± sesjê jest bardzo ³atwo,pytania które padn± na sesji Lucia zna du¿o wcze¶niej i mo¿e siê do nich dobrze przygotowaæ (oczywi¶cie czasami nawet tego nie potrafi,ale to szczegó³) Ludzie z projektu Cheops pomagaj± Luci w tworzeniu przekazów Enkiego,jest tam kilku bajkopisarzy,ale ju¿ nied³ugo to potrwa, w 2010 roku projekt Upadnie.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #484 : Pa¼dziernik 23, 2009, 16:08:44 »

Symeon napisa³
... sprawa S³awy, profanacja Ko¶ció³ka na ¦lê¿y, który kiedy¶ by³ podobno miejscem kultu Maryi ...

a Ko¶ció³ek - jego postawienie - jest sprofanowaniem  budowli ( ¶wi±tyni ?)  , która sta³a tam wcze¶niej ...
Oburzysz siê mo¿e, ¿e tak piszê, mo¿e poczujesz z³o¶æ, albo irytacjê , zniesmaczenie  ... ale fakt jest faktem. Zanim na tych ziemiach nasta³o chrze¶cijañstwo czêsto wymuszane na rdzennej ludno¶ci ogniem i mieczem , ta ziemia by³a us³ana miejscami wielkiej mocy i ¶wiadectwami ,które potem Ko¶ció³ potraktowa³ jako budulec dla swoich przybytków. U¿alanie siê nad losem naje¼d¼ców to hipokryzja.
Lucyna
Go¶æ
« Odpowiedz #485 : Pa¼dziernik 23, 2009, 17:12:56 »

HI
Tutaj co¶ pisza o przekrêtach En-Ki  http://www.eioba.pl/a111130/projekt_cheops_czyzby_dezinformacja
BBernard
Go¶æ
« Odpowiedz #486 : Grudzieñ 05, 2009, 01:08:04 »

pytania które padn± na sesji Lucia zna du¿o wcze¶niej i mo¿e siê do nich dobrze przygotowaæ

S± tacy co widz± w sesjach kilka teori spiskowych. Zak³adaj±c ¿e to prawda, Ty tworzysz teoriê spiskow± do teorii spiskowych. Nieprawd± jest to co napisa³e¶. Inaczej mówi±c zmy¶li³es to dla swoich potrzeb.

ps.Chyba ¿e duzo wcze¶niej oznacz dla ciebie kilka minut.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 05, 2009, 01:09:36 wys³ane przez BBernard » Zapisane
Strony: 1 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: