Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 13:58:03

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 164683 razy)
0 u¿ytkowników i 6 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #250 : Wrzesieñ 05, 2012, 16:37:52 »

Steve Beckov na swojej stronie napisa³ cykl artyku³ów na temat niemal identyczny z tytu³em tego w±tku, ze wzglêdu na wiele pytañ czytelników, ale nie by³ widaæ wystarczaj±co przekonywuj±cy, bo pytania pozosta³y. Wiêc w kolejnej "godzinie z anio³em" mamy "wywiad" Steve ponownie z Archanio³em Micha³em, dla wyja¶nienia kwestii ewolucyjnie / skokowo, co zajê³o wiêkszo¶æ z tej godziny.
Stwierdzenia AA Micha³a wobec kwestii "co je¶li", czy "poczekam zobaczê" s± do¶æ radykalne i jasno stanowi±, ¿e w±tpliwo¶ci, bez w±tpienia zatrzymuj± nas w 3-cim wymiarze.
Jest to zapis (transkrypcja) programu na ¿ywo, wiêc jest nieco nie gramatycznie.
Umieszczam tylko fragment dotycz±cy w/w kwestii. Poczytaæ warto.

SB: Dziêkujê, Panie. No có¿, zamierzam prosiæ o jak±¶ otuchê do s³uchaczy, i powiem ci, co to jest, co mam na my¶li. Pamiêtasz w osobistym czytaniu, które mia³em  17 sierpnia tego roku, prosi³e¶ mnie, aby porozmawiaæ o tych obawach i strachu, który wiele osób czuje o "co je¶li?" wokó³ Wzniesienia, poniewa¿ czaj± siê w cieniu ?

A ostatnio pojawi³ siê komunikat z bardzo znanego ¼ród³a, które wydaje siê podnosiæ strach "co je¶li?" jakby dawanie stopniowego widoku Wzniesienia, które wydaje siê kontrastowaæ z Twoim zdaniem bardziej nag³ym.

Czy Mo¿esz pomóc - i rozumiem, ¿e po prostu da³e¶ nam trochê odpowiedzi wcze¶niej; przewiduj±c moje pytanie - ale czy mo¿esz daæ nam dalszej pomocy w pogodzeniu pozornie ró¿nych nag³ego i stopniowego widoku Wzniesienia, które istniej± w¶ród szanowanych ¼róde³ mówi±cych dla ¦wiat³a?

AAM: by³bym szczê¶liwy. I za to, proszê was, aby¶cie zakotwiczyli w waszych sercach oraz w niebieskim p³omieniu prawdy, które s± zakotwiczone w rzeczywisto¶ci wiedzy. Wiêc potrzeba trochê czasu, aby to zrobiæ, gdy zaczynam siê z tob± t± dyskusjê. I ona jest bardzo potrzebn±, dyskusj±. I jestem zadowolony - wszyscy jeste¶my zadowoleni, rzeczywi¶cie - ¿e to zosta³o podniesione w taki sposób, aby prowadziæ tê rozmowê, która jest absolutnie konieczna.

Kiedy powiedzieli¶my wam, zbiorowo i indywidualnie, w czytaniach i w ambitniejszych formach, ¿e Wzniesienie jest procesem, a nie pojedynczym wydarzeniem nie dat±, nie czasem teraz, to nie znaczy, ¿e nie nawi±zuje lub kotwiczy w datach i godzinach. Oczywi¶cie, ¿e jest, bo wasza trzeciowymiarowa rzeczywisto¶æ jest zakotwiczona w okre¶lonej formie.

Ale to, co jest najwa¿niejsze w podnoszeniu tego problemu, to jest podniesienie tego strachu, od kwestii zdrady, kwestii wiarygodno¶ci, kwestii "Co je¶li?" Co zrobiæ, je¶li siê nie uda? Co zrobiæ, je¶li nie jestem wybrany? Có¿, zajmowali¶my siê tym, raz po raz. I mówimy do was portal jest nie tylko otwarty, ale wszyscy s± mile widziani, wszyscy s± zaproszeni.

I wszyscy s± wspierani w sposób, o którym nie macie pojêcia, aby przej¶æ przez t± rzeczywisto¶æ - tak, zmiany w wymiarach. Poniewa¿ Rada channelowa³a i mówi³a,  ¿e Gai jest ju¿ dobrze, dobrze zaawansowana. Jest to wydarzenie, które jest jej, i wszyscy na planecie towarzysz± jej.

Teraz, to nie daje pierwszeñstwo lub wiêcej uwagi dla jednej grupy, jednego królestwa, jednej planety nad drug±. I nie chcia³bym tego sugerowaæ. Ale je¶li jeste¶ na planecie, i je¶li jeste¶ chêtny, aby otworzyæ swoje serce - i wielu z was ju¿ przesz³o proces Wzniesienia – czy to oznacza, ¿e nie bêd± wznosiæ? Oczywi¶cie nie. Oni ju¿ zakoñczyli proces. Ale je¶li jeste¶cie zakotwiczeni w i na Gai, to jeste¶cie ju¿ w toku.

Czy Gaia ma  zdolno¶æ, aby omie¶æ, przeci±æ ( przebiec)  krótko, jak miot³a, czy piórko, na trzeci i czwarty? (1) Tak. Ale ona jest zakotwiczona w pe³ni do pi±tego wymiaru. Pomy¶l o tym, ¿e jej serce jest zakotwiczone do pi±tego, przez szczyt kuli, je¶li my¶lisz o tym, jak o kuli lub balonie, przeczesuj±cym wy¿sze wymiary, które bêd± równie¿ w pe³ni dla was dostêpne.

Teraz to, o co prosicie to, czy bêdzie ca³a ludzko¶æ wybrana lub byæ przenikniêta w kosmicznej chwili? Czy to bêdzie zmiana w chwilê? A odpowied¼ jest taka, której prawdopodobnie nie chcecie us³yszeæ, poniewa¿ to tak jest, i tak nie jest.

Czy zaistnieje kosmiczne wydarzenie? Absolutnie. Czy jest otwarcie? Tak, i to ju¿ siê rozpoczê³o. Pomy¶l o tym jak o otrzymaniu biletu i zajêciu swojego miejsca na koncercie wcze¶nie. I bierzesz ju¿ udzia³, s³ysz±c muzykê, rozgrzewki zespo³u. Ale s± tacy, którzy przybêd± na czas na koncert, i s± tacy, którzy przyjd± pó¼no, ale nadal bêd± starali siê w nim uczestniczyæ i mieæ nadziejê, ¿e nie stracili za du¿o.

Czym ta dyskusja jest tak naprawdê o stopniowym Wzniesieniu,  to jest o strachu i lêku przed zdrad± i kwesti± w³asnej warto¶ci. Czy by³oby to smutne, nieszczê¶liwe, je¶li niektórzy zdecydowaliby siê odej¶æ? Oczywi¶cie, by³oby. Ale jak dobrze wiesz, my nigdy nie kolidujemy z woln± wol±. Nie bêdziemy tego robiæ, i te¿ nie bêd± wasi gwiezdni bracia i siostry.

Czy bêdziemy „zmiataæ” was z niebezpiecznej drogi? Tak. Czy bêdziemy zak³ócaæ pragnienia waszej duszy i wolnej woli w ludzkiej postaci? Nie. Czy zrobimy, co mamy do zrobienia w zakresie naszych obietnic w s³u¿bie Jedynego? Tak. I chcemy, aby¶cie wszyscy nam towarzyszyli.

Wiêc pytanie o stopniowe (Wzniesienie) naprawdê dotyczy bardziej okresu po wydarzeniu, to, o co w³a¶nie teraz prosimy, w waszym czasie i przestrzeni, aby skupiæ sie, skoncentrowaæ siê, na tym: Co masz zamiar stworzyæ? Co chcesz wspó³tworzyæ z nami? Jak ma twój nowy ¶wiat wygl±daæ, smakowaæ, pachnieæ? Jakie do¶wiadczenia zdecydowali¶cie siê mieæ dla wzniesionej istoty, jako wzniesionej rasy?

Wiêc, czy trzeciowymiarowe zmiany ju¿ trwaj±? Czy bêdzie kulminacja pod koniec - i nie bêdê przyparty do muru do rzeczywistej daty i czasu - ale czy ta kulminacja  zakoñczy siê na koñcu roku? Tak. (2)

Ale je¶li szukasz osobliwego zdarzenia, to zajrzyj do twojego serca. Zajrzyj do ¶rodka wiedz±c, co ju¿ ma miejsce. Absorbujecie, jecie, spo¿ywacie informacje, a który jest czê¶ci± naszej ¶wiêtej forum, i to jest czê¶ci± naszego ¶wiêtego forum, drogi Steve, które ty i ja sformu³owali¶my. (3)

To jest mieæ wiele wizji, wiele pogl±dów, wiele opcji do wyboru informacji, ale wyborów, które zaczynaj± eliminowaæ te¿ / albo dualizm. Czy nie uwa¿asz, ¿e serce mo¿e trzymaæ kilka perspektyw na raz? Oczywi¶cie, ¿e mo¿e. Ale czy tam jest tylko jedno rozwiniêcie i plan? Tak.

Czy mo¿e istnieæ wiele interpretacji, jaki ten plan bêdzie gdy przyjdzie? Tak, bo na to macie wp³yw i w rêkach zbiorowo¶ci ludzkiej w tandemie, nie osobno, ale w tandemie z waszymi braæmi i siostrami z gwiazd, w tandemie z Wzniesionymi, w tandemie z t± Rad± i we wspó³pracy ze Wszystkim.

Wiêc to nie jest kwestia, ¿e jeden widok jest dok³adny. To jest perspektywa, któr± oni bior± w tym, co czuj± - czuj±! – (do czego)  ludzka rasa jest zdolna w warunkach przej¶ciowych. Teraz, co wam sugerujê to jest ludzki kolektyw, to zbiorowe oblicze Boga, jest zdolny i okazuje siê zdolny do zwrotu jak moneta, stworzenia natychmiastowo.

Nie widzê ¿adnych znaków w waszej zbiorowo¶ci, w masach, które stanowi± drogowskazy, ¿eby istnia³a chêæ stopniowego rozwiniêcia. Czy istniej± pewne istoty ludzkie, który bêd± zawsze, je¶li s± one w ludzkiej postaci, chcia³y, aby rzeczy by³y powolne i uporz±dkowane? Tak. Ale to jest równie¿ w oparciu o system wierzeñ, ¿e szybka zmiana nie mo¿e byæ uporz±dkowana.

Kiedy patrzysz na obejmowanie, o którym nie rozmawiali¶my du¿o, o szóstym wymiarze, to jest twórczy chaos. Jest zarz±dzanie tym chaosie i energiach kodów tworzenia, zestrojenie do stworzenia nowej planety i nowego sposobu bycia, o czym my¶lisz, jako my¶leniu, do¶wiadczaniu, gdy¿ twój punkt odniesienia jest w Trzecim wymiarze, chocia¿ wielu z was ju¿ jest dobrze do pi±tego, szóstego i siódmego.

Twój punkt odniesienia jest: "To jest tak, jak robimy rzeczy." Ale to jest stary paradygmat. To jest stare my¶lenie. I podkre¶lam, to jest my¶lenie. Id¼ do serca Twojej wiedzy, w samym centrum tego, co zosta³o wszczepione w was, bo postanowili¶cie przynie¶æ to ze sob±. Przyszli¶cie byæ katalizatorami dla tej wspania³ej imprezy o nazwie Wzniesienie, przesuniêcia  z umys³u do serca, do wy¿szej sfery bytu, jedno¶ci, wiêzi i równowagi.

W tym miejscu, do którego siê przesuniecie, to nie ma miejsca dla tego strachu, o którym mówisz, z którego jestem zadowolony, ¿e przynios³e¶ go naprzód. Nie ma "co je¶li?"

Teraz porozmawiajmy o minusach tych dywagacji "co je¶li?". Obni¿aj± wibracje. To obni¿a twoj± czêstotliwo¶æ. Utrzymuje was mocno i zdecydowanie zakotwiczonych w trzeciej rzeczywisto¶ci. To ci±gnie was w dó³. To wci±ga was jak dziura. Dlaczego mia³by¶ chcieæ tam i¶æ? Dlaczego nie chcesz wspó³tworzyæ ró¿nych do¶wiadczeñ z nami?

Tak wiêc, "co je¶li?" Jest strachem, ¿e bêdziecie zawiedzeni. Mo¿esz powiedzieæ: "Tak, Panie, to prawda, bo by³em zawiedziony, wiele, wiele, wiele razy. Da³e¶ nam prognozy i które nie nadesz³y. Da³e¶ nam daty, a one nie nadesz³y. Jestem g³upcem na zlecenie? "

Nie my¶l, ¿e ignorujemy, albo udajemy, ¿e wasze serca i wasze uczucia nie istniej±. Oczywi¶cie, ¿e wiem. Oczywi¶cie bierzemy pod uwagê. Dlatego w³a¶nie zostali¶cie zalani, bezpo¶rednio i nadal w sposób ci±g³y, mi³o¶ci±, Matki / Ojca Jedno¶ci. Dlatego twoi bracia i siostry s± gwiezdne owijaj± was kokonem tak jak oni owijaj± kokonem Gaiê. Wszyscy pracuj± ze St Germain wysy³aj±c wam jego fioletowy p³omieñ tak, ¿e mo¿ecie delikatnie i na sta³e, odpu¶ciæ sobie ten strach "co je¶li?".

Jak to zrobiæ? Jak to zrównowa¿yæ z waszym intelektem, który mówi "nie chcê byæ ustawiony. Nie chcê byæ zawiedziony, rozczarowany. Nie chcê, aby moja wiara rozpad³a siê pode mn±. "

Rozumiem to. Moi drodzy przyjaciele, ja absolutnie rozumiem. My wszyscy. I to jest równie¿ jedna z lampek, które pochodz± z tego punktu widzenia, mo¿na powiedzieæ, o stopniowym ods³anianiu. Bo to jest tak, jak wam dano, intelektualnie i emocjonalnie i duchowo, dano wam w³az bezpieczeñstwa, pewno¶æ. Wiêc to jest dar. Nie jest to myl±ce. To nale¿y rozumieæ i ma byæ postrzegane jako reasekuracja.

Jeste¶cie wszyscy w toku. Czy trwacie przy ró¿nych prêdko¶ciach? Czy wprowadzacie czêstotliwo¶ci i proces w ró¿nych stopniach? Tak. Niektórzy z was wrzucili siê do niego sami, i to jest wszystko, co mo¿na my¶leæ o tym, oddychaæ, je¶æ, ¿yæ. S± inni, którzy s± nadal bardzo zaanga¿owani w trzecim. Czy to dobrze, czy ¼le? Nie, to jest po prostu to, co jest.

Ale niezale¿nie od tego, czy my¶lisz, czujesz, wierzysz, ¿e jest to dzieñ, wydarzenie czy proces, to nie ma znaczenia. Ty ju¿ tam jeste¶. Jeste¶ ju¿ w toku. A my nie ustanawiamy hamulców. Nie zamierzamy powiedzieæ: "Có¿, by³a zmiana w Boskim planie."

Czekali¶my przez eony. Nast±pi³o dostrojenie na wiêkszej ilo¶ci poziomów, w wiêkszej ilo¶ci wymiarów, ni¿ mo¿ecie sobie wyobraziæ, aby to siê rozwinê³o. To nie jest po prostu o to, czy indywidualnie, jeste¶cie gotowi. Byli¶cie gotowi w chwili, kiedy powiedzieli¶cie do Matki / Ojca, "Pójdê, pomogê, a moim celem jest siê wznie¶æ." I to zrobicie.

Czy to wyja¶ni³o Twoje pytanie?

SB: Dziêkujê, Panie. Zrobi³o i to bardzo wymownie. I jestem pewien, ¿e bêdzie bardzo pomocne. Ale mam dwa lu¼ne w±tki, do których dojdê za chwilê. Chcia³em tylko powiedzieæ, ¿e w tej godzinie chcia³bym równie¿ porozmawiaæ o ograniczaniu, a niektórych widokach wydarzeñ, które uwa¿a siê, ¿e nadejd± w naszej przysz³o¶ci. Wiêc chcia³bym, dostaæ siê do tego w ci±gu minuty.
Ale zanim  to zrobiê, wiesz, ¿e ludzie maj± tendencjê do my¶lenia, zwrócania rzeczy do punktu lub do wnioskowania. Wiêc Chcia³bym tylko us³yszeæ potwierdzenie dwóch rzeczy: po pierwsze, ¿e idziemy do pi±tego, nie do czwartego, chyba ¿e w zatrzymamy siê drodze, ale do pi±tego w krótkim czasie. A drugie, ty sam, przez Celia Fenn w dniu 25 lipca 2011 roku, powiedzia³, ¿e dwana¶cie - 21/12/12, 21 grudnia 2012 - bêdzie jedna z wielkich ceremonii inauguracji nowej rzeczywisto¶ci ziemskiej.

Wiêc, siê, wydaje siê, ¿e bra³e¶ pod uwagê datê. I powiedzia³ wcze¶niej w show "Nie przypinajcie mnie do dat." Tak, najbardziej w ¶wiecie, my¶lê, my¶lê, ¿e Wzniesienie nast±pi w dniu 21 grudnia. Czy to jest poprawne?

Tak, to s± moje dwa pytania, Panie. Idziemy do pi±tego? I jest 21 grudnia 2012, nieprawid³ow± dat±?

AAM: Jeste¶ wytrwa³y je¶li nic innego, mój przyjacielu.

SB: Dziêkujê, Panie.

AAM: Tak, idziecie do pi±tego wymiaru. Ale ponownie zwróæcie uwagê na fakt, ¿e gdy bêdziecie w pi±tym wymiarze, zakotwiczeni, Gaia, i dlatego - bo nie mo¿ecie ¿yæ gdzie Gaia nie ¿yje i nadal kontynuowaæ maj±c swoj± fizyczn± formê, wiêc rozumiem, ¿e - ale to nie nie oznacza, ¿e z miejsca tego zakotwiczenia, nie macie dostêpu do czwartego wymiaru, do tego, co nazwaliby¶my wy¿sz± rzeczywisto¶ci± trzeciego wymiaru, do szóstego i siódmego.

Ale tak, przesuniecie jest do pi±tego, i nadal bêdzie - nie, chyba nie w jednym ¿yciu - a¿ do siódmego. S± tacy, którzy bêd± chcieli pozostaæ w sferze siódmej pod wzglêdem sfery czystej mi³o¶ci, ¶wiadomo¶ci Chrystusa, jedno¶ci. S± tacy, którzy lubi± byæ w ¶wiecie magii.

To nie ma znaczenia. Bêdziecie mieli dostêp, ale twój nowy dom, nowy wymiar, nowa rzeczywisto¶æ bêdzie w pi±tym. Tam gdzie Gaia jest zakotwiczona. I sugerujemy wam, ¿e, ogólnie rzecz bior±c,  ¿e ona ju¿ tam jest. Wiêc niech tak bêdzie.

Kiedy mówisz o konkretnym terminie, powód, ¿e unikam go, poniewa¿ zbyt wiele osób w waszym kolektywie staje siê przymocowanych do daty i godziny. Wiêc mówiê, ¿e to nie jest szczególnie .... Czy to jest moment, w czasie, który jest bardzo istotny je¶li chodzi o zmiany? Tak. Nie sugerujê czekaæ do 19 grudnia, aby siê przygotowaæ? No Nie sugerujê, ¿e je¶li przybêdziecie w dniu 22 grudnia, uciek³ wam statek? Nie.

Tak wiêc to, co robisz, jest tym, ¿e skupiacie siê na jednym punkcie, a nie przej¶ciu przez proces. Dali¶my wam wiele ró¿nych sposobów, w których mo¿ecie ogarn±æ ten proces naprzód, z Wzniesieniem, w³a¶nie teraz. Czy bêdzie wielu patrzy³o na t± datê pory i nadal patrzy³o na ten dzieñ? Tak. I to jest tym, o czym mówiê.

SB: Có¿, jestem pewien, ¿e mo¿na sobie wyobraziæ, panie, ¿e nawet je¶li nie bêdziemy spogl±daæ na ten termin, to  bêdzie wielu w kolektywie, którzy bêd± wygl±daæ tej pory. A je¶li co¶ nie wydarzy siê 21 grudnia, bêdzie cieñ i podniesiony krzyk.

Tak, staramy siê rozwi±zaæ to i podaæ, ¿e zdarzy siê mo¿liwo¶æ pytaj±c o daty.

AAM: sposób, w jaki mo¿na by³oby za¿egnaæ ten krzyk - bo nie mówiê, ¿e to nie jest istotna data, jest - ale droga g³owy (rozumu) odchodzi, przede wszystkim, teraz, dzisiaj, ze mn± , jest uwolniæ "co je¶li?", poniewa¿ zbyt wielu wisi na tym przys³owiowym odczuciu, o którym mówili¶my wiele, wiele razy, mówi±c: "Dobrze, bêdê czekaæ, bo co, je¶li to nie nast±pi?" Wiêc oni nie nabieraj± impetu. Oni umie¶cili swoje zak³ady w wielu miejscach. Boj± siê. I strach zamra¿a ich dok³adnie tam, gdzie nie chcecie byæ, i to jest w trzecim wymiarze. Wiêc pu¶æcie to.

http://the2012scenario.com/2012/09/archangel-michael-this-is-the-unfoldment-of-the-promise-of-the-mother/

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #251 : Wrzesieñ 05, 2012, 17:15:09 »

Szczerze mówi±c nigdy nie ufa³am tym istot± , a teraz bardzo mnie zaniepokoi³o co przekazuj± miedzy wierszami...

"Nie my¶l, ¿e ignorujemy, albo udajemy, ¿e wasze serca i wasze uczucia nie istniej±. Oczywi¶cie, ¿e wiem. Oczywi¶cie bierzemy pod uwagê. Dlatego w³a¶nie zostali¶cie zalani, bezpo¶rednio i nadal w sposób ci±g³y, mi³o¶ci±, Matki / Ojca Jedno¶ci. Dlatego twoi bracia i siostry s± gwiezdne owijaj± was kokonem tak jak oni owijaj± kokonem Gaiê. Wszyscy pracuj± ze St Germain wysy³aj±c wam jego fioletowy p³omieñ tak, ¿e mo¿ecie delikatnie i na sta³e, odpu¶ciæ sobie ten strach "co je¶li?".

Przecie¿ my mamy wychodziæ z tych energetycznych kokonów blokuj±cych nam do tej pory kontakt z nasz± energi± niewcielon±, a oni tych naiwnych i ³atwowiernych pakuj± w kolejne blokady energetyczne i zalewaj± jakim¶ cudactwem energetycznym i usi³uj± nadal robiæ to z ziemi±. Ca³y czas pracujemy nasz± energi± nad zniszczeniem zas³on energetycznych miêdzy ziemi±, a nadprzestrzeni± , a tu proszê owijaj± nas w 'bawe³nê".... i jeszcze pod¶wietlaj± fioletem! Przecie¿ najwy¿sza wibracja to z³ocista biel.

Oj nie graj± mi te energie czystym tonem, zalatuje fioletowym fa³szem.

Kiara U¶miech U¶miech
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #252 : Wrzesieñ 05, 2012, 19:17:22 »

Hierarchia Galaktyki - to tez jest hierarchia?
east
Go¶æ
« Odpowiedz #253 : Wrzesieñ 05, 2012, 19:19:14 »

"Co je¶li" to inaczej przywi±zanie do oczekiwañ i wyobra¿eñ. To nale¿y porzuciæ, je¶li ma byæ rozwój. Oto czas wielkiego otwarcia i jest wiele dróg , a w tym drogi po¶rednie .

Có¿ oka¿e siê, kto siê przywi±za³ do "niew³a¶ciwej" drogi, ale nawet i ta doprowadzi - z czasem i po wertepach - co Wzniesienia.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #254 : Wrzesieñ 05, 2012, 19:19:33 »

U¶miech

Co na niebie (czyli w necie), to i na ziemi, czyli w materii...
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #255 : Wrzesieñ 06, 2012, 14:35:40 »

Wiele dróg powiadasz szacowny eascie Du¿y u¶miech
Wydaje mi siê ¿e tak by³o na pocz±tku wolnej woli
Teraz jest chyba jedna oj raczej na pewno jedna U¶miech
Tylko ró¿ni s± na niej, ka¿dy jest inny i inaczej j± przemierza U¶miech
Oczywi¶cie nie upieram siê przy tej hm koncepcji Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #256 : Wrzesieñ 06, 2012, 19:33:04 »

Hmm raczej wiele dróg do jednego celu U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #257 : Wrzesieñ 06, 2012, 19:47:09 »

Hmm raczej wiele dróg do jednego celu U¶miech

Tak, s³usznie >Wilk'u<, w zupe³no¶ci zgadzam siê z tym stwierdzeniem. Du¿y u¶miech
Propagowanie tylko jednej "drogi", przynajmniej mnie, wydaje siê wielce podejrzane, zw³aszcza w kontek¶cie naszych ostatnich krzewicieli, "jedynie s³usznych wierzeñ", jak te¿ ich New Age'owskich odpowiedników. Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #258 : Wrzesieñ 08, 2012, 21:43:40 »

W poni¿szym przekazie, a w³a¶ciwie jego czê¶ci zapoznamy siê z odpowiedziami Saint Germain na pytania dotycz±ce Wzniesienia. Sesja znanej channelerki GFOL. Zobaczmy co w tej opcji s³ychaæ.

Odpowiedzi na pytania wiadomo¶æ od St Germain przez Elizabeth Trutwin

Elizabeth Trutwin poprosi³a przyjaciela o zadawanie pytañ do St Germain w sprawie zmian i 9/11. Poni¿sze pytania zosta³y postawione  do St Germain dzisiaj i to s± jego odpowiedzi:

1. Mówi siê, ¿e musimy wszyscy osobi¶cie zmieniæ nasz± opiniê na temat rzeczy, w celu zmiany. To znaczy, ¿adnej  TV, ¿adnych mediów, itp. .. wszystkiego, co mo¿e zmieniæ nasz± opiniê / widok / do¶wiadczenie na Ziemi i utrzymywaæ nas w strachu. Gdy poczujemy, ¿e zrobili¶my tê zmianê, poniewa¿ jeste¶my w 3D, potrzebujemy innych, aby u¶wiadomili sobie ten fakt i dokonali zmian siebie. Ewentualnie przekroczyli¶my punkt krytyczny w którym wystarczajaco du¿o dusz to zrozumia³o. Czy jest to punkt zwrotny, a nastêpnie, bedziemy mieli ujawnienie i og³oszenia? Je¶li tak, to co to jest, ten punkt krytyczny, o którym mówi o Ashtar (i inni), ¿e mamy podobno ju¿ przekroczony?

Punkt krytyczny zosta³ osi±gniêty jak Ashtar powiedzia³. Oznacza to, ¿e istnieje odsetek dusz ¿yj±cych na Ziemi, którzy rozumiej± prawdê i przytrzymuj± ¦wiat³o dla wszystkich. Wiele dusz niedawno obudzi³o siê i wyjrza³y poza ich codzienn± rutynê, aby odpowiedzieæ na odwieczne pytania, jakie wszyscy mamy o ¿yciu, potwierdzaj±ce ich indywidualny wp³yw na ca³o¶æ.

Zmiany. Zmiany przychodz± z trwa³± uwag± skupion± na wibracji. Je¶li jest trzêsienie ziemi, ludzka uwaga na nim siê skupia. Je¶li jest strzelanina masowa,  ludzko¶æ skupia swoj± uwagê tam. Media utrzymuja zbyt du¿o energii skupionego ¶wiat³a, ile uznaj±, na epizodach strachu.

Kiedy Lightworkers skupi± swoj± uwagê na jednym celu, trwale skupi± siê na jednym wspólnym celu, wtedy osi±gn± wszystko, na co mieli nadziejê.

2. Mo¿esz rozwin±æ, co dok³adnie trzeba zrobiæ w ¶wiecie finansów, aby dosz³o do aresztowañ i og³oszeñ? Co to bêdzie ostatnia rzecz±, w przededniu, zanim zaczn± siê aresztowania / Og³oszenia? Czytali¶my o stawkach LIBOR, obligacjach na Filipinach, upadaj±cych Euro i Dolarze i inne wielkie rzeczy, ale czy bêdzie to co¶, co siê wydarzy, zanim za chwilê / godzinê / dzieñ to siê zmieni.

To, co by³o potrzebne ju¿ nast±pi³o. Osobi¶cie zaj±³em siê ostatni± Ostatni± rzecz±, któr± nale¿a³o zrobiæ. Ca³a reszta - banki upadaj±ce - rzeczywi¶cie oni po prostu tasuj± papiery teraz. Skandal LIBOR, zakup obligacji z powrotem i ca³a reszta to po prostu domek z kart k³ad±cych siê na siebie.

Ja osobi¶cie uda³em siê do ka¿dego mega miliardera na ¶wiecie i poprosi³em ich, aby oddali wszystkie pieni±dze na cele charytatywne. Wiedz±, ¿e ich bogactwo bêdzie im zabrane w czasie reparacji, ale nie s± oni gotowi do stawienia czo³a tej prawdzie. Czuj±, ¿e mog± uciec z czym¶. Rozk³ad oznacza w³a¶nie to. To jest nieuniknione i bezwzglêdne. Kosmiczne Prawo jest Absolutnie Sprawiedliwe. ¯aden cz³owiek nie mo¿e unikn±æ tego faktu. Naprawa oznacza wszyscy zaczn± na równych szansach. Je¶li masz teraz wiêcej milionów ni¿ reparacje, jakie wszyscy otrzymaj±, wtedy to stracisz. Kiedy pyta³em, ani jedna dusza nie zgodzi³a siê oddaæ wszystkich swoich pieniêdzy. By³a to ostatnia finansowa okoliczno¶æ potrzebna. To by³a ostatnia szansa. Teraz ka¿dy, do kogo poszed³em bêdzie traktowany w sposób odzwierciedlaj±cy jego wybór. To æwiczenie zosta³o wykonane, aby posun±æ plan do przodu. Poniewa¿ nikt, kto móg³by pomóc nie zg³osi³ siê, wiêc zmieni³o to poziom, na którym mo¿emy interweniowaæ. Zmiana (przejêcie) mo¿e siê zdarzyæ w ka¿dej chwili teraz. Robimy wszystko, co jest mo¿liwe, aby i¶æ do przodu z tym planem teraz.

3. Rozumiem, ¿e Wzniesienie jest osobistym do¶wiadczeniem, którego ka¿da dusza siê uczy. Gdy Przesuniêcie nast±pi, dusze, które nie s± gotowe do Wzniesienia – czy ujrz± statki (kosmiczne) i now± gospodarkê, czy zostan± zatrzymana w starym paradygmacie w swoim ma³ym ¶wiecie?

Gdy Przemiana nast±pi i kiedy Ziemia przejdzie (wejdzie w) punkt zerowy wszystkie zas³ony opadn±. Prawie ka¿da dusza na Ziemi dzisiaj ma fa³szywe przekonania dotycz±ce sektora finansowego, tajnego rz±du, Kaba³a, kosmitów i inne. Bêdzie du¿o nowej prawdy do przyswojenia, bo prawda by³a odrzucana przez ludzi tak d³ugo. Jest plan na miejscu, który jest tak kochaj±cy i wspó³czuj±cy, ¿e przej¶cie bêdzie tak proste, jak to mo¿liwe i bêdzie obejmowa³o wszystko. Tym, którzy posiadaj± odporno¶æ na piêkno wokó³ nich bêdzie oferowana pomoc. Ka¿dy bêdzie mia³ mo¿liwo¶æ wyboru, aby zobaczyæ zmiany lub pozostaæ w starym paradygmacie. Ci, wybieraj±cy pozostanie zaprzecz±, ¿e widz± zmiany. To jest ich wolna wola i zakwaterowanie dla tych co zostaj± bêdzie dokonane.

4. Daty nie mog± byæ podane, poniewa¿ nawet Galaktyczni nie maj± pojêcia o tym, kiedy rzeczy siê wydarz±, ale musz± mieæ technologiê, aby wiedzieæ, jak blisko jeste¶my. Kilka lat temu, powiedziano nam, ¿e jeste¶my  z dala od przej¶cia o dni. Mo¿esz daæ uczciw± odpowied¼, dok³adnie tak, jak blisko jeste¶my? Wiem, ¿e czasami dawane s± nieprawdziwe informacje w celu naszej nauki lekcji, ale chcia³bym mieæ szczere proste uczucie jak blisko jeste¶my jako planeta - bo ten punkt krytyczny musi mieæ wszystkich na pok³adzie.

Ka¿da data, która by³a kiedykolwiek zaproponowana zmienia³a siê z powodu sytuacji, która by³a okazj± do lepszego wyniku. Gdy kto¶ channelinguje przysz³o¶æ widzi szczegó³y z miejsca bez przestrzeni i czasu, i czasem zmiany wydawa³y siê bli¿sze ni¿ one by³y. Równie¿ ka¿da dusza postrzega te wiadomo¶ci w inny sposób, który pomaga jej wzd³u¿ jej ¶cie¿ki duchowej, czy to w rado¶ci, czy smutku. Te emocje przesuwaj± nas do celu. Mogê daæ ci szczer± odpowied¼. Zmiany te wejd± w 2012 roku do koñca 2012 r. – Tak bêdzie, poniewa¿ Kolektywna ¦wiadomo¶æ, spowoduje ¿e tak bêdzie.

5. Czy bêd± oferowane Misje bezpo¶rednio po zmianie czy to bêdzie indywidualne?

Misje bêd± oferowane jako natychmiastowe, jak ka¿dy indywidualnie zapragnie. Wiele bêdzie chcia³o urlopu na odpoczynek z rodzin± i ¶wiêtowanie dobrego losu ZIEMI. Niektórzy bêd± chcieli rozmawiaæ z Wysokimi Istotami, które bêd± tutaj, aby s³u¿yæ jako mentorzy i odpowiedzieæ na wiele pytañ, które powstan±. Nic, co wydaje siê takim, jak jest dzisiaj, nie bêdzie takie samo po Przemianie. To wszystko bêdzie LEPSZE.

6. Czy bêd± spotkania bli¼niaczych p³omieni natychmiastowe lub ponownie, to bêdzie na poziomie indywidualnym duszy?

Spotkania bli¼niaczych p³omieni bêd± oferowane jak ka¿de indywidualne ¿yczenia. Wielu, którzy ciesz± siê z przybycia swoich bli¼niaczych p³omieni obecnie s± ¿onaci i wychowuj± dzieci z partnerem, a nie ich bli¼niaczym p³omieniem. Niektóre ¿yj± samotnie i celibacie 20 lat. Wszystko bêdzie odbywaæ siê w sposób uczciwy, i mi³y i wdziêczny. Jak mo¿esz sobie wyobraziæ w tym momencie, to bêdzie lepiej. Nikt nie bêdzie cierpia³ , gdy¿ Dusze s± przyci±gane do ich ostatecznego szczê¶cia, bo wszyscy bêd± wzajemnie LEPSI.

7. Czy wszystkie tajne stowarzyszenia bêd± porzucone lub bêd± nadal niektóre, które bêd± pracowaæ dla dobra cz³owieka / Ziemi?

Pomys³ tajnych stowarzyszeñ ma najbardziej negatywny wyd¼wiêk. Te negatywne grupy wszystkie bêd± ca³kowicie rozpuszczone. Zawsze jest hierarchia w¶ród dusz, i poziom, który osi±gnê³y w ich ¶wiadomo¶ci. Wy¿sze nauki s± trzymane w tajemnicy, a¿ do chwili, gdy kto¶ jest gotowy i przygotowa³ siê. W tej chwili wszystkie tajemnice bêd± ujawnione.

8. Wraz z pojawieniem siê materializatorów, bêdziemy mieli ca³e nasze jedzenie i odzie¿ - i prawdopodobnie kilka innych rzeczy. Do czego potrzebowaliby¶my pieniêdzy n potem? Jak bêd± sk±po wydzielane - w z³otych certyfikatach, które zmienimy siê w jakie¶ papierowe pieni±dze?

Reparacje bêd± rozdawane na rachunek bankowy dla ka¿dego cz³owieka - ka¿dej kobiety, dziecka i cz³owieka na ¶wiecie. Te pieni±dze bêd± wymieniane za pomoc± wczytania karty. Ka¿da osoba bêdzie mieæ kartê przywi±zana do ich w³asnego rachunku. Wszystkie pieniêdzy bêd± oparte na metalach, srebrze, z³ocie i platynie, które s± trzymane w bankach na ca³ym ¶wiecie. To ju¿ zosta³o stworzone. Potrzebujemy pieniêdzy, poniewa¿ utrzymujemy to jako wymianê energii przez tak d³ugo. Potrzebujemy pieniêdzy, ze wzglêdu na zniewolenie ludzko¶ci. Dusze bêd± potrzebowaæ czasu na dostosowanie siê. One potrzebuj± czasu, aby stopniowo odej¶æ od zaprogramowania, ¿e potrzebuj± pieniêdzy. Kiedy ka¿dy bêdzie komfortowy ze zmianami wtedy Ziemia nie bêdzie ju¿ korzystaæ z pieniêdzy lub wczytywanych kart.

9. Wszystko jest w chwili obecnej - nie ma przesz³o¶ci i przysz³o¶ci, wiêc ujawnienie i aresztowania ju¿ siê sta³y (bo jest tylko teraz). Jak jeste¶my w stanie ukryæ to przed nami samymi? Jak jeste¶my w stanie ukryæ to postrzeganie?

Zgodzili¶my siê na zapomnienie. Zgodzili¶my siê na zas³ony. S± to warunki do ¿ycia w wielkiej szkole zwanej Ziemia. Zas³ony s± przywi±zane do karmy. S± wspó³czuj±cym aktem i s± nierozerwalnie zwi±zane z tymi warunkami. To dlatego punkt zwrotny Dusz by³ potrzebny, dla tych którzy obudzili siê i przygotowali siê do rezygnacji z zas³on na koñcu czasów.

St Germain przez Elizabeth Trutwin,
7 wrze¶nia 2012 © Wszelkie prawa zastrze¿one.
Channeler: Beth Trutwin
 http://CosmicAscension.org, http://GalacticRoundtable.in, http://Garuda.co
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 08, 2012, 21:45:22 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #259 : Wrzesieñ 09, 2012, 09:06:14 »

Karty zostan±... Pin i zielony proszê Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #260 : Wrzesieñ 09, 2012, 09:17:00 »

Karty zostan±... Pin i zielony proszê Chichot

ale tylko na okres przej¶ciowy, z najnowszymi zabawkaim najtrudniej siê rozstaæ Mrugniêcie
a wiêc "masa krytyczna" zosta³a osi±gniêta Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #261 : Wrzesieñ 09, 2012, 09:33:23 »

Widzisz, mamy tu jaki¶ rodzaj dyskusji, a w³a¶ciwie przekonañ i ró¿nych przekazów na temat tego, co ma siê wydarzyæ.
Wiêkszo¶æ nadal twierdzi, ¿e nie potrafimy sobie wyobraziæ tego co bêdzie, i zapewne jest to bliskie prawdy ze wzglêdu na ograniczone przez 3W pojmowanie i my¶lenie.
Ale generalnie mamy jakby dwa obozy, jeden twierdzi, ¿e przeskoczymy, albo jak Kiara, ¿e zwiniemy siê do energetycznej iskry i nastêpnie rozwiniemy w nowych realiach, a drugi obóz twierdzi, ¿e przej¶cie bêdzie ewolucyjne, sam moment w³a¶ciwie niezauwa¿alny, a dalej nauczanie i wzglêdnie szybki rozwój z nowymi mo¿liwo¶ciami postrzegania i manifestacji.
To, co by³o prezentowane tutaj (w tym przekazie), to w zasadzie wizja GFOL, mniej lub bardziej fantastyczna, ³agodnego ewolucyjnego przej¶cia, gdzie spokojnie mamy siê pozbywaæ starych przyzwyczajeñ.
St±d pomys³ Saint Germain kart zasilonych jednakowymi dla wszystkich "odszkodowaniami".
Powiedzmy, ¿e nie analizujemy tego pod wzglêdem jakiegokolwiek podstêpu, tylko przyjmujemy jako ewolucyjn± wizjê ³agodnego przej¶cia w wy¿szy wymiar.
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 09:34:17 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #262 : Wrzesieñ 09, 2012, 09:50:37 »

..tak s± ró¿ne koncepcje/wizje z ró¿nych "obozów",-
i tak sobie my¶lê, ¿e skoro ci na "górze" nie s± jednomy¶lni- to co my mamy sobie my¶leæ?,-
wybraæ bramke nr 2? Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #263 : Wrzesieñ 09, 2012, 10:07:54 »

Góra górze nie równa. Je¶li dopu¶cimy do ¶wiadomo¶ci, ¿e czê¶æ lub czê¶ciowo wiadomo¶ci maj± jak najbardziej ziemskie pochodzenie, choæby z wyspecjalizowanych agend NSA ,to zaskoczenie bêdzie mniejsze.
Generalnie unikam "nowych" channelerów GFOL, bo w ca³o¶ci mog± byæ wygenerowani w NSA, ale czasami wyci±gam ich ekstremalne ciekawostki.
Zreszt± nawet te ca³kowicie ziemskiego pochodzenia wiadomo¶ci zawieraj± du¿± czê¶æ prawdy, bo inaczej nie by³yby przyjmowane, a tak z du¿± doz± prawdy zawsze co¶ da siê przemyciæ.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #264 : Wrzesieñ 09, 2012, 11:17:04 »

Cytat: Blueray
... Ale generalnie mamy jakby dwa obozy, jeden twierdzi, ¿e przeskoczymy, albo jak Kiara, ¿e zwiniemy siê do energetycznej iskry i nastêpnie rozwiniemy w nowych realiach, a drugi obóz twierdzi, ¿e przej¶cie bêdzie ewolucyjne, sam moment w³a¶ciwie niezauwa¿alny, a dalej nauczanie i wzglêdnie szybki rozwój z nowymi mo¿liwo¶ciami postrzegania i manifestacji. ...

Moim zdaniem Oba te obozy maj± racjê. Tylko ka¿dy trzyma siê tak kurczowo swoich twierdzeñ, ¿e przekazuj±c jawi± siê one niemal jak katechetyczna wyk³adnia - tak jest i basta.
Wystarczy podej¶æ do tego z dystansem, a zauwa¿ymy, ¿e wszyscy mówi± o tym samym, ale nie uwzglêdniaj±c pewnych, choæ bardzo wa¿nych czynników, które to owe wzniesienie (w formie "iskry" b±d¼ ewolucyjnie) sprowadzaj± do "jednego obozu". Mrugniêcie

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #265 : Wrzesieñ 09, 2012, 11:31:34 »

Wszystko OK! nie mam zamiaru nikogo informacji de warto¶ciowaæ. Ale zrozumieæ trzeba i u¶wiadomiæ sobie te¿ i¿ inny wymiar to kompletnie inne parametry materii w 100% inne. zatem nie jest absolutnie mo¿liwe przeniesienie tej materii- tego cia³a materialnego ni niczego co jest materialne w tym wymiarze do kolejnego wy¿szego o ca³kowicie innych parametrach technicznych!
Gdyby tak by³o to nie mieniali by¶my wymiaru , tylko modernizowali ten. A tak nie jest i wiemy i¿ nie posiadamy czytników IV wymiaru w III wymiarze , bo s± ca³kowicie inne. Zatem jedynym sposobem jest zwiniêcie materii z wzorca III wymiaru  do stanu czystej energii i rozwiniêcie jej ponownie w IV wymiarze zgodnie z wzorcem tam obowi±zuj±cym.
Naprawdê nie ma innego wyj¶cia ¿eby móc ¿yæ w IV wymiarze , jest to ca³kowicie inny stan skupienia , w którym istniej± zupe³nie inne prawa i inne po³aszenia fizyczne, inaczej objawia siê ¿ycie w inny nieco sposób ni¿ w obecnym naszym wymiarze.
Przekaz takiej informacji nie jest absolutnie moim uporem , jest zrozumieniem zmian które musz± zaj¶æ.
Jednak najwa¿niejszy jest efekt koñcowy, cieszmy siê wiêc tym co nas ³±czy ,a nie tym co chwilowo dzieli nasze zrozumienia nadchodz±cego procesu.

Kiara U¶miech U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #266 : Wrzesieñ 09, 2012, 11:55:37 »

>Kiaro<, niedok³adnie, albo w ogóle nie czytasz moich postów i cytatów, które zamieszczam, i st±d taka reakcja.  Mrugniêcie
Ty wskazujesz tylko jeden sposób "przej¶cia", ja natomiast, nawi±zuj±c do tego samego wskazujê dwie drogi, a obie wiod± do tego samego celu.  Du¿y u¶miech

Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #267 : Wrzesieñ 09, 2012, 11:58:23 »

A ja mam to w nosie jak ma siê to staæ Chichot Byle z fal± jak Jack Sparrow U¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #268 : Wrzesieñ 09, 2012, 12:13:00 »

W nosie to mo¿esz mieæ muchy, ale o to Ciê nie podejrzewam, albo ... co¶ do wydmuchania. Mrugniêcie
Nie wiem jak to robi³ "Jack Sparrow", ale za³apanie siê na tê "falê" w du¿ym, ba w ogromnym stopniu uzale¿nione jest tylko od Ciebie.  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 12:23:29 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #269 : Wrzesieñ 09, 2012, 12:50:52 »

Re-Kolekcje 5D: Obudzona ¶wiadomo¶æ. STWÓRCA
(Przekaz z 23.11.2010)

Jak przyjdzie wielka powód¼, Ty bêdziesz umia³ p³ywaæ.
 Jak przyjdzie wielki po¿ar, bêdziesz móg³ przez niego przej¶æ.
 Kiedy nadejd± trzêsienia ziemi, pozostaniesz niewzruszony.
 Kiedy nadejd± Wielkie Dni, bêdziesz wiedzia³ co czyniæ.

Bowiem na ka¿de wydarzenie jeste¶ przygotowany
 i wyposa¿ony z Wiedz± swojego Bytu,
 by i¶æ pewnym krokiem a¿ do koñca tego Czasu.

Wiêc nie lêkaj siê, bo pod moj± jeste¶ opiek±.

Zmiana na Ziemi zmienia Cz³owieka
 i macie dane wszystko, ¿eby przetrwaæ dobrze ten Czas.
 Oczekujcie go wiêc w pewno¶ci i z rado¶ci±,
 bo do tego jeste¶cie wezwani.

Woda, Ogieñ, Ziemia, Powietrze stoj± gotowe,
 by przyspieszyæ oczyszczanie Planety
 i stoj± w gotowo¶ci, by wraz z Lud¼mi
 osi±¶æ na Nowej Ziemi z Nowym Duchem.

Ta „Wielka Zmiana” jest wspierana przez si³y Natury.
 One j± d¼wigaj± i zasilaj±, roztropnie i zgodnie z wol± Stwórcy.

Obudzona ¦wiadomo¶æ kieruje siê tym, czego wymaga Czas.
 Rozpoznaje i wie. Stare odchodzi, gdy Nowe ju¿ rozkwita.

Obudzona ¦wiadomo¶æ nie „trzyma siê” starych przyzwyczajeñ
 i tym samym nie bierze udzia³u w uwalnianiu ich ze Starego Procesu.

Wiatr ³agodnie g³aszcze czo³o, ogieñ grzeje w zimne dni,
 woda gasi pragnienie podró¿nika a powietrze och³adza i od¶wie¿a,
 przez co Ludzie pozostaj± czy¶ci.
 Â¯ywio³y bezinteresownie i delikatnie s³u¿± Obudzonej ¦wiadomo¶ci.

Tam bêdzie niszczone, gdzie panuje Ciemno¶æ („nieczysto¶æ” energetyczna).
 Tam zatapiane, gdzie panuje niesprawiedliwo¶æ, tam spalone gdzie zgnilizna.
 Tam gdzie panuje ciemna energia trzymana przez ludzi, ka¿demu dos³ownie wstrzyma oddech.

Tam jest potrzebne oczyszczenie i tam ono siê stanie.
 Lecz Obudzona ¦wiadomo¶æ stoi obok tych Rzeczywisto¶ci,
 i ponad tym Czasem, który istnieje poprzez Przestrzeñ.

Obudzona ¦wiadomo¶æ koncentruje Si³ê Mi³o¶ci w tym ¦wiecie,
 aby mg³a siê rozesz³a aby i ¦wiat³o mog³o siê przedostaæ.

Obudzona ¦wiadomo¶æ bierze udzia³ w tych zadaniach.
 Przez czysto¶æ swojej Istoty te wydarzenia os³abia,
 poprzez wspó³czucie ziemiê rozlu¼nia,
 ogieñ gasi, wodê kieruje z powrotem do koryt i tym,
 którzy jeszcze b³±dz± w Ciemno¶ci daje do¶æ powietrza do oddychania.

Os³abienie dramatycznych wydarzeñ, ³agodzenie bólu,
 uspokajanie si³ Natury które ludzie w swojej niewiedzy sami stwarzaj±:
 oto jest zadanie dla Obudzonej ¦wiadomo¶ci w tym Czasie.

Ten który siê boi, ma zasmakowaæ pewno¶ci.
 Ten który w ¿yje w Strachu, ma dostaæ Odwagê.
 Ten który wype³niony jest nienawi¶ci±, ma znale¼æ Mi³o¶æ.
 Ten który uwa¿a ¿e jest bezbronny, ma staæ siê potê¿nym
 i ten który wystawiony jest na dzia³anie Si³ Ciemno¶ci,
 ma wybraæ ¦wiat³o.

Ten proces jest wspomagany, prowadzony i d¼wigany przez Obudzonych
 i ich Mi³o¶æ.

Wype³nia siê w³a¶nie to, po co tu przyszli¶cie!
 Dla ka¿dego wed³ug jego Zadañ, w porozumieniu
 i odpowiednio dla jego Wy¿szego JA.

Obudzona ¦wiadomo¶æ rozpoznaje wzajemne powi±zania
 i przekazuje je ka¿demu z tych,
 którzy nie czuj± siê bezpiecznie i w±tpi±,
 ubezpiecza i wspomaga ludzi.
 Mi³o¶æ szykuje Ziemiê, uprawia pole ¿eby by³o gotowe
 na nowe nasiona, aby mieæ wielkie plony.
 Kiedy ju¿ Ziemia jest spulchniona, pada Ziarno g³êboko w ni±
 i daje wielki owoc.

Wiêc spulchniacie Ziemiê, aby Ludzie którzy nie mieli
 wielkich plonów rozkwitnêli i otrzymali bogactwo,
 które równie¿ na ich polu bêdzie gotowe.

Wiêc Wy, Przebudzeni:

Wytrwajcie i b±d¼cie nieugiêci w swoim postêpowaniu.

Kierujcie siê ca³y czas ku Jednej Sile Mi³o¶ci
 i nie przestawajcie w rozdawaniu tej Si³y.
 Tak d³ugo jak jeste¶cie na Ziemi, macie to czyniæ
 i tak d³ugo jak dzia³acie miêdzy Lud¼mi
 jeste¶cie zobowi±zani byæ Mi³o¶ci±, ¿yæ Mi³o¶ci± i dawaæ Mi³o¶æ!

Przebudzeni,
 b±d¼cie ¦wiat³em Ziemi, Ogniem Transformacji,
 Naczyniem Czysto¶ci, Rêk± Stwórcy.

Kreujecie Now± Ziemiê
 -poniewa¿ ju¿ stworzyli¶cie ten ¦wiat w Was samych.

Wasze Uzdrowienie bêdzie Uzdrowieniem Planety
 i tak w³a¶nie jest wszystko ze sob± powi±zane.

Nie zatrzymujcie siê i wytrzymajcie!

Ludzko¶æ budzi siê, poniewa¿ jej budzenie jest przepowiedziane.

I to wystarczy aby pob³ogos³awiæ Ziemiê i uzdrowiæ Ludzko¶æ.

Kolektywne, zbiorowe Przebudzenie w³a¶nie siê dzieje!

Tak w³a¶nie jest.

STWÓRCA
http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/09/09/rekolekcje-5d-obudzona-swiadomosc-stworca-przekaz-z-23-11-2010/
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 12:51:08 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #270 : Wrzesieñ 09, 2012, 13:57:09 »

>Kiaro<, niedok³adnie, albo w ogóle nie czytasz moich postów i cytatów, które zamieszczam, i st±d taka reakcja.  Mrugniêcie
Ty wskazujesz tylko jeden sposób "przej¶cia", ja natomiast, nawi±zuj±c do tego samego wskazujê dwie drogi, a obie wiod± do tego samego celu.  Du¿y u¶miech

Darek ja t³umaczê mój sposób przej¶cia , staram siê najlepiej jak potrafiê, wcale nie staram siê podwa¿aæ cudzego. Kto co wybierze to jego sprawa, i tak bêdzie mo¿liwy tylko jeden.

Kiara U¶miechU¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #271 : Wrzesieñ 09, 2012, 14:21:58 »

@Kiara
Kto co wybierze to jego sprawa, i tak bêdzie mo¿liwy tylko jeden.

Nie tylko jeden i tak na prawdê nie dla KOGO¦. Nikt nie przejdzie dalej - w sensie tego, ¿e nie przejd± wyobra¿enia, przywi±zania, uwarunkowania od JA.

Wszystkie koncepcje maj± na celu przeszmuglowanie DALEJ jakiej¶ "jedynie s³usznej" wizji. Pojawia siê ich poda¿ , bo jest popyt, bo JESTE¦CIE , kochani Du¿y u¶miech

Umys³ ¿±da karmy do gryzienia - koncepcji - bo sam nie czuje siê pewien, bo nie wie co siê wydarzy jak i dlaczego.

A to siê ju¿ wydarza, tylko, ¿e tego nie wiesz. Nie wiesz bo nie mo¿esz wiedzieæ. Grande finale to bêdzie rozpuszczenie umys³u w "ciemno¶ci" z której wy³oni siê Istnienie. Wolne od uwarunkowañ JA.

To ,co ciemne jest w "nas". To s± oczekiwania, wyobra¿enia, koncepcje, to os±dy, przekonania, pobudowane modele systemów warto¶ci. Za³o¿enia, ¿e kto¶ przejdzie , a kto¶ nie, i ¿e to wszystko zale¿y od jakiego¶ Ciebie Du¿y u¶miech

Czy kto¶ z Was do¶wiaczy³ ju¿ tego, jak mu siê ¶wiat rozpada na kawa³ki ? To ¿ycie, które zna³, do którego by³ przywi±zany nagle popada w ruinê , sypie siê rzeczywisto¶æ.

Czy znacie to uczucie niepewno¶ci, kompletnej niewiedzy "co dalej?" ? A pó¼niej, jak siê na nowo ¿ycie  uk³ada , pojawia siê deja vu, ¿e " rok temu w ¿yciu bym nie pomy¶la³/a ,¿e bêdê tu gdzie jestem teraz"

Umys³ boi siê nie wiedzieæ i nie mieæ wyobra¿eñ. Dlatego wymy¶la koncepcje lub chwyta siê tych, które mu siê podsuwa.

£apiemy siê tego, ¿e KTO¦ musi mieæ racjê, KTO¦ musi wiedzieæ co i jak bêdzie, a mo¿e GOFL, a mo¿e ci od Manusktyptu Przetrwania, mo¿e Archanio³ Micha³, a mo¿e lepiej wróciæ do KrK ....  zamiast po prostu zaufaæ ¿yciu bez wyobra¿eñ.

Ono prowadzi . Ono jest jedynym , co nas spotyka. Nie tam gdzie¶, jutro, czy pojutrze, a tu i teraz.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #272 : Wrzesieñ 09, 2012, 15:06:50 »

Rada Stra¿ników Z³otego Promienia: Przygotowanie do 21 grudnia 2012

21 grudnia 2012 bêdzie mia³o miejsce szczytowe nasilenie siê czêstotliwo¶ci, które przep³yn± przez tych, którzy zgodzili siê byæ energetycznymi bramami. Bêdzie to dla was odczucie bardzo silne i bardzo piêkne. Portale bêd± zalane ¦wiat³em, a my prosimy, ¿eby¶cie radowali siê tym do¶wiadczeniem, ¿eby¶cie odczuwali i doceniali te zdumiewaj±ce, nieporównywalne z niczym poziomy piêkna, jakie z ³atwo¶ci± ujrzycie odbite ku sobie we wszystkim, czego do¶wiadczacie. Nie ma potrzeby przejmowaæ siê niczym czy planowaæ, gdy¿ mo¿e was to w³a¶ciwie rozpraszaæ w trakcie do¶wiadczania tych energii. B±d¼cie, B±d¼cie Waszym ¦wiat³em, z mi³o¶ci do Gai, z mi³o¶ci do ludzko¶ci, z mi³o¶ci do waszej Kosmicznej Rodziny, waszej misji, waszej Ja¼ni i wszystkiego. 

Szczyt tej energii zacznie siê budowaæ w zauwa¿alny sposób 21 pa¼dziernika 2012 i bêdzie silnie odczuwany a¿ do 21 lutego 2013 - jest to 4-miesiêczna fala, która osi±gnie swój wierzcho³ek 21 grudnia. Jeste¶my bardzo podekscytowani t± 4-miesiêczn± kulminacj± w imieniu was i wszystkich innych.

Niektórzy z was czuj±, ¿e bardzo wa¿ne jest dalsze oczyszczenie wszystkiego, co postrzegacie jako przeszkody albo ¶miecie, i/lub dokoñczenie spraw, które byæ mo¿e opó¼niali¶cie, ale w przejrzysty sposób czujecie, ¿e jeste¶cie wzywani do zrobienia tego. Te wewnêtrzne wskazówki s± cenne, gdy¿ im wiêcej uwolnicie i oczy¶cicie z waszych o¶rodków energetycznych i ogólnego pola energii do 21 pa¼dziernika, w tym bardziej ca³o¶ciowy sposób bêdziecie mogli wype³niaæ sw± unikaln± rolê... jako Brama dla Czêstotliwo¶ci Wzniesienia.

Inni ludzie, którzy nie zostali pobudzeni i nie s³u¿± jako bramy czêstotliwo¶ci, nie osi±gn± tego poziomu do¶wiadczenia. Prawdopodobne jest, ¿e odczuj± napiêcie i ucisk, kiedy te potê¿ne boskie energie zainicjuj± dalszy rozwój wszystkiego, a niektórzy jeszcze nie zezwolili sobie na to b±d¼ nie respektuj± istnienia tego procesu. Ci, którzy s± w konflikcie ze sob±/sw± Ja¼ni± bêd± mieæ wypaczon± interpretacjê tych intensywnych energii, wyros³± najprawdopodobniej z opartych na strachu my¶li i programów, których jeszcze nie rozpu¶cili lub nie przetransformowali.       

Jeszcze inni mog± robiæ wra¿enie, jakby kompletnie nic nie odczuwali, tak jakby absolutnie nic siê nie dzia³o - co bêdzie siê wydawaæ jeszcze bardziej niemo¿liwe tym z was, którzy wznosz± siê w boskie czêstotliwo¶ci, oraz tym, którzy maj± uczucie, jakby niebo w ka¿dym momencie mog³o im siê zwaliæ na g³owê*. To szerokie spektrum do¶wiadczeñ bêdzie do¶æ osobliwe i najprawdopodobniej ta sytuacja siê utrzyma. Wszystko polega na zaufaniu do swej Ja¼ni po¶ród wzrastaj±cej dziwno¶ci tych przemieszanych linii czasowych i rzeczywisto¶ci.

Nie istnieje tutaj niew³a¶ciwa droga, wiêc nie b±d¼cie zaniepokojeni tym, ¿e opowiadamy o wa¿no¶ci tych tygodni i 4-miesiêcznego okna, które siê nied³ugo otworzy. Po prostu pod±¿ajcie za swymi wewnêtrznymi wskazówkami, aby "oczy¶ciæ dom" energetycznie, i b±d¼cie tak stabilni w sile swego ¦wiat³a, na ile jeste¶cie w stanie sobie pozwoliæ. Dbajcie o siebie, stwarzaj±c wiêcej przestrzeni, skupienia uwagi i oddania dla swych unikalnych Boskich czêstotliwo¶ci, które dalej BÊD¡ siê manifestowaæ w waszym cz³owieczeñstwie. Ca³a reszta jest jeszcze prostsza.... Cieszcie siê t± przeja¿d¿k±, pamiêtaj±c, ¿e to Wy j± stwarzacie.   

Namaste

Rada Stra¿ników Z³otego Promienia
Przekaza³a Jill Renee Feeler, 6 wrze¶nia 2012
www.beaconforlightworkers.com   

* Ciekawe, co w tej sytuacji zrobiliby dzielni Gallowie, którzy straszeni potworem w 12 pracach Asterixa z dobrotliwym lekcewa¿eniem mówi±: "Biedacy, nie wiedz±, ¿e my boimy siê tylko jednej rzeczy: ¿eby niebo nie spad³o nam na g³owê" Jêzyk {przyp.t³um.}
http://wielkawiosnawszechswiata.blogspot.com/2012/09/rada-straznikow-zotego-promienia.html
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 15:17:04 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

east
Go¶æ
« Odpowiedz #273 : Wrzesieñ 09, 2012, 15:47:46 »

Ci, którzy s± w konflikcie ze sob±/sw± Ja¼ni± bêd± mieæ wypaczon± interpretacjê tych intensywnych energii, wyros³± najprawdopodobniej z opartych na strachu my¶li i programów, których jeszcze nie rozpu¶cili lub nie przetransformowali.     

Tylko nie podczepiajcie siê pod kolejne jakie¶ wyobra¿enia o Wy¿szym Ja bo to te¿ program do rozpuszczenia.

Rozpuszczenie programu JA oznacza nie budowanie nowych modeli bo nie ma komu ani nie ma z czego.

Rozpuszczenie nie jest konfliktem. Jest rozpoznaniem iluzoryczno¶ci owego programu JA i tylko tyle. To nie jest walka z nim. Konflikt to rzeczywiscie wypaczona interpretacja. Jakakolwiek interpretacja jest fa³szywa.

Odczuwanie energii tak ,ale bez interpretacji komu, dlaczego, na ile i co z tego bêdê mia³.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #274 : Wrzesieñ 09, 2012, 15:54:54 »

Cytat: east
zamiast po prostu zaufaæ ¿yciu bez wyobra¿eñ.

Tylko, ¿e ¿ycie, to Ty ze swoimi wyobra¿eniami.  U¶miech To one trzymaj± Ciê w danej przestrzeni,
one równie¿ wrzucaj± Ciê na tak± a nie inn± falê. I w koñcu one burz± stare, tworz±c now± jako¶æ.

Zaufanie ¿yciu, to zaufanie sobie, swoim wyewoluowanym i wykreowanym mo¿liwo¶ciom,
które zawieraj± siê w granicach Twojej wyobra¼ni. I albo tkwisz w starych paradygmatach
albo idziesz dalej.

Aktualnie, masz nowe dla siebie wyobra¿enie w³asnej istoty, pozbawionej JA.  Mrugniêcie
I nie wa¿ne, jakie to jest. Wa¿ne, co z tego wynika dla Ciebie oraz ¶wiata. 

Wszech¶wiat patrzy Twoimi oczyma, czuje Twoim sercem. Zapisuje now± mo¿liwo¶æ istnienia, któr± Ty
osobi¶cie testujesz. Wzbogacasz ¿ycie o swoje jego prze¿ywanie w jedyny i niepowtarzalny sposób.
Innymi s³owy, kreujesz je.

Komu wiêc ostatecznie ufasz?  Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 15:56:12 wys³ane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: