Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 08:08:05

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: [1] |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: Nasze do¶wiadczenia w obliczu zmian  (Przeczytany 11684 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
greta
Go¶æ
« : Sierpieñ 05, 2012, 15:59:22 »

Dzieki east za podpowiedzi.
Jest we mnie jeszcze wiele do przerobienia,ale musze powiedziec,ze w miare jak staram sie,tak staram sie,podazac za swoim wewnetrznym glosem,nie dzieje sie dobrze w mojej rodzinie.
Dlaczego?
Nie mam pojecia.
Dlugi czas byl spokoj,kazdy zdawal sie miec swoje miejsce i byc na miejscu,ale od jakiegos blisko roku,zaczely sie komplikacje,na bzdurne tematy,i to trwa.Myslalam z poczatku,ze musze jeszcze bardziej pracowac nad soba,i tak robilam,ale jak mowie,to trwa.
Wiele godzin spedzonych na totalnej przemianie swoich bledow zyciowych,na powtornym przezyciu swojego zycia ,myslalam ze da efekt,ale niestety.
Nie wiem co robic dalej.
Czyzby moj spokoj i zycie tu i teraz,powodowaly niekorzystne wibracje u moich bliskich?
Tez sie nad tym zastanawialam.I nie mam na to odpowiedzi.

Czy myslicie,ze takie postepowanie ,chec oczyszczenia swojej aury czy zlagodzenie konsekwencji niekorzystnej karmy z poprzednich wcielen,ma takie dzialanie na naszych bliskich?

Nie wiem co mam dalej robic.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 06, 2012, 10:28:56 wys³ane przez Dariusz » Zapisane
east
Go¶æ
« Odpowiedz #1 : Sierpieñ 05, 2012, 17:22:38 »

Jest we mnie jeszcze wiele do przerobienia,ale musze powiedziec,ze w miare jak staram sie,tak staram sie,podazac za swoim wewnetrznym glosem,nie dzieje sie dobrze w mojej rodzinie.
Dlaczego?
Nie mam pojecia.
- bo STARASZ SIE. Nie mo¿esz nic z tym zrobiæ. Odpu¶æ siebie ,nawet kosztem wielu wyrzeczeñ i wielu upadków. To wszystko nie ma znaczenia dopóki zadajesz SOBIE ból (wraz ze staraniami sie i pytaniami). Jedyna kwestia, która Ciebie dotyczy to taka czy TY jeste¶  czy istniejesz, co kontrolujesz, czy my¶lisz my¶li ?

Kocham Twoje rozpoznanie, bo jest szczere.
Ono wpycha Ciebie w samo ¿ycie. Ju¿ wiesz, ¿e nie dajesz rady skontrolowaæ ¿ycia swojej rodziny , wiesz , ¿e nie opanujesz tego. Nie masz takiej mocy  Du¿y u¶miech
Czy cokolwiem mo¿esz TY ?
Nie mo¿esz ? Zatem jeste¶ ?

..... od jakiegos blisko roku,zaczely sie komplikacje,na bzdurne tematy,i to trwa.Myslalam z poczatku,ze musze jeszcze bardziej pracowac nad soba,i tak robilam,ale jak mowie,to trwa.
Tematy s± i bêd±. TY nie mo¿esz tego zmieniæ. Mo¿e porzuæ siebie w tym co siê dzieje, mo¿e po prostu pozwól rzeczom dziaæ siê i kochaj i kibicuj najbli¿szym nawet , kiedy siê z nimi nie zgadzasz. I zobacz co wtedy siê stanie.

Wtedy ... nie bêdê uprzedza³ faktów, ale sama to zobaczysz. Dasz radê , bo st±d jest wsparcie i Ty to wyczuwasz.

Nie wiem co robic dalej.
Czyzby moj spokoj i zycie tu i teraz,powodowaly niekorzystne wibracje u moich bliskich?
Tez sie nad tym zastanawialam.I nie mam na to odpowiedzi.
Inaczej - TY nie mo¿esz z tym nic zrobiæ. Niech bêdzie obserwacja , ¿yczliwo¶æ ,wiara i mi³o¶æ. Mo¿liwe , ¿e zaburzasz (chc±c co¶ zrobiæ) naturalne procesy w Twojej rodzinie. Nie wiem. Dla odmiany od³±cz siê od tych procesów , wspieraj je intencj± , bo siê w koñcu musi pouk³adaæ.

Czy myslicie,ze takie postepowanie ,chec oczyszczenia swojej aury czy zlagodzenie konsekwencji niekorzystnej karmy z poprzednich wcielen,ma takie dzialanie na naszych bliskich?
Tak , jakiekolwiek ingerencjê w samo ¿ycie (nawet tylko chêci) ma wp³yw. I nikt CIebie nie nauczy jak to robiæ, po prostu .... kochaj ich . Nie wiem co Ci jeszcze poradziæ. St±d wyp³ywa wsparcie dla Ciebie.
W dalszej konsekwencji rozpoznania (jak wcze¶niej zosta³o napisane ) Ciebie nie ma, ale przez to nie znaczy, ¿e nie istnieje wp³yw na kochane istoty.

ps. po wiêcej odwiedz bramaoswiecenia.pl mo¿e pomo¿e a jak nie to przecie¿ nic sie nie stanie.  Cool
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #2 : Sierpieñ 05, 2012, 17:25:34 »

Serdeczne dzieki east.
PHIRIOORI
Go¶æ
« Odpowiedz #3 : Sierpieñ 05, 2012, 20:55:01 »

Moment narodzin na Ziemi to pocz±tek panowania ¶mierci.
To, co martwe nie mo¿e ju¿ umrzeæ 
Nigdy nie ¿y³o, nie istnia³o !

Kiedy¶ tak my¶la³em, East. Zw³aszcza kiedy patrzy siê na niektóre nowo narodzone trupy.
Ale dzi¶ my¶lê inaczej.
To nie jest domena Ziemi, choæ statystycznie tak to wygl±da.
Jednak my¶lenie kategoriami statystyki odsuwa od realno¶ci poznania.
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #4 : Sierpieñ 05, 2012, 21:24:41 »

Tak, Greto, twój spokój mo¿e byæ powodem choæby rozdra¿nienia innych. Tak naprawdê nikt z nas nie jest w stanie ci pomóc, choæ mo¿emy ciê trochê pokrzepiæ.
T³umacz±c ró¿ne przekazy i artyku³y tutaj i gdzie indziej mogê okre¶liæ jakby to powiedzieæ "trendy" naszej ogólnej sytuacji.
Z tych danych jasno wynika, ¿e jeste¶my w tzw okresie uwalniania, co oznacza, ¿e wiele wcze¶niej nie rozwi±zanych, lub niew³a¶ciwie rozwi±zanych zadañ teraz "wyp³ywa na powierzchniê". Oczywi¶cie nie musz± to byæ te same problemy, ale podobnego typu. Ze wzglêdu na obecny czas i nap³ywaj±ce energie nasz sposób postêpowania powinien byæ inny. "Niebiañscy" zalecaj±, aby obecnie nie identyfikowaæ siê z problemem (odpu¶ciæ sobie, nie prze¿ywaæ jeszcze raz - co¶ jak u easta), ale zauwa¿yæ i u¶wiadomiæ sobie problem, mo¿e nawet pomy¶leæ chwilkê, jakie obecnie mia³aby¶ rozwi±zanie i uwolniæ go raz na zawsze, niektórzy dodaj± do tego trzy g³êbokie i powolne oddechy. Wydech w g³êbokim oddechu ma symboliczne znaczenie wydalania nie s³u¿±cych nam ju¿ energii.
Z drugiej strony olbrzymie dawki nap³ywaj±cych energii maj± du¿y wp³yw na psychikê, niezale¿nie od tego, czy kto¶ odczuwa skutki fizyczne, czy nie. W tym zakresie wszyscy stwierdzaj±, ¿e nie tylko zwiêksza siê nasza wra¿liwo¶æ, ale jako skutek uboczny zwiêksza siê równie¿ dra¿liwo¶æ, st±d mnóstwo konfrontacji i konfliktów na bazie nieistotnych zdarzeñ i sytuacji oraz silniejsze reakcje emocjonalne ni¿ kiedykolwiek wcze¶niej. Znaj±c mo¿liwo¶æ takich reakcji mo¿na unikn±æ wielu niepotrzebnych konfliktów. Te "podzia³y" i brak zrozumienia by³y zapowiadane od dawna.
Generalnie, je¶li nie jeste¶ pewna znaczenia jakiej¶ sytuacji lub zdarzenia nale¿y poprosiæ swoich duchowych przewodników o wyja¶nienia. Odpowied¼ zawsze przychodzi, w ró¿nych formach i czasie, ale pytamy a¿ do skutku, a¿ nasze odczucie bêdzie klarowne.

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #5 : Sierpieñ 06, 2012, 07:43:32 »

Dzieki blu.
Ciesze sie,ze popatrzyles na te moje,nazwijmy to problemy,z Twojego punktu widzenia.
Jestem na etapie patrzenia po mojemu,i jak widze inne postepowanie innych ludzi,wg.mnie nie dobre,to mnie to denerwuje.Z drugiej strony wiem,ze nie powinnam sie denerwowac,koryguje sie i jest ok.Zdarza sie to nie czesto na szczescie,ale jednak.

Wierze,ze wszsytko jest ok.tylko musze jeszcze popracowac nad soba.Musze nauczyc sie przezywac swoje zycie,a nie zycie innych.I to jest  problem.

Jeszcze raz dzieki.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #6 : Sierpieñ 06, 2012, 10:47:35 »

cyt greta
.Musze nauczyc sie przezywac swoje zycie,a nie zycie innych.

Nazbieralo sie tam u Was, wiec nie dziw sie, ze zaczyna kipiec. Wina jak i pozorna prawda zawsze beda lezec po srodku.
Prawda jest jedna - trzeba nabrac dystansu, isc w swoja strone, nie tkwic w nierozwiazanym po uszy (bedzie coraz gorzej). Walnij piescia w stol wez walizke i zostaw to wszystko, odnajdziesz siebie i gwarantuje odzyskasz szacunek w oczach pozostalych.
Ludzie lubia silniejszych od siebie (chocby mentalnie).
Odpowiedz sobie co Ciebie trzyma w tym? przeszlosc, zaleznosc materialna, rodzinne powiazania, czy to - a co ludzie powiedza?
Jestes kobieta niezalezna, pracujaca (i to ciezko), dasz sobie rade!
Powodzenia.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #7 : Sierpieñ 06, 2012, 16:30:42 »

Dzieki i Tobie Fair.Bardzo dzieki.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #8 : Sierpieñ 06, 2012, 20:38:48 »

Zapraszam do cwiczen Gi Gong, odnajdziesz zagubiana czastke DUSZY, i NIKT, Ci jej juz NIGDY nie odbierze.
To pewnego rodzaju awans.

Powodzenia i odwagi!
Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #9 : Sierpieñ 08, 2012, 19:42:09 »

Dlaczego?
Nie mam pojecia.
Prosta jak drut zasada
ka¿dy kowalem swojego losu
Owocnego ,,starania" siê
to pa Du¿y u¶miech

PS
Mo¿e troszkê na spokój w rodzinie musisz poczekaæ, gdy¿ to co w nas to i wokó³ nas
Krótko mówi±c moim skromnym zdaniem jak bêdzie harmonia w Tobie bêdzie wokó³ Ciebie
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 08, 2012, 19:44:21 wys³ane przez Przebi¶nieg » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #10 : Sierpieñ 08, 2012, 20:31:48 »

Zgadzam sie z Toba przebisnieg,odnosnie harmonii w sobie.
Mysle,ze cos mnie gnebi w srodku i to jest ta przyczyna.Nie wiem co,ale to rozkminie.

Dzieki za Twoje spostrzezenia.
east
Go¶æ
« Odpowiedz #11 : Sierpieñ 08, 2012, 21:50:06 »

greta, a mo¿e nie trzeba szukaæ .. dziury w ca³ym ?
Wystarczy jak nie bêdziesz przeszkadzaæ harmonii, a reszta siê zadzieje sama.
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #12 : Sierpieñ 09, 2012, 07:41:05 »

east,jestem calkiem z boku,nie ingeruje i sie nie wtracam.Patrze i obserwuje a jednak cos jest nie tak.Zaprzestalam jakichkolwiek prob wyjasnien i kontaktu.A jednak...

To trwa.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #13 : Sierpieñ 09, 2012, 08:48:02 »

..a ja obserwuje zmianê przemiany materii w swoim ciele,-
mo¿e to tylko kwestia wieku Du¿y u¶miech ,ale co¶ mi siê wydaje, ¿e to co¶ wiêcej. Mrugniêcie

pozdro Chichot

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #14 : Sierpieñ 09, 2012, 09:01:29 »

A co takiego songo obserwujesz ?
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 09, 2012, 09:01:37 wys³ane przez east » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #15 : Sierpieñ 09, 2012, 09:10:29 »

A co takiego songo obserwujesz ?

szybsz±, i jak w zegarku..Du¿y u¶miech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
east
Go¶æ
« Odpowiedz #16 : Sierpieñ 09, 2012, 12:32:24 »

Faktycznie .. tu te¿ jakby szybsza i bardziej obfita zw³aszcza rano Du¿y u¶miech
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #17 : Sierpieñ 09, 2012, 12:35:49 »

Faktycznie .. tu te¿ jakby szybsza i bardziej obfita zw³aszcza rano Du¿y u¶miech

¿eby¶ wiedzia³ Chichot

Przebi¶nieg
Go¶æ
« Odpowiedz #18 : Sierpieñ 10, 2012, 20:03:04 »

Mo¿e do diety piwko dodaj szacowny Du¿y u¶miech
to pa Du¿y u¶miech
Strony: [1] |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: