Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 10, 2025, 18:56:46

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: PragnĂŞ pomĂłc ludziom,tym ktĂłrzy chcÂą mnie wysÂłuchaĂŚ i zrozumieĂŚ.  (Przeczytany 56657 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
ptak
Gość
« Odpowiedz #100 : Sierpień 21, 2012, 13:02:07 »

@ east
Fajnie, Âże strzelasz humorem, zamiast fochami.  Chichot
ÂŻe jesteÂś radosny i peÂłen ekspresji. A mi siĂŞ juÂż nie chce rozkÂładaĂŚ myÂśli na czynniki pierwsze.

IdĂŞ sobie porozkoszowaĂŚ siĂŞ szczĂŞÂściem, miÂłoÂściÂą, niech tam mikrotubule poprzewodzÂą,
niech sygnaÂł o szczĂŞÂśliwoÂści leci w kosmos. I to wtedy sÂą nasze najwiĂŞksze kreacje, harmonizujÂące
oraz wpÂływajÂące na otoczenie. Od tego roÂślinka lepiej roÂśnie, skowronek piĂŞkniej Âśpiewa.  UÂśmiech

A czÂłowiek? Ojejku, jak mawia pewien komentator sportowy. Nawet nie pamiĂŞtam jego nazwiska,
ale chyba byÂł to mecz koszykĂłwki na Olimpiadzie, i to jego ojejku zastĂŞpowaÂło wszystko.

No to pa, niech siĂŞ szczĂŞÂście szczĂŞÂści a miÂłoœÌ miÂłuje. W nas i poza nami.  DuÂży uÂśmiech
Ojejku…  MrugniĂŞcie
east
Gość
« Odpowiedz #101 : Sierpień 21, 2012, 13:43:41 »

Ptaku , niech moc bĂŞdzie z TobÂą, a fale szczĂŞÂścia i miÂłoÂści kierujÂą Twymi stopami  Buziak
ojejku DuÂży uÂśmiech

@Fair Lady
east cyt
Fair Lady, a co , lubisz byĂŚ troszkĂŞ "potargana" przez macho ? Tak wiesz, dla draki  i wiĂŞkszych emocji - niczym gra wstĂŞpna.

Tak, lubie tarzac sie po dywanie. Ale faceci mnie sie boja, bo mysla, ze jestem agresywna poprzez moje zainteresowanie sportem.
//Boks - odmiana tajlandzka//
Faceci siĂŞ bojÂą straciĂŚ status macho w swoich oczach MrugniĂŞcie  A to przecieÂż tylko zabawa.
arteq
Gość
« Odpowiedz #102 : Sierpień 21, 2012, 14:35:44 »

WidzĂŞ ,Âże z facetami trudno rozmawiaĂŚ ,z ich tutaj wypowiedzi wynika ,Âże nie bardzo rozumiejÂą kobiety .
KaÂżdy facet ktĂłry zna kobiety doskonale wie, ze w pewnych przypadkach kobiet nie da siĂŞ zrozumieĂŚ i tyle... bo czasami nawet sama kobieta siebie nie rozumie. Ale to jeszcze nie tragedia, bo jeÂżeli naprawdĂŞ chce siĂŞ byĂŚ dobrym i ciepÂłym dla kobiety (nie mĂłwiĂŞ nawet o miÂłoÂści) to moÂżna... siĂŞ nauczyĂŚ, po prostu. PoznawaĂŚ pewne stany, nastĂŞpnie je rozpoznawaĂŚ i... zachowywaĂŚ siĂŞ w wyuczony sposĂłb - kojÂąco dla niej, wbrew temu co nakazywaÂłaby logika.

Nieco z boku ale ma³a próbka - starania maj¹ce na celu pocieszenie p³acz¹cej kobiety. Tylko do pewnego stopnia ciep³e s³owa i przytulenie (jak najbardziej w pocz¹tkowej fazie wskazane) s¹ koj¹ce, z jednej strony nieco lecz¹, znieczulaj¹ serce ale... powoduj¹ coraz wiêksze rozrzewnienie, s³owa: no przestaù ju¿, rozboli Ciê g³owa - nie skutkuj¹. Ale... powiedzcie "przestaù ju¿ p³akaÌ, jak Ty jutro bêdziesz wygl¹da³a..." - spowoduje to praktycznie natychmiastowe otarcie ³ez, i pojawi siê si³a (niby nie wiadomo sk¹d), ¿e kobieta weŸmie siê w przys³owiow¹ garœÌ (wyj¹tkiem jest stan co najmniej œrednio-zaawansowanej depresji).

Kobiety sÂą wspaniaÂłe - ciepÂłe, dobre, piĂŞkne, fascynujÂące - o ile wczeÂśniej na wÂłasne Âżyczenie lub nieposzanowanie przez mĂŞÂżczyznĂŞ nie zostanie zabita w nich kobiecoÂści.
Nie rozumiem jak mĂŞÂżczyzna moÂże powiedzieĂŚ: "znudziÂła mi siĂŞ..." - Âświadczy to jedynie o jego ograniczeniach w postrzeganiu, bo przy odpowiednim traktowaniu kobieta fascynuje caÂłe Âżycie.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 21, 2012, 14:37:44 wysłane przez arteq » Zapisane
east
Gość
« Odpowiedz #103 : Sierpień 21, 2012, 14:52:41 »

@Arteq
przy odpowiednim traktowaniu kobieta fascynuje caÂłe Âżycie.
ZnalazÂł siĂŞ "hodowca"  Z politowaniem  JĂŞzyk
sfinks
Gość
« Odpowiedz #104 : Sierpień 21, 2012, 22:32:08 »

TytuÂłujÂąc mĂłj wÂątek ,,ChcĂŞ pomĂłc ludziom...,, wiem co mĂłwiĂŞ .WyjaÂśniajÂąc pokrĂłtce sprawy miÂłoÂści w swoich postach ,chciaÂłam ukazaĂŚ jak wiele ran zadano mojej zbyt wraÂżliwej naturze . JeÂżeli kobieta w kwiecie wieku ma pragnienie Âśmierci ,to nie jest wcale zabawne .Pragnienie to powstaÂło ,poprzez liczne rany zadane mi przez ludzi bezmyÂślnych i bez serca .BĂłl i cierpienie doprowadziÂły mnie do samotnoÂści i wyobcowania. Z tego powodu ÂżyĂŚ i cieszyĂŚ siĂŞ Âżyciem ,to tak jakby topiĂŚ siĂŞ w wielkiej wodzie z uÂśmiechem na ustach .Zadanie raczej niewykonalne dla nikogo na Âświecie. Ze wzglĂŞdu na liczne rany ,wiem Âże ludzie potrzebujÂą pomocy ,ludzie ktĂłrzy nie wiedzÂą co czyniÂą innym(BoÂże odpuœÌ im winy ,bo nie wiedzÂą co czyniÂą). Nie uogĂłlniam oczywiÂście i nikogo palcem nie wskazujĂŞ ,ani nie wymieniam po imieniu.

To ,¿e wielu ludzi ma w sobie brutaln¹ ,nieokie³znan¹ naturê ,nie znaczy ,¿e maj¹ j¹ wszyscy i do ka¿dego cz³owieka mam jakieœ,, ale,, Nie mogê powiedzieÌ ,¿e ca³y œwiat jest z³y .Mogê tylko powiedzieÌ co prze¿y³am i jakie rany psychiczne i fizyczne mnie zadano .Dlatego tak bardzo wspó³czujê innym ,tym którzy podzielili mój los.

Gdy mĂłwiĂŞ ,Âże chcĂŞ pomĂłc, to mam na myÂśli potencjalnych wrogĂłw ,tych ktĂłrzy krzywdzÂą ludzi sÂłabych ,do ktĂłrych i ja siĂŞ zaliczam.Wspó³czujĂŞ  ludziom ,ktĂłrzy nie zdajÂą sobie sprawy co robiÂą innym( miÂłoœÌ do nieprzyjació³) chcĂŞ aby siĂŞ uratowali ,gdyÂż sÂą bardzo zagroÂżeni .

W tym przypadku ,nie kierujê siê nienawiœci¹ ( chocia¿ mog³abym) tylko zrozumieniem i wspó³czuciem . Rzecz jasna ze nie chodzi tylko o ludzi silnych i brutalnych ze wzglêdu na si³ê fizyczn¹ .

Niektórzy mimo pozoru i zewnêtrznej og³ady ,pod pozorem prawdy i sprawiedliwoœci ,przez swoj¹ œlepotê i niewyrozumia³oœÌ ,potrafi¹ komuœ krew wypiÌ i znaku po tym nie zostawiÌ .To te¿ s¹ wielcy brutale ale dobrze zakamuflowani.

SÂą teÂż tacy ,ktĂłrzy pod pÂłaszczem prawa i sprawiedliwoÂści ,potrafiÂą czÂłowieka wyÂżyÂłowaĂŚ ze wszystkiego,zabraĂŚ co siĂŞ da ,a na dodatek oskarÂżaĂŚ pokrzywdzonego i osÂądzaĂŚ go od czci i wiary .

Ró¿ni s¹ krzywdziciele ,nie widaÌ jednak tego na co dzieù,poniewa¿ ludzie niegodziwi ,przewa¿nie chodz¹ po œwiecie w glorii chwa³y . S¹ szanowani bardziej ni¿ ci ,których doprowadzaj¹ do upadku .

WÂłaÂśnie do tych ludzi skierowany jest mĂłj apel,,otwĂłrzcie oczy i reformujcie swoje mĂłzgi,,

Bardzo proszĂŞ aby nikt z forumowiczĂłw nie odbieraÂł tego, jako osobisty przytyk do jego osoby .Nikogo z Was nie znam ,nie wiem kim jesteÂście,ani co robicie.Gdybym do kogoÂś imiennie miaÂła pretensjĂŞ byÂłabym czÂłowiekiem zaÂślepionym nienawiÂściÂą .

PiszĂŞ ogĂłlnie ,kto poczuje siĂŞ winny bĂŞdzie wiedziaÂł,Âże to do niego tyczy siĂŞ ten apel .
PiszĂŞ na tym forum ,nie dlatego ze mam coÂś do zarzucenia tym osobÂą, ktĂłre  tutaj prowadzÂą swoje dyskusje ,tylko z bezradnoÂści ,poniewaÂż nie wiem gdzie mogÂłabym siĂŞ zwrĂłciĂŚ po zrozumienie?
chanell

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 72

« Odpowiedz #105 : Sierpień 21, 2012, 22:48:22 »

Droga Sfinks , od poczatku tego wÂątku, czuÂłam Âże woÂłasz o pomoc.Nie chciaÂłas siĂŞ do tego przyznaĂŚ.Nie wiem tylko ja mogÂłabym ci pomĂłc ? Internet nie jest przyjaznym miejscem.Nie jesteÂś w stanie poznaĂŚ przez ekran intencji drugiej osoby.Musisz byĂŚ ostrozna ,bo moÂżesz siĂŞ znowu bardzo ciĂŞÂżko zawieÂśc.ÂŻyczĂŞ ci z caÂłego serca wszystkiego dobrego i wiele miÂłoÂści.

Na wszystkie sprawy pod niebem jest wyznaczona pora.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #106 : Sierpień 21, 2012, 22:59:18 »

@Sfinks
JeÂżeli kobieta w kwiecie wieku ma pragnienie Âśmierci ,to nie jest wcale zabawne
Zabawne to nie jest na pewno, ale za to oczyszczajÂące. Z  powodu wrodzonego instynktu Âżycia nie zabijesz siĂŞ fizycznie, ale moÂżesz za to wyrzuciĂŚ "siebie".
.Pragnienie to powstaÂło ,poprzez liczne rany zadane mi przez ludzi bezmyÂślnych i bez serca .BĂłl i cierpienie doprowadziÂły mnie do samotnoÂści i wyobcowania. Z tego powodu ÂżyĂŚ i cieszyĂŚ siĂŞ Âżyciem ,to tak jakby topiĂŚ siĂŞ w wielkiej wodzie z uÂśmiechem na ustach .Zadanie raczej niewykonalne dla nikogo na Âświecie.

CaÂły bĂłl w Twoich postach tyczy siĂŞ owej toÂżsamoÂści JA . Piszesz, Âże to MNIE zadano bĂłl i cierpienie. To TY cierpisz.
Tylko to obserwuj.  Co to jest cierpienie ? Jak dziaÂła ? Czego dotyczy ?
Dotyczy Twojej historii. Czemu siĂŞ jej trzymasz ? Do czego jest Ci ona potrzebna na nowej drodze Âżycia ?
Ka¿dy cz³owiek ma swoj¹ historiê. Mo¿esz wspó³czuÌ, ale tylko wtedy, kiedy sama uporasz siê z w³asn¹ przesz³oœci¹ .
Uporasz siĂŞ rozpoznajÂąc czego/kogo tak na prawdĂŞ dotyczyÂła.
Kim jest ta ,co cierpi ? Co sprawia, Âże jest ? Czy w ogĂłle jest ?
To kolejny etap "wzniesienia".

Widzisz, ¿ycie wpêdza ludzi w takie historie nie przypadkowo. Twoja historia to nauka, ona coœ ma do przekazania. Coœ bardzo wa¿nego ,od czego wci¹¿ uciekasz.
Nie tylko zreszt¹ Ty, ale wiêkszoœÌ ludzi to robi. Docieraj¹ na krawêdŸ œmierci. Kto boi siê ? Tylko Ty. SprawdŸ jak to jest siê nie baÌ , jak to jest , kiedy uwalniasz istnienie od wyobra¿eù o sobie.
Nie trzymaj cierpienia. Nie trzymaj cierpi¹cej. PuœÌ to w koùcu.
sfinks
Gość
« Odpowiedz #107 : Sierpień 22, 2012, 04:06:12 »

Nie chciaÂłabym absolutnie uraziĂŚ nikogo mojÂą obecnÂą wypowiedziÂą ,ale zrozumiaÂłam ,Âże radzi mi siĂŞ swoje rany lizaĂŚ w kÂącie( gabinet lekarski ) lub myÂśleĂŚ i wyciÂągaĂŚ wnioski nad tym co mnie spotkaÂło ,bo to tylko moja osobista sprawa i nie dotyczy ogó³u .Powinnam milczeĂŚ i nie odzywaĂŚ siĂŞ na forum publicznym ,poniewaÂż Âświat taki jest jak jest i inny nie bĂŞdzie .Powinnam pĂłjœÌ do grobu zakneblowana, a winni powinni robiĂŚ dalej swoje, innym ludziom . Nikt nie powinien zwracaĂŚ uwagi pijanym sadystom ,cwanym  ,ktĂłrzy wykorzystujÂą ludzi w prywatnych zakÂładach utworzonych przez siebie ,ktĂłrzy czerpiÂą korzyÂści z czÂłowieka pracy ,ktĂłrzy przez naginanie prawa zawÂłaszczajÂą cudze mienie (domy ,wszelkie wÂłasnoÂści ,prace ) ktĂłrzy doprowadzajÂą do upadku i ruiny ludzi biedniejszych i skromniejszych  ,ktĂłrzy wydajÂą tysiÂące bezmyÂślnych ustaw, powodujÂąc utrudnianie Âżycia ludzi bezradnych ,chorych ,bez siÂły przebicia , ktĂłrzy powodujÂą upadek obyczajĂłw ,ktĂłrzy przez swojÂą prywatĂŞ i d¹¿enie do wysokich stanowisk ,powodujÂą upadki spoÂłeczeĂąstw i ustrojĂłw ,ktĂłrzy kÂłamiÂą i oszukujÂą ( reklamy) w celu nabierania innych na ró¿ne badziewia ,w celu zbijania majÂątkĂłw i fortun.KtĂłrzy nie majÂą szacunku dla tych co nie nad¹¿ajÂą  za Âświatem ,niszczÂą ich ,wykorzystujÂą ,ktĂłrzy przez to Âże posiadajÂą odpowiednie Âśrodki wykorzystujÂą  dzieci ,kobiety ,oraz osoby sÂłabsze, ktĂłre z ró¿nych przyczyn nie mogÂą siĂŞ broniĂŚ ,ktĂłrzy za forsĂŞ wykrĂŞcajÂą kota ogonem i dominujÂą nad takimi co siĂŞ broniĂŚ nie majÂą za co ,ktĂłrzy pomiatajÂą i pogardzajÂą biedniejszym czÂłowiekiem ,panoszÂą siĂŞ na Âświecie ze wzglĂŞdu na wielkie fortuny ,znaczenie ,nazwiska ,koneksje ,wzajemne obmywanie rÂąk ,cwaniaczenie  we wszelkich dziedzinach Âżycia ?KtĂłrzy chcÂą tylko braĂŚ od Âświata i nie dawaĂŚ nic ,chomikowaĂŚ ,upychaĂŚ po kontach majÂątki ,powodujÂąc tym zachwiania finansowe ,zdzierajÂą ,,koÂłdrĂŞ,, z biedniejszych narodĂłw ,poniewaÂż uwaÂżajÂą ze tylko im siĂŞ naleÂży  ,a inni co nie majÂą nikogo silniejszego dla swojej obrony majÂą ÂżyĂŚ w biedzie i ruinie .KtĂłrzy w celach wzbogacenia swoich krajĂłw wzniecajÂą wojny,aby grabiĂŚ ,zawÂłaszczaĂŚ ,bo im siĂŞ naleÂży wszystko ,z tego powodu mordujÂą miliony ,dzieci ,kobiet ktĂłre nie ponoszÂą najmniejszej winy za to  co siĂŞ innym Âśni ,a Âśni im siĂŞ o potĂŞdze ,wielkoÂści i po trupach innych chcÂą siĂŞ wzbogacaĂŚ  ,budowaĂŚ imperia i znaczenie w Âświecie.

DziĂŞkujĂŞ za takie porady ,jeÂżeli wszyscy na Âświecie tak myÂślÂą, zwÂłaszcza ci ,co siĂŞ dobrze majÂą ,to czÂłowiek biedny i ubogi bĂŞdzie musiaÂł siedzieĂŚ w swojej norze i gÂłowy nie bĂŞdzie miaÂł prawa wychyliĂŚ poniewaÂż moÂże po niej mocno oberwaĂŚ od silniejszych jednostek.

WidaĂŚ mam gĂŞby nie otwieraĂŚ ,bo nie mam prawa mĂłwiĂŚ co mnie boli ,a boli mnie to co innych tak samo pokrzywdzonych jak ja .Ale oczywiÂście to powinna byĂŚ tylko moja sprawa i powinnam przez palce patrzeĂŚ na Âświat, dajÂąc tym samym przyzwolenie aby dalej postĂŞpowaÂł jak dotychczas .

JeÂżeli twierdzicie Âże forum nie jest miejscem ,gdzie powinnam walczyĂŚ o sprawiedliwoœÌ dla siebie i innych ,to poproszĂŞ o poradĂŞ gdzie mogÂłabym wypowiedzieĂŚ siĂŞ publicznie na te tematy .PrzyrzekÂłam sobie ,Âże nie umrĂŞ prĂŞdzej ,niÂż nie zaÂłatwiĂŞ sprawy ,mam w nosie politykĂłw ,organizacje wszelkiego rodzaju ktĂłre stosujÂą ,,zamordyzm,, nie interesuje mnie kto jakie ma znaczenie w Âświecie ,czy to kler ,czy wysoko postawiona osoba ,czy sÂłuÂżby bezpieczeĂąstwa  i policja .Jestem przygotowana na poniesienie konsekwencji za swoje sÂłowa i wypowiedzi .KtoÂś musi powiedzieĂŚ Âświatu o jego wielkiej niesprawiedliwoÂści  i radzenie komuÂś aby milczaÂł jest trzymaniem sztamy ze zÂłem .
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #108 : Sierpień 22, 2012, 05:26:15 »

sfinks mĂłw/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siĂŞ od razu rezultatĂłw,-
to i tak lepsze niÂż gdyby nikt ciĂŞ nie usÂłyszaÂł/przeczytaÂł.

pozdrawiam UÂśmiech

widzĂŞ, iÂż zmieniÂłaÂś "fryz"- I love it Chichot
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2012, 08:23:05 wysłane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #109 : Sierpień 22, 2012, 08:40:52 »

sfinks mĂłw/pisz co ci w duszy "gra", ale nie spodziewaj siĂŞ od razu rezultatĂłw,-

pozdrawiam UÂśmiech

widzĂŞ, iÂż zmieniÂłaÂś "fryz"- I love it Chichot

Masz racjĂŞ SonguÂś Chichot ale co do fryz to lepiej naszemu Sfinksowi w czarnej fryz. Hm.....tylko podobno faceci wolÂą blondynki DuÂży uÂśmiech

KsiĂŞga Koheleta 3,1
east
Gość
« Odpowiedz #110 : Sierpień 22, 2012, 09:02:05 »

Sfinks przeczytaj uwaÂżnie jeszcze raz to, co napisaÂłaÂś. Ty tak postrzegasz Âświat. On tak wyglÂąda jaka jesteÂś TY.
To tak proste jest. Nie trzymaj tego obrazu Âświata, nie utrwalaj go. Ghandi zwykÂł mawiaĂŚ  "bÂądÂź zmianÂą ,ktĂłrÂą chcesz widzieĂŚ wokó³ siebie". To jest metoda, bo Ghandi -korzystajÂąc z tej metody - w miarĂŞ pokojowy sposĂłb wygoniÂł AnglikĂłw. To po prostu dziaÂła. Niedawno w ten sposĂłb LUDZIE dokonali "niemoÂżliwego" czyli spuÂścili ACTA do kanaÂłu, gdzie jego miejsce. RzÂądy siĂŞ wycofaÂły, Unia siĂŞ wycofaÂła z tego co juÂż byÂło klepniĂŞte. Wszystko jest moÂżliwe.

Im wiĂŞcej ludzi zmieni postrzeganie tym szybciej Âświat siĂŞ zmieni.
Wszystko jest ze sob¹ po³¹czone wiêc nie ma wyjœcia - musi siê w koùcu zmieniÌ.

Wszyscy wiemy w jaki sposĂłb system sprawia, aby 1% ludnoÂści Âświata ÂżerowaÂł na pozostaÂłych. KaÂżdego dnia system uruchamia na nowo wszĂŞdzie, na caÂłej Ziemi ogromnÂą, medialnÂą maszyneriĂŞ, ktĂłrej trybiki (za dobre pieniÂądze) sÂądzÂą, Âże wykonujÂą dobrze poÂżytecznÂą czêœÌ pracy. JednakÂże efekt caÂłoÂściowy to utrzymanie takiego obrazu Âświata, jaki mamy. Media donoszÂą o wielkiej polityce ,straszÂą wojnÂą, aby za chwilĂŞ donieœÌ o jakichÂś gÂłupich, zastĂŞpczych tematach, aby za moment epatowaĂŚ ludzkÂą tragediÂą (zginĂŞÂło tylu a tylu ludzi) .Tak wszyscy to znamy i chÂłoniemy tÂą papkĂŞ , nakrĂŞcamy siĂŞ niÂą. Po co ? Aby utrwalaĂŚ obraz rzeczywistoÂści taki jaki jest.  Wy³¹cz tv, radio i ambonĂŞ. Po Ci to ? Chcesz byĂŚ taka zgorzkniaÂła do koĂąca swoich dni ?
WeŸ odpowiedzialnoœÌ za to jak kreuje siê œwiat.

Systemowi to juÂż siĂŞ nie udaje tak jakby sobie ÂżyczyÂł.

Ludzie odwracaj¹ siê od tego, maj¹ doœÌ, wybieraj¹ inne kierunki dla Œwiadomoœci. Wy³¹cz telewizor. Wy³¹cz autopilota na którym codziennie wstajesz do roboty. Zdetronizuj kontrolera JA . Poczujesz, ¿e ca³y œwiat to ogromna potêga, œwiadomoœÌ czekajaca na to gdzie zostanie skierowana uwaga. Ten obszar bêdzie eksplorowaÌ. Nie Ty masz moc, ale moc przep³ywa przez istotê o nazwie Sfinks. Zawsze tak by³o i dlatego System wykorzystuje Ciebie do modelowania rzeczywistoœci. Ciebie - iluzoryczny filtr . Twój bezsilny krzyk wykorzystuje, bo wie, ¿e TY siê nie liczysz, a tylko przep³yw energii do zasilania obrazu co dzieje siê przez Ciebie m.in. To stara prawda wyra¿ona powiedzeniem : "Nie wa¿ne jak mówi¹, byle mówili " .

@Sfinks
radzi mi siê swoje rany lizaÌ w k¹cie( gabinet lekarski ) lub myœleÌ i wyci¹gaÌ wnioski nad tym co mnie spotka³o ,bo to tylko moja osobista sprawa i nie dotyczy ogó³u .Powinnam milczeÌ i nie odzywaÌ siê na forum publicznym ,poniewa¿ œwiat taki jest jak jest i inny nie bêdzie

ZnĂłw wnioski pokrzywdzonej dziewczynki ?

Wiesz ile energii kosztuje zmiana wygl±du pokoju - to ca³e dni pracy. To samo ,ale szybciej i o wiele pro¶ciej osi±gniesz wychodz±c z pokoju i wchodz±c do innego. Nie zmienisz sadysty pisaniem czego¶, czego on nawet nie przeczyta bo w takich miejscach nie bywa po prostu. TY nawet nie masz takiej mocy. Ale nie blokuj±c mocy, nie filtruj±c jej ca³y czas przez czarne okulary , po prostu zmieniaj±c nastawienie na dostrzeganie POZYTYWÓW - ta moc sama zmieni ¶wiat wokó³ Ciebie.

KtoÂś musi powiedzieĂŚ Âświatu o jego wielkiej niesprawiedliwoÂści  i radzenie komuÂś aby milczaÂł jest trzymaniem sztamy ze zÂłem

Oburzenie zrozumia³e, ale Systemowi o to chodzi, abyœ wytrzepa³a ca³¹ swoj¹ moc na gadanie. Zrozum - robisz mu przys³ugê.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #111 : Sierpień 22, 2012, 09:47:29 »

JeÂżeli twierdzicie Âże forum nie jest miejscem ,gdzie powinnam walczyĂŚ o sprawiedliwoœÌ dla siebie i innych ,to poproszĂŞ o poradĂŞ gdzie mogÂłabym wypowiedzieĂŚ siĂŞ publicznie na te tematy .PrzyrzekÂłam sobie ,Âże nie umrĂŞ prĂŞdzej ,niÂż nie zaÂłatwiĂŞ sprawy ,mam w nosie politykĂłw ,organizacje wszelkiego rodzaju ktĂłre stosujÂą ,,zamordyzm,, nie interesuje mnie kto jakie ma znaczenie w Âświecie ,czy to kler ,czy wysoko postawiona osoba ,czy sÂłuÂżby bezpieczeĂąstwa  i policja .Jestem przygotowana na poniesienie konsekwencji za swoje sÂłowa i wypowiedzi .KtoÂś musi powiedzieĂŚ Âświatu o jego wielkiej niesprawiedliwoÂści  i radzenie komuÂś aby milczaÂł jest trzymaniem sztamy ze zÂłem .

Droga Sfinks , rozumiem twoje oburzenie i rozgoryczenie.Nie twierdzĂŞ Âże forum nie jest miejscem,gdzie powinnaÂś walczyĂŚ o sprawiedliwoœÌ walcz twoje prawo i twoja wola. Istnieje jednak wiele innych form walki np; podpisywanie  petycji,udziaÂł w demonstracjach - manifestacjach, utworzenie swojego blogu ( a ?) albo jeszcze moÂżesz stworzyĂŚ grupĂŞ na facebooku i przyciÂągaĂŚ -zapraszaĂŚ ludzi o podobnych poglÂądach. Jest na Facebooku grupa WOLNALUDZKO¦Æ do ktĂłrej i ja nale¿ê zapraszam UÂśmiech  jesli bĂŞdziesz chciaÂła to podam ci namiary  na priv.
pozdr.serdecznie UÂśmiech

ps; tu masz link do strony http://wolnaludzkosc.pl/pl/
« Ostatnia zmiana: Sierpień 22, 2012, 09:49:19 wysłane przez chanell » Zapisane

KsiĂŞga Koheleta 3,1
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #112 : Sierpień 22, 2012, 09:53:24 »

Dokladnie dr.oga chanell podala porade sfinks, wg wlasnego algorytmu, ktoremu jest wierna.
Juz dawno zauwazylam to i mysle, ze nie jedyna.

Polecasz podpisywanie, petycji, facebook (twarz Boga?) - a wiesz ile negatywnych opinii krazy wokolo tego?

sfinksie - rob tak jak Ci wewnetrzny glos nakazuje.
greta
Gość
« Odpowiedz #113 : Sierpień 22, 2012, 09:57:35 »

Dobrze napisales east.Uzalanie sie nd soba niczego nie zmieni.Trzeba jasno sobie powiedziec,bez klamstwa,przyjmuje wszystko jako to,co mam przezyc,a te najbardziej bolace doswiadczenia zyciowe przyjmuje,jak najlepsze lekarstwo,ktore otrzymuje.To wszystko.

Nie tylko Ty sfinksie cos przezylas.Inni tez.Zapewniam Cie.
Nie bede pisac o sobie,bo to Twoj watek.Powiem tylko krociotko:
ja stracilam wszystko,mam tylko moja walizke i  jestem szczesliwa.Znalazlam prace dajaca mi satysfakcje,choc nie jest ona latwa.Szczescie odnalazlam w pomocy innym ludziom.Widac tak mi bylo pisane.

Pozdrawiam i zycze wiecej cierpliwosci.Co ma byc to bedzie.Greta
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #114 : Sierpień 22, 2012, 10:12:45 »

greta
a moze wlasnie nie stracilas, tylko odrzucilas niepotrzebny balast, zobaczysz jak teraz uniesiesz sie wysoko i spojrzysz z retrospekcji za siebie, z dystansu. Nie bedziesz sama, beda przychodzily do Ciebie mysli, mysli ktore beda rozne - zaczniesz sie oczyszczac sama, staraj sie byc uczciwa dla sibie, a poswiecac nie musisz sie, nikt tego nie oczekuje, nawet jest zle widziane, zyj i ciesz sie, ze silna babka jestes!
Powodzenia.
sfinks
Gość
« Odpowiedz #115 : Sierpień 22, 2012, 10:44:30 »

pozdrawiam UÂśmiech
Songo 1970
DziĂŞkujĂŞ Ci mam zawsze od Ciebie  jakieÂś sÂłowa otuchy i podtrzymania na duchu ,tacy ludzie jak Ty zachĂŞcajÂą do odwagi ,poniewaÂż nie zgÂłaszajÂą  wiecznie weta przeciw czyimÂś wypowiedziom  i poczynaniom  .

Jestem kobietÂą o ktĂłrej ÂśmiaÂło  moÂżna powiedzieĂŚ ,Âże jest w podeszÂłym wieku ,swoje przeÂżyÂłam i wiem co i kto czym pachnie. PiszĂŞ ,ze poznaÂłam w Âżyciu prawego czÂłowieka,ktĂłry zostaÂł dla mnie -WiarÂą ,NadziejÂą  i MiÂłoÂściÂą ,byÂł jedynym czÂłowiekiem jakiego w Âżyciu spotkaÂłam, dla ktĂłrego warto byÂło siĂŞ obudziĂŚ i zrobiĂŚ w Âżyciu coÂś sensownego.

Jestem by³ym dzia³aczem ,,Solidarnoœci,, ,w czasie kiedy st³umiono jej dzia³anie og³aszaj¹c ,,Stan Wojenny,, zachorowa³am ciê¿ko i z tego powodu uniknê³am internowania .Jestem jednak pewna ,¿e by³am pierwsza na liœcie .D³ugo chorowa³am ,lekarze chronili mnie ,dlatego nikt nie mia³ prawa mnie nawet zaczepiÌ ( dziêkujê tym lekarzom ,którzy mn¹ siê opiekowali i chocia¿ nie znam ich osobiœcie ani nie znam ich nazwisk ,to jednak wiem ,¿e opieka ich by³a bardzo skuteczna)Dopiero jak pozna³am cz³owieka,prawomyœlnego ,sprawiedliwego i kochaj¹cego ludzi,zaczê³am powoli odzyskiwaÌ zdrowie i si³ê .

ChcĂŞ dokoĂączyĂŚ to co zaczĂŞÂłam,to co ludzie tamtych czasĂłw ode mnie oczekiwali .Nie pozwolĂŞ aby moje sÂłowa i walka w obronie pracownikĂłw oraz pokrzywdzonych zamieniÂła siĂŞ w ,,gĂłwno,,

Ludzie mi wierzyli ,ufali i g³osowali na mnie podnosz¹c swoje obydwie rêce do góry ,nie mog³am im wtedy pomóc ,gdy¿ by³am s³aba i nie mia³am si³y przebicia ,ale moje chêci by³y ogromne .Mimo to ludzie widzieli ,ze stojê za nimi murem i nie cofam siê przed s³odkimi s³owami tych co chcieli ,,SolidarnoœÌ,, ug³askaÌ ,przekrêciÌ na swoje kopyto ,wykorzystaÌ do budowania swoich stanowisk i warunków dogodnych dla swojej prywaty .

Dla jasnoœci sprawy ,nie by³am za tym aby socjalizm zburzyÌ kompletnie i na jego gruzach budowaÌ gospodarkê rynkow¹ i tak zwana demokracjê ,która by³a tylko has³em ,poniewa¿ wszystkim by³o wiadomo ,¿e chodzi o siermiê¿ny kapitalizm i w³asnoœÌ prywatn¹ . O swoich obawach co do z³ych decyzji tych, którzy mieli wiêksz¹ moc i mo¿liwoœci w podejmowaniu decyzji ,mówi³am g³oœno i otwarcie ,maj¹c na wzglêdzie dobro wszystkich ludzi w moim kraju.

Rzecz jasna ,Âże nie jestem nikim znanym ,ani z ludÂźmi decydujÂącymi o obliczu nowej Polski ,nie miaÂłam Âżadnego kontaktu .
Jednak to nie powĂłd aby nie mieĂŚ prawa wypowiedzi ,co sÂądzĂŞ o takich decyzjach i co mi siĂŞ nie podoba .
Decyzje tych ktĂłrzy mieli moÂżliwoœÌ uczyniĂŚ z mojego kraju ,ojczyznĂŞ przyjaznÂą dla obywateli okazaÂły siĂŞ chybione .Robotnicy nie tylko nie uzyskali nic ze swoich postulatĂłw i planĂłw ,lepszego Âżycia ,modernizacji zakÂładĂłw pracy oraz sprawiedliwych wynagrodzeĂą za swoja ciĂŞÂżkÂą pracĂŞ ,ale zostali tej pracy pozbawieni ,a ich zakÂłady pracy ulegÂły likwidacji .Ich ciĂŞÂżka praca nieraz wielu lat poÂświĂŞceĂą, poszÂła na marne ,dostajÂą za to nĂŞdzne emerytury ,mÂłodsi dawno wylÂądowali na bruku .Wielu z nich tych bez siÂły przebicia, nie potrafi odnaleŸÌ siĂŞ w tym stworzonym przez ludzi nie odpowiedzialnych, Âświecie.PonieÂśli oni strasznÂą klĂŞskĂŞ poniewaÂż nie tylko nie wygrali sprawy ,ale na ich plecach inni wspiĂŞli  siĂŞ aby dla swoich egoistycznych celĂłw uzyskaĂŚ wÂładzĂŞ i znaczenie w Âświecie .

Robotnicy mimo ,Âże to byÂł ich ,,Wielki Zryw ,,przegrali sprawĂŞ a ich postulaty i ¿¹dania wylÂądowaÂły w koszu na Âśmieci.Nie majÂą one szansy speÂłnienia siĂŞ nawet ,,Po stu latach,, Czego domagaliÂśmy siĂŞ?  RĂłwnoÂści  spoÂłecznej ,prawa do wspĂłlnego decydowania o naszym kraju ,unowoczeÂśnienia  zakÂładĂłw pracy i ich modernizacji ,peÂłnego wykorzystania ÂśrodkĂłw na cele spoÂłeczne oraz rozwĂłj naszej ojczyzny ,prawa do decydowania Polski o samej sobie ,decydowania o moÂżliwoÂści wykorzystywania zasobĂłw wÂłasnych naszego kraju ,o finansach i prawie do decydowania jak i na co majÂą byĂŚ przeznaczone . MieliÂśmy mieĂŚ prawo udziaÂłu w podziale majÂątku  narodowego i kontroli nad wypÂływem tych ÂśrodkĂłw z naszego kraju . Do otwarcia siĂŞ Polski na Âświat,do zlikwidowania blokad ,ktĂłre stosowaÂły kraje zachodnie,ktĂłre bojÂąc siĂŞ aby socjalizm nie rozprzestrzeniÂł siĂŞ na caÂły Âświat,tÂłumiÂły jego gospodarkĂŞ zakÂładaÂły embargo ,niszczÂąc przez to jego pÂłynnoœÌ i prawidÂłowÂą wspó³pracĂŞ gospodarczÂą .

Przez nieodpowiednie dziaÂłania otworzono szeroko granice ,wpuszczajÂąc przez nie ,,zgniliznĂŞ zachodniÂą ,, w puszczono do naszego kraju destrukcjĂŞ ,wiele sposobĂłw wykorzystywania czÂłowieka  przez czÂłowieka.Uczyniono z kraju w ktĂłrym panowaÂł wzglĂŞdny spokĂłj i swoista kultura ,,bagno,, sobiepaĂąstwo  ,zdziczaÂłe zwyczaje ,bezrobocie ,zwiĂŞkszenie siĂŞ liczby ludzi chorych ,ktĂłrzy nie mogÂąc podoÂłaĂŚ warunkom Âżycia, zapadajÂą czĂŞÂściej na wiele chorĂłb zwiÂązanych  ze stresem i nie moÂżnoÂściÂą prawidÂłowego funkcjonowania  rodziny .

Ze sÂłuÂżby zdrowia uczyniono ,,pokrĂŞtny twĂłr,,  Tworzy siĂŞ wiele niezrozumiaÂłych przepisĂłw ,ktĂłre nie tylko lekarzy doprowadzajÂą  do zawrotĂłw gÂłowy ,ale czÂłowieka chorego do bezradnoÂści utrudniajÂącej codzienne Âżycie.
Doprowadzono do takiego bezprawia ,Âże nawet odwaÂżono siĂŞ zabijaĂŚ ludzi w karetkach pogotowia ,aby uzyskaĂŚ  za to jakieÂś  korzyÂści  finansowe.

Zabrano robotnikom ich przywileje naleÂżne od paĂąstwa o zabarwieniu socjalnym : wczasy  , wszelkie dotacje do przedszkoli ,¿³obkĂłw ,szkó³  ,dostĂŞp do wszelkiej kultury na ktĂłre dawano zakÂładom pracy wiele dotacji .Poucinano wynagrodzenia pracownikom ( na michĂŞ wystarczy) zawÂłaszczono zakÂłady ,potworzono prywatne wÂłasnoÂści ,ktĂłre prowadzÂą ludzie bez sumienia wykorzystujÂący innych do ciĂŞÂżkiej maÂło pÂłatnej pracy .Podczas gdy inni majÂą ciĂŞÂżkie Âżycie ,nie staĂŚ ich na czynsze ,opÂłaty za media,inni budujÂą sobie fortuny, kosztem wykorzystywania do granic moÂżliwoÂści siÂły roboczej przeciĂŞtnego obywatela .

Prawa pracownicze sÂą w ,,powijakach,, i nikt nie ma zamiaru ich respektowaĂŚ ,obywatel pracujÂący dla ,,wypasionej krowy ,, lub ,,zÂłotego cielca,, nie ma prawa chorowaĂŚ ,nawet korzystanie z toalety aby zaÂłatwiĂŚ swoje potrzeby  naturalne organizmu jest utrudniane ,kasjerki jednego z wielkich marketĂłw zobowiÂązane byÂły swego czasu nosiĂŚ pampersy i miaÂły robiĂŚ pod siebie .Czy to nie jest upodlenie czÂłowieka do granic moÂżliwoÂści ? Dzieci pracownikĂłw teÂż nie maja prawa chorowaĂŚ ,bo  ,,krzywogĂŞbe,, kierownictwo,,smrodzi z tego tytuÂłu atmosferĂŞ ,, Czy tak miaÂło wyglÂądaĂŚ polepszenie naszej egzystencji?

Nie ma siĂŞ nawet do kogo zwrĂłciĂŚ  po obronĂŞ praw pracowniczych ,zwiÂązki zawodowe istniejÂą ,,pro forma,, a pracownik ktĂłry ÂśmiaÂłby siĂŞ postawiĂŚ ,na drugi dzieĂą moÂże siĂŞ popaœÌ  na ,,zielonej trawce,,

Durne gadanie ,Âże ,,SolidarnoœÌ ,, zwyciĂŞÂżyÂła jest tylko populistycznym gadaniem przez tych ,ktĂłrzy tworzÂą partie polityczne  ,ktĂłrzy majÂą siĂŞ dobrze ,korzystajÂą z nieprzerwanego strumienia pieniĂŞdzy pÂłynÂącego do ich kasy .
nie ¿a³uj¹ sobie niczego ,wszystko musz¹ mieÌ ,,wypasione ,, a o robotniku i pracowniku nawet nie myœl¹ ( syty g³odnego nie zrozumie)Przez takie gadanie podbudowuj¹ oni tylko swoje znaczenie i odcinaj¹ kupony od tak zwanej ,,walki o prawa o prawa i sprawiedliwoœÌ spo³eczn¹ w naszym kraju .

Emerytury ludzi ciĂŞÂżkiej pracy sÂą zagroÂżone ,ci ktĂłrzy pracowali kilkadziesiÂąt  lat ,dla dobra ogó³u spoÂłecznego nie sÂą pewni czy bĂŞdÂą mieli jutro co do garnka wÂłoÂżyĂŚ ? Wszystko to z powodu oszustw finansowych ,kÂłamstw podatkowych , cwaniactwa ,zatrudniania na czarno ,na podstawie faÂłszywych umĂłw ,kombinatorstwa aby do kasy paĂąstwowej wpÂłynĂŞÂło jak najmniej pieniĂŞdzy ,a jednostki silne i cwane chowaÂły po kontach ,w wielu przypadkach zagranicznych ,miliardy zÂłotych ,tym samym powodujÂąc duÂże zachwianie gospodarcze  mojego kraju .

Niech nikt sobie nie myÂśli ,ze prosty czÂłowiek o prawym postĂŞpowaniu zgnĂŞbiony i zniszczony przez wszelkie hieny i rozszarpany przez rekiny finansjery ,bĂŞdzie milczaÂł i zabierze resztki swoich strzĂŞpkĂłw do grobu ,bo nie moÂże w Âżaden sposĂłb daĂŚ  rady,, krwiopijcom ,,

Mowy nie ma ,wzywam wszystkich pokrzywdzonych ludzi do zrywu ,do otworzenia oczu zamydlanych przez egoistĂłw i cwaniakĂłw ,solidarnoœÌ  jeszcze nie wygraÂła ale i nie przegraÂła! jest wielu ludzi pokrzywdzonych ,wiecej niÂż tych co siĂŞ lubiÂą paœÌ na cudzych ,,pastwiskach,,

Postawmy weto cwaniakom . DoœÌ milczenia i opowiadania po k¹tach ,jak to dawniej dobrze by³o .

Nie dajmy siê, zwalmy z piedesta³ów ,,Ba³wany,, które maj¹ zimne serca dla innych ludzi ,ludzi ciê¿kiej pracy .
wygraĂŚ majÂą ,,ostatni,, a ,,pierwsi,, majÂą tworzyĂŚ koĂącowy ogon.

SprawiedliwoÂści  ma siĂŞ staĂŚ za doœÌ ,to Âże rzeczywistoœÌ  jest barwniejsza  niÂż dawniej ,Âże mamy lepszy sprzĂŞt ,piĂŞkniejsze mieszkania i dostĂŞp do smakoÂłykĂłw zamorskich ,nic nie tÂłumaczy ,to ulubiony temat tych ,ktĂłrzy lubiÂą byle czym zasmarowaĂŚ komuÂś oczy  .NaleÂży to wszystko do rozwoju ogĂłlnoÂświatowego i nie moÂżna tym mydliĂŚ komuÂś oczu ..

Trzeba patrzeĂŚ jak ludzie ÂżyjÂą i za co ÂżyjÂą ,a nie tÂłumaczyĂŚ siĂŞ wiecznie pomaraĂączami i bananami ,to tylko zamiatanie Âśmieci pod dywan ,dla niepoznaki i zrĂŞczny kamuflaÂż tego co kuleje .

W zadnym wypadku nie chodzi o to ze uboÂżsi zazdroszczÂą komuÂś ich dĂłbr ,tylko o to ,Âże czÂłowiek pracy, za swoje nĂŞdzne wynagrodzenie nie moÂże prowadziĂŚ normalnie domu ,zaspakajaĂŚ potrzeb rodziny ,musi siĂŞ wiecznie martwiĂŚ ,ÂłamaĂŚ gÂłowĂŞ jak ma podoÂłaĂŚ za tÂą marnÂą ,,ÂściepĂŞ,, ktĂłra spadÂła z brody cwaniakĂłw ,ktĂłrzy nie majÂą Âżadnych skrupu³ów ,ze ludzi pracy doprowadzajÂą  do ubĂłstwa ,niszczÂą ich pozycjĂŞ spoÂłecznÂą ,degradujÂą ,zmuszajÂą ich do zadÂłuÂżania siĂŞ w krwioÂżerczych i lichwiarskich bankach ,ktĂłre tak nakrĂŞcajÂą sprĂŞÂżynĂŞ ,ze raz zadÂłuÂżony czÂłowiek nie moÂże siĂŞ wyplataĂŚ z ich chciwych rÂąk .

zachÂłanne ,chytre ,przebiegÂłe wĂŞÂże  ,bez odrobiny empatii ,patrzÂący na biedĂŞ ludzkÂą ,ktĂłrej sami sÂą przyczynÂą i serce im nawet nie drgnie.Nie doœÌ ,Âże nie maja wspó³czucia dla drugich to jeszcze nimi pogardzajÂą,mĂłwiÂąc do nich pogardliwie a czasami z niesmakiem .WypowiadajÂą siĂŞ publicznie w mediach ,jak to innym brak kultury ,zaniedbujÂą siĂŞ ,brzydko pachnÂą a w ogĂłle dno spoÂłeczne .Gdyby ludzie z nizin spoÂłecznych wykazywali tyle sprytu i zachÂłannoÂści  co ,,wielkie i mÂądre gÂłowy,, teÂż  potrafiliby zachowaĂŚ siĂŞ z kulturÂą i piĂŞknie pachnieĂŚ ,gdyÂż pieniÂądze nie ÂśmierdzÂą . Za pieniÂądze moÂżna siĂŞ doczyÂściĂŚ  i wypachniĂŚ  tak ,ze nawet gĂłwno ktĂłre wielu chowa w swoich sercach ,nie ma prawa wydaĂŚ swojego naturalnego zapachu !

To na razie tyle  ,dalszy ciÂąg nastÂąpi ...   
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #116 : Sierpień 22, 2012, 10:56:44 »

sama widzisz sfinks, Âże to nie systemy sÂą zÂłe, tylko pewni ludzie,-
a pazernoœÌ doprowadzi³a nawet do upadku kapitalizm,-
ale choĂŚby nie wiem jak siĂŞ starali- to mogÂą tylko "zÂłamaĂŚ" ciaÂło, ale nie ducha.. UÂśmiech

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #117 : Sierpień 22, 2012, 11:59:06 »

sfinksie

Masz wiele racji, mysle, ze kazdy to co opisujesz widzi.
Samo buntowanie sie niczego nie zmieni - tu trzeba dzialac. Ale malo komu sie chce! A wiesz kto doszedl do lepszych kontaktow, pozycji i dobr dla siebie i swoich? Ci, ktorzy chodzili na zebrania, aktywnie wysiadywali na prelekcjach, wyborach, spotkaniach prywatnych i nie, udzielali sie. Byli widoczni.
To ciezka robota takie siedzenie i wysluchiwanie niekonczacych sie ... wypocin masy prelegentow.
Kto sie udzielal, ten ma.

Wszystko zbudowane jest na hierarchii, nie ma nigdzie tak, ze wszyscy nosza korony na glowach i dzierza berlo. A selekcja wyglada wlasnie tak.
I tak jest w kazdej organizacji swieckiej, czy koscielnej. A nawet "niebianskiej"UÂśmiech

Czasy, ktore nadchodza nawoluja wrecz do laczenia sie w grupy, fora, partie... czesto czlonkowie (uzytkownicy) sa wykorzystywani do badan opinii i marketingu (pieniadz rzadzi swiatem).

Dzis na rozmowie wstepnej pytaja - ilu masz znajomych na facebooku ZÂły, o czym to swiadczy?
w pojedynke nic sie nie wskora, trzeba szukac sprzymierzonych.

Kiedys byla taka przepowiednia, ze nadejda czasy, gdy czlowiek drugiego czlowieka bedzie szukal przemierzajac wielkie odleglosci, i kazdemu kojarzylo sie to ze skutkami wojny atomowej. A moze nalezy spojrzec nowoczesnie i prawdzie w oczy - szukamy takich, ktorzy mysla jak my i niestety musimy niezle sortowac. Choc na pewno sa gdzies.

I Ty sfinksie musisz szukac swoich, aby wspolnie zaczac prace od podstaw. Kazde ziarnko piasku jest wazne.
ptak
Gość
« Odpowiedz #118 : Sierpień 22, 2012, 12:17:26 »

Cytat: east
ta moc sama zmieni œwiat wokó³ Ciebie.

Moc sama niczego nie zmieni, potrzebne jest ukierunkowanie mocy. Czyli wyraÂżenie woli przez czÂłowieka.
Doskonale rozumiem Sfinksa i ma ona prawo wypowiedzieĂŚ siĂŞ, wyrzuciĂŚ z siebie wszystko, co jÂą boli.
G³êbsze zrozumienie i wzniesienie siê ponad ból, to proces, trzeba czasu.

KaÂżdy z nas tkwi w Systemie i jest przez to w jakiÂś sposĂłb „wypaczony”. Nawzajem ranimy siĂŞ ze strachu.
Tak dziaÂła nasza „zwierzĂŞca” natura, dla ktĂłrej nadrzĂŞdnym celem jest przetrwanie.
StÂąd czasami „po trupach do celu”. I idÂą po trupach Ci, co najbardziej siĂŞ bojÂą, i krzywdzÂą brutalnie innych.

RozwiÂązanie? Ratunek? Jest, zawiera siĂŞ w duchowoÂści, w coraz silniejszym kotwiczeniu w niej.
StamtÂąd pÂłynÂą nauki dla materii i moc. Ale rĂłwnieÂż i puÂłapki. Trzeba mÂądroÂści, ktĂłrÂą zdobywamy w trakcie Âżycia.
I tu waÂżna jest pomoc, podanie rĂŞki, czy chociaÂżby wysÂłuchanie.

Nie mo¿na przechodziÌ obojêtnie, bo obojêtnoœÌ zabija. Ale to wszystko wiemy.
Nie bĂłjmy siĂŞ zatem dotyku, tego materialnego jak i duchowego. Nade wszystko duchowego.

By drzwi siĂŞ otwarÂły…
east
Gość
« Odpowiedz #119 : Sierpień 22, 2012, 13:19:22 »

Nie tyle ludzie , bo taki poglÂąd - pozornie uprawniony - to poglÂąd zaszczepiony implantowi JA przez System. Winne jest owo JA.

To nie INNI sÂą winni, tylko to ,co nimi steruje.Nimi i nami.

I to piĂŞknie widaĂŚ w opowieÂści Sfinksa - w kaÂżdym przykÂładzie, ktĂłry podajesz. To co piszesz , Sfinksie jest szczere ,emocje sÂą szczere, szczere przekonania, bo siĂŞ mocno z nimi identyfikujesz,  ale niestety wszystkie sÂą kontrolowane przez hodowcĂłw .

Pragniesz nowej Solidarnoœci ,ale nie widzisz, ¿e w dalszym ci¹gu to bêdzie powielanie tego samego schematu. Przynajmniej tak d³ugo, póki siê wiêkszoœÌ nie obudzi. Na razie jest szukanie winnych i rozgoryczenie. Oczy patrz¹ , a nie widz¹. To element tej obcej uk³adanki. Przykro patrzeÌ na to jak siê mêczysz, ale to proces jak w chorobie. Trzeba przez to przejœÌ. Gor¹czka w koùcu minie.

@Ptaku
Moc sama niczego nie zmieni, potrzebne jest ukierunkowanie mocy. Czyli wyraÂżenie woli przez czÂłowieka.

ÂŻyjesz to Âżycie, czy to ono Âżyje ,a Ty jedynie jesteÂś jego przejawem ? Nie odmawiaj inteligencji tej  mocy, ktĂłra jest. Nie TY jÂą kierunkujesz. PrĂłbujÂąc przej¹Ì stery niszczysz delikatnÂą rĂłwnowagĂŞ rozwoju. ÂŻycie jest inteligentne i dziaÂła dla dobra czÂłowieka. Ci, ktĂłrzy weszli w ten nurt odpuszczajÂąc sobie ,a nawet siebie , dali siĂŞ ponieœÌ (tak jak greta ) i powtarzajÂą ciÂągle na nowo historiĂŞ , ktĂłrej nie chcesz sÂłuchaĂŚ, a mianowicie tÂą:
ja stracilam wszystko,mam tylko moja walizke i  jestem szczesliwa (..) przyjmuje wszystko jako to,co mam przezyc,a te najbardziej bolace doswiadczenia zyciowe przyjmuje,jak najlepsze lekarstwo,ktore otrzymuje.To wszystko.
To na prawdĂŞ wszystko. DziĂŞki Greto za to rozpoznanie.

Widocznie SolidarnoœÌ implantów nie jest najlepszym rozwi¹zaniem dla ludzkoœci , bo to widaÌ po efektach. Przyczyna tkwi w przyjêtych podstawach .
sfinks
Gość
« Odpowiedz #120 : Sierpień 23, 2012, 05:33:16 »

a pazernoœÌ doprowadzi³a nawet do upadku kapitalizm,-
ale choĂŚby nie wiem jak siĂŞ starali- to mogÂą tylko "zÂłamaĂŚ" ciaÂło, ale nie ducha.. UÂśmiech
Mamy ze sob± co¶ wspólnego ,CIESZÊ SIÊ ¯E ZNALAZ£AM BRATNI¡ DUSZÊ .Dziêkujê Bogu za to.Tak trudno w ¶wiecie o zrozumienie.

JeÂżeli chodzi o sÂłowa przepowiedni Âże ,,czÂłowiek bĂŞdzie caÂłowaÂł Âślady drugiego czÂłowieka ,, rozumiem je na swĂłj specyficzny sposĂłb .

Kiedy czÂłowiek jest samotny ,przygnĂŞbiony ,kiedy nie ma wokó³  miÂłoÂści ,kiedy wszyscy chcÂą braĂŚ ,nie dajÂąc nic od siebie tylko jeszcze pogardzajÂą tobÂą, za to Âże daÂłeÂś za maÂło ich zdaniem ,smrodzÂą z tego tytuÂłu atmosferĂŞ i nie pozwalajÂą swobodnie egzystowaĂŚ ,moÂżesz znaleŸÌ siĂŞ na dnie rozpaczy .
JeÂżeli w tak trudnym okresie Âżycia spotkasz kogoÂś wyrozumiaÂłego ,kogoÂś kto nie smrodzi ,kiedy moÂżesz sobie swobodnie pooddychaĂŚ  ,jest ci miÂło i przyjemnie ,Âże spotkaÂłeÂś prawdziwego czÂłowieka a on zniknie nagle jak fatamorgana ,wtedy bĂŞdziesz chciaÂł PRZEORAÆ CAÂŁÂĄ PUSTYNIÊ ,ABY ZNÓW ODNALE® CZYSTE NIESKAÂŻONE POWIETRZE ,KTÓRE  POTRZEBNE JEST CI DO ODDYCHANIA.

JeÂżeli chodzi o wszelkich hodowcĂłw ,to niech sobie lepiej bydÂła nabĂŞdÂą, jeÂżeli lubiÂą eksperymenty.Jestem tak zaciĂŞta ,Âże daÂłabym po pysku kaÂżdemu, kto siĂŞ przyczyniÂł do mojego bĂłlu i nie interesujÂą mnie tÂłumaczenia ,Âże jacyÂś hodowcy coÂś chcieli dla mnie zrobiĂŚ dla mojego dobra i dlatego musieli mnie mocno poturbowaĂŚ .Niech siĂŞ nikt nigdy nie tÂłumaczy ,Âże nie wiedziaÂł ,Âże kogoÂś moÂże tak strasznie boleĂŚ ,krzywda jest krzywdÂą i nie ma Âżadnej wymĂłwki ,Âże krzywdziĂŚ trzeba dla dobra sprawy .Nie darujĂŞ mojego bĂłlu ,choĂŚbym miaÂła na koniec Âświata pĂłjœÌ ,Âżeby winnym rzuciĂŚ w twarz kim sÂą ,muszÂą zapÂłaciĂŚ za ludzkÂą krzywdĂŞ choĂŚby nie wiem  jak wielkimi gÂłowami byli .Tylko ten kogo nie boli ,Âślamazarzy siĂŞ i nie spieszy do niczego.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2012, 06:18:17 wysłane przez sfinks » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #121 : Sierpień 23, 2012, 06:37:24 »

Mroczne to czasy, to prawda,-
jednak tym bardziej nie moÂżna daĂŚ satysfakcji ciemnoÂści,-
cz³owiek szuka szczêœcia na ró¿ne sposoby, ale sam nie przypuszcza³em, ¿e pomoc/danie prawdziwej mi³oœci innej osobie mo¿e daÌ tyle radoœci i poczucia bycia w pe³ni cz³owiekiem choÌ przez jakiœ czas. Nawet w jakimœ przekazie radz¹ aby szukaj¹c spokoju wewnêtrznego nie skupiaÌ siê na sobie, ale w³aœnie pomóc komuœ innemu- wtedy zapominamy o swoich troskach.
sfinks jestem doœÌ empatyczn¹ osob¹ i od razu wyczyta³em z twoich pierwszych postów, i¿ ¿ycie nie potraktowa³o ciê zbyt ³agodnie, ale nie ty pierwsza i nie ostatnia.
Masz racjĂŞ, czasami wystarczy poÂświĂŞciĂŚ komuÂś 15min. i tylko go wysÂłuchaĂŚ,-
no có¿, ale wyœcig szczurów trwa i bêd¹ bieg³y do samego koùca..

aha, pamiĂŞtaj- przed Âświtem zawsze jest najciemniej MrugniĂŞcie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 23, 2012, 06:55:14 wysłane przez songo1970 » Zapisane

east
Gość
« Odpowiedz #122 : Sierpień 23, 2012, 08:49:10 »

@Sfinks
Nie darujĂŞ mojego bĂłlu ,choĂŚbym miaÂła na koniec Âświata pĂłjœÌ ,Âżeby winnym rzuciĂŚ w twarz kim sÂą ,muszÂą zapÂłaciĂŚ za ludzkÂą krzywdĂŞ choĂŚby nie wiem  jak wielkimi gÂłowami byli

Niestety, ale w takim razie niewiele moÂżna pomĂłc.
chanell

Maszyna do pisania...

« Odpowiedz #123 : Sierpień 23, 2012, 09:05:09 »

JeÂżeli chodzi o wszelkich hodowcĂłw ,to niech sobie lepiej bydÂła nabĂŞdÂą, jeÂżeli lubiÂą eksperymenty.Jestem tak zaciĂŞta ,Âże daÂłabym po pysku kaÂżdemu, kto siĂŞ przyczyniÂł do mojego bĂłlu i nie interesujÂą mnie tÂłumaczenia ,Âże jacyÂś hodowcy coÂś chcieli dla mnie zrobiĂŚ dla mojego dobra i dlatego musieli mnie mocno poturbowaĂŚ .Niech siĂŞ nikt nigdy nie tÂłumaczy ,Âże nie wiedziaÂł ,Âże kogoÂś moÂże tak strasznie boleĂŚ ,krzywda jest krzywdÂą i nie ma Âżadnej wymĂłwki ,Âże krzywdziĂŚ trzeba dla dobra sprawy .Nie darujĂŞ mojego bĂłlu ,choĂŚbym miaÂła na koniec Âświata pĂłjœÌ ,Âżeby winnym rzuciĂŚ w twarz kim sÂą ,muszÂą zapÂłaciĂŚ za ludzkÂą krzywdĂŞ choĂŚby nie wiem  jak wielkimi gÂłowami byli .Tylko ten kogo nie boli ,Âślamazarzy siĂŞ i nie spieszy do niczego.

Przecie¿ Pan Jezus naucza³ ¿eby wybaczaÌ,czy w twoim sercu nie ma miejsca na wybaczenie ? Wydaje mi siê ( to tylko moje odczucie ) ¿e,dopóki nie wybaczysz osobom które ciê skrzywdzi³y ,nie bêdziesz szczêœliwa.W moim zyciu dozna³am wiele krzywd ,ale otrz¹snê³am siê z tego i wybaczy³am,szkoda czasu na biadolenie ,bo zycie jest piêkne ,ziemia jest piêkna,trzeba siê podnieœÌ jak Feniks z popio³ów i ¿yc dalej.

KsiĂŞga Koheleta 3,1
blueray21

Skryba, jakich maÂło

Punkty Forum (pf): 32

« Odpowiedz #124 : Sierpień 23, 2012, 09:13:26 »

Sfinksie, najtrudniejszym elementem do pokonania na drodze do oÂświecenia sÂą nasze przywiÂązania.
Jeszcze dziÂś ponownie przeÂżywasz swoje krzywdy i chĂŞtnie byÂś komuÂś coÂś spraÂła, choĂŚ wczeÂśniej powoÂływaÂłaÂś siĂŞ na Jezusa, ktĂłry w powszechnym zrozumieniu nauczaÂł czegoÂś innego, co zresztÂą jest mu wytykane do dziÂś.
JedynÂą drogÂą rozwiÂązania jest uwolnienie siebie / "odpuszczenie" sobie wszelkich wspomnieĂą zwiÂązanych z negatywnymi (choĂŚby tylko w twoim zrozumieniu) przeÂżyciami. I dopiszĂŞ jeszcze jedno wyraÂżenie: wybaczenie.
Bez powyÂższych "drepczesz w miejscu", ciÂągle do tego wracasz, a byĂŚ moÂże jeszcze bardziej siĂŞ "nakrĂŞcasz", czego znam wiele przypadkĂłw.
Pewnie napiszesz, Âże Âłatwo mi pisaĂŚ, nie nie Âłatwo, teÂż to miaÂłem, ale dziÂś reagujĂŞ inaczej (a wÂłaÂściwie czĂŞsto nie reagujĂŞ), choĂŚ czasami jeszcze emocje mnie przeskakujÂą. Staram siĂŞ byĂŚ zrĂłwnowaÂżony, neutralny i obserwowaĂŚ, siebie przede wszystkim.
Technik uwalniania jest wiele i pamiĂŞtaj, Âże to dziaÂła na obydwie strony, nie tylko na tego, ktĂłry siĂŞ uwalnia.
¯yczê Ci, abyœ przeskoczy³a "siebie", swoje krzywdy, swoje ego. Kiedy przestanie ci na czymœ zale¿eÌ, to w³aœnie bêdzie po¿¹dany stan, wyjdziesz ze stanu walki, albo "przetrwania", jak to niektórzy nazywaj¹. A kiedy przestanie ci zale¿eÌ na wszystkim, dos³ownie - to osi¹gniesz stan Mistrza Wzniesionego.

Wiedza ochrania, ignorancja zagraÂża.
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: