Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 09, 2025, 20:03:09

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 247314 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Stanley
Gość
« Odpowiedz #75 : Grudzień 07, 2008, 17:07:27 »

CzeœÌ >Kap³an 718< !

ProszĂŞ CiĂŞ nie szarp siĂŞ juÂż z Tymi "wojownikami mroku", poniewaÂż oni juÂż dokonali wyboru jeszcze przed narodzinami i nie da siĂŞ w Âżaden sposĂłb ich przekonaĂŚ . Oni po prostu nic juÂż nie zrozumiejÂą.
   SkompilowaÂłem jeden plik zawierajÂący ostatecznÂą odpowiedÂź na wszystkie nawet najdrobniejsze wÂątpliwoÂści co do PrawdziwoÂści Projektu Cheops. Przy okazji dowiesz siĂŞ z jakimi "kreaturami" toczysz konwersacje i dlaczego tak zaÂżarcie atakujÂą Samuela.

Oto ten plik: Download here

Pozdrawiam LDW i OS 
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #76 : Grudzień 07, 2008, 17:23:52 »

witaj Stanley, dziĂŞki BOGOM, Âże tutaj jesteÂś, widzĂŞ mam sprzymierzeĂąca, miÂło, a wiem, Âże to kreatury o moralnoÂści katolli, có¿ ÂżaÂłosne ale taka karma, nic nie poradzisz na to. zobaczymy kto w 2012 bĂŞdzie sprite a kto pragnienie  ZÂły

a ja mam coÂś dla Ciebie - dziaÂł Publikacje Projektu, pliki pdf spakowane rarem i zaszyfrowane hasÂłem - wysyÂłam hasÂło po kontkacie ze mnÂą na PW (KAÂŻDEMU!)

powyÂżej masz pdfy wraz z graficznym przedstawieniem caÂłego finalnego znaczenia proroctwa ktĂłre otrzymaÂłem (jestem prorokiem?!) - kierownictwo PCH byÂło pod duÂżym wraÂżeniem

pozdrawiam,
718
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 14:28:07 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Septerra
Gość
« Odpowiedz #77 : Grudzień 07, 2008, 18:39:47 »

"kreatury o moralnoœci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma"
OK, to juÂż jest poniÂżej krytyki. ProszĂŞ pana.
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #78 : Grudzień 07, 2008, 18:50:28 »

Septera, moÂże ponizej krytyki, ale jesli odÂłoÂżyĂŚ na bok ten nasz purytaniz,to czy na zdrowy rozum, nie jest tak?
Pomysl, zanim wyrazisz swe "ÂświĂŞte oburzenie".
RutkoÂś
Gość
« Odpowiedz #79 : Grudzień 07, 2008, 18:50:53 »

Kap³an, wiesz nie znasz mnie jeszcze, wiele razy wyra¿a³em na forum uznanie dla pracy Stanley-a , wiele razy deklarowa³em sympatiê dla Projektu, ale.......mocno przesadzasz, kto daje Ci prawo obra¿aÌ ludzi na forum, i có¿ z tego Panie Kap³an, ¿e ktoœ jest Katolikiem ( nie s¹dŸ, ¿e Ja identyfikuje siê z t¹ religi¹ , oj bardzo mi do niej daleko ) - to prywatna sprawa ka¿dego cz³owieka w co i czy w ogóle w cokolwiek wierzy.
Opowiadasz siĂŞ za Projektem, w zamierzeniu ktĂłrego jesteÂś ochrona Ziemii, Jej mieszkaĂącĂłw i zainicjowanie epoki miÂłoÂści - jesteÂś tego zagorzaÂłym obroĂącom, a plujesz jadem i zÂłoÂściÂą na prawo i lewo.
Tak miaÂł by wyglÂądaĂŚ "nowy Âświat" - kto nie z nami , to przeciwko Nam......trochĂŞ juÂż zyjĂŞ na tej planecie i wiem, Âże juÂż to przerabialiÂśmy, dziĂŞkujĂŞ za taki Âświat.
Opowiadam siê za œwiatem spokojnych dyskusji, wybaczania b³êdów, mi³oœci i spokoju. Nie przyszed³em tutaj na forum, by k³óciÌ siê, wyzywaÌ czy ogl¹daÌ sceny ¿ywcem wyjête z naszego codziennego ¿ycia.
Mo¿e trochê siê unios³em, ale krew cz³owieka zalewa, jak na forum, gdzie tyle wspania³ych ludzi czyta nagle "widzê mam sprzymierzeùca, mi³o, a wiem, ¿e to kreatury o moralnoœci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma, nic nie poradzisz na to. zobaczymy kto w 2012 bêdzie sprite a kto pragnienie"
......a moÂże to taki dzieĂą dzisiaj MrugniĂŞcie , niemniej ponownie WSZYSTKICH pozdrawiam , takÂże Ciebie kapÂłan UÂśmiech
Septerra
Gość
« Odpowiedz #80 : Grudzień 07, 2008, 18:54:51 »

Septera, może ponizej krytyki, ale jesli odłożyć na bok ten nasz purytaniz,to czy na zdrowy rozum, nie jest tak?
Pomysl, zanim wyrazisz swe "święte oburzenie".
Uważasz, że wszyscy katolicy to amoralne kreatury?
Nie spodziewałem się tego po tobie, zawiodłeś mnie, Dariuszu.

Rutkoś
Pomyślałem dokładnie to samo, co ty.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 18:56:36 wysłane przez Septerra » Zapisane
Dariusz
Gość
« Odpowiedz #81 : Grudzień 07, 2008, 19:38:59 »

Septera, mowa o systemie (ja mówiê o syatemie), i tak to postrzegam. Ludzie w tym systemie, im nale¿y wspó³czuÌ i rzyczyÌ szybkiego przebudzenia. System zaœ uwazam za przeklety, jak i wszystkie inne religie.
W tym kontekÂście to postrzegam.
Obiektyw
Gość
« Odpowiedz #82 : Grudzień 07, 2008, 20:32:04 »

witaj Stanley, dziĂŞki BOGOM, Âże tutaj jesteÂś, widzĂŞ mam sprzymierzeĂąca, miÂło, a wiem, Âże to kreatury o moralnoÂści katolli, có¿ ÂżaÂłosne ale taka karma, nic nie poradzisz na to. zobaczymy kto w 2012 bĂŞdzie sprite a kto pragnienie  ZÂły
....

pozdrawiam,
718

Jestem pod wraÂżeniem  Niezdecydowany
Ciekawe, ¿e nikt z wierz¹cych w te bzdury, nie zak³ada ,¿e wszystko to w roku 2012 oka¿e siê tandetn¹ mistyfikacj¹ - co wtedy? Przyznasz siê do b³êdu? W¹tpiê.
Z tego co wyczyta³em, g³ównym w¹tkiem w tym biznesie jest znalezienie kasy na wykopaliska, poniewa¿ zbli¿a siê Planeta X , lub Nibiru (chodzi o to samo cia³o niebieskie). Ok. To ma sens (zarabianie na naiwniakach).
W jednej z sesji (nie pamiĂŞtam dokÂładnie w ktĂłrej, bo nie mam zamiaru wracaĂŚ do tych bzdur), owa planeta ma byĂŚ widoczna juÂż w 2009 roku. To dziwne Âże Âświat o tym milczy, poniewaÂż mamy takie "coÂś" jak: teleskop Hubble"a - i co nikt nic nie wie? Ten teleskop ma zasiĂŞg ponad kilka miliardĂłw lat Âświetlnych! Oto link: http://news.astronet.pl/news.cgi?2825
A tu nagle leci planeta, ktĂłra ma zgÂładziĂŚ caÂłe Âżycie na ziemi. Nikt jej wczeÂśniej nie widziaÂł, lub Masoneria ukryÂła ten fakt  DuÂży uÂśmiech.
IstniejÂą ÂŚwiadkowie Jehowy, to moÂże czas na ÂŚwiadkĂłw Cheopsa? DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech DuÂży uÂśmiech
A co na to amatorscy astronomowie, ktĂłrzy wynajdujÂą nowe planety w innych galaktykach?
TeÂż nic nie widzÂą?
Nawet w Chinach ostatnio gÂłoÂśnio, Âże liczy siĂŞ tylko kasa.
Na religii ("matka" Rydzyk coÂś wie na ten temat) jest zÂłoty interes (niestety ja tego nie praktykuje - kwestia moralnoÂści).
Wierz¹cych w ten interes pozdrawiam i wspó³czujê naiwnoœci.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 20:34:24 wysłane przez Obiektyw » Zapisane
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #83 : Grudzień 07, 2008, 21:34:53 »

Kap³an 718, bo to do Ciebie s¹ skierowane moje s³owa. Wybacz to, co powiem, nie chcia³em u¿ywaÌ mocnych s³ów, ale to, co napisa³eœ w poœcie, który zaraz zacytuje, przechodzi ju¿ wszelkie pojêcie o dobrym smaku czy chocia¿by elementarnej ludzkiej kulturze. Nie mówi¹c ju¿, ze jest przejawem niebotycznej wrêcz nietolerancji, zadufania w sobie i pychy. A oto i ów s³awetny post:

popieram chanell - to nie forum ANTY PROJEKT CHEOPS - LUDZIE!!!!!!!!!!!

Po pierwsze zauwa¿ê, ¿e channel NIGDY nie pisa³a, ¿e to jest forum jedynie dla tych, którzy wierz¹ w PCh. Wiêc nie wk³adaj w jej usta s³ów, których nie wyrzek³a. Nie zgadzam siê z jej podejœciem, ale j¹ szanujê, i mnie krew zalewa, gdy tak manipulujesz wypowiedziami innych. Pomijam fakt, ¿e jest to po prostu ¿a³osne.

po co siĂŞ rejestrujecie tutaj skoro TYLKO bluzgacie na PCh, Enki i wszystko inne?!?!?

Znowu kompletna manipulacja i jeszcze bardziej kompletne niedomówienie. Widzisz, tak siê sk³ada, ¿e wiêkszoœÌ wypowiedzi "anty" jest w tonie spokojnym i rzeczowym (podobnie jak odpowiedzi na nie od ludzi "za"). S¹ to wypowiedzi ludzi, którzy widz¹ w Samuelu nie jedynie zbawcê i przewodnika, ale te¿ nie s¹ œlepi na jego b³êdy, niedoci¹gniêcia i wszelkie kontrowersje z nim zwi¹zane. Wolisz klapki na oczach i wzajemne lizanie ty³ka (szczególnie Tobie)? Ok, to za³ó¿ temat "Lizanie d... Kap³anowi 718". Tam nakarmisz swoje rozdmuchane ego.

macie swoje X-forum prowadzone przez bÂłazna ktĂłrego zmieszaÂłem z bÂłotem na starym forum - nie wierzycie w PCH - to wasz problem, nei chcemy tutaj waszych postĂłw, chcemy DYSKUSJI MERYTORYCZNEJ a nie ciÂągÂłego jechania wszystkich entuzjastĂłw projektu i samego Samuela!!!

Po pierwsze, mĂłw za siebie. JakoÂś na razie Âżaden z rozmĂłwcĂłw nie daÂł mi do zrozumienia, czy nawet lekko nie zasugerowaÂł, Âże gÂłosy przeciw nie sÂą tu mile widziane. Wpieprzasz siĂŞ, za przeproszeniem, z butami, i mĂłwisz tak, jakbyÂś byÂł gÂłosem wszystkich zwolennikĂłw PCh na tym forum.

Po drugie, chyba jednak coœ szwankuje u Ciebie czytanie ze zrozumieniem, skoro wszelkie posty "ANTY" uznajesz za "bluzganie" na entuzjastów projektu i Samuela. Albo jesteœ jak ten Twój znienawidzony koœció³ i inkwizycja - "kto nie wyznaje tego, co ja, ten bluŸni!".

Po trzecie. Próba merytorycznej dyskusji z Tob¹, prócz niewielu wyj¹tków, koùczy siê na tym, ¿e piszesz rzeczy w stylu "z tob¹ rozmawiaÌ nie bêdê, bo g... wiesz!" (oczywiœcie, w odpowiedzi jedynie na g³osy PRZECIW). Jeœli dla Ciebie dyskusja merytoryczna to wzajemne g³askanie siê po g³ówkach i nadskakiwanie innym o tych samych pogl¹dach - widaÌ, ze jesteœ o wiele bardziej ograniczony ni¿ ten Twój znienawidzony koœció³.

Po czwarte. Pamiêtam, jak rejestrowa³em siê na forum. Z tego, co sobie przypominam, w regulaminie nie by³o nigdzie wzmianki, ¿e musisz sympatyzowaÌ z PCh czy te¿ siê z nim w pe³ni zgadzaÌ. Tak wiêc to forum jest tak dla sympatyków, jak i przeciwników projektu - w³aœnie po to, by mog³a wyjœÌ rozs¹dna, rzeczowa, poparta argumentami dyskusja. Natomiast jest w regulaminie zapis o nie obra¿aniu innych. Ty natomiast, przez ten kilkudniowy okres bytowania na tym forum, zrobi³eœ to ju¿ wielokrotnie. Wiêc mo¿e jednak jest to oznaka, ¿e sam powinieneœ siê z tego forum wycofaÌ, gdy¿ nie masz nawet podstawowych norm kultury osobistej?

Po piÂąte. Wybacz, ale wyzywanie wszystkich, ktĂłrzy oÂśmielili siĂŞ z TobÂą nie zgodziĂŚ, od bÂłaznĂłw, Âświadczy nie o tych ludziach, a o Tobie. A jak Âświadczy? Pozostawiam to Twojej domyÂślnoÂści.

Tenebrael - to, ¿e jestem na tym forum tyle czasu oznacza, ¿e wiem du¿o o tym co siê dzieje i posiadam raczej rozleg³¹ wiedzê o PCH - dlatego napisa³em ile lat tutaj jestem - aha i to znaczy, ¿e przez TRZY lata moja wiara nie os³ab³a a wrêcz wzros³a! dalej - ja sam jestem dowodem na to, ze Samuel JEST i ¿e ma dobre zamiary

Hmmmmm. A koœció³ istnieje ju¿ od 2 tysiêcy lat. I jego wiara te¿ nie os³ab³a. Czy to znaczy, ¿e jest to dowód na ich dobre zamiary? Ciekawa teza. Ale przy 2 tysi¹cach lat KK Twoje 3 latka brzmi¹ marnie, oj, marnie...

to co od NIEGO otrzyma³em nie jest wiedz¹ dostêpn¹ na ziemii, nie ma tego NIGDZIE w ksi¹¿kach, to jest wiedza przekazana a nie nauczona - to co piszê to po czêœci s³owa Samuela, dosta³em wskazówki - wiele ich by³o - jestem praktykuj¹cym okultyst¹ i potrafiê nawi¹zaÌ kontakt z Samuelem a raczej on ze mn¹, wybra³ mnie, ¿ebym móg³ WAM to przekazaÌ,

A s³ysza³eœ, praktykuj¹cy okultysto, o czymœ takim, jak pu³apka pychy? Nie? To Ci to naœwietle. Otó¿ ludzie zajmuj¹cy siê tymi rzeczami, gdy zobacz¹, jak du¿¹ posiadaj¹ moc, czasami wpadaj¹ w pychê. Uznaj¹, ¿e posiadaj¹ wiedzê niedostêpn¹ na Ziemi, ¿e kontaktuj¹ siê z najwspanialszymi bytami, etc, etc. Uznaj¹ te¿, ¿e s¹ w pewien sposób wybrani. Hmmm, sk¹dœ to znasz? A mo¿e z Twojego cytatu kilka linijek wy¿ej? Taaak, o, w³aœnie, tam! To siê mo¿e nad tym g³êbiej zastanów...

udowadniam swoj¹ analiz¹ prawdziwoœÌ przekazów od Samuela jak to okreœli³ tajemniczy ktoœ, jestem dowodem na to, ¿e to wszystko ma sens...

Jak na razie to tej Twojej analizy jest tyle, co kot napÂłakaÂł. Za to obraÂżania innych ludzi i podkreÂślania swojej wiedzy i wyÂższoÂści caÂły gros.

do myÂślÂących - w roku 2004 zafascynowaÂłem siĂŞ liczbÂą 718, w 2005 przeczytaÂłem o PCH i o ÂŚlĂŞÂży a potem okazaÂło siĂŞ, ze ma dokÂładnie 718 metrĂłw n.p.m., potem powiÂązaÂłem liczbĂŞ 718 z PolskÂą i Egiptem poniewaÂż zostaÂła ona otrzymana od bytu duchowego podobnego do Samuela w Egipcie w kwietniu 1904 roku,

Mówisz o tej samej Œlê¿y, na której PCh ponios³o sromotn¹ pora¿kê? No, to to ma sens... dobrze, ¿e siê z t¹ Œl꿹 uto¿samiasz, zdecydowanie.

otrzyma³ to Aleister Crowley najwiêkszy mag XX wieku, ja zainteresowa³em siê tym w 2004 roku 100 lat póŸniej, to nie s¹ przypadki, tylko œlepcy by tego nie zauwa¿yli!!!

No i wszystko jasne, kolejny fascynat Crowley'em. Z tym, Âże znanych i cenionych magĂłw byÂło o wiele wiĂŞcej, a Crowley akurat uchodziÂł wÂśrĂłd nich za postaĂŚ mocno kontrowersyjnÂą. Do tego wiele jego myÂśli nie trzymaÂło siĂŞ kupy - przeczyÂły jedne drugim. CeniĂŞ Crowley'a, ale uznawanie go za najwiĂŞkszego maga XX wieku to zdecydowana przesada.

do pana o Obiektywnej ksywie - racja, kaÂżdy ma wybĂłr - jesteÂś PRZECIW i uwaÂżasz, ze PCH to biznes?! zapraszam na x-forum tam myÂślÂą tak ja Ty a TUTAJ NIE!!!

Tia, racja. To jest forum dla lizodupstwa PCh, A jak nie chcesz, czÂłowieku, owego zadka lizaĂŚ, i nie chcesz uznawaĂŚ madroÂści jaÂśnie oÂświeconego kapÂłana, to wypier.... na X-forum! Ych, ÂżaÂłosne....

P.S. liczĂŞ na to, Âże administracja i mody OFICJALNEGO FORUM PROJEKTU CHEOPS nie bĂŞdÂą usuwaĂŚ moich postĂłw broniÂących Samuela i Projektu Cheops nawet jeÂśli to dziaÂł argumnety PRZECIW to ja i tak bĂŞdĂŞ dawaĂŚ argumenty ZA - to nie offtop ale prĂłba MERYTORYCZNIE UZASADNIONEGO ATAKU na ATAKI INNYCH NA PCH, SAMUELA I MNIE TEÂŻ - was jest setki, ja SAM juÂż trzeci rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och, nie doœÌ ¿e kap³an, to jeszcze romantyczny rycerz. "Za miliony umiera i cierpi katusze". Sam jeden b³êdny rycerz wœród hord wrogów. Wiesz co, dam Ci radê - poczytaj Don Kichota. Zachowujesz siê podobnie nieco. Tylko Don Kichot jednak by³ nieco bardziej rycerski...

I na koniec przepraszam wszystkich, którzy poczuli siê ura¿eni s³ownictwem, którego u¿y³em czy mocnym jêzykiem. Jednak nie mogê tolerowaÌ pisania takich BREDNI, i to jeszcze obra¿aj¹cych jednego cz³owieka za drugim. Jeœli moderatorzy zechc¹ usun¹Ì mojego posta, bo jest nie na temat, to w porz¹dku, proszê jednak, usuùcie wtedy te¿ post, który cytujê, bo to naprawdê jest poni¿ej jakiegokolwiek poziomu.

Pozdrawiam WSZYSTKICH, bo nie mam zamiaru dzieliĂŚ ludzi na tych dobrych, ktĂłrzy sÂą przeciw PCh i tych zÂłych, ktĂłrzy sÂą za. SzanujĂŞ wszystkich, czego i niektĂłrym tutaj bym ÂżyczyÂł.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 07, 2008, 21:40:26 wysłane przez Tenebrael » Zapisane
Obiektyw
Gość
« Odpowiedz #84 : Grudzień 07, 2008, 21:52:31 »

Tenebrael popieram twoje mocne sÂłowa odnoÂśnie uÂżytkownika o nicku KapÂłan 718 - "cokolwiek to znaczy"- jak mawiaÂł Kuba WojewĂłdzki, masz duÂżo racji. Fanatyzm do uznania swoich przekonaĂą, jest wrĂŞcz poraÂżajÂący (ostatnio modne sÂłowo wÂśrĂłd politykĂłw). Forum jak nazwa wskazujĂŞ, pozwala na wyraÂżanie swojego zdania: KAÂŻDEMU, bez wzglĂŞdu na poglÂądy ,kolor skĂłry,majÂątek itp. OczywiÂście widaĂŚ, Âże i tutaj znajdujÂą siĂŞ, jak powiedziaÂł sÂłusznie minister Sikorski: "KarÂły Moralne" (strzaÂł w 10 odnoÂśnie KaczyĂąskich), to niestety nieuniknione. Zawsze znajdÂą siĂŞ ludzie po jednej i po drugiej stronie - w koĂącu demokracja! To fakt. MaÂła modyfikacja znanego przysÂłowia:
"Jak piszesz, tak ciĂŞ widzÂą"
Pozdrawiam
arteq
Gość
« Odpowiedz #85 : Grudzień 07, 2008, 22:37:49 »

ODZUCÊ I WYJA¦NIÊ KA¯DY ARGUMENT PRZECIW EN-KI - NIKT MNIE NIE JEST W STANIE ZAGI¡Æ - S¡ CHETNI JACY¦?!? my¶licie, ¿e to tylko s³owa? jestem na forum od 2005 roku U¶miech
buhahahaha, byÂłeÂś taki "mocny" w wyjasnianiu, Âże z forum wyleciaÂłeÂś na pysk i to nie za merytoryczne wypowiedzi. 
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #86 : Grudzień 07, 2008, 23:42:19 »

"kreatury o moralnoœci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma"
OK, to juÂż jest poniÂżej krytyki. ProszĂŞ pana.

Septerra zgadzam siĂŞ z tobÂą.
KapÂłan 718 trochĂŞ przesadziÂłeÂś !!! Nie moÂżesz obraÂżaĂŚ ludzi,nie tĂŞdy droga.Posiadasz takÂą wiedzĂŞ i takie posÂłannictwo Âże nie moÂżesz sobie na to pozwoliĂŚ.Zamiast zwolennikĂłw Pch ,pozyskasz przeciwnikĂłw.
Serdecznie pozdrawiam chanell zwolenniczka Pch UÂśmiech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Obiektyw
Gość
« Odpowiedz #87 : Grudzień 08, 2008, 00:15:25 »

...Posiadasz takÂą wiedzĂŞ i takie posÂłannictwo Âże nie moÂżesz sobie na to pozwoliĂŚ....
WiedzĂŞ? JakÂą? Chyba tylko  poglÂądy a to co innego. PrĂŞdzej uwierzĂŞ w KSIÊGÊ WIEDZY niÂż w te bzdury o Mumii Cheopsa.  MaÂłe wytÂłumaczenie pojĂŞcia bogaty i biedny. Biedny zawsze bĂŞdzie zazdroÂściÂł bogatemu majÂątku (cokolwiek to znaczy), natomiast bogaty zawsze bĂŞdzie zazdroÂściÂł biednemu, czego? Moim zdaniem - skromnoÂści. ObrazujÂąc kilku wyznawcĂłw tego Projektu "PieniÂądz", sÂą tak Âślepi, Âże nie widzÂą prawdy - a prawda boli (Ich). TÂłumaczÂą sobie ró¿ne rozwiÂązania w ró¿ny sposĂłb - Ich prawo, ale zazwyczaj takie osoby, widzÂą tylko swojÂą racjĂŞ jak np.: KapÂłan 718  - nie przyjmujÂą innego zdania niÂż swoje do ÂświadomoÂści - to podkreÂśla jakim  karÂłem moralnym (caÂły czas podkreÂślam sÂłowa Radka Sikorskiego) jest ta osoba.  Megalomania jest sÂłaboÂściÂą niskich ludzi. PamiĂŞtaj! ÂŚwiadkiem Jehowy moÂże zostaĂŚ kaÂżdy, a Âświadkiem Cheopsa? Nie kaÂżdy! Ja w to: "tandetne" zmanipulowane "badziewie"  po prostu nie wierzĂŞ. Pan Andrzej i Rydzyk majÂą coÂś wspĂłlnego: PIENIÂĄDZE ZA WSZELKÂĄ CENÊ! A moÂżna powiedzieĂŚ ,Âże naciÂągacz Rydzyk ÂślubowaÂł ubĂłstwo. Tylko komu? Swojemu EGO? WÂątpiĂŞ.
ZwykÂłe ograniczone karÂły..... 
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #88 : Grudzień 08, 2008, 00:43:58 »

Obiektyw
Teraz obra¿asz mnie.To ¿e popieram Pch nie znaczy ¿e jestem ¿adna pieniedzy .Je¿eli nie podoba ci siê to forum i to w co wierz¹ ludzie którzy siê tu wypowiadaj¹,to po co tu zagl¹dasz? Istnieje wiele ró¿nych dróg ¿eby zdobywaÌ wiedzê na przysz³oœÌ np. konkurencyjne fora o podobnej tematyce.Chyba ¿e ciê to kompletnie nie interesuje,ale myslê ¿e tak nie jest.Przypominam ¿e ka¿dy ma prawo do swojego zdania ,bez obra¿ania innych i tego siê trzymajmy.

Nie bĂŞdĂŞ tolerowaĂŚ dÂłuÂżej wzajemnego obrzucania siĂŞ bÂłotem i obraÂżania ludzi.Poprostu usune posty.Dotyczy to wszystkich !!!
wasz moderator
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 09:28:08 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Kiara
Gość
« Odpowiedz #89 : Grudzień 08, 2008, 01:15:24 »

Chanel moze Obiektyw ciutke przesadzil z dosadnoscia argumetow, ale czy nie zauwazylas jakimi poslugiwal sie Kaplan? Czy tylko jego gloryfikacja projektu stala sie dla Ciebie  przyslona jego swiadomego obrazania nas?
Pelnisz funkcje ktora wymaga bezstronnosci w podejmowaniu  decyzji, nie brudz twarzy prosze, bo ciezej to zmyc niz bloto.

Kiara

ps.PrawdziwoÂści Projektu Cheops. Przy okazji dowiesz siĂŞ z jakimi "kreaturami" toczysz konwersacje i dlaczego tak zaÂżarcie atakujÂą Samuela.

Stanley

Czy ta powyzsza wypowiedz tez umknela Twojej uwadze?  Przepraszam ale ja sie nie czuje "kreatura" ani nikogo za nia nie uwazam.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 01:19:10 wysłane przez Kiara » Zapisane
Kahuna
Gość
« Odpowiedz #90 : Grudzień 08, 2008, 02:56:00 »

Oj,bylem zauroczony MF i P-Ch.oj,bylem w amoku i oj,wyszedlem z tego uleczony i zahartowany.Mialem nawet pomysl skomponowania nowej "miedzynarodowki"pod dyktatura GREYS!Brrrr.......A wszystko dzieki
bardzo uwaznym studiowaniu sesji i audycjom wtorkowym Bogini Barbary.Po kazdym doglebnym analizowaniu, mimo zapachu kadzidla na poczatku - zawsze przebijal swad siarki i nawet slyszalem echo
racic i swist ogona.Prawdziwy Enki istnieje naprawde a i pewnie byl Tworca wspolczesnego czlowieka.Znal sie na genetyce jak nikt dotad.Natomiast Byt,ktory opanowal umysl p.Lucyny Lobos to zwykly oszust,dyle-
tant w kazdej dziedzinie;i na dodatek, bandyta!Grozi,straszy nas Nibiru i zapewne z milosci opiekunczej do
ludzi napadal na Slawe i o malo nie pozbawil jej zycia.Dyletant dlatego,ze nawet na proste pytania udziela
pokretnych odpowiedzi lub czesto nie na temat a juz uklad i wielkosci planet w naszej galaktyce,to zenujaca
u niego wiedza.Dlatego zeby nie obrazac prawdziwych Bogow bede w dalszej czesci nazywal go Body,od
poczatkowych liter slow;Bandyta,Oszust,Dyletant.Otoz Body - "hartowanie" Slawy to byl Twoj najgorszy
wyczyn,blad jaki popelniles i zarazem Twoj KONIEC.Zdemaskowales Swoje prawdziwe oblicze i odkryles
karty.Czekaj teraz ,az ludzie dokopia Tobie,bo ludzie ulepszeni przez prawdziwego Enki dostali w prezencie
atrybuty boskie takie jak odwaga,wiedza,wolna wola i rozum,ktory pozwala im odroznic Boga od przebie-
ranca.Juz i tak ledwo zipiesz i ciagle brakuje Ci energii i dlatego upodabniasz sie coraz bardziej do mydlanej
banki.Uwazaj zatem abys o cos ostrego nie zahaczyl bo wtedy - puf -i nawet wspomnienia o Body uleca w sina dal.To dlatego tak spieszno Ci do uruchomienia Piramidy,ktora zamknal Jezus przed ponad 2000 lat temu
zeby takie gady nie mialy dostepu do zyciodajnej energii i nie macily na Planecie Ziemia.Dokopanie Tobie
przez ludzi bedzie o tyle bolesne,ze stracisz swoich wyznawcow i szanse w Egipcie na dokopanie sie czego-
kolwiek. Ogladalem zdjecia Slezy i szkoda mi tego pieknego zabytku ktory teraz straszy.Podobnie moze wy-gladac Ziemia,jesli dostanie sie pod Twoja Administracje.Do tego jednak nie dojdzie,bo Twoje misje,Body,
cienko przeda,dokopuja sobie wzajemnie,pograzaja sie i kompromituja.Bogini Barbara przedzie nawet samo-zwanczo bo przeciez 3 lata temu wykopales Ja z MF,wiec przedzie wbrew Tobie,Body,o czym sluchacze WPNA moze jeszcze nie wiedza.Ale szukajcie a znajdziecie....i dokopiecie sie ciekawych informacji i tu i tam.
Juz teraz wiem dlaczego tak bardzo wyszydzales te nasze atrapy;boisz sie ich panicznie jak swieconej wody,
bo przeciez za przycisnieciem jednego klawisza Twoj smrodek rozejdzie sie po calym swiecie!I to w ciagu za-
ledwie kilku sekund,Body.A ten moj elaborat to za Slawe!!!I to by bylo na tyle jesli chodzi o wykopaliska w
Hawarze  --  Drodzy Sluchacze.

P.S.
Bogini Barbaro!
Mamy to gdzies czy jestesmy czystej krwi Atlantydzi czy Nibiruanie.
Kochamy bardzo byc czystej krwi Polakami i Goralami!
Stanley
Gość
« Odpowiedz #91 : Grudzień 08, 2008, 08:18:30 »

...
ps.PrawdziwoÂści Projektu Cheops. Przy okazji dowiesz siĂŞ z jakimi "kreaturami" toczysz konwersacje i dlaczego tak zaÂżarcie atakujÂą Samuela.
Stanley
Czy ta powyzsza wypowiedz tez umknela Twojej uwadze?  Przepraszam ale ja sie nie czuje "kreatura" ani nikogo za nia nie uwazam.

CzeœÌ >Kiara< !

WyobraŸ sobie, ¿e nawet najdrobniejszy szczegó³ nie umknie ju¿ nigdy mojej uwadze. Wymieniê Ci trochê inn¹ kompilacjê zrozumienia owej zdolnoœci z poni¿szego pliku:

Download here
01. Projekt Ujawnienie - Sonia i Miriam 36 - 37
02. Projekt Ujawnienie - Betty Ann Luca 44
03. Projekt Ujawnienie - Sherman i ¯ó³ta Ksiêga 48
04. Projekt Ujawnienie - Linda Porter 49 - 50
05. Projekt Ujawnienie - Jim Sparks 51- 52
06. Projekt Ujawnienie - Wanna Lawson 53
07. Projekt Ujawnienie - Ken Rose 54

Przeciwnicy PCh nie majÂą choĂŚby bladego pojĂŞcia o istocie i wadze dziaÂłaĂą PCH, piszÂąc swoje komunaÂły wyssanych z palca argumentĂłw udowadniajÂących ich racje, czego jestem w stanie dowieœÌ tym wÂłaÂśnie "zestawem".
   A na razie uzupeÂłniĂŞ jedynie, iÂż w zwiÂązku ze szkalowaniem Opiekuna Ziemi i przypisywaniem mu miana "gadziny", nie zasÂługujecie na AMNESTIÊ, o ktĂłrej poinformowaÂły Jima Sparksa wÂłaÂśnie te istoty. Na szacunek z Ich strony trzeba siĂŞ nieco bardziej rozwin¹Ì duchowo. Tak, Âże sÂłowo "Kreatury", ktĂłrego uÂżyÂłem to jest moje bardzo Âłagodne i delikatne okreÂślenie "wojownikĂłw mroku", ktĂłrzy tak usilnie starajÂą siĂŞ przeszkodziĂŚ Misji Ratowania Ludzi Na Ziemi poprzez uruchomienie zabezpieczenia.
   Po raz kolejny powiem gÂłoÂśno i wyraÂźnie:

Nie Uda Wam SiĂŞ PokrzyÂżowaĂŚ Planu StwĂłrcy NajwyÂższego !!!

- A powyÂższy zestaw jest na to ostatecznym dowodem i oszczĂŞdzicie sobie wielu rozczarowaĂą im wczeÂśniej go zrozumiecie.

Pozdrawiam LDW i OS.

P. S. Proszê Wszystkich, którzy maj¹ jeszcze jakiekolwiek w¹tpliwoœci co do intencji PCh o zapoznanie siê z tym materia³em. Jestem w stanie przedstawiÌ Wam 100 razy wiêcej dowodów z kompletnie niezale¿nych Ÿróde³, nie maj¹cych najmniejszego pojêcia o takowej Misji Faraon, ale na zag³êbianie siê w taki ogrom materia³ów nie ma ju¿ niestety czasu. I tak ostatecznie sprowadzi siê do konstatacji zrozumienia, ¿e WSZYSTKO JEST TAK NIEPRAWDOPODOBNIE PROSTE.

A tutaj dorzucam krĂłtki wstĂŞp do w/w zestawu: - http://chomikuj.pl/ShowVideo.aspx?id=34928489
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 08:41:08 wysłane przez Stanley » Zapisane
muszin
Gość
« Odpowiedz #92 : Grudzień 08, 2008, 08:35:33 »

Zainteresowa³o mnie jedno.... Czytaj¹c sesje Samuel potwierdza³, ¿e Bóg istnieje , Chrystus te¿, wiêc dlaczego drogi Kap³anie krytykujesz Koœció³, to nie jest sama organizacja, ludzie staraj¹ siê najbardziej jak mog¹ aby poszerzaÌ mi³oœÌ i wiarê na œwiecie. To ¿e jest Ÿle zarz¹dzany to inna sprawa, ale chyba siê chodzi tam dla pog³êbiania duchowego a nie spraw administracyjnych

Pozdrawiam UÂśmiech

P.S dodam jeszcze, ¿e jestem gorliwym Katolikiem i mocno wierzê w PCh i nie wiem dlaczego to ma siê k³óciÌ
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 08:37:15 wysłane przez muszin » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #93 : Grudzień 08, 2008, 09:05:20 »

Droga Kiaro UÂśmiech
MiaÂłam nie wtrÂącaĂŚ siĂŞ w wasze dyskusje,bo pamiĂŞtam je jeszczeze starego forum ,ale wszyscy roche przesadziliscie.Nikogo nie gloryfikujĂŞ,zastosowaÂłam troche dyplomacji i wÂłaÂśnie dlatego tak napisaÂłam.JeÂżeli macie zastrzeÂżenia do mnie jako moderatora,to proszĂŞ zgÂłosiĂŚ to do Administratora Tomka.
chanell

« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 09:27:42 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #94 : Grudzień 08, 2008, 10:30:43 »

Stanley

Wybacz, Stanley, ale widzĂŞ u Ciebie podobny fanatyzm, jak u KapÂłana 718. A w zwiÂązku z tym, naleÂżaÂłoby wyjaÂśniĂŚ kilka rzeczy.

1. Wyzywasz przeciwników PCh od ignorantów, którzy nic nie wiedz± i nie rozumiej±. Natomiast sam nie potrafisz zrozumieæ, ¿e inni mog± mieæ inne pogl±dy ni¿ Ty, w co innego wierzyæ, ale te¿ co innego DOSTRZEGAÆ. A w zwi±zku z tym:

2. Piszesz o nas "wojownicy mroku" (ekhem...ktoœ chyba zbyt wiele siê naczyta³ fantasy, aby takiej nazwy u¿ywaÌ), którzy przez swoj¹ ignorancjê i wyssane z palca teoryjki chc¹ zaprzepaœciÌ szansê dla Ziemi. Widzisz, problem w tym, ¿e ja to samo mogê powiedzieÌ o PCh - ¿e tu na Ziemi dziej¹ siê fatalne rzeczy - wojny, g³ód, zaprzepaszczenie wartoœci moralnych, kompletna degradacja œrodowiska - i to rzeczy bardzo namacalne i widoczne! A grupki ludzi, jak PCh, zamiast coœ z tym konstruktywnego robiÌ, zamiast dzia³aÌ w celu zmienienia REALNIE stanu rzeczy, uganiaj¹ siê po pustyniach za jakimiœ mitycznymi mumiami faraonów, szukaj¹c z palca wyssanego "klucza" do jeszcze bardziej z palca wyssanego "pola ochronnego". Ale tak nie mówiê, bo ka¿dy ma swoje przekonania, i nazywanie innych "wojownikami mroku" dlatego, ze nie myœl¹ tak samo, jest lekko niesmaczne.

3. Dalej o "wojownikach mroku". Piszesz tak, jakbyœmy celowo i z premedytacj¹ niszczyli coœ wspania³ego, coœ, co da ratunek Ziemi. Tyle, ¿e jak ktoœ mo¿e celowo dzia³aÌ na szkodê PCh, skoro uwa¿a, ¿e to, co mówi PCh jest nieprawdziwe, skoro odcina siê od sposobu myœlenia PCh w ogóle? Tak krytykujecie KK, a np po Twojej wypowiedzi widaÌ te same b³êdy, które pope³ni³a Inkwizycja. Otó¿ pos¹dzali pogan o podpisywanie paktów z Szatanem. Tyle, ¿e Szatan to wymys³ chrzeœcijaùski, poganie nie uznaj¹ kogoœ takiego, jak Szatan. Jak wiêc mogliby go czciÌ czy wyznawaÌ, skoro nie wierz¹ w koncepcjê œwiata, którego Szatan jest czêœci¹? Podobnie robisz Ty, nazywaj¹c wojownikami mroku tych, którzy sprzeciwiaj¹ siê PCh.

4. Jako argumenty podajesz... kolejne channelingi! Niepotwierdzone chcesz potwierdzaÌ niepotwierdzonym. Co mi po Twoich linkach, skoro ich wartoœÌ mo¿na oceniÌ jako 50 na 50 (mo¿e s¹ wartoœciowe, a mo¿e to wydumanie czy autosugestia medium tam dzia³aj¹cych). Nie jestem skrajnym racjonalist¹, ale uwa¿am, ze, aby braÌ jakieœ tezy na powa¿nie, nale¿y mieÌ choÌby czêœciowe poszlaki zdatne do zaakceptowania dla wszystkich, niezale¿nie od wiary w konkretne metody (np channelingi). Na moim przyk³adzie: wierzê w istnienie w przesz³oœci Lemurii. Dlaczego? Nie, nie tylko dlatego, ze Cayce (a nie Casey, jak to jest napisane na stronie PCh...) tak mówi³. Wierzê, bo jednoczeœnie mówi³ tak Œpi¹cy prorok, ale te¿ istnieje wiele NAMACALNYCH dowodów na to, dowodów, które KA¯DY MUSI zaakceptowaÌ, bo s¹ po prostu fizyczne, materialne i namacalne (polecam ksi¹¿kê Franka Joseph'a "Tajemnica najstarszej cywilizacji na Ziemi"). Natomiast teorie PCh pochodz¹ jedynie z przekazów i mitów, a jak na razie wszelkie mo¿liwe próby udowodnienia ich realnie (np zapowiedzi Samuela co do Œlê¿y, czy co do Egiptu) zakoùczy³y siê spektakularnym fiaskiem.

5. Ja nie uwaÂżam, Âże PCh NA PEWNO siĂŞ myli. UwaÂżam, ze na razie nikt nie przedstawiÂł przekonywujÂących argumentĂłw za teoriami PCh, argumentĂłw, ktĂłre byÂłyby jednoznaczne i nie obarczone zaÂłoÂżeniem, Âże trzeba wierzyĂŚ w to czy tamto (np w przekazy channelingowe). JeÂśli posiadasz takie namacalne argumenty - przedstaw je, chĂŞtnie siĂŞ z nimi zapoznam.

I proszĂŞ, nie nazywaj mnie mianem jakiegoÂś fantastycznego "Wojownika CiemnoÂści", bo trudno byĂŚ takowym, nie wierzÂąc w koncepcjĂŞ zakÂładajÂącÂą istnienie samej ciemnoÂści.
tom1ek

GaduÂła

Punkty Forum (pf): 47

yeah! ;)

« Odpowiedz #95 : Grudzień 08, 2008, 10:32:18 »

JU¯ NIE MOGÊ PATRZEÆ NA TO, CO NIEKTÓRZY TU WYPISUJ¡!!!

Dlatego wklejĂŞ tutaj jeden z moich postĂłw, ktĂłry moÂże choĂŚ trochĂŞ niektĂłrym pewne rzeczy wyjaÂśni (mam nadziejĂŞ).

(...)Samuel nie jest jakimœ "Panem" czy "Bogiem", któremu nale¿y siê czeœÌ i chwa³a (o czym zreszt¹ sam wspomina³!!). Kto nie czyta³ nigdy innych channelingów z podobnymi bytami, jak Samuel, ten mo¿e Ÿle sobie zinterpretowaÌ ca³¹ sprawê i traktowaÌ go z niezdrowym czci¹, kultem, wys³awianiem...

Nale¿y mu siê szacunek, ale co najwy¿ej taki sam jaki nale¿y siê ka¿demu z nas. Dla mnie jest to zrozumia³e, wszystkie (tzw.) Wy¿sze Byty pojmujê, jako równe ze mn¹ i wszystkimi innymi ludŸmi pod wzglêdem np. godnoœci przed Bogiem i wielu innych rzeczy. Jeœli jakiœ byt ma mniejsz¹ gêstoœÌ materii od mojej, du¿o szybsz¹ prêdkoœÌ myœli, o wiele wiêksz¹ podzielnoœÌ uwagi, czy dostêp do Biblioteki Informacji Wszechœwiata (itd. itd.) - to nie znaczy przecie¿, ¿e on jest "lepszy", a ja "gorszy", jesteœmy po prostu "inni od siebie nawzajem". On jest na innym poziomie rozwoju duchowego ni¿ ja - "inny", "ró¿ny", nie znaczy "lepszy/gorszy".

Ehh... Nie bêdê siê wiêcej rozpisywa³, napisa³em ogólnie i chcia³bym napisaÌ wiêcej. Ale ta sprawa by³a wiele razy wa³kowana i ci co nie mogli tego zrozumieÌ, czêsto nadal nie rozumiej¹. "Rozmowy z Bogiem" Walscha faktycznie, mog¹ bardzo pomóc w rozumieniu ca³ego problemu i nie tylko, ró¿ne inne ksi¹¿ki te¿.

Co do caÂłej sprawy roku 2012, to zdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże PCH nie ma jedynej propozycji na zbliÂżajÂące siĂŞ wydarzenia. Mnie samego teÂż czĂŞsto boli, Âże niektĂłrzy nasi zwolennicy, zapatrzeni w Projekt, widzÂą go jako "jedyny sÂłuszny" plan w zwiÂązku z rokiem 2012. Gdy tymczasem jest to jedna z wielu drĂłg, a nie "jedyna moÂżliwa droga" i trzeba o tym pamiĂŞtaĂŚ.

ChoÌ aktywowanie energetycznej sieci piramid dooko³a Ziemi jest naprawdê dobrym pomys³em. A Projekt Cheops jak dla mnie jest jedn¹ z wielu inicjatyw, która ma w swoim planie konkretne dzia³ania, bêd¹ce czymœ wiêcej ni¿ np. "codzienna godzinna medytacja na rzecz Ziemi". Ale jak ktoœ woli np. medytowaÌ - nie ma problemu, tylko niech nie bluzga i nie wyklina pomys³ów innych. Jeœli bêdzie medytowa³ rzeczywiœcie regularnie, codziennie oraz z prawdziw¹ wiar¹ i zdecydowaniem - zdzia³a cuda.

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze naleÂży do mnie. Pozdrawiam starych znajomych UÂśmiech
Tenebrael
Gość
« Odpowiedz #96 : Grudzień 08, 2008, 15:30:03 »

tom1ek

Co do tego, co napisa³eœ, w wiêkszoœci siê zgadzam. Jeœli jest jakieœ zagro¿enie w tym stylu, to PCh jest jednym z mo¿liwych rozwi¹zaù (czy lepszych, czy gorszych - nie mo¿na ustaliÌ na podstawie danych, które posiadamy). Jest tylko jeszcze jedna kwestia, a mianowicie kwestia tego, czy Ziemi faktycznie gro¿¹ te rzeczy, o których np mowa w ró¿nych przekazach. Osobiœcie jestem sk³onny przychyliÌ siê do tezy, i¿ w roku 2024 czeka nas nie lada wyzwanie, aczkolwiek natury czysto fizycznej, zwi¹zanej z astronomi¹, chemi¹ i biologi¹ (po szczegó³y odsy³am do ksi¹¿ki Grahama Phillipsa "Zag³ada ziemskiej cywilizacji w 2024 roku" - bardzo rzeczowo napisana i rozs¹dnie uargumentowana). Daje te¿ do myœlenia kalendarz Majów, aczkolwiek przy poprzednim "przeskoku" mia³o miejsce nic innego, jak nag³e katastrofy naturalne. A bior¹c pod uwagê globalne ocieplenie nie mo¿na wykluczaÌ takiej mo¿liwoœci. Natomiast na gruncie tych danych naros³o mnóstwo bardzo daleko id¹cych teorii, czêsto sprzecznych ze sob¹, a i bardzo czêsto pragn¹cych w sobie zawrzeÌ WSZYSTKO - od mitów o Drakonach, poprzez inne rzekome rasy pozaziemskie, do tego Nibiru, do tego Iluminaci, tajne projekty rz¹du USA (bo kogó¿ by innego...) i wiele innych. Tworzy siê wtedy kompletny misz-masz. Przyk³adem jest tocz¹ca siê niedawno rozmowa na forum o tym, czy to Plejadianie w sumie s¹ nam przychylni, czy wrodzy, bo Samuel sam siê gubi³ w zeznaniach, a ró¿ne przekazy wzajemnie sobie przeczy³y.

I to jest mój g³ówny argument przeciw (choÌ nie kompletnie przeciw) - to, ¿e w wielu miejscach ludzi ponosi fantazja, ¿e Ÿród³a s¹ wzajemnie (a czasem i wewnêtrznie) sprzeczne, ¿e przekazy channelingowe nie id¹ w parze z rzeczywistoœci¹ i dowodami namacalnymi.
RutkoÂś
Gość
« Odpowiedz #97 : Grudzień 08, 2008, 15:55:49 »

Szanowni Forumowicze UÂśmiech

I jak tutaj nie zauwa¿yÌ, ¿e byÌ mo¿e, aczkolwiek niewykluczone, a jednak..........dobra to by³o na rozweselenie Uœmiech , a teraz do celu.....czy nie zastanawialiscie sie , ¿e niejaki Kap³an jest...........totalnym przeciwnikiem Projektu Cheops.......popatrzecie jak w przeci¹gu kilku dni wywo³a³ na forum k³ótnie, inwektywy, powoli przekszta³caj¹c dyskusje w tzw. nawalanke s³own¹, jak MEGA DU¯O z³ej energii wygenerowa³.
Popatrzecie z boku, na zimno, bez odwoÂływania siĂŞ do kwestii co sÂądzicie o samym projekcie !!!!!!

Jest kilka kwestii ktĂłre chciaÂłbym napisaĂŚ:

1. Pisa³em ju¿ , ¿e najwa¿niejsze jest tutaj to ¿e mo¿na podyskutowaæ spokojnie , patrz±c na tê sam± sprawê jak± jest PCH z pozycji Arteq i z pozycji Stanley-a, ¿eby wymieniæ dwie skrajne osie wypowiedzi. Czy NAPRAWDÊ PRZY¦WIECA WAM CEL by poddaæ siê tej manierze "pana" Kap³ana i sprowadziæ dyskusje na temat sk±din±d tak naprawdê rozwoju duchowego do poziomu zera Co¶Co¶Co¶Co¶ Nie wierzê !!!!!!!

2. Andrzej Wójcikiewicz - znam tego Pana jeszcze sprzed kilkunastu lat, gdy by³em na pocz±tku mojej ¶wiadomej drogi rozwoju duchowego i trafi³em na jego kurs Metody Silvy. Po wielu latach spotka³em go i mia³em wielk± frajdê porozmawiaæ podczas prezentacji i promocji jego ksi±¿ki "Przebudzenie Cheopsa" - JEDNEGO Z£EGO S£OWA NIE MOGÊ POWIEDZIEÆ na temat tego cz³owieka, uj±³ mnie swoj± skromno¶ci±, dowcipem i naturalno¶ci±, która sprawi³a, ¿e swobodnie mog³em z Nim rozmawiaæ na temat chanelingu, pramidy i projektu.
MoÂżna nie darzyĂŚ zaufaniem Samulea, wÂątpiĂŚ w sam projekt, moÂżna wkurzaĂŚ siĂŞ jak Ja na fanatyczne wypowiedzi takich osĂłb jak KapÂłan, ale......nie wolno do jednego worka wrzucaĂŚ osĂłb, ktĂłre WIERZÂĄ, ktĂłre chcÂą zrobiĂŚ coÂś dobrego dla Ziemii, ktĂłre CAÂŁOKSZTAÂŁTEM swojego Âżycia ( a nie jednym czy drugim sÂłowem ) potwierdzajÂą, Âże sÂą osobami niezmiernie pozytywnymi.

3. Stanley - nieraz, nie dwa wyra¿a³em swoje uznanie dla Twojej pracy, bardzo blisko mi do Twoich pogl¹dów, jakkolwiek mam liczne uwagi pod adresem Samulea ( nie PCH !!! ) , wiêc proszê nie popadaj w skrajnoœÌ, nie "¿egluj" w kierunku fanatycznego "Kto nie znami to na stos"

"A na razie uzupeÂłniĂŞ jedynie, iÂż w zwiÂązku ze szkalowaniem Opiekuna Ziemi i przypisywaniem mu miana "gadziny", nie zasÂługujecie na AMNESTIÊ, o ktĂłrej poinformowaÂły Jima Sparksa wÂłaÂśnie te istoty" - na wybaczenie ( bo tak rozumiem sÂłowo "amnestia" zasÂługuje KAÂŻDY i to w oczach Boga, ktĂłry jest MIÂŁOÂŚCIÂĄ, a esencjÂą miÂłoÂści jest przebaczenie, tak wiĂŞc mogĂŞ przyj¹Ì, Âże siĂŞ mylisz

"Nie Uda Wam Siê Pokrzy¿owaæ Planu Stwórcy Najwy¿szego !!!" - czy dyskusja, w±tpliwo¶ci s± chêci± pokrzy¿owania planów i najwa¿niejsze: O JAKIM STWÓRCY TY PISZESZ? O Bogu, który jest w Nas , o Bogu który jak wy¿ej jest Mi³o¶ci±, trosk± i przebaczeniem, o Bogu, który szanuje i kocha Nas WSZYSTKICH Co¶? Czy mo¿e piszesz o Samuleu Co¶Co¶? ¯ADEN ON STWÓRCA NAJWY¯SZY !!!!!!! - a Ty popadasz w ob³êd fanatyzmu , czego szczerze i z ca³ego serca Ci nie ¿yczê....

Stanley
Gość
« Odpowiedz #98 : Grudzień 08, 2008, 16:13:36 »

...
... Natomiast Byt,ktory opanowal umysl p.Lucyny Lobos to zwykly oszust, dyletant w kazdej dziedzinie;i na dodatek, bandyta!Grozi,straszy nas Nibiru i zapewne z milosci opiekunczej do ludzi napadal na Slawe i o malo nie pozbawil jej zycia.Dyletant dlatego,ze nawet na proste pytania udziela pokretnych odpowiedzi lub czesto nie na temat a juz uklad i wielkosci planet w naszej galaktyce,to zenujaca u niego wiedza.Dlatego zeby nie obrazac prawdziwych Bogow bede w dalszej czesci nazywal go Body,od poczatkowych liter slow;Bandyta,Oszust,Dyletant. ... itd, itd.
...

Nikogo nie straszy, a informuje,
Âże dla wszystkich jest ratunek.

Zapoznaj siĂŞ ze swojÂą niedalekÂą juÂż przyszÂłoÂściÂą. To tylko 25 sekund od 4:25 do 4:50 minuty niniejszego fragmentu filmu: http://www.youtube.com/watch?v=6J1VIhgpZd8

- wspó³czujê Ci niezmiernie. Pozdrawiam.
KapÂłan 718
Gość
« Odpowiedz #99 : Grudzień 08, 2008, 16:22:02 »

JU¯ NIE MOGÊ PATRZEÆ NA TO, CO NIEKTÓRZY TU WYPISUJ¡!!!

Dlatego wklejĂŞ tutaj jeden z moich postĂłw, ktĂłry moÂże choĂŚ trochĂŞ niektĂłrym pewne rzeczy wyjaÂśni (mam nadziejĂŞ).

(...)Samuel nie jest jakimœ "Panem" czy "Bogiem", któremu nale¿y siê czeœÌ i chwa³a (o czym zreszt¹ sam wspomina³!!). Kto nie czyta³ nigdy innych channelingów z podobnymi bytami, jak Samuel, ten mo¿e Ÿle sobie zinterpretowaÌ ca³¹ sprawê i traktowaÌ go z niezdrowym czci¹, kultem, wys³awianiem...

Nale¿y mu siê szacunek, ale co najwy¿ej taki sam jaki nale¿y siê ka¿demu z nas. Dla mnie jest to zrozumia³e, wszystkie (tzw.) Wy¿sze Byty pojmujê, jako równe ze mn¹ i wszystkimi innymi ludŸmi pod wzglêdem np. godnoœci przed Bogiem i wielu innych rzeczy. Jeœli jakiœ byt ma mniejsz¹ gêstoœÌ materii od mojej, du¿o szybsz¹ prêdkoœÌ myœli, o wiele wiêksz¹ podzielnoœÌ uwagi, czy dostêp do Biblioteki Informacji Wszechœwiata (itd. itd.) - to nie znaczy przecie¿, ¿e on jest "lepszy", a ja "gorszy", jesteœmy po prostu "inni od siebie nawzajem". On jest na innym poziomie rozwoju duchowego ni¿ ja - "inny", "ró¿ny", nie znaczy "lepszy/gorszy".

Ehh... Nie bêdê siê wiêcej rozpisywa³, napisa³em ogólnie i chcia³bym napisaÌ wiêcej. Ale ta sprawa by³a wiele razy wa³kowana i ci co nie mogli tego zrozumieÌ, czêsto nadal nie rozumiej¹. "Rozmowy z Bogiem" Walscha faktycznie, mog¹ bardzo pomóc w rozumieniu ca³ego problemu i nie tylko, ró¿ne inne ksi¹¿ki te¿.

Co do caÂłej sprawy roku 2012, to zdajĂŞ sobie sprawĂŞ, Âże PCH nie ma jedynej propozycji na zbliÂżajÂące siĂŞ wydarzenia. Mnie samego teÂż czĂŞsto boli, Âże niektĂłrzy nasi zwolennicy, zapatrzeni w Projekt, widzÂą go jako "jedyny sÂłuszny" plan w zwiÂązku z rokiem 2012. Gdy tymczasem jest to jedna z wielu drĂłg, a nie "jedyna moÂżliwa droga" i trzeba o tym pamiĂŞtaĂŚ.

ChoÌ aktywowanie energetycznej sieci piramid dooko³a Ziemi jest naprawdê dobrym pomys³em. A Projekt Cheops jak dla mnie jest jedn¹ z wielu inicjatyw, która ma w swoim planie konkretne dzia³ania, bêd¹ce czymœ wiêcej ni¿ np. "codzienna godzinna medytacja na rzecz Ziemi". Ale jak ktoœ woli np. medytowaÌ - nie ma problemu, tylko niech nie bluzga i nie wyklina pomys³ów innych. Jeœli bêdzie medytowa³ rzeczywiœcie regularnie, codziennie oraz z prawdziw¹ wiar¹ i zdecydowaniem - zdzia³a cuda.

no cĂłz, podyskutujĂŞ wiĂŞc trochĂŞ z adminem - NIGDY nie pisaÂłem, Âże Samuel jest BOGIEM bo ON jest JEDEN (!), Samuel jest Synem Boga bo ich jest bardzo duÂżo, jest wiele istot podobnych do Samuela, na przykÂład AIWASS, ktĂłry siĂŞ ujawiniÂł w Kairze w 1904 roku Aleisterowi Crowleyowi, Aiwass przekazaÂł na ziemiĂŞ liczbĂŞ 718 w EGIPCIE (!) - miaÂłem kontakt z wieloma bytam podobnymi do Samuela, jedne byÂły relatywnie dobre i inne relatywnie zÂłe - ale, Âże nie ma dobra i zÂła (nigdy nie twierdziÂłem, Âże jest!), jest energia pozytywna i negatywna ale to nie to samo co dobro i zÂło...

czujê, ¿e ta aluzja o tym, ¿e PCH nie jest jedyn¹ drog¹ by³a do mnie - otó¿ musisz wiedzieÌ, ¿e od prawie 10 lat zajmuje siê szeroko pojêt¹ ezoteryk¹ i próbowa³em ka¿dej œcie¿ki, od bia³ej magii do czarnej (wiem, ze tak siê nie mówi ale inni lepiej zrozumiej¹), od kontaktu z anio³ami po demony i tak dalej, zajmujê siê WSZYSTKIM NA RAZ a PROJEKT CHEOPS sta³ siê dla mnie czymœ co je po³¹czy³o w JEDNO, tutaj mogê u¿yÌ tego czego siê nauczy³em - wiêc prywatnie zajmujê siê czymœ zupe³nie innym a tutaj po prostu siê odnalaz³em, tajemnicze kierownictwo PCH uzna³o, ¿e to bardzo interesuj¹ce i tak siê zac¿ê³o w³aœnie - jednak ja nie podchodzê do PCH w sensie ezoterycznym a naukowym - s³owa Andrzeja Wójcikiewicza...

P.S. napiszĂŞ coÂś o sobie i wszystkie fakty zwiÂązane z mojÂą aktywnoÂściÂą w PCH i zamieszczĂŞ to w dziale Inne o Projekcie - Âżeby ktoÂś w koĂącu zrozumiaÂł co robiĂŞ i po co, bo widzĂŞ, Âże prawie nikt nie wie po tym co tu piszecie... Nie bĂŞdĂŞ WAS obraÂżaĂŚ jesli wy mnie nie bĂŞdziĂŞcie pierwsi, nie mam moralnoÂści katolika i nie bĂŞdĂŞ nastawiaÂł drugiego policzka!

od 3 lat interesuje sie teÂż WINGMAKERS, przekazy StwĂłrcĂłw SkrzydeÂł sÂą podobne do Samuela ale ida o wiele dalej - w stronĂŞ technicznÂą a raczej ekstraterestialnej techniki - szczegĂłlnie interesuje mnie technologia LERM i naukowe udowodnienie istenienia BOGA (!)

pozdrawiam,
KapÂłan 718
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 16:28:29 wysłane przez KapÂłan 718 » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: