Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 19:32:42

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 164969 razy)
0 u¿ytkowników i 36 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #150 : Sierpieñ 11, 2012, 19:29:30 »

A wojowniczka walczy  Jêzyk
Trochê szkoda bo raz wydanej energii ju¿ siê nie odzyskuje
Spiszê te¿ poinformowaæ szacownego Dariusza, ¿e o ile siê nie mylê to wielce szacowny songo raczy³ sobie ¿artowaæ Du¿y u¶miech
to pa szacowni Du¿y u¶miech

w rzeczy samej- ¿artowa³em, zreszt± jak zazwyczaj,-
a to dlatego, i¿ wiele chanellingów raczej informuje, a nie trenuje ziemian na sam proces,-
bowiem je¶li dobrze rozumiem- to ca³a ziemia "idzie do góry", a my razem z ni±- chcia³/nie chcia³, i ró¿nica bêdzie tylko taka, ¿e niektórym bêdzie ³atwiej, a inny mniej ³atwo i tyle.

pozdro Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #151 : Sierpieñ 11, 2012, 21:06:51 »

Nie do koñca jest tak, jak powiadasz.
Ca³a Ziemia, rzeczywi¶cie idzie na przód, ale wielu jej mieszkañców nie nad±¿a za ni±.
I tu powstaje rozbie¿no¶æ. Ci, którzy nie nad±¿aj± bêd± repetowaæ (kolejne ponad 26 tysi±cletnie reinkarnacje w III gêsto¶ci), natomiast ci, którzy siê dostosuj± uwolni± siê z tego Matriksu.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #152 : Sierpieñ 11, 2012, 21:14:31 »

..pewnie jest i tak jak pisze jack1967 ¿e bêdzie równie¿ tzw. "last minute" na 21/12/12 dla "maruderów",-
co to nie mog± siê zdecydowaæ- w górê, czy w dó³ Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #153 : Sierpieñ 11, 2012, 21:14:45 »

Dodam do tego co piszecie szacowni ¿e moim skromnym zdaniem ruszy³ Proces, w którym te¿ uczestniczy Ziemia jako ¯ywy zreszt± hm ...organizm.
Zmianom, przemianom czy tez przestrojeniom podlega wszystko, sêk w tym i¿ liczba tych Cz³owieków bêd±ca ¶wiadomych tego Procesu jest nie bójmy siê stwierdziæ bardzo ma³a, a w skali Ca³o¶ci to ¿e tak pozwolê sobie stwierdziæ mikroskopijna, a szkoda bo ma³o nas do pieczenie chleba Cool
to pa Du¿y u¶miech   
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #154 : Sierpieñ 11, 2012, 21:25:17 »

"Do pieczenia tego chleba" potrzeba nas 8% populacji. I du¿o, i ma³o.
Je¶li osi±gnêliby¶my ten poziom to du¿a czê¶æ ludzko¶ci dozna³a by tego "last minute", je¶li nie ... .
Wiele zdaje siê wskazywaæ na to, ¿e mamy "ma³e opó¼nienie"  Z politowaniem w osi±gniêciu tego poziomu.
No có¿, zdecydowanej wiêkszo¶ci bardziej pasuje postaw "marionetki" ni¿ wolnego cz³owieka.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #155 : Sierpieñ 11, 2012, 21:40:56 »

.. natomiast ci, którzy siê dostosuj± uwolni± siê z tego Matriksu.
tylko po to, aby przej¶æ na kolejny, jaki¶ tam poziom. Tyle, ¿e problem wcale nie le¿y w poziomach ,a w tym, ¿e na ka¿dy jeden zabierasz ze sob± wirusa JA.

I w III ,obecnej gêsto¶ci, mo¿na by uczyniæ ten ¶wiat piêknym, gdyby tak rozpu¶ciæ wewnêtrznego podszeptywacza i ¿yæ bardziej zgodnie z natur±. S± ludzie, a nawet spo³eczno¶ci, które ju¿ tak ¿yj± i wiedzie im siê jako¶.

Gregg Braden wyliczy³, ¿e wystarczy pierwiastek kwadratowy z 1% liczby wszystkich mieszkañców Ziemi, aby dokonaæ zmiany. To du¿o, ale te¿ w sumie niewiele.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #156 : Sierpieñ 11, 2012, 21:48:28 »

Cytat: east
tylko po to, aby przej¶æ na kolejny, jaki¶ tam poziom. Tyle, ¿e problem wcale nie le¿y w poziomach ,a w tym, ¿e na ka¿dy jeden zabierasz ze sob± wirusa JA. ...

Tak, na tym to polega. Ale jest wyj¶cie z tego "zaklêtego krêgu".  Du¿y u¶miech
Mo¿esz przej¶æ od razu do "¬ród³a". Tylko czy masz na tyle determinacji, by temu sprostaæ.
Z tego co wiem tylko kilku osobom siê to uda³o w wielotysi±cletniej historii istnienia ludzko¶ci.
nie muszê ich wymieniaæ, bo i tak na wstêpie byli oni "uprzywilejowani".  Mrugniêcie

blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #157 : Sierpieñ 11, 2012, 21:54:57 »

No w³a¶nie ka¿de ¼ród³o wymienia inn± wielko¶æ obudzonej populacji do zaistnienia Wzniesienia.
Dla osi±gniêcia 8% potrzebne by³oby naprawdê wydarzenie o zasiêgu ¶wiatowym i to mog³oby byæ np. "ujawnienie", które GF¦ zapowiada chyba ju¿ od wieków. Nie my¶lê o katastrofach, bo podobno z tej linii czasowej zeszli¶my. Wielu spekulowa³o, ¿e Obama upu¶ci trochê pary na swoje urodziny i jak zwykle nic.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #158 : Sierpieñ 11, 2012, 22:01:18 »

Dariusz, ale¿ ¬ród³o nie jest gdzie¶ tam, nieosi±galne. Ono jest samym ¿yciem i umo¿liwia ¿ycie ka¿dej istocie, podtrzymuje ka¿d± formê. Ono dzia³a tu i teraz we formie, któr± stanowisz.

Nie nale¿y nic robiæ, dos³ownie, aby tam -do ¬ród³a - siê dostaæ. ¯adna osoba nic z tym nie mo¿e zrobiæ.

Wystarczy zostawiæ to, co uznajesz za siebie, a w³a¶ciwie rozpoznaæ iluzoryczno¶æ JA, tego filtra, który oddziela od nurtu istnienia, a na ka¿dym "poziomie" bêdzie dobrze. To nie jest takie trudne.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #159 : Sierpieñ 11, 2012, 22:03:04 »

Nijakie wydarzenie nie jest w stanie pomóc nam w osi±gniêciu tego poziomu.
Tak± mo¿liwo¶æ posiadamy tylko i wy³±cznie MY.  Mrugniêcie  Choæ trzeba przyznaæ, ¿e ci z za¶wiatów, ¶wiadomi stawki, skutecznie powstrzymuj± osi±gniêcie tego wyniku.
Kolejnym utrudnieniem jest czas i miejsce. Czyli wszelkie istoty (czytaj dusze) ¶wiadome mo¿liwo¶ci wyzwolenia siê z tego pado³u inkarnuj± siê, co spowodowa³o tak du¿± populacjê ludzko¶ci. Gdyby owo przej¶cie mia³o miejsce jeszcze 20 lat temu, nie by³oby najmniejszego problemu, ale dzi¶ sytuacja diametralnie siê zmieni³a.  Du¿y u¶miech
Ot i ca³e wyzwanie.  Mrugniêcie

east
Go¶æ
« Odpowiedz #160 : Sierpieñ 11, 2012, 22:29:52 »

Z wielu przekazów wynika, ¿e bycie w¶ród ¿ywych w tym czasie to wielki zaszczyt.
Istnieje  pogl±d, ¿e wszystkie dusze inkarnowane teraz zas³u¿y³y na to wcze¶niej , zatem bez wzglêdu na to, jak± rolê zdecydowa³y siê tutaj odegraæ, to ka¿da jest potrzebna, zatem to, ¿e jest a¿ tylu ludzi te¿ ma swoje znaczenie.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #161 : Sierpieñ 11, 2012, 22:38:04 »

Cytat: east
Dariusz, ale¿ ¬ród³o nie jest gdzie¶ tam, nieosi±galne.

Minêli¶my siê w pisaniu.
Ale¿ ono jest osi±galne.
Pomijaj±c fakt jego ekspresji w ka¿dym z nas (co skrzêtnie omijaj±, przeinaczaj± i zaciemniaj± religijnie nastawieni jegomo¶cie - nie pijê do Ciebie >east<), to ¬ród³o rzeczywi¶cie istnieje i wci±¿ poprzez nas do¶wiadcza. To ostateczny (przynajmniej w tym wszech¶wiecie) cel, do którego d±¿ymy po od³±czeniu siê od niego, w celu do¶wiadczenia materii.

Z wielu przekazów wynika, ¿e bycie w¶ród ¿ywych w tym czasie to wielki zaszczyt.
Istnieje  pogl±d, ¿e wszystkie dusze inkarnowane teraz zas³u¿y³y na to wcze¶niej , zatem bez wzglêdu na to, jak± rolê zdecydowa³y siê tutaj odegraæ, to ka¿da jest potrzebna, zatem to, ¿e jest a¿ tylu ludzi te¿ ma swoje znaczenie.

Nie do koñca jestem przekonany co do takiej interpretacji. Wiele w tym racji, ale nie do koñca.
Ogromna wiêkszo¶æ tu/dzi¶ siê inkarnuj±cych jest tu ze wzglêdu na rzadk± - ostatnimi eonami  Mrugniêcie - mo¿liwo¶æ wyrwania siê z cyklu inkarnowania w tym padole. Jednak jest te¿ do¶æ znaczna populacja tych, których celem jest powstrzymywanie nas wszelkimi metodami i za wszelk± cenê. To inna kategoria i za nie, ani o nich nie chcê siê wypowiadaæ. Wiem jednak, ¿e i oni maj± szansê.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 11, 2012, 22:42:29 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

Jack1967
Go¶æ
« Odpowiedz #162 : Sierpieñ 12, 2012, 07:26:29 »

Je¶li chcesz
znale¼æ siê dalej 
gdzie jeste¶
musisz
byæ poza tym 
kim  jeste¶
i
przestaæ wierzyæ
w swoje
ograniczenia

Karen Salmansohn
Naucz stary mózg nowych sztuczek
http://notsalmon.com/
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #163 : Sierpieñ 12, 2012, 07:49:38 »

Ogromna wiêkszo¶æ tu/dzi¶ siê inkarnuj±cych jest tu ze wzglêdu na rzadk± - ostatnimi eonami  Mrugniêcie - mo¿liwo¶æ wyrwania siê z cyklu inkarnowania w tym padole. Jednak jest te¿ do¶æ znaczna populacja tych, których celem jest powstrzymywanie nas wszelkimi metodami i za wszelk± cenê. To inna kategoria i za nie, ani o nich nie chcê siê wypowiadaæ. Wiem jednak, ¿e i oni maj± szansê.  Du¿y u¶miech

sam widzisz, ¿e obie grupy s± zdeterminowane,-
i mo¿e ka¿dy dostanie to na co zas³uguje/oczekuje U¶miech

PS. ponoæ nastêpna okazja na przej¶cie za 2 tys. lat,-
ale kto siê ju¿ zdecydowa³ nie bêdzie czeka³ ani 2, ani tym bardziej 26 tys. lat. Mrugniêcie
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 07:59:30 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Jack1967
Go¶æ
« Odpowiedz #164 : Sierpieñ 12, 2012, 08:05:33 »

sam widzisz, ¿e obie grupy s± zdeterminowane,-
i mo¿e ka¿dy dostanie to na co zas³uguje/oczekuje U¶miech

Mi³o¶æ rozstrzygnie co dla kogo przeznaczone
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #165 : Sierpieñ 12, 2012, 09:36:20 »

Rêce opadaj±.
Rêce, uszy i normalnie nie wiem co jeszcze....
Nie chodzi mi oczywi¶cie, ¿e mam co¶ przeciw mi³o¶ci, sercu, Energii Serca.
Do¶wiadczy³em ¿e postrzeganie samym umys³em bez Serca jest niekompletne ogólnie mówi±c.
W tym jednak przypadku z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem kolega Jack stwierdza ¿e kto¶ lub co¶ za nas wszystko zrobi w tym wypadku rozstrzygnie hm mo¿e za pomoc± losowania .
Szacowny Dariusz chyba tych parê procent do tego pieczenia chleba to max  Cool
Có¿ zwyczajnym, ¿e ludzie deklaruj± co innego my¶l± co innego a robi± hm sami nie wiedz± co albo to o czym nie maj± bladego pojêcia
to hm pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 09:36:50 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #166 : Sierpieñ 12, 2012, 10:03:33 »

blu (post 141)
Przecie¿ Opiekunom (ja ich nazywam Stra¿nikami - to lepiej oddaje okre¶lenia tam u¿ywane) powinno zale¿eæ na szerokim propagowaniu tej wiedzy w kontek¶cie obecnego czasu i zapowiadanych tam zdarzeñ.

Niestety ci "opiekunowie-straznicy" to funkcjonariusze (jak klawisze wiezienni), oni nie maja wiedzy do nauczania.
Przekazy zas, ktore opisujesz jako zawiklane sa rdzenna prawda, bo tak to wlasnie wyglada. Zrozumiec to mozna, jesli ma sie podstawy, czyli jest sie na pewnym etapie rozwojowym. //Trzeba zaczac myslec abstrakcyjnie, a nie tak jak nauczano w szkole (dla sciemki)//.
//Zobacz moja stopke - do tej pory nikt tego nie zrozumial, gdyz mysli stereotypowo, a nie samodzielnie//.

Ten chleb piecze w istocie garstka. Reszta zajmuje inne pozycje (rowniez istotne) w hierarchii. Podzial pracy.

blu - podajesz mocny ladunek, wiele tego jest, nie wszystko przeczytalam, ale oddzielilam ziarno od plew, i pisze o tym.
Czytalam rowniez reakcje na Twe posty, tu miernota okrutna, nie wiem, czy ktos wogole zadal sobie trudu zrozumienia tych slow.
Czyli humaneros beda odbierac wiedze tak jak im wewnetrzne wyposazenie na to pozwoli, a reszte czego nie pojmie, odrzuci.
Czy to ma oznaczac powrot do 26 000 letniego cyklu. Skadze znowu!

Bardzo dobrze tlumaczy to geometria wlasnie, ale nawet Lucyfer nie umie interpretowac tej wiedzy, bo omija tematy, ktore mu nie pasuja. Chodzilo mi o skale katowa, to jest wazne i niezbedne do nawigacji.

Wiedza jest tak ogromna, wiec trudno wszystko naraz, kto bedzie chetny zacznie poszukiwac, a wtedy otrzyma pomocna dlon odgornie wlasnie, trzeba tylko chciec i nie bac sie.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #167 : Sierpieñ 12, 2012, 10:40:20 »

Rêce opadaj±.
Rêce, uszy i normalnie nie wiem co jeszcze....(..)
W tym jednak przypadku z ca³ym szacunkiem i z za przeproszeniem kolega Jack stwierdza ¿e kto¶ lub co¶ za nas wszystko zrobi w tym wypadku rozstrzygnie hm mo¿e za pomoc± losowania .
Faktycznie, braciak, rêce i uszy opadaj± Du¿y u¶miech
Nic i nikt nie mo¿e rozstrzygn±æ, poniewa¿ w³a¶nie z tych pól, tj. rozstrzygania przez kogo¶/co¶, istnienie wychodzi. Teraz co najwy¿ej "ja" bêdzie pe³niæ rolê podrzêdn± -sprz±taczki.
Natomiast mi³o¶æ jest. To jest pole energii w której obecno¶ci nie mo¿e siê uchowaæ nic nieharmonicznego . Mo¿e w tym sensie Jack siê wyrazi³ ?
Interesuj±ce jest motto zapodanej ksi±¿ki :
Je¶li chcesz
znale¼æ siê dalej
gdzie jeste¶
musisz
byæ poza tym
kim  jeste¶
i
przestaæ wierzyæ
w swoje
ograniczenia
Cz³owiek rozpoczyna podró¿ od uwa¿nej obserwacji ¶wiata jako ma³y berbeæ, a pó¼niej przyjmuje od otoczenia pewne wzorce zachowañ, przekonania, wyobra¿enia i wreszcie - to¿samo¶æ. Popada w to, do¶wiadcza tego, a nastêpnie chce siê znale¼æ ... dalej. Wtedy ju¿ ON -uto¿samiony - chce. Co¶ mu nie pasuje, czego¶ wcia¿ brakuje.  I dochodzi do wniosku, ¿e musi wy¶æ poza siebie, bo on sam jest tym, który ogranicza i limituje. W tym punkcie rozwoju mo¿e byæ ró¿nie. Na przyk³ad Eckhart Tolle mia³ do¶æ samego siebie i oma³o nie pope³ni³ samobójstwa. Takie wyj¶cie z siebie niczego nie za³atwia, tylko odk³ada proces na kolejne ¿ycie. Có¿ wiêc, trzeba w TO wej¶æ, aby wyj¶æ Mrugniêcie .. poza siebie.
Ale to oznacza, ¿e TAM (dalej) ju¿ nie bêdzie Ciebie. Nie bêdzie komu tego zauwa¿yæ. Granice miêdzy "ja" a "nie ja" siê rozmywaj±.

Â¯ycie jest takie, jakie jest ,za¶ istota ludzka staje siê czê¶cia nurtu ¿ycia, a w konsekwencji samym ¿yciem.

Zadziwiaj±ce jest to, ¿e pomimo strachu przed rozpuszczeniem JA nie da siê tego procesu zablokowaæ. Cz³owiek jest bowiem w stanie obserwacji , w stanie uwa¿no¶ci poza jakimkolwiek uto¿samieniem i to nie znika.

Jak¿e mog³aby znikn±æ ¦wiadomo¶æ ?
Nie mo¿e, bo sam fakt ¿ycia (zwykle JA przyporz±dkowuje to sobie, ¿e to ONO istnieje ) forma  ludzka zawdziêcza ¶wiadomo¶ci, a nie temu "JA".
przestaæ wierzyæ w swoje ograniczenia
Jack , TY nie mo¿esz nakazaæ tego sobie. Mo¿esz oszukaæ siebie, ¿e przestajesz wierzyæ, albo ,¿e zaczynasz wierzyæ w co¶ innego. Zaprzestanie wierzenia odbywa siê tak samo, jak wej¶cie w stan wegetarianizmu - naturalnie, bo poprzez wzrost wra¿liwo¶ci, przestrojenie na inn± czêstotliwo¶æ. Tak jak wegetarianizm jest efektem ubocznym wzrostu wra¿liwo¶ci (Osho) , tak zaprzestanie wierzenia w ograniczenia jest efektem rozpuszczenia wewnêtrznego kontrolera. Ograniczeñ nie ma, bo nie ma tego, kto uznawa³by je za swoje i kto by je stawia³.

Zobaczcie, ¿e istota rzeczy jest tak blisko, a jednak wci±¿ "za szyb±" ,kiedy to TY uwa¿asz, ¿e co¶ mo¿esz przestaæ, co¶ rozpocz±æ, co¶ oddaæ, dodaæ, ograniczyæ, albo uwolniæ.

Ty sam jeste¶ granic± i j± utrzymujesz ,bo tak bardzo chcesz siê siebie ulepszaæ ,a ¶wiat udoskonalaæ. ¦wiat, który bez Ciebie by³  doskona³y !!.

JA mo¿e co najwy¿ej przesun±æ granice nieco dalej, poszerzyæ w³asne horyzonty , ale to wszystko bêdzie tylko zbudowaniem wiêkszego (bardziej obszernego) klosza. Ta prawda jest tu¿ tu¿, a jednak wci±¿ nieosi±galna.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #168 : Sierpieñ 12, 2012, 10:52:29 »

east -

Jack , TY nie mo¿esz nakazaæ tego sobie. Mo¿esz oszukaæ siebie, ¿e przestajesz wierzyæ, albo ,¿e zaczynasz wierzyæ w co¶ innego. Zaprzestanie wierzenia odbywa siê tak samo, jak wej¶cie w stan wegetarianizmu - naturalnie, bo poprzez wzrost wra¿liwo¶ci, przestrojenie na inn± czêstotliwo¶æ. Tak jak wegetarianizm jest efektem ubocznym wzrostu wra¿liwo¶ci (Osho) , tak zaprzestanie wierzenia w ograniczenia jest efektem rozpuszczenia wewnêtrznego kontrolera. Ograniczeñ nie ma, bo nie ma tego, kto uznawa³by je za swoje i kto by je stawia³.

Mozna wlasnie! A czymze sa afirmacje? Modlitwy? Medytacje? I inne techniki? Lacznie z magia biala i czarna.
Jak nie nakazaniem sobie czegos, czyli wprowadzeniem nowego updatu do systemu. Jesli TY nie mozesz sobie czegos nakazac, to kto nakazuje Tobie?

W "Nieznanym Swiecie" (7) czytam art. J. Sodolskiej-Urbanskiej pt. "Cuda to nasza codziennosc".
Opisuje m.in. p. Helene Hadsell, ktora poprzez pozytywne myslenie (sile woli) wygrywala wszystkie konkursy, do ktorych stanela. Ewenement. Opisala w swej ksiazce wlasna metode, ktora nazwala:
S-P-E-C
select it (wybierz to)
project it (zaprojektuj)
expect it (oczekuj)
collect it (odbierz to)

Nic dodac nic ujac. Na tym to wlasnie polega. Na nauce samodzielnego wyboru i kreowania. To juz jest 5D.

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #169 : Sierpieñ 12, 2012, 12:21:10 »

Lady, co do LO spróbuj doczytaæ do koñca. W/g tego je¶li dobrze pamiêtam, bo leniwy jestem i nie chce mi siê szukaæ to nie bêdzie nastêpnego cyklu! Po 21.12.12 wybieramy przez miesi±c, Potem ci co wybrali i siê "wyszkol±" wznosz± siê ( i ich zstêpni) okresie przej¶ciowym 200 lat(do 2230), ale g³ównie chyba w trzydziestu kilku pierwszych latach. Tyle okresu przej¶ciowego "za³atwili" nam Stra¿nicy. Potem chyba w 2296 eksploduje równoleg³a droga mleczna i przez powi±zania nasza (je¶li dobrze pamiêtam) i wszystko pocz±wszy od inicjuj±cych ca³e zamieszanie 'Illuminati" wróci do prymitywnej postaci py³u kosmicznego, aby zaczynaæ od pocz±tku. Taki mam obraz o LO z tego podsumowania autorki.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #170 : Sierpieñ 12, 2012, 12:26:04 »

z tego tekstu z kolei wynika, ¿e nikt ju¿ po ¶mierci(skafandra) nie wraca na ziemiê 3D:

"However, it is important that you understand that the death/transition, after-life process has changed radically. No longer does any Soul go into the dense astral planes to await their turn to reincarnate on the Earth. If you are a Self-conscious person whose Soul Song resonates to the higher fourth / lower fifth dimensions or higher, you are automatically taken to the appropriate plane where everything seems much like the reality you left behind, only much grander, more beautiful and more joyful, loving and peaceful. You will go through the Gates of the heavenly realms totally aware. You will review your past life as an observer, and you may say farewell to those near and dear to you; however, they will slowly fade into the background unless they are members of your immediate Soul family."
http://the2012scenario.com/2012/08/archangel-michael-on-the-process-of-ascension/#more-139254
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 12, 2012, 12:44:10 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #171 : Sierpieñ 12, 2012, 13:33:44 »

songo
You will review your past life as an observer
- or like a judge, for your own - tak mysle ja.
Chodzi o obudzenie sumienia.

blu
Lady, co do LO spróbuj doczytaæ do koñca.
Poczytam, poszukam, choc to tez niezle wyzwanie tyle postow przerzucic. Ale wyszukam takie fragmenty, ktore nie o tym przekazuja, lecz bardziej nauczaja.
Osobiscie widze w tym terminie 2012 zyle zlota dla spekulantow. Widze to w zyciu codziennym. Strach przed koncem, kataklizmem, najazdem (jakby inwazji juz od dawna nie widzieli) spowoduje manipulacje na ogromna skale, lacznie z manipulacja czaso-przestrzenna.
Tu bedzie chodzilo o przejecie zarzadzania w sztabie (centralnym komputerze).

//To prawdziwe LO czuwa i jest po naszej stronie, to wiem na pewno! Mrugniêcie//

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #172 : Sierpieñ 12, 2012, 13:58:47 »

songo
You will review your past life as an observer
- or like a judge, for your own - tak mysle ja.
Chodzi o obudzenie sumienia.

jeste¶my sêdziami we w³asnej sprawie w pewnym sensie,-
aby poprawiaæ swoje b³êdy, a nie karaæ siê- tak jak to siê dzieje teraz w 3G,-
bo jaki sens mia³aby nauka bez analizy b³êdów i ich poprawy w dalszej drodze..?

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #173 : Sierpieñ 12, 2012, 14:04:49 »

Songo wstawi³ angielski fragment. Oto ca³o¶æ tego wywiadu / rozmowy Steve Beckov'a z Archanio³em Micha³em za po¶rednictwem channelerki Lindy Dijon. To jest zapis cyklicznej audycji "godzina z anio³em. To d³ugi tekst, ale warto siê z nim zapoznaæ.

Archanio³ Micha³: Paszportem do Wzniesienia jest Mi³o¶æ
2012 07 sierpnia
Wys³ane przez Steve Beckow

Jest to jeden z najbardziej informacyjnych wywiadów, które s³ysza³em od Archanio³a Micha³a. Odpowiada na pytania, czy Ziemia zniknie z Trzeciego wymiaru kiedy wst±pi? Czy dzieci i zwierzêta potrzebuj± przygotowania, aby siê wznie¶æ? Czy nasze domy i mieszkania bêd± takie same? Czy przybêdziemy z ca³± nasz± moc± natychmiast dostêpn± dla nas?

Mówi nam, ¿e paszportem do Wzniesienia jest mi³o¶æ. W innym miejscu podaje przyk³ad afrykañskiej kobiety, która nic nie wie o Wzniesieniu lub Wniebowst±pionych Mistrzach, itd., ale wzniesie siê kto jest czysty i zapewnia nas, ¿e ona wst±pi.

Mówi, ¿e Wzniesienie jest dostêpne dla wszystkich. Nie ma wy³±czno¶ci do Wzniesienia. Bardzo uspokajaj±ce. W przysz³ym tygodniu bêdziemy mieli Komandora Ashtar którego mieli¶my wcze¶niej zaplanowanego, aby rozmawiaæ w dniu dzisiejszym wraz z AAM. Dziêki Ellen za tak± zmianê sytuacji szybkiej transkrypcji.

http://www.blogtalkradio.com/inlight_radio/2012/08/07/an-hour-with-an-angel
Godzina z anio³em z Archanio³em Micha³em, 6 sierpnia 2012

Graham Dewyea: Witam, i zapraszam do godziny z anio³em, z Lind± Dillon, channelerk± Rady Mi³o¶ci i autork± Wielkiego Przebudzenia, i Steve Beckow, z 2012 r. Scenariusz. Jestem Graham Dewyea. Naszym go¶ciem jest dzi¶ Archanio³ Micha³.

Tak, z tym, wiêc wasza kolej, Steve.

Steve Beckow: Dziêkujê, Graham. I witamy, Panie.

Archanio³ Micha³: Witam, jestem Micha³, wojownik pokoju, delikatny Archanio³ Mi³o¶ci. Witamy. Witam wszystkich. Witamy w czasie rozmowy, po³±czenia i przej¶cia, uaktualnienia i czasie stawania siê. Witamy w tym czasie, którym dzielimy siê razem.

Zacznijmy od zapalenia jeszcze raz mojego jasnego p³omienia prawdy, jasnego p³omienia b³êkitu, w ka¿dym z waszych serc, waszych garde³, korony, waszego umys³u i waszego istnienia.

Tak, wiemy, ¿e uczycie siê cierpliwo¶ci, i to jest jedna z trudniejszych cnót i zalet ludzi, poniewa¿ nie jest w waszej naturze, szczególnie w tym okresie przej¶ciowym, staæ w bezruchu. Bo nie ma nikogo z was, kto s³ucha tej nocy, który chce, aby mu przypominaæ, ¿e ma staæ spokojnie i byæ obserwatorem. Wiêc pozwólcie nam dostaæ siê do tego i mówiæ o tym.

Mój ukochany przyjacielu, gdzie chcesz zacz±æ?

SB: No có¿, Panie, my¶la³em, ¿e by³oby dobrze dzisiaj spojrzeæ na to, co wiele osób chcia³oby wiedzieæ, co siê dzieje i bêdzie dziaæ miêdzy teraz i Wzniesieniem 21 grudnia, lub kiedykolwiek ma to byæ. Czego mo¿emy siê spodziewaæ, ¿e wyst±pi w naszym ciele, w naszych emocjach, w naszym do¶wiadczeniu ¿ycia?

AAM: wiele jest ju¿ w toku. A to jest szczególnie prawdziwe dla tych, którzy s³uchaj± tego programu, którzy zdecydowali, na poziomie duszy, na d³ugo zanim jeszcze siê wcielili, którzy przechodz± Wzniesienie Gai i Gai±, galaktyczni i intergalaktyczni i zbiorowo¶ci ludzkiej, królestwa.

Wiêc, przede wszystkim, nie odrzucajcie tego, co ju¿ mia³o miejsce. Tak, jest wielu - mo¿na by powiedzieæ, w rzeczywisto¶ci prawdopodobnie chcecie widzieæ ich, jako wiêkszo¶æ - którzy nie s± ¶wiadomi wielu zmian, które maj± miejsce wewn±trz ich cia³, w ich umys³ach, w ich Istotach. Ale mimo to nie znaczy, ¿e przesuniêcie nie jest ju¿ zaawansowane.

Wiecie, ¿e nie jest to krótki proces, i ¿e ju¿ siê rozpoczê³y. Czêsto okre¶lamy to jako proces 25 lat, kiedy ludzki kolektyw bierze udzia³ w tym przedsiêwziêciu, ale b±d¼my bardzo klarowni: dla ka¿dego z was, którzy zdecydowali, ¶wiadomie i w waszym samym rdzeniu swojej istoty, którzy chc± przej¶æ Wzniesienie i witaj± je ³adnie, chêtnie i g³êboko w swoim ¿yciu, w swojej ¶wiadomo¶ci, w swojej istocie, proces ten rozpocz±³ jeszcze przed ich wyborem reinkarnacji. Tak to trwa ju¿ i wzrasta ca³e wasze ¿ycie.

Teraz, czy zostali¶cie umieszczeni? Poniewa¿ nie bêdê u¿ywaæ s³owa "zablokowani". W rzeczywisto¶ci, nie bêdê u¿ywaæ tego s³owa w odniesieniu do tego procesu ju¿ d³u¿ej. I wzywam was wszystkich, wyrzuæcie to s³owo i poprawcie mnie je¶li spróbujê go u¿yæ ponownie! Ale pytacie, jakich zmian mo¿emy siê spodziewaæ? A ja proszê ka¿dego z was, spójrzcie na wasze serca i wasze cia³a, wasze ¶rodowisko i wasz± sytuacjê.

Waszym jasnym wska¼nikiem tego, co ma miejsce w tym procesie wstêpowania jest wasze serce. To jest podstaw± waszego istnienia, znaj±c i uznaj±c, ¿e wybieracie mi³o¶æ, ¿e jeste¶cie bardziej rado¶ni, mniej niespokojni, mniej niecierpliwi, a jeszcze w tym samym czasie chêtniej obejmujecie now± przygodê i uwalniacie star± Rzeczywisto¶æ trzeciego wymiaru dualno¶ci, polaryzacji, wszystkich fa³szywych paradygmatów, które zosta³y utworzone przez osoby trzecie.

W swojej formie fizycznej, zaczynacie czuæ siê odbudowanymi, i sugerujemy, ¿e nie tylko zewnêtrznie, ale od wewn±trz, bo du¿o tego nastêpuje z aktywacj± czê¶ci mózgu, w waszych gruczo³ach i waszych organach, w szpiku kostnym, w waszych subatomowych w³óknach, w waszym  DNA, z przej¶ciem od wêglowej do krystalicznej bazy. Tak wiêc równie¿ zwracajcie uwagê na wasza formê fizyczn±.

Teraz wielu du¿o mówi³o i du¿o by³o dyskusji na temat objawów Wzniesienia - kosmiczna grypa, zawroty g³owy, depresja, grzbiety fali - ale to te¿ zmienia wasze cia³o, nie tylko dlatego, ¿e mo¿ecie posiadaæ wy¿sze czêstotliwo¶ci, utrzymaæ wy¿sze czêstotliwo¶ci, ale dlatego, ¿e ju¿ utrzymujecie wiêcej energii, wiêksz± czêstotliwo¶æ, wiêcej mi³o¶ci, wiêcej ¶wiat³a ni¿ kiedykolwiek przedtem.

Teraz, co to znaczy w sposób fizyczny? Przede wszystkim to znaczy, ¿e je¶li istniej± sytuacje - mentalne, emocjonalne, przyczynowe - na ka¿dym poziomie, w  waszej postaci fizycznej - i s± - to one wyjd± na powierzchniê do mi³o¶ci, do uwolnienia, do eliminacji. Wiêc nie zdziwcie siê, je¶li pomy¶licie, ¿e: "Có¿, robiê swoj± pracê, i jestem bardzo sumienny w mojej pracy, ale ta sytuacja z astm±, cukrzyc±, wydaje siê byæ w zapalnym zaostrzeniu, gorzej ni¿ kiedykolwiek ".

Lub je¶li macie problemy emocjonalne lub zaburzenia równowagi, depresji i lêku, ¿e nagle czujecie siê bardziej niespokojni ni¿ czuli¶cie normalnie, to dlatego, ¿e sytuacja, pieczêæ lub rzeczywiste zakotwiczenie w waszej fizyczno¶ci, zbli¿a siê do powierzchni.

Teraz, gdy to przychodzi na powierzchniê,  jak to siê ma do Wzniesienia? Có¿, powiem wam, przede wszystkim, ¿e penetracja ka¿dego z was w tym czasie przej¶cia przez Matkê / Ojca / Jedno¶æ, przez waszych w³asnych przewodników, przez waszych braci i siostry  z gwiazd, nie zmniejsza siê, to ro¶nie, i szybko ro¶nie. Wiêc utrzymujecie wiêcej energii. A gdy to przychodzi w was, dzia³a tak¿e jako ¶rodek czyszcz±cy, odkurzacz, gdy¿ b³oto i te rzeczy podchodz± w górê i na zewn±trz.

Ale gdy to wystêpuje tak¿e, leczenie odbywa siê,  to co znajdziecie nied³ugo jest tym, ¿e bêdziecie czuæ siê bardziej ¿ywi, m³odsi - m³odsi w ludzkim tego s³owa znaczeniu, gdy¿ nasze poczucie m³ody i wasze poczucie jest bardzo ró¿ne ! Ale wkrótce bêdziecie pamiêtaæ to wszystko.

Bêdziesz wygl±daæ bardziej wibruj±cy, a wiêc bardziej m³odzieñczy, mo¿emy powiedzieæ. Poczujecie, ¿e wasze cia³o, wasza tkanka, skóra, ko¶ci, wasza elastyczno¶æ, wasze narz±dy, ¿e wszyscy z was bêd± wydawaæ siê dzia³aæ bardziej harmonijnie, bardziej skutecznie, jak ci, którymi naprawdê jeste¶cie. I tak zwróæcie uwagê na to. Zwróæcie uwagê, ¿e  kwestie lub w³a¶ciwo¶ci, które chcieli¶cie uzyskaæ w d³ugim okresie czasu nagle poczujecie jako prze³om.

Dam wam przyk³ad wagi. Wielu z was rozmawia ze mn± ka¿dego dnia - mówisz do nas wszystkich! - o utracie kilku kilogramów lub o uzyskaniu kilku kilogramów. I co zauwa¿ycie, to jest ³atwo¶æ, z jak± cia³o zaczyna siê dostosowaæ do tego, co jest idealn± konstrukcj± dla Was, drodzy. Wiêc to jest fizyczna sytuacja, której mo¿ecie siê spodziewaæ.

Teraz, ten proces Wzniesienia jest kolektywny i jest inkluzywny , a wszyscy s± równie mile widziani.
Ale ze wzglêdu na to, gdzie jeste¶cie w ramach czasowych, niektórzy z was ju¿ zaczêli skok, inni z was jeszcze s± w opornym czynniku za ogrodzeniem, pozostawieni samotnie nie na ogrodzeniu. Wiêc, oczywi¶cie, ka¿dy z tych procesów - psychiczny, fizyczny, emocjonalny - postêpuje w tym samym czasie.

Teraz pomówmy o psychicznym. Inn± rzecz±, któr± mo¿ecie zauwa¿yæ, a które mo¿ecie zmierzyæ w sobie - bo to jest to to, o co naprawdê pytacie - ka¿de z waszych serc, tych z was, którzy s³uchaj±, wasze serca wo³aj± i mówi± do mnie: "Panie, sk±d mam wiedzieæ? Jak mogê byæ pewien? "

Innym sposobem, moi umi³owani, jest zrobiæ to z wasz± bystro¶ci± umys³u, w³±czaj±c zainteresowania sprawami cia³a mentalnego (i, drogi Steve, ju¿ prze¿ywasz to z aktualnie) pamiêci±, zainteresowanie w psychicznych manewrach i dramatycznych skokach - to jest jeden z kwantowych skoków, które ka¿dy z was podejmie - milowy krok w to, co mo¿na nazwaæ bystro¶ci± umys³u czy ostro¶ci±.

Wiêc pomówmy najpierw o spadku zainteresowania. Teraz ty i wasza channelerka i ko³o mojego ukochanego Radia InLight mia³o jakie¶ rozmowy, które podzielam tej nocy ze s³uchaczami o nie odczuwaniu, ¿e nie otrzymujecie wystarczaj±co du¿o informacji, a potem w innych momentach czujecie, ¿e nie macie ¿adnego zainteresowania w konsumowaniu wielkiej ilo¶ci informacji, którymi jeste¶cie karmieni.

Wy, zbiorowo, jeste¶cie w miejscu, i byli¶cie ca³y ten rok, i równie¿ znaczn± czê¶æ ubieg³ego roku, i dla niektórych z was, od wielu lat, gdzie nastêpuje w was przej¶cie od ery informacji elektronicznej do wieku twórcy. Teraz nie jest to tylko termin dla intelektualnego wyja¶nienia, jest to termin do identyfikacji kolektywu, i to obejmuje ka¿dego z was, s³odkie anio³y, którymi jeste¶cie.

Wiêc to, co zauwa¿acie w sobie, i jak mo¿ecie ¶ledziæ swoje postêpy, powoduje, ¿e zainteresowanie konsumpcj± informacji ulega zmianie. Teraz, to nie znaczy, ¿e nie jeste¶ zainteresowani, ciekawi i napêdzani, aby us³yszeæ, dowiedzieæ siê i poznaæ prawdê. W rzeczywisto¶ci, to staje siê pal±c± pasj±. I dlatego zaczynamy ka¿d± z naszych sesji wspólnie przez zap³on tego p³omienia i pomagamy mu paliæ siê ja¶niej, a¿ naprawdê wszystko skonsumuje.

Wiêc stajecie siê coraz bardziej wymagaj±cy równie¿ w tym, co chcecie konsumowaæ jako informacje, ale wasze cia³o mentalne równie¿ równowa¿y siê.
Wiêkszo¶ci zbiorowo¶ci ludzkiej ¿y³y i ¿yj± przede wszystkim w ich psychicznym kwadrancie, i oni robili, to przez tysi±ce lat. W waszych kulturach - i to nie ma znaczenia, wschód lub zachód, pó³noc lub po³udnie, niestety - umys³ i ego, osobowo¶æ, sta³y siê najwa¿niejsze, królem.

Tak, jedna z rzeczy, które wystêpuj± jest to, ¿e wasze cia³o mentalne staje siê coraz bardziej w harmonii z tym, kim naprawdê jeste¶cie. Tak wiêc, dla tych z Was, którzy byæ mo¿e nadmiernie pobudzili cia³o mentalne, uznacie, ¿e wycofacie siê nieco i ¿e wasze zainteresowanie rzeczami, którymi cia³o mentalne zajmowa³o siê we¼mie  nie pe³n± emeryturê, bo to nie jest cel z tego, ale na pewno we¼mie urlop.

I to bêd± przyp³ywy i odp³ywy. To przyp³yw i odp³yw jak p³ywy morza, jak grzbiety, i jak koryta. I to co zastêpuje to, to zrównowa¿enie odbywa siê, gdy  zmierzacie nie wchodziæ g³ebiej do waszego cia³a emocjonalnego - choæ niektórzy z was równie¿ potrzebuj± przywrócenia równowagi - ale zmierzacie bardziej do swojego duchowego ja, waszej bytno¶ci. I prosimy, aby¶cie na to pozwolili.

Teraz czê¶ci± tego odwrotu urlopowego dla cia³a mentalnego jest równie¿ to, co my, w ludzkim jêzyku, nazywamy ¶ciemnieniem niektórych wspomnieñ, lub ¶ciemnienie waszej ostro¶ci. Niektórzy z was poczuj±, ¿e nie mog± pobraæ informacji lub wspomnieñ - i s± one powi±zane - tak szybko i tak p³ynnie, jak wiecie, ¿e byli¶cie zdolni. A dla niektórych z Was, drogie serca, jest to trochê przyczyn± niepokoju.

Tak, wiêc jestem tutaj tej nocy, aby wam powiedzieæ, ¿e cokolwiek robicie, Ukochani, przestañcie siê martwiæ. Oddajcie wasz strach mnie, dajcie go waszym przewodnikom, dajcie go uniwersalnej Matce, ale nie trzymajcie siê go. Niektóre z waszych wspomnieñ s±, mo¿na powiedzieæ, wygaszone, poniewa¿ s± natury emocjonalnej, które ju¿ wam nie s³u¿±. Nie przyczyniaj± siê do waszej ca³o¶ci, do mi³o¶ci, do ekspansji, one s± sytuacjami, które by³y obsesj± na punkcie i z³apali¶cie je niczym parcha na swojej skórze, przez lata, nadszed³ czas, aby po prostu odpu¶ciæ, uwolniæ je.

Ale jest to równie¿, aby pomóc wam w tym oczekiwaniu i powitaniu nowej przygody. Teraz, gdy te ma³e zmiany bêd± mia³y miejsce - i dla niektórych z was to s± dni, dla niektórych z was to tygodnie, a dla niektórych z was to miesi±ce - to co znajdziecie, to jest to, ¿e obudzicie siê pewnego ranka i poczujecie t± jasn± klarowno¶æ umys³u i wyra¼niej ni¿ kiedykolwiek czuli¶cie. Jak to  mówimy, plan, plan uniwersalny, Matki, nie jest usuniêciem zdolno¶ci umys³owych. Wrêcz przeciwnie, jest to po to, aby¶cie byli w pe³nej harmonii i równowadze ze swoimi sferami.

I tak nast±pi to do¶æ szybko. Poczujecie siê jakby kto¶ przekrêci³ w³±cznik ¶wiat³a z powrotem. Ale to dlatego, ¿e przeszli¶cie przez ten okres ponownej harmonizacji, i to co znajdziecie, to jest to, ¿e jeste¶cie w równowadze, wiêc nie spêdzacie ca³ego swojego czasu w ciele mentalnym lub psychicznych zajêciach. To co zrobicie nastêpnie, to  u¿yjecie go (czasu) w harmonii z wasz± sfer± emocjonaln±, wasz± fizyczn± rzeczywisto¶ci±, i nie tylko waszego cia³a, ale rzeczywisto¶ci± Gai, aby nastêpnie rozpocz±æ w pe³ni wej¶cie w Wasze partnerstwo wspó³pracy twórczej ze sob±, ludzko¶ci±, waszymi gwiezdnymi braæmi i siostrami, królestwami, i nami.

Tak, to jest zrównowa¿enie emocjonalne, to jest psychiczne i fizyczne. To nie dzieje siê niezale¿nie, to sie dzieje nieprzerwanie, ale czasami równie¿ w tym samym czasie, jednocze¶nie. Wiêc nie mo¿ecie powiedzieæ: "Teraz jestem w psychicznym uzdrawianiu, teraz jestem w emocjonalnym uzdrawianiu, a teraz jestem w fizycznej regeneracji." Wiêc to wszystko jest splecione, plecione, i bêdziecie do¶wiadczaæ tego typu jeszcze bardziej ni¿ objawów wzniesienia, jak je nazywacie. Nie jest tak, ¿e objawy Wzniesienia znikaj±, po prostu, s± one nakrywane przez ten wiêkszy proces.

Teraz, pytali¶cie mnie pod wzglêdem ram czasowych. Kiedy wiecie, ¿e bystro¶æ umys³u siê wyostrzy³a i emocje czujecie bardziej przejrzy¶cie, bardziej zrównowa¿one, a wasze cia³o czuje siê ¿ywy i m³odsze, wiêc bêdziecie te¿ wiedzieæ, ¿e jeste¶cie w swoim punkcie pe³nego Wzniesienia.

Teraz,  ju¿ powiedzieli¶my, niektórzy przejd± ten portal w ostatniej chwili, kopi±c i krzycz±c. Wszyscy s± mile widziani. Ale jest grupa z was, którzy s± ju¿ znacznie zaawansowani, którzy ju¿ do¶wiadczaj± ka¿dej rzeczy, o których mówi³em.

Teraz, zanim otworzymy inne pytanie, chcê te¿ powiedzieæ, jeste¶cie jeszcze, niektórzy z was, do¶wiadczaj± integracji, a intensywno¶æ tej integracji, z mi³o¶ci± Matki / Ojca / Jedno¶ci z grzbietami wielkich energii i klarowno¶ci± i dolinami. Teraz przejd¼cie do serca Jedno¶ci i to pomo¿e wam.

Ale nie s±d¼cie, ¿e proces zakoñczy siê tylko dlatego, ¿e rozmawiali¶my o tym wcze¶niej. To jest ludzkie niezrozumienie, i to jest niezrozumienie  waszej spo³eczno¶ci. Poniewa¿ istnieje system wierzeñ, którym jeste¶cie karmieni s± tak szybko i tak wieloma informacjami, ¿e my¶licie, „Och, czyta³em to. Wiêc to jest zrobione”. To nie jest tak. Jest to jeszcze w toku. Jest to progresywne. Jest to proces. To nie jest po prostu dla Was, do których mówiê, tylko chwil± w czasie.

Niektórzy z was powiedzieli do mnie: "No có¿, jestem zdenerwowany. Dlaczego zdecydowa³em, ¿e muszê przej¶æ przez ten wyd³u¿ony proces i do¶wiadczenia, gdy inni bêd± mieli chwilê po prostu przekrêcaj±c w³±cznik? Chcia³bym ju¿ mieæ ten wybrany moment przebudzenia. "

Drogie serca, jest to jest wasza pos³uga. To jest tym, co powiedzieli¶cie Matce/ Ojcu  / Jedno¶ci i do wszystkich - do Rady, do Spo³eczno¶ci Nieba, do gwiezdnych braci i sióstr ". Pójdê i przygotujê drogê" To jest jak sadzenie nasion na polach, wiêc, kiedy wiosna przychodzi, jest dos³ownie co¶, co ro¶nie, a tym samym ma byæ zebrane. To jest to, co robicie. I tak, to dlatego, ¿e jeste¶cie silni, jeste¶ przywódcami, jeste¶cie pokazuj±cymi  drogê. Ale to by³ wasz wybór, nie nasz.

Czy to odpowiedzia³o na Wasze pytanie, czy zaczê³o odpowied¼ na wasze pytanie, Steve?

SB: O tak, tak, Panie. Ale wiem, ¿e niektórzy ludzie zmagaj± siê z tym, jak my¶leæ o ca³ej kwestii Wzniesienia, i nie mam na my¶li tylko ich w³asnego, osobistego Wzniesienia, ale tak¿e Wzniesienie Gai. Niektórzy ludzie my¶l±, wierzê, ¿e oni siê wznios±, ale nie chc± ruszaæ siê z tego miejsca trzeciego wymiaru. Niektórzy ludzie my¶l±, ¿e oni - Przepraszam, muszê wyja¶niæ - ¿e oni wznios± siê i zostawi± trzeci wymiar w ogóle, po prostu znikn± z niego, a pojawi± siê w pi±tym. Niektórzy, oczywi¶cie, jak powiedzia³e¶, ¿e niektórzy ludzie bêd± wracaæ.

Tak wiêc, z punktu widzenia obserwatora, z punktu widzenia ludzi pozostaj±cych w trzecim wymiarze, czy ludzie, którzy wznios± siê wcze¶niej - zak³adaj±c, ¿e nie wróc± na sekundê, ¿eby o tym porozmawiaæ. gdyby¶my mogli – czy oni znikn± z pola widzenia w trzecim? A kiedy Gaja siê wzniesie, to zniknie z widoku z trzecim? A je¶li tak, to, co dzieje siê z ludzi, którzy byli na trzecim, i nie id± do pi±tego?

Czy mo¿esz pomóc nam zrozumieæ, co bêdzie widoczne w procesie Wzniesienia, proszê?

AAM: Niezwyk³e i niepowtarzalne i piêkne cechy tego Wzniesienia, tego wspania³ego rozwiniêcia Wzniesienia Gai i wszystkich z ni±, to jest to, ¿e zachowacie formê fizyczn±. Teraz, w³a¶nie dlatego wasze fizyczne cia³a ulegaj± zmianom, zostaj± skorygowana - o¶mielê siê powiedzieæ zmodernizowane, lub zregenerowane? Bo to jest mieæ .... Gaia zamierza nadal mieæ formê fizyczno¶ci.

Wiêc to nie jest tak, ¿e fizyczno¶æ jest opuszczana. Tak nie jest. Tak, to jest utrzymywane. To nie jest tak, ¿e w jednej minucie jeste¶ w swoim ciele i w nastêpnej ju¿ nie masz cia³a, ¿e jeste¶ po prostu w duchowej formie. To nie jest to. Czy jeste¶cie w l¿ejszej formie? Tak. Ale to nadal forma fizyczno¶ci.

SB: Ale to nie jest w trzecim wymiarze, Panie, prawda?

AAM: Zgadza siê. Mo¿esz my¶leæ o Gai jako o bardzo du¿ym ciele, jakim ona jest, ale tak jak jak ty, ona równie¿ rozszerza siê i rozwija. I tak przez krótki okres, krawêd¼ Gai bêdzie ocieraæ siê o górn± czê¶æ trzeciego, który jest do¶wiadczeniem fizyczno¶ci. Czy bêdzie ona zakorzeniona w trzeciej sferze, trzecim wymiarze? Nie.

Ale to, co robicie - i chcê po¶wiêciæ czas, aby to wyja¶niæ - to idziecie do wy¿szych ¶wiatów, wymiarów, ale nadal pozostajecie w sferze 12 wymiarów i 12 p³aszczyzn w ka¿dym z tych wymiarów. Teraz, przez zakotwiczenie w pi±tym do siódmego, to co macie, to jest zdolno¶æ wyboru fizyczno¶ci, choæ ona nie jest tak gêsta jak stara rzeczywisto¶ci trzeciego, ale nie jest to sfera, o której my¶licie, ¿e jako fizyczna po prostu zniknie .

Teraz, czy to siê zmieni? Tak, tak. Poniewa¿ w pi±tym wymiarze nie ma miejsca dla tych cech, które ludzie stworzyli i trzymali siê ich. One po prostu nie istniej±. Wiêc to, o co prosicie
- i zapraszam do przerwania, drodzy, nie bêdê siê obra¿aæ ...

SB: Dziêkujê.

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #174 : Sierpieñ 12, 2012, 14:09:54 »

Na tym to wlasnie polega, nagroda, czy kara. I kazdy niech sam rozstrzygnie wg sumienia (review). A nie sugeruje glosami innych (doradcow lub co gorsza sedziow). Ilez to razy zablokowano najwieksze talenty, super mozgi, zepsuto czysta zrodlana wode, ilez to chorob i plag zeslano, aby eksperymentowac na zywym materiale (albo grac w swe gierki), ile zla siano szerzac falszywe nauki, jak manipulowano ludzmi uzywajac niedozwolonych narzedzi. A potem wklikano maluckim, ze to wszystko ich wina za grzechy! Aby znalezsc cierpietnika ofiare (kozla ofiarnego, marionetke).

Gdyby kazdy mial mozliwosc spojrzenia za kurtyne tego review, to oniemialby na miejscu.
A gdyby jeszcze zajrzec miedzy klatki filmu, np. gdy zatrzymywano czas i wyrabiano swoje harce, lub doswiadczenia. Potem delikwent nic nie pamieta, ale ma poczucie winy.

Problem godny przeanalizowania -
to nie sa zarty!
Strony: 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: