Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 12:22:24

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 173072 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #250 : Wrzesień 05, 2012, 16:37:52 »

Steve Beckov na swojej stronie napisa³ cykl artyku³ów na temat niemal identyczny z tytu³em tego w¹tku, ze wzglêdu na wiele pytaù czytelników, ale nie by³ widaÌ wystarczaj¹co przekonywuj¹cy, bo pytania pozosta³y. Wiêc w kolejnej "godzinie z anio³em" mamy "wywiad" Steve ponownie z Archanio³em Micha³em, dla wyjaœnienia kwestii ewolucyjnie / skokowo, co zajê³o wiêkszoœÌ z tej godziny.
Stwierdzenia AA Micha³a wobec kwestii "co jeœli", czy "poczekam zobaczê" s¹ doœÌ radykalne i jasno stanowi¹, ¿e w¹tpliwoœci, bez w¹tpienia zatrzymuj¹ nas w 3-cim wymiarze.
Jest to zapis (transkrypcja) programu na Âżywo, wiĂŞc jest nieco nie gramatycznie.
Umieszczam tylko fragment dotyczÂący w/w kwestii. PoczytaĂŚ warto.

SB: DziĂŞkujĂŞ, Panie. No có¿, zamierzam prosiĂŚ o jak¹œ otuchĂŞ do sÂłuchaczy, i powiem ci, co to jest, co mam na myÂśli. PamiĂŞtasz w osobistym czytaniu, ktĂłre miaÂłem  17 sierpnia tego roku, prosiÂłeÂś mnie, aby porozmawiaĂŚ o tych obawach i strachu, ktĂłry wiele osĂłb czuje o "co jeÂśli?" wokó³ Wzniesienia, poniewaÂż czajÂą siĂŞ w cieniu ?

A ostatnio pojawiÂł siĂŞ komunikat z bardzo znanego ÂźrĂłdÂła, ktĂłre wydaje siĂŞ podnosiĂŚ strach "co jeÂśli?" jakby dawanie stopniowego widoku Wzniesienia, ktĂłre wydaje siĂŞ kontrastowaĂŚ z Twoim zdaniem bardziej nagÂłym.

Czy Mo¿esz pomóc - i rozumiem, ¿e po prostu da³eœ nam trochê odpowiedzi wczeœniej; przewiduj¹c moje pytanie - ale czy mo¿esz daÌ nam dalszej pomocy w pogodzeniu pozornie ró¿nych nag³ego i stopniowego widoku Wzniesienia, które istniej¹ wœród szanowanych Ÿróde³ mówi¹cych dla Œwiat³a?

AAM: byÂłbym szczĂŞÂśliwy. I za to, proszĂŞ was, abyÂście zakotwiczyli w waszych sercach oraz w niebieskim pÂłomieniu prawdy, ktĂłre sÂą zakotwiczone w rzeczywistoÂści wiedzy. WiĂŞc potrzeba trochĂŞ czasu, aby to zrobiĂŚ, gdy zaczynam siĂŞ z tobÂą tÂą dyskusjĂŞ. I ona jest bardzo potrzebnÂą, dyskusjÂą. I jestem zadowolony - wszyscy jesteÂśmy zadowoleni, rzeczywiÂście - Âże to zostaÂło podniesione w taki sposĂłb, aby prowadziĂŚ tĂŞ rozmowĂŞ, ktĂłra jest absolutnie konieczna.

Kiedy powiedzieliœmy wam, zbiorowo i indywidualnie, w czytaniach i w ambitniejszych formach, ¿e Wzniesienie jest procesem, a nie pojedynczym wydarzeniem nie dat¹, nie czasem teraz, to nie znaczy, ¿e nie nawi¹zuje lub kotwiczy w datach i godzinach. Oczywiœcie, ¿e jest, bo wasza trzeciowymiarowa rzeczywistoœÌ jest zakotwiczona w okreœlonej formie.

Ale to, co jest najwa¿niejsze w podnoszeniu tego problemu, to jest podniesienie tego strachu, od kwestii zdrady, kwestii wiarygodnoœci, kwestii "Co jeœli?" Co zrobiÌ, jeœli siê nie uda? Co zrobiÌ, jeœli nie jestem wybrany? Có¿, zajmowaliœmy siê tym, raz po raz. I mówimy do was portal jest nie tylko otwarty, ale wszyscy s¹ mile widziani, wszyscy s¹ zaproszeni.

I wszyscy sÂą wspierani w sposĂłb, o ktĂłrym nie macie pojĂŞcia, aby przejœÌ przez tÂą rzeczywistoœÌ - tak, zmiany w wymiarach. PoniewaÂż Rada channelowaÂła i mĂłwiÂła,  Âże Gai jest juÂż dobrze, dobrze zaawansowana. Jest to wydarzenie, ktĂłre jest jej, i wszyscy na planecie towarzyszÂą jej.

Teraz, to nie daje pierwszeĂąstwo lub wiĂŞcej uwagi dla jednej grupy, jednego krĂłlestwa, jednej planety nad drugÂą. I nie chciaÂłbym tego sugerowaĂŚ. Ale jeÂśli jesteÂś na planecie, i jeÂśli jesteÂś chĂŞtny, aby otworzyĂŚ swoje serce - i wielu z was juÂż przeszÂło proces Wzniesienia – czy to oznacza, Âże nie bĂŞdÂą wznosiĂŚ? OczywiÂście nie. Oni juÂż zakoĂączyli proces. Ale jeÂśli jesteÂście zakotwiczeni w i na Gai, to jesteÂście juÂż w toku.

Czy Gaia ma  zdolnoœÌ, aby omieœÌ, przeci¹Ì ( przebiec)  krĂłtko, jak miotÂła, czy piĂłrko, na trzeci i czwarty? (1) Tak. Ale ona jest zakotwiczona w peÂłni do piÂątego wymiaru. PomyÂśl o tym, Âże jej serce jest zakotwiczone do piÂątego, przez szczyt kuli, jeÂśli myÂślisz o tym, jak o kuli lub balonie, przeczesujÂącym wyÂższe wymiary, ktĂłre bĂŞdÂą rĂłwnieÂż w peÂłni dla was dostĂŞpne.

Teraz to, o co prosicie to, czy bêdzie ca³a ludzkoœÌ wybrana lub byÌ przenikniêta w kosmicznej chwili? Czy to bêdzie zmiana w chwilê? A odpowiedŸ jest taka, której prawdopodobnie nie chcecie us³yszeÌ, poniewa¿ to tak jest, i tak nie jest.

Czy zaistnieje kosmiczne wydarzenie? Absolutnie. Czy jest otwarcie? Tak, i to ju¿ siê rozpoczê³o. Pomyœl o tym jak o otrzymaniu biletu i zajêciu swojego miejsca na koncercie wczeœnie. I bierzesz ju¿ udzia³, s³ysz¹c muzykê, rozgrzewki zespo³u. Ale s¹ tacy, którzy przybêd¹ na czas na koncert, i s¹ tacy, którzy przyjd¹ póŸno, ale nadal bêd¹ starali siê w nim uczestniczyÌ i mieÌ nadziejê, ¿e nie stracili za du¿o.

Czym ta dyskusja jest tak naprawdĂŞ o stopniowym Wzniesieniu,  to jest o strachu i lĂŞku przed zdradÂą i kwestiÂą wÂłasnej wartoÂści. Czy byÂłoby to smutne, nieszczĂŞÂśliwe, jeÂśli niektĂłrzy zdecydowaliby siĂŞ odejœÌ? OczywiÂście, byÂłoby. Ale jak dobrze wiesz, my nigdy nie kolidujemy z wolnÂą wolÂą. Nie bĂŞdziemy tego robiĂŚ, i teÂż nie bĂŞdÂą wasi gwiezdni bracia i siostry.

Czy bĂŞdziemy „zmiataĂŚ” was z niebezpiecznej drogi? Tak. Czy bĂŞdziemy zak³ócaĂŚ pragnienia waszej duszy i wolnej woli w ludzkiej postaci? Nie. Czy zrobimy, co mamy do zrobienia w zakresie naszych obietnic w sÂłuÂżbie Jedynego? Tak. I chcemy, abyÂście wszyscy nam towarzyszyli.

Wiêc pytanie o stopniowe (Wzniesienie) naprawdê dotyczy bardziej okresu po wydarzeniu, to, o co w³aœnie teraz prosimy, w waszym czasie i przestrzeni, aby skupiÌ sie, skoncentrowaÌ siê, na tym: Co masz zamiar stworzyÌ? Co chcesz wspó³tworzyÌ z nami? Jak ma twój nowy œwiat wygl¹daÌ, smakowaÌ, pachnieÌ? Jakie doœwiadczenia zdecydowaliœcie siê mieÌ dla wzniesionej istoty, jako wzniesionej rasy?

WiĂŞc, czy trzeciowymiarowe zmiany juÂż trwajÂą? Czy bĂŞdzie kulminacja pod koniec - i nie bĂŞdĂŞ przyparty do muru do rzeczywistej daty i czasu - ale czy ta kulminacja  zakoĂączy siĂŞ na koĂącu roku? Tak. (2)

Ale jeÂśli szukasz osobliwego zdarzenia, to zajrzyj do twojego serca. Zajrzyj do Âśrodka wiedzÂąc, co juÂż ma miejsce. Absorbujecie, jecie, spoÂżywacie informacje, a ktĂłry jest czĂŞÂściÂą naszej ÂświĂŞtej forum, i to jest czĂŞÂściÂą naszego ÂświĂŞtego forum, drogi Steve, ktĂłre ty i ja sformuÂłowaliÂśmy. (3)

To jest mieĂŚ wiele wizji, wiele poglÂądĂłw, wiele opcji do wyboru informacji, ale wyborĂłw, ktĂłre zaczynajÂą eliminowaĂŚ teÂż / albo dualizm. Czy nie uwaÂżasz, Âże serce moÂże trzymaĂŚ kilka perspektyw na raz? OczywiÂście, Âże moÂże. Ale czy tam jest tylko jedno rozwiniĂŞcie i plan? Tak.

Czy mo¿e istnieÌ wiele interpretacji, jaki ten plan bêdzie gdy przyjdzie? Tak, bo na to macie wp³yw i w rêkach zbiorowoœci ludzkiej w tandemie, nie osobno, ale w tandemie z waszymi braÌmi i siostrami z gwiazd, w tandemie z Wzniesionymi, w tandemie z t¹ Rad¹ i we wspó³pracy ze Wszystkim.

WiĂŞc to nie jest kwestia, Âże jeden widok jest dokÂładny. To jest perspektywa, ktĂłrÂą oni biorÂą w tym, co czujÂą - czujÂą! – (do czego)  ludzka rasa jest zdolna w warunkach przejÂściowych. Teraz, co wam sugerujĂŞ to jest ludzki kolektyw, to zbiorowe oblicze Boga, jest zdolny i okazuje siĂŞ zdolny do zwrotu jak moneta, stworzenia natychmiastowo.

Nie widzĂŞ Âżadnych znakĂłw w waszej zbiorowoÂści, w masach, ktĂłre stanowiÂą drogowskazy, Âżeby istniaÂła chĂŞĂŚ stopniowego rozwiniĂŞcia. Czy istniejÂą pewne istoty ludzkie, ktĂłry bĂŞdÂą zawsze, jeÂśli sÂą one w ludzkiej postaci, chciaÂły, aby rzeczy byÂły powolne i uporzÂądkowane? Tak. Ale to jest rĂłwnieÂż w oparciu o system wierzeĂą, Âże szybka zmiana nie moÂże byĂŚ uporzÂądkowana.

Kiedy patrzysz na obejmowanie, o ktĂłrym nie rozmawialiÂśmy duÂżo, o szĂłstym wymiarze, to jest twĂłrczy chaos. Jest zarzÂądzanie tym chaosie i energiach kodĂłw tworzenia, zestrojenie do stworzenia nowej planety i nowego sposobu bycia, o czym myÂślisz, jako myÂśleniu, doÂświadczaniu, gdyÂż twĂłj punkt odniesienia jest w Trzecim wymiarze, chociaÂż wielu z was juÂż jest dobrze do piÂątego, szĂłstego i siĂłdmego.

TwĂłj punkt odniesienia jest: "To jest tak, jak robimy rzeczy." Ale to jest stary paradygmat. To jest stare myÂślenie. I podkreÂślam, to jest myÂślenie. IdÂź do serca Twojej wiedzy, w samym centrum tego, co zostaÂło wszczepione w was, bo postanowiliÂście przynieœÌ to ze sobÂą. PrzyszliÂście byĂŚ katalizatorami dla tej wspaniaÂłej imprezy o nazwie Wzniesienie, przesuniĂŞcia  z umysÂłu do serca, do wyÂższej sfery bytu, jednoÂści, wiĂŞzi i rĂłwnowagi.

W tym miejscu, do ktĂłrego siĂŞ przesuniecie, to nie ma miejsca dla tego strachu, o ktĂłrym mĂłwisz, z ktĂłrego jestem zadowolony, Âże przyniosÂłeÂś go naprzĂłd. Nie ma "co jeÂśli?"

Teraz porozmawiajmy o minusach tych dywagacji "co jeœli?". Obni¿aj¹ wibracje. To obni¿a twoj¹ czêstotliwoœÌ. Utrzymuje was mocno i zdecydowanie zakotwiczonych w trzeciej rzeczywistoœci. To ci¹gnie was w dó³. To wci¹ga was jak dziura. Dlaczego mia³byœ chcieÌ tam iœÌ? Dlaczego nie chcesz wspó³tworzyÌ ró¿nych doœwiadczeù z nami?

Tak wiĂŞc, "co jeÂśli?" Jest strachem, Âże bĂŞdziecie zawiedzeni. MoÂżesz powiedzieĂŚ: "Tak, Panie, to prawda, bo byÂłem zawiedziony, wiele, wiele, wiele razy. DaÂłeÂś nam prognozy i ktĂłre nie nadeszÂły. DaÂłeÂś nam daty, a one nie nadeszÂły. Jestem gÂłupcem na zlecenie? "

Nie myÂśl, Âże ignorujemy, albo udajemy, Âże wasze serca i wasze uczucia nie istniejÂą. OczywiÂście, Âże wiem. OczywiÂście bierzemy pod uwagĂŞ. Dlatego wÂłaÂśnie zostaliÂście zalani, bezpoÂśrednio i nadal w sposĂłb ciÂągÂły, miÂłoÂściÂą, Matki / Ojca JednoÂści. Dlatego twoi bracia i siostry sÂą gwiezdne owijajÂą was kokonem tak jak oni owijajÂą kokonem GaiĂŞ. Wszyscy pracujÂą ze St Germain wysyÂłajÂąc wam jego fioletowy pÂłomieĂą tak, Âże moÂżecie delikatnie i na staÂłe, odpuÂściĂŚ sobie ten strach "co jeÂśli?".

Jak to zrobiĂŚ? Jak to zrĂłwnowaÂżyĂŚ z waszym intelektem, ktĂłry mĂłwi "nie chcĂŞ byĂŚ ustawiony. Nie chcĂŞ byĂŚ zawiedziony, rozczarowany. Nie chcĂŞ, aby moja wiara rozpadÂła siĂŞ pode mnÂą. "

Rozumiem to. Moi drodzy przyjaciele, ja absolutnie rozumiem. My wszyscy. I to jest równie¿ jedna z lampek, które pochodz¹ z tego punktu widzenia, mo¿na powiedzieÌ, o stopniowym ods³anianiu. Bo to jest tak, jak wam dano, intelektualnie i emocjonalnie i duchowo, dano wam w³az bezpieczeùstwa, pewnoœÌ. Wiêc to jest dar. Nie jest to myl¹ce. To nale¿y rozumieÌ i ma byÌ postrzegane jako reasekuracja.

Jesteœcie wszyscy w toku. Czy trwacie przy ró¿nych prêdkoœciach? Czy wprowadzacie czêstotliwoœci i proces w ró¿nych stopniach? Tak. Niektórzy z was wrzucili siê do niego sami, i to jest wszystko, co mo¿na myœleÌ o tym, oddychaÌ, jeœÌ, ¿yÌ. S¹ inni, którzy s¹ nadal bardzo zaanga¿owani w trzecim. Czy to dobrze, czy Ÿle? Nie, to jest po prostu to, co jest.

Ale niezale¿nie od tego, czy myœlisz, czujesz, wierzysz, ¿e jest to dzieù, wydarzenie czy proces, to nie ma znaczenia. Ty ju¿ tam jesteœ. Jesteœ ju¿ w toku. A my nie ustanawiamy hamulców. Nie zamierzamy powiedzieÌ: "Có¿, by³a zmiana w Boskim planie."

Czekaliœmy przez eony. Nast¹pi³o dostrojenie na wiêkszej iloœci poziomów, w wiêkszej iloœci wymiarów, ni¿ mo¿ecie sobie wyobraziÌ, aby to siê rozwinê³o. To nie jest po prostu o to, czy indywidualnie, jesteœcie gotowi. Byliœcie gotowi w chwili, kiedy powiedzieliœcie do Matki / Ojca, "Pójdê, pomogê, a moim celem jest siê wznieœÌ." I to zrobicie.

Czy to wyjaÂśniÂło Twoje pytanie?

SB: DziĂŞkujĂŞ, Panie. ZrobiÂło i to bardzo wymownie. I jestem pewien, Âże bĂŞdzie bardzo pomocne. Ale mam dwa luÂźne wÂątki, do ktĂłrych dojdĂŞ za chwilĂŞ. ChciaÂłem tylko powiedzieĂŚ, Âże w tej godzinie chciaÂłbym rĂłwnieÂż porozmawiaĂŚ o ograniczaniu, a niektĂłrych widokach wydarzeĂą, ktĂłre uwaÂża siĂŞ, Âże nadejdÂą w naszej przyszÂłoÂści. WiĂŞc chciaÂłbym, dostaĂŚ siĂŞ do tego w ciÂągu minuty.
Ale zanim  to zrobiĂŞ, wiesz, Âże ludzie majÂą tendencjĂŞ do myÂślenia, zwrĂłcania rzeczy do punktu lub do wnioskowania. WiĂŞc ChciaÂłbym tylko usÂłyszeĂŚ potwierdzenie dwĂłch rzeczy: po pierwsze, Âże idziemy do piÂątego, nie do czwartego, chyba Âże w zatrzymamy siĂŞ drodze, ale do piÂątego w krĂłtkim czasie. A drugie, ty sam, przez Celia Fenn w dniu 25 lipca 2011 roku, powiedziaÂł, Âże dwanaÂście - 21/12/12, 21 grudnia 2012 - bĂŞdzie jedna z wielkich ceremonii inauguracji nowej rzeczywistoÂści ziemskiej.

WiĂŞc, siĂŞ, wydaje siĂŞ, Âże braÂłeÂś pod uwagĂŞ datĂŞ. I powiedziaÂł wczeÂśniej w show "Nie przypinajcie mnie do dat." Tak, najbardziej w Âświecie, myÂślĂŞ, myÂślĂŞ, Âże Wzniesienie nastÂąpi w dniu 21 grudnia. Czy to jest poprawne?

Tak, to sÂą moje dwa pytania, Panie. Idziemy do piÂątego? I jest 21 grudnia 2012, nieprawidÂłowÂą datÂą?

AAM: JesteÂś wytrwaÂły jeÂśli nic innego, mĂłj przyjacielu.

SB: DziĂŞkujĂŞ, Panie.

AAM: Tak, idziecie do pi¹tego wymiaru. Ale ponownie zwróÌcie uwagê na fakt, ¿e gdy bêdziecie w pi¹tym wymiarze, zakotwiczeni, Gaia, i dlatego - bo nie mo¿ecie ¿yÌ gdzie Gaia nie ¿yje i nadal kontynuowaÌ maj¹c swoj¹ fizyczn¹ formê, wiêc rozumiem, ¿e - ale to nie nie oznacza, ¿e z miejsca tego zakotwiczenia, nie macie dostêpu do czwartego wymiaru, do tego, co nazwalibyœmy wy¿sz¹ rzeczywistoœci¹ trzeciego wymiaru, do szóstego i siódmego.

Ale tak, przesuniecie jest do piÂątego, i nadal bĂŞdzie - nie, chyba nie w jednym Âżyciu - aÂż do siĂłdmego. SÂą tacy, ktĂłrzy bĂŞdÂą chcieli pozostaĂŚ w sferze siĂłdmej pod wzglĂŞdem sfery czystej miÂłoÂści, ÂświadomoÂści Chrystusa, jednoÂści. SÂą tacy, ktĂłrzy lubiÂą byĂŚ w Âświecie magii.

To nie ma znaczenia. BĂŞdziecie mieli dostĂŞp, ale twĂłj nowy dom, nowy wymiar, nowa rzeczywistoœÌ bĂŞdzie w piÂątym. Tam gdzie Gaia jest zakotwiczona. I sugerujemy wam, Âże, ogĂłlnie rzecz biorÂąc,  Âże ona juÂż tam jest. WiĂŞc niech tak bĂŞdzie.

Kiedy mĂłwisz o konkretnym terminie, powĂłd, Âże unikam go, poniewaÂż zbyt wiele osĂłb w waszym kolektywie staje siĂŞ przymocowanych do daty i godziny. WiĂŞc mĂłwiĂŞ, Âże to nie jest szczegĂłlnie .... Czy to jest moment, w czasie, ktĂłry jest bardzo istotny jeÂśli chodzi o zmiany? Tak. Nie sugerujĂŞ czekaĂŚ do 19 grudnia, aby siĂŞ przygotowaĂŚ? No Nie sugerujĂŞ, Âże jeÂśli przybĂŞdziecie w dniu 22 grudnia, uciekÂł wam statek? Nie.

Tak wiêc to, co robisz, jest tym, ¿e skupiacie siê na jednym punkcie, a nie przejœciu przez proces. Daliœmy wam wiele ró¿nych sposobów, w których mo¿ecie ogarn¹Ì ten proces naprzód, z Wzniesieniem, w³aœnie teraz. Czy bêdzie wielu patrzy³o na t¹ datê pory i nadal patrzy³o na ten dzieù? Tak. I to jest tym, o czym mówiê.

SB: Có¿, jestem pewien, Âże moÂżna sobie wyobraziĂŚ, panie, Âże nawet jeÂśli nie bĂŞdziemy spoglÂądaĂŚ na ten termin, to  bĂŞdzie wielu w kolektywie, ktĂłrzy bĂŞdÂą wyglÂądaĂŚ tej pory. A jeÂśli coÂś nie wydarzy siĂŞ 21 grudnia, bĂŞdzie cieĂą i podniesiony krzyk.

Tak, staramy siê rozwi¹zaÌ to i podaÌ, ¿e zdarzy siê mo¿liwoœÌ pytaj¹c o daty.

AAM: sposób, w jaki mo¿na by³oby za¿egnaÌ ten krzyk - bo nie mówiê, ¿e to nie jest istotna data, jest - ale droga g³owy (rozumu) odchodzi, przede wszystkim, teraz, dzisiaj, ze mn¹ , jest uwolniÌ "co jeœli?", poniewa¿ zbyt wielu wisi na tym przys³owiowym odczuciu, o którym mówiliœmy wiele, wiele razy, mówi¹c: "Dobrze, bêdê czekaÌ, bo co, jeœli to nie nast¹pi?" Wiêc oni nie nabieraj¹ impetu. Oni umieœcili swoje zak³ady w wielu miejscach. Boj¹ siê. I strach zamra¿a ich dok³adnie tam, gdzie nie chcecie byÌ, i to jest w trzecim wymiarze. Wiêc puœÌcie to.

http://the2012scenario.com/2012/09/archangel-michael-this-is-the-unfoldment-of-the-promise-of-the-mother/

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #251 : Wrzesień 05, 2012, 17:15:09 »

Szczerze mĂłwiÂąc nigdy nie ufaÂłam tym istotÂą , a teraz bardzo mnie zaniepokoiÂło co przekazujÂą miedzy wierszami...

"Nie myÂśl, Âże ignorujemy, albo udajemy, Âże wasze serca i wasze uczucia nie istniejÂą. OczywiÂście, Âże wiem. OczywiÂście bierzemy pod uwagĂŞ. Dlatego wÂłaÂśnie zostaliÂście zalani, bezpoÂśrednio i nadal w sposĂłb ciÂągÂły, miÂłoÂściÂą, Matki / Ojca JednoÂści. Dlatego twoi bracia i siostry sÂą gwiezdne owijajÂą was kokonem tak jak oni owijajÂą kokonem GaiĂŞ. Wszyscy pracujÂą ze St Germain wysyÂłajÂąc wam jego fioletowy pÂłomieĂą tak, Âże moÂżecie delikatnie i na staÂłe, odpuÂściĂŚ sobie ten strach "co jeÂśli?".

PrzecieÂż my mamy wychodziĂŚ z tych energetycznych kokonĂłw blokujÂących nam do tej pory kontakt z naszÂą energiÂą niewcielonÂą, a oni tych naiwnych i Âłatwowiernych pakujÂą w kolejne blokady energetyczne i zalewajÂą jakimÂś cudactwem energetycznym i usiÂłujÂą nadal robiĂŚ to z ziemiÂą. CaÂły czas pracujemy naszÂą energiÂą nad zniszczeniem zasÂłon energetycznych miĂŞdzy ziemiÂą, a nadprzestrzeniÂą , a tu proszĂŞ owijajÂą nas w 'baweÂłnĂŞ".... i jeszcze podÂświetlajÂą fioletem! PrzecieÂż najwyÂższa wibracja to zÂłocista biel.

Oj nie grajÂą mi te energie czystym tonem, zalatuje fioletowym faÂłszem.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
greta
Gość
« Odpowiedz #252 : Wrzesień 05, 2012, 19:17:22 »

Hierarchia Galaktyki - to tez jest hierarchia?
east
Gość
« Odpowiedz #253 : Wrzesień 05, 2012, 19:19:14 »

"Co jeÂśli" to inaczej przywiÂązanie do oczekiwaĂą i wyobraÂżeĂą. To naleÂży porzuciĂŚ, jeÂśli ma byĂŚ rozwĂłj. Oto czas wielkiego otwarcia i jest wiele drĂłg , a w tym drogi poÂśrednie .

Có¿ oka¿e siê, kto siê przywi¹za³ do "niew³aœciwej" drogi, ale nawet i ta doprowadzi - z czasem i po wertepach - co Wzniesienia.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #254 : Wrzesień 05, 2012, 19:19:33 »

UÂśmiech

Co na niebie (czyli w necie), to i na ziemi, czyli w materii...
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #255 : Wrzesień 06, 2012, 14:35:40 »

Wiele drĂłg powiadasz szacowny eascie DuÂży uÂśmiech
Wydaje mi siĂŞ Âże tak byÂło na poczÂątku wolnej woli
Teraz jest chyba jedna oj raczej na pewno jedna UÂśmiech
Tylko ró¿ni s¹ na niej, ka¿dy jest inny i inaczej j¹ przemierza Uœmiech
OczywiÂście nie upieram siĂŞ przy tej hm koncepcji DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Wilk
Gość
« Odpowiedz #256 : Wrzesień 06, 2012, 19:33:04 »

Hmm raczej wiele drĂłg do jednego celu UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #257 : Wrzesień 06, 2012, 19:47:09 »

Hmm raczej wiele drĂłg do jednego celu UÂśmiech

Tak, sÂłusznie >Wilk'u<, w zupeÂłnoÂści zgadzam siĂŞ z tym stwierdzeniem. DuÂży uÂśmiech
Propagowanie tylko jednej "drogi", przynajmniej mnie, wydaje siĂŞ wielce podejrzane, zwÂłaszcza w kontekÂście naszych ostatnich krzewicieli, "jedynie sÂłusznych wierzeĂą", jak teÂż ich New Age'owskich odpowiednikĂłw. MrugniĂŞcie

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #258 : Wrzesień 08, 2012, 21:43:40 »

W poniÂższym przekazie, a wÂłaÂściwie jego czĂŞÂści zapoznamy siĂŞ z odpowiedziami Saint Germain na pytania dotyczÂące Wzniesienia. Sesja znanej channelerki GFOL. Zobaczmy co w tej opcji sÂłychaĂŚ.

Odpowiedzi na pytania wiadomoœÌ od St Germain przez Elizabeth Trutwin

Elizabeth Trutwin poprosiÂła przyjaciela o zadawanie pytaĂą do St Germain w sprawie zmian i 9/11. PoniÂższe pytania zostaÂły postawione  do St Germain dzisiaj i to sÂą jego odpowiedzi:

1. MĂłwi siĂŞ, Âże musimy wszyscy osobiÂście zmieniĂŚ naszÂą opiniĂŞ na temat rzeczy, w celu zmiany. To znaczy, Âżadnej  TV, Âżadnych mediĂłw, itp. .. wszystkiego, co moÂże zmieniĂŚ naszÂą opiniĂŞ / widok / doÂświadczenie na Ziemi i utrzymywaĂŚ nas w strachu. Gdy poczujemy, Âże zrobiliÂśmy tĂŞ zmianĂŞ, poniewaÂż jesteÂśmy w 3D, potrzebujemy innych, aby uÂświadomili sobie ten fakt i dokonali zmian siebie. Ewentualnie przekroczyliÂśmy punkt krytyczny w ktĂłrym wystarczajaco duÂżo dusz to zrozumiaÂło. Czy jest to punkt zwrotny, a nastĂŞpnie, bedziemy mieli ujawnienie i ogÂłoszenia? JeÂśli tak, to co to jest, ten punkt krytyczny, o ktĂłrym mĂłwi o Ashtar (i inni), Âże mamy podobno juÂż przekroczony?

Punkt krytyczny zosta³ osi¹gniêty jak Ashtar powiedzia³. Oznacza to, ¿e istnieje odsetek dusz ¿yj¹cych na Ziemi, którzy rozumiej¹ prawdê i przytrzymuj¹ Œwiat³o dla wszystkich. Wiele dusz niedawno obudzi³o siê i wyjrza³y poza ich codzienn¹ rutynê, aby odpowiedzieÌ na odwieczne pytania, jakie wszyscy mamy o ¿yciu, potwierdzaj¹ce ich indywidualny wp³yw na ca³oœÌ.

Zmiany. Zmiany przychodzÂą z trwa³¹ uwagÂą skupionÂą na wibracji. JeÂśli jest trzĂŞsienie ziemi, ludzka uwaga na nim siĂŞ skupia. JeÂśli jest strzelanina masowa,  ludzkoœÌ skupia swojÂą uwagĂŞ tam. Media utrzymuja zbyt duÂżo energii skupionego ÂświatÂła, ile uznajÂą, na epizodach strachu.

Kiedy Lightworkers skupiÂą swojÂą uwagĂŞ na jednym celu, trwale skupiÂą siĂŞ na jednym wspĂłlnym celu, wtedy osiÂągnÂą wszystko, na co mieli nadziejĂŞ.

2. Mo¿esz rozwin¹Ì, co dok³adnie trzeba zrobiÌ w œwiecie finansów, aby dosz³o do aresztowaù i og³oszeù? Co to bêdzie ostatnia rzecz¹, w przededniu, zanim zaczn¹ siê aresztowania / Og³oszenia? Czytaliœmy o stawkach LIBOR, obligacjach na Filipinach, upadaj¹cych Euro i Dolarze i inne wielkie rzeczy, ale czy bêdzie to coœ, co siê wydarzy, zanim za chwilê / godzinê / dzieù to siê zmieni.

To, co by³o potrzebne ju¿ nast¹pi³o. Osobiœcie zaj¹³em siê ostatni¹ Ostatni¹ rzecz¹, któr¹ nale¿a³o zrobiÌ. Ca³a reszta - banki upadaj¹ce - rzeczywiœcie oni po prostu tasuj¹ papiery teraz. Skandal LIBOR, zakup obligacji z powrotem i ca³a reszta to po prostu domek z kart k³ad¹cych siê na siebie.

Ja osobiœcie uda³em siê do ka¿dego mega miliardera na œwiecie i poprosi³em ich, aby oddali wszystkie pieni¹dze na cele charytatywne. Wiedz¹, ¿e ich bogactwo bêdzie im zabrane w czasie reparacji, ale nie s¹ oni gotowi do stawienia czo³a tej prawdzie. Czuj¹, ¿e mog¹ uciec z czymœ. Rozk³ad oznacza w³aœnie to. To jest nieuniknione i bezwzglêdne. Kosmiczne Prawo jest Absolutnie Sprawiedliwe. ¯aden cz³owiek nie mo¿e unikn¹Ì tego faktu. Naprawa oznacza wszyscy zaczn¹ na równych szansach. Jeœli masz teraz wiêcej milionów ni¿ reparacje, jakie wszyscy otrzymaj¹, wtedy to stracisz. Kiedy pyta³em, ani jedna dusza nie zgodzi³a siê oddaÌ wszystkich swoich pieniêdzy. By³a to ostatnia finansowa okolicznoœÌ potrzebna. To by³a ostatnia szansa. Teraz ka¿dy, do kogo poszed³em bêdzie traktowany w sposób odzwierciedlaj¹cy jego wybór. To Ìwiczenie zosta³o wykonane, aby posun¹Ì plan do przodu. Poniewa¿ nikt, kto móg³by pomóc nie zg³osi³ siê, wiêc zmieni³o to poziom, na którym mo¿emy interweniowaÌ. Zmiana (przejêcie) mo¿e siê zdarzyÌ w ka¿dej chwili teraz. Robimy wszystko, co jest mo¿liwe, aby iœÌ do przodu z tym planem teraz.

3. Rozumiem, Âże Wzniesienie jest osobistym doÂświadczeniem, ktĂłrego kaÂżda dusza siĂŞ uczy. Gdy PrzesuniĂŞcie nastÂąpi, dusze, ktĂłre nie sÂą gotowe do Wzniesienia – czy ujrzÂą statki (kosmiczne) i nowÂą gospodarkĂŞ, czy zostanÂą zatrzymana w starym paradygmacie w swoim maÂłym Âświecie?

Gdy Przemiana nast¹pi i kiedy Ziemia przejdzie (wejdzie w) punkt zerowy wszystkie zas³ony opadn¹. Prawie ka¿da dusza na Ziemi dzisiaj ma fa³szywe przekonania dotycz¹ce sektora finansowego, tajnego rz¹du, Kaba³a, kosmitów i inne. Bêdzie du¿o nowej prawdy do przyswojenia, bo prawda by³a odrzucana przez ludzi tak d³ugo. Jest plan na miejscu, który jest tak kochaj¹cy i wspó³czuj¹cy, ¿e przejœcie bêdzie tak proste, jak to mo¿liwe i bêdzie obejmowa³o wszystko. Tym, którzy posiadaj¹ odpornoœÌ na piêkno wokó³ nich bêdzie oferowana pomoc. Ka¿dy bêdzie mia³ mo¿liwoœÌ wyboru, aby zobaczyÌ zmiany lub pozostaÌ w starym paradygmacie. Ci, wybieraj¹cy pozostanie zaprzecz¹, ¿e widz¹ zmiany. To jest ich wolna wola i zakwaterowanie dla tych co zostaj¹ bêdzie dokonane.

4. Daty nie mogÂą byĂŚ podane, poniewaÂż nawet Galaktyczni nie majÂą pojĂŞcia o tym, kiedy rzeczy siĂŞ wydarzÂą, ale muszÂą mieĂŚ technologiĂŞ, aby wiedzieĂŚ, jak blisko jesteÂśmy. Kilka lat temu, powiedziano nam, Âże jesteÂśmy  z dala od przejÂścia o dni. MoÂżesz daĂŚ uczciwÂą odpowiedÂź, dokÂładnie tak, jak blisko jesteÂśmy? Wiem, Âże czasami dawane sÂą nieprawdziwe informacje w celu naszej nauki lekcji, ale chciaÂłbym mieĂŚ szczere proste uczucie jak blisko jesteÂśmy jako planeta - bo ten punkt krytyczny musi mieĂŚ wszystkich na pokÂładzie.

KaÂżda data, ktĂłra byÂła kiedykolwiek zaproponowana zmieniaÂła siĂŞ z powodu sytuacji, ktĂłra byÂła okazjÂą do lepszego wyniku. Gdy ktoÂś channelinguje przyszÂłoœÌ widzi szczegó³y z miejsca bez przestrzeni i czasu, i czasem zmiany wydawaÂły siĂŞ bliÂższe niÂż one byÂły. RĂłwnieÂż kaÂżda dusza postrzega te wiadomoÂści w inny sposĂłb, ktĂłry pomaga jej wzdÂłuÂż jej ÂścieÂżki duchowej, czy to w radoÂści, czy smutku. Te emocje przesuwajÂą nas do celu. MogĂŞ daĂŚ ci szczerÂą odpowiedÂź. Zmiany te wejdÂą w 2012 roku do koĂąca 2012 r. – Tak bĂŞdzie, poniewaÂż Kolektywna ÂŚwiadomoœÌ, spowoduje Âże tak bĂŞdzie.

5. Czy bĂŞdÂą oferowane Misje bezpoÂśrednio po zmianie czy to bĂŞdzie indywidualne?

Misje bĂŞdÂą oferowane jako natychmiastowe, jak kaÂżdy indywidualnie zapragnie. Wiele bĂŞdzie chciaÂło urlopu na odpoczynek z rodzinÂą i ÂświĂŞtowanie dobrego losu ZIEMI. NiektĂłrzy bĂŞdÂą chcieli rozmawiaĂŚ z Wysokimi Istotami, ktĂłre bĂŞdÂą tutaj, aby sÂłuÂżyĂŚ jako mentorzy i odpowiedzieĂŚ na wiele pytaĂą, ktĂłre powstanÂą. Nic, co wydaje siĂŞ takim, jak jest dzisiaj, nie bĂŞdzie takie samo po Przemianie. To wszystko bĂŞdzie LEPSZE.

6. Czy bĂŞdÂą spotkania bliÂźniaczych pÂłomieni natychmiastowe lub ponownie, to bĂŞdzie na poziomie indywidualnym duszy?

Spotkania bliÂźniaczych pÂłomieni bĂŞdÂą oferowane jak kaÂżde indywidualne Âżyczenia. Wielu, ktĂłrzy cieszÂą siĂŞ z przybycia swoich bliÂźniaczych pÂłomieni obecnie sÂą Âżonaci i wychowujÂą dzieci z partnerem, a nie ich bliÂźniaczym pÂłomieniem. NiektĂłre ÂżyjÂą samotnie i celibacie 20 lat. Wszystko bĂŞdzie odbywaĂŚ siĂŞ w sposĂłb uczciwy, i miÂły i wdziĂŞczny. Jak moÂżesz sobie wyobraziĂŚ w tym momencie, to bĂŞdzie lepiej. Nikt nie bĂŞdzie cierpiaÂł , gdyÂż Dusze sÂą przyciÂągane do ich ostatecznego szczĂŞÂścia, bo wszyscy bĂŞdÂą wzajemnie LEPSI.

7. Czy wszystkie tajne stowarzyszenia bĂŞdÂą porzucone lub bĂŞdÂą nadal niektĂłre, ktĂłre bĂŞdÂą pracowaĂŚ dla dobra czÂłowieka / Ziemi?

PomysÂł tajnych stowarzyszeĂą ma najbardziej negatywny wydÂźwiĂŞk. Te negatywne grupy wszystkie bĂŞdÂą caÂłkowicie rozpuszczone. Zawsze jest hierarchia wÂśrĂłd dusz, i poziom, ktĂłry osiÂągnĂŞÂły w ich ÂświadomoÂści. WyÂższe nauki sÂą trzymane w tajemnicy, aÂż do chwili, gdy ktoÂś jest gotowy i przygotowaÂł siĂŞ. W tej chwili wszystkie tajemnice bĂŞdÂą ujawnione.

8. Wraz z pojawieniem siĂŞ materializatorĂłw, bĂŞdziemy mieli caÂłe nasze jedzenie i odzieÂż - i prawdopodobnie kilka innych rzeczy. Do czego potrzebowalibyÂśmy pieniĂŞdzy n potem? Jak bĂŞdÂą skÂąpo wydzielane - w zÂłotych certyfikatach, ktĂłre zmienimy siĂŞ w jakieÂś papierowe pieniÂądze?

Reparacje bêd¹ rozdawane na rachunek bankowy dla ka¿dego cz³owieka - ka¿dej kobiety, dziecka i cz³owieka na œwiecie. Te pieni¹dze bêd¹ wymieniane za pomoc¹ wczytania karty. Ka¿da osoba bêdzie mieÌ kartê przywi¹zana do ich w³asnego rachunku. Wszystkie pieniêdzy bêd¹ oparte na metalach, srebrze, z³ocie i platynie, które s¹ trzymane w bankach na ca³ym œwiecie. To ju¿ zosta³o stworzone. Potrzebujemy pieniêdzy, poniewa¿ utrzymujemy to jako wymianê energii przez tak d³ugo. Potrzebujemy pieniêdzy, ze wzglêdu na zniewolenie ludzkoœci. Dusze bêd¹ potrzebowaÌ czasu na dostosowanie siê. One potrzebuj¹ czasu, aby stopniowo odejœÌ od zaprogramowania, ¿e potrzebuj¹ pieniêdzy. Kiedy ka¿dy bêdzie komfortowy ze zmianami wtedy Ziemia nie bêdzie ju¿ korzystaÌ z pieniêdzy lub wczytywanych kart.

9. Wszystko jest w chwili obecnej - nie ma przeszÂłoÂści i przyszÂłoÂści, wiĂŞc ujawnienie i aresztowania juÂż siĂŞ staÂły (bo jest tylko teraz). Jak jesteÂśmy w stanie ukryĂŚ to przed nami samymi? Jak jesteÂśmy w stanie ukryĂŚ to postrzeganie?

Zgodziliœmy siê na zapomnienie. Zgodziliœmy siê na zas³ony. S¹ to warunki do ¿ycia w wielkiej szkole zwanej Ziemia. Zas³ony s¹ przywi¹zane do karmy. S¹ wspó³czuj¹cym aktem i s¹ nierozerwalnie zwi¹zane z tymi warunkami. To dlatego punkt zwrotny Dusz by³ potrzebny, dla tych którzy obudzili siê i przygotowali siê do rezygnacji z zas³on na koùcu czasów.

St Germain przez Elizabeth Trutwin,
7 wrzeÂśnia 2012 © Wszelkie prawa zastrzeÂżone.
Channeler: Beth Trutwin
 http://CosmicAscension.org, http://GalacticRoundtable.in, http://Garuda.co
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2012, 21:45:22 wysłane przez blueray21 » Zapisane

Wilk
Gość
« Odpowiedz #259 : Wrzesień 09, 2012, 09:06:14 »

Karty zostanÂą... Pin i zielony proszĂŞ Chichot
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #260 : Wrzesień 09, 2012, 09:17:00 »

Karty zostanÂą... Pin i zielony proszĂŞ Chichot

ale tylko na okres przejÂściowy, z najnowszymi zabawkaim najtrudniej siĂŞ rozstaĂŚ MrugniĂŞcie
a wiĂŞc "masa krytyczna" zostaÂła osiÂągniĂŞta Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #261 : Wrzesień 09, 2012, 09:33:23 »

Widzisz, mamy tu jakiœ rodzaj dyskusji, a w³aœciwie przekonaù i ró¿nych przekazów na temat tego, co ma siê wydarzyÌ.
WiêkszoœÌ nadal twierdzi, ¿e nie potrafimy sobie wyobraziÌ tego co bêdzie, i zapewne jest to bliskie prawdy ze wzglêdu na ograniczone przez 3W pojmowanie i myœlenie.
Ale generalnie mamy jakby dwa obozy, jeden twierdzi, Âże przeskoczymy, albo jak Kiara, Âże zwiniemy siĂŞ do energetycznej iskry i nastĂŞpnie rozwiniemy w nowych realiach, a drugi obĂłz twierdzi, Âże przejÂście bĂŞdzie ewolucyjne, sam moment wÂłaÂściwie niezauwaÂżalny, a dalej nauczanie i wzglĂŞdnie szybki rozwĂłj z nowymi moÂżliwoÂściami postrzegania i manifestacji.
To, co byÂło prezentowane tutaj (w tym przekazie), to w zasadzie wizja GFOL, mniej lub bardziej fantastyczna, Âłagodnego ewolucyjnego przejÂścia, gdzie spokojnie mamy siĂŞ pozbywaĂŚ starych przyzwyczajeĂą.
StÂąd pomysÂł Saint Germain kart zasilonych jednakowymi dla wszystkich "odszkodowaniami".
Powiedzmy, Âże nie analizujemy tego pod wzglĂŞdem jakiegokolwiek podstĂŞpu, tylko przyjmujemy jako ewolucyjnÂą wizjĂŞ Âłagodnego przejÂścia w wyÂższy wymiar.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 09:34:17 wysłane przez blueray21 » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #262 : Wrzesień 09, 2012, 09:50:37 »

..tak s¹ ró¿ne koncepcje/wizje z ró¿nych "obozów",-
i tak sobie myÂślĂŞ, Âże skoro ci na "gĂłrze" nie sÂą jednomyÂślni- to co my mamy sobie myÂśleĂŚ?,-
wybraĂŚ bramke nr 2? DuÂży uÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich maÂło

« Odpowiedz #263 : Wrzesień 09, 2012, 10:07:54 »

Góra górze nie równa. Jeœli dopuœcimy do œwiadomoœci, ¿e czêœÌ lub czêœciowo wiadomoœci maj¹ jak najbardziej ziemskie pochodzenie, choÌby z wyspecjalizowanych agend NSA ,to zaskoczenie bêdzie mniejsze.
Generalnie unikam "nowych" channelerĂłw GFOL, bo w caÂłoÂści mogÂą byĂŚ wygenerowani w NSA, ale czasami wyciÂągam ich ekstremalne ciekawostki.
Zreszt¹ nawet te ca³kowicie ziemskiego pochodzenia wiadomoœci zawieraj¹ du¿¹ czêœÌ prawdy, bo inaczej nie by³yby przyjmowane, a tak z du¿¹ doz¹ prawdy zawsze coœ da siê przemyciÌ.

Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #264 : Wrzesień 09, 2012, 11:17:04 »

Cytat: Blueray
... Ale generalnie mamy jakby dwa obozy, jeden twierdzi, Âże przeskoczymy, albo jak Kiara, Âże zwiniemy siĂŞ do energetycznej iskry i nastĂŞpnie rozwiniemy w nowych realiach, a drugi obĂłz twierdzi, Âże przejÂście bĂŞdzie ewolucyjne, sam moment wÂłaÂściwie niezauwaÂżalny, a dalej nauczanie i wzglĂŞdnie szybki rozwĂłj z nowymi moÂżliwoÂściami postrzegania i manifestacji. ...

Moim zdaniem Oba te obozy majÂą racjĂŞ. Tylko kaÂżdy trzyma siĂŞ tak kurczowo swoich twierdzeĂą, Âże przekazujÂąc jawiÂą siĂŞ one niemal jak katechetyczna wykÂładnia - tak jest i basta.
Wystarczy podejœÌ do tego z dystansem, a zauwa¿ymy, ¿e wszyscy mówi¹ o tym samym, ale nie uwzglêdniaj¹c pewnych, choÌ bardzo wa¿nych czynników, które to owe wzniesienie (w formie "iskry" b¹dŸ ewolucyjnie) sprowadzaj¹ do "jednego obozu". Mrugniêcie

Kiara
Gość
« Odpowiedz #265 : Wrzesień 09, 2012, 11:31:34 »

Wszystko OK! nie mam zamiaru nikogo informacji de wartoÂściowaĂŚ. Ale zrozumieĂŚ trzeba i uÂświadomiĂŚ sobie teÂż iÂż inny wymiar to kompletnie inne parametry materii w 100% inne. zatem nie jest absolutnie moÂżliwe przeniesienie tej materii- tego ciaÂła materialnego ni niczego co jest materialne w tym wymiarze do kolejnego wyÂższego o caÂłkowicie innych parametrach technicznych!
Gdyby tak byÂło to nie mieniali byÂśmy wymiaru , tylko modernizowali ten. A tak nie jest i wiemy iÂż nie posiadamy czytnikĂłw IV wymiaru w III wymiarze , bo sÂą caÂłkowicie inne. Zatem jedynym sposobem jest zwiniĂŞcie materii z wzorca III wymiaru  do stanu czystej energii i rozwiniĂŞcie jej ponownie w IV wymiarze zgodnie z wzorcem tam obowiÂązujÂącym.
NaprawdĂŞ nie ma innego wyjÂścia Âżeby mĂłc ÂżyĂŚ w IV wymiarze , jest to caÂłkowicie inny stan skupienia , w ktĂłrym istniejÂą zupeÂłnie inne prawa i inne poÂłaszenia fizyczne, inaczej objawia siĂŞ Âżycie w inny nieco sposĂłb niÂż w obecnym naszym wymiarze.
Przekaz takiej informacji nie jest absolutnie moim uporem , jest zrozumieniem zmian które musz¹ zajœÌ.
Jednak najwa¿niejszy jest efekt koùcowy, cieszmy siê wiêc tym co nas ³¹czy ,a nie tym co chwilowo dzieli nasze zrozumienia nadchodz¹cego procesu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #266 : Wrzesień 09, 2012, 11:55:37 »

>Kiaro<, niedokÂładnie, albo w ogĂłle nie czytasz moich postĂłw i cytatĂłw, ktĂłre zamieszczam, i stÂąd taka reakcja.  MrugniĂŞcie
Ty wskazujesz tylko jeden sposĂłb "przejÂścia", ja natomiast, nawiÂązujÂąc do tego samego wskazujĂŞ dwie drogi, a obie wiodÂą do tego samego celu.  DuÂży uÂśmiech

Wilk
Gość
« Odpowiedz #267 : Wrzesień 09, 2012, 11:58:23 »

A ja mam to w nosie jak ma siĂŞ to staĂŚ Chichot Byle z falÂą jak Jack Sparrow UÂśmiech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #268 : Wrzesień 09, 2012, 12:13:00 »

W nosie to moÂżesz mieĂŚ muchy, ale o to CiĂŞ nie podejrzewam, albo ... coÂś do wydmuchania. MrugniĂŞcie
Nie wiem jak to robiÂł "Jack Sparrow", ale zaÂłapanie siĂŞ na tĂŞ "falĂŞ" w duÂżym, ba w ogromnym stopniu uzaleÂżnione jest tylko od Ciebie.  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 12:23:29 wysłane przez Dariusz » Zapisane

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #269 : Wrzesień 09, 2012, 12:50:52 »

Re-Kolekcje 5D: Obudzona ¶wiadomo¶æ. STWÓRCA
(Przekaz z 23.11.2010)

Jak przyjdzie wielka powĂłdÂź, Ty bĂŞdziesz umiaÂł pÂływaĂŚ.
 Jak przyjdzie wielki poÂżar, bĂŞdziesz mĂłgÂł przez niego przejœÌ.
 Kiedy nadejdÂą trzĂŞsienia ziemi, pozostaniesz niewzruszony.
 Kiedy nadejdÂą Wielkie Dni, bĂŞdziesz wiedziaÂł co czyniĂŚ.

Bowiem na kaÂżde wydarzenie jesteÂś przygotowany
 i wyposaÂżony z WiedzÂą swojego Bytu,
 by iœÌ pewnym krokiem aÂż do koĂąca tego Czasu.

WiĂŞc nie lĂŞkaj siĂŞ, bo pod mojÂą jesteÂś opiekÂą.

Zmiana na Ziemi zmienia CzÂłowieka
 i macie dane wszystko, Âżeby przetrwaĂŚ dobrze ten Czas.
 Oczekujcie go wiĂŞc w pewnoÂści i z radoÂściÂą,
 bo do tego jesteÂście wezwani.

Woda, OgieĂą, Ziemia, Powietrze stojÂą gotowe,
 by przyspieszyĂŚ oczyszczanie Planety
 i stojÂą w gotowoÂści, by wraz z LudÂźmi
 osi¹œÌ na Nowej Ziemi z Nowym Duchem.

Ta „Wielka Zmiana” jest wspierana przez siÂły Natury.
 One jÂą dÂźwigajÂą i zasilajÂą, roztropnie i zgodnie z wolÂą StwĂłrcy.

Obudzona ŒwiadomoœÌ kieruje siê tym, czego wymaga Czas.
 Rozpoznaje i wie. Stare odchodzi, gdy Nowe juÂż rozkwita.

Obudzona ÂŚwiadomoœÌ nie „trzyma siĂŞ” starych przyzwyczajeĂą
 i tym samym nie bierze udziaÂłu w uwalnianiu ich ze Starego Procesu.

Wiatr Âłagodnie gÂłaszcze czoÂło, ogieĂą grzeje w zimne dni,
 woda gasi pragnienie podró¿nika a powietrze ochÂładza i odÂświeÂża,
 przez co Ludzie pozostajÂą czyÂści.
 ÂŻywioÂły bezinteresownie i delikatnie sÂłu¿¹ Obudzonej ÂŚwiadomoÂści.

Tam bĂŞdzie niszczone, gdzie panuje CiemnoœÌ („nieczystoœÌ” energetyczna).
 Tam zatapiane, gdzie panuje niesprawiedliwoœÌ, tam spalone gdzie zgnilizna.
 Tam gdzie panuje ciemna energia trzymana przez ludzi, kaÂżdemu dosÂłownie wstrzyma oddech.

Tam jest potrzebne oczyszczenie i tam ono siĂŞ stanie.
 Lecz Obudzona ÂŚwiadomoœÌ stoi obok tych RzeczywistoÂści,
 i ponad tym Czasem, ktĂłry istnieje poprzez PrzestrzeĂą.

Obudzona ŒwiadomoœÌ koncentruje Si³ê Mi³oœci w tym Œwiecie,
 aby mgÂła siĂŞ rozeszÂła aby i ÂŚwiatÂło mogÂło siĂŞ przedostaĂŚ.

Obudzona ŒwiadomoœÌ bierze udzia³ w tych zadaniach.
 Przez czystoœÌ swojej Istoty te wydarzenia osÂłabia,
 poprzez wspó³czucie ziemiĂŞ rozluÂźnia,
 ogieĂą gasi, wodĂŞ kieruje z powrotem do koryt i tym,
 ktĂłrzy jeszcze b³¹dzÂą w CiemnoÂści daje doœÌ powietrza do oddychania.

OsÂłabienie dramatycznych wydarzeĂą, Âłagodzenie bĂłlu,
 uspokajanie siÂł Natury ktĂłre ludzie w swojej niewiedzy sami stwarzajÂą:
 oto jest zadanie dla Obudzonej ÂŚwiadomoÂści w tym Czasie.

Ten ktĂłry siĂŞ boi, ma zasmakowaĂŚ pewnoÂści.
 Ten ktĂłry w Âżyje w Strachu, ma dostaĂŚ OdwagĂŞ.
 Ten ktĂłry wypeÂłniony jest nienawiÂściÂą, ma znaleŸÌ MiÂłoœÌ.
 Ten ktĂłry uwaÂża Âże jest bezbronny, ma staĂŚ siĂŞ potĂŞÂżnym
 i ten ktĂłry wystawiony jest na dziaÂłanie SiÂł CiemnoÂści,
 ma wybraĂŚ ÂŚwiatÂło.

Ten proces jest wspomagany, prowadzony i dÂźwigany przez Obudzonych
 i ich MiÂłoœÌ.

WypeÂłnia siĂŞ wÂłaÂśnie to, po co tu przyszliÂście!
 Dla kaÂżdego wedÂług jego ZadaĂą, w porozumieniu
 i odpowiednio dla jego WyÂższego JA.

Obudzona ŒwiadomoœÌ rozpoznaje wzajemne powi¹zania
 i przekazuje je kaÂżdemu z tych,
 ktĂłrzy nie czujÂą siĂŞ bezpiecznie i wÂątpiÂą,
 ubezpiecza i wspomaga ludzi.
 MiÂłoœÌ szykuje ZiemiĂŞ, uprawia pole Âżeby byÂło gotowe
 na nowe nasiona, aby mieĂŚ wielkie plony.
 Kiedy juÂż Ziemia jest spulchniona, pada Ziarno g³êboko w niÂą
 i daje wielki owoc.

WiĂŞc spulchniacie ZiemiĂŞ, aby Ludzie ktĂłrzy nie mieli
 wielkich plonĂłw rozkwitnĂŞli i otrzymali bogactwo,
 ktĂłre rĂłwnieÂż na ich polu bĂŞdzie gotowe.

WiĂŞc Wy, Przebudzeni:

Wytrwajcie i bÂądÂźcie nieugiĂŞci w swoim postĂŞpowaniu.

Kierujcie siĂŞ caÂły czas ku Jednej Sile MiÂłoÂści
 i nie przestawajcie w rozdawaniu tej SiÂły.
 Tak dÂługo jak jesteÂście na Ziemi, macie to czyniĂŚ
 i tak dÂługo jak dziaÂłacie miĂŞdzy LudÂźmi
 jesteÂście zobowiÂązani byĂŚ MiÂłoÂściÂą, ÂżyĂŚ MiÂłoÂściÂą i dawaĂŚ MiÂłoœÌ!

Przebudzeni,
 bÂądÂźcie ÂŚwiatÂłem Ziemi, Ogniem Transformacji,
 Naczyniem CzystoÂści, RĂŞkÂą StwĂłrcy.

Kreujecie NowÂą ZiemiĂŞ
 -poniewaÂż juÂż stworzyliÂście ten ÂŚwiat w Was samych.

Wasze Uzdrowienie bĂŞdzie Uzdrowieniem Planety
 i tak wÂłaÂśnie jest wszystko ze sobÂą powiÂązane.

Nie zatrzymujcie siĂŞ i wytrzymajcie!

LudzkoœÌ budzi siê, poniewa¿ jej budzenie jest przepowiedziane.

I to wystarczy aby pobÂłogosÂławiĂŚ ZiemiĂŞ i uzdrowiĂŚ LudzkoœÌ.

Kolektywne, zbiorowe Przebudzenie wÂłaÂśnie siĂŞ dzieje!

Tak wÂłaÂśnie jest.

STWÓRCA
http://wolnaplaneta.pl/terra/2012/09/09/rekolekcje-5d-obudzona-swiadomosc-stworca-przekaz-z-23-11-2010/
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 12:51:08 wysłane przez songo1970 » Zapisane

Kiara
Gość
« Odpowiedz #270 : Wrzesień 09, 2012, 13:57:09 »

>Kiaro<, niedokÂładnie, albo w ogĂłle nie czytasz moich postĂłw i cytatĂłw, ktĂłre zamieszczam, i stÂąd taka reakcja.  MrugniĂŞcie
Ty wskazujesz tylko jeden sposĂłb "przejÂścia", ja natomiast, nawiÂązujÂąc do tego samego wskazujĂŞ dwie drogi, a obie wiodÂą do tego samego celu.  DuÂży uÂśmiech

Darek ja tÂłumaczĂŞ mĂłj sposĂłb przejÂścia , staram siĂŞ najlepiej jak potrafiĂŞ, wcale nie staram siĂŞ podwaÂżaĂŚ cudzego. Kto co wybierze to jego sprawa, i tak bĂŞdzie moÂżliwy tylko jeden.

Kiara UÂśmiechUÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #271 : Wrzesień 09, 2012, 14:21:58 »

@Kiara
Kto co wybierze to jego sprawa, i tak bĂŞdzie moÂżliwy tylko jeden.

Nie tylko jeden i tak na prawdĂŞ nie dla KOGOÂŚ. Nikt nie przejdzie dalej - w sensie tego, Âże nie przejdÂą wyobraÂżenia, przywiÂązania, uwarunkowania od JA.

Wszystkie koncepcje majÂą na celu przeszmuglowanie DALEJ jakiejÂś "jedynie sÂłusznej" wizji. Pojawia siĂŞ ich podaÂż , bo jest popyt, bo JESTEÂŚCIE , kochani DuÂży uÂśmiech

Umys³ ¿¹da karmy do gryzienia - koncepcji - bo sam nie czuje siê pewien, bo nie wie co siê wydarzy jak i dlaczego.

A to siĂŞ juÂż wydarza, tylko, Âże tego nie wiesz. Nie wiesz bo nie moÂżesz wiedzieĂŚ. Grande finale to bĂŞdzie rozpuszczenie umysÂłu w "ciemnoÂści" z ktĂłrej wyÂłoni siĂŞ Istnienie. Wolne od uwarunkowaĂą JA.

To ,co ciemne jest w "nas". To sÂą oczekiwania, wyobraÂżenia, koncepcje, to osÂądy, przekonania, pobudowane modele systemĂłw wartoÂści. ZaÂłoÂżenia, Âże ktoÂś przejdzie , a ktoÂś nie, i Âże to wszystko zaleÂży od jakiegoÂś Ciebie DuÂży uÂśmiech

Czy ktoœ z Was doœwiaczy³ ju¿ tego, jak mu siê œwiat rozpada na kawa³ki ? To ¿ycie, które zna³, do którego by³ przywi¹zany nagle popada w ruinê , sypie siê rzeczywistoœÌ.

Czy znacie to uczucie niepewnoÂści, kompletnej niewiedzy "co dalej?" ? A póŸniej, jak siĂŞ na nowo Âżycie  ukÂłada , pojawia siĂŞ deja vu, Âże " rok temu w Âżyciu bym nie pomyÂślaÂł/a ,Âże bĂŞdĂŞ tu gdzie jestem teraz"

UmysÂł boi siĂŞ nie wiedzieĂŚ i nie mieĂŚ wyobraÂżeĂą. Dlatego wymyÂśla koncepcje lub chwyta siĂŞ tych, ktĂłre mu siĂŞ podsuwa.

ÂŁapiemy siĂŞ tego, Âże KTOÂŚ musi mieĂŚ racjĂŞ, KTOÂŚ musi wiedzieĂŚ co i jak bĂŞdzie, a moÂże GOFL, a moÂże ci od Manusktyptu Przetrwania, moÂże ArchanioÂł MichaÂł, a moÂże lepiej wrĂłciĂŚ do KrK ....  zamiast po prostu zaufaĂŚ Âżyciu bez wyobraÂżeĂą.

Ono prowadzi . Ono jest jedynym , co nas spotyka. Nie tam gdzieÂś, jutro, czy pojutrze, a tu i teraz.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #272 : Wrzesień 09, 2012, 15:06:50 »

Rada StraÂżnikĂłw ZÂłotego Promienia: Przygotowanie do 21 grudnia 2012

21 grudnia 2012 bĂŞdzie miaÂło miejsce szczytowe nasilenie siĂŞ czĂŞstotliwoÂści, ktĂłre przepÂłynÂą przez tych, ktĂłrzy zgodzili siĂŞ byĂŚ energetycznymi bramami. BĂŞdzie to dla was odczucie bardzo silne i bardzo piĂŞkne. Portale bĂŞdÂą zalane ÂŚwiatÂłem, a my prosimy, ÂżebyÂście radowali siĂŞ tym doÂświadczeniem, ÂżebyÂście odczuwali i doceniali te zdumiewajÂące, nieporĂłwnywalne z niczym poziomy piĂŞkna, jakie z ÂłatwoÂściÂą ujrzycie odbite ku sobie we wszystkim, czego doÂświadczacie. Nie ma potrzeby przejmowaĂŚ siĂŞ niczym czy planowaĂŚ, gdyÂż moÂże was to wÂłaÂściwie rozpraszaĂŚ w trakcie doÂświadczania tych energii. BÂądÂźcie, BÂądÂźcie Waszym ÂŚwiatÂłem, z miÂłoÂści do Gai, z miÂłoÂści do ludzkoÂści, z miÂłoÂści do waszej Kosmicznej Rodziny, waszej misji, waszej JaÂźni i wszystkiego. 

Szczyt tej energii zacznie siĂŞ budowaĂŚ w zauwaÂżalny sposĂłb 21 paÂździernika 2012 i bĂŞdzie silnie odczuwany aÂż do 21 lutego 2013 - jest to 4-miesiĂŞczna fala, ktĂłra osiÂągnie swĂłj wierzchoÂłek 21 grudnia. JesteÂśmy bardzo podekscytowani tÂą 4-miesiĂŞcznÂą kulminacjÂą w imieniu was i wszystkich innych.

Niektórzy z was czuj¹, ¿e bardzo wa¿ne jest dalsze oczyszczenie wszystkiego, co postrzegacie jako przeszkody albo œmiecie, i/lub dokoùczenie spraw, które byÌ mo¿e opóŸnialiœcie, ale w przejrzysty sposób czujecie, ¿e jesteœcie wzywani do zrobienia tego. Te wewnêtrzne wskazówki s¹ cenne, gdy¿ im wiêcej uwolnicie i oczyœcicie z waszych oœrodków energetycznych i ogólnego pola energii do 21 paŸdziernika, w tym bardziej ca³oœciowy sposób bêdziecie mogli wype³niaÌ sw¹ unikaln¹ rolê... jako Brama dla Czêstotliwoœci Wzniesienia.

Inni ludzie, ktĂłrzy nie zostali pobudzeni i nie sÂłu¿¹ jako bramy czĂŞstotliwoÂści, nie osiÂągnÂą tego poziomu doÂświadczenia. Prawdopodobne jest, Âże odczujÂą napiĂŞcie i ucisk, kiedy te potĂŞÂżne boskie energie zainicjujÂą dalszy rozwĂłj wszystkiego, a niektĂłrzy jeszcze nie zezwolili sobie na to bÂądÂź nie respektujÂą istnienia tego procesu. Ci, ktĂłrzy sÂą w konflikcie ze sobÂą/swÂą JaÂźniÂą bĂŞdÂą mieĂŚ wypaczonÂą interpretacjĂŞ tych intensywnych energii, wyros³¹ najprawdopodobniej z opartych na strachu myÂśli i programĂłw, ktĂłrych jeszcze nie rozpuÂścili lub nie przetransformowali.       

Jeszcze inni mog¹ robiÌ wra¿enie, jakby kompletnie nic nie odczuwali, tak jakby absolutnie nic siê nie dzia³o - co bêdzie siê wydawaÌ jeszcze bardziej niemo¿liwe tym z was, którzy wznosz¹ siê w boskie czêstotliwoœci, oraz tym, którzy maj¹ uczucie, jakby niebo w ka¿dym momencie mog³o im siê zwaliÌ na g³owê*. To szerokie spektrum doœwiadczeù bêdzie doœÌ osobliwe i najprawdopodobniej ta sytuacja siê utrzyma. Wszystko polega na zaufaniu do swej JaŸni poœród wzrastaj¹cej dziwnoœci tych przemieszanych linii czasowych i rzeczywistoœci.

Nie istnieje tutaj niewÂłaÂściwa droga, wiĂŞc nie bÂądÂźcie zaniepokojeni tym, Âże opowiadamy o waÂżnoÂści tych tygodni i 4-miesiĂŞcznego okna, ktĂłre siĂŞ niedÂługo otworzy. Po prostu pod¹¿ajcie za swymi wewnĂŞtrznymi wskazĂłwkami, aby "oczyÂściĂŚ dom" energetycznie, i bÂądÂźcie tak stabilni w sile swego ÂŚwiatÂła, na ile jesteÂście w stanie sobie pozwoliĂŚ. Dbajcie o siebie, stwarzajÂąc wiĂŞcej przestrzeni, skupienia uwagi i oddania dla swych unikalnych Boskich czĂŞstotliwoÂści, ktĂłre dalej BÊDÂĄ siĂŞ manifestowaĂŚ w waszym czÂłowieczeĂąstwie. CaÂła reszta jest jeszcze prostsza.... Cieszcie siĂŞ tÂą przejaÂżdÂżkÂą, pamiĂŞtajÂąc, Âże to Wy jÂą stwarzacie.   

Namaste

Rada StraÂżnikĂłw ZÂłotego Promienia
PrzekazaÂła Jill Renee Feeler, 6 wrzeÂśnia 2012
www.beaconforlightworkers.com   

* Ciekawe, co w tej sytuacji zrobiliby dzielni Gallowie, ktĂłrzy straszeni potworem w 12 pracach Asterixa z dobrotliwym lekcewaÂżeniem mĂłwiÂą: "Biedacy, nie wiedzÂą, Âże my boimy siĂŞ tylko jednej rzeczy: Âżeby niebo nie spadÂło nam na gÂłowĂŞ" JĂŞzyk {przyp.tÂłum.}
http://wielkawiosnawszechswiata.blogspot.com/2012/09/rada-straznikow-zotego-promienia.html
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 15:17:04 wysłane przez songo1970 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #273 : Wrzesień 09, 2012, 15:47:46 »

Ci, ktĂłrzy sÂą w konflikcie ze sobÂą/swÂą JaÂźniÂą bĂŞdÂą mieĂŚ wypaczonÂą interpretacjĂŞ tych intensywnych energii, wyros³¹ najprawdopodobniej z opartych na strachu myÂśli i programĂłw, ktĂłrych jeszcze nie rozpuÂścili lub nie przetransformowali.     

Tylko nie podczepiajcie siĂŞ pod kolejne jakieÂś wyobraÂżenia o WyÂższym Ja bo to teÂż program do rozpuszczenia.

Rozpuszczenie programu JA oznacza nie budowanie nowych modeli bo nie ma komu ani nie ma z czego.

Rozpuszczenie nie jest konfliktem. Jest rozpoznaniem iluzorycznoÂści owego programu JA i tylko tyle. To nie jest walka z nim. Konflikt to rzeczywiscie wypaczona interpretacja. Jakakolwiek interpretacja jest faÂłszywa.

Odczuwanie energii tak ,ale bez interpretacji komu, dlaczego, na ile i co z tego bĂŞdĂŞ miaÂł.
ptak
Gość
« Odpowiedz #274 : Wrzesień 09, 2012, 15:54:54 »

Cytat: east
zamiast po prostu zaufaĂŚ Âżyciu bez wyobraÂżeĂą.

Tylko, Âże Âżycie, to Ty ze swoimi wyobraÂżeniami.  UÂśmiech To one trzymajÂą CiĂŞ w danej przestrzeni,
one równie¿ wrzucaj¹ Ciê na tak¹ a nie inn¹ falê. I w koùcu one burz¹ stare, tworz¹c now¹ jakoœÌ.

Zaufanie Âżyciu, to zaufanie sobie, swoim wyewoluowanym i wykreowanym moÂżliwoÂściom,
ktĂłre zawierajÂą siĂŞ w granicach Twojej wyobraÂźni. I albo tkwisz w starych paradygmatach
albo idziesz dalej.

Aktualnie, masz nowe dla siebie wyobraÂżenie wÂłasnej istoty, pozbawionej JA.  MrugniĂŞcie
I nie waÂżne, jakie to jest. WaÂżne, co z tego wynika dla Ciebie oraz Âświata. 

Wszechœwiat patrzy Twoimi oczyma, czuje Twoim sercem. Zapisuje now¹ mo¿liwoœÌ istnienia, któr¹ Ty
osobiÂście testujesz. Wzbogacasz Âżycie o swoje jego przeÂżywanie w jedyny i niepowtarzalny sposĂłb.
Innymi sÂłowy, kreujesz je.

Komu wiĂŞc ostatecznie ufasz?  Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 15:56:12 wysłane przez ptak » Zapisane
Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: