Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 23:28:40

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Argumenty PRZECIW przekazom En-ki  (Przeczytany 237291 razy)
0 u¿ytkowników i 7 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #125 : Grudzieñ 09, 2008, 20:29:49 »

Tak kregow astralnego nieba jest 7. Ale to tylko wzorzec dla materii , wiedza czesciowa, mysle ze nie jest dla ciebie krancem doskonalosci? Reprezetuje ja Samuel w ograniczonym meskim aspekcie naszej cywilizacj.

Kiara
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #126 : Grudzieñ 09, 2008, 20:37:12 »

i wszystko co PONAD 7 kr±g jest dla nas ludzi aktualnie nie dostêpne póki co oczywi¶cie...

718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 20:37:34 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #127 : Grudzieñ 09, 2008, 20:41:30 »

i wszystko co PONAD 7 kr±g jest dla nas ludzi aktualnie nie dostêpne póki co oczywi¶cie...

718!
Mow za siebie  wylacznie. Wielu jest ludzi , ktorzy czerpia wiedze z 8 kregu juz ponad materialnego.

Kiara
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #128 : Grudzieñ 09, 2008, 20:57:12 »

wiem, ¿e WIELU czerpie ale ja mówiê, ¿e WIÊKSZO¦Æ nie czerpie jeszcze...

718!
Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #129 : Grudzieñ 13, 2008, 11:43:36 »

ODZUCÊ I WYJA¦NIÊ KA¯DY ARGUMENT PRZECIW EN-KI - NIKT MNIE NIE JEST W STANIE ZAGI¡Æ - S¡ CHETNI JACY¦?!? my¶licie, ¿e to tylko s³owa? jestem na forum od 2005 roku

A dla
wszystkich Jaskolek i Niejaskolek mam prezent na Swieta.Przedstawie Wam niezbity
dowod na to,ze Body-Samcio to kosmiczny przekret,oszust,sciema(scam)badziewo…
tych imion wlasnie powinien uzywac,skoro imiona nie maja dla Niego znaczenia.
Otoz Jezus w Swoim krotkim zyciu ani razu nie wspomnial,ze ma jakiegos brata -
Body-Samcia.Nie znajdziemy zadnej wzmianki o tym w pismach apostolskich,w ewan-
geliach ani w obu testamentach!A jesli znajdziecie ,to dajcie mi natychmiast znac.I wte-
dy okaze sie,ze to ja nie mam racji i klamie.Wiec to Jezus przykleil sie do Body-Samcia,
czy Body-Samcio przykleil sie do Jezusa,”zawlaszczyl” Nim i manipuluje nami????No…?
….proste jak parasol.A poza tym obie fundacje podjely sie misji nie do zrealizowania.
Mission Pharaoh=mision impossible.Usiluja “przerabiac”orlow i sokolow w jaskolki!!!
Jak do tej pory nie udalo sie to nikomu!Nawet,jesli laczyc pierwiastek zenski z diabelski-
mi……
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #130 : Grudzieñ 13, 2008, 14:40:18 »

kahuna, powiem kolokwialnie - pieprzysz! poniewa¿:

1. bilibia to stek bzdur!
2. Ko¶ció³ zafa³szowa³ historiê!
3. Samuel mówi o Jezusie to co kopi¶ci nie wpisali do biblii!
4. opieranie siê na biblii to strata czasu!
5. NIC nie wiesz o prawdziwych s³owach Jezua opieraj±c siê na biblii!
6. Sam jeste¶ kosmiczny przekrêt!

P.S. nie wiem czy zauwa¿y³e¶ / zauwa¿y³a¶ ale my tutaj w wiêkszo¶ci mamy bardzo ograniczone zaufanie do biblii i tego co tam nawypisywali! wiêc twoje argumenty s± wogóle nie interesuj±ce i nie warte anbalizy - jeste¶ nowy to poczytaj nasze poprzednie dyskusje - wszystko to co piszesz zosta³o ju¿ odrzucone mocnymi merytorycznymi argumentami!

jeszcze masz co¶ do powiedzenia?!

weso³ych ¶wi±t urojonego bo¿ego narodzenia!

Kap³an 718!
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 13, 2008, 15:26:22 wys³ane przez Kap³an 718 » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #131 : Grudzieñ 13, 2008, 15:16:45 »

Trzeba odrozniac kilka  rzeczy;
1. Samuel -Enki jako istota duchowa, Dusza Boska,( jak kazdy z nas), godna milosci i dobra.

2. Plany i zachowania Samuela -Enki zwiazane z ziemia i ludzmi sa  ( na miare Jego pojmowania dobra i milosci), kazdy ma swoj poziom rozwoju indywidualnego, On tez .

3.Moc energetyczna ( sprawcza , w dzialaniu) Samuela -Enki.On jest bardzo silna energetycznie istota, inna sprawa w ktora strone kieruje swoja moc.

4. Przestrzen energetyczna ktora On reprezetuje , oraz jej cel;  Istnieja dwie drogi o dwoch kierunkach, + i -. On jest - minus. Bez wartosciowania lepszy gorszy, inny.
Jedni lubia cieplo , inni zimno, tak wiec drogi swojego istniena kieruja w strone , ktora jest im blizsza.Przez zdarzenia cieple lub zimne wyznaczaja przyszlosc swoja oraz tych , ktorych sobie  podpozadkuja.
Samuel-Enki reprezetuje strone zimna, ciemna ( chociaz jego rozwoj siegnol szczytu zimna, czyli 0), On boi sie przejscia na strone ciepla, boi sie zatracic swoja osobowosc. Dlatego propaguje swiat wedlog wlasnej wizji ( duzo mowiac o milosci), nie stosujac jej w codziennosci.Taka On ma osobowosc, kto chce zostanie z nim  zostanie. Komu blizsza jest przestrzen ciepla pojdzie inna droga.Nie mniej jednak On wie iz jego plan "sie wypalil", nie ma juz mocy zrealizowac sie w praktyce. Przebiegunowanie Ziemi jest faktem, energia zmienila kierunek , teraz strumien plynie z polnocy na poludnie.
Co zrobi Samuel-Enki? Jedno jest pewne musi definitywnie odejsc z Ziemi, musi o tym wszystkich  ludzi poinformowac . Jego przestrzen odchodzi On tez musi razem z nia odejs , taka byla umowa , nalezy ja respektowac i zrealizowac do konca.
Ziemia i Ludzie pojda droga rozwoju przez cieplo, przez dobro i milosc, tak wybrali sercami swoimi , tak sie dzieje.

Kto poznal osobowosc Samuela-Enki nie bedzie go obrazal wyzwiskami , bo po co? Jest ukochanym dzieckiem Stworcy jak my wszyscy, obdarowanym miloscia jak my wszyscy. A moze On jej wiecej potrzebuje niz my swiadomi? W zadnym wypadku nie jest glupim bytem , reprezetuje wiedze techniczna i nauki scisle, brakuje mu tylko wiedzy uczuc. Gdyby nie Jego epoka nie posiadali bysmy takiego rozwoju technicznego z ktorego korzystamy dzisiaj. Nalezy to docenic.
Zatem wystarczy nie pojsc droga Jego planow, zrozumiec sens Jego istoty, Jego .Wybrac to co dla kazdego z nas jest naszym dobrem. To wystarczy, w ten sposob pomozemy Mu najbardziej w Jego rozwoju.

A wykopaliska w Egipcie? One sa na miare odkrywania przeszlosci, nie maja mocy zawazenia na przyszlosci.

Kiara U¶miech U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 00:42:20 wys³ane przez Kiara » Zapisane
forrest
Go¶æ
« Odpowiedz #132 : Grudzieñ 14, 2008, 17:53:21 »

W badaniach prowadzonych w 19 wieku przez spirytystów skoncentrowano uwagê na weryfikacji wiarygodno¶ci mediów (np., czy rzeczywi¶cie s± mediami) oraz na ocenie wiarygodno¶ci otrzymywanych komunikatów. Dziêki zdobyciu du¿ego do¶wiadczenia w kontaktach z za¶wiatami, przeprowadzieniu wielu seansów spirytystycznych, stworzono obraz tamtej rzeczywisto¶ci (w sensie: co¶, co mo¿e daæ wyobra¿enie o tym, jak wygl±daj± za¶wiaty).
Drug± metod± zdobywania informacji o ¶wiecie dusz - nieco zachodz±c± na tê pierwsz± - jest hipnoza regresyjna LBL. I tutaj te¿ zdobyto pewne do¶wiadczenie - z uwagi na to, ¿e coraz wiêcej psychologów stosuje hipnozê w swojej praktyce. Michael Duff Newton jest w tej dziedzinie czo³ow± postaci±. Wnioskujê z jego opracowañ, ¿e prowadzi³ on swoje badania w równie systematyczny sposób, jak w 19 wieku robili to spiryty¶ci - podobnie jak oni, weryfikowa³ wiarygodno¶æ stosowanej metody, jako ¼ród³a informacji o ¶wiecie dusz.

Z obu tych teorii - praktycznie to¿samych co do tre¶ci - wynika, ¿e duchy, które s± opiekunami innych duchów, s± zawsze od nich znacznie wy¿ej rozwiniête. Chodzi tu o rozwój emocjonalny, który zawsze idzie w parze z postêpem, jaki czyni dusza w innych obszarach - w ró¿nym stopniu u ró¿nych dusz. Duchy wysoko rozwiniête interesuj± siê uczuciami innych duchów, s± gotowe wychodziæ im naprzeciw, szanuj± wolno¶æ innych dusz (nie narzucaj± im wyborów). Ponadto z teorii tych wnioskujê, ¿e je¿eli jaki¶ duch jest opiekunem ca³ej cywilizacji i jej planety, to zawsze jest to duch na wysokim poziomie rozwoju. Czyli je¿eli jaki¶ duch ma z³± naturê, to nie ma mo¿liwo¶ci opiekowania siê planet± i nie ma mo¿liwo¶ci, ¿eby ni± kierowa³ (cokolwiek mia³oby to znaczyæ).
Oczywi¶cie, w 19 wieku liczono siê z mo¿liwo¶ci±, ¿e lekkomy¶lne lub maj±ce z³± naturê duchy bêd± przekazywaæ komunikaty, w których po¶ród g³êbokich prawd wplot± absurdalne idee. Zwrócono uwagê, ¿eby ze szczególn± ostro¿no¶ci± podchodziæ do komunikatów, w których wypowiadaj±ce siê duchy podpisywa³y siê imionami s³awnych i szanowanych ludzi. Takie duchy mog± np. czerpaæ przyjemno¶æ z wprowadzania ludzi w b³±d. Nie ma jednak mo¿liwo¶ci, ¿eby dobry duch mówi³ rzeczy nieprawdziwe.
Wysoko rozwiniête duchy szanuj± wolno¶æ, jednak zawsze mog± nakazaæ m³odym duchom pewne zachowania (tak mo¿e siê np. staæ, gdy jaki¶ m³ody duch w wyniku swej niedoskona³ej jeszcze natury jest wyj±tkowo agresywny). Nigdy takie duchy o z³ej naturze nie mog± podporz±dkowaæ sobie duchów wysoko rozwiniêtych. Wnioskujê st±d, ¿e nie maj± mo¿liwo¶ci podporz±dkowania sobie ca³ej planety.

Nie spotka³em siê, ¿eby jaki¶ duch mówi³ o istotach innych ni¿ duchy. Wiem, ¿e s± duchy, które nie mog± siê wcielaæ w ¶wiatach takich jak nasz, ale to te¿ s± duchy. Nie spotka³em siê z okre¶leniem "gady" - odno¶cie za¶wiatów. Obie teorie nie wspominaj± o ¿adnych skupiskach duchów o z³ej naturze, które postawi³y sobie jakie¶ cele.

Je¿leli chodzi o paloastronautykê, to - o ile dobrze pamiêtam - ani Sitchin, ani Daniken nie sugerowali przypuszczenia, ¿e "staro¿ytne wê¿e", to s± jakie¶ "gady", które manifestowa³y siê w przesz³o¶ci na Ziemi. Daniken sugerowa³ mo¿liwo¶æ, ¿e te smoki to s± statki lataj±ce, na których przylatywali na Ziemiê bogowie-astronauci.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #133 : Grudzieñ 14, 2008, 18:22:23 »

Ja napisalam o prawdziwym Enki trzeba wziac pod uwage iz ten byt , ktory obecnie przekzuje informacje i prowadzi projekt wcale nie musi byc tym za kogo sie podaje.
O tym iz zaden byt o wysokiej wibracji nie posluguje sie autorytetami imiennymi pisalam wielokrotnie.
Te naprawde wysokie wibracje zachowuja anonimowosc, ich przekaz sam w sobie niesie wartosc moralno etyczna , to wystarcza do idetyfikacji intecji kontaktu z nami.

Kiara U¶miech
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #134 : Grudzieñ 14, 2008, 22:30:00 »

1. bilibia to stek bzdur!

P.S. nie wiem czy zauwa¿y³e¶ / zauwa¿y³a¶ ale my tutaj w wiêkszo¶ci mamy bardzo ograniczone zaufanie do biblii i tego co tam nawypisywali! wiêc twoje argumenty s± wogóle nie interesuj±ce i nie warte anbalizy - jeste¶ nowy to poczytaj nasze poprzednie dyskusje - wszystko to co piszesz zosta³o ju¿ odrzucone mocnymi merytorycznymi argumentami!

Kap³an 718, niby wszystko ok, nie zanegujê wprost ¿adnego z Twoich stwierdzeñ, aczkolwiek, aby wszystko by³o w pe³ni "cacy", muszê Ci zadaæ kilka pytañ. Rzucasz dosæ mocne stwierdzenia, wiêc (odnosz±c siê do punktów z góry)

1. Oj, zdecydowanie naginasz sprawê. Owszem, mo¿emy powiedzieæ, ¿e Biblia zosta³a zmieniona, ¿e selektywnie dobrano ksiêgi do niej w³±czone. Ale te¿ nie wiemy, ILE i jak ISTOTNE rzeczy zosta³y zmienione. Po drugie, ju¿ w tych ksiêgach znajduje siê wiele warto¶ciowych informacji, nie tylko moralnych, ale te¿ i ezoterycznych chocia¿by. Tak wiêc mówienie, ze to "stek bzdur" jest do¶æ mocnym naci±gniêciem. Natomiast zgadzam siê, ¿e nale¿y do niej podchodziæ (jak i do wiêkszo¶ci informacji, przekazywanych najró¿niejszymi metodami) pamiêtaj±c, ¿e nie mo¿na w ni± w 100%, bezrefleksyjnie wierzyæ.

2. Tu, aby stwierdzenie to by³o prawomocne, musia³by¶ podaæ mocne, udokumentowane fakty. Nie twierdzê, ze tak nie jest, aczkolwiek bez dowodów (nie jakich¶ tam channelingów czy innych ma³o potwierdzonych ¼róde³, ale DOWODÓW) nie mamy prawa kategorycznie tak twierdziæ. Mo¿emy domniemywaæ i podejrzewaæ, ale do takich stwierdzeñ potrzeba niepodwa¿alnego dowodu, dowodu wprost.

3. I tu jest widzisz problem. Dowodzisz zafa³szowania, bior±c za argument co¶ tak subiektywnego i niepotwierdzonego, jak channeling. Na tej samej zasadzie przeciwnik Samuela moze powiedzieæ: "Samuel fa³szuje Bibliê! Dodaje od siebie "fakty", których nigdy, nawet bezpo¶rednio po spisaniu, tam NIE BY£O!" - i kto ma racjê? Jak to rozstrzygniesz? S³owo przeciwko s³owu, kwestia tego, kto w co wierzy - czy w wersjê Samuela, czy w to, co jest "klasycznie" w Biblii - oba przekazy równie ma³o pewne i ma³o potwierdzone.

4. Tu odsy³am do pkt 1, bo s± powi±zane. Swoj± drog±, na czym¶ opieraæ siê trzeba, zawsze. Moim zdaniem najlepiej opieraæ siê na dowodach. Aczkolwiek ani na wersjê Samuela, ani na wersjê "klasyczn±" Biblii takowych dowodów nie ma.

5. No, pewne rzeczy wiesz. Aczkolwiek rozumiem, ¿e masz na my¶li, ze o wiele wiêcej zapisano w apokryfach? Zgodzê siê. Tylko pozostaje kwestia autentyczno¶ci apokryfów. Nie zosta³y one do³±czone do kanonu z jakiego¶ powodu. Aby ustaliæ, jak zasadne by³o to pominiêcie, nale¿a³oby siê dokopaæ do uzasadnienia przy ka¿dym z nich, czemu nie zosta³ w³±czony. Bo niektóre, z tego co mi wiadomo, nie zosta³y w³±czone np dla tego, ze datuje siê na rok 600-700 po narodzinach Jezusa. Co jest mocn± podstaw±, by je odrzuciæ. Trzeba by siê dokopaæ, dlaczego ka¿dy apokryf z osobna zosta³ odrzucony (i nie na zasadzie: "Bo tam napisali to i to, a inni chc± ukryæ PRAWDÊ!", tylko na zasadzie faktycznych dowodów), i wtedy analizowaæ, czy odrzucenie to by³o faktycznie zasadne. Inaczej dochodzimy donik±d.

Kahuna
Go¶æ
« Odpowiedz #135 : Grudzieñ 14, 2008, 22:55:55 »

. bilibia to stek bzdur!
6. Sam jeste¶ kosmiczny przekrêt!

Kaplan!Jestes wiekszym dyletantem niz Twoj ,Body-Samcio!

1.Zalozyles,ze 2+2=5  - i nikt kto powie 4 nie ma racji.Wiec to jest
moja ostatnia odpowiedz na Twoje bzdety.
2.Mimo,ze jestem nowicjuszem na tej stronie,to przeczytalem wszystkie
Twoje argumenty i wyrzucilem na smietnik,tam gdzie powinny sie
znalezc...,bo nawet nie nadaja sie do podtarcia....wiesz czego!
3.Nawet Twoj Body-Samcio w niektorych sesjach powoluje sie na
Biblie,wiec poczytaj sobie jeszcze raz!I ani razu nie wspomnial o
"steku bzdor"...jest bardziej "madry" i ostrozny od Ciebie.
4.Skoro zlikwidowales Sobie wszystkie swieta(wspolczuje!) to
wypada mi tylko zyczyc Tobie powrotu do rozumu!!!!!!

Wot szto!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #136 : Grudzieñ 14, 2008, 22:57:15 »

Tane, a Ty uwazasz ze Biblia to czym jest jak nie chanelingiem? Jest to przekaz Boga spisany przez  czlowieka ,Proroka.A on to co dostal list polecony z podpisem Boga? To tez jest chaneling odebrany przez czlowieka , uznany za Pismo Swietwe. Tak wiec wiarygodnosc przekazu do przekazu. Roznia sie czasem odbioru i uznaniem za pismo swiete prze ludzi niczym wiecej.

To co spisal czlowiek , stawiasz przeciw temu co spisal czlowiek, na ziemi nie ma pism napisanych REKA BOGA, takie nie istnieja.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 22:58:42 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #137 : Grudzieñ 14, 2008, 23:03:29 »

Tane, a Ty uwazasz ze Biblia to czym jest jak nie chanelingiem? Jest to przekaz Boga spisany przez  czlowieka ,Proroka.A on to co dostal list polecony z podpisem Boga? To tez jest chaneling odebrany przez czlowieka , uznany za Pismo Swietwe. Tak wiec wiarygodnosc przekazu do przekazu. Roznia sie czasem odbioru i uznaniem za pismo swiete prze ludzi niczym wiecej.

To co spisal czlowiek , stawiasz przeciw temu co spisal czlowiek, na ziemi nie ma pism napisanych REKA BOGA, takie nie istnieja.

Kiara U¶miech U¶miech

Tak wiêc wszystkie nale¿y braæ pod uwagê, owszem, ale te¿ nie traktowaæ ¯ADNYCH jak wyroczni, a raczej jak warto¶ciow± rzecz do przemy¶lenia U¶miech O! U¶miech

Blessing

Tene

EDIT: Co do Nowego Testamentu to te¿ nie do koñca siê zgodzê (do Starego tak). Bo ksiêgi te pretenduj± do miana historycznych, opisuj±cych faktyczn± historiê, spisan± rêk± ludzi, którzy to widzieli naocznie lub s³yszeli z pierwszej rêki (np uczniowie aposto³ów). Dlatego przy weryfikacji ich autentyczno¶ci datowanie jak najbardziej MA znaczenie.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 23:06:30 wys³ane przez Tenebrael » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #138 : Grudzieñ 15, 2008, 09:19:36 »

Tane, a Ty uwazasz ze Biblia to czym jest jak nie chanelingiem? Jest to przekaz Boga spisany przez  czlowieka ,Proroka.A on to co dostal list polecony z podpisem Boga?

Przepraszam, ¿e siê wtr±ce, ale tak sobie my¶le, ¿e Boga nie ma. Je¿eli jest, to kto go widzia³? czy komu¶ sie objawi³? Wszystko to jedno wielkie bagienko, manipulacjia i iluzja. To takie moje przemy¶lenia na temat chanelingów ¶wiêtych ksi±g i ca³ych tych dupereli.
Kiara ma racjê, to ¿e kto¶ odbiera przekay od tzw Boga wcale nimi nie musz± byæ.

Pozdrawiam serdecznie U¶miech
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 3453

« Odpowiedz #139 : Grudzieñ 15, 2008, 10:36:40 »

Wiki U¶miech chyba siê trochê zapêdzi³a¶.Samuel-Enki niegdy nie twierdzi³ ¿e jest Bogiem !!!

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

Ksiêga Koheleta 3,1
Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #140 : Grudzieñ 15, 2008, 10:39:13 »

Wiki U¶miech chyba siê trochê zapêdzi³a¶.Samuel-Enki niegdy nie twierdzi³ ¿e jest Bogiem !!!

Mi siê zdaje, ¿e Wiki nie chodzi³o o Samuela (bo ze on ¿adnym bóstwem nie jest to akurat jasne), a o JAKIEGOKOLWIEK Boga. Poniek±d siê zgadzam, je¶li rozumieæ "Boga" (jakiegokolwiek) jako istotê osobow±, maj±c± cele, intencje, plany, etc
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #141 : Grudzieñ 15, 2008, 10:53:44 »

Tenebrael - poda³em MOCNY DOWÓD na to jak Ko¶ció³ fa³szuje historie - patrz temat o Watykanie, zauwa¿, ¿e ci chorzy ludzie DECYDUJ¡ O TYM CO MY WIEMY A CZEGO NIE!!! przyk³ady? proszê bardzo, gdyby nie ujawnili tego Pergaminu z Chinon to by¶my do DZISIAJ my¶leli, ¿e Templariusze s± winni a tak wiemy, ¿e to papie¿ klemens V ju¿ oko³o 1307 roku ich UNIEWIENNI£ ALE NIE WYCOFA£ ZARZUTÓW I DALEJ BYLI MORDOWANI! (paranoja!), ujawnienie tego dokumentu by³o przypadkiem i to po 700 LATACH!!! nie zamerzali tego ujawniæ wtedy - oszukiwali NAS fa³szuj±c historiê a samych siebie chroni±c przed potêpieniem przez ludzi!!!

pozdrawiam,
718!
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #142 : Grudzieñ 15, 2008, 11:04:51 »

Istnieja Wiki przekazy od Energii , ktore reprezetuja nasze pojecie Boga, ale one NIGDY NIE SA NAKAZAMI NI ZAKAZAMI. Uwierz nigdy. Gdyby tak bylo Bog zlamal by dane nam prawo WOLNEJ  WOLI, a ono jest SWIETOSCIA w swiecie materialnym i nie materialnym.
Tak wiec gdy czytasz cokolwiek co niby pochodzi od Boga wczuj sie w tresc, gdy jest tam;  masz zrobic..... , lub zrobic wam nie wolno.... Takie teksty od Boga nie pochodza , ja to wiem. Ale wielotysiac- letnie uzaleznianie czlowieka strachem przrz kaplanow, egzekfowanie strachem podpozadkowania sie , oraz odcinanie od prawdziwej wiedzy i interpretowanie wszystkich informacji intecjonalnie zrobily swoje;

1. Czlowiek uwierzyl w swoja malosc i niemoc,
2.Wkodowano mu przekrecone wartosci.
3.Strachem zaczeto kierowac jego zyciem.
4.Pozbawiono wiedzy plynacej od Stworcy, manipulujac nia przeciw niemu.
5.Najwazniejsze wpisujac ciagle wzorce w jego swiadomosc( ktore on caly czas  powiela) , POZBAWIONO GO LOGICZNEGO MYSLENIA.

Sa to najciezsze przewinienia tych , ktorzy uzurpuja sobie miano bogow, z tego beda sie rozliczali. CO SIEJESZ TO ZBIERASZ. Wczesniej , czy pozniej przychodzi cas zbiorow.

Kiara
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 15, 2008, 11:42:29 wys³ane przez Kiara » Zapisane
wiki
Go¶æ
« Odpowiedz #143 : Grudzieñ 15, 2008, 11:30:44 »

Wiki  chyba się trochę zapędziłaś.Samuel-Enki niegdy nie twierdził że jest Bogiem !!!
Chanell
Jasne, że nie miałam na myśli Enki, ani Anu ani Enlila  Du¿y u¶miech

Tenebrael, właśnie o to mi chodzi  U¶miech

Kapłan nie tylko KK, ale wsystkie religie są w ten lub inny sposób zakłamane.

1. Czlowiek uwierzyl w swoja malosc i niemoc,
2.Wkodowano mu przekrecone wartosci.
3.Strachem zaczeto kierowac jego zyciem.
4.Pozbawiono wiedzy plynacej od Stworcy, manipulujac nia przeciw niemu.
5.Najwazniejsze wpisujac ciagle wzorce w jego swiadomosc( ktore on caly czas  powiela) , POZBAWIONO GO LOGICZNEGO MYSLENIA.

Kiara, tak właśnie jest, człowiek juz zaczyna to dostrzegoać i coraz więcej osób juz nie potrzebuje żadnego idola, boga,.....( wstaw co chcesz).... U¶miech

Pozdrawiam serdecznie U¶miech
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 15, 2008, 11:31:25 wys³ane przez wiki » Zapisane
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #144 : Grudzieñ 17, 2008, 14:19:11 »

Zacytujê ma³y fragment z sesji:

Iwona: Dziêkujê, pytanie od Marcina. Z kim rozmawia³ Moj¿esz na Górze Synaj?

En-Ki: I tego pytania jeszcze nikt nie zada³, a uwa¿acie siê za takich m±drych. Proste pytanie – z kim rozmawia³? Bóg ma swoich wys³anników - ze mn± rozmawia³... Mnie Bóg Ojciec wys³a³ na tê rozmowê i na przekazanie informacji. To wszystko. S³ucham.

Proszê o odpowied¼ zwolenników pch, którzy twierdz±, ¿e KK manipuluje i ok³amuje ludzi stosuj±c metody zastraszania - jak to jest, ¿e twierdzi siê, ¿e nakazy [min. 10 przykazañ] maj± ograniczaæ i nieco straszyæ ludzi a tutaj nagle okazuje siê, ¿e to mi³o¶ciwy samcio przekaza³ je ludzko¶ci? Jak mo¿na pogodziæ te 2 skrajnie odmienne stanowiska?

Iwona: Dziêkujê bardzo, pytanie nastêpne. Czy Duch ¦wiêty to ta sama istota duchowa co Ty, En-Ki?

En-Ki: Tak... kiedy¶, jeszcze przed wieloma tysi±cami, mia³em imiê, mia³em osobowo¶æ. Potem pewne ugrupowanie religijne zepchnê³o mnie poza margines i skrywam siê pod t± tajemnicz± postaci± duchow± – czyli Duchem ¦wiêtym. S³ucham.

hmmm. D¦ jest "postaci±" ¶ci¶le zwi±zan± z KRK. Dodatkowo uwa¿any jest jako jedna z osób boskich, czy muszê dodawaæ, ¿e wszechwiedz±ca i nieomylna? W takim razie k³amstwem jest, ze to nasz swojski samcio który czêsto siê myli czy wrêcz k³amie.

PYTANIE:
Dziêkujê, kolejne pytanie od Piotra.  Kim jest Lucyfer.
EN-KI:
Stworzony… Stworzony na u¿ytek trzymania w karno¶ci ludzi.  Stworzony przez kap³anów.  I tutaj trzeba by³oby siê cofn±æ do czasów, kiedy to jeszcze na Ziemi, bywali Bogowie.  Bo, jak wiadomo i w¶ród Bogów dochodzi³o do nieporozumieñ.  Jest to kto¶, kto siê sprzeciwi³ woli  Najwy¿szego, czyli Boga.  A, je¶li chcesz to pytanie bardzo dok³adnie rozwin±æ, us³yszeæ – to zapraszam na sesjê osobist±.  S³ucham.

I znowu wtopa. Niejaki 718, który mocno trzyma z samciem i wmawia nam, ¿e mówi on prawdê w którym¶ z topików napisa³ [potwierdzi³a to rówine¿ Kiara], ¿e to pozytywna energia - nios±ca o¶wiecenie, dodatkowo o "zabarwieniu" ¿eñskim. A tutaj nagle s³yszymy z ust jego guru - samcia, ¿e jest to postaæ zmy¶lona. Znowu stanowiska nie do pogodzenia.

PYTANIE:
Dziêkujê, nastêpne pytanie.  En – Ki  czy móg³by¶ skomentowaæ sprzeczno¶æ miêdzy twoj± wypowiedzi±, ¿e duchy mog± umieraæ, a wypowiedziami Duchów Wy¿szych, zacytowanymi w „Ksiêdze Duchów”, ¿e duchy – s± nie¶miertelne ?
EN-KI:
Mog± byæ nie¶miertelne.  Cytowaæ mam ?  Wiêc, odwo³am ciebie do ostatniej ksiêgi, Apokalipsy Jana, gdzie Jezus podczas nauk powiedzia³ : „Przyjdzie czas…”, nie wymieni³ daty, ale powiedzia³ : „Czas przyjdzie, gdzie bêdzie rozliczenie ¿ywych i umar³ych…”.  Mówi±c – umar³ych, kogo mia³ na my¶li ? Tego, co ma materiê czy ducha ?  Powiedzia³ te¿ Jezus : „Jedni powstan± do ¿ycia, drudzy pójd± na zatracenie”…, czyli – ¶mieræ ducha. Ksi±¿ki, te czy inne spisane s± przez ludzi.  Czy ten, kto spisywa³ „Ksiêgê Umar³ych” by³ nieomylny ?  Pozostawiam to tobie do przemy¶lenia i odwo³ujê – nie do „Ksiêgi Umar³ych”, ale do Biblii.  Najlepiej przeczytaj dok³adnie ca³y „Nowy Testament”.  S³ucham.

Kolejny rozd¼wiêk - twierdzicie, ¿e Biblia [ a w szczególno¶ci NT] jest zmanipulowany przez KRK, a tutaj samcio odwo³uje siê do niego i nakazuje/proponuje w nim szukaæ odpowiedzi. Zanim us³yszê, ¿e chodzi o apokalipsê, która nie zosta³a zmodyfikowana ze wzgledu, ze jej nie rozumiano proszê przeczytac ostatnie zdanie samcia w którym to nakazuje przeczytaæ CA£Y NT. Wiêc jak to jest, osoba która chce o¶wiecenia ludzko¶ci odsy³a do zmanipulowanych [Waszym zdaniem] materia³ów?

PYTANIE: Bardzo dziêkujê, kolejne pytanie od Marka. Drogi Samuelu. W Internecie pojawi³y siê informacje o przekazach dotycz±cych ukazania siê statków Galaktycznej Federacji ¦wiat³a z przes³aniem Mi³o¶ci dla ludzko¶ci, które ma mieæ miejsce 14 pa¼dziernika tego roku, zatem – za tydzieñ. Czy ten przekaz jest prawdziwy, czy do manifestacji UFO rzeczywi¶cie dojdzie i jaki mo¿e mieæ to wp³yw na losy prac wykopaliskowych Projektu Cheops ?

EN-KI: Manifestacje, jak to nazwane zosta³o - UFO, bo ju¿ ró¿ne cywilizacje bêd± siê manifestowaæ na niebie. Przewa¿nie bêd± to manifestacje "¶wietlne", poza zasiêgiem radarów dalekiego zasiêgu – tak to wy nazywacie. Dla bezpieczeñstwa to bêdzie, bo rakiety z broni± wycelowane s± w kosmos, s± wycelowane i ten statek, który bêdzie w zasiêgu takiej rakiety mo¿e zostaæ zestrzelony. Istoty ludzkie my¶l±, ¿e przechytrz± to "UFO", jak to mówicie, i zdo³aj± sprowadziæ do tego momentu, a¿ bêd± w zasiêgu rakiet. Manifestacje ¶wietlne, które s± – ju¿ pokazuj±, i bêd± coraz to wiêcej siê manifestowaæ. Daj± wam znaki mówi±c: "Jeste¶my, chcemy wam pomóc", ale Ziemia nale¿y do istot ludzkich - i to wy powinni¶cie o to zadbaæ, ¿eby j± ratowaæ. Co przyniesie ta manifestacja 14 -tego pa¼dziernika? Nastêpne ostrze¿enie przed zbli¿aj±cymi siê niebezpieczeñstwami roku dwunastego. Ale istoty ludzkie obserwuj±c manifestacje – to tak, jak gdyby¶cie fajerwerki obserwowali na niebie. Nic nie daj± do my¶lenia. Zatem, ta manifestacja i nastêpne – to s± sygna³y, ostrze¿enia – prosz±ce, mówi±ce, daj±ce ostrze¿enie opamiêtania siê. S³ucham.

Kolejne k³amstwo - samcio i pch potwierdzaj±, ¿e taka manifestacja bedzie mia³a miejsce. Jak by³o - wszyscy wiemy. Kolejna omy³ka nieomylnego.

Kolej± wtop± jest nag³a zmian nieprzyjació³ w przyjació³ - ale to ju¿ by³o omawiane.

Zauwa¿y³em, ¿e od pewniego czasu samcio staje siê ostro¿niejszy, tzn. wypowiedzi s± coraz bardziej mgliste i wieloznacze. Podejrzewam - na granicy z pewno¶ci±, ¿e w celu ³atwiejszego wywiniêcia siê ze z³o¿onych s³ów. Mó¿emy to zauwa¿yæ w przypadku informacji zwi±zanych ze ¦l꿱 - najpierw obietnice wznowienia prac przed koñcem roku 2008, a w kolejnych sesjach: gdy hierarchowie KRK zm±drzej± [zgodine z deklaracj± mieli "zm±drzeæ" do koñca 2008 r], a¿ w ostatniej wyra¼nie "zszed³" z deklaracji i stwierdzi³: kiedy upadn± religie. To stara metoda pch - najpierw wznios³e, pyszne obietnice a z czasem [gdy okazuj± siê fiaskiem] schodzenie z pu³apu, nag³a zmiana celów i drogi do nich wiod±cej, rozmywanie obietnic, próby przedstawienia nowej interpretacji zapowiedzianych zdarzeñ.

Czy nie zastanawi i nie niepokoi Was, ¿e tak wysoka istota - zgodnie z wykreowywanym jej wizerunkiem - ma tyle pomy³ek? W tak wielu przypadkach nie sprawdzaj± siê jej przewidywania? Pozwala sobie na zmianê pogl±dów i wytycznych? Dlaczego unika jak ognia prostych pytañ które mog± obnazyæ jego prawdziwe "zdolno¶ci" [np. pytania o imiona swoje, rodziców]. Dlaczego wypowiedzi s± tak mêtne pomimo deklarowanej, niesamowitej wiedzy? CZy takiej grupie chcecie zawierzyæ swoje ¿ycie? Byæ moze powiecie, ¿e pewne z deklaracji sprawdzaj± siê [np. krach - ktos napisa³, ¿e Watykan zabezpieczy³ swoje "gie³dowe" interesy gdy nikt o krachu jeszcze nie s³ysza³], zwa¿cie tylko na proporcje. Czy¿ wszechwiedz±ca istota mia³aby tyle nietrafonych przepowiedni? Oczywi¶cie aby k³amstwo by³o wiarygodne i mia³o szanse na przemycenie musi byc w nim jak najwiêcej prawdy, jednak chodzi o ca³o¶æ przes³ania. tak jak w szachach - poswiêca siê pewne figury aby zwyciê¿yæ...
Zawsze twierdzi³em, ze prawda obroni siê, a k³amstwo wyjdzie na jaw, to tylk okwestia czasu. Dlatego jest coraz wiêcej rys na obliczu ca³ego projektu.

Tenebrael
Go¶æ
« Odpowiedz #145 : Grudzieñ 17, 2008, 14:37:20 »

Arteq - có¿ tu komentowaæ? Celnie, b³yskotliwie i w czu³y punkt. W dodatku poparte cytatami, konkretami etc. Choæ zapewne maniacy PCh zaczn± teraz psioczyæ i pokazywaæ, ze "to nie tak", snuj±c inne, co bardziej karko³omne interpretacje ka¿dego z podanych przez Ciebie cytatów. Có¿, tak by³o zawsze, wiêc nie s±dzê, by teraz mia³o byæ inaczej...
Mora
Go¶æ
« Odpowiedz #146 : Grudzieñ 17, 2008, 14:58:01 »

No dok³adnie. W dodatku pytania s± selekcjonowane.

A tutaj rozmowa z tajemniczym Panem z Syriusza B(sesja 69)

Barbara: Jest pytanie w sprawie dziecka, które jest tutaj z nami na sali. Jak mo¿na pomóc temu dziecku, jak leczyæ?

Syriusz B: Matko – medykom g³upoty nie brakuje. Czy jest to autyzm? Mo¿e matko zainteresujesz siê tym, ¿e to jest inne dziecko. Tu na tej sali tematu porusza³ nie bêdê, bo nie by³o to moim celem. Trzeba zasiêgn±æ porady u tej, któr± prowadzi Opiekun Ziemi. Mój czas rozmowy z wami dobiega koñca. £askawo¶ci± Opiekuna Ziemi by³o to, ¿e tak d³ugo mog³em z wami rozmawiaæ. Na zakoñczenie s³ów moich - jeszcze zacytujê s³owo do Wiliama. Je¶li Wiliamie my¶lisz, ¿e na P³askowy¿u swoj± m±dro¶ci± i naukowców zdo³acie co¶ zrobiæ - to jeste¶ w b³êdzie. Skutecznie mo¿emy wam "umilaæ ¿ycie" - je¶li nie bêdzie wspó³pracy z nami, pokory wobec potêgi Opiekuna Ziemi. Pamiêtaj Wiliamie informacje, które p³yn± – p³yn± od Opiekuna Ziemi i od Stra¿nika Piramid. Dziêkujê.

Jaki on jest tutaj przyjazny. Widaæ podstawy zastraszania zna  Du¿y u¶miech

Barbara: W jaki sposób Gabriela z Tych komunikuje siê z Jezusem?

En-ki: Poprzez medytacjê. Potem jest kontakt telepatyczny, rozmawia i ma przekazy. Jest to bardzo proste, a co proste - jest dla was skomplikowane.

Jaka Gabriela z Tych? Mo¿e kto¶ co¶ wie o tej osobie? Czy w ogóle taka osoba istnieje?
Nebulitos
Go¶æ
« Odpowiedz #147 : Grudzieñ 18, 2008, 02:00:22 »

Ale co tu siê zastanawiaæ, czy taki En-Ki nie ma nic lepszego do roboty tylko pastwienie siê nad nami ludzmi. Chyba cierpi na g³êbok± depresjê i popada w uzale¿nienia skoro zamiast pozwiedzaæ sobie np. Park Yellowstone o którym tak mówi, woli wcielaæ siê w kobietê i straszyæ i obra¿aæ ludzi.

Ci co kochaj± PCH. Dajcie sobie odetchn±æ od PCH na 3 miesi±ce (nic Wam siê nie stanie, jak macie zostaæ zbawieni to zostaniecie i bez PCH), wtedy zobaczymy czy PCH dalej bêdzie to ci±gn±æ.
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 18, 2008, 02:03:37 wys³ane przez Nebulitos » Zapisane
poufne
Go¶æ
« Odpowiedz #148 : Grudzieñ 19, 2008, 01:39:38 »

Samuel podaje siê za Ducha ¦wiêtego, istotê wszechwiedz±c± i tak potê¿na ¿e powinna znaæ odpowied¼ zanim powstanie pytanie, a jednak na sesjach publicznych je¶li padnie pytanie osobiste to prosi o zdjêcie albo zaprasza na sesjê osobist±. Gdyby Samuel by³ tym za kogo siê podaje to nikt nie mia³by zastrze¿eñ do odpowiedzi, gdyby Samuel by³ tym za kogo siê podaje nie ba³by siê odpowiadaæ na polityczne, czêsto kontrowersyjne pytania. W koñcu czy uwa¿acie, ¿e Duch ¦wiêty ba³by siê ujawniæ i przedstawia³ by siê jako Samuel a pó¼niej jako En-ki?Co¶ Czy Jezus ba³ siê sprzeciwiaæ komukolwiek, czy dba³ o to ¿e za mówienie prawdy spotka go kara?

Kolejne problem pojawia siê kiedy mamy odpowiedzieæ na pytanie kto ma racjê. Mo¿e plejadjanie mówi± prawdê, a mo¿e chanelling Lucyny jest panaceum na wszystkie problemy, mo¿e Vasulla Ryden a mo¿e pojawi siê nied³ugo jeszcze jakie¶ medium które stworzy w³asn± teoriê na rok 2012...

To, ¿e w 2012 co¶ siê wydarzy, co¶ co bêdzie mia³o wp³yw na nasz± mentalno¶æ jest dla mnie bardzo prawdopodobne.
To, ¿e ludzie zaczynaj± siê baæ (bo taka jest prawda ¿e ludzie ¶wiadomie lub nie¶wiadomie boj± siê), i szukaæ ratunku jest okazj± dla istot z ró¿nych wymiarów aby zrealizowaæ swoje plany.

W sytuacji kiedy nie mo¿emy w 100% powiedzieæ ¿e co¶ jest prawd±, najlepiej jest nie anga¿owaæ siê w niepewne teorie, stan±æ z boku i obserwowaæ. Skoro Bóg w stosunku do ludzi ma jaki¶ plan to cokolwiek by¶my nie zrobili lub zrobili to i tak zrealizuje siê jego wola. Moje twierdzenie oczywi¶cie te¿ mo¿e byæ b³êdne ale najlepiej kierowaæ siê w³asnym sumieniem - przyk³ad. je¿eli zrobicie co¶ z³ego wtedy czujecie ¿e tak byæ nie powinno, czêsto chcieliby¶cie cofn±æ czas. Mam nadziejê ¿e po 2012r nie bêdziemy musieli cofaæ czasu i mam nadziejê ¿e siê nie mylê. Nie mogê powiedzieæ ¿e to co napisa³em jest prawd± ale tak podpowiada mi sumienie, takie s± moje przeczucia. Je¿eli nie jeste¶my czego¶ pewni nale¿y usi±¶æ w spokoju i szukaæ odpowiedzi w "sobie", prosiæ w modlitwie/medytacji o m±dro¶æ. Byæ mo¿e zwolennicy projektu kieruj± siê podobn± filozofi± i g³osz± swoj± prawdê, trzeba to uszanowaæ poniewa¿ ka¿dy mo¿e siê myliæ...
Kap³an 718
Go¶æ
« Odpowiedz #149 : Styczeñ 02, 2009, 02:28:16 »

@poufne - chodzi o to, ¿e to co mo¿e Samuel w ¶wiecie materialnym zale¿y od tego ile potrafio medium - na sesjach jest wyja¶niane wielokrotkie, ¿e jak medium nie zrozumie to wtedy nie odpowie s³owami Samuela - to logiczne i wszystko t³umaczy...

co do 2012 - to nie "wynalazek" PCh ale MAJÓW - sprawdzi³o siê im a¿ TRZY RAZY ju¿ i za ka¿dym by³a globalna katastrofa naturalna (sic!) - wiêc niech mi kto¶ wyja¶ni czemu mieli by siê pomyliæ teraz skoro 3 razy dobrze to przewidzileli!!!

Kap³an 718'
Strony: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: