Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 19:33:16

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 237089 razy)
0 u¿ytkowników i 21 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #75 : Grudzieñ 07, 2008, 17:07:27 »

Cze¶æ >Kap³an 718< !

Proszê Ciê nie szarp siê ju¿ z Tymi "wojownikami mroku", poniewa¿ oni ju¿ dokonali wyboru jeszcze przed narodzinami i nie da siê w ¿aden sposób ich przekonaæ . Oni po prostu nic ju¿ nie zrozumiej±.
   Skompilowa³em jeden plik zawieraj±cy ostateczn± odpowied¼ na wszystkie nawet najdrobniejsze w±tpliwo¶ci co do Prawdziwo¶ci Projektu Cheops. Przy okazji dowiesz siê z jakimi "kreaturami" toczysz konwersacje i dlaczego tak za¿arcie atakuj± Samuela.

Oto ten plik: Download here

Pozdrawiam LDW i OS 
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #76 : Grudzieñ 07, 2008, 17:23:52 »

witaj Stanley, dziêki BOGOM, ¿e tutaj jeste¶, widzê mam sprzymierzeñca, mi³o, a wiem, ¿e to kreatury o moralno¶ci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma, nic nie poradzisz na to. zobaczymy kto w 2012 bêdzie sprite a kto pragnienie  Z³y

a ja mam co¶ dla Ciebie - dzia³ Publikacje Projektu, pliki pdf spakowane rarem i zaszyfrowane has³em - wysy³am has³o po kontkacie ze mn± na PW (KA¯DEMU!)

powy¿ej masz pdfy wraz z graficznym przedstawieniem ca³ego finalnego znaczenia proroctwa które otrzyma³em (jestem prorokiem?!) - kierownictwo PCH by³o pod du¿ym wra¿eniem

pozdrawiam,
718
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 14:28:07 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #77 : Grudzieñ 07, 2008, 18:39:47 »

"kreatury o moralno¶ci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma"
OK, to ju¿ jest poni¿ej krytyki. Proszê pana.
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #78 : Grudzieñ 07, 2008, 18:50:28 »

Septera, mo¿e ponizej krytyki, ale jesli od³o¿yæ na bok ten nasz purytaniz,to czy na zdrowy rozum, nie jest tak?
Pomysl, zanim wyrazisz swe "¶wiête oburzenie".
Rutko¶
Go¶æ
« Odpowiedz #79 : Grudzieñ 07, 2008, 18:50:53 »

Kap³an, wiesz nie znasz mnie jeszcze, wiele razy wyra¿a³em na forum uznanie dla pracy Stanley-a , wiele razy deklarowa³em sympatiê dla Projektu, ale.......mocno przesadzasz, kto daje Ci prawo obra¿aæ ludzi na forum, i có¿ z tego Panie Kap³an, ¿e kto¶ jest Katolikiem ( nie s±d¼, ¿e Ja identyfikuje siê z t± religi± , oj bardzo mi do niej daleko ) - to prywatna sprawa ka¿dego cz³owieka w co i czy w ogóle w cokolwiek wierzy.
Opowiadasz siê za Projektem, w zamierzeniu którego jeste¶ ochrona Ziemii, Jej mieszkañców i zainicjowanie epoki mi³o¶ci - jeste¶ tego zagorza³ym obroñcom, a plujesz jadem i z³o¶ci± na prawo i lewo.
Tak mia³ by wygl±daæ "nowy ¶wiat" - kto nie z nami , to przeciwko Nam......trochê ju¿ zyjê na tej planecie i wiem, ¿e ju¿ to przerabiali¶my, dziêkujê za taki ¶wiat.
Opowiadam siê za ¶wiatem spokojnych dyskusji, wybaczania b³êdów, mi³o¶ci i spokoju. Nie przyszed³em tutaj na forum, by k³óciæ siê, wyzywaæ czy ogl±daæ sceny ¿ywcem wyjête z naszego codziennego ¿ycia.
Mo¿e trochê siê unios³em, ale krew cz³owieka zalewa, jak na forum, gdzie tyle wspania³ych ludzi czyta nagle "widzê mam sprzymierzeñca, mi³o, a wiem, ¿e to kreatury o moralno¶ci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma, nic nie poradzisz na to. zobaczymy kto w 2012 bêdzie sprite a kto pragnienie"
......a mo¿e to taki dzieñ dzisiaj Mrugniêcie , niemniej ponownie WSZYSTKICH pozdrawiam , tak¿e Ciebie kap³an U¶miech
Septerra
Go¶æ
« Odpowiedz #80 : Grudzieñ 07, 2008, 18:54:51 »

Septera, może ponizej krytyki, ale jesli odłożyć na bok ten nasz purytaniz,to czy na zdrowy rozum, nie jest tak?
Pomysl, zanim wyrazisz swe "święte oburzenie".
Uważasz, że wszyscy katolicy to amoralne kreatury?
Nie spodziewałem się tego po tobie, zawiodłeś mnie, Dariuszu.

Rutkoś
Pomyślałem dokładnie to samo, co ty.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2008, 18:56:36 wys³ane przez Septerra » Zapisane
Dariusz
Go¶æ
« Odpowiedz #81 : Grudzieñ 07, 2008, 19:38:59 »

Septera, mowa o systemie (ja mówiê o syatemie), i tak to postrzegam. Ludzie w tym systemie, im nale¿y wspó³czuæ i rzyczyæ szybkiego przebudzenia. System za¶ uwazam za przeklety, jak i wszystkie inne religie.
W tym kontek¶cie to postrzegam.
Obiektyw
Go¶æ
« Odpowiedz #82 : Grudzieñ 07, 2008, 20:32:04 »

witaj Stanley, dziêki BOGOM, ¿e tutaj jeste¶, widzê mam sprzymierzeñca, mi³o, a wiem, ¿e to kreatury o moralno¶ci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma, nic nie poradzisz na to. zobaczymy kto w 2012 bêdzie sprite a kto pragnienie  Z³y
....

pozdrawiam,
718

Jestem pod wra¿eniem  Niezdecydowany
Ciekawe, ¿e nikt z wierz±cych w te bzdury, nie zak³ada ,¿e wszystko to w roku 2012 oka¿e siê tandetn± mistyfikacj± - co wtedy? Przyznasz siê do b³êdu? W±tpiê.
Z tego co wyczyta³em, g³ównym w±tkiem w tym biznesie jest znalezienie kasy na wykopaliska, poniewa¿ zbli¿a siê Planeta X , lub Nibiru (chodzi o to samo cia³o niebieskie). Ok. To ma sens (zarabianie na naiwniakach).
W jednej z sesji (nie pamiêtam dok³adnie w której, bo nie mam zamiaru wracaæ do tych bzdur), owa planeta ma byæ widoczna ju¿ w 2009 roku. To dziwne ¿e ¶wiat o tym milczy, poniewa¿ mamy takie "co¶" jak: teleskop Hubble"a - i co nikt nic nie wie? Ten teleskop ma zasiêg ponad kilka miliardów lat ¶wietlnych! Oto link: http://news.astronet.pl/news.cgi?2825
A tu nagle leci planeta, która ma zg³adziæ ca³e ¿ycie na ziemi. Nikt jej wcze¶niej nie widzia³, lub Masoneria ukry³a ten fakt  Du¿y u¶miech.
Istniej± ¦wiadkowie Jehowy, to mo¿e czas na ¦wiadków Cheopsa? Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech Du¿y u¶miech
A co na to amatorscy astronomowie, którzy wynajduj± nowe planety w innych galaktykach?
Te¿ nic nie widz±?
Nawet w Chinach ostatnio g³o¶nio, ¿e liczy siê tylko kasa.
Na religii ("matka" Rydzyk co¶ wie na ten temat) jest z³oty interes (niestety ja tego nie praktykuje - kwestia moralno¶ci).
Wierz±cych w ten interes pozdrawiam i wspó³czujê naiwno¶ci.
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2008, 20:34:24 wys³ane przez Obiektyw » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #83 : Grudzieñ 07, 2008, 21:34:53 »

Kap³an 718, bo to do Ciebie s± skierowane moje s³owa. Wybacz to, co powiem, nie chcia³em u¿ywaæ mocnych s³ów, ale to, co napisa³e¶ w po¶cie, który zaraz zacytuje, przechodzi ju¿ wszelkie pojêcie o dobrym smaku czy chocia¿by elementarnej ludzkiej kulturze. Nie mówi±c ju¿, ze jest przejawem niebotycznej wrêcz nietolerancji, zadufania w sobie i pychy. A oto i ów s³awetny post:

popieram chanell - to nie forum ANTY PROJEKT CHEOPS - LUDZIE!!!!!!!!!!!

Po pierwsze zauwa¿ê, ¿e channel NIGDY nie pisa³a, ¿e to jest forum jedynie dla tych, którzy wierz± w PCh. Wiêc nie wk³adaj w jej usta s³ów, których nie wyrzek³a. Nie zgadzam siê z jej podej¶ciem, ale j± szanujê, i mnie krew zalewa, gdy tak manipulujesz wypowiedziami innych. Pomijam fakt, ¿e jest to po prostu ¿a³osne.

po co siê rejestrujecie tutaj skoro TYLKO bluzgacie na PCh, Enki i wszystko inne?!?!?

Znowu kompletna manipulacja i jeszcze bardziej kompletne niedomówienie. Widzisz, tak siê sk³ada, ¿e wiêkszo¶æ wypowiedzi "anty" jest w tonie spokojnym i rzeczowym (podobnie jak odpowiedzi na nie od ludzi "za"). S± to wypowiedzi ludzi, którzy widz± w Samuelu nie jedynie zbawcê i przewodnika, ale te¿ nie s± ¶lepi na jego b³êdy, niedoci±gniêcia i wszelkie kontrowersje z nim zwi±zane. Wolisz klapki na oczach i wzajemne lizanie ty³ka (szczególnie Tobie)? Ok, to za³ó¿ temat "Lizanie d... Kap³anowi 718". Tam nakarmisz swoje rozdmuchane ego.

macie swoje X-forum prowadzone przez b³azna którego zmiesza³em z b³otem na starym forum - nie wierzycie w PCH - to wasz problem, nei chcemy tutaj waszych postów, chcemy DYSKUSJI MERYTORYCZNEJ a nie ci±g³ego jechania wszystkich entuzjastów projektu i samego Samuela!!!

Po pierwsze, mów za siebie. Jako¶ na razie ¿aden z rozmówców nie da³ mi do zrozumienia, czy nawet lekko nie zasugerowa³, ¿e g³osy przeciw nie s± tu mile widziane. Wpieprzasz siê, za przeproszeniem, z butami, i mówisz tak, jakby¶ by³ g³osem wszystkich zwolenników PCh na tym forum.

Po drugie, chyba jednak co¶ szwankuje u Ciebie czytanie ze zrozumieniem, skoro wszelkie posty "ANTY" uznajesz za "bluzganie" na entuzjastów projektu i Samuela. Albo jeste¶ jak ten Twój znienawidzony ko¶ció³ i inkwizycja - "kto nie wyznaje tego, co ja, ten blu¼ni!".

Po trzecie. Próba merytorycznej dyskusji z Tob±, prócz niewielu wyj±tków, koñczy siê na tym, ¿e piszesz rzeczy w stylu "z tob± rozmawiaæ nie bêdê, bo g... wiesz!" (oczywi¶cie, w odpowiedzi jedynie na g³osy PRZECIW). Je¶li dla Ciebie dyskusja merytoryczna to wzajemne g³askanie siê po g³ówkach i nadskakiwanie innym o tych samych pogl±dach - widaæ, ze jeste¶ o wiele bardziej ograniczony ni¿ ten Twój znienawidzony ko¶ció³.

Po czwarte. Pamiêtam, jak rejestrowa³em siê na forum. Z tego, co sobie przypominam, w regulaminie nie by³o nigdzie wzmianki, ¿e musisz sympatyzowaæ z PCh czy te¿ siê z nim w pe³ni zgadzaæ. Tak wiêc to forum jest tak dla sympatyków, jak i przeciwników projektu - w³a¶nie po to, by mog³a wyj¶æ rozs±dna, rzeczowa, poparta argumentami dyskusja. Natomiast jest w regulaminie zapis o nie obra¿aniu innych. Ty natomiast, przez ten kilkudniowy okres bytowania na tym forum, zrobi³e¶ to ju¿ wielokrotnie. Wiêc mo¿e jednak jest to oznaka, ¿e sam powiniene¶ siê z tego forum wycofaæ, gdy¿ nie masz nawet podstawowych norm kultury osobistej?

Po pi±te. Wybacz, ale wyzywanie wszystkich, którzy o¶mielili siê z Tob± nie zgodziæ, od b³aznów, ¶wiadczy nie o tych ludziach, a o Tobie. A jak ¶wiadczy? Pozostawiam to Twojej domy¶lno¶ci.

Tenebrael - to, ¿e jestem na tym forum tyle czasu oznacza, ¿e wiem du¿o o tym co siê dzieje i posiadam raczej rozleg³± wiedzê o PCH - dlatego napisa³em ile lat tutaj jestem - aha i to znaczy, ¿e przez TRZY lata moja wiara nie os³ab³a a wrêcz wzros³a! dalej - ja sam jestem dowodem na to, ze Samuel JEST i ¿e ma dobre zamiary

Hmmmmm. A ko¶ció³ istnieje ju¿ od 2 tysiêcy lat. I jego wiara te¿ nie os³ab³a. Czy to znaczy, ¿e jest to dowód na ich dobre zamiary? Ciekawa teza. Ale przy 2 tysi±cach lat KK Twoje 3 latka brzmi± marnie, oj, marnie...

to co od NIEGO otrzyma³em nie jest wiedz± dostêpn± na ziemii, nie ma tego NIGDZIE w ksi±¿kach, to jest wiedza przekazana a nie nauczona - to co piszê to po czê¶ci s³owa Samuela, dosta³em wskazówki - wiele ich by³o - jestem praktykuj±cym okultyst± i potrafiê nawi±zaæ kontakt z Samuelem a raczej on ze mn±, wybra³ mnie, ¿ebym móg³ WAM to przekazaæ,

A s³ysza³e¶, praktykuj±cy okultysto, o czym¶ takim, jak pu³apka pychy? Nie? To Ci to na¶wietle. Otó¿ ludzie zajmuj±cy siê tymi rzeczami, gdy zobacz±, jak du¿± posiadaj± moc, czasami wpadaj± w pychê. Uznaj±, ¿e posiadaj± wiedzê niedostêpn± na Ziemi, ¿e kontaktuj± siê z najwspanialszymi bytami, etc, etc. Uznaj± te¿, ¿e s± w pewien sposób wybrani. Hmmm, sk±d¶ to znasz? A mo¿e z Twojego cytatu kilka linijek wy¿ej? Taaak, o, w³a¶nie, tam! To siê mo¿e nad tym g³êbiej zastanów...

udowadniam swoj± analiz± prawdziwo¶æ przekazów od Samuela jak to okre¶li³ tajemniczy kto¶, jestem dowodem na to, ¿e to wszystko ma sens...

Jak na razie to tej Twojej analizy jest tyle, co kot nap³aka³. Za to obra¿ania innych ludzi i podkre¶lania swojej wiedzy i wy¿szo¶ci ca³y gros.

do my¶l±cych - w roku 2004 zafascynowa³em siê liczb± 718, w 2005 przeczyta³em o PCH i o ¦lê¿y a potem okaza³o siê, ze ma dok³adnie 718 metrów n.p.m., potem powi±za³em liczbê 718 z Polsk± i Egiptem poniewa¿ zosta³a ona otrzymana od bytu duchowego podobnego do Samuela w Egipcie w kwietniu 1904 roku,

Mówisz o tej samej ¦lê¿y, na której PCh ponios³o sromotn± pora¿kê? No, to to ma sens... dobrze, ¿e siê z t± ¦l꿱 uto¿samiasz, zdecydowanie.

otrzyma³ to Aleister Crowley najwiêkszy mag XX wieku, ja zainteresowa³em siê tym w 2004 roku 100 lat pó¼niej, to nie s± przypadki, tylko ¶lepcy by tego nie zauwa¿yli!!!

No i wszystko jasne, kolejny fascynat Crowley'em. Z tym, ¿e znanych i cenionych magów by³o o wiele wiêcej, a Crowley akurat uchodzi³ w¶ród nich za postaæ mocno kontrowersyjn±. Do tego wiele jego my¶li nie trzyma³o siê kupy - przeczy³y jedne drugim. Ceniê Crowley'a, ale uznawanie go za najwiêkszego maga XX wieku to zdecydowana przesada.

do pana o Obiektywnej ksywie - racja, ka¿dy ma wybór - jeste¶ PRZECIW i uwa¿asz, ze PCH to biznes?! zapraszam na x-forum tam my¶l± tak ja Ty a TUTAJ NIE!!!

Tia, racja. To jest forum dla lizodupstwa PCh, A jak nie chcesz, cz³owieku, owego zadka lizaæ, i nie chcesz uznawaæ madro¶ci ja¶nie o¶wieconego kap³ana, to wypier.... na X-forum! Ych, ¿a³osne....

P.S. liczê na to, ¿e administracja i mody OFICJALNEGO FORUM PROJEKTU CHEOPS nie bêd± usuwaæ moich postów broni±cych Samuela i Projektu Cheops nawet je¶li to dzia³ argumnety PRZECIW to ja i tak bêdê dawaæ argumenty ZA - to nie offtop ale próba MERYTORYCZNIE UZASADNIONEGO ATAKU na ATAKI INNYCH NA PCH, SAMUELA I MNIE TE¯ - was jest setki, ja SAM ju¿ trzeci rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och, nie do¶æ ¿e kap³an, to jeszcze romantyczny rycerz. "Za miliony umiera i cierpi katusze". Sam jeden b³êdny rycerz w¶ród hord wrogów. Wiesz co, dam Ci radê - poczytaj Don Kichota. Zachowujesz siê podobnie nieco. Tylko Don Kichot jednak by³ nieco bardziej rycerski...

I na koniec przepraszam wszystkich, którzy poczuli siê ura¿eni s³ownictwem, którego u¿y³em czy mocnym jêzykiem. Jednak nie mogê tolerowaæ pisania takich BREDNI, i to jeszcze obra¿aj±cych jednego cz³owieka za drugim. Je¶li moderatorzy zechc± usun±æ mojego posta, bo jest nie na temat, to w porz±dku, proszê jednak, usuñcie wtedy te¿ post, który cytujê, bo to naprawdê jest poni¿ej jakiegokolwiek poziomu.

Pozdrawiam WSZYSTKICH, bo nie mam zamiaru dzieliæ ludzi na tych dobrych, którzy s± przeciw PCh i tych z³ych, którzy s± za. Szanujê wszystkich, czego i niektórym tutaj bym ¿yczy³.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 07, 2008, 21:40:26 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
Obiektyw
Go¶æ
« Odpowiedz #84 : Grudzieñ 07, 2008, 21:52:31 »

Tenebrael popieram twoje mocne s³owa odno¶nie u¿ytkownika o nicku Kap³an 718 - "cokolwiek to znaczy"- jak mawia³ Kuba Wojewódzki, masz du¿o racji. Fanatyzm do uznania swoich przekonañ, jest wrêcz pora¿aj±cy (ostatnio modne s³owo w¶ród polityków). Forum jak nazwa wskazujê, pozwala na wyra¿anie swojego zdania: KA¯DEMU, bez wzglêdu na pogl±dy ,kolor skóry,maj±tek itp. Oczywi¶cie widaæ, ¿e i tutaj znajduj± siê, jak powiedzia³ s³usznie minister Sikorski: "Kar³y Moralne" (strza³ w 10 odno¶nie Kaczyñskich), to niestety nieuniknione. Zawsze znajd± siê ludzie po jednej i po drugiej stronie - w koñcu demokracja! To fakt. Ma³a modyfikacja znanego przys³owia:
"Jak piszesz, tak ciê widz±"
Pozdrawiam
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #85 : Grudzieñ 07, 2008, 22:37:49 »

ODZUCÊ I WYJA¦NIÊ KA¯DY ARGUMENT PRZECIW EN-KI - NIKT MNIE NIE JEST W STANIE ZAGI¡Æ - S¡ CHETNI JACY¦?!? my¶licie, ¿e to tylko s³owa? jestem na forum od 2005 roku U¶miech
buhahahaha, by³e¶ taki "mocny" w wyjasnianiu, ¿e z forum wylecia³e¶ na pysk i to nie za merytoryczne wypowiedzi. 
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #86 : Grudzieñ 07, 2008, 23:42:19 »

"kreatury o moralno¶ci katolli, có¿ ¿a³osne ale taka karma"
OK, to ju¿ jest poni¿ej krytyki. Proszê pana.

Septerra zgadzam siê z tob±.
Kap³an 718 trochê przesadzi³e¶ !!! Nie mo¿esz obra¿aæ ludzi,nie têdy droga.Posiadasz tak± wiedzê i takie pos³annictwo ¿e nie mo¿esz sobie na to pozwoliæ.Zamiast zwolenników Pch ,pozyskasz przeciwników.
Serdecznie pozdrawiam chanell zwolenniczka Pch U¶miech

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Obiektyw
Go¶æ
« Odpowiedz #87 : Grudzieñ 08, 2008, 00:15:25 »

...Posiadasz tak± wiedzê i takie pos³annictwo ¿e nie mo¿esz sobie na to pozwoliæ....
Wiedzê? Jak±? Chyba tylko  pogl±dy a to co innego. Prêdzej uwierzê w KSIÊGÊ WIEDZY ni¿ w te bzdury o Mumii Cheopsa.  Ma³e wyt³umaczenie pojêcia bogaty i biedny. Biedny zawsze bêdzie zazdro¶ci³ bogatemu maj±tku (cokolwiek to znaczy), natomiast bogaty zawsze bêdzie zazdro¶ci³ biednemu, czego? Moim zdaniem - skromno¶ci. Obrazuj±c kilku wyznawców tego Projektu "Pieni±dz", s± tak ¶lepi, ¿e nie widz± prawdy - a prawda boli (Ich). T³umacz± sobie ró¿ne rozwi±zania w ró¿ny sposób - Ich prawo, ale zazwyczaj takie osoby, widz± tylko swoj± racjê jak np.: Kap³an 718  - nie przyjmuj± innego zdania ni¿ swoje do ¶wiadomo¶ci - to podkre¶la jakim  kar³em moralnym (ca³y czas podkre¶lam s³owa Radka Sikorskiego) jest ta osoba.  Megalomania jest s³abo¶ci± niskich ludzi. Pamiêtaj! ¦wiadkiem Jehowy mo¿e zostaæ ka¿dy, a ¶wiadkiem Cheopsa? Nie ka¿dy! Ja w to: "tandetne" zmanipulowane "badziewie"  po prostu nie wierzê. Pan Andrzej i Rydzyk maj± co¶ wspólnego: PIENI¡DZE ZA WSZELK¡ CENÊ! A mo¿na powiedzieæ ,¿e naci±gacz Rydzyk ¶lubowa³ ubóstwo. Tylko komu? Swojemu EGO? W±tpiê.
Zwyk³e ograniczone kar³y..... 
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #88 : Grudzieñ 08, 2008, 00:43:58 »

Obiektyw
Teraz obra¿asz mnie.To ¿e popieram Pch nie znaczy ¿e jestem ¿adna pieniedzy .Je¿eli nie podoba ci siê to forum i to w co wierz± ludzie którzy siê tu wypowiadaj±,to po co tu zagl±dasz? Istnieje wiele ró¿nych dróg ¿eby zdobywaæ wiedzê na przysz³o¶æ np. konkurencyjne fora o podobnej tematyce.Chyba ¿e ciê to kompletnie nie interesuje,ale myslê ¿e tak nie jest.Przypominam ¿e ka¿dy ma prawo do swojego zdania ,bez obra¿ania innych i tego siê trzymajmy.

Nie bêdê tolerowaæ d³u¿ej wzajemnego obrzucania siê b³otem i obra¿ania ludzi.Poprostu usune posty.Dotyczy to wszystkich !!!
wasz moderator
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 09:28:08 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #89 : Grudzieñ 08, 2008, 01:15:24 »

Chanel moze Obiektyw ciutke przesadzil z dosadnoscia argumetow, ale czy nie zauwazylas jakimi poslugiwal sie Kaplan? Czy tylko jego gloryfikacja projektu stala sie dla Ciebie  przyslona jego swiadomego obrazania nas?
Pelnisz funkcje ktora wymaga bezstronnosci w podejmowaniu  decyzji, nie brudz twarzy prosze, bo ciezej to zmyc niz bloto.

Kiara

ps.Prawdziwo¶ci Projektu Cheops. Przy okazji dowiesz siê z jakimi "kreaturami" toczysz konwersacje i dlaczego tak za¿arcie atakuj± Samuela.

Stanley

Czy ta powyzsza wypowiedz tez umknela Twojej uwadze?  Przepraszam ale ja sie nie czuje "kreatura" ani nikogo za nia nie uwazam.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 01:19:10 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #90 : Grudzieñ 08, 2008, 02:56:00 »

Oj,bylem zauroczony MF i P-Ch.oj,bylem w amoku i oj,wyszedlem z tego uleczony i zahartowany.Mialem nawet pomysl skomponowania nowej "miedzynarodowki"pod dyktatura GREYS!Brrrr.......A wszystko dzieki
bardzo uwaznym studiowaniu sesji i audycjom wtorkowym Bogini Barbary.Po kazdym doglebnym analizowaniu, mimo zapachu kadzidla na poczatku - zawsze przebijal swad siarki i nawet slyszalem echo
racic i swist ogona.Prawdziwy Enki istnieje naprawde a i pewnie byl Tworca wspolczesnego czlowieka.Znal sie na genetyce jak nikt dotad.Natomiast Byt,ktory opanowal umysl p.Lucyny Lobos to zwykly oszust,dyle-
tant w kazdej dziedzinie;i na dodatek, bandyta!Grozi,straszy nas Nibiru i zapewne z milosci opiekunczej do
ludzi napadal na Slawe i o malo nie pozbawil jej zycia.Dyletant dlatego,ze nawet na proste pytania udziela
pokretnych odpowiedzi lub czesto nie na temat a juz uklad i wielkosci planet w naszej galaktyce,to zenujaca
u niego wiedza.Dlatego zeby nie obrazac prawdziwych Bogow bede w dalszej czesci nazywal go Body,od
poczatkowych liter slow;Bandyta,Oszust,Dyletant.Otoz Body - "hartowanie" Slawy to byl Twoj najgorszy
wyczyn,blad jaki popelniles i zarazem Twoj KONIEC.Zdemaskowales Swoje prawdziwe oblicze i odkryles
karty.Czekaj teraz ,az ludzie dokopia Tobie,bo ludzie ulepszeni przez prawdziwego Enki dostali w prezencie
atrybuty boskie takie jak odwaga,wiedza,wolna wola i rozum,ktory pozwala im odroznic Boga od przebie-
ranca.Juz i tak ledwo zipiesz i ciagle brakuje Ci energii i dlatego upodabniasz sie coraz bardziej do mydlanej
banki.Uwazaj zatem abys o cos ostrego nie zahaczyl bo wtedy - puf -i nawet wspomnienia o Body uleca w sina dal.To dlatego tak spieszno Ci do uruchomienia Piramidy,ktora zamknal Jezus przed ponad 2000 lat temu
zeby takie gady nie mialy dostepu do zyciodajnej energii i nie macily na Planecie Ziemia.Dokopanie Tobie
przez ludzi bedzie o tyle bolesne,ze stracisz swoich wyznawcow i szanse w Egipcie na dokopanie sie czego-
kolwiek. Ogladalem zdjecia Slezy i szkoda mi tego pieknego zabytku ktory teraz straszy.Podobnie moze wy-gladac Ziemia,jesli dostanie sie pod Twoja Administracje.Do tego jednak nie dojdzie,bo Twoje misje,Body,
cienko przeda,dokopuja sobie wzajemnie,pograzaja sie i kompromituja.Bogini Barbara przedzie nawet samo-zwanczo bo przeciez 3 lata temu wykopales Ja z MF,wiec przedzie wbrew Tobie,Body,o czym sluchacze WPNA moze jeszcze nie wiedza.Ale szukajcie a znajdziecie....i dokopiecie sie ciekawych informacji i tu i tam.
Juz teraz wiem dlaczego tak bardzo wyszydzales te nasze atrapy;boisz sie ich panicznie jak swieconej wody,
bo przeciez za przycisnieciem jednego klawisza Twoj smrodek rozejdzie sie po calym swiecie!I to w ciagu za-
ledwie kilku sekund,Body.A ten moj elaborat to za Slawe!!!I to by bylo na tyle jesli chodzi o wykopaliska w
Hawarze  --  Drodzy Sluchacze.

P.S.
Bogini Barbaro!
Mamy to gdzies czy jestesmy czystej krwi Atlantydzi czy Nibiruanie.
Kochamy bardzo byc czystej krwi Polakami i Goralami!
Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #91 : Grudzieñ 08, 2008, 08:18:30 »

...
ps.Prawdziwo¶ci Projektu Cheops. Przy okazji dowiesz siê z jakimi "kreaturami" toczysz konwersacje i dlaczego tak za¿arcie atakuj± Samuela.
Stanley
Czy ta powyzsza wypowiedz tez umknela Twojej uwadze?  Przepraszam ale ja sie nie czuje "kreatura" ani nikogo za nia nie uwazam.

Cze¶æ >Kiara< !

Wyobra¼ sobie, ¿e nawet najdrobniejszy szczegó³ nie umknie ju¿ nigdy mojej uwadze. Wymieniê Ci trochê inn± kompilacjê zrozumienia owej zdolno¶ci z poni¿szego pliku:

Download here
01. Projekt Ujawnienie - Sonia i Miriam 36 - 37
02. Projekt Ujawnienie - Betty Ann Luca 44
03. Projekt Ujawnienie - Sherman i ¯ó³ta Ksiêga 48
04. Projekt Ujawnienie - Linda Porter 49 - 50
05. Projekt Ujawnienie - Jim Sparks 51- 52
06. Projekt Ujawnienie - Wanna Lawson 53
07. Projekt Ujawnienie - Ken Rose 54

Przeciwnicy PCh nie maj± choæby bladego pojêcia o istocie i wadze dzia³añ PCH, pisz±c swoje komuna³y wyssanych z palca argumentów udowadniaj±cych ich racje, czego jestem w stanie dowie¶æ tym w³a¶nie "zestawem".
   A na razie uzupe³niê jedynie, i¿ w zwi±zku ze szkalowaniem Opiekuna Ziemi i przypisywaniem mu miana "gadziny", nie zas³ugujecie na AMNESTIÊ, o której poinformowa³y Jima Sparksa w³a¶nie te istoty. Na szacunek z Ich strony trzeba siê nieco bardziej rozwin±æ duchowo. Tak, ¿e s³owo "Kreatury", którego u¿y³em to jest moje bardzo ³agodne i delikatne okre¶lenie "wojowników mroku", którzy tak usilnie staraj± siê przeszkodziæ Misji Ratowania Ludzi Na Ziemi poprzez uruchomienie zabezpieczenia.
   Po raz kolejny powiem g³o¶no i wyra¼nie:

Nie Uda Wam Siê Pokrzy¿owaæ Planu Stwórcy Najwy¿szego !!!

- A powy¿szy zestaw jest na to ostatecznym dowodem i oszczêdzicie sobie wielu rozczarowañ im wcze¶niej go zrozumiecie.

Pozdrawiam LDW i OS.

P. S. Proszê Wszystkich, którzy maj± jeszcze jakiekolwiek w±tpliwo¶ci co do intencji PCh o zapoznanie siê z tym materia³em. Jestem w stanie przedstawiæ Wam 100 razy wiêcej dowodów z kompletnie niezale¿nych ¼róde³, nie maj±cych najmniejszego pojêcia o takowej Misji Faraon, ale na zag³êbianie siê w taki ogrom materia³ów nie ma ju¿ niestety czasu. I tak ostatecznie sprowadzi siê do konstatacji zrozumienia, ¿e WSZYSTKO JEST TAK NIEPRAWDOPODOBNIE PROSTE.

A tutaj dorzucam krótki wstêp do w/w zestawu: - http://chomikuj.pl/ShowVideo.aspx?id=34928489
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 08:41:08 wys³ane przez Stanley » Zapisane
muszin
Go¶æ
« Odpowiedz #92 : Grudzieñ 08, 2008, 08:35:33 »

Zainteresowa³o mnie jedno.... Czytaj±c sesje Samuel potwierdza³, ¿e Bóg istnieje , Chrystus te¿, wiêc dlaczego drogi Kap³anie krytykujesz Ko¶ció³, to nie jest sama organizacja, ludzie staraj± siê najbardziej jak mog± aby poszerzaæ mi³o¶æ i wiarê na ¶wiecie. To ¿e jest ¼le zarz±dzany to inna sprawa, ale chyba siê chodzi tam dla pog³êbiania duchowego a nie spraw administracyjnych

Pozdrawiam U¶miech

P.S dodam jeszcze, ¿e jestem gorliwym Katolikiem i mocno wierzê w PCh i nie wiem dlaczego to ma siê k³óciæ
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 08:37:15 wys³ane przez muszin » Zapisane
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #93 : Grudzieñ 08, 2008, 09:05:20 »

Droga Kiaro U¶miech
Mia³am nie wtr±caæ siê w wasze dyskusje,bo pamiêtam je jeszczeze starego forum ,ale wszyscy roche przesadziliscie.Nikogo nie gloryfikujê,zastosowa³am troche dyplomacji i w³a¶nie dlatego tak napisa³am.Je¿eli macie zastrze¿enia do mnie jako moderatora,to proszê zg³osiæ to do Administratora Tomka.
chanell

« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 09:27:42 wys³ane przez chanell » Zapisane

Ksiêga Koheleta 3,1
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #94 : Grudzieñ 08, 2008, 10:30:43 »

Stanley

Wybacz, Stanley, ale widzê u Ciebie podobny fanatyzm, jak u Kap³ana 718. A w zwi±zku z tym, nale¿a³oby wyja¶niæ kilka rzeczy.

1. Wyzywasz przeciwników PCh od ignorantów, którzy nic nie wiedz± i nie rozumiej±. Natomiast sam nie potrafisz zrozumieæ, ¿e inni mog± mieæ inne pogl±dy ni¿ Ty, w co innego wierzyæ, ale te¿ co innego DOSTRZEGAÆ. A w zwi±zku z tym:

2. Piszesz o nas "wojownicy mroku" (ekhem...kto¶ chyba zbyt wiele siê naczyta³ fantasy, aby takiej nazwy u¿ywaæ), którzy przez swoj± ignorancjê i wyssane z palca teoryjki chc± zaprzepa¶ciæ szansê dla Ziemi. Widzisz, problem w tym, ¿e ja to samo mogê powiedzieæ o PCh - ¿e tu na Ziemi dziej± siê fatalne rzeczy - wojny, g³ód, zaprzepaszczenie warto¶ci moralnych, kompletna degradacja ¶rodowiska - i to rzeczy bardzo namacalne i widoczne! A grupki ludzi, jak PCh, zamiast co¶ z tym konstruktywnego robiæ, zamiast dzia³aæ w celu zmienienia REALNIE stanu rzeczy, uganiaj± siê po pustyniach za jakimi¶ mitycznymi mumiami faraonów, szukaj±c z palca wyssanego "klucza" do jeszcze bardziej z palca wyssanego "pola ochronnego". Ale tak nie mówiê, bo ka¿dy ma swoje przekonania, i nazywanie innych "wojownikami mroku" dlatego, ze nie my¶l± tak samo, jest lekko niesmaczne.

3. Dalej o "wojownikach mroku". Piszesz tak, jakby¶my celowo i z premedytacj± niszczyli co¶ wspania³ego, co¶, co da ratunek Ziemi. Tyle, ¿e jak kto¶ mo¿e celowo dzia³aæ na szkodê PCh, skoro uwa¿a, ¿e to, co mówi PCh jest nieprawdziwe, skoro odcina siê od sposobu my¶lenia PCh w ogóle? Tak krytykujecie KK, a np po Twojej wypowiedzi widaæ te same b³êdy, które pope³ni³a Inkwizycja. Otó¿ pos±dzali pogan o podpisywanie paktów z Szatanem. Tyle, ¿e Szatan to wymys³ chrze¶cijañski, poganie nie uznaj± kogo¶ takiego, jak Szatan. Jak wiêc mogliby go czciæ czy wyznawaæ, skoro nie wierz± w koncepcjê ¶wiata, którego Szatan jest czê¶ci±? Podobnie robisz Ty, nazywaj±c wojownikami mroku tych, którzy sprzeciwiaj± siê PCh.

4. Jako argumenty podajesz... kolejne channelingi! Niepotwierdzone chcesz potwierdzaæ niepotwierdzonym. Co mi po Twoich linkach, skoro ich warto¶æ mo¿na oceniæ jako 50 na 50 (mo¿e s± warto¶ciowe, a mo¿e to wydumanie czy autosugestia medium tam dzia³aj±cych). Nie jestem skrajnym racjonalist±, ale uwa¿am, ze, aby braæ jakie¶ tezy na powa¿nie, nale¿y mieæ choæby czê¶ciowe poszlaki zdatne do zaakceptowania dla wszystkich, niezale¿nie od wiary w konkretne metody (np channelingi). Na moim przyk³adzie: wierzê w istnienie w przesz³o¶ci Lemurii. Dlaczego? Nie, nie tylko dlatego, ze Cayce (a nie Casey, jak to jest napisane na stronie PCh...) tak mówi³. Wierzê, bo jednocze¶nie mówi³ tak ¦pi±cy prorok, ale te¿ istnieje wiele NAMACALNYCH dowodów na to, dowodów, które KA¯DY MUSI zaakceptowaæ, bo s± po prostu fizyczne, materialne i namacalne (polecam ksi±¿kê Franka Joseph'a "Tajemnica najstarszej cywilizacji na Ziemi"). Natomiast teorie PCh pochodz± jedynie z przekazów i mitów, a jak na razie wszelkie mo¿liwe próby udowodnienia ich realnie (np zapowiedzi Samuela co do ¦lê¿y, czy co do Egiptu) zakoñczy³y siê spektakularnym fiaskiem.

5. Ja nie uwa¿am, ¿e PCh NA PEWNO siê myli. Uwa¿am, ze na razie nikt nie przedstawi³ przekonywuj±cych argumentów za teoriami PCh, argumentów, które by³yby jednoznaczne i nie obarczone za³o¿eniem, ¿e trzeba wierzyæ w to czy tamto (np w przekazy channelingowe). Je¶li posiadasz takie namacalne argumenty - przedstaw je, chêtnie siê z nimi zapoznam.

I proszê, nie nazywaj mnie mianem jakiego¶ fantastycznego "Wojownika Ciemno¶ci", bo trudno byæ takowym, nie wierz±c w koncepcjê zak³adaj±c± istnienie samej ciemno¶ci.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #95 : Grudzieñ 08, 2008, 10:32:18 »

JU¯ NIE MOGÊ PATRZEÆ NA TO, CO NIEKTÓRZY TU WYPISUJ¡!!!

Dlatego wklejê tutaj jeden z moich postów, który mo¿e choæ trochê niektórym pewne rzeczy wyja¶ni (mam nadziejê).

(...)Samuel nie jest jakim¶ "Panem" czy "Bogiem", któremu nale¿y siê cze¶æ i chwa³a (o czym zreszt± sam wspomina³!!). Kto nie czyta³ nigdy innych channelingów z podobnymi bytami, jak Samuel, ten mo¿e ¼le sobie zinterpretowaæ ca³± sprawê i traktowaæ go z niezdrowym czci±, kultem, wys³awianiem...

Nale¿y mu siê szacunek, ale co najwy¿ej taki sam jaki nale¿y siê ka¿demu z nas. Dla mnie jest to zrozumia³e, wszystkie (tzw.) Wy¿sze Byty pojmujê, jako równe ze mn± i wszystkimi innymi lud¼mi pod wzglêdem np. godno¶ci przed Bogiem i wielu innych rzeczy. Je¶li jaki¶ byt ma mniejsz± gêsto¶æ materii od mojej, du¿o szybsz± prêdko¶æ my¶li, o wiele wiêksz± podzielno¶æ uwagi, czy dostêp do Biblioteki Informacji Wszech¶wiata (itd. itd.) - to nie znaczy przecie¿, ¿e on jest "lepszy", a ja "gorszy", jeste¶my po prostu "inni od siebie nawzajem". On jest na innym poziomie rozwoju duchowego ni¿ ja - "inny", "ró¿ny", nie znaczy "lepszy/gorszy".

Ehh... Nie bêdê siê wiêcej rozpisywa³, napisa³em ogólnie i chcia³bym napisaæ wiêcej. Ale ta sprawa by³a wiele razy wa³kowana i ci co nie mogli tego zrozumieæ, czêsto nadal nie rozumiej±. "Rozmowy z Bogiem" Walscha faktycznie, mog± bardzo pomóc w rozumieniu ca³ego problemu i nie tylko, ró¿ne inne ksi±¿ki te¿.

Co do ca³ej sprawy roku 2012, to zdajê sobie sprawê, ¿e PCH nie ma jedynej propozycji na zbli¿aj±ce siê wydarzenia. Mnie samego te¿ czêsto boli, ¿e niektórzy nasi zwolennicy, zapatrzeni w Projekt, widz± go jako "jedyny s³uszny" plan w zwi±zku z rokiem 2012. Gdy tymczasem jest to jedna z wielu dróg, a nie "jedyna mo¿liwa droga" i trzeba o tym pamiêtaæ.

Choæ aktywowanie energetycznej sieci piramid dooko³a Ziemi jest naprawdê dobrym pomys³em. A Projekt Cheops jak dla mnie jest jedn± z wielu inicjatyw, która ma w swoim planie konkretne dzia³ania, bêd±ce czym¶ wiêcej ni¿ np. "codzienna godzinna medytacja na rzecz Ziemi". Ale jak kto¶ woli np. medytowaæ - nie ma problemu, tylko niech nie bluzga i nie wyklina pomys³ów innych. Je¶li bêdzie medytowa³ rzeczywi¶cie regularnie, codziennie oraz z prawdziw± wiar± i zdecydowaniem - zdzia³a cuda.

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #96 : Grudzieñ 08, 2008, 15:30:03 »

tom1ek

Co do tego, co napisa³e¶, w wiêkszo¶ci siê zgadzam. Je¶li jest jakie¶ zagro¿enie w tym stylu, to PCh jest jednym z mo¿liwych rozwi±zañ (czy lepszych, czy gorszych - nie mo¿na ustaliæ na podstawie danych, które posiadamy). Jest tylko jeszcze jedna kwestia, a mianowicie kwestia tego, czy Ziemi faktycznie gro¿± te rzeczy, o których np mowa w ró¿nych przekazach. Osobi¶cie jestem sk³onny przychyliæ siê do tezy, i¿ w roku 2024 czeka nas nie lada wyzwanie, aczkolwiek natury czysto fizycznej, zwi±zanej z astronomi±, chemi± i biologi± (po szczegó³y odsy³am do ksi±¿ki Grahama Phillipsa "Zag³ada ziemskiej cywilizacji w 2024 roku" - bardzo rzeczowo napisana i rozs±dnie uargumentowana). Daje te¿ do my¶lenia kalendarz Majów, aczkolwiek przy poprzednim "przeskoku" mia³o miejsce nic innego, jak nag³e katastrofy naturalne. A bior±c pod uwagê globalne ocieplenie nie mo¿na wykluczaæ takiej mo¿liwo¶ci. Natomiast na gruncie tych danych naros³o mnóstwo bardzo daleko id±cych teorii, czêsto sprzecznych ze sob±, a i bardzo czêsto pragn±cych w sobie zawrzeæ WSZYSTKO - od mitów o Drakonach, poprzez inne rzekome rasy pozaziemskie, do tego Nibiru, do tego Iluminaci, tajne projekty rz±du USA (bo kogó¿ by innego...) i wiele innych. Tworzy siê wtedy kompletny misz-masz. Przyk³adem jest tocz±ca siê niedawno rozmowa na forum o tym, czy to Plejadianie w sumie s± nam przychylni, czy wrodzy, bo Samuel sam siê gubi³ w zeznaniach, a ró¿ne przekazy wzajemnie sobie przeczy³y.

I to jest mój g³ówny argument przeciw (choæ nie kompletnie przeciw) - to, ¿e w wielu miejscach ludzi ponosi fantazja, ¿e ¼ród³a s± wzajemnie (a czasem i wewnêtrznie) sprzeczne, ¿e przekazy channelingowe nie id± w parze z rzeczywisto¶ci± i dowodami namacalnymi.
Rutko¶
Go¶æ
« Odpowiedz #97 : Grudzieñ 08, 2008, 15:55:49 »

Szanowni Forumowicze U¶miech

I jak tutaj nie zauwa¿yæ, ¿e byæ mo¿e, aczkolwiek niewykluczone, a jednak..........dobra to by³o na rozweselenie U¶miech , a teraz do celu.....czy nie zastanawialiscie sie , ¿e niejaki Kap³an jest...........totalnym przeciwnikiem Projektu Cheops.......popatrzecie jak w przeci±gu kilku dni wywo³a³ na forum k³ótnie, inwektywy, powoli przekszta³caj±c dyskusje w tzw. nawalanke s³own±, jak MEGA DU¯O z³ej energii wygenerowa³.
Popatrzecie z boku, na zimno, bez odwo³ywania siê do kwestii co s±dzicie o samym projekcie !!!!!!

Jest kilka kwestii które chcia³bym napisaæ:

1. Pisa³em ju¿ , ¿e najwa¿niejsze jest tutaj to ¿e mo¿na podyskutowaæ spokojnie , patrz±c na tê sam± sprawê jak± jest PCH z pozycji Arteq i z pozycji Stanley-a, ¿eby wymieniæ dwie skrajne osie wypowiedzi. Czy NAPRAWDÊ PRZY¦WIECA WAM CEL by poddaæ siê tej manierze "pana" Kap³ana i sprowadziæ dyskusje na temat sk±din±d tak naprawdê rozwoju duchowego do poziomu zera Co¶Co¶Co¶Co¶ Nie wierzê !!!!!!!

2. Andrzej Wójcikiewicz - znam tego Pana jeszcze sprzed kilkunastu lat, gdy by³em na pocz±tku mojej ¶wiadomej drogi rozwoju duchowego i trafi³em na jego kurs Metody Silvy. Po wielu latach spotka³em go i mia³em wielk± frajdê porozmawiaæ podczas prezentacji i promocji jego ksi±¿ki "Przebudzenie Cheopsa" - JEDNEGO Z£EGO S£OWA NIE MOGÊ POWIEDZIEÆ na temat tego cz³owieka, uj±³ mnie swoj± skromno¶ci±, dowcipem i naturalno¶ci±, która sprawi³a, ¿e swobodnie mog³em z Nim rozmawiaæ na temat chanelingu, pramidy i projektu.
Mo¿na nie darzyæ zaufaniem Samulea, w±tpiæ w sam projekt, mo¿na wkurzaæ siê jak Ja na fanatyczne wypowiedzi takich osób jak Kap³an, ale......nie wolno do jednego worka wrzucaæ osób, które WIERZ¡, które chc± zrobiæ co¶ dobrego dla Ziemii, które CA£OKSZTA£TEM swojego ¿ycia ( a nie jednym czy drugim s³owem ) potwierdzaj±, ¿e s± osobami niezmiernie pozytywnymi.

3. Stanley - nieraz, nie dwa wyra¿a³em swoje uznanie dla Twojej pracy, bardzo blisko mi do Twoich pogl±dów, jakkolwiek mam liczne uwagi pod adresem Samulea ( nie PCH !!! ) , wiêc proszê nie popadaj w skrajno¶æ, nie "¿egluj" w kierunku fanatycznego "Kto nie znami to na stos"

"A na razie uzupe³niê jedynie, i¿ w zwi±zku ze szkalowaniem Opiekuna Ziemi i przypisywaniem mu miana "gadziny", nie zas³ugujecie na AMNESTIÊ, o której poinformowa³y Jima Sparksa w³a¶nie te istoty" - na wybaczenie ( bo tak rozumiem s³owo "amnestia" zas³uguje KA¯DY i to w oczach Boga, który jest MI£O¦CI¡, a esencj± mi³o¶ci jest przebaczenie, tak wiêc mogê przyj±æ, ¿e siê mylisz

"Nie Uda Wam Siê Pokrzy¿owaæ Planu Stwórcy Najwy¿szego !!!" - czy dyskusja, w±tpliwo¶ci s± chêci± pokrzy¿owania planów i najwa¿niejsze: O JAKIM STWÓRCY TY PISZESZ? O Bogu, który jest w Nas , o Bogu który jak wy¿ej jest Mi³o¶ci±, trosk± i przebaczeniem, o Bogu, który szanuje i kocha Nas WSZYSTKICH Co¶? Czy mo¿e piszesz o Samuleu Co¶Co¶? ¯ADEN ON STWÓRCA NAJWY¯SZY !!!!!!! - a Ty popadasz w ob³êd fanatyzmu , czego szczerze i z ca³ego serca Ci nie ¿yczê....

Stanley
Go¶æ
« Odpowiedz #98 : Grudzieñ 08, 2008, 16:13:36 »

...
... Natomiast Byt,ktory opanowal umysl p.Lucyny Lobos to zwykly oszust, dyletant w kazdej dziedzinie;i na dodatek, bandyta!Grozi,straszy nas Nibiru i zapewne z milosci opiekunczej do ludzi napadal na Slawe i o malo nie pozbawil jej zycia.Dyletant dlatego,ze nawet na proste pytania udziela pokretnych odpowiedzi lub czesto nie na temat a juz uklad i wielkosci planet w naszej galaktyce,to zenujaca u niego wiedza.Dlatego zeby nie obrazac prawdziwych Bogow bede w dalszej czesci nazywal go Body,od poczatkowych liter slow;Bandyta,Oszust,Dyletant. ... itd, itd.
...

Nikogo nie straszy, a informuje,
¿e dla wszystkich jest ratunek.

Zapoznaj siê ze swoj± niedalek± ju¿ przysz³o¶ci±. To tylko 25 sekund od 4:25 do 4:50 minuty niniejszego fragmentu filmu: http://www.youtube.com/watch?v=6J1VIhgpZd8

- wspó³czujê Ci niezmiernie. Pozdrawiam.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #99 : Grudzieñ 08, 2008, 16:22:02 »

JU¯ NIE MOGÊ PATRZEÆ NA TO, CO NIEKTÓRZY TU WYPISUJ¡!!!

Dlatego wklejê tutaj jeden z moich postów, który mo¿e choæ trochê niektórym pewne rzeczy wyja¶ni (mam nadziejê).

(...)Samuel nie jest jakim¶ "Panem" czy "Bogiem", któremu nale¿y siê cze¶æ i chwa³a (o czym zreszt± sam wspomina³!!). Kto nie czyta³ nigdy innych channelingów z podobnymi bytami, jak Samuel, ten mo¿e ¼le sobie zinterpretowaæ ca³± sprawê i traktowaæ go z niezdrowym czci±, kultem, wys³awianiem...

Nale¿y mu siê szacunek, ale co najwy¿ej taki sam jaki nale¿y siê ka¿demu z nas. Dla mnie jest to zrozumia³e, wszystkie (tzw.) Wy¿sze Byty pojmujê, jako równe ze mn± i wszystkimi innymi lud¼mi pod wzglêdem np. godno¶ci przed Bogiem i wielu innych rzeczy. Je¶li jaki¶ byt ma mniejsz± gêsto¶æ materii od mojej, du¿o szybsz± prêdko¶æ my¶li, o wiele wiêksz± podzielno¶æ uwagi, czy dostêp do Biblioteki Informacji Wszech¶wiata (itd. itd.) - to nie znaczy przecie¿, ¿e on jest "lepszy", a ja "gorszy", jeste¶my po prostu "inni od siebie nawzajem". On jest na innym poziomie rozwoju duchowego ni¿ ja - "inny", "ró¿ny", nie znaczy "lepszy/gorszy".

Ehh... Nie bêdê siê wiêcej rozpisywa³, napisa³em ogólnie i chcia³bym napisaæ wiêcej. Ale ta sprawa by³a wiele razy wa³kowana i ci co nie mogli tego zrozumieæ, czêsto nadal nie rozumiej±. "Rozmowy z Bogiem" Walscha faktycznie, mog± bardzo pomóc w rozumieniu ca³ego problemu i nie tylko, ró¿ne inne ksi±¿ki te¿.

Co do ca³ej sprawy roku 2012, to zdajê sobie sprawê, ¿e PCH nie ma jedynej propozycji na zbli¿aj±ce siê wydarzenia. Mnie samego te¿ czêsto boli, ¿e niektórzy nasi zwolennicy, zapatrzeni w Projekt, widz± go jako "jedyny s³uszny" plan w zwi±zku z rokiem 2012. Gdy tymczasem jest to jedna z wielu dróg, a nie "jedyna mo¿liwa droga" i trzeba o tym pamiêtaæ.

Choæ aktywowanie energetycznej sieci piramid dooko³a Ziemi jest naprawdê dobrym pomys³em. A Projekt Cheops jak dla mnie jest jedn± z wielu inicjatyw, która ma w swoim planie konkretne dzia³ania, bêd±ce czym¶ wiêcej ni¿ np. "codzienna godzinna medytacja na rzecz Ziemi". Ale jak kto¶ woli np. medytowaæ - nie ma problemu, tylko niech nie bluzga i nie wyklina pomys³ów innych. Je¶li bêdzie medytowa³ rzeczywi¶cie regularnie, codziennie oraz z prawdziw± wiar± i zdecydowaniem - zdzia³a cuda.

no cóz, podyskutujê wiêc trochê z adminem - NIGDY nie pisa³em, ¿e Samuel jest BOGIEM bo ON jest JEDEN (!), Samuel jest Synem Boga bo ich jest bardzo du¿o, jest wiele istot podobnych do Samuela, na przyk³ad AIWASS, który siê ujawini³ w Kairze w 1904 roku Aleisterowi Crowleyowi, Aiwass przekaza³ na ziemiê liczbê 718 w EGIPCIE (!) - mia³em kontakt z wieloma bytam podobnymi do Samuela, jedne by³y relatywnie dobre i inne relatywnie z³e - ale, ¿e nie ma dobra i z³a (nigdy nie twierdzi³em, ¿e jest!), jest energia pozytywna i negatywna ale to nie to samo co dobro i z³o...

czujê, ¿e ta aluzja o tym, ¿e PCH nie jest jedyn± drog± by³a do mnie - otó¿ musisz wiedzieæ, ¿e od prawie 10 lat zajmuje siê szeroko pojêt± ezoteryk± i próbowa³em ka¿dej ¶cie¿ki, od bia³ej magii do czarnej (wiem, ze tak siê nie mówi ale inni lepiej zrozumiej±), od kontaktu z anio³ami po demony i tak dalej, zajmujê siê WSZYSTKIM NA RAZ a PROJEKT CHEOPS sta³ siê dla mnie czym¶ co je po³±czy³o w JEDNO, tutaj mogê u¿yæ tego czego siê nauczy³em - wiêc prywatnie zajmujê siê czym¶ zupe³nie innym a tutaj po prostu siê odnalaz³em, tajemnicze kierownictwo PCH uzna³o, ¿e to bardzo interesuj±ce i tak siê zac¿ê³o w³a¶nie - jednak ja nie podchodzê do PCH w sensie ezoterycznym a naukowym - s³owa Andrzeja Wójcikiewicza...

P.S. napiszê co¶ o sobie i wszystkie fakty zwi±zane z moj± aktywno¶ci± w PCH i zamieszczê to w dziale Inne o Projekcie - ¿eby kto¶ w koñcu zrozumia³ co robiê i po co, bo widzê, ¿e prawie nikt nie wie po tym co tu piszecie... Nie bêdê WAS obra¿aæ jesli wy mnie nie bêdziêcie pierwsi, nie mam moralno¶ci katolika i nie bêdê nastawia³ drugiego policzka!

od 3 lat interesuje sie te¿ WINGMAKERS, przekazy Stwórców Skrzyde³ s± podobne do Samuela ale ida o wiele dalej - w stronê techniczn± a raczej ekstraterestialnej techniki - szczególnie interesuje mnie technologia LERM i naukowe udowodnienie istenienia BOGA (!)

pozdrawiam,
Kap³an 718
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 16:28:29 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: