Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:54:15

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 164765 razy)
0 u¿ytkowników i 27 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Lipiec 25, 2012, 01:14:15 »

Cytat: east
Inaczej na prawdê ciê¿ko bêdzie przetrwaæ "przej¶cie".

Przetrwaæ przej¶cie?

Ale¿ ono odbywa siê ka¿dego dnia, w tobie, gdy ¶wiadomie przekraczasz siebie wczorajszego.
To wyj¶cie z mroku, do¶wiadczenie ¶wiat³a, prawdy, mi³o¶ci.
W ¶wietle widaæ wyra¼nie ka¿dy fa³sz.

Nie oczekujmy, ¿e co¶ spadnie nam z nieba.
¯adne s³oñce (nawet centralne) niczego za ciebie nie za³atwi.
To ty musisz przekroczyæ granicê, a wpierw pokonaæ w sobie bestiê.

Sen o cudownym przeniesieniu pozostanie tylko snem, gdy nie potrafisz zobaczyæ siebie innym,
gdy nie zapragniesz zmiany i nie staniesz siê ni±.

Mi³ych snów.  Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2012, 01:22:17 wys³ane przez ptak » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #26 : Lipiec 25, 2012, 06:35:53 »

..by³o ju¿ pisane o fizcznych aspektach procesu- czyli zamiany wêgl± na krzem:

"Nie ma siedziby s±du lub arbitralny wybór, który ludzie mog± wst±piæ i który nie mo¿e - jest to ¶ci¶le kwestia nauki i Zadusznych wyborów w³asnych. Lekkie zmiany trzeciej gêsto¶ci na bazie wêgla struktury komórkowej do postaci krystalicznej, która pozwala organom prze¿yæ w wy¿szych czêstotliwo¶ciach, lub  w wibracji, w czwartej gêsto¶ci i poza ni±.
"Dlatego osoby, które zdecyduj± siê zamieszkaæ w ¶wietle mog± wznie¶æ siê z ziemi i ci, którzy zdecyduj± siê trzymaæ siê swoich ciemnych sposobów  nie mog±. Po pewnym czasie w duchu, dusze w tej drugiej grupy bêd± wcielaæ siê w ¶wiecie, który odpowiada ich ¿ycia ziemskiego rejestracji energii i maj± wiêcej mo¿liwo¶ci, aby "zobaczyæ ¶wiat³o. '" (11)
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/07/ascension-36-co-to-jest-zoty-wiek.html

i jeszcze dalej..

"Czy wchodzimy w naszych fizycznych cia³ach
Trzecim czynnikiem, który sprawia, ¿e ​​Ascension jest unikalny, ¿e uda nam wznie¶æ siê w naszych fizycznych cia³ach, natomiast w przesz³o¶ci, aby wznie¶æ, jeden mia³ opu¶ciæ cia³o fizyczne z ty³u, jak SaLuSa mówi. "Tym razem [czyli to Wniebowst±pienie] mo¿na wznie¶æ siê z cia³em fizycznym. Dlatego nie ¶mieræ swojego starego cia³a , ale po prostu zmiana, która pozwala u¿ywaæ go w wy¿szych wibracjach , jest. "(11)
Aby zezwoliæ na cia³o fizyczne, aby przetrwaæ w wy¿szych wibracjach, jego struktura ulega zmianie przez przychodz±ce ¶wiat³a  na bazie wêgla do krystalicznego pod³o¿a.
"Jak wielu z was jest  ju¿ ¶wiadoma tego [Wniebowst±pienie] jest wyj±tkowe, jak zabraæ swoje cia³o fizyczne ze sob±. Nie jako istniej±c± w oparciu  o wêgiel cia³a, ale jeden, który sta³ siê krystaliczny i mo¿e funkcjonowaæ w 5-tym Wymiar. Jeden, który sta³ siê l¿ejszy, i przenosi siê do najbli¿szej doskona³ej ekspresji samego siebie. "(12)
"Równie¿ to jest wyj±tkowe, poniewa¿ bêdziesz móg³ wznie¶æ siê w ciele fizycznym, ¿e zmieni³e¶ swoje komórki organizmu, aby  nadawa³y siê do ¿ycia w wy¿szych wymiarach." (13)"
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/07/ascension-czesc-46-ascension-jest.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2012, 07:56:25 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #27 : Lipiec 25, 2012, 10:28:58 »

@songo
No mniej wiêcej chodzi³o by o to, co tam napisali na kochanym zdrowiu Chichot

Inaczej na prawdê ciê¿ko bêdzie przetrwaæ "przej¶cie".

Przetrwaæ przej¶cie?
No w fizycznym aspekcie, jako jeden kawa³ek ,czyli ten sam organizm /forma. Blue zapoda³ temat chyba po to, aby pogadaæ o fizycznych aspektach tzw "Wzniesienia" ?

Nie da siê oczywi¶cie oddzieliæ tej fizyczno¶ci od ¶wiata duchowego. Oddzielenie by³o domen± rzeczywisto¶ci w jakiej siê wychowali¶my i jaka dalej wyk³adana jest w szko³ach. Jest to utrwalanie rozdzielenia, wprogramowywanie przekonania o tym, ¿e wszystkie organy jednego cia³a to osobne czê¶ci w których - w ka¿dej z osobna - mo¿na sobie bezkarnie grzebaæ nie zawracaj±c sobie g³owy Ca³o¶ci±. B³êdne przekonanie.
Uczucia, przekonania, wiedza o tzw "sobie" , wszystko to s± bardzo wa¿ne aspekty i wp³ywaj± na fizyczno¶æ w równym stopniu co np "promieniowanie kosmiczne".
Wzmianka o S³owianach oraz ich powi±zaniu z Natur± pad³a nieprzypadkowo.

Ale¿ ono odbywa siê ka¿dego dnia, w tobie, gdy ¶wiadomie przekraczasz siebie wczorajszego.
To wyj¶cie z mroku, do¶wiadczenie ¶wiat³a, prawdy, mi³o¶ci.
W ¶wietle widaæ wyra¼nie ka¿dy fa³sz.
Tak na prawdê nie trzeba przekraczaæ siebie Chichot Wystarczy nie odgradzaæ "siebie" od tego co jest , od ¿ycia. Kiedy idziesz na spacer do lasu, czy musisz co¶ specjalnego robiæ, aby poczuæ ten nieuchwytny zwi±zek z ¿yciem, które Ciebie otacza ?
Wyj¶cie z mroku do ¶wiat³a to raczej przyzwolenie na to, aby prawda ,mi³o¶æ i ¶wiat³o przeniknê³y fizyczn± istotê ,któr± uwa¿asz, ¿e jeste¶.

Nie oczekujmy, ¿e co¶ spadnie nam z nieba.
¯adne s³oñce (nawet centralne) niczego za ciebie nie za³atwi.
To ty musisz przekroczyæ granicê, a wpierw pokonaæ w sobie bestiê.
I znów, "centralne s³oñce" zostaje przeniesione z g³êbi wszech¶wiata i sprowadzone do JA - do Ciebie, która uwa¿a, ¿e musi co¶ koniecznie zrobiæ, co¶ przekroczyæ, co¶ pokonaæ. Pokutuje tu znów program oddzielenia.

£a¿±c po lesie czy ³±ce oczy patrz± na cuda Natury - oto siê dzieje ¿ycie. Ono niczego nie przekracza, z niczym nie walczy, niczego specjalnego nie robi. ¯ycie dzieje siê tak , jak zawsze siê dzia³o mo¿e tylko dzi¶ bardziej intensywnie, bardziej "¶wietli¶cie." Obserwujmy jak Natura wspó³gra z Wszech¶wiatem, jak odpowiada na zew "wzniesienia" nawet, gdyby¶my musieli widzieæ w tym tañcu le¶ne boginki, elfy ,wró¿ki czy inne tam osóbki Mrugniêcie Wszystko ¿yje  Du¿y u¶miech

Sen o cudownym przeniesieniu pozostanie tylko snem, gdy nie potrafisz zobaczyæ siebie innym,
gdy nie zapragniesz zmiany i nie staniesz siê ni±.
Ha, niczego nie musisz . To ju¿ tu jest, wszêdzie, a "ty" nie stajesz siê , bo "ty" to  wieczna ,nieustaj±ca zmiana ,co w praktyce oznacza, ¿e ¿adnego sta³ego "Ciebie" nie ma  Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Lipiec 25, 2012, 11:57:34 »

Ha, niczego nie musisz . To ju¿ tu jest, wszêdzie, a "ty" nie stajesz siê , bo "ty" to  wieczna ,nieustaj±ca zmiana ,co w praktyce oznacza, ¿e ¿adnego sta³ego "Ciebie" nie ma   

Fakt, sta³ej mnie nie ma.  Mrugniêcie Ale, czy podoba Ci siê ¶wiat w obecnym kszta³cie?
Bo mi nie bardzo, wiêc muszê.  Du¿y u¶miech Równie¿ za innych, skoro brak rozdzielenia.
Przyroda jest ok., cz³owiek te¿ móg³by taki byæ, ale nie jest, w swoim przejawie.
Dlatego musi zechcieæ i o to chcenie chodzi.

Energia/materia jest plastyczna. Potrzebny tylko impuls, zamys³, wyobra¿enie, wola, dzia³anie.
Dysponujesz tym. Po co podpisujesz ró¿ne petycje?
Jednak, czy podpis co¶ zmieni, gdy brak zmiany w Tobie?

I mimo wiary w brak "JA", przejawiasz siê w niepowtarzalny sposób.
Powielasz w³asne wyobra¿enie siebie, wg swego wzorca "JA".
Bez "JA" by³by¶ tylko programem odtwórczym. "JA" nadaje Ci mo¿liwo¶ci twórcze,
z których korzystasz.

East, to nie drzewo, east, to kreacja.  Chichot
I oby jak najbardziej przyjazna dla ¶wiata i siebie samego.

Pa  Du¿y u¶miech

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #29 : Lipiec 25, 2012, 13:22:13 »

..dalej-

"Powiedzia³em w wielu artyku³ach ju¿ umieszczonych na tej stronie, ¿e o¶wiecenie jest celem ¿ycia. O¶wiecenie jest realizacj± naszej prawdziwej to¿samo¶ci jako Bóg (lub Móg³bym powiedzieæ jak ¶wiat³o), który przychodzi do nas jako wynik naszej uwagi jest i przyswajaniem ¶wiat³a w do¶wiadczeniu ogólnie o nazwie "o¶wiecenie".
W kolejnych fragmentach, SaLuSa odnosi siê do tego do¶wiadczenia:
"Jeste¶ w dziwnych czasach, aby to, czego normalnie do¶wiadczamy, ale jak zas³ona zostanie podniesiona ¦wiat³o roz¶wieci twój umys³ w prawdzie, kim naprawdê jeste¶. W rzeczywisto¶ci jeste¶cie wielkie Istoty ¦wiat³a, które ust±pi³y w ni¿sze ¶wiaty nie z innego powodu ,ni¿ ¿e chcesz poszerzyæ swoje ewolucyjne do¶wiadczenia. "(Cool
"Pewnego dnia nagle u¶wiadomisz  sobie, ¿e ¿ycie ma daæ wiêcej ni¿ to co robisz, a kiedy ujrzysz ¶wiat³o twoja ¶wiadomo¶æ otwiera siê. Dla poszukuj±cych prawdy nigdy nie by³o lepszego czasu, tak jak wiele kana³ów zosta³o otwarte w celu zaspokojenia wszystkich. "(9)
"Wielkie przebudzenie nadal ma miejsce, a wiele dusz jest w otwarciu siê do o¶wiecenia i staj± siê jednymi z tych, którzy znale¼li ¶wiat³o." (10)
Przy innej okazji powiedzia³, ¿e "teraz ¶wiat³o ja¶nieje i ka¿de serce mo¿e wyci±gn±æ je i otworzyæ ich dusze do rzeczywisto¶ci, kim jeste¶ i jaki jest twój cel w ¿yciu." (11)
Wniebowst±pienie  to nie jest koniec o¶wiecenia,  ani to wniebowst±pione istoty, które pomagaj± nam siê podnie¶æ na koñcu podró¿y, jak Grupa Arcturian mówi jasno: "Nie oczekuje siê nagle staæ siê w pe³ni o¶wiecony, bo to jest droga o¶wiecenia . My te¿ robimy tê sam± drogê i jeste¶my po prostu trochê dalej w przysz³o¶ci. To jest ewolucja i to w³a¶nie jest istota ,o co w tym wszystkim chodzi. "(12)"
http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/07/ascension-czesc-56-jaka-jest-wzrostowa.html

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #30 : Lipiec 25, 2012, 13:29:13 »

Ha, niczego nie musisz . To ju¿ tu jest, wszêdzie, a "ty" nie stajesz siê , bo "ty" to  wieczna ,nieustaj±ca zmiana ,co w praktyce oznacza, ¿e ¿adnego sta³ego "Ciebie" nie ma   

Fakt, sta³ej mnie nie ma.  Mrugniêcie Ale, czy podoba Ci siê ¶wiat w obecnym kszta³cie?
Bo mi nie bardzo, wiêc muszê.  Du¿y u¶miech Równie¿ za innych, skoro brak rozdzielenia.
¦wiat w obecnym kszta³cie to ju¿ historia, która wydarzy³a siê najpó¼niej 6 sekund temu, zanim zosta³a zauwa¿ona przez zmys³y.
Przysz³o¶æ za¶ to efekt tego, w jaki sposób ¶wiat jest postrzegany teraz .

Przyroda jest ok., cz³owiek te¿ móg³by taki byæ, ale nie jest, w swoim przejawie.

No w³a¶nie dlaczego ? . Czy dlatego, ¿e chce lub nie chce czy te¿ dlatego, ¿e ju¿ sam, jako filtr , determinuje stan rzeczywisto¶ci ?

Energia/materia jest plastyczna. Potrzebny tylko impuls, zamys³, wyobra¿enie, wola, dzia³anie.
Tak, materia=energia s± nieustaj±c± zmian± , a do tego równania nale¿a³oby równie¿ dopisaæ ¶wiadomo¶æ. Impuls przychodzi, zamys³ pojawia siê - przekuwaj± siê w dzia³anie i dzieje siê , tylko niekoniecznie jeste¶ w tym TY. Zawsze tak by³o. Dlatego ¶wiat jest taki, jaki jest, ¿e ludzie dzia³aj± w rozproszeniu, bo z powodu uto¿samienia siê z JA uwa¿a ,¿e ¿yje dla siebie w zwi±zku z czym ma inn± wizjê , swoj± wizjê i za ni± goni jak króliczek za marchewk±. Nowe auto, nowy gad¿et, zarobiæ kasê, o¶wieciæ siê , uwolniæ siebie, siebie wznie¶æ  itp. To s± priorytety generuj±ce permanentny stan rozdzielenia od Ca³o¶ci. I dlatego rzeczywisto¶æ oddaje obraz tego stanu ludzko¶ci.
Widaæ, ¿e  rzeczywisto¶æ zmienia siê wraz z informacj± . Mo¿na by napisaæ, i¿ rzeczywisto¶æ to  stan informacyjny. Dlatego ludzkie przekonania i jego stan wiedzy o ¶wiecie jaki zna wymusza to , co widaæ, ale "w³asny czubek nosa" nie pozwala dostrzec i¿ sam jest przyczyn± nieszczê¶æ jakie go dotykaj±, jakie dotykaj± ludzko¶æ . To co¶ w cz³owieku, owo JA utrzymuje niski stan wibracji i tylko to.

Dysponujesz tym. Po co podpisujesz ró¿ne petycje?
Jednak, czy podpis co¶ zmieni, gdy brak zmiany w Tobie?
Pojawia siê impuls to jest dzia³anie. Dzia³anie nie blokowane przez wyobra¿enia typu "a czy co¶ zmieni czy nie zmieni". Ca³o¶æ to taniec poszczególnych elementów i tak na prawdê nie chodzi o podpis, tylko o intencjê, która za tym stoi . Wyra¿ona w petycji ³±czy siê z nurtem wielu podobnych intencji - informacji - i dalej zaczyna zmieniaæ rzeczywisto¶æ bez udzia³u "mnie". Zreszt± nigdy nie by³o "mnie". Wreszcie brak oporu ze strony "mnie" , po prostu odzwierciedlenie my¶li w dzia³aniu (w tej petycji w³a¶nie ) , umo¿liwia uwolnienie samonaprawczych mechanizmów rzeczywisto¶ci.

I mimo wiary w brak "JA", przejawiasz siê w niepowtarzalny sposób.
JA siê nie przejawiam Du¿y u¶miech Przejawia siê Istnienie. To ono siê dzieje, nie ja.

Bez "JA" by³by¶ tylko programem odtwórczym. "JA" nadaje Ci mo¿liwo¶ci twórcze,
z których korzystasz.

Ca³o¶æ nie potrzebuje JA, ¿eby harmonicznie siê wyra¿aæ i ¿eby ten taniec energii, ta mi³o¶æ siê dzia³a Chichot . Przychodzi my¶l, wyra¿a siê, zamienia siê w dzia³anie, dzieje siê. Forma ,która pisze posta spe³nia wolê tak na prawdê Ca³o¶ci, tak jak palec, który stuka w klawisze mo¿e uwa¿aæ, ¿e to on pisze i w pewnym sensie ma racje, bo jest integraln± czê¶ci± organizmu wiêc i jemu w udziale przypada czê¶æ dzie³a.
Czy to jest odtwórcze czy stwórcze ? Wspó³uczestniczenie w tworzeniu to ogromna rado¶æ . Ca³o¶æ ma niewyobra¿aln± moc i jest ona czê¶ci± i udzia³em ka¿dej formy zawieraj±cej siê w tej Ca³o¶ci. Nie ma potrzeby tworzyæ co¶ po "swojemu" tak jak nie ma potrzeby wymy¶laæ leków na wymy¶lone choroby ,bo wszystko czego cz³owiekowi potrzeba znajduje siê w Ca³o¶ci.

Wzniesienie bêdzie czym¶ w rodzaju ponownego po³±czenia siê z Istnieniem jako ca³o¶ci±. Pe³na samowystarczalno¶æ i niezale¿no¶æ od sztucznie wykreowanej rzeczywisto¶ci przez to samolubne JA .
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Lipiec 25, 2012, 13:55:37 »

Przychodzi my¶l

A jak s±dzisz, sk±d przychodz± te my¶li?
Czy jaki¶ kosmiczny generator je produkuje i wpycha do g³ów, synchronizuj±c z potrzeb± chwili? 
Czy mo¿e rozwiniêty system neuronów, jakim jest mózg, utrzymuj±cy ¶wiadomo¶æ
w stanie skupienia je wytwarza?

To „JA” jest ogniskow± my¶li a co za tym idzie, kreacji. Bez nieskoñczonej ilo¶ci „JA”
stanowi±cych jednorodne pole ¶wiadomo¶ci nie przejawia³oby siê istnienie.
„JA”, to nie ego. 
I nie ma potrzeby ³±czyæ siê ponownie z ca³o¶ci±, skoro wci±¿ jeste¶ i zawsze by³e¶ cz±stk± ca³o¶ci.

Pa i mi³ego dnia. Chichot
My¶l ju¿ posz³a sobie. Moja cielesna pow³oka, te¿.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2012, 13:57:38 wys³ane przez ptak » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Lipiec 25, 2012, 16:35:52 »

Przychodzi my¶l

A jak s±dzisz, sk±d przychodz± te my¶li?
tego siê pewnie dowiemy Chichot

Czy jaki¶ kosmiczny generator je produkuje i wpycha do g³ów, synchronizuj±c z potrzeb± chwili? 
Czy mo¿e rozwiniêty system neuronów, jakim jest mózg, utrzymuj±cy ¶wiadomo¶æ
w stanie skupienia je wytwarza?
Na te chwilê obie mo¿liwo¶ci s± równie prawdopodobne, choæ obserwacja wskazuje na fraktaln± naturê rzeczywisto¶ci, zatem jako ¶wiadomo¶æ "harmonizuje" przep³yw informacji i komunikacjê wewn±trz ludzkiego organizmu, tak i w wiêkszej ni¿ ludzka, skali ka¿da forma jest jakby takim "neuronem" jednego mózgu, za¶ "my¶l" to kwant informacji.

To „JA” jest ogniskow± my¶li

Raczej wypadkow± my¶li i to jedynie jako efekt uboczny, zaburzenie. Nie istnieje jako niezale¿ny byt ,który wszystko kontroluje i któremu ma wszystko podlegaæ. Takie kontrolerskie podej¶cie jest iluzj± ,albo te¿ przek³amaniem tak jak i produkty tego JA w naszym ¶wiecie czyli wojsko, s³u¿ba zdrowia, polityka, s±downictwo. Jako czê¶æ systemu te instytucje nie pe³ni± swojej s³u¿alczej roli ,a staj± siê aparatem kontroli i nacisku na spo³eczeñstwo.
To jest chore .

Bez nieskoñczonej ilo¶ci „JA” stanowi±cych jednorodne pole ¶wiadomo¶ci nie przejawia³oby siê istnienie.
Ale tu piszesz w ujêciu "komórkowym" - tak jakby ka¿da , niby wyodrêbniona komórka "posiada³a" jednocze¶nie dostêp do Ca³o¶ci poprzez mechanizm natychmiastowej wymiany informacji (kwantowy? a mo¿e bardziej falowej natury ).Tak czy inaczej z owego po³±czenia wynika to, ¿e ju¿ choæby zmiana jako¶ci informacji - my¶li - kr±¿±cych w owym ekosystemie  , spowoduje zmianê jako¶ciow± w ca³o¶ci natychmiast , "w mgnieniu oka". Jest to potê¿ne zadanie dlatego trwa w czasie i wymaga równie¿ makrokosmicznych ustawieñ tylko na jeden moment, na jedn± chwilkê w konkretnym czasie. Tak to mo¿na by rozumieæ.

nie ma potrzeby ³±czyæ siê ponownie z ca³o¶ci±, skoro wci±¿ jeste¶ i zawsze by³e¶ cz±stk± ca³o¶ci.
Tak, zawsze jest tylko ca³o¶æ i nie ma potrzeby siê ponownie z ni± ³±czyæ. Jedyna praca do wykonania to zobaczyæ i¿ tak w istocie jest, a to, co zas³ania³o pe³en obraz samo siê rozwieje.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #33 : Lipiec 26, 2012, 16:20:07 »

26 lip 2012

by krystal28 in Adrial, Bren-Ton

Macie przed sob± trzy mo¿liwo¶ci

Pozdrawiamy: Jestem Adrial, Istota Niebiañska z tego Wszech¶wiata. A ja jestem Bren-Ton z Andromedy. Bardzo nam mi³o komunikowaæ siê dzisiaj z wami.

Od kilkunastu lat mówimy wam, ¿e nadejdzie czas wyborów.  Ten czas w³a¶nie nadszed³.  Mówili¶my wam, ¿e Ziemia przekszta³ci siê i przejdzie do l¿ejszej gêsto¶ci.  Mówili¶my, ¿e wszystko, co ma zostaæ na Ziemi powinno podnie¶æ swoje wibracje, by zgadza³y siê z jej wibracjami.

W chwili obecnej macie przed sob± trzy mo¿liwo¶ci. Po pierwsze, mo¿ecie podnie¶æ swoje wibracje do tego poziomu, kiedy wzniesiecie siê do wy¿szej/l¿ejszej gêsto¶ci, tym samym usuwaj±c siê z powierzchni Ziemi.  Po drugie, mo¿ecie zdecydowaæ, ¿e pozostaniecie w 3. gêsto¶ci, czego obecnie trzyma siê wiêkszo¶æ mieszkañców Ziemi, wybieraj±c paradygmat oparty na strachu.  Albo po trzecie mo¿ecie zdecydowaæ, ¿e pozostaniecie na Ziemi, w trakcie gdy ona przetransformuje siê do wy¿szej/l¿ejszej gêsto¶ci.

Podstawowe prawo Wszech¶wiata mówi, ¿e mo¿ecie egzystowaæ tylko w tych wibracjach, które s± zgodne z waszymi.  Je¶li bêdziecie otoczeni przez wibracje niepodobne do waszych, odkryjecie, ¿e znale¼li¶cie siê w sytuacji, której nie mo¿ecie tolerowaæ.  To przydarza siê obecnie wielu osobom.  Czuj±, ¿e nie pasuje do nich przewa¿aj±ca gêsto¶æ strachu, przemocy, oddzielenia i skupiania siê na sobie. Usuwaj± siê z tych sytuacji, które nie pasuj± do ich wy¿szych wibracji.  Prowadzi to niektórych do fizycznego przemieszczenia siê w sytuacje bardziej odpowiadaj±ce, bardziej pasuj±ce do ich wy¿szych wibracji.  Inni odnajduj± sposoby wycofania siê w swoim obecnym miejscu przebywania.

Chcieliby¶my przypomnieæ wam, ¿e nie wystarczy jedynie chcieæ przebywaæ w pewnych wibracjach. Musicie dostrajaæ siebie do tego stanu w ka¿dej chwili.  Je¶li obecnie wibrujecie w 3. wymiarze, stale umacniacie swoj± egzystencjê w tej wibracji, przez danie zgody na utrzymanie tej energii.  Je¶li przebywacie w otoczeniu, które jest przenikniête strachem, mówicie sobie, ¿e to jest miejsce, gdzie ¿yczycie sobie byæ.  Ach, mo¿ecie mieæ chwile, kiedy pragniecie czego¶ innego, lecz w koñcu osiadacie w
 tym, co macie i akceptujecie to jako czê¶æ waszego ¿ycia.

Z drugiej strony, je¿eli ¿yjecie w wibracjach opartych na mi³o¶ci, stale umacniacie sw± egzystencjê w tym ¶rodowisku.  Tak wiêc macie wybór pomiêdzy dwiema wibracjami; wy¿szej, opartej na mi³o¶ci i ni¿szej   opartej na strachu.  Jakiego wyboru dokonacie?

Je¶li jeste¶cie osadzeni w egzystencji opartej na strachu, wiedzcie, ¿e nie pozostaniecie na Ziemi ani nie wzniesiecie siê do poziomu wy¿szych bytów.  Obie te ¶cie¿ki nie s± kompatybilne z waszymi ni¿szymi wibracjami.  Ci o ni¿szych wibracjach bêd± tak¿e decydowaæ siê na ¶mieræ i reinkarnacjê lub zostan± przetransportowani do innego miejsca, gdzie bêd± mogli kontynuowaæ swoj± opart± na strachu egzystencjê, a¿ w koñcu przebudz± siê do ¶wiat³a.  Nie os±dzamy ich.  Oni po prostu robi± wybór.

Ci, którzy wibruj± w wy¿szej/l¿ejszej gêsto¶ci -  zauwa¿cie, nie powiedzieli¶my: ci, którzy “wybrali” wibracje wy¿szej/l¿ejszej gêsto¶ci.  Ci, którzy naprawdê wibruj± w ¶wietle, maj± przed sob± dwie mo¿liwo¶ci:  Mog± wybraæ wzniesienie do bytu bezcielesnego, co wy nazwaliby¶cie form± duchow±, gdzie zostan± przyjêci przez byty o podobnym rezonansie.  Tam zdecyduj± siê na swój nastêpny krok w swej podró¿y wzwy¿, ku zjednoczeniu ze ¬ród³em.

Alternatyw± do tej ¶cie¿ki jest to, co my nazywamy ¶cie¿k± Opiekunów.  Opiekunowie nowej Ziemi bêd± szczególn± ras± ludzi, nigdy przedtem nie widzian± w tym Wszech¶wiecie. Opiekunowie bêd± mieli cia³a fizyczne przepojone wy¿szymi gêsto¶ciami.  Ci nowi ludzie Ziemi, obdarowani krystalicznymi cia³ami, które s± m³ode, zdrowe i pe³ne energii, bêd± ¿yli setki lat.  Ci nowi ludzie Ziemi bêd± porozumiewaæ siê telepatycznie i manifestowaæ, i bêd± wspó³brzmieæ z innymi obywatelami kosmosu.  Stworz± oni now± cywilizacjê Ziemi, pe³n± chwa³y cywilizacjê, która przyci±gnie wielu go¶ci z systemu gwiezdnego, którzy bêd± podziwiali j± i wchodzili z ni± we wspó³dzia³anie.

Tak wiêc powtarzamy, ¿e jeste¶cie obecnie w chwili dokonywania wyboru.  W jaki sposób prze¿ywacie swoje ¿ycie?  Czy s± rzeczy, które powstrzymuj± was od tego, by¶cie stali siê tym, kim mo¿ecie byæ? Teraz jest czas na to, by odrzuciæ to wszystko, gdy¿ nie mo¿ecie ¿yæ w wy¿szych/l¿ejszych wibracjach, skoro zatrzymuje was baga¿ ni¿szej gêsto¶ci.  Czy macie nawyki, uzale¿nienia, przekonania, przywi±zania lub zalegaj±ce emocje i my¶li, które wam nie s³u¿±?  Pozb±d¼cie siê ich.  Czy odczuwacie
 lêk przed zrobieniem nastêpnego kroku w swoim rozwoju?  B±d¼cie ponad te lêki, poniewa¿ one wam nie s³u¿±.  Czy co¶ rozprasza was w obecnej egzystencji? – odseparujcie siê od tego.

Teraz jest wasz czas na dokonanie wyboru.  Nie martwcie siê tym, co was otacza, nowo¶ciami dnia, dzia³aniami innych czy waszymi  ustanowionymi pogl±dami.  Unie¶cie siê ponad nie.  Patrzcie na pe³n± chwa³y przysz³o¶æ, która na was czeka.  Wasze nowe ¿ycie rozpo¶ciera siê zaraz po waszej nastêpnej decyzji.  Nie macie ju¿ d³u¿ej luksusu, aby odk³adaæ tê decyzjê.  Wasza osobista transformacja jest w zasiêgu rêki.  “Sprawy jak zwykle” wabi± was, aby¶cie nie wprowadzali ¿adnych zmian.  Dzia³anie,  które s³u¿y waszym d³ugofalowym interesom, nie polega na odnawianiu ustalonych wzorców.

Je¶li uwa¿acie, ¿e bêdziecie  w stanie przylgn±æ do wy¿szych/l¿ejszych wibracji, podczas gdy chaos transformacji jest wokó³ was, jeste¶cie w grubym b³êdzie.  Bêdziecie w stanie utrzymaæ wy¿sze wibracje jedynie przez oczekiwanie tego, co jest przed wami, a nie przez ucieczkê od waszego starego ¿ycia w  strachu.

Utrzymanie tych wy¿szych wibracji wymaga praktyki.  Praktykujcie tak d³ugo, a¿ te wy¿sze wibracje stan± siê wasz± drug± natur±.  Praktykujcie tak d³ugo, a¿ z ³atwo¶ci± utrzymacie te wy¿sze wibracje w obliczu tego, co  napotykacie w  3. wymiarze i praktykujcie tak, aby wasze konwencjonalne ¿ycie, jakiekolwiek by ono nie by³o, zosta³o za wami.  Zacznijcie ju¿ od teraz w³±czaæ siê w wy¿sze wibracje.  Praktykujcie to ju¿ tego dnia.

Z przyjemno¶ci± podzielili¶my siê z wami naszym zrozumieniem.

Adrial i Bren-Ton

Mark Kimmel,  6 lipca 2012 r.

http://www.cosmicparadigm.com/athabantian/higherlighter-vibrations/

Przet³umaczy³a Anna Bogusz-Dobrowolska   http://jagathon8.blogspot.com/
http://krystal28.wordpress.com/

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #34 : Lipiec 26, 2012, 17:46:06 »

to chyba przyjemno¶æ by³a tylko po ich stronie Jêzyk
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #35 : Lipiec 26, 2012, 20:58:03 »

Przebi¶niegu, staram siê zrozumieæ twoj± niechêæ do channelingów, ale ciê¿ko mi idzie. Nie ³apiê dlaczego wszystko i wszystkich ³adujesz do jednego wora. Rozumiem twoje do¶wiadczenia z istotami pozaziemskimi, ale we¼ pod uwagê, ¿e bazuj±c choæby na ilo¶ci odkrytych systemów gwiezdnych i przyjmuj±c w/g naukowców wiek naszej galaktyki i innych, to ilo¶æ cywilizacji pozaziemskich powinna byæ imponuj±ca. Zgodnie z teori± prawdopodobieñstwa powinny istnieæ cywilizacje o znacznie ni¿szym stopniu rozwoju, ale te¿ o znacznie wy¿szym, nawet nie bior±c pod uwagê ró¿nych gêsto¶ci i wymiarów, bazuj±c tylko na 3W. Nie osi±gnêli¶my koñca naszych mo¿liwo¶ci w tym wymiarze, ani technologicznych, ani innych, dlatego bardzo prawdopodobne jest, ¿e s± równie¿ bardziej zaawansowane cywilizacje, które chc± i mog± wspieraæ nasz rozwój. Je¶li zachowuj± prawo nie interweniowania (nie przeszkadzania) to jak takie kontakty mia³yby wygl±daæ?
Mimo wszystko naprawdê "o¶wieconych" jest tu bardzo ma³o i maj± niewielki wp³yw na cokolwiek, bior±c pod uwagê "ciemn± stronê mocy". Kiara twierdzi³a, ¿e channelingi s± kodowane dla trzech poziomów ¶wiadomo¶ci, ja my¶lê, ¿e tych poziomów jest wiêcej. Od kwalifikacji "obudzonych" jest tu kolega JACK...., ale z mojego punktu widzenia ludzko¶ci daleko jeszcze do osi±gniêcia 1% populacji w tym zakresie.
Wiêc ka¿dy sposób jest dobry, pamiêtaj, ¿e channeling istnia³ na d³ugo przed obecn± cywilizacj±.
Tak czy owak mamy przej¶æ operacjê zwan± Wzniesieniem - razem z Ziemi±, ¯eby wyniki tego nie by³y
podobne do apokaliptycznych kto¶ / co¶ musi budziæ, teraz ju¿ szybko, bo terapia szokowa nie bêdzie do prze¿ycia dla niektórych, a wtedy Nowa Ziemia bêdzie nieco pusta w sensie s³abo zaludniona.
Znamy energetyczn± wizjê Kiary, no i Stephena Cooka.
Je¶li masz jak±¶ wizjê czy inne info, przeczucia, przemy¶lenia to zapraszam do podzielenia siê nimi.

Ptak, east - nieco odlecieli¶cie z tymi my¶lami, ale ¿eby to zakoñczyæ dodam, ¿e w jakim¶ przekazie, chyba "Niebiañskich" by³ ten temat wa³kowany i stwierdzono, ¿e rzeczywi¶cie ok. 90% my¶li nie jest naszych. G³ównie "odbieramy" ¶wiadomo¶æ masow±, ale tak¿e my¶li tych wokó³ nas (nie¶wiadomie, na razie), a tak¿e "szturchniêcia" i nakierowania z wy¿szych wymiarów, raczej sporadycznie.
Dlatego ich "zaleceniem" by³o, aby siê nie identyfikowaæ natychmiast z ka¿d± my¶l±, tylko próbowaæ zaj±æ pozycjê "obserwatora" my¶li, co ma pozwoliæ wy³apaæ, a raczej wypu¶ciæ te, które nie s± nasze i nam nie s³u¿± dobrze. £atwo im powiedzieæ - a my mieliby¶my to robiæ.
Natomiast "w³asne" my¶li s± pochodn± ¶wiadomo¶ci, oczywi¶cie z podbudow± uczuæ i emocji.
Ale tak jak w przekazie nie wystarczy wybraæ Wzniesienia, tak równie¿ nie wystarczy tylko o nim my¶leæ, trzeba co¶ robiæ, bo wibracji nie podniesie nam ¿adne urz±dzenie, czy istota.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #36 : Lipiec 26, 2012, 21:05:28 »

Uwa¿am, ¿e >Przebi¶nieg< doskonale zdaje sobie sprawê z ró¿norodno¶ci i mnogo¶ci ¿ycia w naszym, i nie tylko wszech¶wiecie.  Mrugniêcie
Co do jego pow±tpiewania w channelingi, rozumiem go. To najpowszechniejsza, bo najprostsza forma przekazu i tym samym najbardziej obarczona mo¿liwo¶ci± manipulacji.
Ot i wszystko.  Du¿y u¶miech

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Lipiec 27, 2012, 08:31:28 »

cyt blu
Przebi¶niegu, staram siê zrozumieæ twoj± niechêæ do channelingów, ale ciê¿ko mi idzie. Nie ³apiê dlaczego wszystko i wszystkich ³adujesz do jednego wora. Rozumiem twoje do¶wiadczenia z istotami pozaziemskimi, ale we¼ pod uwagê, ¿e bazuj±c choæby na ilo¶ci odkrytych systemów gwiezdnych i przyjmuj±c w/g naukowców wiek naszej galaktyki i innych, to ilo¶æ cywilizacji pozaziemskich powinna byæ imponuj±ca.

Czyli znowu odnosimy sie do autorytetu "naukowcow". Albo autorytetu glosow i przekazow (quasi pozaziemskich).
Jak posluszni uczniowie w szkole zycia. A tu moze wszystko jest zupelnie inne, trzeba wejsc na nowe tory myslenia, zaczac uczyc sie decydowania i podejmowania odpowiedzialnosci, a nie nasladownictwa (malpowania:), ale to sztuka nie lada! Bo lepiej chowac sie za przekazami "wyzszej" strony niz samemu tworzyc przyszlosc.

Przebudzeni, to wlasnie ci, ktorzy siadaja u sterow, bo juz widza, jaka role w systemie pelnia.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #38 : Lipiec 27, 2012, 10:56:33 »

Lady, ciebie te¿ czêsto nie rozumiem, choæ nie ja jeden i nie dotyczy powy¿szego posta.
Napisa³a¶ o nowych torach my¶lenia, a chwilê dalej o obudzonych i siadaniu za sterami, co ewidentnie dotyczy starego paradygmatu. W nowym ma byæ brak sterowania, kontroli, zamiast tego - s³u¿enie innym.
Celowo przywo³a³em autorytety 3W, ¿eby nie podpieraæ siê channelingami.
Chc±c siê uczyæ trzeba od czego¶ zaczynaæ. Nie wsadzisz oseska na rowerek, bo ma trudno¶æ z zachowaniem równowagi na czworakach. Nauka niestety jest powolna, dlatego dla chc±cych siê uczyæ mo¿liwo¶ci na ró¿nych poziomach powinny byæ dostêpne ca³y czas. Nawet je¶li o¶wiecenie przyjdzie do kogo¶ jak "grom z jasnego nieba" to musi to byæ poprzedzone tward±, a czêsto bolesn± nauk±.
Zmiana sposobu my¶lenia nie jest automatyczna, "bo siê wznosimy", to nastêpuje wskutek dzia³ania wielu czynników i w pocz±tkowej fazie s± to czynniki wy³±cznie zewnêtrzne, g³ównie informacje. Dopiero potem w wyniku pracy "nad sob±" czynniki wewnêtrzne zaczynaj± odgrywaæ coraz wiêksz± rolê poczynaj±c od intuicji, a na wiedzy "wewnêtrznej" koñcz±c poprzez ró¿ne stany po¶rednie typu wizje, czy kontakty poza zmys³owe.
¯eby kto¶ móg³ siê przestawiæ na nowe tory my¶lenia musi siê dowiedzieæ najpierw, ¿e one istniej±.
Ciekawi mnie, jaki mia³aby¶ sposób, aby "laika" wstawiæ na te tory. Po mojemu wrzucanie hase³, czy zagadek absolutnie nie zadzia³a. Chyba, ¿e mamy czekaæ na "cud o¶wiecenia" w postaci zewnêtrznej energii, ale on te¿ ma ma³e szanse zadzia³ania wobec nie przebudzonych. Wiêc jakie rozwi±zanie "przebudzania" widzisz?

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #39 : Lipiec 27, 2012, 11:12:50 »

blu
Gdybys uwazniej czytal moje posty zauwazylbys, ze staram sie innym przekazywac wiedze, nauczam Gi Gonga, dziele sie umiejetnosciami, tlumacze z innych jezykow, to nazywa sie procesem nauczania.
Ty zas kopiujesz.
Czegoz to nie rozumiesz w mych slowach? //Albo nie chcesz zrozumiec//

Przebudzenie nie dokona sie na rozkaz, albo widzimisie. To cos glebszego i indywidualnego. To rowniez rodzaj selekcji.
Wyobraz sobie, ze czeka na "nas" statek luksusowy transatlantyk - wygralismy wycieczke! - ale sa tam rozne kategorie kajut. To tak mniej wiecej. Plan realny.

Jakie hasla i zagadki wrzucam? Wyjasnij, to odpowiem, zawsze mozna zapytac sie, gdy sie czegos nie rozumie, to podstawa rozwoju, "kto pyta nie bladzi", dziala rowniez przy wzniesieniu, czy jak to tam zwal.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #40 : Lipiec 27, 2012, 12:42:59 »

@blue
Nawet je¶li o¶wiecenie przyjdzie do kogo¶ jak "grom z jasnego nieba" to musi to byæ poprzedzone tward±, a czêsto bolesn± nauk±.
A dlaczego musi ? O¶wiecenie przyjdzie jak nie nie bêdzie tego, kto/co blokuje ten przep³yw. Kogo musi boleæ i dlaczego musi ?
Bol±ce mog± byæ lekcje pokazuj±ce przeszkody oddzielaj±ce od nurtu ¿ycia. Boli póki jest kogo boleæ, póki siê tego kogo¶ trzymasz kurczowo, póty bêdzie bola³o.

Zmiana sposobu my¶lenia nie jest automatyczna, "bo siê wznosimy", to nastêpuje wskutek dzia³ania wielu czynników i w pocz±tkowej fazie s± to czynniki wy³±cznie zewnêtrzne, g³ównie informacje.
Zgoda. Nic nie jest automatyczne i nie dzieje siê od razu, bo jeszcze jaki¶ czas dzia³aj± uwarunkowania tak jak w syndromie odstawienia palenia papierosów pojawia siê g³ód. Z czasem wyga¶nie, ale na pocz±tku jest silny, bo dzia³aj± stare kana³y przep³ywu energii w których brak nikotyny natychmiast wywo³uje ssanie - do umys³u idzie komunikat by zdobyæ brakuj±cy element. Chyba, ¿eby rozproszyæ od razu ów kana³. Wtedy sygna³ nie pójdzie bo nie bêdzie siê móg³ nawet uformowaæ i to jest mo¿liwe do zrobienia ,ju¿ s± takie metody rzucania palenia (biorezonans). Na tym przyk³adzie widaæ jak ró¿ne s± drogi Wzniesienia. Zale¿y od którego koñca siê zaczê³o . Mo¿na i¶æ d³uuug± i ciernist± drog± w ci±g³ej pracy nad "sob±" (kana³ ssania) , a mo¿na te¿ przeciwnie, od razu rozpu¶ciæ sam kana³. To co przyjdzie niech bêdzie obserwowane. Przejdzie mimo, bo nie bêdzie ju¿ kogo z³apaæ, a¿ znikn± te same od lat wzorce my¶lenia. W drodze ,byæ mo¿e znikn± wszelkie upierdliwe my¶li oddzielaj±ce "ciebie" szczelnym szalem od ¿ycia i to bêdzie jak ol¶nienie, o¶wiecenie.
Ró¿nie ludzie reaguj± i ró¿ne maj± doznania w takiej chwili. To przychodzi na zachêtê i trwa niewiele d³u¿ej ni¿ moment, a  potem znika znów za zas³on±, ale to wystarczy ,aby zmieniæ na zawsze wszystko i nic ju¿ nie pozostaje takie jakim by³o.

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #41 : Lipiec 27, 2012, 12:49:41 »

Lady, jak zwykle najpierw odzywa siê w tobie wojownik, ale to nie istotne. Piszesz, ¿e nauczasz, t³umaczysz itd. i chwa³a ci za to. Racz tylko zauwa¿yæ, jak trudna twoja nauka jest, jak piszesz sama "za³apa³a¶" po kliku latach i "wizycie". Pomijaj±c nawet to, ¿e mimo wszystko jest to "szko³a walki" nie dasz rady wrzuciæ ucznia na "g³êbok± wodê". Inne ¶cie¿ki rozwoju maj± tak samo! Piszesz, ¿e ja kopiujê - prawda, choæ ty teoretycznie mo¿esz dodawaæ swoje do¶wiadczenia, wymy¶laj±c np. æwiczenia, a ja t³umacz±c staram siê oddaæ wiern± tre¶æ uwzglêdniaj±c swoje do¶wiadczenia, nie s± to wielkie ró¿nice, choæ drastycznie ró¿ne ¶cie¿ki.
Twoja z zasady jest konfrontacyjna, moja z zasady jest unikaniem konfrontacji, nie publikujê "rewolucyjnych" channelingów, nawet je¶li siê pojawiaj±.
Oczywi¶cie s± ró¿ne rodzaje kajut dla ró¿nych poziomów ¶wiadomo¶ci i nie ma przebudzenia z samej chêci, choæ to ju¿ wybór. Jednak nie odpowiedzia³a¶ na pytanie o twój sposób "przebudzania", je¶li w ogóle to le¿y w twoich zainteresowaniach.
Ja robiê to powiedzmy na niskim poziomie publikuj±c równie¿ zmanipulowane przekazy.
Mistrzowie nie musz± ich ju¿ czytaæ, prawdziwi mistrzowie nie identyfikuj± siê z niczym, s± doskona³ymi obserwatorami, s± jakby "nie z tej ziemi" dlatego mog± byæ przyk³adem dla innych, niezale¿nie czy s± tu obecni cia³em, czy tylko s³owem.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #42 : Lipiec 28, 2012, 07:12:08 »

RADA 12-tu 26.07.2012. Zagadki rozwi±zuj± siê.

26.07.2012 Zagadki rozwi±zuj± siê. RADA 12 (RADA 12-tu)

¦ci±gnij ten wpis jako PDF

W Grze ¦wiatów rozstrzyga siê teraz,
CO ma pozostaæ w Grze i KTO ma zostaæ z Gry zabrany.

To nie wszystko, nadszed³ czas bo Decyzje
ju¿ wchodz± w ¿ycie i tworz± Realia,
Nowe Realia, Rzeczywisto¶æ ¦wiat³a.

G³êbokie têsknoty Ludzi siê teraz spe³niaj±,
to g³êbokie ¯yczenie, aby wiecznemu ¿yczeniu
Szczê¶cia, Sprawiedliwo¶ci i Obfito¶ci na tej Ziemi
sta³o siê zado¶æ.

Niebo ju¿ dawno wys³ucha³o waszego wo³ania
i teraz stawiamy kroki konieczne do tego
aby PODNIE¦Æ T¡ PRZEMIANÊ DO RZECZYWISTO¦CI.

Polegajcie na tym, nawet je¶li ju¿ zosta³o
to Wam og³oszone, polegajcie na tym bo ¦wiat³o
zawsze zwyciê¿a i zawsze siê przedrze, teraz,
bo Ciemno¶æ „wpycha siê” jeszcze raz w Wasze ¯ycie.

Najwiêksz± g³upot± któr± mo¿e zrobiæ Cz³owiek
jest jego zachwianie siê w Zaufaniu w Nowy Czas,
wtedy kiedy zamknie siê on na Nowy Czas,
wypieraj±c siê wiary i wewnêtrznej Wiedzy
dotycz±cej Przemiany, gdy odpu¶ci sobie
urz±dzanie Nowej Ziemi bo do¶æ ma ju¿ czekania.

Ta Gra trwa do Koñca, tak jak ka¿da Gra która trwa
do „koñcowego gwizdka”. Ten który nie mo¿e siê go
doczekaæ, ten traci go z r±k, przegrywa Grê, wtedy
jest ona przerwana – nie zakoñczona – i musi byæ
kontynuowana w innym Czasie.

Dzi¶ jest to Temat dla wielu Pracowników ¦wiat³a
- dla Ludzi którzy zmêczeni s± czekaniem, dla tych
którzy ju¿ wiêcej nie ufaj± zapowiedziom ¦wiat³a,
dla tych którzy coraz mniej mog± co¶ pocz±æ
z Przekazami ze ¦wiat³a bo maj± wra¿enie ¿e one
siê nie spe³niaj±.

Tak d³ugo jak Ludzki Duch pobiera ca³± Wiedzê
z Poziomu Liniowego tzn z Intelektualnego
Rozumienia ¦wiata – ponosi on klêskê.
Albowiem nale¿y byæ wytrwa³ym, nale¿y
ogarn±æ wszystkie Rzeczy bêd±ce aktualnymi
poza Czasem i Przestrzeni±.

Albowiem cierpliwo¶æ mo¿liwa jest tylko
dla tych Ludzi, którzy ogarniaj±
„wielki £uk ¯ycia”, potrafi± go naci±gn±æ
i potrafi± dotrzeæ do obszarów bezgranicznego
postrzegania ich ¦wiadomo¶ci.
Kto teraz rzuci swoj± broñ na ziemiê, kto teraz
krótko przed koñcem wszystkich up³ywaj±cych
terminów sam zabierze siê z Gry, zostanie zaprowadzony
z powrotem do Gry w INNYM CZASIE,
lecz przegapi Godzinê Prawdy która stoi teraz
przed Ziemi± i Rodzajem Ludzkim.

Tak, to nie jest proste by ogarn±æ Ca³o¶æ, Wszystko,
Kosmiczny Obraz i poj±æ Przemianê Poza Czasem,
ale jest to konieczne i z ka¿dym dniem czekania
jest to coraz bardziej nagl±ce, albowiem jedynie
w Zaufaniu w to spe³ni± siê te wielkie oczekiwania.

I nic nie jest niedorzeczne,
nic z tego co oczekujecie
nie jest nieodpowiednie, nic.

Wy to wiecie bo w Waszej pamiêci komórkowej
zapisane s± te Ostatnie Dni Ludzko¶ci.
Wy to wiecie, lecz to Wasz Umys³ rozsiewa
w±tpliwo¶ci, rozsiewa niepokój i jest on ma³o
wyæwiczony w cierpliwo¶ci.

My wo³amy Was do nas!

Chod¼cie, aby¶my mogli Was wyposa¿yæ
we wszystko czego potrzebujecie by pozostaæ
niezachwianym, jednak proszê, chod¼cie.
£±czcie siê codziennie ze ¦wiat³em a nigdy
nie ze¶lizgniecie siê z powrotem w Ciemno¶æ.

Dla Was skoñczy³ siê ten Czas,
nawet je¶li jeste¶cie jeszcze tym Czasem otoczeni.
Do jaskini nie przenika ¦wiat³o, ¿adne ¦wiat³o,
nawet je¶li dawno ju¿ o¶wietla ca³± Ziemiê
i Wy o tym nic nie wiecie gdy¿ wci±¿ jeszcze
jeste¶cie w jaskini. Opu¶æcie to miejsce niepokoju
i ociê¿a³o¶ci.

I to miejsce to jest Wasz Umys³
który wci±¿ Wam przypomina o tym co jest „wykonalne”,
o tym co jest „mo¿liwe”, ale nigdy nie pozwala Wam
na spojrzenie poza t± granicê, tam,
gdzie niemo¿liwe czeka na swoje spe³nienie
i gdzie wszystko jest wykonalne.

Albowiem dopiero poza Umys³em zaczyna siê my¶lenie
kosmicznymi zale¿no¶ciami – bo to „my¶lenie”
odpowiada Przebudzonej ¦wiadomo¶ci Istoty
i nie bierze swojego pocz±tku w mózgu Cz³owieka.

Teraz nale¿y przej¶æ ten Czas w „mistrzowskim stylu”
i staæ siê  Mistrzem tego Czasu.
I Wy jeste¶cie tymi, którym jest to pisane.
Zagadki rozwi±zuj± siê, K³êbowisko Czasu zostanie
rozpl±tane, lecz jedynie wyjustowany na Wieczno¶æ
Duch mo¿e to uczyniæ i nie waha siê ani chwili.
Mo¿e on oczekiwaæ tego co czêsto siê ukazuje, jeszcze
zanim zostaje to zakotwiczone i staje siê prawdziwym
na wszystkich poziomach Ludzkiego Spo³eczeñstwa.

Stwórca do Was przyszed³ i ON pozostanie
i wtedy gdy najmniej GO oczekujecie
przyjdzie i we¼mie Was w posiadanie
je¶li pozwolicie i jeste¶cie na to gotowi.
Dopiero wtedy jeste¶cie wolni, bo wtedy
przestajecie byæ czyj±¶ (*obc±) w³asno¶ci±.

Wy nale¿ycie tylko do jednego: do STWÓRCY.
Wy nale¿ycie tylko do Was samych bo sami
jeste¶cie boscy!
Wy nale¿ycie do ¯ycia które jest
WSZYSTKO-JEST-JEDNYM w Wieczno¶ci.

Oczekujcie Nieoczekiwanego
i oczekujcie przede wszystkim od Was samych
tego i¿ bezwarunkowo ufaæ bêdziecie w Wasze
Wewnêtrzne Wizje kieruj±ce Wami od Eonów
a które teraz w³a¶nie siê spe³niaj±.
Oczekujcie tego, bo to nadchodzi i Wy mo¿ecie w to ufaæ.

My wys³ali¶my dla Was miêkko w naszej Mi³o¶ci,
chod¼cie i przyjmijcie to, bo Prezenty Nieba s± Wasze.

http://kochanezdrowie.blogspot.com/2012/07/rada-12-tu-26072012-zagadki-rozwiazuja.html
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 21:01:03 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #43 : Lipiec 28, 2012, 19:52:39 »

Czyta siê ³adnie ale có¿ hm, ze tak siê wyra¿ê oczekiwa³em kiedy¶ prezentu normalnie oczekiwa³em ba i mia³em nadziejê Du¿y u¶miech
Mam tak± beczkê wkopana pod rynnê a ze 200 litrów Du¿y u¶miech
Otó¿ jak kiedy¶ w jednym channelingów przeczyta³em, i¿ bêdziemy dostawaæ prezenty to liczy³em, ¿e prezentem mo¿e bêdzie zamiana wody w beczce na piwo Du¿y u¶miech
Toæ podobno jednemu w prezencie zamieniono wodê na wino  Du¿y u¶miech
Co to ludzie nie wymy¶l± Du¿y u¶miech
Powiem tylko ¿e w takie obiecanki to ju¿ nie wierzê i dodam z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem iz ma je w du....
no to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #44 : Lipiec 28, 2012, 20:22:51 »

Mam tak± beczkê wkopana pod rynnê a ze 200 litrów Du¿y u¶miech
Otó¿ jak kiedy¶ w jednym channelingów przeczyta³em, i¿ bêdziemy dostawaæ prezenty to liczy³em, ¿e prezentem mo¿e bêdzie zamiana wody w beczce na piwo Du¿y u¶miech

ja te¿ mam, ale w tym roku mam pe³no ma³ych jab³ek i chyba zdecydujê siê na Cydr Chichot

no to Pa Mrugniêcie

PS. jak chcesz co¶ wypiæ- to zrób to sam U¶miech

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #45 : Lipiec 28, 2012, 20:45:47 »

Songo, to chyba wklei³o ci siê 3 razy, czy w oryginale te¿ tak by³o?
Jak widaæ, na razie ka¿dy musi spe³niaæ swoje marzenia sam. W tym zakresie chyba Wzniesienie te¿ niewiele zmieni. A swoj± drog±, skoro tych energii tyle nap³ywa to mo¿e ju¿ warto rozpocz±æ próby manifestacji, co wy na to?

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #46 : Lipiec 28, 2012, 21:02:33 »

Songo, to chyba wklei³o ci siê 3 razy, czy w oryginale te¿ tak by³o?
Jak widaæ, na razie ka¿dy musi spe³niaæ swoje marzenia sam. W tym zakresie chyba Wzniesienie te¿ niewiele zmieni. A swoj± drog±, skoro tych energii tyle nap³ywa to mo¿e ju¿ warto rozpocz±æ próby manifestacji, co wy na to?

dziêki ju¿ poprawi³em  Zawstydzony

Jack1967
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Lipiec 28, 2012, 22:36:12 »

<a href="http://www.youtube.com/v/J3UzUUA_aTY?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/J3UzUUA_aTY?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
raczej ju¿ stary film ale za to z do¶æ m³od± B.Marciniak...  Mrugniêcie

Film ukazuj±cy proces wzniesienia od jego zarania w XX wieku, a¿ po przysz³e czasy kolejnego Z³otego Wieku na Ziemi. Przedstawia on szereg istot, które s± w to dobrowolnie zaanga¿owane i nale¿y siê im za to uznanie ¿e godz± siê doznawaæ wielu cierpieñ, aby pomóc podnie¶æ wibracje i poziom ¶wiadomo¶ci na Ziemi. Na Ziemi ¿y³o ju¿ wiele cywilizacji, które przesz³y proces wzniesienia, ale my TU i TERAZ mamy mo¿liwo¶æ najwiêkszego wzniesienia z dotychczas znanych na ziemi, gdy¿ znajdujemy siê w maksymalnym oddaleniu(?)przypis-nigdzie nie jest daleko..) od ¬ród³a i od siebie samych, a nasze cia³a ¿yj± krótko i choruj±. Mo¿emy to wszystko przezwyciê¿yæ i raz na zawsze zakoñczyæ manifestowanie siê zjawisk nale¿±cych do trzeciego wymiaru dualizmu takich jak w³a¶nie starzenie siê, cierpienie i ¶mieræ. Ka¿dy mo¿e wybraæ, czy chce funkcjonowaæw starym, czy w rodz±cym siê nowym ¶wiecie.
(to komentarz znajduj±cy siê pod filmem na you tube-jedyny przypis mój)

ps.znowu niestety problem z bezpo¶rednim umieszczeniem tu filmu..

ad.@songo1970:
mo¿e do m³otków trzeba jakim¶ m³otkiem a nie poematem? Szok (chodzi tylko o "metodê" przekazywanie informacji Mrugniêcie
zreszt± ka¿dy wybierze sam - dla spó¼nialskich magiczne drzwi siê nie otworz± w ostatniej chwili(to nie tanie linie..)
ka¿dy wybiera ju¿ TERAZ(im szybciej tym ma potencjalnie wiêksze szanse) - bo musi siê wcze¶niej przygotowaæ ¿eby zwyczajnie daæ radê - i niby czym wiêcej 'klientów' tym lepiej - ale jak bym powiedzia³ to raczej liczy siê nie ilo¶æ a jako¶æ.. (oczywi¶cie sorki za wprost,brutalno¶æ etc.- ale niestety tak to w³a¶nie wygl±da..)

poprawi³em okienko filmu- powinno wygl±daæ tak: [*flash=600,400]http://www.youtube.com/v/J3UzUUA_aTY?version=3&amp;hl=pl_PL[/flash]
*- bez tej gwiazdki w nawiasie. Songo
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 05:51:58 wys³ane przez songo1970 » Zapisane
quetzalcoatl44
Go¶æ
« Odpowiedz #48 : Lipiec 29, 2012, 00:09:34 »

coz wszechswiat do funkcjonowanie potrzebuje albo krwi albo swiatla...U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #49 : Lipiec 29, 2012, 09:39:05 »

Dziêki Jack-u za ten film. Jest on ilustracj± ewolucyjnego Wzniesienia, "wspomaganego" z zewn±trz, w do¶æ powolnym tempie. Ale ju¿ na jego przyk³adzie widaæ, ¿e "nic nie jest wykute w kamieniu" w tym zakresie, jak zwykli mówiæ niebiañscy. Od czasu stworzenia tego filmu, warunki i opcje znacz±co siê zmieni³y. Wyszli¶my choæby z opcji katastrof o zasiêgu globalnym, ale mamy wiele innych pomniejszych opcji w realizacji. Jak widaæ nie tylko scenariusz, ale i rozk³ad czasowy jest inny, ale idziemy do przodu, choæ nie wszêdzie w dobrym tempie. Na bie¿±co wiêkszo¶æ "pozaziemskich" twierdzi, ¿e jeste¶my dok³adnie tam, gdzie powinni¶my byæ, a reszta to tylko nasza niecierpliwo¶æ.
Co do m³otków, jestem odmiennego zdania. Ka¿dy ma swój cykl i tryb dzia³ania i budzenia. U¿ycie "m³otka" powodowa³oby powstanie nowego cyklu karmicznego dla obydwu stron, dlatego w moim rozumieniu tego problemu, ci co mog± i potrafi± dostarczaj± (zasiewaj±) informacjê i to jest do¶æ, ka¿dy ma woln± wolê wyboru, co z tym zrobiæ i dzia³a wy³±cznie na swoj± odpowiedzialno¶æ.
Czêsto nadgorliwo¶æ jest znacznie gorsza ni¿ brak gorliwo¶ci w ogóle. Przyk³adów tego w historii i na bie¿±co mamy pod dostatkiem, zreszt± to typowa cecha dualizmu i jednocze¶nie nasza wada narodowa - z jednej skrajno¶ci w drug±.
A do Wzniesienia potrzeba równowagi na ka¿dym poziomie.
Prawdziwe drzwi nie zamykaj± siê nigdy, bo "spó¼nialscy" mog± siê za³apaæ na nastêpny d³ugi cykl i tak a¿ do skutku.

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: