Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 13:58:40

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 173081 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #50 : Lipiec 29, 2012, 10:38:31 »

blu
jak piszesz sama "zaÂłapaÂłaÂś" po kliku latach i "wizycie".
Nie, nie pisze tak. Bledna interpretacja.
Jednak nie odpowiedziaÂłaÂś na pytanie o twĂłj sposĂłb "przebudzania", jeÂśli w ogĂłle to leÂży w twoich zainteresowaniach.
Odpowiem teraz (nie zauwazylam, ze odpisales), a wiec - odpowiedz miesci sie w calosci. Jestem za integrowaniem, a nie rozdzielaniem. Wiedza jest zbiorem, kto czyta tylko wybrane moje watki (czy wpisy) pozna tylko czesc. Wypowiadam sie z reguly przejrzyscie i rzeczowo, celowo unikam kopiowania i nasladowania innych guru, bo niewielu jest tych prawdziwych. Znam nawet osobiscie ludzi z ogromna wiedza ezoteryczna, ale rowniez mocno zainteresowanych robieniem pieniazkow (na tejze dziedzinie).
I slusznie, bo jak mowia swiete slowa "do mistrza przychodz z garncem zlota", bo tez musi z czegos zyc.

"Przebudzanie" to, ktore ja znam, to rodzaj wewnetrznego updatu, nagle zaczyna sie rozumiec wiecej niz jeszcze przed chwila.
Ma to zapewne zwiazek z celowym dzialaniem jakichs sil, czy wyzszych, czy ukrytych.
Jest sie w stalym kontakcie z glosem, czesto jest sie odosobnionym, bo inni jeszcze nie rozumieja.
To przemiana duchowa.
Widze na forach, w necie i zyciu, postep ogromny, ale w sferze duchowej ... mizeria! Wrecz regres, liczy sie kariera, pieniadze, uklady, punkty, wyscig szczurow. Dobrego zyczliwego slowa, porady, bezinteresownosci malo gdzie. Instytucje mianujace sie charytatywnymi, czesto sa tylko proforma. Religie oklamuja, panstwo nakazuje do posluszenstwa realizujac wlasne krwiozerczeinteresy (NWO).

A wiec summa summarum "przebudzenia" nie dokona sie na zyczenie. To wynik dzialania innych. Tak jak powolanie do jakiejs misji, czy zadania. Moze na tym wlasnie polega rozwoj?

-------------------

Czasem przegladam te channellingi, ktory czy Ty blu, czy inni wstawiaja - maja wiele wspolnych cech, ale malo nauczania w tym, bardziej rozpaczliwe nawolywanie. Gdy ja kiedys (dawno temu) zaczynalam kontaktowac sie z tymi z drugiej strony, to w wiekszosci otrzymywalam glosy blagajace o pomoc. Daje do myslenia, ze to TU jest ta wazna arena, na ktorej mozna dokonac zmian.
I tak tez widze wlasnie konfrontacje z silami oglupiajacymi i pazerczo-wladczymi, maja moc i sile zastraszania, ale z drugiej strony pojawia sie coraz silniejsza armia "ludzi dobrej woli" (aniolow?), ktorzy nie boja sie stanac na arenie, jak wowczas w koloseum, i to jest wlasnie czas, ktory widzimy, bedziemy musieli wybierac, po czyjej stronie chcemy stanac. Nie ma po srodku;)
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #51 : Lipiec 29, 2012, 11:11:11 »

Dziêki Jack-u za ten film. Jest on ilustracj¹ ewolucyjnego Wzniesienia, "wspomaganego" z zewn¹trz, w doœÌ powolnym tempie. Ale ju¿ na jego przyk³adzie widaÌ, ¿e "nic nie jest wykute w kamieniu" w tym zakresie, jak zwykli mówiÌ niebiaùscy. Od czasu stworzenia tego filmu, warunki i opcje znacz¹co siê zmieni³y. Wyszliœmy choÌby z opcji katastrof o zasiêgu globalnym, ale mamy wiele innych pomniejszych opcji w realizacji. Jak widaÌ nie tylko scenariusz, ale i rozk³ad czasowy jest inny, ale idziemy do przodu, choÌ nie wszêdzie w dobrym tempie. Na bie¿¹co wiêkszoœÌ "pozaziemskich" twierdzi, ¿e jesteœmy dok³adnie tam, gdzie powinniœmy byÌ, a reszta to tylko nasza niecierpliwoœÌ.
Co do m³otków, jestem odmiennego zdania. Ka¿dy ma swój cykl i tryb dzia³ania i budzenia. U¿ycie "m³otka" powodowa³oby powstanie nowego cyklu karmicznego dla obydwu stron, dlatego w moim rozumieniu tego problemu, ci co mog¹ i potrafi¹ dostarczaj¹ (zasiewaj¹) informacjê i to jest doœÌ, ka¿dy ma woln¹ wolê wyboru, co z tym zrobiÌ i dzia³a wy³¹cznie na swoj¹ odpowiedzialnoœÌ.
Czêsto nadgorliwoœÌ jest znacznie gorsza ni¿ brak gorliwoœci w ogóle. Przyk³adów tego w historii i na bie¿¹co mamy pod dostatkiem, zreszt¹ to typowa cecha dualizmu i jednoczeœnie nasza wada narodowa - z jednej skrajnoœci w drug¹.
A do Wzniesienia potrzeba rĂłwnowagi na kaÂżdym poziomie.
Prawdziwe drzwi nie zamykaj¹ siê nigdy, bo "spóŸnialscy" mog¹ siê za³apaÌ na nastêpny d³ugi cykl i tak a¿ do skutku.

podobnie to wiedzĂŞ,-
ponoĂŚ kolejne "okienko do przeskoku" dopiero za kolejne 2 tys. lat.
ktorzy nie boja sie stanac na arenie, jak wowczas w koloseum, i to jest wlasnie czas, ktory widzimy, bedziemy musieli wybierac, po czyjej stronie chcemy stanac. Nie ma po srodku;)

tak- czas wyboru jest teraz, ale czy nie za duÂżo testosteronu? MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 11:16:12 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #52 : Lipiec 29, 2012, 12:29:27 »

Zacznê od koùca, channelingi. ChoÌ nie ma tu autorytetów to Kiara kiedyœ stwierdzi³a, ¿e czanelingi s¹ kodowane na 3 poziomach œwiadomoœci, ja twierdzê, ¿e wiêcej ni¿ to, zarówno poziomów, jak i sposobów odbioru, a w³aœciwie to ka¿dy odbiera indywidualnie. Oczywiœcie jest du¿o manipulacji, ale z drugiej strony nie ma sensu manipulowanie nieprawd¹, wiêc spora czêœÌ tych przekazów musi zawieraÌ prawdê. Jak i gdzie ka¿dy musi rozró¿niÌ sam. Masz osobiste doœwiadczenia, które by³y ukierunkowane na ciebie, nie ma przypadków, ale one nie dotycz¹ ogó³u. Tak odbierasz i to jest twoja prawda, nie zamierzam z ni¹ polemizowaÌ, tobie potrzebne by³y taki doœwiadczenia, ale dla mnie to nie powód do uogólniania. Chodzi wy³¹cznie o informacjê, ka¿dy odbiera i rozró¿nia sam wed³ug swojego poziomu œwiadomoœci, oczywiœcie w ten sposób on siê rozszerza, ale nigdzie tu nie ma mowy o naœladowaniu, guru itd. To ju¿ inny zakres "dzia³alnoœci". Nie da siê iœÌ czyj¹œ œcie¿k¹, choÌ KK twierdzi inaczej, i nie tylko on. To ju¿ produkcja swego rodzaju "biorobotów". Naœladownictwo to najgorsze do czego mo¿na zachêcaÌ innych.
Co do przebudzenia - ka¿dy musi do tego "dojrzeÌ" sam i ka¿da informacja jest pomocna w tym zakresie, niezale¿nie czy pochodzi z jasnej, czy z ciemnej strony - tylko ka¿dy ma rozró¿niÌ dla siebie, to co przychodzi, inaczej to strata czasu. O rozró¿nianiu wstawiliœmy tu na pewno z 10 czanelingów i artyku³ów. I nie wa¿ne jak to nazywamy, chodzi o kwantowy skok w rozszerzaniu œwiadomoœci. I wcale nie musi byÌ od³¹czone od ¿ycia, pieniêdzy itd., to znowu kwestia typowej przesady.
Co do sposobu prezentowania wiedzy, czy informacji. Jestem zwolennikiem blokĂłw informacji, a nie rozrzucania jej po wszystkich wÂątkach, bo to coÂś jak zagadka, szarada albo inny rodzaj zamieszania.
KiedyÂś na tym forum ciĂŞto nawet wiadomoÂści na kawaÂłki, jeÂśli nie byÂły ÂściÂśle w temacie, to byÂła kolejna przesada w drugÂą stronĂŞ, ale w moim odczuciu, aby nie zmuszaĂŚ innych do niepotrzebnych poszukiwaĂą, powinniÂśmy z grubsza trzymaĂŚ siĂŞ tematu, co i tak jak widaĂŚ po tym wÂątku rzadko siĂŞ udaje.
A czas wyborĂłw jest caÂły czas, jak ptak napisaÂła, niestety na tym polega ta szkoÂła, nie da siĂŞ tego zrobiĂŚ raz i na zawsze, choĂŚ moÂżna dla pojedynczej czynnoÂści, ale Âżycie pÂłynne jest, mĂłj kolega mĂłwi; "co zobaczĂŞ ÂśmieĂŚ -  to decyzja" i przebudzenie od tego nas nie uwolni, ale uczyni wybĂłr klarownym, czyli czĂŞsto pozbawi nas wyboru, bo bĂŞdziemy znali skutki bez przeÂżycia doÂświadczenia.
KrĂłtko mĂłwiÂąc analiza wyboru odbywa siĂŞ na poziomie serca po przebudzeniu, a na poziomie rozumu przed. A poniewaÂż serce jest o 6 sekund szybsze, jak tu naokoÂło opowiadajÂą to wybĂłr jest Âłatwiejszy.
Co do duchowych postêpów, to prawdziwa ocena jest niemo¿liwa, a w³aœciwie nie ma sensu, jak i porównania siebie z innymi, bo ka¿dy naprawdê jest drastycznie inny, chocia¿ ostatnio istniej¹ ponoÌ tendencje do tworzenia grup "wspó³graj¹cych" dusz, a nie cia³.
I dziĂŞkujĂŞ ci za rzeczywiÂście przejrzystÂą wypowiedÂź.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #53 : Lipiec 29, 2012, 20:09:01 »

blu
Co do sposobu prezentowania wiedzy, czy informacji. Jestem zwolennikiem blokĂłw informacji, a nie rozrzucania jej po wszystkich wÂątkach, bo to coÂś jak zagadka, szarada albo inny rodzaj zamieszania.
I w ten sposob uzyskales PUNKTY!

Ja z mojej strony gratuluje (wodospad widac nie tylko prowadzi WODE w dol)

A mnie jest wszystko jedno. Mam gdzies punkty i hierarchie ... to sie nazywa 5D.

Pozdrawiam (dopoki moja cierpliwosc wyrobi).
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #54 : Lipiec 29, 2012, 20:21:30 »

Robię to dla siebie, nie dla punktów, a jeśli inni skorzystają to taka drobna nagroda.
Tak czy owak poszerzenie świadomości jest (przynajmniej chwilowym) przejściowym celem i staramy się prezentować motywacje, każdy na swój sposób oczywiście.

Edit: cierpliwość cnotą była i jest, ale chyba nie pozostanie w 5D.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 20:23:17 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #55 : Lipiec 29, 2012, 22:12:11 »

Nigdy o feedback nie prosiles... widzialam wpisy, na manuskryptach przetrwania z prosba o punkty, nie o uznanie...
ale widac obrales taki azymut i niech Ci sie darzy, oby jak najlepiej. Nauczaj wiec dalej.
east
Gość
« Odpowiedz #56 : Lipiec 29, 2012, 23:07:11 »

@film 16 min 40sekund
"g³ówne zadanie jest proste - pozwoliÌ naszem JA na harmoniê z Bosk¹ Wol¹."
Tak proste i tylko tyle, ale ... kto ma pozwalaĂŚ ? Dlaczego tak siĂŞ cackaĂŚ ze "swoim JA " ?
Energia przep³ywa , rzeczywistoœÌ siê dzieje. Ty tym nie sterujesz Chichot

@Jack1967
zreszt¹ ka¿dy wybierze sam - dla spóŸnialskich magiczne drzwi siê nie otworz¹ w ostatniej chwili(to nie tanie linie..)
kaÂżdy wybiera juÂż TERAZ(im szybciej tym ma potencjalnie wiĂŞksze szanse) - bo musi siĂŞ wczeÂśniej przygotowaĂŚ Âżeby zwyczajnie daĂŚ radĂŞ

Ty siê nie za³apiesz Chichot Nikt siê nie za³apie, bo to nie TY/JA wybiera i nie mo¿esz niczego zrobiÌ, aby posi¹œÌ bilet do raju. Jest tylko TERAZ. Dlatego te¿ nic nie jest pewne na 100%, choc wszystko rownie prawdopodobne.
Do czego tak gonisz ? Za jakÂą marchewkÂą znĂłw -jak zawsze - gonisz ?

Drzwi nie istniejÂą. Wszystko juÂż tu jest.

komandos040
Gość
« Odpowiedz #57 : Lipiec 30, 2012, 07:29:32 »

Ojej, co za gonitwa.. DuÂży uÂśmiech
Ja tam mogĂŞ tworzyĂŚ z Innymi Duszami  ÂŚwiatÂła Raj na naszej nowej Matce Ziemi. UÂśmiech
GdyÂż poniewaÂż, chciaÂłbym zaÂłoÂżyĂŚ jeszcze RodzinĂŞ w MiÂłoÂści i Harmonii BoÂżej.
Poza tym mam pewne zainteresowania pasje, przez ktĂłre nie mogĂŞ wibrowaĂŚ do 4 Wymiaru.
Pozostaje mi ten przeskok z 3- na 4 W w opcji Pracy dla ÂŹrĂłdÂła UÂśmiech
Dlatego wolĂŞ "TworzyĂŚ" Nowy Raj na Ziemi obiecany Nam przez Boga Ojca Niebieskiego.
Nie myliĂŚ to proszĂŞ z NWO, bo ja nie z tej frakcji. MrugniĂŞcie
PrzykÂładowo po oczyszczeniu, zanurzyĂŚ siĂŞ w czyste akweny jezior, bÂądÂź i innych kiedyÂś rĂłwnie piĂŞknych akwenĂłw jak to byÂło
zaraz po stworzeniu Matki Ziemi. UÂśmiech(bo obecnie 3 wymiarowa woda - to faktycznie szambo, aÂż Âściska czÂłowieka na taki widok. :/)
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 09:40:06 wysłane przez komandos040 » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #58 : Lipiec 30, 2012, 08:52:16 »

Lady, punkty to nie mĂłj pomysÂł, ani proÂśba, nie zaleÂży mi na nich tak jak tobie. A w ogĂłle to uwaÂżam punkty i dyskusje o nich za odciÂąganie uwagi od rzeczywistych potrzeb.
Komandosie, nie jesteÂś sam, pora przyszÂła, choĂŚ mamy bardzo ograniczone zasoby poprzez trzeciowymiarowe postrzeganie, to jednak najwaÂżniejsza jest decyzja, czyli wybĂłr wspomagana intencjÂą, reszta teÂż bĂŞdzie nadchodziÂła w "swoim czasie" albo "Boskim PorzÂądku", jak kto woli, wedÂług stanu ÂświadomoÂści.

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #59 : Lipiec 30, 2012, 09:15:50 »

Komandosie, nie jesteÂś sam, pora przyszÂła, choĂŚ mamy bardzo ograniczone zasoby poprzez trzeciowymiarowe postrzeganie, to jednak najwaÂżniejsza jest decyzja, czyli wybĂłr wspomagana intencjÂą, reszta teÂż bĂŞdzie nadchodziÂła w "swoim czasie" albo "Boskim PorzÂądku", jak kto woli, wedÂług stanu ÂświadomoÂści

Brzmi jak grozba, tak ja to odbieram - NWO to nic dobrego, i na pewno nie "boskiego". To spisek na globalna skale. Z wzniesieniem nie ma nic do rzeczy. Ale je wierze, ze obudza sie w koncu maluccy i zaczna dochodzic swoich praw, praw do wladania wolna wola z zachowaniem pelnego humanitaryzmu.

Co do tych punktow to pisze o tym z ironia, to wlasnie narzedzie "planu boskiego" - np. punkty (akcje) na gieldzie, i inne, dzis na uczelniach -punkty- w prawie -punkty- np. karne (za przestepstwa drogowe) etc.

blu - gdybys zechcial przyblizyc te terminy "w swoim czasie" i "Boski Porzadek", bo moze zle pojmuje, gdy zechcesz i napiszesz to odpowiem dalej, ale juz jako - nauczyciel MrugniĂŞcie

Pozdrawiam i zycze milego tygodnia! Efel.
komandos040
Gość
« Odpowiedz #60 : Lipiec 30, 2012, 09:45:22 »

Komandosie, nie jesteÂś sam, pora przyszÂła, choĂŚ mamy bardzo ograniczone zasoby poprzez trzeciowymiarowe postrzeganie, to jednak najwaÂżniejsza jest decyzja, czyli wybĂłr wspomagana intencjÂą, reszta teÂż bĂŞdzie nadchodziÂła w "swoim czasie" albo "Boskim PorzÂądku", jak kto woli, wedÂług stanu ÂświadomoÂści

Brzmi jak grozba, tak ja to odbieram - NWO to nic dobrego, i na pewno nie "boskiego". To spisek na globalna skale. Z wzniesieniem nie ma nic do rzeczy. Ale je wierze, ze obudza sie w koncu maluccy i zaczna dochodzic swoich praw, praw do wladania wolna wola z zachowaniem pelnego humanitaryzmu.

Co do tych punktow to pisze o tym z ironia, to wlasnie narzedzie "planu boskiego" - np. punkty (akcje) na gieldzie, i inne, dzis na uczelniach -punkty- w prawie -punkty- np. karne (za przestepstwa drogowe) etc.

blu - gdybys zechcial przyblizyc te terminy "w swoim czasie" i "Boski Porzadek", bo moze zle pojmuje, gdy zechcesz i napiszesz to odpowiem dalej, ale juz jako - nauczyciel MrugniĂŞcie

Pozdrawiam i zycze milego tygodnia! Efel.
A broĂą Panie BoÂże tylko nie NWO. UÂśmiech
Oni juÂż siĂŞ koĂączÂą zanim siĂŞ zaczĂŞli. Chichot
ZauwaÂżyÂłem Lady, Âże masz spory potencjaÂł wiedzy. UÂśmiech
JeÂśli awek jest TobÂą, to chylĂŞ czoÂła przed tak piĂŞknÂą niewiastÂą. MrugniĂŞcie
Pozdrawiam. Cool
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 09:46:36 wysłane przez komandos040 » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #61 : Lipiec 30, 2012, 12:54:12 »

No, nie Lady, ty to masz skrajne odczyty, w czym tu widzisz groÂźbĂŞ?. Komandos wyraziÂł intencjĂŞ, jak najbardziej pozytywnÂą, gdzie tu NWO, to dokÂładnie drugi biegun.
Nie jest sam, bo inni te¿ marz¹ o wygl¹dzie nowej ziemi, jest ich ca³kiem sporo i nie maj¹ nic wspólnego z NWO, czy Kaba³em. Niestety nie mo¿na opisaÌ i wyobraziÌ sobie 5 wymiaru przez s³owa, a nawet uczucia 3 wymiaru. Nawet jeœli ktoœ ma wizje czy inne przeb³yski, to nie potrafi ich oddaÌ, a jest to tylko nieznacz¹cy u³amek ca³oœci. Dlaczego? Bo czas nie nadszed³, nie mamy jeszcze rozszerzonej œwiadomoœci na tyle, aby zacz¹Ì to rozumieÌ. Jeszcze du¿o energii musi sp³yn¹Ì na ziemiê i niestety liniowy czas jest na to potrzebny, aby zmieniÌ postrzeganie, nic na szybko i nic na si³ê.
Czyli, krĂłtko mĂłwiÂąc musimy dojrzeĂŚ do "swojego czasu" i "Boski PorzÂądek" jak widaĂŚ to uwzglĂŞdnia, ale nie myl tego z punktami, ocenami, bo to narzĂŞdzia typowo ludzkie tutaj zaimplementowane.
Chanel ma piêkne motto, st¹d w "w swoim czasie", i my mamy na to wp³yw, ale brak zrozumienia wszystko opóŸnia i rozwala.
Tyle na teraz, bo brak mi czasu, ale chĂŞtnie zapoznam siĂŞ z twoim nauczaniem.

Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #62 : Lipiec 30, 2012, 13:21:29 »

Bo czas nie nadszed³, nie mamy jeszcze rozszerzonej œwiadomoœci na tyle, aby zacz¹Ì to rozumieÌ.

Niestety nadszedl i to juz od dawna. Zrodla roznie podaja. Jedni, ze to od lat 80-tych inni, ze od 2-3 lata wstecz, jeszcze inni, ze od poczatku XX wieku, co to oznacza? Ze ten "czas swiadomosci" jest rozny dla kazdego. Nie jest to zadne oswiecenie duchowe, lecz wiedza stricte. Najwazniejsza jest krolowa matematyka.
Lucyfer naucza bezinteresownie, wyszukuje perelki, podaje wiedze jak na talerzu, po co? Na pewno nie dla "punktow", bo mu na tym nie zalezy (tak mniemam). Jest to wiedza wyjsciowa, aby poznac tajniki pracy neuronalnej. Ale nie tej sciemki psychiatrycznych oszolomow, lecz polaczen miedzy wymiarowych. Bo na tym polega roznica materii i nie-fizycznego swiata, ze ten drugi szuka dopelnienia, plus i minus, napiecie w obwodzie i jego brak, dualizm 0 i 1. Materia ma matryce zbudowana na bazie kodu Fabiccioniego, swiat fraktalny (3-wymiar).
Wymiar piaty jest juz od dawna w zasiegu dosc duzej grupy kandydatow. To oni penetruja cyberprzestrzen w poszukiwaniu jak najwiekszego pola dzialania (Dim) dla siebie. Gdyz tu zadzialala inteligencja wyzsza w odroznieniu od inteligencji sztucznej, ktora dazy do jak najscislejszego definiowania przestrzeni, oszczednosci "eteru".

Przekazy chanellingowe sa wlasnie wytworem tej sztucznej, bo nawoluja do pokory. Taki program zostal im wklikany celowo. Jest cala rzesza wierzacych w te slowa (nie mowie, ze sa nielogiczne) - kiedys i do dzis np. krk grozi paluszkiem wiernym(?) nawoluje do pokuty, posluszenstwa i poddanstwa. Motywujac to wola Boga°°

Komandosie - dzieki za komplement!

Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #63 : Lipiec 30, 2012, 20:42:13 »

Cytat: komandos
... Dlatego wolĂŞ "TworzyĂŚ" Nowy Raj na Ziemi obiecany Nam przez Boga Ojca Niebieskiego.
Nie myliĂŚ to proszĂŞ z NWO, bo ja nie z tej frakcji.  MrugniĂŞcie

Cytat: blueray
No, nie Lady, ty to masz skrajne odczyty, w czym tu widzisz groÂźbĂŞ?. Komandos wyraziÂł intencjĂŞ, jak najbardziej pozytywnÂą, gdzie tu NWO, to dokÂładnie drugi biegun.
Nie jest sam, bo inni teÂż marzÂą o wyglÂądzie nowej ziemi, jest ich caÂłkiem sporo i nie majÂą nic wspĂłlnego z NWO, czy KabaÂłem. ...

Obawiam siĂŞ, Âże "Nowy Raj na Ziemi obiecany Nam przez Boga Ojca Niebieskiego" to to samo co NWO. Tak nam namieszali w Âłepetynach, Âże daliÂśmy sobie wmĂłwiĂŚ, iÂż NWO jest be, a "... Raj ..." cacy. TwĂłrcami obu tych idei sÂą ci sami sprawcy, ktĂłrzy chcÂą nas uczyniĂŚ swymi wiecznymi sÂługusami.  MrugniĂŞcie DuÂży uÂśmiech ZÂły

Edycja:

W tej chwili to chyba najodpowiedniejszy wÂątek na poruszenie tego typu zagadnieĂą.

W jednym z wÂątkĂłw >> >arteq< napisaÂł:

Cytat: arteq
ProponujĂŞ w pierwszÂą sobotĂŞ 2013 r.  :]
ChociaÂż wiele osĂłb zapewne nie pojawiÂłoby siĂŞ i to wcale nie z powodu bytnoÂści w innej gĂŞstoÂści...
ChociaÂż... jak obserwujĂŞ forum wiele osĂłb im bliÂżej grudnia 2012 tym jakoÂś mniej mĂłwi o tym, ze 21.12 wydarzy siĂŞ coÂś niezwykÂłego, jakoÂś stara siĂŞ "zapominaĂŚ" o wczeÂśniejszych skÂładanych zapowiedziach... coÂś czuje przez majty, Âże chcÂą po cichu przestawiĂŚ siĂŞ na wariant "i owszem wydarzyÂło siĂŞ, to zaszÂły bardzo waÂżne zmiany, ale nie wprost widoczne, od tej daty... przyÂśpieszÂą, etc...  :]

TroszkĂŞ CiĂŞ uspokojĂŞ, przynajmniej w odniesieniu do mnie, juÂż od dÂłuÂższego czasu utwierdzaÂłem siĂŞ w przekonaniu, Âże z '12-tym rokiem nie do koĂąca jest tak, jak przedstawiano to poprzez PCH. Tak, byÂłem pod wraÂżeniem tego co mĂłwili o tym roku, ale wczeÂśniej byÂłem pod podobnym wpÂływem innych ugrupowaĂą, rĂłwnieÂż religijnych, np. ÂŚwiadkĂłw Jehowy.
DziÂś z podniesionÂą gÂłowÂą wszystkim im dziĂŞkujĂŞ, Âże na mojej ÂścieÂżce byli mi pomocni w zrzuceniu Âłusek z oczu.
Masz racjĂŞ, rok '12 to tylko poczÂątek wiĂŞkszych i dÂłuÂższych przemian - tak uwaÂżam (przynajmniej na tĂŞ chwil). DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 21:38:58 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #64 : Lipiec 30, 2012, 22:59:42 »

DziÂś z podniesionÂą gÂłowÂą wszystkim "im" dziĂŞkujĂŞ, Âże na mojej ÂścieÂżce byli mi pomocni w zrzuceniu Âłusek z oczu.

Jak to milo czytac slowa ... skruchy MrugniĂŞcie

//W ten sposob zbiera sie u "nich" punkty//  UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #65 : Lipiec 31, 2012, 09:28:25 »

wydaje siĂŞ, Âże niektĂłrzy sÂą w "pozycji" dziewicy,-
chcaiÂłabym, ale bojĂŞ siĂŞ DuÂży uÂśmiech -tak to siĂŞ na pewno nie da
Afro

"WYJ¦Æ Z TRZECIEGO WYMIARU

Kochani, cudowny czas konfrontacji z samym sobÂą, ku caÂłkowitej wolnoÂści, dzieje siĂŞ.

Tysi¹ce lat rozdzielnoœci umys³u i serca i ca³ej reszty, powoli zbli¿a siê dla wielu z nas ku koùcowi. Niezwyk³oœÌ tego czasu jest ogromna, gdy¿ na naszych oczach dzieje siê transformacja.

My mamy tylko ZROZUMIEÆ co siê dzieje i pod±¿yæ za zmianami, nic wiêcej.

ByÂło wiele cywilizacji, wojny gwiezdne, odwiedziny kosmitĂłw, Lemura, Atlantyda i wiele innych ciekawych wydarzeĂą. Tak, to nasza przeszÂłoœÌ, tak jak niemowlĂŞctwo w rozwoju czÂłowieka. TO BYÂŁO, przeszÂłoœÌ, czy mamy wci¹¿ w niej siedzieĂŚ, oglÂądajÂąc siĂŞ za siebie?  Poznanie przeszÂłoÂści, dobrze, badajmy, jesteÂśmy przecieÂż kosmicznymi podró¿nikami, lecz wiedÂźmy, Âże poprzez przeszÂłoœÌ nie wyjdziemy z trzeciego wymiaru, tak jak dziecko nie stanie siĂŞ dorosÂłe poprzez przypomnienie sobie w jakich pieluchach chodziÂło.

Mo¿e czas zrozumieÌ ca³y PROCES EWOLUCJI w œwiecie fizycznym, dualnym i ju¿ nie wracaÌ do niemowlêctwa, lecz iœÌ dalej do przodu, w doros³oœÌ.

Dziœ bêd¹c w swej fizycznoœci doros³ymi ludŸmi nie wracamy do czasu niemowlêctwa, nie ma takiej potrzeby i owszem, mo¿emy poznawaÌ dalek¹ przesz³oœÌ cywilizacji i jeœli chcemy zostaÌ w tym, lub uznaÌ -TAK, TAKA BY£A nasza przesz³oœÌ i iœÌ dalej.

A co jest dalej? JEDNO¦Æ i DOJRZA£O¦Æ naszej ¶wiadomo¶ci. To naturalny w ewolucji proces, od dzieciñstwa do doros³o¶ci, nie tylko na poziomie fizyczno¶ci, ale i ¶wiadomo¶ci duchowej.

Abyœmy mogli iœÌ dalej musimy zrozumieÌ - czym jest doros³oœÌ naszej duszy. Jeœli w fizycznym œwiecie, dorastaj¹c, nie wiemy czym jest doros³oœÌ, dojrza³oœÌ, b³¹dzimy, szukaj¹c w³aœciwej drogi i marnotrawimy wiele lat. Tak samo dzieje siê na p³aszczyŸnie duchowej.

Do czego wiêc mamy d¹¿yÌ w swym rozwoju?

Do zjednoczenia wszystkiego co zostaÂło rozdzielone.

Energia weszÂła w fizycznoœÌ, wytraciÂła pamiĂŞĂŚ tego kim jest, bo tylko tak mogÂła poznaĂŚ Âżycie w III wymiarze i bĂŞdÂąc tutaj wzrastaÂła od pierwotnej, prymitywnej ÂświadomoÂści mineraÂłu, poprzez zrozumienie wszelkich aspektĂłw Âżycia  roÂślin, zwierzÂąt, aÂż do czÂłowieka. I gdy przybraÂła postaĂŚ ludzkÂą, tu dopiero czekaÂła jÂą ró¿norodnoœÌ relacji, zaleÂżnoÂści, uczuĂŚ, emocji, caÂłego kolorytu czÂłowieczeĂąstwa od caÂłkowitego zniewolenia w lĂŞku i ograniczonoÂści, z prymitywnÂą ÂświadomoÂściÂą zaspakajania podstawowych funkcji ciaÂła „zwierzĂŞcych”  aÂż po caÂłkowite wyzwolenie z wszelkich ograniczeĂą i oÂświecenie / wyÂższe zrozumienie procesu Âżycia, istnienia/.

Teraz mamy ten czas i szansĂŞ zakoĂączenia nauki III wymiaru oraz  pĂłjÂścia dalej, w czwarty, piÂąty wymiar.

Na jakim jesteÂśmy etapie swego czÂłowieczeĂąstwa, zastanĂłwmy siĂŞ.

Trzeci wymiar – to:

1.identyfikowanie siĂŞ ze swojÂą fizycznoÂściÂą,

2.uznawanie Âświata zewnĂŞtrznego za zagroÂżenie z ktĂłrym trzeba walczyĂŚ, przed ktĂłrym trzeba siĂŞ chroniĂŚ, to generalnie zÂło, i albo ja je zwyciê¿ê albo ono mnie, / wzorzec ja – i reszta Âświata/

3.uznawanie siebie za jednostkĂŞ samotnÂą, oddzielonÂą od Boga, bĂŞdÂącÂą w ciÂągÂłym, wiĂŞkszym lub mniejszym  trudzie Âżycia,

4.ciag³e poszukiwanie swej drugiej po³ówki, która mo¿e przynieœÌ pe³niê szczêœcia

5.traktowanie Âświata zewnĂŞtrznego jako ÂźrĂłdÂło szczĂŞÂścia lub nieszczĂŞÂścia.

6. czynienie sobie ludzi podlegÂłymi /to ja bĂŞdĂŞ ponad nimi/, lub stanie siĂŞ podlegÂłym, lĂŞk, ucieczka przed ludÂźmi,

7. œwiadomoœÌ bazuj¹ca na tym co widzi i s³yszy i uznaj¹ca to za jedyna prawdê,

8. uznawanie Ziemi za zÂłe i trudne miejsce, niszczenie i wykorzystywanie jej,

9. lĂŞk i podleganie  pochwaÂłom, krytyce, ocenie, potrzeba uznania,

10. Âżycie powierzchownym Âżyciem zewnĂŞtrznym, dziaÂłanie nawykowe z podÂświadomoÂści,

11.nieznajomoœÌ siebie, swej duchowej natury, i uznawanie siebie jedynie za cia³o podlegaj¹ce chorobom, starzeniu, œmierci, /powielanie cywilizacyjnego programu/

12. Âświadome lub nie poczucie winy, maÂłoÂści, niedoskonaÂłoÂści i wycofanie  z Âżycia lub ciÂągÂła potrzeba udowadniania, Âże jest siĂŞ kimÂś lepszym, zasÂługujÂącym, potrzeba bycia dobrym,

13. potrzeba zmieniania ludzi, wedÂług wÂłasnej prawdy,

14. nieumiejêtnoœÌ komunikacji, oczekiwanie, ¿e inni powinni wiedzieÌ o co nam chodzi,

15. podleganie paplaniu umysÂłu i cierpiĂŞtnictwu serca bazujÂących na lĂŞkach i ograniczeniach starego Âświata,

16. wypieranie swej wartoÂści / ja Duch/, brak zaufania do siebie i koniecznoœÌ szukania  nauczycieli, guru.

17. nieumiejêtnoœÌ wyjœcia z tego œwiata

18. powielanie zachowaĂą spoÂłecznych, rodowych, lub bunt przeciwko nim

19. lekcewa¿enie pieniêdzy, uznawanie ich a z³o, lub lêkowe gromadzenie / na staroœÌ, na czarna godzinê, itd./

20. ciÂągÂłe przebywanie w przeszÂłoÂści lub przyszÂłoÂści, rozgrzebywanie doÂświadczeĂą bĂłlu, cierpienia, krzywd, szukanie winnych, bycie w nienawiÂści, Âżalu, chĂŞci zemsty,

21. wyparcie siĂŞ Boga, bo nas nie wysÂłuchaÂł, lub uznawanie Go za postaĂŚ czyniÂąca zÂło lub dobro,

22. potrzeba porĂłwnywania i wartoÂściowania

23. lĂŞk przez zwiÂązkiem lub przywiÂązanie na ÂśmierĂŚ i Âżycie, bycie z jednym partnerem pomimo, caÂłkowitej obcoÂści, braku miÂłoÂści

24. bycie w ¿¹dzy lub niechêÌ do seksu, postrzeganie go tylko z poziomu cia³a

25. lêk przed posiadaniem dzieci lub potrzeba posiadania dzieci / bo tak trzeba, bo co ludzie powiedz¹, bo ktoœ bêdzie móg³ zaopiekowaÌ siê mn¹ na staroœÌ, bo ktoœ bêdzie mnie kocha³ bezinteresownie, lub ja bêdê mia³a kogo kochaÌ /,

26. lĂŞk przed porzuceniem, zdradÂą, przemocÂą, samotnoÂściÂą,

27. noszenie masek, lĂŞk przed byciem sobÂą prawdziwym,

28. wzorce dot. koniecznoÂści harowania, ciĂŞÂżkiej pracy, uznania Âże pracujemy po to, aby przeÂżyĂŚ, mieĂŚ na chleb itd.

29. identyfikowanie energii ÂżeĂąskiej i mĂŞskiej z pÂłciÂą, niezrozumienie czym jest naprawdĂŞ,

30. uzaleÂżnianie swego nastroju, odczuwania, stanu posiadania, miÂłoÂści od Âświata fizycznego zewnĂŞtrznego,

31. podleganie ‘prawdom” reklam, mediĂłw, innych ludzi,

32. oczekiwania i ¿¹danie od innych

33. kÂłamstwa, manipulacje, gierki, intrygi

34. potrzeba zbawiania innych, zamiast pracy najpierw nad sobÂą,

35. uznanie rodzicĂłw za dostarczycieli dĂłbr, niezrozumienie ich roli w naszym Âżyciu zarzucanie im braku mÂądroÂści, dobra, finansĂłw,

36. nieumiejêtny wybór partnerów, pójœcie za podœwiadomym impulsem, póŸniej cierpiêtnictwo, trudne relacje, zdrady, potrzeba zmieniania drugiego cz³owieka, lub zgoda na coœ czego nie chcemy,

37. niewÂłaÂściwe zrozumienie miÂłoÂści, postrzeganie jej poprzez pryzmat doÂświadczeĂą trzeciego wymiaru, uznawanie, Âże miÂłoœÌ  to dobro i sÂłodkie s³ówka,

38. niezrozumienie, Âże MIÂŁO¦Æ bezwarunkowa, czwartego wymiaru to wÂłasna WOLNO¦Æ  jako Ducha, od programu wszelkich ograniczeĂą i lĂŞkĂłw,

39. brak zrozumienia ewolucji ÂświadomoÂści.

40. nieuÂświadomienie, Âże nasza myÂśl i emocja tworzÂą nasze Âżycie,

41. obawa przed przysz³oœci¹, niezrozumienie , ¿e nasza przysz³oœÌ tworzymy dziœ

42. rozdzielenia Ducha od fizycznoÂści, materii,

To mamy zostawiĂŚ za sobÂą.

PomyÂślcie Kochani, czy trwacie jeszcze w ktĂłrejÂś z powyÂższych prawd.

W nastêpnym materiale napiszê czym jest œwiadomoœÌ czwartego i pi¹tego wymiaru. "
http://www.epokaserca.pl/joomla/index.php/artykuly/306-26-lipca-2012

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #66 : Lipiec 31, 2012, 09:50:28 »

2.(..)  / wzorzec ja – i reszta Âświata/
16. wypieranie swej wartoÂści / ja Duch/, brak zaufania do siebie i koniecznoœÌ szukania  nauczycieli, guru.

No có¿, jak widaÌ , "kochanym" nie³atwo bêdzie znaleŸÌ z³oty œrodek pomiêdzy iluzj¹ JA , a zaufaniem do SIEBIE Mrugniêcie
Spokojnie, coœ wykombinuj¹. Trzeba bêdzie tak wysterowaÌ, ¿eby JednoœÌ sk³ada³a siê z pos³usznych jej indywiduuów zapatrzonych w boskie-ja , ale jednoczeœnie skorych do wspó³pracy .. tylko, czy nie po¿r¹ siê miêdzy sob¹ zanim zd¹¿¹ cokolwiek zjednoczyÌ ?

19. lekcewa¿enie pieniêdzy, uznawanie ich a z³o, lub lêkowe gromadzenie / na staroœÌ, na czarna godzinê, itd./
O i tutaj jest jakaœ wskazówka, ! Pieni¹¿ki , Kochani Chichot . W Systemie raŸniej Mrugniêcie
ptak
Gość
« Odpowiedz #67 : Lipiec 31, 2012, 11:55:19 »

Eascie Drogi,
te same s³owa mo¿na rozumieÌ na ró¿ne sposoby. Dlaczego, skoro Ciebie ju¿ nie ma,
nie Âłapiesz wszystkich znaczeĂą? Skoro nie ma JA, to wszelkie interpretacje powinny Ci byĂŚ dostĂŞpne,
a jednak trzymasz siĂŞ jednego programu dekodujÂącego.
Zawsze masz „myÂśl przewodniÂą”, jakoby jacyÂś Oni prĂłbowali nas okpiĂŚ i wykorzystaĂŚ.
Czy czasem Twoje (zamaskowane) JA nie robi Ciê w bambuko? Bo wci¹¿ jest i ma siê dobrze,
a Tobie daje zÂłudzenie swojego znikniĂŞcia, przez to Twojego (czyli swojego  MrugniĂŞcie) ‘rozpoznania’.

Nie piszĂŞ tego w obronie jakichÂś tam „sÂłodkich”, ale jeÂśli juÂż czasami pozwolĂŞ sobie
na przeczytanie czegoœ, staram siê czytaÌ tekst z ró¿nych stron.
Jedna interpretacja jest ograniczeniem, chociaÂż, jak w innym wÂątku wspomniaÂł Jerzy Karma
(i chyba sÂłusznie), ograniczenia sÂą potrzebne, by cokolwiek odczuwaĂŚ i poznawaĂŚ.
Zatem, ograniczajÂące JA sÂą niezbĂŞdne, byleby stawaÂły siĂŞ coraz doskonalsze.  UÂśmiech

Wiem, Âże zaraz w mÂądry sposĂłb uzasadnisz, Âże siĂŞ mylĂŞ. I ok, lubiĂŞ Twoje wojujÂące JA,
myliĂŚ siĂŞ teÂż lubiĂŞ. Przynajmniej nie zesztywniejĂŞ, no chyba, Âże w trumnie.   Chichot

No to pa  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #68 : Lipiec 31, 2012, 13:30:36 »

Eascie Drogi,
te same s³owa mo¿na rozumieÌ na ró¿ne sposoby. Dlaczego, skoro Ciebie ju¿ nie ma,
nie Âłapiesz wszystkich znaczeĂą? Skoro nie ma JA, to wszelkie interpretacje powinny Ci byĂŚ dostĂŞpne,
a jednak trzymasz siĂŞ jednego programu dekodujÂącego.
Brak utoÂżsamienia siĂŞ nie oznacza, Âże jest ktoÂś, kto rzuca siĂŞ na wszystkie interpretacje na raz MrugniĂŞcie
Nie ÂłapiĂŞ wszystkich znaczeĂą, bo nie ma komu ÂłapaĂŚ. Na skutek czytania przychodzÂą okreÂślone przeczucia, myÂśli, wraÂżenia i te siĂŞ przepisujÂą poprzez palce i klawiaturĂŞ na forum. Ot i wszystko. Nie ma Âżadnego trzymania interpretacji, ale rozpoznanie iluzji powoduje, Âże na skutek czytania tekstu powstaje zgrzyt w odbiorze , co zostaje wyraÂżone postem. Taki to mechanizm dziaÂła DuÂży uÂśmiech

Zawsze masz „myÂśl przewodniÂą”, jakoby jacyÂś Oni prĂłbowali nas okpiĂŚ i wykorzystaĂŚ.
Czy czasem Twoje (zamaskowane) JA nie robi Ciê w bambuko? Bo wci¹¿ jest i ma siê dobrze,
a Tobie daje zÂłudzenie swojego znikniĂŞcia, przez to Twojego (czyli swojego  MrugniĂŞcie) ‘rozpoznania’.
Nie mam myœli, to tylko Ty to tak postrzegasz. Otó¿ Myœl , jakkolwiek j¹ nie nazwiesz, pojawia siê i wskazuje. Nie musi nastêpowaÌ przepisywanie, nic tego nie wymusza, ale uczucie ,chêÌ podzielenia siê uwagami te¿ siê pojawia i nic tego nie blokuje. Nigdzie nie zosta³o napisane, ¿e "brak JA" przyniesie same ochy i achy ,cuda miodzik i orzeszki. Przychodz¹ ró¿ne treœci Du¿y uœmiech

Nie piszĂŞ tego w obronie jakichÂś tam „sÂłodkich”, ale jeÂśli juÂż czasami pozwolĂŞ sobie
na przeczytanie czegoœ, staram siê czytaÌ tekst z ró¿nych stron.

A tu nie ma starania siĂŞ i silenia na odczyt z ró¿nych punktĂłw widzenia, bo nie istnieje Âżaden taki. Jest tekst, pojawia siĂŞ reakcja w postaci odpisu. Nic wiĂŞcej nic mniej. 

Jedna interpretacja jest ograniczeniem
KaÂżda interpretacja to ograniczenie.
chociaÂż, jak w innym wÂątku wspomniaÂł Jerzy Karma
(i chyba sÂłusznie), ograniczenia sÂą potrzebne, by cokolwiek odczuwaĂŚ i poznawaĂŚ.
JeÂśli jest patrzÂący i odczuwajÂący to sÂą ograniczenia . "Tu" nie ma nikogo kto patrzy ,a odczucia oraz myÂśli pojawiajÂą siĂŞ i tak.  "Ja" patrzÂące jest zbĂŞdne, bo niczego nie dodaje ani do tej chwili ani do postrzegania ogĂłlnie.

Zatem, ograniczajÂące JA sÂą niezbĂŞdne, byleby stawaÂły siĂŞ coraz doskonalsze.  UÂśmiech
To jedynie projekcja przekonaĂą wypÂływajÂąca z owego JA , a nie z obiektywizmu. Ono samo siebie nie oceni , ani nie skrzywdzi "nieistnieniem"  i pĂłki ten taniec trwa to takie tÂłumaczenia sÂą naturalne w stanie Âśnienia.

Wiem, Âże zaraz w mÂądry sposĂłb uzasadnisz, Âże siĂŞ mylĂŞ. I ok, lubiĂŞ Twoje wojujÂące JA,
myliĂŚ siĂŞ teÂż lubiĂŞ
Widzisz to , co chcesz widzieĂŚ ,ale za to jak piĂŞknie patrzysz  DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #69 : Lipiec 31, 2012, 14:01:53 »

…no i co Ci mam odpisaĂŚ, eascie drogi?

Mimo, Âże siĂŞ z TobÂą nie zgadzam, to CiĂŞ doskonale rozumiem.  UÂśmiech
Bo jest w sercu przestrzeĂą, gdzie panuje zgoda na wszystkie niezgodnoÂści.
Dziwne, co?

Pa  DuÂży uÂśmiech

Ps. NajwaÂżniejsze, Âże lubi CiĂŞ moje JA.  Chichot
arteq
Gość
« Odpowiedz #70 : Lipiec 31, 2012, 14:30:11 »

Niestety nie moÂżna opisaĂŚ i wyobraziĂŚ sobie 5 wymiaru przez sÂłowa, a nawet uczucia 3 wymiaru.
yyy... to sk¹d wiesz jak wygl¹da ten 5 wymiar? W jaki sposób sposób siê o nim dowiedzia³eœ, a dok³adniej na czym ma polegaÌ, skoro nie mo¿na wyraziÌ tego za pomoc¹ s³ów i uczuÌ... aktualnych? Czy móg³byœ jeszcze wyjaœniÌ jakich to uczuÌ aktualnie wystêpuj¹cych nie bêdzie w tym 5 wymiarze?
IdÂąc tym tokiem myÂślenia (jednoczeÂśnie zakÂładajÂąc Âże on - 5 wymiar vel gĂŞstoœÌ - istnieje) to nie ma co nawet gadaĂŚ i wspominaĂŚ o nim, bo to czcze - wszak i tak nie wyrazimy jego istoty oraz cech pomniejszych  :] 

DziÂś z podniesionÂą gÂłowÂą wszystkim im dziĂŞkujĂŞ, Âże na mojej ÂścieÂżce byli mi pomocni w zrzuceniu Âłusek z oczu.
Masz racjĂŞ, rok '12 to tylko poczÂątek wiĂŞkszych i dÂłuÂższych przemian - tak uwaÂżam (przynajmniej na tĂŞ chwil). DuÂży uÂśmiech MrugniĂŞcie
Darek, jak sam widzisz w retrospektywie - wpadasz z jednych Âłusek w inne, obserwujÂą TwĂłj aktualny kurs praktycznie jestem pewien, Âże wpadÂłeÂś w kolejne new agowsko-ezoteryczne :] Ale cieszĂŞ siĂŞ, Âże nie nosisz w sobie pychy, jesteÂś zdolny do pokory, a to pomaga w koĂącu przejrzeĂŚ na oczy - czego (w oparciu o zamieszczane posty) takÂże doÂświadczaÂłeÂś w swoim zyciu.

Aha, nigdy nie twierdziÂłem, ze rok 2012 jest koĂącem czy poczÂątkiem czegokolwiek - wrĂŞcz przeciwnie - rok jak rok...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 14:38:25 wysłane przez arteq » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #71 : Lipiec 31, 2012, 14:41:00 »

Ptaku, a tu zawsze jest ciepÂły odbiĂłr Ciebie . Taki rezonans. Buziak
Nie tylko z TobÂą zresztÂą , bo i tym razem teÂż z Artqiem  ,w tym, co napisaÂł akurat tutaj zarezonowaÂło "in + "
ZadziwiajÂące jest, Âże ludzie projektujÂą wymiary, o ktĂłrych nie majÂą zielonego pojĂŞcia.

Ba - wymyÂślajÂą czÂąstki, ktĂłrych nikt nigdy nie "zÂłapaÂł" (te zapachy, fermiony , etc). Co wiĂŞcej - tworzÂą kolejne byty, WyÂższe, NajwyÂższe i takie uuuuuuuch super-hiper-amper-damper MrugniĂŞcie , a nawet sami nie wiedzÂą kim sÂą i czy w ogĂłle sÂą DuÂży uÂśmiech
Ale to nawet logiczne , bo iluzja nie moÂże stworzyĂŚ nic rzeczywistego ...
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #72 : Lipiec 31, 2012, 17:23:59 »

Wielce szacowna ptak kaÂżdy z tzw czuciowcĂłw ma troszkĂŞ subtelniejszÂą membranĂŞ odbioru niÂż hm nie czuciowieĂŚ.
CzytaÂłem tu na tym forum fajny post o tzw wraÂżliwych.
Czytaj¹c troszkê sobie westchn¹³em - mówiê jak jest Uœmiech
Ka¿dy cz³owiek nawet east mimo ¿e go nie ma (jak go kiedyœ spotkam w realu to mimo ¿e jestem gruby i mam zadyszkê to go postaram siê kopn¹Ì w ¿yÌ) ma swoj¹ indywidualn¹ wibracjê.
Melodia Twoich wibracji szacowna ptak i muzyka tego co go nie ma sÂą bardzo piĂŞkne.(w/g mnie)
Tak jak melodia Fair Lady czy teÂż songo acentaura i jeszcze paru innych osĂłb tu na tym forum.
Dlatego teÂż mimo iÂż czasem zdarza siĂŞ szacownemu eastowi czy teÂż szacownemu arteqowi
uprawiaĂŚ filozofie podobna do tej uprawianej przez pijanego zajÂąca w kapuÂście to i tak przynajmniej na ta chwile muzyka ich wibracji jest bardzo fajna i dlatego Ty szacowna ja i paru jeszcze innych patrzy na nich hm jak na rodzinĂŞ DuÂży uÂśmiech
Ot i tyle
U Ciebie zaÂś wielce szacowna otwarte serduszko pozwala odbieraĂŚ i odczĂłwaĂŚ i dlatego teksty takiego czy innego delikwenta o ile fajnie wibruje sÂą hm tÂłem? albo hm czymÂś tam jeszcze  UÂśmiech
OczywiÂście moÂże troszkĂŞ napisaÂłem z mojego punktu widzenia ale wydaje mi siĂŞ wielce szacowna iÂż piekliÂśmy chleb w tej samej piekarni MrugniĂŞcie
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 17:24:16 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #73 : Lipiec 31, 2012, 19:44:59 »

Darek, co do pierwszej czĂŞÂści, czyli NWO, to nie podzielam twoich obaw, na razie bliÂżej nam do NWO Busha juniora, choĂŚ ostatnio w tym zakresie cisza, jakby przed burzÂą.
JeÂśli chodzi o galaktyczne NWO to takie gdybanie, jak i inne, ale mnie wiele z tego, co siĂŞ dzieje na ziemi i w jej pobliÂżu nie pasuje do takiego scenariusza. I nie piszĂŞ tutaj o "poczuciu przez majty", bo to specjalizacja arteq.

Arteq, kolejna nadinterpretacja. Kiara tak wam wbi³a do g³owy czytanie pomiêdzy wierszami, ¿e nie potraficie przeczytaÌ ze zrozumieniem, samych wierszy. Nie napisa³em, ¿e wiem jak wygl¹da 5 wymiar, wiêc te pytania (sam wiesz jakiego rodzaju) zachowaj sobie na póŸniej. O jakim braku uczuÌ piszesz?
Przeczytaj cytowane zdanie z 10 razy, mo¿e zrozumiesz jego treœÌ, nauczycielem jêzyka nie jestem, ¿eby ci t³umaczyÌ.
ChoĂŚ poszedÂłeÂś swoim "tokiem myÂślenia" to ostatnia fraza jest identyczna z cytowanym zdaniem - wiĂŞc po co to pisanie?

ptak
Gość
« Odpowiedz #74 : Lipiec 31, 2012, 20:44:13 »

Cytat: PrzebiÂśnieg
ale wydaje mi siĂŞ wielce szacowna iÂż piekliÂśmy chleb w tej samej piekarni   

O tak, PrzebiÂśniegu, pamiĂŞtam CiĂŞ z tej piekarni… chleb piekliÂśmy wyÂśmienity…  UÂśmiech

I mimo, Âże w realu, jakiÂś czas temu objawiÂła mi siĂŞ przyrodnia siostra, o istnieniu ktĂłrej
nie mia³am bladego pojêcia, to fajnie, jak rodzina wci¹¿ siê powiêksza.
Dusze jakoÂś same siĂŞ odnajdujÂą, po wibracjach wÂłaÂśnie. I cieszÂą siĂŞ z tego niemiÂłosiernie. 
Super byÂłoby kiedyÂś spotkaĂŚ siĂŞ wspĂłlnie, tyle lat juÂż tu piszemy, tyle przenikania wzajemnego,
wzbogacania, nawet poprzez „k³ótnie”.

I wci¹¿ taĂączymy w jednym krĂŞgu.  Chichot

Ech, roztkliwiÂłam siĂŞ chyba, wszystko przez kwiatuszka biaÂłego.  DuÂży uÂśmiech
Na koniec powiem Wam jeszcze jedno, wznosimy siĂŞ razem, istoty niezaleÂżne, wolne i piĂŞkne…

I nie waÂżne, czy to ewolucja, czy rewolucja. WaÂżne skrzydeÂł roÂśniĂŞcie… one nas poniosÂą...  MrugniĂŞcie

To pa  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 31, 2012, 21:00:25 wysłane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: