Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Kwiecień 08, 2025, 22:27:20

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: [1] 2 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PrzewidzieĂŚ PrzyszÂłoœÌ - czy moÂżna?  (Przeczytany 22125 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« : Lipiec 26, 2012, 13:00:51 »

czy wyczuwamy zdarzenia na 5/6 sekund zanim siĂŞ wydarzÂą, ale nie potrafimy tylko ich dobrze interpretowaĂŚ..

<a href="http://www.youtube.com/v/v7gnL7a4Ii4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/v7gnL7a4Ii4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

"ja patrzê na kota, ktoœ patrzy na mnie, itd., itd., a na wszystko patrzy globalna œwiadomoœÌ wszechœwiata" Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 21:11:21 wysłane przez Dariusz » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2012, 14:08:07 »

songo, dziĂŞki za filmik.
To kolejny dowód, ¿e nie tylko ¿e przeczucia siê pojawiaj¹ na 6 sekund przed , ale i serce odbiera rzeczywistoœÌ z takim wyprzedzeniem, a równoczeœnie w mózgu pojawiaj¹ siê procesy decyzyjne zanim jakiœ JA w ogóle wie, ¿e ma je wyartyku³owaÌ.
To sÂą dowody na to, Âże ten niby decyzyjny kontroler ja peÂłni jedynie funkcjĂŞ dekoracyjnÂą MrugniĂŞcie ... a tak na prawdĂŞ to niczego nie moÂże i o niczym nie decyduje.
Do tego filmiku oczywiÂście do kompletu poleca siĂŞ filmy o tymÂże , 6cio sekundowym wyprzedzeniu :
http://www.youtube.com/watch?v=aySjCv698xk&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=pcwsr67fwtQ&feature=player_embedded
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #2 : Lipiec 26, 2012, 14:41:46 »

..tak, ale te badania/odkrycia majÂą b.daleko idÂące implikacje,-
z materiaÂłu wynika, Âże bez obserwatora nic nie istnieje...hmm MrugniĂŞcie
i ¿e przysz³oœÌ wp³ywa na teraŸniejszoœÌ- wiêc w sumie na przesz³oœÌ,-
bo teraŸniejszoœÌ w stosunku do przysz³oœci- to przesz³oœÌ Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 16:21:11 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Kiara
Gość
« Odpowiedz #3 : Lipiec 26, 2012, 15:36:37 »

Materialne cia³o , samo bez Energii-Duszy-Ja jest martwym, nic nie mog¹cym zrobiÌ. Zatem tym co decyduje o jego odbiorach rzeczywistoœci jest Duch , Energia -Ja odbieraj¹ca impulsy poza nim i przekazuj¹ca je prze zespó³ energetycznychbodzców sieci¹ nerwow¹ w organizmie Cz³owieka.

To nie organy jako takie odbieraj¹ odczucia , a Energia wcielona to robi i przekazuje przez organy, zatem te 6 sekund jest opóŸnieniem reakcji mózgu w stosunku do serca w odczycie przekazu od Energii.
Dlaczego serce pierwsze? Bo ono pracuje na wyÂższej czĂŞstotliwoÂści i szybciej odbiera i przekazuje impulsy energetyczne, ktĂłre sÂą odczuwane przez CzÂłowieka jako jego dobro lub zÂło. ZresztÂą odczyt jest  zgodny  z depozytem pierwotnych kodĂłw i wiedzy doÂświadczalnej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 16:43:22 wysłane przez Kiara » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #4 : Lipiec 26, 2012, 16:23:26 »

Materialne cia³o , samo bez Energii-Duszy-Ja jest martwym nic nie mog¹cym zrobiÌ. zatem tym co decyduje o jego odbiorach rzeczywistoœci jest Duch , Energia -Ja odbieraj¹ca impulsy poza nim i przekazuj¹ca je prze zespó³ energetycznych impulsów sieci¹ nerwow¹ w organizmie Cz³owieka.

To nie organy jako takie odbieraj¹ odczucia , a Energia wcielona to robi i przekazuje przez organy, zatem te 6 sekund jest opóŸnieniem reakcji mózgu w stosunku do serca w odbiorze przekazu od Energii.
Dlaczego serce pierwsze? bo ono pracuje na wyÂższej czĂŞstotliwoÂści i szybciej odbiera i przekazuje impulsy energetyczne, ktĂłre sÂą odczuwane przez CzÂłowieka jako jego dobro lub zÂło. zresztÂą zgodnie z depozytem pierwotnych kodĂłw i wiedzy doÂświadczalnej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

z tym sercem i energiÂą duszy pewnie tak jest, tyle Âże Âświat nauki musi sobie to wszystko bardzej racjonalnie wytÂłumaczyĂŚ,-
a jak widaĂŚ i sÂłychaĂŚ ich wÂłasne odkrycia stajÂą siĂŞ coraz trudniejsze do pogodzenia z dotychczasowÂą wiedzÂą. UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #5 : Lipiec 26, 2012, 16:56:24 »

..tak, ale te badania/odkrycia majÂą b.daleko idÂące implikacje,-
z materiaÂłu wynika, Âże bez obserwatora nic nie istnieje...hmm MrugniĂŞcie
i ¿e przysz³oœÌ wp³ywa na teraŸniejszoœÌ- wiêc w sumie na przesz³oœÌ,-
bo teraŸniejszoœÌ w stosunku do przysz³oœci- to przesz³oœÌ Du¿y uœmiech
DokÂładnie i sÂłusznie ujĂŞto iÂż jest to OBSERWATOR . On jest, cokolwiek przez to okreÂślenie siĂŞ rozumie. Natomiast JA to nie obserwator, lecz kojarzy siĂŞ je z istotÂą aktywnÂą, dziaÂłajÂącÂą, podejmujÂącÂą decyzje i kontrolujÂącÂą procesy. Tymczasem to bzdura.

RzeczywistoœÌ jest ju¿ znana z 6 cio sekundowym wyprzedzeniem, zanim ktokolwiek "pomyœli" . Nie wymyœlasz rzeczywistoœci, a to znaczy, ¿e JA (TY) nie ma na to wp³ywu. Kontroler JA jest iluzj¹.

Twierdzenie jakoby bez JA wszystko byÂło martwe w Âświetle tych dowodĂłw to kompletne nieporozumienie, bo jest Âżywe , bo Âżycie dzieje siĂŞ bez tego , rĂłwnieÂż w Naturze w nocy, kiedy wszystkie JA ÂśpiÂą . Trzeba byÂło na to aÂż dowodĂłw naukowych ?

Kiara jak zwykle miesza pojĂŞcia Energii, Duszy i JA .To nie sÂą zamienniki jak w ruskim czoÂłgu do ktĂłrego pasujÂą czĂŞÂści z ÂŁady.
@Kiara
zatem te 6 sekund jest opóŸnieniem reakcji mózgu w stosunku do serca
Niekoniecznie. Te 6 sekund wczeÂśniej wykazuje zarĂłwno mĂłzg -BEZ UDZIAÂŁU JAKIEGOKOLWIEK KONTROLERA , oraz , rĂłwnolegle -  serce. To jest wiedzenie intuitywne nie zwiÂązane w Âżaden sposĂłb z JA,ani z myÂślami.

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #6 : Lipiec 26, 2012, 17:21:29 »

Dualizm nie jest ( bynajmniej w tym aspekcie informacji) biaÂłym i czarnym plusem i minusem itp... jest to rozdzielenie lub wydzielenie z naszej  matrycy Matki - Energii niewcielajÂącej siĂŞ czĂŞÂści ktĂłra staÂła siĂŞ MatrycÂą MatkÂą AstralnÂą. Ta czêœÌ astralna -matryca matka astralna wysyÂłaÂła swoje iskierki- nasze kolejne inkarnacje po energiĂŞ  wiedzĂŞ na ziemie by uzyskaĂŚ peÂłniĂŞ  mocy  energetycznej uwalniajÂącej jÂą z astralu i scalenia siĂŞ z MatrycÂą -MatkÂą -EnergiÂą  nad przestrzennÂą. DopĂłki nie nastÂąpi taki akt Energia nad przestrzenna nie moÂże dokonaĂŚ siania ziarna Âżycia w przestrzeni kosmicznej i nie moÂże jej eksplorowaĂŚ w nieskoĂączenie wielkich odlegÂłoÂściach bowiem jest niepeÂłna, niekompletna, inaczej zablokowana po³¹czeniem niĂŚmi zÂłotÂą i srebrnÂą.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

widzisz east ten fragment postu Kiary wyjaÂśnia innymi sÂłowy ten efekt z przyszÂłoÂści,-
wy¿sze Ja poza czasem i przstrzeni¹ w wiecznym Teraz wie doskonale co siê wydarzy na planie fizycznym 3G, lecz niÌ ³¹cz¹ca z t¹ inkarnowan¹ iskerk¹ na Ziemi jest tak w¹t³a i s³aba, ¿e odbieramy te info. od naszej wiêkszej ca³oœci jako niejasne przeczucia bez dookreœlenia, lecz przecie¿ to wy¿sze Ja i to ni¿sze jako inkarnowana iskierka to jednak ca³oœÌ chwilowo rozdzielona.
U¿ywaj¹c terminologi kinematografi- wy¿sze Ja wyœwietla film, które ni¿sze Ja ogl¹da i gra w nim g³ówn¹ role, i st¹d ma przecieki o tzw. przysz³oœci. Nie mo¿na pozbyÌ siê cz¹stki siebie samego, chc¹c powróciÌ do pe³ni siebie samego! Uœmiech

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #7 : Lipiec 26, 2012, 17:31:02 »

East east east UÂśmiech
Szacowny bracie troszkĂŞ inne mam zdanie na temat postĂłw szacownej Kiary gdyÂż w/g duÂżo z nich jest tematycznych ale tego mojego zdania nikomu narzucaÂł nie bĂŞdĂŞ DuÂży uÂśmiech
Co do obserwatora to jeszcze nie tak dawno trenuj¹c tzw intelekt lubi³em stan¹Ì obok swojego cia³a i obserwowaÌ je.
Intelekt zaÂś pozwoliÂłem sobie potraktowaĂŚ jak wytresowanego pieska ot rzucaÂłem mu patyczek a on zaraz po niego biegÂł.
Niby nic ale to ja mu rzucaÂłem patyczek a nie on mi czyli ma ciaÂło fizyczne a nie  siĂŞ z nim utoÂżsamiam DuÂży uÂśmiech
Co do przewidzenia przyszÂłoÂści...
Do 1990 roku jeÂżeli ktoÂś wypracowaÂł sobie troszkĂŞ predyspozycji odnoÂśnie nad widzenia lub nad sÂłyszenia to mĂłgÂł coÂś tam i zadziaÂłaĂŚ gdyÂż ....byÂł znany poczÂątek i koniec ale teraz DuÂży uÂśmiech
Có¿ najszybsza jest myÂśl wiĂŞc to co siĂŞ zadzieje na planie myÂślowym z jakimÂś opóŸnieniem dzieje siĂŞ na planie fizycznym  ....ale
CzĂŞsto w kontaktach z tymi co widza lub wiedzÂą spotykam siĂŞ ze stwierdzeniem iÂż bardzo ostroÂżnie wypowiadajÂą sÂłowa.
Jak zwaÂł tak zwaÂł sÂą ludzie ktĂłrzy tworzÂąc wÂłasnÂą przestrzeĂą tworzÂą jednoczeÂśnie przyszÂłoœÌ  Cool
to moÂże na tyle bo reszt to byÂło by wymÂądrzaniem siĂŞ a wiem Âże na tym szacownym forum jest troszkĂŞ tych co WiedzÂą DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech

PS
wy¿sze ni¿sze có¿ wielce szacowny songo pewnie myœli o innych poziomach lub œrodku i podwórku Du¿y uœmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2012, 17:33:34 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #8 : Lipiec 26, 2012, 23:27:58 »

wy¿sze Ja poza czasem i przstrzeni¹ w wiecznym Teraz wie doskonale co siê wydarzy na planie fizycznym 3G, lecz niÌ ³¹cz¹ca z t¹ inkarnowan¹ iskerk¹ na Ziemi jest tak w¹t³a i s³aba, ¿e odbieramy te info. od naszej wiêkszej ca³oœci jako niejasne przeczucia bez dookreœlenia, lecz przecie¿ to wy¿sze Ja i to ni¿sze jako inkarnowana iskierka to jednak ca³oœÌ chwilowo rozdzielona.
Songo, z caÂłym szacunkiem ,ale to sÂą jedynie wyobraÂżenia, gdyÂż nie ma na to Âżadnych dowodĂłw. Jedynie zaÂłoÂżenie, Âże tak jest, a nawet nie zaÂłoÂżenie, tylko projekcja marzeĂą.

Zbudowano jak¹œ WyÂższÂą JaŸù (WyÂższe JA ), Âżeby wytÂłumaczyĂŚ siĂŞ z "JA", Âżeby uzasadniĂŚ waÂżnoœÌ jego istnienia. No bo jak juÂż jest wyÂższe to  czemu nie niÂższe ?

Nie moÂżna pozbyĂŚ siĂŞ czÂąstki siebie samego, chcÂąc powrĂłciĂŚ do peÂłni siebie samego! UÂśmiech
A skÂąd wiesz , Âże w ogĂłle istniejesz ? Zostaw jakieÂś peÂłnie, jakieÂś powroty i siebie samego nawet  z jego czÂąstkami.
SprawdÂź najpierw czy to ,co postulujesz , istnieje.
Potem rĂłb co Ci siĂŞ Âżywnie podoba z sobÂą, czÂąstkami, peÂłniÂą i powrotami.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #9 : Lipiec 27, 2012, 07:59:24 »

Kiara jak zwykle miesza pojĂŞcia Energii, Duszy i JA .To nie sÂą zamienniki jak w ruskim czoÂłgu do ktĂłrego pasujÂą czĂŞÂści z ÂŁady.
@Kiara
zatem te 6 sekund jest opóŸnieniem reakcji mózgu w stosunku do serca
Niekoniecznie. Te 6 sekund wczeÂśniej wykazuje zarĂłwno mĂłzg -BEZ UDZIAÂŁU JAKIEGOKOLWIEK KONTROLERA , oraz , rĂłwnolegle -  serce. To jest wiedzenie intuitywne nie zwiÂązane w Âżaden sposĂłb z JA,ani z myÂślami.

Otó¿ JA niczego nie mieszam , bo jest to jedno i to samo w ró¿nych opcjach ogl¹du i odczytu, Ty zaœ nie potrafisz sie pogodziÌ z oczywistoœciami , nie potrafisz ich zaakceptowaÌ i zrozumieÌ. No có¿ bywa.. ale z uporem maniaka myœl¹cym inaczej usi³ujesz weprzeÌ swój pogl¹d i to nie jest ok.

Energia ( ta z du¿ej litery) to nic innego jak wspó³czesne okreœlenie Ducha niewcielaj¹cego siê czyli najwy¿szego JA - Matrycy nad przestrzennej ka¿dego z nas.

Duch "ni¿szy" to oddzielona czêœÌ istniej¹ca w astralu - Matryca astralna - równie¿ nasze ni¿sze JA

Dusza wcielona to "najniÂższe" JA ( najniÂższe czy najwyÂższe w tym wypadku okreÂśla moc energetycznÂą , lub rozÂświetlenie Ducha czy Duszy) wcielona Energia inaczej Dusza - Iskra.
Nie mniej jednak zawsze ale to zawsze musi byĂŚ wcielona Energia w ciaÂło materialne Âżeby ono mogÂło ÂżyĂŚ , wykonywaĂŚ coÂś w przestrzeni materialnej. Bez wcielonej Energii nie odbywajÂą siĂŞ Âżadne procesy Âżyciowe. identycznie nie dziaÂła Âżadne urzÂądzenie techniczne bez zasilenia go energiÂą i naprawdĂŞ wcale ono nie wie iÂż to energia jest najwaÂżniejsza w jego pracy- istnieniu nie materialny ukÂład jego elementĂłw.

Czy MY ( wcielona Energia -Dusza niÂższe JA) znamy swĂłj plan przedurodzeniowy? MY jako energia Matryca ZaÂświatowa tak, jako Energia- Dusza wcielona niÂższe JA nie. Bo nie moÂżemy go znaĂŚ ze wzglĂŞdu na spontanicznoœÌ podejmowania decyzji Âżyciowych. KaÂżde Âżycie jest zarazem egzaminem jak i korektÂą b³êdĂłw i niedoskonaÂłoÂści z poprzedniego Âżycia. ÂŻeby ich nie popeÂłniaĂŚ po raz wtĂłry naleÂży usn¹Ì snem zapomnienia swojej istoty i dokonywaĂŚ wyborĂłw na miarĂŞ obecnego rozwoju osobistego. Dlatego miedzy innymi mamy zablokowany  duÂżej mierze kontakt bezpoÂśredni ze swoim wyÂższym JA. Ono moÂże przesyÂłaĂŚ nam tylko impulsy ktĂłre my odczytujemy intuicyjnie jako nasze dobro lub zÂło. Jednak coraz wyÂższy rozwĂłj osobisty ( podnoszenie wibracji) otwiera coraz bardziej kontakt z EnergiÂą niewcielonÂą i w coraz wiĂŞkszym stopniu stajemy siĂŞ JEDNIÂĄ. WĂłwczas to bez problemu odczytujemy wiedzĂŞ wewnĂŞtrznÂą wyÂższego JA ( oczywiÂście to teÂż jest proces w ktĂłrym systematycznie z rozwojem zwiĂŞksza siĂŞ moÂżliwoœÌ bezb³êdnego odczytu) i posÂługujemy siĂŞ niÂą w naszym Âżyciu coraz bardziej mÂądrze.

east naiwne jest ¿¹danie udowadniania fizycznego rzeczy nie fizycznych szczegulnie w naszym wymiarze po³owicznych mo¿liwoœci.Niestety nie udowodniê Ci teraz wielu rzeczy , które realizuj¹ siê na planach energetycznych i maj¹ ju¿ wiêksze odbicie w wpisuj¹cym siê IV wymiarze ni¿ w zanikaj¹cym III.

SadzĂŞ iz niebawem sam to odczujesz i to bardzo mocno.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #10 : Lipiec 27, 2012, 08:59:59 »

@Kiara
Ty zaœ nie potrafisz sie pogodziÌ z oczywistoœciami , nie potrafisz ich zaakceptowaÌ i zrozumieÌ. No có¿ bywa.. ale z uporem maniaka myœl¹cym inaczej usi³ujesz weprzeÌ swój pogl¹d i to nie jest ok.

Zaraz zaraz ... sÂą materiaÂły filmowe. NiezaleÂżni ludzie, niezaleÂżnie od siebie odkrywajÂą to samo i to burzy ich wyobraÂżenia o sobie, o Âświecie nad ktĂłrym sÂądzili, Âże majÂą rzekomo kontrolĂŞ. To nie sÂą moje wymysÂły, to nie mĂłj poglÂąd, to sÂą fakty. ObudÂź siĂŞ Kiaro i nie wpieraj wszystkim naokoÂło , ze to oni wpierajÂą komuÂś coÂś niewÂłaÂściwego i Âże to nie jest ok. Klasycznie odwracasz kota ogonem. Ludzie na caÂłej Ziemi budzÂą siĂŞ ze snu pt "JA" ktĂłrym podpierajÂą Âświaty i wszechÂświaty i jakieÂś energie niewidzialne niewcielone i ochy achy ,cuda wianki na kiju. BudzÂą siĂŞ z kacem , ale przynajmniej zaczynajÂą trzeÂźwieĂŚ  DuÂży uÂśmiech
Wielu jeszcze jest pijanych MrugniĂŞcie

Kiaro Twoje dowody s¹ niesprawdzalne dla ogó³u, s¹ jasne tylko dla Ciebie i nawet nie kryjesz siê z tym bo piszesz :
Niestety nie udowodniĂŞ Ci teraz wielu rzeczy , ktĂłre realizujÂą siĂŞ na planach energetycznych
To co na filmach obejrza³aœ jak najbardziej jest sprawdzalne i to da siê powtórzyÌ niezale¿nie wszêdzie na ca³ej Ziemi i przez ka¿dego. Czas wyci¹gn¹Ì z tego wnioski , a nie znowu uciekaÌ w œwiat iluzji.

Bez wcielonej Energii nie odbywajÂą siĂŞ Âżadne procesy Âżyciowe. identycznie nie dziaÂła Âżadne urzÂądzenie techniczne bez zasilenia go energiÂą i naprawdĂŞ wcale ono nie wie iÂż to energia jest najwaÂżniejsza w jego pracy- istnieniu nie materialny ukÂład jego elementĂłw.
Ok, ale skoro juÂż uÂżyÂłaÂś tej analogii  .. czy prÂąd w Twoim komputerze ma osobowoœÌ ? PrÂąd ten charakteryzujÂą parametry takie jak czĂŞstotliwoœÌ , natĂŞÂżenie , amperaÂż i parĂŞ innych wielkoÂści fizycznych, ale nie ma w tym Âżadnego JA. To, co zasila maszyneriĂŞ Âświata jest energiÂą bezosobowÂą .

SadzĂŞ iz niebawem sam to odczujesz i to bardzo mocno.
Co masz na myÂśli ?
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #11 : Lipiec 27, 2012, 10:24:02 »

east tu nie chodzi o kogoÂś subiektywnÂą racjĂŞ,-
a oczekiwanie na dowody jest raczej Âżartem z twojej strony, bo sama nauka nie wszystko moÂże potwierdziĂŚ empirycznie.
Koniec koĂącĂłw tego Ja nie ma, ale zanim do tego stanu wrĂłcimy jesteÂśmy jeszcze jednÂą nogÂą w 3G DuÂży uÂśmiech
a przed nami kolejne etapy do przejÂścia. UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #12 : Lipiec 27, 2012, 12:19:30 »

songo , poniekÂąd racja z tÂą naukÂą. Nauka nie potwierdziÂła wszystkiego dlatego naukowcy uczciwie mĂłwiÂą , ze stawiajÂą HIPOTEZY i tworzÂą TEORIE , a nie od razu ogÂłaszajÂą coÂś co im siĂŞ wydaje za pewnik jedynie sÂłuszny. JeÂśli z kilku niezaleÂżnych ÂźrĂłdeÂł padnÂą te same rezultaty to naukowiec dokonuje jeszcze wielu powtĂłrzeĂą w³¹cznie z faÂłszywÂą prĂłbÂą i dopiero wtedy to uznaje  za fakt -aÂż do czasu ,kiedy zostanie  obalone.

Kiedy ktoÂś coÂś twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym.

Koniec koĂącĂłw tego Ja nie ma, ale zanim do tego stanu wrĂłcimy jesteÂśmy jeszcze jednÂą nogÂą w 3G ,
a przed nami kolejne etapy do przejÂścia.
No ale zobacz w jakiej sytuacji stoisz w tym momencie. Uzna³eœ, ¿e tego JA nie ma, a jednak Ty uparcie brniesz dalej by dok¹dœ dojœÌ. Widzisz, ¿e nie ma nikogo, kto móg³by przemierzaÌ etapy, ale idziesz ? Kto idzie i dok¹d ?.
Tu i teraz jest poczÂątkiem i koĂącem drogi .
Skoro koniec koùców JA nie ma, zatem nie ma ¿adnego wy¿szego, œredniego , g³upiego ani m¹drego , ani tych wszystkich wymys³ów im towarzysz¹cych.
Co jest ?
¯YCIE jest, tu i teraz jest, tylko strumieù ¿ycia jest Du¿y uœmiech . Istnienie w doœwiadczeniu bezpoœrednim. Tylko tak, jak jest i ¿adnych wiêcej kombinacji oerbacha-pó³-salto Chichot Takie s¹ konsekwencje 6 sekund, takie s¹ konsekwencje kiedy staje siê oczywiste, i¿ JA nie ma.
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Lipiec 27, 2012, 12:27:56 »

jeÂśli Âżadne Ja nie istnieje- to kto i co mĂłgÂłby udowodniĂŚ..? DuÂży uÂśmiech

pozdro UÂśmiech

east
Gość
« Odpowiedz #14 : Lipiec 27, 2012, 12:44:58 »

Nie ma nikogo, kto mĂłgÂłby udowodniĂŚ coÂś. Jest proces poznawczy. DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #15 : Lipiec 27, 2012, 13:20:00 »

Cytat: east

…i tu siĂŞ mylisz, east. KaÂżda myÂśl, kaÂżde wypowiedziane sÂłowo stwarza nowy ukÂład…
przecieÂż nauka to potwierdza…  Chichot

Nie sÂłyszaÂłeÂś o efekcie motyla?

UwaÂżajmy zatem na wÂłasne myÂśli i sÂłowa, bo majÂą moc materializacji.
Chyba kaÂżdy z nas niejednokrotnie siĂŞ o tym przekonaÂł.

KaÂżdego dnia stwarzamy nowÂą ZiemiĂŞ.
Dzia³a wypadkowa si³, a nie wy³¹cznie jakieœ sterowanie przy pulpicie, jak uwa¿a Lady.

To pa, lecĂŞ na pla¿ê siĂŞ schÂłodziĂŚ.  DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #16 : Lipiec 27, 2012, 21:53:39 »

@Ptaku
…i tu siĂŞ mylisz, east. KaÂżda myÂśl, kaÂżde wypowiedziane sÂłowo stwarza nowy ukÂład…
przecieÂż nauka to potwierdza…
[/quote] Tak, ale ani myÂśl ani sÂłowa nie sÂą Twoje Chichot
To nie k³óci siê ze zdaniem :
"Kiedy ktoÂś coÂś twierdzi, to tylko twierdzi i nic poza tym. "

"JA twierdzê" nie ma ¿adnego znaczenia. Jednak¿e wyra¿aj¹ce siê myœli nie nale¿¹ do Ciebie.

UwaÂżajmy zatem na wÂłasne myÂśli i sÂłowa, bo majÂą moc materializacji.
Chyba kaÂżdy z nas niejednokrotnie siĂŞ o tym przekonaÂł.

Tak, to prawda, ¿e myœli i s³owa maj¹ moc materializacji. Uwa¿noœÌ to nie to samo co uwa¿anie na s³owa i myœli ,bo tych nie mo¿esz powstrzymaÌ, bo nawet nie wiesz tego, czy nie s¹ niezbêdne aby. Uwa¿noœÌ pomimo s³ów i pomimo myœli. Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia. To zmienia wiele, jeœli nie wszystko Du¿y uœmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #17 : Lipiec 27, 2012, 22:12:34 »

Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia.

Celne stwierdzenie.  Chichot Tylko kto obserwuje, skoro nie ma obserwatora?
Kto ponosi konsekwencje niewÂłaÂściwego toku myÂślenia (ewentualnie przyciÂągniĂŞcia niewÂłaÂściwych myÂśli)?
Istnienie jako ca³oœÌ? W pewnym sensie mo¿na by tak uznaÌ, ale cierpi eastDu¿y uœmiech
No chyba, Âże east nie ma czucia.  DuÂży uÂśmiech

I jeÂśli myÂśli nie sÂą easta, to dlaczego ponosi on konsekwencje?
Tylko dlatego, Âże przeleciaÂły przez jego gÂłowĂŞ i je zwerbalizowaÂł?  Chichot
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #18 : Lipiec 27, 2012, 23:00:32 »

Ah, ptaki to lubi¹ lataÌ, choÌ to latanie z myœlami i myœleniem po ró¿nych w¹tkach niekoniecznie zas³ug¹ ptaka jest.
O obserwatorze by³o, JA nie ma, wiêc kim / czym dla easta jest ta "iskra bo¿a", niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy, wszak napêdza jakoœ t¹ biologiê i praktycznie zmusza do pod¹¿ania zwykle najtrudniejsz¹ dla cia³a drog¹. Czy tym jakaœ zewnêtrznoœÌ steruje, masowa œwiadomoœÌ nie daj Bo¿e?
East, jakbyÂś siĂŞ nie chciaÂł wymigaĂŚ, to od indywidualizmu, przebywajÂąc poza ÂŹrĂłdÂłem, nie uciekniesz.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #19 : Lipiec 27, 2012, 23:54:26 »

Obserwacja ich nie pozostawia im cienia schronienia.

Celne stwierdzenie.  Chichot Tylko kto obserwuje, skoro nie ma obserwatora?
obserwator to nie "ja" nie ma toÂżsamoÂści, nie odnosi siĂŞ ,nie ocenia, nie wtÂłacza nic i nikogo w ramki. Nie jest KIMÂŚ. Obserwacja jest.

Kto ponosi konsekwencje niewÂłaÂściwego toku myÂślenia (ewentualnie przyciÂągniĂŞcia niewÂłaÂściwych myÂśli)?

Nikt nie ponosi bo nie ma niewÂłaÂściwych, a do tego nikt nie myÂśli myÂśli, bo myÂśli sÂą, przypÂływajÂą same.
Istnienie jako ca³oœÌ? W pewnym sensie mo¿na by tak uznaÌ, ale cierpi eastDu¿y uœmiech
No chyba, Âże east nie ma czucia.  DuÂży uÂśmiech

Czucie jest, nie ma easta DuÂży uÂśmiech Nie ma komu cierpieĂŚ bo i z jakiego powodu ?

I jeÂśli myÂśli nie sÂą easta, to dlaczego ponosi on konsekwencje?
Tylko dlatego, Âże przeleciaÂły przez jego gÂłowĂŞ i je zwerbalizowaÂł?  Chichot
MyÂśli siĂŞ zwerbalizowaÂły poprzez palce na klawiaturze, konsekwencje dziejÂą siĂŞ ,nikt ich nie ponosi, one siĂŞ dziejÂą DuÂży uÂśmiech

@blue
JA nie ma, wiĂŞc kim / czym dla easta jest ta "iskra boÂża", niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy, wszak napĂŞdza jakoÂś tÂą biologiĂŞ
Âże co ?
Jaka sygnatura, co  napĂŞdza ? Biologia dzieje siĂŞ bez JA. Drzewa rosnÂą, ptaki ÂśpiewajÂą, trawa roÂśnie. Co to napĂŞdza ? To JA ? Co za zuchwaÂłoœÌ.
Co to za twór "niepowtarzalna sygnatura energetyczna duszy" ?? Sk¹d to wzi¹³eœ , co tam siê ulêg³o ?
JakieÂś dowody poza czczym gadaniem ?

Czy tym jakaœ zewnêtrznoœÌ steruje, masowa œwiadomoœÌ nie daj Bo¿e?
Nie bĂłj siĂŞ , czego masz siĂŞ baĂŚ ? Zbiorowej ÂświadomoÂści ? Ona przecieÂż i tak decyduje, kaÂżdego dnia o rzeczywistoÂści, wiĂŞc siĂŞ przyzwyczaj.

East, jakbyÂś siĂŞ nie chciaÂł wymigaĂŚ, to od indywidualizmu, przebywajÂąc poza ÂŹrĂłdÂłem, nie uciekniesz.
Twoje projekcje i uwarunkowania nie istniejÂą , nie sÂą prawdÂą i nie majÂą Âżadnego znaczenia tu. Rozejrzyj siĂŞ. Wszystko istnieje bez tego JA , a jednak , jakimÂś "cudem" Natura dziaÂła. Nie ma w tym mnie ani Ciebie . Nikt nie moÂże uciec od niczego bo nikogo "uciekajÂącego" nie ma DuÂży uÂśmiech
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #20 : Lipiec 28, 2012, 08:45:09 »

Nie bĂłj siĂŞ , czego masz siĂŞ baĂŚ ? Zbiorowej ÂświadomoÂści ? Ona przecieÂż i tak decyduje, kaÂżdego dnia o rzeczywistoÂści, wiĂŞc siĂŞ przyzwyczaj.

ÂŚluzowica

<a href="http://www.youtube.com/v/xw9Wy_rnVho?version=3&amp;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/xw9Wy_rnVho?version=3&amp;</a>

ptak
Gość
« Odpowiedz #21 : Lipiec 28, 2012, 09:44:23 »

East zamienia siĂŞ w ÂśluzowicĂŞ?  Chichot

Tylko, Âże peÂłny Âżo³¹dek i przetrwanie, to nie wszystko. Po to ÂświadomoœÌ mĂłzgi  wyksztaÂłciÂła,
by se pouÂżywaĂŚ indywidualnie. ÂŚwiadomie i bezczelnie.
A potem nabraĂŚ pokory i zweryfikowaĂŚ siebie. Ale nie do Âśluzowicy.
Bo ta nie zagra nam koncertu, nie namaluje obrazu, nie uroni Âłzy.
Nawet nie pomyÂśli, Âże jest, chociaÂż Âżre.

I co mi po takim istnieniu?  DuÂży uÂśmiech

@ Blueray21
No przecieÂż ptaki nie mogÂą nie lataĂŚ. A Âże po wÂątkach? MoÂże w jakiÂś tajemny sposĂłb kreÂślĂŞ mapĂŞ?  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 09:49:30 wysłane przez ptak » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #22 : Lipiec 28, 2012, 09:49:14 »

"Sluzowica" - czyli osmy, obcy pasazer Nostromo Cool

//Fajny material dla NiezaleznejTV°°// hi, hi, hi. Mrugniêcie
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #23 : Lipiec 28, 2012, 10:32:15 »

Cytat: ptak
Po to ÂświadomoœÌ mĂłzgi  wyksztaÂłciÂła,
by se pouÂżywaĂŚ indywidualnie.

KomĂłrka mĂłzgowa  UÂśmiech

ptak
Gość
« Odpowiedz #24 : Lipiec 28, 2012, 10:42:51 »

Lucyferze, jakoÂś tak obco i agresywnie wyglÂąda ta komĂłrka mĂłzgowa. Prawie jak pasoÂżyt.  DuÂży uÂśmiech

East zaraz dopisze fabu³ê.  Chichot
Strony: [1] 2 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: