Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 02:09:51

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PrzewidzieĂŚ PrzyszÂłoœÌ - czy moÂżna?  (Przeczytany 21498 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Lucyfer
Gość
« Odpowiedz #25 : Lipiec 28, 2012, 12:06:07 »

Lucyferze, jakoÂś tak obco i agresywnie wyglÂąda ta komĂłrka mĂłzgowa. Prawie jak pasoÂżyt.  DuÂży uÂśmiech

MrugniĂŞcie

ptak
Gość
« Odpowiedz #26 : Lipiec 28, 2012, 12:26:23 »

Ha, fajne porĂłwnanie. Woda, rzeki mĂłzgiem Ziemi?  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #27 : Lipiec 28, 2012, 18:01:28 »

east , a czy Ty przypadkiem nie wiesz jaka jest ró¿nica miêdzy pr¹dem elektrycznym wytwarzanym sztucznie, a energi¹ ¿ycia zawart¹ w przestrzeni? To poczytaj sobie o pr¹dzie sta³ym i odkryciach Tesli.
Raczej Tobie ¿yczy³a bym szybkiego przebudzenia i zauwa¿enia i¿ naprawdê jesteœ. No chyba i¿ uwa¿asz i¿ jesteœ wcielonym programem , to wówczas istotnie ciebie nie ma. Znikniesz bezpowrotnie z od³¹czeniem tego wymiaru od zasilania. Ot i tyle.

Tworzenie filozofii z cudzej filozofii i popierania jej cudzymi twierdzeniami to nie moja domena, zdecydowanie wolĂŞ osobiste doÂświadczenia i osobiste wnioski.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 19:17:41 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #28 : Lipiec 28, 2012, 19:40:33 »

East zobacz songo raczej nie ocenie tylko zauwaÂża i raczej ja np odbieram go bardzo dobrze wiĂŞc chyba nie ma w nim tzw intencyjnoÂści
Poza tym odnoÂśnie tzw udowodnieĂą cierpliwie powtĂłrzĂŞ
MYŒL jako Istota Ludzka. Myœl, która ,,objê³a" cia³o materialne zgodnie zreszt¹ z potrzeb¹, gdy¿ powodem by³o poznawanie i doœwiadczanie swojej funkcji w ró¿nych formach Istnienia.
OczywiÂście dla tzw intelektualisty jest to lub wydaje siĂŞ to hm dziwne DuÂży uÂśmiech
Jednak, tak siê sk³ada, i¿ skutkiem powiêkszania swojego indywidualnego dorobku i wniosków z doœwiadczeù, ³¹czy siê poszczególne elementy w coraz to wiêksze ca³oœci.
Spostrzega siê coraz wiêcej, poznaje siê przyczyny konkretnych zjawisk oraz powód i zasadnoœÌ ich zaistnienia, zdarzenia
Zwyczajnie siĂŞ Wie jakÂą rolĂŞ, istoty, peÂłniĂŞ tu na Ziemi.
Z wyci¹gniêtych wniosków, jasno wynika, ¿e cokolwiek dzieje siê wokó³ nas, dzieje siê i w nas samych.
Makro=Mikro DuÂży uÂśmiech
Im wiĂŞcej wnioskĂłw tym szybsze i lepsze rozumienie i kontakt z SobÂą
Wyci¹gniête wnioski z doœwiadczeù sprawiaj¹ te¿ ¿e Cz³owiek krzepnie i przestaje siê szarpaÌ miotaÌ i ¿e tak siê wyra¿ê gawêdziÌ jak pijany zaj¹c w kapuœcie
Wiedza zastosowana w praktyce poszerzajÂąc wiedzĂŞ o SOBIE, skutkuje zrozumieniem jak to w nas „funkcjonuje” .
Teoretycznie kaÂżdy moÂże powiedzieĂŚ, Âże ma kontakt ze swoim wnĂŞtrzem.
OczywiÂście teoretycznie (ilu to ja takich znam) UÂśmiech
Jednak jak siĂŞ czyta szacownego easta (oczywiÂście tylko to co dotyczy tego nieszczĂŞsnego ja DuÂży uÂśmiech) To z caÂłym szacunkiem i z za przeproszeniem ÂżyczĂŞ barciakowi  poznanie tego mechanizmu.
(Trzeba do jasnej Anielki Dotkn¹Ì i nie baÌ siê dotkn¹Ì)
Skutek to zrozumienie jak dziaÂła ten mechanizm i moÂżna sobie zadaĂŚ sobie pytanie : „Czy mam taki kontakt  czy tylko o tym wiem ?”  DuÂży uÂśmiech
Z pozycji intelektu, a wiĂŞc wszelkich treÂści zawartych w podÂświadomoÂści Âłodrazu Wiem DuÂży uÂśmiech
Z caÂłym jednak szacunkiem i z za przeproszeniem oÂśmieliÂł bym siĂŞ doradziĂŚ by nie zapominieĂŚ jednak, Âże wszystkie teorie zapisane w podÂświadomoÂści zawierajÂą wiedzĂŞ jedynie o materii i tylko o jej podstawowych funkcjach.
Teorie te nie sÂą spĂłjne, czĂŞsto ze sobÂą sprzeczne.
Wiedza intelektualna wyÂżej nie siĂŞga.
Intelekt (JA) w obawie o utratĂŞ swojego autorytetu, wiedzĂŞ o sobie opiera na ró¿nych „dowodach”.
A przecie¿ wokó³ nas i w nas zachodzi wiele zjawisk, dla których materialnych dowodów brak.
A z braku „Âżelaznych” dowodĂłw wszelkie zjawiska i fakty zakodowany „ materialista” – natychmiast odrzuca , albo uznaje za przypadkowe fantazje, „duchowe” manifestacje (to wierzÂący) !
Kpina polega na tym iÂż czĂŞsto opieramy siĂŞ na teoriach, dogmatach przekazywanych nam przez „autorytety” chociaÂż nigdy nie jesteÂśmy w stanie osobiÂście potwierdziĂŚ treÂści, ktĂłre uznaliÂśmy za prawdĂŞ !
Intelekt  (ja) zakodowany przez autorytet - „Wierzy”, jest przekonany! Jest z tego dumny i to upowaÂżnia go do dyskusji i walki o swoje przekonania i hm..wiarĂŞ albo co tam jeszcze
Bardzo przepraszam za ten trochĂŞ moÂże nie intelektualny tekst ale cierpliwy to moje drugie imiĂŞ DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 28, 2012, 19:44:33 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #29 : Lipiec 28, 2012, 20:24:15 »

east, przekona³eœ mnie - ciebie nie ma, jeœli nie ma ród³a, iskry, duszy i po³¹czeù to ciebie te¿ nie ma.
Nie jest moim zamiarem zmiana twojego sposobu myœlenia, do tego musisz sam dojœÌ.
Jednak to co propagujesz tutaj to jest stary paradygmat w skrajnym wydaniu. To niczym siê nie ró¿ni od Darwinowskiego ewolucjonizmu. Jesteœ planktonem w oceanie, no mo¿e sardynk¹, gdzie zewnêtrzne œrodowisko ciebie kszta³tuje. To ju¿ by³o i w starym paradygmacie masowa œwiadomoœÌ stanowi³a si³ê twórcz¹. Ale to siê zmienia. Tu ci¹gle ktoœ bêbni, ¿e jesteœmy jednoœci¹, z kosmitami czy bez. Ale to tylko chwilowy brak zrozumienia tej jednoœci. W nowym paradygmacie moc wraca do jednostki! Nie do jednoœci. I nie ¿¹daj dowodów, popatrz naoko³o i poczekaj. Ludzi o ponad naturalnych mo¿liwoœciach szybko przybywa, choÌ dla mêdrca to nie dowód, potrzebuje szkie³ka.
Zabra³em g³os tylko dlatego, aby uœwiadomiÌ niektórym, jak wielki udzia³ w "naszym" myœleniu mia³a kiedyœ zbiorowa œwiadomoœÌ. Efekty tego s¹ szeroko widoczne w œwiecie i nie s¹ pozytywne.
Co do pozostaÂłych np. sygnatur to czas zweryfikuje, bo wedÂług ciebie nikogo tu nie ma, autorytetĂłw rĂłwnieÂż.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
east
Gość
« Odpowiedz #30 : Lipiec 29, 2012, 11:57:08 »

East zobacz songo raczej nie ocenie tylko zauwaÂża i raczej ja np odbieram go bardzo dobrze wiĂŞc chyba nie ma w nim tzw intencyjnoÂści
Songo bardzo dobrze odbiera i rezonuje DuÂży uÂśmiech

MYŒL jako Istota Ludzka. Myœl, która ,,objê³a" cia³o materialne zgodnie zreszt¹ z potrzeb¹, gdy¿ powodem by³o poznawanie i doœwiadczanie swojej funkcji w ró¿nych formach Istnienia.
Ca³kiem fajna myœl Chichot Myœli wype³niaj¹ce przestrzeù (tak, ¿yw¹ przestrzeù , Kiaro, ale bezosobow¹) s¹ odbierane przez mózg i siê manifestuj¹. Z nich zbudowana zosta³a to¿samoœÌ JA. Tylko czemu siê upierasz, ¿e skoro jest Myœl automatycznie oznacza, ¿e Ty istniejesz ? To trochê jak z t¹ œluzownic¹, która do swojej budowy wykorzystuje materia³ jaki ma "pod rêk¹" . Raz zaistnia³a to¿samoœÌ pobiera myœli i z nich lepi siebie i swoje istnienie podtrzymuje. Tylko dlatego, ¿e Istnienie pozwala siê temu zamanifestowaÌ tak, jak pozwala miliardom innych gatunków. Ale œluzownica , niestety, nie zamierza ulec prawu równowagi i d¹¿y do zdominowania ca³oœci....

Nie ma potrzeby budowania wÂłasnej waÂżnoÂści (Istota Ludzka) w oparciu o myÂśli. Czy coÂś siĂŞ zÂłego stanie, kiedy zniknie utoÂżsamienie ?

tak siê sk³ada, i¿ skutkiem powiêkszania swojego indywidualnego dorobku i wniosków z doœwiadczeù, ³¹czy siê poszczególne elementy w coraz to wiêksze ca³oœci.
Spostrzega siê coraz wiêcej, poznaje siê przyczyny konkretnych zjawisk oraz powód i zasadnoœÌ ich zaistnienia, zdarzenia
nooo tak jak z tÂą ÂśluzownicÂą DuÂży uÂśmiech ..bĂŞdzie rosÂła i rosÂła i ... coraz jej wiĂŞcej i wiĂŞcej. Coraz wiĂŞksza przestrzeĂą Âżyciowa potrzebna bĂŞdzie, zatem oczka juÂż wyglÂądajÂą Wzniesienia MrugniĂŞcie

Zwyczajnie siĂŞ Wie jakÂą rolĂŞ, istoty, peÂłniĂŞ tu na Ziemi.
Z wyci¹gniêtych wniosków, jasno wynika, ¿e cokolwiek dzieje siê wokó³ nas, dzieje siê i w nas samych.
Nie z wnioskĂłw, lecz z zaÂłoÂżeĂą przyjĂŞtych a priori . To jest bardzo silnie ukorzenione w istnieniu , tak bardzo, Âże posiada mechanizmy samoobronne. Paradoksalnie, moÂżesz uznaĂŚ siebie czy teÂż kogoÂś za najgorszego , ale nigdy, przenigdy nie podwaÂżysz istnienia siebie. Tak mocno to tkwi, tak mocno siĂŞ zagnieÂździÂło.
A mechanizm ? Taki oto :
Im wiĂŞcej wnioskĂłw tym szybsze i lepsze rozumienie i kontakt z SobÂą
Wyci¹gniête wnioski z doœwiadczeù sprawiaj¹ te¿ ¿e Cz³owiek krzepnie i przestaje siê szarpaÌ miotaÌ i ¿e tak siê wyra¿ê gawêdziÌ jak pijany zaj¹c w kapuœcie

Taaa juÂż pacjent dostaÂł dawkĂŞ "Siebie"  ma wszystko pod kontrolÂą, orzymaÂł  dawkĂŞ narkotyku i siĂŞ uspokaja DuÂży uÂśmiech ... przestaje siĂŞ miotaĂŚ. Samozadowolenie. BÂłogi spokĂłj.

Jednak jak siĂŞ czyta szacownego easta (oczywiÂście tylko to co dotyczy tego nieszczĂŞsnego ja DuÂży uÂśmiech) To z caÂłym szacunkiem i z za przeproszeniem ÂżyczĂŞ barciakowi  poznanie tego mechanizmu.
Tyle lat dotykaÂłem "wnĂŞtrza" , tyle lat byÂło zaspokajanie  "siebie" , a ciÂągle coÂś umykaÂło i tylko od czasu do czasu byÂło uspokojenie - dopĂłki sÂłodki narkotyk wykonany z myÂśli o sobie dziaÂłaÂł. KaÂżde JA bĂŞdzie dopieszczaÂło JA w drugim czÂłowieku. To siĂŞ dzieje juÂż w chwili narodzin dziecka. Mama i Tata z miÂłoÂści przecieÂż, dbajÂą ,aby dziecko jak najszybciej zaczĂŞÂło siĂŞ komunikowaĂŚ z nimi na tym samym JA-poziomie. Oto ró¿owy pokoik dziewczynki wypeÂłniony lalkami, a chÂłopca koniecznie niebieski i autka ... z miÂłoÂści, wszystko z miÂłoÂści do JA DuÂży uÂśmiech

moÂżna sobie zadaĂŚ sobie pytanie : „Czy mam taki kontakt  czy tylko o tym wiem ?”  DuÂży uÂśmiech
Nie , nie MAM .Nie mam niczego , a w tym siĂŞ mieÂści nie posiadanie kontaktu i nie wiedzenie.Ja niczego nie wiem i nie mam , bo ja nie istniejĂŞ.

Nie ma tu nikogo, komu miaÂłoby zaleÂżeĂŚ na "wewnĂŞtrznym" kontakcie, ba , nie ma "wnĂŞtrza" tak , jak i nie ma "zewnĂŞtrza" . Nic nie jest rozdzielone tak na prawdĂŞ.

A z braku „Âżelaznych” dowodĂłw wszelkie zjawiska i fakty zakodowany „ materialista” – natychmiast odrzuca , albo uznaje za przypadkowe fantazje, „duchowe” manifestacje (to wierzÂący) !
A czym ró¿ni siê wierz¹cy w siebie od wierz¹cego w dogmat ?

Kpina polega na tym iÂż czĂŞsto opieramy siĂŞ na teoriach, dogmatach przekazywanych nam przez „autorytety” chociaÂż nigdy nie jesteÂśmy w stanie osobiÂście potwierdziĂŚ treÂści, ktĂłre uznaliÂśmy za prawdĂŞ !
Intelekt  (ja) zakodowany przez autorytet - „Wierzy”, jest przekonany! Jest z tego dumny i to upowaÂżnia go do dyskusji i walki o swoje przekonania i hm..wiarĂŞ albo co tam jeszcze
DokÂładnie to samo, co opisaÂłeÂś , sam robisz dopieszczajÂąc Ăłw kontakt ze SOBÂĄ. Prowadzisz krucjatĂŞ o przekonanie na temat wÂłasnego istnienia, z ktĂłrego jesteÂś dumny uÂżywajÂąc intelektu ! Tylko, Âże nieeeee , no jak to, JA ? JA tylko prawdĂŞ obiektywnÂą serwuje MrugniĂŞcie

@Kiara
Znikniesz bezpowrotnie z od³¹czeniem tego wymiaru od zasilania. Ot i tyle.
Ha ha ha .. no no , to ciekawe . Kabel od zasilania iluzjami odciêty, a ¿ycie nie znika ! Nic siê tak na prawdê nie zmieni³o poza tym, ¿e nie ma iluzji. Nie mog³o siê zmieniÌ, bo brak iluzji niczego nie mo¿e spowodowaÌ. Teraz ¿ycie siê wlewa w powsta³¹ wyrwê po ... niczym Du¿y uœmiech

@blue
jeœli nie ma ród³a, iskry, duszy i po³¹czeù to ciebie te¿ nie ma.
Có¿ za piĂŞkne zaÂłoÂżenie. Nie ma mnie, ale to nie znaczy, ze nic z tego , co napisaÂłeÂś nie istnieje. Nie wiadomo. Jest coÂś, czego nie sposĂłb nazwaĂŚ i  to wypeÂłnia siĂŞ -samo Âżycie. Czegó¿ wiĂŞcej potrzeba tej chwili ? JakiegoÂś ÂŹrĂłdÂła, ktĂłre gdzieÂś tam jest (tylko nie tu?) jakichÂś bytĂłw miliardy miliardĂłw nad tym co Jest ? Rozdzielenia nigdy nie byÂło , to tylko wraÂżenie powodowane iluzjÂą zbudowanÂą z przekonaĂą karmiÂących siĂŞ myÂślami. Po³¹czenie Jest Chichot

blue, piszesz
To ju¿ by³o i w starym paradygmacie masowa œwiadomoœÌ stanowi³a si³ê twórcz¹. Ale to siê zmienia. Tu ci¹gle ktoœ bêbni, ¿e jesteœmy jednoœci¹, z kosmitami czy bez. Ale to tylko chwilowy brak zrozumienia tej jednoœci. W nowym paradygmacie moc wraca do jednostki!

A czy nie mylisz ca³kowicie jednego z drugim ? Ludzie walczyli ca³y czas o SWOJE , czyli jednostek, wyobra¿enia. Liczy³y siê prawdy najsilniejszego - to jest istota darwinizmu. On stawia³ na si³ê jednostki (przetrwa najsilniejszy). To by³ pewien pryzmat postrzegania poprzez filtr "w³asny".

W Naturze panuje natomiast rĂłwnowaga pomiĂŞdzy gatunkami (zbiorowymi przejawami ÂświadomoÂści). Natura ma do dyspozycji nieskoĂączony wachlarz ÂśrodkĂłw by tÂą rĂłwnowagĂŞ przywrĂłciĂŚ na wielu poziomach. SamoregulujÂący siĂŞ mechanizm. Gdzie Ty widzisz w naturze ten nowy paradygmat - kult jednostki ? Czy to nie jest kolejna projekcja wielkiego EGO ?
Dowody nie sÂą potrzebne ani od Ciebie, ani od ludzi. Dowody sÂą w lesie MrugniĂŞcie
 UwaÂżne patrzenie ujawni to, co widaĂŚ, co byÂło widaĂŚ od zawsze, jeÂśli nie patrzy siĂŞ poprzez  filtr JA.

Zabra³em g³os tylko dlatego, aby uœwiadomiÌ niektórym, jak wielki udzia³ w "naszym" myœleniu mia³a kiedyœ zbiorowa œwiadomoœÌ. Efekty tego s¹ szeroko widoczne w œwiecie i nie s¹ pozytywne.
Oczywiœcie, ¿e zbiorowa œwiadomoœÌ od zawsze odzwierciedla³a kondycjê ludzkoœci w rzeczywistoœci ALE w³aœnie z powodu zakorzenienia iluzji JA - owej indywidualnej super-mario-bros jednostki do zadaù specjalnych i eksperta od Wzniesienia w jednym Mrugniêcie
PoszczegĂłlne jednostki tej  zbiorowoÂści ÂżyÂły w faÂłszywym przekonaniu, Âże sÂą najwaÂżniejsze, ¿ê majÂą kontrolĂŞ nad sobÂą i nad caÂłoÂściÂą Natury, Âże mogÂą - jeÂśli zechcÂą - zrobiĂŚ z tÂą planetÂą wszystko . No bo sÂą tak fajne i w ogĂłle, szczyt drabiny ewolucyjnej. I dopiero taki chory paradygmat odzwierciedlaÂła zbiorowoœÌ w tym , co nazywamy rzeczywistoÂściÂą. To co widaĂŚ to efekty chorej ambicji kilku "najsilniejszych" jednostek (Ăłw 1% sprawujÂący kontrolĂŞ nad 99%) co reszta baranĂłw bezdyskusyjnie zatwierdziÂła. Dlaczego ? Bo opierajÂą siĂŞ na tej, wprogramowanej im indywidualnoÂści o tym ,Âże Âświat tak jest skonstruowany iÂż to silny rzÂądzi.
I dziwiĂŚ siĂŞ , Âże pojawiÂł siĂŞ rak oraz inne choroby cywilizacyjne , nad ktĂłrymi nie mamy kontroli ? A jakie Ty wnioski wysnuwasz ? - ha, takie przewidywalne - oto potrzeba wiĂŞcej JA, wiĂŞcej indywidualizmu we wszystkim DuÂży uÂśmiech
Niech urodz¹ siê super mutanty i niech ka¿dy sobie rzepkê skrobie.. oby tylko nie zacz¹³ narzucaÌ swoich - jedynie s³usznych - przekonaù innym. ¯ycie i tak to zweryfikuje Chichot
Kiara
Gość
« Odpowiedz #31 : Lipiec 29, 2012, 14:14:47 »

Przekazy od Myœlicieli Zaœwiatowych ,cytat z ksi¹¿ki "Prawda Odkrywana na Nowo" spisane przez E. Nowalsk¹.

I. Przez wieki nurtowaÂło ludzi pytanie, co dzieje siĂŞ naprawdĂŞ po przekroczeniu progu Âżycia i Âśmierci. Pytanie to powraca najwiĂŞkszÂą refleksjÂą  w sercach osĂłb opuszczonych przez zmarÂłych. Zaledwie kilkadziesiÂąt centymetrĂłw dzieli nas od pochowanego ciaÂła , oddawanego Ziemi  w dniu pogrzebu Odczuwana przez was tĂŞsknota jest tĂŞsknotÂą po czĂŞÂści za ciaÂłem ,a po czĂŞÂści za czymÂś , co przez jednych nazywane jest duszÂą, przez innych  zaÂś energiÂą .
Czym materialne ciaÂło byÂło i jest bez tej iskry Âżycia?

ÂŚmieszne sÂą spory majÂące na celu ustalenie , czy ta "iskra" jest energiÂą czy duszÂą, czy podÂświadomoÂściÂą.
Ta "iskra jest i energiÂą i duszÂą i podÂświadomoÂściÂą.
W moim Âświecie jest ona rozumiana jako energetyczna siÂła wchodzÂąca w ciaÂło czÂłowieka  w chwili jego urodzenia. SiÂła ta jest podÂświadomoÂściÂą , bo jest zarazem nieuÂświadomionÂą sobie przez ludzi wiedzÂą, ktĂłrÂą otrzymujÂą w dniu urodzenia, a ktĂłrej nie pamiĂŞtajÂą.Energia ta jest waszÂą si³¹ ÂżyciowÂą i posiada mÂądroœÌ, ktĂłra przez was nazywana jest podÂświadomoÂściÂą.
PodÂświadomoœÌ kaÂżdego z was wzbogaca siĂŞ dziĂŞki kumulowaniu siĂŞ wiedzy zdobywanej w trakcie kolejnych inkarnacji.Stanowi ona o wewnĂŞtrznej wartoÂści czÂłowieka. wchodzi ona w jego ciaÂło jako energetyczna siÂła. PodsumowujÂąc , dla wielu z was podÂświadomoœÌ jest nieuÂświadomionÂą sobie  przez was myÂślÂą. Lecz dla mojego Âświata jest to tkwiÂąca w was energia, ktĂłra poza swym dziaÂłaniem energetycznym reprezentuje takÂże pewne wartoÂści i jest wiedzÂą o nich; sÂą to mianowicie te wartoÂści , ktĂłre ma realizowaĂŚ dany czÂłowiek  w prĂłbie Âżycia , jakiej zostaje obecnie poddany.

Wasza troska o zmarÂłych przejawia siĂŞ sprzÂątaniem grobĂłw , kwieceniem ich , paleniem zniczy. Osoby wierzÂące modlÂą siĂŞ za dusze zmarÂłych , sÂądzÂąc iÂż ta modlitwa pomorze tym duszom w ich Âżyciu na tamtym Âświecie. SpeÂłniajÂąc te obowiÂązki, rytualne czynnoÂści czĂŞsto bez wg³êbiania siĂŞ w ich rzeczywisty sens uspakajacie wasze sumienia. Sprawy zwiÂązane z poÂśmiertnÂą egzystencjÂą budzÂą w wielu z was po prostu lĂŞk, poniewaÂż dotykajÂą tajemnic, czegoÂś co nie jest do koĂąca poznane. Wielu z was szukajÂąc wyjaÂśnieĂą tych nieznanych rejonĂłw le¿¹cych poza widzialnym horyzontem , siĂŞga po najrozmaitsze sposoby ich poznania. instytucje wró¿ek, jasnowidzĂłw i prorokĂłw pojawiaÂły siĂŞ nieustannie na caÂłej  przestrzeni dziejĂłw i czêœÌ z nich autentycznie zachwycaÂła trafnoÂściÂą wypowiadanych  sÂądĂłw i przepowiedni majÂących nastÂąpiĂŚ zdarzeĂą.Byli teÂż tacy ktĂłrzy zajmowali siĂŞ tym dla sÂławy i pieniĂŞdzy. PostĂŞpowanie to byÂło naganne i obecnie teÂż naleÂży oceniaĂŚ je w ten sam sposĂłb.

Maj¹c bowiem dar prawdziwego przepowiadania przysz³oœci , powinno siê go u¿ywaÌ tylko i wy³¹cznie dla dobra sprawy, bez ulegania materialnym pokusom.

WartoÂści ktĂłre ukaÂże w tej pracy sÂą wartoÂściami uniwersalnymi, obowiÂązujÂącymi na caÂłym Âświecie i w caÂłym wszechÂświecie.
PrzewijajÂą siĂŞ one wprawdzie w wieloletnim  procesie wychowania ludzi , sÂą powszechnie akceptowane i pielĂŞgnowane , jednak z ich rzeczywistym przyswajaniem sÂą pewne kÂłopoty. Ludzie zatracajÂą trafnoœÌ spojrzenia na wiele spraw, osÂądzajÂą je powierzchownie , czĂŞsto pod wpÂływem emocji. Tylko perspektywa "zaÂświatowa' daje luksus spojrzenia z dystansu na nurtujÂące was problemy i pozwala zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na doniosÂłoœÌ  pewnych zagadnieĂą , ktĂłre sÂą przez Was niedoceniane.
w pracy tej bĂŞdĂŞ patrzyÂł na wasze Âżycie , tak jak wy powinniÂście na nie patrzeĂŚ w trakcie jego trwania. BĂŞdĂŞ mĂłwiÂł do Was pĂłki Âżyjecie zatroskany o przebieg wszego Âżycia. BĂŞdĂŞ robiÂł to teraz , a nie po jego zakoĂączeniu.

autor : Jurek str. 11/13

cd... w temacie Przekazy od MyÂślicieli, bowiem w takich sprzeczkach z okreÂśleniem istoty Duszy , nad ÂświadomoÂści i wyÂższego czy niÂższego JA CzÂłowieka przemĂłwiĂŚ muszÂą autorytety tej wiedzy.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech

PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #32 : Lipiec 29, 2012, 19:17:11 »

east
Szacowny
Tylko czemu siĂŞ upierasz, Âże skoro jest MyÂśl automatycznie oznacza, Âże Ty istniejesz ?
CzÂłowiek
KaÂżdy moÂże powiedzieĂŚ iÂż zna to powiedzenie.
ZresztÂą tak czĂŞsto i przy byle okazji siĂŞ je sÂłyszy.
East co byÂś powiedziaÂł gdyby jakiÂś gostek z innej planety zadaÂł Ci pytanie: „Co to jest lub kto to jest CzÂłowiek, wytÂłumacz mi”
PrzecieÂż nie powiedziaÂłbyÂś mu Âże Cie nie ma
Czy prĂłbujÂąc mu tÂłumaczyĂŚ skoncentrowaÂł byÂś siĂŞ tylko na ciele fizycznym ktĂłre posiadasz ?
JakimÂś jednorazowym zlepku przypadkowych pierwiastkĂłw
JeÂżeli tak dziwisz siĂŞ to jak moÂżesz tworzyĂŚ Ty east Ty CzÂłowiek Ty istota Âświadoma.
UwaÂżasz wielce szacowny iÂż jesteÂś tylko ciaÂłem. lub Âże CiĂŞ nie ma DuÂży uÂśmiech
Bardzo CiĂŞ lubiĂŞ brachu ale moÂże wskaÂżesz  w/g jakich poglÂądĂłw , czy teorii tak twierdzisz
Nie bĂŞdĂŞ dawaÂł przykÂładĂłw innych for bo to wystarczy
SzczegĂłlnie channelingi UÂśmiech
Mistrz taki a taki arcy mistrz taki myÂśliciel taki etc etc DuÂży uÂśmiech
OsobiÂście np ceniĂŞ sobie jak ktoÂś na pytanie kim jest odp Âże jest CzÂłowiekiem.
Dla mnie taka odpowiedÂź jest kompletna
Jest kompletna oczywiÂście wtedy jak nie chodzi o ciaÂło ludzkie ktĂłre posiadamy czy teÂż objĂŞliÂśmy.
Cierpliwy jestem wiĂŞc cierpliwie powtĂłrzĂŞ
CzÂłowiek posiada ciaÂło a nie jest ciaÂłem (mam na myÂśli to fizyczne)
To tak jak mam w sobie nerkĂŞ ale niÂą nie jestem mam w sobie  trzustkĂŞ ale niÂą nie jestem mam w sobie ÂśledzionĂŞ ale niÂą nie jestem... DuÂży uÂśmiech
Normalnie no mam rĂŞce i nogi ale rĂłwnieÂż nimi nie jestem. DuÂży uÂśmiech
Mam intelekt ale nim nie jestem  DuÂży uÂśmiech
Mam czy te¿ obj¹³em zreszt¹ œwiadomie cia³o fizyczne bo taka by³a potrzeba.
Potrzeba by doœwiadczyÌ na wszystkich planach mo¿liwie jak najwiêcej i wyci¹gn¹Ì z tego wnioski.
Wnioski, które póŸniej dodam do wniosków innych
Synteza
MoÂżna oczywiÂście podeprzeĂŚ siĂŞ symbolika np tzw. Klucza ÂŻycia , nazywanego w Egipcie  Anhemem. To przecieÂż cztery elementy naszego przejawu.
Podobna symbolika byÂła na tych ziemiach ÂŚwiatowid
Dowodem tez niech bêdzie ¿e w przesz³oœci Ci, którym uda³o siê sprawdziÌ dotkn¹Ì i co za tym idzie podwa¿yÌ naukowe ,,dowódy, wywódy te³orie ¿yli krótko i nie zdo³ali (nie zd¹¿yli) niczego udowodniÌ.
RacjĂŞ mieli i niepodwaÂżalne ,,prawdy" tworzyli wielcy uczeni, ktĂłrych wÂładcy uznawali za ...hm poprawnych
Czemu siê upieram ano temu ¿e w sk³ad mojej budowy ca³oœciowej wchodzi i ta Myœl która objê³a moje du¿o wa¿¹ce cia³o Du¿y uœmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2012, 19:23:33 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #33 : Lipiec 29, 2012, 22:20:53 »

@MyÂśliciele Kiary
Lecz dla mojego Âświata jest to tkwiÂąca w was energia, ktĂłra poza swym dziaÂłaniem energetycznym reprezentuje takÂże pewne wartoÂści i jest wiedzÂą o nich; sÂą to mianowicie te wartoÂści , ktĂłre ma realizowaĂŚ dany czÂłowiek  w prĂłbie Âżycia , jakiej zostaje obecnie poddany.(..) w pracy tej bĂŞdĂŞ patrzyÂł na wasze Âżycie , tak jak wy powinniÂście na nie patrzeĂŚ w trakcie jego trwania.
IntrygujÂący sÂą owi MyÂśliciele. CzujÂą siĂŞ panami tego, co siĂŞ powinno , a co nie powinno, ale tylko dlatego, Âże .... nie istniejÂą bez odbiornikĂłw MyÂśli. Oni istniejÂą i ÂżyjÂą tylko dziĂŞki temu, Âże siĂŞ mogÂą przejawiĂŚ.
Myœli siê pojawiaj¹ szukaj¹c istnienia, które by je mog³o w fizycznoœci zamanifestowaÌ. Myœli-ciele zapewnili to sobie w bardzo sprytny sposób. Otó¿ zaimplementowali formie ludzkiej taki implant pt JA. Ja zosta³o zbudowane z Myœli. Potem wystarczy³o tylko uto¿samiÌ program (software) z cia³em (hardware) i gotowe. Pojawi³a siê hybryda JA-CZ£OWIEK.
@PrzebiÂśnieg
JeÂżeli tak dziwisz siĂŞ to jak moÂżesz tworzyĂŚ Ty east Ty CzÂłowiek Ty istota Âświadoma.
JA ? Nie ma tu nikogo takiego. ¯ycie siê tworzy. ŒwiadomoœÌ siê przejawia - nie ma w tym mnie Chichot

UwaÂżasz wielce szacowny iÂż jesteÂś tylko ciaÂłem. lub Âże CiĂŞ nie ma DuÂży uÂśmiech
Bardzo CiĂŞ lubiĂŞ brachu ale moÂże wskaÂżesz  w/g jakich poglÂądĂłw , czy teorii tak twierdzisz
NastÂąpiÂła weryfikacja tego, ktĂłry uwaÂżaÂł , sÂądziÂł, kontrolowaÂł, oceniaÂł. Weryfikacja w konfrontacji z Âżyciem, z tym co przynosi, z tymi, ktĂłrzy siĂŞ pojawili. Nie jestem .. .ani ciaÂłem ani umysÂłem.

OsobiÂście np ceniĂŞ sobie jak ktoÂś na pytanie kim jest odp Âże jest CzÂłowiekiem.
Bo ludzka forma jest tym , czym jest pomimo filtrĂłw i naleciaÂłoÂści dookoreÂślajÂących czym konkretnie jest.

To tak jak mam w sobie nerkĂŞ ale niÂą nie jestem mam w sobie  trzustkĂŞ ale niÂą nie jestem mam w sobie ÂśledzionĂŞ ale niÂą nie jestem... DuÂży uÂśmiech
Normalnie no mam rĂŞce i nogi ale rĂłwnieÂż nimi nie jestem. DuÂży uÂśmiech
Mam intelekt ale nim nie jestem
Ha - no wÂłaÂśnie ,Âże nie masz ! Tutaj pojawiÂło siĂŞ rozpoznanie, Âże te wszystki organa sÂą, wspó³pracujÂą, harmonizujÂą siĂŞ,  tylko nie ma tego, ktĂłry to posiada. To jedynie niczym nie poparte zaÂłoÂżenie, ze posiadasz. Zygota ludzka siĂŞ dzieli, rozwija, organy siĂŞ formujÂą , serce zaczyna biĂŚ, mĂłzg siĂŞ ksztaÂłtuje  ... .... gdzie i w ktĂłrym momencie Ăłw POSIADACZ , ktĂłrym sÂądzisz, Âże jesteÂś, ma na to wpÂływ ? Kiedy to ciaÂło sobie przywÂłaszczasz ?
Podobna symbolika byÂła na tych ziemiach ÂŚwiatowid
Albo np TrygÂław - trzy gÂłowy, ktĂłrÂą z nich jesteÂś TY ? Wszystkimi, czy ÂżadnÂą konkretnie ? Kim jesteÂś w obliczu tylu przejawĂłw rzeczywistoÂści ?

Czemu siĂŞ upieram ano temu Âże w skÂład mojej budowy caÂłoÂściowej wchodzi i ta MyÂśl
Ba, ona nawet Ciebie stworzyÂła Chichot Co nie znaczy, Âże jesteÂś. No bo skoro zaleÂżnyÂś od kaprysu MyÂśli ....
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #34 : Lipiec 30, 2012, 18:09:14 »

East móg³bym Ci jeszcze naprawdê du¿o bardzo du¿o napisaÌ i hm u¿yÌ m¹drych wyszukanych s³ów, zwrotów, przyk³adów.
Nie zrobiĂŞ tego.
Ja dodaje.
Dodaje wnioski które wyci¹gn¹³em z moich doœwiadczeù do tych wyci¹gniêtych przez innych ludzi.
CzytajÂąc Twoje posty nasuwa mi siĂŞ wniosek Âże Ty zwyczajnie wierzysz.
JeÂżeli deklarujesz Âże Ciebie nie ma to nie ma potrzeby by to negowaĂŚ.
KaÂżdy kowalem swojego losu.
KaÂżdy sobie rzepkĂŞ skrobie ....
Podj¹³eœ decyzje ¿e Ciê nie ma wiêc nie jesteœ Twórc¹
Nie ma CiĂŞ wiĂŞc nie tworzysz swojej wÂłasnej Przestrzeni.
Nie ma CiĂŞ wiĂŞc nie dodasz to co wiesz do tego co wiedzÂą inni
Koniec kropka.
Sam podj¹³eœ decyzjê
Có¿ dla ka¿dego co innego
Wypije piwko za tych co na morzu DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #35 : Lipiec 30, 2012, 21:01:10 »

@PrzebiÂśniegu
Podj¹³eœ decyzje ¿e Ciê nie ma wiêc nie jesteœ Twórc¹
Nie ma CiĂŞ wiĂŞc nie tworzysz swojej wÂłasnej Przestrzeni.
Nie ma CiĂŞ wiĂŞc nie dodasz to co wiesz do tego co wiedzÂą inni
Koniec kropka
.

Racja, nie jestem. Nie podj¹³em decyzji bo nie ma tu nikogo, kto by j¹ podj¹³. Nast¹pi³o rozpoznanie i tyle.
Nie jestem twĂłrcÂą ,ani innym kombinatorem.
Nie tworzĂŞ wÂłasnej przestrzeni - PrzestrzeĂą jest i zawiera w sobie to, co siĂŞ wyraÂża jako east.
Niczego nie dodam - nie ma niczego do dodania i nie ma komu dodawaĂŚ...  co moÂżna dodaĂŚ do CaÂłoÂści kompletnej samej w sobie ?
........... i kropka DuÂży uÂśmiech

pozdrĂłwka bracie Chichot
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #36 : Lipiec 31, 2012, 17:33:07 »

Tak filozofia braciaka normalnie wprawia mnie w dobry humor DuÂży uÂśmiech
Wybacz wielce szacowny ale czytajÂąc Twoje teksty (oczywiÂście nie wszystkie bo sÂą i te bardzo tematyczne) zawsze siĂŞ uÂśmiechnĂŞ.
PozwolĂŞ sobie uzupeÂłniĂŚ TwĂłj tekst wielce szacowny DuÂży uÂśmiech
Otó¿ niaùka pieluch nie upra³a, gosposia przypali³a ciasto, kot wypi³ mleko, a ogieù w kominku zgas³ bo majordomus siê upi³ Jêzyk
To chyba wszystko choĂŚ jem duÂżo miĂŞsa wiĂŞc skleroza i te inne sprawy mogÂłem coÂś zapomnieĂŚ z tego co mĂłwiÂłeÂś DuÂży uÂśmiech
Dodam jeszcze Âże cieszĂŞ siĂŞ Âże na tÂą chwile JesteÂś szacowny eaÂście UÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #37 : Lipiec 31, 2012, 23:09:18 »

@PrzebiÂśniegu
Otó¿ niaùka pieluch nie upra³a, gosposia przypali³a ciasto, kot wypi³ mleko, a ogieù w kominku zgas³ bo majordomus siê upi³
I to jest obserwacja bezpoÂśredniego doÂświadczenia bez konfabulacji umysÂłu. Brawo Chichot

Jest tak, jak jest i to jest TO DuÂży uÂśmiech
rezonans poza treÂściÂą. Suuuuper.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #38 : Sierpień 01, 2012, 08:29:15 »

przysz³oœÌ jako wypadkowa antycypacji wszystkich œwiadomoœci sk³adowych globalnej œwiadomoœci,-
czyli Jedni, ktĂłra wie wszystko..?
DuÂży uÂśmiech Chichot
<a href="http://www.youtube.com/v/3wsGByJzXSY?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/3wsGByJzXSY?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>

<a href="http://www.youtube.com/v/acX0H3THkr4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL" target="_blank">http://www.youtube.com/v/acX0H3THkr4?version=3&amp;amp;hl=pl_PL</a>
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2012, 08:43:41 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Gość
« Odpowiedz #39 : Sierpień 01, 2012, 08:51:43 »

Polacy ujawniajÂą prawdĂŞ o 21-12-2012
<a href="http://www.youtube.com/v/JPC8abdXfI0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;rel=0&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/JPC8abdXfI0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;rel=0&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; width=&quot;560&quot; height=&quot;315&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;" target="_blank">http://www.youtube.com/v/JPC8abdXfI0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;rel=0&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowFullScreen&quot; value=&quot;true&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;param name=&quot;allowscriptaccess&quot; value=&quot;always&quot;&gt;&lt;/param&gt;&lt;embed src=&quot;http://www.youtube.com/v/JPC8abdXfI0?version=3&amp;amp;hl=pl_PL&amp;amp;rel=0&quot; type=&quot;application/x-shockwave-flash&quot; width=&quot;560&quot; height=&quot;315&quot; allowscriptaccess=&quot;always&quot; allowfullscreen=&quot;true&quot;&gt;&lt;/embed&gt;&lt;/object&gt;</a>
Strony: 1 [2] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: