Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:39:37

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 237119 razy)
0 u¿ytkowników i 25 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Grudzieñ 03, 2008, 16:41:32 »

Gdzie¶ ju¿ wklei³am ten artyku³ ale tu jest dobre miejsce na niego ,wkoñcu to argumenty PRZECIWKO samciowi- kabaretka28 znajdziesz wnim te¿ informacje co ta gadzina zrobi³a S³awie ... Oto on:

Przeczyta³emju¿ dziesi±tki artyku³ów i kilka ksi±¿ek. Na pocz±tku nie by³em pewienintencji projektu Cheops. Teraz nie mam ju¿ ¿adnych w±tpliwo¶ci. Samueljest istot± 4 - gêsto¶ci, w jej koñcowej fazie. Problem w tym ¿e abymóc przej¶æ na 5 gêsto¶æ trzeba zacz±æ troszczyæ siê przede wszystkim oinnych. Tymczasem jego Samuel jak i byt z Syriusza s± przedstawicielamigadziego imperium, które s³u¿y wy³±cznie sobie. To nie potrwa jednakd³ugo. Chwila przej¶cia na kolejn± gêsto¶æ bêdzie ironiczna i bardzodobrze. Otó¿ zamiast podwy¿szyæ swoje wibracje i wznie¶æ siê na 5gêsto¶æ, gady spadn± przez swoje postêpowanie na drug± i swój rozwójduchowy zaczn± od zera. Aby tak siê jednak nie sta³o musz± znale¼æ inn±planetê która bêdzie posiadaæ odpowiadaj±c± im gêsto¶æ. Do tegoidealnie nadaje siê Ziemia. A tak przy okazji czy nie zdziwi³o wasnerwowe przywitanie bytu z Syriusza który oznajmi³ ¿e przejm± planetê ikoniec. Musz± siê jednak spieszyæ poniewa¿ Ziemia ustawia siê na liniienergii p³yn±cej gdzie¶ z Plejad, która 21 grudnia 2012 podniesie nasna 4 gêsto¶æ. Gady chc± nam w tym przeszkodziæ uruchamiaj±c globalnepole si³owe, które zablokuje ten proces i pozwoli im na spokojnieprzeprowadziæ inwazjê. Ju¿ raz a dok³adnie 300 000 lat temu spowodowaliwybuch na S³oñcu który wykurzy³ st±d 10 cywilizacji oprócz Karraków.Przez dziwne promieniowanie ich DNA zmieni³o siê z 12 do 2 nici. Tak myjeste¶my Karrakami tyle ¿e poddanymi brutalnie wymuszonej ewolucji.Gady chc± ponownie nami manipulowaæ pod pretekstem uratowaniacywilizacji. Samuel sieje w nas panikê swoimi destrukcyjnymiprzepowiedniami poniewa¿ gady ¿ywi± siê strachem i cierpieniem. Obecnezmiany na planecie s± nieuniknione po tym jak przeprowadzano tysi±ceprób j±drowych oraz wielokilometrowe wykopy w poszukiwaniu surowców.Musia³o to doprowadziæ do destabilizacji geologicznej i efekt tego ju¿widzimy. Nie mo¿emy siê daæ zwie¶æ ich podstêpnymi knowaniami.

Je¶limi nie wierzycie we¼cie w krzy¿owy ogieñ pytañ Samuela oraz jegoprzyjaciela. Oczywi¶cie nie mo¿ecie bo przecie¿ nie do¶æ ¿e pytaniamusz± byæ przedstawione wcze¶niej, to niewygodne sesje takie jak 64zostan± usuniête lub occenzurowane aby projekt upadku ludzko¶cipostêpowa³ prawid³owo. B³agam jeszcze raz we¼cie go jakim¶ sposobem wkrzy¿owy ogieñ pytañ. Przekonajcie siê ¿e k³amie nim bêdzie za pó¼no.

Aco najgorsze byt w 64 sesji powiedzia³ "Znaczyæ was bêdziemy", coprzywodzi na my¶l bestiê z apokalipsy, która jest tak naprawdê opisemostatnich lat odchodz±cej 3 gêsto¶ci.

I nie bojê siêkonsekwencji od Samuela. Ju¿ raz zaatakowa³ S³awê Malarz rzekomo w celujej zahartowania, ¿eby pokazaæ jej jak mo¿e dzia³aæ z³o.Po tymwydarzeniu fundacja pyramid becon of peace od³±czy³a siê od projektu. Ztego co wiem to by³a walka o jej ¿ycie.Rano mieszkanie wygl±da³o jak pobitwie.Trwa³o to parê godzin.Sta³o siê to, gdy S³awa rozmawia³a przeztelefon z Barbar± - przjació³± z fundacji.WTedy to te¿ ukaza³a siê jejte¿ w mieszkaniu w³a¶nie ta przyjació³ka i kaza³a jej wyj¶æ z domu- taprawdziwa po drugiej stronie telefonu krzycza³a ¿eby tego nie robi³a boto nie jest ona.Nie wiadomo, co by siê sta³o, gdyby wysz³a...Barbaraprzysz³a jej z pomoc± mimo, ¿e by³a w tym czasie w N.Y. a S³awa wChicago.Poprosi³± o pomoc znajomego, który siê zna na takich rzeczach ion na odleg³o¶æ(te¿ z N.Y.) pomóg³ S³awie.

Bardzo chcia³bymsiê myliæ ale po tym co mog³o staæ siê dzisiejszej nocy to niemo¿liwe.Samuel albo jego towarzysze chcieli mnie zaatakowaæ, jednak nie moglitego zrobiæ w ¶wiecie materialnym gdy¿ tu jestem od dawna zabezpieczanymedytacj± ochronn±. Jedyne co mogliby zrobiæ to zaatakowaæ podczasOOBE. I tu sta³a siê rzecz dziwna. Otórz od ponad 10 lat nie mia³emspontanicznego wyj¶cia OOBE a ¶wiadome przychodzi mi jeszcze z du¿ymtrudem. Kiedy ju¿ mia³em podnie¶æ siê z cia³a fizycznego, jaka¶ postaæwbi³a moje cia³o astralne z powrotem z tak± si³± ¿e nie mog³em sieruszyæ. Zorientowa³em siê ¿e to mój opiekun duchowy i mówi³ ¿ebym niewychodzi³ bo Oni ju¿ na mnie czekaj±. Widzia³em kilka postaciukrywaj±cych siê w mroku za oknem. Po chwili OOBE siê skoñczy³o iwróci³em do cia³a.

Teraz jestem przekonany ¿e moja teoria, boby³a to teoria w któr± bardzo wierzy³em siê sprawdzi³a. Co prawdamia³em silne dowody ale jaka¶ iskierka mnie wierzy³a ¿e Samuel mo¿emówiæ prawdê a my go nie rozumiemy, poniewa¿ pochodzi z wy¿szejgêsto¶ci. Wiem ¿e mia³em racjê. Modlê siê o to aby nie odnale¼lilabiryntu i faraona przed rokiem 2012. Wtedy problem z Gadami siêskoñczy a my wkroczymy w okres pokoju. W przeciwnym razie nasz±przysz³o¶ci± bêdzie niewolnicza rasa.

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Grudzieñ 03, 2008, 17:49:42 »

Post by³ nieco d³u¿szy, i zawiera³ te¿ inne fakty zwi±zane z Samuelem.

A oto link do niego:
http://forum.przebudzenie.net/viewtopic.php?t=493&postdays=0&postorder=asc&start=60&sid=491258d74a655202718e6ab21488a4dd

Przedostatni post na 5-tej stronie (na tej, do której jest link)

Tylko tym, którzy zd±¿yli Samuela polubiæ, nale¿y siê lojalnie ostrze¿enie - po przeczytaniu mog± nie tylko radykalnie zmieniæ stosunek do PCh i Samuela, ale te¿ mo¿e im siê zje¿yæ w³os na g³owie, w có¿ te¿ to do tej chwili wierzyli. Ja tylko ostrzegam ;]
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Grudzieñ 03, 2008, 18:03:35 »

Mnie zastanawia pewien w±tek. W niektórych momentach En-Ki mówi o tym jak wa¿na jest data 2012 i ¿e jest tak ma³o czasu. Podkre¶la to, ¿e to sze¶æ lat czy cztery lata do katastrofy (wg. wczesniejszych sesji). Mówi o tym, ¿e 012 to wa¿na liczba podobnie jak 3, 6, 9.. Za jaki¶ czas natomiast (albo wcze¶niej-nie pamiêtam) mówi, ¿e mog± byæ przesuniêcia rok, góra dwa. W innych momentach (do czego z reszt± siê przyznaje) myli siê nawet o 1000 lat? Wiem, ¿e dla Niego to tak jak jeden dzieñ ale dla nas to spora ró¿nica. Nie podaje pocz±tku roku mówi tylko o roku 012 wiêc mo¿e to bêdzie 3012? >U¶miech oby. chocia¿ tak miêdzy nami to wydaje mi siê,¿e wielu z nas czuje, ¿e oczyszczenie ziemi jest potrzebne bo tak jak jest teraz nie mo¿na d³u¿ej ¿yæ.

Co do mylno¶ci Samuela co do dat, to ju¿ o tym pisa³em. Trudno ufaæ komu¶, ¿e podaje pewn± datê, skoro w innych sprawach myli siê nawet o 2000 lat.

Co do tego, ¿e oczyszczenie jest Ziemi potrzebne, ¿e jest coraz gorzej - nie zgodzê siê. Jest tak, jak by³o zawsze. Tak jak jest dzisiaj, by³o i 500, i 1000, i 2000 lat temu. Nie od dzisiaj stosuje siê manipulacjê masami ludzkimi (przez rz±dy, grupy religijne etc), nie od dzi¶ ludzie walcz± z lud¼mi, nie od dzi¶ te¿ jest pe³no przemocy i "z³a". To ju¿ by³o daaaaawno, zmieni³y siê tylko metody. Przyk³ady?

Manipulacja masami ludzkimi - ju¿ w staro¿ytnym Egipcie kap³ani manipulowali lud¼mi. Zmuszali (czy raczej przekonywali) do sk³adania darów, do s³uchania kap³anów etc, pos³uguj±c siê swoj± wiedz± astronomiczn± (np) - wykorzystywali ró¿ne zjawiska, by wmawiaæ ludziom, ¿e to demonstracja bogów, ¿e siê gniewaj±, i ze potrzebne im s± dary (które oczywi¶cie pó¼niej sami konsumowali Mrugniêcie )

Wojny i masowe mordy - ¿eby daleko nie szukaæ - patrz krucjaty. Zreszt±, ca³e ¶redniowiecze (i nie tylko, ale ta epoka chyba najbardziej) sp³ywa³o krwi±. W porównaniu ze ¶redniowieczem to, co dzieje siê dzisiaj, to czasy BARDZO spokojne. W ¶redniowieczu nie by³o pojêcia wojen ¶wiatowych - tam wojna ¶wiatowa trwa³a praktycznie przez ca³y czas, no, mo¿e z krotkimi okresami spokoju Mrugniêcie

Przemoc, z³o, dzia³anie na szkodê bli¼niego - to mieli¶my zawsze, nic siê nie zmieni³o. Wiêzienia i szubienice nie dzisiaj wymy¶lono. A tam jeszcze mieli ca³y arsena³ tortur i innych takich.

Jak sama widzisz, ¶wiat dzisiaj nie bardziej potrzebuje "zmiany", ni¿ potrzebowa³ 100, 1000 czy 2000 lat temu. Teraz jedynie "z³o" (ale i "dobro) ma w swoim arsenale o wiele bardziej wyrafinowane narzêdzia.

Ale nie rozwiajm w±tku bo jest nie na temat. hehe Pozdro dla chanell U¶miech

Tu jest w zasadzie wszystko an temat, wszystko siê ze sob± ³±czy U¶miech Nie mo¿na rozmawiaæ o En-kim, nie rozwa¿aj±c tematów pobocznych, bo inaczej dojdziemy do niczego.
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Grudzieñ 03, 2008, 20:38:29 »

Przyznaję Ci rację Tenebrael w wielu kwestiach. Ja pisząc jednak o oczyszczaniu ziemii miałam na myśli zanieczyszczenia, eksploatację i brak szacunku do tej pięknej przyrody - do Ziemi jako naszego wspólnego domu. Powinniśmy ją kochać i rozumieć bo jesteśmy jej częścią i tyle. A ludzie walczą ze sobą od dawien dawna nie wiadomo po co. U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 03, 2008, 20:39:03 wys³ane przez kabaretka28 » Zapisane
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Grudzieñ 03, 2008, 20:43:40 »

Niech wszyscy z forum przeczytaj± tre¶æ linka który wklei³ Tenebrael....w zasadzie to powinni otrzymaæ ten link na priv coby nikt nie pomin±³.... ja ju¿ wcze¶niej czyta³am ten list ...mo¿e byæ szokuj±cy niczym wyznanie Raczka o orientacji  Szok
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Grudzieñ 03, 2008, 21:04:24 »

Przyznajê Ci racjê Tenebrael w wielu kwestiach. Ja pisz±c jednak o oczyszczaniu ziemii mia³am na my¶li zanieczyszczenia, eksploatacjê i brak szacunku do tej piêknej przyrody - do Ziemi jako naszego wspólnego domu. Powinni¶my j± kochaæ i rozumieæ bo jeste¶my jej czê¶ci± i tyle. A ludzie walcz± ze sob± od dawien dawna nie wiadomo po co. U¶miech

Oooo, tu to siê z Tob± w pe³ni, ca³ym sercem, dusz± i umys³em zgadzam, i siê podpisuje obiema rêkami i nogami. Dlatego te¿ uwa¿am za bzdurê uganianie siê za faraonami sprzed tysiêcy lat, skoro na wyci±gniêcie rêki mamy o wiele wiêkszy, a do tego namacalny i na pewno nie urojony problem. Ale tak to ju¿ z lud¼mi jest. Bêd± ³o¿yæ kupê kasy na szukanie zmursza³ej mumii, bo jaka¶ kobieta tak im powiedzia³a, a w tym czasie lodowce sobie ³adnie stopniej±, potop gotowy, i na tyle siê zdadz± wszelkie idealistyczne wykopaliska.

A szczerze i uczciwie, uwa¿am, ¿e uporz±dkowanie "w³asnego podwórka" jest o wiele wa¿niejsze ni¿ szukanie wyimaginowanych donios³ych zdarzeñ. Bo te akurat niebezpieczeñstwa s± realne, i z nimi najpierw nale¿y siê rozprawiæ.

Swoj± drog±, ma³a dygresja. Po przemy¶leniach doszed³em do wniosku, ¿e cz³owiek jest najwiêkszym paso¿ytem Matki Natury. Nigdy przed nim nie by³o gatunku, który bezproduktywnie niszczy³by ca³y ekosystem, który ¿y³by tak konsumpcyjnie, jak ludzie, bior±c ze ¶rodowiska wszystko, a daj±c nic lub niewiele. ¯aden te¿ gatunek nie wyniszcza innych gatunków, a ju¿ tym bardziej swojego w³asnego, dla samej ideologii, czy te¿ dla zabawy, z ¿±dzy mordu etc. W pewien sposób, jeste¶my najwiêksz± anomali± przyrody. Przykra prawda, ale prawda.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 03, 2008, 21:05:28 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Grudzieñ 03, 2008, 21:38:21 »

Mnie zastanawia pewien w±tek. W niektórych momentach En-Ki mówi o tym jak wa¿na jest data 2012 i ¿e jest tak ma³o czasu. Podkre¶la to, ¿e to sze¶æ lat czy cztery lata do katastrofy (wg. wczesniejszych sesji). Mówi o tym, ¿e 012 to wa¿na liczba podobnie jak 3, 6, 9.. Za jaki¶ czas natomiast (albo wcze¶niej-nie pamiêtam) mówi, ¿e mog± byæ przesuniêcia rok, góra dwa. W innych momentach (do czego z reszt± siê przyznaje) myli siê nawet o 1000 lat? Wiem, ¿e dla Niego to tak jak jeden dzieñ ale dla nas to spora ró¿nica. Nie podaje pocz±tku roku mówi tylko o roku 012 wiêc mo¿e to bêdzie 3012? >U¶miech oby. chocia¿ tak miêdzy nami to wydaje mi siê,¿e wielu z nas czuje, ¿e oczyszczenie ziemi jest potrzebne bo tak jak jest teraz nie mo¿na d³u¿ej ¿yæ. Ale nie rozwiajm w±tku bo jest nie na temat. hehe Pozdro dla chanell U¶miech

pozwól, ¿e przytoczê Ci cytat, który lepiej ów temat naswietli, ni¼li moje wydumania, z bardzo prostej przyczyny. Odpowied¼ pochodzi, z pierwszej rêki i to nie od Samuela lecz, od na ogó³ przez nikogo nie pos±dzanych o nic "z³ego" Plejadjan.
W "Zwiastuni ¦witu ¦wietlana Rodzina" r.10, czytamy:

..."Ksiê¿yc w ci±gu jednego roku wykonuje trzyna¶cie cykli, od nowiu do pe³ni, jednak wasz wspó³czesny kalendarz skupia siê na roku s³onecznym, z³o¿onym z dwunastu miesiêcy. Kontemplowanie tajemnicy ukrytej w liczbie trzyna¶cie pozwoli wam zrozumieæ, co wywiera na was wp³yw. Chocia¿ trzynastkê uwa¿ano za cyfrê przynosz±c± nieszczê¶cie, kryje ona bardzo potê¿ny klucz, pozwalaj±cy rozkodowaæ ¶wiadomo¶æ ludzko¶ci. Lata nale¿±ce do koñcowej czê¶ci nanosekundy, koñcz±cej siê w 2012 roku, bêd± dla was p³ynê³y niczym miesi±ce. Istoty, które ¿yj± znacznie d³u¿ej od was, musz± dostrajaæ swoj± uwagê, aby pochwyciæ tê ulotn±, dwudziestopiêcioletni± nanosekundê. Nie jest to ³atwe zadanie. Je¶li zastanawiacie siê, do czego mo¿e byæ ono podobne, odszukajcie nanosekundê w swoim w³asnym ¿yciu i sprawd¼cie, czy potraficie w ni± wej¶æ i odnale¼æ zawarte w niej bogactwo, porównuj±c j± do dwudziestu piêciu lat waszego czasu. Wydaje siê to niemo¿liwe? Byæ mo¿e nie potraficie jeszcze wyobraziæ sobie, ¿e mo¿na stworzyæ technologiê pozwalaj±c± komu¶ powiedzieæ: “We¼my sekundê, która siê ju¿ wydarzy³a, zlokalizujmy w niej nanosekundê, a nastêpnie rozci±gnijmy j± na dwadzie¶cia piêæ lat, tak by¶my mogli dostrzec to, co siê w niej zawiera". Opieraj±c siê na waszej nauce dostrzegliby¶cie wy³±cznie nico¶æ, w nanosekundzie nie by³oby niczego. W jaki sposób co¶ tak ma³ego mog³oby cokolwiek zawieraæ? Zastanówcie siê jednak nad tym, ¿e wasze miejsce we wszech¶wiecie równie¿ jest zaledwie maleñkim punkcikiem. Jak wiêc mo¿ecie istnieæ? W jaki sposób wasze ¿ycie mo¿e byæ tak pe³ne, z³o¿one, trudne i radosne? Jak mo¿e byæ tak bogate? A ile zajêliby¶cie miejsca w ogromie wszystkiego, w Ksiêdze Istnienia?

Tak na marginesie, proponowa³bym Ci zapoznaæ siê z ca³± t± trylogi±.
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Grudzieñ 04, 2008, 08:04:01 »

Ja natomiast polecam przeczytaæ ksi±¿kê "Zag³ada ziemskiej cywilizacji w 2024 roku". Ksi±¿ka oparta nie na channelingach czy innych takich metodach, na na analizie historycznej, astronomicznej i maj±ca pewne naukowe podstawy. Autor bardzo mocno i rzeczowo argumentuje, ¿e w 2024 roku czeka nas wzbieraj±ca fala ogólnoludzkiej agresji, któr± nawiedzi³a ju¿ ludzko¶æ w przesz³o¶ci (gdy ró¿ne pokojowe ludy z nieznanych przyczyn nagle wrêcz "skoczy³y sobie do oczu"). Dlaczego? Nie, nie ma tu wzmianki o wyimaginowanych Iluminatach, supertajnych projektach rz±du USA i innych równie ma³o prawdopodobnych sprawach. A na czym siê opiera? Przeczytajcie, a zobaczycie U¶miech I powiem szczerze, ¿e nawet, mimo tego, ¿e podchodzê raczej z rezerw± do takich teorii, ta wywar³a na mnie du¿e wra¿enie, w dodatku jest bardzo dobrze uargumentowana i wyja¶niona, argumentami raczej jednoznacznymi, nie karko³omnymi interpretacjami ró¿nych nijak do siebie nie pasuj±cych zjawisk. Polecam gor±co, szczególnie tym, którzy preferuj± bardziej rzeczowe podej¶cie do sprawy.
kabaretka28
Go¶æ
« Odpowiedz #33 : Grudzieñ 04, 2008, 10:15:44 »

Czyta³am ten list Bober. Jestem w szoku. Szczególnie te teksty o Bara Bara. Masakra jaka¶.
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Grudzieñ 04, 2008, 11:34:41 »

Przeciez samcio stwierdzi³, ¿e "takie rzeczy" [wykorzystywanie, ok³amywanie, spotykanie siê jednocze¶nie z 2 kobietami] mê¿czyznom przystoj±, a kobietom - ju¿ gorzej. Jak rozumiem to wszystko w imiê szacunku i mi³o¶ci, ech... szkoda gadaæ.
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Grudzieñ 04, 2008, 12:22:15 »

Dobrze ¿e on moim mê¿em nie jest - jakbym mu przydzwoni³a patelni± w te jego ¶wietlist± czaszkê to w calej Polsce by sie ja¶niej zrobi³o ...zbyt d³ugo kobiet walczy³y o równouprawnienia, co o tym te¿ nie wie nasz wszystko wiedz±cy opiekun ziemi ..fuj
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Grudzieñ 04, 2008, 13:19:52 »

Podsumowuj±c, je¶li tak maj± dzia³aæ OPIEKUNOWIE Ziemi, to a¿ bojê siê pomy¶leæ, jak mieliby dzia³aæ nasi WROGOWIE. Szkoda tylko, ¿e sympatycy PCh i samo PCh takich oczywisto¶ci nie zauwa¿a - Samuel nie ukrywa siê nawet z tym, kim jest, nadaje sobie imiê jednego z upad³ych Anio³ów, g³osi takie w³a¶nie a nie inne zasady, m¶ci siê na S³awie (bo chyba trzeba byæ bezdennie g³upim, by trzymaæ siê nazwy "hartowanie" i wierzyæ, ¿e to by³o w dobrej wierze).

Mnie Samuel nieco przypomina Stalina. Stosuje identyczne zasady:

1. Danie ludziom wroga, za którym mo¿na by siê uganiaæ, nienawidziæ go, czy te¿ siê go strzec. Stalin takim wrogiem okrzykn±³ kapitalizm. Samuel - Iluminatów, rz±d USA, inne istoty "wy¿sze" i kilka innych.

2. Daæ ludziom nadziejê na wybawienie i dobrego wodza, który bêdzie mia³ nad nimi pieczê. I Stalin i Samuel okrzyknêli takimi wodzami, czy te¿ opiekunami, przewodnikami, samych siebie. Obaj te¿ powtarzali, ¿e jedynie pod±¿anie za nimi gwarantuje dobrobyt, rozwój i szczê¶cie.

3. Mówiæ jedno, robiæ drugie. Stalin mówi³ o braterstwie klasy robotniczej, o piêknie i dobrobycie w ustroju komunistycznym - a jednocze¶nie likwidowa³ ka¿dego, kto by³ mu niewygodny, w kraju panowa³a bieda, g³ód, nêdza. Samuel wci±¿ tr±bi o mi³o¶ci - a jednocze¶nie bardzo lekko traktuje sprawy damsko-mêskie, napada S³awê, nie reaguje na potrzeby ludzi, by jasno im wyja¶niæ pewne sprawy ("bo on nie bêdzie siê dawa³ sprawdzaæ).

I takie s± podobieñstwa. Ten sam mechanizm dzia³ania, te same metody.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Grudzieñ 04, 2008, 14:40:05 »

Dzialanie Samuela Enki

1.Podstawowa zasad dzialania Samuela jest podzial na coraz mniejsze grupy , ktore beda ze soba konkurowaly o priorytet , ktora jest lepsza i lepiej wie.

2.Zasada wykorzystywanie ludzkich uczuc empwtji , milosci , wspolczucia, ogolnie checi czynienia dobra do swoich celow.Duzo mowic o milosci , dawac wzorce zachowan , ktore miloscia nie sa. Czyli konkurecyjnosc, zastraszanie , wyludzanie pieniedzy, ponizanie innych , wywyzszanie drugich ( ktorzy zachowuja sie wedlog jego planu).

3. Tworzenie na ziemi enklaw bogactwa i biedy ( tworzy w ten sposob nienawisc i zawisc miedzy ludzmi)

4.Tworzenie wojen i zagrozen i jawienie sie jako jedyny zbawca wyprowadzajacy ludzkosc z tych wczesniej wykreowanych sytuacji.

5.Zatajenie przed ludzmi WIEDZY, karmienie ich nic juz nieznaczacymi informacjami z przeszlosci ( historia i prehistoria). Jest to odwracanie swiadome i z premedytacja uwagi od miejsc w ktorych naprawde dzieja sie wazne rzeczy. Moi mili nie w Egipcie.

6. Premedytacja i wyrachowanie w ujawnianiu informacji z gory zaplanowanych w z gory zaplanowanym ukladzie i czasie.

Samuel Enki byl wladca ziemi przez setki tysiecy lat, on swoja polityka oraz zamierzonym planem dzialania doprowadzil do stanu w ktorym jestesmy obecnie.On stworzyl "historie" ktora znamy z ksiazek i przekazow czynionych tak naprawde przez wiele jego opcji  w okreslonym celu ( by nami wladac). Jednak ta historia nie jest prawdziwa, prawdziwa dopiero poznamy , od dzisiaj jego opcja definitywnie stracila zasilanie energetyczne ( posiada tyle energii ile miesi sie w jego "bateriach" , bedzie z niej korzystal do mometu wyczerpania sie ich. Wiele juz zdzialac nie moze, ale jeszcze nam ciutke po dokucza.

Podstawowa opcja podzialu i niezgody jest poroznienie dwoch aspektow zenskiego i meskiego,dlatego w przekazie podal informacje preferujaca wolne zachowania mezczyzn.Zaczyna sie od podstaw zniszczenie zgody i milosci ( w rodzinach , miedzy partnerami, zona i mezem), reszta przeniesie sie na inne plany zycia.
Nie dajcie sie w to wiklac, ale nie badzcie tez ofiarami w swoich zwiazkach. Gdy ludzie juz nie potrafia ze soba zyc , rania sie systematycznie, wyjsciem jest rozstanie. Jednak takie decyzje nie moga zaistniec z blachych powodow, trzeba szukac iskierki milosci , ktora ponownie moze rozpalic ogien uczuc.

7.Samuel tworzy dla nas sytuacje napelnione dysharmonia ( w kazdym wzgledzie), bo te sytuacje tworza energie o niezbednym dla niego potecjale. Taki jest prawdziwy cel jego zwierzchnictwa nad ludzmi. Nie dopuszczenie do rozwoju na drodze uczuc, nie przekroczenie wibracji milosci uwarunkowanej.
Zatem klamie, klamie i jeszcze raz klamie, na klamstwie niepelnej wiedzy oparl swoje istnienie. On reprezetuje najwyzszy poziom wiedzy Astralnej ( Biale Braterstwo), jest to etap naszej ewolucji , ale jeszcze nie pelna wiedza, na tym poziomie nasz rozwoj sie nie konczy. Konczy sie zwierzchnictwo nad Ziemia Samuela, on jednak nie chce sie z tym pogodzic. Lapie wiec w swoje sidla ludzkie EGO i jego nie przepracowane chcenia. Oferuje ludziom , pieniadze , slawe, pozycje, "milosc", seks, wladze. Kazdemu co chce za sluzenie mu. Uwaga jest to pulapka, nic nikt nie osiagnie , gdy kieruje sie checia zysku. Wszystko gdy inspiruje go dobro, bo ono przeklada sie na sukces w kazdej dziedzinie zycia.

Dlaczego Samuel tak postepuje? Boi sie uczucia MILOSCI BEZWARUNKOWEJ, nie zna go, boi sie ze gdy wejdzie w ta wibracje straci swoja osobowosc ( zwykly strach), poniekad tak, tracimy co bylo stare i niedoskonale. Jednak zyskujemy nowe , wspanialsze.
Samuelu - Enki , nie boj  sie. otworz swoje serce i idz droga rozwoju razem z ludzmi, w ich sercach juz jest MILOSC , ONI Ci pomoga.

Kiara
radoslaw
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Grudzieñ 05, 2008, 12:09:55 »

Czcigodny Enki!

Czy czêsto zdarza Ci siê mówiæ przeciwstawne do siebie rzeczy jak w przypadku:
Sesja 61:
"
Andrzej:   Dziêkujê... Jest wiele przekazów od Plejadan. Przestrzegaj± ludzi przed Orionem... przed wspó³prac± z Orionem. Dlaczego jest taka dysporoporcja pomiêdzy tymi przekazami?

En-Ki:    Plejadanie... planeta Ziemia jest ³akomym k±skiem. Ma wszystko, co jest potrzebne do ¿ycia i nawet kiedy dojdzie do tak zwanego oczyszczania poprzez matkê naturê, poprzez planetê i poprzez to przebiegunowanie Ziemi, to Ziemia dalej pozostanie. Ziemia bardzo szybko potrafi siê zregenerowaæ i ponownie na Ziemi mo¿na bêdzie zamieszkaæ. Bo nigdzie nie jest napisane, ¿e na Ziemi musz± mieszkaæ istoty ludzkie - nasze dzie³o, nasze istoty. Jeste¶cie jedynymi istotami tu na Ziemi, które posiadaj± nasz pierwiastek, czyli pierwiastek bogów. Ostrze¿enie jest dawane po to, ¿eby: raz - zniechêciæ ludzi; dwa - zadzia³aæ ¿eby istoty ludzkie mia³y uprzedzenie do tych istot z Drugiej Ziemi. Przecie¿ te istoty z Drugiej Ziemi pochodz± z planety, która by³a planet± jako ostatnia w tym Uk³adzie S³onecznym. I tutaj zapytam - a jaki¿ to cel mia³yby istoty z Drugiej Ziemi w tym ¿eby usun±æ istoty ludzkie? Maj± piêkn±, czyst± ziemiê, gdzie mo¿na j± przyrównaæ do rajskich warunków. Na planecie Ziemia trzeba bardzo du¿o pracy w³o¿yæ, ¿eby dorównaæ warunkom, jakie panuj± na tamtej planecie. Zarówno Plejadanom, jak i z Syriusza B wcale nie zale¿y na istotach ludzkich. Zale¿y im na Ziemi. Czy istoty ludzkie chc± s³uchaæ s³ów Plejadan, z Syriusza? No có¿, posiadacie rozum i woln± wolê - tak zosta³o zdecydowane. Do roku dwunastego zosta³o zaledwie 6 lat. Có¿ - albo idziemy do przodu i wype³nimy polecenie, a wy pomo¿ecie, albo zaczekamy do roku dwunastego i wtedy naocznie zobaczycie, jaki¿ to mia³y cel Plejadanie i ci z Syriusza wobec Ziemi i wobec istot ludzkich. Sze¶æ lat. S³ucham.
"

Sesja 90:
"PYTANIE: Czy to, co pisze w swoich ksi±¿kach spirytualna nauczycielka Barbara Kloudou odpowiada prawdzie? Jak± rolê odgrywaj± istoty z Plejady w ratowaniu ludzko¶ci?

EN-KI: Plejadanie – zacznê od tego – to nic innego jak "Bia³e Bractwo". To te same istoty, które zamieszkuj± Oriona, które budowa³y zabezpieczenia na Ziemi po to, ¿eby je teraz uruchomiæ. Pytasz o ksi±¿kê Barbary. Ka¿dy autor ma "przyzwolenie" dodania – na miarê rozs±dku – co¶ od siebie. Nasz jêzyk czasami jest trudny do zrozumienia i dlatego to autorom pozwalamy na dodanie "czego¶ od siebie" – oprócz naszych przekazów… S³ucham.
"
Co¶??

Jestem zagubion± owieczk± i nie bardzo rozumiem sens podawania sprzecznych informacji, to jaka¶ gra?
Bardzo le¿y mi na sercu los naszej planety - a mówisz ¿e jak nie bêdziemy Ciê s³uchaæ Twój tata Jahve zabierze nam j± NA ZAWSZE.
Czyta³em Bibliê i wiem ze On nie ¿artuje, potrafi byæ m¶ciwy jak diabli - w dodatku Jezus te¿ jest w Projekcie, obok swego Ojca i Ciebie (mam ma³e problemy z przypomnieniem sobie kiedy Jezus mówi³ ¿e jest synem Jahve, ale przecie¿ Ty czcigodny Enki mówisz ¿e tak jest, wiêc musi tak byæ) - to wystarcza mi by mieæ ¶wiadomo¶æ ¿e jesli Ciê nie pos³uchamy bêdzie z nami krucho.
Obejrza³em wywiad z Credo Mutav± i kilka filmów Davida Icke'a i Ci panowie twierdz± ¿e Ziemi± rz±dz± pewne rodziny spokrewnione i kontrolowane przez gady z konstelacji Draco i Oriona. Czy to ten sam Orion co to na jego kszta³t s± rozlokowane piramidy? Bardzo przepraszam Opiekunie Ziemii, czasem jestem tak± gap± - przecie¿ Ty powiedzia³e¶ ¿e nie ma ¿adnych gadów. To w ogóle ¶wietnie siê sk³ada, bo czyta³em jakie¶ Wedy, podania Tybetañskie, Chiñskie, Koreanskie, Japoñskie. Majów, Inków, Azteków, Indian Hopi, Apaczów, Nawajów, Etiopskie, Celtyckie, Greckie, Skandynawskie, Aborygenów i Sumerów i tam ci±gle pisali o lataj±cych wê¿ach, czasem opierzonych, czasem p³ywaj±cych - teraz wiem ¿e to wszystko bzdury.
Czasem gdy my¶lê jak móg³bym pomóc w misji ratowania planety zastanawiam siê jak to dobrze ¿e zrobi³e¶ nam dla naszego dobra ten ca³y ba³agan w naszym DNA. Przecie¿ gdyby¶my wykorzystywali je w pe³ni by³oby to nierozs±dne. Podobnie z d³ugo¶ci± ¿ycia - po co nam jakie¶ 1000 lat? Przecie¿ jeste¶my niedoskonali, nie zas³u¿yli¶my na wiêcej.
Instynktownie czujê ¿e to Ty masz racjê mówi±c o 2012 a nie Ci biedni popaprañcy którzy twierdz± ¿e Ziemi nic nie zagra¿a i rozpatrywanie przysz³o¶ci w kategoriach trójwymiarowych nie ma sensu BO PRZECHODZIMY DO ZUPE£NIE INNEGO ¦WIATA, w innym wymiarze, a na trójwymiarow± Ziemiê powróc± Ci którzy siê boj± i s± nieprzygotowani do egzystencji na Nowej Ziemii.
Na razie to wszystko, jak tylko najd± mnie nastêpne w±tpliwo¶ci wrócê do tego tematu.
pozdrowienia tylko dla zwolennikow PCH
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Grudzieñ 05, 2008, 12:37:29 »

"Ci biedni popaprañcy" Co¶? co to  ku¼wa ma znaczyæ Co¶? Kolego Rados³awie chyba posun±les siê za daleko ! Umów siê na "prywatn±  randkê" z czcigodnym, to Ci odpowie  na nurtuj±ce Cie pytania.

A co to ma znaczyæ?

"Jezus te¿ jest w Projekcie, obok swego Ojca i Ciebie (mam ma³e problemy z przypomnieniem sobie kiedy Jezus mówi³ ¿e jest synem Jahve, ale przecie¿ Ty czcigodny Enki mówisz ¿e tak jest, wiêc musi tak byæ) - to wystarcza mi by mieæ ¶wiadomo¶æ ¿e jesli Ciê nie pos³uchamy bêdzie z nami krucho."

Stawiasz samcia ponad Synem Boga - o zgrozo  Szok

O rany idê napiæ sie melisy....
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Grudzieñ 05, 2008, 13:37:13 »

Radoslaw cytat.....
Czcigodny Enki!

Czy czêsto zdarza Ci siê mówiæ przeciwstawne do siebie rzeczy jak w przypadku:
Sesja 61:
"
Andrzej:   Dziêkujê... Jest wiele przekazów od Plejadan. Przestrzegaj± ludzi przed Orionem... przed wspó³prac± z Orionem. Dlaczego jest taka dysporoporcja pomiêdzy tymi przekazami?

En-Ki:    Plejadanie... planeta Ziemia jest ³akomym k±skiem. Ma wszystko, co jest potrzebne do ¿ycia i nawet kiedy dojdzie do tak zwanego oczyszczania poprzez matkê naturê, poprzez planetê i poprzez to przebiegunowanie Ziemi, to Ziemia dalej pozostanie. Ziemia bardzo szybko potrafi siê zregenerowaæ i ponownie na Ziemi mo¿na bêdzie zamieszkaæ. Bo nigdzie nie jest napisane, ¿e na Ziemi musz± mieszkaæ istoty ludzkie - nasze dzie³o, nasze istoty. Jeste¶cie jedynymi istotami tu na Ziemi, które posiadaj± nasz pierwiastek, czyli pierwiastek bogów. Ostrze¿enie jest dawane po to, ¿eby: raz - zniechêciæ ludzi; dwa - zadzia³aæ ¿eby istoty ludzkie mia³y uprzedzenie do tych istot z Drugiej Ziemi. Przecie¿ te istoty z Drugiej Ziemi pochodz± z planety, która by³a planet± jako ostatnia w tym Uk³adzie S³onecznym. I tutaj zapytam - a jaki¿ to cel mia³yby istoty z Drugiej Ziemi w tym ¿eby usun±æ istoty ludzkie? Maj± piêkn±, czyst± ziemiê, gdzie mo¿na j± przyrównaæ do rajskich warunków. Na planecie Ziemia trzeba bardzo du¿o pracy w³o¿yæ, ¿eby dorównaæ warunkom, jakie panuj± na tamtej planecie. Zarówno Plejadanom, jak i z Syriusza B wcale nie zale¿y na istotach ludzkich. Zale¿y im na Ziemi. Czy istoty ludzkie chc± s³uchaæ s³ów Plejadan, z Syriusza? No có¿, posiadacie rozum i woln± wolê - tak zosta³o zdecydowane. Do roku dwunastego zosta³o zaledwie 6 lat. Có¿ - albo idziemy do przodu i wype³nimy polecenie, a wy pomo¿ecie, albo zaczekamy do roku dwunastego i wtedy naocznie zobaczycie, jaki¿ to mia³y cel Plejadanie i ci z Syriusza wobec Ziemi i wobec istot ludzkich. Sze¶æ lat. S³ucham...............

Radoslaw.

Radoslaw dales super fragmet ( dzieki) , postaram sie wytlumaczyc go dokladnie, oraz cale matactwo zwiazane z  przekazami Enki ale nie tylko. Pamietaj ze ten plan dezinformacji siega bardzo wysoko w gore. Tam tez sa zniewolone planety ( jak Ziemia),ktore przesylaja nam nie do konca prawdziwe informacje. Ale na nich tez sa rebelianci, ktorzy staraja sie nawiazywac z nami kontakt i przekazywac prawde. Niestety wszystko przechodzi przez dwie siatki energoinformacyjna nad Ziemia i w naszym mozgu. One to deformuja informacje czyniac przekaz nieprawdziwy w miejscach ( slowach kodach) tak jest od wiekow. Musisz wiedziec ze te cywilizacje dysponja technologiami o ktorych nam sie nawet nie sni. Tak wiec deformacja informacji dla kogos kto kontroluje jej przeplyw jest naprawde "pestka". Polega to na przekazie okreslonym pasmem wibracyjnym , nic co nie jest odmienne od tej wibracji  ( kazde slowo to wibracja)nie dotrze do nas bez kontroli , oraz poprawek zgodnych z ich  planem. dlatego w przekazach jest tak duzo kretactwa i nieprawdy.
Tak wiec prawdziwe informacje moga docierac tylko i wylacznie przez zestrojenie sie z wyzsza czestotliwoscia , wibracja milosci ( sa juz tacy ludzie na ziemi),  jednak jest ich niezmiernie malo. Po za tym (utrzymanie  tej wysokiej czestotliwosci jest bardzo trudne, zaburza nas strach generowany ze wszystkich stron), sa przekazy pradziwe, ale jest ich malo.
Wszystkie "operacje" na mozgu czlowieka ( operacje- to zajecia z " nauczycielami duchowego rozwoju", tak naprawde blokuja dostep do odbioru wyzszej czestotliwosci fal swiatla , czystej milosci), rozwoj duchowy to nie wybujalosc mysli, i nie otwieranie technicznych mozliwosci w czlowieku za pomoca cwiczen, ( to jest mozliwe bez problemu u robtow), one nie podlegaja rozwojowi duchowemu , a potrafia zrobic wiecej i lepiej niz czlowiek ( roznego rodzaju transformacje z jednej w druga), rozwoj duchowy to otwieranie samoistne sie w nas dostepu do wiedzy , przez podwyzszanie wibracji w sobie , ktora przemienia nasze komorki i my nasza mysla dokonujemy wszystkiego czego tylko zapragniemy.

No dobrze wrocmy do drugiej Ziemi oraz eksperymetu Atlantydzkiego  z podzialem mozgu ( najpierw na dwa, strone zenska i meska ( ktore stracily ze sba kontakt), a pozniej na osiem czesci , ktore pracuja w jednym ciele ale rowniez sa oddzielone od siebie ( sa to 4 platy skroniowe i 4 tylnie).
Oraz szyszynka, ktora ma zablokowany przeplyw informacyjny, ona ja gromadzi ale nie przekazuje nam zdeponowanej w niej wiedzy ( bo dla nas jest to juz nasza wiedza do ktorej powinnismy miec dostep). Jest to naprawde dzielo Enki , oraz jego grupy naukowcow ( nie traktujmy go wiec jak niedouka, i polglupka , On taki nie jest),z jego wiedzy my bedziemy korzystali w przyszlosci, tylko inaczej niz on zaladal. Obecnie chca opanowac calkowicie wiedze SERCA ( bo w nim kryja sie wszystkie sekrety zycia, oraz moc energetyczna STWORCZA),temu wiec sluzy eksperymet ze   sw. geometria i wiele innych  z tworzeniem merkaba. Jednak cala ta wiedza nie byla by dorobkiem ludzkosci , z ktorej bysmy mogli korzystac  dla naszego dobra. Stala  by  sie   moca naszych wladcow, ktorzy zablokowali by nas po raz kolejny na wiele tysiac leci i oddzielili nas od dostepu do niej. Niestety taki jest ( a raczej mozna powiedziec juz BYL) ich plan.

Gdy Enki ( oczywiscie ze jest bratem Jezusa i Synem Energii ktora nazywamy  Bogiem), ale takie okreslenie nie oddaje calkowitej informacji o tych "rodzinnych" relacjach. Stosowane jest wylacznie dla naszego ludzkiego zrozumienia tych polaczen, wedlog naszych zwyczajow. Raczej trzeba uzyc okreslenia "rodzina Enegetyczna" , czyli (zabarwiona ta sama wibracja o roznych potecjalach i wlasnej osobowosci tworczej), otrzymal zwierzchnictwo nad Ziemia, on i jemu podobne Energie mialy nauczyc sie w okreslonym czasie MILOSCI i przez jej pryzmat rozwijac  cala wiedze techniczna i teoretyczna naszej cywilizacji. Niestety On i jemu podobni sprzeniewierzyli sie temu,uzyli swojej wiedzy do zniewolenia rozwijajacej sie ludzkosci, zablokowali ewolucje. Przed kadecja Enki ziemia miala opiekunow , ktorzy przekazali ludzkosci wiedze oparta na MILOSCI ( w tym rowniez bardzo wysoka technologie swiatow materialnych) , lecz ta wibracja jej oddzialywanie bylo zbyt wysokie dla cywilizacji Czlowieka i dusz o jeszcze wczesnym momecie rozwojowym. Nalezalo wiec warunki ( energetyczne) zycia ziemskiego przygotowac ( obnizyc) do mozliwosci zyjacych obecnie na niej Istot- Dusz rodzacych sie jako ludzie.
Na Ziemie, piekna ,doskonala ( mozna powiedziec rajska) nalozono warstwe materii ( opisuje to Melchizedek w ksiazce  Kwiat Zycia... postaram sie odnalezc strone), dosyc gruba ( on mowi o 75 km), ktora to stala sie dla nas nasza Ziemia ( tym na czym wspolczesnie zyjemy), pod nami jest ta pradziwa o ktorej mowia tez NOWA ZIEMIA ( tak naprawde to Stara, ale dla nas , ktorzy jej nie znamy jest NOWA ZIEMIA). Razem z tamta ziemia odeszly Energie o bardzo wysokim poziomie rozwoju ( znamy je z roznych bajkowych opowiesci jako Elfy), trzeba wiedziec iz na Ziemi znane sa jako Rod ELEMITOW. Znak EL. powtarza sie czesto rowniez w Biblji. Rodza sie (rowniez obecnie ) na Ziemi jako Ludzie by swoim zyciem ( a tak naprawde wibracja dusz , ktora emituja niewidzialnie energie o wysokiej czestotliwosci) podtrzymac zycie. Bo to co robil Enki i jego grupa moglo doprowadzic do calkowitego zniszczenia warunkow zycia na planecie. Efektem ich dzialalnosci sa zamarzania coraz wiekszych polaci ziemi , oraz , krystalizacja pierwiastkow. W dziejach ziemi zaistniala 3 razy mozliwosc na nasze przejscie w 4 wymiar, jednak za kazdym razem Enki nie dopuszczal do tego, blokujac i uniemozliwiajac to przejscie roznymi technicznymi sposobami ( zespol piramid jest jednym z nich,ale dawnym juz dzisiaj praktycznie bezuzytecznym, to tylko odwracanie naszej uwagi od tego co jest aktualnym akumlatorem energetycznym). Kazdy czas ma swoje "piramidy", swoj techniczny sposob , ktory jest ukrywany przed ogolem  ludzi .....

cd...

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 05, 2008, 15:55:27 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Grudzieñ 05, 2008, 20:47:19 »

Podobno Samuel straszy, a inni nie, zw³aszcza Plejadjanie pa³aj± do nas takim ogromem mi³o¶ci, ¿e nie strasz±, jak to podobno zwyk³ czyniæ En-ki. Poprawcie mnie je¶li siê mylê, ale czy poni¿szy przyk³ad nie jest wypowiedziany w tym samym duchu, jaki zar¿uca siê Samuelowi:

..."W waszej wizji przysz³o¶ci pamiêtajcie o Atlantach, oraz o ich nag³ym, wstrz±saj±cym i zdumiewaj±cym koñcu. Wiedzcie te¿, ¿e staniecie przed t± sam± lekcj±, chocia¿ niekoniecznie z takim samym wynikiem. Do¶wiadczenie powtarza siê po to, by nauczyæ siê lekcji, a nie po to, by po raz kolejny otrzymaæ ten sam wynik. Kiedy lekcji tej uczy siê jednostka, spo³eczno¶æ, ¶wiat i galaktyka, w idealnej sytuacji zmienia ona wynik do¶wiadczenia. Nie trzeba d³u¿ej powtarzaæ dramatów, niezale¿nie od tego, czy ten sam, stary wzorzec istnieje w waszym ¿yciu, w galaktyce, czy w kosmosie; ponownemu testowi zostaje poddana czêstotliwo¶æ podzia³u i separacji, strachu triumfuj±cego nad mi³o¶ci±." ...

Zwiastuni ¦witu ¦wietlana Rodzina, rozdzia³ 11

(Ten akuratnie znalaz³em w trakcie czytania, podobnych w ca³ej trylogii by³o juz trochê)
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Grudzieñ 05, 2008, 21:53:46 »

Ja akurat siê do Plejadian nie ustosunkowywujê. Dla mnie jest to równie ma³o potwierdzone, co przekazy Samuela, a jak tu sie ustosunkowywaæ do czego¶, czego nijak nie mo¿na sprawdziæ? 

Ale muszê powiedzieæ, ¿e wydaje mi siê, i¿ o zupe³nie inny strach chodzi w zwi±zku z En-ki, a inny masz pokazany w swoim cytacie. En-ki stosuje terror (S³awa), przywo³uje wszelkie chyba mo¿liwe przepowiedziane katastrofy, wszelkie zagro¿enia, wrzucaj±c to do jednego kot³a (nie bacz±c, ¿e czasami jedne drugim przecz±, jedne do drugich maj± siê nijak etc). Plejadianie w tym cytacie ostrzegaj±, ¿e to, co zdarzy³o siê kiedy¶, zdarzy siê KIEDY¦ ponownie. Wzywaj± do wyci±gniêcia lekcji, a przy okazji jasno okre¶laj± rodzaj "próby", który nas mo¿e spotkaæ. Wskazuj± na to, by¶my uczyli siê z przesz³o¶ci - daj± nam tym do my¶lenia, a nie, jak En-ki, ganiaj± po ¶wiecie wymy¶laj±c mumie faraonów, które maj± tworzyæ tarcze energetyczne nad Ziemi± (what the hell ?!), przy okazji promuj±c suplement Ki, który "dziwnym trafem" jest produkowany i sprzedawany po astronomicznej cenie przez ludzi zwi±zanych (choæ mo¿e lu¼no) z PCh.

Podsumowuj±c, En-ki wzbudza strach, przywo³uj±c wszelkie przepowiedziane zagro¿enia, niezale¿nie od ich wzajemnych relacji, Plejadianie natomiast daj± do my¶lenia, zastanowienia po pierwsze: jaka jest nasza przesz³o¶æ, po drugie: dlaczego jest taka a nie inna i po trzecie: co zrobiæ, by nie powtórzyæ b³êdu przesz³o¶ci.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Grudzieñ 06, 2008, 12:06:32 »

ODZUCÊ I WYJA¦NIÊ KA¯DY ARGUMENT PRZECIW EN-KI - NIKT MNIE NIE JEST W STANIE ZAGI¡Æ - S¡ CHETNI JACY¦?!? my¶licie, ¿e to tylko s³owa? jestem na forum od 2005 roku U¶miech
Bober
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Grudzieñ 06, 2008, 16:33:29 »

nikt nie jest w stanie mnie zagi±æ? Mamy cz³owieka gumê na forum i to od 2005 roku WOW  Szok

Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #45 : Grudzieñ 06, 2008, 16:41:57 »

ODZUCÊ I WYJA¦NIÊ KA¯DY ARGUMENT PRZECIW EN-KI - NIKT MNIE NIE JEST W STANIE ZAGI¡Æ - S¡ CHETNI JACY¦?!? my¶licie, ¿e to tylko s³owa? jestem na forum od 2005 roku U¶miech
Hehe wiem kto ty jak czyta³em stare forum to twój nick siê tam pojawia³. Jeste¶ 100% za s³owem Enkiego i PCh czy¿ nie? Jak znajdê trochê czasu to mo¿emy podyskutowaæ chocia¿ nie wiem czy warto. Mrugniêcie

Pozdrawiam
Mora
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Grudzieñ 06, 2008, 17:02:19 »

Hehe wiem kto ty jak czyta³em stare forum to twój nick siê tam pojawia³. Jeste¶ 100% za s³owem Enkiego i PCh czy¿ nie? Jak znajdê trochê czasu to mo¿emy podyskutowaæ chocia¿ nie wiem czy warto. Mrugniêcie

Pozdrawiam
Mora

to ja we w³asnej osobie, nazwano mnie tutaj wtedy postrach katolików, có¿ co¶ w tym jest a podyskutowaæ mo¿emy je¶li przeczytasz wszystkie moje teksty z dzia³u publikacje projektu - wtedy bêdzie o czym, a teksty s± raczej trudne i wymagaj± czasu, je¶li nie zrozumiesz to siê nie przejmuj, ciê¿ko to raczej poj±æ bo dotycz± specyficznego zagadnienia...

pozdrawiam i liczê na ciekaw± dyskusjê z argumentami U¶miech
718!
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Grudzieñ 06, 2008, 17:02:39 »

Mora,
chyba telepatia jednak dzia³a.
Wczoraj o tobie pomy¶la³em, a dzi¶ pojawi³e¶ siê.
Zmartwychwstanie?
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Grudzieñ 06, 2008, 17:06:10 »

nikt nie jest w stanie mnie zagi±æ? Mamy cz³owieka gumê na forum i to od 2005 roku WOW  Szok

zamiast tak pisaæ sprawd¼ mnie! masz jakie¶ w±tpliwo¶ci co do s³ów Samuela / En-Ki? jakich konkretnie? nie pisa³bym, ¿e jestem w stanie odrzuciæ wszelkie argumenty PRZECIW gdybym nie mia³ pewno¶ci, ¿e to zrobiê - chêtnie odpowiem na KA¯DE pytanie ale inne kwestia czy zrozumiesz? pisa³em ju¿ na starym forum w 2005 roku, ¿e s³ów istot duchowych NIE WOLNO rozumieæ dos³ownie - trzeba odpowiednio je analizowaæ i tym siê zajmujê ju¿ od wielu lat, od prawie 4 w Projekcie Cheops...

pozdrawiam,
718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2008, 17:28:06 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #49 : Grudzieñ 06, 2008, 17:14:24 »

Cze¶æ >Kap³an 718< !
Mnie równie¿.

>Bober< tak dla u¶wiadomienia sobie, czyim usi³ujesz byæ ADWOKATEM, przeczytaj sobie ten niewielki artykulik: http://www.speedyshare.com/907265840.html
- Jest to jedyny powód dla którego zrobiê wszystko, co w mojej mocy by pokrzy¿owaæ Wam te plany.

Powtórzê dla przypomnienia po raz kolejny g³o¶no i wyra¼nie:

NIE UDA WAM SIÊ POWSTRZYMAÆ PROJEKTU CHEOPS !!!  AMEN !!!

Pozdrawiam LDW i OS
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 06, 2008, 17:18:07 wys³ane przez Stanley » Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: