ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #100 : Sierpień 21, 2012, 13:02:07 » |
|
@ eastFajnie, Âże strzelasz humorem, zamiast fochami. ÂŻe jesteÂś radosny i peÂłen ekspresji. A mi siĂŞ juÂż nie chce rozkÂładaĂŚ myÂśli na czynniki pierwsze. IdĂŞ sobie porozkoszowaĂŚ siĂŞ szczĂŞÂściem, miÂłoÂściÂą, niech tam mikrotubule poprzewodzÂą, niech sygnaÂł o szczĂŞÂśliwoÂści leci w kosmos. I to wtedy sÂą nasze najwiĂŞksze kreacje, harmonizujÂące oraz wpÂływajÂące na otoczenie. Od tego roÂślinka lepiej roÂśnie, skowronek piĂŞkniej Âśpiewa. A czÂłowiek? Ojejku, jak mawia pewien komentator sportowy. Nawet nie pamiĂŞtam jego nazwiska, ale chyba byÂł to mecz koszykĂłwki na Olimpiadzie, i to jego ojejku zastĂŞpowaÂło wszystko. No to pa, niech siĂŞ szczĂŞÂście szczĂŞÂści a miÂłoœÌ miÂłuje. W nas i poza nami. Ojejku…
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #101 : Sierpień 21, 2012, 13:43:41 » |
|
Ptaku , niech moc bĂŞdzie z TobÂą, a fale szczĂŞÂścia i miÂłoÂści kierujÂą Twymi stopami ojejku @ Fair Ladyeast cyt Cytuj Fair Lady, a co , lubisz byĂŚ troszkĂŞ "potargana" przez macho ? Tak wiesz, dla draki i wiĂŞkszych emocji - niczym gra wstĂŞpna. Tak, lubie tarzac sie po dywanie. Ale faceci mnie sie boja, bo mysla, ze jestem agresywna poprzez moje zainteresowanie sportem. //Boks - odmiana tajlandzka// Faceci siĂŞ bojÂą straciĂŚ status macho w swoich oczach A to przecieÂż tylko zabawa.
|
|
|
|
|
|
|
arteq
Gość
|
|
« Odpowiedz #102 : Sierpień 21, 2012, 14:35:44 » |
|
Widzê ,¿e z facetami trudno rozmawiaÌ ,z ich tutaj wypowiedzi wynika ,¿e nie bardzo rozumiej¹ kobiety . Ka¿dy facet który zna kobiety doskonale wie, ze w pewnych przypadkach kobiet nie da siê zrozumieÌ i tyle... bo czasami nawet sama kobieta siebie nie rozumie. Ale to jeszcze nie tragedia, bo je¿eli naprawdê chce siê byÌ dobrym i ciep³ym dla kobiety (nie mówiê nawet o mi³oœci) to mo¿na... siê nauczyÌ, po prostu. PoznawaÌ pewne stany, nastêpnie je rozpoznawaÌ i... zachowywaÌ siê w wyuczony sposób - koj¹co dla niej, wbrew temu co nakazywa³aby logika. Nieco z boku ale ma³a próbka - starania maj¹ce na celu pocieszenie p³acz¹cej kobiety. Tylko do pewnego stopnia ciep³e s³owa i przytulenie (jak najbardziej w pocz¹tkowej fazie wskazane) s¹ koj¹ce, z jednej strony nieco lecz¹, znieczulaj¹ serce ale... powoduj¹ coraz wiêksze rozrzewnienie, s³owa: no przestaù ju¿, rozboli Ciê g³owa - nie skutkuj¹. Ale... powiedzcie "przestaù ju¿ p³akaÌ, jak Ty jutro bêdziesz wygl¹da³a..." - spowoduje to praktycznie natychmiastowe otarcie ³ez, i pojawi siê si³a (niby nie wiadomo sk¹d), ¿e kobieta weŸmie siê w przys³owiow¹ garœÌ (wyj¹tkiem jest stan co najmniej œrednio-zaawansowanej depresji). Kobiety s¹ wspania³e - ciep³e, dobre, piêkne, fascynuj¹ce - o ile wczeœniej na w³asne ¿yczenie lub nieposzanowanie przez mê¿czyznê nie zostanie zabita w nich kobiecoœci. Nie rozumiem jak mê¿czyzna mo¿e powiedzieÌ: "znudzi³a mi siê..." - œwiadczy to jedynie o jego ograniczeniach w postrzeganiu, bo przy odpowiednim traktowaniu kobieta fascynuje ca³e ¿ycie.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2012, 14:37:44 wysłane przez arteq »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #103 : Sierpień 21, 2012, 14:52:41 » |
|
@ Arteq
przy odpowiednim traktowaniu kobieta fascynuje caÂłe Âżycie. ZnalazÂł siĂŞ "hodowca"
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Gość
|
|
« Odpowiedz #104 : Sierpień 21, 2012, 22:32:08 » |
|
Tytu³uj¹c mój w¹tek ,,Chcê pomóc ludziom...,, wiem co mówiê .Wyjaœniaj¹c pokrótce sprawy mi³oœci w swoich postach ,chcia³am ukazaÌ jak wiele ran zadano mojej zbyt wra¿liwej naturze . Je¿eli kobieta w kwiecie wieku ma pragnienie œmierci ,to nie jest wcale zabawne .Pragnienie to powsta³o ,poprzez liczne rany zadane mi przez ludzi bezmyœlnych i bez serca .Ból i cierpienie doprowadzi³y mnie do samotnoœci i wyobcowania. Z tego powodu ¿yÌ i cieszyÌ siê ¿yciem ,to tak jakby topiÌ siê w wielkiej wodzie z uœmiechem na ustach .Zadanie raczej niewykonalne dla nikogo na œwiecie. Ze wzglêdu na liczne rany ,wiem ¿e ludzie potrzebuj¹ pomocy ,ludzie którzy nie wiedz¹ co czyni¹ innym(Bo¿e odpuœÌ im winy ,bo nie wiedz¹ co czyni¹). Nie uogólniam oczywiœcie i nikogo palcem nie wskazujê ,ani nie wymieniam po imieniu.
To ,¿e wielu ludzi ma w sobie brutaln¹ ,nieokie³znan¹ naturê ,nie znaczy ,¿e maj¹ j¹ wszyscy i do ka¿dego cz³owieka mam jakieœ,, ale,, Nie mogê powiedzieÌ ,¿e ca³y œwiat jest z³y .Mogê tylko powiedzieÌ co prze¿y³am i jakie rany psychiczne i fizyczne mnie zadano .Dlatego tak bardzo wspó³czujê innym ,tym którzy podzielili mój los.
Gdy mówiê ,¿e chcê pomóc, to mam na myœli potencjalnych wrogów ,tych którzy krzywdz¹ ludzi s³abych ,do których i ja siê zaliczam.Wspó³czujê ludziom ,którzy nie zdaj¹ sobie sprawy co robi¹ innym( mi³oœÌ do nieprzyjació³) chcê aby siê uratowali ,gdy¿ s¹ bardzo zagro¿eni .
W tym przypadku ,nie kierujê siê nienawiœci¹ ( chocia¿ mog³abym) tylko zrozumieniem i wspó³czuciem . Rzecz jasna ze nie chodzi tylko o ludzi silnych i brutalnych ze wzglêdu na si³ê fizyczn¹ .
Niektórzy mimo pozoru i zewnêtrznej og³ady ,pod pozorem prawdy i sprawiedliwoœci ,przez swoj¹ œlepotê i niewyrozumia³oœÌ ,potrafi¹ komuœ krew wypiÌ i znaku po tym nie zostawiÌ .To te¿ s¹ wielcy brutale ale dobrze zakamuflowani.
SÂą teÂż tacy ,ktĂłrzy pod pÂłaszczem prawa i sprawiedliwoÂści ,potrafiÂą czÂłowieka wyÂżyÂłowaĂŚ ze wszystkiego,zabraĂŚ co siĂŞ da ,a na dodatek oskarÂżaĂŚ pokrzywdzonego i osÂądzaĂŚ go od czci i wiary .
Ró¿ni s¹ krzywdziciele ,nie widaÌ jednak tego na co dzieù,poniewa¿ ludzie niegodziwi ,przewa¿nie chodz¹ po œwiecie w glorii chwa³y . S¹ szanowani bardziej ni¿ ci ,których doprowadzaj¹ do upadku .
WÂłaÂśnie do tych ludzi skierowany jest mĂłj apel,,otwĂłrzcie oczy i reformujcie swoje mĂłzgi,,
Bardzo proszĂŞ aby nikt z forumowiczĂłw nie odbieraÂł tego, jako osobisty przytyk do jego osoby .Nikogo z Was nie znam ,nie wiem kim jesteÂście,ani co robicie.Gdybym do kogoÂś imiennie miaÂła pretensjĂŞ byÂłabym czÂłowiekiem zaÂślepionym nienawiÂściÂą .
PiszĂŞ ogĂłlnie ,kto poczuje siĂŞ winny bĂŞdzie wiedziaÂł,Âże to do niego tyczy siĂŞ ten apel . PiszĂŞ na tym forum ,nie dlatego ze mam coÂś do zarzucenia tym osobÂą, ktĂłre tutaj prowadzÂą swoje dyskusje ,tylko z bezradnoÂści ,poniewaÂż nie wiem gdzie mogÂłabym siĂŞ zwrĂłciĂŚ po zrozumienie?
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 72
|
|
« Odpowiedz #105 : Sierpień 21, 2012, 22:48:22 » |
|
Droga Sfinks , od poczatku tego wÂątku, czuÂłam Âże woÂłasz o pomoc.Nie chciaÂłas siĂŞ do tego przyznaĂŚ.Nie wiem tylko ja mogÂłabym ci pomĂłc ? Internet nie jest przyjaznym miejscem.Nie jesteÂś w stanie poznaĂŚ przez ekran intencji drugiej osoby.Musisz byĂŚ ostrozna ,bo moÂżesz siĂŞ znowu bardzo ciĂŞÂżko zawieÂśc.ÂŻyczĂŞ ci z caÂłego serca wszystkiego dobrego i wiele miÂłoÂści.
|
|
|
|
Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #106 : Sierpień 21, 2012, 22:59:18 » |
|
@ Sfinks Je¿eli kobieta w kwiecie wieku ma pragnienie œmierci ,to nie jest wcale zabawne Zabawne to nie jest na pewno, ale za to oczyszczaj¹ce. Z powodu wrodzonego instynktu ¿ycia nie zabijesz siê fizycznie, ale mo¿esz za to wyrzuciÌ "siebie". .Pragnienie to powsta³o ,poprzez liczne rany zadane mi przez ludzi bezmyœlnych i bez serca .Ból i cierpienie doprowadzi³y mnie do samotnoœci i wyobcowania. Z tego powodu ¿yÌ i cieszyÌ siê ¿yciem ,to tak jakby topiÌ siê w wielkiej wodzie z uœmiechem na ustach .Zadanie raczej niewykonalne dla nikogo na œwiecie. Ca³y ból w Twoich postach tyczy siê owej to¿samoœci JA . Piszesz, ¿e to MNIE zadano ból i cierpienie. To TY cierpisz. Tylko to obserwuj. Co to jest cierpienie ? Jak dzia³a ? Czego dotyczy ? Dotyczy Twojej historii. Czemu siê jej trzymasz ? Do czego jest Ci ona potrzebna na nowej drodze ¿ycia ? Ka¿dy cz³owiek ma swoj¹ historiê. Mo¿esz wspó³czuÌ, ale tylko wtedy, kiedy sama uporasz siê z w³asn¹ przesz³oœci¹ . Uporasz siê rozpoznaj¹c czego/kogo tak na prawdê dotyczy³a. Kim jest ta ,co cierpi ? Co sprawia, ¿e jest ? Czy w ogóle jest ? To kolejny etap "wzniesienia". Widzisz, ¿ycie wpêdza ludzi w takie historie nie przypadkowo. Twoja historia to nauka, ona coœ ma do przekazania. Coœ bardzo wa¿nego ,od czego wci¹¿ uciekasz. Nie tylko zreszt¹ Ty, ale wiêkszoœÌ ludzi to robi. Docieraj¹ na krawêdŸ œmierci. Kto boi siê ? Tylko Ty. SprawdŸ jak to jest siê nie baÌ , jak to jest , kiedy uwalniasz istnienie od wyobra¿eù o sobie. Nie trzymaj cierpienia. Nie trzymaj cierpi¹cej. PuœÌ to w koùcu.
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Gość
|
|
« Odpowiedz #107 : Sierpień 22, 2012, 04:06:12 » |
|
Nie chcia³abym absolutnie uraziÌ nikogo moj¹ obecn¹ wypowiedzi¹ ,ale zrozumia³am ,¿e radzi mi siê swoje rany lizaÌ w k¹cie( gabinet lekarski ) lub myœleÌ i wyci¹gaÌ wnioski nad tym co mnie spotka³o ,bo to tylko moja osobista sprawa i nie dotyczy ogó³u .Powinnam milczeÌ i nie odzywaÌ siê na forum publicznym ,poniewa¿ œwiat taki jest jak jest i inny nie bêdzie .Powinnam pójœÌ do grobu zakneblowana, a winni powinni robiÌ dalej swoje, innym ludziom . Nikt nie powinien zwracaÌ uwagi pijanym sadystom ,cwanym ,którzy wykorzystuj¹ ludzi w prywatnych zak³adach utworzonych przez siebie ,którzy czerpi¹ korzyœci z cz³owieka pracy ,którzy przez naginanie prawa zaw³aszczaj¹ cudze mienie (domy ,wszelkie w³asnoœci ,prace ) którzy doprowadzaj¹ do upadku i ruiny ludzi biedniejszych i skromniejszych ,którzy wydaj¹ tysi¹ce bezmyœlnych ustaw, powoduj¹c utrudnianie ¿ycia ludzi bezradnych ,chorych ,bez si³y przebicia , którzy powoduj¹ upadek obyczajów ,którzy przez swoj¹ prywatê i d¹¿enie do wysokich stanowisk ,powoduj¹ upadki spo³eczeùstw i ustrojów ,którzy k³ami¹ i oszukuj¹ ( reklamy) w celu nabierania innych na ró¿ne badziewia ,w celu zbijania maj¹tków i fortun.Którzy nie maj¹ szacunku dla tych co nie nad¹¿aj¹ za œwiatem ,niszcz¹ ich ,wykorzystuj¹ ,którzy przez to ¿e posiadaj¹ odpowiednie œrodki wykorzystuj¹ dzieci ,kobiety ,oraz osoby s³absze, które z ró¿nych przyczyn nie mog¹ siê broniÌ ,którzy za forsê wykrêcaj¹ kota ogonem i dominuj¹ nad takimi co siê broniÌ nie maj¹ za co ,którzy pomiataj¹ i pogardzaj¹ biedniejszym cz³owiekiem ,panosz¹ siê na œwiecie ze wzglêdu na wielkie fortuny ,znaczenie ,nazwiska ,koneksje ,wzajemne obmywanie r¹k ,cwaniaczenie we wszelkich dziedzinach ¿ycia ?Którzy chc¹ tylko braÌ od œwiata i nie dawaÌ nic ,chomikowaÌ ,upychaÌ po kontach maj¹tki ,powoduj¹c tym zachwiania finansowe ,zdzieraj¹ ,,ko³drê,, z biedniejszych narodów ,poniewa¿ uwa¿aj¹ ze tylko im siê nale¿y ,a inni co nie maj¹ nikogo silniejszego dla swojej obrony maj¹ ¿yÌ w biedzie i ruinie .Którzy w celach wzbogacenia swoich krajów wzniecaj¹ wojny,aby grabiÌ ,zaw³aszczaÌ ,bo im siê nale¿y wszystko ,z tego powodu morduj¹ miliony ,dzieci ,kobiet które nie ponosz¹ najmniejszej winy za to co siê innym œni ,a œni im siê o potêdze ,wielkoœci i po trupach innych chc¹ siê wzbogacaÌ ,budowaÌ imperia i znaczenie w œwiecie.
DziĂŞkujĂŞ za takie porady ,jeÂżeli wszyscy na Âświecie tak myÂślÂą, zwÂłaszcza ci ,co siĂŞ dobrze majÂą ,to czÂłowiek biedny i ubogi bĂŞdzie musiaÂł siedzieĂŚ w swojej norze i gÂłowy nie bĂŞdzie miaÂł prawa wychyliĂŚ poniewaÂż moÂże po niej mocno oberwaĂŚ od silniejszych jednostek.
WidaĂŚ mam gĂŞby nie otwieraĂŚ ,bo nie mam prawa mĂłwiĂŚ co mnie boli ,a boli mnie to co innych tak samo pokrzywdzonych jak ja .Ale oczywiÂście to powinna byĂŚ tylko moja sprawa i powinnam przez palce patrzeĂŚ na Âświat, dajÂąc tym samym przyzwolenie aby dalej postĂŞpowaÂł jak dotychczas .
Je¿eli twierdzicie ¿e forum nie jest miejscem ,gdzie powinnam walczyÌ o sprawiedliwoœÌ dla siebie i innych ,to poproszê o poradê gdzie mog³abym wypowiedzieÌ siê publicznie na te tematy .Przyrzek³am sobie ,¿e nie umrê prêdzej ,ni¿ nie za³atwiê sprawy ,mam w nosie polityków ,organizacje wszelkiego rodzaju które stosuj¹ ,,zamordyzm,, nie interesuje mnie kto jakie ma znaczenie w œwiecie ,czy to kler ,czy wysoko postawiona osoba ,czy s³u¿by bezpieczeùstwa i policja .Jestem przygotowana na poniesienie konsekwencji za swoje s³owa i wypowiedzi .Ktoœ musi powiedzieÌ œwiatu o jego wielkiej niesprawiedliwoœci i radzenie komuœ aby milcza³ jest trzymaniem sztamy ze z³em .
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
Punkty Forum (pf): 22
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #108 : Sierpień 22, 2012, 05:26:15 » |
|
sfinks mĂłw/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siĂŞ od razu rezultatĂłw,- to i tak lepsze niÂż gdyby nikt ciĂŞ nie usÂłyszaÂł/przeczytaÂł. pozdrawiam
widzĂŞ, iÂż zmieniÂłaÂś "fryz"- I love it
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2012, 08:23:05 wysłane przez songo1970 »
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #109 : Sierpień 22, 2012, 08:40:52 » |
|
sfinks mĂłw/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siĂŞ od razu rezultatĂłw,- to i tak lepsze niÂż gdyby nikt ciĂŞ nie usÂłyszaÂł/przeczytaÂł. pozdrawiam
widzĂŞ, iÂż zmieniÂłaÂś "fryz"- I love it Masz racjĂŞ SonguÂś ale co do fryz to lepiej naszemu Sfinksowi w czarnej fryz. Hm.....tylko podobno faceci wolÂą blondynki
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #110 : Sierpień 22, 2012, 09:02:05 » |
|
Sfinks przeczytaj uwa¿nie jeszcze raz to, co napisa³aœ. Ty tak postrzegasz œwiat. On tak wygl¹da jaka jesteœ TY. To tak proste jest. Nie trzymaj tego obrazu œwiata, nie utrwalaj go. Ghandi zwyk³ mawiaÌ " b¹dŸ zmian¹ ,któr¹ chcesz widzieÌ wokó³ siebie". To jest metoda, bo Ghandi -korzystaj¹c z tej metody - w miarê pokojowy sposób wygoni³ Anglików. To po prostu dzia³a. Niedawno w ten sposób LUDZIE dokonali "niemo¿liwego" czyli spuœcili ACTA do kana³u, gdzie jego miejsce. Rz¹dy siê wycofa³y, Unia siê wycofa³a z tego co ju¿ by³o klepniête. Wszystko jest mo¿liwe. Im wiêcej ludzi zmieni postrzeganie tym szybciej œwiat siê zmieni. Wszystko jest ze sob¹ po³¹czone wiêc nie ma wyjœcia - musi siê w koùcu zmieniÌ. Wszyscy wiemy w jaki sposób system sprawia, aby 1% ludnoœci œwiata ¿erowa³ na pozosta³ych. Ka¿dego dnia system uruchamia na nowo wszêdzie, na ca³ej Ziemi ogromn¹, medialn¹ maszyneriê, której trybiki (za dobre pieni¹dze) s¹dz¹, ¿e wykonuj¹ dobrze po¿yteczn¹ czêœÌ pracy. Jednak¿e efekt ca³oœciowy to utrzymanie takiego obrazu œwiata, jaki mamy. Media donosz¹ o wielkiej polityce ,strasz¹ wojn¹, aby za chwilê donieœÌ o jakichœ g³upich, zastêpczych tematach, aby za moment epatowaÌ ludzk¹ tragedi¹ (zginê³o tylu a tylu ludzi) .Tak wszyscy to znamy i ch³oniemy t¹ papkê , nakrêcamy siê ni¹. Po co ? Aby utrwalaÌ obraz rzeczywistoœci taki jaki jest. Wy³¹cz tv, radio i ambonê. Po Ci to ? Chcesz byÌ taka zgorzknia³a do koùca swoich dni ?WeŸ odpowiedzialnoœÌ za to jak kreuje siê œwiat. Systemowi to ju¿ siê nie udaje tak jakby sobie ¿yczy³. Ludzie odwracaj¹ siê od tego, maj¹ doœÌ, wybieraj¹ inne kierunki dla Œwiadomoœci. Wy³¹cz telewizor. Wy³¹cz autopilota na którym codziennie wstajesz do roboty. Zdetronizuj kontrolera JA . Poczujesz, ¿e ca³y œwiat to ogromna potêga, œwiadomoœÌ czekajaca na to gdzie zostanie skierowana uwaga. Ten obszar bêdzie eksplorowaÌ. Nie Ty masz moc, ale moc przep³ywa przez istotê o nazwie Sfinks. Zawsze tak by³o i dlatego System wykorzystuje Ciebie do modelowania rzeczywistoœci. Ciebie - iluzoryczny filtr . Twój bezsilny krzyk wykorzystuje, bo wie, ¿e TY siê nie liczysz, a tylko przep³yw energii do zasilania obrazu co dzieje siê przez Ciebie m.in. To stara prawda wyra¿ona powiedzeniem : "Nie wa¿ne jak mówi¹, byle mówili " . @ Sfinks
radzi mi siĂŞ swoje rany lizaĂŚ w kÂącie( gabinet lekarski ) lub myÂśleĂŚ i wyciÂągaĂŚ wnioski nad tym co mnie spotkaÂło ,bo to tylko moja osobista sprawa i nie dotyczy ogó³u .Powinnam milczeĂŚ i nie odzywaĂŚ siĂŞ na forum publicznym ,poniewaÂż Âświat taki jest jak jest i inny nie bĂŞdzie ZnĂłw wnioski pokrzywdzonej dziewczynki ? Wiesz ile energii kosztuje zmiana wyglÂądu pokoju - to caÂłe dni pracy. To samo ,ale szybciej i o wiele proÂściej osiÂągniesz wychodzÂąc z pokoju i wchodzÂąc do innego. Nie zmienisz sadysty pisaniem czegoÂś, czego on nawet nie przeczyta bo w takich miejscach nie bywa po prostu. TY nawet nie masz takiej mocy. Ale nie blokujÂąc mocy, nie filtrujÂąc jej caÂły czas przez czarne okulary , po prostu zmieniajÂąc nastawienie na dostrzeganie POZYTYWĂW - ta moc sama zmieni Âświat wokó³ Ciebie.KtoÂś musi powiedzieĂŚ Âświatu o jego wielkiej niesprawiedliwoÂści i radzenie komuÂś aby milczaÂł jest trzymaniem sztamy ze zÂłem Oburzenie zrozumiaÂłe, ale Systemowi o to chodzi, abyÂś wytrzepaÂła ca³¹ swojÂą moc na gadanie. Zrozum - robisz mu przysÂługĂŞ.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #111 : Sierpień 22, 2012, 09:47:29 » |
|
Je¿eli twierdzicie ¿e forum nie jest miejscem ,gdzie powinnam walczyÌ o sprawiedliwoœÌ dla siebie i innych ,to poproszê o poradê gdzie mog³abym wypowiedzieÌ siê publicznie na te tematy .Przyrzek³am sobie ,¿e nie umrê prêdzej ,ni¿ nie za³atwiê sprawy ,mam w nosie polityków ,organizacje wszelkiego rodzaju które stosuj¹ ,,zamordyzm,, nie interesuje mnie kto jakie ma znaczenie w œwiecie ,czy to kler ,czy wysoko postawiona osoba ,czy s³u¿by bezpieczeùstwa i policja .Jestem przygotowana na poniesienie konsekwencji za swoje s³owa i wypowiedzi .Ktoœ musi powiedzieÌ œwiatu o jego wielkiej niesprawiedliwoœci i radzenie komuœ aby milcza³ jest trzymaniem sztamy ze z³em . Droga Sfinks , rozumiem twoje oburzenie i rozgoryczenie.Nie twierdzê ¿e forum nie jest miejscem,gdzie powinnaœ walczyÌ o sprawiedliwoœÌ walcz twoje prawo i twoja wola. Istnieje jednak wiele innych form walki np; podpisywanie petycji,udzia³ w demonstracjach - manifestacjach, utworzenie swojego blogu ( a ?) albo jeszcze mo¿esz stworzyÌ grupê na facebooku i przyci¹gaÌ -zapraszaÌ ludzi o podobnych pogl¹dach. Jest na Facebooku grupa WOLNALUDZKOŒà do której i ja nale¿ê zapraszam jesli bêdziesz chcia³a to podam ci namiary na priv. pozdr.serdecznie ps; tu masz link do strony http://wolnaludzkosc.pl/pl/
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2012, 09:49:19 wysłane przez chanell »
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #112 : Sierpień 22, 2012, 09:53:24 » |
|
Dokladnie dr.oga chanell podala porade sfinks, wg wlasnego algorytmu, ktoremu jest wierna. Juz dawno zauwazylam to i mysle, ze nie jedyna.
Polecasz podpisywanie, petycji, facebook (twarz Boga?) - a wiesz ile negatywnych opinii krazy wokolo tego?
sfinksie - rob tak jak Ci wewnetrzny glos nakazuje.
|
|
|
|
|
|
|
greta
Gość
|
|
« Odpowiedz #113 : Sierpień 22, 2012, 09:57:35 » |
|
Dobrze napisales east.Uzalanie sie nd soba niczego nie zmieni.Trzeba jasno sobie powiedziec,bez klamstwa,przyjmuje wszystko jako to,co mam przezyc,a te najbardziej bolace doswiadczenia zyciowe przyjmuje,jak najlepsze lekarstwo,ktore otrzymuje.To wszystko.
Nie tylko Ty sfinksie cos przezylas.Inni tez.Zapewniam Cie. Nie bede pisac o sobie,bo to Twoj watek.Powiem tylko krociotko: ja stracilam wszystko,mam tylko moja walizke i jestem szczesliwa.Znalazlam prace dajaca mi satysfakcje,choc nie jest ona latwa.Szczescie odnalazlam w pomocy innym ludziom.Widac tak mi bylo pisane.
Pozdrawiam i zycze wiecej cierpliwosci.Co ma byc to bedzie.Greta
|
|
|
|
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #114 : Sierpień 22, 2012, 10:12:45 » |
|
greta a moze wlasnie nie stracilas, tylko odrzucilas niepotrzebny balast, zobaczysz jak teraz uniesiesz sie wysoko i spojrzysz z retrospekcji za siebie, z dystansu. Nie bedziesz sama, beda przychodzily do Ciebie mysli, mysli ktore beda rozne - zaczniesz sie oczyszczac sama, staraj sie byc uczciwa dla sibie, a poswiecac nie musisz sie, nikt tego nie oczekuje, nawet jest zle widziane, zyj i ciesz sie, ze silna babka jestes! Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Gość
|
|
« Odpowiedz #115 : Sierpień 22, 2012, 10:44:30 » |
|
sfinks mów/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siê od razu rezultatów,- to i tak lepsze ni¿ gdyby nikt ciê nie us³ysza³/przeczyta³. pozdrawiam Songo 1970 Dziêkujê Ci mam zawsze od Ciebie jakieœ s³owa otuchy i podtrzymania na duchu ,tacy ludzie jak Ty zachêcaj¹ do odwagi ,poniewa¿ nie zg³aszaj¹ wiecznie weta przeciw czyimœ wypowiedziom i poczynaniom . Jestem kobiet¹ o której œmia³o mo¿na powiedzieÌ ,¿e jest w podesz³ym wieku ,swoje prze¿y³am i wiem co i kto czym pachnie. Piszê ,ze pozna³am w ¿yciu prawego cz³owieka,który zosta³ dla mnie -Wiar¹ ,Nadziej¹ i Mi³oœci¹ ,by³ jedynym cz³owiekiem jakiego w ¿yciu spotka³am, dla którego warto by³o siê obudziÌ i zrobiÌ w ¿yciu coœ sensownego. Jestem by³ym dzia³aczem ,,Solidarnoœci,, ,w czasie kiedy st³umiono jej dzia³anie og³aszaj¹c ,,Stan Wojenny,, zachorowa³am ciê¿ko i z tego powodu uniknê³am internowania .Jestem jednak pewna ,¿e by³am pierwsza na liœcie .D³ugo chorowa³am ,lekarze chronili mnie ,dlatego nikt nie mia³ prawa mnie nawet zaczepiÌ ( dziêkujê tym lekarzom ,którzy mn¹ siê opiekowali i chocia¿ nie znam ich osobiœcie ani nie znam ich nazwisk ,to jednak wiem ,¿e opieka ich by³a bardzo skuteczna)Dopiero jak pozna³am cz³owieka,prawomyœlnego ,sprawiedliwego i kochaj¹cego ludzi,zaczê³am powoli odzyskiwaÌ zdrowie i si³ê . Chcê dokoùczyÌ to co zaczê³am,to co ludzie tamtych czasów ode mnie oczekiwali .Nie pozwolê aby moje s³owa i walka w obronie pracowników oraz pokrzywdzonych zamieni³a siê w ,,gówno,, Ludzie mi wierzyli ,ufali i g³osowali na mnie podnosz¹c swoje obydwie rêce do góry ,nie mog³am im wtedy pomóc ,gdy¿ by³am s³aba i nie mia³am si³y przebicia ,ale moje chêci by³y ogromne .Mimo to ludzie widzieli ,ze stojê za nimi murem i nie cofam siê przed s³odkimi s³owami tych co chcieli ,,SolidarnoœÌ,, ug³askaÌ ,przekrêciÌ na swoje kopyto ,wykorzystaÌ do budowania swoich stanowisk i warunków dogodnych dla swojej prywaty . Dla jasnoœci sprawy ,nie by³am za tym aby socjalizm zburzyÌ kompletnie i na jego gruzach budowaÌ gospodarkê rynkow¹ i tak zwana demokracjê ,która by³a tylko has³em ,poniewa¿ wszystkim by³o wiadomo ,¿e chodzi o siermiê¿ny kapitalizm i w³asnoœÌ prywatn¹ . O swoich obawach co do z³ych decyzji tych, którzy mieli wiêksz¹ moc i mo¿liwoœci w podejmowaniu decyzji ,mówi³am g³oœno i otwarcie ,maj¹c na wzglêdzie dobro wszystkich ludzi w moim kraju. Rzecz jasna ,¿e nie jestem nikim znanym ,ani z ludŸmi decyduj¹cymi o obliczu nowej Polski ,nie mia³am ¿adnego kontaktu . Jednak to nie powód aby nie mieÌ prawa wypowiedzi ,co s¹dzê o takich decyzjach i co mi siê nie podoba . Decyzje tych którzy mieli mo¿liwoœÌ uczyniÌ z mojego kraju ,ojczyznê przyjazn¹ dla obywateli okaza³y siê chybione .Robotnicy nie tylko nie uzyskali nic ze swoich postulatów i planów ,lepszego ¿ycia ,modernizacji zak³adów pracy oraz sprawiedliwych wynagrodzeù za swoja ciê¿k¹ pracê ,ale zostali tej pracy pozbawieni ,a ich zak³ady pracy uleg³y likwidacji .Ich ciê¿ka praca nieraz wielu lat poœwiêceù, posz³a na marne ,dostaj¹ za to nêdzne emerytury ,m³odsi dawno wyl¹dowali na bruku .Wielu z nich tych bez si³y przebicia, nie potrafi odnaleŸÌ siê w tym stworzonym przez ludzi nie odpowiedzialnych, œwiecie.Ponieœli oni straszn¹ klêskê poniewa¿ nie tylko nie wygrali sprawy ,ale na ich plecach inni wspiêli siê aby dla swoich egoistycznych celów uzyskaÌ w³adzê i znaczenie w œwiecie . Robotnicy mimo ,¿e to by³ ich ,,Wielki Zryw ,,przegrali sprawê a ich postulaty i ¿¹dania wyl¹dowa³y w koszu na œmieci.Nie maj¹ one szansy spe³nienia siê nawet ,,Po stu latach,, Czego domagaliœmy siê? Równoœci spo³ecznej ,prawa do wspólnego decydowania o naszym kraju ,unowoczeœnienia zak³adów pracy i ich modernizacji ,pe³nego wykorzystania œrodków na cele spo³eczne oraz rozwój naszej ojczyzny ,prawa do decydowania Polski o samej sobie ,decydowania o mo¿liwoœci wykorzystywania zasobów w³asnych naszego kraju ,o finansach i prawie do decydowania jak i na co maj¹ byÌ przeznaczone . Mieliœmy mieÌ prawo udzia³u w podziale maj¹tku narodowego i kontroli nad wyp³ywem tych œrodków z naszego kraju . Do otwarcia siê Polski na œwiat,do zlikwidowania blokad ,które stosowa³y kraje zachodnie,które boj¹c siê aby socjalizm nie rozprzestrzeni³ siê na ca³y œwiat,t³umi³y jego gospodarkê zak³ada³y embargo ,niszcz¹c przez to jego p³ynnoœÌ i prawid³ow¹ wspó³pracê gospodarcz¹ . Przez nieodpowiednie dzia³ania otworzono szeroko granice ,wpuszczaj¹c przez nie ,,zgniliznê zachodni¹ ,, w puszczono do naszego kraju destrukcjê ,wiele sposobów wykorzystywania cz³owieka przez cz³owieka.Uczyniono z kraju w którym panowa³ wzglêdny spokój i swoista kultura ,,bagno,, sobiepaùstwo ,zdzicza³e zwyczaje ,bezrobocie ,zwiêkszenie siê liczby ludzi chorych ,którzy nie mog¹c podo³aÌ warunkom ¿ycia, zapadaj¹ czêœciej na wiele chorób zwi¹zanych ze stresem i nie mo¿noœci¹ prawid³owego funkcjonowania rodziny . Ze s³u¿by zdrowia uczyniono ,,pokrêtny twór,, Tworzy siê wiele niezrozumia³ych przepisów ,które nie tylko lekarzy doprowadzaj¹ do zawrotów g³owy ,ale cz³owieka chorego do bezradnoœci utrudniaj¹cej codzienne ¿ycie. Doprowadzono do takiego bezprawia ,¿e nawet odwa¿ono siê zabijaÌ ludzi w karetkach pogotowia ,aby uzyskaÌ za to jakieœ korzyœci finansowe. Zabrano robotnikom ich przywileje nale¿ne od paùstwa o zabarwieniu socjalnym : wczasy , wszelkie dotacje do przedszkoli ,¿³obków ,szkó³ ,dostêp do wszelkiej kultury na które dawano zak³adom pracy wiele dotacji .Poucinano wynagrodzenia pracownikom ( na michê wystarczy) zaw³aszczono zak³ady ,potworzono prywatne w³asnoœci ,które prowadz¹ ludzie bez sumienia wykorzystuj¹cy innych do ciê¿kiej ma³o p³atnej pracy .Podczas gdy inni maj¹ ciê¿kie ¿ycie ,nie staÌ ich na czynsze ,op³aty za media,inni buduj¹ sobie fortuny, kosztem wykorzystywania do granic mo¿liwoœci si³y roboczej przeciêtnego obywatela . Prawa pracownicze s¹ w ,,powijakach,, i nikt nie ma zamiaru ich respektowaÌ ,obywatel pracuj¹cy dla ,,wypasionej krowy ,, lub ,,z³otego cielca,, nie ma prawa chorowaÌ ,nawet korzystanie z toalety aby za³atwiÌ swoje potrzeby naturalne organizmu jest utrudniane ,kasjerki jednego z wielkich marketów zobowi¹zane by³y swego czasu nosiÌ pampersy i mia³y robiÌ pod siebie .Czy to nie jest upodlenie cz³owieka do granic mo¿liwoœci ? Dzieci pracowników te¿ nie maja prawa chorowaÌ ,bo ,,krzywogêbe,, kierownictwo,,smrodzi z tego tytu³u atmosferê ,, Czy tak mia³o wygl¹daÌ polepszenie naszej egzystencji? Nie ma siê nawet do kogo zwróciÌ po obronê praw pracowniczych ,zwi¹zki zawodowe istniej¹ ,,pro forma,, a pracownik który œmia³by siê postawiÌ ,na drugi dzieù mo¿e siê popaœÌ na ,,zielonej trawce,, Durne gadanie ,¿e ,,SolidarnoœÌ ,, zwyciê¿y³a jest tylko populistycznym gadaniem przez tych ,którzy tworz¹ partie polityczne ,którzy maj¹ siê dobrze ,korzystaj¹ z nieprzerwanego strumienia pieniêdzy p³yn¹cego do ich kasy . nie ¿a³uj¹ sobie niczego ,wszystko musz¹ mieÌ ,,wypasione ,, a o robotniku i pracowniku nawet nie myœl¹ ( syty g³odnego nie zrozumie)Przez takie gadanie podbudowuj¹ oni tylko swoje znaczenie i odcinaj¹ kupony od tak zwanej ,,walki o prawa o prawa i sprawiedliwoœÌ spo³eczn¹ w naszym kraju . Emerytury ludzi ciê¿kiej pracy s¹ zagro¿one ,ci którzy pracowali kilkadziesi¹t lat ,dla dobra ogó³u spo³ecznego nie s¹ pewni czy bêd¹ mieli jutro co do garnka w³o¿yÌ ? Wszystko to z powodu oszustw finansowych ,k³amstw podatkowych , cwaniactwa ,zatrudniania na czarno ,na podstawie fa³szywych umów ,kombinatorstwa aby do kasy paùstwowej wp³ynê³o jak najmniej pieniêdzy ,a jednostki silne i cwane chowa³y po kontach ,w wielu przypadkach zagranicznych ,miliardy z³otych ,tym samym powoduj¹c du¿e zachwianie gospodarcze mojego kraju . Niech nikt sobie nie myœli ,ze prosty cz³owiek o prawym postêpowaniu zgnêbiony i zniszczony przez wszelkie hieny i rozszarpany przez rekiny finansjery ,bêdzie milcza³ i zabierze resztki swoich strzêpków do grobu ,bo nie mo¿e w ¿aden sposób daÌ rady,, krwiopijcom ,, Mowy nie ma ,wzywam wszystkich pokrzywdzonych ludzi do zrywu ,do otworzenia oczu zamydlanych przez egoistów i cwaniaków ,solidarnoœÌ jeszcze nie wygra³a ale i nie przegra³a! jest wielu ludzi pokrzywdzonych ,wiecej ni¿ tych co siê lubi¹ paœÌ na cudzych ,,pastwiskach,, Postawmy weto cwaniakom . DoœÌ milczenia i opowiadania po k¹tach ,jak to dawniej dobrze by³o . Nie dajmy siê, zwalmy z piedesta³ów ,,Ba³wany,, które maj¹ zimne serca dla innych ludzi ,ludzi ciê¿kiej pracy . wygraÌ maj¹ ,,ostatni,, a ,,pierwsi,, maj¹ tworzyÌ koùcowy ogon. Sprawiedliwoœci ma siê staÌ za doœÌ ,to ¿e rzeczywistoœÌ jest barwniejsza ni¿ dawniej ,¿e mamy lepszy sprzêt ,piêkniejsze mieszkania i dostêp do smako³yków zamorskich ,nic nie t³umaczy ,to ulubiony temat tych ,którzy lubi¹ byle czym zasmarowaÌ komuœ oczy .Nale¿y to wszystko do rozwoju ogólnoœwiatowego i nie mo¿na tym mydliÌ komuœ oczu .. Trzeba patrzeÌ jak ludzie ¿yj¹ i za co ¿yj¹ ,a nie t³umaczyÌ siê wiecznie pomaraùczami i bananami ,to tylko zamiatanie œmieci pod dywan ,dla niepoznaki i zrêczny kamufla¿ tego co kuleje . W zadnym wypadku nie chodzi o to ze ubo¿si zazdroszcz¹ komuœ ich dóbr ,tylko o to ,¿e cz³owiek pracy, za swoje nêdzne wynagrodzenie nie mo¿e prowadziÌ normalnie domu ,zaspakajaÌ potrzeb rodziny ,musi siê wiecznie martwiÌ ,³amaÌ g³owê jak ma podo³aÌ za t¹ marn¹ ,,œciepê,, która spad³a z brody cwaniaków ,którzy nie maj¹ ¿adnych skrupu³ów ,ze ludzi pracy doprowadzaj¹ do ubóstwa ,niszcz¹ ich pozycjê spo³eczn¹ ,degraduj¹ ,zmuszaj¹ ich do zad³u¿ania siê w krwio¿erczych i lichwiarskich bankach ,które tak nakrêcaj¹ sprê¿ynê ,ze raz zad³u¿ony cz³owiek nie mo¿e siê wyplataÌ z ich chciwych r¹k . zach³anne ,chytre ,przebieg³e wê¿e ,bez odrobiny empatii ,patrz¹cy na biedê ludzk¹ ,której sami s¹ przyczyn¹ i serce im nawet nie drgnie.Nie doœÌ ,¿e nie maja wspó³czucia dla drugich to jeszcze nimi pogardzaj¹,mówi¹c do nich pogardliwie a czasami z niesmakiem .Wypowiadaj¹ siê publicznie w mediach ,jak to innym brak kultury ,zaniedbuj¹ siê ,brzydko pachn¹ a w ogóle dno spo³eczne .Gdyby ludzie z nizin spo³ecznych wykazywali tyle sprytu i zach³annoœci co ,,wielkie i m¹dre g³owy,, te¿ potrafiliby zachowaÌ siê z kultur¹ i piêknie pachnieÌ ,gdy¿ pieni¹dze nie œmierdz¹ . Za pieni¹dze mo¿na siê doczyœciÌ i wypachniÌ tak ,ze nawet gówno które wielu chowa w swoich sercach ,nie ma prawa wydaÌ swojego naturalnego zapachu ! To na razie tyle ,dalszy ci¹g nast¹pi ...
|
|
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #116 : Sierpień 22, 2012, 10:56:44 » |
|
sama widzisz sfinks, ¿e to nie systemy s¹ z³e, tylko pewni ludzie,- a pazernoœÌ doprowadzi³a nawet do upadku kapitalizm,- ale choÌby nie wiem jak siê starali- to mog¹ tylko "z³amaÌ" cia³o, ale nie ducha..
|
|
|
|
"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
|
|
|
Fair Lady
Gość
|
|
« Odpowiedz #117 : Sierpień 22, 2012, 11:59:06 » |
|
sfinksie Masz wiele racji, mysle, ze kazdy to co opisujesz widzi. Samo buntowanie sie niczego nie zmieni - tu trzeba dzialac. Ale malo komu sie chce! A wiesz kto doszedl do lepszych kontaktow, pozycji i dobr dla siebie i swoich? Ci, ktorzy chodzili na zebrania, aktywnie wysiadywali na prelekcjach, wyborach, spotkaniach prywatnych i nie, udzielali sie. Byli widoczni. To ciezka robota takie siedzenie i wysluchiwanie niekonczacych sie ... wypocin masy prelegentow. Kto sie udzielal, ten ma. Wszystko zbudowane jest na hierarchii, nie ma nigdzie tak, ze wszyscy nosza korony na glowach i dzierza berlo. A selekcja wyglada wlasnie tak. I tak jest w kazdej organizacji swieckiej, czy koscielnej. A nawet "niebianskiej" Czasy, ktore nadchodza nawoluja wrecz do laczenia sie w grupy, fora, partie... czesto czlonkowie (uzytkownicy) sa wykorzystywani do badan opinii i marketingu (pieniadz rzadzi swiatem). Dzis na rozmowie wstepnej pytaja - ilu masz znajomych na facebooku , o czym to swiadczy? w pojedynke nic sie nie wskora, trzeba szukac sprzymierzonych. Kiedys byla taka przepowiednia, ze nadejda czasy, gdy czlowiek drugiego czlowieka bedzie szukal przemierzajac wielkie odleglosci, i kazdemu kojarzylo sie to ze skutkami wojny atomowej. A moze nalezy spojrzec nowoczesnie i prawdzie w oczy - szukamy takich, ktorzy mysla jak my i niestety musimy niezle sortowac. Choc na pewno sa gdzies. I Ty sfinksie musisz szukac swoich, aby wspolnie zaczac prace od podstaw. Kazde ziarnko piasku jest wazne.
|
|
|
|
|
|
|
ptak
Gość
|
|
« Odpowiedz #118 : Sierpień 22, 2012, 12:17:26 » |
|
ta moc sama zmieni Âświat wokó³ Ciebie. Moc sama niczego nie zmieni, potrzebne jest ukierunkowanie mocy. Czyli wyraÂżenie woli przez czÂłowieka. Doskonale rozumiem Sfinksa i ma ona prawo wypowiedzieĂŚ siĂŞ, wyrzuciĂŚ z siebie wszystko, co jÂą boli. G³êbsze zrozumienie i wzniesienie siĂŞ ponad bĂłl, to proces, trzeba czasu. KaÂżdy z nas tkwi w Systemie i jest przez to w jakiÂś sposĂłb „wypaczony”. Nawzajem ranimy siĂŞ ze strachu. Tak dziaÂła nasza „zwierzĂŞca” natura, dla ktĂłrej nadrzĂŞdnym celem jest przetrwanie. StÂąd czasami „po trupach do celu”. I idÂą po trupach Ci, co najbardziej siĂŞ bojÂą, i krzywdzÂą brutalnie innych. RozwiÂązanie? Ratunek? Jest, zawiera siĂŞ w duchowoÂści, w coraz silniejszym kotwiczeniu w niej. StamtÂąd pÂłynÂą nauki dla materii i moc. Ale rĂłwnieÂż i puÂłapki. Trzeba mÂądroÂści, ktĂłrÂą zdobywamy w trakcie Âżycia. I tu waÂżna jest pomoc, podanie rĂŞki, czy chociaÂżby wysÂłuchanie. Nie moÂżna przechodziĂŚ obojĂŞtnie, bo obojĂŞtnoœÌ zabija. Ale to wszystko wiemy. Nie bĂłjmy siĂŞ zatem dotyku, tego materialnego jak i duchowego. Nade wszystko duchowego. By drzwi siĂŞ otwarÂły…
|
|
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #119 : Sierpień 22, 2012, 13:19:22 » |
|
sama widzisz sfinks, Âże to nie systemy sÂą zÂłe, tylko pewni ludzie,-
Nie tyle ludzie , bo taki pogl¹d - pozornie uprawniony - to pogl¹d zaszczepiony implantowi JA przez System. Winne jest owo JA. To nie INNI s¹ winni, tylko to ,co nimi steruje.Nimi i nami. I to piêknie widaÌ w opowieœci Sfinksa - w ka¿dym przyk³adzie, który podajesz. To co piszesz , Sfinksie jest szczere ,emocje s¹ szczere, szczere przekonania, bo siê mocno z nimi identyfikujesz, ale niestety wszystkie s¹ kontrolowane przez hodowców . Pragniesz nowej Solidarnoœci ,ale nie widzisz, ¿e w dalszym ci¹gu to bêdzie powielanie tego samego schematu. Przynajmniej tak d³ugo, póki siê wiêkszoœÌ nie obudzi. Na razie jest szukanie winnych i rozgoryczenie. Oczy patrz¹ , a nie widz¹. To element tej obcej uk³adanki. Przykro patrzeÌ na to jak siê mêczysz, ale to proces jak w chorobie. Trzeba przez to przejœÌ. Gor¹czka w koùcu minie. @ Ptaku
Moc sama niczego nie zmieni, potrzebne jest ukierunkowanie mocy. Czyli wyra¿enie woli przez cz³owieka. ¯yjesz to ¿ycie, czy to ono ¿yje ,a Ty jedynie jesteœ jego przejawem ? Nie odmawiaj inteligencji tej mocy, która jest. Nie TY j¹ kierunkujesz. Próbuj¹c przej¹Ì stery niszczysz delikatn¹ równowagê rozwoju. ¯ycie jest inteligentne i dzia³a dla dobra cz³owieka. Ci, którzy weszli w ten nurt odpuszczaj¹c sobie ,a nawet siebie , dali siê ponieœÌ (tak jak greta ) i powtarzaj¹ ci¹gle na nowo historiê , której nie chcesz s³uchaÌ, a mianowicie t¹: ja stracilam wszystko,mam tylko moja walizke i jestem szczesliwa (..) przyjmuje wszystko jako to,co mam przezyc,a te najbardziej bolace doswiadczenia zyciowe przyjmuje,jak najlepsze lekarstwo,ktore otrzymuje.To wszystko. To na prawdê wszystko. Dziêki Greto za to rozpoznanie. Widocznie SolidarnoœÌ implantów nie jest najlepszym rozwi¹zaniem dla ludzkoœci , bo to widaÌ po efektach. Przyczyna tkwi w przyjêtych podstawach .
|
|
|
|
|
|
|
sfinks
Gość
|
|
« Odpowiedz #120 : Sierpień 23, 2012, 05:33:16 » |
|
sama widzisz sfinks, ¿e to nie systemy s¹ z³e, tylko pewni ludzie,- a pazernoœÌ doprowadzi³a nawet do upadku kapitalizm,- ale choÌby nie wiem jak siê starali- to mog¹ tylko "z³amaÌ" cia³o, ale nie ducha..
Mamy ze sobÂą coÂś wspĂłlnego ,CIESZĂ SIĂ ÂŻE ZNALAZÂŁAM BRATNIÂĄ DUSZĂ .DziĂŞkujĂŞ Bogu za to.Tak trudno w Âświecie o zrozumienie. JeÂżeli chodzi o sÂłowa przepowiedni Âże ,,czÂłowiek bĂŞdzie caÂłowaÂł Âślady drugiego czÂłowieka ,, rozumiem je na swĂłj specyficzny sposĂłb . Kiedy czÂłowiek jest samotny ,przygnĂŞbiony ,kiedy nie ma wokó³ miÂłoÂści ,kiedy wszyscy chcÂą braĂŚ ,nie dajÂąc nic od siebie tylko jeszcze pogardzajÂą tobÂą, za to Âże daÂłeÂś za maÂło ich zdaniem ,smrodzÂą z tego tytuÂłu atmosferĂŞ i nie pozwalajÂą swobodnie egzystowaĂŚ ,moÂżesz znaleŸÌ siĂŞ na dnie rozpaczy . JeÂżeli w tak trudnym okresie Âżycia spotkasz kogoÂś wyrozumiaÂłego ,kogoÂś kto nie smrodzi ,kiedy moÂżesz sobie swobodnie pooddychaĂŚ ,jest ci miÂło i przyjemnie ,Âże spotkaÂłeÂś prawdziwego czÂłowieka a on zniknie nagle jak fatamorgana ,wtedy bĂŞdziesz chciaÂł PRZEORAĂ CAÂŁÂĄ PUSTYNIĂ ,ABY ZNĂW ODNALEÂŹĂ CZYSTE NIESKAÂŻONE POWIETRZE ,KTĂRE POTRZEBNE JEST CI DO ODDYCHANIA. JeÂżeli chodzi o wszelkich hodowcĂłw ,to niech sobie lepiej bydÂła nabĂŞdÂą, jeÂżeli lubiÂą eksperymenty.Jestem tak zaciĂŞta ,Âże daÂłabym po pysku kaÂżdemu, kto siĂŞ przyczyniÂł do mojego bĂłlu i nie interesujÂą mnie tÂłumaczenia ,Âże jacyÂś hodowcy coÂś chcieli dla mnie zrobiĂŚ dla mojego dobra i dlatego musieli mnie mocno poturbowaĂŚ .Niech siĂŞ nikt nigdy nie tÂłumaczy ,Âże nie wiedziaÂł ,Âże kogoÂś moÂże tak strasznie boleĂŚ ,krzywda jest krzywdÂą i nie ma Âżadnej wymĂłwki ,Âże krzywdziĂŚ trzeba dla dobra sprawy .Nie darujĂŞ mojego bĂłlu ,choĂŚbym miaÂła na koniec Âświata pĂłjœÌ ,Âżeby winnym rzuciĂŚ w twarz kim sÂą ,muszÂą zapÂłaciĂŚ za ludzkÂą krzywdĂŞ choĂŚby nie wiem jak wielkimi gÂłowami byli .Tylko ten kogo nie boli ,Âślamazarzy siĂŞ i nie spieszy do niczego.
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2012, 06:18:17 wysłane przez sfinks »
|
|
|
|
|
songo1970
Maszyna do pisania...
KIN 213
|
|
« Odpowiedz #121 : Sierpień 23, 2012, 06:37:24 » |
|
Mroczne to czasy, to prawda,- jednak tym bardziej nie mo¿na daÌ satysfakcji ciemnoœci,- cz³owiek szuka szczêœcia na ró¿ne sposoby, ale sam nie przypuszcza³em, ¿e pomoc/danie prawdziwej mi³oœci innej osobie mo¿e daÌ tyle radoœci i poczucia bycia w pe³ni cz³owiekiem choÌ przez jakiœ czas. Nawet w jakimœ przekazie radz¹ aby szukaj¹c spokoju wewnêtrznego nie skupiaÌ siê na sobie, ale w³aœnie pomóc komuœ innemu- wtedy zapominamy o swoich troskach. sfinks jestem doœÌ empatyczn¹ osob¹ i od razu wyczyta³em z twoich pierwszych postów, i¿ ¿ycie nie potraktowa³o ciê zbyt ³agodnie, ale nie ty pierwsza i nie ostatnia. Masz racjê, czasami wystarczy poœwiêciÌ komuœ 15min. i tylko go wys³uchaÌ,- no có¿, ale wyœcig szczurów trwa i bêd¹ bieg³y do samego koùca..
aha, pamiĂŞtaj- przed Âświtem zawsze jest najciemniej
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2012, 06:55:14 wysłane przez songo1970 »
|
|
|
|
|
east
Gość
|
|
« Odpowiedz #122 : Sierpień 23, 2012, 08:49:10 » |
|
@ Sfinks
Nie darujê mojego bólu ,choÌbym mia³a na koniec œwiata pójœÌ ,¿eby winnym rzuciÌ w twarz kim s¹ ,musz¹ zap³aciÌ za ludzk¹ krzywdê choÌby nie wiem jak wielkimi g³owami byli Niestety, ale w takim razie niewiele mo¿na pomóc.
|
|
|
|
|
|
|
chanell
Maszyna do pisania...
|
|
« Odpowiedz #123 : Sierpień 23, 2012, 09:05:09 » |
|
Je¿eli chodzi o wszelkich hodowców ,to niech sobie lepiej byd³a nabêd¹, je¿eli lubi¹ eksperymenty.Jestem tak zaciêta ,¿e da³abym po pysku ka¿demu, kto siê przyczyni³ do mojego bólu i nie interesuj¹ mnie t³umaczenia ,¿e jacyœ hodowcy coœ chcieli dla mnie zrobiÌ dla mojego dobra i dlatego musieli mnie mocno poturbowaÌ .Niech siê nikt nigdy nie t³umaczy ,¿e nie wiedzia³ ,¿e kogoœ mo¿e tak strasznie boleÌ ,krzywda jest krzywd¹ i nie ma ¿adnej wymówki ,¿e krzywdziÌ trzeba dla dobra sprawy .Nie darujê mojego bólu ,choÌbym mia³a na koniec œwiata pójœÌ ,¿eby winnym rzuciÌ w twarz kim s¹ ,musz¹ zap³aciÌ za ludzk¹ krzywdê choÌby nie wiem jak wielkimi g³owami byli .Tylko ten kogo nie boli ,œlamazarzy siê i nie spieszy do niczego.
Przecie¿ Pan Jezus naucza³ ¿eby wybaczaÌ,czy w twoim sercu nie ma miejsca na wybaczenie ? Wydaje mi siê ( to tylko moje odczucie ) ¿e,dopóki nie wybaczysz osobom które ciê skrzywdzi³y ,nie bêdziesz szczêœliwa.W moim zyciu dozna³am wiele krzywd ,ale otrz¹snê³am siê z tego i wybaczy³am,szkoda czasu na biadolenie ,bo zycie jest piêkne ,ziemia jest piêkna,trzeba siê podnieœÌ jak Feniks z popio³ów i ¿yc dalej.
|
|
|
|
KsiĂŞga Koheleta 3,1
|
|
|
blueray21
Skryba, jakich maÂło
Punkty Forum (pf): 32
|
|
« Odpowiedz #124 : Sierpień 23, 2012, 09:13:26 » |
|
Sfinksie, najtrudniejszym elementem do pokonania na drodze do oœwiecenia s¹ nasze przywi¹zania. Jeszcze dziœ ponownie prze¿ywasz swoje krzywdy i chêtnie byœ komuœ coœ spra³a, choÌ wczeœniej powo³ywa³aœ siê na Jezusa, który w powszechnym zrozumieniu naucza³ czegoœ innego, co zreszt¹ jest mu wytykane do dziœ. Jedyn¹ drog¹ rozwi¹zania jest uwolnienie siebie / "odpuszczenie" sobie wszelkich wspomnieù zwi¹zanych z negatywnymi (choÌby tylko w twoim zrozumieniu) prze¿yciami. I dopiszê jeszcze jedno wyra¿enie: wybaczenie. Bez powy¿szych "drepczesz w miejscu", ci¹gle do tego wracasz, a byÌ mo¿e jeszcze bardziej siê "nakrêcasz", czego znam wiele przypadków. Pewnie napiszesz, ¿e ³atwo mi pisaÌ, nie nie ³atwo, te¿ to mia³em, ale dziœ reagujê inaczej (a w³aœciwie czêsto nie reagujê), choÌ czasami jeszcze emocje mnie przeskakuj¹. Staram siê byÌ zrównowa¿ony, neutralny i obserwowaÌ, siebie przede wszystkim. Technik uwalniania jest wiele i pamiêtaj, ¿e to dzia³a na obydwie strony, nie tylko na tego, który siê uwalnia. ¯yczê Ci, abyœ przeskoczy³a "siebie", swoje krzywdy, swoje ego. Kiedy przestanie ci na czymœ zale¿eÌ, to w³aœnie bêdzie po¿¹dany stan, wyjdziesz ze stanu walki, albo "przetrwania", jak to niektórzy nazywaj¹. A kiedy przestanie ci zale¿eÌ na wszystkim, dos³ownie - to osi¹gniesz stan Mistrza Wzniesionego.
|
|
|
|
Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
|
|
|
|