ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #100 : Sierpieñ 21, 2012, 13:02:07 » |
|
@ eastFajnie, ¿e strzelasz humorem, zamiast fochami. ¯e jeste¶ radosny i pe³en ekspresji. A mi siê ju¿ nie chce rozk³adaæ my¶li na czynniki pierwsze. Idê sobie porozkoszowaæ siê szczê¶ciem, mi³o¶ci±, niech tam mikrotubule poprzewodz±, niech sygna³ o szczê¶liwo¶ci leci w kosmos. I to wtedy s± nasze najwiêksze kreacje, harmonizuj±ce oraz wp³ywaj±ce na otoczenie. Od tego ro¶linka lepiej ro¶nie, skowronek piêkniej ¶piewa. A cz³owiek? Ojejku, jak mawia pewien komentator sportowy. Nawet nie pamiêtam jego nazwiska, ale chyba by³ to mecz koszykówki na Olimpiadzie, i to jego ojejku zastêpowa³o wszystko. No to pa, niech siê szczê¶cie szczê¶ci a mi³o¶æ mi³uje. W nas i poza nami. Ojejku…
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #101 : Sierpieñ 21, 2012, 13:43:41 » |
|
Ptaku , niech moc bêdzie z Tob±, a fale szczê¶cia i mi³o¶ci kieruj± Twymi stopami ojejku @ Fair Ladyeast cyt Cytuj Fair Lady, a co , lubisz byæ troszkê "potargana" przez macho ? Tak wiesz, dla draki i wiêkszych emocji - niczym gra wstêpna. Tak, lubie tarzac sie po dywanie. Ale faceci mnie sie boja, bo mysla, ze jestem agresywna poprzez moje zainteresowanie sportem. //Boks - odmiana tajlandzka// Faceci siê boj± straciæ status macho w swoich oczach A to przecie¿ tylko zabawa.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #102 : Sierpieñ 21, 2012, 14:35:44 » |
|
Widzê ,¿e z facetami trudno rozmawiaæ ,z ich tutaj wypowiedzi wynika ,¿e nie bardzo rozumiej± kobiety . Ka¿dy facet który zna kobiety doskonale wie, ze w pewnych przypadkach kobiet nie da siê zrozumieæ i tyle... bo czasami nawet sama kobieta siebie nie rozumie. Ale to jeszcze nie tragedia, bo je¿eli naprawdê chce siê byæ dobrym i ciep³ym dla kobiety (nie mówiê nawet o mi³o¶ci) to mo¿na... siê nauczyæ, po prostu. Poznawaæ pewne stany, nastêpnie je rozpoznawaæ i... zachowywaæ siê w wyuczony sposób - koj±co dla niej, wbrew temu co nakazywa³aby logika. Nieco z boku ale ma³a próbka - starania maj±ce na celu pocieszenie p³acz±cej kobiety. Tylko do pewnego stopnia ciep³e s³owa i przytulenie (jak najbardziej w pocz±tkowej fazie wskazane) s± koj±ce, z jednej strony nieco lecz±, znieczulaj± serce ale... powoduj± coraz wiêksze rozrzewnienie, s³owa: no przestañ ju¿, rozboli Ciê g³owa - nie skutkuj±. Ale... powiedzcie "przestañ ju¿ p³akaæ, jak Ty jutro bêdziesz wygl±da³a..." - spowoduje to praktycznie natychmiastowe otarcie ³ez, i pojawi siê si³a (niby nie wiadomo sk±d), ¿e kobieta we¼mie siê w przys³owiow± gar¶æ (wyj±tkiem jest stan co najmniej ¶rednio-zaawansowanej depresji). Kobiety s± wspania³e - ciep³e, dobre, piêkne, fascynuj±ce - o ile wcze¶niej na w³asne ¿yczenie lub nieposzanowanie przez mê¿czyznê nie zostanie zabita w nich kobieco¶ci. Nie rozumiem jak mê¿czyzna mo¿e powiedzieæ: "znudzi³a mi siê..." - ¶wiadczy to jedynie o jego ograniczeniach w postrzeganiu, bo przy odpowiednim traktowaniu kobieta fascynuje ca³e ¿ycie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 21, 2012, 14:37:44 wys³ane przez arteq »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #103 : Sierpieñ 21, 2012, 14:52:41 » |
|
@ Arteq
przy odpowiednim traktowaniu kobieta fascynuje ca³e ¿ycie. Znalaz³ siê "hodowca"
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #104 : Sierpieñ 21, 2012, 22:32:08 » |
|
Tytu³uj±c mój w±tek ,,Chcê pomóc ludziom...,, wiem co mówiê .Wyja¶niaj±c pokrótce sprawy mi³o¶ci w swoich postach ,chcia³am ukazaæ jak wiele ran zadano mojej zbyt wra¿liwej naturze . Je¿eli kobieta w kwiecie wieku ma pragnienie ¶mierci ,to nie jest wcale zabawne .Pragnienie to powsta³o ,poprzez liczne rany zadane mi przez ludzi bezmy¶lnych i bez serca .Ból i cierpienie doprowadzi³y mnie do samotno¶ci i wyobcowania. Z tego powodu ¿yæ i cieszyæ siê ¿yciem ,to tak jakby topiæ siê w wielkiej wodzie z u¶miechem na ustach .Zadanie raczej niewykonalne dla nikogo na ¶wiecie. Ze wzglêdu na liczne rany ,wiem ¿e ludzie potrzebuj± pomocy ,ludzie którzy nie wiedz± co czyni± innym(Bo¿e odpu¶æ im winy ,bo nie wiedz± co czyni±). Nie uogólniam oczywi¶cie i nikogo palcem nie wskazujê ,ani nie wymieniam po imieniu.
To ,¿e wielu ludzi ma w sobie brutaln± ,nieokie³znan± naturê ,nie znaczy ,¿e maj± j± wszyscy i do ka¿dego cz³owieka mam jakie¶,, ale,, Nie mogê powiedzieæ ,¿e ca³y ¶wiat jest z³y .Mogê tylko powiedzieæ co prze¿y³am i jakie rany psychiczne i fizyczne mnie zadano .Dlatego tak bardzo wspó³czujê innym ,tym którzy podzielili mój los.
Gdy mówiê ,¿e chcê pomóc, to mam na my¶li potencjalnych wrogów ,tych którzy krzywdz± ludzi s³abych ,do których i ja siê zaliczam.Wspó³czujê ludziom ,którzy nie zdaj± sobie sprawy co robi± innym( mi³o¶æ do nieprzyjació³) chcê aby siê uratowali ,gdy¿ s± bardzo zagro¿eni .
W tym przypadku ,nie kierujê siê nienawi¶ci± ( chocia¿ mog³abym) tylko zrozumieniem i wspó³czuciem . Rzecz jasna ze nie chodzi tylko o ludzi silnych i brutalnych ze wzglêdu na si³ê fizyczn± .
Niektórzy mimo pozoru i zewnêtrznej og³ady ,pod pozorem prawdy i sprawiedliwo¶ci ,przez swoj± ¶lepotê i niewyrozumia³o¶æ ,potrafi± komu¶ krew wypiæ i znaku po tym nie zostawiæ .To te¿ s± wielcy brutale ale dobrze zakamuflowani.
S± te¿ tacy ,którzy pod p³aszczem prawa i sprawiedliwo¶ci ,potrafi± cz³owieka wy¿y³owaæ ze wszystkiego,zabraæ co siê da ,a na dodatek oskar¿aæ pokrzywdzonego i os±dzaæ go od czci i wiary .
Ró¿ni s± krzywdziciele ,nie widaæ jednak tego na co dzieñ,poniewa¿ ludzie niegodziwi ,przewa¿nie chodz± po ¶wiecie w glorii chwa³y . S± szanowani bardziej ni¿ ci ,których doprowadzaj± do upadku .
W³a¶nie do tych ludzi skierowany jest mój apel,,otwórzcie oczy i reformujcie swoje mózgi,,
Bardzo proszê aby nikt z forumowiczów nie odbiera³ tego, jako osobisty przytyk do jego osoby .Nikogo z Was nie znam ,nie wiem kim jeste¶cie,ani co robicie.Gdybym do kogo¶ imiennie mia³a pretensjê by³abym cz³owiekiem za¶lepionym nienawi¶ci± .
Piszê ogólnie ,kto poczuje siê winny bêdzie wiedzia³,¿e to do niego tyczy siê ten apel . Piszê na tym forum ,nie dlatego ze mam co¶ do zarzucenia tym osob±, które tutaj prowadz± swoje dyskusje ,tylko z bezradno¶ci ,poniewa¿ nie wiem gdzie mog³abym siê zwróciæ po zrozumienie?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 3453
|
|
« Odpowiedz #105 : Sierpieñ 21, 2012, 22:48:22 » |
|
Droga Sfinks , od poczatku tego w±tku, czu³am ¿e wo³asz o pomoc.Nie chcia³as siê do tego przyznaæ.Nie wiem tylko ja mog³abym ci pomóc ? Internet nie jest przyjaznym miejscem.Nie jeste¶ w stanie poznaæ przez ekran intencji drugiej osoby.Musisz byæ ostrozna ,bo mo¿esz siê znowu bardzo ciê¿ko zawie¶c.¯yczê ci z ca³ego serca wszystkiego dobrego i wiele mi³o¶ci.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #106 : Sierpieñ 21, 2012, 22:59:18 » |
|
@ Sfinks Je¿eli kobieta w kwiecie wieku ma pragnienie ¶mierci ,to nie jest wcale zabawne Zabawne to nie jest na pewno, ale za to oczyszczaj±ce. Z powodu wrodzonego instynktu ¿ycia nie zabijesz siê fizycznie, ale mo¿esz za to wyrzuciæ "siebie". .Pragnienie to powsta³o ,poprzez liczne rany zadane mi przez ludzi bezmy¶lnych i bez serca .Ból i cierpienie doprowadzi³y mnie do samotno¶ci i wyobcowania. Z tego powodu ¿yæ i cieszyæ siê ¿yciem ,to tak jakby topiæ siê w wielkiej wodzie z u¶miechem na ustach .Zadanie raczej niewykonalne dla nikogo na ¶wiecie. Ca³y ból w Twoich postach tyczy siê owej to¿samo¶ci JA . Piszesz, ¿e to MNIE zadano ból i cierpienie. To TY cierpisz. Tylko to obserwuj. Co to jest cierpienie ? Jak dzia³a ? Czego dotyczy ? Dotyczy Twojej historii. Czemu siê jej trzymasz ? Do czego jest Ci ona potrzebna na nowej drodze ¿ycia ? Ka¿dy cz³owiek ma swoj± historiê. Mo¿esz wspó³czuæ, ale tylko wtedy, kiedy sama uporasz siê z w³asn± przesz³o¶ci± . Uporasz siê rozpoznaj±c czego/kogo tak na prawdê dotyczy³a. Kim jest ta ,co cierpi ? Co sprawia, ¿e jest ? Czy w ogóle jest ? To kolejny etap "wzniesienia". Widzisz, ¿ycie wpêdza ludzi w takie historie nie przypadkowo. Twoja historia to nauka, ona co¶ ma do przekazania. Co¶ bardzo wa¿nego ,od czego wci±¿ uciekasz. Nie tylko zreszt± Ty, ale wiêkszo¶æ ludzi to robi. Docieraj± na krawêd¼ ¶mierci. Kto boi siê ? Tylko Ty. Sprawd¼ jak to jest siê nie baæ , jak to jest , kiedy uwalniasz istnienie od wyobra¿eñ o sobie. Nie trzymaj cierpienia. Nie trzymaj cierpi±cej. Pu¶æ to w koñcu.
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #107 : Sierpieñ 22, 2012, 04:06:12 » |
|
Nie chcia³abym absolutnie uraziæ nikogo moj± obecn± wypowiedzi± ,ale zrozumia³am ,¿e radzi mi siê swoje rany lizaæ w k±cie( gabinet lekarski ) lub my¶leæ i wyci±gaæ wnioski nad tym co mnie spotka³o ,bo to tylko moja osobista sprawa i nie dotyczy ogó³u .Powinnam milczeæ i nie odzywaæ siê na forum publicznym ,poniewa¿ ¶wiat taki jest jak jest i inny nie bêdzie .Powinnam pój¶æ do grobu zakneblowana, a winni powinni robiæ dalej swoje, innym ludziom . Nikt nie powinien zwracaæ uwagi pijanym sadystom ,cwanym ,którzy wykorzystuj± ludzi w prywatnych zak³adach utworzonych przez siebie ,którzy czerpi± korzy¶ci z cz³owieka pracy ,którzy przez naginanie prawa zaw³aszczaj± cudze mienie (domy ,wszelkie w³asno¶ci ,prace ) którzy doprowadzaj± do upadku i ruiny ludzi biedniejszych i skromniejszych ,którzy wydaj± tysi±ce bezmy¶lnych ustaw, powoduj±c utrudnianie ¿ycia ludzi bezradnych ,chorych ,bez si³y przebicia , którzy powoduj± upadek obyczajów ,którzy przez swoj± prywatê i d±¿enie do wysokich stanowisk ,powoduj± upadki spo³eczeñstw i ustrojów ,którzy k³ami± i oszukuj± ( reklamy) w celu nabierania innych na ró¿ne badziewia ,w celu zbijania maj±tków i fortun.Którzy nie maj± szacunku dla tych co nie nad±¿aj± za ¶wiatem ,niszcz± ich ,wykorzystuj± ,którzy przez to ¿e posiadaj± odpowiednie ¶rodki wykorzystuj± dzieci ,kobiety ,oraz osoby s³absze, które z ró¿nych przyczyn nie mog± siê broniæ ,którzy za forsê wykrêcaj± kota ogonem i dominuj± nad takimi co siê broniæ nie maj± za co ,którzy pomiataj± i pogardzaj± biedniejszym cz³owiekiem ,panosz± siê na ¶wiecie ze wzglêdu na wielkie fortuny ,znaczenie ,nazwiska ,koneksje ,wzajemne obmywanie r±k ,cwaniaczenie we wszelkich dziedzinach ¿ycia ?Którzy chc± tylko braæ od ¶wiata i nie dawaæ nic ,chomikowaæ ,upychaæ po kontach maj±tki ,powoduj±c tym zachwiania finansowe ,zdzieraj± ,,ko³drê,, z biedniejszych narodów ,poniewa¿ uwa¿aj± ze tylko im siê nale¿y ,a inni co nie maj± nikogo silniejszego dla swojej obrony maj± ¿yæ w biedzie i ruinie .Którzy w celach wzbogacenia swoich krajów wzniecaj± wojny,aby grabiæ ,zaw³aszczaæ ,bo im siê nale¿y wszystko ,z tego powodu morduj± miliony ,dzieci ,kobiet które nie ponosz± najmniejszej winy za to co siê innym ¶ni ,a ¶ni im siê o potêdze ,wielko¶ci i po trupach innych chc± siê wzbogacaæ ,budowaæ imperia i znaczenie w ¶wiecie.
Dziêkujê za takie porady ,je¿eli wszyscy na ¶wiecie tak my¶l±, zw³aszcza ci ,co siê dobrze maj± ,to cz³owiek biedny i ubogi bêdzie musia³ siedzieæ w swojej norze i g³owy nie bêdzie mia³ prawa wychyliæ poniewa¿ mo¿e po niej mocno oberwaæ od silniejszych jednostek.
Widaæ mam gêby nie otwieraæ ,bo nie mam prawa mówiæ co mnie boli ,a boli mnie to co innych tak samo pokrzywdzonych jak ja .Ale oczywi¶cie to powinna byæ tylko moja sprawa i powinnam przez palce patrzeæ na ¶wiat, daj±c tym samym przyzwolenie aby dalej postêpowa³ jak dotychczas .
Je¿eli twierdzicie ¿e forum nie jest miejscem ,gdzie powinnam walczyæ o sprawiedliwo¶æ dla siebie i innych ,to poproszê o poradê gdzie mog³abym wypowiedzieæ siê publicznie na te tematy .Przyrzek³am sobie ,¿e nie umrê prêdzej ,ni¿ nie za³atwiê sprawy ,mam w nosie polityków ,organizacje wszelkiego rodzaju które stosuj± ,,zamordyzm,, nie interesuje mnie kto jakie ma znaczenie w ¶wiecie ,czy to kler ,czy wysoko postawiona osoba ,czy s³u¿by bezpieczeñstwa i policja .Jestem przygotowana na poniesienie konsekwencji za swoje s³owa i wypowiedzi .Kto¶ musi powiedzieæ ¶wiatu o jego wielkiej niesprawiedliwo¶ci i radzenie komu¶ aby milcza³ jest trzymaniem sztamy ze z³em .
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
P³eæ:
Wiadomo¶ci: 4934
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #108 : Sierpieñ 22, 2012, 05:26:15 » |
|
sfinks mów/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siê od razu rezultatów,- to i tak lepsze ni¿ gdyby nikt ciê nie us³ysza³/przeczyta³. pozdrawiam
widzê, i¿ zmieni³a¶ "fryz"- I love it
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2012, 08:23:05 wys³ane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #109 : Sierpieñ 22, 2012, 08:40:52 » |
|
sfinks mów/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siê od razu rezultatów,- to i tak lepsze ni¿ gdyby nikt ciê nie us³ysza³/przeczyta³. pozdrawiam
widzê, i¿ zmieni³a¶ "fryz"- I love it Masz racjê Songu¶ ale co do fryz to lepiej naszemu Sfinksowi w czarnej fryz. Hm.....tylko podobno faceci wol± blondynki
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #110 : Sierpieñ 22, 2012, 09:02:05 » |
|
Sfinks przeczytaj uwa¿nie jeszcze raz to, co napisa³a¶. Ty tak postrzegasz ¶wiat. On tak wygl±da jaka jeste¶ TY. To tak proste jest. Nie trzymaj tego obrazu ¶wiata, nie utrwalaj go. Ghandi zwyk³ mawiaæ " b±d¼ zmian± ,któr± chcesz widzieæ wokó³ siebie". To jest metoda, bo Ghandi -korzystaj±c z tej metody - w miarê pokojowy sposób wygoni³ Anglików. To po prostu dzia³a. Niedawno w ten sposób LUDZIE dokonali "niemo¿liwego" czyli spu¶cili ACTA do kana³u, gdzie jego miejsce. Rz±dy siê wycofa³y, Unia siê wycofa³a z tego co ju¿ by³o klepniête. Wszystko jest mo¿liwe. Im wiêcej ludzi zmieni postrzeganie tym szybciej ¶wiat siê zmieni. Wszystko jest ze sob± po³±czone wiêc nie ma wyj¶cia - musi siê w koñcu zmieniæ. Wszyscy wiemy w jaki sposób system sprawia, aby 1% ludno¶ci ¶wiata ¿erowa³ na pozosta³ych. Ka¿dego dnia system uruchamia na nowo wszêdzie, na ca³ej Ziemi ogromn±, medialn± maszyneriê, której trybiki (za dobre pieni±dze) s±dz±, ¿e wykonuj± dobrze po¿yteczn± czê¶æ pracy. Jednak¿e efekt ca³o¶ciowy to utrzymanie takiego obrazu ¶wiata, jaki mamy. Media donosz± o wielkiej polityce ,strasz± wojn±, aby za chwilê donie¶æ o jakich¶ g³upich, zastêpczych tematach, aby za moment epatowaæ ludzk± tragedi± (zginê³o tylu a tylu ludzi) .Tak wszyscy to znamy i ch³oniemy t± papkê , nakrêcamy siê ni±. Po co ? Aby utrwalaæ obraz rzeczywisto¶ci taki jaki jest. Wy³±cz tv, radio i ambonê. Po Ci to ? Chcesz byæ taka zgorzknia³a do koñca swoich dni ?We¼ odpowiedzialno¶æ za to jak kreuje siê ¶wiat. Systemowi to ju¿ siê nie udaje tak jakby sobie ¿yczy³. Ludzie odwracaj± siê od tego, maj± do¶æ, wybieraj± inne kierunki dla ¦wiadomo¶ci. Wy³±cz telewizor. Wy³±cz autopilota na którym codziennie wstajesz do roboty. Zdetronizuj kontrolera JA . Poczujesz, ¿e ca³y ¶wiat to ogromna potêga, ¶wiadomo¶æ czekajaca na to gdzie zostanie skierowana uwaga. Ten obszar bêdzie eksplorowaæ. Nie Ty masz moc, ale moc przep³ywa przez istotê o nazwie Sfinks. Zawsze tak by³o i dlatego System wykorzystuje Ciebie do modelowania rzeczywisto¶ci. Ciebie - iluzoryczny filtr . Twój bezsilny krzyk wykorzystuje, bo wie, ¿e TY siê nie liczysz, a tylko przep³yw energii do zasilania obrazu co dzieje siê przez Ciebie m.in. To stara prawda wyra¿ona powiedzeniem : "Nie wa¿ne jak mówi±, byle mówili " . @ Sfinks
radzi mi siê swoje rany lizaæ w k±cie( gabinet lekarski ) lub my¶leæ i wyci±gaæ wnioski nad tym co mnie spotka³o ,bo to tylko moja osobista sprawa i nie dotyczy ogó³u .Powinnam milczeæ i nie odzywaæ siê na forum publicznym ,poniewa¿ ¶wiat taki jest jak jest i inny nie bêdzie Znów wnioski pokrzywdzonej dziewczynki ? Wiesz ile energii kosztuje zmiana wygl±du pokoju - to ca³e dni pracy. To samo ,ale szybciej i o wiele pro¶ciej osi±gniesz wychodz±c z pokoju i wchodz±c do innego. Nie zmienisz sadysty pisaniem czego¶, czego on nawet nie przeczyta bo w takich miejscach nie bywa po prostu. TY nawet nie masz takiej mocy. Ale nie blokuj±c mocy, nie filtruj±c jej ca³y czas przez czarne okulary , po prostu zmieniaj±c nastawienie na dostrzeganie POZYTYWÓW - ta moc sama zmieni ¶wiat wokó³ Ciebie.Kto¶ musi powiedzieæ ¶wiatu o jego wielkiej niesprawiedliwo¶ci i radzenie komu¶ aby milcza³ jest trzymaniem sztamy ze z³em Oburzenie zrozumia³e, ale Systemowi o to chodzi, aby¶ wytrzepa³a ca³± swoj± moc na gadanie. Zrozum - robisz mu przys³ugê.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #111 : Sierpieñ 22, 2012, 09:47:29 » |
|
Je¿eli twierdzicie ¿e forum nie jest miejscem ,gdzie powinnam walczyæ o sprawiedliwo¶æ dla siebie i innych ,to poproszê o poradê gdzie mog³abym wypowiedzieæ siê publicznie na te tematy .Przyrzek³am sobie ,¿e nie umrê prêdzej ,ni¿ nie za³atwiê sprawy ,mam w nosie polityków ,organizacje wszelkiego rodzaju które stosuj± ,,zamordyzm,, nie interesuje mnie kto jakie ma znaczenie w ¶wiecie ,czy to kler ,czy wysoko postawiona osoba ,czy s³u¿by bezpieczeñstwa i policja .Jestem przygotowana na poniesienie konsekwencji za swoje s³owa i wypowiedzi .Kto¶ musi powiedzieæ ¶wiatu o jego wielkiej niesprawiedliwo¶ci i radzenie komu¶ aby milcza³ jest trzymaniem sztamy ze z³em . Droga Sfinks , rozumiem twoje oburzenie i rozgoryczenie.Nie twierdzê ¿e forum nie jest miejscem,gdzie powinna¶ walczyæ o sprawiedliwo¶æ walcz twoje prawo i twoja wola. Istnieje jednak wiele innych form walki np; podpisywanie petycji,udzia³ w demonstracjach - manifestacjach, utworzenie swojego blogu ( a ?) albo jeszcze mo¿esz stworzyæ grupê na facebooku i przyci±gaæ -zapraszaæ ludzi o podobnych pogl±dach. Jest na Facebooku grupa WOLNALUDZKO¦Æ do której i ja nale¿ê zapraszam jesli bêdziesz chcia³a to podam ci namiary na priv. pozdr.serdecznie ps; tu masz link do strony http://wolnaludzkosc.pl/pl/
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 22, 2012, 09:49:19 wys³ane przez chanell »
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #112 : Sierpieñ 22, 2012, 09:53:24 » |
|
Dokladnie dr.oga chanell podala porade sfinks, wg wlasnego algorytmu, ktoremu jest wierna. Juz dawno zauwazylam to i mysle, ze nie jedyna.
Polecasz podpisywanie, petycji, facebook (twarz Boga?) - a wiesz ile negatywnych opinii krazy wokolo tego?
sfinksie - rob tak jak Ci wewnetrzny glos nakazuje.
|
|
|
|
|
|
|
greta
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #113 : Sierpieñ 22, 2012, 09:57:35 » |
|
Dobrze napisales east.Uzalanie sie nd soba niczego nie zmieni.Trzeba jasno sobie powiedziec,bez klamstwa,przyjmuje wszystko jako to,co mam przezyc,a te najbardziej bolace doswiadczenia zyciowe przyjmuje,jak najlepsze lekarstwo,ktore otrzymuje.To wszystko.
Nie tylko Ty sfinksie cos przezylas.Inni tez.Zapewniam Cie. Nie bede pisac o sobie,bo to Twoj watek.Powiem tylko krociotko: ja stracilam wszystko,mam tylko moja walizke i jestem szczesliwa.Znalazlam prace dajaca mi satysfakcje,choc nie jest ona latwa.Szczescie odnalazlam w pomocy innym ludziom.Widac tak mi bylo pisane.
Pozdrawiam i zycze wiecej cierpliwosci.Co ma byc to bedzie.Greta
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #114 : Sierpieñ 22, 2012, 10:12:45 » |
|
greta a moze wlasnie nie stracilas, tylko odrzucilas niepotrzebny balast, zobaczysz jak teraz uniesiesz sie wysoko i spojrzysz z retrospekcji za siebie, z dystansu. Nie bedziesz sama, beda przychodzily do Ciebie mysli, mysli ktore beda rozne - zaczniesz sie oczyszczac sama, staraj sie byc uczciwa dla sibie, a poswiecac nie musisz sie, nikt tego nie oczekuje, nawet jest zle widziane, zyj i ciesz sie, ze silna babka jestes! Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #115 : Sierpieñ 22, 2012, 10:44:30 » |
|
sfinks mów/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siê od razu rezultatów,- to i tak lepsze ni¿ gdyby nikt ciê nie us³ysza³/przeczyta³. pozdrawiam Songo 1970 Dziêkujê Ci mam zawsze od Ciebie jakie¶ s³owa otuchy i podtrzymania na duchu ,tacy ludzie jak Ty zachêcaj± do odwagi ,poniewa¿ nie zg³aszaj± wiecznie weta przeciw czyim¶ wypowiedziom i poczynaniom . Jestem kobiet± o której ¶mia³o mo¿na powiedzieæ ,¿e jest w podesz³ym wieku ,swoje prze¿y³am i wiem co i kto czym pachnie. Piszê ,ze pozna³am w ¿yciu prawego cz³owieka,który zosta³ dla mnie -Wiar± ,Nadziej± i Mi³o¶ci± ,by³ jedynym cz³owiekiem jakiego w ¿yciu spotka³am, dla którego warto by³o siê obudziæ i zrobiæ w ¿yciu co¶ sensownego. Jestem by³ym dzia³aczem ,,Solidarno¶ci,, ,w czasie kiedy st³umiono jej dzia³anie og³aszaj±c ,,Stan Wojenny,, zachorowa³am ciê¿ko i z tego powodu uniknê³am internowania .Jestem jednak pewna ,¿e by³am pierwsza na li¶cie .D³ugo chorowa³am ,lekarze chronili mnie ,dlatego nikt nie mia³ prawa mnie nawet zaczepiæ ( dziêkujê tym lekarzom ,którzy mn± siê opiekowali i chocia¿ nie znam ich osobi¶cie ani nie znam ich nazwisk ,to jednak wiem ,¿e opieka ich by³a bardzo skuteczna)Dopiero jak pozna³am cz³owieka,prawomy¶lnego ,sprawiedliwego i kochaj±cego ludzi,zaczê³am powoli odzyskiwaæ zdrowie i si³ê . Chcê dokoñczyæ to co zaczê³am,to co ludzie tamtych czasów ode mnie oczekiwali .Nie pozwolê aby moje s³owa i walka w obronie pracowników oraz pokrzywdzonych zamieni³a siê w ,,gówno,, Ludzie mi wierzyli ,ufali i g³osowali na mnie podnosz±c swoje obydwie rêce do góry ,nie mog³am im wtedy pomóc ,gdy¿ by³am s³aba i nie mia³am si³y przebicia ,ale moje chêci by³y ogromne .Mimo to ludzie widzieli ,ze stojê za nimi murem i nie cofam siê przed s³odkimi s³owami tych co chcieli ,,Solidarno¶æ,, ug³askaæ ,przekrêciæ na swoje kopyto ,wykorzystaæ do budowania swoich stanowisk i warunków dogodnych dla swojej prywaty . Dla jasno¶ci sprawy ,nie by³am za tym aby socjalizm zburzyæ kompletnie i na jego gruzach budowaæ gospodarkê rynkow± i tak zwana demokracjê ,która by³a tylko has³em ,poniewa¿ wszystkim by³o wiadomo ,¿e chodzi o siermiê¿ny kapitalizm i w³asno¶æ prywatn± . O swoich obawach co do z³ych decyzji tych, którzy mieli wiêksz± moc i mo¿liwo¶ci w podejmowaniu decyzji ,mówi³am g³o¶no i otwarcie ,maj±c na wzglêdzie dobro wszystkich ludzi w moim kraju. Rzecz jasna ,¿e nie jestem nikim znanym ,ani z lud¼mi decyduj±cymi o obliczu nowej Polski ,nie mia³am ¿adnego kontaktu . Jednak to nie powód aby nie mieæ prawa wypowiedzi ,co s±dzê o takich decyzjach i co mi siê nie podoba . Decyzje tych którzy mieli mo¿liwo¶æ uczyniæ z mojego kraju ,ojczyznê przyjazn± dla obywateli okaza³y siê chybione .Robotnicy nie tylko nie uzyskali nic ze swoich postulatów i planów ,lepszego ¿ycia ,modernizacji zak³adów pracy oraz sprawiedliwych wynagrodzeñ za swoja ciê¿k± pracê ,ale zostali tej pracy pozbawieni ,a ich zak³ady pracy uleg³y likwidacji .Ich ciê¿ka praca nieraz wielu lat po¶wiêceñ, posz³a na marne ,dostaj± za to nêdzne emerytury ,m³odsi dawno wyl±dowali na bruku .Wielu z nich tych bez si³y przebicia, nie potrafi odnale¼æ siê w tym stworzonym przez ludzi nie odpowiedzialnych, ¶wiecie.Ponie¶li oni straszn± klêskê poniewa¿ nie tylko nie wygrali sprawy ,ale na ich plecach inni wspiêli siê aby dla swoich egoistycznych celów uzyskaæ w³adzê i znaczenie w ¶wiecie . Robotnicy mimo ,¿e to by³ ich ,,Wielki Zryw ,,przegrali sprawê a ich postulaty i ¿±dania wyl±dowa³y w koszu na ¶mieci.Nie maj± one szansy spe³nienia siê nawet ,,Po stu latach,, Czego domagali¶my siê? Równo¶ci spo³ecznej ,prawa do wspólnego decydowania o naszym kraju ,unowocze¶nienia zak³adów pracy i ich modernizacji ,pe³nego wykorzystania ¶rodków na cele spo³eczne oraz rozwój naszej ojczyzny ,prawa do decydowania Polski o samej sobie ,decydowania o mo¿liwo¶ci wykorzystywania zasobów w³asnych naszego kraju ,o finansach i prawie do decydowania jak i na co maj± byæ przeznaczone . Mieli¶my mieæ prawo udzia³u w podziale maj±tku narodowego i kontroli nad wyp³ywem tych ¶rodków z naszego kraju . Do otwarcia siê Polski na ¶wiat,do zlikwidowania blokad ,które stosowa³y kraje zachodnie,które boj±c siê aby socjalizm nie rozprzestrzeni³ siê na ca³y ¶wiat,t³umi³y jego gospodarkê zak³ada³y embargo ,niszcz±c przez to jego p³ynno¶æ i prawid³ow± wspó³pracê gospodarcz± . Przez nieodpowiednie dzia³ania otworzono szeroko granice ,wpuszczaj±c przez nie ,,zgniliznê zachodni± ,, w puszczono do naszego kraju destrukcjê ,wiele sposobów wykorzystywania cz³owieka przez cz³owieka.Uczyniono z kraju w którym panowa³ wzglêdny spokój i swoista kultura ,,bagno,, sobiepañstwo ,zdzicza³e zwyczaje ,bezrobocie ,zwiêkszenie siê liczby ludzi chorych ,którzy nie mog±c podo³aæ warunkom ¿ycia, zapadaj± czê¶ciej na wiele chorób zwi±zanych ze stresem i nie mo¿no¶ci± prawid³owego funkcjonowania rodziny . Ze s³u¿by zdrowia uczyniono ,,pokrêtny twór,, Tworzy siê wiele niezrozumia³ych przepisów ,które nie tylko lekarzy doprowadzaj± do zawrotów g³owy ,ale cz³owieka chorego do bezradno¶ci utrudniaj±cej codzienne ¿ycie. Doprowadzono do takiego bezprawia ,¿e nawet odwa¿ono siê zabijaæ ludzi w karetkach pogotowia ,aby uzyskaæ za to jakie¶ korzy¶ci finansowe. Zabrano robotnikom ich przywileje nale¿ne od pañstwa o zabarwieniu socjalnym : wczasy , wszelkie dotacje do przedszkoli ,¿³obków ,szkó³ ,dostêp do wszelkiej kultury na które dawano zak³adom pracy wiele dotacji .Poucinano wynagrodzenia pracownikom ( na michê wystarczy) zaw³aszczono zak³ady ,potworzono prywatne w³asno¶ci ,które prowadz± ludzie bez sumienia wykorzystuj±cy innych do ciê¿kiej ma³o p³atnej pracy .Podczas gdy inni maj± ciê¿kie ¿ycie ,nie staæ ich na czynsze ,op³aty za media,inni buduj± sobie fortuny, kosztem wykorzystywania do granic mo¿liwo¶ci si³y roboczej przeciêtnego obywatela . Prawa pracownicze s± w ,,powijakach,, i nikt nie ma zamiaru ich respektowaæ ,obywatel pracuj±cy dla ,,wypasionej krowy ,, lub ,,z³otego cielca,, nie ma prawa chorowaæ ,nawet korzystanie z toalety aby za³atwiæ swoje potrzeby naturalne organizmu jest utrudniane ,kasjerki jednego z wielkich marketów zobowi±zane by³y swego czasu nosiæ pampersy i mia³y robiæ pod siebie .Czy to nie jest upodlenie cz³owieka do granic mo¿liwo¶ci ? Dzieci pracowników te¿ nie maja prawa chorowaæ ,bo ,,krzywogêbe,, kierownictwo,,smrodzi z tego tytu³u atmosferê ,, Czy tak mia³o wygl±daæ polepszenie naszej egzystencji? Nie ma siê nawet do kogo zwróciæ po obronê praw pracowniczych ,zwi±zki zawodowe istniej± ,,pro forma,, a pracownik który ¶mia³by siê postawiæ ,na drugi dzieñ mo¿e siê popa¶æ na ,,zielonej trawce,, Durne gadanie ,¿e ,,Solidarno¶æ ,, zwyciê¿y³a jest tylko populistycznym gadaniem przez tych ,którzy tworz± partie polityczne ,którzy maj± siê dobrze ,korzystaj± z nieprzerwanego strumienia pieniêdzy p³yn±cego do ich kasy . nie ¿a³uj± sobie niczego ,wszystko musz± mieæ ,,wypasione ,, a o robotniku i pracowniku nawet nie my¶l± ( syty g³odnego nie zrozumie)Przez takie gadanie podbudowuj± oni tylko swoje znaczenie i odcinaj± kupony od tak zwanej ,,walki o prawa o prawa i sprawiedliwo¶æ spo³eczn± w naszym kraju . Emerytury ludzi ciê¿kiej pracy s± zagro¿one ,ci którzy pracowali kilkadziesi±t lat ,dla dobra ogó³u spo³ecznego nie s± pewni czy bêd± mieli jutro co do garnka w³o¿yæ ? Wszystko to z powodu oszustw finansowych ,k³amstw podatkowych , cwaniactwa ,zatrudniania na czarno ,na podstawie fa³szywych umów ,kombinatorstwa aby do kasy pañstwowej wp³ynê³o jak najmniej pieniêdzy ,a jednostki silne i cwane chowa³y po kontach ,w wielu przypadkach zagranicznych ,miliardy z³otych ,tym samym powoduj±c du¿e zachwianie gospodarcze mojego kraju . Niech nikt sobie nie my¶li ,ze prosty cz³owiek o prawym postêpowaniu zgnêbiony i zniszczony przez wszelkie hieny i rozszarpany przez rekiny finansjery ,bêdzie milcza³ i zabierze resztki swoich strzêpków do grobu ,bo nie mo¿e w ¿aden sposób daæ rady,, krwiopijcom ,, Mowy nie ma ,wzywam wszystkich pokrzywdzonych ludzi do zrywu ,do otworzenia oczu zamydlanych przez egoistów i cwaniaków ,solidarno¶æ jeszcze nie wygra³a ale i nie przegra³a! jest wielu ludzi pokrzywdzonych ,wiecej ni¿ tych co siê lubi± pa¶æ na cudzych ,,pastwiskach,, Postawmy weto cwaniakom . Do¶æ milczenia i opowiadania po k±tach ,jak to dawniej dobrze by³o . Nie dajmy siê, zwalmy z piedesta³ów ,,Ba³wany,, które maj± zimne serca dla innych ludzi ,ludzi ciê¿kiej pracy . wygraæ maj± ,,ostatni,, a ,,pierwsi,, maj± tworzyæ koñcowy ogon. Sprawiedliwo¶ci ma siê staæ za do¶æ ,to ¿e rzeczywisto¶æ jest barwniejsza ni¿ dawniej ,¿e mamy lepszy sprzêt ,piêkniejsze mieszkania i dostêp do smako³yków zamorskich ,nic nie t³umaczy ,to ulubiony temat tych ,którzy lubi± byle czym zasmarowaæ komu¶ oczy .Nale¿y to wszystko do rozwoju ogólno¶wiatowego i nie mo¿na tym mydliæ komu¶ oczu .. Trzeba patrzeæ jak ludzie ¿yj± i za co ¿yj± ,a nie t³umaczyæ siê wiecznie pomarañczami i bananami ,to tylko zamiatanie ¶mieci pod dywan ,dla niepoznaki i zrêczny kamufla¿ tego co kuleje . W zadnym wypadku nie chodzi o to ze ubo¿si zazdroszcz± komu¶ ich dóbr ,tylko o to ,¿e cz³owiek pracy, za swoje nêdzne wynagrodzenie nie mo¿e prowadziæ normalnie domu ,zaspakajaæ potrzeb rodziny ,musi siê wiecznie martwiæ ,³amaæ g³owê jak ma podo³aæ za t± marn± ,,¶ciepê,, która spad³a z brody cwaniaków ,którzy nie maj± ¿adnych skrupu³ów ,ze ludzi pracy doprowadzaj± do ubóstwa ,niszcz± ich pozycjê spo³eczn± ,degraduj± ,zmuszaj± ich do zad³u¿ania siê w krwio¿erczych i lichwiarskich bankach ,które tak nakrêcaj± sprê¿ynê ,ze raz zad³u¿ony cz³owiek nie mo¿e siê wyplataæ z ich chciwych r±k . zach³anne ,chytre ,przebieg³e wê¿e ,bez odrobiny empatii ,patrz±cy na biedê ludzk± ,której sami s± przyczyn± i serce im nawet nie drgnie.Nie do¶æ ,¿e nie maja wspó³czucia dla drugich to jeszcze nimi pogardzaj±,mówi±c do nich pogardliwie a czasami z niesmakiem .Wypowiadaj± siê publicznie w mediach ,jak to innym brak kultury ,zaniedbuj± siê ,brzydko pachn± a w ogóle dno spo³eczne .Gdyby ludzie z nizin spo³ecznych wykazywali tyle sprytu i zach³anno¶ci co ,,wielkie i m±dre g³owy,, te¿ potrafiliby zachowaæ siê z kultur± i piêknie pachnieæ ,gdy¿ pieni±dze nie ¶mierdz± . Za pieni±dze mo¿na siê doczy¶ciæ i wypachniæ tak ,ze nawet gówno które wielu chowa w swoich sercach ,nie ma prawa wydaæ swojego naturalnego zapachu ! To na razie tyle ,dalszy ci±g nast±pi ...
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #116 : Sierpieñ 22, 2012, 10:56:44 » |
|
sama widzisz sfinks, ¿e to nie systemy s± z³e, tylko pewni ludzie,- a pazerno¶æ doprowadzi³a nawet do upadku kapitalizm,- ale choæby nie wiem jak siê starali- to mog± tylko "z³amaæ" cia³o, ale nie ducha..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Fair Lady
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #117 : Sierpieñ 22, 2012, 11:59:06 » |
|
sfinksie Masz wiele racji, mysle, ze kazdy to co opisujesz widzi. Samo buntowanie sie niczego nie zmieni - tu trzeba dzialac. Ale malo komu sie chce! A wiesz kto doszedl do lepszych kontaktow, pozycji i dobr dla siebie i swoich? Ci, ktorzy chodzili na zebrania, aktywnie wysiadywali na prelekcjach, wyborach, spotkaniach prywatnych i nie, udzielali sie. Byli widoczni. To ciezka robota takie siedzenie i wysluchiwanie niekonczacych sie ... wypocin masy prelegentow. Kto sie udzielal, ten ma. Wszystko zbudowane jest na hierarchii, nie ma nigdzie tak, ze wszyscy nosza korony na glowach i dzierza berlo. A selekcja wyglada wlasnie tak. I tak jest w kazdej organizacji swieckiej, czy koscielnej. A nawet "niebianskiej" Czasy, ktore nadchodza nawoluja wrecz do laczenia sie w grupy, fora, partie... czesto czlonkowie (uzytkownicy) sa wykorzystywani do badan opinii i marketingu (pieniadz rzadzi swiatem). Dzis na rozmowie wstepnej pytaja - ilu masz znajomych na facebooku , o czym to swiadczy? w pojedynke nic sie nie wskora, trzeba szukac sprzymierzonych. Kiedys byla taka przepowiednia, ze nadejda czasy, gdy czlowiek drugiego czlowieka bedzie szukal przemierzajac wielkie odleglosci, i kazdemu kojarzylo sie to ze skutkami wojny atomowej. A moze nalezy spojrzec nowoczesnie i prawdzie w oczy - szukamy takich, ktorzy mysla jak my i niestety musimy niezle sortowac. Choc na pewno sa gdzies. I Ty sfinksie musisz szukac swoich, aby wspolnie zaczac prace od podstaw. Kazde ziarnko piasku jest wazne.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #118 : Sierpieñ 22, 2012, 12:17:26 » |
|
ta moc sama zmieni ¶wiat wokó³ Ciebie. Moc sama niczego nie zmieni, potrzebne jest ukierunkowanie mocy. Czyli wyra¿enie woli przez cz³owieka. Doskonale rozumiem Sfinksa i ma ona prawo wypowiedzieæ siê, wyrzuciæ z siebie wszystko, co j± boli. G³êbsze zrozumienie i wzniesienie siê ponad ból, to proces, trzeba czasu. Ka¿dy z nas tkwi w Systemie i jest przez to w jaki¶ sposób „wypaczony”. Nawzajem ranimy siê ze strachu. Tak dzia³a nasza „zwierzêca” natura, dla której nadrzêdnym celem jest przetrwanie. St±d czasami „po trupach do celu”. I id± po trupach Ci, co najbardziej siê boj±, i krzywdz± brutalnie innych. Rozwi±zanie? Ratunek? Jest, zawiera siê w duchowo¶ci, w coraz silniejszym kotwiczeniu w niej. Stamt±d p³yn± nauki dla materii i moc. Ale równie¿ i pu³apki. Trzeba m±dro¶ci, któr± zdobywamy w trakcie ¿ycia. I tu wa¿na jest pomoc, podanie rêki, czy chocia¿by wys³uchanie. Nie mo¿na przechodziæ obojêtnie, bo obojêtno¶æ zabija. Ale to wszystko wiemy. Nie bójmy siê zatem dotyku, tego materialnego jak i duchowego. Nade wszystko duchowego. By drzwi siê otwar³y…
|
|
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #119 : Sierpieñ 22, 2012, 13:19:22 » |
|
sama widzisz sfinks, ¿e to nie systemy s± z³e, tylko pewni ludzie,-
Nie tyle ludzie , bo taki pogl±d - pozornie uprawniony - to pogl±d zaszczepiony implantowi JA przez System. Winne jest owo JA. To nie INNI s± winni, tylko to ,co nimi steruje.Nimi i nami. I to piêknie widaæ w opowie¶ci Sfinksa - w ka¿dym przyk³adzie, który podajesz. To co piszesz , Sfinksie jest szczere ,emocje s± szczere, szczere przekonania, bo siê mocno z nimi identyfikujesz, ale niestety wszystkie s± kontrolowane przez hodowców . Pragniesz nowej Solidarno¶ci ,ale nie widzisz, ¿e w dalszym ci±gu to bêdzie powielanie tego samego schematu. Przynajmniej tak d³ugo, póki siê wiêkszo¶æ nie obudzi. Na razie jest szukanie winnych i rozgoryczenie. Oczy patrz± , a nie widz±. To element tej obcej uk³adanki. Przykro patrzeæ na to jak siê mêczysz, ale to proces jak w chorobie. Trzeba przez to przej¶æ. Gor±czka w koñcu minie. @ Ptaku
Moc sama niczego nie zmieni, potrzebne jest ukierunkowanie mocy. Czyli wyra¿enie woli przez cz³owieka. ¯yjesz to ¿ycie, czy to ono ¿yje ,a Ty jedynie jeste¶ jego przejawem ? Nie odmawiaj inteligencji tej mocy, która jest. Nie TY j± kierunkujesz. Próbuj±c przej±æ stery niszczysz delikatn± równowagê rozwoju. ¯ycie jest inteligentne i dzia³a dla dobra cz³owieka. Ci, którzy weszli w ten nurt odpuszczaj±c sobie ,a nawet siebie , dali siê ponie¶æ (tak jak greta ) i powtarzaj± ci±gle na nowo historiê , której nie chcesz s³uchaæ, a mianowicie t±: ja stracilam wszystko,mam tylko moja walizke i jestem szczesliwa (..) przyjmuje wszystko jako to,co mam przezyc,a te najbardziej bolace doswiadczenia zyciowe przyjmuje,jak najlepsze lekarstwo,ktore otrzymuje.To wszystko. To na prawdê wszystko. Dziêki Greto za to rozpoznanie. Widocznie Solidarno¶æ implantów nie jest najlepszym rozwi±zaniem dla ludzko¶ci , bo to widaæ po efektach. Przyczyna tkwi w przyjêtych podstawach .
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #120 : Sierpieñ 23, 2012, 05:33:16 » |
|
sama widzisz sfinks, ¿e to nie systemy s± z³e, tylko pewni ludzie,- a pazerno¶æ doprowadzi³a nawet do upadku kapitalizm,- ale choæby nie wiem jak siê starali- to mog± tylko "z³amaæ" cia³o, ale nie ducha..
Mamy ze sob± co¶ wspólnego ,CIESZÊ SIÊ ¯E ZNALAZ£AM BRATNI¡ DUSZÊ .Dziêkujê Bogu za to.Tak trudno w ¶wiecie o zrozumienie. Je¿eli chodzi o s³owa przepowiedni ¿e ,,cz³owiek bêdzie ca³owa³ ¶lady drugiego cz³owieka ,, rozumiem je na swój specyficzny sposób . Kiedy cz³owiek jest samotny ,przygnêbiony ,kiedy nie ma wokó³ mi³o¶ci ,kiedy wszyscy chc± braæ ,nie daj±c nic od siebie tylko jeszcze pogardzaj± tob±, za to ¿e da³e¶ za ma³o ich zdaniem ,smrodz± z tego tytu³u atmosferê i nie pozwalaj± swobodnie egzystowaæ ,mo¿esz znale¼æ siê na dnie rozpaczy . Je¿eli w tak trudnym okresie ¿ycia spotkasz kogo¶ wyrozumia³ego ,kogo¶ kto nie smrodzi ,kiedy mo¿esz sobie swobodnie pooddychaæ ,jest ci mi³o i przyjemnie ,¿e spotka³e¶ prawdziwego cz³owieka a on zniknie nagle jak fatamorgana ,wtedy bêdziesz chcia³ PRZEORAÆ CA£¡ PUSTYNIÊ ,ABY ZNÓW ODNALE¬Æ CZYSTE NIESKA¯ONE POWIETRZE ,KTÓRE POTRZEBNE JEST CI DO ODDYCHANIA. Je¿eli chodzi o wszelkich hodowców ,to niech sobie lepiej byd³a nabêd±, je¿eli lubi± eksperymenty.Jestem tak zaciêta ,¿e da³abym po pysku ka¿demu, kto siê przyczyni³ do mojego bólu i nie interesuj± mnie t³umaczenia ,¿e jacy¶ hodowcy co¶ chcieli dla mnie zrobiæ dla mojego dobra i dlatego musieli mnie mocno poturbowaæ .Niech siê nikt nigdy nie t³umaczy ,¿e nie wiedzia³ ,¿e kogo¶ mo¿e tak strasznie boleæ ,krzywda jest krzywd± i nie ma ¿adnej wymówki ,¿e krzywdziæ trzeba dla dobra sprawy .Nie darujê mojego bólu ,choæbym mia³a na koniec ¶wiata pój¶æ ,¿eby winnym rzuciæ w twarz kim s± ,musz± zap³aciæ za ludzk± krzywdê choæby nie wiem jak wielkimi g³owami byli .Tylko ten kogo nie boli ,¶lamazarzy siê i nie spieszy do niczego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2012, 06:18:17 wys³ane przez sfinks »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
P³eæ:
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #121 : Sierpieñ 23, 2012, 06:37:24 » |
|
Mroczne to czasy, to prawda,- jednak tym bardziej nie mo¿na daæ satysfakcji ciemno¶ci,- cz³owiek szuka szczê¶cia na ró¿ne sposoby, ale sam nie przypuszcza³em, ¿e pomoc/danie prawdziwej mi³o¶ci innej osobie mo¿e daæ tyle rado¶ci i poczucia bycia w pe³ni cz³owiekiem choæ przez jaki¶ czas. Nawet w jakim¶ przekazie radz± aby szukaj±c spokoju wewnêtrznego nie skupiaæ siê na sobie, ale w³a¶nie pomóc komu¶ innemu- wtedy zapominamy o swoich troskach. sfinks jestem do¶æ empatyczn± osob± i od razu wyczyta³em z twoich pierwszych postów, i¿ ¿ycie nie potraktowa³o ciê zbyt ³agodnie, ale nie ty pierwsza i nie ostatnia. Masz racjê, czasami wystarczy po¶wiêciæ komu¶ 15min. i tylko go wys³uchaæ,- no có¿, ale wy¶cig szczurów trwa i bêd± bieg³y do samego koñca..
aha, pamiêtaj- przed ¶witem zawsze jest najciemniej
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 23, 2012, 06:55:14 wys³ane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Go¶æ
|
|
« Odpowiedz #122 : Sierpieñ 23, 2012, 08:49:10 » |
|
@ Sfinks
Nie darujê mojego bólu ,choæbym mia³a na koniec ¶wiata pój¶æ ,¿eby winnym rzuciæ w twarz kim s± ,musz± zap³aciæ za ludzk± krzywdê choæby nie wiem jak wielkimi g³owami byli Niestety, ale w takim razie niewiele mo¿na pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
P³eæ:
|
|
« Odpowiedz #123 : Sierpieñ 23, 2012, 09:05:09 » |
|
Je¿eli chodzi o wszelkich hodowców ,to niech sobie lepiej byd³a nabêd±, je¿eli lubi± eksperymenty.Jestem tak zaciêta ,¿e da³abym po pysku ka¿demu, kto siê przyczyni³ do mojego bólu i nie interesuj± mnie t³umaczenia ,¿e jacy¶ hodowcy co¶ chcieli dla mnie zrobiæ dla mojego dobra i dlatego musieli mnie mocno poturbowaæ .Niech siê nikt nigdy nie t³umaczy ,¿e nie wiedzia³ ,¿e kogo¶ mo¿e tak strasznie boleæ ,krzywda jest krzywd± i nie ma ¿adnej wymówki ,¿e krzywdziæ trzeba dla dobra sprawy .Nie darujê mojego bólu ,choæbym mia³a na koniec ¶wiata pój¶æ ,¿eby winnym rzuciæ w twarz kim s± ,musz± zap³aciæ za ludzk± krzywdê choæby nie wiem jak wielkimi g³owami byli .Tylko ten kogo nie boli ,¶lamazarzy siê i nie spieszy do niczego.
Przecie¿ Pan Jezus naucza³ ¿eby wybaczaæ,czy w twoim sercu nie ma miejsca na wybaczenie ? Wydaje mi siê ( to tylko moje odczucie ) ¿e,dopóki nie wybaczysz osobom które ciê skrzywdzi³y ,nie bêdziesz szczê¶liwa.W moim zyciu dozna³am wiele krzywd ,ale otrz±snê³am siê z tego i wybaczy³am,szkoda czasu na biadolenie ,bo zycie jest piêkne ,ziemia jest piêkna,trzeba siê podnie¶æ jak Feniks z popio³ów i ¿yc dalej.
|
|
|
|
Ksiêga Koheleta 3,1
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich ma³o
Punkty Forum (pf): 32
Wiadomo¶ci: 1696
|
|
« Odpowiedz #124 : Sierpieñ 23, 2012, 09:13:26 » |
|
Sfinksie, najtrudniejszym elementem do pokonania na drodze do o¶wiecenia s± nasze przywi±zania. Jeszcze dzi¶ ponownie prze¿ywasz swoje krzywdy i chêtnie by¶ komu¶ co¶ spra³a, choæ wcze¶niej powo³ywa³a¶ siê na Jezusa, który w powszechnym zrozumieniu naucza³ czego¶ innego, co zreszt± jest mu wytykane do dzi¶. Jedyn± drog± rozwi±zania jest uwolnienie siebie / "odpuszczenie" sobie wszelkich wspomnieñ zwi±zanych z negatywnymi (choæby tylko w twoim zrozumieniu) prze¿yciami. I dopiszê jeszcze jedno wyra¿enie: wybaczenie. Bez powy¿szych "drepczesz w miejscu", ci±gle do tego wracasz, a byæ mo¿e jeszcze bardziej siê "nakrêcasz", czego znam wiele przypadków. Pewnie napiszesz, ¿e ³atwo mi pisaæ, nie nie ³atwo, te¿ to mia³em, ale dzi¶ reagujê inaczej (a w³a¶ciwie czêsto nie reagujê), choæ czasami jeszcze emocje mnie przeskakuj±. Staram siê byæ zrównowa¿ony, neutralny i obserwowaæ, siebie przede wszystkim. Technik uwalniania jest wiele i pamiêtaj, ¿e to dzia³a na obydwie strony, nie tylko na tego, który siê uwalnia. ¯yczê Ci, aby¶ przeskoczy³a "siebie", swoje krzywdy, swoje ego. Kiedy przestanie ci na czym¶ zale¿eæ, to w³a¶nie bêdzie po¿±dany stan, wyjdziesz ze stanu walki, albo "przetrwania", jak to niektórzy nazywaj±. A kiedy przestanie ci zale¿eæ na wszystkim, dos³ownie - to osi±gniesz stan Mistrza Wzniesionego.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
|
|
|
|