blueray21
 Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
 |
« Odpowiedz #225 : Wrzesień 02, 2012, 20:43:45 » |
|
Petra Margolis by³a znana channelerk¹, od kilku miesiêcy nie channeluje, ale pisze artyku³y i "zg³êbia tajemnice" matrixa i inne. Ten artyku³ jest doœÌ sceptyczny jeœli chodzi o Wzniesienie, podnosi kwestiê poprzednich nieudanych prób, ale nie bardzo w nim widzê jak¹œ przewodni¹ myœl, oprócz krytycznych uwag dotycz¹cych przekazów o tym, ¿e wszystko jest na w³aœciwym miejscu, a w³aœciwie tych jeszcze bardziej nam pochlebiaj¹cych. Pod spodem jest jakoby to by³ przekaz jej "Ÿród³owej istoty" cokolwiek by to nie oznacza³o, jednak styl pisania jest zgodny z jej artyku³ami, a nie wczeœniejszymi ró¿nymi przekazami. Czy Ziemia jest ostatni¹ PLANET¥ wznosz¹c¹ siê? Wystarczy pomyœleÌ o naszym wszechœwiecie, ziemia jest tylko ma³¹ czêœci¹ i jeszcze jest wiele istot, które obecnie pomagaj¹ nam w tym procesie nazywanym przebudzeniem. Nasz wszechœwiat jest zrównowa¿onym systemem i ewolucja ma miejsce w ca³ym naszym wszechœwiecie, nie jesteœmy jedynymi istotami ¿yj¹cymi tutaj, wiêkszoœÌ z nas ju¿ dosz³a do tego wniosku. Ale koncentracja wydaje siê byÌ na fakcie, ¿e ludzie jakoœ potrzebuj¹ siê zmieniÌ i realia musz¹ byÌ odtworzone lub nowe rzeczywistoœci maj¹ zostaÌ utworzone. Nikt jednak zwykle mówi o tym, ¿e tam s¹ miliony, prawdopodobnie tryliony innych planet w naszym wszechœwiecie, a jeœli my siê wznosimy to, co dzieje siê z reszt¹ planet, i nie tylko tymi, blisko nas, ale wszystkimi. Rozmawia³em o tym Mistrzami tyle razy, rozmawia³em z innymi ludŸmi na ten temat, jak równie¿ i to, co mi powiedzieli i co znalaz³am, wykonuj¹c moje w³asne badania w tych ramach. Ziemia jest jedn¹ z ostatnich planet wznosz¹cych siê, w rzeczywistoœci wed³ug wiêkszoœci jest to ostatnia planeta. Wszystko we wszechœwiecie dzia³a w zgodzie, w równowadze. Oznacza to, ¿e w pewnym momencie pozosta³e czêœci w naszym wszechœwiecie nie mog¹ ewoluowaÌ dalej, zanim wszystko w naszym wszechœwiecie nie bêdzie w zgodzie. Jest to jeden z najwa¿niejszych powodów, dla którego wielu Mistrzów i inne cywilizacje s¹ tutaj, aby pomóc nam, tylko ¿e nigdy nam w pe³ni tego nam nie powiedzieli. Wzniesienie nie dotyczy tylko nas, jako istot, ale tak¿e planet, gwiazd, w rzeczywistoœci ca³y system energii, którym jest nasz wszechœwiat ewoluuje, wznosz¹c siê w ka¿dym czasie. To jest jak bycie w klasie i klasa mo¿e przejœÌ tylko jeœli ka¿dy dostaje A. Jeœli jest tylko jedna osoba dostanie B, reszta klasy nie przechodzi. Mamy tylko ma³ym trybikiem w zestawie kó³, które obracaj¹ naszym wszechœwiatem, ale jesteœmy ostatnim ko³em, które jest zablokowane i blokuje resztê kó³ przed obrotem. Widzimy siebie jako bardzo wa¿nych, tak musimy siê zmieniÌ, musimy zacz¹Ì tworzyÌ w³asn¹ rzeczywistoœÌ, i spojrzeÌ na ni¹, mamy te wszystkie istoty z wy¿szej œwiadomoœci pomagaj¹ce nam, dlatego tak jest, ¿e jesteœmy wa¿ni dla wszystkich. Jesteœmy tylko malutkim punkcikiem w kosmosie, mo¿emy zobaczyÌ tylko czêœÌ tego wszechœwiata. To co sprawia, ¿e ziemia jest wa¿na, to jest fakt, ¿e reszta œwiata nie mo¿e poruszaÌ siê dalej, a¿ my nie ruszymy dalej i staraj¹ siê zrobiÌ wszystko, aby pomóc nam przejœÌ dalej. Ale do tej pory nie wiele jeszcze mog¹ zrobiÌ, oprócz pomagania nam w przebudzeniu w wiêkszej rzeczywistoœci, rzeczywistoœci duchowej. I robi¹ to przez d³ugi czas, a wiadomo, ¿e nie uda³o nam siê kilka razy. Widzia³am reakcjê na wiadomoœÌ Kryona i by³am zdziwiona, ¿e wszyscy po prostu przyjêli komunikat, jak wszystko bêdzie siê dzia³o teraz, gdy w wiadomoœci mówi, ¿e to jest nasz 5-te podejœcie w pracy nad t¹ uk³adank¹ oœwiecenia, ale tym razem mamy potencja³ przetrwaÌ. Nikt nie pyta o te inne 4 razy, co siê sta³o, dlaczego to nie dzia³a³o i czego mo¿emy nauczyÌ siê z tego, abyœmy mogli zrobiÌ to w inny sposób tym razem. Wszyscy s³yszymy to: robicie dobrze, wszystko bêdzie dobrze, nikt nie mówi o tym, ¿e jest wiêcej za tym, ni¿ tylko to, co tworzymy lub lepiej uczymy siê, jak tworzyÌ now¹ rzeczywistoœÌ, a przynajmniej wprowadziÌ kilka zmian w tej istniej¹cej. I, Magiczna przysz³oœÌ nas czeka, i wszyscy powinniœmy wzi¹Ì udzia³ bez kwestionowania. Ta ca³a sprawa nie jest tak naprawdê o nas, fakt, ¿e ludzie s¹ budz¹ siê nie jest tak wa¿ny, jak to, ¿e ziemia musi siê wznieœÌ, aby ko³a w naszym wszechœwiecie zaczê³y obracaÌ siê ponownie. Mo¿na tego dokonaÌ bez zmiany w naszej rzeczywistoœci jako ludzi. Powodem, ¿e oni nam pomagaj¹ jest, ¿e chc¹, aby pomóc nam pójœÌ naprzód, co najmniej trochê, gdy¿ ka¿dy wie, ¿e du¿e zmiany na miarê ludzkiej rzeczywistoœci nie nast¹pi¹ w najbli¿szym czasie, gdy¿ œwiadomoœÌ i zrozumienie nas jako ludzi, nie jest w przewa¿aj¹cej mierze gotowa nawet zaakceptowaÌ wiêksz¹ zmianê. Ale pierwsz¹ i najwa¿niejsz¹ intencj¹ jest Wzniesienie Ziemi, to jest to, co mi powiedziano przez wielu z nich, a kiedy patrzê na nasz wszechœwiat widzê, ¿e nasza czêœÌ tak naprawdê nie porusza siê drog¹, któr¹ porusza siê reszta wszechœwiata. Tak wiem, ¿e wiele osób powie, wszystko jest w porz¹dku Bo¿ym i wszystko bêdzie siê dzia³o. Pewnie, dlatego straciliœmy 4 razy ju¿, ale do cholery mo¿emy spróbowaÌ tego jeszcze kilka razy i zobaczyÌ, czym jest boski plan i uczestniczyÌ bez kwestionowania. Wzniesienie ziemi by³o próbowane przedtem i nie uda³o nam siê ju¿ 4 razy. Pe³ne przebudzenie ludzkoœci zale¿y od Wzniesienia Ziemi, a nie odwrotnie. To nie chodzi o zmianê rzeczywistoœci, zmiana rzeczywistoœci to jest coœ, ¿e przychodzi z Wzniesieniem ziemi. Gdyby to by³o tak proste, jak boski plan to dlaczego nam siê nie uda³o 4 razy? Czy to by³ Bo¿y plan, aby nam siê nie uda³o? Dlaczego nie mo¿emy naprawdê nauczyÌ siê niczego, ale nadal nie wiemy na pewno, co siê sta³o, wszyscy wiemy, ¿e jesteœmy istotami duchowymi, które wcieli³y siê tu jako ludzie, wiêkszoœÌ czasu ca³kowicie pozbawieni wszelkich wspomnieù z dawnych czasów, które by³y tutaj. Wielu czuje, ¿e mamy jakiœ cel, powód, ¿e tu w tym czasie, szczególnie w tej chwili, ale informacje te s¹ zagmatwane i przewa¿nie nadal pochodz¹ z matrycy, jak równie¿ pochodz¹ z poziomów w nas, które tak¿e s¹ w macierzy. Wielu jest jeszcze bardziej skoncentrowanych na planetarnych doœwiadczeniach ni¿ kosmicznych doœwiadczeniach. Tak, jest ró¿nica. WiêkszoœÌ ludzi jest wiêcej ni¿ chêtnych, aby zaakceptowaÌ to, co siê nazywa boski plan, nic siê martwiÌ, wszyscy jesteœmy wielkimi istotami, to co s³yszymy na co dzieù. MieÌ wiarê, ¿e wszystko dzieje zgodnie z boskim planem. Widzia³am gdzieœ, jak ciemnoœÌ przychodzi na wiele sposobów, wilk w ubraniu owcy, a oni wydaj¹ siê tak niewinni, kochaj¹cy i pe³ni œwiat³a. Ale tam nie ma rozeznania w tych wiadomoœciach, gdy¿ wszyscy raczej s³ysz¹, ¿e s¹ one tak wielcy, tak niesamowici, robi¹ tak dobrze, zamiast faktu, ¿e nam siê nie uda³o 4 razy, i to jest kolejna szansa, wzi¹Ì swój ty³ek i zacz¹Ì pracowaÌ, ¿eby znowu nie by³o wpadki. Nikt nie chce us³yszeÌ, ¿e nie powiod³o nam siê w przesz³oœci, i tak czasem nie powiod³o siê, bo nie pracowaliœmy ciê¿ko, ale okolicznoœci i inni zmusili nas ¿eby nam siê nie powiod³o. Nadal nie uda³o nam siê zrobiÌ tego, po co tu jesteœmy i co by³o potrzebne dla nas wszystkich, w³¹czaj¹c wszystkie planety w naszym wszechœwiecie. JednoœÌ nie tylko stosuje siê do bycia lub uczucia jednoœci, to stosuje siê równie¿ do pracy jako JednoœÌ. W tej chwili dzia³amy jako odrêbna jednostka mówi¹c jesteœmy jednym, ale tylko dzia³amy dla naszego ma³ego œwiata, zapominaj¹c, ¿e nasz ma³y œwiat jest tylko kropl¹ w morzu reszty œwiata. Nikt nie pyta, co jest potrzebne do pozostania naszego œwiata, naszego œwiata duchowego, innych planet i wszechœwiata. Wszystko, co wydaje siê byÌ powiedziane, jest skupieniem siê na œwiecie ludzi, i, ¿e niektórych rzeczy, nie mog¹ wyjaœniÌ dobrze, poniewa¿ i tak nie zrozumiemy. Nawet ziemia, ziemia jest jak my duchow¹ istot¹, ale powiedziano nam, aby widzieÌ j¹ jako fizyczn¹ i ¿e niszczymy ziemiê. Co jest wa¿niejsze, to jest to, ¿e ludzie siê wtr¹caj¹ w energiê ziemi, u¿ywaj¹ energii ziemi, fizyczna czêœÌ naprawdê nie jest tak wa¿na, jak duchowa czêœÌ. To nie jest, aby byÌ negatywnym, lub nie byÌ szczêœliwym z pobytu tutaj, to jest o tym, ¿e jesteœmy tutaj i dlaczego tutaj jesteœmy. Czy naprawdê jesteœmy, ¿eby tylko zmieniÌ rzeczywistoœÌ ziemi, czy jest w tym wiêkszy plan? Jeœli wszyscy jesteœmy Jednoœci¹, powiedzia³abym, ¿e to jest coœ wiêcej ni¿ tylko dokonywanie zmian na ziemi. Przekazane przez moj¹ Ÿród³ow¹ istotê. 30 sierpnia 2012 Petra Margolis www.ascendedmasters.org
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #226 : Wrzesień 02, 2012, 23:03:47 » |
|
Dobrze i¿ ta kobieta zaczê³a samodzielnie myœleÌ i zadawaÌ pytania, to objaw wyzwolenia siê z matni uzale¿nieù od powielania cudzych myœli jako jedynie w³aœciwe. z tego co wiem i potwierdzaj¹ to cykle rozwojowe ziemi , wszechœwiata i galaktyki to jest nasza 4 próba. jednak juz na wstêpnie uznano chyba i¿ nam siê nie uda bo przekaz jest o 4 nieudanych. Naprawdê nie uda³o nam siê 3 razy a ten obecny jest 4 raz, przed nami nie ma 5 bo ten jest udany. Dlaczego nam siê nie uda³o poprzednie 3 razy? Powód jest prozaicznie prosty, bo nie byliœmy gotowi energetycznie, zbyt niski poziom energii osi¹gnêliœmy do przekszta³cenia naszych cia³ fizycznych w energetyczne. O mo¿liwoœci przekroczenia wymiaru decyduje tylko i wy³¹cznie poziom energetyczny jednostek , ale równie¿ œrednia osi¹gniêta przez dan¹ cywilizacjê. Ciemnej stronie uda³o siê zmanipulowaÌ ludzk¹ œwiadomoœÌ ( mnóstwem sprzêgniêtych ze sob¹ informacji fa³szywych , lub tylko czêœciowo prawdziwych , oraz zaprogramowanym fizycznym stylem ¿ycia , który blokowa³ przep³yw energii w materii), do³¹czyÌ do tego zestawu nalezy zastraszanie wszelakie i efekt wychodzi³ zgodny z programem. Gdyby jednak ludzie nieœli w sobie wy¿szy poziom wibracji- w³asny rozwój to programy ciemnej strony nie uzyska³y by mo¿liwoœci blokad. Zatem powód jest jeden brak okreœlonego poziomu wibracji zawsze by³ niemo¿liwoœci¹ osi¹gniêcia wzniesienia. ¯adna winda nie wjedzie na najwy¿sze piêtro jak zabraknie jej energii. Co do rozwoju ludzkiego i rozwoju ( inaczej wzniesienia siê ziemi), ten proces jest ze sob¹ bardzo œciœle po³¹czony ( o tym ju¿ pisa³am kilkakrotnie). Ziemia, przyk³adowo jest jak balonik na którym ¿yj¹ ludzie, balonik wznosi siê w górê w wy¿szy wymiar gdy ludzie ( œcis³e z nim po³¹czeni ) nape³niaj¹ go swoj¹ coraz wy¿sz¹ energi¹ jak ciep³ym powietrzem. Czyli balonik wznosi siê dziêki dostarczanej przez Ludzi energii, ale równoczeœnie wynosi mieszkaj¹cych na nim Ludzi w przestrzeù wy¿sz¹ o wy¿szej wibracji. Jednak bez wy¿szej energii Ludzi balonik nie wzniesie siê samoistnie, gdy dostarczamy mu ni¿sza , ciê¿sza wibracjê , on opada w dó³ w nisk¹ przestrzeù. Tak to dzia³a w wielkim przybli¿eniu. DodaÌ jeszcze wypada i¿ w naszym wszechœwiecie nie ma wy¿ej rozwiniêtych duchowo istot jak poziom III wymiaru, technologicznie s¹ to cywilizacje bardziej rozwiniête ni¿ Ludzie na ziemi ale nie duchowo. Chcieli oni dokonaÌ kolejnej ewolucji w innych rejonach kosmosu i wpadli w pu³apkê. Bowiem uwiêzione w III wymiarze na ziemi ich czêœci Energii s¹ niezbêdne w tym zaprojektowanym przez nich procesie ewolucyjnym. Czyli rozdzielona na pó³ matryca nad przestrzenna musi byÌ scalona z matryc¹ astraln¹ ¿eby ca³y cykl ewolucyjny poszed³ dalej. To ca³y sekret. Ale sekretem jest fakt i¿ nie wszyscy chc¹ by ta ewolucja nast¹pi³a i dosz³o do scalenia te roz³¹czone matryce. Z tego powodu ten ca³y ba³agan z fa³szywa wiedz¹ oraz z usi³owaniem powstrzymania tego ju¿ nie do powstrzymania procesu. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #227 : Wrzesień 03, 2012, 08:38:04 » |
|
jesteœmy ostatnim ko³em, które jest zablokowane i blokuje resztê kó³ przed obrotem.
byĂŚ moÂże wczeÂśniej tak nie byÂło, ale teraz wszystkie cykle koĂączÂą siĂŞ/zamykajÂą razem w jednym punkcie..
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 09:08:45 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
 |
« Odpowiedz #228 : Wrzesień 03, 2012, 10:50:37 » |
|
songoa moze tak?  Transformacja Caleya (powtorzylam za Lucyferem z watku o saturnie i prawach fizyki).
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #229 : Wrzesień 03, 2012, 12:31:28 » |
|
Kiara napisa³a Ziemia, przyk³adowo jest jak balonik na którym ¿yj¹ ludzie, balonik wznosi siê w górê w wy¿szy wymiar gdy ludzie ( œcis³e z nim po³¹czeni ) nape³niaj¹ go swoj¹ coraz wy¿sz¹ energi¹ jak ciep³ym powietrzem.
Nape³niany ciep³ym powietrzem balonik nie od razu siê unosi. Najpierw "puchnie" . W przypadku Ziemi opisuje to teoria ekspanduj¹cej Ziemi. Zwiêkszony promieù Ziemi ma swoje konsekwencje. Po pierwsze masa Ziemi roœnie, roœnie si³a ciê¿koœci. Dziœ na naszej planecie nie mog³yby ¿yÌ dinozaury bo ich w³asna masa uniemo¿liwa³aby im ¿ycie. W prehistorii nawet paprocie ros³y gigantyczne, poniewa¿ wszystko by³o "l¿ejsze" za to wiêkszych rozmiarów. Zatem ŒwiadomoœÌ generowa³a inne ,bardziej solidne formy ¿ycia. Dziœ œwiadomoœÌ siê przejawia (miêdzy innymi) w formie ludzkiej , a nie jak onegdaj - w gadziej. Kolejne wzniesienie spowoduje ponowny cykl wyginiêcia -tym razem ludzkich -"dinozaurów", a pojawienie siê l¿ejszych inteligentnych form - mo¿e ptaków, a mo¿e jeszcze innej formy.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #230 : Wrzesień 03, 2012, 12:47:32 » |
|
Nie przejmuj siĂŞ @ east , nadal bĂŞdziemy LudÂźmi , ale nasze ciaÂła fizyczne bĂŞdÂą istotnie lÂżejsze i mniej zagĂŞszczone. Zmieni siĂŞ struktura komĂłrkowa oraz wysubtelnieje wyglÂąd. Ale otworzÂą siĂŞ duchowo energetyczne moÂżliwoÂści , ktĂłrych nie moÂżemy przejawiaĂŚ przez obecne ciaÂła. Kiara 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #231 : Wrzesień 03, 2012, 16:52:34 » |
|
dodam tylko do tego co napisaÂła szacowna Kiara byÂś teÂż szacowny nie przejmowaÂł siĂŞ pÂłciÂą, gdyÂż jako taka istnieĂŚ nie bĂŞdzie  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #232 : Wrzesień 03, 2012, 17:18:33 » |
|
Nie przejmuj siê @ east , nadal bêdziemy LudŸmi , Nie ma przejmowania siê , ani przywi¹zania siê do ludzkiej formy. Forma motyla (bez p³ci) te¿ bêdzie ockey  ... nasze cia³a fizyczne bêd¹ istotnie l¿ejsze i mniej zagêszczone. Zmieni siê struktura komórkowa oraz wysubtelnieje wygl¹d. Ale otworz¹ siê duchowo energetyczne mo¿liwoœci , których nie mo¿emy przejawiaÌ przez obecne cia³a. To na razie czysta fantastyka. Nie by³oby zaskoczeniem, ani tak na prawdê ¿adn¹ tragedi¹ , gdyby¿ rzeczywiœcie nast¹pi³ jakiœ armageddon , wielkie wymieranie  Przecie¿ cyklicznie dzieje siê to na Ziemi. Dociera tu Fala Neutrino, Ziemia siê rozszerza (np z wybuchu Supernowej ) i jedne gatunki w trakcie pokoleù ulegaj¹ metamorfozie , a inne bezpowrotnie gin¹, zaœ pojawiaj¹ siê nowe. ŒwiadomoœÌ zaœ zbudzi siê na nowej , powiêkszonej Ziemi w nowej , l¿ejszej szatce. Tak czy inaczej trzeba bêdzie przerobiÌ nieodrobione tutaj lekcje. No chyba, ¿e - tak jak twierdzili Majowie - wielki cykl wyzeruje wszelk¹ karmê. Tragedi¹ to nie jest poniewa¿ ŒwiadomoœÌ nie umiera nigdy  Tylko to JA lamentuje lub próbuje zbudowaÌ sobie wyobra¿enie, ¿e zachowa to co jest, ¿e bêdzie tym kim jest samo bêd¹c tak na prawdê iluzj¹ ¿ycia.
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #233 : Wrzesień 03, 2012, 17:30:42 » |
|
Bracie Armagedonu nie bêdzie  Nie bo nie ma takiej potrzeby dlatego, ¿e go wczeœniej przerabialiœmy  Zreszt¹ cykl reinkarnacyjny nauczy³ nas jak to jest zmieniaÌ cia³o fizyczne  Wiêc nie ma potrzeby tego powtarzaÌ. W/g informacji, która odbiera wiele osób ta zmiana cia³a dokona siê w u³amkach sekundy  Nawet och! nie zd¹¿ysz wypowiedzieÌ. Decyzja myœlowa przecie¿ podjêta przecie¿ przez Ciebie szacowny  Co jest najszybsze we wszechœwiecie  Ano myœl  Fantastyk¹ zaœ dla ,,nauki" i intelektu jest ca³y œwiat energii  PieprzyÌ i soliÌ tê ,,naukê" i ten intelekt  Có¿ ka¿dy zbiera to co zasia³  to pa
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 17:34:11 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #234 : Wrzesień 03, 2012, 17:30:42 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #235 : Wrzesień 03, 2012, 17:33:39 » |
|
Tak ale raczej bĂŞdzie chodziĂŚ o polaryzacjĂŞ, a nie o budowĂŞ fizycznÂą  WiĂŞc z caÂłym szacunkiem i z zaproszeniem szacowna sex u nie bĂŞdzie  Tworzenie myÂślÂą nie wymaga ten no uprawiana sportu  to pa  Ps Ja jestem bardzo wyluzowany szacowna 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 17:35:04 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
Wilk
Gość
|
 |
« Odpowiedz #236 : Wrzesień 03, 2012, 18:00:28 » |
|
East raz gadasz ¿e œwiadomoœÌ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? ŒwiadomoœÌ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci¹gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Ziemia bêdzie ciê¿sza wiêc my bêdziemy musieli mieÌ budowê koœci coœ jak ptak 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 18:02:12 wysłane przez Wilk »
|
|
|
|
|
songo1970
 Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
 |
« Odpowiedz #237 : Wrzesień 03, 2012, 18:14:08 » |
|
East raz gadasz ¿e œwiadomoœÌ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? ŒwiadomoœÌ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci¹gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA Ziemia bêdzie ciê¿sza wiêc my bêdziemy musieli mieÌ budowê koœci coœ jak ptak  Ja ju¿ wiem nawet, z czego to wynika- wed³ug Plejadian jesteœmy na etapie 3,5G,- i dlatego takie chochliki /i]
songoa moze tak?  Transformacja Caleya (powtorzylam za Lucyferem z watku o saturnie i prawach fizyki). nie doœÌ, ¿e s¹ liczne cykle- to s¹ ró¿wnie¿ wiry, i tak siê to krêci
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2012, 18:33:41 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #238 : Wrzesień 03, 2012, 19:05:53 » |
|
Dodam tylko ¿e takim chyba najbardziej obrazowym przyk³adem budowy Cz³owieka jest porównanie go do Wody. Otó¿ jedna substancja  Trzy stany gêstoœci : Lód, Woda i Para  Jedna substancja  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #239 : Wrzesień 03, 2012, 19:20:08 » |
|
Luz dopiero bêdzie, na razie jest œcisk, przekazów te¿. Tutaj inna znana channelerka wypytuje Wy¿sze Ja jej bliŸniaczego p³omienia na temat Wzniesienia. ChoÌ generalnie bliŸniak twierdzi, ¿e nie bêdzie nag³ego przejœcia, to jednak po osi¹gniêciu "masy krytycznej" wszystko bêdzie nag³e. Ot taka sprzecznoœÌ. PamiêtaÌ jednak nale¿y, ¿e channelingi w³asnych Wy¿szych JaŸni s¹ najbardziej ze wszystkich ograniczane przez osobowoœÌ i wierzenia channelera.
MĂłj BliÂźniak o Wzniesieniu i przejÂściu na NowÂą ZiemiĂŞ.
Laura: Hej chÂłopcy! MiaÂłam interesujÂącÂą rozmowĂŞ z moim przyjacielem. PoprosiÂłam mĂłj bliÂźniaczy pÂłomieĂą w wyÂższej jaÂźni o odpowiedÂź na kilka pytaĂą na temat Wzniesienia .. i myÂślĂŞ, Âże warto, opublikowaĂŚ to, gdyÂż nigdy nie miaÂłam tak jasnych odpowiedzi na to wczeÂśniej. ProszĂŞ pamiĂŞtaĂŚ, Âże mĂłj bliÂźniaczy pÂłomieĂą wcieliÂł siĂŞ na Ziemi w tym czasie.
Pytanie # 1 Czy bĂŞdzie podziaÂł Ziemi?
ODPOWIED 1 - Wszyscy na Matce Ziemi wznios¹ siê z zastrze¿eniem osi¹gniêcia masy krytycznej. Jest to opóŸnienie wiemy teraz .. czekanie na masê krytyczn¹, aby zosta³a osi¹gniêta. Takie podzielenie nie, a raczej nie jedno sta³e. Mo¿liwe jest, ¿e to, co Ty i inni zobacz¹, to bêd¹ tymczasowe zmiany czêstotliwoœci Ziemi. Rozumiem przez to, ¿e Ziemia nie zrobi tego za jednym zamachem, i to samo dotyczy gatunków j¹ zamieszkuj¹cych .. Bêdzie tymczasowy okres przep³ywu, pomiêdzy stanami, i licz¹cy siê fakt, to, ¿e jesteœmy w tym okresie w³aœnie teraz.
Okres ten, to jest tymczasowe przejœcie gdy ziemia i tubylcze ¿ycie prze³¹cza siê z 3d do 5d i z powrotem kilka razy zanim 5d mo¿na bêdzie zachowaÌ na sta³e. Gdy wszyscy bêd¹ w 5d, nie bêdzie wycofaù a pewien poziom szczeroœci i niewinnoœci jest mile widziany w 5d te¿. Gdy dusze zosta³y oczyszczone przez siebie z przesz³ej karmy i plam, maj¹ one prawo do³¹czaÌ do ich statku ojczystego lub miejsca pochodzenia i one mog¹ wybraÌ, czy jest to dla nich najlepsze, przed³u¿yÌ doœwiadczenia 3D, w celu u³atwienia przejœcia bliskim lub czy chc¹ odzyskaÌ swoje pierwotne cia³a sta³e w 5D i powróciÌ do domu, na statki, bêd¹ mia³y dostêp do wszystkich mo¿liwych przysz³oœci i równoleg³ych rzeczywistoœci ¿ycia, bêd¹ pokazane i wszystkie opcje bêd¹ dok³adnie przeanalizowane nic nie bêdzie pozostawione przypadkowi. Wiêc bêdzie tymczasowy podzia³, ale to tylko w celu u³atwienia koùcowego sta³ego przejœcia w 5d. Nowa Ziemia jest obecnie ju¿ narodzona. Jednak, jak u noworodka to zajmie jej czas na rozwój i funkcjonowanie jej samej w 5d. Niektórzy z was odwiedzaj¹ now¹ ziemiê, podczas gdy s¹ w swoich snach, w Aurorze i w Wewnêtrznej Ziemi jest ju¿ wszystko wzniesionym œrodowiskiem 5d, ale oba wymiary mog¹ wspó³istnieÌ w okreœlonych warunkach i okolicznoœciach mam nadziejê, ¿e to jest teraz jasne?
Pytanie # 2 Czy 12/21 bĂŞdzie po prostu kolejnym dniem. Tego samego starego porzÂądku? Albo mamy duÂży przypÂływ ÂświatÂła i wzniesiemy siĂŞ szybko. CaÂłkowita zmiana?
ODPOWIED o 2 - ju¿ odpowiedzia³em poprzednio mniej lub wiêcej .. Bez rzeczywistej nag³ej zmiany, energie s¹ ci¹gle odbierane, i rosn¹ w wielkoœci, jednak kiedy punkt lub masa krytyczna zostanie osi¹gniêta, wszystko bêdzie transformowane nagle odt¹d, jesteœcie w powolnym budowaniu masy krytycznej teraz, ale gdy to raz zostanie osi¹gniête, wszystko bêdzie transformowane nagle, nie ma dok³adnej daty jako takiej ... To wszystko jest w waszym w³asnym wytworem, jako twórców i jak daleko mo¿ecie przewidzieÌ i stworzyÌ zmiany potrzebne. 21 12 12 to kolejny portal, i ktoœ mo¿e wybraÌ wznieœÌ siê w tym dniu rzeczywiœcie, jednak nie bêdzie zmuszania nikogo do wstêpowania, ludzie musz¹ sami zdecydowaÌ, ostatecznie wielu z was mo¿e siê wznieœÌ, gdy kiedykolwiek zdecyduj¹ jeœli bêd¹ gotowi po 21 12 12, to jest tylko kolejne otwieranie bramy, czy zdecydujesz siê przejœÌ przez ni¹ jest indywidualn¹ decyzj¹. Gdy wystarczaj¹co du¿o przejdzie przez bramê / portal masa krytyczna mo¿e byÌ osi¹gniêta, i ca³a Ziemia mo¿e przejœÌ przez portal. Ci, którzy chc¹ pozostaÌ w 3d bêd¹ przekierowywani na inne planety 3d po ich przejœciowym wzniesieniu bêd¹ mieÌ jakiœ "czas" (jednak nie ma czegoœ takiego jak czas, nie istnieje w 5d) aby zdecydowaÌ siê na dobre, czy 5d jest dla nich, czy nie. Je¿eli bêd¹ woleli nie wstêpowaÌ, bêd¹ przeniesieni, a wszystkie ich wspomnienia z 5d bêd¹ naturalnie usuwane przez proces narodzin zwykle maj¹cy miejsce na wszystkich planetach gdy ktoœ siê wciela.
PYTANIE o # 3: Czy mosty powietrzne s¹ prawdziwe, czy mój zespó³ skierowa³ mnie do tej informacji po prostu, aby zachowaÌ mój umys³ zajêtym?
ODPOWIED o 3: Nie ma czegoœ takiego, obawiam siê, byÌ mo¿e tylko dla za³ogi Ashtar, lightworkers potrzebni s¹ na Ziemi, aby przynieœÌ bardzo potrzebn¹ masê krytyczn¹. Po prostu myœl racjonalnie .. Jeœli lightworkers bêd¹ usuwani .. kto pomo¿e Matce Ziemi siê wznieœÌ? Wszyscy mo¿emy odwiedzaÌ Now¹ Ziemiê, czyli 5D Ziemie gdy jesteœmy w g³êbokim œnie lub medytacji, albo jeszcze lepiej, gdy jesteœmy w kontakcie z naszym œwiat³em wewn¹trz. Nowa Ziemia ju¿ istnieje wewn¹trz nas wszystkich. Tu i teraz, ona istnieje. Spójrz na ni¹ swoim sercu, a zobaczysz j¹. Nie wolno zapominaÌ, ¿e wszyscy jesteœmy istotami wielowymiarowymi, po prostu przez nasze prawo urodzenia jako ludzie. Gdy Matka Ziemia wzniesie siê, oczywiœcie, bêdzie wielu, którzy bêd¹ rzeczywiœcie odbierani przez ich oryginalne rodziny gwiezdne i statki kosmiczne. 3 fale podnoszenia? ByÌ mo¿e o wiele wiêcej, ale tylko, gdy raz masa krytyczna zostanie osi¹gniêta i Wzniesienie mia³o miejsce. Jeszcze raz, mam nadziejê, ¿e to pomog³o
03 wrzeÂśnia 2012 Channeler: Laura Tyco http://galacticlauratyco.blogspot.com/
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #240 : Wrzesień 03, 2012, 21:00:50 » |
|
East raz gadasz ¿e œwiadomoœÌ bêdzie a zaraz ¿e JA nie bêdzie a to nie to samo? A czy te dwa s³owa "œwiadomoœÌ" i "ja" to synonimy ? Nie wa¿ne jak je rozumiesz, ale s¹ inne , prawda ? Skoro tak, to raczej wiêcej ni¿ prawdopodobne, ¿e oznaczaj¹ coœ innego. ŒwiadomoœÌ JEST. Zawsze. JA tylko teraz, na czas bycia. Niczym filtr. Zmienia siê czasem, ale to tylko filtr. Jakby taki slajd. Slajd o¿ywa tylko wówczas, gdy przez niego przepuœcisz œwiat³o, ale to jeszcze nie czyni obrazu. Dopiero PRZESZKODA (czyli œciana, albo bia³e przeœcierad³o, albo po prostu ekran ) ,czyli inny oœrodek, sprawia, ¿e siê slajd wyœwietla .To samo w 3D ,tylko nazywa siê to hologramem. Tym ,co widaÌ . I teraz - œwiadomoœÌ to œwiat³o. Ty to filtr. Ekranem jest to, w czym siê wyœwietla obraz, czyli samo ¿ycie. W przypadku hologramu to jest mg³a To i tylko to , dym, takie NIC KONKRETNEGO , wystarczy, aby hologram wyœwietli³ wirtualn¹ rzeczywistoœÌ. Tak na prawdê to jest doskona³y hologram, bo Natura mia³a miliardy lat na jego dopracowanie. To modelowo opisane fale (si³y Van deer Walsa) s¹ ow¹ "mg³¹" . Ta mg³a wydaje siê solidna i dlatego nazwyasz j¹ materi¹, ale tak na prawdê nie istnieje. ŒwiadomoœÌ samego siebie? Jak mówi³em mylisz pojêcia ego z JA. Ego tylko ci¹gle ja ja ja ja chcê nowy samochód, ja chcê nowy komputer... A ¿e tam jest s³owo ja nie znaczy ¿e chodzi o JA No dobrze, ale jeœli nie chodzi o ja, to o jakie JA chodzi ? Nie widzisz tego, ze to nowa konstrukcja ? Ma pocz¹tek, œrodek i koniec. Tak jak Twoje cia³o z którym siê byÌ mo¿e uto¿samiasz. Ka¿de JA to coœ odrêbnego od NIE-JA - od wszystkiego innego. O co chodzi, jeœli nie o odrêbnoœÌ ? Dobra, przyjmijmy ,¿e mówi¹c "ja" nie masz na myœli wcale rozdzielenia. Powiedzmy ,¿e masz na myœli Ca³oœÌ, która siê poprzez wydzielon¹ cz¹stkê przejawia. Nawet jeœli, to czemu uparcie u¿ywaÌ JA zamiast MY, albo JEDNIA, albo Pe³nia ? To tylko s³owa i gra znaczeù oczywiœcie. Tak na prawdê mówi¹c JA odczuwasz rozdzielenie i wiesz, ¿e Ty to nie On. Sam fakt dobierania siê ludzi w pary pokazuje, ¿e rozdzielenie , czyli co najmniej dualizm, wystêpuje. Ona to nie Ty. Jest .... inna  Ale tak w istocie to przejaw Ca³oœci tak jak i Ty. Ha, w ka¿dym razie przeskok nag³y i niespodziewany jest czymœ fajniejszym ni¿ spodziewany i wczeœniej "przebolany"  - a tu zonk bo ¿adnego bólu nie ma hahaha. To tylko wyobra¿enia bola³y . Kogo bola³y ? Ziemia bêdzie ciê¿sza wiêc my bêdziemy musieli mieÌ budowê koœci coœ jak ptak  ano mo¿e i tak, tylko, czy to dalej bêdziesz TY ? Czy ju¿ inny TY ? Czy jakikolwiek TY jest sta³y i niezmienny, a wiêc realny ? Wieczny ? Czy TY wiesz kim jesteœ ? A mo¿e bardziej odpowiednie pytanie : Czy wiesz ju¿ kim nie jesteœ.
|
|
|
|
|
|
|
Wilk
Gość
|
 |
« Odpowiedz #241 : Wrzesień 04, 2012, 15:19:49 » |
|
Narazie to maÂło wiem  JeÂżeli bĂŞdÂą my to samo to przejdzie na ja  i bĂŞdzie to taka zbiorowa istota  a jeÂżeli nie bĂŞdzie tego w ogĂłle to co bĂŞdzie? A wiem Âże napewno nie jestem takim zwykÂłym czÂłowiekiem 
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #242 : Wrzesień 04, 2012, 17:08:37 » |
|
Lubiê czytaÌ takie posty jak szacownego Wilka Zwyk³ym cz³owiekiem taak jeszcze najlepiej pokornym, bojaŸliwym i nie bójmy siê powiedzieÌ ciemnym. Od potopu ci¹gle to nam wmawiano, a tym nie pokornym palono cia³a lub co tam tylko mogli to z nimi to robili. Có¿ teraz w innej przestrzeni nie potrzeba bêdzie specjalistów od tortur i manipulacji. Dobrze jest wiêc ¿e s¹ ludzie którzy czuj¹ siê jak Ludzie a nie owieczki  to pa 
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #243 : Wrzesień 04, 2012, 19:56:49 » |
|
Na blogu krystal28 pojawiÂło siĂŞ tÂłumaczenie ciekawego przekazu o ewolucyjnym Wzniesieniu.
Kroniki Kryzysu Wzniesienia
04 wrz 2012
Hierarchia Galaktyki, spisaÂł Ramaathis-Mam, lipiec 2012
TÂłumaczyÂła LudmiÂła Zarzycka, edycja Anna Burakowska
Z plazmatycznego Centrum Galaktyki zwracamy siĂŞ do wszystkich mieszkaĂącĂłw planety Ziemi, by przekazaĂŚ wam przesÂłanie nadziei i miÂłoÂści.
Znajdujecie siê w zwrotnym punkcie ewolucji galaktycznej, co poci¹ga za sob¹ przyspieszenie oraz przemianê parametrów energetycznych, wibracyjnych i ewolucyjnych waszego Uk³adu S³onecznego, jednego z peryferyjnych uk³adów tej Galaktyki. Wszystko na waszej planecie jest podporz¹dkowane programom przemiany wzorców ewolucyjnych, które wykreuj¹ odmienn¹ wizjê egzystencjaln¹ i ewolucyjn¹. Nie jesteœcie sobie w stanie nawet wyobraziÌ skutków psychicznych, emocjonalnych oraz duchowych, jakie spowoduje zmiana ewolucyjna, której podlegacie w sposób nieunikniony i nieub³agany. Wszystkie procesy wzrastania i transformacji zachodz¹ poprzez fizyczne, psychiczne i emocjonalne dzia³ania wp³ywaj¹c na perspektywê postrzegania samego ¿ycia oraz ewolucji. Gdy przyjrzycie siê uwa¿nie jakiemukolwiek zdarzeniu zachodz¹cemu w œwiecie przyrody, dostrze¿ecie, ¿e wszystko doœwiadcza przemiany okreœlaj¹cej stopniowo cechy charakterystyczne i cel tego doœwiadczenia. Nasienie ka¿dej roœliny na pocz¹tku jest bezkszta³tne i nie przedstawia cech charakterystycznych królestwa roœlin. Jednak dziêki boskiej energiê mutacji i ewolucji przechodzi przez ró¿ne etapy rozwoju, a¿ do uzyskania pe³ni swej w³aœciwej formy. Odnosi siê to do wszystkich królestw przyrody, jak równie¿ sfer kosmicznych. Wszystko rozpoczyna siê od boskiej cz¹stki kie³kowania i stopniowo roœnie przemieniaj¹c siê a¿ do zamanifestowania swojej pe³ni i celu ¿ycia.
Analogicznie wy, jako ludzie, nie jesteœcie oddzieleni od takiego procesu zmiany ewolucyjnej, poniewa¿ stanowi on czêœÌ samego ¿ycia oraz boskiej ekspresji wszechœwiata bêd¹cego w procesie rozszerzania siê i nieustannej przemiany. Proces ten jest manifestacj¹ boskiej energii zawartej w ka¿dej œwiadomej, atomowej i subatomowej cz¹stce ¿ycia, która, wspó³dzia³aj¹c z energi¹ twórcz¹, kreuje boski fenomen ¿ycia i ewolucji. Konsekwencj¹ jest transformacja, jakiej wasza cywilizacja i planeta obecnie doœwiadczaj¹. Zmieniaj¹ siê same parametry ewolucji, poniewa¿ konieczne jest duchowe przekszta³cenie, które wp³ynie na wasze postrzeganie, uczucia, myœli i zachowania.
Doœwiadczany przez was kryzys spo³eczny jest syntez¹ procesu ewolucji, w którym wzorce duchowe zosta³y wyparte przez bardzo ograniczon¹ perspektywê egzystencjaln¹. Moralne, etyczne i duchowe zasady s¹ na Ziemi w zaniku, dlatego, ¿e wiêkszoœÌ ludzi wybiera wsteczne parametry ¿ycia i ewolucji, a ich szkodliwe skutki s¹ dla waszej cywilizacji bardzo widoczne. ChciwoœÌ, niezgoda, agresja, eksploatacja œrodowiska oraz bliŸnich stanowi¹ dowody braku wra¿liwoœci. Jako istoty nieœmiertelnego œwiat³a, zawarliœcie umowê z inwolucyjnymi wzorcami, które podstêpnie zainstalowa³y siê w waszej tkance spo³ecznej i wewnêtrznej strukturze na mocy waszego wyboru. Nie jesteœcie ofiarami ¿adnego kosmicznego ani rz¹dowego spisku, poniewa¿ poprzez wasz¹ biernoœÌ daliœcie swoje przyzwolenie, by ludzkie i kosmiczne czynniki inwolucyjne przeniknê³y do systemów spo³ecznych. Nie istnieje ¿adna istota ani ludzka zbiorowoœÌ, która mog³aby nie stosowaÌ siê do boskich praw ¿ycia i ewolucji bez nara¿enia siê na proces korekty. Skutki przekraczania tych praw maj¹ bardzo bolesne konsekwencje. Jednak to skuteczna terapia prowadz¹ca do tego, by wasza ludzkoœÌ odzyska³a m¹droœÌ i duchow¹ wra¿liwoœÌ utracon¹ na w³asne ¿yczenie.
WiêkszoœÌ ludzkoœci oddaje moc wyboru wstecznym i zgubnym wartoœciom, koncepcjom, zwyczajom i zachowaniom, które maj¹ konsekwencje na mocy karmicznych i ewolucyjnych praw równowa¿enia. Wasza cywilizacja ci¹gle nie pojê³a w pe³ni funkcjonowania prawa przyczyny i skutku, które nieprzerwanie dzia³a we wszystkich sferach kosmicznych jako mechanizm naprawy i duchowego wzrostu. Niszczycielskie efekty ³amania boskich praw wyra¿aj¹ siê na Ziemi poprzez g³êbokie kryzysy spo³eczne, wstrz¹sy psychiczno-emocjonalne, konflikty wojenne, brak stabilizacji oraz zbiorowy chaos.
Jako istoty œwiat³a, posiadaj¹ce moc wolnej woli i wyboru, zawsze macie mo¿liwoœÌ kultywowania wartoœci duchowych albo rezygnacji z nich i ³amania etycznych, moralnych i duchowych praw uniwersalnych. Jest to czêœÌ waszej genetyki ewolucyjnej i klucz do ewolucji oraz wznoszenia duchowego. Oczywiœcie sk³onnoœci do nadu¿yÌ stanowi¹ przeszkodê, z któr¹ wszyscy musicie siê skonfrontowaÌ i pokonaÌ j¹, by móc po³¹czyÌ siê z wasz¹ Istot¹ Bosk¹ i z Nieskoùczonym Stwórc¹ przejawiaj¹cym siê, gdy w waszym spo³eczeùstwie panuje harmonia, pokój, mi³oœÌ oraz braterstwo.
Jako cywilizacja znajdujecie siĂŞ na szczycie upadku etycznego, moralnego i duchowego, co przejawia siĂŞ w sposobie, w jaki wchodzicie w relacje z waszymi bliÂźnimi oraz z ekosystemem bĂŞdÂącym wskaÂźnikiem zdrowia oraz duchowej wraÂżliwoÂści cywilizacji. Toksyczne osady psychiczne i emocjonalne sÂą caÂły czas wchÂłaniane przez sferĂŞ planetarnÂą, wpÂływajÂąc tym samym na wasze otoczenie i Âśrodowisko.
Kryzys duchowych wartoÂści zauwaÂżalny w tej sekwencji ewolucji niesie wam chaos, niezgodĂŞ i strach niszczÂąc psychiczne, emocjonalne i duchowe zasoby. Kiedy czÂłowiek wyrzeka siĂŞ swej duchowej toÂżsamoÂści, wyÂłania siĂŞ aspekt instynktowny cechujÂący niÂższe gatunki Âżycia. Wszyscy, bez wyjÂątku, dziaÂłacie jako mechanizm przemiany geofizycznej, energetycznej i wibracyjnej Ziemi i wchÂłaniacie balast energetyczno wibracyjny emitowany przez GajĂŞ. Chaos polityczny, spoÂłeczny i ekonomiczny osiÂąga punkt krytyczny. Stanowi wynik deprawacji duchowej toÂżsamoÂści oraz wyraz nieÂświadomoÂści i ignorancji czÂłowieka.
WiĂŞkszoœÌ ludzi zapomniaÂła, Âże dzielicie przestrzeĂą ewolucyjnÂą z innymi, niÂższymi gatunkami Âżycia, ktĂłre rĂłwnieÂż sÂą istotami ÂświatÂła w stanie ewolucji, a ktĂłre ignorujecie, maltretujecie i niszczycie bez wyrzutĂłw sumienia ani litoÂści. Nie jesteÂśmy w stanie wyliczyĂŚ wszystkich aktĂłw okrucieĂąstwa, ktĂłrych ludzkie istoty dopuszczajÂą siĂŞ kaÂżdego dnia w stosunku do swych bliÂźnich, planety oraz wszelkiego Âżycia na niej. PowinniÂście zrozumieĂŚ, Âże taka postawa powoduje dysfunkcjonalnoœÌ, wymagajÂącÂą zrĂłwnowaÂżenia, by rozsÂądek, solidarnoœÌ i duchowa wraÂżliwoœÌ powrĂłciÂły na planetĂŞ ZiemiĂŞ. JakÂże czĂŞsto ludzie zachowujÂą siĂŞ jak pozbawione rozsÂądku istoty kierujÂące sie instynktem i namiĂŞtnoÂściami. Jako cywilizacja zatraciliÂście umiejĂŞtnoœÌ rozró¿niania pomiĂŞdzy tym, co etyczne i moÂżliwe do przyjĂŞcia a tym, co nieetyczne i nie do zaakceptowania. Aborcja, rzeÂź zwierzÂąt w celu ich spoÂżywania przez okrutne, pozbawione sumienia istoty ludzkie, zatrucie Âśrodowiska… a wszystko, by zadowoliĂŚ chciwoœÌ przywĂłdcĂłw i potrzeby konsumpcyjne nieodpowiedzialnych obywateli… seksualne wykorzystywanie nieletnich, prostytucja kobiet, handel embrionami, eksperymenty genetyczne na zwierzĂŞtach i ludziach, szkodliwe dla zdrowia genetyczne modyfikowanie ÂżywnoÂści, rytuaÂły satanistyczne… To lista czynĂłw niezgodnych z kosmicznymi prawami, zaprzeczajÂących Âżyciu NajwyÂższemu StwĂłrcy.
Miliony ludzi pozbawione sÂą podstawowych ÂśrodkĂłw do Âżycia, a zasoby Ziemi Âłupione przez mniejszoœÌ o nienasyconej manii wielkoÂści. Zanik wartoÂści i degradacja sÂą instalowane w umysÂłach mÂłodzieÂży i znacznej czĂŞÂści ludnoÂści na Âświecie. Tylko niewielki sektor operatorĂłw ÂświatÂła protestuje przeciwko takiej zniewadze zasad etycznych i moralnych oraz duchowej apatii reszty – zagubionej, przygnĂŞbionej i niesprzeciwiajÂącej siĂŞ podobnym wypaczeniom.
Jak mo¿ecie zauwa¿yÌ, powy¿sza analiza jest doœÌ niepokoj¹ca. Efekty takiego postêpowania z pewnoœci¹ dotkn¹ cywilizacji przejawiaj¹cej ignorancjê wobec Nieskoùczonego Stwórcy i Jego kosmicznych praw. Nie wydaje siê to wam egzystencjalnym i duchowym absurdem? Wyzwolenie jest w waszym zasiêgu, a jednak wydaje siê, ¿e historia siê powtarza, a wy nara¿acie siê na doœwiadczenie mechanizmu ewolucyjnej korekty, aby wasza ludzkoœÌ w koùcu odzyska³a rozs¹dek i wra¿liwoœÌ duchow¹. Znajdujecie siê na wielkim ewolucyjnym rozdro¿u, a decyzje, które podejmiecie i przejawione postêpowanie bêd¹ tym, co wp³ynie na wasz¹ ewolucyjn¹ przysz³oœÌ. W ostatecznoœci, kryzysy ewolucyjne s¹ mechanizmami u¿ywanymi przez Wszechœwiat i Nieskoùczonego Stwórcê, by ocaliÌ ludzkoœÌ z duchowej œmierci i ustanowiÌ uniwersalne wzorce obowi¹zuj¹ce w œwiatach duchowej ewolucji.
Teraz dawana jest wam sposobnoœÌ, by przeistoczyÌ siê w istoty ewolucyjnego œwiat³a lub istoty cz³ekokszta³tne pogr¹¿one w stanie regresji ewolucyjnej, która wy³¹czy was z rzeczywistoœci kosmicznej na tysi¹ce lat na planetach ni¿szej ewolucji. Nasze wysi³ki, aby wprowadziÌ wibracyjne wzorce pi¹tego wymiaru s¹ oczywiœcie kontynuowane, lecz po wyczerpuj¹cej analizie dochodzimy do wniosku, ¿e tylko mniejszoœÌ bêdzie w stanie je w pe³ni zintegrowaÌ. Nie oznacza to selekcji, lecz tylko wasz indywidualny wybór, poniewa¿ nie wszyscy wibrujecie na tym samym poziomie ewolucyjnym. Oczywiœcie, operatorzy œwiat³a proszeni s¹, by stale zwiêkszali swe wysi³ki i w³asnym przyk³adnym postêpowaniem oddzia³ywali na jak najwiêksz¹ liczbê osób dotkniêtych wirusem zastoju oraz inwolucji. Wa¿ne, abyœcie zrozumieli, ¿e nasza oferta duchowego wznoszenia nie spotyka siê z wielkim zainteresowaniem w waszym systemie spo³ecznym. Tylko mniejszoœÌ w pe³ni w³¹czona jest w proces wzniesienia, inni zaœ znajduj¹ siê w ewolucyjnej œpi¹czce i wybieraj¹ oddzielenie od tego wielkiego daru wyzwolenia i wznoszenia duchowego.
My jednak nadal pracujemy, by podnosiÌ poziom œwiadomoœci i duchowej wra¿liwoœci. Nigdy nie tracimy nadziei na to, ¿e wirus wyzwolenia rozsieje siê po ca³ej planecie. Kryzys, zaprojektowany przez nas, ma uaktywniaÌ wra¿liwoœÌ ludzi pogr¹¿onych w duchowym œnie oraz przyspieszaÌ proces wznoszenia. Nasze si³y kosmiczne s¹ w pe³ni aktywne kontroluj¹c wydarzenia, jakie maj¹ i bêd¹ mia³y miejsce na waszej planecie. Zapraszamy was, abyœcie zainwestowali dodatkow¹ energiê w proces g³êbokiego oczyszczenia cieni oraz integracjê wodnikowych wzorców duchowych.
Nie pozwalajcie, aby strach panowa³ nad wami. Kryzys ewolucyjny jest tylko terapi¹, któr¹ wasze Wy¿sze Ja oraz Wy¿sze Ja planetarne stosuj¹, by wznieœÌ siê ponad duchow¹ i ewolucyjn¹ œmierÌ, której podlegaliœcie. Jeœli jesteœcie zsynchronizowani z planem boskim, otrzymacie œrodki i prowadzenie we wszystkim, co bêdzie siê dzia³o. ZwróÌcie siê do waszego wnêtrza i wezwijcie obecnoœÌ Nieskoùczonego Stwórcy nadzoruj¹cego i projektuj¹cego scenê kosmiczn¹ i ewolucyjn¹ waszej planety oraz wszechœwiata. Ponowne po³¹czenie i pojednanie z Bogiem s¹ niezbêdnymi warunkami w waszej dynamice duchowego wzrostu, by nadchodz¹ca lawina energetyczna i wibracyjna nie wyrz¹dzi³a wam ¿adnej krzywdy.
Oto jest nasze przes³anie nadziei. Prosimy, byœcie je rozwa¿yli i zaanga¿owali siê bez zastrze¿eù w proces planetarnej i ludzkiej przemiany ewolucyjno-duchowej. Przekazujemy wam modlitwê-wezwanie do ponownego po³¹czenia i komunii z Nieskoùczonym Stwórc¹. Powinniœcie mówiÌ j¹ trzy razy dziennie w stanie g³êbokiego skupienia. Stopniowo, dziêki niej bêdziecie coraz bardziej doœwiadczaÌ Boskiej Obecnoœci w waszym ¿yciu.
WEZWANIE DO OJCA KOSMICZNEGO
Wzywam, proszê i b³agam o przyp³yw boskiej ³aski w odpowiedzi na wo³anie mojej Esencjonalnej Istoty, która pragnie odczuwaÌ twórcz¹ obecnoœÌ Kosmicznego Ojca wibruj¹c¹ w moim wnêtrzu.
Boskie Serce, przemieĂą siĂŞ w sanktuarium pokoju, miÂłoÂści i szczĂŞÂścia, w ktĂłrym bĂŞdĂŞ wielbiĂŚ Uniwersalnego Boga, by mnie prowadziÂł i chroniÂł od wszelkich znieksztaÂłceĂą w moim wnĂŞtrzu i wchÂłanianych z zewnÂątrz.
Nieskoùczony Wieczny Bo¿e, zlej Tw¹ £askê i Moc na istotê œwiat³a, która korzy siê przed Twym dostojeùstwem i b³aga, byœ przepe³ni³ j¹ Sw¹ ³ask¹, wspó³czuciem i bezgraniczn¹ mi³oœci¹.
Kosmiczny Ojcze, pomó¿ nam odczuwaÌ Ciebie w naszych sercach i umys³ach, byœmy pod Twoj¹ pe³n¹ mi³oœci opiek¹ integrowali wzorce mi³oœci uniwersalnej.
Jesteœmy Twymi ukochanymi dzieÌmi i pragniemy wibrowaÌ we wspó³dzia³aniu z Twym pe³nym mi³oœci œwiat³em, pokojem i harmoni¹, którymi obdarzasz wszystkich pragn¹cych ¿yÌ w zgodzie z uniwersalnymi, boskimi prawami ¿ycia i ewolucji.
Pragniemy, byœ nam b³ogos³awi³ i obdarza³ si³¹ oraz inteligencj¹ duchow¹ niezbêdn¹ do realizacji Twoich boskich planów i przejawienia Twej mi³oœci, szacunku i bezwarunkowej s³u¿by.
JesteÂśmy gotowi sÂłuÂżyĂŚ Tobie, szanowaĂŚ CiĂŞ i wielbiĂŚ, poniewaÂż to Ty stworzyÂłeÂś nas jako ekspansjĂŞ Swego boskiego serca wypeÂłnionego dobrociÂą i nieskoĂączonÂą miÂłoÂściÂą.
DziĂŞkujmy Ci Uniwersalny Ojcze za danie nam moÂżliwoÂści sÂłuÂżenia Tobie, wielbienia CiĂŞ i szanowania poprzez nasze sÂłowa, myÂśli oraz boskie dziaÂłania. Prosimy pobudzaj nas do wyraÂżania Tobie naszej miÂłoÂści oraz bezwarunkowego, absolutnego oddania Twoim boskim zamierzeniom. Link: http://krystal28.wordpress.com/2012/09/04/kroniki-kryzysu-wzniesienia/
|
|
|
|
|
|
|
Wilk
Gość
|
 |
« Odpowiedz #244 : Wrzesień 04, 2012, 21:15:38 » |
|
Modlitwa? A nie lepiej tak wÂłasnymi sÂłowami tak prosto od serca? A nie tam jakieÂś wierszyki...
A teraz niby maÂła grupka przejdzie? Niech lepiej siĂŞ zdecydujÂą... WidaĂŚ niezÂła dezinformacja: Tak maluĂŚki nie przejdziesz bo siĂŞ nie wznosiÂłeÂś...
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #245 : Wrzesień 04, 2012, 21:46:47 » |
|
Nie nazwano tego modlitw¹, bo wiadomo z czym siê kojarzy. Czy ni¹ jest, czy ma robiÌ za afirmacje to odczucia indywidualne. Spójrz na Wzniesienie bardziej jako obserwator. Popatrz wokó³ siebie, jaki procent ludzi, których znasz uzna³byœ za obudzonych lub choÌby maj¹cych pojêcie o duszy, reinkarnacji, rozwoju, duchowoœci czy œwiadomoœÌ zaistnienia Wzniesienia? Wzniesienie to nie jest coœ, co "siê nale¿y" z klucza, gdy¿ wtedy ca³y rozwój, nazwijmy duchowy, bo nie mam lepszego s³owa, a w ogóle jakiekolwiek prawa kosmiczne, Boskie i czêœciowo ludzkie nie mia³yby sensu. Niektórzy nie s¹ i nie bêd¹ gotowi, i nie wa¿ne, czy nazwiemy to osobist¹ wibracj¹, czy inaczej. I o tym w³aœnie mówi¹, kwestia oceny iloœciowej to gdybanie i nasze i ich, bo wolna wola obowi¹zuje i choÌ nie znamy kontraktów dusz to nadal wszyscy licz¹ na wspomnianego "wirusa przebudzenia". Zawsze przekazy podkreœlaj¹, ¿e nic "nie jest wykute w kamieniu", bo efekt koùcowy zale¿y od niewiarygodnej iloœci zmiennych, a w najwiêkszej mierze od nas samych, ludzkoœci zbiorowo.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
 |
« Odpowiedz #246 : Wrzesień 05, 2012, 12:42:57 » |
|
Jesteœmy gotowi s³u¿yÌ Tobie, szanowaÌ Ciê i wielbiÌ, poniewa¿ to Ty stworzy³eœ nas Oto kluczowy zwrot. Poniewa¿ Jesteœmy to s³u¿ymy Uznano, ¿e oto koniec lata, a wiêc czas ¿niw dla Panów-stworzycieli swoich implantów. Ale to tak¿e oznacza, ¿e siê im koùcz¹ argumenty. Czas zbieraÌ co siê da i siê wynosiÌ moœci Panowie in¿ynierowie. @blue Wzniesienie to nie jest coœ, co "siê nale¿y" z klucza, gdy¿ wtedy ca³y rozwój, nazwijmy duchowy, bo nie mam lepszego s³owa, a w ogóle jakiekolwiek prawa kosmiczne, Boskie i czêœciowo ludzkie nie mia³yby sensu. Ach no w³aaaœnie. Chodzi o to , abyœ czu³ ciœnienie na rozwój, bo inaczej , gdyby Wznienienie mia³o dotyczyÌ wszystkiego co jest w tej gêstoœci automatycznie, to po co by³oby siê staraÌ ? Przekonanie o tym ,¿e nale¿y siê wybraùcom to podstawa do poszukiwaù opcji gwarantuj¹cych najlepsze miejsca mo¿liwie w pierwszym rzêdzie. Oczywiœcie ¿adnych gwarancji nie masz, no ale coœ robiÌ trzeba, aby nie zostaÌ, w razie czego, pominiêtym  Head hunterzy tylko na to czekaj¹  Nie, wcale nie po to, aby Ciebie wykorzystaÌ, wrêcz przeciwnie. Po to, aby Ciê oz³ociÌ, a nawet jeszcze mocniej Ciebie upewniÌ, dopingowaÌ , edukowaÌ, osadzaÌ, ukorzeniaÌ w Istnieniu. Bez Ciebie ich byt jest bez sensu. Nie ¿ywi¹ siê wcale Tob¹, tylko esencj¹ ¿ycia, które przez Ciebie przep³ywa. Dlatego po pierwsze to utrwalanie Ciebie, a po drugie, to uczynienie z Wzniesienia czegoœ wyj¹tkowego. Z drugiej strony - poniewa¿ nie jest to jednolita klika paso¿ytów - ni¿sze i ciê¿sze wibracje wci¹¿ usi³uj¹ utrzymaÌ ludzi i ca³¹ Ziemiê w nieœwiadomoœci, co do Wzniesienia. Mo¿e to przeœpisz ? Mo¿e bêdziesz cierpia³ bardziej, albo siê cieszy³ - to nie jest wa¿ne - obyœ tylko by³ i karmi³ swojego Pana.
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 12:58:22 wysłane przez east »
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
 |
« Odpowiedz #247 : Wrzesień 05, 2012, 13:53:53 » |
|
Ot utrafi³ braciak w sedno  S³u¿yÌ to mi mog¹ moje spodnie co je sobie w promocji naby³em blueray21 toÌ jest tu kilka dzia³ów mówi¹cych o religii czy bogu dlaczego nie tam takie wierszyki  to pa 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 13:54:05 wysłane przez PrzebiÂśnieg »
|
|
|
|
|
blueray21
 Skryba, jakich maÂło
|
 |
« Odpowiedz #248 : Wrzesień 05, 2012, 14:44:47 » |
|
Wierszyk byÂł przy okazji bo nie wypada obcinaĂŚ caÂłoÂści przekazu, a temat byÂł bardziej o ewolucyjnym charakterze PrzejÂścia / Wzniesienia, stÂąd tutaj.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
 |
« Odpowiedz #249 : Wrzesień 05, 2012, 14:55:41 » |
|
Wierszyk byÂł przy okazji bo nie wypada obcinaĂŚ caÂłoÂści przekazu, a temat byÂł bardziej o ewolucyjnym charakterze PrzejÂścia / Wzniesienia, stÂąd tutaj.
AleÂż nie musisz siĂŞ z niczego tÂłumaczyĂŚ blu.... wzniesienie nieodwoÂłalnie nastÂąpi, a Âże nie wszyscy wybrali ten sam kierunek drogi? szacun dla wolnej woli. NaprawdĂŞ maÂło istotne sÂą same sÂłowa, zawsze muszÂą byĂŚ potwierdzone przez czyny, poniewaÂż wszystko jest energiÂą nie da siĂŞ zaprzeczyĂŚ tworzonej osobiÂście wibracji. Ona jest dowodem i przepustkÂą w korespondujÂącÂą z niÂą przestrzeniÂą. Ot i tyle.. niech kaÂżdy czyni to co mu serce dyktuje. Kiara 
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 05, 2012, 16:40:02 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
|