acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #275 : Wrzesień 09, 2012, 17:00:53 » |
|
Witam, w koncu wklejam tutaj. Gdzies Kiara pisala cos o slowie gad, ale nie moge tego znalezc. ten gad jest ciekawy. Wiaze on sie z najwazniejszymi postaciami, rzeczami. Np. z Mojzeszem ( 40-300-5 ) a jako rdzen 345 lub jego kombinacje z hebr schama czyli pustynia albo tam, gdzies. Takze z wyrazem "zatoka, wybrzeze " zapisane jako 3-4-4 hebr. gada. 3-4 gad ma zawsze wieloznaczeniowa postac,np. szczescie, Jowisz ale takze dobrze znany nasienie czarnego bzu, ktorym to zwano "manne " , to co spozywali Izraelici=ludzie podczas tej symbolicznej ucieczki, wyjscia z Egiptu. Mozna powiedziec, ze odzywiali sie wiec nasionami szczescia. Oczywiscie " manna " Nm 4-5. Ale najwazniejsze , ze slowo Ryba zapisuje sie gd ( 4-3 ) czyli "dag", a lustrzany obraz tego to wlasnie gad, stad mamy kombinacje dag/gad tak jak dog/god w przypadku Syriusza i jego "psiej" gwiazdy. Czyli wlasciwie gad to okreslenie "szczesliwego boga", Jowisza, czyli boga rodzacego sie wiosna i umierajacego zima a wtedy wladza przechodzi do jego brata. Wszystkie te znaczenia lacznie oznaczaja otwarcie sie ludzkiej swiadomosci czy czhrystusowej swiadomosci. Wtedy, gdy ryba stojaca pod znakiem N powinna sie polaczyc poprzez sily " wewnetrznego slonca " z Panna (symbol swiata ) w znaku B, i owoc tego B-N to ben czyli syn. Jeszcze inaczej oznacza to mozliwosc polaczenia wszystkich jezykow w swiadomosci. pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #276 : Wrzesień 09, 2012, 17:05:39 » |
|
Tylko, Âże Âżycie, to Ty
¯ycie wype³nia swoje formy , umo¿liwia ich samorealizacje. Jest tylko ¿ycie, zatem porzuciwszy uto¿samienie siê z wyobra¿eniami, czy z jakimœ ograniczonym SOB¥ , mo¿na by napisaÌ, ¿e "¿ycie to ty" w którym to zdaniu "ty" oznacza Istnienie. ze swoimi wyobra¿eniami. To one trzymaj¹ Ciê w danej przestrzeni, One trzymaj¹ ,ale jak kotwica. Przestrzeù wype³nia to, co pomiêdzy . one równie¿ wrzucaj¹ Ciê na tak¹ a nie inn¹ falê. I w koùcu one burz¹ stare, tworz¹c now¹ jakoœÌ.
Wyobra¿enia mog¹ to robiÌ, tak, ale to bêdzie ci¹gle to samo, nic nowego tak na prawdê. Nowa jakoœÌ to tylko nowa etykietka, nowa kotwica, nowe uwarunkowanie DO CZEGOŒ. Zaufanie ¿yciu, to zaufanie sobie, swoim wyewoluowanym i wykreowanym mo¿liwoœciom, które zawieraj¹ siê w granicach Twojej wyobraŸni. I albo tkwisz w starych paradygmatach albo idziesz dalej.
No a co jest dalej ? Co tam wyobraÂźnia podpowiada ? Nowe moÂżliwoÂści ? och ach, mniam mniam. Nowe paradygmaty, nowe granice, nowa TY .... To nic innego jak nowy model samochodu na raty. SpÂłacasz je energiÂą pozyskanÂą przez JA od Istnienia . Kreujesz nowe ? Nieee .. tylko zmieniasz ubranka . Aktualnie, masz nowe dla siebie wyobraÂżenie wÂłasnej istoty, pozbawionej JA. I nie waÂżne, jakie to jest. WaÂżne, co z tego wynika dla Ciebie oraz Âświata. JeÂśli , jak twierdzisz, mam nowe wyobraÂżenie pozbawone JA , to co z tego miaÂłoby wynikaĂŚ dla mnie, skoro nie ma mnie ? I có¿ to mogÂłoby mnie obchodziĂŚ co to wynika dla Âświata skoro nie ma mnie ? To sÂą pĂŞtle wyobraÂżeĂą z JA na temat wyobraÂżeĂą o nie JA. Takie pĂŞtle bĂŞdÂą siĂŞ ciÂągle odtwarzaĂŚ i to nie istotne jest o ile sÂą widoczne . Kiedy mnie zabraknie Âżycie bĂŞdzie toczyĂŚ siĂŞ dalej, Âżycie bĂŞdzie dalej ÂżyÂło swoje formy w nim przejawione. To jest fakt. Tak byÂło przede "mnÂą" i przed "TobÂą" tak bĂŞdzie i po "nas". Suchy fakt, bez wyobraÂżeĂą. Oznacza on, Âże Âżycie to nie jest to JA. Brak JA niczego nie zmieni w Âżyciu i oczywiÂście istnienie nie przestanie siĂŞ przejawiaĂŚ, myÂśli nie przestanÂą pÂłyn¹Ì, a odczucia nie przestanÂą siĂŞ pojawiaĂŚ kiedy MNIE zabraknie. Dlatego, Âże JA to iluzja i to nie z powodu MNIE to Âżycie siĂŞ przejawia , bo mnie nie ma juÂż za nanosekundĂŞ ( w skali czasu Âżycia WszechÂświata). WszechÂświat patrzy Twoimi oczyma, czuje Twoim sercem. patrzy oczyma, czuje sercem. Nie moim sercem i nie moimi oczyma. Ja ich nie posiadam. Zapisuje nowÂą moÂżliwoœÌ istnienia, ktĂłrÂą Ty osobiÂście testujesz A moze zaledwie odtwarzam zapis ? Tu nie ma niczego do zapisania, bo nie ma tego, ktĂłry ROBI ÂŻYCIE. Wzbogacasz Âżycie o swoje jego przeÂżywanie w jedyny i niepowtarzalny sposĂłb. Innymi sÂłowy, kreujesz je. No co Ty powiesz, to JA taki wielki i cudowny jestem ? Jedyny i Niepowtarzalny i taki Kreator ? Bosh .. weÂź napisz jakiÂś czanneling Ptaku, bo dobrze Ci idzie SÂłodcy bĂŞdÂą siĂŞ lepiĂŚ do tego lukru. Jedynym potwierdzeniem waÂżnoÂści JA sÂą inne oczy peÂłne JA. Rodzice wdrukowujÂą dziecku toÂżsamoœÌ z miÂłoÂści przecieÂż. Bo oni uwaÂżajÂą, Âże sÂą, to i JaÂś Fasolka musi teÂż niechybnie byĂŚ. Ba, to przyszÂły Kreator. Wiesz ilu takich KreatorĂłw umiera w nĂŞdzy , w zapomnieniu, bez Âżadnego wpÂływu na rzeczywistoœÌ, z gÂłodu, z braku wiary w ten Âświat, ktĂłry rzekomo kreujÂą ? Och uwierz, Âże wielu z nich to wyksztaÂłceni ludzie, znajÂący prawd bez liku, to nauczyciele, ktĂłrychPtaku wychowankowie rozjechali siĂŞ po Âświecie za mamonÂą. Nauczyciele, ktĂłrzy nie potrafili niczego wykreowaĂŚ aby zmieniĂŚ SWĂJ (swojego kreatorskiego JA ) byt. Tak bardzo wierzyli w moc stwĂłrczÂą czÂłowieka, a zdychajÂą za emeryturkĂŞ nie wystarczajÂącÂą na jedzenie nie mĂłwiÂąc o opÂłatach. O to moc kreacyjna JA. Komu wiĂŞc ostatecznie ufasz? ÂŻadnemu JA nie ufam. Ufam Âżyciu przejawiajÂącemu siĂŞ poprzez Istnienie. Ono niesie wskazĂłwki i rozwiÂązania. Nikt nie moÂże nauczyĂŚ jak ÂżyĂŚ Âżycie, poniewaÂż to Âżycie Âżyje swoje formy, a nie odwrotnie. To widaĂŚ , rozejrzyj siĂŞ troszkĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #277 : Wrzesień 09, 2012, 17:39:18 » |
|
@ Ace Przecie¿ gad, to jest gad. Na nic ³¹czenie ryby z pann¹, gadziny siê przez to nie wybieli. PogódŸ siê z tym. @ East Skoro uwa¿asz siê za formê a nie treœÌ, có¿ Ci mogê powiedzieÌ? Niech Ciê ¿ycie lepi po swojemu, a nie twojemu. To pa.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #278 : Wrzesień 09, 2012, 17:40:33 » |
|
Witam, w koncu wklejam tutaj. Gdzies Kiara pisala cos o slowie gad, ale nie moge tego znalezc. ten gad jest ciekawy. Wiaze on sie z najwazniejszymi postaciami, rzeczami. Np. z Mojzeszem ( 40-300-5 ) a jako rdzen 345 lub jego kombinacje z hebr schama czyli pustynia albo tam, gdzies. Takze z wyrazem "zatoka, wybrzeze " zapisane jako 3-4-4 hebr. gada. 3-4 gad ma zawsze wieloznaczeniowa postac,np. szczescie, Jowisz ale takze dobrze znany nasienie czarnego bzu, ktorym to zwano "manne " , to co spozywali Izraelici=ludzie podczas tej symbolicznej ucieczki, wyjscia z Egiptu. Mozna powiedziec, ze odzywiali sie wiec nasionami szczescia. Oczywiscie " manna " Nm 4-5. Ale najwazniejsze , ze slowo Ryba zapisuje sie gd ( 4-3 ) czyli "dag", a lustrzany obraz tego to wlasnie gad, stad mamy kombinacje dag/gad tak jak dog/god w przypadku Syriusza i jego "psiej" gwiazdy. Czyli wlasciwie gad to okreslenie "szczesliwego boga", Jowisza, czyli boga rodzacego sie wiosna i umierajacego zima a wtedy wladza przechodzi do jego brata. Wszystkie te znaczenia lacznie oznaczaja otwarcie sie ludzkiej swiadomosci czy czhrystusowej swiadomosci. Wtedy, gdy ryba stojaca pod znakiem N powinna sie polaczyc poprzez sily " wewnetrznego slonca " z Panna (symbol swiata ) w znaku B, i owoc tego B-N to ben czyli syn. Jeszcze inaczej oznacza to mozliwosc polaczenia wszystkich jezykow w swiadomosci. pozdrawiam
To co napisaÂłeÂś jest niezmiernie ciekawe , uzupeÂłniÂło mi dalsze zrozumienie tematu. Mesjasza czyli Dawida skÂładajÂącego siĂŞ z ryby i Gada. teraz nie mam juz czasu pisaĂŚ , wstawiam Ci cytatat. Gad = גד Wzmianka o biblijnym plemieniu Gad (גד) w linii 10 ma szczegĂłlne znaczenie. Po pierwsze, Mesza identyfikuje mĂŞÂżczyzn Gada jako stanowiÂących czêœÌ Izraela. Po drugie, lokalizuje ich po wschodniej stronie Jordanu w okolicach Atarot zgodnie z opisem biblijnym (Liczb 32:34). Po trzecie, stwierdza, iÂż zamieszkiwali oni rejon Atarot od wiekĂłw. Innymi sÂłowy, inskrypcja Meszy potwierdza plemiennÂą strukturĂŞ narodu izraelskiego oraz fakt istnienia predynastycznego Izraela zÂłoÂżonego z kilku plemion na wiele wiekĂłw przed krĂłlem Omrim. http://pl.wikipedia.org/wiki/Stela_MeszyKiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 17:41:32 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
acentaur
Wielki gaduÂła ;)
Punkty Forum (pf): 12
Email
|
|
« Odpowiedz #279 : Wrzesień 09, 2012, 19:12:14 » |
|
Witaj Kiaro,< To co napisaÂłeÂś jest niezmiernie ciekawe , uzupeÂłniÂło mi dalsze zrozumienie tematu. Mesjasza czyli Dawida skÂładajÂącego siĂŞ z ryby i Gada. teraz nie mam juz czasu pisaĂŚ , wstawiam Ci cytatat. > dziekuje. Te kombinacje liczbowe pozwalaja czasem cos wyluskac, sam jestem niekiedy zaskoczony. Dobrze, ze moglas z tego skorzystac, czest puzle ukladaja sie lepiej. pozdrawiam ========================================= Witaj ptaku, jasne jak slonce. Ale niekiedy trzeba uzyc jeszcze innych jezykow, chcial czy nie. A im bielsza Panna tym lepiej. Opalac sie, nie zawsze wychodzi na dobre. pozdrawiam ScaliÂłem posty darek
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 09, 2012, 20:50:47 wysłane przez Dariusz »
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #280 : Wrzesień 10, 2012, 13:12:51 » |
|
Witam Wszystkich. Ok, a co bĂŞdzie z tymi wszystkimi "naszymi" hobby ? Nurkowaniem, paralotniarstwem, modelarstwem, numizmatykÂą, kolejkami i makietami po zmianach ? Czy nadal bĂŞdzie istniaÂł internet i np Allegro ?
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #281 : Wrzesień 10, 2012, 14:18:42 » |
|
WiêkszoœÌ nadal twierdzi, ¿e nie potrafimy sobie wyobraziÌ tego co bêdzie, i zapewne jest to bliskie prawdy ze wzglêdu na ograniczone przez 3W pojmowanie i myœlenie. Wiesz to wystêpuje u tych co chc¹. Pozwolê te¿ na bazie w³asnych doœwiadczeù stwierdziÌ, ¿e np u mnie by³o tak ze intelekt oczekiwa³ jakiœ tam obrazków Wychodzi³o z tego du¿o ,,materia³u?", który by pasowa³ do programu ,,œmiechu warte" Odpuœci³em, przestawi³em siê na odczuwanie . Odczuwanie bo wydaje mi siê, ¿e Serce to jedyne w starym przejawie fizycznym narzêdzie, które da radê odebraÌ nowe zjawiska czy te¿ przejawianie przenikanie jak zwa³ tak zwa³ Innej przestrzeni. Stary procek nie odtworzy nowego programu wiêc szkoda bawiÌ siê we ,,fa³szywego proroka" Co do wielu dróg - jak stwierdzi³em wczeœniej nie upieram siê, podobno ,,wszystkie drogi prowadz¹ do Rzymu" Te¿ wole to od jednej owczarni i jednego pasterza Ok, a co bêdzie z tymi wszystkimi "naszymi" hobby ? Nurkowaniem, paralotniarstwem, modelarstwem, numizmatyk¹, kolejkami i makietami po zmianach ? Czy nadal bêdzie istnia³ internet i np Allegro Tak najproœciej. Ogl¹da³eœ film Awatar? Zobacz jak gostek zmienia³ cia³o mia³ tyle doznaù w nowym ciele, ¿e w ¿yci mia³ kompa, allegro, bryczkê.... Oczywiœcie zosta³o to przedstawione po amerykaùsku ale i tak nie tak Ÿle Suma summarum nowych rozrywek mu nie zabrak³o to pa
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #282 : Wrzesień 10, 2012, 14:24:56 » |
|
No w Avatarze to rolê Internetu odgrywa³o po³¹czenie za pomoc¹ "ogonka"
|
|
|
|
|
|
|
Wilk
Gość
|
|
« Odpowiedz #283 : Wrzesień 10, 2012, 16:40:18 » |
|
JakoÂś jak byÂłem mÂłodszy Âświetnie sobie radziÂłem bez komputera i internetu To nie widzĂŞ problemu Âżeby tego nie byÂło
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #284 : Wrzesień 10, 2012, 22:22:42 » |
|
Sêk w tym, ¿e po³¹czenie "internetowe" zawsze jest. Wszyscy jesteœmy zalogowani . Od momentu pobudki bardziej aktywnie , jako avatary
|
|
|
|
|
|
|
komandos040
Gość
|
|
« Odpowiedz #285 : Wrzesień 11, 2012, 13:10:59 » |
|
WiêkszoœÌ nadal twierdzi, ¿e nie potrafimy sobie wyobraziÌ tego co bêdzie, i zapewne jest to bliskie prawdy ze wzglêdu na ograniczone przez 3W pojmowanie i myœlenie. Wiesz to wystêpuje u tych co chc¹. Pozwolê te¿ na bazie w³asnych doœwiadczeù stwierdziÌ, ¿e np u mnie by³o tak ze intelekt oczekiwa³ jakiœ tam obrazków Wychodzi³o z tego du¿o ,,materia³u?", który by pasowa³ do programu ,,œmiechu warte" Odpuœci³em, przestawi³em siê na odczuwanie . Odczuwanie bo wydaje mi siê, ¿e Serce to jedyne w starym przejawie fizycznym narzêdzie, które da radê odebraÌ nowe zjawiska czy te¿ przejawianie przenikanie jak zwa³ tak zwa³ Innej przestrzeni. Stary procek nie odtworzy nowego programu wiêc szkoda bawiÌ siê we ,,fa³szywego proroka" Co do wielu dróg - jak stwierdzi³em wczeœniej nie upieram siê, podobno ,,wszystkie drogi prowadz¹ do Rzymu" Te¿ wole to od jednej owczarni i jednego pasterza Ok, a co bêdzie z tymi wszystkimi "naszymi" hobby ? Nurkowaniem, paralotniarstwem, modelarstwem, numizmatyk¹, kolejkami i makietami po zmianach ? Czy nadal bêdzie istnia³ internet i np Allegro Tak najproœciej. Ogl¹da³eœ film Awatar? Zobacz jak gostek zmienia³ cia³o mia³ tyle doznaù w nowym ciele, ¿e w ¿yci mia³ kompa, allegro, bryczkê.... Oczywiœcie zosta³o to przedstawione po amerykaùsku ale i tak nie tak Ÿle Suma summarum nowych rozrywek mu nie zabrak³o to pa Sory, ale Avatara nie ogl¹da³em, jakoœ ten film mi nie podszed³.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #286 : Wrzesień 11, 2012, 15:57:10 » |
|
Witam Wszystkich. Ok, a co bĂŞdzie z tymi wszystkimi "naszymi" hobby ? Nurkowaniem, paralotniarstwem, modelarstwem, numizmatykÂą, kolejkami i makietami po zmianach ? Czy nadal bĂŞdzie istniaÂł internet i np Allegro ? witaj komandos040wszycy zastanawiajÂą siĂŞ, jak siĂŞ zmieni otoczenie,- a maÂło kto zadaje sobie pytanie- jak my siĂŞ zmienimy, jak nasze postrzeganie siĂŞ zmieni, w koĂącu jeÂżeli zmienimy formĂŞ,- to nasze potrzeby zmieniÂą siĂŞ w naturalny sposĂłb. MoÂże coÂś stracimy, ale na pewno zyskamy coÂś nowego..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Dariusz
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 3
Email
|
|
« Odpowiedz #287 : Wrzesień 11, 2012, 18:28:56 » |
|
SÂłuszne spostrzeÂżenie >songo<. ChoĂŚ i w otoczeniu rĂłwnieÂż siĂŞ pozmienia, a mimo swego osobistego rozwoju i ten aspekt wielu interesuje. WyÂłoniÂą siĂŞ nowe lÂądy, budowle, ktĂłrych do tej pory nie byÂło. Nowe akweny wodne i nowe drogi, natomiast zniknÂą rzeczy, przedmioty nienaturalne. Co do rzeczy, to zniknÂą z dnia na dzieĂą, zaÂś zmiana okolicy bĂŞdzie nastĂŞpowaĂŚ nieco wolniej, ale rĂłwnieÂż zauwaÂżalnie.
|
|
|
|
PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #288 : Wrzesień 11, 2012, 18:50:55 » |
|
SÂłusznie ale maÂło kto nie znaczy Âże nikt, a to juÂż godne jednego browarka Co do ewolucji to nawet to szacowni uczestnicy tego szacownego forum je przechodzÂą bo szczerze siĂŞ przyznam, Âże fajnie mi siĂŞ czyta nowe posty ludzi, ktĂłrzy wczeÂśniej raczej hm no ten trochĂŞ rozrabiali to pa
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #289 : Wrzesień 26, 2012, 07:13:34 » |
|
ÂŚWIAT PO WZNIESIENIU-WIELOWYMIAROWOÂŚĂTomek Ăwiek WielowymiarowoœÌ to natura naszego wszechswiata, ale tez i innych wszechswiatĂłw wchodzacych w skÂład multiwersu czyli caÂłoÂści stworzenia. Obecnie z osadzonymi wibracjami na poziomie 3 wymiaru nie jestesmy w stanie postrzegaĂŚ otaczajÂącej nas rzeczywistosci wielowymiarowo.Nasz mĂłzg jest uaktywniony w kilku procentach i abysmy mogli dostrzegac innÂą rzeczywistoœÌ czy inne linie czasowe,potrzeba uruchomiĂŚ uspionÂą jego czêœÌ. Aby tak sie staÂło trzeba otworzyĂŚ i uaktywnic szyszynke oraz przysadke mĂłzgowÂą, ktĂłre sÂą fizycznymi i energetycznymi portalami do wielowymiarowoÂści. Nasze wibracje pozostajÂą teraz zogniskowane w 3 wymiarze. U ludzi rozwijajÂących siĂŞ duchowo /np.lihtworkersĂłw/ wibracje sÂą juÂż osadzone i skrystalizowane czĂŞÂściowo w 4 wymiarze, lecz dzieje sie to g³ównie wtedy, kiedy pozostajÂą oni w teraÂźniejszosci oraz nie poddajÂą siĂŞ schematom dnia codziennego. Wzniesienie to zogniskowanie i umiejscowienie naszych osobistych wibracji czĂŞsciowo na poiomie czwartego, ale g³ównie na poziomie 5 wymiaru. Wtedy majÂąc krysztaÂłowe /krzemowe/ ciaÂła z uaktywnionÂą szyszynkÂą, przysadkÂą mozgowÂą oraz mĂłzgiem moÂżemy postrzegaĂŚ wielowymiarowo. Musimy zdawaĂŚ sobie sprawĂŞ, Âże chociaÂż znanych nam wymiarĂłw jest 12, to jest jeszcze wiele podwymiarĂłw, lini czasowych i rĂłznych wersji rzeczywistosci. Jest to nie do pojĂŞcia przez nasz ograniczony umysÂł w tym momencie. Nasz wszechÂświat jest jedynym w caÂłym multiwersie w ktĂłrym StwĂłrca wprowadziÂł ekesperyment-wolna wola. StwĂłrca/nie myliĂŚ z Bogiem/ naszego wszechswiata podzieliÂł swÂą duszĂŞ na niezliczonÂą iloœÌ czĂŞsci, aby doÂświadczaĂŚ, a nastepnie daÂł tym wydzielonym czĂŞÂściom caÂłkowicie wolnĂŞ wole. StwĂłrcy /Logosy/innych wszechswiatĂłw zrobili to samo,ale zostawili sobie kontrolĂŞ nad swoimi kreacjami. StwĂłrca naszego wszechswiata tej kontroli sie pozbawiÂł, okazujÂąc nam caÂłkowite zaufanie. Nie pozostawiÂł nam wolnej woli tylko w jednej kwestii. Otó¿ niezaleÂżnie jak dÂługo nam to zajmie, jak dÂługo bĂŞdziemy b³¹dzic i bawic siĂŞ w ciemnoœÌ i dualnoœÌ, to w koncu musimy powrĂłciĂŚ, do StwĂłrcy a pozniej do Boga czyli stworzyciela wszechÂświata caÂłoÂści/multiwersu/. BĂłg jest ÂświadomoÂściÂą zamieszkujÂącÂą caÂłoœÌ czasu, przestrzeni, energii, i materii. Jest to jedyna ÂświadomoœÌ, ktĂłra jednoczy wszystkie stany istnienia w jedno. StwĂłrca po podziale wyodrĂŞbniÂł ze swojego Âłona pierwotne kreacje ze swej najczystszej esencji, ktore my nazywami WYZSZYM JA. NastĂŞpnie WJ podzieliÂło siĂŞ id¹Ì za wzorem StwĂłrcy rowniez na wiele czĂŞsci /nas/, aby doswiadczaĂŚ na wielu planetach , w wielu czasoprzestrzeniach i rzeczywistoÂściach na raz. PoniewaÂż domem WJ jest 6 wymiar czyli bezczasowoœÌ, moÂże ono zbieraĂŚ informacje od wszystkich swoich kreacji i nie sprawia mu to Âżadnego problemu. Na planetach 3 wymiaru szybkoœÌ wibracji jest obniÂżona do takiego stopnia, Âże czÂąsteczki zestalajÂą siĂŞ w skupiska obiektĂłw, czas spowalnia swÂą prĂŞdkoœÌ do postaci sekwencyjnych ujĂŞĂŚ percepcji, pozwalajÂąc tym samym ÂświadomoÂści WJ eksplorowaĂŚ ró¿norakie Âświaty w jednym czasie. UmoÂżliwia to jednemu WJ eksploracjĂŞ setek ÂświatĂłw w pojedynczym ujĂŞciu (klatce) listwy czasowej. Nasza ÂświadomoœÌ ma strukturĂŞ wielowymiarowÂą, co umoÂżliwia jej wyraÂżanie ÂświatÂła w wielu systemach egzystencji jednoczeÂśnie. Jako czesci WJ doÂświadczamy w rzeczywistoÂści fizycznej 3D wszystkiego co zaplanowlismy przed wcieleniem siĂŞ , a nawet wiecej. Ró¿ne wersje rzeczywistoÂści i ró¿ne linie czasowe stwarzamy zawsze wtedy, kiedy mamy podjÂąc jak¹œ waznÂą decyzjĂŞ, ale siĂŞ wahamy. Wtedy nasza dusza dokonuje podziaÂłu i doswiadczamy niezauwaÂżalnego przeskoku w dwie rownolegÂłe linie czasowe, w ktĂłrych doÂświadczamy rzeczywistosci w dwĂłch ró¿nych wersjach/na tak i na nie/. Chociaz nasza dusza moze dzieliĂŚ siĂŞ prawie w nieskonczonoœÌ, ideaÂłem jest aby staraĂŚ siĂŞ podejmowaĂŚ decycje intuicyjnie i przez to nie stwarzaĂŚ mozliwoÂści do tworzenia nowych wersji zdarzeĂą. Ostatnio góœno byÂło o pewnej kobiecie, ktĂłra obudziÂła siĂŞ pewnego ranka w innej lini czasowej z peÂłnÂą pamiĂŞciÂą poprzedniej . UtrzymywaÂła, Âże w innym rĂłwnolegÂłym Âżyciu ma mĂŞÂża, ktory w tym Âżyciu jest tylko jej sÂąsiadem, jej mieszkanie chociaÂż to samo, wyglÂąda inaczej i jest odmiennie urzÂądzone. Pracuje w zupeÂłnie innej firmie i jeszcze kilka innych szczegó³ów siĂŞ nie zgadza. Nie wiadomo jakim cudem udaÂło jej siĂŞ zapamiĂŞtaĂŚ przeskok z jednej lini do drugiej, bo my teÂż robimy to ciÂągle, ale tego nie pamiĂŞtamy i nie zauwaÂżamy. ReasumujÂąc po wzniesieniu bĂŞdziemy wreszcie mieli dostĂŞp do wielopÂłaszczyznowego postrzegania wszechÂświata dziĂŞki naszym uaktywnionym zmysÂłom i poszerzonej ÂświadomoÂści. BĂŞdziemy postrzegaĂŚ swiat takim jakim jest naprawdĂŞ a nie jakim go teraz widzimy. ÂŹrĂłdÂło http://3.bp.blogspot.com/-dMk3a7TQbU0/T6wQEbCb2nI/AAAAAAAAAL8/t_FADgV3DVY/s400/7177AA36326E4D6A92E28520ACD1E52B.jpg
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #290 : Wrzesień 26, 2012, 08:26:26 » |
|
Bêdziemy postrzegaÌ swiat takim jakim jest naprawdê a nie jakim go teraz widzimy. To zdanie w ca³ej konceptologii konstruuj¹cej model Wszechœwiata "dziel¹cego siê" na te ca³e hierarchie w dó³ jest w tym tekœcie najciekawsze. Dlaczego "bêdziemy" ? Ju¿ mo¿na , w ka¿dej chwili, zmieniÌ postrzeganie. Zmieù to, co postrzega, a raczej - rozpuœÌ go. Kiedy nic nie filtruje rzeczywistoœci wówczas widaÌ j¹ tak¹, jaka jest
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #291 : Wrzesień 26, 2012, 14:17:05 » |
|
A jaka bĂŞdzie rola boga w nowej przestrzeni jak kaÂżdy bĂŞdzie doskonaÂły (czyt bogiem) to pa ps Co do tych lepiej przygotowanych to z wÂłasnego doÂświadczenia wiem, ze robiÂą czasem wielkie oczy z zaskoczenia
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #292 : Październik 08, 2012, 12:01:04 » |
|
To kolejna kompilacja Steve Beckov'a z "wywiadów" z Archanio³em Micha³em na temat przebiegu Wzniesienia, póŸniejszych ni¿ ten d³ugi, umieszczony gdzieœ przedtem. Powiedzia³bym, ¿e opisy tutaj s¹ jeszcze bardziej szczegó³owe. Moja konkluzja z tego materia³u jest taka, ¿e po przejœciu fali energii, która "omiecie" nasz¹ planetê, i w wyniku jej wp³ywu zmieni siê nasze postrzeganie, a zmys³y zostan¹ wyostrzone "tysi¹ckrotnie". Oczywiœcie wtedy swoj¹ fizycznoœÌ bêdziemy postrzegali i odczuwali jak t¹ pod³ogê w tekœcie, czyli bêdziemy dalecy od uto¿samiania siê z fizycznoœci¹.
Steve Beckov: Jak bĂŞdzie wyglÂądaÂło Wzniesienie
Czy Wzniesienie bĂŞdzie stopniowe, czy nagle?
Steve Beckow: Czy [Wzniesienie] bĂŞdzie zmianÂą, ktĂłra dzieje siĂŞ w momencie, czy to bĂŞdzie stopniowa zmiana?
ArchanioÂł MichaÂł: Jest to chwila, gdy otwierajÂą siĂŞ drzwi. Tak byÂło i jest stopniowe przebudzenie. WidzieliÂście zmiany psychiczne, fizyczne, emocjonalne, wzajemne powiÂązania, przesuniĂŞcia zbiorowe. Ale jest to, taki moment, kiedy siĂŞ kliknie. WiĂŞc to jest moment. WÂłaÂściwie, to jest okres okoÂło 20 do 24, 26 godzin.
S: Co opisujesz, Panie? Czy to otwarcie portalu lub zmiany wibracji, czy ...? Czy moÂżna to wyraziĂŚ sÂłowami?
AAM: To jest zmiana w caÂłej wibracji zbiorowej, w ktĂłrej Ziemia, Gaia i wszystko na niej jest razem ... w innej wibracji. WiĂŞc to nie jest tak jak za poÂśrednictwem portalu. ... Wy juÂż przeszliÂście przez wiele portali, i to jest czĂŞÂściÂą tego, o czym myÂślicie, jako o tych mini-zmianach, ktĂłre sÂą w trakcie. ...
I niektĂłrzy ludzie przeszli przez nie bardzo chĂŞtnie. OczywiÂście planeta przeszÂła przez nie. Wiele z elementarnych krĂłlestw rĂłwnieÂż wykonaÂło swojÂą pracĂŞ. Ale to jest to, co uwaÂżamy za chwilĂŞ, ktĂłrÂą wy poczujecie bardziej jako dzieĂą lub dwa. Jest to, taki moment, w ktĂłrym bĂŞdzie to razem zharmonizowane. ...
S: Czy bĂŞdÂą trzy dni ciemnoÂści? ...
AAM: ... Pomyœl o tym jak o mrugniêciu. Czy kiedykolwiek mrugn¹³eœ i pokój wyda³ siê jaœniejszy nagle? To dzieje siê ca³y czas w twojej medytacji. ...
WiĂŞc to jest bardziej jak mrugniĂŞcie. MoÂżecie mieĂŚ doÂświadczenia fizycznoÂści - gdyÂż to jest czĂŞÂściÂą radoÂści bycia na tej Ziemi - jeÂśli chcecie. Jest to zmiana w potencjale, w jaki sposĂłb dziaÂłacie i jak wszystko .... WiĂŞc to jest tak, jakby wszyscy naraz byli zaÂłogÂą sprzÂątajÂącÂą (oczyszczajÂącÂą). I co jest zmiecione, co jest wymiecione, ukochani, to resztki strachu, nienawiÂści, ciemnoÂści. (1)
Czym bĂŞdzie rzeczywiste doÂświadczenie Wzniesienie?
W tej chwili to, co nazywamy chwilÂą, jest wyborem. I moÂże siĂŞ zdarzyĂŚ natychmiast, poniewaÂż tak wielu z was poÂłoÂżyÂło fundamenty – czy chcecie byĂŚ w samym sercu JednoÂści MiÂłoÂści? Czy chcecie byĂŚ w wyÂższej czĂŞstotliwoÂści? W ostatniej sekundzie, wszystko, co trzeba powiedzieĂŚ, to „tak”, i pozwoliĂŚ sobie na zalanie przez coÂś, o czym moÂżecie myÂśleĂŚ, jako o fali energii, ktĂłra bĂŞdzie omiataĂŚ planetĂŞ. Dlatego mĂłwimy, Âże wszyscy sÂą zaproszeni. (2)
Poczucie bêdzie, ¿e lecisz do góry. To bêdzie fizyczne poczucie ruchu. I pamiêÌ, lub odczuwanie pamiêci, ¿e macie skrzyd³a, lub zdolnoœÌ do latania. Wiêc to jest uczucie Wznoszenia siê œwiêt¹ spiral¹.
Bêdzie równie¿ w tym okresie, który mo¿e byÌ momentem, lub kilkoma godzinami, [uczucia] poczucie od³¹czenia, które nawet jeœli otworzycie oczy, nawet jeœli spojrzycie na pod³ogê, to zobaczycie, ¿e jest zrobiona tylko z cz¹stek, cz¹stek, cz¹steczek subatomowych kwantowych, które nie s¹ sta³e. Wiêc zaczniecie natychmiast mieÌ prawdziw¹ sensacjê lub wizjê jak rzeczy mo¿na zobaczyÌ, i jak s¹ one widziane, byÌ mo¿e, z tej strony.
Wiêc jest poczucie nierealnoœci. Teraz, jeœli chcesz, zrobiÌ rzeczy sta³ymi, mo¿esz po prostu powiedzieÌ, ¿e chcesz tego, i zostanie wyœwietlone. Ale wiedz¹c, ¿e to jest po prostu konstrukt, który w³aœnie tworzysz, on ju¿ tam jest w pe³nej œwiadomoœci. Gdy zdecydujesz siê otworzyÌ oczy to, jak zobaczysz kolory, tekstury, bogactwo, powietrze bêdzie bardzo ró¿ne. To, o czym myœlisz jako o twoich zmys³ach zostanie spotêgowane, oh, co najmniej tysi¹c razy.
Tak wiĂŞc, jest trochĂŞ regulacji. A my jesteÂśmy z wami, i my oczywiÂście siĂŞ tym zajmujemy, bo to jest caÂłkowicie radosna sytuacja, gdy siĂŞ w niej jest. Potraktujcie to jak duchowy orgazm. Jest to zjednoczenie wszystkiego.
Potem osi¹dziecie w tej wiedzy, i oczywiœcie, w tym wyborze fizycznoœci. Ale te¿ wiedzcie, ¿e jeœli zdecydujecie siê utrzymaÌ fizycznoœÌ, to natychmiast zauwa¿ycie, ¿e wszystko, co nazwalibyœmy ludzkimi bólami zniknê³o. Ale najwiêksza zmiana jest taka, ¿e ju¿ nie ¿yjecie, czy istniejecie - mo¿ecie odwiedziÌ, mo¿ecie siê pokazywaÌ, ale nie ¿yjecie - w trzecim wymiarze, gdy jesteœcie w tym ruchu, o którym myœlicie, jako przejœciu œwiêtej spirali.
To jest najlepsza analogia, jak¹ mogê ci daÌ. ... I bêdzie to miejsce mi³oœci. To bêdzie nag³e, ¿e decyzje, dzia³ania, istnienia, formy s¹ mi³oœci¹, i s¹ z mi³oœci, i dla mi³oœci. Wiêc to poczucie albo / albo, z tego, co tradycyjnie jest postrzegane jako tak lub nie, dualizmu, polaryzacji, nie ma, odesz³o. To jest dostrojenie. Ca³a podró¿ w egzystencji trzeciego wymiaru jest osi¹gniêcie tego miejsca dostrojenia, postawienia siê poza albo / albo. I kiedy to robisz w tym procesie wznoszenia, to jest jak rzymska œwieca: idziecie poza. (3)
PomyÂśl o tym w kategoriach, gdy dziecko, ludzkie dziecko, rodzi siĂŞ, czasami jest bardzo Âłatwy porĂłd, czasami jest to 30 godzin pracy. Czasami matka postanawia urodziĂŚ na polu, czasem narodziĂŚ w oceanie. Czasami udaje siĂŞ do piĂŞknej sali. Innym razem idzie do sali operacyjnej i ma cesarskie ciĂŞcie. Ale narodziny nadal wystĂŞpujÂą. WiĂŞc to jest to, co siĂŞ dzieje. ...
To jest uczucie pe³nego i zupe³nego poddania i b³ogoœci. To jest sensacja - fizyczna, psychiczna, emocjonalna, duchowa - unii. Wiêc jest to moment, w którym czujesz, oh, umar³em. Dlatego, ¿e jest poczucie takiego uwolnienia i ponownego po³¹czenia. Ale oczywiœcie nie umieracie. (4)
(CiÂąg dalszy w czĂŞÂści 2). Przypisy (1) “Archangel Michael on Ascension,” Sept. 13, 2011, at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/archangel-michael-on-ascension/(2) “Archangel Michael on NESARA, Opposing the Cabal, and Ascension – Part 2/3,” Oct. 3, 2011, at http://the2012scenario.com/2011/10/archangel-michael-on-nesara-opposing-the-cabal-and-ascension-part-23/(3) Loc. cit. (4) “Archangel Michael on Ascension,” ibid. Link do oryginaÂłu: http://the2012scenario.com/2012/10/what-will-ascension-be-like-part-12/#more-147703
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #293 : Październik 08, 2012, 18:47:38 » |
|
Ale najwiêksza zmiana jest taka, ¿e ju¿ nie ¿yjecie, czy istniejecie - mo¿ecie odwiedziÌ, mo¿ecie siê pokazywaÌ, ale nie ¿yjecie - w trzecim wymiarze (..)Wiêc jest to moment, w którym czujesz, oh, umar³em. Dlatego, ¿e jest poczucie takiego uwolnienia i ponownego po³¹czenia. Ale oczywiœcie nie umieracie. Hahaha, no oczywiœcie, ¿e tak Ju¿ NIE ¯YJESZ , nigdy nie istnia³eœ . To w³aœnie moment uwolnienia, œmierci i ponownego po³¹czenia. Oczywiœcie nic nie znika, nic ¿ywego siê nie rozpada, tylko martwy Ty. I to nie oznacza nie widzenia, albo nie istnienia w ogóle. TY nie ¿yjesz, nie ¿y³eœ nigdy. Jesteœ martwy, umar³eœ nawet siê nie narodziwszy, ale to niczego nie zmienia w ¿yciu . Nie widaÌ tego ? W³aœnie dlatego NIE czujesz jak to jest byÌ Jezusem, Budd¹, czy bogiem, bo MARTWY-TY nie mo¿e nim zostaÌ. Dlatego, ¿e iluzja nie jest prawd¹. Ty, nie masz kontaktu z boskoœci¹, ale jednoczesnie boskoœÌ siê przejawia poprzez formê , poprzez istnienie "ukryte" pod nickiem, peselem, imieniem ,nazwiskiem, rol¹ spo³eczn¹, rodzinn¹, fizyczn¹. Etykietki nie s¹ Tob¹, one siê zmieniaj¹ i same s¹ iluzj¹. W ka¿dej chwili mo¿e nast¹piÌ od³¹czenie od tego, i w ka¿dej chwili mo¿e nast¹piÌ rozpoznanie, tylko puœÌ to przywi¹zanie do JA !! Rozpoznanie jest proste , jest oczywiste, tylko temu nie zaprzeczaj jak uparty osio³ hahaha
|
|
|
|
|
|
|
PrzebiÂśnieg
Gość
|
|
« Odpowiedz #294 : Październik 08, 2012, 18:48:05 » |
|
E wyglÂąda mi to nie na rewolucje a raczej na lokalny pucz to pa
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #295 : Październik 10, 2012, 08:11:13 » |
|
To druga czêœÌ tej kompilacji Steve Beckov'a z cytatów Archanio³a Micha³a z ró¿nych "wywiadów" channelowanych przez Lindê Dijon. Ta czêœÌ dotyczy wymiarów. Jest tam oœwiadczenie, ¿e Ziemia w trzecim wymiarze przestanie istnieÌ, a w zwi¹zku z tym ci, którzy nie chc¹ siê wznosiÌ trafi¹ na p³aszczyzny astralne, a potem zgodnie z ich wol¹ do miejsc, które dusze wybior¹. Reasumuj¹c, wed³ug tego Ÿród³a Wzniesienie bêdzie polega³o na przetworzeniu naszych cia³, co Kiara nam ca³y czas serwuje, ale bêdzie ono wspomagane fal¹ olbrzymiej energii, która "omiecie" lub bardziej dos³ownie zmiecie Ziemiê. Jak bêdzie wygl¹da³o Wzniesienie? - CzêœÌ 2/2 2012 09 paŸdziernika Wys³any przez: Steve Beckow
Wizerunek MichaÂła ArchanioÂła
Do jakiego wymiaru pĂłjdziemy?
S: I po jednej stronie [Wzniesienia] jesteÂśmy w 3D lub 4D, a po drugiej stronie jesteÂśmy w 5D?
AAM: Albo wyÂższym. (1)
To jest winda do pi¹tego. I dalej, bêd¹ niektórzy, którzy po prostu wybior¹, aby iœÌ naprzód [do wymiarów wiêkszych ni¿ pi¹ty]. Ale jako kolektyw, taki jest plan. (2)
AAM: Tak, idziecie do pi¹tego wymiaru. Ale ponownie zwróÌcie uwagê na fakt, ¿e gdy jesteœcie w pi¹tym wymiarze, zakotwiczeni, Gaia, i dlatego Wy - bo nie mo¿ecie ¿yÌ gdzie Gaia nie ¿yje i nadal ma swoj¹ fizyczn¹ formê, wiêc zrozumcie to - ale to nie oznacza, ¿e z miejsca zakotwiczenia, nie macier dostêpu do czwartego wymiaru, do tego, co nazwalibyœmy wy¿sz¹ rzeczywistoœci¹ trzeciego wymiaru, (3) do szóstego i siódmego.
Ale tak, przesuniĂŞcie jest w piÂąty, i nadal bĂŞdzie kontynuowane - nie, chyba nie w waszym Âżyciu - aÂż do siĂłdmego. SÂą tacy, ktĂłrzy bĂŞdÂą chcieli pozostaĂŚ w sferze siĂłdmego pod wzglĂŞdem sfery czystej miÂłoÂści, ÂświadomoÂści Chrystusa, jednoÂści. SÂą tacy, ktĂłrzy lubiÂą byĂŚ w Âświecie magii.
To nie ma znaczenia. Bêdziecie mieÌ dostêp, ale wasz nowy dom, nowy wymiar, nowa rzeczywistoœÌ, to bêdzie pi¹ty. To tam, gdzie Gaia jest zakotwiczona. I sugerujemy wam, ¿e, ogólnie rzecz bior¹c, ona ju¿ tam jest. (4)
Gdzie jest Ziemia w procesie Wzniesienia?
AAM: Ziemia zrobi³a ju¿ wiêkszoœÌ jej przejœcia.
S: Tak?
AAM: I wiele zmian na Ziemi, ktĂłrych jesteÂście Âświadkami faktycznie pomaga rĂłwnieÂż kolektywnym duszom, ludziom, w dostrojeniu. (5)
Czy ludzie zniknÂą z III-wymiarowoÂści?
AAM: PozwĂłlcie nam byĂŚ bardzo jasnymi, ludzie zniknÂą. Teraz, w zwiÂązku z tym, bĂŞdÂą oni rĂłwnieÂż mieli „ÂściemnionÂą” (sÂłabÂą) pamiĂŞĂŚ. MieliÂście takie sytuacje, gdzie mieliÂście bĂłl lub zÂły nawyk lub coÂś, co nie sÂłuÂży lub przeszkadza bardzo g³êboko, i pozwoliliÂście temu odejœÌ. A potem rok lub dwa póŸniej, sytuacja ta wystÂąpiÂła ponownie i to w sposĂłb bardzo niejasny, moÂżna powiedzieĂŚ, "Och, ... tak, to ma zwyczaj przeszkadzaĂŚ mi", a nastĂŞpnie bĂŞdziecie kontynuowaĂŚ wasz dzieĂą.
Przesuniêcie mo¿e byÌ przyrostowe. To bêdzie zale¿eÌ od gotowoœci spo³eczeùstwa, ale to, co widzimy teraz, jest to, ¿e to bêdzie w przesuniêciach. Bêd¹ kroki i progi, gdzie czêœÌ bêdzie, po prostu przejdzie i zakotwiczy dla ca³oœci, a nastêpnie wiêcej przejdzie i zakotwiczy dla ca³oœci, a¿ ca³y proces siê zakoùczy.
Teraz jeszcze bĂŞdÂą ci, niestety (lub na szczĂŞÂście, bo robiÂą to, co chcÂą, ale to nie jest moje pragnienie), ktĂłrzy zdecydujÂą siĂŞ kontynuowaĂŚ w tego typu w rzeczywistoÂści, trzeciego wymiaru, jak o nim moÂżecie pomyÂśleĂŚ jako ... i zostanÂą przesuniĂŞci w inne sytuacje. Ludzie, ktĂłrzy ... siedzÂą tam, mogÂą mrugn¹Ì i nawet nie pamiĂŞtaĂŚ ... lub mieĂŚ sÂłabe poczucie: ”zastanawiam siĂŞ, gdzie i jak poszedÂłem”?
Ludzie znikn¹. To nie bêdzie powodem traumy lub okaleczenia. To nie bêdzie tak samo, jak martwicie siê o kogoœ w sferze fizycznej œmierci. Bêd¹ to tylko niewielkie zmiany w przypadku przyjació³. Ale, w przypadku mê¿a i ¿ony, rodziców i dzieci, bêd¹ wiedzieli. (6)
Ziemia bĂŞdzie kontynuowaÂła w Trzecim wymiarze?
AAM: Ziemia 3D zrobiÂła jej kosmetyczne zmiany. Nie ma jej tam [po Wzniesieniu].
S: Nie ma jej tam?
AAM: W ten sam sposĂłb jak wy, drogie serca - jako wcielona pojedynczo trzeciowymiarowa istota - nie bĂŞdziecie juÂż obecni. [PoniewaÂż bĂŞdziemy w 5D, a nie w 3D.] W tym momencie wy oboje, i wszyscy przeskoczyli.
S: Dobrze. Czy pozostanie cokolwiek w 3D?
AAM: Nie, to wszystko jest przemienione, przeksztaÂłcone, podwyÂższone. ...
S: WiĂŞc nie ma Ziemi 3D po tej dacie?
AAM: Zgadza siĂŞ. ... Ona nie chce powielaĂŚ siĂŞ i nadal byĂŚ noÂśnikiem tej energii.
S: Uh-W przeciwieĂąstwie do, powiedzmy, Wenus?
AAM: Tak, nastÂąpiÂł podziaÂł tam [tj. na Wenus], ale to nie jest tym, jaki Ziemia wybĂłr zrobiÂła.
S: BĂŞdĂŞ stracony. Nie sÂłyszaÂłem tego wczeÂśniej, i ja po prostu staram siĂŞ to strawiĂŚ. Nie bĂŞdzie Ziemi w 3D. Ludzie, ktĂłrzy powiedzÂą "nie" trafiÂą na pÂłaszczyzny astralne, ludzie, ktĂłrzy powiedzÂą "tak" bĂŞdÂą dalej z ZiemiÂą.
AAM: Zgadza siĂŞ. (7)
Steve Beckow: Co stanie siĂŞ z tÂą ZiemiÂą, 3D ZiemiÂą, Âże oni nie mogÂą zostaĂŚ? Co masz na myÂśli, Panie?
AAM: Tak, to jest to, co mam na myÂśli. Zrozum, Ziemia 3D, to nie istnieje. ...
S: A co - dla ludzi, ktĂłrzy powiedzÂą "nie"? PozostanÂą oni na tej Ziemi 3D, lub oni znajdÂą siĂŞ gdzieÂś indziej?
AAM: ZnajdÂą siĂŞ gdzieÂś indziej.
S: I znajdÂą siĂŞ gdzieÂś indziej, jako dzieci, lub tak, jak sÂą teraz?
AAM: WrĂłcÂą do domu. WrĂłcÂą bez ciaÂła.
S: Do pÂłaszczyzn astralnych?
AAM: Tak. I bĂŞdÂą konsultowani, a nastĂŞpnie przeniesieni, tak, jak chcÂą. (
Czy istnieje mo¿liwoœÌ, ¿e Wzniesienie nie stanie 21 grudnia 2012?
AAM: A co jeœli w jakiœ sposób to wszystko jest kosmiczny ¿art. ... To nie jest to, ¿e nie doceniamy dowcipów. Kochamy kawa³y. A nasz pomys³y na ¿art, mog¹ byÌ bardzo ró¿ne od waszych. Ale to nigdy nie bêdzie ¿art zraniÌ tak wielu. ...
To Plan Matki. To nie jest nasz plan. To nie jest twój plan. Tak, wype³niamy ten plan. Ale nie ma planu odroczenia lub opóŸnienia. (
AAM: SÂą, "co jeÂśli? "Jest strach, Âże moÂżecie byĂŚ zawiedzeni " co jeÂśli? ". MoÂżesz powiedzieĂŚ: "Tak, Panie, Âże to prawda, bo byÂłem zawiedziony, wiele, wiele, wiele razy. DaÂłeÂś nam prognozy i Âże nie nadeszÂły. DaÂłeÂś nam daty, a one nie nadeszÂły. Jestem gÂłupcem na zlecenie? "...
Nie naciskamy hamulców. Nie zamierzamy powiedzieÌ: "Có¿, by³a zmiana w Boskim planie."
Czekaliœmy przez eony. Nast¹pi³o dostrojenie na wiêkszej iloœci poziomów, w wiêkszej iloœci wymiarów, ni¿ mo¿ecie sobie wyobraziÌ, aby to rozwin¹Ì. To nie jest po prostu o tym, czy wy indywidualnie, jesteœcie gotowi. Byliœcie gotowi w chwili, kiedy powiedzieliœcie Matce / Ojcu, "Pójdê, pomogê, a moim celem jest sie wznieœÌ." I bêdziecie to robiÌ. (9)
AAM: Nie jesteÂśmy w zwyczaju lub w branÂży tworzenia faÂłszywych oczekiwaĂą. Jest to sprzeczne z prawem powszechnym, a to jest sprzeczne z miÂłoÂściÂą. JeÂśli juÂż, to mĂłj ukochany przyjacielu - i powtarzam ci to - jesteÂście przed terminem. Ale chcemy was przywiÂązaĂŚ do daty? Nie. Czy powiedzieliÂśmy, Âże terminy, ktĂłre zostaÂły podane sÂą dokÂładne i istotne? Tak. JeÂśli bylibyÂście sparaliÂżowani, i dajcie nam zasugerowaĂŚ, Âże w wielu aspektach kolektyw zostaÂł sparaliÂżowany, jeÂśli bylibyÂście sparaliÂżowani, i modlili siĂŞ i modlÂąc siĂŞ i robili swoje ÂświĂŞte praktyki i medytacje dla uzdrowienia, i dano wam termin grudzieĂą 2012 , czy bylibyÂście zdenerwowani, drogi przyjacielu, jeÂśli to nastÂąpiÂłoby we wrzeÂśniu? MyÂślĂŞ Âże nie. (10)Przypisy (1) “Archangel Michael on NESARA, Opposing the Cabal, and Ascension – Part 2/3,” Oct. 3, 2011, at http://the2012scenario.com/2011/10/archangel-michael-on-nesara-opposing-the-cabal-and-ascension-part-23/(2) “Archangel Michael on Ascension,” Sept. 13, 2011, at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/archangel-michael-on-ascension/(3) The Fourth Dimension is for us the higher aspect of the Third in that the Physical Plane is the Third and the Astral Plane, to which we go after “death,” is the Fourth. But in this Ascension both the Third and the Fourth “move” to a higher dimension – the Fifth. (4) “Archangel Michael: This is the Unfoldment of the Promise of the Mother,” Sept. 5, 2012, at http://the2012scenario.com/2012/09/archangel-michael-this-is-the-unfoldment-of-the-promise-of-the-mother/(5) “Reading with Archangel Michael,” August 1, 2011, at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/reading-with-archangel-michael-august-1-2011/(6) Loc. cit. (7) Loc. cit. ( “Reading with Archangel Michael, August 1, 2011,” at http://the2012scenario.com/the-2012-scenario/what-role-are-the-angels-playing/reading-with-archangel-michael-august-1-2011/.)<P> ( Archangel Michael through Linda Dillon, Reading with Steve Beckow, Aug. 17, 2012. (9) “Archangel Michael: This is the Unfoldment of the Promise of the Mother,” ibid. (10) “Archangel Michael on Three Days of Darkness, What Occurs at Ascension, Etc. (Repost),” July 2, 2012, at http://the2012scenario.com/2012/07/archangel-michael-on-three-days-of-darkness-what-occurs-at-ascension-etc/ My guess about why Archangel Michael is talking about early Ascension here is that some wayshowers will ascend early and act as gatekeepers or ascended masters who speed or assist those still in the Third Dimension through the gateway to the Fifth.
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #296 : Październik 10, 2012, 09:57:48 » |
|
AAM: A co jeœli w jakiœ sposób to wszystko jest kosmiczny ¿art. ... To nie jest to, ¿e nie doceniamy dowcipów. Kochamy kawa³y. A nasz pomys³y na ¿art, mog¹ byÌ bardzo ró¿ne od waszych. To dobre postawienie sprawy Co, jeœli wszystko do czego siê tak mocno przywi¹zujemy, to jeden wielki ¿art ? £¹cznie z Tob¹ którym s¹dzisz, ¿e jesteœ Nawet jeœli tak to okrutnym ¿artem by³oby stworzyÌ iluzje po to tylko aby je drêczyÌ i krzywdziÌ. A czym innym jest produkcja kurczaków i karmienie je syfem trzymaj¹c w klatkach bez ruchu, drêcz¹c je zmuszaj¹c do funkcjonowania, które nie jest ich naturalnym ¿yciem ? Czy w³aœnie tym ¿artem (raczej ¿ar³em) jesteœmy dla Anio³ów ? Wszystko dla miêsa,które potem trafia na ludzki stó³ podczas na przyk³ad ŒWI¥T Bo¿ego Narodzenia . Farmer hoduj¹cy w ten sposób kurczaki te¿ siê modli do Boga i dostaje odpuszczenie grzechów , a co na to Bóg ? Jeœli ju¿, to "bóg" ,który wyciska fermera z jego energii . Mo¿e w³aœnie z tego tylko powodu, z powodu potrzeb wy¿szej hierarchii jesteœ tu, kurczaku. I oni uwa¿aj¹ siebie za œwiêtych i nie widz¹ niczego z³ego w tym, co siê z Tob¹ dzieje. Mog¹ to wszystko robiÌ, dawaÌ kolejne nadzieje i aplikowaÌ kolejne cierpienia , a tzw Bóg nie reaguje, poniewa¿ robi¹ to TOBIE ,który nie istniejesz, nie jesteœ ¿ywy, nie nale¿ysz do Stwórcy, nale¿ysz do nich. Jedynie Istnienie zaufa³o obcemu, martwemu programowi, ale ono nie cierpi, bo nie posiada JA . Doœwiadcza niewoli ,ale nie os¹dza tego w ten sposób. Nie ma w³asnych potrzeb. Jest ponad to wszystko, ponad zdradliwe, obce JA. I to ono jest królestwem, które nadchodzi. Nic tego nie zmieni, ¿aden AAM.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Gość
|
|
« Odpowiedz #297 : Październik 10, 2012, 10:07:25 » |
|
"Czy istnieje mo¿liwoœÌ, ¿e Wzniesienie nie stanie 21 grudnia 2012?
AAM: A co jeœli w jakiœ sposób to wszystko jest kosmiczny ¿art. ... To nie jest to, ¿e nie doceniamy dowcipów. Kochamy kawa³y. A nasz pomys³y na ¿art, mog¹ byÌ bardzo ró¿ne od waszych. Ale to nigdy nie bêdzie ¿art zraniÌ tak wielu. ...
To Plan Matki. To nie jest nasz plan. To nie jest twój plan. Tak, wype³niamy ten plan. Ale nie ma planu odroczenia lub opóŸnienia. (Cool" Przecie¿ nikt nikogo nie przymusza do wiary w coœ co mu nie pasuje, ka¿dy ma prawo nie akceptowaÌ przeró¿nych informacji , nawet tego i¿ rzeka p³ynie , a po nocy jest dzieù.... Co wcale nie zmieni rytmu , który istnieje i istnia³ bêdzie zawsze, jakie my w nim wybierzemy miejsce dla siebie? A.... to ju¿ inna sprawa , w du¿ej mierze zale¿na od naszej samoœwiadomoœci, woli i mocy pokonania wielu osobistych ograniczeù. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 10, 2012, 10:08:16 wysłane przez Kiara »
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
|
|
« Odpowiedz #298 : Październik 11, 2012, 19:26:39 » |
|
ZastanawiaÂłem siĂŞ gdzie ten ostatni przekaz Kryona przez Lee Caroll wstawiĂŚ. ZdecydowaÂłem, Âże tutaj, choĂŚ nie spotkamy tu okreÂślenia Wzniesienie, poniewaÂż Kryon naleÂży do obozu tych co przepowiadajÂą duÂże zmiany, ale w trybie ewolucyjnym, rozÂłoÂżone na 36 lat, z czego w/g niego poÂłowĂŞ mamy wÂłaÂśnie za sobÂą. Drobne uÂściÂślenie - wstawiÂłem sÂłowo szable poniewaÂż u nas ceremonia dotyczy szabel, w Stanach to sÂą szpady, ale oryginalnie Kryon mĂłwiÂł o mieczach, choĂŚ nie znam miejsca, gdzie miecze byÂłyby w ten sposĂłb prezentowane.
Kryon > Most szabel
09 paÂździernika 2012
Pozdrowienia kochani, jestem Kryon z Magnetycznego Serwisu. W schemacie rzeczy, osi¹gnêliœcie szczyt, co nazwalibyœmy punktem decyzji dla ludzkoœci. Aby zobaczyÌ to w œwietle, w którym ja widzê, musicie zrozumieÌ dwie rzeczy. Po pierwsze, cofaj¹c siê w czasie chwilê, przypomnicie sobie, co w pierwszych komunikatach do was mówi³em, ¿e ludzka œwiadomoœÌ siê zmienia. Przynosi³em wam informacje od samego pocz¹tku moich atrybutów na tej planecie, ¿e ludzkoœÌ jest w przesuniêciu, i ¿e ja przyby³em w specjalnym celu, i ¿e by³a zmiana siatki magnetycznej. Mówi³em wam, ¿e grupa Kryona zakoùczy to w roku 2002 i opuœci was, i tak siê sta³o. Wszystko to by³o w odpowiedzi na to, co ju¿ osi¹gnêliœcie jako ludzkoœÌ, a niektórzy z was policzyli i zrozumieli, ¿e to wszystko dotyczy³o w precesji równonocy okna - 36-lat, w którym wasze S³oùce jest wyrównane do œrodka galaktyki - pocz¹tek i koniec 26000 letniego cyklu ko³ysania planety.
Ten astronomiczny atrybut tak¿e ezoterycznie [metafizycznie] jest zrównany z tym, co staro¿ytni powiedzieli, ¿e bêdzie - punkt decyzyjny dla ludzkoœci, który bêdzie najwa¿niejszy ze wszystkich, który niesie ze sob¹ ogromny cel energetyczny. To dlatego przyby³em, a jeœli spojrzeÌ na moje pierwsze komunikaty, mo¿na zobaczyÌ, dlaczego przyby³em, gdy¿ coœ sta³o siê z ludŸmi, i mia³o to do czynienia z wasz¹ przysz³oœci¹. Dwadzieœcia dwa lata temu powiedzia³em wam to, i w 1993 mieliœcie publikacjê [Pierwsza Ksi¹¿ka Kryona]. Teraz, tutaj jesteœcie w 2012 wszystkie te lata póŸniej, dok³adnie to, co powiedzia³em, ¿e bêdziecie mieli. Daliœmy wam potencja³y, niektóre z nich sta³y siê potencja³ami ludzkoœci i niektóre z nich nie. Mamy do czynienia jedynie z potencja³ami, ale najsilniejsze mówi¹ o waszej przysz³oœci ju¿ dziœ.
Po drugie, chcê, ¿ebyœcie pamiêtali, ¿e kiedy pojawiliœcie siê na tej planecie, ka¿dy z was by³ wyj¹tkowy. Nie ma znaczenia, ile masz lat, gdy tu siedzisz, ka¿dy z was jest star¹ dusz¹. Stare dusze, to s¹ ci, którzy maj¹ tendencjê do dostrojenia i s³uchania i czytania wiadomoœci, takich jak ta, i powiedzieliœmy, to równie¿ przedtem. Wiêc to, co mamy, to wyj¹tkowa grupa, a ja chcê, ¿ebyœcie pamiêtali iskrê prawdy, kiedy przybyliœcie, wszyscy z was. Œwie¿o w liczebnoœci, która zablokowa³a siê w waszej pamiêci, dzwonienie w uszach, kiedy przybyliœcie jako dziecko: ". To jest ¿ycie, które zrobi ró¿nicê"
S¹ tacy, którzy nawet zadawali pytanie: "Dlaczego ¿yjê?" Wiecie, kim jesteœcie. Kiedy by³ mrok wokó³ was, spowodowany przez okolicznoœci i sytuacje, niektóre z nich to zdrowie, my tam byliœmy. Powiem wam, dlaczego tu jesteœcie. Jesteœcie tu, aby wykonaÌ to zadanie, które zaczê³o siê tak wiele lat temu, stara duszo! To jest punkt decyzji, i z mojego punktu widzenia, to w³aœnie ju¿ minê³o.
Nie ma testu przed wami, poniewaÂż juÂż go przeszliÂście. W waszej linii czasowej, jest 18 lat wiĂŞcej od tego [precesji]. I w koĂącu tego roku 2012 w tym punkcie markerze przesilenia, ktĂłry jest po prostu tylko tym - punktem czasu ÂświĂŞtowania w 3D. To jest, gdzie moÂżecie ÂświĂŞtowaĂŚ osiÂągniĂŞcie go. I wystarczy powiedzieĂŚ wÂłaÂśnie teraz, Âże ci, ktĂłrzy stworzyli to oÂświecone miejsce zwane ZiemiÂą wiedzÂą, Âże to zrobiliÂście. SÂą juÂż uroczystoÂści w niebie, i sÂą takÂże rzeczy, ktĂłre dziejÂą siĂŞ na Âświecie, o ktĂłrych powiedzieliÂśmy wam, Âże siĂŞ zdarzÂą, i sÂą tacy, ktĂłrzy sÂą zmartwieni.
Most Szabel - ujawniony
ChcĂŞ daĂŚ wam to, co mam zamiar nazwaĂŚ, " Most szabel - ujawniony." To jest zdanie, ktĂłre dawaliÂśmy wam wiele razy w przeszÂłoÂści. PowiedzieliÂśmy, Âże na koĂącu - to znaczy, koĂącu starego paradygmatu tej planety [teraz] – bĂŞdziecie mieli Most Szabel.
Pozwólcie, ¿e powiem wam kilka potencja³ów o przysz³oœci, przysz³oœci natychmiastowej. To nie jest to, co wydarzy siê przez pokolenia od teraz, ale teraz. Most Szabel jest tutaj. Niektórzy z was ekstrapolowali te dane do formy, któr¹ nastêpnie porównywali do staro¿ytnych proroctw w Œwiêtych Pismach, staraj¹c siê najlepiej, aby mieÌ zbieg dat i wydarzeù, aby mo¿na by³o to zrozumieÌ. Niektórzy z was nawet powiedzia³: "Ach, Most Szabel : To musi byÌ czas, w którym bêd¹ walki na planecie To jest Armageddon, i to jest tutaj.". Powiem wam, moi drodzy, ¿e Armagedon dzieje siê na innej ziemi, w innym czasie! Mo¿ecie zapisaÌ, to proroctwo, jako coœ, co nie ma siê wydarzyÌ dla Was.
Powiem to jeszcze raz, drogi cz³owieku: Nie patrz na stare przepowiednie i nie dopasowuj ich do wszystkiego, co siê tu dzieje. Stara przepowiednia mia³a zostawiÌ was martwymi na milenium, nie pamiêtacie? Jednak jesteœcie tu w 2012 roku! Przenieœliœcie siê do obecnej przepowiedni danej przez staro¿ytnych, rdzennych waszej planety, którzy widzieli spajanie razem pó³nocy i po³udnia - proroctwo pierzastego wê¿a i proroctwa kondora i or³a. To jest ruch energii w œwiecie w sposób, którego ¿aden "wspó³czesny" prorok nigdy nie przewidzia³. Zamiast tego, to pochodzi od tubylców, bo zobaczyli potencja³y jakichœ czasowych fraktali, które mówi³y o ludzkoœci przechodz¹cej pi¹ty punkt decyzji i przenosz¹cej siê do nastêpnej czêœci, co nazywamy Wielkim Przesuniêciem ludzkiej œwiadomoœci.
Co siĂŞ stanie dalej? Most Szabel. Przeanalizujmy wiĂŞc to. PozwĂłlcie nam powiedzieĂŚ to, co mieliÂśmy na myÂśli, gdy daliÂśmy wam to zdanie i prosimy nie tworzyĂŚ na podstawie tego wszystkiego, co nie jest tu powiedziane. Nie projektujcie wiĂŞcej niÂż to, co dane. Nie starajcie siĂŞ, aby dowiedzieĂŚ siĂŞ ukrytych znaczeĂą, w w tym co dane, bo zamierzam daĂŚ wam je wszystkie teraz.
Most
To jest bardzo proste. To most, wiĂŞc przyjrzyjmy siĂŞ temu w pierwszej kolejnoÂści. Co most robi i dlaczego musi jakiÂś byĂŚ? Có¿, gratulacje drodzy, poniewaÂż punkt decyzji, nie zawsze jest mostem. Czasami jest to przepaœÌ, przepaœÌ, taka, Âże ludzkoœÌ wpadnie wiĂŞc musieliby zacz¹Ì od nowa. A moÂże byĂŚ punkt decyzji, ktĂłry nie ma mostu w ogĂłle, co oznacza, Âże wszystko pozostaje takie samo. Nie bĂŞdzie Âżadnych zmian, a bĂŞdziecie mieĂŚ wiĂŞcej tego, co mieliÂście – przyszÂłoœÌ, ktĂłra nigdzie i nigdy nie zostaÂła napisana. Ale to nie jest ten przypadek, tego, co dzieje siĂŞ we wszystkim.
Och, to zostaÂło napisane juÂż wiele razy, ale to nie jest w starych Pismach, moi drodzy. BĂŞdziecie mieĂŚ nowe pisma dÂługo po tym, jak mĂłj partner odejdzie. Oh wrĂłci, ale dÂługo po tym konkretnym Âżyciu pojawiÂą siĂŞ nowe pisma napisane przez tych, ktĂłrych zobaczycie, jak prorokĂłw dna. BĂŞdÂą mĂłwiĂŚ o tym, co bĂŞdzie nastĂŞpne na ziemi i zobaczÂą zmiany w ludzkiej naturze. BĂŞdÂą widzieĂŚ to, co jest nachylone ku kwantyzacji cielesnego czÂłowieka - poczÂątek tego, co siĂŞ staÂło z Plejadanami tak dawno i stanie siĂŞ tutaj, gdy przekroczycie most.
Ale to w dalekiej przysz³oœci. Co teraz? Most, który przekraczacie jest takim miêdzy starymi paradygmatami istnienia i nowymi. W koùcu ca³a ludzkoœÌ go przekroczy, ale to jest tak nowe, ¿e w tej chwili jedynymi prawdziwie przechodz¹cymi to s¹ bardzo stare dusze, poniewa¿ s¹ jedynymi, które widz¹ to i maj¹ Akashê na to gotow¹. Ale powinniœcie to wiedzieÌ: Ten most jest dla wszystkich, i po przekroczeniu tego mostu, metaforycznie, inni pójd¹ za wami. Bêd¹ go przekraczaÌ i nawet nie wiedzieÌ. Oni przekraczaj¹ w wierze w nowy rodzaj rzeczywistoœci.
Opuszczenie starych paradygmatĂłw, czego siĂŞ moÂżna spodziewaĂŚ jest nastĂŞpne. Przyjmowanie nowych paradygmatĂłw przyszÂłoÂści bez wojen jest nastĂŞpne. Patrzenie na cywilizacjĂŞ inaczej, jak to byÂło wielokrotnie powiedziane, Âże moÂże byĂŚ, jest obok. Opuszczenie starych obaw, ktĂłre tak wielu miaÂło tak dÂługo o tym, czego siĂŞ spodziewaĂŚ, jest obok. To jest most. To piĂŞkna rzecz. Fakt, Âże jest most w ogĂłle jest piĂŞknÂą rzeczÂą.
Most by³ tworzony przez d³ugi okres czasu. Synchronistycznie nie wiedzieliœmy, ¿e most bêdzie wystêpowa³ a¿ do 30 lat temu. To jest, jaka ta nowa energia jest. LudzkoœÌ ma wolny wybór i nie by³o du¿ego potencja³u, a nastêpnie zbieg energii spowodowa³by pêd (momentum) do stworzenia mostu, albo nie. Ale ma³y potencja³ by³ tam.
Przez Harmoniczn¹ Konwergencjê w 1987, wiedzieliœmy, most bêdzie zbudowany. W roku 1989, super struktura by³a na miejscu. W 1993 roku most ju¿ tam by³. Wtedy zaczêliœcie widzieÌ upadek Zwi¹zku Radzieckiego, spotkania by³ych europejskich wrogów do gospodarczego sojuszu. Pomys³, ¿e mo¿na po³¹czyÌ rzeczy zamiast rozrywania ich od siebie by³ nowy. Dyktatorzy zaczêli upadaÌ, a most by³ na miejscu, a wiêkszoœÌ ludzkoœci nawet nie zauwa¿y³a, poniewa¿ sta³o siê tak powoli. Ale poczuliœcie przesuniêcie, prawda? To w³aœnie o most chodzi.
Co my powiedzieliœmy wam o moœcie? Faktycznie, nie wiele z wyj¹tkiem, ¿e o przejœciu przez most, i starej energii, która by³a nie spodoba siê to. Stara Energia nie chce daÌ Ci uciec! Stara Energia nie chce, ¿ebyœ przeszed³ przez most, poniewa¿ ona nie mo¿e go przekroczyÌ. Czy wiesz, to? Ona nie mo¿e go przekroczyÌ. Stare paradygmaty natury ludzkiej, które ju¿ znacie, przez wszystkie te tysi¹clecia musz¹ zostaÌ po starej stronie mostu. To nie mo¿e przekroczyÌ go, gdy¿ most odrzuca wszystko, co nie jest w mi³oœci, wspó³czuciu i œwietle. To, co jest ciemne, w tym ludzki charakter z przesz³oœci, nie bêdzie móg³ przejœÌ. Ale, gdy mówiê wam to teraz jestescie ju¿ na moœcie. To by³ wasz projekt, stare dusze, i s¹ s³owa, które dzwoni¹ w waszych uszach do dziœ i tym poddanym wiatrowi urodzenia, ¿e to mo¿e siê zdarzyÌ w waszym ¿yciu. Wiêc co siê stanie dalej?
Szable
Porozmawiajmy o szablach: Kiedy sÂłyszysz sÂłowo szabla, pierwszÂą rzeczÂą, ktĂłra przychodzi Ci do gÂłowy jest bitwa. Most Szabel jest walkÂą, i my wam powiedzieliÂśmy o tym takÂże. Szable sÂą metaforyczne i oznaczajÂą wiele rzeczy, wiĂŞc pozwĂłlcie nam opisaĂŚ te rzeczy, co mamy na myÂśli mĂłwiÂąc o nich.
Numer jeden: SÂą rzeczywiÂście broniÂą w walce. Walka nadchodzi. "Kryon, czy to znaczy, Âże bĂŞdzie wojna?" Potencjalnie tak. Teraz powiemy, Âże Bliski WschĂłd gotuje siĂŞ sam. ZauwaÂżyliÂście, prawda? Co wiesz o Bliskim Wschodzie, mĂłj drogi? Zacznijmy zbadania rzeczy przez chwilĂŞ. W jakiej energii siĂŞ wychowaÂłeÂś? Jaka byÂła energia na Bliskim Wschodzie? W latach 40., jaka byÂła energia? Wraz z powstaniem paĂąstwa Izrael, to zbudowaÂło mur nienawiÂści, z obydwu stron. ÂŚciana byÂła tak gĂŞsta, Âże dzieci obu stron uczono nienawidziĂŚ siĂŞ nawzajem, gdy tylko byli w stanie zrozumieĂŚ jĂŞzyk. Powiedziano im, kim sÂą ich wrogowie. Teraz, gdzie byÂłeÂś wtedy?
Niektórych z was tu nie by³o tu jeszcze. W czasie, kiedy dotarliœcie, w m³odoœci, czy by³eœ œwiadomy Bliskiego Wschodu? Nie szczególnie. "Dlaczego jest nienawiœÌ?" mo¿esz zapytaÌ. Co, gdybym ci powiedzia³, ¿e to jest waœù rodzinna? Dwaj synowie ¿ydowskiego kapitana s¹ zaanga¿owani. Jeden za³o¿y³ Arabów, a jeden pozosta³ ¯ydem. Oni nie chc¹ tego s³uchaÌ, ale wszyscy s¹ ¯ydami. (Nie mów im tego.)
Jeœli spojrzeÌ na rodowody, to oczywiste, i jednak jest to kompletna i ca³kowita konfiguracja zarówno dla rozwi¹zania, jak i wojny. Konfiguracja mo¿e mieÌ koniec tego œwiata w po¿odze, która zosta³aby osi¹gniêta przez t¹ nienawiœÌ. To s¹ proroctwa Nostradamusa i Waszych Pism, ale nie s¹ to ju¿ proroctwa waszej planety. Jednak nienawiœÌ wci¹¿ istnieje. NienawiœÌ jest tak wielka, dziœ tak samo jak wtedy, ale gdzie ten ca³y terroryzm by³ 40 lat temu? By³ izolowany.
Ci, w Izraelu i Palestynie i okolicznych obszarach wziêli na siebie ciê¿ar, ale teraz to jest pozornie wszêdzie - a wy siê martwicie. Dlaczego mia³by to byÌ? OdpowiedŸ jest taka, ¿e stara energia by³a szczêœliwa, ¿e zawiera t¹ nienawiœÌ, gdy¿ chcia³a to utrzymaÌ i nigdy nie wi¹zaÌ innych z zewn¹trz. Ci z zewn¹trz maj¹ tendencjê do przynoszenia niepo¿¹danego œwiat³a do gry. Nagle ca³a ziemia jest zaanga¿owana i mo¿ecie zobaczyÌ ca³y scenariusz przed wami. Stara gwardia chce wojny, podobnie jak przez wszystkie eony przed nimi. Ci, na moœcie trzymaj¹ œwiat³o i pokazuj¹ ziemi jak przekroczyÌ most. Nawet wielu m³odszych w Izraelu i Palestynie i Iranie trzyma œwiat³o! To wszystko jest wokó³ starej gwardii i s¹ wœciekli, bo trac¹ "Bitwê o nienawiœÌ".
Czy bĂŞdzie wojna? Co siĂŞ dzieje? Czy czujesz jak siĂŞ gotuje, nie moÂżecie? NiektĂłrzy z was nie chcÂą patrzeĂŚ na wiadomoÂści, bo bojÂą siĂŞ, co przyniesie jutro. To nie jest nawet koniec roku jeszcze! Czy bĂŞdzie bitwa?
Powiem wam, moi drodzy, teraz gdy mówimy do was tam jest potencja³ ma³ej wojny na Bliskim Wschodzie.Powiedziano Wam, ¿e jeœli zaistnieje w ogóle wojna na Bliskim Wschodzie, to ca³y œwiat bêdzie przy³¹czy, a wy tego nie zrobicie. Powiem Wam, ¿e to jest stary paradygmat, gdy¿ jeœli i kiedy to siê stanie, uwa¿nie obserwujcie, kto zdecyduje siê nie wejœÌ do gry wojennej. Gdy¿ jest nowa œwiadomoœÌ warzona na tej planecie, i powiem wam to: Gwoli uczciwoœci, gdy widzimy potencja³y przed Wami w przysz³oœci, to nie bêdzie mia³o znaczenia ten, czy inny sposób dla mostu, jeœli bêdzie to walka, czy te¿ nie .
To co siê w koùcu wydarzy siê w Iranie bêdzie takie samo nie wa¿ne co, a powiem wam, dlaczego - bo nie ma kto zaj¹Ì miejsca starej gwardii. Oni nie roœli w tym w ogóle, m³odzie! To wszystko staro¿ytni ci z nienawiœci¹, którzy poruszaj¹ szachy jakby reprezentowali ca³y naród, ale nie reprezentuj¹. Nadejdzie czas, byÌ mo¿e taki, który bêdzie faktycznie zaostrzony przez wojny, które bêd¹ tworzyÌ rewolucjê w tym kraju. W przewa¿aj¹cej mierze nie chc¹ wojny.
Zapytaj izraelitów, czy chc¹ jeszcze jednej wojny. Oni mówi¹, ¿e nie, ale boj¹ siê, ¿e ich wrogowie przynios¹ jedn¹ z nich. Kim s¹ ich wrogowie, i co siê zmienia, drodzy? Myœlicie, ¿e wiecie, co dzieje siê w Syrii i Egipcie i Libii? Myœlicie, ¿e wiecie? Powiem wam, ¿e to rekalibracja tam siê dzieje, tego, w co wierz¹ i kim s¹ ich wrogowie. Chodzi o to, czego chc¹ od rz¹du. Powiem wam, czego wszyscy chc¹ w koùcu, i nie mo¿ecie nie zobaczyÌ tego przez 20 lat, ale chc¹ szkó³ i szpitali. Chc¹ tego, co wy macie w sklepach, i chc¹ swobody wyznania ich proroka bez ma³ej grupy, która mówi im zasady, jak powinni. Chc¹ uczciÌ Mahometa na swój w³asny sposób i zobaczyÌ mi³oœÌ Bo¿¹ w nim tak, jak to zosta³o zaprojektowane przez niego. To w³aœnie siê dzieje. To jest walka. Problem jest, ¿e stara energia bêdzie z tym walczyÌ, bo to straci kontrolê, jeœli dostan¹ to, czego chc¹.
Jest zmiana paradygmatu pod rêk¹ i macie zamiar j¹ zobaczyÌ tam najpierw, i mo¿e nie byÌ ³adna, wiêc chcê ¿ebyœcie mocno zwracali na to uwagê. Nie wyci¹gajcie tego, co Nostradamus powiedzia³, w ostatniej chwili i nie mówcie: "On mia³ racjê." Nic, co powiedzia³, nie zamanifestowa³o siê od 1987 roku. Nie pojmijcie nagle Pism i rewelacji i nie wyci¹gajcie wszystkich tych s³ów, które nie by³y prawd¹, przez 30 lat. Nic siê nie sta³o, o czym one mówi³y, ¿e nast¹pi. Jedyn¹ rzecz¹, która dzwoni prawd¹ jest to, ¿e nadal istniej¹ problemy na Bliskim Wschodzie.
Wszystkie z tych czterowierszy proroctwa spadÂły na podÂłogĂŞ i nie speÂłniÂły siĂŞ. Czas nie jest wÂłaÂściwy dla nich, aby to siĂŞ staÂło teraz. SpĂłjrzcie. Aha, sÂą jeszcze tacy, ktĂłrzy mĂłwiÂą: "To siĂŞ dzieje, to siĂŞ dzieje, to siĂŞ dzieje!" Bo oni zainwestowali w strach i kontrolĂŞ. NiektĂłrzy z nich rzeczywiÂście chcÂą, aby siĂŞ zdarzyÂło, i wierzÂą, Âże kulminacjÂą bĂŞdzie wniebowziĂŞcie do domu Boga. ChcĂŞ wam powiedzieĂŚ, moi drodzy, Âże wszyscy idziecie do domu! Ale dom jest za mostem do Âświata bez wojen. To jest most. Stara Energia umiera ciĂŞÂżko.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #299 : Październik 11, 2012, 19:34:06 » |
|
oczywiÂście, Âże nowe pokolenia na bliskim wschodzie w wiĂŞkszoÂści nie wspierajÂą konfliktĂłw militarnych,- ale Stara Energia umiera ciĂŞÂżko. - jednak to juÂż przypieczĂŞtowane!
|
|
|
|
|
|
|
|