Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 18:56:14

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 164777 razy)
0 u¿ytkowników i 29 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #225 : Wrzesieñ 02, 2012, 20:43:45 »

Petra Margolis by³a znana channelerk±, od kilku miesiêcy nie channeluje, ale pisze artyku³y i "zg³êbia tajemnice" matrixa i inne.
Ten artyku³ jest do¶æ sceptyczny je¶li chodzi o Wzniesienie, podnosi kwestiê poprzednich nieudanych prób, ale nie bardzo w nim widzê jak±¶ przewodni± my¶l, oprócz krytycznych uwag dotycz±cych przekazów o tym, ¿e wszystko jest na w³a¶ciwym miejscu, a w³a¶ciwie tych jeszcze bardziej nam pochlebiaj±cych.
Pod spodem jest jakoby to by³ przekaz jej "¼ród³owej istoty" cokolwiek by to nie oznacza³o, jednak styl pisania jest zgodny z jej artyku³ami, a nie wcze¶niejszymi ró¿nymi przekazami.

Czy Ziemia jest ostatni± PLANET¡ wznosz±c± siê?

Wystarczy pomy¶leæ o naszym wszech¶wiecie, ziemia jest tylko ma³± czê¶ci± i jeszcze jest wiele istot, które obecnie pomagaj± nam w tym procesie nazywanym przebudzeniem.

Nasz wszech¶wiat jest zrównowa¿onym systemem i ewolucja ma miejsce w ca³ym naszym wszech¶wiecie, nie jeste¶my jedynymi istotami ¿yj±cymi tutaj, wiêkszo¶æ z nas ju¿ dosz³a do tego wniosku.

Ale koncentracja wydaje siê byæ na fakcie, ¿e ludzie jako¶ potrzebuj± siê zmieniæ i realia musz± byæ odtworzone lub nowe rzeczywisto¶ci maj± zostaæ utworzone.

Nikt jednak zwykle mówi o tym, ¿e tam s± miliony, prawdopodobnie tryliony innych planet w naszym wszech¶wiecie, a je¶li my siê wznosimy to, co dzieje siê z reszt± planet, i nie tylko tymi, blisko nas, ale wszystkimi.

Rozmawia³em o tym Mistrzami tyle razy, rozmawia³em z innymi lud¼mi na ten temat, jak równie¿ i to, co mi powiedzieli i co znalaz³am, wykonuj±c moje w³asne badania w tych ramach.

Ziemia jest jedn± z ostatnich planet wznosz±cych siê,  w rzeczywisto¶ci wed³ug wiêkszo¶ci jest to ostatnia planeta.

Wszystko we wszech¶wiecie dzia³a w zgodzie, w równowadze. Oznacza to, ¿e w pewnym momencie pozosta³e czê¶ci w naszym wszech¶wiecie nie mog± ewoluowaæ dalej, zanim wszystko w naszym wszech¶wiecie nie bêdzie w zgodzie.

Jest to jeden z najwa¿niejszych powodów, dla którego wielu Mistrzów i inne cywilizacje s± tutaj, aby pomóc nam, tylko ¿e nigdy nam w pe³ni tego nam nie powiedzieli.

Wzniesienie nie dotyczy tylko nas, jako istot, ale tak¿e planet, gwiazd, w rzeczywisto¶ci ca³y system energii, którym jest nasz wszech¶wiat ewoluuje, wznosz±c siê w ka¿dym czasie.

To jest jak bycie w klasie i klasa mo¿e przej¶æ tylko je¶li ka¿dy dostaje A.

Je¶li jest tylko jedna osoba dostanie B, reszta klasy nie przechodzi.

Mamy tylko ma³ym trybikiem w zestawie kó³, które obracaj± naszym wszech¶wiatem, ale jeste¶my ostatnim ko³em, które jest zablokowane i blokuje resztê kó³ przed obrotem.

Widzimy siebie jako bardzo wa¿nych, tak musimy siê zmieniæ, musimy zacz±æ tworzyæ w³asn± rzeczywisto¶æ, i spojrzeæ na ni±, mamy te wszystkie istoty z wy¿szej ¶wiadomo¶ci pomagaj±ce nam, dlatego tak jest,  ¿e jeste¶my wa¿ni dla wszystkich.

Jeste¶my tylko malutkim punkcikiem w kosmosie, mo¿emy zobaczyæ tylko czê¶æ tego wszech¶wiata.

To co sprawia, ¿e ziemia jest wa¿na, to jest fakt, ¿e reszta ¶wiata nie mo¿e poruszaæ siê dalej, a¿ my nie ruszymy dalej i staraj± siê zrobiæ wszystko, aby pomóc nam przej¶æ dalej.

Ale do tej pory nie wiele jeszcze mog± zrobiæ, oprócz pomagania nam w przebudzeniu w wiêkszej rzeczywisto¶ci, rzeczywisto¶ci duchowej.

I robi± to przez d³ugi czas, a wiadomo, ¿e nie uda³o nam siê kilka razy. Widzia³am reakcjê na wiadomo¶æ Kryona i by³am zdziwiona, ¿e wszyscy po prostu przyjêli komunikat, jak wszystko bêdzie siê dzia³o teraz, gdy w wiadomo¶ci mówi, ¿e to jest nasz 5-te podej¶cie w pracy nad t± uk³adank± o¶wiecenia, ale tym razem mamy potencja³ przetrwaæ.

Nikt nie pyta o te inne 4 razy, co siê sta³o, dlaczego to nie dzia³a³o i czego mo¿emy nauczyæ siê z tego, aby¶my mogli zrobiæ to w inny sposób tym razem.

Wszyscy s³yszymy to: robicie dobrze, wszystko bêdzie dobrze, nikt nie mówi o tym, ¿e jest wiêcej za tym, ni¿ tylko to, co tworzymy lub lepiej uczymy siê, jak tworzyæ now± rzeczywisto¶æ, a przynajmniej wprowadziæ kilka zmian w tej istniej±cej. I,

Magiczna przysz³o¶æ nas czeka, i wszyscy powinni¶my wzi±æ udzia³ bez kwestionowania.

Ta ca³a sprawa nie jest tak naprawdê o nas, fakt, ¿e ludzie s± budz± siê nie jest tak wa¿ny, jak to, ¿e ziemia musi siê wznie¶æ, aby ko³a w naszym wszech¶wiecie zaczê³y obracaæ siê ponownie.

Mo¿na tego dokonaæ bez zmiany w naszej rzeczywisto¶ci jako ludzi.

Powodem, ¿e oni nam pomagaj± jest,  ¿e chc±, aby pomóc nam pój¶æ naprzód, co najmniej trochê, gdy¿ ka¿dy wie, ¿e du¿e zmiany na miarê ludzkiej rzeczywisto¶ci nie nast±pi± w najbli¿szym czasie, gdy¿ ¶wiadomo¶æ i zrozumienie nas jako ludzi, nie jest w przewa¿aj±cej mierze gotowa nawet zaakceptowaæ wiêksz± zmianê.

Ale pierwsz± i najwa¿niejsz±  intencj± jest Wzniesienie Ziemi, to jest to, co mi powiedziano przez wielu z nich, a kiedy patrzê na nasz wszech¶wiat widzê, ¿e nasza czê¶æ tak naprawdê nie porusza siê drog±, któr± porusza siê  reszta wszech¶wiata.

Tak wiem, ¿e wiele osób powie, wszystko jest w porz±dku Bo¿ym i wszystko bêdzie siê dzia³o.

Pewnie, dlatego stracili¶my 4 razy ju¿, ale do cholery mo¿emy spróbowaæ tego jeszcze kilka razy i zobaczyæ, czym jest boski plan i uczestniczyæ bez kwestionowania.

Wzniesienie ziemi by³o próbowane przedtem i nie uda³o nam siê ju¿ 4 razy.

Pe³ne przebudzenie ludzko¶ci zale¿y od Wzniesienia Ziemi, a nie odwrotnie.

To nie chodzi o zmianê rzeczywisto¶ci, zmiana rzeczywisto¶ci to jest co¶, ¿e przychodzi z Wzniesieniem ziemi.

Gdyby to by³o tak proste, jak boski plan to dlaczego nam siê nie uda³o 4 razy?

Czy to by³ Bo¿y plan, aby nam siê nie uda³o?

Dlaczego nie mo¿emy naprawdê nauczyæ siê niczego, ale nadal nie wiemy na pewno, co siê sta³o, wszyscy wiemy, ¿e jeste¶my istotami duchowymi, które wcieli³y siê tu jako ludzie, wiêkszo¶æ czasu ca³kowicie pozbawieni wszelkich wspomnieñ z dawnych czasów, które by³y tutaj.

Wielu czuje, ¿e mamy jaki¶ cel, powód, ¿e tu w tym czasie, szczególnie w tej chwili, ale informacje te s± zagmatwane i przewa¿nie nadal pochodz± z matrycy, jak równie¿ pochodz± z poziomów w nas, które tak¿e s± w macierzy.

Wielu jest jeszcze bardziej skoncentrowanych na planetarnych do¶wiadczeniach ni¿ kosmicznych do¶wiadczeniach.

Tak, jest ró¿nica.

Wiêkszo¶æ ludzi jest wiêcej ni¿ chêtnych, aby zaakceptowaæ to, co siê nazywa boski plan, nic siê martwiæ, wszyscy jeste¶my wielkimi istotami, to co s³yszymy na co dzieñ. Mieæ wiarê, ¿e wszystko dzieje zgodnie z boskim planem.

Widzia³am gdzie¶, jak ciemno¶æ przychodzi na wiele sposobów, wilk w ubraniu owcy, a oni wydaj± siê tak niewinni, kochaj±cy i pe³ni ¶wiat³a.

Ale tam nie ma rozeznania w tych wiadomo¶ciach, gdy¿ wszyscy raczej s³ysz±, ¿e s± one tak wielcy, tak niesamowici, robi± tak dobrze, zamiast faktu, ¿e nam siê nie uda³o 4 razy, i to jest kolejna szansa, wzi±æ swój ty³ek i zacz±æ pracowaæ, ¿eby znowu nie by³o wpadki.

Nikt nie chce us³yszeæ, ¿e nie powiod³o nam siê w przesz³o¶ci, i tak czasem nie powiod³o siê, bo nie pracowali¶my ciê¿ko, ale okoliczno¶ci i inni zmusili nas ¿eby nam siê nie powiod³o. Nadal nie uda³o nam siê zrobiæ tego, po co tu jeste¶my i co by³o potrzebne dla nas wszystkich, w³±czaj±c wszystkie planety w naszym wszech¶wiecie. Jedno¶æ nie tylko stosuje siê do bycia lub uczucia jedno¶ci, to stosuje siê równie¿ do pracy jako Jedno¶æ. W tej chwili dzia³amy jako odrêbna jednostka mówi±c jeste¶my jednym, ale tylko dzia³amy dla naszego ma³ego ¶wiata, zapominaj±c, ¿e nasz ma³y ¶wiat jest tylko kropl± w morzu reszty ¶wiata.

Nikt nie pyta, co jest potrzebne do pozostania naszego ¶wiata, naszego ¶wiata duchowego, innych planet i wszech¶wiata. Wszystko, co wydaje siê byæ powiedziane, jest skupieniem siê na ¶wiecie ludzi, i, ¿e niektórych rzeczy, nie mog± wyja¶niæ dobrze, poniewa¿ i tak nie zrozumiemy.

Nawet ziemia, ziemia jest jak my duchow± istot±, ale powiedziano nam, aby widzieæ j± jako fizyczn± i ¿e niszczymy ziemiê.

Co jest wa¿niejsze, to jest to, ¿e ludzie siê wtr±caj± w energiê ziemi,  u¿ywaj± energii ziemi, fizyczna czê¶æ naprawdê nie jest tak wa¿na, jak duchowa czê¶æ.

To nie jest,  aby byæ negatywnym, lub nie byæ szczê¶liwym z pobytu tutaj, to jest o tym, ¿e jeste¶my tutaj i dlaczego tutaj jeste¶my. Czy naprawdê jeste¶my, ¿eby tylko zmieniæ rzeczywisto¶æ ziemi, czy jest w tym wiêkszy plan?

Je¶li wszyscy jeste¶my Jedno¶ci±, powiedzia³abym, ¿e to jest co¶ wiêcej ni¿ tylko dokonywanie zmian na ziemi.

Przekazane przez moj± ¼ród³ow± istotê.
30 sierpnia 2012
Petra Margolis
www.ascendedmasters.org

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #226 : Wrzesieñ 02, 2012, 23:03:47 »

Dobrze i¿ ta kobieta zaczê³a samodzielnie my¶leæ i zadawaæ pytania, to objaw wyzwolenia siê z matni uzale¿nieñ od powielania cudzych my¶li jako jedynie w³a¶ciwe.
z tego co wiem i potwierdzaj± to cykle rozwojowe ziemi , wszech¶wiata i galaktyki to jest nasza 4 próba. jednak juz na wstêpnie uznano chyba i¿ nam siê nie uda bo przekaz jest o 4 nieudanych. Naprawdê nie uda³o nam siê 3 razy a ten obecny jest 4 raz, przed nami nie ma 5 bo ten jest udany.
Dlaczego nam siê nie uda³o poprzednie 3 razy? Powód jest prozaicznie prosty, bo nie byli¶my gotowi energetycznie, zbyt niski poziom energii osi±gnêli¶my do przekszta³cenia naszych cia³ fizycznych w energetyczne.
O mo¿liwo¶ci przekroczenia wymiaru decyduje tylko i wy³±cznie poziom energetyczny jednostek , ale równie¿ ¶rednia osi±gniêta przez dan± cywilizacjê.
Ciemnej stronie uda³o siê zmanipulowaæ  ludzk± ¶wiadomo¶æ ( mnóstwem sprzêgniêtych ze sob± informacji fa³szywych , lub tylko czê¶ciowo prawdziwych , oraz zaprogramowanym fizycznym stylem ¿ycia , który blokowa³ przep³yw energii w materii), do³±czyæ do tego zestawu nalezy zastraszanie wszelakie i efekt wychodzi³ zgodny z programem.
Gdyby jednak ludzie nie¶li w sobie wy¿szy poziom wibracji- w³asny rozwój to programy ciemnej strony nie uzyska³y by mo¿liwo¶ci blokad.
Zatem powód jest jeden brak okre¶lonego poziomu wibracji zawsze by³ niemo¿liwo¶ci± osi±gniêcia wzniesienia. ¯adna winda nie wjedzie na najwy¿sze piêtro jak zabraknie jej energii.

Co do rozwoju ludzkiego i rozwoju ( inaczej wzniesienia siê ziemi), ten proces jest ze sob± bardzo ¶ci¶le po³±czony ( o tym ju¿ pisa³am kilkakrotnie).
Ziemia, przyk³adowo  jest jak balonik na którym ¿yj± ludzie, balonik wznosi siê w górê w wy¿szy wymiar  gdy ludzie ( ¶cis³e z nim po³±czeni ) nape³niaj± go swoj± coraz wy¿sz± energi± jak ciep³ym powietrzem.
Czyli balonik wznosi siê dziêki dostarczanej przez Ludzi energii, ale równocze¶nie wynosi mieszkaj±cych na nim Ludzi w przestrzeñ wy¿sz± o wy¿szej wibracji. Jednak bez wy¿szej  energii Ludzi balonik nie wzniesie siê samoistnie, gdy dostarczamy mu ni¿sza , ciê¿sza wibracjê , on opada w dó³ w nisk± przestrzeñ. Tak to dzia³a w wielkim przybli¿eniu.

Dodaæ jeszcze wypada i¿ w naszym wszech¶wiecie nie ma wy¿ej rozwiniêtych duchowo istot jak poziom III wymiaru, technologicznie s± to cywilizacje bardziej rozwiniête ni¿ Ludzie na ziemi ale nie duchowo. Chcieli  oni dokonaæ kolejnej ewolucji w innych rejonach kosmosu i wpadli w pu³apkê. Bowiem uwiêzione w III wymiarze na ziemi  ich czê¶ci Energii s± niezbêdne w tym  zaprojektowanym przez nich procesie ewolucyjnym.

Czyli rozdzielona na pó³ matryca nad przestrzenna musi byæ scalona z matryc± astraln± ¿eby ca³y cykl ewolucyjny poszed³ dalej. To ca³y sekret.

Ale sekretem jest fakt i¿ nie wszyscy chc± by ta ewolucja nast±pi³a i dosz³o do scalenia te roz³±czone matryce. Z tego powodu ten ca³y ba³agan z fa³szywa wiedz± oraz z usi³owaniem powstrzymania tego ju¿ nie do powstrzymania procesu.

Kiara U¶miech U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #227 : Wrzesieñ 03, 2012, 08:38:04 »

jeste¶my ostatnim ko³em, które jest zablokowane i blokuje resztê kó³ przed obrotem.

byæ mo¿e wcze¶niej tak nie by³o, ale teraz wszystkie cykle koñcz± siê/zamykaj± razem w jednym punkcie..

« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 09:08:45 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #228 : Wrzesieñ 03, 2012, 10:50:37 »

songo

a moze tak?

Transformacja Caleya (powtorzylam za Lucyferem z watku o saturnie i prawach fizyki).
east
Go¶æ
« Odpowiedz #229 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:31:28 »

Kiara napisa³a

Ziemia, przyk³adowo  jest jak balonik na którym ¿yj± ludzie, balonik wznosi siê w górê w wy¿szy wymiar  gdy ludzie ( ¶cis³e z nim po³±czeni ) nape³niaj± go swoj± coraz wy¿sz± energi± jak ciep³ym powietrzem.
Nape³niany ciep³ym powietrzem balonik nie od razu siê unosi. Najpierw "puchnie" . W przypadku Ziemi opisuje to teoria ekspanduj±cej Ziemi.
Zwiêkszony promieñ Ziemi ma swoje konsekwencje. Po pierwsze masa Ziemi ro¶nie, ro¶nie si³a ciê¿ko¶ci. Dzi¶ na naszej planecie nie mog³yby ¿yæ dinozaury bo ich w³asna masa uniemo¿liwa³aby im ¿ycie. W prehistorii nawet paprocie ros³y gigantyczne, poniewa¿ wszystko by³o "l¿ejsze" za to wiêkszych rozmiarów. Zatem ¦wiadomo¶æ generowa³a inne ,bardziej solidne formy ¿ycia.

Dzi¶ ¶wiadomo¶æ siê przejawia (miêdzy innymi) w formie ludzkiej , a nie jak onegdaj - w gadziej.
Kolejne wzniesienie spowoduje ponowny cykl wyginiêcia -tym razem ludzkich -"dinozaurów", a pojawienie siê l¿ejszych inteligentnych form - mo¿e ptaków, a mo¿e jeszcze innej formy.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #230 : Wrzesieñ 03, 2012, 12:47:32 »

Nie przejmuj siê @ east , nadal bêdziemy Lud¼mi , ale nasze cia³a fizyczne bêd± istotnie l¿ejsze i mniej zagêszczone. Zmieni siê struktura  komórkowa  oraz wysubtelnieje wygl±d. Ale otworz± siê duchowo energetyczne mo¿liwo¶ci , których nie mo¿emy przejawiaæ przez obecne cia³a.

Kiara U¶miech U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #231 : Wrzesieñ 03, 2012, 16:52:34 »

dodam tylko do tego co napisa³a szacowna Kiara by¶ te¿ szacowny nie przejmowa³ siê p³ci±, gdy¿ jako taka istnieæ nie bêdzie Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #232 : Wrzesieñ 03, 2012, 17:18:33 »

Nie przejmuj siê @ east , nadal bêdziemy Lud¼mi ,
Nie ma przejmowania siê , ani przywi±zania siê do ludzkiej formy. Forma motyla (bez p³ci) te¿ bêdzie ockey  Mrugniêcie

... nasze cia³a fizyczne bêd± istotnie l¿ejsze i mniej zagêszczone. Zmieni siê struktura  komórkowa  oraz wysubtelnieje wygl±d. Ale otworz± siê duchowo energetyczne mo¿liwo¶ci , których nie mo¿emy przejawiaæ przez obecne cia³a.
To na razie czysta fantastyka.
Nie by³oby zaskoczeniem, ani tak na prawdê ¿adn± tragedi± , gdyby¿ rzeczywi¶cie nast±pi³ jaki¶ armageddon , wielkie wymieranie Du¿y u¶miech
Przecie¿ cyklicznie dzieje siê to na Ziemi. Dociera tu Fala Neutrino, Ziemia siê rozszerza (np z wybuchu Supernowej ) i jedne gatunki w trakcie pokoleñ ulegaj± metamorfozie , a inne bezpowrotnie gin±, za¶ pojawiaj± siê nowe.

¦wiadomo¶æ za¶ zbudzi siê na nowej , powiêkszonej Ziemi w nowej , l¿ejszej szatce. Tak czy inaczej trzeba bêdzie przerobiæ nieodrobione tutaj lekcje. No chyba, ¿e - tak jak twierdzili Majowie - wielki cykl wyzeruje wszelk± karmê.

Tragedi± to nie jest poniewa¿ ¦wiadomo¶æ nie umiera nigdy Chichot Tylko to JA lamentuje lub próbuje zbudowaæ sobie wyobra¿enie, ¿e zachowa to co jest, ¿e bêdzie tym kim jest samo bêd±c tak na prawdê iluzj± ¿ycia.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #233 : Wrzesieñ 03, 2012, 17:30:42 »

Bracie Armagedonu nie bêdzie Du¿y u¶miech
Nie bo nie ma takiej potrzeby dlatego, ¿e go wcze¶niej przerabiali¶my  U¶miech
Zreszt± cykl reinkarnacyjny nauczy³ nas jak to jest zmieniaæ cia³o fizyczne  U¶miech
Wiêc nie ma potrzeby tego powtarzaæ.
W/g informacji, która odbiera wiele osób ta zmiana cia³a dokona siê w u³amkach sekundy Du¿y u¶miech
Nawet och! nie zd±¿ysz wypowiedzieæ.
Decyzja my¶lowa przecie¿ podjêta przecie¿ przez Ciebie szacowny Du¿y u¶miech
Co jest najszybsze we wszech¶wiecie U¶miech
Ano my¶l  Du¿y u¶miech
Fantastyk± za¶ dla ,,nauki" i intelektu jest ca³y ¶wiat energii U¶miech
Pieprzyæ i soliæ tê ,,naukê" i ten intelekt Du¿y u¶miech
Có¿ ka¿dy zbiera to co zasia³ Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 17:34:11 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #234 : Wrzesieñ 03, 2012, 17:30:42 »

Panowie, Panowie... dajcie na luz , p³eæ nadal bêdzie. U¶miech Mrugniêcie

Kiara U¶miech U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #235 : Wrzesieñ 03, 2012, 17:33:39 »

Tak ale raczej bêdzie chodziæ o polaryzacjê, a nie o budowê fizyczn± Jêzyk Du¿y u¶miech
Wiêc z ca³ym szacunkiem i z zaproszeniem szacowna sex u nie bêdzie Du¿y u¶miech
Tworzenie my¶l± nie wymaga ten no uprawiana sportu Z³y
to pa Du¿y u¶miech

Ps
Ja jestem bardzo wyluzowany szacowna Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 17:35:04 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #236 : Wrzesieñ 03, 2012, 18:00:28 »

East raz gadasz ¿e ¶wiadomo¶æ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? ¦wiadomo¶æ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci±gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Chichot

Ziemia bêdzie ciê¿sza wiêc my bêdziemy musieli mieæ budowê ko¶ci co¶ jak ptak U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 18:02:12 wys³ane przez Wilk » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #237 : Wrzesieñ 03, 2012, 18:14:08 »

East raz gadasz ¿e ¶wiadomo¶æ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? ¦wiadomo¶æ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci±gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Chichot

Ziemia bêdzie ciê¿sza wiêc my bêdziemy musieli mieæ budowê ko¶ci co¶ jak ptak U¶miech

Ja ju¿ wiem nawet, z czego to wynika- wed³ug Plejadian jeste¶my na etapie 3,5G,-
i dlatego takie chochliki Du¿y u¶miech/i]

songo

a moze tak?

Transformacja Caleya (powtorzylam za Lucyferem z watku o saturnie i prawach fizyki).
nie do¶æ, ¿e s± liczne cykle- to s± ró¿wnie¿ wiry, i tak siê to krêci

<a href="http://www.youtube.com/v/ZHx6-keJbi8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ZHx6-keJbi8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 03, 2012, 18:33:41 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #238 : Wrzesieñ 03, 2012, 19:05:53 »

Dodam tylko ¿e takim chyba najbardziej obrazowym przyk³adem budowy Cz³owieka jest porównanie go do Wody.
Otó¿ jedna substancja U¶miech
Trzy stany gêsto¶ci : Lód, Woda i Para U¶miech
Jedna substancja Jêzyk
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #239 : Wrzesieñ 03, 2012, 19:20:08 »

Luz dopiero bêdzie, na razie jest ¶cisk, przekazów te¿.
Tutaj inna znana channelerka wypytuje Wy¿sze Ja jej bli¼niaczego p³omienia na temat Wzniesienia.
Choæ generalnie bli¼niak twierdzi, ¿e nie bêdzie nag³ego przej¶cia, to jednak po osi±gniêciu "masy krytycznej" wszystko bêdzie nag³e. Ot taka sprzeczno¶æ.
Pamiêtaæ jednak nale¿y, ¿e channelingi w³asnych Wy¿szych Ja¼ni s± najbardziej ze wszystkich ograniczane przez osobowo¶æ i wierzenia channelera.

Mój Bli¼niak o Wzniesieniu i przej¶ciu na Now± Ziemiê.

Laura: Hej ch³opcy! Mia³am interesuj±c± rozmowê z moim przyjacielem. Poprosi³am mój bli¼niaczy p³omieñ w wy¿szej ja¼ni o odpowied¼ na kilka pytañ na temat Wzniesienia .. i my¶lê, ¿e warto, opublikowaæ to, gdy¿ nigdy nie mia³am tak jasnych odpowiedzi na to wcze¶niej. Proszê pamiêtaæ, ¿e mój bli¼niaczy p³omieñ wcieli³ siê na Ziemi w tym czasie.

Pytanie # 1 Czy bêdzie podzia³ Ziemi?

ODPOWIED¬  1 - Wszyscy na Matce Ziemi wznios± siê z zastrze¿eniem osi±gniêcia masy krytycznej. Jest to opó¼nienie wiemy teraz .. czekanie na masê krytyczn±, aby zosta³a osi±gniêta. Takie podzielenie nie, a raczej nie jedno sta³e. Mo¿liwe jest, ¿e to, co Ty i inni zobacz±, to bêd± tymczasowe zmiany czêstotliwo¶ci Ziemi. Rozumiem przez to, ¿e Ziemia nie zrobi tego za jednym zamachem, i to samo dotyczy gatunków j± zamieszkuj±cych .. Bêdzie tymczasowy okres przep³ywu,  pomiêdzy stanami, i licz±cy siê fakt, to, ¿e jeste¶my w tym okresie w³a¶nie teraz.

Okres ten, to jest tymczasowe przej¶cie gdy ziemia i tubylcze ¿ycie prze³±cza siê z 3d do 5d i z powrotem kilka razy zanim 5d mo¿na bêdzie zachowaæ na sta³e.
Gdy wszyscy bêd± w 5d, nie bêdzie wycofañ a pewien poziom szczero¶ci i niewinno¶ci jest mile widziany w 5d te¿.
Gdy dusze zosta³y oczyszczone przez siebie z przesz³ej karmy i plam, maj± one prawo do³±czaæ do ich statku ojczystego lub miejsca pochodzenia  i one mog± wybraæ, czy jest to dla nich najlepsze, przed³u¿yæ do¶wiadczenia 3D, w celu u³atwienia przej¶cia bliskim lub czy chc± odzyskaæ swoje pierwotne cia³a sta³e w 5D i powróciæ do domu, na statki,  bêd± mia³y dostêp do wszystkich mo¿liwych przysz³o¶ci i równoleg³ych rzeczywisto¶ci ¿ycia, bêd± pokazane i wszystkie opcje bêd± dok³adnie przeanalizowane nic nie bêdzie pozostawione przypadkowi.
Wiêc bêdzie tymczasowy podzia³, ale to tylko w celu u³atwienia koñcowego sta³ego przej¶cia w 5d.
Nowa Ziemia jest obecnie ju¿ narodzona. Jednak, jak u noworodka to zajmie jej czas na rozwój i funkcjonowanie jej samej w 5d.
Niektórzy z was odwiedzaj± now± ziemiê, podczas gdy s± w swoich snach, w Aurorze i w Wewnêtrznej Ziemi jest ju¿ wszystko wzniesionym ¶rodowiskiem 5d, ale oba wymiary mog± wspó³istnieæ w okre¶lonych warunkach i okoliczno¶ciach mam nadziejê, ¿e to jest teraz jasne?

Pytanie # 2 Czy 12/21 bêdzie po prostu kolejnym dniem. Tego samego starego porz±dku? Albo mamy du¿y przyp³yw ¶wiat³a i wzniesiemy siê szybko. Ca³kowita zmiana?

ODPOWIED¬ o 2 - ju¿ odpowiedzia³em poprzednio mniej lub wiêcej ..
Bez rzeczywistej nag³ej zmiany, energie s± ci±gle odbierane, i rosn± w wielko¶ci, jednak kiedy punkt lub masa krytyczna zostanie osi±gniêta, wszystko bêdzie transformowane nagle odt±d, jeste¶cie w powolnym budowaniu masy krytycznej teraz, ale gdy to raz zostanie osi±gniête, wszystko bêdzie transformowane nagle, nie ma dok³adnej daty jako takiej ...
To wszystko jest w waszym w³asnym wytworem, jako twórców i jak daleko mo¿ecie przewidzieæ i stworzyæ zmiany potrzebne.
21 12 12 to kolejny portal, i kto¶ mo¿e wybraæ wznie¶æ siê w tym dniu rzeczywi¶cie, jednak nie bêdzie zmuszania nikogo do wstêpowania, ludzie musz± sami zdecydowaæ, ostatecznie wielu z was mo¿e siê wznie¶æ, gdy kiedykolwiek zdecyduj± je¶li bêd± gotowi po 21 12 12, to jest tylko kolejne otwieranie bramy, czy zdecydujesz siê przej¶æ przez ni± jest indywidualn± decyzj±.
Gdy wystarczaj±co du¿o przejdzie przez bramê / portal masa krytyczna mo¿e byæ osi±gniêta, i ca³a Ziemia mo¿e przej¶æ przez portal.
Ci, którzy chc± pozostaæ w 3d bêd± przekierowywani na inne planety 3d po ich przej¶ciowym wzniesieniu bêd± mieæ jaki¶ "czas" (jednak nie ma czego¶ takiego jak czas, nie istnieje w 5d) aby zdecydowaæ siê na dobre, czy 5d jest dla nich, czy nie.
Je¿eli bêd± woleli nie wstêpowaæ, bêd± przeniesieni, a wszystkie ich wspomnienia  z 5d bêd± naturalnie usuwane przez proces narodzin zwykle maj±cy miejsce na wszystkich planetach gdy kto¶ siê wciela.

PYTANIE o # 3: Czy mosty powietrzne s± prawdziwe, czy mój zespó³ skierowa³ mnie do tej informacji po prostu, aby zachowaæ mój umys³ zajêtym?

ODPOWIED¬ o 3: Nie ma czego¶ takiego, obawiam siê, byæ mo¿e tylko dla za³ogi Ashtar, lightworkers potrzebni s± na Ziemi, aby przynie¶æ bardzo potrzebn± masê krytyczn±.
Po prostu my¶l racjonalnie ..
Je¶li lightworkers bêd± usuwani .. kto pomo¿e Matce Ziemi siê wznie¶æ?
Wszyscy mo¿emy odwiedzaæ Now± Ziemiê, czyli 5D Ziemie gdy jeste¶my w g³êbokim ¶nie lub medytacji, albo jeszcze lepiej, gdy jeste¶my w kontakcie z naszym ¶wiat³em wewn±trz.
Nowa Ziemia ju¿ istnieje wewn±trz nas wszystkich.
Tu i teraz, ona istnieje. Spójrz na ni± swoim sercu, a zobaczysz j±.
Nie wolno zapominaæ, ¿e wszyscy jeste¶my istotami wielowymiarowymi, po prostu przez nasze prawo urodzenia jako ludzie.
Gdy Matka Ziemia wzniesie siê, oczywi¶cie, bêdzie wielu, którzy bêd± rzeczywi¶cie odbierani przez ich oryginalne rodziny gwiezdne i statki kosmiczne.
3 fale podnoszenia? Byæ mo¿e o wiele wiêcej, ale tylko, gdy raz masa krytyczna zostanie osi±gniêta i Wzniesienie mia³o miejsce.
Jeszcze raz, mam nadziejê, ¿e to pomog³o

03 wrze¶nia 2012
Channeler: Laura Tyco
http://galacticlauratyco.blogspot.com/

east
Go¶æ
« Odpowiedz #240 : Wrzesieñ 03, 2012, 21:00:50 »

East raz gadasz ¿e ¶wiadomo¶æ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo?

A czy te dwa s³owa "¶wiadomo¶æ" i "ja"  to synonimy ?
Nie wa¿ne jak je rozumiesz, ale s± inne , prawda ? Skoro tak, to raczej wiêcej ni¿ prawdopodobne, ¿e oznaczaj± co¶ innego.

¦wiadomo¶æ JEST. Zawsze. JA tylko teraz, na czas bycia. Niczym filtr. Zmienia siê czasem, ale to tylko filtr. Jakby taki slajd. Slajd o¿ywa tylko wówczas, gdy przez niego przepu¶cisz ¶wiat³o, ale to jeszcze nie czyni obrazu. Dopiero PRZESZKODA (czyli ¶ciana, albo bia³e prze¶cierad³o, albo po prostu ekran ) ,czyli inny o¶rodek, sprawia, ¿e siê slajd wy¶wietla .To samo w 3D ,tylko nazywa siê to hologramem. Tym ,co widaæ .

I teraz - ¶wiadomo¶æ to ¶wiat³o. Ty to filtr. Ekranem jest to, w czym siê wy¶wietla obraz, czyli samo ¿ycie. W przypadku hologramu to jest mg³a Du¿y u¶miech
To i tylko to , dym, takie NIC KONKRETNEGO , wystarczy, aby hologram wy¶wietli³ wirtualn± rzeczywisto¶æ. Tak na prawdê to jest doskona³y hologram, bo Natura mia³a miliardy lat na jego dopracowanie. To modelowo opisane fale (si³y Van deer Walsa) s± ow± "mg³±" . Ta mg³a wydaje siê solidna i dlatego nazwyasz j± materi±, ale tak na prawdê nie istnieje.

¦wiadomo¶æ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci±gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Chichot
No dobrze, ale je¶li nie chodzi o ja, to o jakie JA chodzi ?
Nie widzisz tego, ze to nowa konstrukcja ? Ma pocz±tek, ¶rodek i koniec. Tak jak Twoje cia³o z którym siê byæ mo¿e uto¿samiasz. Ka¿de JA to co¶ odrêbnego od NIE-JA - od wszystkiego innego.  O co chodzi, je¶li nie o odrêbno¶æ ?

Dobra, przyjmijmy ,¿e mówi±c "ja" nie masz na my¶li wcale rozdzielenia. Powiedzmy ,¿e masz na my¶li Ca³o¶æ, która siê poprzez wydzielon± cz±stkê przejawia. Nawet je¶li, to czemu uparcie u¿ywaæ JA zamiast MY, albo JEDNIA, albo Pe³nia ?

To tylko s³owa i gra znaczeñ oczywi¶cie. Tak na prawdê mówi±c JA odczuwasz rozdzielenie i wiesz, ¿e Ty to nie On. Sam fakt dobierania siê ludzi w pary pokazuje, ¿e rozdzielenie , czyli co najmniej dualizm, wystêpuje. Ona to nie Ty. Jest .... inna Du¿y u¶miech

Ale tak w istocie to przejaw Ca³o¶ci tak jak i Ty.

Ha, w ka¿dym razie przeskok nag³y i niespodziewany jest czym¶ fajniejszym ni¿ spodziewany i wcze¶niej "przebolany" Mrugniêcie - a tu zonk bo ¿adnego bólu nie ma hahaha. To tylko wyobra¿enia bola³y . Kogo bola³y ?

ano mo¿e i tak, tylko, czy to dalej bêdziesz TY ? Czy ju¿ inny TY ? Czy jakikolwiek TY jest sta³y i niezmienny, a wiêc realny ? Wieczny ? Czy TY wiesz kim jeste¶ ?
A mo¿e bardziej odpowiednie pytanie : Czy wiesz ju¿ kim nie jeste¶.
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #241 : Wrzesieñ 04, 2012, 15:19:49 »

Narazie to ma³o wiem U¶miech Je¿eli bêd± my to samo to przejdzie na ja U¶miech i bêdzie to taka zbiorowa istota Chichot a je¿eli nie bêdzie tego w ogóle to co bêdzie? A wiem ¿e napewno nie jestem takim zwyk³ym cz³owiekiem Chichot
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #242 : Wrzesieñ 04, 2012, 17:08:37 »

Lubiê czytaæ takie posty jak szacownego Wilka
Zwyk³ym cz³owiekiem taak jeszcze najlepiej pokornym, boja¼liwym i nie bójmy siê powiedzieæ ciemnym.
Od potopu ci±gle to nam wmawiano, a tym nie pokornym palono cia³a lub co tam tylko mogli to z nimi to robili.
Có¿ teraz w innej przestrzeni nie potrzeba bêdzie specjalistów od tortur i manipulacji.
Dobrze jest wiêc ¿e s± ludzie którzy czuj± siê jak Ludzie a nie owieczki Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #243 : Wrzesieñ 04, 2012, 19:56:49 »

Na blogu krystal28 pojawi³o siê t³umaczenie ciekawego przekazu o ewolucyjnym Wzniesieniu.

Kroniki Kryzysu Wzniesienia

04 wrz 2012

Hierarchia Galaktyki, spisa³ Ramaathis-Mam, lipiec 2012

T³umaczy³a Ludmi³a Zarzycka, edycja Anna Burakowska

Z plazmatycznego Centrum Galaktyki zwracamy siê do wszystkich mieszkañców planety Ziemi, by przekazaæ wam przes³anie nadziei i mi³o¶ci.

Znajdujecie siê w zwrotnym punkcie ewolucji galaktycznej, co poci±ga za sob± przyspieszenie oraz przemianê parametrów energetycznych, wibracyjnych i ewolucyjnych waszego Uk³adu S³onecznego, jednego z peryferyjnych uk³adów tej Galaktyki.  Wszystko na waszej planecie jest podporz±dkowane programom przemiany wzorców ewolucyjnych, które wykreuj± odmienn± wizjê egzystencjaln± i ewolucyjn±.  Nie jeste¶cie sobie w stanie nawet wyobraziæ skutków psychicznych, emocjonalnych oraz duchowych, jakie spowoduje zmiana ewolucyjna, której podlegacie w sposób nieunikniony i nieub³agany. Wszystkie procesy wzrastania i transformacji zachodz± poprzez fizyczne, psychiczne i emocjonalne dzia³ania wp³ywaj±c na perspektywê postrzegania samego ¿ycia oraz ewolucji. Gdy przyjrzycie siê uwa¿nie jakiemukolwiek zdarzeniu zachodz±cemu w ¶wiecie przyrody, dostrze¿ecie, ¿e wszystko do¶wiadcza przemiany okre¶laj±cej stopniowo cechy charakterystyczne i cel tego do¶wiadczenia. Nasienie ka¿dej ro¶liny na pocz±tku jest bezkszta³tne i nie przedstawia cech charakterystycznych królestwa ro¶lin. Jednak dziêki boskiej energiê mutacji i ewolucji przechodzi przez ró¿ne etapy rozwoju, a¿ do uzyskania pe³ni swej w³a¶ciwej formy.  Odnosi siê to do wszystkich królestw przyrody, jak równie¿ sfer kosmicznych.  Wszystko rozpoczyna siê od boskiej cz±stki kie³kowania i stopniowo ro¶nie przemieniaj±c siê a¿ do zamanifestowania swojej pe³ni i celu ¿ycia.

Analogicznie wy, jako ludzie, nie jeste¶cie oddzieleni od takiego procesu zmiany ewolucyjnej, poniewa¿ stanowi on czê¶æ samego ¿ycia oraz boskiej ekspresji wszech¶wiata bêd±cego w procesie rozszerzania siê i nieustannej przemiany. Proces ten jest manifestacj± boskiej energii zawartej w ka¿dej ¶wiadomej, atomowej i subatomowej cz±stce ¿ycia, która, wspó³dzia³aj±c z energi± twórcz±, kreuje boski fenomen ¿ycia i ewolucji.   Konsekwencj± jest transformacja, jakiej wasza cywilizacja i planeta obecnie do¶wiadczaj±.  Zmieniaj± siê same parametry ewolucji, poniewa¿ konieczne jest duchowe przekszta³cenie, które wp³ynie na wasze postrzeganie, uczucia, my¶li i zachowania.

Do¶wiadczany przez was kryzys spo³eczny jest syntez± procesu ewolucji, w którym wzorce duchowe zosta³y wyparte przez bardzo ograniczon± perspektywê egzystencjaln±.  Moralne, etyczne i duchowe zasady s± na Ziemi w zaniku, dlatego, ¿e wiêkszo¶æ ludzi wybiera wsteczne parametry ¿ycia i ewolucji, a ich szkodliwe skutki s± dla waszej cywilizacji bardzo widoczne.  Chciwo¶æ, niezgoda, agresja, eksploatacja ¶rodowiska oraz bli¼nich stanowi± dowody braku wra¿liwo¶ci.  Jako istoty nie¶miertelnego ¶wiat³a, zawarli¶cie umowê z inwolucyjnymi wzorcami, które podstêpnie zainstalowa³y siê w waszej tkance spo³ecznej i wewnêtrznej strukturze na mocy waszego wyboru.  Nie jeste¶cie ofiarami ¿adnego kosmicznego ani rz±dowego spisku, poniewa¿ poprzez wasz± bierno¶æ dali¶cie swoje przyzwolenie, by ludzkie i kosmiczne czynniki inwolucyjne przeniknê³y do systemów spo³ecznych.  Nie istnieje ¿adna istota ani ludzka zbiorowo¶æ, która mog³aby nie stosowaæ siê do boskich praw ¿ycia i ewolucji bez nara¿enia siê na proces korekty.  Skutki przekraczania tych praw maj± bardzo bolesne konsekwencje. Jednak to skuteczna terapia prowadz±ca do tego, by wasza ludzko¶æ odzyska³a m±dro¶æ i duchow± wra¿liwo¶æ utracon± na w³asne ¿yczenie.

Wiêkszo¶æ ludzko¶ci oddaje moc wyboru wstecznym i zgubnym warto¶ciom, koncepcjom, zwyczajom i zachowaniom, które maj± konsekwencje na mocy karmicznych i ewolucyjnych praw równowa¿enia.  Wasza cywilizacja ci±gle nie pojê³a w pe³ni funkcjonowania prawa przyczyny i skutku, które nieprzerwanie dzia³a we wszystkich sferach kosmicznych jako mechanizm naprawy i duchowego wzrostu.  Niszczycielskie efekty ³amania boskich praw wyra¿aj± siê na Ziemi poprzez g³êbokie kryzysy spo³eczne, wstrz±sy psychiczno-emocjonalne, konflikty wojenne, brak stabilizacji oraz zbiorowy chaos.

Jako istoty ¶wiat³a, posiadaj±ce moc wolnej woli i wyboru, zawsze macie mo¿liwo¶æ kultywowania warto¶ci duchowych albo rezygnacji z nich i ³amania etycznych, moralnych i duchowych praw uniwersalnych. Jest to czê¶æ waszej genetyki ewolucyjnej i klucz do ewolucji oraz wznoszenia duchowego.  Oczywi¶cie sk³onno¶ci do nadu¿yæ stanowi± przeszkodê, z któr± wszyscy musicie siê skonfrontowaæ i pokonaæ j±, by móc po³±czyæ siê z wasz± Istot± Bosk± i z Nieskoñczonym Stwórc± przejawiaj±cym siê, gdy w waszym spo³eczeñstwie panuje harmonia, pokój, mi³o¶æ oraz braterstwo.

Jako cywilizacja znajdujecie siê na szczycie upadku etycznego, moralnego i duchowego, co przejawia siê w sposobie, w jaki wchodzicie w relacje z waszymi bli¼nimi oraz z ekosystemem bêd±cym wska¼nikiem zdrowia oraz duchowej wra¿liwo¶ci cywilizacji.  Toksyczne osady psychiczne i emocjonalne s± ca³y czas wch³aniane przez sferê planetarn±, wp³ywaj±c tym samym na wasze otoczenie i ¶rodowisko.

Kryzys duchowych warto¶ci zauwa¿alny w tej sekwencji ewolucji niesie wam chaos, niezgodê i strach niszcz±c psychiczne, emocjonalne i duchowe zasoby. Kiedy cz³owiek wyrzeka siê swej duchowej to¿samo¶ci, wy³ania siê aspekt instynktowny cechuj±cy ni¿sze gatunki ¿ycia. Wszyscy, bez wyj±tku, dzia³acie jako mechanizm przemiany geofizycznej, energetycznej i wibracyjnej Ziemi i wch³aniacie balast energetyczno wibracyjny emitowany przez Gajê. Chaos polityczny, spo³eczny i ekonomiczny osi±ga punkt krytyczny. Stanowi wynik deprawacji duchowej to¿samo¶ci oraz wyraz nie¶wiadomo¶ci i ignorancji cz³owieka.

Wiêkszo¶æ ludzi zapomnia³a, ¿e dzielicie przestrzeñ ewolucyjn± z innymi, ni¿szymi gatunkami ¿ycia, które równie¿ s± istotami ¶wiat³a w stanie ewolucji, a które ignorujecie, maltretujecie i niszczycie bez wyrzutów sumienia ani lito¶ci.  Nie jeste¶my w stanie wyliczyæ wszystkich aktów okrucieñstwa, których ludzkie istoty dopuszczaj± siê ka¿dego dnia w stosunku do swych bli¼nich, planety oraz wszelkiego ¿ycia na niej. Powinni¶cie zrozumieæ, ¿e taka postawa powoduje dysfunkcjonalno¶æ, wymagaj±c± zrównowa¿enia, by rozs±dek, solidarno¶æ i duchowa wra¿liwo¶æ powróci³y na planetê Ziemiê.  Jak¿e czêsto ludzie zachowuj± siê jak pozbawione rozs±dku istoty kieruj±ce sie instynktem i namiêtno¶ciami. Jako cywilizacja zatracili¶cie umiejêtno¶æ rozró¿niania pomiêdzy tym, co etyczne i mo¿liwe do przyjêcia a tym, co nieetyczne i nie do zaakceptowania.  Aborcja, rze¼ zwierz±t w celu ich spo¿ywania przez okrutne, pozbawione sumienia istoty ludzkie, zatrucie ¶rodowiska… a wszystko, by zadowoliæ chciwo¶æ przywódców i potrzeby konsumpcyjne nieodpowiedzialnych obywateli… seksualne wykorzystywanie nieletnich, prostytucja kobiet, handel embrionami, eksperymenty genetyczne na zwierzêtach i ludziach, szkodliwe dla zdrowia genetyczne modyfikowanie ¿ywno¶ci, rytua³y satanistyczne… To lista czynów niezgodnych z kosmicznymi prawami, zaprzeczaj±cych ¿yciu Najwy¿szemu Stwórcy.

Miliony ludzi pozbawione s± podstawowych ¶rodków do ¿ycia, a zasoby Ziemi ³upione przez mniejszo¶æ o nienasyconej manii wielko¶ci.  Zanik warto¶ci i degradacja s± instalowane w umys³ach m³odzie¿y i znacznej czê¶ci ludno¶ci na ¶wiecie. Tylko niewielki sektor operatorów ¶wiat³a protestuje przeciwko takiej zniewadze zasad etycznych i moralnych oraz duchowej apatii reszty – zagubionej, przygnêbionej i niesprzeciwiaj±cej siê podobnym wypaczeniom.

Jak mo¿ecie zauwa¿yæ, powy¿sza analiza jest do¶æ niepokoj±ca. Efekty takiego postêpowania z pewno¶ci± dotkn± cywilizacji przejawiaj±cej ignorancjê wobec Nieskoñczonego Stwórcy i Jego kosmicznych praw.  Nie wydaje siê to wam egzystencjalnym i duchowym absurdem? Wyzwolenie jest w waszym zasiêgu, a jednak wydaje siê, ¿e historia siê powtarza, a wy nara¿acie siê na do¶wiadczenie mechanizmu ewolucyjnej korekty, aby wasza ludzko¶æ w koñcu odzyska³a rozs±dek i wra¿liwo¶æ duchow±.  Znajdujecie siê na wielkim ewolucyjnym rozdro¿u, a decyzje, które podejmiecie i przejawione postêpowanie bêd± tym, co wp³ynie na wasz± ewolucyjn± przysz³o¶æ.  W ostateczno¶ci, kryzysy ewolucyjne s± mechanizmami u¿ywanymi przez Wszech¶wiat i Nieskoñczonego Stwórcê, by ocaliæ ludzko¶æ z duchowej ¶mierci i ustanowiæ uniwersalne wzorce obowi±zuj±ce w ¶wiatach duchowej ewolucji.

Teraz dawana jest wam sposobno¶æ, by przeistoczyæ siê w istoty ewolucyjnego ¶wiat³a lub istoty cz³ekokszta³tne pogr±¿one w stanie regresji ewolucyjnej, która wy³±czy was z rzeczywisto¶ci kosmicznej na tysi±ce lat na planetach ni¿szej ewolucji.  Nasze wysi³ki, aby wprowadziæ wibracyjne wzorce pi±tego wymiaru s± oczywi¶cie kontynuowane, lecz po wyczerpuj±cej analizie dochodzimy do wniosku, ¿e tylko mniejszo¶æ bêdzie w stanie je w pe³ni zintegrowaæ. Nie oznacza to selekcji, lecz tylko wasz indywidualny wybór, poniewa¿ nie wszyscy wibrujecie na tym samym poziomie ewolucyjnym. Oczywi¶cie, operatorzy ¶wiat³a proszeni s±, by stale zwiêkszali swe wysi³ki i w³asnym przyk³adnym postêpowaniem oddzia³ywali na jak najwiêksz± liczbê osób dotkniêtych wirusem zastoju oraz  inwolucji. Wa¿ne, aby¶cie zrozumieli, ¿e nasza oferta duchowego wznoszenia nie spotyka siê z wielkim zainteresowaniem w waszym systemie spo³ecznym. Tylko mniejszo¶æ w pe³ni w³±czona jest w proces wzniesienia, inni za¶ znajduj± siê w ewolucyjnej ¶pi±czce i wybieraj± oddzielenie od tego  wielkiego daru wyzwolenia i wznoszenia duchowego.

My jednak nadal pracujemy, by podnosiæ poziom ¶wiadomo¶ci i duchowej wra¿liwo¶ci. Nigdy nie tracimy nadziei na to, ¿e wirus wyzwolenia rozsieje siê po ca³ej planecie. Kryzys, zaprojektowany przez nas, ma uaktywniaæ wra¿liwo¶æ ludzi pogr±¿onych w duchowym ¶nie oraz przyspieszaæ proces wznoszenia.  Nasze si³y kosmiczne s± w pe³ni aktywne kontroluj±c wydarzenia, jakie maj± i bêd± mia³y miejsce na waszej planecie.  Zapraszamy was, aby¶cie zainwestowali dodatkow± energiê w proces g³êbokiego oczyszczenia cieni oraz integracjê  wodnikowych wzorców duchowych.

Nie pozwalajcie, aby strach panowa³ nad wami. Kryzys ewolucyjny jest tylko terapi±, któr± wasze Wy¿sze Ja oraz Wy¿sze Ja planetarne stosuj±, by wznie¶æ siê ponad duchow± i ewolucyjn± ¶mieræ, której podlegali¶cie.  Je¶li jeste¶cie zsynchronizowani z planem boskim, otrzymacie ¶rodki i prowadzenie we wszystkim, co bêdzie siê dzia³o. Zwróæcie siê do waszego wnêtrza i wezwijcie obecno¶æ Nieskoñczonego Stwórcy nadzoruj±cego i projektuj±cego scenê kosmiczn± i ewolucyjn± waszej planety oraz wszech¶wiata.  Ponowne po³±czenie i pojednanie z Bogiem s± niezbêdnymi warunkami w waszej dynamice duchowego wzrostu, by nadchodz±ca lawina energetyczna i wibracyjna nie wyrz±dzi³a wam ¿adnej krzywdy.

Oto jest nasze przes³anie nadziei. Prosimy, by¶cie je rozwa¿yli i zaanga¿owali siê bez zastrze¿eñ w proces planetarnej i ludzkiej przemiany ewolucyjno-duchowej. Przekazujemy wam modlitwê-wezwanie do ponownego po³±czenia i komunii z Nieskoñczonym Stwórc±. Powinni¶cie mówiæ j± trzy razy dziennie w stanie g³êbokiego skupienia.  Stopniowo, dziêki niej bêdziecie coraz bardziej do¶wiadczaæ Boskiej Obecno¶ci w waszym ¿yciu.

WEZWANIE DO OJCA KOSMICZNEGO

Wzywam, proszê i b³agam o przyp³yw boskiej ³aski w odpowiedzi na wo³anie mojej Esencjonalnej Istoty, która pragnie odczuwaæ twórcz± obecno¶æ Kosmicznego Ojca wibruj±c± w moim wnêtrzu.

Boskie Serce, przemieñ siê w sanktuarium pokoju, mi³o¶ci i szczê¶cia, w którym bêdê wielbiæ Uniwersalnego Boga, by mnie prowadzi³ i chroni³ od wszelkich zniekszta³ceñ w moim wnêtrzu i wch³anianych z zewn±trz.

Nieskoñczony Wieczny Bo¿e, zlej Tw± £askê i Moc na istotê ¶wiat³a, która korzy siê przed Twym dostojeñstwem i b³aga, by¶ przepe³ni³ j± Sw± ³ask±, wspó³czuciem i bezgraniczn± mi³o¶ci±.

Kosmiczny Ojcze, pomó¿ nam odczuwaæ Ciebie w naszych sercach i umys³ach, by¶my pod Twoj± pe³n± mi³o¶ci opiek± integrowali wzorce mi³o¶ci uniwersalnej.

Jeste¶my Twymi ukochanymi dzieæmi i pragniemy wibrowaæ we wspó³dzia³aniu z Twym pe³nym mi³o¶ci ¶wiat³em, pokojem i harmoni±, którymi obdarzasz wszystkich pragn±cych ¿yæ w zgodzie z uniwersalnymi, boskimi prawami ¿ycia i ewolucji.

Pragniemy, by¶ nam b³ogos³awi³ i obdarza³ si³± oraz inteligencj± duchow± niezbêdn± do realizacji Twoich boskich planów i przejawienia Twej mi³o¶ci, szacunku i bezwarunkowej s³u¿by.

Jeste¶my gotowi s³u¿yæ Tobie, szanowaæ Ciê i wielbiæ, poniewa¿ to Ty stworzy³e¶ nas jako ekspansjê Swego boskiego serca wype³nionego dobroci± i nieskoñczon± mi³o¶ci±.

Dziêkujmy Ci Uniwersalny Ojcze za danie nam mo¿liwo¶ci s³u¿enia Tobie, wielbienia Ciê i szanowania poprzez nasze s³owa, my¶li oraz boskie dzia³ania. Prosimy pobudzaj nas do wyra¿ania Tobie naszej mi³o¶ci oraz bezwarunkowego, absolutnego oddania Twoim boskim zamierzeniom.

Link: http://krystal28.wordpress.com/2012/09/04/kroniki-kryzysu-wzniesienia/

Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #244 : Wrzesieñ 04, 2012, 21:15:38 »

Modlitwa? A nie lepiej tak w³asnymi s³owami tak prosto od serca? A nie tam jakie¶ wierszyki...

A teraz niby ma³a grupka przejdzie? Niech lepiej siê zdecyduj±... Widaæ niez³a dezinformacja: Tak maluæki nie przejdziesz bo siê nie wznosi³e¶...
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #245 : Wrzesieñ 04, 2012, 21:46:47 »

Nie nazwano tego modlitw±, bo wiadomo z czym siê kojarzy. Czy ni± jest, czy ma robiæ za afirmacje to odczucia indywidualne.
Spójrz na Wzniesienie bardziej jako obserwator. Popatrz wokó³ siebie, jaki procent ludzi, których znasz uzna³by¶ za obudzonych lub choæby maj±cych pojêcie o duszy, reinkarnacji, rozwoju, duchowo¶ci czy ¶wiadomo¶æ zaistnienia Wzniesienia?
Wzniesienie to nie jest co¶, co "siê nale¿y" z klucza, gdy¿ wtedy ca³y rozwój, nazwijmy duchowy, bo nie mam lepszego s³owa, a w ogóle jakiekolwiek prawa kosmiczne, Boskie i czê¶ciowo ludzkie nie mia³yby sensu.
Niektórzy nie s± i nie bêd± gotowi, i nie wa¿ne, czy nazwiemy to osobist± wibracj±, czy inaczej.
I o tym w³a¶nie mówi±, kwestia oceny ilo¶ciowej to gdybanie i nasze i ich, bo wolna wola obowi±zuje i choæ nie znamy kontraktów dusz to nadal wszyscy licz± na wspomnianego "wirusa przebudzenia".
Zawsze przekazy podkre¶laj±, ¿e nic "nie jest wykute w kamieniu", bo efekt koñcowy zale¿y od niewiarygodnej ilo¶ci zmiennych, a w najwiêkszej mierze od nas samych, ludzko¶ci zbiorowo.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #246 : Wrzesieñ 05, 2012, 12:42:57 »

Jeste¶my gotowi s³u¿yæ Tobie, szanowaæ Ciê i wielbiæ, poniewa¿ to Ty stworzy³e¶ nas

Oto kluczowy zwrot. Poniewa¿ Jeste¶my to s³u¿ymy Du¿y u¶miech
Uznano, ¿e oto koniec lata, a wiêc czas ¿niw dla Panów-stworzycieli swoich implantów.
Ale to tak¿e oznacza, ¿e siê im koñcz± argumenty. Czas zbieraæ co siê da i siê wynosiæ mo¶ci Panowie in¿ynierowie.

@blue
Wzniesienie to nie jest co¶, co "siê nale¿y" z klucza, gdy¿ wtedy ca³y rozwój, nazwijmy duchowy, bo nie mam lepszego s³owa, a w ogóle jakiekolwiek prawa kosmiczne, Boskie i czê¶ciowo ludzkie nie mia³yby sensu.
Ach no w³aaa¶nie. Chodzi o to , aby¶ czu³ ci¶nienie na rozwój, bo inaczej , gdyby Wznienienie mia³o dotyczyæ wszystkiego co jest w tej gêsto¶ci automatycznie, to po co by³oby siê staraæ ?
Przekonanie o tym ,¿e nale¿y siê wybrañcom to podstawa do poszukiwañ opcji gwarantuj±cych najlepsze miejsca mo¿liwie w pierwszym rzêdzie.

Oczywi¶cie ¿adnych gwarancji nie masz, no ale co¶ robiæ trzeba, aby nie zostaæ, w razie czego, pominiêtym Du¿y u¶miech

Head hunterzy tylko na to czekaj± Mrugniêcie Nie, wcale nie po to, aby Ciebie wykorzystaæ, wrêcz przeciwnie. Po to, aby Ciê oz³ociæ, a nawet jeszcze mocniej Ciebie upewniæ, dopingowaæ , edukowaæ, osadzaæ, ukorzeniaæ w Istnieniu.

Bez Ciebie ich byt jest bez sensu. Nie ¿ywi± siê wcale Tob±, tylko esencj± ¿ycia, które przez Ciebie przep³ywa.
Dlatego po pierwsze to utrwalanie Ciebie, a po drugie, to uczynienie z Wzniesienia czego¶ wyj±tkowego.

Z drugiej strony - poniewa¿ nie jest to jednolita klika paso¿ytów - ni¿sze i ciê¿sze wibracje wci±¿ usi³uj± utrzymaæ ludzi i ca³± Ziemiê w nie¶wiadomo¶ci, co do Wzniesienia. Mo¿e to prze¶pisz ?
Mo¿e bêdziesz cierpia³ bardziej, albo siê cieszy³ - to  nie jest wa¿ne -  oby¶ tylko by³ i karmi³ swojego Pana.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2012, 12:58:22 wys³ane przez east » Zapisane
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #247 : Wrzesieñ 05, 2012, 13:53:53 »

Ot utrafi³ braciak w sedno  Du¿y u¶miech
S³u¿yæ to mi mog± moje spodnie co je sobie w promocji naby³em Du¿y u¶miech
  blueray21 toæ jest tu kilka dzia³ów mówi±cych o religii czy bogu dlaczego nie tam takie wierszyki Cool Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2012, 13:54:05 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #248 : Wrzesieñ 05, 2012, 14:44:47 »

Wierszyk by³ przy okazji bo nie wypada obcinaæ ca³o¶ci przekazu, a temat by³ bardziej o ewolucyjnym charakterze Przej¶cia / Wzniesienia, st±d tutaj.

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #249 : Wrzesieñ 05, 2012, 14:55:41 »

Wierszyk by³ przy okazji bo nie wypada obcinaæ ca³o¶ci przekazu, a temat by³ bardziej o ewolucyjnym charakterze Przej¶cia / Wzniesienia, st±d tutaj.

Ale¿ nie musisz siê z niczego t³umaczyæ blu.... wzniesienie nieodwo³alnie nast±pi, a  ¿e nie wszyscy wybrali ten sam kierunek drogi? szacun dla wolnej woli.

Naprawdê ma³o istotne s± same s³owa, zawsze musz± byæ potwierdzone przez czyny, poniewa¿ wszystko jest energi± nie da siê zaprzeczyæ tworzonej osobi¶cie wibracji. Ona jest dowodem i przepustk± w koresponduj±c± z ni± przestrzeni±.

Ot i tyle.. niech ka¿dy czyni to co mu serce dyktuje.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 05, 2012, 16:40:02 wys³ane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: