Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:39:19

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 237312 razy)
0 u¿ytkowników i 12 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
tom1ek

Gadu³a

Punkty Forum (pf): 47

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 946

yeah! ;)

« Odpowiedz #100 : Grudzieñ 08, 2008, 16:46:54 »

no.
cieszę się, że wreszcie piszesz spokojniej - bo wparowałeś na to forum z naprawdę wielkim "hukiem".

Zgadzam się z tym co napisałeś. Pamiętam o twojej poprzedniej działalności dla PCH. Wiem, że PCH jest dla ciebie ważny - dla mnie też. Rozumiem jednak i akceptuję to, że nie jest on JEDYNĄ drogą w związku z rokiem 2012. Czy najskuteczniejszą? Niech każdy sam osądzi.

Ja zaś (i Samuel w sesjach też) występuję na pewno przeciwko wszelkiemu fanatyzmowi, albo chociaż jego śladom - bo fanatyzm dla Projektu na pewno jest szkodliwy. Obrażanie przeciwników też nie jest dobrą metodą argumentacji i odstrasza od Projektu wszystkich, a wtedy obrażani przeciwnicy tylko "zacierają ręce" - i prowokują dalej.

Cieszę się, że w życiu interesowałeś się ezoteryką szerzej. To bardzo dobrze. U¶miech Ja też interesuje się tymi sprawami od ok. 15 lat. Jest to przydatne, gdyż warto mieć szersze pole widzenia odnośnie tego typu rzeczy.

pozdrowienia
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 16:48:11 wys³ane przez tom1ek » Zapisane

Konto na cheops4.org.pl o tym samym nicku i awatarze nale¿y do mnie. Pozdrawiam starych znajomych U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #101 : Grudzieñ 08, 2008, 16:53:13 »

jednak ja nie podchodzê do PCH w sensie ezoterycznym a naukowym

Dlaczego wiêc tak wzbraniasz siê przed podaniem jakiegokolwiek NAUKOWEGO dowodu na s³uszno¶æ dzia³añ PCh?
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #102 : Grudzieñ 08, 2008, 17:02:35 »

..... jest energia pozytywna i negatywna ale to nie to samo co dobro i z³o..
Kaplan

Energia nie jest ani "ani pozytywna ani negatywna", energia to energia. Jak mozna myslec iz prad jest " pozytywny lub negatywny"? On ma potecjal  ,+ lub -. To ludzie tworza  pozytyw i negatyw korzystajac z energii. Wowczas  przyblizaja sobie ( poprzez zdarzenia) przestrzen , ktora jest blizsza ich osobowosci.
W zaswiatach nie jest to wartosciowane, akceptowane sa na rowni odmiennosci osobowosci.

Kiara
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #103 : Grudzieñ 08, 2008, 17:12:31 »

Tenebrael, odpowiadaj±c na Twoje pytanie zacytujê Andrzeja Wójciekwicza sprzed roku albo dwóch do mnie "jak znajdziemy siê w Egipcie twoja wiedza mo¿e siê przydaæ w jaki¶ unikalny sposób" odpowiadaj±c dalej - naukowe dowody s± na g³eboko¶ciplus / minus 30 metrów pod tonami piasku, gdyby by³y na wierzchu Zahi Hawass by to znalaz³ ju¿ dawno temu (!)

dlatego w³a¶nie podchodzê naukowo - ogl±da³e¶ Gwiezdne Wrota? po³±czenie ezoteryki z nauk± - wiele odcinków by³o temu po¶wiêconych, uwa¿am, ¿e w Egipcie co¶ jest co udowodni w unikalny sposób to WSZYSTKO, za jaki¶ czas siê tam wybieram ale dobiero "za piêæ dwunasta" jak to mawia Samuel - przed rokiem 2012 jak zostanie odkryte to co ma byæ - chodzi o labirynt g³ównie, tam jest zapisana wiedza naszych przodków - Andrzej Wójcikiewicz ceni we mnie to, ¿e z³otem jest dla mnie WIEDZA a nie bogactwa materialne - tacy ludzie s± tam potrzebni ponoæ U¶miech

póki co zgromadzi³em du¿o informacji i analiz dotycz±cych CA£EGO Projektu Cheops i G£ÓWNYCH CELÓW (patrzcie Publikacje Projektu - Ksiêga Cheopsa [to siê czyta a nie oglada]), tam siê tak wszystko zgadza, ¿e nawet ja by³em w szoku, a zajmujê siê tym od dawna, ka¿da analiza prowadzia³a mnie do kolejnych rewelacji i maj±c teraz "podsumowania" na miejscu w Egipcie bêdê szukaæ rozwi±zania (muszê byæ wolontariuszem z ramienia projektu, ¿eby siê tam swobodnie poruszaæ i wiem o tym dobrze!)

Kap³an 718!
kot
Go¶æ
« Odpowiedz #104 : Grudzieñ 08, 2008, 20:01:27 »

Jeste¶ niezwykle skromny Kap³anie.
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #105 : Grudzieñ 08, 2008, 20:09:00 »

...
... Natomiast Byt,ktory opanowal umysl p.Lucyny Lobos to zwykly oszust, dyletant w kazdej dziedzinie;i na dodatek, bandyta!Grozi,straszy nas Nibiru i zapewne z milosci opiekunczej do ludzi napadal na Slawe i o malo nie pozbawil jej zycia.Dyletant dlatego,ze nawet na proste pytania udziela pokretnych odpowiedzi lub czesto nie na temat a juz uklad i wielkosci planet w naszej galaktyce,to zenujaca u niego wiedza.Dlatego zeby nie obrazac prawdziwych Bogow bede w dalszej czesci nazywal go Body,od poczatkowych liter slow;Bandyta,Oszust,Dyletant. ... itd, itd.
...

Nikogo nie straszy, a informuje,
¿e dla wszystkich jest ratunek.

Zapoznaj siê ze swoj± niedalek± ju¿ przysz³o¶ci±. To tylko 25 sekund od 4:25 do 4:50 minuty niniejszego fragmentu filmu: http://www.youtube.com/watch?v=6J1VIhgpZd8

- wspó³czujê Ci niezmiernie. Pozdrawiam.
[/Dziekuje,wzajemnie!!!
Te wszystkie" filmiki" znam na pamiec chomiku.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #106 : Grudzieñ 08, 2008, 20:23:04 »

Jeste¶ niezwykle skromny Kap³anie.

zapoznaj siê z moimi tekstami w dziale Publikacje Projektu a zrozumiesz sk±d ta skromno¶æ U¶miech

pozdrawiam,
Kap³an 718!
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #107 : Grudzieñ 08, 2008, 21:59:16 »

Skoro Enki nie odpowiada na pytania sprawdzaj±ce to mo¿e podej¶æ go w taki oto sposób:
Zadaæ pytanie maj±ce siê nijak do rzeczywisto¶ci: np. poprosiæ o poradê w jakim¶ problemie, którego nie ma albo spytaæ kto stoi za zamachem terrorystycznym w Stuttgarcie ...
Czy wiecie jaka by³aby odpowied¼?

To mój pierwszy post. Mam nadziejê, ¿e nie powtarzam po kim¶.
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #108 : Grudzieñ 08, 2008, 22:05:25 »

wiemy jaka dobrze - "zapraszam na sesjê prywatn±" bo publicznie siê tego nie ujawnia...

@edit - Samuela nie podejdziesz, byli lepsi co próbowali a po za tym nie widzê powodu, ¿eby go podchodziæ!

Kap³an 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 22:07:51 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #109 : Grudzieñ 08, 2008, 22:14:45 »

Chodzi mi o to, ¿e pytanie mo¿e byæ ³atwe i standardowe - nie na sesjê osobist±. Ciekawi mnie czy Enki powinien wyczuæ intencje zadaj±cego pytanie, czy mo¿e nie jest na tyle potê¿ny (daje siê nabieraæ, ma ludzkie s³abo¶ci)
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 08, 2008, 23:41:19 wys³ane przez chanell » Zapisane
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #110 : Grudzieñ 08, 2008, 23:02:29 »

wyczuwa i wtedy sp³awia delikwenta - poczytaj 90 sesji (kilka ostatnich nawet) a zobaczysz ile osób chcia³o go podej¶æ i jak siê to koñczy³o, jest na tyle potê¿ny, ¿e to nie przejdzie, powtarzam, ¿e nie ma sensu go podchodziæ....

Kap³an 718!
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #111 : Grudzieñ 08, 2008, 23:14:01 »

By³bym pod du¿ym wra¿eniem gdyby to wyczu³. Nie jestem wtajemniczony wiêc nie wiem jak ludzie próbowali - by³em tylko wczoraj na sesji we Wroc³awiu i nic takiego nie by³o (by³y inne próby demaskowania  U¶miech )
Je¶li zada³bym pytanie: jak mogê sprawiæ by moja córka znowu chodzi³a ... a on powiedzia³by, ¿e jestem maluczkim demaskatorem to kopara by mi opad³a ...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #112 : Grudzieñ 08, 2008, 23:19:32 »

nie odpowiedzia³ by tak - zaprosi³ by na sesjê prywatn± i doradzi³ co zrobiæ dok³adnie bo on POMAGA a nie szkodzi!

Kap³an 718!
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #113 : Grudzieñ 08, 2008, 23:26:28 »

no wiêc nabiera siê, chyba siê nie rozumiemy
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #114 : Grudzieñ 08, 2008, 23:42:43 »

Chodzi mi o to, ¿e pytanie mo¿e byæ ³atwe i standardowe - nie na sesjê osobist±. Ciekawi mnie czy Enki powinien wyczuæ intencje zadaj±cego pytanie, czy mo¿e nie jest na tyle potê¿ny (daje siê nabieraæ, ma ludzkie s³abo¶ci)

Nie da siê nabraæ ,wierz mi !!. By³am swiadkiem na sympozjum w Kielcach.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #115 : Grudzieñ 08, 2008, 23:43:20 »

chyba siê nie zrozumiemy, ja jestem zwolennikiem Projektu Cheops i bojkotujê w±tek Argumenty Przeciw En-Ki, co chyba widaæ U¶miech

Kap³an 718!
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #116 : Grudzieñ 08, 2008, 23:56:52 »

Ja natomiast jestem zupe³nie neutralny.
Mo¿e nie doceni³em twojej odpowiedzi, mo¿e chodzi³o ci o to, ¿e jakie bym sobie nie wymy¶li³ pytanie (oderwane od rzeczywisto¶ci) to  i tak zaprosi na sesjê prywatn±.

Przyk³ad:
Za³ó¿my, ¿e na poprzednich sesjach ju¿ 20 razy zdarzy³o siê, ¿e znalaz³ siê kto¶(niekoniecznie ci±gle ta sama osoba) kto zada³ pytanie "jak mogê sprawiæ by moja córka znowu chodzi³a" (pytanie szczere, faktyczny problem córki) na co Enki dawa³ jakie¶ rady (ewentualnie dodatkowo zaprasza³ na sesjê prywatn±)
Teraz ja idê na sesjê i zadajê takie pytanie podczas gdy nawet nie mam córki. Jak rozumiem Enki w tej sytuacji nie daje mi ¿adnych rad, jedynie zaproszenie na sesjê prywatn±.

czy tak to wygl±da?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #117 : Grudzieñ 09, 2008, 00:00:27 »

NIE !!!
Poprostu mówi ¿e to podchwytliwe pytanie i ¿e ta osoba nie ma dobrych zamiarów bo chce go sprawdziæ.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #118 : Grudzieñ 09, 2008, 00:07:09 »

by³bym pod wra¿eniem
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #119 : Grudzieñ 09, 2008, 00:29:39 »

to pójd¼ i b±d¼, to proste - ale mo¿esz oberwac S£OWNIE, Samuel potrafi byæ ostry jak ¿yetka ale i ³agodny jak baranek, taka cecha istot duchowych...

uwa¿am, tak jak chanell - z reszt±, to co uwa¿am, nie ma wiêkszego znaczenia - w sesjach to pojawi± siê setki razy i jest widoczne, zawsze Samuel widzi, ¿e kto¶ go chce sprawdziæ i odpowiada tak jak pisa³a chanell...

Kap³an 718!
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #120 : Grudzieñ 09, 2008, 18:17:25 »

Z jednej strony siê zgodzê, z drugiej - nie. Zgodzê siê, ¿e takie próby prowokacji siê zdarzaj±, aczkolwiek raczej od razu widaæ, ¿e jest to prowokacja. Takie pytanie musia³oby byæ skonstruowane bardzo naturalnie, tak, by reakcja NIENATURALNA, nieprzewidywana by³a t± w³a¶ciw±. Zastanowiê siê nad takim. O tyle ¼le, ¿e pytania s± segregowane, ¿e nie mo¿na bezpo¶rednio takiego zadaæ. To stwarza powa¿ny problem. Aczkolwiek zadanie takiego pytania i odpowied¼ na nie mog³aby wiele wyja¶niæ (in plus lub in minus)
ramedlaw
Go¶æ
« Odpowiedz #121 : Grudzieñ 09, 2008, 19:30:30 »

no w³a¶nie trzeba by to dobrze obmy¶liæ, tak by zwyk³y cz³owiek siê na tym nie pozna³
Proponujê jednak szczegó³y techniczne zachowaæ dla siebie ;-)
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #122 : Grudzieñ 09, 2008, 19:39:18 »

Samuel wie ju¿ o waszej dyskusji na forum - wystarczy ¿e my¶licie o tym i juz, tak to dzia³a, jego mo¿liwo¶ci s± do¶æ du¿e bo nie jest zwyk³ym anio³kiem jakim¶, ale jest "Elohim" i nale¿y do rasy ¦wietlistych - siódmy kr±g nieba - najwy¿szy...

718!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #123 : Grudzieñ 09, 2008, 20:03:01 »

Siodmy krag nieba nie jest najwyzszy, dotyczy on tylko wzorca dla materii, dla tworzenia w materii jest najwyzszy. Jednak kregi duchowe pozamaterialne sa wyzsze.

Kiara U¶miech
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #124 : Grudzieñ 09, 2008, 20:07:09 »

d¿izys! ja mówiê o KRÊGACH NIEBA i SIÓDMY jest NAJWY¯SZY - je¶li wiesz co innego to gratuluje nie prawdziwej wiedzy, ka¿dy okultysta wie ile jest i o tym siê nie dyskutuje bo fakty! je¶li za¶ chodzi o inne krêgi to jest ich wiêcej ale krêgów nieba jest siedem i nic tego nie zmieni...

718!
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: