Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 18:44:29

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: RODOS ... depozyt rodowej wiedzy.....  (Przeczytany 66490 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #75 : Wrzesień 01, 2012, 10:16:57 »

Templariusze nalezeli do elity.
Zacietosc w walce uzyskuje sie, gdy poda sie wojownikom "czarodziejskiej mikstury" (narko), nauczyli sie od Arabow.
A dwoch facetow na jednym koniu, to chyba nie musze nikomu tlumaczyc co to jest, zwlaszcza, ze watek taki grecki MrugniĂŞcie
Wiec po co siac tajemnice i owale, gdy rzeczy sa proste jak drut.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #76 : Wrzesień 01, 2012, 10:21:45 »

Templariusze nalezeli do elity.
Zacietosc w walce uzyskuje sie, gdy poda sie wojownikom "czarodziejskiej mikstury" (narko), nauczyli sie od Arabow.
A dwoch facetow na jednym koniu, to chyba nie musze nikomu tlumaczyc co to jest, zwlaszcza, ze watek taki grecki MrugniĂŞcie
Wiec po co siac tajemnice i owale, gdy rzeczy sa proste jak drut.

b.moÂżliwe, Âże to ty masz racjĂŞ w interpretacji,-
gdzieÂś w innym wÂątku pojawiÂł siĂŞ juÂż motyw haszyszowych-assasynĂłw,-
a o elitarnych greckich legionach(homo) teÂż juÂż chyba byÂło.

pozdro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 10:22:35 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #77 : Wrzesień 01, 2012, 10:27:56 »

Tak songo o Assasynow mi chodzilo, Templariusze nauczyli sie tego od nich wlasnie. Na watku o Teorii ELIT pisalam jak dziala taki BMI (taka maszyna stymulowana neuronowo = zolnierz).
A Grecy byli znani z milosci "greckiej" Mrugniêcie Rzekomo najwyzsza energia wtedy (lush) jest wysylana ... do niebios. °°
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #78 : Wrzesień 01, 2012, 10:33:05 »

A Grecy byli znani z milosci "greckiej"  MrugniĂŞcie Rzekomo najwyzsza energia wtedy (lush) jest wysylana ... do niebios. °°

teraz rozumiem, dlaczego tĂŞczowa fala jest tak silna i zdeterminowana w produkcji lushu dla swoich odbiorcĂłw,-
ktĂłrzy ich pewnie wspierajÂą jak mogÂą
  ZÂły

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #79 : Wrzesień 01, 2012, 14:37:27 »

Ale gÂłupoty wypisujecie....  DuÂży uÂśmiech zacznijcie widzieĂŚ temat ponad fizycznymi zmyÂłkami, to sÂą puÂłapki dla tych ktĂłrzy maja uszy a nie sÂłyszÂą i majÂą oczy a nie widzÂą oraz czytajÂą , a nie rozumiejÂą.

Nie pos¹dzajcie Joanitów o taki prymitywizm, w zakonie rycerskim by³a czystoœÌ etyczna inaczej ktoœ nie móg³ byÌ rycerzem. Trzeba czytaÌ przekaz symboliczny a nie tworzyÌ interpretacje wedle swoich niczym nie potwierdzonych domys³ów.
Najpierw co to sÂą rycerze co charakteryzuje ten stan, jaki obowiÂązuje ich kodeks etyczny, po co sÂą rycerze itd.....

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 16:30:21 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #80 : Wrzesień 01, 2012, 17:03:13 »

Cytat: Kiara
Najpierw co to sÂą rycerze co charakteryzuje ten stan, jaki obowiÂązuje ich kodeks etyczny, po co sÂą rycerze itd.....

Kiaro, a Ty z choinki siĂŞ urwaÂłaÂś? Czy naprawdĂŞ sÂądzisz, Âże jakiekolwiek kodeksy gwarantujÂą etykĂŞ?

Niestety, to ludzie tworz¹ etykê, a nie litera prawa. Wystarczy popatrzeÌ na wspó³czesnych.
Lekarzy przecieÂż obowiÂązuje kodeks. Duchownych rĂłwnieÂż, jaki i wiele innych grup i ugrupowaĂą.
Wielu skÂłada przysiĂŞgi i na tym siĂŞ koĂączy. Ot, taka mijanka z wartoÂściami, nawet tymi wyznawanymi.  Chichot

Bo od wyznania wiary do przestrzegania, daleka droga.
A po drodze jest kuszenie i wÂątpiĂŞ, by kaÂżdy byÂł jak Jezus na pustyni.
Gdyby tak byÂło, pewnie nie rozmawialibyÂśmy w 3D.   DuÂży uÂśmiech

Pa   Buziak
Kiara
Gość
« Odpowiedz #81 : Wrzesień 01, 2012, 17:18:18 »

PowinnaÂś zauwaÂżyĂŚ iÂż nie dyskutujemy o lekarzach ani o  przedstawicielach religij.

3D jest normalnym etapem rozwoju duchowego ludzkoÂści , kaÂżdy musi to przejœÌ, ale sÂą teÂż pozostawione w nim informacje , kody  prowadzacie w kierunku rozwoju a nie regresu. MoÂżna je zauwaÂżaĂŚ lub nie, to tylko kwestia moÂżliwoÂści i umiejĂŞtnoÂści rozszerzonego odczytu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 17:22:53 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #82 : Wrzesień 01, 2012, 17:21:37 »

PowinnaÂś zauwaÂżyĂŚ iÂż nie dyskutujemy o lekarzach.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

Dyskutujemy o tych, ktĂłrych obowiÂązujÂą kodeksy.  To TwĂłj argument.  Chichot
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 17:22:51 wysłane przez ptak » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #83 : Wrzesień 01, 2012, 17:24:11 »

Nie obowiÂązujÂą kodeksy z pozycji nakazu , a stosujÂą je z powodu osobistego rozwoju , na tym polega  ta subtelna ró¿nica.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Na  wiele ugrupowaniach uÂżywajÂących przeró¿nych  kodeksĂłw wymusza siĂŞ ich stosowanie skutkami prawnymi. Rycerze  dawniej uÂżywali kodeksu nie z Âżadnego przymusu , a z powodu osobistego rozwoju etyczno , moralnego. gdy ktoÂś go osiÂągaÂł kodeks byÂł raczej pomocÂą w zrozumieniu zasad niÂż wyznacznikiem osiÂągania stanu rycerskiego. WiedzieĂŚ trzeba iÂż byÂł to stan rozwoju osobistego.
Rozszerz swoja wiedzĂŞ inaczej bĂŞdziesz dyskutowaÂła o temacie.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 17:30:13 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #84 : Wrzesień 01, 2012, 17:26:54 »

Jasne, kaÂżdy wybiera, bo przecieÂż nie ma przymusu.

Tylko co z tego wynika? Patrz, wyÂżej.  DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #85 : Wrzesień 01, 2012, 17:31:46 »

Wynika z tego dyskusja Âśmieszna i naiwna  , bo osÂądzanie i ocenianie bez wiedzy w temacie tak wyglÂąda.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

ps. Kuszenie Jezusa na pustyni to symbolika, odczyt dosÂłowny to dezinformacja utrzymujÂąca ludzi w braku wiedzy o faktach historycznych.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 17:33:34 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #86 : Wrzesień 01, 2012, 17:35:45 »

Argumenty Ci nie pasujÂą Kiaro?

A KrzyÂżacy? TeÂż naleÂżeli do rycerskiego zakonu i krwiÂą znaczyli swĂłj szlak.
WiĂŞc co to znaczy rycerz?  Chichot

A o Jezusie wspomniaÂłam symbolicznie.   DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #87 : Wrzesień 01, 2012, 17:53:15 »

MĂłwimy o Rycerzach Joanitach a nie o jakimÂś tam zakonie ktĂłry nazywa siĂŞ rycerzami, kaÂżdy moÂże. MyÂślĂŞ iÂż ty nie rozumiesz argumentĂłw i szafujesz wszystkim co ma coÂś w nazwie bliskiego  lub w opowieÂściach ( niekoniecznie prawdziwych) jakieÂś opcje.
wspó³czeœnie w Polsce tez ludzie 'bawi¹ ' siê w rycerzy i nazywaj¹ rycerzami nosz¹c takie ubiory , organizuj¹ turnieje. Ale naprawdê nic z rycerstwem prawdziwym wspólnego to nie ma.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 17:55:28 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #88 : Wrzesień 01, 2012, 18:23:22 »

ZnĂłw Kiaro serwujesz jedynie swoje domysÂły, niczym nie poparte. Bo chyba nie masz dowodĂłw na to,
Âże Joanici byli nieskalanie czyÂści?

Doskonale rozumiem argumenty, o ile takowe padajÂą.  Chichot ZarzuciÂłaÂś wczeÂśniej swoim przedmĂłwcom,
Âże wypisujÂą gÂłupoty a ja pytam, na czym opierasz takie twierdzenie? CzyÂżbyÂś znaÂła kaÂżdego rycerza JoanitĂŞ
i rêczy³a za niego g³ow¹? Bo wiara w coœ, niekoniecznie musi odzwierciedlaÌ rzeczywistoœÌ.

Nie wiem jacy byli Joanici, ale z pewnoÂściÂą byli tylko ludÂźmi, ze wszystkimi ludzkimi sÂłaboÂściami.
Nie kreujmy wiĂŞc z nich duchowych herosĂłw, gdy nie ma na to dowodĂłw. I tyle w temacie.  DuÂży uÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #89 : Wrzesień 01, 2012, 19:01:09 »

Mieli protekcje, o ktorej Kiara wie, ale nie mowi chetnie.

U innych (maluckich) nazywa sie to skorupka, czyli ... ochrona plazmy.

Cool
ptak
Gość
« Odpowiedz #90 : Wrzesień 01, 2012, 19:13:51 »

Fair Lady, u kogo mieli protekcjĂŞ wg Ciebie? MogÂłabyÂś trochĂŞ rozwin¹Ì?  MrugniĂŞcie
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #91 : Wrzesień 01, 2012, 19:19:57 »

U farmaceutow, ktorzy wyglodniali kupia kazde "go..o" i beda wduszac maluckiemu jak ma zyc. U mafii chemiczno-farmakologicznej. Starczy? Czy jeszcze chcesz ze mnie cos wiecej wyciagnac?

Jestem szczera w moich opiniach... kiedys takich do krzyza przybijali°°
Kiara
Gość
« Odpowiedz #92 : Wrzesień 01, 2012, 19:28:31 »

Mieli protekcje, o ktorej Kiara wie, ale nie mowi chetnie.

U innych (maluckich) nazywa sie to skorupka, czyli ... ochrona plazmy.

Cool

Nie o protekcje chodzi , a o prawoœÌ któr¹ uzyskiwali w d³ugiej drodze swojego rozwoju dziêki przekazowi wiedzy. WIEDZY a nie informacji , której i teraz pe³no ale do prawdy jej daleko. Oni w przekazie bezpoœrednim otrzymywali wiedzê gdy byli juz na to gotowi. Oczywiœcie ¿e nie napiszê wszystkiego bo do pewnej prawdy dochodzi siê samemu. Gdy siê j¹ poznaje nie ma juz ¿adnej w¹tpliwoœci o co naprawdê chodzi w tej "uk³adance " pt. "¯ycie".
Tak , ¿e nasz drogi Ptak sama musi do tej wiedzy dojœÌ wówczas nie bêdzie tych ironiczno agresywnych postów. To nie jest dobry sposób ¿eby uzyskaÌ ode mnie jak¹œ wiedzê. To jest dowód i¿ ktoœ jest jeszcze na ni¹ nie gotowy.

Kiara:) UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 19:33:00 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #93 : Wrzesień 01, 2012, 19:28:49 »

Cytat: Fair Lady
U farmaceutow, ktorzy wyglodniali kupia kazde "go..o" i beda wduszac maluckiemu jak ma zyc. U mafii chemiczno-farmakologicznej. Starczy? Czy jeszcze chcesz ze mnie cos wiecej wyciagnac?

Jestem szczera w moich opiniach... kiedys takich do krzyza przybijali°°

Nie bardzo wiem, co masz na myÂśli, ani nie rozumiem Twego pytania o wyciÂąganie czegokolwiek z Ciebie.
ZapytaÂłam bardziej z grzecznoÂści, bo Joanici  mnie ani grzejÂą ani ziĂŞbiÂą. 

No i skoro moÂżesz zostaĂŚ ukrzyÂżowana, to juÂż lepiej nie mĂłw.  DuÂży uÂśmiech

=========================================================================================================================

Cytat: Kiara
…tak , Âże nasz drogi Ptak sama musi do tej wiedzy dojœÌ wĂłwczas nie bĂŞdzie tych ironiczno agresywnych postĂłw. to nie jest dobry sposĂłb Âżeby uzyskaĂŚ ode mnie jak¹œ wiedzĂŞ. to jest dowĂłd iÂż ktoÂś jest jeszcze na niÂą nie gotowy.

OczywiÂście, Âże sama dochodzĂŞ do swojej wiedzy jak i kaÂżdy z ÂżyjÂących. Dlatego czyjeÂś wyznania wiary
nie sÂą i nie bĂŞdÂą dla mnie w czymkolwiek miarodajne. W dodatku serwowanie poglÂądĂłw (nazywanych wiedzÂą)
jako jedynej i nie podlegajÂącej dyskusjom prawdy, jest wrĂŞcz Âśmieszne.

StÂąd taka z nie inna reakcja. Czy ironiczna i agresywna? To juÂż Twoja ocena i wartoÂściowanie,
jak najbardziej agresywne. Tym bardziej nie ma podstaw do przyjmowania Twoich informacji.   DuÂży uÂśmiech

ScaliÂłem posty. ......MaÂła proÂśba piszmy na temat. Janusz.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 20:10:57 wysłane przez janusz » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #94 : Wrzesień 01, 2012, 21:52:14 »

ptak cyt

Nie bardzo wiem, co masz na myÂśli, ani nie rozumiem Twego pytania o wyciÂąganie czegokolwiek z Ciebie.

Czas chyba, abys zaczela "rozumiec"  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #95 : Wrzesień 02, 2012, 00:23:08 »

Rycerze Joannici majÂą bezpoÂśredni zwiÂązek z Efezem z symbolikÂą  kolumny joĂąskiej pochodzÂącej z Efezu  , ktĂłra byÂła póŸniej rĂłwnieÂż symbolem Rodos.

Na Rodos byÂły rĂłwnieÂż przeniesione ÂświÂątynie Artemidy, wÂłaÂściwie do zdominowania ich przez zaborczych DorĂłw i zmiany na jurysdykcjĂŞ Zeusa  wyspa peÂłniÂła rolĂŞ reprezentacji przekazu wiedzy kobiecoÂści. Na Rodos byÂły rĂłwnieÂż ÂświÂątynie Afrodyty, trzeba pamiĂŞtaĂŚ iÂż sama nazwa Rodos ma jedno ze znaczeĂą "CĂłrka SÂłoĂąca".
Przeznaczona byÂła do przekazu wiedzy kobiecoÂści i tej wiedzy strzedz mieli   Joanici. Czy im siĂŞ udaÂło? I tak i nie , bo chociaÂż nie przetrwali do naszych czasĂłw na wyspie to jednak bardzo waÂżne artefakty udaÂło im siĂŞ ukryĂŚ i one  przetrwaÂły .

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2012, 09:20:35 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #96 : Wrzesień 02, 2012, 08:02:37 »

Ciekawy temat o tym symbolu kobiecosci i swiatyniach.
Zwiedzajac wiele ruin i miast nalezacych do Rzymian (zawladnietych przez nich) napotkalam na tzw. domy kobiet (do rodzenia).
Czyzby swiatynie Bogini Milosci Afrodyty, byly prekursorami Lebensbornu?

P.S. janusz wlacz sie do dyskusji, bo jak to wszystko porozdzielac, kiedy o kult plodnosci (produkcja) chodzi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #97 : Wrzesień 02, 2012, 09:24:57 »

Nie , z tego co wiem œwi¹tynie Afrodyty nie pe³ni³y roli domów porodowych, domy porodowe to du¿o póŸniejsze czasy.
role poÂłoÂżnych peÂłniÂły starsze kobiety , ktĂłre miaÂły doÂświadczenie w odbieraniu porodĂłw.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #98 : Wrzesień 02, 2012, 09:49:22 »

Nie o to mi chodzilo. Afrodyta nie byla polozna MrugniĂŞcie, lecz inspiracja.
Wyzej rozwiniete formy zawsze eksperymentowaly na plodach (krzyzowki hodowlane).
Aby zrozumiec "wiedze tajemna poukrywana tu i tam" nalezy odejsc od stereotypowego myslenia.
Byc moze nalezaloby utworzyc nowy watek, pomysle o tym, bo temat jak zawsze aktualny.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #99 : Wrzesień 02, 2012, 10:08:08 »

To opisz proszĂŞ bardziej precyzyjnie o co ci chodzi?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Strony: 1 2 3 [4] 5 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: