Niezależne Forum Projektu Cheops Niezależne Forum Projektu Cheops
Aktualności:

*
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Styczeń 12, 2025, 00:47:29

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strony: 1 [2] 3 |   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: TECHNIKI ZABEZPIECZAJÂĄCE - ĂŚw. energetyczne  (Przeczytany 37491 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
east
Gość
« Odpowiedz #25 : Sierpień 30, 2012, 10:25:26 »

Skanowanie to raczej domena skanerĂłw MrugniĂŞcie
Jak szukasz to znajdujesz - i samemu pozwalasz siê znaleŸÌ Du¿y uœmiech
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #26 : Sierpień 30, 2012, 10:35:07 »

east
Skanowanie to raczej domena skanerĂłw
MERKABA - centrum zasilania energetyczno-informatyczne.
Wszystko powstalo na rajzbrecie wielkiego architekta/informatyka.

Dariusz nakladl jakies przekazy niby o cwiczeniach energetycznych, jakby wlasnie chcial, aby sie otwierac w strone "gosci".

Nie wnikam po co to robi, widac tez mu nakladli misje jakas.

Co do tego scannowania przestrzeni, to mysle, ze gdy sie osiagnie pewien poziom wiedzy, to wie sie dokladnie gdzie co jest MrugniĂŞcie

Zainteresowanych odsylam do nauk feng shui i wiedzy o orgonie. Sceptykow nawoluje do swiata fizyki i terminu gestosc materii.
Sventer
Gość
« Odpowiedz #27 : Sierpień 30, 2012, 10:40:52 »

ÂŻeby psychicznie, czy teÂż fizycznie siĂŞ przed czymÂś zabezpieczyĂŚ nie potrzeba Âżadnych formuÂłek wystarczy twoja wÂłasna wiara w swoje siÂły... A wiara czyni cuda bardziej niÂż jakieÂś formuÂłki.
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

KIN 213

« Odpowiedz #28 : Sierpień 30, 2012, 10:41:47 »

Jak szukasz to znajdujesz - i samemu pozwalasz siê znaleŸÌ Du¿y uœmiech

dokÂładnie, jeÂżeli ty ich zobaczysz,-
to oni teÂż ciĂŞ zobaczÂą "Constantin"
ja bym siĂŞ nie pchaÂł nigdzie bez odpowiedniego przygotowania MrugniĂŞcie

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to coœ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj¹ wszystkie mo¿liwoœci. To jest Absolutna ŒwiadomoœÌ; coœ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #29 : Sierpień 30, 2012, 10:56:16 »

cyt Sventer
ÂŻeby psychicznie, czy teÂż fizycznie siĂŞ przed czymÂś zabezpieczyĂŚ nie potrzeba Âżadnych formuÂłek wystarczy twoja wÂłasna wiara w swoje siÂły... A wiara czyni cuda bardziej niÂż jakieÂś formuÂłki.

Dokladnie tak, ale te sily faktycznie musza byc, chocby w odwadze. Np. kiedys balam sie wyjsc z ciemnej piwnicy, bo nagle swiatlo wylaczalo sie i rece zajete jakimis siatami, panika, szukanie na oslep kontaktu... a w pewnym momencie nastapilo u mnie przebiegunowanie, nawet, gdy sie wylaczy to jestem w stanie przejsc ten korytarz po ciemku, bo juz sie nie boje!

To bardzo wazne ten problem strachu!
Kiara
Gość
« Odpowiedz #30 : Sierpień 30, 2012, 11:17:01 »

Odczuwanie energii to jedno, a oglÂądanie jej uruchomionym, lub bardziej otworzonym skanerem , ktĂłrym jest trzecie oko , to drugie.
Owszem gdy otwiera , lub zdejmuje siê przys³onê z trzeciego oka to daje mo¿liwoœÌ ogl¹du œwiata niefizycznego , ale ten œwi¹t przez nasz skaner ogl¹da nas i œwiat fizyczny. Czyli dajemy mu pozwolenie na wejœcie przez nas w nasz œwiat.
Ale odczuwanie energii i odczytywanie jej z zamkniĂŞtym skanerem , trzecim okiem, to juz zupeÂłnie inna historia, ktĂłra ma swoje korzenie ponad III wymiarem. Obecnie duÂżo z nas uczy siĂŞ korzystania z tej moÂżliwoÂści.
Inni niezale¿nie od otworzonego , lub przys³oniêtego trzeciego oka te¿ odbieraj¹ nasz¹ Energiê , tego nie da siê zablokowaÌ, ale nie mog¹ wejœÌ w nasza osobist¹ przestrzeù gdy nie otworzymy dla nich wrót naszego trzeciego oka. Zatem spostrze¿enie lady... w stosunku do tekstu zamieszczonego przez Darka jest jak najbardziej s³uszne. Darek wkleja te teksty z wiara i¿ nam pomog¹ i nios¹ w sobie dobro dla nas. Jeszcze nie potrafi zauwa¿yÌ podstêpu i zrozumieÌ perfidii tych przekazów które z pozoru gloryfikuj¹ nasz rozwój ale tak naprawdê s¹ pu³apkami dla nieœwiadomych Ludzi.

Swenter

Masz absolutnÂą racjĂŞ, wiara , jej moc  jest przejawem naszej mocy wewnĂŞtrznej, faktycznie ona moÂże czyniĂŚ cuda w dosÂłownie i w przenoÂśni. dlatego roÂżnym opcjÂą chodzi o wyeliminowanie jej z naszej osobistej przestrzeni i zastÂąpienie jej przeró¿nymi cudownymi formuÂłkami oraz innymi technikami. A tak naprawdĂŞ wystarczy tylko myÂśl i wiara w jej dziaÂłanie.

Lady... tak moc uzyskuje siĂŞ wychodzÂąc z pĂłl strachu, on i tylko on jÂą blokuje nic wiĂŞcej.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 11:23:02 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #31 : Sierpień 30, 2012, 11:25:14 »

Kiara cyt

Jeszcze nie potrafi zauwaÂżyĂŚ podstĂŞpu i zrozumieĂŚ perfidii tych przekazĂłw ktĂłre z pozoru gloryfikujÂą nasz rozwĂłj ale tak naprawdĂŞ sÂą puÂłapkami dla nieÂświadomych Ludzi.

Dokladnie to mialam na mysli! I ciesze sie, ze nie jestem sama w moich pogladach.
Ale moze Dariusz przejdzie do kolejnego punktu o 5D, bo tak sugerowal na wstepie watku i wtedy ocenimy, co i jak - niech kazdy ma szanse wypowiedzi MrugniĂŞcie

east
Gość
« Odpowiedz #32 : Sierpień 30, 2012, 13:53:02 »

Z innych powodĂłw, ale zgoda co do
perfidii tych przekazĂłw ktĂłre z pozoru gloryfikujÂą nasz rozwĂłj ale tak naprawdĂŞ sÂą puÂłapkami dla nieÂświadomych Ludzi.
Chodzi o to, Âże perfidiĂŞ poznaĂŚ po tym iÂż gloryfikujÂą Ciebie. Nie sam rozwĂłj, ale Ciebie, ktĂłra siĂŞ rzekomo ach jak to wspaniale rozwijasz ! Och i ach jak "my" (ci perfidni) CiĂŞ podziwiamy ach jaka/i jesteÂś wspaniaÂła/y ,choĂŚ tego nie widzisz i nie waÂżne, Âże czujesz siĂŞ coraz gorzej (bo coÂś wysysa energiĂŞ) - daj z siebie ile siĂŞ da , a przyjdzie dzieĂą ,Âże zaczniesz siĂŞ czuĂŚ lepiej MrugniĂŞcie . KiedyÂś tam w jakiejÂś przyszÂłoÂści (I czekaj tatka latka).

£api¹ za Ciebie , za marzenia, pragnienia, d¹¿enia Twoje. Bo maj¹ za co i za kogo ³apaÌ. Jak ju¿ siê przyczepi¹ to ssi¹.

@Kiara
tak moc uzyskuje siĂŞ wychodzÂąc z pĂłl strachu, on i tylko on jÂą blokuje nic wiĂŞcej.
Gromadzenie czegokolwiek wymaga póŸniej zabezpieczania tego , dogl¹dania, troski i ochrony. To wymaga z kolei czujnoœci. CzujnoœÌ to przewidywanie zagro¿eù. To zaœ ociera siê o strach. Strach przed utrat¹ siebie, swojego w³asnego rozwoju , utrat¹ czystoœci "w³asnych" myœli i przekonaù. Te obawy zatrzymuj¹ w polach strachu i blokuj¹ rozwój. Kto siê boi o to, do czego doszed³ takim ¿mudnym samorozwojem ?
To Ăłw KTOÂŚ wÂłaÂśnie jest powodem zabezpieczeĂą i przyczynÂą przyciÂągania zdarzeĂą energetycznie nieciekawych.

To troszkĂŞ podobnie do zakupu super wypasionego auta. Trzeba go jeszcze ubezpieczyĂŚ, oznakowaĂŚ, zainstalowaĂŚ alarmy, zabezpieczenia na kierownice i koniecznie stawiaĂŚ tam , gdzie dobrze widaĂŚ w nocy. Potem siĂŞ wstaje dwa/trzy razy sprawdzaĂŚ, czy jeszcze autko stoi MrugniĂŞcie Ze strachu. A to przyciÂąga zÂłodzieja Chichot Tak samo jak kraty w oknach.  DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 13:55:57 wysłane przez east » Zapisane
Kiara
Gość
« Odpowiedz #33 : Sierpień 30, 2012, 14:12:20 »

Brednie wypisujesz koleÂś....  nie trzeba niczego przed nikim zabezpieczaĂŚ gdy ktoÂś nie Âżyje emocjami chĂŞci posiadania cudzych rzeczy. Kiedy  nasza etyka i prawoœÌ wzrosÂły w nas, to nie wyciÂągamy rÂąk po cudzÂą wÂłasnoœÌ. O to chodzi w osobistym rozwoju,a nie o konkurowanie czymÂś z kimÂś. Poziom uczciwoÂści ludzkiej nie jest zaleÂżny od poziomu  posiadania materialnych  dĂłbr.
Ten kto w jakiÂś sposĂłb staÂł siĂŞ prekursorem czegoÂś , staje siĂŞ rĂłwnoczeÂśnie inspiracja d¹¿enia do tego przez wybĂłr osobistego rozwoju, a nie  budzi tylko chĂŞĂŚ okradania kogoÂś z czegoÂś lepszego  co ten  posiada.

Masz jakieÂś okropnie uwstecznione rozumienie ludzi , nie wszyscy wyciÂągajÂą rĂŞce po cudza wÂłasnoœÌ, nawet wĂłwczas  gdy sami ÂżyjÂą bardzo skromnie , a inni w luksusach.Jest tak rĂłwnieÂż w naszych trzeciowymiarowych czasach.
OtwĂłrz oczy w koĂącu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
Sventer
Gość
« Odpowiedz #34 : Sierpień 30, 2012, 14:20:35 »

Brednie wypisujesz koleÂś.... 

Nowe oblicze? T1000? Chichot
ZawiaÂło agresjÂą Kiro.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #35 : Sierpień 30, 2012, 14:40:56 »

Nie mój mi³y nie ma ¿adnej agresji w moim stwierdzeniu, jest za to zdecydowana stanowczoœÌ.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
east
Gość
« Odpowiedz #36 : Sierpień 30, 2012, 16:02:16 »

Kiedy  nasza etyka i prawoœÌ wzrosÂły w nas, to nie wyciÂągamy rÂąk po cudzÂą wÂłasnoœÌ. O to chodzi w osobistym rozwoju,a nie o konkurowanie czymÂś z kimÂś.
Nie by³o pisania o tym, ze TY siêgasz po cudz¹ w³asnoœÌ, tylko o tym ,ze zabiezpieczasz to, co zgromadzi³aœ bo tak zwykle ludzie postêpuj¹ z tym co dla nich cenne. Czy¿ nie ?

Poziom uczciwoÂści ludzkiej nie jest zaleÂżny od poziomu  posiadania materialnych  dĂłbr.
Komentarz w ogĂłle nie dotyczyÂł uczciwoÂści czy nieuczciwoÂści ludzkiej.
 I niekoniecznie chodziÂło o dobra materialne, bo rĂłwnieÂż o zgromadzonÂą energiĂŞ w "osobistym graalu".

Okradaniem z tej energii zgromadzonej zajmuj¹ siê ró¿ne byty - widzialne i niewidzialne. Dlatego, ze zgromadzi³aœ.

Masz jakieœ okropnie uwstecznione rozumienie ludzi , nie wszyscy wyci¹gaj¹ rêce po cudza w³asnoœÌ
Ludzie s¹ ró¿ni, ale gdzie widzisz insynuacje, ¿e chodzi o ludzi ?
Temat jest o technikach zabezpieczajÂących i ich sensie lub bezsensie. Wskazane zostaÂły przyczyny, a Ty je zinterpretowaÂłaÂś na swoje kopyto i tyle MrugniĂŞcie

OtwĂłrz oczy w koĂącu.
Kiaro , oczy sÂą otwarte i widaĂŚ DuÂży uÂśmiech
ptak
Gość
« Odpowiedz #37 : Sierpień 30, 2012, 16:05:50 »

Cytat: Kiara
Nie mój mi³y nie ma ¿adnej agresji w moim stwierdzeniu, jest za to zdecydowana stanowczoœÌ.

StanowczoœÌ w czym? W zanegowaniu czyjejœ wypowiedzi, pogl¹du? Bo jedynie Twoje prawdziwe?

Wci¹¿ widaÌ u Ciebie Kiaro z³oœÌ i ocenianie, gdy tylko ktoœ œmie twierdziÌ coœ odmiennego ni¿
Twoje wyznanie wiary. Ten <koleÂś> ma wydÂźwiĂŞk pejoratywny.
Podobnie jak wiele innych okreÂśleĂą, podobnie, jak chociaÂżby niedawno rzucone przez Ciebie mimochodem
zdanie o aktorce <wytapetowana jak Âściana>, ktĂłra opowiadaÂła o swoich doÂświadczeniach,
a które k³óci³y siê z Twoimi dogmatami.
CzyÂżby aktorka byÂła za Âładna i za zgrabna? Bo tapety jakoÂś u niej nie widziaÂłam, tylko lekki makijaÂż,
jaki stosuje siĂŞ pod kamerĂŞ. Podobnych Twoich okreÂśleĂą (bynajmniej nie emanujÂących pozytywnÂą energiÂą)
jest na forum multum.

Czy tak o bliÂźnich wyraÂża siĂŞ istota przepeÂłniona miÂłoÂściÂą bezwarunkowÂą?
Owszem, jesteÂś Kiaro przepeÂłniona, ale bezwarunkowÂą nie akceptacjÂą. I to Twoja sprawa, tylko nie myÂśl,
¿e tego nie widaÌ. Dlatego nie zwiod¹ mnie ju¿ piêkne s³ówka.
Pytanie, co chcesz osi¹gn¹Ì swoj¹ walk¹? Wgranie na si³ê pewnych wzorców i treœci?
Tobie wolno a eastowi nie?  W koĂącu Ty dÂłuÂżej, na kaÂżdym kroku i w kaÂżdym temacie promujesz swoje treÂści.
Od ponad szeÂściu lat to czynisz. East zaÂś od niedawna. Bo ma takÂą fantazjĂŞ i przekonanie na dziÂś.
CoÂś zÂłego w tym?

Sama siĂŞ z nim nie zgadzam i wcale mi nie przeszkadza jego pisanie.
Bo emanuje od niego coÂś, czego brak u Ciebie. I nie da siĂŞ tego podrobiĂŚ.  UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 16:29:42 wysłane przez ptak » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #38 : Sierpień 30, 2012, 17:50:54 »

NamÂąciliÂście w tym wÂątku jak "pijany zajÂąc w kapuÂście".
Ale niech bĂŞdzie, to uatrakcyjnia go. Afro

Oczywistym jest, ¿e owe techniki, poza pierwsz¹, mo¿na zaszeregowaÌ do innej kategorii, ale wypowiadacie swoje opinie nie czekaj¹c ca³oœci. Pomimo, i¿ mo¿na je stosowaÌ i w innych okolicznoœciach ni¿ zabezpieczenie, to jako ca³oœÌ daj¹ nam pe³n¹ tarczê ochronn¹.

Cytat: Kiara
Darek wkleja te teksty z wiara iÂż nam pomogÂą i niosÂą w sobie dobro dla nas. Jeszcze nie potrafi zauwaÂżyĂŚ podstĂŞpu i zrozumieĂŚ perfidii tych przekazĂłw ktĂłre z pozoru gloryfikujÂą nasz rozwĂłj ale tak naprawdĂŞ sÂą puÂłapkami dla nieÂświadomych Ludzi.

Wklejam to, co w danej chwili czytam i uwaÂżam za warte uwiecznienia na naszym forum. Teraz jestem w trakcie lektury "Podró¿nikĂłw", i uwaÂżam, Âże jest to wielce ciekawe, a tym samym godne rozpowszechnienia. OczywiÂście sÂą i inne metody, jak choĂŚby DEIR, ktĂłry rĂłwnieÂż proponujĂŞ stosowaĂŚ tym, ktĂłrym nie pasujÂą inne, jednak zawsze podkreÂślam: nie sÂą to dla mnie ÂświĂŞte teksty, ktĂłre za wszelkÂą cenĂŞ prĂłbujĂŞ innym wetkn¹Ì. Podoba siĂŞ, fajowo, nie, idÂź dalej czÂłecze.  DuÂży uÂśmiech
Jutro natknĂŞ siĂŞ na jeszcze lepsze informacji, lub przynajmniej rĂłwnie ciekawe i rĂłwnieÂż bĂŞdĂŞ je rozpowszechniaÂł, bo kaÂżdy ma innÂą ÂścieÂżkĂŞ, a ja osobiÂście nie chcĂŞ pozyskiwaĂŚ "wyznawcĂłw", ktĂłrzy bĂŞdÂą naÂśladowali moje kroki.
Tak czyniĂŞ od poczÂątku bytnoÂści na naszym forum i tak bĂŞdĂŞ czyniÂł dalej, czy jest to po drodze z myÂślicielskimi przesÂłaniami, czy teÂż nie.  MrugniĂŞcie
I czy wyniesie mnie to do 5D, wyÂżej lub pozostawi w teraÂźniejszoÂści - dla mnie to drugorzĂŞdna sprawa. Chichot

A teraz ciÂąg dalszy wczeÂśniejszych ĂŚwiczeĂą:

Cytat: LO

Æwiczenie Nr 2: Lokalizowanie Przestrzeni Zasiêgu Energii

Z chwilÂą, kiedy wyĂŚwiczycie swojÂą strukturĂŞ neurologicznÂą, na bycie wyczulonÂą, na wysyÂłanie ÂświadomoÂści w przestrzeĂą celem Przeskanowania Siatki, moÂżecie zrobiĂŚ sobie skrĂłt do techniki Siatki.

1.  Wykonajcie WDECH, nastĂŞpnie wykonujÂąc WYDECH wyÂślijcie swojÂą ÂświadomoœÌ z czwartej Czakry Sercowej, bezpoÂśrednio w przestrzeĂą, jakÂą chcecie przeskanowaĂŚ, wypeÂłniajÂąc tÂą przestrzeĂą energiÂą swojej ÂświadomoÂści.

2.  Poszukajcie "odczucia" odchy³ów siÂły Âżyciowej, rozpoczynajÂąc od obszaru przestrzeni najbardziej oddalonej od was, a dalej spokojnie skanujcie/odczuwajcie przestrzeĂą z powrotem w kierunku miejsca, w ktĂłrym znajduje siĂŞ wasze ciaÂło.

3.  Z chwilÂą wykrycia obszaru zmiennoÂści w przestrzeni zrĂłbcie WDECH, a póŸniej WYDECH, aby wystrzeliĂŚ sznur BiaÂłej energii ze swojej czwartej Czakry Sercowej do obszaru zmiennoÂści i poszerzcie swojÂą ÂświadomoœÌ w ten obszar, celem wykrycia jego granic.

4.  Aby wykryĂŚ poziom ÂświadomoÂści jaki jaki posiada goœÌ, oddychajcie normalnie, a z kaÂżdym WYDECHEM wysyÂłajcie kolor czĂŞstotliwoÂści poprzez sznur do tego obszaru, poczynajÂąc od koloru BiaÂłego, Wymiaru - 12.

5.  Kiedy wystrzelicie kolor, wyczuwajcie obszar, Âżeby sprawdziĂŚ czy zarejestrujecie tam "si³ê ÂżyciowÂą" w tym pasmie wymiarowym;
jeœli obecnoœÌ w obszarze energii posiada œwiadomoœÌ 12-go Wymiaru, bêdziecie mieÌ odczucie "¿ywej energii" w waszej czwartej Czakrze Sercowej oraz wokó³ ramion.

6.  JeÂśli nie wyczujecie Âżadnej obecnoÂści, uÂżyjcie koloru czĂŞstotliwoÂści jednego wymiaru niÂżej, do momentu aÂż bĂŞdziecie mieĂŚ wraÂżenie "Âżywej energii". Kolor czĂŞstotliwoÂści, w ktĂłrym otrzymacie odczucie "Âżywego" odczytu bĂŞdzie reprezentowaÂł najwyÂższy wymiarowy poziom ÂświadomoÂści, jaki moÂże posiadaĂŚ namierzona przez was obecnoœÌ.
Proces ten dobrze dziaÂła na ludziach (w ich ciaÂłach), jak rĂłwnieÂż na goÂściach z wyÂższych wymiarĂłw.

Spektrum kolorĂłw miĂŞdzywymiarowej DÂługoÂści fali:

D-1 Czerwony,
D-2 PomaraĂączowy,
D-3 ¯ó³ty,
D-4 Zielony,
D-5 Niebieski,
D-6 Indygo,
D-7 Fioletowy,
D-8 ZÂłoty,
D-9 Srebrny,
D-10 Niebiesko-Czarny,
D-11 Srebrno-Czarny,
D-12 BiaÂły,
D-13 Turkusowy,
D-14 Blado-¯ó³ty
D-15 Czerwono-Fioletowy/Burgundowy

Wraz z praktykÂą, wasz ukÂład neurologiczny stanie siĂŞ wyczulony na skanowanie wyÂższych czĂŞstotliwoÂści i bĂŞdziecie bardziej precyzyjni.

« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 17:54:41 wysłane przez Dariusz » Zapisane

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
Kiara
Gość
« Odpowiedz #39 : Sierpień 30, 2012, 17:59:43 »

Ocho ...powracajÂący nieustannie tandem....  Buziak Nie dam siĂŞ wciÂągn¹Ì w kolejnÂą przepychankĂŞ sÂłownÂą, nie , nie przemiÂły Ptaku.

east nie waÂżne iÂż nie piszesz iÂż to ja nie kradnĂŞ , ja jestem tylko przykÂładem w tej ukÂładance. KaÂżdy  rozwiniĂŞty duchowo CzÂłowiek tego nie czyni  , ni fizycznie ni energetycznie. Nie ma zatem Âżadnej potrzeby budowania skomplikowanych zabezpieczeĂą swojej wÂłasnoÂści, od pewnego poziomu rozwoju duchowego nie ma juÂż nawet dyskusji o uczciwoÂści niÂą siĂŞ Âżyje.

Zatem co kolwiek zgromadzone przez kogoœ jest nietykalne przez drug¹ osobê która za naturalnoœÌ swojego ¿ycia uwa¿a nie siêganie po cudz¹ w³asnoœÌ. To chyba nie jest zbyt skomplikowana etyczno moralna wiedza? Zatem nie potrzeba niczego przed nikim zabezpieczaÌ, chyba to ewidentne?

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 18:08:56 wysłane przez Kiara » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #40 : Sierpień 30, 2012, 18:00:06 »

Szacowna ptak UÂśmiech
ProszĂŞ nie zrozum mnie Âźle ale troszkĂŞ w/g mnie za mocne sÂłowa
InnoœÌ drugiego dobrze jest zaakceptowaÌ.
To Âże ktoÂś nie akceptuje to proszĂŞ wybacz jego sprawa.
Sam znam kobietĂŞ posiadajÂącÂą potĂŞÂżnÂą wiedzĂŞ, ktĂłra np potrafi zrozumieĂŚ wiĂŞÂź czÂłowieka z psem a nie potrafi zrozumieĂŚ wiĂŞzi czÂłowieka z czÂłowiekiem, a jak jeszcze dodaĂŚ wiĂŞÂź kobiety z mĂŞÂżczyzna to masakra.
JeÂżeli ktoÂś oddziela ziarno od plew w porzÂądku niech to robi tylko czy aby na pewno ma racjĂŞ, szczegĂłlnie teraz.
Stary proces siĂŞ koĂączy - wystarczy zaufaĂŚ swojemu Sercu by to WiedzieĂŚ wiĂŞc czy jest potrzeba traktowaĂŚ drugiego jak przeciwnika.
OsobiÂście doradzaÂłbym traktowaĂŚ drugiego jak innego - tyle siĂŞ waÂłkuje na tym szacownym forum teÂż Âże kaÂżdy czÂłowiek jest inny.
ZgodzĂŞ siĂŞ z TobÂą szacowna ptak, Âże od braciaka emanuje te ciepeÂłko, ktĂłrego brakuje szacownej Kiarze, ale przecieÂż nikt nie karze nikomu kogoÂś z tu piszÂących zapraszaĂŚ tÂą czy innÂą osobĂŞ do swojego domu.
Tak teÂż siĂŞ skÂłada, Âże kto co wyÂśle to i zbierze wiĂŞc nie ma potrzeby dokÂładaĂŚ do takich ,,plonĂłw" swojej myÂśli.
Sama Wiedza to maÂło, to stanowczo za maÂło to o wiele za maÂło.
bêd¹c kiedy w W-wie u ...hm szamanki tak z reszt¹ z ciekawoœci bo np po wizycie u niej mojemu kuzynowi wszystko zmienia siê na korzyœÌ obserwowa³em kilka kobiet tam bêd¹cych.
Sam byÂłem przez nie nie zauwaÂżony, gdyÂż czekaÂłem na swojÂą kolej w pokoju syna owej ,,szamanki"
Wiedza tych kobiet wrĂŞcz przenikaÂła przez Âściany, czuĂŚ byÂło, Âże znajÂą siĂŞ bardzo dÂługo.
Niestety tego czego tam brakÂło to te przysÂłowiowe ciepÂło.
BrakowaÂło choĂŚ duÂżo mĂłwiÂły o sercu o energii serca
MĂłwiÂły w/g mnie tylko mĂłwiÂły.
Zreszt¹ ich wzajemny stosunek mimo ¿e mówi³y do siebie zdrobniale i nie szczêdzi³y uœmiechów przypomina³ raczej wojskowych o ró¿nych stopniach...
OczywiÂście to byÂły moje odczucia moÂże siĂŞ mylĂŞ ba chciaÂłbym siĂŞ w takich przypadkach myliĂŚ DuÂży uÂśmiech
Tylko osobiœcie uwa¿am, ¿e je¿eli ju¿ przekazuje jakieœ informacje to zwa¿aj¹c na innoœÌ drugiego biorê pod uwagê inn¹ reakcjê na przekazane prze ze mnie informacje.
Akceptacja siebie pozwala mi akceptowaĂŚ drugiego - innego
Prawo - Odbicia - te sÂłynne lustra wielce szacownego songo
Je¿eli tak jest to s³owa koleœ czy inne tego typu s¹ nie na miejscu bo mog¹ oznaczaÌ, ¿e przekazuj¹c informacjê czegoœ tam oczekuje dla siebie, a to moim skromnym zdaniem có¿...
PrzekazujÂąc informacje neutralnie nie oczekuje pochwaÂł czy czegoÂś tam wiĂŞc teÂż i krytyka nawet ta nie bĂłjmy siĂŞ powiedzieĂŚ hm nie bo nie nie ruszy mojego serduszka i ego DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
Kiara
Gość
« Odpowiedz #41 : Sierpień 30, 2012, 18:21:01 »

Jasna sprawa kaÂżdy usiÂłuje mnie oceniĂŚ swojÂą miarÂą , wedle wÂłasnych oczekiwaĂą przejawu moich uczuĂŚ, a ja okrutna i nieczuÂła ich nie speÂłniam tak jak sobie to wyobraÂżacie....  i Âżyczycie  JĂŞzyk no có¿?

Korygowanie i to stanowcze informacji to nie jest miÂła rola szczegĂłlnie gdy wypeÂłniana od kilku lat. Kto chce byĂŚ poprawiany, kto Âżyczy sobie  publicznie wskazywaĂŚ swoje b³êdy? Chyba niewiele jest takich osĂłb.

Zatem nie oceniaj nikogo po wypeÂłnianej roli gdy nie znasz go naprawdĂŞ.

Warto zastosowaĂŚ potrĂłjny filtr Sokratesa zanim napisze siĂŞ takie "oczywistoÂści " na cudzy temat.

1. Czy jest to na pewno prawda sprawdzona?

2.Czy to co piszesz tworzy dobro?

3. Cz informacja jest uÂżyteczna do czegoÂś?

Je¿eli masz pewnoœÌ we wszystkich przypadkach to pisz.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 18:48:35 wysłane przez Kiara » Zapisane
ptak
Gość
« Odpowiedz #42 : Sierpień 30, 2012, 18:42:46 »

Szacowny PrzebiÂśniegu, nie martw siĂŞ, nie zrozumiaÂłam CiĂŞ Âźle.  Chichot
Piszesz, Âże troszeczkĂŞ za mocne sÂłowa? ByĂŚ moÂże, chociaÂż i tak staraÂłam siĂŞ, by byÂło Âłagodnie.  MrugniĂŞcie
Ale ponoÌ co kto wysy³a, to otrzymuje. Ja tam na ogó³ jestem wdziêczna za mocne s³owa w stosunku do mnie,
bo takie dajÂą do myÂślenia i zmuszajÂą do pracy nad sobÂą. Chyba, Âże ktoÂś czyta tylko przez pryzmat ego,
wtedy nic nie wyniesie, poza obrazÂą.  DuÂży uÂśmiech

A KiarĂŞ lubiĂŞ specyficznie i cyklicznie.  Chichot Tzn, czasami wiĂŞcej, czasami mniej. DuÂży uÂśmiech
Ciebie PrzebiÂśniegu jakoÂś bez cyklicznoÂści lubiĂŞ, ciekawe dlaczego? MoÂże przez to piwo, ktĂłre z kolei
Ty tak lubisz? ÂŻeby byÂło Âśmieszniej, sama w tej chwili spoÂżywam zÂłotego baÂżanta, ktĂłrym mnie obdarzono wczoraj. 
Dobre jest, lecz nie rĂŞczĂŞ za skutki, bo gÂłowĂŞ mam sÂłabÂą na trunki. I juÂż czujĂŞ wirujÂącÂą ÂświĂŞtÂą geometriĂŞ. Chichot

Tak wiĂŞc koĂączĂŞ to pisanie, by gÂłupot nie napisaĂŚ. Dopiero by siĂŞ moje maÂłe „ja” miaÂło z pyszna.
Na szczêœcie darzê siebie mi³oœci¹, tak¹ zwyk³¹, najzwyklejsz¹, to i wybaczenie na pniu siê dzieje.
I z akceptacjÂą no problem.
Takie to sÂą techniki zabezpieczajÂące, by siĂŞ w temacie zmieÂściĂŚ.  MrugniĂŞcie

To pa  DuÂży uÂśmiech

==========================================

WyszÂłam przed chwilÂą na balkon, coby siĂŞ trochĂŞ przewietrzyĂŚ od tego baÂżanta i myÂśl mi siĂŞ zassaÂła do gÂłowy,
Âże jestem Kiary anioÂłem stymulujÂącym. CzyÂżby to sprawka MyÂślicieli?  Chichot

Darek zaraz to sklei.  MrugniĂŞcie

Pa  DuÂży uÂśmiech

A jakÂże by inaczej.
SkleiÂłem.
Darek

I zakoĂączcie tego ofa.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 19:19:59 wysłane przez Dariusz » Zapisane
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #43 : Sierpień 30, 2012, 19:01:00 »

cd

Cytat: LO
TECHNIKA 2:
ROZRÓ¯NIANIE GO¦CI

REAKCJA ZWROTNA W JÊZYKU SYMBOLI

Kiedy rozwija siê umiejêtnoœci w Wy¿szej Percepcji Sensorycznej, rozmaite poziomy wielowymiarowego umys³u zaczn¹ pracowaÌ znacznie sprawniej i efektywniej, we wspó³pracy z trójwymiarowym œwiadomym umys³em. Ró¿ne poziomy 15-tu wymiarów umys³u mo¿na prosto zrozumieÌ, jako Podœwiadomy Umys³ wymiarów 1 i 2, jako Ego Umys³ wymiaru 3 oraz jako wielowymiarowe poziomy Duchowego Umys³u wymiarów od 4 - 15. Wszystkie z poziomów umys³u s¹ œwiadome, przebudzone i wiedz¹ce, a ka¿dy z nich reprezentuje "platformê percepcji", poprzez któr¹ JA przyjmuje informacjê z wielowymiarowego spektrum. Ego Umys³ przemawia liniowymi s³owami oraz jêzykiem wzorców, zaœ ró¿ne inne czêœci umys³u mówi¹ jêzykiem rozmaitych elektrycznych impulsów oraz "bezpoœredniego pojmowania". "Bariera jêzykowa" pomiêdzy innymi poziomami umys³u, a Ego Umys³em mo¿e zostaÌ pokonana, dziêki przejêciu inicjatywy przez Ego Umys³ i stworzenie Uk³adu Symbolicznych Kodów z rozmaitymi aspektami umys³u. W tworzeniu Uk³adów Symbolicznych Kodów Ego Umys³ ustanawia parametr dla okreœlonego symbolu lub kszta³tu i przypisuje znaczenie temu symbolowi. Nastêpnie, wybrany symbol przepuszcza przez Uk³ad Czakr, gdzie jego forma oraz bezpoœrednie zrozumienie znaczenia s¹ przet³umaczone na jêzyk impulsów elektrycznych wielowymiarowych poziomów umys³u. Wówczas Ego Umys³ mo¿e wykorzystaÌ Symboliczny Kod do odzyskania œwiadomej odpowiedzi zwrotnej z ró¿nych poziomów umys³u.
W nastêpnej technice wykorzystany zostanie bardzo prosty Symboliczny Kod, aby pozwoliÌ Ego Umys³owi na dotarcie do szerszej informacji dotycz¹cej tego czy wchodzenie w relacjê z jak¹œ istot¹ le¿y w dobrym interesie danej osoby.
Do innych zastosowaù tej techniki nale¿y mo¿liwoœÌ okreœlenia czy dany kontakt z obc¹ istot¹ jest szkodliwy, czy pomocny dla waszego rozwoju.

1.  W technice tej Symboliczny Kod BiaÂłej Kuli wykorzystany bĂŞdzie jako Symbol ÂŁÂączÂący, pomiĂŞdzy Ego UmysÂłem, a innymi poziomami Wielowymiarowego UmysÂłu.
Kula symbolizowaĂŚ bĂŞdzie INTENCJE caÂłoÂści, zdrowia oraz pozytywnej, osobistej ewolucji.

2.  Utrzymujcie w umyÂśle obraz BiaÂłej Kuli, wizualizujÂąc jÂą jako CzystÂą Bia³¹ KulĂŞ energii znajdujÂącÂą siĂŞ na wewnĂŞtrznej stronie waszego czoÂła. Wypowiedzcie mentalnÂą afirmacjĂŞ:
"Ten obraz oznacza moj¹ ca³oœÌ oraz doskona³oœÌ umys³u - cia³a - ducha".

3. Wykonajcie WDECH i przyci¹gnijcie obraz Bia³ej Kuli do œrodka swojego mózgu, do Szyszynki, a nastêpnie wykorzystuj¹c WYDECH wypchnijcie Bia³¹ Kulê w dó³ przez œrodek cia³a, na zewn¹trz, miêdzy nogami i g³êboko do rdzenia Ziemi.

4.  WyobraÂźcie sobie Bia³¹ KulĂŞ g³êboko w Ziemi, w jej rdzeniu (w waszej 13-tej Czakrze), a nastĂŞpnie uÂżyjcie WDECHU do przyciÂągniĂŞcia BiaÂłej Kuli, z powrotem z rdzenia Ziemi, poprzez Âśrodek ciaÂła do Szyszynki.
Kroki od 1 - 4 umieszczajÂą symboliczny kod oraz jego intencjĂŞ w kaÂżdej z Czakr, ktĂłre korespondujÂą z kaÂżdym poziomem Wielowymiarowego UmysÂłu, wykorzystujÂąc prÂądy energii Kundalini w Szyszynce i w Podstawie KrĂŞgosÂłupa, do przenoszenia tÂłumaczenia elektrycznego impulsu Symbolicznego Kodu. Nazywa siĂŞ to Indukcja Symbolicznego Kodu.

5.  Kiedy juÂż Symboliczny Kod pobudzony zostanie w polu bioenergetycznym, staje siĂŞ wĂłwczas dziaÂłajÂącym wskaÂźnikiem czĂŞstotliwoÂści, tÂłumaczÂącym odpowiedÂź zwrotnÂą z innych poziomĂłw umysÂłu, dajÂąc wam znaĂŚ czy coÂś jest korzystne do zachowania doskonaÂłego zliniowania ukÂładu umysÂłu - ciaÂła - ducha. Wtedy moÂżecie wyobraziĂŚ sobie osobĂŞ, ideĂŞ lub przedmiot na "wewnĂŞtrznym ekranie", od wewnÂątrz na waszym czole. Wtedy umieœÌcie wizerunek BiaÂłej Kuli wokó³ tego obrazu.

6.  Oddychajcie normalnie przez minutĂŞ lub dwie i obserwujcie czy BiaÂła Kula pozostaje wci¹¿ BiaÂła, czy moÂże zaczyna ciemnieĂŚ, zmieniajÂąc kolor w jasnoszary poprzez ciemno szary, aÂż do czarnego. Im ciemniejsza staje siĂŞ Kula, tym bardziej niszczÂący dla utrzymania doskonaÂłego zliniowania ciaÂła - umysÂłu - ducha, jest przedmiot umieszczony wewnÂątrz niej.
DziĂŞki powtarzaniu i czĂŞstej praktyce, technika ta staje siĂŞ dokÂładnym, "szybkim wskaÂźnikiem", dajÂącym wam praktyczne zwrotne przewodnictwo od waszego najwyÂższego poziomu umysÂłu.

[/size]

PozwĂłl sobie byĂŚ sobÂą, a innym byĂŚ innymi.
ptak
Gość
« Odpowiedz #44 : Sierpień 30, 2012, 19:14:22 »

Cytat: Darek
A jakÂże by inaczej.
SkleiÂłem.
Darek

Darku, nie skleiÂłeÂś, tylko wrzuciÂłeÂś do Âśmietnika.  DuÂży uÂśmiech
Ale to pewnie to samo?  Chichot

Najmocniej przepraszam, juÂż naprawiÂłem.
To wina mojego internetu, tak mieli, Âże w doÂłku skrĂŞca.
Darek
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 19:21:22 wysłane przez Dariusz » Zapisane
PrzebiÂśnieg
Gość
« Odpowiedz #45 : Sierpień 30, 2012, 19:20:46 »

Kiara
1. Czy jest to na pewno prawda sprawdzona?

2.Czy to co piszesz tworzy dobro?

3. Cz informacja jest uÂżyteczna do czegoÂś?

Je¿eli masz pewnoœÌ we wszystkich przypadkach to pisz.
Nic dodaÌ nic uj¹Ì Du¿y uœmiech
MuszĂŞ Ci siĂŞ przyznaĂŚ wielce szacowna ptak, Âże cieszĂŞ siĂŞ Âże mnie lubisz zresztÂą z wzajemnoÂściÂą MrugniĂŞcie
Co do technik zabezpieczajÂących to tak mi siĂŞ wydaje, Âże Wiedza o tym, ze nie jesteÂśmy ciaÂłem fizycznym tylko je posiadamy jest wystarczajÂącym zabezpieczeniem
JeÂżeli to wiemy to co bĂŞdziemy siĂŞ za to jak traktujemy wÂłasne ciaÂło obraÂżaĂŚ siĂŞ na siebie i mieĂŚ do siebie jakieÂś Âżale  DuÂży uÂśmiech
DodajÂąc do tego, Âże coÂś takiego jak przypadek nie istnieje wejdziemy w takie doÂświadczenia, ktĂłre sami dla swojego ciaÂła zaserwujemy DuÂży uÂśmiech
OczywiÂście dla kaÂżdego co innego moÂżna obwiniaĂŚ boga lub diabÂła lub hm czarnego kota DuÂży uÂśmiech
Dodam teÂż, Âże ostatnio zawiozÂłem moim nowo nabytym autem (peugeot nazwaÂłem go kocur Chichot) siostrzenicĂŞ nad morze UÂśmiech
WiĂŞc jÂą wraz z jej dzieckiem zawiozÂłem na wyspĂŞ SobieszewskÂą na wczasy i tam miaÂłem przyjemnoœÌ wypiĂŚ w tego zÂłotego baÂżanta  DuÂży uÂśmiech
PoprawiÂłem jeszcze kilkoma innym i tak zabezpieczyÂłem swoje ciaÂło, Âże wyspany rano wstaÂłem jak mÂłody bĂłg DuÂży uÂśmiech
to pa DuÂży uÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 19:22:23 wysłane przez PrzebiÂśnieg » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #46 : Sierpień 30, 2012, 20:39:07 »

Pytanie, co chcesz osi¹gn¹Ì swoj¹ walk¹?

Sorki, ale Kiara "mordobicia" nie cierpi MrugniĂŞcie zas im wiecej szacowna ptak wypisuje naprowadza nieswiadomego uzytkownika na prywatna droge zycia Kiary ( a tu mieszkanie w Wa-wie, a tu fora, na ktorych jezdzi), hej ptaku, to kosztuje punkt ujemny...

ale janusz tylko na mnie sie uwzial!...
 Szok
ptak
Gość
« Odpowiedz #47 : Sierpień 30, 2012, 20:50:31 »

Hej, LadyUÂśmiech Niczego nie ujawniÂłam, co wczeÂśniej jawne nie byÂło. JesteÂś tu zbyt krĂłtko, by wiedzieĂŚ.

Ale punktami mogĂŞ siĂŞ z TobÂą podzieliĂŚ, weÂź wszystkie. Mi sÂą niepotrzebne.  MrugniĂŞcie
Kiara
Gość
« Odpowiedz #48 : Sierpień 30, 2012, 21:02:47 »

Pytanie, co chcesz osi¹gn¹Ì swoj¹ walk¹?

Sorki, ale Kiara "mordobicia" nie cierpi MrugniĂŞcie zas im wiecej szacowna ptak wypisuje naprowadza nieswiadomego uzytkownika na prywatna droge zycia Kiary ( a tu mieszkanie w Wa-wie, a tu fora, na ktorych jezdzi), hej ptaku, to kosztuje punkt ujemny...

ale janusz tylko na mnie sie uwzial!...
 Szok

Daj spokĂłj  Lady... szkoda energii na przepychanki, lusz jest zbierany .... sÂą ludzie ktĂłrzy uwielbiajÂą grzebaĂŚ w moim osobistym Âżyciu.

Kiara UÂśmiech UÂśmiech
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 21:04:36 wysłane przez Kiara » Zapisane
Fair Lady
Gość
« Odpowiedz #49 : Sierpień 30, 2012, 21:26:11 »

ptaku

postapilas "nie fair", a chyba nie wazne jak dlugo kto przebywa pod jakimkolwiek nickiem. Forum jest w bezposrednim polaczeniu z googlem !!! co jest ewenementem, bo albo trzeba placic za taka reklame gotowka co miesiac, albo odczekac na kolejke "spidera". Wow.
Nasze wpisy sa w logosie!
 ZÂły
Strony: 1 [2] 3 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: