Niezale¿ne Forum Projektu Cheops Niezale¿ne Forum Projektu Cheops
Aktualno¶ci:

*
Witamy, Go¶æ. Zaloguj siê lub zarejestruj. Grudzieñ 22, 2024, 07:52:14

Zaloguj siê podaj±c nazwê u¿ytkownika, has³o i d³ugo¶æ sesji

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 |   Do do³u
  Drukuj  
Autor W±tek: SK¡D to nag³e zainteresowanie nami?  (Przeczytany 56252 razy)
0 u¿ytkowników i 1 Go¶æ przegl±da ten w±tek.
Wilk
Go¶æ
« Odpowiedz #25 : Sierpieñ 24, 2012, 19:06:05 »

Przestañcie ju¿ panikowaæ, oczywi¶cie ze to przej¶cie nast±pi i nikomu kto podj±³ decyzje o przej¶ciu  na poziomie Duszy nic siê nie stanie, przejdzie. Ju¿ pisa³am ogl±da³am ten proces , widzia³am jak Energie "zwijaj±" swoje materialne  "wypustki" siebie Cz³owieka i podnosz± go do góry w postaci ¶wietlistej iskry na czas dematerializacji ziemi i wy³onienia siê z jej wnêtrza "Starej -Nowej" Ziemi" nastêpnie Ludzie ponownie zachodz± na ziemie w postaci Iskry Energii , która "rozwija " swoje cia³o materialne. Wcale nie bêdziemy identyczni jak teraz , bo nasze wzorce ¿ycia odtworz± nasze cia³a materialne zdrowe , m³odsze oraz piêkniejsze. Nowa ziemia IV wymiar to du¿o wy¿szy potencja³ energetycznych mo¿liwo¶ci, nie ma potrzeby do¶wiadczania na niej kalectwa i wielu u³omno¶ci niepe³nych wzorców energetycznych.

Wrócê do tego fantastycznego przekazu przy kolejnym po¶cie i napiszê co jest tam ¶ciem± i dlaczego tak jest. Zwierzêta przechodz± ale nie wszystkie gatunki maj± potrzebê ¿ycia w IV wymiarze, bo s± stwarzane wy³±cznie dla III.

Kiara U¶miech U¶miech

ps. Naprawdê nasze wzniesienie nie zosta³o odwo³ane , ono nast±pi, wezm± w nim udzia³ wszyscy , którzy tylko podejm± tak± decyzjê na poziomie Duszy, wszyscy jeszcze nie gotowi energetycznie do tego procesu otrzymaj± energetyczn± pomoc.
Jak widzia³a¶ ten proces? Wizja? Sen? Ciekawy jestem Chichot Ja nie pamiêtam swoich snów Smutny
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #26 : Sierpieñ 24, 2012, 20:09:47 »

Ca³a ta historia przypomina nieco kampaniê wyborcz±. Obiecujemy Ci.......
Tylko wybierz nas( bo bardzo Ciebie potrzebujemy) poniewa¿ nas bardzo potrzebujesz w tej podró¿y.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 3

P³eæ: Mê¿czyzna
Wiadomo¶ci: 6024

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #27 : Sierpieñ 24, 2012, 20:22:18 »

Bardzo celnie to uj±³e¶ >Hiacynt'cie<.  Du¿y u¶miech
Ale >Kiara< równie¿ ma racjê.
Rzeczywi¶cie wszyscy przejd±, bo i od wieków/eonów przechodz± - problem tylko w tym, ¿e wci±¿ powracaj±. i to w³a¶nie czeka tych, którzy daj± siê mamiæ, ¿e je¶li podjêli decyzjê, nawet "na poziomie duszy" to ju¿ maj± zagwarantowane przej¶cie.
Nic bardziej mylnego. Mamy zagwarantowane, ¿e nie zostaniemy zdegradowani do ni¿szych poziomów, natomiast co do przej¶cia na wy¿szy poziom, to ju¿ praca nad sob±, duu¿a praca, nie jakie¶ widzimisiê, czy obiecanki ET/obcych/bytów. Mrugniêcie

Pozwól sobie byæ sob±, a innym byæ innymi.
Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #28 : Sierpieñ 24, 2012, 20:30:06 »

. Mamy zagwarantowane, ¿e nie zostaniemy zdegradowani do ni¿szych poziomów, natomiast co do przej¶cia na wy¿szy poziom, to ju¿ praca nad sob±, duu¿a praca, nie jakie¶ widzimisiê, czy obiecanki ET/obcych/bytów.

GWARANTUJESZ?? ty?

a wczoraj pisales inaczej ...

oj, karty powoli odkrywaja sie same.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2012, 20:34:04 wys³ane przez Fair Lady » Zapisane
greta
Go¶æ
« Odpowiedz #29 : Sierpieñ 24, 2012, 20:40:28 »

Nie bylo mnie jakis czas,ale byly to moje obowiazki,jakie chce wykonywac.

Po przeczytaniu wszystkich postow,od pamietnego przekazu,na ktory odpowiedzialam,dalej nie jestem przekonana o co chodzi?
Dalej jest to wyobrazanie sobie przez nas tego co ma byc.Bo akurat w to co ma byc wierze.Tylko wiecie mysle,ze my jestesmy dalej pionkami w tej grze,tak uwazam,ze to jest jakas gra,tylko w tym momencie jestesmy pionkami,bez ktorych zadna roszada sie nie wydarzy.Tak wiec stad to cykanie"nam odpowiedniej wiedzy,zebysmy wiecej w tym momencie nie wiedzieli,bo moze gdybysmy wiedzieli,to by sie wszystko zmienilo.
Wg.mnie ktos chce cos ugrac,pytanie jest tylko co?

Ze jestesmy wazni swiadczy to,ze jestesmy informowani,bo gdybysmy byli nie wazni,tak jak to bylo dotad przez wiele tysiacleci,nikt nie zwracal na nas uwagi.Wzieli co chcieli,baraszkowali w nami,bawili sie,kosztowali zycia w koncu zerujac na naszej niewiedzy zrobili sie bogami i jakos nie odslonili tej zaslony,tylko smiali sie ze maja glupkow do dyspozycji i moga z nimi zrobic co chca!

Halo,Panowie i Panie!Nie tedy droga!
Wiedzieli doskonale,ze przyjdzie taki czas jak teraz,a pomimo to pchali nas w to bagno,w ktorym bylismy!
Co zmienilo sie teraz?
Co takiego zaszlo,ze Panowie musza zgiac kark przed parobkami?

Uwazam,ze dotyczy to calego wszechswiata.Wszystkich istot i planet/a co jak isc to na calosc!/ i stad to cale zamieszanie.Stad ten boom technologiczny w XX wieku,stad te kontakty z wielkimi tego danego czasu.Tylko skoro wiedzieli,bo maja swiadomosc co bedzie,dlaczego stawiali na zle konie?
Dlaczego przypatrywali sie,jak sie nawzajem zabijamy,obojetnie jak,i wtedy nic nie robili.Podnosili swoja wiedze,maja wspaniala technike,ach w ogole czego oni nie maja i teraz,wlasnie teraz wszystko to,nam dadza?

Przepraszam,ale nie wierze w bezinteresownosc!

Kim jestesmy,ze nagle stalismy sie tacy wazni?
Oto jest pytanie.

Kiaro,to co piszesz jest bardzo wazne dla mnie,jestes bardzo madra osoba,tak to ja odbieram.Wiele nowego dowiedzialam sie z Twoich postow.Staram sie zrozumiec wszystko o czym piszesz.Ja jednak chcialabym spojrzec na to nasze przejscie z innego punktu widzenia.Jakiego?Wlasnie takiego jak napisalam.

Pozdrawiam.Greta
songo1970

Maszyna do pisania...

Punkty Forum (pf): 22

Wiadomo¶ci: 4934

KIN 213

« Odpowiedz #30 : Sierpieñ 24, 2012, 20:41:06 »

jak to mówi³ C.Eastwood- "chcesz gwarancji, kup se pan toster"Du¿y u¶miech

"Proroctwo trzecie"
Na koñcu cyklu ka¿dy cz³owiek bêdzie swoim w³asnym sêdzi±. A kiedy wejdzie do sali luster, ¿eby przeanalizowaæ wszystko co zrobi³ w ¿yciu zostanie oceniony wed³ug przymiotów, które zdo³a³ rozwin±æ w swoim ¿yciu; jego sposób postêpowania dzieñ po dniu, jego postêpowanie wobec innych i jego poszanowanie dla naszej Planety. Wszyscy umieszcz± siê sami w miejscu odpowiednim do tego, jakimi bêd±.
http://prisonerofmind.blog.onet.pl/

"nie zostaniemy zdegradowani do ni¿szych poziomów"- bo teraz ¼ród³o robi wdech.
wracamy U¶miech
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2012, 20:58:19 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #31 : Sierpieñ 24, 2012, 20:58:58 »

Niew±tpliwie z jakich¶ wzglêdów (zupe³nie nam,o przepraszam! mi) nie znanych jeste¶my niezwykle wa¿ni i chyba wa¿ne jest podjêcie przez nas decyzji. Absolutnie samodzielnej i st±d brak ingerencji oprócz oczywi¶cie mamienia...
Byæ mo¿e, jak kto¶ ju¿ napisa³, jeste¶my jakimi¶ komandosami,jednostk± specjaln± o szczególnej sile(energii) któr± warto mieæ za sprzymierzeñca. Æwiczymy nie¶wiadomie  w 3 wymiarze a rzeczywist± moc i byæ mo¿e szczególne umiejêtno¶ci w nim nabyte  objawimy po wzniesieniu,uwolnieniu,przemianie,przej¶ciu...(*niepotrzebne skre¶liæ)
east
Go¶æ
« Odpowiedz #32 : Sierpieñ 24, 2012, 21:39:12 »

Tak widzê ¿e jedni tutaj jest za tym ¿eby JA wypleniæ a drudzy ¿e nie a ja wam powiem ¿e nie wiem i postanowi³em obserwowaæ Chichot Bo ma³o jeszcze wiem a nie chcê wysun±æ b³êdnych wniosków.
Obserwacja niech zatem stanie siê naturalnym stanem. Resztê zobaczysz wyra¼nie kiedy samo stanie siê oczywiste . Stan obserwacji to ¶wietny stan, a NIE WIEM to wspania³y punkt wyj¶cia. Zawsze to utrzymuj, a nie zb³±dzisz.

@Kiara
¦wiadomo¶æ  to inaczej JA wcielone w materiê , które prezentuje siebie zale¿ne  od poziomu osobistego rozwoju. To JA wcielone- ¦wiadomo¶æ to nic innego jak Energia osobowo¶ciowa , która stworzy³a sobie materialne "ubranko" cia³o fizyczne dla do¶wiadczania kontaktu z drug± tak± wcielon± lub nie wcielon± energi±.

Podpiê³a¶ JA pod ¦wiadomo¶æ tak samo ³atwo, jak to robi± wszyscy inni i ka¿dy ka¿demu od dziecka. Bezrefleksyjnie.

Przykre to jest ,ale pozostajesz dalej podpiêta pod my¶lowy implant, który steruje energi± w Kiarze. Ka¿e Ci jechaæ do odleg³ych miejsc - jedziesz. Ka¿± stan±æ gdzie¶ - stajesz. Oczywi¶cie Ty twierdzisz, ¿e odczuwasz sercem i¿ tak nale¿y. Mo¿liwe, ¿e "oni" maj± nawet Twoje serce.
Ale spokojnie, weryfikacja , a wraz z ni± odciêcie jest ju¿ blisko.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2012, 21:49:49 wys³ane przez east » Zapisane
blueray21

Skryba, jakich ma³o

Punkty Forum (pf): 32

Wiadomo¶ci: 1696

« Odpowiedz #33 : Sierpieñ 24, 2012, 21:48:55 »

No có¿ jak zwykle zaczynaj± siê podzia³y i ka¿dy siê okopuje siê przy koncepcji, która mu pasuje.
To co napisa³em nie jest panikowaniem, tylko bardzo realnym spojrzeniem z poziomu 3W, oczywi¶cie ma³o to ma wspólnego z "duchowo¶ci±", ale jest absolutnie rzeczywiste w 3W.
Rozpatruj±c "okopy" z jednej strony mamy chyba ju¿ z kilkadziesi±t wizji i przepowiedni osób powszechnie znanych i nie o przej¶ciu typu "3 dni ciemno¶ci" tak jak wizji Kiary, mówimy o typie, niewa¿ne czy 3 dni, czy 3 sekundy.
Drugi potê¿ny obóz to przej¶cie ewolucyjne, powolne, krótko mówi±c tu na 21.12 przewidziano praktycznie tylko zmianê percepcji, a co za tym idzie ¶wiadomo¶ci w wyniku czego¶ równie¿ bli¿ej nieokre¶lonego.
Jest grupa katastrofistrów, choæ dla niektórych katastrofy przesuniêto w czasie (oczywi¶cie w przysz³o¶æ).
No i jest grupa sceptyków, którzy nie oczekuj± zmian, a je¿eli to fizycznych, politycznych itp.
Pozosta³e 9? % nic nie wie.
Na to wszystko nak³ada siê "bêbnienie" naszych "braci i sióstr" z GFOL, a mo¿e w wielu przypadkach z amerykañskiej NSA.
Ten przekaz wstawi³em w zasadzie prowokacyjnie, bo przekazy GFOL wstawiam niezmiernie rzadko, w³a¶ciwie, tylko te najbardziej "szokuj±ce", jak darmowe elektrownie domowe (to ju¿ we wrze¶niu!) itp.
Trzy pierwsze grupy przyjmuj± za pewnik dzia³anie energii zewnêtrznych, niewa¿ne w jakiej formie.
Jedni  wymagaj± ciê¿kiej pracy, a inni tylko godnego ¿ycia.
Zrobi³em ten skrócony przegl±d dla ogólnej oceny sytuacji.
Oczywi¶cie ka¿dy wybiera sam, gdzie chce byæ i co chce robiæ.
Decyzja duszy i kontrakty duszy to du¿y temat chyba na inny topic.
Ja osobi¶cie uwa¿am, ¿e ka¿da komplikacja, zw³aszcza du¿a s³u¿y do przes³aniania celu, a nie jego odkrywania. Dla mnie Stwórca jest absolutn± prostot±.
Greto, tobie jeszcze raz odpowiem krótko. W 3w mamy dualno¶æ i ocena zdarzeñ z naszego punktu widzenia mo¿e nie byæ kompletna i moim zdaniem nie jest.
Ca³y nasz wszech¶wiat ma siê wznie¶æ, czyli wszyscy awansuj± o jeden z±bek wy¿ej. Ale to my zaczynamy ten "show", bez nas nie dadz± rady, nie wiem sk±d to wynika, ale lata tego wszystkiego du¿o, wszyscy chc± "zobaczyæ" ten pocz±tek. Naprawdê nie jestem przekonany, ¿e zgodnie z o¶wiadczeniami Ashtar i GFOL ciemnych nie ma w tym rejonie galaktyki.
Tyle na teraz, bo pisanie idzie mi wolno.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 24, 2012, 21:49:22 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Wiedza ochrania, ignorancja zagra¿a.
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #34 : Sierpieñ 24, 2012, 22:15:00 »

Wydzieli³em ten w±tek, jako osobny, bo choæ te zagadnienia by³y ju¿ poruszane, to zagubi³y siê w "morzu" postów i tematów.
Od siebie dodam, ¿e od tego postu >>, w innym w±tku mo¿na siê cokolwiek wiêcej dowiedzieæ.  Du¿y u¶miech

Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #35 : Sierpieñ 24, 2012, 22:20:05 »

Chyba nie ma sensu  zadzierac glowy , aby patrzec w niebo.
Warto obserwowac samego siebie i kierowac sie w glab siebie
Obecnie nastapilo odblokowanie czakry ziemi -3 oka ,( w srode) ,moze warto zastanowic sie jak czuliscie sie w srode?

Wszystkie czakry ziemi pracuja na bardzo duzych obrotach , zwlaszcza te blokowane najmocniej.

W zeszlym tygodniu bardzo intensywnie pracowaly czakry , serca oraz czakra przyjemnosci i podstawy .

To co w nas to i w ziemi .
ciekawe obserwacje -polecam obserwowac siebie i porownywac to- z tym co dzieje sie na ziemi.
Zobaczymy wtedy prawdziwy fenomen natury oraz poczujemy  jaka mala czastka jestesmy , a jednoczenie jakze duza.
Ja juz nawet nie czytam przekazow , dla mnie to strata czasu i jak pisze Kiara odciaganie od naszego rozwoju duchowego.
pozdrawiam wszystkich
arteq
Go¶æ
« Odpowiedz #36 : Sierpieñ 24, 2012, 23:00:11 »

fa³szywi prorocy, fa³szywi prorocy - ale to ju z by³o sygnalizowane prawie 2000 lat temu, wiêc po co to zdziwienie?
hiacynt
Go¶æ
« Odpowiedz #37 : Sierpieñ 25, 2012, 06:29:15 »

Spróbujê naszkicowaæ teraz bardziej pozytywny scenariusz  owego przej¶cia-wzniesienia którego oczekujemy a raczej uczestnictwa w nim wszelkich bytów ,istot z innych wymiarów.
Ogl±da³em kiedy¶ program przyrodniczy o pewnym gatunku ptaków. Ptaki te buduj± gniazda w dziuplach wydr±¿onych w drzewach na du¿ej wysoko¶ci nad ziemi±. Wychowuj± tam pisklêta i oczywi¶cie w pewnym momencie pisklêta wylatuj± z gniazda. Spektakl owej próby lotu jest ciekawy o tyle ¿e m³ode ptaki nie maj± szansy na wiêcej ni¿ jedn± próbê. Albo polec±  albo spadn± na ziemiê i zgin± od razu( ewentualnie za chwilê w zêbach,szponach jakiego¶ drapie¿nika). Do gniazda nie ma powrotu a przed lotem nie ma warunków do æwiczeñ jest to zatem moment decyduj±cy. Wszystkie m³ode wylatuj± jednocze¶nie na znak rodziców a nie jak siê tam które czuje. Trochê analogiczna sytuacja do naszej gdzie bez wzglêdu na stopieñ rozwoju duchowego,emocjonalnego ,¶wiadomo¶ciowego mamy podobno do¶wiadczyæ wzniesienia,ujawnienia,o¶wiecenia,przej¶cia czy jak tam zwa³...
Obserwatorzy, byæ mo¿e niektórzy rzeczywi¶cie nam ¿yczliwi, czekaj± na tê chwilê gdy zaczniemy "wyfruwaæ" z naszego gniazda. Tak jak w przyrodzie ingerencja nie jest w takim momencie wskazana bo wszystko musi odbywaæ siê zgodnie z prawami natury (stworzenia) ale obserwacja procesu mo¿e byæ okazj± do wspania³ych prze¿yæ dla "kibiców" przypominaj±cych sobie swój w³asny pierwszy samodzielny lot....
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 25, 2012, 07:11:52 wys³ane przez hiacynt » Zapisane
Laguna__
Go¶æ
« Odpowiedz #38 : Sierpieñ 25, 2012, 07:42:30 »

Oglądałem kiedyś program przyrodniczy o pewnym gatunku ptaków. Ptaki te budują gniazda w dziuplach wydrążonych w drzewach na dużej wysokości nad ziemią. Wychowują tam pisklęta i oczywiście w pewnym momencie pisklęta wylatują z gniazda. Spektakl owej próby lotu jest ciekawy o tyle że młode ptaki nie mają szansy na więcej niż jedną próbę. Albo polecą  albo spadną na ziemię i zginą od razu( ewentualnie za chwilę w zębach,szponach jakiegoś drapieżnika).

Ogladalam ten sam film o ktorym piszesz , sila rzeczy zrobil na mnie

wrazenie , zmusil  do zastanowienia sie nad sila natury.

To tak jak z nauka jazdy samochodem , ktos moze wyjasnic Ci zasade

obslugi jednak jezdzic trzeba nauczyc   sie samemu.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 25, 2012, 08:42:21 wys³ane przez Laguna__ » Zapisane
songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #39 : Sierpieñ 25, 2012, 08:38:20 »

Ziemia nie jest ma³o znacz±c± grudk± materii na peryferiach galaktyki.

Wszystko, co siê na niej dzieje jest g³êboko powi±zane z innymi ¶wiatami.

Wydarzenia na Ziemi wp³ywaj± na przesz³o¶æ i przysz³o¶æ wielu cywilizacji.

Dlatego tak liczne cywilizacje zabiegaj± o to, ¿eby mieæ na nadchodz±ce zmiany wp³yw.
http://www.fioletowyplomien.com/swiatloducha3

"Pustka to mniej ni¿ nic, a jednak to co¶ wiêcej ni¿ wszystko, co istnieje! Pustka jest zerem absolutnym; chaosem, w którym powstaj± wszystkie mo¿liwo¶ci. To jest Absolutna ¦wiadomo¶æ; co¶ o wiele wiêcej ni¿ nawet Uniwersalna Inteligencja."
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #40 : Sierpieñ 25, 2012, 08:52:15 »

Tak, songo, to jest logiczne. Przyjmuj±c koncepcjê czasu choæby podobn± do tej, któr± "lansuj±" wierni Towarzysze w Manuskrypcie Przetrwania to wszystko t³umaczy, tak¿e powiedzenie Kasjopean: "jeste¶my wami z przysz³o¶ci". Istniejemy w oceanie zdarzeñ, tylko na dzi¶ nie potrafimy przemieszczaæ siê miêdzy nimi. Pozostaje druga kwestia, nie mniej zasadnicza: Wszystko jest ze sob± powi±zane i mo¿emy do koñca ¿ycia tylko dyskutowaæ jak to wygl±da, czy bezpo¶rednio, czy po¶rednio przez ¬ród³o.
W tym kontek¶cie nie powinny nikogo dziwiæ sformu³owania zarówno galaktycznych, jak i niebiañskich, ¿e wszyscy jeste¶my JEDNO¦CI¡. I to jest wszystko co jest.
¯eby nie by³o niejasno¶ci, nie twierdzê, ¿e jeste¶my bezkszta³tn± mas±, w oceanie ka¿dy ma swoj± to¿samo¶æ!

greta
Go¶æ
« Odpowiedz #41 : Sierpieñ 25, 2012, 09:00:11 »

Skad oni to wiedza?

Dalej troche s.f.
Jestesmy w kieszeni,bo ktos te kulke pn.ziemia wrzucil do kieszeni.Jest ciemno."Latarka" zapala sie w zaleznosci w jakim polozeniu jestesmy,raz na dluzej,raz na krocej.Wszyscy sie do tego przyzwyczaili.
Nagle okazuje sie,ze ten kto trzyma reke w kieszeni,bawi sie ta kulka i ona przesuwa sie ku wyjsciu.Zaczyna sie robic coraz jasniej.

Drobne "zyjatka",ktore sa na tej kulce,zaczynaja doswiadczac czegos innego.Sami nie wiedza co sie dzieje,czuja jeszcze te reke,ktora bawi sie kulka,ale czuja tez,ze wkrotce to sie zmieni.Byc moze reka wysunie sie wreszcie a wraz z nia i "kulka"?

Nie wiedza one tylko,co bedzie pozniej.Czy kulka spadnie i gdzie?
Czy moze,ta dlon polozy ja na jakims stole,gdzie bedzie bezpieczna?
A moze pofrunie jak balonik,wyzej i wyzej?

Coz.Nadzieja jest tym,co trzyma ich przy zyciu.
Wierza,ze bedzie dobrze tam,gdzies,gdzie nie ma juz "latarki" oswietlajacej ciemnosci,bo na wiecznosc zagosci swiatlo,i bedzie cieplutko i milo.Wszyscy beda sie kochac i radowac.Nie beda juz myslec o rece,ktora wepchnela ich do kieszeni,a pozniej znowu ja wyjela,bo znudzila jej sie zabawa.

Nadzieja...
Kiara
Go¶æ
« Odpowiedz #42 : Sierpieñ 25, 2012, 09:41:54 »

Ale¿ tak blu... cywilizacje usi³uj±ce pomóc lub zablokowaæ Cz³owieka na ziemi s± nami z przysz³o¶ci, o tym fakcie ja tez ju¿ kilkakrotnie pisa³am.
Poniewa¿ s± dwa rody o bardzo ro¿nym systemie warto¶ci i ro¿nych wizjach opcji przysz³o¶æ nie tylko ziemskiej ale i komicznej zatem powsta³y olbrzymie sprzeczno¶ci prowadz±ce bardzo czêsto do tragicznych i okrutnych wojen.
"Siewcy ¿ycia" w kosmosie zbudowali ziemiê jako najwiêksz± i najwspanialsz±  szko³ê rozwoju duchowego dla wszystkich Energii -Dusz chc±cych dokonywaæ  osobistego rozwoju i staæ siê w przysz³o¶ci nowymi siewcami ¿ycia. A to wymaga³o nie ingerencji bezpo¶redniej  w ewolucjê ziemskiego ¿ycia , bowiem mia³a ona dokonywaæ siê naturalnie w rytmie ¿yj±cych na niej Ludzi. 
Wiedza na ziemi by³a przekazywana bezpo¶rednio przez wzorce z pola morfogenetycznego , kontakt bezpo¶redni nastêpowa³ tylko wówczas gdy nale¿a³o wesprzeæ wiedz± czy inspiracj± Ludzko¶æ.
Zachowana by³a akceptacja wolnostojeñstwa Cz³owieka i rytmu jego rozwoju. Jednak  gdy ziemia zosta³a czasowo przekazana ( stworzono obecn± na pierwotnej by mog³y zaistnieæ w³a¶ciwe warunki ¿ycia dla grupy Energii-Dusz o du¿o ni¿szej wibracji - poziomie rozwoju uczuæ nie mog±cej jeszcze  ¿yæ w warunkach pierwotnej ziemi z powodu zbyt wysokiej wibracji na niej) rozpocz±³ siê d³ugi cykl nauki i wzrostu duchowego ( technologiczny oni posiadali bardzo dobry) by otworzyæ serca i korzystaæ , a nie wykorzystywaæ poznane technologie.

To bardzo d³uga opowie¶æ o wielu tragediach spowodowanych egoizmem tych Dusz z braku rozwiniêtych uczuæ. D³uga walka o w³adzê , materie i autorytety , czyli tak naprawdê o z³udzenia , która trwa do dzisiaj.

Zawsze ci Ludzie na ziemi otrzymywali pomoc i wsparcie  w ro¿nych  formach swoich braci z drugiego rodu , ale wiedza ta by³a ukrywana , wykorzystywana do w³adzy przez pewne elity i niszczona lub niepe³na albo przekrêcona rozpowszechniana , by Ludzko¶æ nie mog³a dziêki niej dokonaæ rozwoju osobistego.
Nic nie mo¿na by³o zrobiæ dopóki gatunek sam  sobie nie otworzy³ ¶wiadomo¶ci rozwojowej na poziomie zrozumienia sytuacji i chêci uwolnienia siê z niej.  Ta pora po raz kolejny nadesz³a w naszych czasach z tego powodu pojawi³y siê na ziemi ( przez wcielenia) Energie z drugiego rodu by wesprzeæ sob± i swoim dzia³aniem proces wzrostu wibracji na ziemi i otwierania siê pól wiedzy pierwotnej ,a nie tej zmanipulowanej.

Ale obecni w³adcy ziemi uwik³ani w uzale¿nienia od swoich s³abo¶ci równie¿ rozpoczêli ostr±  walkê o zatrzymanie tego procesu i zablokowanie ca³ej ewolucji kosmicznej. Z tego powodu ta masa przeró¿nych przekazów z których bardzo du¿a cze¶æ jest z ziemi , to wykorzystanie wiedzy któr± mo¿na manipulowaæ mózg i sterowaæ na odleg³o¶æ my¶lami Cz³owieka , co za ró¿nica z jakiej odleg³o¶ci?
I czy s± to przekazy bezpo¶rednie do mózgu , czy po¶rednie przez ksi±¿ki , muzykê, obrazy malowane i filmy, rodzaj jedzenia , leków czy rozpylane ¶wiñstwa w powietrzu?
W³adcy technologii wykorzystuj± wszystko co siê da , tworz±c wiry przeciwne do ruchu zegara by ¶ci±gaæ ludzko¶æ i ziemiê w dól blokuj±c jej wzniesienie.
To jest ca³y czas olbrzymia walka ( tym razem nie bezpo¶rednio tworz±ca kataklizm niszcz±cy ca³± cywilizacjê ziemsk± jak poprzednie), tak dzieje siê teraz.

Poniewa¿ jest to czas ostateczny , czyli decyduj±cy o tym której  z opcji bêdzie podlegaæ ziemia i ludzkie losy , a zarazem byæ albo ju¿ nigdy wiêcej nie byæ na ziemi opcji III wymiarowej st±d te przejawy tak wielkiego zainteresowania Lud¼mi.
Wcze¶niej gdy nie by³o "zagro¿enia" utraty swoich niewolników i w³adzy nad nimi nie by³o potrzeby ujawniaæ siê z tymi przekazami.
S³u¿± one przekierowaniu uwagi i podpiêciu ludzi pod now± okrutn± opcjê ich wegetacji , która jest w finale wyboru ich opcji dobrowolnie ale poprzez fa³szywe informacje.
Istnieje wiele ostrze¿eñ przed tymi galaktycznymi przeró¿nej ma¶ci i s± one jak najbardziej uzasadnione. Jednak Cz³owiek prowadzony przez drug± opcje w kierunku osobistego wyczuwania i odró¿niania podstêpu , budzi swoj± intuicjê idzie za g³osem serca i omija efektywnie wiele pu³apek.

W³a¶ciwie dla ca³okszta³tu ludzkiej cywilizacji nie ma ju¿ ¿adnych zagro¿eñ, dokona³a ona wyboru wej¶cia w IV wymiar i to siê dzieje nieodwo³alnie. Ale istnieje jeszcze walka o grupy dusz oraz pojedyncze dusze , które da siê uwie¼æ w zamkniêtym III wymiarze i nadal wykorzystywaæ jako niewolników.

I to tyle.

Kiara U¶miech U¶miech
blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #43 : Sierpieñ 25, 2012, 10:50:31 »

W porz±dku, przyjmujê to i my¶lê podobnie, ale chcia³em zwróciæ uwagê na ten "ogó³", na dzi¶ fizycznie nie¶wiadomy.
Je¶li o przej¶ciu decyduje wybór duszy, to oni nie maj± nic do zrobienia, bo i tak go nie znaj±.
Je¶li ma decydowaæ wybór fizyczny - czy galaktyczni ( lub przebierañcy udaj±cy niebiañskich), którzy jak widaæ maj± nieograniczony dostêp informacyjny - czy "niebiañscy", czyli w³asny rozwój "do wnêtrza" - to na dzisiaj "jest jak jest" i wizja 30% zbawionych z apokalipsy wygl±da bardzo optymistycznie, bo do 30% obudzonych i pracuj±cych nad sob± to jeszcze daleko, nawet je¶li uwzglêdniæ syntetyki w/g twojej oceny.
Bez czego¶ naprawdê spektakularnego o zasiêgu globalnym nie ma co marzyæ o masowym "przebudzeniu".
W uk³adzie ¶wiadomego wyboru w 3W i pracy nad sob± "Wzniesienie" dotyczy³oby naprawdê elitarnej grupy osób. Co¶ mi tu nie gra, przynajmniej na razie. Po co tylu ich lata (bo lata, to siê zwiêkszy³o wielokrotnie), skoro i tak absolutn± wiêkszo¶æ trzymaj± w gar¶ci? A jak widaæ praca nad rozwojem (duchowym), uczuæ, czy wibracji, jak by to nie nazwaæ wcale taka zara¼liwa nie jest. Gdzie sens takiego nat³oku?

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #44 : Sierpieñ 25, 2012, 11:12:23 »

hiacynt cyt

Spróbujê naszkicowaæ teraz bardziej pozytywny scenariusz  owego przej¶cia-wzniesienia którego oczekujemy a raczej uczestnictwa w nim wszelkich bytów ,istot z innych wymiarów.
Ogl±da³em kiedy¶ program przyrodniczy o pewnym gatunku ptaków. Ptaki te buduj± gniazda w dziuplach wydr±¿onych w drzewach na du¿ej wysoko¶ci nad ziemi±. Wychowuj± tam pisklêta i oczywi¶cie w pewnym momencie pisklêta wylatuj± z gniazda. Spektakl owej próby lotu jest ciekawy o tyle ¿e m³ode ptaki nie maj± szansy na wiêcej ni¿ jedn± próbê. Albo polec±  albo spadn± na ziemiê i zgin± od razu( ewentualnie za chwilê w zêbach,szponach jakiego¶ drapie¿nika). Do gniazda nie ma powrotu a przed lotem nie ma warunków do æwiczeñ jest to zatem moment decyduj±cy. Wszystkie m³ode wylatuj± jednocze¶nie na znak rodziców a nie jak siê tam które czuje. Trochê analogiczna sytuacja do naszej gdzie bez wzglêdu na stopieñ rozwoju duchowego,emocjonalnego ,¶wiadomo¶ciowego mamy podobno do¶wiadczyæ wzniesienia,ujawnienia,o¶wiecenia,przej¶cia czy jak tam zwa³...
Obserwatorzy, byæ mo¿e niektórzy rzeczywi¶cie nam ¿yczliwi, czekaj± na tê chwilê gdy zaczniemy "wyfruwaæ" z naszego gniazda. Tak jak w przyrodzie ingerencja nie jest w takim momencie wskazana bo wszystko musi odbywaæ siê zgodnie z prawami natury (stworzenia) ale obserwacja procesu mo¿e byæ okazj± do wspania³ych prze¿yæ dla "kibiców" przypominaj±cych sobie swój w³asny pierwszy samodzielny lot....

oby to nie byl lot nad kukulczym gniazdem - "tunel 4 wymiaru".

greta cyt

Nie wiedza one tylko,co bedzie pozniej.Czy kulka spadnie i gdzie?
Czy moze,ta dlon polozy ja na jakims stole,gdzie bedzie bezpieczna?

oby tylko nie byl to stol "operacyjny".

Pisalam na poczatku watku o bialych fartuchach. Tak wyglada "Przedsiebiorstwo turystyczne Charon & s-ka z ograniczona odp."  Mrugniêcie

songo1970

Maszyna do pisania...

KIN 213

« Odpowiedz #45 : Sierpieñ 25, 2012, 11:17:05 »

to jeszcze fragment z w/w art.

System iluzji to program inteligentny. Ka¿dy usuniêty element jest natychmiast zastêpowany przez nowy, zmodyfikowany. Usuniêcie nawet bardzo wielu elementów jednocze¶nie powoduje ich natychmiastowe zast±pienie inn± wersj±. Jedyna mo¿liwo¶æ zmiany to ca³kowita likwidacja systemu iluzji.

Zmiany ³agodne, powolne i stopniowe, oznaczaj± w praktyce wy³±cznie jedno:

Brak zmian!

Czy zmiany mog± byæ ³agodne?

O nie, nie pro¶cie o zmiany ³agodne!

Niechaj bêd± ³agodne w swej burzliwo¶ci,

Przede wszystkim jednak niech bêd± skuteczne!

Zadr¿y Ziemia,

Wyst±pi± z brzegów oceany,

Zmyj± ¶lady ucisku i bezprawia.

To nic,

To poród...

Ziemia wie, ¿e ju¿ czas.

Nie powstrzymujcie jej!

Otoczcie j± sw± mi³o¶ci± i ³agodno¶ci±,

Jednak to co siê ma wydarzyæ,

Niech siê wydarzy do koñca.

potrzebna jest du¿a iskra, która rozpocznie proces, ale co to bêdzie..?
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 25, 2012, 11:18:20 wys³ane przez songo1970 » Zapisane

Fair Lady
Go¶æ
« Odpowiedz #46 : Sierpieñ 25, 2012, 11:24:22 »

blu cyt

W uk³adzie ¶wiadomego wyboru w 3W i pracy nad sob± "Wzniesienie" dotyczy³oby naprawdê elitarnej grupy osób.

Gdy Ty blu uprawialbys ogrodek, i nadszedlby czas zbiorow, to nie oddzielilbys zdrowego ziarna od chorego?
I co w tym dziwnego. Powrot do matrycy idealnej. Tyle o tym piszecie, a wciaz nie potraficie zrozumiec, ze to "Wzniesienie" to wlasnie selekcja.

greta pyta w tytule watku skad to nagle zainteresowanie...hmmm jakie nagle, wypuscili linie produkcyjna, testowali, eksperymentowali, i wybieraja najlepsze okazy.

ptak
Go¶æ
« Odpowiedz #47 : Sierpieñ 25, 2012, 12:16:30 »

Cytat: Kiara
W³adcy technologii wykorzystuj± wszystko co siê da , tworz±c wiry przeciwne do ruchu zegara by ¶ci±gaæ ludzko¶æ i ziemiê w dól blokuj±c jej wzniesienie.

Kiaro, Ziemia jest w uk³adzie s³onecznym constans. Nie mo¿na zmieniæ jej orbity,
bo grozi to unicestwieniem ¿ycia. Nie mo¿na tego zrobiæ równie¿ z Uk³adem S³onecznym, bo jest
integraln± czê¶ci± galaktyki i ma w niej swoje miejsce. To samo tyczy galaktyki.

O jakim wiêc wzniesieniu mówimy? Chyba jedynie o symbolicznym, tzn wzniesieniu ¶wiadomo¶ci ludzkiej.
I co za tym idzie stworzeniu innych, lepszych warunków do bytowania. Tak s±dzê.

Ale fantazja ludzka nie ma granic. Równie¿ podatno¶æ na cudze projekcje.  Mrugniêcie
Siê zobaczy nied³ugo… czy Ziemi wyrosn± skrzyd³a...  Chichot

Ups, zapomnia³am, ¿e to z j±dra starej Ziemi  ma wyle¼æ nowa i siê na³o¿yæ... czyli nici ze skrzyde³?  Du¿y u¶miech
Dariusz

Maszyna do pisania...

Zobacz profil Email
« Odpowiedz #48 : Sierpieñ 25, 2012, 12:33:00 »

Cytat: Greta
Co zmienilo sie teraz?
Co takiego zaszlo,ze Panowie musza zgiac kark przed parobkami?

Hm, oni nie zginaj± siê przed nami, ale te¿ nabrali do nas wiêkszego szacunku. Sk±d to wynika i dlaczego akurat teraz?
Tak sobie kontemplujê  Mrugniêcie Chichot (na szczê¶cie jeszcze siê nie poplu³em), ¿e jest to wynikiem naszego wzrostu duchowego. Wcze¶niej, w zamierzch³ych czasach, gdy byli¶my du¿o bardziej rozwiniêci cywilizacyjnie i duchowo, mieli nas oni w g³êbokim powa¿aniu i skutecznie sprowadzili nas do roli prymitywnych roboli. Jednak ten prymityw, choæ bardzo ograbiony z wszelkich, naturalnie nale¿nych mu praw i przywilejów mia³ czelno¶æ i si³ê d¼wign±æ siê z poziomu parteru na równe nogi, a do tego jeszcze dumnie patrzy w górê. Choæ jeszcze nie wszyscy (mówiê o ludzko¶ci) tak siê wyprostowali, to wystarczaj±ca nas ilo¶æ, by oni to docenili - i przyznaæ nale¿y, ¿e doceniaj±, choæ nie odpuszcz±, póki nie zakoñczy siê ten akt.
Nasza s³abo¶æ jest nasz± si³± i to im imponuje. Du¿y u¶miech
Tak mniej wiêcej to sobie wyobra¿am. Du¿y u¶miech

blueray21

Skryba, jakich ma³o

« Odpowiedz #49 : Sierpieñ 25, 2012, 13:31:59 »

Ale¿ ptaku, skrzyde³ka to maj± tylko ptaki, motyle i inne robale oraz always. Gdzie tam Ziemia ze skrzyde³kami?
Czy Wzniesienie bêdzie symboliczne? Raczej nie, nawet je¶li skoñczy³oby siê tylko na tym co piszesz: zmianie percepcji i rozszerzeniu ¶wiadomo¶ci, to i tak bardzo du¿o. I w zasadzie niewa¿ne jaka metod±, czy bêdziemy siê zwijaæ w iskrê, a potem rozwijaæ, czy nas co¶ innego przywali super energi±.
Czy astronomiczne zmiany s± mo¿liwe? Wszystko na to wskazuje, ¿e tak, ziemia ponoæ mia³a inne nachylenie i parametry orbity niegdy¶. Co mog³oby je spowodowaæ bez zag³ady ¿ycia to inny temat.
A w ogóle nie mo¿emy t³umiæ fantazji, bo staniemy w miejscu. Zobacz jak± reakcjê spowodowa³ "fantazyjny" przekaz.
Je¿eli prawd± jest g³oszony powszechnie pogl±d, ¿e "Wzniesieniem" jest podniesieniem (skokowym) czêstotliwo¶ci wibracji (wszystkiego), to z technicznego punktu widzenia zmiany mog± byæ niewyobra¿alne. Poza tym ju¿ chyba odeszli¶my od pogl±du, ¿e jeste¶my jedyni we wszech¶wiecie i gdy do tego do³o¿ymy, ¿e istnieje wiêcej ni¿ jeden wymiar fizyczny, który znamy,  to mo¿liwo¶ci przestaj± byæ ograniczone. Wiêc wypijmy za fantazjê, na zdrowie.
« Ostatnia zmiana: Sierpieñ 25, 2012, 13:33:21 wys³ane przez blueray21 » Zapisane

Strony: 1 [2] 3 4 5 6 |   Do góry
  Drukuj  

Skocz do: