songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« : Lipiec 26, 2012, 13:00:51 » |
|
czy wyczuwamy zdarzenia na 5/6 sekund zanim siê wydarz±, ale nie potrafimy tylko ich dobrze interpretowaæ..http://www.youtube.com/v/v7gnL7a4Ii4?version=3&hl=pl_PL"ja patrzê na kota, kto¶ patrzy na mnie, itd., itd., a na wszystko patrzy globalna ¶wiadomo¶æ wszech¶wiata"
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 21:11:21 wys³ane przez Dariusz »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2012, 14:08:07 » |
|
songo, dziêki za filmik. To kolejny dowód, ¿e nie tylko ¿e przeczucia siê pojawiaj± na 6 sekund przed , ale i serce odbiera rzeczywisto¶æ z takim wyprzedzeniem, a równocze¶nie w mózgu pojawiaj± siê procesy decyzyjne zanim jaki¶ JA w ogóle wie, ¿e ma je wyartyku³owaæ. To s± dowody na to, ¿e ten niby decyzyjny kontroler ja pe³ni jedynie funkcjê dekoracyjn± ... a tak na prawdê to niczego nie mo¿e i o niczym nie decyduje. Do tego filmiku oczywi¶cie do kompletu poleca siê filmy o tym¿e , 6cio sekundowym wyprzedzeniu : http://www.youtube.com/watch?v=aySjCv698xk&feature=player_embeddedhttp://www.youtube.com/watch?v=pcwsr67fwtQ&feature=player_embedded
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2012, 14:41:46 » |
|
..tak, ale te badania/odkrycia maj± b.daleko id±ce implikacje,- z materia³u wynika, ¿e bez obserwatora nic nie istnieje...hmm i ¿e przysz³o¶æ wp³ywa na tera¼niejszo¶æ- wiêc w sumie na przesz³o¶æ,- bo tera¼niejszo¶æ w stosunku do przysz³o¶ci- to przesz³o¶æ
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 16:21:11 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2012, 15:36:37 » |
|
Materialne cia³o , samo bez Energii-Duszy-Ja jest martwym, nic nie mog±cym zrobiæ. Zatem tym co decyduje o jego odbiorach rzeczywisto¶ci jest Duch , Energia -Ja odbieraj±ca impulsy poza nim i przekazuj±ca je prze zespó³ energetycznychbodzców sieci± nerwow± w organizmie Cz³owieka. To nie organy jako takie odbieraj± odczucia , a Energia wcielona to robi i przekazuje przez organy, zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca w odczycie przekazu od Energii. Dlaczego serce pierwsze? Bo ono pracuje na wy¿szej czêstotliwo¶ci i szybciej odbiera i przekazuje impulsy energetyczne, które s± odczuwane przez Cz³owieka jako jego dobro lub z³o. Zreszt± odczyt jest zgodny z depozytem pierwotnych kodów i wiedzy do¶wiadczalnej. Kiara
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 16:43:22 wys³ane przez Kiara »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2012, 16:23:26 » |
|
Materialne cia³o , samo bez Energii-Duszy-Ja jest martwym nic nie mog±cym zrobiæ. zatem tym co decyduje o jego odbiorach rzeczywisto¶ci jest Duch , Energia -Ja odbieraj±ca impulsy poza nim i przekazuj±ca je prze zespó³ energetycznych impulsów sieci± nerwow± w organizmie Cz³owieka. To nie organy jako takie odbieraj± odczucia , a Energia wcielona to robi i przekazuje przez organy, zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca w odbiorze przekazu od Energii. Dlaczego serce pierwsze? bo ono pracuje na wy¿szej czêstotliwo¶ci i szybciej odbiera i przekazuje impulsy energetyczne, które s± odczuwane przez Cz³owieka jako jego dobro lub z³o. zreszt± zgodnie z depozytem pierwotnych kodów i wiedzy do¶wiadczalnej. Kiara z tym sercem i energi± duszy pewnie tak jest, tyle ¿e ¶wiat nauki musi sobie to wszystko bardzej racjonalnie wyt³umaczyæ,- a jak widaæ i s³ychaæ ich w³asne odkrycia staj± siê coraz trudniejsze do pogodzenia z dotychczasow± wiedz±.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2012, 16:56:24 » |
|
..tak, ale te badania/odkrycia maj± b.daleko id±ce implikacje,- z materia³u wynika, ¿e bez obserwatora nic nie istnieje...hmm i ¿e przysz³o¶æ wp³ywa na tera¼niejszo¶æ- wiêc w sumie na przesz³o¶æ,- bo tera¼niejszo¶æ w stosunku do przysz³o¶ci- to przesz³o¶æ Dok³adnie i s³usznie ujêto i¿ jest to OBSERWATOR . On jest, cokolwiek przez to okre¶lenie siê rozumie. Natomiast JA to nie obserwator, lecz kojarzy siê je z istot± aktywn±, dzia³aj±c±, podejmuj±c± decyzje i kontroluj±c± procesy. Tymczasem to bzdura. Rzeczywisto¶æ jest ju¿ znana z 6 cio sekundowym wyprzedzeniem, zanim ktokolwiek "pomy¶li" . Nie wymy¶lasz rzeczywisto¶ci, a to znaczy, ¿e JA (TY) nie ma na to wp³ywu. Kontroler JA jest iluzj±. Twierdzenie jakoby bez JA wszystko by³o martwe w ¶wietle tych dowodów to kompletne nieporozumienie, bo jest ¿ywe , bo ¿ycie dzieje siê bez tego , równie¿ w Naturze w nocy, kiedy wszystkie JA ¶pi± . Trzeba by³o na to a¿ dowodów naukowych ? Kiara jak zwykle miesza pojêcia Energii, Duszy i JA .To nie s± zamienniki jak w ruskim czo³gu do którego pasuj± czê¶ci z £ady. @ Kiara
zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca Niekoniecznie. Te 6 sekund wcze¶niej wykazuje zarówno mózg -BEZ UDZIA£U JAKIEGOKOLWIEK KONTROLERA , oraz , równolegle - serce. To jest wiedzenie intuitywne nie zwi±zane w ¿aden sposób z JA,ani z my¶lami.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2012, 17:21:29 » |
|
Dualizm nie jest ( bynajmniej w tym aspekcie informacji) bia³ym i czarnym plusem i minusem itp... jest to rozdzielenie lub wydzielenie z naszej matrycy Matki - Energii niewcielaj±cej siê czê¶ci która sta³a siê Matryc± Matk± Astraln±. Ta czê¶æ astralna -matryca matka astralna wysy³a³a swoje iskierki- nasze kolejne inkarnacje po energiê wiedzê na ziemie by uzyskaæ pe³niê mocy energetycznej uwalniaj±cej j± z astralu i scalenia siê z Matryc± -Matk± -Energi± nad przestrzenn±. Dopóki nie nast±pi taki akt Energia nad przestrzenna nie mo¿e dokonaæ siania ziarna ¿ycia w przestrzeni kosmicznej i nie mo¿e jej eksplorowaæ w nieskoñczenie wielkich odleg³o¶ciach bowiem jest niepe³na, niekompletna, inaczej zablokowana po³±czeniem niæmi z³ot± i srebrn±. Kiara widzisz east ten fragment postu Kiary wyja¶nia innymi s³owy ten efekt z przysz³o¶ci,- wy¿sze Ja poza czasem i przstrzeni± w wiecznym Teraz wie doskonale co siê wydarzy na planie fizycznym 3G, lecz niæ ³±cz±ca z t± inkarnowan± iskerk± na Ziemi jest tak w±t³a i s³aba, ¿e odbieramy te info. od naszej wiêkszej ca³o¶ci jako niejasne przeczucia bez dookre¶lenia, lecz przecie¿ to wy¿sze Ja i to ni¿sze jako inkarnowana iskierka to jednak ca³o¶æ chwilowo rozdzielona. U¿ywaj±c terminologi kinematografi- wy¿sze Ja wy¶wietla film, które ni¿sze Ja ogl±da i gra w nim g³ówn± role, i st±d ma przecieki o tzw. przysz³o¶ci. Nie mo¿na pozbyæ siê cz±stki siebie samego, chc±c powróciæ do pe³ni siebie samego!
|
|
|
|
|
|
|
Przebi¶nieg
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2012, 17:31:02 » |
|
East east east Szacowny bracie troszkê inne mam zdanie na temat postów szacownej Kiary gdy¿ w/g du¿o z nich jest tematycznych ale tego mojego zdania nikomu narzuca³ nie bêdê Co do obserwatora to jeszcze nie tak dawno trenuj±c tzw intelekt lubi³em stan±æ obok swojego cia³a i obserwowaæ je. Intelekt za¶ pozwoli³em sobie potraktowaæ jak wytresowanego pieska ot rzuca³em mu patyczek a on zaraz po niego bieg³. Niby nic ale to ja mu rzuca³em patyczek a nie on mi czyli ma cia³o fizyczne a nie siê z nim uto¿samiam Co do przewidzenia przysz³o¶ci... Do 1990 roku je¿eli kto¶ wypracowa³ sobie troszkê predyspozycji odno¶nie nad widzenia lub nad s³yszenia to móg³ co¶ tam i zadzia³aæ gdy¿ ....by³ znany pocz±tek i koniec ale teraz Có¿ najszybsza jest my¶l wiêc to co siê zadzieje na planie my¶lowym z jakim¶ opó¼nieniem dzieje siê na planie fizycznym ....ale Czêsto w kontaktach z tymi co widza lub wiedz± spotykam siê ze stwierdzeniem i¿ bardzo ostro¿nie wypowiadaj± s³owa. Jak zwa³ tak zwa³ s± ludzie którzy tworz±c w³asn± przestrzeñ tworz± jednocze¶nie przysz³o¶æ to mo¿e na tyle bo reszt to by³o by wym±drzaniem siê a wiem ¿e na tym szacownym forum jest troszkê tych co Wiedz± to pa PS wy¿sze ni¿sze có¿ wielce szacowny songo pewnie my¶li o innych poziomach lub ¶rodku i podwórku
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 17:33:34 wys³ane przez Przebi¶nieg »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2012, 23:27:58 » |
|
wy¿sze Ja poza czasem i przstrzeni± w wiecznym Teraz wie doskonale co siê wydarzy na planie fizycznym 3G, lecz niæ ³±cz±ca z t± inkarnowan± iskerk± na Ziemi jest tak w±t³a i s³aba, ¿e odbieramy te info. od naszej wiêkszej ca³o¶ci jako niejasne przeczucia bez dookre¶lenia, lecz przecie¿ to wy¿sze Ja i to ni¿sze jako inkarnowana iskierka to jednak ca³o¶æ chwilowo rozdzielona. Songo, z ca³ym szacunkiem ,ale to s± jedynie wyobra¿enia, gdy¿ nie ma na to ¿adnych dowodów. Jedynie za³o¿enie, ¿e tak jest, a nawet nie za³o¿enie, tylko projekcja marzeñ. Zbudowano jak±¶ Wy¿sz± Ja¼ñ (Wy¿sze JA ), ¿eby wyt³umaczyæ siê z "JA", ¿eby uzasadniæ wa¿no¶æ jego istnienia. No bo jak ju¿ jest wy¿sze to czemu nie ni¿sze ? Nie mo¿na pozbyæ siê cz±stki siebie samego, chc±c powróciæ do pe³ni siebie samego! A sk±d wiesz , ¿e w ogóle istniejesz ? Zostaw jakie¶ pe³nie, jakie¶ powroty i siebie samego nawet z jego cz±stkami. Sprawd¼ najpierw czy to ,co postulujesz , istnieje. Potem rób co Ci siê ¿ywnie podoba z sob±, cz±stkami, pe³ni± i powrotami.
|
|
|
|
|
|
|
Kiara
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2012, 07:59:24 » |
|
Kiara jak zwykle miesza pojêcia Energii, Duszy i JA .To nie s± zamienniki jak w ruskim czo³gu do którego pasuj± czê¶ci z £ady. @Kiara Cytuj zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca Niekoniecznie. Te 6 sekund wcze¶niej wykazuje zarówno mózg -BEZ UDZIA£U JAKIEGOKOLWIEK KONTROLERA , oraz , równolegle - serce. To jest wiedzenie intuitywne nie zwi±zane w ¿aden sposób z JA,ani z my¶lami. Otó¿ JA niczego nie mieszam , bo jest to jedno i to samo w ró¿nych opcjach ogl±du i odczytu, Ty za¶ nie potrafisz sie pogodziæ z oczywisto¶ciami , nie potrafisz ich zaakceptowaæ i zrozumieæ. No có¿ bywa.. ale z uporem maniaka my¶l±cym inaczej usi³ujesz weprzeæ swój pogl±d i to nie jest ok. Energia ( ta z du¿ej litery) to nic innego jak wspó³czesne okre¶lenie Ducha niewcielaj±cego siê czyli najwy¿szego JA - Matrycy nad przestrzennej ka¿dego z nas. Duch "ni¿szy" to oddzielona czê¶æ istniej±ca w astralu - Matryca astralna - równie¿ nasze ni¿sze JA Dusza wcielona to "najni¿sze" JA ( najni¿sze czy najwy¿sze w tym wypadku okre¶la moc energetyczn± , lub roz¶wietlenie Ducha czy Duszy) wcielona Energia inaczej Dusza - Iskra. Nie mniej jednak zawsze ale to zawsze musi byæ wcielona Energia w cia³o materialne ¿eby ono mog³o ¿yæ , wykonywaæ co¶ w przestrzeni materialnej. Bez wcielonej Energii nie odbywaj± siê ¿adne procesy ¿yciowe. identycznie nie dzia³a ¿adne urz±dzenie techniczne bez zasilenia go energi± i naprawdê wcale ono nie wie i¿ to energia jest najwa¿niejsza w jego pracy- istnieniu nie materialny uk³ad jego elementów. Czy MY ( wcielona Energia -Dusza ni¿sze JA) znamy swój plan przedurodzeniowy? MY jako energia Matryca Za¶wiatowa tak, jako Energia- Dusza wcielona ni¿sze JA nie. Bo nie mo¿emy go znaæ ze wzglêdu na spontaniczno¶æ podejmowania decyzji ¿yciowych. Ka¿de ¿ycie jest zarazem egzaminem jak i korekt± b³êdów i niedoskona³o¶ci z poprzedniego ¿ycia. ¯eby ich nie pope³niaæ po raz wtóry nale¿y usn±æ snem zapomnienia swojej istoty i dokonywaæ wyborów na miarê obecnego rozwoju osobistego. Dlatego miedzy innymi mamy zablokowany du¿ej mierze kontakt bezpo¶redni ze swoim wy¿szym JA. Ono mo¿e przesy³aæ nam tylko impulsy które my odczytujemy intuicyjnie jako nasze dobro lub z³o. Jednak coraz wy¿szy rozwój osobisty ( podnoszenie wibracji) otwiera coraz bardziej kontakt z Energi± niewcielon± i w coraz wiêkszym stopniu stajemy siê JEDNI¡. Wówczas to bez problemu odczytujemy wiedzê wewnêtrzn± wy¿szego JA ( oczywi¶cie to te¿ jest proces w którym systematycznie z rozwojem zwiêksza siê mo¿liwo¶æ bezb³êdnego odczytu) i pos³ugujemy siê ni± w naszym ¿yciu coraz bardziej m±drze. east naiwne jest ¿±danie udowadniania fizycznego rzeczy nie fizycznych szczegulnie w naszym wymiarze po³owicznych mo¿liwo¶ci.Niestety nie udowodniê Ci teraz wielu rzeczy , które realizuj± siê na planach energetycznych i maj± ju¿ wiêksze odbicie w wpisuj±cym siê IV wymiarze ni¿ w zanikaj±cym III. Sadzê iz niebawem sam to odczujesz i to bardzo mocno. Kiara
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2012, 08:59:59 » |
|
@ Kiara
Ty za¶ nie potrafisz sie pogodziæ z oczywisto¶ciami , nie potrafisz ich zaakceptowaæ i zrozumieæ. No có¿ bywa.. ale z uporem maniaka my¶l±cym inaczej usi³ujesz weprzeæ swój pogl±d i to nie jest ok. Zaraz zaraz ... s± materia³y filmowe. Niezale¿ni ludzie, niezale¿nie od siebie odkrywaj± to samo i to burzy ich wyobra¿enia o sobie, o ¶wiecie nad którym s±dzili, ¿e maj± rzekomo kontrolê. To nie s± moje wymys³y, to nie mój pogl±d, to s± fakty. Obud¼ siê Kiaro i nie wpieraj wszystkim naoko³o , ze to oni wpieraj± komu¶ co¶ niew³a¶ciwego i ¿e to nie jest ok. Klasycznie odwracasz kota ogonem. Ludzie na ca³ej Ziemi budz± siê ze snu pt "JA" którym podpieraj± ¶wiaty i wszech¶wiaty i jakie¶ energie niewidzialne niewcielone i ochy achy ,cuda wianki na kiju. Budz± siê z kacem , ale przynajmniej zaczynaj± trze¼wieæ Wielu jeszcze jest pijanych Kiaro Twoje dowody s± niesprawdzalne dla ogó³u, s± jasne tylko dla Ciebie i nawet nie kryjesz siê z tym bo piszesz : Niestety nie udowodniê Ci teraz wielu rzeczy , które realizuj± siê na planach energetycznych
To co na filmach obejrza³a¶ jak najbardziej jest sprawdzalne i to da siê powtórzyæ niezale¿nie wszêdzie na ca³ej Ziemi i przez ka¿dego. Czas wyci±gn±æ z tego wnioski , a nie znowu uciekaæ w ¶wiat iluzji. Bez wcielonej Energii nie odbywaj± siê ¿adne procesy ¿yciowe. identycznie nie dzia³a ¿adne urz±dzenie techniczne bez zasilenia go energi± i naprawdê wcale ono nie wie i¿ to energia jest najwa¿niejsza w jego pracy- istnieniu nie materialny uk³ad jego elementów. Ok, ale skoro ju¿ u¿y³a¶ tej analogii .. czy pr±d w Twoim komputerze ma osobowo¶æ ? Pr±d ten charakteryzuj± parametry takie jak czêstotliwo¶æ , natê¿enie , ampera¿ i parê innych wielko¶ci fizycznych, ale nie ma w tym ¿adnego JA. To, co zasila maszyneriê ¶wiata jest energi± bezosobow± . Sadzê iz niebawem sam to odczujesz i to bardzo mocno. Co masz na my¶li ?
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2012, 10:24:02 » |
|
east tu nie chodzi o kogo¶ subiektywn± racjê,- a oczekiwanie na dowody jest raczej ¿artem z twojej strony, bo sama nauka nie wszystko mo¿e potwierdziæ empirycznie. Koniec koñców tego Ja nie ma, ale zanim do tego stanu wrócimy jeste¶my jeszcze jedn± nog± w 3G a przed nami kolejne etapy do przej¶cia.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2012, 12:19:30 » |
|
songo , poniek±d racja z t± nauk±. Nauka nie potwierdzi³a wszystkiego dlatego naukowcy uczciwie mówi± , ze stawiaj± HIPOTEZY i tworz± TEORIE , a nie od razu og³aszaj± co¶ co im siê wydaje za pewnik jedynie s³uszny. Je¶li z kilku niezale¿nych ¼róde³ padn± te same rezultaty to naukowiec dokonuje jeszcze wielu powtórzeñ w³±cznie z fa³szyw± prób± i dopiero wtedy to uznaje za fakt -a¿ do czasu ,kiedy zostanie obalone. Kiedy kto¶ co¶ twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym. Koniec koñców tego Ja nie ma, ale zanim do tego stanu wrócimy jeste¶my jeszcze jedn± nog± w 3G , a przed nami kolejne etapy do przej¶cia. No ale zobacz w jakiej sytuacji stoisz w tym momencie. Uzna³e¶, ¿e tego JA nie ma, a jednak Ty uparcie brniesz dalej by dok±d¶ doj¶æ. Widzisz, ¿e nie ma nikogo, kto móg³by przemierzaæ etapy, ale idziesz ? Kto idzie i dok±d ?. Tu i teraz jest pocz±tkiem i koñcem drogi . Skoro koniec koñców JA nie ma, zatem nie ma ¿adnego wy¿szego, ¶redniego , g³upiego ani m±drego , ani tych wszystkich wymys³ów im towarzysz±cych. Co jest ? ¯YCIE jest, tu i teraz jest, tylko strumieñ ¿ycia jest . Istnienie w do¶wiadczeniu bezpo¶rednim. Tylko tak, jak jest i ¿adnych wiêcej kombinacji oerbacha-pó³-salto Takie s± konsekwencje 6 sekund, takie s± konsekwencje kiedy staje siê oczywiste, i¿ JA nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 27, 2012, 12:27:56 » |
|
Kiedy kto¶ co¶ twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym.
je¶li ¿adne Ja nie istnieje- to kto i co móg³by udowodniæ..? pozdro
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #14 : Lipiec 27, 2012, 12:44:58 » |
|
Nie ma nikogo, kto móg³by udowodniæ co¶. Jest proces poznawczy.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #15 : Lipiec 27, 2012, 13:20:00 » |
|
Kiedy kto¶ co¶ twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym. …i tu siê mylisz, east. Ka¿da my¶l, ka¿de wypowiedziane s³owo stwarza nowy uk³ad… przecie¿ nauka to potwierdza… Nie s³ysza³e¶ o efekcie motyla? Uwa¿ajmy zatem na w³asne my¶li i s³owa, bo maj± moc materializacji. Chyba ka¿dy z nas niejednokrotnie siê o tym przekona³. Ka¿dego dnia stwarzamy now± Ziemiê. Dzia³a wypadkowa si³, a nie wy³±cznie jakie¶ sterowanie przy pulpicie, jak uwa¿a Lady. To pa, lecê na pla¿ê siê sch³odziæ.
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #16 : Lipiec 27, 2012, 21:53:39 » |
|
@ Ptaku…i tu siê mylisz, east. Ka¿da my¶l, ka¿de wypowiedziane s³owo stwarza nowy uk³ad… przecie¿ nauka to potwierdza… [/quote] Tak, ale ani my¶l ani s³owa nie s± Twoje To nie k³óci siê ze zdaniem : "Kiedy kto¶ co¶ twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym. " " JA twierdzê" nie ma ¿adnego znaczenia. Jednak¿e wyra¿aj±ce siê my¶li nie nale¿± do Ciebie. Uwa¿ajmy zatem na w³asne my¶li i s³owa, bo maj± moc materializacji. Chyba ka¿dy z nas niejednokrotnie siê o tym przekona³. Tak, to prawda, ¿e my¶li i s³owa maj± moc materializacji. Uwa¿no¶æ to nie to samo co uwa¿anie na s³owa i my¶li ,bo tych nie mo¿esz powstrzymaæ, bo nawet nie wiesz tego, czy nie s± niezbêdne aby. Uwa¿no¶æ pomimo s³ów i pomimo my¶li. Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia. To zmienia wiele, je¶li nie wszystko
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #17 : Lipiec 27, 2012, 22:12:34 » |
|
Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia. Celne stwierdzenie. Tylko kto obserwuje, skoro nie ma obserwatora? Kto ponosi konsekwencje niew³a¶ciwego toku my¶lenia (ewentualnie przyci±gniêcia niew³a¶ciwych my¶li)? Istnienie jako ca³o¶æ? W pewnym sensie mo¿na by tak uznaæ, ale cierpi east. No chyba, ¿e east nie ma czucia. I je¶li my¶li nie s± easta, to dlaczego ponosi on konsekwencje? Tylko dlatego, ¿e przelecia³y przez jego g³owê i je zwerbalizowa³?
|
|
|
|
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #18 : Lipiec 27, 2012, 23:00:32 » |
|
Ah, ptaki to lubi± lataæ, choæ to latanie z my¶lami i my¶leniem po ró¿nych w±tkach niekoniecznie zas³ug± ptaka jest. O obserwatorze by³o, JA nie ma, wiêc kim / czym dla easta jest ta "iskra bo¿a", niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy, wszak napêdza jako¶ t± biologiê i praktycznie zmusza do pod±¿ania zwykle najtrudniejsz± dla cia³a drog±. Czy tym jaka¶ zewnêtrzno¶æ steruje, masowa ¶wiadomo¶æ nie daj Bo¿e? East, jakby¶ siê nie chcia³ wymigaæ, to od indywidualizmu, przebywaj±c poza ¬ród³em, nie uciekniesz.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #19 : Lipiec 27, 2012, 23:54:26 » |
|
Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia. Celne stwierdzenie. Tylko kto obserwuje, skoro nie ma obserwatora? obserwator to nie "ja" nie ma to¿samo¶ci, nie odnosi siê ,nie ocenia, nie wt³acza nic i nikogo w ramki. Nie jest KIM¦. Obserwacja jest. Kto ponosi konsekwencje niew³a¶ciwego toku my¶lenia (ewentualnie przyci±gniêcia niew³a¶ciwych my¶li)? Nikt nie ponosi bo nie ma niew³a¶ciwych, a do tego nikt nie my¶li my¶li, bo my¶li s±, przyp³ywaj± same. Istnienie jako ca³o¶æ? W pewnym sensie mo¿na by tak uznaæ, ale cierpi east. No chyba, ¿e east nie ma czucia. Czucie jest, nie ma easta Nie ma komu cierpieæ bo i z jakiego powodu ? I je¶li my¶li nie s± easta, to dlaczego ponosi on konsekwencje? Tylko dlatego, ¿e przelecia³y przez jego g³owê i je zwerbalizowa³? My¶li siê zwerbalizowa³y poprzez palce na klawiaturze, konsekwencje dziej± siê ,nikt ich nie ponosi, one siê dziej± @ blueJA nie ma, wiêc kim / czym dla easta jest ta "iskra bo¿a", niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy, wszak napêdza jako¶ t± biologiê ¿e co ? Jaka sygnatura, co napêdza ? Biologia dzieje siê bez JA. Drzewa rosn±, ptaki ¶piewaj±, trawa ro¶nie. Co to napêdza ? To JA ? Co za zuchwa³o¶æ. Co to za twór "niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy" ?? Sk±d to wzi±³e¶ , co tam siê ulêg³o ? Jakie¶ dowody poza czczym gadaniem ? Czy tym jaka¶ zewnêtrzno¶æ steruje, masowa ¶wiadomo¶æ nie daj Bo¿e?
Nie bój siê , czego masz siê baæ ? Zbiorowej ¶wiadomo¶ci ? Ona przecie¿ i tak decyduje, ka¿dego dnia o rzeczywisto¶ci, wiêc siê przyzwyczaj. East, jakby¶ siê nie chcia³ wymigaæ, to od indywidualizmu, przebywaj±c poza ¬ród³em, nie uciekniesz. Twoje projekcje i uwarunkowania nie istniej± , nie s± prawd± i nie maj± ¿adnego znaczenia tu. Rozejrzyj siê. Wszystko istnieje bez tego JA , a jednak , jakim¶ "cudem" Natura dzia³a. Nie ma w tym mnie ani Ciebie . Nikt nie mo¿e uciec od niczego bo nikogo "uciekaj±cego" nie ma
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #20 : Lipiec 28, 2012, 08:45:09 » |
|
Nie bój siê , czego masz siê baæ ? Zbiorowej ¶wiadomo¶ci ? Ona przecie¿ i tak decyduje, ka¿dego dnia o rzeczywisto¶ci, wiêc siê przyzwyczaj. ¦luzowica http://www.youtube.com/v/xw9Wy_rnVho?version=3&
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #21 : Lipiec 28, 2012, 09:44:23 » |
|
East zamienia siê w ¶luzowicê? Tylko, ¿e pe³ny ¿o³±dek i przetrwanie, to nie wszystko. Po to ¶wiadomo¶æ mózgi wykszta³ci³a, by se pou¿ywaæ indywidualnie. ¦wiadomie i bezczelnie. A potem nabraæ pokory i zweryfikowaæ siebie. Ale nie do ¶luzowicy. Bo ta nie zagra nam koncertu, nie namaluje obrazu, nie uroni ³zy. Nawet nie pomy¶li, ¿e jest, chocia¿ ¿re. I co mi po takim istnieniu? @ Blueray21 No przecie¿ ptaki nie mog± nie lataæ. A ¿e po w±tkach? Mo¿e w jaki¶ tajemny sposób kre¶lê mapê?
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 09:49:30 wys³ane przez ptak »
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #22 : Lipiec 28, 2012, 09:49:14 » |
|
"Sluzowica" - czyli osmy, obcy pasazer Nostromo //Fajny material dla NiezaleznejTV°°// hi, hi, hi.
|
|
|
|
|
|
|
Lucyfer
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #23 : Lipiec 28, 2012, 10:32:15 » |
|
Po to ¶wiadomo¶æ mózgi wykszta³ci³a, by se pou¿ywaæ indywidualnie. Komórka mózgowa
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #24 : Lipiec 28, 2012, 10:42:51 » |
|
Lucyferze, jako¶ tak obco i agresywnie wygl±da ta komórka mózgowa. Prawie jak paso¿yt. East zaraz dopisze fabu³ê.
|
|
|
|
|
|
|
|