Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:51:52

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] 2 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Przewidzieæ Przysz³o¶æ - czy mo¿na?  (Przeczytany 21333 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« : Lipiec 26, 2012, 13:00:51 »

czy wyczuwamy zdarzenia na 5/6 sekund zanim siê wydarz±, ale nie potrafimy tylko ich dobrze interpretowaæ..

<a href="http://www.youtube.com/v/v7gnL7a4Ii4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/v7gnL7a4Ii4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

"ja patrzê na kota, kto¶ patrzy na mnie, itd., itd., a na wszystko patrzy globalna ¶wiadomo¶æ wszech¶wiata" Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 21:11:21 wys³ane przez Dariusz » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2012, 14:08:07 »

songo, dziêki za filmik.
To kolejny dowód, ¿e nie tylko ¿e przeczucia siê pojawiaj± na 6 sekund przed , ale i serce odbiera rzeczywisto¶æ z takim wyprzedzeniem, a równocze¶nie w mózgu pojawiaj± siê procesy decyzyjne zanim jaki¶ JA w ogóle wie, ¿e ma je wyartyku³owaæ.
To s± dowody na to, ¿e ten niby decyzyjny kontroler ja pe³ni jedynie funkcjê dekoracyjn± Mrugniêcie ... a tak na prawdê to niczego nie mo¿e i o niczym nie decyduje.
Do tego filmiku oczywi¶cie do kompletu poleca siê filmy o tym¿e , 6cio sekundowym wyprzedzeniu :
http://www.youtube.com/watch?v=aySjCv698xk&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=pcwsr67fwtQ&feature=player_embedded
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2012, 14:41:46 »

..tak, ale te badania/odkrycia maj± b.daleko id±ce implikacje,-
z materia³u wynika, ¿e bez obserwatora nic nie istnieje...hmm Mrugniêcie
i ¿e przysz³o¶æ wp³ywa na tera¼niejszo¶æ- wiêc w sumie na przesz³o¶æ,-
bo tera¼niejszo¶æ w stosunku do przysz³o¶ci- to przesz³o¶æ Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 16:21:11 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2012, 15:36:37 »

Materialne cia³o , samo bez Energii-Duszy-Ja jest martwym, nic nie mog±cym zrobiæ. Zatem tym co decyduje o jego odbiorach rzeczywisto¶ci jest Duch , Energia -Ja odbieraj±ca impulsy poza nim i przekazuj±ca je prze zespó³ energetycznychbodzców sieci± nerwow± w organizmie Cz³owieka.

To nie organy jako takie odbieraj± odczucia , a Energia wcielona to robi i przekazuje przez organy, zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca w odczycie przekazu od Energii.
Dlaczego serce pierwsze? Bo ono pracuje na wy¿szej czêstotliwo¶ci i szybciej odbiera i przekazuje impulsy energetyczne, które s± odczuwane przez Cz³owieka jako jego dobro lub z³o. Zreszt± odczyt jest  zgodny  z depozytem pierwotnych kodów i wiedzy do¶wiadczalnej.

Kiara U¶miech U¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 16:43:22 wys³ane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2012, 16:23:26 »

Materialne cia³o , samo bez Energii-Duszy-Ja jest martwym nic nie mog±cym zrobiæ. zatem tym co decyduje o jego odbiorach rzeczywisto¶ci jest Duch , Energia -Ja odbieraj±ca impulsy poza nim i przekazuj±ca je prze zespó³ energetycznych impulsów sieci± nerwow± w organizmie Cz³owieka.

To nie organy jako takie odbieraj± odczucia , a Energia wcielona to robi i przekazuje przez organy, zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca w odbiorze przekazu od Energii.
Dlaczego serce pierwsze? bo ono pracuje na wy¿szej czêstotliwo¶ci i szybciej odbiera i przekazuje impulsy energetyczne, które s± odczuwane przez Cz³owieka jako jego dobro lub z³o. zreszt± zgodnie z depozytem pierwotnych kodów i wiedzy do¶wiadczalnej.

Kiara U¶miech U¶miech

z tym sercem i energi± duszy pewnie tak jest, tyle ¿e ¶wiat nauki musi sobie to wszystko bardzej racjonalnie wyt³umaczyæ,-
a jak widaæ i s³ychaæ ich w³asne odkrycia staj± siê coraz trudniejsze do pogodzenia z dotychczasow± wiedz±. U¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2012, 16:56:24 »

..tak, ale te badania/odkrycia maj± b.daleko id±ce implikacje,-
z materia³u wynika, ¿e bez obserwatora nic nie istnieje...hmm Mrugniêcie
i ¿e przysz³o¶æ wp³ywa na tera¼niejszo¶æ- wiêc w sumie na przesz³o¶æ,-
bo tera¼niejszo¶æ w stosunku do przysz³o¶ci- to przesz³o¶æ Du¿y u¶miech
Dok³adnie i s³usznie ujêto i¿ jest to OBSERWATOR . On jest, cokolwiek przez to okre¶lenie siê rozumie. Natomiast JA to nie obserwator, lecz kojarzy siê je z istot± aktywn±, dzia³aj±c±, podejmuj±c± decyzje i kontroluj±c± procesy. Tymczasem to bzdura.

Rzeczywisto¶æ jest ju¿ znana z 6 cio sekundowym wyprzedzeniem, zanim ktokolwiek "pomy¶li" . Nie wymy¶lasz rzeczywisto¶ci, a to znaczy, ¿e JA (TY) nie ma na to wp³ywu. Kontroler JA jest iluzj±.

Twierdzenie jakoby bez JA wszystko by³o martwe w ¶wietle tych dowodów to kompletne nieporozumienie, bo jest ¿ywe , bo ¿ycie dzieje siê bez tego , równie¿ w Naturze w nocy, kiedy wszystkie JA ¶pi± . Trzeba by³o na to a¿ dowodów naukowych ?

Kiara jak zwykle miesza pojêcia Energii, Duszy i JA .To nie s± zamienniki jak w ruskim czo³gu do którego pasuj± czê¶ci z £ady.
@Kiara
zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca
Niekoniecznie. Te 6 sekund wcze¶niej wykazuje zarówno mózg -BEZ UDZIA£U JAKIEGOKOLWIEK KONTROLERA , oraz , równolegle -  serce. To jest wiedzenie intuitywne nie zwi±zane w ¿aden sposób z JA,ani z my¶lami.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2012, 17:21:29 »

Dualizm nie jest ( bynajmniej w tym aspekcie informacji) bia³ym i czarnym plusem i minusem itp... jest to rozdzielenie lub wydzielenie z naszej  matrycy Matki - Energii niewcielaj±cej siê czê¶ci która sta³a siê Matryc± Matk± Astraln±. Ta czê¶æ astralna -matryca matka astralna wysy³a³a swoje iskierki- nasze kolejne inkarnacje po energiê  wiedzê na ziemie by uzyskaæ pe³niê  mocy  energetycznej uwalniaj±cej j± z astralu i scalenia siê z Matryc± -Matk± -Energi±  nad przestrzenn±. Dopóki nie nast±pi taki akt Energia nad przestrzenna nie mo¿e dokonaæ siania ziarna ¿ycia w przestrzeni kosmicznej i nie mo¿e jej eksplorowaæ w nieskoñczenie wielkich odleg³o¶ciach bowiem jest niepe³na, niekompletna, inaczej zablokowana po³±czeniem niæmi z³ot± i srebrn±.

Kiara U¶miech U¶miech

widzisz east ten fragment postu Kiary wyja¶nia innymi s³owy ten efekt z przysz³o¶ci,-
wy¿sze Ja poza czasem i przstrzeni± w wiecznym Teraz wie doskonale co siê wydarzy na planie fizycznym 3G, lecz niæ ³±cz±ca z t± inkarnowan± iskerk± na Ziemi jest tak w±t³a i s³aba, ¿e odbieramy te info. od naszej wiêkszej ca³o¶ci jako niejasne przeczucia bez dookre¶lenia, lecz przecie¿ to wy¿sze Ja i to ni¿sze jako inkarnowana iskierka to jednak ca³o¶æ chwilowo rozdzielona.
U¿ywaj±c terminologi kinematografi- wy¿sze Ja wy¶wietla film, które ni¿sze Ja ogl±da i gra w nim g³ówn± role, i st±d ma przecieki o tzw. przysz³o¶ci. Nie mo¿na pozbyæ siê cz±stki siebie samego, chc±c powróciæ do pe³ni siebie samego! U¶miech

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2012, 17:31:02 »

East east east U¶miech
Szacowny bracie troszkê inne mam zdanie na temat postów szacownej Kiary gdy¿ w/g du¿o z nich jest tematycznych ale tego mojego zdania nikomu narzuca³ nie bêdê Du¿y u¶miech
Co do obserwatora to jeszcze nie tak dawno trenuj±c tzw intelekt lubi³em stan±æ obok swojego cia³a i obserwowaæ je.
Intelekt za¶ pozwoli³em sobie potraktowaæ jak wytresowanego pieska ot rzuca³em mu patyczek a on zaraz po niego bieg³.
Niby nic ale to ja mu rzuca³em patyczek a nie on mi czyli ma cia³o fizyczne a nie  siê z nim uto¿samiam Du¿y u¶miech
Co do przewidzenia przysz³o¶ci...
Do 1990 roku je¿eli kto¶ wypracowa³ sobie troszkê predyspozycji odno¶nie nad widzenia lub nad s³yszenia to móg³ co¶ tam i zadzia³aæ gdy¿ ....by³ znany pocz±tek i koniec ale teraz Du¿y u¶miech
Có¿ najszybsza jest my¶l wiêc to co siê zadzieje na planie my¶lowym z jakim¶ opó¼nieniem dzieje siê na planie fizycznym  ....ale
Czêsto w kontaktach z tymi co widza lub wiedz± spotykam siê ze stwierdzeniem i¿ bardzo ostro¿nie wypowiadaj± s³owa.
Jak zwa³ tak zwa³ s± ludzie którzy tworz±c w³asn± przestrzeñ tworz± jednocze¶nie przysz³o¶æ  Cool
to mo¿e na tyle bo reszt to by³o by wym±drzaniem siê a wiem ¿e na tym szacownym forum jest troszkê tych co Wiedz± Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech

PS
wy¿sze ni¿sze có¿ wielce szacowny songo pewnie my¶li o innych poziomach lub ¶rodku i podwórku Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 17:33:34 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2012, 23:27:58 »

wy¿sze Ja poza czasem i przstrzeni± w wiecznym Teraz wie doskonale co siê wydarzy na planie fizycznym 3G, lecz niæ ³±cz±ca z t± inkarnowan± iskerk± na Ziemi jest tak w±t³a i s³aba, ¿e odbieramy te info. od naszej wiêkszej ca³o¶ci jako niejasne przeczucia bez dookre¶lenia, lecz przecie¿ to wy¿sze Ja i to ni¿sze jako inkarnowana iskierka to jednak ca³o¶æ chwilowo rozdzielona.
Songo, z ca³ym szacunkiem ,ale to s± jedynie wyobra¿enia, gdy¿ nie ma na to ¿adnych dowodów. Jedynie za³o¿enie, ¿e tak jest, a nawet nie za³o¿enie, tylko projekcja marzeñ.

Zbudowano jak±¶ Wy¿sz± Ja¼ñ (Wy¿sze JA ), ¿eby wyt³umaczyæ siê z "JA", ¿eby uzasadniæ wa¿no¶æ jego istnienia. No bo jak ju¿ jest wy¿sze to  czemu nie ni¿sze ?

Nie mo¿na pozbyæ siê cz±stki siebie samego, chc±c powróciæ do pe³ni siebie samego! U¶miech
A sk±d wiesz , ¿e w ogóle istniejesz ? Zostaw jakie¶ pe³nie, jakie¶ powroty i siebie samego nawet  z jego cz±stkami.
Sprawd¼ najpierw czy to ,co postulujesz , istnieje.
Potem rób co Ci siê ¿ywnie podoba z sob±, cz±stkami, pe³ni± i powrotami.
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2012, 07:59:24 »

Kiara jak zwykle miesza pojêcia Energii, Duszy i JA .To nie s± zamienniki jak w ruskim czo³gu do którego pasuj± czê¶ci z £ady.
@Kiara
zatem te 6 sekund jest opó¼nieniem reakcji mózgu w stosunku do serca
Niekoniecznie. Te 6 sekund wcze¶niej wykazuje zarówno mózg -BEZ UDZIA£U JAKIEGOKOLWIEK KONTROLERA , oraz , równolegle -  serce. To jest wiedzenie intuitywne nie zwi±zane w ¿aden sposób z JA,ani z my¶lami.

Otó¿ JA niczego nie mieszam , bo jest to jedno i to samo w ró¿nych opcjach ogl±du i odczytu, Ty za¶ nie potrafisz sie pogodziæ z oczywisto¶ciami , nie potrafisz ich zaakceptowaæ i zrozumieæ. No có¿ bywa.. ale z uporem maniaka my¶l±cym inaczej usi³ujesz weprzeæ swój pogl±d i to nie jest ok.

Energia ( ta z du¿ej litery) to nic innego jak wspó³czesne okre¶lenie Ducha niewcielaj±cego siê czyli najwy¿szego JA - Matrycy nad przestrzennej ka¿dego z nas.

Duch "ni¿szy" to oddzielona czê¶æ istniej±ca w astralu - Matryca astralna - równie¿ nasze ni¿sze JA

Dusza wcielona to "najni¿sze" JA ( najni¿sze czy najwy¿sze w tym wypadku okre¶la moc energetyczn± , lub roz¶wietlenie Ducha czy Duszy) wcielona Energia inaczej Dusza - Iskra.
Nie mniej jednak zawsze ale to zawsze musi byæ wcielona Energia w cia³o materialne ¿eby ono mog³o ¿yæ , wykonywaæ co¶ w przestrzeni materialnej. Bez wcielonej Energii nie odbywaj± siê ¿adne procesy ¿yciowe. identycznie nie dzia³a ¿adne urz±dzenie techniczne bez zasilenia go energi± i naprawdê wcale ono nie wie i¿ to energia jest najwa¿niejsza w jego pracy- istnieniu nie materialny uk³ad jego elementów.

Czy MY ( wcielona Energia -Dusza ni¿sze JA) znamy swój plan przedurodzeniowy? MY jako energia Matryca Za¶wiatowa tak, jako Energia- Dusza wcielona ni¿sze JA nie. Bo nie mo¿emy go znaæ ze wzglêdu na spontaniczno¶æ podejmowania decyzji ¿yciowych. Ka¿de ¿ycie jest zarazem egzaminem jak i korekt± b³êdów i niedoskona³o¶ci z poprzedniego ¿ycia. ¯eby ich nie pope³niaæ po raz wtóry nale¿y usn±æ snem zapomnienia swojej istoty i dokonywaæ wyborów na miarê obecnego rozwoju osobistego. Dlatego miedzy innymi mamy zablokowany  du¿ej mierze kontakt bezpo¶redni ze swoim wy¿szym JA. Ono mo¿e przesy³aæ nam tylko impulsy które my odczytujemy intuicyjnie jako nasze dobro lub z³o. Jednak coraz wy¿szy rozwój osobisty ( podnoszenie wibracji) otwiera coraz bardziej kontakt z Energi± niewcielon± i w coraz wiêkszym stopniu stajemy siê JEDNI¡. Wówczas to bez problemu odczytujemy wiedzê wewnêtrzn± wy¿szego JA ( oczywi¶cie to te¿ jest proces w którym systematycznie z rozwojem zwiêksza siê mo¿liwo¶æ bezb³êdnego odczytu) i pos³ugujemy siê ni± w naszym ¿yciu coraz bardziej m±drze.

east naiwne jest ¿±danie udowadniania fizycznego rzeczy nie fizycznych szczegulnie w naszym wymiarze po³owicznych mo¿liwo¶ci.Niestety nie udowodniê Ci teraz wielu rzeczy , które realizuj± siê na planach energetycznych i maj± ju¿ wiêksze odbicie w wpisuj±cym siê IV wymiarze ni¿ w zanikaj±cym III.

Sadzê iz niebawem sam to odczujesz i to bardzo mocno.

Kiara U¶miech U¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2012, 08:59:59 »

@Kiara
Ty za¶ nie potrafisz sie pogodziæ z oczywisto¶ciami , nie potrafisz ich zaakceptowaæ i zrozumieæ. No có¿ bywa.. ale z uporem maniaka my¶l±cym inaczej usi³ujesz weprzeæ swój pogl±d i to nie jest ok.

Zaraz zaraz ... s± materia³y filmowe. Niezale¿ni ludzie, niezale¿nie od siebie odkrywaj± to samo i to burzy ich wyobra¿enia o sobie, o ¶wiecie nad którym s±dzili, ¿e maj± rzekomo kontrolê. To nie s± moje wymys³y, to nie mój pogl±d, to s± fakty. Obud¼ siê Kiaro i nie wpieraj wszystkim naoko³o , ze to oni wpieraj± komu¶ co¶ niew³a¶ciwego i ¿e to nie jest ok. Klasycznie odwracasz kota ogonem. Ludzie na ca³ej Ziemi budz± siê ze snu pt "JA" którym podpieraj± ¶wiaty i wszech¶wiaty i jakie¶ energie niewidzialne niewcielone i ochy achy ,cuda wianki na kiju. Budz± siê z kacem , ale przynajmniej zaczynaj± trze¼wieæ  Du¿y u¶miech
Wielu jeszcze jest pijanych Mrugniêcie

Kiaro Twoje dowody s± niesprawdzalne dla ogó³u, s± jasne tylko dla Ciebie i nawet nie kryjesz siê z tym bo piszesz :
Niestety nie udowodniê Ci teraz wielu rzeczy , które realizuj± siê na planach energetycznych
To co na filmach obejrza³a¶ jak najbardziej jest sprawdzalne i to da siê powtórzyæ niezale¿nie wszêdzie na ca³ej Ziemi i przez ka¿dego. Czas wyci±gn±æ z tego wnioski , a nie znowu uciekaæ w ¶wiat iluzji.

Bez wcielonej Energii nie odbywaj± siê ¿adne procesy ¿yciowe. identycznie nie dzia³a ¿adne urz±dzenie techniczne bez zasilenia go energi± i naprawdê wcale ono nie wie i¿ to energia jest najwa¿niejsza w jego pracy- istnieniu nie materialny uk³ad jego elementów.
Ok, ale skoro ju¿ u¿y³a¶ tej analogii  .. czy pr±d w Twoim komputerze ma osobowo¶æ ? Pr±d ten charakteryzuj± parametry takie jak czêstotliwo¶æ , natê¿enie , ampera¿ i parê innych wielko¶ci fizycznych, ale nie ma w tym ¿adnego JA. To, co zasila maszyneriê ¶wiata jest energi± bezosobow± .

Sadzê iz niebawem sam to odczujesz i to bardzo mocno.
Co masz na my¶li ?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2012, 10:24:02 »

east tu nie chodzi o kogo¶ subiektywn± racjê,-
a oczekiwanie na dowody jest raczej ¿artem z twojej strony, bo sama nauka nie wszystko mo¿e potwierdziæ empirycznie.
Koniec koñców tego Ja nie ma, ale zanim do tego stanu wrócimy jeste¶my jeszcze jedn± nog± w 3G Du¿y u¶miech
a przed nami kolejne etapy do przej¶cia. U¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2012, 12:19:30 »

songo , poniek±d racja z t± nauk±. Nauka nie potwierdzi³a wszystkiego dlatego naukowcy uczciwie mówi± , ze stawiaj± HIPOTEZY i tworz± TEORIE , a nie od razu og³aszaj± co¶ co im siê wydaje za pewnik jedynie s³uszny. Je¶li z kilku niezale¿nych ¼róde³ padn± te same rezultaty to naukowiec dokonuje jeszcze wielu powtórzeñ w³±cznie z fa³szyw± prób± i dopiero wtedy to uznaje  za fakt -a¿ do czasu ,kiedy zostanie  obalone.

Kiedy kto¶ co¶ twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym.

Koniec koñców tego Ja nie ma, ale zanim do tego stanu wrócimy jeste¶my jeszcze jedn± nog± w 3G ,
a przed nami kolejne etapy do przej¶cia.
No ale zobacz w jakiej sytuacji stoisz w tym momencie. Uzna³e¶, ¿e tego JA nie ma, a jednak Ty uparcie brniesz dalej by dok±d¶ doj¶æ. Widzisz, ¿e nie ma nikogo, kto móg³by przemierzaæ etapy, ale idziesz ? Kto idzie i dok±d ?.
Tu i teraz jest pocz±tkiem i koñcem drogi .
Skoro koniec koñców JA nie ma, zatem nie ma ¿adnego wy¿szego, ¶redniego , g³upiego ani m±drego , ani tych wszystkich wymys³ów im towarzysz±cych.
Co jest ?
¯YCIE jest, tu i teraz jest, tylko strumieñ ¿ycia jest Du¿y u¶miech . Istnienie w do¶wiadczeniu bezpo¶rednim. Tylko tak, jak jest i ¿adnych wiêcej kombinacji oerbacha-pó³-salto Chichot Takie s± konsekwencje 6 sekund, takie s± konsekwencje kiedy staje siê oczywiste, i¿ JA nie ma.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Lipiec 27, 2012, 12:27:56 »

je¶li ¿adne Ja nie istnieje- to kto i co móg³by udowodniæ..? Du¿y u¶miech

pozdro U¶miech

east
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Lipiec 27, 2012, 12:44:58 »

Nie ma nikogo, kto móg³by udowodniæ co¶. Jest proces poznawczy. Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #15 : Lipiec 27, 2012, 13:20:00 »

Cytat: east

…i tu siê mylisz, east. Ka¿da my¶l, ka¿de wypowiedziane s³owo stwarza nowy uk³ad…
przecie¿ nauka to potwierdza…  Chichot

Nie s³ysza³e¶ o efekcie motyla?

Uwa¿ajmy zatem na w³asne my¶li i s³owa, bo maj± moc materializacji.
Chyba ka¿dy z nas niejednokrotnie siê o tym przekona³.

Ka¿dego dnia stwarzamy now± Ziemiê.
Dzia³a wypadkowa si³, a nie wy³±cznie jakie¶ sterowanie przy pulpicie, jak uwa¿a Lady.

To pa, lecê na pla¿ê siê sch³odziæ.  Du¿y u¶miech
east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Lipiec 27, 2012, 21:53:39 »

@Ptaku
…i tu siê mylisz, east. Ka¿da my¶l, ka¿de wypowiedziane s³owo stwarza nowy uk³ad…
przecie¿ nauka to potwierdza…
[/quote] Tak, ale ani my¶l ani s³owa nie s± Twoje Chichot
To nie k³óci siê ze zdaniem :
"Kiedy kto¶ co¶ twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym. "

"JA twierdzê" nie ma ¿adnego znaczenia. Jednak¿e wyra¿aj±ce siê my¶li nie nale¿± do Ciebie.

Uwa¿ajmy zatem na w³asne my¶li i s³owa, bo maj± moc materializacji.
Chyba ka¿dy z nas niejednokrotnie siê o tym przekona³.

Tak, to prawda, ¿e my¶li i s³owa maj± moc materializacji. Uwa¿no¶æ to nie to samo co uwa¿anie na s³owa i my¶li ,bo tych nie mo¿esz powstrzymaæ, bo nawet nie wiesz tego, czy nie s± niezbêdne aby. Uwa¿no¶æ pomimo s³ów i pomimo my¶li. Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia. To zmienia wiele, je¶li nie wszystko Du¿y u¶miech
ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #17 : Lipiec 27, 2012, 22:12:34 »

Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia.

Celne stwierdzenie.  Chichot Tylko kto obserwuje, skoro nie ma obserwatora?
Kto ponosi konsekwencje niew³a¶ciwego toku my¶lenia (ewentualnie przyci±gniêcia niew³a¶ciwych my¶li)?
Istnienie jako ca³o¶æ? W pewnym sensie mo¿na by tak uznaæ, ale cierpi eastDu¿y u¶miech
No chyba, ¿e east nie ma czucia.  Du¿y u¶miech

I je¶li my¶li nie s± easta, to dlaczego ponosi on konsekwencje?
Tylko dlatego, ¿e przelecia³y przez jego g³owê i je zwerbalizowa³?  Chichot
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #18 : Lipiec 27, 2012, 23:00:32 »

Ah, ptaki to lubi± lataæ, choæ to latanie z my¶lami i my¶leniem po ró¿nych w±tkach niekoniecznie zas³ug± ptaka jest.
O obserwatorze by³o, JA nie ma, wiêc kim / czym dla easta jest ta "iskra bo¿a", niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy, wszak napêdza jako¶ t± biologiê i praktycznie zmusza do pod±¿ania zwykle najtrudniejsz± dla cia³a drog±. Czy tym jaka¶ zewnêtrzno¶æ steruje, masowa ¶wiadomo¶æ nie daj Bo¿e?
East, jakby¶ siê nie chcia³ wymigaæ, to od indywidualizmu, przebywaj±c poza ¬ród³em, nie uciekniesz.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #19 : Lipiec 27, 2012, 23:54:26 »

Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia.

Celne stwierdzenie.  Chichot Tylko kto obserwuje, skoro nie ma obserwatora?
obserwator to nie "ja" nie ma to¿samo¶ci, nie odnosi siê ,nie ocenia, nie wt³acza nic i nikogo w ramki. Nie jest KIM¦. Obserwacja jest.

Kto ponosi konsekwencje niew³a¶ciwego toku my¶lenia (ewentualnie przyci±gniêcia niew³a¶ciwych my¶li)?

Nikt nie ponosi bo nie ma niew³a¶ciwych, a do tego nikt nie my¶li my¶li, bo my¶li s±, przyp³ywaj± same.
Istnienie jako ca³o¶æ? W pewnym sensie mo¿na by tak uznaæ, ale cierpi eastDu¿y u¶miech
No chyba, ¿e east nie ma czucia.  Du¿y u¶miech

Czucie jest, nie ma easta Du¿y u¶miech Nie ma komu cierpieæ bo i z jakiego powodu ?

I je¶li my¶li nie s± easta, to dlaczego ponosi on konsekwencje?
Tylko dlatego, ¿e przelecia³y przez jego g³owê i je zwerbalizowa³?  Chichot
My¶li siê zwerbalizowa³y poprzez palce na klawiaturze, konsekwencje dziej± siê ,nikt ich nie ponosi, one siê dziej± Du¿y u¶miech

@blue
JA nie ma, wiêc kim / czym dla easta jest ta "iskra bo¿a", niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy, wszak napêdza jako¶ t± biologiê
¿e co ?
Jaka sygnatura, co  napêdza ? Biologia dzieje siê bez JA. Drzewa rosn±, ptaki ¶piewaj±, trawa ro¶nie. Co to napêdza ? To JA ? Co za zuchwa³o¶æ.
Co to za twór "niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy" ?? Sk±d to wzi±³e¶ , co tam siê ulêg³o ?
Jakie¶ dowody poza czczym gadaniem ?

Czy tym jaka¶ zewnêtrzno¶æ steruje, masowa ¶wiadomo¶æ nie daj Bo¿e?
Nie bój siê , czego masz siê baæ ? Zbiorowej ¶wiadomo¶ci ? Ona przecie¿ i tak decyduje, ka¿dego dnia o rzeczywisto¶ci, wiêc siê przyzwyczaj.

East, jakby¶ siê nie chcia³ wymigaæ, to od indywidualizmu, przebywaj±c poza ¬ród³em, nie uciekniesz.
Twoje projekcje i uwarunkowania nie istniej± , nie s± prawd± i nie maj± ¿adnego znaczenia tu. Rozejrzyj siê. Wszystko istnieje bez tego JA , a jednak , jakim¶ "cudem" Natura dzia³a. Nie ma w tym mnie ani Ciebie . Nikt nie mo¿e uciec od niczego bo nikogo "uciekaj±cego" nie ma Du¿y u¶miech
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #20 : Lipiec 28, 2012, 08:45:09 »

Nie bój siê , czego masz siê baæ ? Zbiorowej ¶wiadomo¶ci ? Ona przecie¿ i tak decyduje, ka¿dego dnia o rzeczywisto¶ci, wiêc siê przyzwyczaj.

¦luzowica

<a href="http://www.youtube.com/v/xw9Wy_rnVho?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/xw9Wy_rnVho?version=3&amp;</a>

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #21 : Lipiec 28, 2012, 09:44:23 »

East zamienia siê w ¶luzowicê?  Chichot

Tylko, ¿e pe³ny ¿o³±dek i przetrwanie, to nie wszystko. Po to ¶wiadomo¶æ mózgi  wykszta³ci³a,
by se pou¿ywaæ indywidualnie. ¦wiadomie i bezczelnie.
A potem nabraæ pokory i zweryfikowaæ siebie. Ale nie do ¶luzowicy.
Bo ta nie zagra nam koncertu, nie namaluje obrazu, nie uroni ³zy.
Nawet nie pomy¶li, ¿e jest, chocia¿ ¿re.

I co mi po takim istnieniu?  Du¿y u¶miech

@ Blueray21
No przecie¿ ptaki nie mog± nie lataæ. A ¿e po w±tkach? Mo¿e w jaki¶ tajemny sposób kre¶lê mapê?  Du¿y u¶miech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 09:49:30 wys³ane przez ptak » Zapisane
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #22 : Lipiec 28, 2012, 09:49:14 »

"Sluzowica" - czyli osmy, obcy pasazer Nostromo Cool

//Fajny material dla NiezaleznejTV°°// hi, hi, hi. Mrugniêcie
Lucyfer
Go¶æ
« Odpowiedz #23 : Lipiec 28, 2012, 10:32:15 »

Cytat: ptak
Po to ¶wiadomo¶æ mózgi  wykszta³ci³a,
by se pou¿ywaæ indywidualnie.

Komórka mózgowa  U¶miech

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #24 : Lipiec 28, 2012, 10:42:51 »

Lucyferze, jako¶ tak obco i agresywnie wygl±da ta komórka mózgowa. Prawie jak paso¿yt.  Du¿y u¶miech

East zaraz dopisze fabu³ê.  Chichot
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: