Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 21, 2024, 19:25:02

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Wzniesienie - przeskok, ewolucja czy rewolucja?  (Przeczytany 164924 razy)
0 u¿ytkowników i 29 Go¶ci przegl±da ten w±tek.
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #275 : Wrzesieñ 09, 2012, 17:00:53 »

Witam,
w koncu wklejam tutaj. Gdzies Kiara pisala cos o slowie gad, ale nie moge tego znalezc.
ten gad jest ciekawy. Wiaze on sie z najwazniejszymi postaciami, rzeczami. Np. z Mojzeszem ( 40-300-5 ) a jako
rdzen 345 lub jego kombinacje z hebr schama czyli pustynia albo tam, gdzies. Takze z wyrazem "zatoka, wybrzeze "
zapisane jako 3-4-4 hebr. gada. 3-4 gad ma zawsze wieloznaczeniowa postac,np. szczescie, Jowisz ale takze
dobrze znany nasienie czarnego bzu, ktorym to zwano "manne " , to co spozywali Izraelici=ludzie podczas
tej symbolicznej ucieczki, wyjscia z Egiptu. Mozna powiedziec, ze odzywiali sie wiec nasionami szczescia.
Oczywiscie " manna " Nm 4-5.
Ale najwazniejsze , ze slowo Ryba zapisuje sie gd ( 4-3 ) czyli "dag", a lustrzany obraz tego to wlasnie gad,
stad mamy kombinacje dag/gad tak jak dog/god w przypadku Syriusza i jego "psiej" gwiazdy. Czyli wlasciwie gad
to okreslenie "szczesliwego boga", Jowisza, czyli boga rodzacego sie wiosna i umierajacego zima a wtedy wladza przechodzi do jego brata. Wszystkie te znaczenia lacznie oznaczaja otwarcie sie ludzkiej swiadomosci czy czhrystusowej swiadomosci. Wtedy,
gdy ryba stojaca pod znakiem N powinna sie polaczyc poprzez sily " wewnetrznego slonca " z Panna (symbol swiata )
 w znaku B, i  owoc tego B-N to ben czyli syn.
Jeszcze inaczej oznacza to mozliwosc polaczenia wszystkich jezykow w swiadomosci.
pozdrawiam
east
Go¶æ
« Odpowiedz #276 : Wrzesieñ 09, 2012, 17:05:39 »

Tylko, ¿e ¿ycie, to Ty
¯ycie wype³nia swoje formy , umo¿liwia ich samorealizacje. Jest tylko ¿ycie, zatem porzuciwszy uto¿samienie siê z wyobra¿eniami, czy z jakim¶ ograniczonym SOB¡ , mo¿na by napisaæ, ¿e "¿ycie to ty" w którym to zdaniu "ty" oznacza Istnienie.

ze swoimi wyobra¿eniami.  U¶miech To one trzymaj± Ciê w danej przestrzeni,
One trzymaj± ,ale jak kotwica. Przestrzeñ wype³nia to, co pomiêdzy .

one równie¿ wrzucaj± Ciê na tak± a nie inn± falê. I w koñcu one burz± stare, tworz±c now± jako¶æ.
Wyobra¿enia mog± to robiæ, tak, ale to bêdzie ci±gle to samo, nic nowego tak na prawdê. Nowa jako¶æ to tylko nowa etykietka, nowa kotwica, nowe uwarunkowanie DO CZEGO¦.

Zaufanie ¿yciu, to zaufanie sobie, swoim wyewoluowanym i wykreowanym mo¿liwo¶ciom,
które zawieraj± siê w granicach Twojej wyobra¼ni. I albo tkwisz w starych paradygmatach
albo idziesz dalej.
No a co jest dalej ? Co tam wyobra¼nia podpowiada ? Nowe mo¿liwo¶ci ? och ach, mniam mniam. Nowe paradygmaty, nowe granice, nowa TY ....
To nic innego jak nowy model samochodu na raty. Sp³acasz je energi± pozyskan± przez JA od Istnienia . Kreujesz nowe ? Nieee .. tylko zmieniasz ubranka .

Aktualnie, masz nowe dla siebie wyobra¿enie w³asnej istoty, pozbawionej JA.  Mrugniêcie
I nie wa¿ne, jakie to jest. Wa¿ne, co z tego wynika dla Ciebie oraz ¶wiata. 

Je¶li , jak twierdzisz, mam nowe wyobra¿enie pozbawone JA , to co z tego mia³oby wynikaæ dla mnie, skoro nie ma mnie ? I có¿ to mog³oby mnie obchodziæ co to wynika dla ¶wiata skoro nie ma mnie ?

To s± pêtle wyobra¿eñ z JA  na temat wyobra¿eñ o nie JA.  Takie pêtle bêd± siê ci±gle odtwarzaæ i to nie istotne jest o ile s± widoczne . Kiedy mnie zabraknie ¿ycie bêdzie toczyæ siê dalej, ¿ycie bêdzie dalej ¿y³o swoje formy w nim przejawione. To jest fakt. Tak by³o przede "mn±" i przed "Tob±" tak bêdzie i po "nas". Suchy fakt, bez wyobra¿eñ.
Oznacza on, ¿e ¿ycie to nie jest to JA. Brak JA niczego nie zmieni w ¿yciu i oczywi¶cie istnienie nie przestanie siê przejawiaæ, my¶li nie przestan± p³yn±æ, a odczucia nie przestan± siê pojawiaæ kiedy MNIE zabraknie. Dlatego, ¿e JA to iluzja i to nie z powodu MNIE to ¿ycie siê przejawia , bo mnie nie ma ju¿ za nanosekundê ( w skali czasu ¿ycia Wszech¶wiata).

Wszech¶wiat patrzy Twoimi oczyma, czuje Twoim sercem.
patrzy oczyma, czuje sercem. Nie moim sercem i nie moimi oczyma. Ja ich nie posiadam.
Zapisuje now± mo¿liwo¶æ istnienia, któr± Ty osobi¶cie testujesz
A moze zaledwie odtwarzam zapis ? Tu nie ma niczego do zapisania, bo nie ma tego, który ROBI ¯YCIE.

Wzbogacasz ¿ycie o swoje jego prze¿ywanie w jedyny i niepowtarzalny sposób.
Innymi s³owy, kreujesz je.
No co Ty powiesz, to JA taki wielki i cudowny jestem ? Jedyny i Niepowtarzalny i taki Kreator ?
Bosh .. we¼ napisz jaki¶ czanneling Ptaku, bo dobrze Ci idzie Du¿y u¶miech
S³odcy bêd± siê lepiæ do tego lukru.

Jedynym potwierdzeniem wa¿no¶ci JA s± inne oczy pe³ne JA. Rodzice wdrukowuj± dziecku to¿samo¶æ z mi³o¶ci przecie¿. Bo oni uwa¿aj±, ¿e s±, to i Ja¶ Fasolka musi te¿ niechybnie byæ.
Ba, to przysz³y Kreator.  Wiesz ilu takich Kreatorów umiera w nêdzy , w zapomnieniu, bez ¿adnego wp³ywu na rzeczywisto¶æ, z g³odu, z braku wiary w ten ¶wiat, który rzekomo kreuj± ? Och uwierz, ¿e wielu z nich to wykszta³ceni ludzie, znaj±cy prawd bez liku, to nauczyciele, którychPtaku wychowankowie rozjechali siê po ¶wiecie za mamon±. Nauczyciele, którzy nie potrafili niczego wykreowaæ aby zmieniæ SWÓJ (swojego kreatorskiego JA ) byt.

Tak bardzo wierzyli w moc stwórcz± cz³owieka, a zdychaj± za emeryturkê nie wystarczaj±c± na jedzenie nie mówi±c o op³atach. O to moc kreacyjna JA.

Komu wiêc ostatecznie ufasz?  Chichot
¯adnemu JA nie ufam.

Ufam ¿yciu przejawiaj±cemu siê poprzez Istnienie. Ono niesie wskazówki i rozwi±zania. Nikt nie mo¿e nauczyæ jak ¿yæ ¿ycie, poniewa¿ to ¿ycie ¿yje swoje formy, a nie odwrotnie.

To widaæ , rozejrzyj siê troszkê.
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #277 : Wrzesieñ 09, 2012, 17:39:18 »

@ Ace
Przecie¿ gad, to jest gad.  Du¿y u¶miech
Na nic ³±czenie ryby z pann±, gadziny siê przez to nie wybieli.
Pogód¼ siê z tym.  Mrugniêcie

@ East
Skoro uwa¿asz siê za formê a nie tre¶æ, có¿ Ci mogê powiedzieæ?
Niech Ciê ¿ycie lepi po swojemu, a nie twojemu.  Mrugniêcie

To pa.  Du¿y u¶miech
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #278 : Wrzesieñ 09, 2012, 17:40:33 »

Witam,
w koncu wklejam tutaj. Gdzies Kiara pisala cos o slowie gad, ale nie moge tego znalezc.
ten gad jest ciekawy. Wiaze on sie z najwazniejszymi postaciami, rzeczami. Np. z Mojzeszem ( 40-300-5 ) a jako
rdzen 345 lub jego kombinacje z hebr schama czyli pustynia albo tam, gdzies. Takze z wyrazem "zatoka, wybrzeze "
zapisane jako 3-4-4 hebr. gada. 3-4 gad ma zawsze wieloznaczeniowa postac,np. szczescie, Jowisz ale takze
dobrze znany nasienie czarnego bzu, ktorym to zwano "manne " , to co spozywali Izraelici=ludzie podczas
tej symbolicznej ucieczki, wyjscia z Egiptu. Mozna powiedziec, ze odzywiali sie wiec nasionami szczescia.
Oczywiscie " manna " Nm 4-5.
Ale najwazniejsze , ze slowo Ryba zapisuje sie gd ( 4-3 ) czyli "dag", a lustrzany obraz tego to wlasnie gad,
stad mamy kombinacje dag/gad tak jak dog/god w przypadku Syriusza i jego "psiej" gwiazdy. Czyli wlasciwie gad
to okreslenie "szczesliwego boga", Jowisza, czyli boga rodzacego sie wiosna i umierajacego zima a wtedy wladza przechodzi do jego brata. Wszystkie te znaczenia lacznie oznaczaja otwarcie sie ludzkiej swiadomosci czy czhrystusowej swiadomosci. Wtedy,
gdy ryba stojaca pod znakiem N powinna sie polaczyc poprzez sily " wewnetrznego slonca " z Panna (symbol swiata )
 w znaku B, i  owoc tego B-N to ben czyli syn.
Jeszcze inaczej oznacza to mozliwosc polaczenia wszystkich jezykow w swiadomosci.
pozdrawiam

To co napisa³e¶ jest niezmiernie ciekawe , uzupe³ni³o mi dalsze zrozumienie tematu. Mesjasza czyli Dawida sk³adaj±cego siê z ryby i Gada. teraz nie mam juz czasu pisaæ , wstawiam Ci  cytatat.

Gad = גד
    Wzmianka o biblijnym plemieniu Gad (גד) w linii 10 ma szczególne znaczenie. Po pierwsze, Mesza identyfikuje mê¿czyzn Gada jako stanowi±cych czê¶æ Izraela. Po drugie, lokalizuje ich po wschodniej stronie Jordanu w okolicach Atarot zgodnie z opisem biblijnym (Liczb 32:34). Po trzecie, stwierdza, i¿ zamieszkiwali oni rejon Atarot od wieków. Innymi s³owy, inskrypcja Meszy potwierdza plemienn± strukturê narodu izraelskiego oraz fakt istnienia predynastycznego Izraela z³o¿onego z kilku plemion na wiele wieków przed królem Omrim.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Stela_Meszy

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 17:41:32 wys³ane przez Kiara » Zapisane
acentaur

Wielki gadu³a ;)

Punkty Forum (pf): 12

Wiadomo¶ci: 1464

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #279 : Wrzesieñ 09, 2012, 19:12:14 »

Witaj Kiaro,

< To co napisa³e¶ jest niezmiernie ciekawe , uzupe³ni³o mi dalsze zrozumienie tematu. Mesjasza czyli Dawida sk³adaj±cego siê z ryby i Gada. teraz nie mam juz czasu pisaæ , wstawiam Ci  cytatat. >
dziekuje. Te kombinacje liczbowe pozwalaja czasem cos wyluskac, sam jestem niekiedy zaskoczony.  U¶miech Dobrze, ze moglas z tego
skorzystac, czest puzle ukladaja sie lepiej.
pozdrawiam

=========================================

Witaj ptaku,
jasne jak slonce.  Du¿y u¶miech
Ale niekiedy trzeba uzyc jeszcze innych jezykow, chcial czy nie.  U¶miech
A im bielsza Panna tym lepiej. Opalac sie, nie zawsze wychodzi na dobre.
pozdrawiam

Scali³em posty
darek
« Ostatnia zmiana: Wrzesieñ 09, 2012, 20:50:47 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #280 : Wrzesieñ 10, 2012, 13:12:51 »

Karty zostan±... Pin i zielony proszê Chichot

ale tylko na okres przej¶ciowy, z najnowszymi zabawkaim najtrudniej siê rozstaæ Mrugniêcie
a wiêc "masa krytyczna" zosta³a osi±gniêta Chichot
Witam Wszystkich. Mrugniêcie
Ok, a co bêdzie z tymi wszystkimi "naszymi" hobby ?
Nurkowaniem, paralotniarstwem, modelarstwem, numizmatyk±, kolejkami i makietami po zmianach ?
Czy nadal bêdzie istnia³ internet i np Allegro ? U¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #281 : Wrzesieñ 10, 2012, 14:18:42 »

Wiêkszo¶æ nadal twierdzi, ¿e nie potrafimy sobie wyobraziæ tego co bêdzie, i zapewne jest to bliskie prawdy ze wzglêdu na ograniczone przez 3W pojmowanie i my¶lenie.
Wiesz to wystêpuje u tych co chc±.
Pozwolê te¿ na bazie w³asnych do¶wiadczeñ stwierdziæ, ¿e np u mnie by³o tak ze intelekt oczekiwa³ jaki¶ tam obrazków Du¿y u¶miech
Wychodzi³o z tego du¿o ,,materia³u?", który by pasowa³ do programu ,,¶miechu warte" Du¿y u¶miech
Odpu¶ci³em, przestawi³em siê na odczuwanie .
Odczuwanie bo wydaje mi siê, ¿e Serce to jedyne w starym przejawie fizycznym narzêdzie, które da radê odebraæ nowe zjawiska czy te¿ przejawianie przenikanie jak zwa³ tak zwa³ Innej przestrzeni.
Stary procek nie odtworzy nowego programu wiêc szkoda bawiæ siê we ,,fa³szywego proroka"  Du¿y u¶miech
Co do wielu dróg - jak stwierdzi³em wcze¶niej nie upieram siê, podobno ,,wszystkie drogi prowadz± do Rzymu"
Te¿ wole to od jednej owczarni i jednego pasterza Du¿y u¶miech
Nurkowaniem, paralotniarstwem, modelarstwem, numizmatyk±, kolejkami i makietami po zmianach ?
Czy nadal bêdzie istnia³ internet i np Allegro
Tak najpro¶ciej.
Ogl±da³e¶ film Awatar?
Zobacz jak gostek zmienia³ cia³o mia³ tyle doznañ w nowym ciele, ¿e w ¿yci mia³ kompa, allegro, bryczkê....
Oczywi¶cie zosta³o to przedstawione po amerykañsku ale i tak nie tak ¼le U¶miech
Suma summarum nowych rozrywek mu nie zabrak³o Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #282 : Wrzesieñ 10, 2012, 14:24:56 »

No w Avatarze to rolê Internetu odgrywa³o po³±czenie za pomoc± "ogonka" Du¿y u¶miech
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #283 : Wrzesieñ 10, 2012, 16:40:18 »

Jako¶ jak by³em m³odszy ¶wietnie sobie radzi³em bez komputera i internetu U¶miech To nie widzê problemu ¿eby tego nie by³o Chichot
east
Go¶æ
« Odpowiedz #284 : Wrzesieñ 10, 2012, 22:22:42 »

Sêk w tym, ¿e po³±czenie "internetowe" zawsze jest. Wszyscy jeste¶my zalogowani . Od momentu pobudki bardziej aktywnie , jako avatary Mrugniêcie
komandos040
Go¶æ
« Odpowiedz #285 : Wrzesieñ 11, 2012, 13:10:59 »

Wiêkszo¶æ nadal twierdzi, ¿e nie potrafimy sobie wyobraziæ tego co bêdzie, i zapewne jest to bliskie prawdy ze wzglêdu na ograniczone przez 3W pojmowanie i my¶lenie.
Wiesz to wystêpuje u tych co chc±.
Pozwolê te¿ na bazie w³asnych do¶wiadczeñ stwierdziæ, ¿e np u mnie by³o tak ze intelekt oczekiwa³ jaki¶ tam obrazków Du¿y u¶miech
Wychodzi³o z tego du¿o ,,materia³u?", który by pasowa³ do programu ,,¶miechu warte" Du¿y u¶miech
Odpu¶ci³em, przestawi³em siê na odczuwanie .
Odczuwanie bo wydaje mi siê, ¿e Serce to jedyne w starym przejawie fizycznym narzêdzie, które da radê odebraæ nowe zjawiska czy te¿ przejawianie przenikanie jak zwa³ tak zwa³ Innej przestrzeni.
Stary procek nie odtworzy nowego programu wiêc szkoda bawiæ siê we ,,fa³szywego proroka"  Du¿y u¶miech
Co do wielu dróg - jak stwierdzi³em wcze¶niej nie upieram siê, podobno ,,wszystkie drogi prowadz± do Rzymu"
Te¿ wole to od jednej owczarni i jednego pasterza Du¿y u¶miech
Czy nadal bêdzie istnia³ internet i np Allegro
Tak najpro¶ciej.
Ogl±da³e¶ film Awatar?
Zobacz jak gostek zmienia³ cia³o mia³ tyle doznañ w nowym ciele, ¿e w ¿yci mia³ kompa, allegro, bryczkê....
Oczywi¶cie zosta³o to przedstawione po amerykañsku ale i tak nie tak ¼le U¶miech
Suma summarum nowych rozrywek mu nie zabrak³o Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Sory, ale Avatara nie ogl±da³em, jako¶ ten film mi nie podszed³. U¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #286 : Wrzesieñ 11, 2012, 15:57:10 »

Karty zostan±... Pin i zielony proszê Chichot

ale tylko na okres przej¶ciowy, z najnowszymi zabawkaim najtrudniej siê rozstaæ Mrugniêcie
a wiêc "masa krytyczna" zosta³a osi±gniêta Chichot
Witam Wszystkich. Mrugniêcie
Czy nadal bêdzie istnia³ internet i np Allegro ? U¶miech

witaj komandos040

wszycy zastanawiaj± siê, jak siê zmieni otoczenie,-
a ma³o kto zadaje sobie pytanie- jak my siê zmienimy, jak nasze postrzeganie siê zmieni, w koñcu je¿eli zmienimy formê,-
to nasze potrzeby zmieni± siê w naturalny sposób. Mo¿e co¶ stracimy, ale na pewno zyskamy co¶ nowego.. U¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #287 : Wrzesieñ 11, 2012, 18:28:56 »

S³uszne spostrze¿enie >songo<.
Choæ i w otoczeniu równie¿ siê pozmienia, a mimo swego osobistego rozwoju i ten aspekt wielu interesuje. Wy³oni± siê nowe l±dy, budowle, których do tej pory nie by³o. Nowe akweny wodne i nowe drogi, natomiast znikn± rzeczy, przedmioty nienaturalne.
Co do rzeczy, to znikn± z dnia na dzieñ, za¶ zmiana okolicy bêdzie nastêpowaæ nieco wolniej, ale równie¿ zauwa¿alnie.

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #288 : Wrzesieñ 11, 2012, 18:50:55 »

S³usznie ale ma³o kto nie znaczy ¿e nikt, a to ju¿ godne jednego browarka  Du¿y u¶miech
Co do ewolucji to nawet to szacowni uczestnicy tego szacownego forum je przechodz± bo szczerze siê przyznam, ¿e fajnie mi siê czyta nowe posty ludzi, którzy wcze¶niej raczej hm no ten trochê rozrabiali
to pa Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #289 : Wrzesieñ 26, 2012, 07:13:34 »

¦WIAT PO WZNIESIENIU-WIELOWYMIAROWO¦Æ

Tomek Æwiek
Wielowymiarowo¶æ to natura naszego wszechswiata, ale tez i innych wszechswiatów wchodzacych w sk³ad multiwersu czyli ca³o¶ci stworzenia. Obecnie z osadzonymi wibracjami na poziomie 3 wymiaru nie jestesmy w stanie postrzegaæ otaczaj±cej nas rzeczywistosci wielowymiarowo.Nasz mózg jest uaktywniony w kilku procentach i abysmy mogli dostrzegac inn± rzeczywisto¶æ czy inne linie czasowe,potrzeba uruchomiæ uspion± jego czê¶æ. Aby tak sie sta³o trzeba otworzyæ i uaktywnic szyszynke oraz przysadke mózgow±, które s± fizycznymi i energetycznymi portalami do wielowymiarowo¶ci. Nasze wibracje pozostaj± teraz zogniskowane w 3 wymiarze.
U ludzi rozwijaj±cych siê duchowo  /np.lihtworkersów/ wibracje s± ju¿ osadzone i skrystalizowane czê¶ciowo w 4 wymiarze, lecz dzieje sie to g³ównie wtedy, kiedy pozostaj± oni w tera¼niejszosci oraz nie poddaj± siê schematom dnia codziennego. Wzniesienie to zogniskowanie i umiejscowienie naszych osobistych wibracji czêsciowo na poiomie czwartego, ale g³ównie na poziomie 5 wymiaru. Wtedy maj±c kryszta³owe /krzemowe/ cia³a z uaktywnion± szyszynk±, przysadk± mozgow± oraz mózgiem mo¿emy postrzegaæ wielowymiarowo. Musimy zdawaæ sobie sprawê, ¿e chocia¿ znanych nam wymiarów jest 12, to jest jeszcze wiele podwymiarów, lini czasowych i róznych wersji rzeczywistosci. Jest to nie do pojêcia przez nasz ograniczony umys³ w tym momencie. Nasz wszech¶wiat jest jedynym w ca³ym multiwersie w którym Stwórca wprowadzi³ ekesperyment-wolna wola. Stwórca/nie myliæ z Bogiem/ naszego wszechswiata podzieli³ sw± duszê na niezliczon± ilo¶æ czêsci, aby do¶wiadczaæ, a nastepnie da³ tym wydzielonym czê¶ciom ca³kowicie wolnê wole. Stwórcy /Logosy/innych wszechswiatów zrobili to samo,ale zostawili sobie kontrolê nad swoimi kreacjami. Stwórca naszego wszechswiata tej kontroli sie pozbawi³, okazuj±c nam ca³kowite zaufanie. Nie pozostawi³ nam wolnej woli tylko w jednej kwestii. Otó¿ niezale¿nie jak d³ugo nam to zajmie, jak d³ugo bêdziemy b³±dzic i bawic siê w ciemno¶æ i dualno¶æ, to w koncu musimy powróciæ, do Stwórcy a pozniej do Boga czyli stworzyciela wszech¶wiata ca³o¶ci/multiwersu/. Bóg jest ¶wiadomo¶ci± zamieszkuj±c± ca³o¶æ czasu, przestrzeni, energii, i materii. Jest to jedyna ¶wiadomo¶æ, która jednoczy wszystkie stany istnienia w jedno.
Stwórca po podziale wyodrêbni³ ze swojego ³ona pierwotne kreacje ze swej najczystszej esencji, ktore my nazywami WYZSZYM JA. Nastêpnie WJ podzieli³o siê id±æ za wzorem Stwórcy rowniez na wiele czêsci /nas/, aby doswiadczaæ na wielu planetach , w wielu czasoprzestrzeniach i rzeczywisto¶ciach na raz. Poniewa¿ domem WJ jest 6 wymiar czyli bezczasowo¶æ, mo¿e ono zbieraæ informacje od wszystkich swoich kreacji i nie sprawia mu to ¿adnego problemu. Na planetach 3 wymiaru szybko¶æ wibracji jest obni¿ona do takiego stopnia, ¿e cz±steczki zestalaj± siê w skupiska obiektów, czas spowalnia sw± prêdko¶æ do postaci sekwencyjnych ujêæ percepcji, pozwalaj±c tym samym ¶wiadomo¶ci WJ eksplorowaæ ró¿norakie ¶wiaty w jednym czasie. Umo¿liwia to jednemu WJ eksploracjê setek ¶wiatów w pojedynczym ujêciu (klatce) listwy czasowej.

Nasza ¶wiadomo¶æ ma strukturê wielowymiarow±, co umo¿liwia jej wyra¿anie ¶wiat³a w wielu systemach egzystencji jednocze¶nie. Jako czesci WJ do¶wiadczamy w rzeczywisto¶ci fizycznej 3D wszystkiego co zaplanowlismy przed wcieleniem siê , a nawet wiecej. Ró¿ne wersje rzeczywisto¶ci i ró¿ne linie czasowe stwarzamy zawsze wtedy, kiedy mamy podj±c jak±¶ wazn± decyzjê, ale siê wahamy. Wtedy nasza dusza dokonuje podzia³u i doswiadczamy niezauwa¿alnego przeskoku w dwie rownoleg³e linie czasowe, w których do¶wiadczamy rzeczywistosci w dwóch ró¿nych wersjach/na tak i na nie/. Chociaz nasza dusza moze dzieliæ siê prawie w nieskonczono¶æ, idea³em jest aby staraæ siê podejmowaæ decycje intuicyjnie i przez to nie stwarzaæ mozliwo¶ci do tworzenia nowych wersji zdarzeñ. Ostatnio gó¶no by³o o pewnej kobiecie, która obudzi³a siê pewnego ranka w innej lini czasowej z pe³n± pamiêci± poprzedniej . Utrzymywa³a, ¿e w innym równoleg³ym ¿yciu ma mê¿a, ktory w tym ¿yciu jest tylko jej s±siadem, jej mieszkanie chocia¿ to samo, wygl±da inaczej i jest odmiennie urz±dzone. Pracuje w zupe³nie innej firmie i jeszcze kilka innych szczegó³ów siê nie zgadza. Nie wiadomo jakim cudem uda³o jej siê zapamiêtaæ przeskok z jednej lini do drugiej, bo my te¿ robimy to ci±gle, ale tego nie pamiêtamy i nie zauwa¿amy.

Reasumuj±c po wzniesieniu bêdziemy wreszcie mieli dostêp do wielop³aszczyznowego postrzegania wszech¶wiata dziêki naszym uaktywnionym zmys³om i poszerzonej ¶wiadomo¶ci. Bêdziemy postrzegaæ swiat takim jakim jest naprawdê a nie jakim go teraz widzimy.
¬ród³o http://3.bp.blogspot.com/-dMk3a7TQbU0/T6wQEbCb2nI/AAAAAAAAAL8/t_FADgV3DVY/s400/7177AA36326E4D6A92E28520ACD1E52B.jpg

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #290 : Wrzesieñ 26, 2012, 08:26:26 »

Bêdziemy postrzegaæ swiat takim jakim jest naprawdê a nie jakim go teraz widzimy.

To zdanie w ca³ej konceptologii konstruuj±cej model Wszech¶wiata "dziel±cego siê" na te ca³e hierarchie w dó³ jest w tym tek¶cie najciekawsze.

Dlaczego "bêdziemy" ? Ju¿ mo¿na , w ka¿dej chwili, zmieniæ postrzeganie. Zmieñ to, co postrzega, a raczej - rozpu¶æ go. Kiedy nic nie filtruje rzeczywisto¶ci wówczas widaæ j± tak±, jaka jest Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #291 : Wrzesieñ 26, 2012, 14:17:05 »

A jaka bêdzie rola boga w nowej przestrzeni jak ka¿dy bêdzie doskona³y (czyt bogiem)
to pa Du¿y u¶miech
ps
Co do tych lepiej przygotowanych to z w³asnego do¶wiadczenia wiem, ze robi± czasem wielkie oczy z zaskoczenia Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #292 : Pa¼dziernik 08, 2012, 12:01:04 »

To kolejna kompilacja Steve Beckov'a z "wywiadów" z Archanio³em Micha³em na temat przebiegu Wzniesienia, pó¼niejszych ni¿ ten d³ugi, umieszczony gdzie¶ przedtem. Powiedzia³bym, ¿e opisy tutaj s± jeszcze bardziej szczegó³owe.
Moja konkluzja z tego materia³u jest taka, ¿e po przej¶ciu fali energii, która "omiecie" nasz± planetê, i w wyniku jej wp³ywu zmieni siê nasze postrzeganie, a zmys³y zostan± wyostrzone "tysi±ckrotnie".
Oczywi¶cie wtedy swoj± fizyczno¶æ bêdziemy postrzegali i odczuwali jak t± pod³ogê w tek¶cie, czyli bêdziemy dalecy od uto¿samiania siê z fizyczno¶ci±.

Steve Beckov: Jak bêdzie wygl±da³o Wzniesienie

Czy Wzniesienie bêdzie stopniowe, czy nagle?

Steve Beckow: Czy [Wzniesienie] bêdzie zmian±, która dzieje siê w momencie, czy to bêdzie stopniowa zmiana?

Archanio³ Micha³: Jest to chwila, gdy otwieraj± siê drzwi. Tak by³o i jest stopniowe przebudzenie. Widzieli¶cie zmiany psychiczne, fizyczne, emocjonalne, wzajemne powi±zania, przesuniêcia zbiorowe. Ale jest to, taki moment, kiedy siê kliknie. Wiêc to jest moment. W³a¶ciwie, to jest okres oko³o 20 do 24, 26 godzin.

S: Co opisujesz, Panie? Czy to otwarcie portalu lub zmiany wibracji, czy ...? Czy mo¿na to wyraziæ s³owami?

AAM: To jest zmiana w ca³ej wibracji zbiorowej, w której Ziemia, Gaia i wszystko na niej jest razem ... w innej wibracji. Wiêc to nie jest tak jak za po¶rednictwem portalu. ... Wy ju¿ przeszli¶cie przez wiele portali, i to jest czê¶ci± tego, o czym my¶licie, jako o tych mini-zmianach, które s± w trakcie. ...

I niektórzy ludzie przeszli przez nie bardzo chêtnie. Oczywi¶cie planeta przesz³a przez nie. Wiele z elementarnych królestw równie¿ wykona³o swoj± pracê. Ale to jest to, co uwa¿amy za chwilê, któr± wy poczujecie bardziej jako dzieñ lub dwa. Jest to, taki moment, w którym bêdzie to razem zharmonizowane. ...

S: Czy bêd± trzy dni ciemno¶ci? ...

AAM: ... Pomy¶l o tym jak o mrugniêciu. Czy kiedykolwiek mrugn±³e¶ i pokój wyda³ siê ja¶niejszy nagle? To dzieje siê ca³y czas w twojej medytacji. ...

Wiêc to jest bardziej jak mrugniêcie. Mo¿ecie mieæ do¶wiadczenia fizyczno¶ci - gdy¿ to jest czê¶ci± rado¶ci bycia na tej Ziemi - je¶li chcecie. Jest to zmiana w potencjale, w jaki sposób dzia³acie i jak wszystko .... Wiêc to jest tak, jakby wszyscy naraz byli za³og± sprz±taj±c± (oczyszczaj±c±). I co jest zmiecione, co jest wymiecione, ukochani, to resztki strachu, nienawi¶ci, ciemno¶ci. (1)

Czym bêdzie rzeczywiste do¶wiadczenie Wzniesienie?

W tej chwili to, co nazywamy chwil±, jest wyborem. I mo¿e siê zdarzyæ natychmiast, poniewa¿ tak wielu z was po³o¿y³o fundamenty – czy chcecie byæ w samym sercu Jedno¶ci Mi³o¶ci? Czy chcecie byæ w wy¿szej czêstotliwo¶ci? W ostatniej sekundzie, wszystko, co trzeba powiedzieæ, to „tak”, i pozwoliæ sobie na zalanie przez co¶, o czym mo¿ecie my¶leæ, jako o fali energii, która bêdzie omiataæ planetê. Dlatego mówimy, ¿e wszyscy s± zaproszeni. (2)

Poczucie bêdzie, ¿e lecisz do góry. To bêdzie fizyczne poczucie ruchu. I pamiêæ, lub odczuwanie pamiêci, ¿e macie skrzyd³a, lub zdolno¶æ do latania. Wiêc to jest uczucie Wznoszenia siê ¶wiêt± spiral±.

Bêdzie równie¿ w tym okresie, który mo¿e byæ momentem, lub kilkoma godzinami, [uczucia] poczucie od³±czenia, które nawet je¶li otworzycie oczy, nawet je¶li spojrzycie na pod³ogê, to zobaczycie, ¿e jest zrobiona tylko z cz±stek, cz±stek, cz±steczek subatomowych kwantowych, które nie s± sta³e. Wiêc zaczniecie natychmiast mieæ prawdziw± sensacjê lub wizjê jak rzeczy mo¿na zobaczyæ, i jak s± one widziane, byæ mo¿e, z tej strony.

Wiêc jest poczucie nierealno¶ci. Teraz, je¶li chcesz, zrobiæ rzeczy sta³ymi, mo¿esz po prostu powiedzieæ, ¿e chcesz tego, i zostanie wy¶wietlone. Ale wiedz±c, ¿e to jest po prostu konstrukt, który w³a¶nie tworzysz, on ju¿ tam jest w pe³nej ¶wiadomo¶ci. Gdy zdecydujesz siê otworzyæ oczy to, jak zobaczysz kolory, tekstury, bogactwo, powietrze bêdzie bardzo ró¿ne. To, o czym my¶lisz jako o  twoich zmys³ach zostanie spotêgowane, oh, co najmniej tysi±c razy.

Tak wiêc, jest trochê regulacji. A my jeste¶my z wami, i my oczywi¶cie siê tym zajmujemy, bo to jest ca³kowicie radosna sytuacja, gdy siê w niej jest. Potraktujcie to jak duchowy orgazm. Jest to zjednoczenie wszystkiego.

Potem osi±dziecie w tej wiedzy, i oczywi¶cie, w tym wyborze fizyczno¶ci. Ale te¿ wiedzcie, ¿e je¶li zdecydujecie siê utrzymaæ fizyczno¶æ, to natychmiast zauwa¿ycie, ¿e wszystko, co nazwaliby¶my ludzkimi bólami zniknê³o. Ale najwiêksza zmiana jest taka, ¿e ju¿ nie ¿yjecie, czy istniejecie - mo¿ecie odwiedziæ, mo¿ecie siê pokazywaæ, ale nie ¿yjecie - w trzecim wymiarze, gdy jeste¶cie w tym ruchu, o którym my¶licie, jako przej¶ciu ¶wiêtej spirali.

To jest najlepsza analogia, jak± mogê ci daæ. ... I bêdzie to miejsce mi³o¶ci. To bêdzie nag³e, ¿e decyzje, dzia³ania, istnienia, formy s± mi³o¶ci±, i s± z mi³o¶ci, i dla mi³o¶ci. Wiêc to poczucie albo / albo, z tego, co tradycyjnie jest postrzegane jako tak lub nie, dualizmu,  polaryzacji, nie ma, odesz³o. To jest dostrojenie. Ca³a podró¿ w egzystencji trzeciego wymiaru jest osi±gniêcie tego miejsca dostrojenia, postawienia siê poza albo / albo. I kiedy to robisz w tym procesie wznoszenia, to jest jak rzymska ¶wieca: idziecie poza. (3)

Pomy¶l o tym w kategoriach, gdy dziecko, ludzkie dziecko, rodzi siê, czasami jest bardzo ³atwy poród, czasami jest to 30 godzin pracy. Czasami matka postanawia urodziæ na polu, czasem narodziæ w oceanie. Czasami udaje siê do piêknej sali. Innym razem idzie do sali operacyjnej i ma cesarskie ciêcie. Ale narodziny nadal wystêpuj±. Wiêc to jest to, co siê dzieje. ...

To jest uczucie pe³nego i zupe³nego poddania i b³ogo¶ci. To jest sensacja - fizyczna, psychiczna, emocjonalna, duchowa - unii. Wiêc jest to moment, w którym czujesz, oh, umar³em. Dlatego, ¿e jest poczucie takiego uwolnienia i ponownego po³±czenia. Ale oczywi¶cie nie umieracie.
(4)

(Ci±g dalszy w czê¶ci 2).
Przypisy

(1) “Archangel Michael on Ascension,” Sept. 13, 2011, at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/archangel-michael-on-ascension/

(2) “Archangel Michael on NESARA, Opposing the Cabal, and Ascension – Part 2/3,” Oct. 3, 2011, at http://the2012scenario.com/2011/10/archangel-michael-on-nesara-opposing-the-cabal-and-ascension-part-23/

(3) Loc. cit.

(4) “Archangel Michael on Ascension,” ibid.

Link do orygina³u:
http://the2012scenario.com/2012/10/what-will-ascension-be-like-part-12/#more-147703

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #293 : Pa¼dziernik 08, 2012, 18:47:38 »

Ale najwiêksza zmiana jest taka, ¿e ju¿ nie ¿yjecie, czy istniejecie - mo¿ecie odwiedziæ, mo¿ecie siê pokazywaæ, ale nie ¿yjecie - w trzecim wymiarze (..)Wiêc jest to moment, w którym czujesz, oh, umar³em. Dlatego, ¿e jest poczucie takiego uwolnienia i ponownego po³±czenia. Ale oczywi¶cie nie umieracie.

Hahaha, no oczywi¶cie, ¿e tak Chichot
Ju¿ NIE ¯YJESZ , nigdy nie istnia³e¶ Du¿y u¶miech . To w³a¶nie moment uwolnienia, ¶mierci i ponownego po³±czenia. Oczywi¶cie nic nie znika, nic ¿ywego siê nie rozpada, tylko martwy Ty.

I to nie oznacza nie widzenia, albo nie istnienia w ogóle. TY nie ¿yjesz, nie ¿y³e¶ nigdy. Jeste¶ martwy, umar³e¶ nawet siê nie narodziwszy, ale to niczego nie zmienia w ¿yciu .

Nie widaæ tego ?

W³a¶nie dlatego NIE  czujesz jak to jest byæ Jezusem,  Budd±, czy bogiem, bo MARTWY-TY nie mo¿e nim zostaæ. Dlatego, ¿e  iluzja nie jest prawd±.

Ty, nie masz kontaktu z bosko¶ci±, ale jednoczesnie bosko¶æ siê przejawia poprzez formê , poprzez istnienie "ukryte"  pod nickiem, peselem, imieniem ,nazwiskiem, rol± spo³eczn±, rodzinn±, fizyczn±. Etykietki nie s± Tob±, one siê zmieniaj± i same s± iluzj±.

W ka¿dej chwili mo¿e nast±piæ od³±czenie od tego, i w ka¿dej chwili mo¿e nast±piæ rozpoznanie, tylko pu¶æ to  przywi±zanie do JA !!

Rozpoznanie jest proste , jest oczywiste, tylko temu nie zaprzeczaj jak uparty osio³ hahaha Du¿y u¶miech
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #294 : Pa¼dziernik 08, 2012, 18:48:05 »

E wygl±da mi to nie na rewolucje a raczej na lokalny pucz Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #295 : Pa¼dziernik 10, 2012, 08:11:13 »

To druga czê¶æ tej kompilacji Steve Beckov'a z cytatów Archanio³a Micha³a z ró¿nych "wywiadów" channelowanych przez Lindê Dijon. Ta czê¶æ dotyczy wymiarów. Jest tam o¶wiadczenie, ¿e Ziemia w trzecim wymiarze przestanie istnieæ, a w zwi±zku z tym ci, którzy nie chc± siê wznosiæ trafi± na p³aszczyzny astralne, a potem zgodnie z ich wol± do miejsc, które dusze wybior±.
Reasumuj±c, wed³ug tego ¼ród³a Wzniesienie bêdzie polega³o na przetworzeniu naszych cia³, co Kiara nam ca³y czas serwuje, ale bêdzie ono wspomagane fal± olbrzymiej energii, która "omiecie" lub bardziej dos³ownie zmiecie Ziemiê.

Jak bêdzie wygl±da³o Wzniesienie? - Czê¶æ 2/2
2012 09 pa¼dziernika
Wys³any przez: Steve Beckow

Wizerunek Micha³a Archanio³a

Do jakiego wymiaru pójdziemy?

S: I po jednej stronie [Wzniesienia] jeste¶my w 3D lub 4D, a po drugiej stronie jeste¶my w 5D?

AAM: Albo wy¿szym. (1)

To jest winda do pi±tego. I dalej, bêd± niektórzy, którzy po prostu wybior±, aby i¶æ naprzód [do wymiarów wiêkszych ni¿ pi±ty]. Ale jako kolektyw, taki jest plan. (2)

AAM: Tak, idziecie do pi±tego wymiaru. Ale ponownie zwróæcie uwagê na fakt, ¿e gdy jeste¶cie w pi±tym wymiarze, zakotwiczeni, Gaia, i dlatego Wy - bo nie mo¿ecie ¿yæ gdzie Gaia nie ¿yje i nadal ma swoj± fizyczn± formê, wiêc zrozumcie to  - ale to nie oznacza, ¿e z miejsca zakotwiczenia, nie macier dostêpu do czwartego wymiaru, do tego, co nazwaliby¶my wy¿sz± rzeczywisto¶ci± trzeciego wymiaru, (3) do szóstego i siódmego.

Ale tak, przesuniêcie  jest w pi±ty, i nadal bêdzie kontynuowane - nie, chyba nie w waszym ¿yciu - a¿ do siódmego. S± tacy, którzy bêd± chcieli pozostaæ w sferze siódmego pod wzglêdem sfery czystej mi³o¶ci, ¶wiadomo¶ci Chrystusa, jedno¶ci. S± tacy, którzy lubi± byæ w ¶wiecie magii.

To nie ma znaczenia. Bêdziecie mieæ dostêp, ale wasz nowy dom, nowy wymiar, nowa rzeczywisto¶æ, to bêdzie pi±ty. To tam, gdzie Gaia jest zakotwiczona. I sugerujemy wam, ¿e, ogólnie rzecz bior±c, ona ju¿ tam jest. (4)

Gdzie jest Ziemia w procesie Wzniesienia?

AAM: Ziemia zrobi³a ju¿ wiêkszo¶æ jej przej¶cia.

S: Tak?

AAM: I wiele zmian na Ziemi, których jeste¶cie ¶wiadkami faktycznie pomaga równie¿ kolektywnym duszom, ludziom, w dostrojeniu. (5)

Czy ludzie znikn± z III-wymiarowo¶ci?

AAM: Pozwólcie nam byæ bardzo jasnymi, ludzie znikn±. Teraz, w zwi±zku z tym, bêd± oni równie¿ mieli „¶ciemnion±” (s³ab±) pamiêæ. Mieli¶cie takie sytuacje, gdzie mieli¶cie ból lub z³y nawyk lub co¶, co nie s³u¿y lub przeszkadza bardzo g³êboko, i pozwolili¶cie temu odej¶æ. A potem rok lub dwa pó¼niej, sytuacja ta wyst±pi³a ponownie i to w sposób bardzo niejasny, mo¿na powiedzieæ, "Och, ... tak, to ma zwyczaj przeszkadzaæ mi", a nastêpnie bêdziecie kontynuowaæ wasz dzieñ.

Przesuniêcie mo¿e byæ przyrostowe. To bêdzie zale¿eæ od gotowo¶ci spo³eczeñstwa, ale to, co widzimy teraz, jest to, ¿e to bêdzie w przesuniêciach. Bêd± kroki i progi, gdzie czê¶æ bêdzie, po prostu przejdzie i zakotwiczy dla ca³o¶ci, a nastêpnie wiêcej przejdzie i zakotwiczy dla ca³o¶ci, a¿ ca³y proces siê zakoñczy.

Teraz jeszcze bêd± ci, niestety (lub na szczê¶cie, bo robi± to, co chc±, ale to nie jest moje pragnienie), którzy zdecyduj± siê kontynuowaæ w tego typu w rzeczywisto¶ci, trzeciego wymiaru, jak o nim mo¿ecie pomy¶leæ jako ... i zostan± przesuniêci w inne sytuacje. Ludzie, którzy ... siedz± tam, mog± mrugn±æ i nawet nie pamiêtaæ ... lub mieæ s³abe poczucie: ”zastanawiam siê, gdzie i jak poszed³em”?

Ludzie znikn±. To nie bêdzie powodem traumy lub okaleczenia. To nie bêdzie tak samo, jak martwicie siê o kogo¶ w sferze fizycznej ¶mierci. Bêd± to tylko niewielkie zmiany w przypadku przyjació³. Ale, w przypadku mê¿a i ¿ony, rodziców i dzieci, bêd± wiedzieli. (6)

Ziemia bêdzie kontynuowa³a w Trzecim wymiarze?

AAM: Ziemia 3D zrobi³a jej kosmetyczne zmiany. Nie ma jej tam [po Wzniesieniu].

S: Nie ma jej tam?

AAM: W ten sam sposób jak wy, drogie serca - jako wcielona pojedynczo trzeciowymiarowa istota - nie bêdziecie ju¿ obecni. [Poniewa¿ bêdziemy w 5D, a nie w 3D.] W tym momencie wy oboje, i wszyscy przeskoczyli.

S: Dobrze. Czy pozostanie cokolwiek w 3D?

AAM: Nie, to wszystko jest przemienione, przekszta³cone, podwy¿szone. ...

S: Wiêc nie ma Ziemi 3D po tej dacie?

AAM: Zgadza siê. ... Ona nie chce powielaæ siê i nadal byæ no¶nikiem tej energii.

S: Uh-W przeciwieñstwie do, powiedzmy, Wenus?

AAM: Tak, nast±pi³ podzia³ tam [tj. na Wenus], ale to nie jest tym, jaki Ziemia wybór zrobi³a.

S: Bêdê stracony. Nie s³ysza³em tego wcze¶niej, i ja po prostu staram siê to strawiæ. Nie bêdzie Ziemi w 3D. Ludzie, którzy powiedz± "nie" trafi± na p³aszczyzny astralne, ludzie, którzy powiedz± "tak" bêd± dalej z Ziemi±.

AAM: Zgadza siê. (7)

Steve Beckow: Co stanie siê z t± Ziemi±, 3D Ziemi±, ¿e oni nie mog± zostaæ? Co masz na my¶li, Panie?

AAM: Tak, to jest to, co mam na my¶li. Zrozum, Ziemia 3D, to nie istnieje. ...

S: A co - dla ludzi, którzy powiedz± "nie"? Pozostan± oni na tej  Ziemi 3D, lub oni znajd± siê gdzie¶ indziej?

AAM: Znajd± siê gdzie¶ indziej.

S: I znajd± siê gdzie¶ indziej, jako dzieci, lub tak, jak s± teraz?

AAM: Wróc± do domu. Wróc± bez cia³a.

S: Do p³aszczyzn astralnych?

AAM: Tak. I bêd± konsultowani, a nastêpnie przeniesieni, tak, jak chc±. (Cool

Czy istnieje mo¿liwo¶æ, ¿e Wzniesienie nie stanie 21 grudnia 2012?

AAM: A co je¶li w jaki¶ sposób to wszystko jest kosmiczny ¿art. ... To nie jest to, ¿e nie doceniamy dowcipów. Kochamy kawa³y. A nasz pomys³y na ¿art, mog± byæ bardzo ró¿ne od waszych. Ale to nigdy nie bêdzie ¿art zraniæ tak wielu. ...

To Plan Matki. To nie jest nasz plan. To nie jest twój plan. Tak, wype³niamy ten plan. Ale nie ma planu odroczenia lub opó¼nienia. (Cool

AAM: S±, "co je¶li? "Jest strach, ¿e mo¿ecie byæ zawiedzeni " co je¶li? ". Mo¿esz powiedzieæ: "Tak, Panie, ¿e to prawda, bo by³em zawiedziony, wiele, wiele, wiele razy. Da³e¶ nam prognozy i ¿e nie nadesz³y. Da³e¶ nam daty, a one nie nadesz³y. Jestem g³upcem na zlecenie? "...

Nie naciskamy hamulców. Nie zamierzamy powiedzieæ: "Có¿, by³a zmiana w Boskim planie."

Czekali¶my przez eony. Nast±pi³o dostrojenie na wiêkszej ilo¶ci poziomów, w wiêkszej ilo¶ci wymiarów, ni¿ mo¿ecie sobie wyobraziæ, aby to rozwin±æ. To nie jest po prostu o tym, czy wy indywidualnie, jeste¶cie gotowi. Byli¶cie gotowi w chwili, kiedy powiedzieli¶cie Matce / Ojcu, "Pójdê, pomogê, a moim celem jest sie wznie¶æ." I bêdziecie to robiæ. (9)

AAM: Nie jeste¶my w zwyczaju lub w bran¿y tworzenia fa³szywych oczekiwañ. Jest to sprzeczne z prawem powszechnym, a to jest sprzeczne z mi³o¶ci±. Je¶li ju¿, to mój ukochany przyjacielu - i powtarzam ci to - jeste¶cie przed terminem. Ale chcemy was przywi±zaæ do daty? Nie.  Czy powiedzieli¶my, ¿e terminy, które zosta³y podane s± dok³adne i istotne? Tak. Je¶li byliby¶cie sparali¿owani, i dajcie nam zasugerowaæ, ¿e w wielu aspektach kolektyw zosta³ sparali¿owany, je¶li byliby¶cie sparali¿owani, i modlili siê i modl±c siê i robili swoje ¶wiête praktyki i medytacje dla uzdrowienia, i dano wam termin grudzieñ 2012 , czy byliby¶cie zdenerwowani, drogi przyjacielu, je¶li to nast±pi³oby we wrze¶niu? My¶lê ¿e nie. (10)

Przypisy

(1) “Archangel Michael on NESARA, Opposing the Cabal, and Ascension – Part 2/3,” Oct. 3, 2011, at http://the2012scenario.com/2011/10/archangel-michael-on-nesara-opposing-the-cabal-and-ascension-part-23/

(2) “Archangel Michael on Ascension,” Sept. 13, 2011, at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/archangel-michael-on-ascension/

(3) The Fourth Dimension is for us the higher aspect of the Third in that the Physical Plane is the Third and the Astral Plane, to which we go after “death,” is the Fourth. But in this Ascension both the Third and the Fourth “move” to a higher dimension – the Fifth.

(4) “Archangel Michael: This is the Unfoldment of the Promise of the Mother,” Sept. 5, 2012, at http://the2012scenario.com/2012/09/archangel-michael-this-is-the-unfoldment-of-the-promise-of-the-mother/

(5) “Reading with Archangel Michael,” August 1, 2011, at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/reading-with-archangel-michael-august-1-2011/

(6) Loc. cit.

(7) Loc. cit.

(Cool “Reading with Archangel Michael, August 1, 2011,” at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/reading-with-archangel-michael-august-1-2011/.)<P>

(Cool Archangel Michael through Linda Dillon, Reading with Steve Beckow, Aug. 17, 2012.

(9) “Archangel Michael: This is the Unfoldment of the Promise of the Mother,” ibid.

(10) “Archangel Michael on Three Days of Darkness, What Occurs at Ascension, Etc. (Repost),” July 2, 2012, at http://the2012scenario.com/2012/07/archangel-michael-on-three-days-of-darkness-what-occurs-at-ascension-etc/ My guess about why Archangel Michael is talking about early Ascension here is that some wayshowers will ascend early and act as gatekeepers or ascended masters who speed or assist those still in the Third Dimension through the gateway to the Fifth.

east
Go¶æ
« Odpowiedz #296 : Pa¼dziernik 10, 2012, 09:57:48 »

AAM: A co je¶li w jaki¶ sposób to wszystko jest kosmiczny ¿art. ... To nie jest to, ¿e nie doceniamy dowcipów. Kochamy kawa³y. A nasz pomys³y na ¿art, mog± byæ bardzo ró¿ne od waszych.
To dobre postawienie sprawy Chichot

Co, je¶li wszystko do czego siê tak mocno przywi±zujemy, to jeden wielki ¿art ? £±cznie z Tob± którym s±dzisz, ¿e jeste¶ Du¿y u¶miech
Nawet je¶li tak to okrutnym ¿artem by³oby stworzyæ iluzje po to tylko aby je drêczyæ i krzywdziæ.

A czym innym jest produkcja kurczaków i karmienie je syfem trzymaj±c w klatkach bez ruchu, drêcz±c je zmuszaj±c do funkcjonowania, które nie jest ich naturalnym ¿yciem ?  Czy w³a¶nie tym ¿artem (raczej ¿ar³em) jeste¶my dla Anio³ów ?

Wszystko dla miêsa,które potem trafia na ludzki stó³ podczas na przyk³ad ¦WI¡T  Bo¿ego Narodzenia . Farmer hoduj±cy w ten sposób kurczaki te¿ siê modli do Boga i dostaje odpuszczenie grzechów , a co na to Bóg ?
Je¶li ju¿, to "bóg" ,który wyciska fermera z jego energii .

Mo¿e w³a¶nie  z tego tylko powodu, z powodu potrzeb wy¿szej hierarchii jeste¶ tu, kurczaku. I oni uwa¿aj± siebie za ¶wiêtych i nie widz± niczego z³ego w tym, co siê z Tob± dzieje. Mog± to wszystko robiæ, dawaæ kolejne nadzieje i aplikowaæ kolejne cierpienia , a tzw Bóg nie reaguje, poniewa¿ robi± to TOBIE ,który nie istniejesz, nie jeste¶ ¿ywy, nie nale¿ysz do Stwórcy, nale¿ysz do nich.

Jedynie Istnienie zaufa³o obcemu, martwemu programowi, ale ono nie cierpi, bo nie posiada JA . Do¶wiadcza niewoli ,ale nie os±dza tego w ten sposób. Nie ma w³asnych potrzeb. Jest ponad to wszystko, ponad zdradliwe, obce JA. I to ono jest królestwem, które nadchodzi. Nic tego nie zmieni, ¿aden AAM.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #297 : Pa¼dziernik 10, 2012, 10:07:25 »

"Czy istnieje mo¿liwo¶æ, ¿e Wzniesienie nie stanie 21 grudnia 2012?

AAM: A co je¶li w jaki¶ sposób to wszystko jest kosmiczny ¿art. ... To nie jest to, ¿e nie doceniamy dowcipów. Kochamy kawa³y. A nasz pomys³y na ¿art, mog± byæ bardzo ró¿ne od waszych. Ale to nigdy nie bêdzie ¿art zraniæ tak wielu. ...

To Plan Matki. To nie jest nasz plan. To nie jest twój plan. Tak, wype³niamy ten plan. Ale nie ma planu odroczenia lub opó¼nienia. (Cool"

Przecie¿ nikt nikogo nie przymusza do wiary w co¶ co mu nie pasuje, ka¿dy ma prawo nie akceptowaæ przeró¿nych informacji , nawet tego i¿ rzeka p³ynie , a po nocy jest dzieñ.... Co wcale nie zmieni rytmu , który istnieje i istnia³ bêdzie zawsze, jakie my w nim wybierzemy miejsce dla siebie? A.... to ju¿ inna sprawa , w du¿ej mierze zale¿na od naszej samo¶wiadomo¶ci, woli i mocy pokonania wielu osobistych ograniczeñ.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Pa¼dziernik 10, 2012, 10:08:16 wys³ane przez Kiara » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #298 : Pa¼dziernik 11, 2012, 19:26:39 »

Zastanawia³em siê gdzie ten ostatni przekaz Kryona przez Lee Caroll wstawiæ. Zdecydowa³em, ¿e tutaj, choæ nie spotkamy tu okre¶lenia Wzniesienie, poniewa¿ Kryon nale¿y do obozu tych co przepowiadaj± du¿e zmiany, ale w trybie ewolucyjnym, roz³o¿one na 36 lat, z czego w/g niego po³owê mamy w³a¶nie za sob±.
Drobne u¶ci¶lenie - wstawi³em s³owo szable poniewa¿ u nas ceremonia dotyczy szabel, w Stanach to s± szpady, ale oryginalnie Kryon mówi³ o mieczach, choæ nie znam miejsca, gdzie miecze by³yby w ten sposób prezentowane.

Kryon > Most szabel

09 pa¼dziernika 2012

Pozdrowienia kochani, jestem Kryon z Magnetycznego Serwisu. W schemacie rzeczy, osi±gnêli¶cie szczyt, co nazwaliby¶my punktem decyzji dla ludzko¶ci. Aby zobaczyæ to w ¶wietle, w którym ja widzê, musicie zrozumieæ dwie rzeczy. Po pierwsze, cofaj±c siê w czasie chwilê, przypomnicie sobie, co w pierwszych komunikatach do was mówi³em, ¿e ludzka ¶wiadomo¶æ siê zmienia. Przynosi³em wam informacje od samego pocz±tku moich atrybutów na tej planecie, ¿e ludzko¶æ jest w przesuniêciu, i ¿e ja przyby³em w specjalnym celu, i ¿e by³a zmiana siatki magnetycznej. Mówi³em wam, ¿e grupa Kryona zakoñczy to w roku 2002 i opu¶ci was, i tak siê sta³o. Wszystko to by³o w odpowiedzi na to, co ju¿ osi±gnêli¶cie jako ludzko¶æ, a niektórzy z was policzyli i zrozumieli, ¿e to wszystko dotyczy³o w precesji równonocy okna - 36-lat, w którym wasze S³oñce jest wyrównane do ¶rodka galaktyki  - pocz±tek i koniec 26000 letniego cyklu  ko³ysania planety.

Ten astronomiczny atrybut tak¿e ezoterycznie [metafizycznie] jest zrównany z tym, co staro¿ytni powiedzieli, ¿e bêdzie - punkt decyzyjny dla ludzko¶ci, który bêdzie najwa¿niejszy ze wszystkich, który niesie ze sob± ogromny cel energetyczny. To dlatego przyby³em, a je¶li spojrzeæ na moje pierwsze komunikaty, mo¿na zobaczyæ, dlaczego przyby³em, gdy¿ co¶ sta³o siê z lud¼mi, i mia³o to do czynienia z wasz± przysz³o¶ci±. Dwadzie¶cia dwa lata temu powiedzia³em wam to, i w 1993 mieli¶cie publikacjê [Pierwsza Ksi±¿ka Kryona]. Teraz, tutaj jeste¶cie w 2012 wszystkie te lata pó¼niej, dok³adnie to, co powiedzia³em, ¿e bêdziecie mieli. Dali¶my wam potencja³y, niektóre z nich sta³y siê potencja³ami ludzko¶ci i niektóre z nich nie. Mamy do czynienia jedynie z potencja³ami, ale najsilniejsze mówi± o waszej przysz³o¶ci ju¿ dzi¶.

Po drugie, chcê, ¿eby¶cie pamiêtali, ¿e kiedy pojawili¶cie siê na tej planecie, ka¿dy z was by³ wyj±tkowy. Nie ma znaczenia, ile masz lat, gdy tu siedzisz, ka¿dy z was jest star± dusz±. Stare dusze, to s± ci, którzy maj± tendencjê do dostrojenia i s³uchania i czytania wiadomo¶ci, takich jak ta, i powiedzieli¶my, to równie¿ przedtem. Wiêc to, co mamy, to wyj±tkowa grupa, a ja chcê, ¿eby¶cie pamiêtali iskrê prawdy, kiedy przybyli¶cie, wszyscy z was. ¦wie¿o w liczebno¶ci, która zablokowa³a siê w waszej pamiêci, dzwonienie w uszach, kiedy przybyli¶cie jako dziecko: ". To jest ¿ycie, które zrobi ró¿nicê"

S± tacy, którzy nawet zadawali pytanie: "Dlaczego ¿yjê?" Wiecie, kim jeste¶cie. Kiedy by³ mrok wokó³ was, spowodowany przez okoliczno¶ci i sytuacje, niektóre z nich to zdrowie, my tam byli¶my. Powiem wam, dlaczego tu jeste¶cie. Jeste¶cie tu, aby wykonaæ to zadanie, które zaczê³o siê tak wiele lat temu, stara duszo! To jest punkt decyzji, i z mojego punktu widzenia, to w³a¶nie ju¿ minê³o.

Nie ma testu przed wami, poniewa¿ ju¿ go przeszli¶cie. W waszej linii czasowej, jest 18 lat wiêcej od tego [precesji]. I w koñcu tego roku 2012 w tym punkcie markerze przesilenia, który jest po prostu tylko tym - punktem czasu ¶wiêtowania w 3D. To jest, gdzie mo¿ecie ¶wiêtowaæ osi±gniêcie go. I wystarczy powiedzieæ w³a¶nie teraz, ¿e ci, którzy stworzyli to o¶wiecone miejsce zwane Ziemi± wiedz±, ¿e to zrobili¶cie. S± ju¿ uroczysto¶ci w niebie, i s± tak¿e rzeczy, które dziej± siê na ¶wiecie, o których powiedzieli¶my wam, ¿e siê zdarz±, i s± tacy, którzy s± zmartwieni.

Most Szabel - ujawniony

Chcê daæ wam to, co mam zamiar nazwaæ, " Most szabel - ujawniony." To jest zdanie, które dawali¶my wam wiele razy w przesz³o¶ci. Powiedzieli¶my, ¿e na koñcu - to znaczy, koñcu starego paradygmatu tej planety [teraz] – bêdziecie mieli Most Szabel.

Pozwólcie, ¿e powiem wam kilka potencja³ów o przysz³o¶ci, przysz³o¶ci natychmiastowej. To nie jest to, co wydarzy siê przez pokolenia od teraz, ale teraz. Most Szabel jest tutaj. Niektórzy z was ekstrapolowali te dane do formy, któr± nastêpnie porównywali do staro¿ytnych proroctw w ¦wiêtych Pismach, staraj±c siê najlepiej, aby mieæ zbieg dat i wydarzeñ, aby mo¿na by³o to zrozumieæ. Niektórzy z was nawet powiedzia³: "Ach, Most Szabel : To musi byæ czas, w którym bêd± walki na planecie To jest Armageddon, i to jest tutaj.". Powiem wam, moi drodzy, ¿e Armagedon dzieje siê na innej ziemi, w innym czasie! Mo¿ecie zapisaæ, to proroctwo, jako co¶, co nie ma siê wydarzyæ dla Was.

Powiem to jeszcze raz, drogi cz³owieku: Nie patrz na stare przepowiednie i nie dopasowuj ich do wszystkiego, co siê tu dzieje. Stara przepowiednia mia³a zostawiæ was martwymi na milenium, nie pamiêtacie? Jednak jeste¶cie tu w 2012 roku! Przenie¶li¶cie siê do obecnej przepowiedni danej przez staro¿ytnych, rdzennych waszej planety, którzy widzieli spajanie razem pó³nocy i po³udnia - proroctwo pierzastego wê¿a i proroctwa kondora i or³a. To jest ruch energii w ¶wiecie w sposób, którego ¿aden "wspó³czesny" prorok nigdy nie przewidzia³. Zamiast tego, to pochodzi od tubylców, bo zobaczyli potencja³y jakich¶ czasowych fraktali, które mówi³y o ludzko¶ci przechodz±cej pi±ty punkt decyzji i przenosz±cej siê do nastêpnej czê¶ci, co nazywamy Wielkim Przesuniêciem ludzkiej ¶wiadomo¶ci.

Co siê stanie dalej? Most Szabel. Przeanalizujmy wiêc to. Pozwólcie nam powiedzieæ to, co mieli¶my na my¶li, gdy dali¶my wam to zdanie i prosimy nie tworzyæ na podstawie tego wszystkiego, co nie jest tu powiedziane. Nie projektujcie wiêcej ni¿ to, co dane. Nie starajcie siê, aby dowiedzieæ siê ukrytych znaczeñ, w w tym co dane, bo zamierzam daæ wam je wszystkie teraz.

Most

To jest bardzo proste. To most, wiêc przyjrzyjmy siê temu w pierwszej kolejno¶ci. Co most robi i dlaczego musi jaki¶ byæ? Có¿, gratulacje drodzy, poniewa¿ punkt decyzji, nie zawsze jest mostem. Czasami jest to przepa¶æ, przepa¶æ, taka, ¿e ludzko¶æ wpadnie wiêc musieliby zacz±æ od nowa. A mo¿e byæ punkt decyzji, który nie ma mostu w ogóle, co oznacza, ¿e wszystko pozostaje takie samo. Nie bêdzie ¿adnych zmian, a bêdziecie mieæ wiêcej tego, co mieli¶cie – przysz³o¶æ, która nigdzie i nigdy nie zosta³a napisana. Ale to nie jest ten przypadek, tego, co dzieje siê we wszystkim.

Och, to zosta³o napisane ju¿ wiele razy, ale to nie jest w starych Pismach, moi drodzy. Bêdziecie mieæ nowe pisma d³ugo po tym, jak mój partner odejdzie. Oh wróci, ale d³ugo po tym konkretnym ¿yciu pojawi± siê nowe pisma napisane przez tych, których zobaczycie, jak proroków dna. Bêd± mówiæ o tym, co bêdzie nastêpne na ziemi i zobacz± zmiany w ludzkiej naturze. Bêd± widzieæ to, co jest nachylone ku kwantyzacji cielesnego cz³owieka - pocz±tek tego, co siê sta³o z Plejadanami tak dawno i stanie siê tutaj, gdy przekroczycie  most.

Ale to w dalekiej przysz³o¶ci. Co teraz? Most, który przekraczacie jest takim miêdzy starymi paradygmatami istnienia i nowymi. W koñcu ca³a ludzko¶æ go przekroczy, ale to jest tak nowe, ¿e w tej chwili jedynymi prawdziwie przechodz±cymi to s± bardzo stare dusze, poniewa¿ s± jedynymi, które widz± to i maj± Akashê na to gotow±. Ale powinni¶cie to wiedzieæ: Ten most jest dla wszystkich, i po przekroczeniu tego mostu, metaforycznie, inni pójd± za wami. Bêd± go przekraczaæ i nawet nie wiedzieæ. Oni przekraczaj± w wierze  w nowy rodzaj rzeczywisto¶ci.

Opuszczenie starych paradygmatów, czego siê mo¿na spodziewaæ jest nastêpne. Przyjmowanie nowych paradygmatów przysz³o¶ci bez wojen jest nastêpne. Patrzenie na cywilizacjê inaczej, jak to by³o wielokrotnie powiedziane, ¿e mo¿e byæ, jest obok. Opuszczenie starych obaw, które tak wielu mia³o tak d³ugo o tym, czego siê spodziewaæ, jest obok. To jest most. To piêkna rzecz. Fakt, ¿e jest most w ogóle jest piêkn± rzecz±.

Most by³ tworzony przez d³ugi okres czasu. Synchronistycznie nie wiedzieli¶my, ¿e most bêdzie wystêpowa³ a¿ do 30 lat temu. To jest,  jaka ta nowa energia jest. Ludzko¶æ ma wolny wybór i nie by³o du¿ego potencja³u, a nastêpnie zbieg energii spowodowa³by pêd (momentum) do stworzenia mostu, albo nie. Ale ma³y potencja³ by³ tam.

Przez Harmoniczn± Konwergencjê w 1987, wiedzieli¶my, most bêdzie zbudowany. W roku 1989, super struktura by³a na miejscu. W 1993 roku most ju¿ tam by³. Wtedy zaczêli¶cie widzieæ upadek Zwi±zku Radzieckiego, spotkania by³ych europejskich wrogów do gospodarczego sojuszu. Pomys³, ¿e mo¿na po³±czyæ rzeczy zamiast rozrywania ich od siebie by³ nowy. Dyktatorzy zaczêli upadaæ, a most by³ na miejscu, a wiêkszo¶æ ludzko¶ci nawet nie zauwa¿y³a, poniewa¿ sta³o siê tak powoli. Ale poczuli¶cie przesuniêcie, prawda? To w³a¶nie o most chodzi.

Co my powiedzieli¶my wam o mo¶cie? Faktycznie, nie wiele z wyj±tkiem, ¿e o przej¶ciu przez most, i starej energii, która by³a nie spodoba siê to. Stara Energia nie chce daæ Ci uciec! Stara Energia nie chce, ¿eby¶ przeszed³ przez most, poniewa¿ ona nie mo¿e go przekroczyæ. Czy wiesz, to? Ona nie mo¿e go przekroczyæ. Stare paradygmaty natury ludzkiej, które ju¿ znacie, przez wszystkie te tysi±clecia musz± zostaæ po starej stronie mostu. To nie mo¿e przekroczyæ go, gdy¿ most odrzuca wszystko, co nie jest w mi³o¶ci, wspó³czuciu i ¶wietle. To, co jest ciemne, w tym ludzki charakter z przesz³o¶ci, nie bêdzie móg³ przej¶æ. Ale, gdy mówiê wam to teraz jestescie ju¿ na mo¶cie. To by³ wasz projekt, stare dusze, i s± s³owa, które dzwoni± w waszych uszach do dzi¶ i tym poddanym wiatrowi urodzenia, ¿e to mo¿e siê zdarzyæ w waszym ¿yciu. Wiêc co siê stanie dalej?

Szable

Porozmawiajmy o szablach: Kiedy s³yszysz s³owo szabla, pierwsz± rzecz±, która przychodzi Ci do g³owy jest bitwa. Most Szabel jest walk±, i my wam powiedzieli¶my o tym tak¿e. Szable s± metaforyczne i oznaczaj± wiele rzeczy, wiêc pozwólcie nam opisaæ te rzeczy, co mamy na my¶li mówi±c o nich.

Numer jeden: S± rzeczywi¶cie broni± w walce. Walka nadchodzi. "Kryon, czy to znaczy, ¿e bêdzie wojna?" Potencjalnie tak. Teraz powiemy, ¿e Bliski Wschód gotuje siê sam. Zauwa¿yli¶cie, prawda? Co wiesz o Bliskim Wschodzie, mój drogi? Zacznijmy zbadania rzeczy przez chwilê. W jakiej energii siê wychowa³e¶? Jaka by³a energia na Bliskim Wschodzie? W latach 40., jaka by³a energia? Wraz z powstaniem pañstwa Izrael, to zbudowa³o mur nienawi¶ci, z obydwu stron. ¦ciana by³a tak gêsta, ¿e dzieci obu stron uczono nienawidziæ siê nawzajem, gdy tylko byli w stanie zrozumieæ jêzyk. Powiedziano im, kim s± ich wrogowie. Teraz, gdzie by³e¶ wtedy?

Niektórych z was tu nie by³o tu jeszcze. W czasie, kiedy dotarli¶cie, w m³odo¶ci, czy by³e¶ ¶wiadomy Bliskiego Wschodu? Nie szczególnie. "Dlaczego jest nienawi¶æ?" mo¿esz zapytaæ. Co, gdybym ci powiedzia³, ¿e to jest wa¶ñ rodzinna? Dwaj synowie ¿ydowskiego kapitana s± zaanga¿owani. Jeden za³o¿y³ Arabów, a jeden pozosta³ ¯ydem. Oni nie chc± tego s³uchaæ, ale wszyscy s± ¯ydami. (Nie mów im tego.)

Je¶li spojrzeæ na rodowody, to oczywiste, i jednak jest to kompletna i ca³kowita konfiguracja zarówno dla rozwi±zania, jak i wojny. Konfiguracja mo¿e mieæ koniec tego ¶wiata w po¿odze, która zosta³aby osi±gniêta przez t± nienawi¶æ. To s± proroctwa Nostradamusa i Waszych Pism, ale nie s± to ju¿ proroctwa waszej planety. Jednak nienawi¶æ wci±¿ istnieje. Nienawi¶æ jest tak wielka, dzi¶ tak samo jak wtedy, ale gdzie ten ca³y terroryzm by³ 40 lat temu? By³ izolowany.

Ci, w Izraelu i Palestynie i okolicznych obszarach wziêli na siebie ciê¿ar, ale teraz to jest pozornie wszêdzie - a wy siê martwicie. Dlaczego mia³by to byæ? Odpowied¼ jest taka, ¿e stara energia by³a szczê¶liwa, ¿e zawiera t± nienawi¶æ, gdy¿ chcia³a  to utrzymaæ i nigdy nie wi±zaæ innych z zewn±trz. Ci z zewn±trz maj± tendencjê do przynoszenia niepo¿±danego ¶wiat³a do gry. Nagle ca³a ziemia jest zaanga¿owana i mo¿ecie zobaczyæ ca³y scenariusz przed wami. Stara gwardia chce wojny, podobnie jak przez wszystkie eony przed nimi. Ci, na mo¶cie trzymaj± ¶wiat³o i pokazuj± ziemi jak przekroczyæ most. Nawet wielu m³odszych w Izraelu i Palestynie i Iranie trzyma  ¶wiat³o! To wszystko jest wokó³ starej gwardii i s± w¶ciekli, bo trac± "Bitwê o nienawi¶æ".

Czy bêdzie wojna? Co siê dzieje? Czy czujesz jak siê gotuje, nie mo¿ecie? Niektórzy z was nie chc± patrzeæ na wiadomo¶ci, bo boj± siê, co przyniesie jutro. To nie jest nawet koniec roku jeszcze! Czy bêdzie bitwa?

Powiem wam, moi drodzy, teraz gdy mówimy do was tam jest potencja³ ma³ej wojny na Bliskim Wschodzie.Powiedziano Wam, ¿e je¶li zaistnieje w ogóle wojna na Bliskim Wschodzie, to ca³y ¶wiat bêdzie przy³±czy, a wy tego nie zrobicie. Powiem Wam, ¿e to jest stary paradygmat, gdy¿ je¶li i kiedy to siê stanie, uwa¿nie obserwujcie, kto zdecyduje siê nie wej¶æ do gry wojennej. Gdy¿ jest nowa ¶wiadomo¶æ warzona na tej planecie, i powiem wam to: Gwoli uczciwo¶ci, gdy widzimy potencja³y przed Wami w przysz³o¶ci, to nie bêdzie mia³o znaczenia ten, czy inny sposób dla mostu, je¶li bêdzie to walka, czy te¿ nie .

To co siê w koñcu wydarzy siê w Iranie bêdzie takie samo nie wa¿ne co, a powiem wam, dlaczego - bo nie ma kto zaj±æ miejsca starej gwardii.
Oni nie ro¶li  w tym w ogóle, m³odzie! To wszystko staro¿ytni ci z nienawi¶ci±, którzy poruszaj± szachy jakby reprezentowali ca³y naród, ale nie reprezentuj±. Nadejdzie czas, byæ mo¿e taki, który bêdzie faktycznie zaostrzony przez  wojny, które bêd± tworzyæ rewolucjê w tym kraju. W przewa¿aj±cej mierze nie chc± wojny.

Zapytaj izraelitów, czy chc± jeszcze jednej wojny. Oni mówi±, ¿e nie, ale boj± siê, ¿e ich wrogowie przynios± jedn± z nich. Kim s± ich wrogowie, i co siê zmienia, drodzy? My¶licie, ¿e wiecie, co dzieje siê w Syrii i Egipcie i Libii? My¶licie, ¿e wiecie? Powiem wam, ¿e to rekalibracja tam siê dzieje, tego, w co wierz± i kim s± ich wrogowie. Chodzi o to, czego chc± od rz±du. Powiem wam, czego wszyscy chc± w koñcu, i nie mo¿ecie nie zobaczyæ tego przez 20 lat, ale chc± szkó³ i szpitali. Chc± tego, co wy macie  w sklepach, i chc± swobody wyznania ich proroka bez ma³ej grupy, która mówi im zasady, jak powinni. Chc± uczciæ Mahometa na swój w³asny sposób i zobaczyæ mi³o¶æ Bo¿± w nim tak, jak to zosta³o zaprojektowane przez niego. To w³a¶nie siê dzieje. To jest walka. Problem jest, ¿e stara energia bêdzie z tym walczyæ, bo to straci kontrolê, je¶li dostan± to, czego chc±.

Jest zmiana paradygmatu pod rêk± i macie zamiar j± zobaczyæ tam najpierw, i mo¿e nie byæ ³adna, wiêc chcê ¿eby¶cie mocno zwracali na to uwagê. Nie wyci±gajcie tego, co Nostradamus powiedzia³, w ostatniej chwili i nie mówcie: "On mia³ racjê." Nic, co powiedzia³, nie zamanifestowa³o siê od 1987 roku. Nie pojmijcie nagle Pism i rewelacji i nie wyci±gajcie wszystkich tych s³ów, które nie by³y prawd±, przez 30 lat. Nic siê nie sta³o, o czym one mówi³y, ¿e nast±pi. Jedyn± rzecz±, która dzwoni prawd± jest to, ¿e nadal istniej± problemy na Bliskim Wschodzie.

Wszystkie z tych czterowierszy proroctwa spad³y na pod³ogê i nie spe³ni³y siê. Czas nie jest w³a¶ciwy dla nich, aby to siê sta³o teraz. Spójrzcie. Aha, s± jeszcze tacy, którzy mówi±: "To siê dzieje, to siê dzieje, to siê dzieje!" Bo oni zainwestowali w strach i kontrolê. Niektórzy z nich rzeczywi¶cie chc±, aby siê zdarzy³o, i wierz±, ¿e kulminacj± bêdzie wniebowziêcie do domu Boga. Chcê wam powiedzieæ, moi drodzy, ¿e wszyscy idziecie do domu! Ale dom jest za mostem do ¶wiata bez wojen. To jest most. Stara Energia umiera ciê¿ko.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #299 : Pa¼dziernik 11, 2012, 19:34:06 »

oczywi¶cie, ¿e nowe pokolenia na bliskim wschodzie w wiêkszo¶ci nie wspieraj± konfliktów militarnych,-
ale
Stara Energia umiera ciê¿ko.
- jednak to ju¿ przypieczêtowane!

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: