Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 02:12:07

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 165034 razy)
0 u¿ytkowników i 5 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #50 : Lipiec 29, 2012, 10:38:31 »

blu
jak piszesz sama "za³apa³a¶" po kliku latach i "wizycie".
Nie, nie pisze tak. Bledna interpretacja.
Jednak nie odpowiedzia³a¶ na pytanie o twój sposób "przebudzania", je¶li w ogóle to le¿y w twoich zainteresowaniach.
Odpowiem teraz (nie zauwazylam, ze odpisales), a wiec - odpowiedz miesci sie w calosci. Jestem za integrowaniem, a nie rozdzielaniem. Wiedza jest zbiorem, kto czyta tylko wybrane moje watki (czy wpisy) pozna tylko czesc. Wypowiadam sie z reguly przejrzyscie i rzeczowo, celowo unikam kopiowania i nasladowania innych guru, bo niewielu jest tych prawdziwych. Znam nawet osobiscie ludzi z ogromna wiedza ezoteryczna, ale rowniez mocno zainteresowanych robieniem pieniazkow (na tejze dziedzinie).
I slusznie, bo jak mowia swiete slowa "do mistrza przychodz z garncem zlota", bo tez musi z czegos zyc.

"Przebudzanie" to, ktore ja znam, to rodzaj wewnetrznego updatu, nagle zaczyna sie rozumiec wiecej niz jeszcze przed chwila.
Ma to zapewne zwiazek z celowym dzialaniem jakichs sil, czy wyzszych, czy ukrytych.
Jest sie w stalym kontakcie z glosem, czesto jest sie odosobnionym, bo inni jeszcze nie rozumieja.
To przemiana duchowa.
Widze na forach, w necie i zyciu, postep ogromny, ale w sferze duchowej ... mizeria! Wrecz regres, liczy sie kariera, pieniadze, uklady, punkty, wyscig szczurow. Dobrego zyczliwego slowa, porady, bezinteresownosci malo gdzie. Instytucje mianujace sie charytatywnymi, czesto sa tylko proforma. Religie oklamuja, panstwo nakazuje do posluszenstwa realizujac wlasne krwiozerczeinteresy (NWO).

A wiec summa summarum "przebudzenia" nie dokona sie na zyczenie. To wynik dzialania innych. Tak jak powolanie do jakiejs misji, czy zadania. Moze na tym wlasnie polega rozwoj?

-------------------

Czasem przegladam te channellingi, ktory czy Ty blu, czy inni wstawiaja - maja wiele wspolnych cech, ale malo nauczania w tym, bardziej rozpaczliwe nawolywanie. Gdy ja kiedys (dawno temu) zaczynalam kontaktowac sie z tymi z drugiej strony, to w wiekszosci otrzymywalam glosy blagajace o pomoc. Daje do myslenia, ze to TU jest ta wazna arena, na ktorej mozna dokonac zmian.
I tak tez widze wlasnie konfrontacje z silami oglupiajacymi i pazerczo-wladczymi, maja moc i sile zastraszania, ale z drugiej strony pojawia sie coraz silniejsza armia "ludzi dobrej woli" (aniolow?), ktorzy nie boja sie stanac na arenie, jak wowczas w koloseum, i to jest wlasnie czas, ktory widzimy, bedziemy musieli wybierac, po czyjej stronie chcemy stanac. Nie ma po srodku;)
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Lipiec 29, 2012, 11:11:11 »

Dziêki Jack-u za ten film. Jest on ilustracj± ewolucyjnego Wzniesienia, "wspomaganego" z zewn±trz, w do¶æ powolnym tempie. Ale ju¿ na jego przyk³adzie widaæ, ¿e "nic nie jest wykute w kamieniu" w tym zakresie, jak zwykli mówiæ niebiañscy. Od czasu stworzenia tego filmu, warunki i opcje znacz±co siê zmieni³y. Wyszli¶my choæby z opcji katastrof o zasiêgu globalnym, ale mamy wiele innych pomniejszych opcji w realizacji. Jak widaæ nie tylko scenariusz, ale i rozk³ad czasowy jest inny, ale idziemy do przodu, choæ nie wszêdzie w dobrym tempie. Na bie¿±co wiêkszo¶æ "pozaziemskich" twierdzi, ¿e jeste¶my dok³adnie tam, gdzie powinni¶my byæ, a reszta to tylko nasza niecierpliwo¶æ.
Co do m³otków, jestem odmiennego zdania. Ka¿dy ma swój cykl i tryb dzia³ania i budzenia. U¿ycie "m³otka" powodowa³oby powstanie nowego cyklu karmicznego dla obydwu stron, dlatego w moim rozumieniu tego problemu, ci co mog± i potrafi± dostarczaj± (zasiewaj±) informacjê i to jest do¶æ, ka¿dy ma woln± wolê wyboru, co z tym zrobiæ i dzia³a wy³±cznie na swoj± odpowiedzialno¶æ.
Czêsto nadgorliwo¶æ jest znacznie gorsza ni¿ brak gorliwo¶ci w ogóle. Przyk³adów tego w historii i na bie¿±co mamy pod dostatkiem, zreszt± to typowa cecha dualizmu i jednocze¶nie nasza wada narodowa - z jednej skrajno¶ci w drug±.
A do Wzniesienia potrzeba równowagi na ka¿dym poziomie.
Prawdziwe drzwi nie zamykaj± siê nigdy, bo "spó¼nialscy" mog± siê za³apaæ na nastêpny d³ugi cykl i tak a¿ do skutku.

podobnie to wiedzê,-
ponoæ kolejne "okienko do przeskoku" dopiero za kolejne 2 tys. lat.
ktorzy nie boja sie stanac na arenie, jak wowczas w koloseum, i to jest wlasnie czas, ktory widzimy, bedziemy musieli wybierac, po czyjej stronie chcemy stanac. Nie ma po srodku;)

tak- czas wyboru jest teraz, ale czy nie za du¿o testosteronu? Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 11:16:12 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #52 : Lipiec 29, 2012, 12:29:27 »

Zacznê od koñca, channelingi. Choæ nie ma tu autorytetów to Kiara kiedy¶ stwierdzi³a, ¿e czanelingi s± kodowane na 3 poziomach ¶wiadomo¶ci, ja twierdzê, ¿e wiêcej ni¿ to, zarówno poziomów, jak i sposobów odbioru, a w³a¶ciwie to ka¿dy odbiera indywidualnie. Oczywi¶cie jest du¿o manipulacji, ale z drugiej strony nie ma sensu manipulowanie nieprawd±, wiêc spora czê¶æ tych przekazów musi zawieraæ prawdê. Jak i gdzie ka¿dy musi rozró¿niæ sam. Masz osobiste do¶wiadczenia, które by³y ukierunkowane na ciebie, nie ma przypadków, ale one nie dotycz± ogó³u. Tak odbierasz i to jest twoja prawda, nie zamierzam z ni± polemizowaæ, tobie potrzebne by³y taki do¶wiadczenia, ale dla mnie to nie powód do uogólniania. Chodzi wy³±cznie o informacjê, ka¿dy odbiera i rozró¿nia sam wed³ug swojego poziomu ¶wiadomo¶ci, oczywi¶cie w ten sposób on siê rozszerza, ale nigdzie tu nie ma mowy o na¶ladowaniu, guru itd. To ju¿ inny zakres "dzia³alno¶ci". Nie da siê i¶æ czyj±¶ ¶cie¿k±, choæ KK twierdzi inaczej, i nie tylko on. To ju¿ produkcja swego rodzaju "biorobotów". Na¶ladownictwo to najgorsze do czego mo¿na zachêcaæ innych.
Co do przebudzenia - ka¿dy musi do tego "dojrzeæ" sam i ka¿da informacja jest pomocna w tym zakresie, niezale¿nie czy pochodzi z jasnej, czy z ciemnej strony - tylko ka¿dy ma rozró¿niæ dla siebie, to co przychodzi, inaczej to strata czasu. O rozró¿nianiu wstawili¶my tu na pewno z 10 czanelingów i artyku³ów. I nie wa¿ne jak to nazywamy, chodzi o kwantowy skok w rozszerzaniu ¶wiadomo¶ci. I wcale nie musi byæ od³±czone od ¿ycia, pieniêdzy itd., to znowu kwestia typowej przesady.
Co do sposobu prezentowania wiedzy, czy informacji. Jestem zwolennikiem bloków informacji, a nie rozrzucania jej po wszystkich w±tkach, bo to co¶ jak zagadka, szarada albo inny rodzaj zamieszania.
Kiedy¶ na tym forum ciêto nawet wiadomo¶ci na kawa³ki, je¶li nie by³y ¶ci¶le w temacie, to by³a kolejna przesada w drug± stronê, ale w moim odczuciu, aby nie zmuszaæ innych do niepotrzebnych poszukiwañ, powinni¶my z grubsza trzymaæ siê tematu, co i tak jak widaæ po tym w±tku rzadko siê udaje.
A czas wyborów jest ca³y czas, jak ptak napisa³a, niestety na tym polega ta szko³a, nie da siê tego zrobiæ raz i na zawsze, choæ mo¿na dla pojedynczej czynno¶ci, ale ¿ycie p³ynne jest, mój kolega mówi; "co zobaczê ¶mieæ -  to decyzja" i przebudzenie od tego nas nie uwolni, ale uczyni wybór klarownym, czyli czêsto pozbawi nas wyboru, bo bêdziemy znali skutki bez prze¿ycia do¶wiadczenia.
Krótko mówi±c analiza wyboru odbywa siê na poziomie serca po przebudzeniu, a na poziomie rozumu przed. A poniewa¿ serce jest o 6 sekund szybsze, jak tu naoko³o opowiadaj± to wybór jest ³atwiejszy.
Co do duchowych postêpów, to prawdziwa ocena jest niemo¿liwa, a w³a¶ciwie nie ma sensu, jak i porównania siebie z innymi, bo ka¿dy naprawdê jest drastycznie inny, chocia¿ ostatnio istniej± ponoæ tendencje do tworzenia grup "wspó³graj±cych" dusz, a nie cia³.
I dziêkujê ci za rzeczywi¶cie przejrzyst± wypowied¼.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #53 : Lipiec 29, 2012, 20:09:01 »

blu
Co do sposobu prezentowania wiedzy, czy informacji. Jestem zwolennikiem bloków informacji, a nie rozrzucania jej po wszystkich w±tkach, bo to co¶ jak zagadka, szarada albo inny rodzaj zamieszania.
I w ten sposob uzyskales PUNKTY!

Ja z mojej strony gratuluje (wodospad widac nie tylko prowadzi WODE w dol)

A mnie jest wszystko jedno. Mam gdzies punkty i hierarchie ... to sie nazywa 5D.

Pozdrawiam (dopoki moja cierpliwosc wyrobi).
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #54 : Lipiec 29, 2012, 20:21:30 »

Robię to dla siebie, nie dla punktów, a jeśli inni skorzystają to taka drobna nagroda.
Tak czy owak poszerzenie świadomości jest (przynajmniej chwilowym) przejściowym celem i staramy się prezentować motywacje, każdy na swój sposób oczywiście.

Edit: cierpliwość cnotą była i jest, ale chyba nie pozostanie w 5D.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 20:23:17 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #55 : Lipiec 29, 2012, 22:12:11 »

Nigdy o feedback nie prosiles... widzialam wpisy, na manuskryptach przetrwania z prosba o punkty, nie o uznanie...
ale widac obrales taki azymut i niech Ci sie darzy, oby jak najlepiej. Nauczaj wiec dalej.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #56 : Lipiec 29, 2012, 23:07:11 »

@film 16 min 40sekund
"g³ówne zadanie jest proste - pozwoliæ naszem JA na harmoniê z Bosk± Wol±."
Tak proste i tylko tyle, ale ... kto ma pozwalaæ ? Dlaczego tak siê cackaæ ze "swoim JA " ?
Energia przep³ywa , rzeczywisto¶æ siê dzieje. Ty tym nie sterujesz Chichot

@Jack1967
zreszt± ka¿dy wybierze sam - dla spó¼nialskich magiczne drzwi siê nie otworz± w ostatniej chwili(to nie tanie linie..)
ka¿dy wybiera ju¿ TERAZ(im szybciej tym ma potencjalnie wiêksze szanse) - bo musi siê wcze¶niej przygotowaæ ¿eby zwyczajnie daæ radê

Ty siê nie za³apiesz Chichot Nikt siê nie za³apie, bo to nie TY/JA wybiera i nie mo¿esz niczego zrobiæ, aby posi±¶æ bilet do raju. Jest tylko TERAZ. Dlatego te¿ nic nie jest pewne na 100%, choc wszystko rownie prawdopodobne.
Do czego tak gonisz ? Za jak± marchewk± znów -jak zawsze - gonisz ?

Drzwi nie istniej±. Wszystko ju¿ tu jest.

komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #57 : Lipiec 30, 2012, 07:29:32 »

Ojej, co za gonitwa.. Du¿y u¶miech
Ja tam mogê tworzyæ z Innymi Duszami  ¦wiat³a Raj na naszej nowej Matce Ziemi. U¶miech
Gdy¿ poniewa¿, chcia³bym za³o¿yæ jeszcze Rodzinê w Mi³o¶ci i Harmonii Bo¿ej.
Poza tym mam pewne zainteresowania pasje, przez które nie mogê wibrowaæ do 4 Wymiaru.
Pozostaje mi ten przeskok z 3- na 4 W w opcji Pracy dla ¬ród³a U¶miech
Dlatego wolê "Tworzyæ" Nowy Raj na Ziemi obiecany Nam przez Boga Ojca Niebieskiego.
Nie myliæ to proszê z NWO, bo ja nie z tej frakcji. Mrugniêcie
Przyk³adowo po oczyszczeniu, zanurzyæ siê w czyste akweny jezior, b±d¼ i innych kiedy¶ równie piêknych akwenów jak to by³o
zaraz po stworzeniu Matki Ziemi. U¶miech(bo obecnie 3 wymiarowa woda - to faktycznie szambo, a¿ ¶ciska cz³owieka na taki widok. :/)
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 09:40:06 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #58 : Lipiec 30, 2012, 08:52:16 »

Lady, punkty to nie mój pomys³, ani pro¶ba, nie zale¿y mi na nich tak jak tobie. A w ogóle to uwa¿am punkty i dyskusje o nich za odci±ganie uwagi od rzeczywistych potrzeb.
Komandosie, nie jeste¶ sam, pora przysz³a, choæ mamy bardzo ograniczone zasoby poprzez trzeciowymiarowe postrzeganie, to jednak najwa¿niejsza jest decyzja, czyli wybór wspomagana intencj±, reszta te¿ bêdzie nadchodzi³a w "swoim czasie" albo "Boskim Porz±dku", jak kto woli, wed³ug stanu ¶wiadomo¶ci.

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #59 : Lipiec 30, 2012, 09:15:50 »

Komandosie, nie jeste¶ sam, pora przysz³a, choæ mamy bardzo ograniczone zasoby poprzez trzeciowymiarowe postrzeganie, to jednak najwa¿niejsza jest decyzja, czyli wybór wspomagana intencj±, reszta te¿ bêdzie nadchodzi³a w "swoim czasie" albo "Boskim Porz±dku", jak kto woli, wed³ug stanu ¶wiadomo¶ci

Brzmi jak grozba, tak ja to odbieram - NWO to nic dobrego, i na pewno nie "boskiego". To spisek na globalna skale. Z wzniesieniem nie ma nic do rzeczy. Ale je wierze, ze obudza sie w koncu maluccy i zaczna dochodzic swoich praw, praw do wladania wolna wola z zachowaniem pelnego humanitaryzmu.

Co do tych punktow to pisze o tym z ironia, to wlasnie narzedzie "planu boskiego" - np. punkty (akcje) na gieldzie, i inne, dzis na uczelniach -punkty- w prawie -punkty- np. karne (za przestepstwa drogowe) etc.

blu - gdybys zechcial przyblizyc te terminy "w swoim czasie" i "Boski Porzadek", bo moze zle pojmuje, gdy zechcesz i napiszesz to odpowiem dalej, ale juz jako - nauczyciel Mrugniêcie

Pozdrawiam i zycze milego tygodnia! Efel.
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #60 : Lipiec 30, 2012, 09:45:22 »

Komandosie, nie jeste¶ sam, pora przysz³a, choæ mamy bardzo ograniczone zasoby poprzez trzeciowymiarowe postrzeganie, to jednak najwa¿niejsza jest decyzja, czyli wybór wspomagana intencj±, reszta te¿ bêdzie nadchodzi³a w "swoim czasie" albo "Boskim Porz±dku", jak kto woli, wed³ug stanu ¶wiadomo¶ci

Brzmi jak grozba, tak ja to odbieram - NWO to nic dobrego, i na pewno nie "boskiego". To spisek na globalna skale. Z wzniesieniem nie ma nic do rzeczy. Ale je wierze, ze obudza sie w koncu maluccy i zaczna dochodzic swoich praw, praw do wladania wolna wola z zachowaniem pelnego humanitaryzmu.

Co do tych punktow to pisze o tym z ironia, to wlasnie narzedzie "planu boskiego" - np. punkty (akcje) na gieldzie, i inne, dzis na uczelniach -punkty- w prawie -punkty- np. karne (za przestepstwa drogowe) etc.

blu - gdybys zechcial przyblizyc te terminy "w swoim czasie" i "Boski Porzadek", bo moze zle pojmuje, gdy zechcesz i napiszesz to odpowiem dalej, ale juz jako - nauczyciel Mrugniêcie

Pozdrawiam i zycze milego tygodnia! Efel.
A broñ Panie Bo¿e tylko nie NWO. U¶miech
Oni ju¿ siê koñcz± zanim siê zaczêli. Chichot
Zauwa¿y³em Lady, ¿e masz spory potencja³ wiedzy. U¶miech
Je¶li awek jest Tob±, to chylê czo³a przed tak piêkn± niewiast±. Mrugniêcie
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 09:46:36 wys³ane przez komandos040 » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #61 : Lipiec 30, 2012, 12:54:12 »

No, nie Lady, ty to masz skrajne odczyty, w czym tu widzisz gro¼bê?. Komandos wyrazi³ intencjê, jak najbardziej pozytywn±, gdzie tu NWO, to dok³adnie drugi biegun.
Nie jest sam, bo inni te¿ marz± o wygl±dzie nowej ziemi, jest ich ca³kiem sporo i nie maj± nic wspólnego z NWO, czy Kaba³em. Niestety nie mo¿na opisaæ i wyobraziæ sobie 5 wymiaru przez s³owa, a nawet uczucia 3 wymiaru. Nawet je¶li kto¶ ma wizje czy inne przeb³yski, to nie potrafi ich oddaæ, a jest to tylko nieznacz±cy u³amek ca³o¶ci. Dlaczego? Bo czas nie nadszed³, nie mamy jeszcze rozszerzonej ¶wiadomo¶ci na tyle, aby zacz±æ to rozumieæ. Jeszcze du¿o energii musi sp³yn±æ na ziemiê i niestety liniowy czas jest na to potrzebny, aby zmieniæ postrzeganie, nic na szybko i nic na si³ê.
Czyli, krótko mówi±c musimy dojrzeæ do "swojego czasu" i "Boski Porz±dek" jak widaæ to uwzglêdnia, ale nie myl tego z punktami, ocenami, bo to narzêdzia typowo ludzkie tutaj zaimplementowane.
Chanel ma piêkne motto, st±d w "w swoim czasie", i my mamy na to wp³yw, ale brak zrozumienia wszystko opó¼nia i rozwala.
Tyle na teraz, bo brak mi czasu, ale chêtnie zapoznam siê z twoim nauczaniem.

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #62 : Lipiec 30, 2012, 13:21:29 »

Bo czas nie nadszed³, nie mamy jeszcze rozszerzonej ¶wiadomo¶ci na tyle, aby zacz±æ to rozumieæ.

Niestety nadszedl i to juz od dawna. Zrodla roznie podaja. Jedni, ze to od lat 80-tych inni, ze od 2-3 lata wstecz, jeszcze inni, ze od poczatku XX wieku, co to oznacza? Ze ten "czas swiadomosci" jest rozny dla kazdego. Nie jest to zadne oswiecenie duchowe, lecz wiedza stricte. Najwazniejsza jest krolowa matematyka.
Lucyfer naucza bezinteresownie, wyszukuje perelki, podaje wiedze jak na talerzu, po co? Na pewno nie dla "punktow", bo mu na tym nie zalezy (tak mniemam). Jest to wiedza wyjsciowa, aby poznac tajniki pracy neuronalnej. Ale nie tej sciemki psychiatrycznych oszolomow, lecz polaczen miedzy wymiarowych. Bo na tym polega roznica materii i nie-fizycznego swiata, ze ten drugi szuka dopelnienia, plus i minus, napiecie w obwodzie i jego brak, dualizm 0 i 1. Materia ma matryce zbudowana na bazie kodu Fabiccioniego, swiat fraktalny (3-wymiar).
Wymiar piaty jest juz od dawna w zasiegu dosc duzej grupy kandydatow. To oni penetruja cyberprzestrzen w poszukiwaniu jak najwiekszego pola dzialania (Dim) dla siebie. Gdyz tu zadzialala inteligencja wyzsza w odroznieniu od inteligencji sztucznej, ktora dazy do jak najscislejszego definiowania przestrzeni, oszczednosci "eteru".

Przekazy chanellingowe sa wlasnie wytworem tej sztucznej, bo nawoluja do pokory. Taki program zostal im wklikany celowo. Jest cala rzesza wierzacych w te slowa (nie mowie, ze sa nielogiczne) - kiedys i do dzis np. krk grozi paluszkiem wiernym(?) nawoluje do pokuty, posluszenstwa i poddanstwa. Motywujac to wola Boga°°

Komandosie - dzieki za komplement!

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Lipiec 30, 2012, 20:42:13 »

Cytat: komandos
... Dlatego wolê "Tworzyæ" Nowy Raj na Ziemi obiecany Nam przez Boga Ojca Niebieskiego.
Nie myliæ to proszê z NWO, bo ja nie z tej frakcji.  Mrugniêcie

Cytat: blueray
No, nie Lady, ty to masz skrajne odczyty, w czym tu widzisz gro¼bê?. Komandos wyrazi³ intencjê, jak najbardziej pozytywn±, gdzie tu NWO, to dok³adnie drugi biegun.
Nie jest sam, bo inni te¿ marz± o wygl±dzie nowej ziemi, jest ich ca³kiem sporo i nie maj± nic wspólnego z NWO, czy Kaba³em. ...

Obawiam siê, ¿e "Nowy Raj na Ziemi obiecany Nam przez Boga Ojca Niebieskiego" to to samo co NWO. Tak nam namieszali w ³epetynach, ¿e dali¶my sobie wmówiæ, i¿ NWO jest be, a "... Raj ..." cacy. Twórcami obu tych idei s± ci sami sprawcy, którzy chc± nas uczyniæ swymi wiecznymi s³ugusami.  Mrugniêcie Du¿y u¶miech Z³y

Edycja:

W tej chwili to chyba najodpowiedniejszy w±tek na poruszenie tego typu zagadnieñ.

W jednym z w±tków >> >arteq< napisa³:

Cytat: arteq
Proponujê w pierwsz± sobotê 2013 r.  :]
Chocia¿ wiele osób zapewne nie pojawi³oby siê i to wcale nie z powodu bytno¶ci w innej gêsto¶ci...
Chocia¿... jak obserwujê forum wiele osób im bli¿ej grudnia 2012 tym jako¶ mniej mówi o tym, ze 21.12 wydarzy siê co¶ niezwyk³ego, jako¶ stara siê "zapominaæ" o wcze¶niejszych sk³adanych zapowiedziach... co¶ czuje przez majty, ¿e chc± po cichu przestawiæ siê na wariant "i owszem wydarzy³o siê, to zasz³y bardzo wa¿ne zmiany, ale nie wprost widoczne, od tej daty... przy¶piesz±, etc...  :]

Troszkê Ciê uspokojê, przynajmniej w odniesieniu do mnie, ju¿ od d³u¿szego czasu utwierdza³em siê w przekonaniu, ¿e z '12-tym rokiem nie do koñca jest tak, jak przedstawiano to poprzez PCH. Tak, by³em pod wra¿eniem tego co mówili o tym roku, ale wcze¶niej by³em pod podobnym wp³ywem innych ugrupowañ, równie¿ religijnych, np. ¦wiadków Jehowy.
Dzi¶ z podniesion± g³ow± wszystkim im dziêkujê, ¿e na mojej ¶cie¿ce byli mi pomocni w zrzuceniu ³usek z oczu.
Masz racjê, rok '12 to tylko pocz±tek wiêkszych i d³u¿szych przemian - tak uwa¿am (przynajmniej na tê chwil). Du¿y u¶miech Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 21:38:58 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #64 : Lipiec 30, 2012, 22:59:42 »

Dzi¶ z podniesion± g³ow± wszystkim "im" dziêkujê, ¿e na mojej ¶cie¿ce byli mi pomocni w zrzuceniu ³usek z oczu.

Jak to milo czytac slowa ... skruchy Mrugniêcie

//W ten sposob zbiera sie u "nich" punkty//  U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #65 : Lipiec 31, 2012, 09:28:25 »

wydaje siê, ¿e niektórzy s± w "pozycji" dziewicy,-
chcai³abym, ale bojê siê Du¿y u¶miech -tak to siê na pewno nie da
Afro

"WYJ¦Æ Z TRZECIEGO WYMIARU

Kochani, cudowny czas konfrontacji z samym sob±, ku ca³kowitej wolno¶ci, dzieje siê.

Tysi±ce lat rozdzielno¶ci umys³u i serca i ca³ej reszty, powoli zbli¿a siê dla wielu z nas ku koñcowi. Niezwyk³o¶æ tego czasu jest ogromna, gdy¿ na naszych oczach dzieje siê transformacja.

My mamy tylko ZROZUMIEÆ co siê dzieje i pod±¿yæ za zmianami, nic wiêcej.

By³o wiele cywilizacji, wojny gwiezdne, odwiedziny kosmitów, Lemura, Atlantyda i wiele innych ciekawych wydarzeñ. Tak, to nasza przesz³o¶æ, tak jak niemowlêctwo w rozwoju cz³owieka. TO BY£O, przesz³o¶æ, czy mamy wci±¿ w niej siedzieæ, ogl±daj±c siê za siebie?  Poznanie przesz³o¶ci, dobrze, badajmy, jeste¶my przecie¿ kosmicznymi podró¿nikami, lecz wied¼my, ¿e poprzez przesz³o¶æ nie wyjdziemy z trzeciego wymiaru, tak jak dziecko nie stanie siê doros³e poprzez przypomnienie sobie w jakich pieluchach chodzi³o.

Mo¿e czas zrozumieæ ca³y PROCES EWOLUCJI w ¶wiecie fizycznym, dualnym i ju¿ nie wracaæ do niemowlêctwa, lecz i¶æ dalej do przodu, w doros³o¶æ.

Dzi¶ bêd±c w swej fizyczno¶ci doros³ymi lud¼mi nie wracamy do czasu niemowlêctwa, nie ma takiej potrzeby i owszem, mo¿emy poznawaæ dalek± przesz³o¶æ cywilizacji i je¶li chcemy zostaæ w tym, lub uznaæ -TAK, TAKA BY£A nasza przesz³o¶æ i i¶æ dalej.

A co jest dalej? JEDNO¦Æ i DOJRZA£O¦Æ naszej ¶wiadomo¶ci. To naturalny w ewolucji proces, od dzieciñstwa do doros³o¶ci, nie tylko na poziomie fizyczno¶ci, ale i ¶wiadomo¶ci duchowej.

Aby¶my mogli i¶æ dalej musimy zrozumieæ - czym jest doros³o¶æ naszej duszy. Je¶li w fizycznym ¶wiecie, dorastaj±c, nie wiemy czym jest doros³o¶æ, dojrza³o¶æ, b³±dzimy, szukaj±c w³a¶ciwej drogi i marnotrawimy wiele lat. Tak samo dzieje siê na p³aszczy¼nie duchowej.

Do czego wiêc mamy d±¿yæ w swym rozwoju?

Do zjednoczenia wszystkiego co zosta³o rozdzielone.

Energia wesz³a w fizyczno¶æ, wytraci³a pamiêæ tego kim jest, bo tylko tak mog³a poznaæ ¿ycie w III wymiarze i bêd±c tutaj wzrasta³a od pierwotnej, prymitywnej ¶wiadomo¶ci minera³u, poprzez zrozumienie wszelkich aspektów ¿ycia  ro¶lin, zwierz±t, a¿ do cz³owieka. I gdy przybra³a postaæ ludzk±, tu dopiero czeka³a j± ró¿norodno¶æ relacji, zale¿no¶ci, uczuæ, emocji, ca³ego kolorytu cz³owieczeñstwa od ca³kowitego zniewolenia w lêku i ograniczono¶ci, z prymitywn± ¶wiadomo¶ci± zaspakajania podstawowych funkcji cia³a „zwierzêcych”  a¿ po ca³kowite wyzwolenie z wszelkich ograniczeñ i o¶wiecenie / wy¿sze zrozumienie procesu ¿ycia, istnienia/.

Teraz mamy ten czas i szansê zakoñczenia nauki III wymiaru oraz  pój¶cia dalej, w czwarty, pi±ty wymiar.

Na jakim jeste¶my etapie swego cz³owieczeñstwa, zastanówmy siê.

Trzeci wymiar – to:

1.identyfikowanie siê ze swoj± fizyczno¶ci±,

2.uznawanie ¶wiata zewnêtrznego za zagro¿enie z którym trzeba walczyæ, przed którym trzeba siê chroniæ, to generalnie z³o, i albo ja je zwyciê¿ê albo ono mnie, / wzorzec ja – i reszta ¶wiata/

3.uznawanie siebie za jednostkê samotn±, oddzielon± od Boga, bêd±c± w ci±g³ym, wiêkszym lub mniejszym  trudzie ¿ycia,

4.ciag³e poszukiwanie swej drugiej po³ówki, która mo¿e przynie¶æ pe³niê szczê¶cia

5.traktowanie ¶wiata zewnêtrznego jako ¼ród³o szczê¶cia lub nieszczê¶cia.

6. czynienie sobie ludzi podleg³ymi /to ja bêdê ponad nimi/, lub stanie siê podleg³ym, lêk, ucieczka przed lud¼mi,

7. ¶wiadomo¶æ bazuj±ca na tym co widzi i s³yszy i uznaj±ca to za jedyna prawdê,

8. uznawanie Ziemi za z³e i trudne miejsce, niszczenie i wykorzystywanie jej,

9. lêk i podleganie  pochwa³om, krytyce, ocenie, potrzeba uznania,

10. ¿ycie powierzchownym ¿yciem zewnêtrznym, dzia³anie nawykowe z pod¶wiadomo¶ci,

11.nieznajomo¶æ siebie, swej duchowej natury, i uznawanie siebie jedynie za cia³o podlegaj±ce chorobom, starzeniu, ¶mierci, /powielanie cywilizacyjnego programu/

12. ¶wiadome lub nie poczucie winy, ma³o¶ci, niedoskona³o¶ci i wycofanie  z ¿ycia lub ci±g³a potrzeba udowadniania, ¿e jest siê kim¶ lepszym, zas³uguj±cym, potrzeba bycia dobrym,

13. potrzeba zmieniania ludzi, wed³ug w³asnej prawdy,

14. nieumiejêtno¶æ komunikacji, oczekiwanie, ¿e inni powinni wiedzieæ o co nam chodzi,

15. podleganie paplaniu umys³u i cierpiêtnictwu serca bazuj±cych na lêkach i ograniczeniach starego ¶wiata,

16. wypieranie swej warto¶ci / ja Duch/, brak zaufania do siebie i konieczno¶æ szukania  nauczycieli, guru.

17. nieumiejêtno¶æ wyj¶cia z tego ¶wiata

18. powielanie zachowañ spo³ecznych, rodowych, lub bunt przeciwko nim

19. lekcewa¿enie pieniêdzy, uznawanie ich a z³o, lub lêkowe gromadzenie / na staro¶æ, na czarna godzinê, itd./

20. ci±g³e przebywanie w przesz³o¶ci lub przysz³o¶ci, rozgrzebywanie do¶wiadczeñ bólu, cierpienia, krzywd, szukanie winnych, bycie w nienawi¶ci, ¿alu, chêci zemsty,

21. wyparcie siê Boga, bo nas nie wys³ucha³, lub uznawanie Go za postaæ czyni±ca z³o lub dobro,

22. potrzeba porównywania i warto¶ciowania

23. lêk przez zwi±zkiem lub przywi±zanie na ¶mieræ i ¿ycie, bycie z jednym partnerem pomimo, ca³kowitej obco¶ci, braku mi³o¶ci

24. bycie w ¿±dzy lub niechêæ do seksu, postrzeganie go tylko z poziomu cia³a

25. lêk przed posiadaniem dzieci lub potrzeba posiadania dzieci / bo tak trzeba, bo co ludzie powiedz±, bo kto¶ bêdzie móg³ zaopiekowaæ siê mn± na staro¶æ, bo kto¶ bêdzie mnie kocha³ bezinteresownie, lub ja bêdê mia³a kogo kochaæ /,

26. lêk przed porzuceniem, zdrad±, przemoc±, samotno¶ci±,

27. noszenie masek, lêk przed byciem sob± prawdziwym,

28. wzorce dot. konieczno¶ci harowania, ciê¿kiej pracy, uznania ¿e pracujemy po to, aby prze¿yæ, mieæ na chleb itd.

29. identyfikowanie energii ¿eñskiej i mêskiej z p³ci±, niezrozumienie czym jest naprawdê,

30. uzale¿nianie swego nastroju, odczuwania, stanu posiadania, mi³o¶ci od ¶wiata fizycznego zewnêtrznego,

31. podleganie ‘prawdom” reklam, mediów, innych ludzi,

32. oczekiwania i ¿±danie od innych

33. k³amstwa, manipulacje, gierki, intrygi

34. potrzeba zbawiania innych, zamiast pracy najpierw nad sob±,

35. uznanie rodziców za dostarczycieli dóbr, niezrozumienie ich roli w naszym ¿yciu zarzucanie im braku m±dro¶ci, dobra, finansów,

36. nieumiejêtny wybór partnerów, pój¶cie za pod¶wiadomym impulsem, pó¼niej cierpiêtnictwo, trudne relacje, zdrady, potrzeba zmieniania drugiego cz³owieka, lub zgoda na co¶ czego nie chcemy,

37. niew³a¶ciwe zrozumienie mi³o¶ci, postrzeganie jej poprzez pryzmat do¶wiadczeñ trzeciego wymiaru, uznawanie, ¿e mi³o¶æ  to dobro i s³odkie s³ówka,

38. niezrozumienie, ¿e MI£O¦Æ bezwarunkowa, czwartego wymiaru to w³asna WOLNO¦Æ  jako Ducha, od programu wszelkich ograniczeñ i lêków,

39. brak zrozumienia ewolucji ¶wiadomo¶ci.

40. nieu¶wiadomienie, ¿e nasza my¶l i emocja tworz± nasze ¿ycie,

41. obawa przed przysz³o¶ci±, niezrozumienie , ¿e nasza przysz³o¶æ tworzymy dzi¶

42. rozdzielenia Ducha od fizyczno¶ci, materii,

To mamy zostawiæ za sob±.

Pomy¶lcie Kochani, czy trwacie jeszcze w której¶ z powy¿szych prawd.

W nastêpnym materiale napiszê czym jest ¶wiadomo¶æ czwartego i pi±tego wymiaru. "
http://www.epokaserca.pl/joomla/index.php/artykuly/306-26-lipca-2012

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #66 : Lipiec 31, 2012, 09:50:28 »

2.(..)  / wzorzec ja – i reszta ¶wiata/
16. wypieranie swej warto¶ci / ja Duch/, brak zaufania do siebie i konieczno¶æ szukania  nauczycieli, guru.

No có¿, jak widaæ , "kochanym" nie³atwo bêdzie znale¼æ z³oty ¶rodek pomiêdzy iluzj± JA , a zaufaniem do SIEBIE Mrugniêcie
Spokojnie, co¶ wykombinuj±. Trzeba bêdzie tak wysterowaæ, ¿eby Jedno¶æ sk³ada³a siê z pos³usznych jej indywiduuów zapatrzonych w boskie-ja , ale jednocze¶nie skorych do wspó³pracy .. tylko, czy nie po¿r± siê miêdzy sob± zanim zd±¿± cokolwiek zjednoczyæ ?

19. lekcewa¿enie pieniêdzy, uznawanie ich a z³o, lub lêkowe gromadzenie / na staro¶æ, na czarna godzinê, itd./
O i tutaj jest jaka¶ wskazówka, ! Pieni±¿ki , Kochani Chichot . W Systemie ra¼niej Mrugniêcie
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #67 : Lipiec 31, 2012, 11:55:19 »

Eascie Drogi,
te same s³owa mo¿na rozumieæ na ró¿ne sposoby. Dlaczego, skoro Ciebie ju¿ nie ma,
nie ³apiesz wszystkich znaczeñ? Skoro nie ma JA, to wszelkie interpretacje powinny Ci byæ dostêpne,
a jednak trzymasz siê jednego programu dekoduj±cego.
Zawsze masz „my¶l przewodni±”, jakoby jacy¶ Oni próbowali nas okpiæ i wykorzystaæ.
Czy czasem Twoje (zamaskowane) JA nie robi Ciê w bambuko? Bo wci±¿ jest i ma siê dobrze,
a Tobie daje z³udzenie swojego znikniêcia, przez to Twojego (czyli swojego  Mrugniêcie) ‘rozpoznania’.

Nie piszê tego w obronie jakich¶ tam „s³odkich”, ale je¶li ju¿ czasami pozwolê sobie
na przeczytanie czego¶, staram siê czytaæ tekst z ró¿nych stron.
Jedna interpretacja jest ograniczeniem, chocia¿, jak w innym w±tku wspomnia³ Jerzy Karma
(i chyba s³usznie), ograniczenia s± potrzebne, by cokolwiek odczuwaæ i poznawaæ.
Zatem, ograniczaj±ce JA s± niezbêdne, byleby stawa³y siê coraz doskonalsze.  U¶miech

Wiem, ¿e zaraz w m±dry sposób uzasadnisz, ¿e siê mylê. I ok, lubiê Twoje wojuj±ce JA,
myliæ siê te¿ lubiê. Przynajmniej nie zesztywniejê, no chyba, ¿e w trumnie.   Chichot

No to pa  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #68 : Lipiec 31, 2012, 13:30:36 »

Eascie Drogi,
te same s³owa mo¿na rozumieæ na ró¿ne sposoby. Dlaczego, skoro Ciebie ju¿ nie ma,
nie ³apiesz wszystkich znaczeñ? Skoro nie ma JA, to wszelkie interpretacje powinny Ci byæ dostêpne,
a jednak trzymasz siê jednego programu dekoduj±cego.
Brak uto¿samienia siê nie oznacza, ¿e jest kto¶, kto rzuca siê na wszystkie interpretacje na raz Mrugniêcie
Nie ³apiê wszystkich znaczeñ, bo nie ma komu ³apaæ. Na skutek czytania przychodz± okre¶lone przeczucia, my¶li, wra¿enia i te siê przepisuj± poprzez palce i klawiaturê na forum. Ot i wszystko. Nie ma ¿adnego trzymania interpretacji, ale rozpoznanie iluzji powoduje, ¿e na skutek czytania tekstu powstaje zgrzyt w odbiorze , co zostaje wyra¿one postem. Taki to mechanizm dzia³a Du¿y u¶miech

Zawsze masz „my¶l przewodni±”, jakoby jacy¶ Oni próbowali nas okpiæ i wykorzystaæ.
Czy czasem Twoje (zamaskowane) JA nie robi Ciê w bambuko? Bo wci±¿ jest i ma siê dobrze,
a Tobie daje z³udzenie swojego znikniêcia, przez to Twojego (czyli swojego  Mrugniêcie) ‘rozpoznania’.
Nie mam my¶li, to tylko Ty to tak postrzegasz. Otó¿ My¶l , jakkolwiek j± nie nazwiesz, pojawia siê i wskazuje. Nie musi nastêpowaæ przepisywanie, nic tego nie wymusza, ale uczucie ,chêæ podzielenia siê uwagami te¿ siê pojawia i nic tego nie blokuje. Nigdzie nie zosta³o napisane, ¿e "brak JA" przyniesie same ochy i achy ,cuda miodzik i orzeszki. Przychodz± ró¿ne tre¶ci Du¿y u¶miech

Nie piszê tego w obronie jakich¶ tam „s³odkich”, ale je¶li ju¿ czasami pozwolê sobie
na przeczytanie czego¶, staram siê czytaæ tekst z ró¿nych stron.

A tu nie ma starania siê i silenia na odczyt z ró¿nych punktów widzenia, bo nie istnieje ¿aden taki. Jest tekst, pojawia siê reakcja w postaci odpisu. Nic wiêcej nic mniej. 

Jedna interpretacja jest ograniczeniem
Ka¿da interpretacja to ograniczenie.
chocia¿, jak w innym w±tku wspomnia³ Jerzy Karma
(i chyba s³usznie), ograniczenia s± potrzebne, by cokolwiek odczuwaæ i poznawaæ.
Je¶li jest patrz±cy i odczuwaj±cy to s± ograniczenia . "Tu" nie ma nikogo kto patrzy ,a odczucia oraz my¶li pojawiaj± siê i tak.  "Ja" patrz±ce jest zbêdne, bo niczego nie dodaje ani do tej chwili ani do postrzegania ogólnie.

Zatem, ograniczaj±ce JA s± niezbêdne, byleby stawa³y siê coraz doskonalsze.  U¶miech
To jedynie projekcja przekonañ wyp³ywaj±ca z owego JA , a nie z obiektywizmu. Ono samo siebie nie oceni , ani nie skrzywdzi "nieistnieniem"  i póki ten taniec trwa to takie t³umaczenia s± naturalne w stanie ¶nienia.

Wiem, ¿e zaraz w m±dry sposób uzasadnisz, ¿e siê mylê. I ok, lubiê Twoje wojuj±ce JA,
myliæ siê te¿ lubiê
Widzisz to , co chcesz widzieæ ,ale za to jak piêknie patrzysz  Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #69 : Lipiec 31, 2012, 14:01:53 »

…no i co Ci mam odpisaæ, eascie drogi?

Mimo, ¿e siê z Tob± nie zgadzam, to Ciê doskonale rozumiem.  U¶miech
Bo jest w sercu przestrzeñ, gdzie panuje zgoda na wszystkie niezgodno¶ci.
Dziwne, co?

Pa  Du¿y u¶miech

Ps. Najwa¿niejsze, ¿e lubi Ciê moje JA.  Chichot
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #70 : Lipiec 31, 2012, 14:30:11 »

Niestety nie mo¿na opisaæ i wyobraziæ sobie 5 wymiaru przez s³owa, a nawet uczucia 3 wymiaru.
yyy... to sk±d wiesz jak wygl±da ten 5 wymiar? W jaki sposób sposób siê o nim dowiedzia³e¶, a dok³adniej na czym ma polegaæ, skoro nie mo¿na wyraziæ tego za pomoc± s³ów i uczuæ... aktualnych? Czy móg³by¶ jeszcze wyja¶niæ jakich to uczuæ aktualnie wystêpuj±cych nie bêdzie w tym 5 wymiarze?
Id±c tym tokiem my¶lenia (jednocze¶nie zak³adaj±c ¿e on - 5 wymiar vel gêsto¶æ - istnieje) to nie ma co nawet gadaæ i wspominaæ o nim, bo to czcze - wszak i tak nie wyrazimy jego istoty oraz cech pomniejszych  :] 

Dzi¶ z podniesion± g³ow± wszystkim im dziêkujê, ¿e na mojej ¶cie¿ce byli mi pomocni w zrzuceniu ³usek z oczu.
Masz racjê, rok '12 to tylko pocz±tek wiêkszych i d³u¿szych przemian - tak uwa¿am (przynajmniej na tê chwil). Du¿y u¶miech Mrugniêcie
Darek, jak sam widzisz w retrospektywie - wpadasz z jednych ³usek w inne, obserwuj± Twój aktualny kurs praktycznie jestem pewien, ¿e wpad³e¶ w kolejne new agowsko-ezoteryczne :] Ale cieszê siê, ¿e nie nosisz w sobie pychy, jeste¶ zdolny do pokory, a to pomaga w koñcu przejrzeæ na oczy - czego (w oparciu o zamieszczane posty) tak¿e do¶wiadcza³e¶ w swoim zyciu.

Aha, nigdy nie twierdzi³em, ze rok 2012 jest koñcem czy pocz±tkiem czegokolwiek - wrêcz przeciwnie - rok jak rok...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 14:38:25 wys³ane przez arteq » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #71 : Lipiec 31, 2012, 14:41:00 »

Ptaku, a tu zawsze jest ciep³y odbiór Ciebie . Taki rezonans. Buziak
Nie tylko z Tob± zreszt± , bo i tym razem te¿ z Artqiem  ,w tym, co napisa³ akurat tutaj zarezonowa³o "in + "
Zadziwiaj±ce jest, ¿e ludzie projektuj± wymiary, o których nie maj± zielonego pojêcia.

Ba - wymy¶laj± cz±stki, których nikt nigdy nie "z³apa³" (te zapachy, fermiony , etc). Co wiêcej - tworz± kolejne byty, Wy¿sze, Najwy¿sze i takie uuuuuuuch super-hiper-amper-damper Mrugniêcie , a nawet sami nie wiedz± kim s± i czy w ogóle s± Du¿y u¶miech
Ale to nawet logiczne , bo iluzja nie mo¿e stworzyæ nic rzeczywistego ...
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #72 : Lipiec 31, 2012, 17:23:59 »

Wielce szacowna ptak ka¿dy z tzw czuciowców ma troszkê subtelniejsz± membranê odbioru ni¿ hm nie czuciowieæ.
Czyta³em tu na tym forum fajny post o tzw wra¿liwych.
Czytaj±c troszkê sobie westchn±³em - mówiê jak jest U¶miech
Ka¿dy cz³owiek nawet east mimo ¿e go nie ma (jak go kiedy¶ spotkam w realu to mimo ¿e jestem gruby i mam zadyszkê to go postaram siê kopn±æ w ¿yæ) ma swoj± indywidualn± wibracjê.
Melodia Twoich wibracji szacowna ptak i muzyka tego co go nie ma s± bardzo piêkne.(w/g mnie)
Tak jak melodia Fair Lady czy te¿ songo acentaura i jeszcze paru innych osób tu na tym forum.
Dlatego te¿ mimo i¿ czasem zdarza siê szacownemu eastowi czy te¿ szacownemu arteqowi
uprawiaæ filozofie podobna do tej uprawianej przez pijanego zaj±ca w kapu¶cie to i tak przynajmniej na ta chwile muzyka ich wibracji jest bardzo fajna i dlatego Ty szacowna ja i paru jeszcze innych patrzy na nich hm jak na rodzinê Du¿y u¶miech
Ot i tyle
U Ciebie za¶ wielce szacowna otwarte serduszko pozwala odbieraæ i odczówaæ i dlatego teksty takiego czy innego delikwenta o ile fajnie wibruje s± hm t³em? albo hm czym¶ tam jeszcze  U¶miech
Oczywi¶cie mo¿e troszkê napisa³em z mojego punktu widzenia ale wydaje mi siê wielce szacowna i¿ piekli¶my chleb w tej samej piekarni Mrugniêcie
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 17:24:16 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #73 : Lipiec 31, 2012, 19:44:59 »

Darek, co do pierwszej czê¶ci, czyli NWO, to nie podzielam twoich obaw, na razie bli¿ej nam do NWO Busha juniora, choæ ostatnio w tym zakresie cisza, jakby przed burz±.
Je¶li chodzi o galaktyczne NWO to takie gdybanie, jak i inne, ale mnie wiele z tego, co siê dzieje na ziemi i w jej pobli¿u nie pasuje do takiego scenariusza. I nie piszê tutaj o "poczuciu przez majty", bo to specjalizacja arteq.

Arteq, kolejna nadinterpretacja. Kiara tak wam wbi³a do g³owy czytanie pomiêdzy wierszami, ¿e nie potraficie przeczytaæ ze zrozumieniem, samych wierszy. Nie napisa³em, ¿e wiem jak wygl±da 5 wymiar, wiêc te pytania (sam wiesz jakiego rodzaju) zachowaj sobie na pó¼niej. O jakim braku uczuæ piszesz?
Przeczytaj cytowane zdanie z 10 razy, mo¿e zrozumiesz jego tre¶æ, nauczycielem jêzyka nie jestem, ¿eby ci t³umaczyæ.
Choæ poszed³e¶ swoim "tokiem my¶lenia" to ostatnia fraza jest identyczna z cytowanym zdaniem - wiêc po co to pisanie?

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #74 : Lipiec 31, 2012, 20:44:13 »

Cytat: Przebi¶nieg
ale wydaje mi siê wielce szacowna i¿ piekli¶my chleb w tej samej piekarni   

O tak, Przebi¶niegu, pamiêtam Ciê z tej piekarni… chleb piekli¶my wy¶mienity…  U¶miech

I mimo, ¿e w realu, jaki¶ czas temu objawi³a mi siê przyrodnia siostra, o istnieniu której
nie mia³am bladego pojêcia, to fajnie, jak rodzina wci±¿ siê powiêksza.
Dusze jako¶ same siê odnajduj±, po wibracjach w³a¶nie. I ciesz± siê z tego niemi³osiernie. 
Super by³oby kiedy¶ spotkaæ siê wspólnie, tyle lat ju¿ tu piszemy, tyle przenikania wzajemnego,
wzbogacania, nawet poprzez „k³ótnie”.

I wci±¿ tañczymy w jednym krêgu.  Chichot

Ech, roztkliwi³am siê chyba, wszystko przez kwiatuszka bia³ego.  Du¿y u¶miech
Na koniec powiem Wam jeszcze jedno, wznosimy siê razem, istoty niezale¿ne, wolne i piêkne…

I nie wa¿ne, czy to ewolucja, czy rewolucja. Wa¿ne skrzyde³ ro¶niêcie… one nas ponios±...  Mrugniêcie

To pa  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 21:00:25 wys³ane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: