Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 12:22:24

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 173072 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #225 : Wrzesień 02, 2012, 20:43:45 »

Petra Margolis by³a znana channelerk¹, od kilku miesiêcy nie channeluje, ale pisze artyku³y i "zg³êbia tajemnice" matrixa i inne.
Ten artyku³ jest doœÌ sceptyczny jeœli chodzi o Wzniesienie, podnosi kwestiê poprzednich nieudanych prób, ale nie bardzo w nim widzê jak¹œ przewodni¹ myœl, oprócz krytycznych uwag dotycz¹cych przekazów o tym, ¿e wszystko jest na w³aœciwym miejscu, a w³aœciwie tych jeszcze bardziej nam pochlebiaj¹cych.
Pod spodem jest jakoby to by³ przekaz jej "Ÿród³owej istoty" cokolwiek by to nie oznacza³o, jednak styl pisania jest zgodny z jej artyku³ami, a nie wczeœniejszymi ró¿nymi przekazami.

Czy Ziemia jest ostatniÂą PLANETÂĄ wznoszÂącÂą siĂŞ?

Wystarczy pomyœleÌ o naszym wszechœwiecie, ziemia jest tylko ma³¹ czêœci¹ i jeszcze jest wiele istot, które obecnie pomagaj¹ nam w tym procesie nazywanym przebudzeniem.

Nasz wszechœwiat jest zrównowa¿onym systemem i ewolucja ma miejsce w ca³ym naszym wszechœwiecie, nie jesteœmy jedynymi istotami ¿yj¹cymi tutaj, wiêkszoœÌ z nas ju¿ dosz³a do tego wniosku.

Ale koncentracja wydaje siĂŞ byĂŚ na fakcie, Âże ludzie jakoÂś potrzebujÂą siĂŞ zmieniĂŚ i realia muszÂą byĂŚ odtworzone lub nowe rzeczywistoÂści majÂą zostaĂŚ utworzone.

Nikt jednak zwykle mĂłwi o tym, Âże tam sÂą miliony, prawdopodobnie tryliony innych planet w naszym wszechÂświecie, a jeÂśli my siĂŞ wznosimy to, co dzieje siĂŞ z resztÂą planet, i nie tylko tymi, blisko nas, ale wszystkimi.

RozmawiaÂłem o tym Mistrzami tyle razy, rozmawiaÂłem z innymi ludÂźmi na ten temat, jak rĂłwnieÂż i to, co mi powiedzieli i co znalazÂłam, wykonujÂąc moje wÂłasne badania w tych ramach.

Ziemia jest jednÂą z ostatnich planet wznoszÂących siĂŞ,  w rzeczywistoÂści wedÂług wiĂŞkszoÂści jest to ostatnia planeta.

Wszystko we wszechÂświecie dziaÂła w zgodzie, w rĂłwnowadze. Oznacza to, Âże w pewnym momencie pozostaÂłe czĂŞÂści w naszym wszechÂświecie nie mogÂą ewoluowaĂŚ dalej, zanim wszystko w naszym wszechÂświecie nie bĂŞdzie w zgodzie.

Jest to jeden z najwaÂżniejszych powodĂłw, dla ktĂłrego wielu MistrzĂłw i inne cywilizacje sÂą tutaj, aby pomĂłc nam, tylko Âże nigdy nam w peÂłni tego nam nie powiedzieli.

Wzniesienie nie dotyczy tylko nas, jako istot, ale takÂże planet, gwiazd, w rzeczywistoÂści caÂły system energii, ktĂłrym jest nasz wszechÂświat ewoluuje, wznoszÂąc siĂŞ w kaÂżdym czasie.

To jest jak bycie w klasie i klasa mo¿e przejœÌ tylko jeœli ka¿dy dostaje A.

JeÂśli jest tylko jedna osoba dostanie B, reszta klasy nie przechodzi.

Mamy tylko ma³ym trybikiem w zestawie kó³, które obracaj¹ naszym wszechœwiatem, ale jesteœmy ostatnim ko³em, które jest zablokowane i blokuje resztê kó³ przed obrotem.

Widzimy siebie jako bardzo waÂżnych, tak musimy siĂŞ zmieniĂŚ, musimy zacz¹Ì tworzyĂŚ wÂłasnÂą rzeczywistoœÌ, i spojrzeĂŚ na niÂą, mamy te wszystkie istoty z wyÂższej ÂświadomoÂści pomagajÂące nam, dlatego tak jest,  Âże jesteÂśmy waÂżni dla wszystkich.

Jesteœmy tylko malutkim punkcikiem w kosmosie, mo¿emy zobaczyÌ tylko czêœÌ tego wszechœwiata.

To co sprawia, ¿e ziemia jest wa¿na, to jest fakt, ¿e reszta œwiata nie mo¿e poruszaÌ siê dalej, a¿ my nie ruszymy dalej i staraj¹ siê zrobiÌ wszystko, aby pomóc nam przejœÌ dalej.

Ale do tej pory nie wiele jeszcze mogÂą zrobiĂŚ, oprĂłcz pomagania nam w przebudzeniu w wiĂŞkszej rzeczywistoÂści, rzeczywistoÂści duchowej.

I robi¹ to przez d³ugi czas, a wiadomo, ¿e nie uda³o nam siê kilka razy. Widzia³am reakcjê na wiadomoœÌ Kryona i by³am zdziwiona, ¿e wszyscy po prostu przyjêli komunikat, jak wszystko bêdzie siê dzia³o teraz, gdy w wiadomoœci mówi, ¿e to jest nasz 5-te podejœcie w pracy nad t¹ uk³adank¹ oœwiecenia, ale tym razem mamy potencja³ przetrwaÌ.

Nikt nie pyta o te inne 4 razy, co siĂŞ staÂło, dlaczego to nie dziaÂłaÂło i czego moÂżemy nauczyĂŚ siĂŞ z tego, abyÂśmy mogli zrobiĂŚ to w inny sposĂłb tym razem.

Wszyscy s³yszymy to: robicie dobrze, wszystko bêdzie dobrze, nikt nie mówi o tym, ¿e jest wiêcej za tym, ni¿ tylko to, co tworzymy lub lepiej uczymy siê, jak tworzyÌ now¹ rzeczywistoœÌ, a przynajmniej wprowadziÌ kilka zmian w tej istniej¹cej. I,

Magiczna przysz³oœÌ nas czeka, i wszyscy powinniœmy wzi¹Ì udzia³ bez kwestionowania.

Ta ca³a sprawa nie jest tak naprawdê o nas, fakt, ¿e ludzie s¹ budz¹ siê nie jest tak wa¿ny, jak to, ¿e ziemia musi siê wznieœÌ, aby ko³a w naszym wszechœwiecie zaczê³y obracaÌ siê ponownie.

MoÂżna tego dokonaĂŚ bez zmiany w naszej rzeczywistoÂści jako ludzi.

Powodem, Âże oni nam pomagajÂą jest,  Âże chcÂą, aby pomĂłc nam pĂłjœÌ naprzĂłd, co najmniej trochĂŞ, gdyÂż kaÂżdy wie, Âże duÂże zmiany na miarĂŞ ludzkiej rzeczywistoÂści nie nastÂąpiÂą w najbliÂższym czasie, gdyÂż ÂświadomoœÌ i zrozumienie nas jako ludzi, nie jest w przewaÂżajÂącej mierze gotowa nawet zaakceptowaĂŚ wiĂŞkszÂą zmianĂŞ.

Ale pierwszÂą i najwaÂżniejszÂą  intencjÂą jest Wzniesienie Ziemi, to jest to, co mi powiedziano przez wielu z nich, a kiedy patrzĂŞ na nasz wszechÂświat widzĂŞ, Âże nasza czêœÌ tak naprawdĂŞ nie porusza siĂŞ drogÂą, ktĂłrÂą porusza siĂŞ  reszta wszechÂświata.

Tak wiem, Âże wiele osĂłb powie, wszystko jest w porzÂądku BoÂżym i wszystko bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło.

Pewnie, dlatego straciliÂśmy 4 razy juÂż, ale do cholery moÂżemy sprĂłbowaĂŚ tego jeszcze kilka razy i zobaczyĂŚ, czym jest boski plan i uczestniczyĂŚ bez kwestionowania.

Wzniesienie ziemi byÂło prĂłbowane przedtem i nie udaÂło nam siĂŞ juÂż 4 razy.

PeÂłne przebudzenie ludzkoÂści zaleÂży od Wzniesienia Ziemi, a nie odwrotnie.

To nie chodzi o zmianĂŞ rzeczywistoÂści, zmiana rzeczywistoÂści to jest coÂś, Âże przychodzi z Wzniesieniem ziemi.

Gdyby to byÂło tak proste, jak boski plan to dlaczego nam siĂŞ nie udaÂło 4 razy?

Czy to byÂł BoÂży plan, aby nam siĂŞ nie udaÂło?

Dlaczego nie mo¿emy naprawdê nauczyÌ siê niczego, ale nadal nie wiemy na pewno, co siê sta³o, wszyscy wiemy, ¿e jesteœmy istotami duchowymi, które wcieli³y siê tu jako ludzie, wiêkszoœÌ czasu ca³kowicie pozbawieni wszelkich wspomnieù z dawnych czasów, które by³y tutaj.

Wielu czuje, Âże mamy jakiÂś cel, powĂłd, Âże tu w tym czasie, szczegĂłlnie w tej chwili, ale informacje te sÂą zagmatwane i przewaÂżnie nadal pochodzÂą z matrycy, jak rĂłwnieÂż pochodzÂą z poziomĂłw w nas, ktĂłre takÂże sÂą w macierzy.

Wielu jest jeszcze bardziej skoncentrowanych na planetarnych doÂświadczeniach niÂż kosmicznych doÂświadczeniach.

Tak, jest ró¿nica.

WiêkszoœÌ ludzi jest wiêcej ni¿ chêtnych, aby zaakceptowaÌ to, co siê nazywa boski plan, nic siê martwiÌ, wszyscy jesteœmy wielkimi istotami, to co s³yszymy na co dzieù. MieÌ wiarê, ¿e wszystko dzieje zgodnie z boskim planem.

Widzia³am gdzieœ, jak ciemnoœÌ przychodzi na wiele sposobów, wilk w ubraniu owcy, a oni wydaj¹ siê tak niewinni, kochaj¹cy i pe³ni œwiat³a.

Ale tam nie ma rozeznania w tych wiadomoœciach, gdy¿ wszyscy raczej s³ysz¹, ¿e s¹ one tak wielcy, tak niesamowici, robi¹ tak dobrze, zamiast faktu, ¿e nam siê nie uda³o 4 razy, i to jest kolejna szansa, wzi¹Ì swój ty³ek i zacz¹Ì pracowaÌ, ¿eby znowu nie by³o wpadki.

Nikt nie chce us³yszeÌ, ¿e nie powiod³o nam siê w przesz³oœci, i tak czasem nie powiod³o siê, bo nie pracowaliœmy ciê¿ko, ale okolicznoœci i inni zmusili nas ¿eby nam siê nie powiod³o. Nadal nie uda³o nam siê zrobiÌ tego, po co tu jesteœmy i co by³o potrzebne dla nas wszystkich, w³¹czaj¹c wszystkie planety w naszym wszechœwiecie. JednoœÌ nie tylko stosuje siê do bycia lub uczucia jednoœci, to stosuje siê równie¿ do pracy jako JednoœÌ. W tej chwili dzia³amy jako odrêbna jednostka mówi¹c jesteœmy jednym, ale tylko dzia³amy dla naszego ma³ego œwiata, zapominaj¹c, ¿e nasz ma³y œwiat jest tylko kropl¹ w morzu reszty œwiata.

Nikt nie pyta, co jest potrzebne do pozostania naszego Âświata, naszego Âświata duchowego, innych planet i wszechÂświata. Wszystko, co wydaje siĂŞ byĂŚ powiedziane, jest skupieniem siĂŞ na Âświecie ludzi, i, Âże niektĂłrych rzeczy, nie mogÂą wyjaÂśniĂŚ dobrze, poniewaÂż i tak nie zrozumiemy.

Nawet ziemia, ziemia jest jak my duchowÂą istotÂą, ale powiedziano nam, aby widzieĂŚ jÂą jako fizycznÂą i Âże niszczymy ziemiĂŞ.

Co jest waÂżniejsze, to jest to, Âże ludzie siĂŞ wtrÂącajÂą w energiĂŞ ziemi,  uÂżywajÂą energii ziemi, fizyczna czêœÌ naprawdĂŞ nie jest tak waÂżna, jak duchowa czêœÌ.

To nie jest,  aby byĂŚ negatywnym, lub nie byĂŚ szczĂŞÂśliwym z pobytu tutaj, to jest o tym, Âże jesteÂśmy tutaj i dlaczego tutaj jesteÂśmy. Czy naprawdĂŞ jesteÂśmy, Âżeby tylko zmieniĂŚ rzeczywistoœÌ ziemi, czy jest w tym wiĂŞkszy plan?

JeÂśli wszyscy jesteÂśmy JednoÂściÂą, powiedziaÂłabym, Âże to jest coÂś wiĂŞcej niÂż tylko dokonywanie zmian na ziemi.

Przekazane przez mojÂą ÂźrĂłdÂłowÂą istotĂŞ.
30 sierpnia 2012
Petra Margolis
www.ascendedmasters.org

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #226 : Wrzesień 02, 2012, 23:03:47 »

Dobrze iÂż ta kobieta zaczĂŞÂła samodzielnie myÂśleĂŚ i zadawaĂŚ pytania, to objaw wyzwolenia siĂŞ z matni uzaleÂżnieĂą od powielania cudzych myÂśli jako jedynie wÂłaÂściwe.
z tego co wiem i potwierdzajÂą to cykle rozwojowe ziemi , wszechÂświata i galaktyki to jest nasza 4 prĂłba. jednak juz na wstĂŞpnie uznano chyba iÂż nam siĂŞ nie uda bo przekaz jest o 4 nieudanych. NaprawdĂŞ nie udaÂło nam siĂŞ 3 razy a ten obecny jest 4 raz, przed nami nie ma 5 bo ten jest udany.
Dlaczego nam siĂŞ nie udaÂło poprzednie 3 razy? PowĂłd jest prozaicznie prosty, bo nie byliÂśmy gotowi energetycznie, zbyt niski poziom energii osiÂągnĂŞliÂśmy do przeksztaÂłcenia naszych ciaÂł fizycznych w energetyczne.
O mo¿liwoœci przekroczenia wymiaru decyduje tylko i wy³¹cznie poziom energetyczny jednostek , ale równie¿ œrednia osi¹gniêta przez dan¹ cywilizacjê.
Ciemnej stronie udaÂło siĂŞ zmanipulowaĂŚ  ludzkÂą ÂświadomoœÌ ( mnĂłstwem sprzĂŞgniĂŞtych ze sobÂą informacji faÂłszywych , lub tylko czĂŞÂściowo prawdziwych , oraz zaprogramowanym fizycznym stylem Âżycia , ktĂłry blokowaÂł przepÂływ energii w materii), do³¹czyĂŚ do tego zestawu nalezy zastraszanie wszelakie i efekt wychodziÂł zgodny z programem.
Gdyby jednak ludzie nieÂśli w sobie wyÂższy poziom wibracji- wÂłasny rozwĂłj to programy ciemnej strony nie uzyskaÂły by moÂżliwoÂści blokad.
Zatem powĂłd jest jeden brak okreÂślonego poziomu wibracji zawsze byÂł niemoÂżliwoÂściÂą osiÂągniĂŞcia wzniesienia. ÂŻadna winda nie wjedzie na najwyÂższe piĂŞtro jak zabraknie jej energii.

Co do rozwoju ludzkiego i rozwoju ( inaczej wzniesienia siê ziemi), ten proces jest ze sob¹ bardzo œciœle po³¹czony ( o tym ju¿ pisa³am kilkakrotnie).
Ziemia, przykÂładowo  jest jak balonik na ktĂłrym ÂżyjÂą ludzie, balonik wznosi siĂŞ w gĂłrĂŞ w wyÂższy wymiar  gdy ludzie ( ÂścisÂłe z nim po³¹czeni ) napeÂłniajÂą go swojÂą coraz wyÂższÂą energiÂą jak ciepÂłym powietrzem.
Czyli balonik wznosi siĂŞ dziĂŞki dostarczanej przez Ludzi energii, ale rĂłwnoczeÂśnie wynosi mieszkajÂących na nim Ludzi w przestrzeĂą wyÂższÂą o wyÂższej wibracji. Jednak bez wyÂższej  energii Ludzi balonik nie wzniesie siĂŞ samoistnie, gdy dostarczamy mu niÂższa , ciĂŞÂższa wibracjĂŞ , on opada w dó³ w niskÂą przestrzeĂą. Tak to dziaÂła w wielkim przybliÂżeniu.

DodaĂŚ jeszcze wypada iÂż w naszym wszechÂświecie nie ma wyÂżej rozwiniĂŞtych duchowo istot jak poziom III wymiaru, technologicznie sÂą to cywilizacje bardziej rozwiniĂŞte niÂż Ludzie na ziemi ale nie duchowo. Chcieli  oni dokonaĂŚ kolejnej ewolucji w innych rejonach kosmosu i wpadli w puÂłapkĂŞ. Bowiem uwiĂŞzione w III wymiarze na ziemi  ich czĂŞÂści Energii sÂą niezbĂŞdne w tym  zaprojektowanym przez nich procesie ewolucyjnym.

Czyli rozdzielona na pó³ matryca nad przestrzenna musi byÌ scalona z matryc¹ astraln¹ ¿eby ca³y cykl ewolucyjny poszed³ dalej. To ca³y sekret.

Ale sekretem jest fakt i¿ nie wszyscy chc¹ by ta ewolucja nast¹pi³a i dosz³o do scalenia te roz³¹czone matryce. Z tego powodu ten ca³y ba³agan z fa³szywa wiedz¹ oraz z usi³owaniem powstrzymania tego ju¿ nie do powstrzymania procesu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #227 : Wrzesień 03, 2012, 08:38:04 »

jesteœmy ostatnim ko³em, które jest zablokowane i blokuje resztê kó³ przed obrotem.

byĂŚ moÂże wczeÂśniej tak nie byÂło, ale teraz wszystkie cykle koĂączÂą siĂŞ/zamykajÂą razem w jednym punkcie..

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 09:08:45 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #228 : Wrzesień 03, 2012, 10:50:37 »

songo

a moze tak?

Transformacja Caleya (powtorzylam za Lucyferem z watku o saturnie i prawach fizyki).
east
Gość
« Odpowiedz #229 : Wrzesień 03, 2012, 12:31:28 »

Kiara napisaÂła

Ziemia, przykÂładowo  jest jak balonik na ktĂłrym ÂżyjÂą ludzie, balonik wznosi siĂŞ w gĂłrĂŞ w wyÂższy wymiar  gdy ludzie ( ÂścisÂłe z nim po³¹czeni ) napeÂłniajÂą go swojÂą coraz wyÂższÂą energiÂą jak ciepÂłym powietrzem.
NapeÂłniany ciepÂłym powietrzem balonik nie od razu siĂŞ unosi. Najpierw "puchnie" . W przypadku Ziemi opisuje to teoria ekspandujÂącej Ziemi.
Zwiêkszony promieù Ziemi ma swoje konsekwencje. Po pierwsze masa Ziemi roœnie, roœnie si³a ciê¿koœci. Dziœ na naszej planecie nie mog³yby ¿yÌ dinozaury bo ich w³asna masa uniemo¿liwa³aby im ¿ycie. W prehistorii nawet paprocie ros³y gigantyczne, poniewa¿ wszystko by³o "l¿ejsze" za to wiêkszych rozmiarów. Zatem ŒwiadomoœÌ generowa³a inne ,bardziej solidne formy ¿ycia.

Dziœ œwiadomoœÌ siê przejawia (miêdzy innymi) w formie ludzkiej , a nie jak onegdaj - w gadziej.
Kolejne wzniesienie spowoduje ponowny cykl wyginiĂŞcia -tym razem ludzkich -"dinozaurĂłw", a pojawienie siĂŞ lÂżejszych inteligentnych form - moÂże ptakĂłw, a moÂże jeszcze innej formy.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #230 : Wrzesień 03, 2012, 12:47:32 »

Nie przejmuj siĂŞ @ east , nadal bĂŞdziemy LudÂźmi , ale nasze ciaÂła fizyczne bĂŞdÂą istotnie lÂżejsze i mniej zagĂŞszczone. Zmieni siĂŞ struktura  komĂłrkowa  oraz wysubtelnieje wyglÂąd. Ale otworzÂą siĂŞ duchowo energetyczne moÂżliwoÂści , ktĂłrych nie moÂżemy przejawiaĂŚ przez obecne ciaÂła.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #231 : Wrzesień 03, 2012, 16:52:34 »

dodam tylko do tego co napisaÂła szacowna Kiara byÂś teÂż szacowny nie przejmowaÂł siĂŞ pÂłciÂą, gdyÂż jako taka istnieĂŚ nie bĂŞdzie DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 03, 2012, 17:18:33 »

Nie przejmuj siĂŞ @ east , nadal bĂŞdziemy LudÂźmi ,
Nie ma przejmowania siĂŞ , ani przywiÂązania siĂŞ do ludzkiej formy. Forma motyla (bez pÂłci) teÂż bĂŞdzie ockey  MrugniĂŞcie

... nasze ciaÂła fizyczne bĂŞdÂą istotnie lÂżejsze i mniej zagĂŞszczone. Zmieni siĂŞ struktura  komĂłrkowa  oraz wysubtelnieje wyglÂąd. Ale otworzÂą siĂŞ duchowo energetyczne moÂżliwoÂści , ktĂłrych nie moÂżemy przejawiaĂŚ przez obecne ciaÂła.
To na razie czysta fantastyka.
Nie byÂłoby zaskoczeniem, ani tak na prawdĂŞ ÂżadnÂą tragediÂą , gdybyÂż rzeczywiÂście nastÂąpiÂł jakiÂś armageddon , wielkie wymieranie DuÂży uÂśmiech
PrzecieÂż cyklicznie dzieje siĂŞ to na Ziemi. Dociera tu Fala Neutrino, Ziemia siĂŞ rozszerza (np z wybuchu Supernowej ) i jedne gatunki w trakcie pokoleĂą ulegajÂą metamorfozie , a inne bezpowrotnie ginÂą, zaÂś pojawiajÂą siĂŞ nowe.

ŒwiadomoœÌ zaœ zbudzi siê na nowej , powiêkszonej Ziemi w nowej , l¿ejszej szatce. Tak czy inaczej trzeba bêdzie przerobiÌ nieodrobione tutaj lekcje. No chyba, ¿e - tak jak twierdzili Majowie - wielki cykl wyzeruje wszelk¹ karmê.

Tragedi¹ to nie jest poniewa¿ ŒwiadomoœÌ nie umiera nigdy Chichot Tylko to JA lamentuje lub próbuje zbudowaÌ sobie wyobra¿enie, ¿e zachowa to co jest, ¿e bêdzie tym kim jest samo bêd¹c tak na prawdê iluzj¹ ¿ycia.
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 03, 2012, 17:30:42 »

Bracie Armagedonu nie bĂŞdzie DuÂży uÂśmiech
Nie bo nie ma takiej potrzeby dlatego, Âże go wczeÂśniej przerabialiÂśmy  UÂśmiech
ZresztÂą cykl reinkarnacyjny nauczyÂł nas jak to jest zmieniaĂŚ ciaÂło fizyczne  UÂśmiech
WiĂŞc nie ma potrzeby tego powtarzaĂŚ.
W/g informacji, ktĂłra odbiera wiele osĂłb ta zmiana ciaÂła dokona siĂŞ w uÂłamkach sekundy DuÂży uÂśmiech
Nawet och! nie zd¹¿ysz wypowiedzieÌ.
Decyzja myÂślowa przecieÂż podjĂŞta przecieÂż przez Ciebie szacowny DuÂży uÂśmiech
Co jest najszybsze we wszechÂświecie UÂśmiech
Ano myÂśl  DuÂży uÂśmiech
FantastykÂą zaÂś dla ,,nauki" i intelektu jest caÂły Âświat energii UÂśmiech
PieprzyĂŚ i soliĂŚ tĂŞ ,,naukĂŞ" i ten intelekt DuÂży uÂśmiech
Có¿ ka¿dy zbiera to co zasia³ Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 17:34:11 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #234 : Wrzesień 03, 2012, 17:30:42 »

Panowie, Panowie... dajcie na luz , pÂłeĂŚ nadal bĂŞdzie. UÂśmiech MrugniĂŞcie

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 03, 2012, 17:33:39 »

Tak ale raczej bĂŞdzie chodziĂŚ o polaryzacjĂŞ, a nie o budowĂŞ fizycznÂą JĂŞzyk DuÂży uÂśmiech
WiĂŞc z caÂłym szacunkiem i z zaproszeniem szacowna sex u nie bĂŞdzie DuÂży uÂśmiech
Tworzenie myÂślÂą nie wymaga ten no uprawiana sportu ZÂły
to pa DuÂży uÂśmiech

Ps
Ja jestem bardzo wyluzowany szacowna DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 17:35:04 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Wilk
Gość
« Odpowiedz #236 : Wrzesień 03, 2012, 18:00:28 »

East raz gadasz ¿e œwiadomoœÌ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? ŒwiadomoœÌ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci¹gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Chichot

Ziemia bĂŞdzie ciĂŞÂższa wiĂŞc my bĂŞdziemy musieli mieĂŚ budowĂŞ koÂści coÂś jak ptak UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 18:02:12 wysłane przez Wilk » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #237 : Wrzesień 03, 2012, 18:14:08 »

East raz gadasz ¿e œwiadomoœÌ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? ŒwiadomoœÌ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci¹gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Chichot

Ziemia bĂŞdzie ciĂŞÂższa wiĂŞc my bĂŞdziemy musieli mieĂŚ budowĂŞ koÂści coÂś jak ptak UÂśmiech

Ja juÂż wiem nawet, z czego to wynika- wedÂług Plejadian jesteÂśmy na etapie 3,5G,-
i dlatego takie chochliki DuÂży uÂśmiech/i]

songo

a moze tak?

Transformacja Caleya (powtorzylam za Lucyferem z watku o saturnie i prawach fizyki).
nie doœÌ, ¿e s¹ liczne cykle- to s¹ ró¿wnie¿ wiry, i tak siê to krêci

<a href="http://www.youtube.com/v/ZHx6-keJbi8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/ZHx6-keJbi8?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 18:33:41 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #238 : Wrzesień 03, 2012, 19:05:53 »

Dodam tylko Âże takim chyba najbardziej obrazowym przykÂładem budowy CzÂłowieka jest porĂłwnanie go do Wody.
Otó¿ jedna substancja Uœmiech
Trzy stany gĂŞstoÂści : LĂłd, Woda i Para UÂśmiech
Jedna substancja JĂŞzyk
to pa DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #239 : Wrzesień 03, 2012, 19:20:08 »

Luz dopiero bĂŞdzie, na razie jest Âścisk, przekazĂłw teÂż.
Tutaj inna znana channelerka wypytuje WyÂższe Ja jej bliÂźniaczego pÂłomienia na temat Wzniesienia.
ChoÌ generalnie bliŸniak twierdzi, ¿e nie bêdzie nag³ego przejœcia, to jednak po osi¹gniêciu "masy krytycznej" wszystko bêdzie nag³e. Ot taka sprzecznoœÌ.
PamiêtaÌ jednak nale¿y, ¿e channelingi w³asnych Wy¿szych JaŸni s¹ najbardziej ze wszystkich ograniczane przez osobowoœÌ i wierzenia channelera.

MĂłj BliÂźniak o Wzniesieniu i przejÂściu na NowÂą ZiemiĂŞ.

Laura: Hej chÂłopcy! MiaÂłam interesujÂącÂą rozmowĂŞ z moim przyjacielem. PoprosiÂłam mĂłj bliÂźniaczy pÂłomieĂą w wyÂższej jaÂźni o odpowiedÂź na kilka pytaĂą na temat Wzniesienia .. i myÂślĂŞ, Âże warto, opublikowaĂŚ to, gdyÂż nigdy nie miaÂłam tak jasnych odpowiedzi na to wczeÂśniej. ProszĂŞ pamiĂŞtaĂŚ, Âże mĂłj bliÂźniaczy pÂłomieĂą wcieliÂł siĂŞ na Ziemi w tym czasie.

Pytanie # 1 Czy bĂŞdzie podziaÂł Ziemi?

ODPOWIEDÂŹ  1 - Wszyscy na Matce Ziemi wzniosÂą siĂŞ z zastrzeÂżeniem osiÂągniĂŞcia masy krytycznej. Jest to opóŸnienie wiemy teraz .. czekanie na masĂŞ krytycznÂą, aby zostaÂła osiÂągniĂŞta. Takie podzielenie nie, a raczej nie jedno staÂłe. MoÂżliwe jest, Âże to, co Ty i inni zobaczÂą, to bĂŞdÂą tymczasowe zmiany czĂŞstotliwoÂści Ziemi. Rozumiem przez to, Âże Ziemia nie zrobi tego za jednym zamachem, i to samo dotyczy gatunkĂłw jÂą zamieszkujÂących .. BĂŞdzie tymczasowy okres przepÂływu,  pomiĂŞdzy stanami, i liczÂący siĂŞ fakt, to, Âże jesteÂśmy w tym okresie wÂłaÂśnie teraz.

Okres ten, to jest tymczasowe przejœcie gdy ziemia i tubylcze ¿ycie prze³¹cza siê z 3d do 5d i z powrotem kilka razy zanim 5d mo¿na bêdzie zachowaÌ na sta³e.
Gdy wszyscy bĂŞdÂą w 5d, nie bĂŞdzie wycofaĂą a pewien poziom szczeroÂści i niewinnoÂści jest mile widziany w 5d teÂż.
Gdy dusze zostaÂły oczyszczone przez siebie z przeszÂłej karmy i plam, majÂą one prawo do³¹czaĂŚ do ich statku ojczystego lub miejsca pochodzenia  i one mogÂą wybraĂŚ, czy jest to dla nich najlepsze, przedÂłuÂżyĂŚ doÂświadczenia 3D, w celu uÂłatwienia przejÂścia bliskim lub czy chcÂą odzyskaĂŚ swoje pierwotne ciaÂła staÂłe w 5D i powrĂłciĂŚ do domu, na statki,  bĂŞdÂą miaÂły dostĂŞp do wszystkich moÂżliwych przyszÂłoÂści i rĂłwnolegÂłych rzeczywistoÂści Âżycia, bĂŞdÂą pokazane i wszystkie opcje bĂŞdÂą dokÂładnie przeanalizowane nic nie bĂŞdzie pozostawione przypadkowi.
WiĂŞc bĂŞdzie tymczasowy podziaÂł, ale to tylko w celu uÂłatwienia koĂącowego staÂłego przejÂścia w 5d.
Nowa Ziemia jest obecnie juÂż narodzona. Jednak, jak u noworodka to zajmie jej czas na rozwĂłj i funkcjonowanie jej samej w 5d.
Niektórzy z was odwiedzaj¹ now¹ ziemiê, podczas gdy s¹ w swoich snach, w Aurorze i w Wewnêtrznej Ziemi jest ju¿ wszystko wzniesionym œrodowiskiem 5d, ale oba wymiary mog¹ wspó³istnieÌ w okreœlonych warunkach i okolicznoœciach mam nadziejê, ¿e to jest teraz jasne?

Pytanie # 2 Czy 12/21 bĂŞdzie po prostu kolejnym dniem. Tego samego starego porzÂądku? Albo mamy duÂży przypÂływ ÂświatÂła i wzniesiemy siĂŞ szybko. CaÂłkowita zmiana?

ODPOWIEDÂŹ o 2 - juÂż odpowiedziaÂłem poprzednio mniej lub wiĂŞcej ..
Bez rzeczywistej nagÂłej zmiany, energie sÂą ciÂągle odbierane, i rosnÂą w wielkoÂści, jednak kiedy punkt lub masa krytyczna zostanie osiÂągniĂŞta, wszystko bĂŞdzie transformowane nagle odtÂąd, jesteÂście w powolnym budowaniu masy krytycznej teraz, ale gdy to raz zostanie osiÂągniĂŞte, wszystko bĂŞdzie transformowane nagle, nie ma dokÂładnej daty jako takiej ...
To wszystko jest w waszym wÂłasnym wytworem, jako twĂłrcĂłw i jak daleko moÂżecie przewidzieĂŚ i stworzyĂŚ zmiany potrzebne.
21 12 12 to kolejny portal, i ktoœ mo¿e wybraÌ wznieœÌ siê w tym dniu rzeczywiœcie, jednak nie bêdzie zmuszania nikogo do wstêpowania, ludzie musz¹ sami zdecydowaÌ, ostatecznie wielu z was mo¿e siê wznieœÌ, gdy kiedykolwiek zdecyduj¹ jeœli bêd¹ gotowi po 21 12 12, to jest tylko kolejne otwieranie bramy, czy zdecydujesz siê przejœÌ przez ni¹ jest indywidualn¹ decyzj¹.
Gdy wystarczaj¹co du¿o przejdzie przez bramê / portal masa krytyczna mo¿e byÌ osi¹gniêta, i ca³a Ziemia mo¿e przejœÌ przez portal.
Ci, ktĂłrzy chcÂą pozostaĂŚ w 3d bĂŞdÂą przekierowywani na inne planety 3d po ich przejÂściowym wzniesieniu bĂŞdÂą mieĂŚ jakiÂś "czas" (jednak nie ma czegoÂś takiego jak czas, nie istnieje w 5d) aby zdecydowaĂŚ siĂŞ na dobre, czy 5d jest dla nich, czy nie.
JeÂżeli bĂŞdÂą woleli nie wstĂŞpowaĂŚ, bĂŞdÂą przeniesieni, a wszystkie ich wspomnienia  z 5d bĂŞdÂą naturalnie usuwane przez proces narodzin zwykle majÂący miejsce na wszystkich planetach gdy ktoÂś siĂŞ wciela.

PYTANIE o # 3: Czy mosty powietrzne s¹ prawdziwe, czy mój zespó³ skierowa³ mnie do tej informacji po prostu, aby zachowaÌ mój umys³ zajêtym?

ODPOWIED o 3: Nie ma czegoœ takiego, obawiam siê, byÌ mo¿e tylko dla za³ogi Ashtar, lightworkers potrzebni s¹ na Ziemi, aby przynieœÌ bardzo potrzebn¹ masê krytyczn¹.
Po prostu myÂśl racjonalnie ..
Jeœli lightworkers bêd¹ usuwani .. kto pomo¿e Matce Ziemi siê wznieœÌ?
Wszyscy mo¿emy odwiedzaÌ Now¹ Ziemiê, czyli 5D Ziemie gdy jesteœmy w g³êbokim œnie lub medytacji, albo jeszcze lepiej, gdy jesteœmy w kontakcie z naszym œwiat³em wewn¹trz.
Nowa Ziemia juÂż istnieje wewnÂątrz nas wszystkich.
Tu i teraz, ona istnieje. SpĂłjrz na niÂą swoim sercu, a zobaczysz jÂą.
Nie wolno zapominaĂŚ, Âże wszyscy jesteÂśmy istotami wielowymiarowymi, po prostu przez nasze prawo urodzenia jako ludzie.
Gdy Matka Ziemia wzniesie siĂŞ, oczywiÂście, bĂŞdzie wielu, ktĂłrzy bĂŞdÂą rzeczywiÂście odbierani przez ich oryginalne rodziny gwiezdne i statki kosmiczne.
3 fale podnoszenia? ByĂŚ moÂże o wiele wiĂŞcej, ale tylko, gdy raz masa krytyczna zostanie osiÂągniĂŞta i Wzniesienie miaÂło miejsce.
Jeszcze raz, mam nadziejĂŞ, Âże to pomogÂło

03 wrzeÂśnia 2012
Channeler: Laura Tyco
http://galacticlauratyco.blogspot.com/

east
Gość
« Odpowiedz #240 : Wrzesień 03, 2012, 21:00:50 »

East raz gadasz ¿e œwiadomoœÌ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo?

A czy te dwa sÂłowa "ÂświadomoœÌ" i "ja"  to synonimy ?
Nie waÂżne jak je rozumiesz, ale sÂą inne , prawda ? Skoro tak, to raczej wiĂŞcej niÂż prawdopodobne, Âże oznaczajÂą coÂś innego.

ŒwiadomoœÌ JEST. Zawsze. JA tylko teraz, na czas bycia. Niczym filtr. Zmienia siê czasem, ale to tylko filtr. Jakby taki slajd. Slajd o¿ywa tylko wówczas, gdy przez niego przepuœcisz œwiat³o, ale to jeszcze nie czyni obrazu. Dopiero PRZESZKODA (czyli œciana, albo bia³e przeœcierad³o, albo po prostu ekran ) ,czyli inny oœrodek, sprawia, ¿e siê slajd wyœwietla .To samo w 3D ,tylko nazywa siê to hologramem. Tym ,co widaÌ .

I teraz - œwiadomoœÌ to œwiat³o. Ty to filtr. Ekranem jest to, w czym siê wyœwietla obraz, czyli samo ¿ycie. W przypadku hologramu to jest mg³a Du¿y uœmiech
To i tylko to , dym, takie NIC KONKRETNEGO , wystarczy, aby hologram wyœwietli³ wirtualn¹ rzeczywistoœÌ. Tak na prawdê to jest doskona³y hologram, bo Natura mia³a miliardy lat na jego dopracowanie. To modelowo opisane fale (si³y Van deer Walsa) s¹ ow¹ "mg³¹" . Ta mg³a wydaje siê solidna i dlatego nazwyasz j¹ materi¹, ale tak na prawdê nie istnieje.

ŒwiadomoœÌ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci¹gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Chichot
No dobrze, ale jeÂśli nie chodzi o ja, to o jakie JA chodzi ?
Nie widzisz tego, ze to nowa konstrukcja ? Ma poczÂątek, Âśrodek i koniec. Tak jak Twoje ciaÂło z ktĂłrym siĂŞ byĂŚ moÂże utoÂżsamiasz. KaÂżde JA to coÂś odrĂŞbnego od NIE-JA - od wszystkiego innego.  O co chodzi, jeÂśli nie o odrĂŞbnoœÌ ?

Dobra, przyjmijmy ,¿e mówi¹c "ja" nie masz na myœli wcale rozdzielenia. Powiedzmy ,¿e masz na myœli Ca³oœÌ, która siê poprzez wydzielon¹ cz¹stkê przejawia. Nawet jeœli, to czemu uparcie u¿ywaÌ JA zamiast MY, albo JEDNIA, albo Pe³nia ?

To tylko sÂłowa i gra znaczeĂą oczywiÂście. Tak na prawdĂŞ mĂłwiÂąc JA odczuwasz rozdzielenie i wiesz, Âże Ty to nie On. Sam fakt dobierania siĂŞ ludzi w pary pokazuje, Âże rozdzielenie , czyli co najmniej dualizm, wystĂŞpuje. Ona to nie Ty. Jest .... inna DuÂży uÂśmiech

Ale tak w istocie to przejaw CaÂłoÂści tak jak i Ty.

Ha, w kaÂżdym razie przeskok nagÂły i niespodziewany jest czymÂś fajniejszym niÂż spodziewany i wczeÂśniej "przebolany" MrugniĂŞcie - a tu zonk bo Âżadnego bĂłlu nie ma hahaha. To tylko wyobraÂżenia bolaÂły . Kogo bolaÂły ?

ano moÂże i tak, tylko, czy to dalej bĂŞdziesz TY ? Czy juÂż inny TY ? Czy jakikolwiek TY jest staÂły i niezmienny, a wiĂŞc realny ? Wieczny ? Czy TY wiesz kim jesteÂś ?
A moÂże bardziej odpowiednie pytanie : Czy wiesz juÂż kim nie jesteÂś.
Wilk
Gość
« Odpowiedz #241 : Wrzesień 04, 2012, 15:19:49 »

Narazie to maÂło wiem UÂśmiech JeÂżeli bĂŞdÂą my to samo to przejdzie na ja UÂśmiech i bĂŞdzie to taka zbiorowa istota Chichot a jeÂżeli nie bĂŞdzie tego w ogĂłle to co bĂŞdzie? A wiem Âże napewno nie jestem takim zwykÂłym czÂłowiekiem Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #242 : Wrzesień 04, 2012, 17:08:37 »

LubiĂŞ czytaĂŚ takie posty jak szacownego Wilka
ZwykÂłym czÂłowiekiem taak jeszcze najlepiej pokornym, bojaÂźliwym i nie bĂłjmy siĂŞ powiedzieĂŚ ciemnym.
Od potopu ciÂągle to nam wmawiano, a tym nie pokornym palono ciaÂła lub co tam tylko mogli to z nimi to robili.
Có¿ teraz w innej przestrzeni nie potrzeba bêdzie specjalistów od tortur i manipulacji.
Dobrze jest wiĂŞc Âże sÂą ludzie ktĂłrzy czujÂą siĂŞ jak Ludzie a nie owieczki DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #243 : Wrzesień 04, 2012, 19:56:49 »

Na blogu krystal28 pojawiÂło siĂŞ tÂłumaczenie ciekawego przekazu o ewolucyjnym Wzniesieniu.

Kroniki Kryzysu Wzniesienia

04 wrz 2012

Hierarchia Galaktyki, spisaÂł Ramaathis-Mam, lipiec 2012

TÂłumaczyÂła LudmiÂła Zarzycka, edycja Anna Burakowska

Z plazmatycznego Centrum Galaktyki zwracamy siĂŞ do wszystkich mieszkaĂącĂłw planety Ziemi, by przekazaĂŚ wam przesÂłanie nadziei i miÂłoÂści.

Znajdujecie siĂŞ w zwrotnym punkcie ewolucji galaktycznej, co pociÂąga za sobÂą przyspieszenie oraz przemianĂŞ parametrĂłw energetycznych, wibracyjnych i ewolucyjnych waszego UkÂładu SÂłonecznego, jednego z peryferyjnych ukÂładĂłw tej Galaktyki.  Wszystko na waszej planecie jest podporzÂądkowane programom przemiany wzorcĂłw ewolucyjnych, ktĂłre wykreujÂą odmiennÂą wizjĂŞ egzystencjalnÂą i ewolucyjnÂą.  Nie jesteÂście sobie w stanie nawet wyobraziĂŚ skutkĂłw psychicznych, emocjonalnych oraz duchowych, jakie spowoduje zmiana ewolucyjna, ktĂłrej podlegacie w sposĂłb nieunikniony i nieubÂłagany. Wszystkie procesy wzrastania i transformacji zachodzÂą poprzez fizyczne, psychiczne i emocjonalne dziaÂłania wpÂływajÂąc na perspektywĂŞ postrzegania samego Âżycia oraz ewolucji. Gdy przyjrzycie siĂŞ uwaÂżnie jakiemukolwiek zdarzeniu zachodzÂącemu w Âświecie przyrody, dostrzeÂżecie, Âże wszystko doÂświadcza przemiany okreÂślajÂącej stopniowo cechy charakterystyczne i cel tego doÂświadczenia. Nasienie kaÂżdej roÂśliny na poczÂątku jest bezksztaÂłtne i nie przedstawia cech charakterystycznych krĂłlestwa roÂślin. Jednak dziĂŞki boskiej energiĂŞ mutacji i ewolucji przechodzi przez ró¿ne etapy rozwoju, aÂż do uzyskania peÂłni swej wÂłaÂściwej formy.  Odnosi siĂŞ to do wszystkich krĂłlestw przyrody, jak rĂłwnieÂż sfer kosmicznych.  Wszystko rozpoczyna siĂŞ od boskiej czÂąstki kieÂłkowania i stopniowo roÂśnie przemieniajÂąc siĂŞ aÂż do zamanifestowania swojej peÂłni i celu Âżycia.

Analogicznie wy, jako ludzie, nie jesteÂście oddzieleni od takiego procesu zmiany ewolucyjnej, poniewaÂż stanowi on czêœÌ samego Âżycia oraz boskiej ekspresji wszechÂświata bĂŞdÂącego w procesie rozszerzania siĂŞ i nieustannej przemiany. Proces ten jest manifestacjÂą boskiej energii zawartej w kaÂżdej Âświadomej, atomowej i subatomowej czÂąstce Âżycia, ktĂłra, wspó³dziaÂłajÂąc z energiÂą twĂłrczÂą, kreuje boski fenomen Âżycia i ewolucji.   KonsekwencjÂą jest transformacja, jakiej wasza cywilizacja i planeta obecnie doÂświadczajÂą.  ZmieniajÂą siĂŞ same parametry ewolucji, poniewaÂż konieczne jest duchowe przeksztaÂłcenie, ktĂłre wpÂłynie na wasze postrzeganie, uczucia, myÂśli i zachowania.

DoÂświadczany przez was kryzys spoÂłeczny jest syntezÂą procesu ewolucji, w ktĂłrym wzorce duchowe zostaÂły wyparte przez bardzo ograniczonÂą perspektywĂŞ egzystencjalnÂą.  Moralne, etyczne i duchowe zasady sÂą na Ziemi w zaniku, dlatego, Âże wiĂŞkszoœÌ ludzi wybiera wsteczne parametry Âżycia i ewolucji, a ich szkodliwe skutki sÂą dla waszej cywilizacji bardzo widoczne.  ChciwoœÌ, niezgoda, agresja, eksploatacja Âśrodowiska oraz bliÂźnich stanowiÂą dowody braku wraÂżliwoÂści.  Jako istoty nieÂśmiertelnego ÂświatÂła, zawarliÂście umowĂŞ z inwolucyjnymi wzorcami, ktĂłre podstĂŞpnie zainstalowaÂły siĂŞ w waszej tkance spoÂłecznej i wewnĂŞtrznej strukturze na mocy waszego wyboru.  Nie jesteÂście ofiarami Âżadnego kosmicznego ani rzÂądowego spisku, poniewaÂż poprzez waszÂą biernoœÌ daliÂście swoje przyzwolenie, by ludzkie i kosmiczne czynniki inwolucyjne przeniknĂŞÂły do systemĂłw spoÂłecznych.  Nie istnieje Âżadna istota ani ludzka zbiorowoœÌ, ktĂłra mogÂłaby nie stosowaĂŚ siĂŞ do boskich praw Âżycia i ewolucji bez naraÂżenia siĂŞ na proces korekty.  Skutki przekraczania tych praw majÂą bardzo bolesne konsekwencje. Jednak to skuteczna terapia prowadzÂąca do tego, by wasza ludzkoœÌ odzyskaÂła mÂądroœÌ i duchowÂą wraÂżliwoœÌ utraconÂą na wÂłasne Âżyczenie.

WiĂŞkszoœÌ ludzkoÂści oddaje moc wyboru wstecznym i zgubnym wartoÂściom, koncepcjom, zwyczajom i zachowaniom, ktĂłre majÂą konsekwencje na mocy karmicznych i ewolucyjnych praw rĂłwnowaÂżenia.  Wasza cywilizacja ciÂągle nie pojĂŞÂła w peÂłni funkcjonowania prawa przyczyny i skutku, ktĂłre nieprzerwanie dziaÂła we wszystkich sferach kosmicznych jako mechanizm naprawy i duchowego wzrostu.  Niszczycielskie efekty Âłamania boskich praw wyraÂżajÂą siĂŞ na Ziemi poprzez g³êbokie kryzysy spoÂłeczne, wstrzÂąsy psychiczno-emocjonalne, konflikty wojenne, brak stabilizacji oraz zbiorowy chaos.

Jako istoty ÂświatÂła, posiadajÂące moc wolnej woli i wyboru, zawsze macie moÂżliwoœÌ kultywowania wartoÂści duchowych albo rezygnacji z nich i Âłamania etycznych, moralnych i duchowych praw uniwersalnych. Jest to czêœÌ waszej genetyki ewolucyjnej i klucz do ewolucji oraz wznoszenia duchowego.  OczywiÂście skÂłonnoÂści do naduÂżyĂŚ stanowiÂą przeszkodĂŞ, z ktĂłrÂą wszyscy musicie siĂŞ skonfrontowaĂŚ i pokonaĂŚ jÂą, by mĂłc po³¹czyĂŚ siĂŞ z waszÂą IstotÂą BoskÂą i z NieskoĂączonym StwĂłrcÂą przejawiajÂącym siĂŞ, gdy w waszym spoÂłeczeĂąstwie panuje harmonia, pokĂłj, miÂłoœÌ oraz braterstwo.

Jako cywilizacja znajdujecie siĂŞ na szczycie upadku etycznego, moralnego i duchowego, co przejawia siĂŞ w sposobie, w jaki wchodzicie w relacje z waszymi bliÂźnimi oraz z ekosystemem bĂŞdÂącym wskaÂźnikiem zdrowia oraz duchowej wraÂżliwoÂści cywilizacji.  Toksyczne osady psychiczne i emocjonalne sÂą caÂły czas wchÂłaniane przez sferĂŞ planetarnÂą, wpÂływajÂąc tym samym na wasze otoczenie i Âśrodowisko.

Kryzys duchowych wartoÂści zauwaÂżalny w tej sekwencji ewolucji niesie wam chaos, niezgodĂŞ i strach niszczÂąc psychiczne, emocjonalne i duchowe zasoby. Kiedy czÂłowiek wyrzeka siĂŞ swej duchowej toÂżsamoÂści, wyÂłania siĂŞ aspekt instynktowny cechujÂący niÂższe gatunki Âżycia. Wszyscy, bez wyjÂątku, dziaÂłacie jako mechanizm przemiany geofizycznej, energetycznej i wibracyjnej Ziemi i wchÂłaniacie balast energetyczno wibracyjny emitowany przez GajĂŞ. Chaos polityczny, spoÂłeczny i ekonomiczny osiÂąga punkt krytyczny. Stanowi wynik deprawacji duchowej toÂżsamoÂści oraz wyraz nieÂświadomoÂści i ignorancji czÂłowieka.

WiĂŞkszoœÌ ludzi zapomniaÂła, Âże dzielicie przestrzeĂą ewolucyjnÂą z innymi, niÂższymi gatunkami Âżycia, ktĂłre rĂłwnieÂż sÂą istotami ÂświatÂła w stanie ewolucji, a ktĂłre ignorujecie, maltretujecie i niszczycie bez wyrzutĂłw sumienia ani litoÂści.  Nie jesteÂśmy w stanie wyliczyĂŚ wszystkich aktĂłw okrucieĂąstwa, ktĂłrych ludzkie istoty dopuszczajÂą siĂŞ kaÂżdego dnia w stosunku do swych bliÂźnich, planety oraz wszelkiego Âżycia na niej. PowinniÂście zrozumieĂŚ, Âże taka postawa powoduje dysfunkcjonalnoœÌ, wymagajÂącÂą zrĂłwnowaÂżenia, by rozsÂądek, solidarnoœÌ i duchowa wraÂżliwoœÌ powrĂłciÂły na planetĂŞ ZiemiĂŞ.  JakÂże czĂŞsto ludzie zachowujÂą siĂŞ jak pozbawione rozsÂądku istoty kierujÂące sie instynktem i namiĂŞtnoÂściami. Jako cywilizacja zatraciliÂście umiejĂŞtnoœÌ rozró¿niania pomiĂŞdzy tym, co etyczne i moÂżliwe do przyjĂŞcia a tym, co nieetyczne i nie do zaakceptowania.  Aborcja, rzeÂź zwierzÂąt w celu ich spoÂżywania przez okrutne, pozbawione sumienia istoty ludzkie, zatrucie Âśrodowiska… a wszystko, by zadowoliĂŚ chciwoœÌ przywĂłdcĂłw i potrzeby konsumpcyjne nieodpowiedzialnych obywateli… seksualne wykorzystywanie nieletnich, prostytucja kobiet, handel embrionami, eksperymenty genetyczne na zwierzĂŞtach i ludziach, szkodliwe dla zdrowia genetyczne modyfikowanie ÂżywnoÂści, rytuaÂły satanistyczne… To lista czynĂłw niezgodnych z kosmicznymi prawami, zaprzeczajÂących Âżyciu NajwyÂższemu StwĂłrcy.

Miliony ludzi pozbawione sÂą podstawowych ÂśrodkĂłw do Âżycia, a zasoby Ziemi Âłupione przez mniejszoœÌ o nienasyconej manii wielkoÂści.  Zanik wartoÂści i degradacja sÂą instalowane w umysÂłach mÂłodzieÂży i znacznej czĂŞÂści ludnoÂści na Âświecie. Tylko niewielki sektor operatorĂłw ÂświatÂła protestuje przeciwko takiej zniewadze zasad etycznych i moralnych oraz duchowej apatii reszty – zagubionej, przygnĂŞbionej i niesprzeciwiajÂącej siĂŞ podobnym wypaczeniom.

Jak moÂżecie zauwaÂżyĂŚ, powyÂższa analiza jest doœÌ niepokojÂąca. Efekty takiego postĂŞpowania z pewnoÂściÂą dotknÂą cywilizacji przejawiajÂącej ignorancjĂŞ wobec NieskoĂączonego StwĂłrcy i Jego kosmicznych praw.  Nie wydaje siĂŞ to wam egzystencjalnym i duchowym absurdem? Wyzwolenie jest w waszym zasiĂŞgu, a jednak wydaje siĂŞ, Âże historia siĂŞ powtarza, a wy naraÂżacie siĂŞ na doÂświadczenie mechanizmu ewolucyjnej korekty, aby wasza ludzkoœÌ w koĂącu odzyskaÂła rozsÂądek i wraÂżliwoœÌ duchowÂą.  Znajdujecie siĂŞ na wielkim ewolucyjnym rozdroÂżu, a decyzje, ktĂłre podejmiecie i przejawione postĂŞpowanie bĂŞdÂą tym, co wpÂłynie na waszÂą ewolucyjnÂą przyszÂłoœÌ.  W ostatecznoÂści, kryzysy ewolucyjne sÂą mechanizmami uÂżywanymi przez WszechÂświat i NieskoĂączonego StwĂłrcĂŞ, by ocaliĂŚ ludzkoœÌ z duchowej Âśmierci i ustanowiĂŚ uniwersalne wzorce obowiÂązujÂące w Âświatach duchowej ewolucji.

Teraz dawana jest wam sposobnoœÌ, by przeistoczyĂŚ siĂŞ w istoty ewolucyjnego ÂświatÂła lub istoty czÂłekoksztaÂłtne pogr¹¿one w stanie regresji ewolucyjnej, ktĂłra wy³¹czy was z rzeczywistoÂści kosmicznej na tysiÂące lat na planetach niÂższej ewolucji.  Nasze wysiÂłki, aby wprowadziĂŚ wibracyjne wzorce piÂątego wymiaru sÂą oczywiÂście kontynuowane, lecz po wyczerpujÂącej analizie dochodzimy do wniosku, Âże tylko mniejszoœÌ bĂŞdzie w stanie je w peÂłni zintegrowaĂŚ. Nie oznacza to selekcji, lecz tylko wasz indywidualny wybĂłr, poniewaÂż nie wszyscy wibrujecie na tym samym poziomie ewolucyjnym. OczywiÂście, operatorzy ÂświatÂła proszeni sÂą, by stale zwiĂŞkszali swe wysiÂłki i wÂłasnym przykÂładnym postĂŞpowaniem oddziaÂływali na jak najwiĂŞkszÂą liczbĂŞ osĂłb dotkniĂŞtych wirusem zastoju oraz  inwolucji. WaÂżne, abyÂście zrozumieli, Âże nasza oferta duchowego wznoszenia nie spotyka siĂŞ z wielkim zainteresowaniem w waszym systemie spoÂłecznym. Tylko mniejszoœÌ w peÂłni w³¹czona jest w proces wzniesienia, inni zaÂś znajdujÂą siĂŞ w ewolucyjnej ÂśpiÂączce i wybierajÂą oddzielenie od tego  wielkiego daru wyzwolenia i wznoszenia duchowego.

My jednak nadal pracujemy, by podnosiĂŚ poziom ÂświadomoÂści i duchowej wraÂżliwoÂści. Nigdy nie tracimy nadziei na to, Âże wirus wyzwolenia rozsieje siĂŞ po caÂłej planecie. Kryzys, zaprojektowany przez nas, ma uaktywniaĂŚ wraÂżliwoœÌ ludzi pogr¹¿onych w duchowym Âśnie oraz przyspieszaĂŚ proces wznoszenia.  Nasze siÂły kosmiczne sÂą w peÂłni aktywne kontrolujÂąc wydarzenia, jakie majÂą i bĂŞdÂą miaÂły miejsce na waszej planecie.  Zapraszamy was, abyÂście zainwestowali dodatkowÂą energiĂŞ w proces g³êbokiego oczyszczenia cieni oraz integracjĂŞ  wodnikowych wzorcĂłw duchowych.

Nie pozwalajcie, aby strach panowaÂł nad wami. Kryzys ewolucyjny jest tylko terapiÂą, ktĂłrÂą wasze WyÂższe Ja oraz WyÂższe Ja planetarne stosujÂą, by wznieœÌ siĂŞ ponad duchowÂą i ewolucyjnÂą ÂśmierĂŚ, ktĂłrej podlegaliÂście.  JeÂśli jesteÂście zsynchronizowani z planem boskim, otrzymacie Âśrodki i prowadzenie we wszystkim, co bĂŞdzie siĂŞ dziaÂło. ZwróÌcie siĂŞ do waszego wnĂŞtrza i wezwijcie obecnoœÌ NieskoĂączonego StwĂłrcy nadzorujÂącego i projektujÂącego scenĂŞ kosmicznÂą i ewolucyjnÂą waszej planety oraz wszechÂświata.  Ponowne po³¹czenie i pojednanie z Bogiem sÂą niezbĂŞdnymi warunkami w waszej dynamice duchowego wzrostu, by nadchodzÂąca lawina energetyczna i wibracyjna nie wyrzÂądziÂła wam Âżadnej krzywdy.

Oto jest nasze przesÂłanie nadziei. Prosimy, byÂście je rozwaÂżyli i zaangaÂżowali siĂŞ bez zastrzeÂżeĂą w proces planetarnej i ludzkiej przemiany ewolucyjno-duchowej. Przekazujemy wam modlitwĂŞ-wezwanie do ponownego po³¹czenia i komunii z NieskoĂączonym StwĂłrcÂą. PowinniÂście mĂłwiĂŚ jÂą trzy razy dziennie w stanie g³êbokiego skupienia.  Stopniowo, dziĂŞki niej bĂŞdziecie coraz bardziej doÂświadczaĂŚ Boskiej ObecnoÂści w waszym Âżyciu.

WEZWANIE DO OJCA KOSMICZNEGO

Wzywam, proszê i b³agam o przyp³yw boskiej ³aski w odpowiedzi na wo³anie mojej Esencjonalnej Istoty, która pragnie odczuwaÌ twórcz¹ obecnoœÌ Kosmicznego Ojca wibruj¹c¹ w moim wnêtrzu.

Boskie Serce, przemieĂą siĂŞ w sanktuarium pokoju, miÂłoÂści i szczĂŞÂścia, w ktĂłrym bĂŞdĂŞ wielbiĂŚ Uniwersalnego Boga, by mnie prowadziÂł i chroniÂł od wszelkich znieksztaÂłceĂą w moim wnĂŞtrzu i wchÂłanianych z zewnÂątrz.

Nieskoùczony Wieczny Bo¿e, zlej Tw¹ £askê i Moc na istotê œwiat³a, która korzy siê przed Twym dostojeùstwem i b³aga, byœ przepe³ni³ j¹ Sw¹ ³ask¹, wspó³czuciem i bezgraniczn¹ mi³oœci¹.

Kosmiczny Ojcze, pomó¿ nam odczuwaÌ Ciebie w naszych sercach i umys³ach, byœmy pod Twoj¹ pe³n¹ mi³oœci opiek¹ integrowali wzorce mi³oœci uniwersalnej.

Jesteœmy Twymi ukochanymi dzieÌmi i pragniemy wibrowaÌ we wspó³dzia³aniu z Twym pe³nym mi³oœci œwiat³em, pokojem i harmoni¹, którymi obdarzasz wszystkich pragn¹cych ¿yÌ w zgodzie z uniwersalnymi, boskimi prawami ¿ycia i ewolucji.

Pragniemy, byœ nam b³ogos³awi³ i obdarza³ si³¹ oraz inteligencj¹ duchow¹ niezbêdn¹ do realizacji Twoich boskich planów i przejawienia Twej mi³oœci, szacunku i bezwarunkowej s³u¿by.

JesteÂśmy gotowi sÂłuÂżyĂŚ Tobie, szanowaĂŚ CiĂŞ i wielbiĂŚ, poniewaÂż to Ty stworzyÂłeÂś nas jako ekspansjĂŞ Swego boskiego serca wypeÂłnionego dobrociÂą i nieskoĂączonÂą miÂłoÂściÂą.

DziĂŞkujmy Ci Uniwersalny Ojcze za danie nam moÂżliwoÂści sÂłuÂżenia Tobie, wielbienia CiĂŞ i szanowania poprzez nasze sÂłowa, myÂśli oraz boskie dziaÂłania. Prosimy pobudzaj nas do wyraÂżania Tobie naszej miÂłoÂści oraz bezwarunkowego, absolutnego oddania Twoim boskim zamierzeniom.

Link: http://krystal28.wordpress.com/2012/09/04/kroniki-kryzysu-wzniesienia/

Wilk
Gość
« Odpowiedz #244 : Wrzesień 04, 2012, 21:15:38 »

Modlitwa? A nie lepiej tak wÂłasnymi sÂłowami tak prosto od serca? A nie tam jakieÂś wierszyki...

A teraz niby maÂła grupka przejdzie? Niech lepiej siĂŞ zdecydujÂą... WidaĂŚ niezÂła dezinformacja: Tak maluĂŚki nie przejdziesz bo siĂŞ nie wznosiÂłeÂś...
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #245 : Wrzesień 04, 2012, 21:46:47 »

Nie nazwano tego modlitwÂą, bo wiadomo z czym siĂŞ kojarzy. Czy niÂą jest, czy ma robiĂŚ za afirmacje to odczucia indywidualne.
Spójrz na Wzniesienie bardziej jako obserwator. Popatrz wokó³ siebie, jaki procent ludzi, których znasz uzna³byœ za obudzonych lub choÌby maj¹cych pojêcie o duszy, reinkarnacji, rozwoju, duchowoœci czy œwiadomoœÌ zaistnienia Wzniesienia?
Wzniesienie to nie jest coÂś, co "siĂŞ naleÂży" z klucza, gdyÂż wtedy caÂły rozwĂłj, nazwijmy duchowy, bo nie mam lepszego sÂłowa, a w ogĂłle jakiekolwiek prawa kosmiczne, Boskie i czĂŞÂściowo ludzkie nie miaÂłyby sensu.
NiektĂłrzy nie sÂą i nie bĂŞdÂą gotowi, i nie waÂżne, czy nazwiemy to osobistÂą wibracjÂą, czy inaczej.
I o tym wÂłaÂśnie mĂłwiÂą, kwestia oceny iloÂściowej to gdybanie i nasze i ich, bo wolna wola obowiÂązuje i choĂŚ nie znamy kontraktĂłw dusz to nadal wszyscy liczÂą na wspomnianego "wirusa przebudzenia".
Zawsze przekazy podkreÂślajÂą, Âże nic "nie jest wykute w kamieniu", bo efekt koĂącowy zaleÂży od niewiarygodnej iloÂści zmiennych, a w najwiĂŞkszej mierze od nas samych, ludzkoÂści zbiorowo.

east
Gość
« Odpowiedz #246 : Wrzesień 05, 2012, 12:42:57 »

JesteÂśmy gotowi sÂłuÂżyĂŚ Tobie, szanowaĂŚ CiĂŞ i wielbiĂŚ, poniewaÂż to Ty stworzyÂłeÂś nas

Oto kluczowy zwrot. PoniewaÂż JesteÂśmy to sÂłuÂżymy DuÂży uÂśmiech
Uznano, Âże oto koniec lata, a wiĂŞc czas Âżniw dla PanĂłw-stworzycieli swoich implantĂłw.
Ale to takÂże oznacza, Âże siĂŞ im koĂączÂą argumenty. Czas zbieraĂŚ co siĂŞ da i siĂŞ wynosiĂŚ moÂści Panowie inÂżynierowie.

@blue
Wzniesienie to nie jest coÂś, co "siĂŞ naleÂży" z klucza, gdyÂż wtedy caÂły rozwĂłj, nazwijmy duchowy, bo nie mam lepszego sÂłowa, a w ogĂłle jakiekolwiek prawa kosmiczne, Boskie i czĂŞÂściowo ludzkie nie miaÂłyby sensu.
Ach no wÂłaaaÂśnie. Chodzi o to , abyÂś czuÂł ciÂśnienie na rozwĂłj, bo inaczej , gdyby Wznienienie miaÂło dotyczyĂŚ wszystkiego co jest w tej gĂŞstoÂści automatycznie, to po co byÂłoby siĂŞ staraĂŚ ?
Przekonanie o tym ,Âże naleÂży siĂŞ wybraĂącom to podstawa do poszukiwaĂą opcji gwarantujÂących najlepsze miejsca moÂżliwie w pierwszym rzĂŞdzie.

OczywiÂście Âżadnych gwarancji nie masz, no ale coÂś robiĂŚ trzeba, aby nie zostaĂŚ, w razie czego, pominiĂŞtym DuÂży uÂśmiech

Head hunterzy tylko na to czekajÂą MrugniĂŞcie Nie, wcale nie po to, aby Ciebie wykorzystaĂŚ, wrĂŞcz przeciwnie. Po to, aby CiĂŞ ozÂłociĂŚ, a nawet jeszcze mocniej Ciebie upewniĂŚ, dopingowaĂŚ , edukowaĂŚ, osadzaĂŚ, ukorzeniaĂŚ w Istnieniu.

Bez Ciebie ich byt jest bez sensu. Nie ÂżywiÂą siĂŞ wcale TobÂą, tylko esencjÂą Âżycia, ktĂłre przez Ciebie przepÂływa.
Dlatego po pierwsze to utrwalanie Ciebie, a po drugie, to uczynienie z Wzniesienia czegoÂś wyjÂątkowego.

Z drugiej strony - poniewa¿ nie jest to jednolita klika paso¿ytów - ni¿sze i ciê¿sze wibracje wci¹¿ usi³uj¹ utrzymaÌ ludzi i ca³¹ Ziemiê w nieœwiadomoœci, co do Wzniesienia. Mo¿e to przeœpisz ?
MoÂże bĂŞdziesz cierpiaÂł bardziej, albo siĂŞ cieszyÂł - to  nie jest waÂżne -  obyÂś tylko byÂł i karmiÂł swojego Pana.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 12:58:22 wysłane przez east » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #247 : Wrzesień 05, 2012, 13:53:53 »

Ot utrafiÂł braciak w sedno  DuÂży uÂśmiech
SÂłuÂżyĂŚ to mi mogÂą moje spodnie co je sobie w promocji nabyÂłem DuÂży uÂśmiech
  blueray21 toĂŚ jest tu kilka dzia³ów mĂłwiÂących o religii czy bogu dlaczego nie tam takie wierszyki Cool DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 13:54:05 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #248 : Wrzesień 05, 2012, 14:44:47 »

Wierszyk byÂł przy okazji bo nie wypada obcinaĂŚ caÂłoÂści przekazu, a temat byÂł bardziej o ewolucyjnym charakterze PrzejÂścia / Wzniesienia, stÂąd tutaj.

Kiara
Gość
« Odpowiedz #249 : Wrzesień 05, 2012, 14:55:41 »

Wierszyk byÂł przy okazji bo nie wypada obcinaĂŚ caÂłoÂści przekazu, a temat byÂł bardziej o ewolucyjnym charakterze PrzejÂścia / Wzniesienia, stÂąd tutaj.

AleÂż nie musisz siĂŞ z niczego tÂłumaczyĂŚ blu.... wzniesienie nieodwoÂłalnie nastÂąpi, a  Âże nie wszyscy wybrali ten sam kierunek drogi? szacun dla wolnej woli.

NaprawdĂŞ maÂło istotne sÂą same sÂłowa, zawsze muszÂą byĂŚ potwierdzone przez czyny, poniewaÂż wszystko jest energiÂą nie da siĂŞ zaprzeczyĂŚ tworzonej osobiÂście wibracji. Ona jest dowodem i przepustkÂą w korespondujÂącÂą z niÂą przestrzeniÂą.

Ot i tyle.. niech kaÂżdy czyni to co mu serce dyktuje.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 16:40:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: