Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #125 : Grudzieñ 09, 2008, 20:29:49 » |
|
Tak kregow astralnego nieba jest 7. Ale to tylko wzorzec dla materii , wiedza czesciowa, mysle ze nie jest dla ciebie krancem doskonalosci? Reprezetuje ja Samuel w ograniczonym meskim aspekcie naszej cywilizacj.
Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #126 : Grudzieñ 09, 2008, 20:37:12 » |
|
i wszystko co PONAD 7 kr±g jest dla nas ludzi aktualnie nie dostêpne póki co oczywi¶cie...
718!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 09, 2008, 20:37:34 wys³ane przez Kap³an 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #127 : Grudzieñ 09, 2008, 20:41:30 » |
|
i wszystko co PONAD 7 kr±g jest dla nas ludzi aktualnie nie dostêpne póki co oczywi¶cie...
718!
Mow za siebie wylacznie. Wielu jest ludzi , ktorzy czerpia wiedze z 8 kregu juz ponad materialnego. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #128 : Grudzieñ 09, 2008, 20:57:12 » |
|
wiem, ¿e WIELU czerpie ale ja mówiê, ¿e WIÊKSZO¦Æ nie czerpie jeszcze...
718!
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #129 : Grudzieñ 13, 2008, 11:43:36 » |
|
ODZUCÊ I WYJA¦NIÊ KA¯DY ARGUMENT PRZECIW EN-KI - NIKT MNIE NIE JEST W STANIE ZAGI¡Æ - S¡ CHETNI JACY¦?!? my¶licie, ¿e to tylko s³owa? jestem na forum od 2005 roku
A dla wszystkich Jaskolek i Niejaskolek mam prezent na Swieta.Przedstawie Wam niezbity dowod na to,ze Body-Samcio to kosmiczny przekret,oszust,sciema(scam)badziewo… tych imion wlasnie powinien uzywac,skoro imiona nie maja dla Niego znaczenia. Otoz Jezus w Swoim krotkim zyciu ani razu nie wspomnial,ze ma jakiegos brata - Body-Samcia.Nie znajdziemy zadnej wzmianki o tym w pismach apostolskich,w ewan- geliach ani w obu testamentach!A jesli znajdziecie ,to dajcie mi natychmiast znac.I wte- dy okaze sie,ze to ja nie mam racji i klamie.Wiec to Jezus przykleil sie do Body-Samcia, czy Body-Samcio przykleil sie do Jezusa,”zawlaszczyl” Nim i manipuluje nami????No…? ….proste jak parasol.A poza tym obie fundacje podjely sie misji nie do zrealizowania. Mission Pharaoh=mision impossible.Usiluja “przerabiac”orlow i sokolow w jaskolki!!! Jak do tej pory nie udalo sie to nikomu!Nawet,jesli laczyc pierwiastek zenski z diabelski- mi……
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #130 : Grudzieñ 13, 2008, 14:40:18 » |
|
kahuna, powiem kolokwialnie - pieprzysz! poniewa¿:
1. bilibia to stek bzdur! 2. Ko¶ció³ zafa³szowa³ historiê! 3. Samuel mówi o Jezusie to co kopi¶ci nie wpisali do biblii! 4. opieranie siê na biblii to strata czasu! 5. NIC nie wiesz o prawdziwych s³owach Jezua opieraj±c siê na biblii! 6. Sam jeste¶ kosmiczny przekrêt!
P.S. nie wiem czy zauwa¿y³e¶ / zauwa¿y³a¶ ale my tutaj w wiêkszo¶ci mamy bardzo ograniczone zaufanie do biblii i tego co tam nawypisywali! wiêc twoje argumenty s± wogóle nie interesuj±ce i nie warte anbalizy - jeste¶ nowy to poczytaj nasze poprzednie dyskusje - wszystko to co piszesz zosta³o ju¿ odrzucone mocnymi merytorycznymi argumentami!
jeszcze masz co¶ do powiedzenia?!
weso³ych ¶wi±t urojonego bo¿ego narodzenia!
Kap³an 718!
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 13, 2008, 15:26:22 wys³ane przez Kap³an 718 »
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #131 : Grudzieñ 13, 2008, 15:16:45 » |
|
Trzeba odrozniac kilka rzeczy; 1. Samuel -Enki jako istota duchowa, Dusza Boska,( jak kazdy z nas), godna milosci i dobra. 2. Plany i zachowania Samuela -Enki zwiazane z ziemia i ludzmi sa ( na miare Jego pojmowania dobra i milosci), kazdy ma swoj poziom rozwoju indywidualnego, On tez . 3.Moc energetyczna ( sprawcza , w dzialaniu) Samuela -Enki.On jest bardzo silna energetycznie istota, inna sprawa w ktora strone kieruje swoja moc. 4. Przestrzen energetyczna ktora On reprezetuje , oraz jej cel; Istnieja dwie drogi o dwoch kierunkach, + i -. On jest - minus. Bez wartosciowania lepszy gorszy, inny. Jedni lubia cieplo , inni zimno, tak wiec drogi swojego istniena kieruja w strone , ktora jest im blizsza.Przez zdarzenia cieple lub zimne wyznaczaja przyszlosc swoja oraz tych , ktorych sobie podpozadkuja. Samuel-Enki reprezetuje strone zimna, ciemna ( chociaz jego rozwoj siegnol szczytu zimna, czyli 0), On boi sie przejscia na strone ciepla, boi sie zatracic swoja osobowosc. Dlatego propaguje swiat wedlog wlasnej wizji ( duzo mowiac o milosci), nie stosujac jej w codziennosci.Taka On ma osobowosc, kto chce zostanie z nim zostanie. Komu blizsza jest przestrzen ciepla pojdzie inna droga.Nie mniej jednak On wie iz jego plan "sie wypalil", nie ma juz mocy zrealizowac sie w praktyce. Przebiegunowanie Ziemi jest faktem, energia zmienila kierunek , teraz strumien plynie z polnocy na poludnie. Co zrobi Samuel-Enki? Jedno jest pewne musi definitywnie odejsc z Ziemi, musi o tym wszystkich ludzi poinformowac . Jego przestrzen odchodzi On tez musi razem z nia odejs , taka byla umowa , nalezy ja respektowac i zrealizowac do konca. Ziemia i Ludzie pojda droga rozwoju przez cieplo, przez dobro i milosc, tak wybrali sercami swoimi , tak sie dzieje. Kto poznal osobowosc Samuela-Enki nie bedzie go obrazal wyzwiskami , bo po co? Jest ukochanym dzieckiem Stworcy jak my wszyscy, obdarowanym miloscia jak my wszyscy. A moze On jej wiecej potrzebuje niz my swiadomi? W zadnym wypadku nie jest glupim bytem , reprezetuje wiedze techniczna i nauki scisle, brakuje mu tylko wiedzy uczuc. Gdyby nie Jego epoka nie posiadali bysmy takiego rozwoju technicznego z ktorego korzystamy dzisiaj. Nalezy to docenic. Zatem wystarczy nie pojsc droga Jego planow, zrozumiec sens Jego istoty, Jego .Wybrac to co dla kazdego z nas jest naszym dobrem. To wystarczy, w ten sposob pomozemy Mu najbardziej w Jego rozwoju. A wykopaliska w Egipcie? One sa na miare odkrywania przeszlosci, nie maja mocy zawazenia na przyszlosci. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 00:42:20 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
forrest
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #132 : Grudzieñ 14, 2008, 17:53:21 » |
|
W badaniach prowadzonych w 19 wieku przez spirytystów skoncentrowano uwagê na weryfikacji wiarygodno¶ci mediów (np., czy rzeczywi¶cie s± mediami) oraz na ocenie wiarygodno¶ci otrzymywanych komunikatów. Dziêki zdobyciu du¿ego do¶wiadczenia w kontaktach z za¶wiatami, przeprowadzieniu wielu seansów spirytystycznych, stworzono obraz tamtej rzeczywisto¶ci (w sensie: co¶, co mo¿e daæ wyobra¿enie o tym, jak wygl±daj± za¶wiaty). Drug± metod± zdobywania informacji o ¶wiecie dusz - nieco zachodz±c± na tê pierwsz± - jest hipnoza regresyjna LBL. I tutaj te¿ zdobyto pewne do¶wiadczenie - z uwagi na to, ¿e coraz wiêcej psychologów stosuje hipnozê w swojej praktyce. Michael Duff Newton jest w tej dziedzinie czo³ow± postaci±. Wnioskujê z jego opracowañ, ¿e prowadzi³ on swoje badania w równie systematyczny sposób, jak w 19 wieku robili to spiryty¶ci - podobnie jak oni, weryfikowa³ wiarygodno¶æ stosowanej metody, jako ¼ród³a informacji o ¶wiecie dusz.
Z obu tych teorii - praktycznie to¿samych co do tre¶ci - wynika, ¿e duchy, które s± opiekunami innych duchów, s± zawsze od nich znacznie wy¿ej rozwiniête. Chodzi tu o rozwój emocjonalny, który zawsze idzie w parze z postêpem, jaki czyni dusza w innych obszarach - w ró¿nym stopniu u ró¿nych dusz. Duchy wysoko rozwiniête interesuj± siê uczuciami innych duchów, s± gotowe wychodziæ im naprzeciw, szanuj± wolno¶æ innych dusz (nie narzucaj± im wyborów). Ponadto z teorii tych wnioskujê, ¿e je¿eli jaki¶ duch jest opiekunem ca³ej cywilizacji i jej planety, to zawsze jest to duch na wysokim poziomie rozwoju. Czyli je¿eli jaki¶ duch ma z³± naturê, to nie ma mo¿liwo¶ci opiekowania siê planet± i nie ma mo¿liwo¶ci, ¿eby ni± kierowa³ (cokolwiek mia³oby to znaczyæ). Oczywi¶cie, w 19 wieku liczono siê z mo¿liwo¶ci±, ¿e lekkomy¶lne lub maj±ce z³± naturê duchy bêd± przekazywaæ komunikaty, w których po¶ród g³êbokich prawd wplot± absurdalne idee. Zwrócono uwagê, ¿eby ze szczególn± ostro¿no¶ci± podchodziæ do komunikatów, w których wypowiadaj±ce siê duchy podpisywa³y siê imionami s³awnych i szanowanych ludzi. Takie duchy mog± np. czerpaæ przyjemno¶æ z wprowadzania ludzi w b³±d. Nie ma jednak mo¿liwo¶ci, ¿eby dobry duch mówi³ rzeczy nieprawdziwe. Wysoko rozwiniête duchy szanuj± wolno¶æ, jednak zawsze mog± nakazaæ m³odym duchom pewne zachowania (tak mo¿e siê np. staæ, gdy jaki¶ m³ody duch w wyniku swej niedoskona³ej jeszcze natury jest wyj±tkowo agresywny). Nigdy takie duchy o z³ej naturze nie mog± podporz±dkowaæ sobie duchów wysoko rozwiniêtych. Wnioskujê st±d, ¿e nie maj± mo¿liwo¶ci podporz±dkowania sobie ca³ej planety.
Nie spotka³em siê, ¿eby jaki¶ duch mówi³ o istotach innych ni¿ duchy. Wiem, ¿e s± duchy, które nie mog± siê wcielaæ w ¶wiatach takich jak nasz, ale to te¿ s± duchy. Nie spotka³em siê z okre¶leniem "gady" - odno¶cie za¶wiatów. Obie teorie nie wspominaj± o ¿adnych skupiskach duchów o z³ej naturze, które postawi³y sobie jakie¶ cele.
Je¿leli chodzi o paloastronautykê, to - o ile dobrze pamiêtam - ani Sitchin, ani Daniken nie sugerowali przypuszczenia, ¿e "staro¿ytne wê¿e", to s± jakie¶ "gady", które manifestowa³y siê w przesz³o¶ci na Ziemi. Daniken sugerowa³ mo¿liwo¶æ, ¿e te smoki to s± statki lataj±ce, na których przylatywali na Ziemiê bogowie-astronauci.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #133 : Grudzieñ 14, 2008, 18:22:23 » |
|
Ja napisalam o prawdziwym Enki trzeba wziac pod uwage iz ten byt , ktory obecnie przekzuje informacje i prowadzi projekt wcale nie musi byc tym za kogo sie podaje. O tym iz zaden byt o wysokiej wibracji nie posluguje sie autorytetami imiennymi pisalam wielokrotnie. Te naprawde wysokie wibracje zachowuja anonimowosc, ich przekaz sam w sobie niesie wartosc moralno etyczna , to wystarcza do idetyfikacji intecji kontaktu z nami. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #134 : Grudzieñ 14, 2008, 22:30:00 » |
|
1. bilibia to stek bzdur! 2. Ko¶ció³ zafa³szowa³ historiê! 3. Samuel mówi o Jezusie to co kopi¶ci nie wpisali do biblii! 4. opieranie siê na biblii to strata czasu! 5. NIC nie wiesz o prawdziwych s³owach Jezua opieraj±c siê na biblii!
P.S. nie wiem czy zauwa¿y³e¶ / zauwa¿y³a¶ ale my tutaj w wiêkszo¶ci mamy bardzo ograniczone zaufanie do biblii i tego co tam nawypisywali! wiêc twoje argumenty s± wogóle nie interesuj±ce i nie warte anbalizy - jeste¶ nowy to poczytaj nasze poprzednie dyskusje - wszystko to co piszesz zosta³o ju¿ odrzucone mocnymi merytorycznymi argumentami!
Kap³an 718, niby wszystko ok, nie zanegujê wprost ¿adnego z Twoich stwierdzeñ, aczkolwiek, aby wszystko by³o w pe³ni "cacy", muszê Ci zadaæ kilka pytañ. Rzucasz dosæ mocne stwierdzenia, wiêc (odnosz±c siê do punktów z góry) 1. Oj, zdecydowanie naginasz sprawê. Owszem, mo¿emy powiedzieæ, ¿e Biblia zosta³a zmieniona, ¿e selektywnie dobrano ksiêgi do niej w³±czone. Ale te¿ nie wiemy, ILE i jak ISTOTNE rzeczy zosta³y zmienione. Po drugie, ju¿ w tych ksiêgach znajduje siê wiele warto¶ciowych informacji, nie tylko moralnych, ale te¿ i ezoterycznych chocia¿by. Tak wiêc mówienie, ze to "stek bzdur" jest do¶æ mocnym naci±gniêciem. Natomiast zgadzam siê, ¿e nale¿y do niej podchodziæ (jak i do wiêkszo¶ci informacji, przekazywanych najró¿niejszymi metodami) pamiêtaj±c, ¿e nie mo¿na w ni± w 100%, bezrefleksyjnie wierzyæ. 2. Tu, aby stwierdzenie to by³o prawomocne, musia³by¶ podaæ mocne, udokumentowane fakty. Nie twierdzê, ze tak nie jest, aczkolwiek bez dowodów (nie jakich¶ tam channelingów czy innych ma³o potwierdzonych ¼róde³, ale DOWODÓW) nie mamy prawa kategorycznie tak twierdziæ. Mo¿emy domniemywaæ i podejrzewaæ, ale do takich stwierdzeñ potrzeba niepodwa¿alnego dowodu, dowodu wprost. 3. I tu jest widzisz problem. Dowodzisz zafa³szowania, bior±c za argument co¶ tak subiektywnego i niepotwierdzonego, jak channeling. Na tej samej zasadzie przeciwnik Samuela moze powiedzieæ: "Samuel fa³szuje Bibliê! Dodaje od siebie "fakty", których nigdy, nawet bezpo¶rednio po spisaniu, tam NIE BY£O!" - i kto ma racjê? Jak to rozstrzygniesz? S³owo przeciwko s³owu, kwestia tego, kto w co wierzy - czy w wersjê Samuela, czy w to, co jest "klasycznie" w Biblii - oba przekazy równie ma³o pewne i ma³o potwierdzone. 4. Tu odsy³am do pkt 1, bo s± powi±zane. Swoj± drog±, na czym¶ opieraæ siê trzeba, zawsze. Moim zdaniem najlepiej opieraæ siê na dowodach. Aczkolwiek ani na wersjê Samuela, ani na wersjê "klasyczn±" Biblii takowych dowodów nie ma. 5. No, pewne rzeczy wiesz. Aczkolwiek rozumiem, ¿e masz na my¶li, ze o wiele wiêcej zapisano w apokryfach? Zgodzê siê. Tylko pozostaje kwestia autentyczno¶ci apokryfów. Nie zosta³y one do³±czone do kanonu z jakiego¶ powodu. Aby ustaliæ, jak zasadne by³o to pominiêcie, nale¿a³oby siê dokopaæ do uzasadnienia przy ka¿dym z nich, czemu nie zosta³ w³±czony. Bo niektóre, z tego co mi wiadomo, nie zosta³y w³±czone np dla tego, ze datuje siê na rok 600-700 po narodzinach Jezusa. Co jest mocn± podstaw±, by je odrzuciæ. Trzeba by siê dokopaæ, dlaczego ka¿dy apokryf z osobna zosta³ odrzucony (i nie na zasadzie: "Bo tam napisali to i to, a inni chc± ukryæ PRAWDÊ!", tylko na zasadzie faktycznych dowodów), i wtedy analizowaæ, czy odrzucenie to by³o faktycznie zasadne. Inaczej dochodzimy donik±d.
|
|
|
|
|
|
|
Kahuna
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #135 : Grudzieñ 14, 2008, 22:55:55 » |
|
. bilibia to stek bzdur! 2. Ko¶ció³ zafa³szowa³ historiê! 3. Samuel mówi o Jezusie to co kopi¶ci nie wpisali do biblii! 4. opieranie siê na biblii to strata czasu! 5. NIC nie wiesz o prawdziwych s³owach Jezua opieraj±c siê na biblii! 6. Sam jeste¶ kosmiczny przekrêt!
Kaplan!Jestes wiekszym dyletantem niz Twoj ,Body-Samcio!
1.Zalozyles,ze 2+2=5 - i nikt kto powie 4 nie ma racji.Wiec to jest moja ostatnia odpowiedz na Twoje bzdety. 2.Mimo,ze jestem nowicjuszem na tej stronie,to przeczytalem wszystkie Twoje argumenty i wyrzucilem na smietnik,tam gdzie powinny sie znalezc...,bo nawet nie nadaja sie do podtarcia....wiesz czego! 3.Nawet Twoj Body-Samcio w niektorych sesjach powoluje sie na Biblie,wiec poczytaj sobie jeszcze raz!I ani razu nie wspomnial o "steku bzdor"...jest bardziej "madry" i ostrozny od Ciebie. 4.Skoro zlikwidowales Sobie wszystkie swieta(wspolczuje!) to wypada mi tylko zyczyc Tobie powrotu do rozumu!!!!!!
Wot szto!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #136 : Grudzieñ 14, 2008, 22:57:15 » |
|
Tane, a Ty uwazasz ze Biblia to czym jest jak nie chanelingiem? Jest to przekaz Boga spisany przez czlowieka ,Proroka.A on to co dostal list polecony z podpisem Boga? To tez jest chaneling odebrany przez czlowieka , uznany za Pismo Swietwe. Tak wiec wiarygodnosc przekazu do przekazu. Roznia sie czasem odbioru i uznaniem za pismo swiete prze ludzi niczym wiecej. To co spisal czlowiek , stawiasz przeciw temu co spisal czlowiek, na ziemi nie ma pism napisanych REKA BOGA, takie nie istnieja. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 22:58:42 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #137 : Grudzieñ 14, 2008, 23:03:29 » |
|
Tane, a Ty uwazasz ze Biblia to czym jest jak nie chanelingiem? Jest to przekaz Boga spisany przez czlowieka ,Proroka.A on to co dostal list polecony z podpisem Boga? To tez jest chaneling odebrany przez czlowieka , uznany za Pismo Swietwe. Tak wiec wiarygodnosc przekazu do przekazu. Roznia sie czasem odbioru i uznaniem za pismo swiete prze ludzi niczym wiecej. To co spisal czlowiek , stawiasz przeciw temu co spisal czlowiek, na ziemi nie ma pism napisanych REKA BOGA, takie nie istnieja. Kiara Tak wiêc wszystkie nale¿y braæ pod uwagê, owszem, ale te¿ nie traktowaæ ¯ADNYCH jak wyroczni, a raczej jak warto¶ciow± rzecz do przemy¶lenia O! Blessing Tene EDIT: Co do Nowego Testamentu to te¿ nie do koñca siê zgodzê (do Starego tak). Bo ksiêgi te pretenduj± do miana historycznych, opisuj±cych faktyczn± historiê, spisan± rêk± ludzi, którzy to widzieli naocznie lub s³yszeli z pierwszej rêki (np uczniowie aposto³ów). Dlatego przy weryfikacji ich autentyczno¶ci datowanie jak najbardziej MA znaczenie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 14, 2008, 23:06:30 wys³ane przez Tenebrael »
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #138 : Grudzieñ 15, 2008, 09:19:36 » |
|
Tane, a Ty uwazasz ze Biblia to czym jest jak nie chanelingiem? Jest to przekaz Boga spisany przez czlowieka ,Proroka.A on to co dostal list polecony z podpisem Boga? Przepraszam, ¿e siê wtr±ce, ale tak sobie my¶le, ¿e Boga nie ma. Je¿eli jest, to kto go widzia³? czy komu¶ sie objawi³? Wszystko to jedno wielkie bagienko, manipulacjia i iluzja. To takie moje przemy¶lenia na temat chanelingów ¶wiêtych ksi±g i ca³ych tych dupereli. Kiara ma racjê, to ¿e kto¶ odbiera przekay od tzw Boga wcale nimi nie musz± byæ. Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #139 : Grudzieñ 15, 2008, 10:36:40 » |
|
Wiki chyba siê trochê zapêdzi³a¶.Samuel-Enki niegdy nie twierdzi³ ¿e jest Bogiem !!!
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #140 : Grudzieñ 15, 2008, 10:39:13 » |
|
Wiki chyba siê trochê zapêdzi³a¶.Samuel-Enki niegdy nie twierdzi³ ¿e jest Bogiem !!! Mi siê zdaje, ¿e Wiki nie chodzi³o o Samuela (bo ze on ¿adnym bóstwem nie jest to akurat jasne), a o JAKIEGOKOLWIEK Boga. Poniek±d siê zgadzam, je¶li rozumieæ "Boga" (jakiegokolwiek) jako istotê osobow±, maj±c± cele, intencje, plany, etc
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #141 : Grudzieñ 15, 2008, 10:53:44 » |
|
Tenebrael - poda³em MOCNY DOWÓD na to jak Ko¶ció³ fa³szuje historie - patrz temat o Watykanie, zauwa¿, ¿e ci chorzy ludzie DECYDUJ¡ O TYM CO MY WIEMY A CZEGO NIE!!! przyk³ady? proszê bardzo, gdyby nie ujawnili tego Pergaminu z Chinon to by¶my do DZISIAJ my¶leli, ¿e Templariusze s± winni a tak wiemy, ¿e to papie¿ klemens V ju¿ oko³o 1307 roku ich UNIEWIENNI£ ALE NIE WYCOFA£ ZARZUTÓW I DALEJ BYLI MORDOWANI! (paranoja!), ujawnienie tego dokumentu by³o przypadkiem i to po 700 LATACH!!! nie zamerzali tego ujawniæ wtedy - oszukiwali NAS fa³szuj±c historiê a samych siebie chroni±c przed potêpieniem przez ludzi!!!
pozdrawiam, 718!
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #142 : Grudzieñ 15, 2008, 11:04:51 » |
|
Istnieja Wiki przekazy od Energii , ktore reprezetuja nasze pojecie Boga, ale one NIGDY NIE SA NAKAZAMI NI ZAKAZAMI. Uwierz nigdy. Gdyby tak bylo Bog zlamal by dane nam prawo WOLNEJ WOLI, a ono jest SWIETOSCIA w swiecie materialnym i nie materialnym. Tak wiec gdy czytasz cokolwiek co niby pochodzi od Boga wczuj sie w tresc, gdy jest tam; masz zrobic..... , lub zrobic wam nie wolno.... Takie teksty od Boga nie pochodza , ja to wiem. Ale wielotysiac- letnie uzaleznianie czlowieka strachem przrz kaplanow, egzekfowanie strachem podpozadkowania sie , oraz odcinanie od prawdziwej wiedzy i interpretowanie wszystkich informacji intecjonalnie zrobily swoje;
1. Czlowiek uwierzyl w swoja malosc i niemoc, 2.Wkodowano mu przekrecone wartosci. 3.Strachem zaczeto kierowac jego zyciem. 4.Pozbawiono wiedzy plynacej od Stworcy, manipulujac nia przeciw niemu. 5.Najwazniejsze wpisujac ciagle wzorce w jego swiadomosc( ktore on caly czas powiela) , POZBAWIONO GO LOGICZNEGO MYSLENIA.
Sa to najciezsze przewinienia tych , ktorzy uzurpuja sobie miano bogow, z tego beda sie rozliczali. CO SIEJESZ TO ZBIERASZ. Wczesniej , czy pozniej przychodzi cas zbiorow.
Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 15, 2008, 11:42:29 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
wiki
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #143 : Grudzieñ 15, 2008, 11:30:44 » |
|
Wiki chyba się trochę zapędziłaś.Samuel-Enki niegdy nie twierdził że jest Bogiem !!! Chanell Jasne, że nie miałam na myśli Enki, ani Anu ani Enlila Tenebrael, właśnie o to mi chodzi Kapłan nie tylko KK, ale wsystkie religie są w ten lub inny sposób zakłamane. 1. Czlowiek uwierzyl w swoja malosc i niemoc, 2.Wkodowano mu przekrecone wartosci. 3.Strachem zaczeto kierowac jego zyciem. 4.Pozbawiono wiedzy plynacej od Stworcy, manipulujac nia przeciw niemu. 5.Najwazniejsze wpisujac ciagle wzorce w jego swiadomosc( ktore on caly czas powiela) , POZBAWIONO GO LOGICZNEGO MYSLENIA.
Kiara, tak właśnie jest, człowiek juz zaczyna to dostrzegoać i coraz więcej osób juz nie potrzebuje żadnego idola, boga,.....( wstaw co chcesz).... Pozdrawiam serdecznie
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 15, 2008, 11:31:25 wys³ane przez wiki »
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #144 : Grudzieñ 17, 2008, 14:19:11 » |
|
Zacytujê ma³y fragment z sesji:
Iwona: Dziêkujê, pytanie od Marcina. Z kim rozmawia³ Moj¿esz na Górze Synaj?
En-Ki: I tego pytania jeszcze nikt nie zada³, a uwa¿acie siê za takich m±drych. Proste pytanie – z kim rozmawia³? Bóg ma swoich wys³anników - ze mn± rozmawia³... Mnie Bóg Ojciec wys³a³ na tê rozmowê i na przekazanie informacji. To wszystko. S³ucham.
Proszê o odpowied¼ zwolenników pch, którzy twierdz±, ¿e KK manipuluje i ok³amuje ludzi stosuj±c metody zastraszania - jak to jest, ¿e twierdzi siê, ¿e nakazy [min. 10 przykazañ] maj± ograniczaæ i nieco straszyæ ludzi a tutaj nagle okazuje siê, ¿e to mi³o¶ciwy samcio przekaza³ je ludzko¶ci? Jak mo¿na pogodziæ te 2 skrajnie odmienne stanowiska?
Iwona: Dziêkujê bardzo, pytanie nastêpne. Czy Duch ¦wiêty to ta sama istota duchowa co Ty, En-Ki?
En-Ki: Tak... kiedy¶, jeszcze przed wieloma tysi±cami, mia³em imiê, mia³em osobowo¶æ. Potem pewne ugrupowanie religijne zepchnê³o mnie poza margines i skrywam siê pod t± tajemnicz± postaci± duchow± – czyli Duchem ¦wiêtym. S³ucham.
hmmm. D¦ jest "postaci±" ¶ci¶le zwi±zan± z KRK. Dodatkowo uwa¿any jest jako jedna z osób boskich, czy muszê dodawaæ, ¿e wszechwiedz±ca i nieomylna? W takim razie k³amstwem jest, ze to nasz swojski samcio który czêsto siê myli czy wrêcz k³amie.
PYTANIE: Dziêkujê, kolejne pytanie od Piotra. Kim jest Lucyfer. EN-KI: Stworzony… Stworzony na u¿ytek trzymania w karno¶ci ludzi. Stworzony przez kap³anów. I tutaj trzeba by³oby siê cofn±æ do czasów, kiedy to jeszcze na Ziemi, bywali Bogowie. Bo, jak wiadomo i w¶ród Bogów dochodzi³o do nieporozumieñ. Jest to kto¶, kto siê sprzeciwi³ woli Najwy¿szego, czyli Boga. A, je¶li chcesz to pytanie bardzo dok³adnie rozwin±æ, us³yszeæ – to zapraszam na sesjê osobist±. S³ucham.
I znowu wtopa. Niejaki 718, który mocno trzyma z samciem i wmawia nam, ¿e mówi on prawdê w którym¶ z topików napisa³ [potwierdzi³a to rówine¿ Kiara], ¿e to pozytywna energia - nios±ca o¶wiecenie, dodatkowo o "zabarwieniu" ¿eñskim. A tutaj nagle s³yszymy z ust jego guru - samcia, ¿e jest to postaæ zmy¶lona. Znowu stanowiska nie do pogodzenia.
PYTANIE: Dziêkujê, nastêpne pytanie. En – Ki czy móg³by¶ skomentowaæ sprzeczno¶æ miêdzy twoj± wypowiedzi±, ¿e duchy mog± umieraæ, a wypowiedziami Duchów Wy¿szych, zacytowanymi w „Ksiêdze Duchów”, ¿e duchy – s± nie¶miertelne ? EN-KI: Mog± byæ nie¶miertelne. Cytowaæ mam ? Wiêc, odwo³am ciebie do ostatniej ksiêgi, Apokalipsy Jana, gdzie Jezus podczas nauk powiedzia³ : „Przyjdzie czas…”, nie wymieni³ daty, ale powiedzia³ : „Czas przyjdzie, gdzie bêdzie rozliczenie ¿ywych i umar³ych…”. Mówi±c – umar³ych, kogo mia³ na my¶li ? Tego, co ma materiê czy ducha ? Powiedzia³ te¿ Jezus : „Jedni powstan± do ¿ycia, drudzy pójd± na zatracenie”…, czyli – ¶mieræ ducha. Ksi±¿ki, te czy inne spisane s± przez ludzi. Czy ten, kto spisywa³ „Ksiêgê Umar³ych” by³ nieomylny ? Pozostawiam to tobie do przemy¶lenia i odwo³ujê – nie do „Ksiêgi Umar³ych”, ale do Biblii. Najlepiej przeczytaj dok³adnie ca³y „Nowy Testament”. S³ucham.
Kolejny rozd¼wiêk - twierdzicie, ¿e Biblia [ a w szczególno¶ci NT] jest zmanipulowany przez KRK, a tutaj samcio odwo³uje siê do niego i nakazuje/proponuje w nim szukaæ odpowiedzi. Zanim us³yszê, ¿e chodzi o apokalipsê, która nie zosta³a zmodyfikowana ze wzgledu, ze jej nie rozumiano proszê przeczytac ostatnie zdanie samcia w którym to nakazuje przeczytaæ CA£Y NT. Wiêc jak to jest, osoba która chce o¶wiecenia ludzko¶ci odsy³a do zmanipulowanych [Waszym zdaniem] materia³ów?
PYTANIE: Bardzo dziêkujê, kolejne pytanie od Marka. Drogi Samuelu. W Internecie pojawi³y siê informacje o przekazach dotycz±cych ukazania siê statków Galaktycznej Federacji ¦wiat³a z przes³aniem Mi³o¶ci dla ludzko¶ci, które ma mieæ miejsce 14 pa¼dziernika tego roku, zatem – za tydzieñ. Czy ten przekaz jest prawdziwy, czy do manifestacji UFO rzeczywi¶cie dojdzie i jaki mo¿e mieæ to wp³yw na losy prac wykopaliskowych Projektu Cheops ?
EN-KI: Manifestacje, jak to nazwane zosta³o - UFO, bo ju¿ ró¿ne cywilizacje bêd± siê manifestowaæ na niebie. Przewa¿nie bêd± to manifestacje "¶wietlne", poza zasiêgiem radarów dalekiego zasiêgu – tak to wy nazywacie. Dla bezpieczeñstwa to bêdzie, bo rakiety z broni± wycelowane s± w kosmos, s± wycelowane i ten statek, który bêdzie w zasiêgu takiej rakiety mo¿e zostaæ zestrzelony. Istoty ludzkie my¶l±, ¿e przechytrz± to "UFO", jak to mówicie, i zdo³aj± sprowadziæ do tego momentu, a¿ bêd± w zasiêgu rakiet. Manifestacje ¶wietlne, które s± – ju¿ pokazuj±, i bêd± coraz to wiêcej siê manifestowaæ. Daj± wam znaki mówi±c: "Jeste¶my, chcemy wam pomóc", ale Ziemia nale¿y do istot ludzkich - i to wy powinni¶cie o to zadbaæ, ¿eby j± ratowaæ. Co przyniesie ta manifestacja 14 -tego pa¼dziernika? Nastêpne ostrze¿enie przed zbli¿aj±cymi siê niebezpieczeñstwami roku dwunastego. Ale istoty ludzkie obserwuj±c manifestacje – to tak, jak gdyby¶cie fajerwerki obserwowali na niebie. Nic nie daj± do my¶lenia. Zatem, ta manifestacja i nastêpne – to s± sygna³y, ostrze¿enia – prosz±ce, mówi±ce, daj±ce ostrze¿enie opamiêtania siê. S³ucham. Kolejne k³amstwo - samcio i pch potwierdzaj±, ¿e taka manifestacja bedzie mia³a miejsce. Jak by³o - wszyscy wiemy. Kolejna omy³ka nieomylnego.
Kolej± wtop± jest nag³a zmian nieprzyjació³ w przyjació³ - ale to ju¿ by³o omawiane.
Zauwa¿y³em, ¿e od pewniego czasu samcio staje siê ostro¿niejszy, tzn. wypowiedzi s± coraz bardziej mgliste i wieloznacze. Podejrzewam - na granicy z pewno¶ci±, ¿e w celu ³atwiejszego wywiniêcia siê ze z³o¿onych s³ów. Mó¿emy to zauwa¿yæ w przypadku informacji zwi±zanych ze ¦l꿱 - najpierw obietnice wznowienia prac przed koñcem roku 2008, a w kolejnych sesjach: gdy hierarchowie KRK zm±drzej± [zgodine z deklaracj± mieli "zm±drzeæ" do koñca 2008 r], a¿ w ostatniej wyra¼nie "zszed³" z deklaracji i stwierdzi³: kiedy upadn± religie. To stara metoda pch - najpierw wznios³e, pyszne obietnice a z czasem [gdy okazuj± siê fiaskiem] schodzenie z pu³apu, nag³a zmiana celów i drogi do nich wiod±cej, rozmywanie obietnic, próby przedstawienia nowej interpretacji zapowiedzianych zdarzeñ.
Czy nie zastanawi i nie niepokoi Was, ¿e tak wysoka istota - zgodnie z wykreowywanym jej wizerunkiem - ma tyle pomy³ek? W tak wielu przypadkach nie sprawdzaj± siê jej przewidywania? Pozwala sobie na zmianê pogl±dów i wytycznych? Dlaczego unika jak ognia prostych pytañ które mog± obnazyæ jego prawdziwe "zdolno¶ci" [np. pytania o imiona swoje, rodziców]. Dlaczego wypowiedzi s± tak mêtne pomimo deklarowanej, niesamowitej wiedzy? CZy takiej grupie chcecie zawierzyæ swoje ¿ycie? Byæ moze powiecie, ¿e pewne z deklaracji sprawdzaj± siê [np. krach - ktos napisa³, ¿e Watykan zabezpieczy³ swoje "gie³dowe" interesy gdy nikt o krachu jeszcze nie s³ysza³], zwa¿cie tylko na proporcje. Czy¿ wszechwiedz±ca istota mia³aby tyle nietrafonych przepowiedni? Oczywi¶cie aby k³amstwo by³o wiarygodne i mia³o szanse na przemycenie musi byc w nim jak najwiêcej prawdy, jednak chodzi o ca³o¶æ przes³ania. tak jak w szachach - poswiêca siê pewne figury aby zwyciê¿yæ... Zawsze twierdzi³em, ze prawda obroni siê, a k³amstwo wyjdzie na jaw, to tylk okwestia czasu. Dlatego jest coraz wiêcej rys na obliczu ca³ego projektu.
|
|
|
|
|
|
|
Tenebrael
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #145 : Grudzieñ 17, 2008, 14:37:20 » |
|
Arteq - có¿ tu komentowaæ? Celnie, b³yskotliwie i w czu³y punkt. W dodatku poparte cytatami, konkretami etc. Choæ zapewne maniacy PCh zaczn± teraz psioczyæ i pokazywaæ, ze "to nie tak", snuj±c inne, co bardziej karko³omne interpretacje ka¿dego z podanych przez Ciebie cytatów. Có¿, tak by³o zawsze, wiêc nie s±dzê, by teraz mia³o byæ inaczej...
|
|
|
|
|
|
|
Mora
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #146 : Grudzieñ 17, 2008, 14:58:01 » |
|
No dok³adnie. W dodatku pytania s± selekcjonowane. A tutaj rozmowa z tajemniczym Panem z Syriusza B(sesja 69) Barbara: Jest pytanie w sprawie dziecka, które jest tutaj z nami na sali. Jak mo¿na pomóc temu dziecku, jak leczyæ?
Syriusz B: Matko – medykom g³upoty nie brakuje. Czy jest to autyzm? Mo¿e matko zainteresujesz siê tym, ¿e to jest inne dziecko. Tu na tej sali tematu porusza³ nie bêdê, bo nie by³o to moim celem. Trzeba zasiêgn±æ porady u tej, któr± prowadzi Opiekun Ziemi. Mój czas rozmowy z wami dobiega koñca. £askawo¶ci± Opiekuna Ziemi by³o to, ¿e tak d³ugo mog³em z wami rozmawiaæ. Na zakoñczenie s³ów moich - jeszcze zacytujê s³owo do Wiliama. Je¶li Wiliamie my¶lisz, ¿e na P³askowy¿u swoj± m±dro¶ci± i naukowców zdo³acie co¶ zrobiæ - to jeste¶ w b³êdzie. Skutecznie mo¿emy wam "umilaæ ¿ycie" - je¶li nie bêdzie wspó³pracy z nami, pokory wobec potêgi Opiekuna Ziemi. Pamiêtaj Wiliamie informacje, które p³yn± – p³yn± od Opiekuna Ziemi i od Stra¿nika Piramid. Dziêkujê.Jaki on jest tutaj przyjazny. Widaæ podstawy zastraszania zna Barbara: W jaki sposób Gabriela z Tych komunikuje siê z Jezusem?
En-ki: Poprzez medytacjê. Potem jest kontakt telepatyczny, rozmawia i ma przekazy. Jest to bardzo proste, a co proste - jest dla was skomplikowane.Jaka Gabriela z Tych? Mo¿e kto¶ co¶ wie o tej osobie? Czy w ogóle taka osoba istnieje?
|
|
|
|
|
|
|
Nebulitos
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #147 : Grudzieñ 18, 2008, 02:00:22 » |
|
Ale co tu siê zastanawiaæ, czy taki En-Ki nie ma nic lepszego do roboty tylko pastwienie siê nad nami ludzmi. Chyba cierpi na g³êbok± depresjê i popada w uzale¿nienia skoro zamiast pozwiedzaæ sobie np. Park Yellowstone o którym tak mówi, woli wcielaæ siê w kobietê i straszyæ i obra¿aæ ludzi.
Ci co kochaj± PCH. Dajcie sobie odetchn±æ od PCH na 3 miesi±ce (nic Wam siê nie stanie, jak macie zostaæ zbawieni to zostaniecie i bez PCH), wtedy zobaczymy czy PCH dalej bêdzie to ci±gn±æ.
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzieñ 18, 2008, 02:03:37 wys³ane przez Nebulitos »
|
|
|
|
|
poufne
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #148 : Grudzieñ 19, 2008, 01:39:38 » |
|
Samuel podaje siê za Ducha ¦wiêtego, istotê wszechwiedz±c± i tak potê¿na ¿e powinna znaæ odpowied¼ zanim powstanie pytanie, a jednak na sesjach publicznych je¶li padnie pytanie osobiste to prosi o zdjêcie albo zaprasza na sesjê osobist±. Gdyby Samuel by³ tym za kogo siê podaje to nikt nie mia³by zastrze¿eñ do odpowiedzi, gdyby Samuel by³ tym za kogo siê podaje nie ba³by siê odpowiadaæ na polityczne, czêsto kontrowersyjne pytania. W koñcu czy uwa¿acie, ¿e Duch ¦wiêty ba³by siê ujawniæ i przedstawia³ by siê jako Samuel a pó¼niej jako En-ki? Czy Jezus ba³ siê sprzeciwiaæ komukolwiek, czy dba³ o to ¿e za mówienie prawdy spotka go kara? Kolejne problem pojawia siê kiedy mamy odpowiedzieæ na pytanie kto ma racjê. Mo¿e plejadjanie mówi± prawdê, a mo¿e chanelling Lucyny jest panaceum na wszystkie problemy, mo¿e Vasulla Ryden a mo¿e pojawi siê nied³ugo jeszcze jakie¶ medium które stworzy w³asn± teoriê na rok 2012... To, ¿e w 2012 co¶ siê wydarzy, co¶ co bêdzie mia³o wp³yw na nasz± mentalno¶æ jest dla mnie bardzo prawdopodobne. To, ¿e ludzie zaczynaj± siê baæ (bo taka jest prawda ¿e ludzie ¶wiadomie lub nie¶wiadomie boj± siê), i szukaæ ratunku jest okazj± dla istot z ró¿nych wymiarów aby zrealizowaæ swoje plany. W sytuacji kiedy nie mo¿emy w 100% powiedzieæ ¿e co¶ jest prawd±, najlepiej jest nie anga¿owaæ siê w niepewne teorie, stan±æ z boku i obserwowaæ. Skoro Bóg w stosunku do ludzi ma jaki¶ plan to cokolwiek by¶my nie zrobili lub zrobili to i tak zrealizuje siê jego wola. Moje twierdzenie oczywi¶cie te¿ mo¿e byæ b³êdne ale najlepiej kierowaæ siê w³asnym sumieniem - przyk³ad. je¿eli zrobicie co¶ z³ego wtedy czujecie ¿e tak byæ nie powinno, czêsto chcieliby¶cie cofn±æ czas. Mam nadziejê ¿e po 2012r nie bêdziemy musieli cofaæ czasu i mam nadziejê ¿e siê nie mylê. Nie mogê powiedzieæ ¿e to co napisa³em jest prawd± ale tak podpowiada mi sumienie, takie s± moje przeczucia. Je¿eli nie jeste¶my czego¶ pewni nale¿y usi±¶æ w spokoju i szukaæ odpowiedzi w "sobie", prosiæ w modlitwie/medytacji o m±dro¶æ. Byæ mo¿e zwolennicy projektu kieruj± siê podobn± filozofi± i g³osz± swoj± prawdê, trzeba to uszanowaæ poniewa¿ ka¿dy mo¿e siê myliæ...
|
|
|
|
|
|
|
Kap³an 718
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #149 : Styczeñ 02, 2009, 02:28:16 » |
|
@poufne - chodzi o to, ¿e to co mo¿e Samuel w ¶wiecie materialnym zale¿y od tego ile potrafio medium - na sesjach jest wyja¶niane wielokrotkie, ¿e jak medium nie zrozumie to wtedy nie odpowie s³owami Samuela - to logiczne i wszystko t³umaczy...
co do 2012 - to nie "wynalazek" PCh ale MAJÓW - sprawdzi³o siê im a¿ TRZY RAZY ju¿ i za ka¿dym by³a globalna katastrofa naturalna (sic!) - wiêc niech mi kto¶ wyja¶ni czemu mieli by siê pomyliæ teraz skoro 3 razy dobrze to przewidzileli!!!
Kap³an 718'
|
|
|
|
|
|
|
|